Új privát üzeneted érkezett!

Kedveskéim, mi ez a néma csend és hulla szag? :lol:
Mindenki nyaral?

Húú, az én Katám ma hiper nyűgös volt!

Ja, és képzeljétek, ma benyitott hozzánk valaki, de maga is meglepődött, hogy nyitva van az ajtó, és már csak azt láttam, hogy valaki elrohan az ablak előtt...

Mindegy már kezdem megszokni, az előző lakásban is ez volt, csak ott éjszaka, na akkor irtóra megijedtünk, jöttek a rendőrök meg minden (akkor a felettünk lakókat ki is rámolták), persze a tettesek nem lettek meg!

Na, tessék írni, és szórakoztatni engem! (különben skizo leszek és a másik énemmel beszélgetek majd itt :lol: -húú de vicces vagyok ma).

Érdemi dolog: holnap megyünk csípőszűrésre, remélem minden rendben lesz!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Remélem, még jól vagy és nem viselt meg az "egyedüllét"! :wink: Kicsit én is meglepődtem, milyen csend van ma a kis társaságban, de Alexa felébredt, és nem hagyta, hogy megtörjem a csendet. Tuti, hogy Kata a szél miatt nyűgösködik, hihetetlen, hogy ennyire megviseli őket! Amióta Alexa betöltötte a 6 hónapot, kicsit jobban bírja a szelet, de a frontokat nem. Bár állítólag ma nincs fronthatás, az én fejem reggel majdnem szétdurrant a migréntől. A gyógymód arzenálom minden fogását bevetettem, hogy ember lehessek.

Képzeljétek: valami történt a kislányommal, mert - mintha megtáltosodott volna - annyit eszik, mint egy elefánt. Reggel 240 anyatej, délelőtt (hivatalosan nem is eszik ilyenkor) 190 g sütőtök, ebéd 240 tápszer, délután 190 g vilmoskörte (azért ennél nem volt túl lelkes, de lecsúszott az egész üvegnyi) és most este 270 ml jó éjszakát tápszer. 2 hete ekkora mennyiséget 3 nap alatt evett meg. Azért hozzá kell tenni, hogy a kiscsaj másusban egy grammot nem hízott. Holnap megyünk a gyerekorvoshoz héthónapos kontrollra, kiváncsi vagyok, mit fog mondani. Talán azt, hogy akkor álljunk vissza a napi 5 kajára, mivel ő mondta, hogy elég, ha Alexa csak négyszer kap enni. Holnap reggel megpróbálok fagyasztott anyatejet adni neki, hogy az is fogyjon a mélyhűtőből. Mivel egy dobozban 180 ml van, ki kell pótolni tápszerrel, remélem, az majd elveszi a fura ízt!

Na, megyek vacsizni. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Vagyok,vagyok Maszatmama. :D És én is nagyon várom a 4D-t.Sőt!!!
Most tanulok ezerrel,még csak 8 tételt tudok a 21-ből. :roll:
Úgy várom a jövő hét csütörtököt,akkor lesz az államvizsga,és én várom.Kiváncsi vagyok,hogy mennyit ér a tudásom.Lehet,hogy hülyeség,de tényleg várom,na.
Fáj a derekam,a szeméremcsontom,a csípőm.Esténként hányinger,meg ha kajálok,utána is.Szerintetek így kibírom még 3 hétig?3 hete volt 2 kg a baba,jövő héten tuti lesz 3,akkora a hasam,hogy az csak na!!!Mindenki kérdezi,hogy mikor szülök,emlékszem a múltkor sem bírtam ezt... :roll:
Vendég
 

 
 

Morning!

Hát Maszatmama, dettó volt a szitu nálunk is, ezért nem is jelentkeztem.... Hiszti, nyűgösség, stb...
Próbáltam programot csinálni, elmentünk bevásárolni, játszótér stb... de nem sok haszna volt. 2-re pedig dokihoz mentem a 2 kicsivel, 2 hós oltások, + olinak 2 éves státusz. Nem volt semmi, sokan voltak, Oli meg nem egy szófogadós fajta, pláne, hogy a dackorszak közepén járunk:-)

paraméterek: Hellus 544Og és 59cm, Oli: 13kg és 9Ocm
egyébiránt minden rendben velük :wink:

Jelentkezem még, csak szervezem közben a fiam szülinapi buliját szombatra... :shock:

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Chanel! Hülye kérdés, de hogy oldod meg Hella szoptatását, ha Oli is ott van? Nagyon foglalkoztat, hogy hogy lehet megszervezni az életet két ilyen aprónéppel, és vannak dolgok, amik ugyan biztos megoldhatók, de nem nagyon tudom, hogy működik. Meg az altatás? Sikerül egyszerre altatnod őket? Tudsz Olival foglalkozni azért külön is? Hogy marad időd bármi másra (magadra, háztartás, stb.)?
És BOLDOG SZÜLINAPOT Olinak!

Gabi! Kitartás! Nekem is sokkal korábban kezdett fájni a szeméremcsontom, és a medencecsontom (a 36-38. hét között annyiszor voltam az ortopédiai klinikán, hogy azt hitték, bent fekszem a kórházban - elkezdtek szétcsúszni a medencém részei, és csak sírni tudtam minden éjszaka). De a lényeg, hogy kibírtuk a 40. hétig. Úgyhogy mondd meg Lottinak, hogy kapaszkodjon! :)

Ma megjött a Mikulás, úgyhogy pár nap, és indul a kistesó-projekt! Most viszont egyelőre csak abban reménykedem, hogy nem lesz olyan durva ez a pár nap, mint múlt hónapban! Az első különbség az, hogy Alexa végig elfogadta a tejem (már kezdtem megijedni, hogy most nem fog megjönni), illetve hogy elmaradt a szokásos idegbaj pár nappal korábban. Úgyhogy spóroltam pár poharat. :)

Megyek fogalmazásokat javítani. :( :( :(
Szép napot mindenkinek!

D.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Na én is vagyok (még)...

A tegnap nálunk is teljes káosz volt... A de. ordítással, zokogással, sírással, kis hüppögéssel, néha egy-egy öt perces szünetet beiktatva folyt el...

Du. mentünk a nődokimhoz, örült, hogy vittük Mátét is (otthon felejtettem a zárómat :oops: , de mindenre emlékezett, Még a fiúcska viseltes dolgaira is :)) Minden ok. Fogamzásgátlásnak marad a condom, de nem baj... Tegnap már házaséletet is éltünk... hú, de jó volt!!! :oops: :lol: Semmi fájdalom, sok élvezet, szóval :D... (végül a durex elite vált be, szinte nem is volt érezhető)

Ma du. megyek fodrászhoz, majd meglátjuk, hogy mit sikerül alkotni, mert mégis csináltatok inkább valami frizurát... :lol:

Maszatmama!
Örülök, hogy Kata jobban van! Remélem így is marad...

Detti!
Remélem megmarad Alexa étvágya és nem kell többet az evés miatt aggodalmaskodni. Nagyon örülök neki! :) És hajrá kistesó! :)

Chanel!
Sokan lesztek szombaton?

Gabi!
Jó tanulást! :)

Aranynap!
Nagyon csinos vagy!

Orelle!
Olyan jó lett az a foto. Nekem sosem sikerül ennyire jó mosolygós képet csinálnom a gyerkőcről! :roll:

Na most megyek egy kicsit rámolni... Máté kendőben van! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Tök jó, hogy ilyen motivált vagy a tanulásra, én mindig meglepődök, nekem is lenne vizsgám 20-án, de... No comment. :shock:

Hű, mondták, hogy az utolsó hónap húzós, de ez a megy szét a szeméremcsont stb. elég ijesztően hangzik. Bár mindent túl lehet élni, és ez is a Baba érdeke.

Dóra!
Köszönöm! :)
Kíváncsi vagyok a fodrászra, majd küldj képet, milyen lett a frizkó! :D

Maszatmama!
Hogy van Kata baba köldöke?

Detty!
Örülök, hogy Alexa eszik szépen! :wink: Remélem, nem lesz az egész nyár ilyen nyamvadt szeles, mert mehetnénk már a Margitszigetre. :) Gépért nem biztos, hogy a héten ki tudunk menni, nem gond?
És hajrá Baba2 projekt! :wink:

Chanel!
Minden elismerésem, ahogy a két Picurkát irányítod. :) Én már tudom, hogy nem egymás után szeretném a két gyerkőcöt. Köztünk Öcsémmel 5 év van, és tök jó volt így. Én is kábé ennyit szeretnék a két gyerkőc között. :)

A Lánykám sokat mozgolódik, imádja az édességet, úgyhogy Anyu már mondta, hogy Neki gyanús, nem fiú-e. :D Vicces lenne. :) Kaptunk egy csomó rózsaszín cuccot már. :)
Ma vettünk párologtatót, kíváncsi vagyok, milyen. 11.900 forint volt, Dyras, 4l-es, ultrahangos, szabályozható stb., remélem, beválik, mert a panelban olyan száraz a levegő, hogy a víz a radiátoron-variáció annyi, mint halottnak a csók. :roll: Ha ez beválik, veszünk egyet a gyerekszobába is, ha nem, akkor keresni kell valami jobbat. Nektek van ilyesmiről valami tapasztalat?

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Na, ma legalább alszik Kata, tegnap este 10-kor sikerült lebírkózni!

Aranynap mit látok?? Enikőből Bogi lett?? Nekem mondjuk a Bogi jobban tetszik :D
Én Kata előtt nem szerettem igazán az édességet, a terhesség alatt, illetve most is falom a különböző csokikákat, ja és a nutella a csúcs!!!
Párologtatóval nincs tapasztalatom. Te még dolgozol, vagy a szüleidtől írsz???

Gabi: nekem is fájt a szeméremcsontom már a 33. hét körül, mondjuk Kata mindig nagyon lent volt! Ő a 39. hétre született, szóval szerintem ne aggódj, és biztosan meg akarja hallgatni anyukáját az államvizsgán, szóval most csak helyezkedik, hogy minél többet halljon az elképesztően sok tudományból! :lol:

Chanel: le a kalappal! én már tuti hülyét kaptam volna, én egy gyerekkel szoktam sírógörcsöt kapni estére, kettővel már a diliházban lennék :)

Voltunk csípőszűrésen, elvileg minden rendben , csak szivacsot kell húzni alváshoz a lábára!! :shock:
Dóra Nektek volt ilyen, ugye? Ezt miért kell?, és Ti csináljátok?

Orelle: milyen a baba-mama torna? Sajna mi nem tudunk menni masszázsra, mert nyáron nem indul tanfolyam :( Na nem baj, majd megyünk babaúszni!

Detti: ez tök jó, hogy ennyit eszik! azért elég szeszélyes a kiscsaj, nem? :lol:

Köldökmizéria 3. felvonás: háát, lehet hogy mégsem esett ki a vadhús, de mondjuk nem merem nagyon széthúzni a köldökét (még be van dagadva), mert vinnyog :(
Én már nem tudom, hova vigyem szegénykét ezzel, de már rohadtul unom! :twisted:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

A fodrászkodás átkerült holnap du. 5-re...

Maszatmama!
Igen, nekünk is kell szivacsozni :shock: , mi csináljuk... a doktornő azt mondta, hogy nagyon kifelé fordítja a kicsi lábait és, hogy normálisan álljon és ne legyen majd gond a járásával, azért kell a lábára a szivacs... majd küldök képet, ha nem üvölt a gyerek :roll:

Most megyek...

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Aranynap...nem-e fiú aggodalmáról eszembe jutott a kórházi szobatársam:
Ikreket szült, az összes ultrahangon..4D-ken is azt mondták az elejétől a végéig, hogy egy fiú, egy lány lesz...és szegény a császár után megtudta..hogy hát 2 fiatalember bújt ki a pocakból...
Nem tudom mit csinált a rózsaszin baldachinnal...meg a babaruhákkal..:-)
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Nehogy azt higgyétek, hogy akkora katasztrófa 2 gyerek!!! Ahhoz képest, hogy kezdetben OlivaL is sírógörcsötkaptam, most kevésbé már.. (azért előfordul)
Egy gyerek nem gyerek! Mindenkitől ezt hallom és tapasztalom is...

Pl.: 1 napunk:
4:30-5 óra - Hella ébred (vele lemegyek a nappaliba, a fiúk alszanak)
- eteés, kávé, mosás, mosogatás, pék
6:30 - kelnek a fiúk,nekik reggeli, öltöztetés, stb..
8:00 - Hella eszik, elalszik (babakocsi vagy pihenőszék) - Játék Olival
10:00 - Kimegyünk motorozni a ház elé. (Oli motorozik, én loholok babakocsival utána)
12:00 ebéd Olival (jó esetben Hella alszik már...) Elmegyünk apa kajájáért.
13:00 - Oli altatása (ez nálunk kicsit hisztis program, mesélek és otthagyom a kiságyban)
Persze, ha Hella sír, elmarad a mese, vagy költök egy rövidkét... :wink:
15:00 - Oli ébred, megyünk az udvaRRA. Közben azért etetek, stb... vasalok, felmosok..
17:00 - Apa itthon, Oli lepasszol :D
18:45 - Hella fürdetése, közben Oli apával az udvaron.
19:15 - Hella vacsizik
20:00 - Olit beimátkozzuk az udvarról, vacsora...mese..
20:30 - Hella elalszik
20:45 - Oli fürdik, megy aludni
21:00 VÉGRE ÉN JÖVÖK!!!! (és apa)

Ez csak dióhéjban egy standard napunk. Ehhez jön még bevásárlás, doki, stb...
A tegnapi is jó volt, vittem egyedül a 2 gyereket:
idézek Oli blogjáról:

Délután 14:OO védőnő. Anya tiszta ideg, kettőnket visz a rendelőbe. Ügyes vagyok, nem szaladok ki az autók elé, fogom a babakocsit.
A védőnő megmér mindkettőnket, tűröm. Kupit azért hagyok magam után:-)

14:15 Mehetünk a doki nénihez.... Unom a várakozást, szaladgálok, incselkedek, nem hallgatok anyura, akinek kezében Hella sír.......
Bent, Hella 2 szurit kap, közben én felrúgom a szemetest, az ágy alatt bújkálok, autót tologatok. Megmutatom a torkom, anya boldog!
Végre kiengednek! Mehetünk haza.... Útküzben elalszunk anya nagy-nagy örömére...:-)))

(átélni sokkolóbb volt :shock: )

chanel_28
 
 


Detty!

Az etetést a legegyszerűbb megoldanom. Oli aranyosan eljátszik mellettem, tologatja a mecsiket, mesekönyvet hoz, mesélek, stb... A másodiknál, már nincs ilyen, hogy a szoptatás bensőséges dolog, stb.... nem tudod kivitelezni :) A múltkor úgy nyitottam ajtót a postásnak, hogy Hella fel volt rám csatlakozva... :wink:

Egy hete egyébként rendelem a kajánkat, hogy főznöm ne kelljen legalább...

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Chanel:Nem vagy semmi,sok erőd lehet.Vagy inkább türlemed:)
Én is rendelni fogom az első 2 hónapban,aztán meglátom.

Aranynap:Jössz előadásra 16-án?Én megyek,és akkor talizhatnánk.Utána körbevisz az épületben a dokim.

Már 12 tételt tudok a 21-ből,örülök neki,vasárnapig napi 3-at megtanulok,hétfő,kedd,szerdán átolvasom,aztán csütörtökön remélek egy 3-ast,vagy 4-est.Persze az 5-öst sem dobnám vissza,de az lehetetlen.Hacsak nem a Lotti kapja:)

Szerintetek simán próbáljak szülni a császár után?Még mindig tanácstalan vagyok,de most erre hajlok inkább,a tünetek miatt.Remélem,hogy ezek a természetes fájdalmak is azért vannak,mert jönne ő magától is.A Lilivel nem volt semmi ilyesmi,se fájás,se keményedés,semmi.

Dóri:Hajrá fodrászat,szép leszel,és a lelkednek is jót tesz.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát Chanel...nem semmi...én most elgondolkodtam ezen a második gyereken...Te mikor alszol? Mert hogy 4-kor kelsz..és este kilenckor kezdtek csak a férjeddel foglalkozni egymással??

Orelle: gyönyörű Julis!! Nagyon tetszik a kép!

Maszatmama: hát kitartás itt ezzel a fránya köldökkel.
Mi is most megint meg vagyunk fázva..mármint Vili..én nem tudom miért, mert nincs hideg a házban..és egy rövid ujjú rugi, egy naci meg egy hosszúujjú felső van rajta + be van takarva még...
Arra gyanakszom, hogy lehet, hogy túlöltöztettem még az elején..azt szokta meg és ha jön egy kis hideg rögtön megfázik..
Szerintetek??

Lilisgabi: hogy birsz tanulni a Lili mellett? Nekem is hátra van még az államvizsga..majd novemberben..akkor lesz Vili 6 hónapos..szerinted fogok tudni tanulni mellette?

Hál istennek a héten sikerült beállnunk egy rendszerre
Hajnal 4-kor, 8-kor, 12-kor, 16-kor és este 8-kor eszünk...és a többit alszunk. Nagyon örülök neki, mert végre irányithatom az életemet kicsit..Jaa és ruhában már megütjük a 6 kilót!!!!!

Ja és ma vagyunk 2 hónaposak!!! Orelle ti is igaz?
beatrix161
 
 


Rakok néhány képet! :-) Kép
beatrix161
 
 


Kép
beatrix161
 
 


Sziasztok,
bocsánat, hogy eltűntem... csak hát az van, hogy amikor Julis alszik nappal (ez nem sokáig tartó időszak), akkor háztartással, illetve távmunkával ütöm el a "szabadidőm". És utána jönnek az én szükségleteim: evés, pisilés, hajmosás ilyesmik. Minden elismerésem, a többgyermekes anyáknak (pl Chanel). Van egy kis tejtúltermelési helyzet, tehát fejnem is kell - ezt nagyon utálom. Tisztára olyan vagyok mint egy tehén - minden szempontból.
A baba-mama torna némileg csalódás nekem. Vmiért azt hittem, hogy itt egy kicsit a babákat is átmozgatjuk. de nem, igazából ez mamatorna, a baba kendőben ránk van kötve. lehet, hogy keresek valami mást. A védőnő a babaúszást javasolta. Hezitálok ezzel kapcsolatban, én nem vagyok egy uszodalover. tartok attól, hogy a felnőttektől Julis elkap valami undi betegséget. Mi a véleményetek?
Maszatmama Katájának és Beatrix Vilikéjének boldog 2 hónaposságot kívánok! És mielőbbi gyógyulást mind a náthából, mind a köldökmizériából.
Olit Isten éltesse!
Lilinek erőt a vizsgákhoz!
Dóri! Valami extrém hajfazonban gondolkodsz? :)
bocs, ha vkire nem reagáltam...
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Igazad van, Alexára leginkább a szeszélyes jelző illik. Még mindig eszik rendesen, de már készülök a következő sztrájkolós időszakra. Reméle, Kata köldöke javulóban van? Azt lehet tudni, mitől alakult ez ki?

Minden babának boldog hófordulót!

A babaúszást nekünk nem nagyon javasolták, pont Orelle által említett okok miatt. A felnőttektől nagyon sok mindent elkaphat a baba, és egyáltalán nem bizonyított, hogy az "úszás" olyan jó a babáknak. Mi is felnőttünk enélkül. Max. egy program a szükőnek és a gyereknek együtt, de ennyi. Mi is érdeklődtünk, mert nálunk a szomszéd utcában van lehetőség, de nagyon drága (8000 Ft/hó - 4-5 alkalom, attól függően, hogy hány hétfő van egy hónapban), és az időpont is necces, mert Alexa épp, hogy felébred (vagy pont nem). És utána még hallottam ismerősöktől, hogy mennyi bacit össze lehet ott szedni, főleg a kislányoknak. Szóval, kihagyjuk. De persze, biztos vannak helyek, amik tisztábbak, bár ha egy szülő nem tisztán megy a vízbe, akkor úgyis mindegy.

Alexa rákapott a hajnali 5 órás kelésre, úgyhogy Chanel, együttérzek veled! Mi is este 9-kor kezdünk külön életet élni, de ebbe beletartozik a vasalás, vacsi, fürdés is. Ma hajnalban ugyan megegyeztünk a férjemmel, hogy Alexa fürdetése előtt mi is lezuhanyozunk, megvacsizunk, én lefejem a tejet, és ahogy Alexa elaludt, mi is lefekszünk, különben teljesen ki fogunk purcanni. Nem is emlékszem, mikor aludtam utoljára 6 óránál többet egy nap. Nap közben meg lehetetlen lefeküdni.

Bea! Vili tündéri, az első kép különösen tetszett! Nem hiszem, hogy azzal lehet baj, hogy túlöltöztetted, hanem inkább hogy pár napja még kánikula volt, amikor a babák egyébként is könnyen megfáznak, most meg elég hűvös van. Alexa is szörcsög már jó 2 hete, bár neki valószínűleg a foga okozza. Nekünk azt tanácsolta a védőnő, hogy mindig úgy öltöztessem Alexát, hogy melegben egy réteggel kevesebb legyen rajta, hidegben meg egy réteggel több, mint rajtam. Ezt nagyjából be is tartjuk, és eddig még nem volt baj. Persze melegben nem hagyom meztelenül, akkor egy-egy réteg van mindkettőnkön. :)

Dóra! Majd tegyél fel képet az "új" hajadról!

Üdv: Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Bea! Hát ez a kiskrapek... Nagyon hapsis!
üdv, o
orelle
 
 


Segítség, mellgyulladásom vaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

chanel_28
 
 


Chanel! Basszus!!!! Lázad is van? És mit tanácsoltak, mitévő légy? Csak azért kérdezem, mert úgy érzem, hogy nálam is gondok vannak. Több a cucc, mint amit Julis elfogyaszt. Eddig én mellfeszülést és némi pirosságot észleltem. üdv, o
orelle
 
 


Chanel! Szegény Te! A melegvizes borogatás ilyenkor már késő?
Orvos mit mond?
Gyógyulj meg hamar!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Chanel!
Ez nem hangzik jól... doki? Fejés? Langyos zuhany/borogatás?
Amúgy szép a napi programotok! Le a kalappal, de komolyan!

Bea!
Vili csoda helyes! :)

Gabi!
Köszi a bíztatást! Tök jól haladsz a tanulással!
Szerintem, ha úgy érzed és a doki is azt mondja, hogy mehet a temészetes úton való szülés, akkor próbáld meg...

Orelle!
Éppen kérdezni akartam, hogy mi van ezzel a baba-mama torna dologgal, de akkor azt hiszem, hogy ezt kihagyom. Ha jól tudom, akkor itt ellenőrzött és nagyon jó víz van a művháznál lévő uszodában, itt van aquanatal is, amit csak jó minőségű uszodában lehet csinálni... nekünk Máté karja miatt ajánlották, még nem döntöttük el, hogy megyünk-e, de valószínű, hogy ki fogjuk próbálni...
Ja igen, "extravagány" frizurára cseréltem a régit :D


És a hajasfotók előtte és utána :)


Kép Kép Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Látom,zajlik az élet. :D
Mellgyulladás nekem is kezdődött anno,azonnal,ha már csak feszült fejtem,én is,mint egy tehén.Rengeteget.Egy kád melegvízbe beültem,és a zuhanyrózsát jó meleggel pluszba ráirányítottam a problémás helyre.És a szoptatás nagyon fájt olyankor,de kell!És masszírozás is.Homeopatás gyógyszert nézzetek a neten.Biztos van rá.
Dóri,gyere,bármilyen is a hajad! :lol:
Vendég
 


Na, épp maszírozok.... :shock: csillagokat látok, mondanom sem kell...
Már voltam zuhanyozni is, fejtem is....
Én is azt vettem észre, hogy piros folt van a mellemen. Azt olvastam. ha lázam van, dkihoz kell menni....?????

chanel_28
 
 


Szia Chanel!

Ha lázad van mindenképpen menj el dokihoz!!!! Nem szabad megvárni, hogy nagyobb legyen a baj, mert akkor műtét is lehet belőle! :shock: Na nem riogatni akarlak, de tényleg fordulj dokihoz vele!

Jobb éjt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!


Valószínűleg nem hiányoztam senkinek, de azért itt vagyok... Apa 3 napos csapatépítő tréningen(iszunk, h...nyunk, belefekszünk jellegű munkahelyi bulin) van, a hét végén a drága mamát látogattuk meg :( és az időjárás ránk sincs túl jó hatással. :?

Először is Katának és Vilinek jobbulást, mindegyik érintett babának boldog évfordulót! Plusz nagyon örülök, hogy Alexa ilyen jól eszik! arci szerencsére ráérzett a joghurt ízére, IMÁDJA! Nagyon örülök neki! Persze csak natúr joghurtot kaphat egyenlőre, de abból egy pohárral megeszik egyszerre.

A mellgyulladásra nekem a forró zuhany és a fájdalmas szoptatás volt hatásos. És IGEN, ha lázad is van Chanel, akkor irány az orvos!!!!

A babaúszásról annyit, hogy mi Marci öt hónapos kora óta járunk. Pár utcányira van tőlünk és minden szülőtől kérnek orvosi igazolásokat, különben nem mehet vízbe. Persze tudom, hogy ez még nem garancia arra, hogy ne kapjon el semmit a gyerkőc, de nekünk eddig semmi problémánk nem volt. Minden alkalommal Apa is jön velünk és Marci nagyon élvezi a hármasban való pancsolást. Van edző néni is, aki mondja, hogy milyen gyakorlatokat végezzünk a manóval. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden áron babaúszásra kell vinni a picurokat, de nekünk bejött a dolog.

ambrob
ambrob
 
 


Szia Ambrob!

Szerintem hiányzol, ha nem jössz :( és jó, hogy vagy! :lol:
Én nagyon örülök Neked, mert egy csomó hasznos infót írsz, még akkor is, ha nem úgy tűnik :wink: :D

Köszi a babuszásos bíztatást, mert egyre jobban rááll a kedvem (ezt szépen megfogalmaztam :shock: )

Már irtó fáradt vagyok... most tettem le Mátét az ágyikójába... a férjem kiment a sógorom elé a reptérre, mert Brüsszelben volt... megvárom őket (remélem sógor hoz finom belga pralinét :lol: , szóval erre várok, na meg arra, hogy Apja hazaérjen :oops: ) és mindeközben fárasztom a népet!

Anyós is gépnél igyekszik ébren tartani magát :D admirálisozik :D...

Na jó, megyek inkább olvasni, hátha gyorsabban telik az idő... :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Maszatmama!

Köszi szépen!

Üdv.Bila
bila
 
 


Reggelt mindenkinek!

Az éjszakámat senkinek nem kívánom....
Kezdődött azzal, hogy Oliban kullancsot találtunk fürdés közben. Jól megijedtünk, de sikerült a kiszedővel megbírkóznom és kikaptam egyben :shock: Persze, a hülye rovarját eltettük emlékbe, hátha be kell majd vizsgáltatni. Egyébként beoltattam Olit, remélem nem lesz baja...

Ami az én állapotomat illeti, f...szán belázasodtam éjszaka, alig aludtam. Rázott a hideg, bizsergett a fogsorom, fáztam, majd fél óra múlva majd meggyulladtam.... :shock:
Maszírozás, meleg borogatás, szoptatás, ez volt a kúra éjjel. Most kicsit jobb, Hella leszívott :wink:
mejik dokit hívjam, a nőgyógyászt vagy a háziorvost???? :roll: Szombaton esélyem sincs...max. a gyerekorvosunktól kérhetek homeos bogyókat, Ő szaki ebben.

Jaa, és persze, hogy ma van Oli bulija!!! A hűtő rogyásig hússal, ami feldolgozásra vár, rizs, tejszínes-hagymás gomba, krumplipüré, sajtos káposzta a menü, még meg kell csinálnom :cry:

Majd teszek fel képeket este, addig eltűnök..................................
(köszi mindenkinek az együttérzést, jól esik....a férjem úgy sem tudja beleélni magát a helyzetembe...)

chanel_28
 
 


Chanel! a legmélyebb együttérzésem. Annyira sajnálom. Van segítséged? Bárcsak tudnék tenni valamit :(
vagy tudok?
Tényleg, milyen orvoshoz kell ilyen esetben fordulni?
ambrob. én is örülök, hogy itt vagy és köszi az infokat a babausziról.
üdv, o
orelle
 
 


Chanel!

Engem anno úgy engedett haza a nődokim a kórházból szülés után, hogy ha a mellemmel gond van AZONNAL!!! menjek hozzá.
Én a helyedben most bemennék a klinikára, bár látom nyergesi vagy. A klinikán a tejkonyhán van az a hölgy, ha jól emlékszem Zsuzsi a neve, ő is segit. Mikor benn voltam láttam, ahogy egy 40fokos lázas, mellgyuszis csajszinak segített.

Remélem, hamar rendbejön.

E.

Kép

Kép
ske
 
 


Chanel:A láz nem jó,dokihoz kéne menned!Úgy tudom,hogy 38 felett nem is lehet szoptatni.Ennek is utána kéne járni,lehet,hogy már változott...Nálunk holnap anyósom szülinapi bulija lesz megtartva,gondolhatod,mennyire kívánom. :( Itt van még 7 tétel,amit meg kellene tanulnom,erre fel vásárlás,főzés,tortasütés.Brrrrrrrr.Szeretem általában,de most rossza az időzítés.Fontosabb lenne tanulnom,meg pihennem,mindnem fáj.
Dóri,mikor írtam,még nem láttam a hsz-odat,de nagggggggggyon jó lett a hajad. :wink:
Vendég
 


Jajj lányok! Köszi, hogy aggódtok! :wink:
Már 3x szoptattam a bizonyos jobb mellemből, és fejtem is... Most talán csillapodott a fájdalom....
Ilyen peches is csak én lehetek, hogy megint 7vége vaaan!!!
A kaják felével már megvagyok, még takarítanom kell... Apa elvitte Olit a mamához, hogy hatékonyabban menjenek a dolgok :D

A barátnőmnek egyébként felvágták a mellét, mert betokosodott.... szörnyű!!!!

Az egészben az bosszant, hogy én, akinek általában véve kevés a teje, most végre rakhattam a frigóba....és mi történik???? Na mi???? Mellgyulladás...............................

Lilisgabi! Kitartást a tanuláshoz! Azért le a kalappal, hogy szülés és államvizsga előtt még bulit csinálsz!!!

Orelle! Köszi! Segítségem szegény uram és parancsolóm, akinek már elege van kicsit a gyerekpesztrából és most kicsit belőlem is szerintem......

chanel_28
 
 


Chanel!

Vigyázz nagyon magadra és minden tiszteletem a tiéd!


Gabi!

Az előbbiek rád is vonatkoznak!


Babauszi témában még annyit tennék hozzá az eddig leírtakhoz, hogy csak(!) azután szabad elvinni a babócát úszni, miután megkapta mindhárom DTP-s oltást.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Húú Chanel, hogy birod? Én ha lázas vagyok fel sem tudok kelni, nemhogy bulit csinálni!!!! Amúgy nem akarlak rémisztgetni, de mellgyulladásra antibiotikumot szoktak adni, sajna ilyenkor nem segítenek a homeos bogyók!!
Ha szegény férjed nem érez együtt Veled, nyugtasson a gondolat, hogy az én férjem igen :lol:

Ambrob nekem is hiányoztál ám!
Én olyan helyre akarom vinni babaúszni Katát, ahol csak babaúszás van, talán így kisebb a fertőzés veszélye!

Dóra: nagyon szép lett a hajad, és gondolom ezerrel
könyebb lesz kezelni!
Rakj fel légyszi képet a szivacsozásról! Köszi-köszi

Bea: Vili iszonyú édes, és az a hajzat, nagyon Hókuszpókosra vette a figurát :lol:

Julisnak, és Vilinek boldog hófordulót!!

Orelle: nem tudom hol laktok, de Budán van egy jógaközpont, ahol 8 hetes kortól van a kisbabás jóga, ez annyit jelent, hogy a mamák szülés utáni regenerációs jógát csinálnak (gátizom torna stb...), a babákat meg közben masszírozzák, ha nyáron is lesz, akkor én arra járok majd Katával.

Szerintetek az baj, ha mi 2 hónaposan csak 5 kilók vagyunk???

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!

Szerintem egyáltalán nem baj, ha Kata 2 hónaposan 5 kiló. Persze a babák súlya nagyban függ a születési súlyuktól, plusz a szülők alkati adottságai is befolyásolják a baba adottságait. Az a lényeg, hogyha Kata jól eszik, nem sír sokat (a sok sírás jelenthet éhséget) és a pelusban is minden rendben van, akkor nem lehet gond. A képek alapján, amiket feltettél Katáról, szerintem nem áll az éhhalál küszöbén! :)

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Köszi, szerintem is jó lett a hajam! :) Tényleg sokkal könnyebb kezelni!!! 8)

Maszatmama!
Bocsánat, hogy nem tettem fel eddig képet! Teljesen kiment a fejemből :oops: :oops: :oops:

Szóval a tecsóban vettünk két kör alakú szivacsot, a fehér dörzsis részt levágtuk róla és a közepébe csinos lyukat faragtunk, ráméreteztük a gyerek lábára, hogy rajtamaradjon, de ne szorítsa... (na jó, mindezt a férjem csinálta! :) )
A képek:

Kép Kép Kép Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Ambrob, köszi a választ (látod, mit csinálnánk Nélküled!!!)!!
Háát alkati adottságok: én jelen pillanatban 47 kg (167 cm)
Apa: 80 kg (192 cm), Kata 3330 grammal született!

Sírni nem sír sokat, csak ha álmos, van tejem is, ha keveslem amit eszik, akkor még visszarakom cicre, de az már kijön belőle általában.

Tényleg szerintetek mit csináljak, hogy ne fogyjak tovább??? :shock:
Nem merek ruhákat sem venni, pedig nagyon kellene!

Dóra: Neked is köszi a képeket! Akkor mi is beszerzünk szivacsot!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Chanel:
REmélem, azóta jobban érzed Magad, vagy orvoshoz mentél.
Nekem is volt anno gyulladás, egy reggel 39 fokos lázam lett hirtelen. Háziorvost kellett hívnom /vasárnap volt, de kijött/, azonnal antibiotikumot kaptam injekcióban, utána még 5 napig, és lázcsillapítót. Etetni kellett minél többet abból a mellből, estére már nem volt lázam. Nekem is piros foltok voltak a bőrömön, ahol a gyulladás kezdődött.
Olyat is hallottam, hogy ha az a mell kiürül teljesen, akkor a láz lemegy magától és nem kell gyógyszer.
Szerintem homeo-val már ne próbálkozz!
Írj majd, mi a helyzet! VIgyázz Magadra!

Dóri: Jó a hajad nagyon! Jól áll, egész más az arcod tőle.




maszatmama:
Ádám 4 napja volt 2 hónapos és még nem 5 kiló. 4930 gr volt tegnap. Azt hiszem megünnepeljük az 5 kilót.
Te hogy érzed Magad?!

Egyébként már 2 órája írtam, de ezek szerint rosszat nyomtam és nem ment el a hozzászólásom. :oops:

KépKép
francestz
 
 


maszatmama:
Mikor a lányaimat szoptattam igény szerint 4 hónapig, csak fogytam. Ahogy a szopiztatás elmaradt, visszaálltam normál súlyra.
Talán most Nálad is így áll a dolog.

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!

Jó, hogy itt vagy! Akkor nem aggódom, mondjuk megyünk kedden szurira a doktornénihez, azért majd ott is megkérdezem, hogy mennyi lenne az ideális súly?

Köszi a kérdést én jól vagyok, bár még mindig küzdök egy izomhúzódással (szerinetm izomhúzódás, doki még nem látott), ami terhelésre még mindig fáj (terhelést értsd: séta). Két héttel a szülés után megemeltem a babakocsit Katástul, és ez nem tett valami jót!

Ádám még hasfájós? Tudsz már pihenni egy kicsit??

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia!
A mi doktor bácsink szerint jó az 5 kg. Legalábbis nem rossz.!
Mi kedden kaptuk az első szurit és a Rota elleni finomságot.
Szerencsére Ádám lenyelte szépen. :D
Már sokkal kevesebb a puki, és az emiatti sírás. Infacol vagy az idő megoldja a dolgot...SOsem derül ki talán, melyik segített...Viszont így most nem merjük szüneteltetni az Infacol adását :D :oops:
Most 1 hete már elalszik egyedül is napközben általában, sőt, néha már nem is nyöszörög elötte.
Éjjel még van, hogy óránként is be kell mennem a fiatalúrhoz, de egy simogatás, cumi beadása, és alszik. REggel 1/2 5-5 körül eszik, de már nem alszik vissza, csak kb. 2 órával később. De ezt is csak mióta érzem, a sírás a fáradtságtól van, és leteszem az ágyikójába aludni.
Nagyon sokat változott az utóbbi időben, napról napra elcsodálkozom, mennyit fejlődnek ezekben a napokban.
Már nyúlkál a játékokért, és ütögeti, rengeteget beszélget, és állandóan mosolyog. Persze azért a karomban van a legtöbbet még mindig. Behelyezkedik és mehet a nézelődés, közben néha egy kis duma. :D
Annyira imádom!!!!!!!!!!

Ahogy írok, felnézek a profil-képedre. Mindig elmosolyodom, annyira édes az a kép...ahogy Kata alszik...
Remélem, Kata könnyen veszi majd az oltást. Ti hányat kaptok?
Hol húzódott meg?

KépKép
francestz
 
 


Francestz!

A húzódás valahola a combtövemnél kezdődik és hátramegy a fenekemhez :oops: Elég kellemetlen, de férjuram azt mondta, hogy az izmok lassan gyógyulnak (nem mintha szakember lenne).

Jaj de jó, hogy Ádám javulgat, bár én ezt az óránkénti kelést is nehezen tolerálnám!
Egyébként azért lógok itt ma, mert Kata egésznap alszik, lenyomta az időjárás, remélem ez nem változtat az éjszakai alváson (este tíztől négyig, azán hattól kilencig alszik, egy pár napja).

Nem tudom hány szurit kapunk, én a rotát nem adatom be, szóval gondolom csak egyet. Ádám belázasodott, vagy ennél az oltásnál nem szoktak?

Mi még nem nyúlunk a tárgyakért, viszont hatalmasakat mosolyog, és Apájának mindig beszélget (hööö - ebből áll a szókincsünk).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:34-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


:D :D :D Nagyon édes a kép. És persze Kata is!!!!!!!! És végre Téged is látlak nagyobb méretben! :D
Én annyira szeretem, mikor Ádám "rajtam" alszik. Imádom nézegetni a kis békés arcocskáját, az apró fintorokat, mosolyokat álmában. Tegnap és már ma is, álmában felkacagott, amit még ébren nem tud. Majdnem elsírtam magam. Na jó, nem majdnem. :)

A tárgyért nyúlás még csak időnként, inkább azt mondanám, tudatosan kezdi használni az egyik kezét, a másik még csak indulóban van. Igazán nem tudom, hogy a 2 kéznek egyformán kell-e majd fejlődni ilyen korán is? A dokit kérdeztem, szerinte még nyúlni sem kell, valamiért ez előbb jött egy picit.

Ha csak a kötelező, akkor 1 szuri. Van a pneumo elleni oltás, ami nem kötelező, de ingyen adható. Ez lenne a 2.
Nem lázasodtunk be, viszont nyűgösség volt 2 napig, amikor éppen hidegfront és szél is jött, úgyhogy nem tudom minek tudható be a rosszkedv.
Én úgy tudom, az első oltástól nagyon ritkán van hőemelkedés stb.De lehet, ez hülyeség.
Lányaimnak anno nem sosem volt semmi utózöngéje az oltásoknak, pedig kaptak egy párat.

A húzódás valóban nehezen gyógyul, én 10 évig versenyszerűen atletizáltam, és edző lennék, ha kellenék akárhova is. :D

KépKép
francestz
 
 


A pneumot én is be akarom adatni!

Én is egyfolytában elérzékenyülök!

Na felébredt, és enni akar, megyek is!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Juhéé! Esti mérés eredménye: 5040 g.

Na jó, mára eldugultam!
Jó éjszakát mindenkinek!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!
Maszatmama:Szép vagy,és Kata gyönyörűséges.Jó neked,hogy fogysz,de vigyázz,óvatosan.
Ambrob,Chanel:Köszi a bíztatást,komolyan mondom,hogy jövő péntektől nem csinálok semmit,de azt nagyon intenzíven.Csak aludni fogok.
Vendég
 


Esti mérés: 5060 gr. /Persze kaki ma nem volt./

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Nekem is hiányoztál! Tök jó tanácsaid és tapasztalataid vannak, meg minden, úgyhogy el ne tűnj! És köszi, hogy örülsz Alexa evésének (már kicsit romlik a helyzet). Nektek viszont jó étvágat a joghurthoz! Milyent adsz neki? Az Aktívia jó lehet a babáknak is?

Maszatmama! Hááát, Kata nem úgy néz ki, mintha éhen akarna halni. Egyébként arra gondolj, hogy fél éves korára kell a babának megkétszereznie a súlyát. Lehet, hogy most Kata nem óriás bébi, de a kétszerezés valószínűleg már neki is jóval előbb meglesz! Úgyhogy nyugi! A fogyás pedig tényleg megáll, ha Kata abbahagyja a szopizást. Sajnos nekem vissza is jött két kiló, bár még mindig alatta vagyok a teherbe esés előtti súlyomnak. Egyél sok szénhidrátot, ilyenkor jó a nasizás is, attól a tej is több lesz.
Jó régóta tart a húzódásod!!! Nem akarsz orvoshoz menni vele?

Chanel! Remélem, jobban vagy!!! Milyen volt a buli? Nekem is volt mellgyulladásom, de csak kezdődő. Találtam egy trükköt, amivel még az elején meg lehetett szüntetni, és utólag a nőgyógyász és a védőnő is rábólintott. Kicsit brutálisan hangzik: a mellgyulladás legtöbbször azért alakul ki, mert eldugul egy tejcsatorna. Én ilyenkor addig fejtem, masszíroztam, amíg a mellbimbómon kijött egy kis hólyag ott, ahol el volt dugulva. Egy steril tűvel kilyukasztottam a hólyagot (egyáltalán nem fájt, csak rossz nézni), és akkor elkezdett ömleni a tej abból az egy csatornából. naná, a többi már csont száraz volt a sok fejéstől. Nekem volt ilyen vagy ötször a hét hónap alatt, de ez a módszer mindig bevált.

Gabi! Bírod még? Ennyi erőfeszítést minimum két ötössel lehet díjazni!

Én is úgy tudom, hogy az első oltásnál még csak nagyon ritkán van hőemelkedés, mert a szervezetnek még nincs védekező reakciója az oltásra. A másodiktól viszont már előfordulhat, mert az első oltás miatt már reagálhat a baba szervezete. Alexa egyszer sem lázasodott be, viszont nyűgös volt, étvágytalan és fájt a lába (az egyiknél nagy piros dudor is lett rajta). A pneumot mi mindig a kötelezőkkel együtt adattuk be neki, hogy egyszerre túllegyen rajta (az is három részből áll).

Francestz! Örülök, hogy Ádám pocakja javul, bármi segített is! Sikerült időpontot kapnotok a fizetős csípőszűrésre?

Dóri! Nekem is tetszik a hajad! Máté még men húzza? Nekem sokkal rövidebb a hajam, de Alexa így is marokszámra ritkítja.

Na, megyek aludni, mindjárt 5 óra és indul Alexa napja. Ma átrendeztük a szobáját, hátha valami vízér zavarta az alvásban (bár nem hiszek benne, de egy próbát megér). Igaz, délután nem jött be, mert egy teljes órát sem aludt.

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?