Új privát üzeneted érkezett!

Május,egyszerre írtunk!!!Kele is kis költő???Ez életkori sajátjuk lehet,mert D is kitalál mindenfélét és n hitelesen előadja,de olyan komoly fejjel,h be is veszem....És nálunk is jó humorérzék van,egy férfinál ez nyerő,legalábbis számomra.

Pann,úgy gondoltam,h végül végighordod :roll: én is a védőnő orra alá dörgölném.

Böngészőt elfelejtettem.Hát valóban nem aggályos tartalmilag és nem is foszlik,pedig böngésszük eleget.Így nem értem.

Ne mentem

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli!
De jó hogy már érzed!!:)

Május!
Emili bal kezes, és már régóta tudja melyik a jobb-bal oldal/keze-lába.
Viszont ha ajob kezébe adom a kanalt, akkor átteszi a balba.Meg mindent.De játék közben használja a jobb kezét is természetesen.De lépcsőm is mindig csak a bal lábával lép először. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

OLvasgatok,de írni nem nagyon tudtam volna,mert a gép 6 napig nem is működött,tanulnom kéne,és állítólag villám csapott a számítógép modemjébe.Most teszt modemünk van remélem jó lesz.

Rita
Boldog születésnapot Petinek!

Kép
Nagyon aranyos a videón Peti.Nekem nagyon tetszik,annyira jó hangja van.
Ne mond nem beszél,Én a szavakban már mondatot is észrevettem
"kukásautó".Képeket néztem,nem semmi kis lurkó.És gondolom pillanatok alatt fenn van mindenen.Laura inkább magasból ugrál le. :twisted:

Lorca
Nagyon sajnállak a kórház miatt.Talán már nem lesz többet ilyen.
Natinak boldog születésnapot!
Szabi kistesóra hogy reagál?
Látom Te is Sz szülő vagy az óviba.Én már megbántam néha hogy elvállaltam.Te hogy állsz hozzá?

Meli
Nem tudom válaszoltak rá,de a törpöket az interspárban lehet vásárlás után kapni.Sajna az őrületbe beleestünk. :?
Tudom milyen ez az egyedül akarás,de figyeld meg a végén tetszeni fog neked is.
Gratula a pici mozgásához.Laurát Én is 14 hetesen éreztem már.

Lora
Lehet már késő,de leírom a bodza szörp receptjét.
Sokáig eltartható tartósító nélkül állítólag:
30-40db bodza
5l víz
6kg kristálycukor
10dkg citromsav
4 egész citrom
egy szűk marék mentalevél vagy citromfű.
Kb 7l bodzaszörpnek felel meg.

forró szirupba tesszük az összes alkatrészt és hagyjuk kihűlni,majd leszürjük és üvegekbe/nem müanyag/töltjük.

Gyorsan fogyasztható változat:
5 l vízhez adunk 50 dkg cukrot,2 evőkanál citrompotlót,1 karikára vágott citromot,kb.8 db virágzó bodzát fejjel lefelé teszünk bele.
1-2 napig állni hagyjuk és leszürjük.Kb.1 hónapig hűttőben eláll.

Szurkolok,hogy hétvégén jó idő legyen.Magunknak is azt kivánom.

Panka
Múltkori lakásmizériátok után már jól jött egy pozitív dolog is.De ahogy nézem beköltöztetek pestre csak jó történik veletek.Emili már jól elfogadta a környezetét?

Pann
Csak így tovább.
Szombaton pont rád gondoltam,hogy lehetsz.Egyik sulis társam jött be/vizsgáztunk/és mondja még elötte hogy valami barnás/elnézést/folyik.Mondjuk hÍvja a dokiját,mert lehet szülni fog.De délig benn maradt a suliba.Majd bement a szülészetre és enyhe fájások/gép ezt mutatta/ este 19-kor megszült.Dokik is csak kapkodták a fejük.Neked is ilyen könnyű szülést kívánok.

Május
nagyon ügyes Sebi.Mutogattátok neki sokat melyik kéz melyik?
A történet is nagyon tetszik.

Sno
Törpökkel most inkább úgy vannak,hogy legyen meg mind nekik,de ha rájuk jön akkor báboznak vele,meg Dani magyarázza hogy melyik törp mit csinál Laurának.Hókuszpók van Laurának a kezébe már mondja is krumpli orra van.
De ovijuk valamelyik csopijában törpökkel tanulnak számolni,halmazokat alkotni.Azóta a matek a minden.

Betty
Üdv közöttünk.Én se kérdezek egyenlőre,majd ha végére értél a kérdéseknek.Azért a nyár most nektek nagyon szuper lehet.

Hétvégén gyereknap alkalmából voltunk mekibe,és a kaland városba.Alig tudtam innét hazahozni őket.Teljesen meglepődtem Laurának nincs semmi félelemérzete.Azon a csúzdán amelyiken csak 7 éves kor után lehet csúszni Danival /ölébe fogta Laurát/ lecsúsztak és újból akart,de Én odaértem és rossz Anyu lévén nem engedtem./bezzeg ilyenkor jön a szöveg Apa engedi/Ez igazából nem érdekelte Laurát fogta magát és hívta Danit mentek a másik nagycsúzdához.

Szobatisztaság:
Tegnap este Laura magától ráült a bilire és pisilt.
Még múlt héten ha mondtuk neki/fürdés elött meztelenül szaladgálva,hogy szóljon és bilibe pisiljen,de akkor még kérte a pelust.Tegnap meg gondolt egyet és pisilt.Ma meg bugyiban futkározott/csak boltba menéshez és délutáni alváshoz adtam rá pelust/és szerencsére nem pisilt be.De kiváncsi vagyok kakához hogy fog hozzáállni.Én Daninál és most Lauránál se erőltettem,Hanem megvártam míg maguktól kérték a bilit.Igaz elötte sokszor volt mondva nekik.De úgy akarom csinálni mint Pann,hogy ha leveszem a pelust többet/vagy ha olyan helyre megyünk akkor adok pelust rá/nem teszem fel.Aztán majd az idő és Laura meg eldönti,jól gondolom-e. :?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 

 
 

Sziasztok!

Szobatisztaság: nálunk nappal továbbra sincs gond, éjszaka meg pelust kap Gergő. Sztem havonta mondjuk 3-4 alkalommal pisil be éjjel, úh még nem merjük levenni a pelust, de nem is sürgős. Mostanában kezdi a váltott lábbal lefelé lépcsőzést, úh mire megjön az újabb meleg front, talán megpróbálhatjuk a pelus nélkül alvást, ha addigra jól megy már a lépcsőzős teszt. :roll:
Május!
[quote] írta:mondjuk ez a kérdés vlmiért nem izgat, vlh biztosra veszem, h menni fog előbb-utóbb
hát igen, hál'Istennek a mi sulinkban pl. viszonylag ritka a pelusban rohangáló tizenéves. :lol:

Ja, nem mellesleg megírom, h mióta haladunk az éjszakai szobatisztaság felé, azóta NEM volt átaludt éjszakánk a pisijáratok miatt, úh ezt is számítsátok bele, amikor belekezdtek.
Egyébként ez is a nyári leszoktatás mellett szól, ui roh@dt macerás minden alkalommal kihámozni a hálózsákból, pizsiből, pelusból, kivinni, megpisiltetni, aztán vissza az egészet és mindezt félálomban, ma mondjuk hajnali 3 körül. Hááát, nem egy nagy élmény. :?


Kéz preferencia: Gergő egyértelműen jobbos, már a kezdetek óta. Ha a bal kezébe adom a kanalat, akkor szépen átteszi a jobb kezébe és úgy eszik, úh - ennek alapján - úgy tűnik, nem a művészetek felé kell majd terelgetni. :roll:

Mese: ez n érdekes, Gergő nem talál ki ilyen komplett kis sztorikat, mint amilyenekről írtatok. :o Van néha egy-egy mondata, ami kitaláció, de egyébként semmi. Mondom én, h nem a humán terület lesz az ő erőssége. :roll:

Peti-videó: n édes (hm. Gergő nem is énekel :? ), első nekifutásra 5x nézte meg Gergő, ma 4-nél leállítottam. 8) Azért még párszor biztos megnézzük, hátha ragad rá vmi és megtanul/elkezd énekelni. :wink:

Sno! Hát persze, h vásároltunk Réka-babának! :D Először is kapott egy hordozót, mert Gergőének elromlott a füle, úh muszáj volt. Aztán kapott egy mózest is, mert azt gondoltam, h abban könnyebben hurcolom majd magammal ide-oda a lakásban meg a kertben, aztán mivel nyári baba (jó indok 8) ) vettem neki néhány ( :lol: ) rózsaszín, meg fodros, meg virágos ruhát, meg rózsaszín takarót, meg mindenféle nagggyon fontos bébijátékot nyilván azért, mert Gergőtől nem maradt elég. :lol:
Szoba kérdés: jó kérdés, egyelőre nem döntöttünk, első körben megpróbáljuk a közös szobát, aztán ha nagyon sírósak lesznek az éjszakák, akkor fiúszoba és lányszoba lesz a felosztás. :lol:
Vendég
 


A héten eddig minden nap sikerült megjárnom a Klinikát. Miért is jöttem ki? A dokim olcsó kör volt, mivel borítékot elfelejtettem vinni, a zsebbe dugdosás meg nem az én vonalam. 8)
Szerdára gondoltam, hogy elintézem a labort és a belgyógyászt. Nagyon sikeres voltam, mivel vinni kellett volna egy első reggeli pisit, amit persze nem mondott a doki, így csak egy kémcsővel távoztam, hogy majd hozzak abban. A belgyógyásszal még jobban jártam. Egy fél óra tekergés után megtaláltam a belgyógyászatot, majd a recepciós mondta, hogy vszínűleg a Klinika belgyógyászához kell mennem. Újabb ismerjük meg a Sotét séta után megtalálam, mire annyi volt a fő megjegyzése, hogy mit keresek én ott és minek küldtek oda. Kezdem unni, hogy egyik doki küld a másikhoz, azok meg engem faggatnak, hogy miért. Van egy olyan érzésem, hogy csak megszabadulnak tőlem - nem az övé az utolsó pecsét a papírjaim között, ő mossa kezeit.

Szabi ma jó négy órát aludt du. Igy jár, akik korán kel és nem bírja. :lol:

Kézpreferencia:
Szabi jobbkezes, de ha a kanalat rossz helyen találja, nem mindig vált. Most, hogy többet rajzolgat - "ír" - egyre erősebb.
Natinál soha nem volt kérdés, ő n erősen jobbos.

Szobatisztaság:
Még nincs lelkierőm belekezdeni. :roll: A legrosszabb, hogy Szabi öltözésfóbiás. Egy csomót kell nyugtatgatni, mielőtt leveszek róla bmilyen ruhadarabot és ha nem az ő engedélyével történik, teljesen kiborul. Ha engem lát, akkor pedig kizárólag én vehetem le róla. :? Az alternatíva nagyon hangos. :twisted:

Dana,
Szabi tesó hozzáállása teljesen negatív. :twisted: Szeretnél kistesót? NEM. Jó lesz, ha lesz öcsikéd? NEM. Itt van anya pocijában Dani baba, örülsz? NEM. Mindezt dacos homlokráncolással és szemöldökösszehúzással és anélkül, hogy eddig bmi olyan hátrány érte volna, amit felfog. 8)
Nekem már szakmai ártalom, hogy az intézmény dolgaiba szeretek belelátást tartani. :lol: Igy legalább van olyan érzésem, hogy jobban odafigyelnek rám, bizalmiSzülő státuszom miatt, mint egyébként. Ha már egyszer várhatóan vagy 7 évig még oda fogunk járni. :lol: Robi egyébként jót röhögött, amikor megválasztottak. Még nem vagyok nagyon aktív, de nem is ismernek még rendesen. :lol: Amikor nem voltam tag, még akkor is én mentem el a szülőire, mivel pont nem ért rá a háromból egy sem és én meg kéznél voltam a "fél óra múlva kezdődik, tudna maradni?" meghívás után.

Törpök matek órán? Sztem a vegyes csopi miatt annyira ilyesmi nálunk nem várható. Sebaj, itthon azért megy a dolog. Nati, ha nem is érti az időt rendesen, az órát már ismeri. :lol: Annyiszor hallotta a 9 óra, le kéne feküdni mondatot. Ma pont egy ABC-s könyvet nézegettem neki, Robi szerint korai. :wink:

Meli,
Humorérzék nem csak férfiaknál jön jól. 8)

Egyedül:
Óóóó, ez nálunk is menő lemez. 8) Egyedül akarja levenni a kormányzárat, lecsavarni a kupakot a boltban az ásványvízről, majd a segítség után egyedül inni a 1,5 l-ből, Nati bicaját hajtani. Nagy ritkán kiborul a sikertelenségen, de az örjöngést a kéretlen segítség, ami tuti kiváltja. Igy azzal nem próbálkozunk, inkább hagyjuk szenvedni. :D

Május,
Jópár ismerősöm van, aki felnőttnek kétkezes. Az egyik pl az Eltén pszichológiát tanít, szerinte nem gáz, ha nem rendeződik a preferencia. :lol:
Nálam a ctg akkor sem jelzett fájást, amikor már bőven benne volt Szabi a születésben. :roll: Én azért éreztem. :lol: Amikor a múlt heti sok órás ctg-n voltam, akkor viszont ütemesen jelezte a kisebb összehúzódásokat, majd egy löket mg után leálltak. Az furcsa volt, mert azt meg én nem éreztem.

Sno,
Nekem már az elején elegem volt a terhességből. :lol: Nem véletlen, hogy szépen felmértem, hogy lehet valaki nevelőszülő. 8)

Dani kapott egy babakocsit hordozóval, Natié már egy kicsit ramaty. :lol: De használt volt és Angliából hoztuk, így belekerült vagy 3500 Ft-ba. Ruhát azt még nem vettem, bár lehet, hogy fogok. A kettőtől összesen van 5 db 56-os rugi, amiből 3 plüss, uh lehet, hogy jól fog jönni.

Lora,
Még mindig Dani. 8) Gondolom, marad is, mert kezdtük Szabi dresszírozását. Dani a pociban, Dani a kistesó, Dani így meg úgy...
Pont te csodálkozol, hogy alig tudja meg valaki, hogy terhes és már félidős is?! :lol:

Ágiboldi,
Amikor Nati produkált pár esést és odament az apjához, inkább, mint hozzám, hát... volt pár gondolatom nekem is. Uh gondolom, milyen jó volt, amikor Boldi sírt az ajtó előtt. :?
Anyós nálunk itt van, féltékenységnek részemről nyoma sincs. :lol: Inkább nagyon örülök, hogy olyan pillanatokban, mint monjuk amikor a szülinap előtt mentünk a kórházba, nincs gond azzal, hogy másra hagyjam őket. Mindamellett, hogy Szabi egy igazi kis anyamatrica.

Rita,
Szabi két éves szókincse kb mint Petié volt. Ha még emlékszel, remekül pánikoltam is, hogy mi lesz, ha megszületik kistesó és beszéd sehol. Azóta elég jól belejött, igaz, hogy csak 2 szótagos szavakat használ, de legalább mondatban. Van hosszabb is, olyan, hogy troli...busz, de ritka. Ezekkel a félig érthetetlen közléseivel képes egész nap dumálni és van egy csomó hang, amit még mindig nem tud mondani. Nem aggódni! :wink:
Az éneklés még csak Natinak megy, őt sem zavarja, ha a szöveget elfelejti. :lol:
Nekem nagyon furcsa kiságyban látni. :roll: Pedig tudom, hogy kétévesen ez még egyáltalán nem megy ritkaságszámba. :lol:

Pann,
"úh remélem hamarosan kibújik a poronty"
Mi ez kívánságműsor? :twisted: :lol: 40 hét a terhesség! :lol: Meg 1-2 hetet rá is lehet húzni. 8)
Szerintem azért nem jött a védőnőd, mert ő megmondta, hogy a 33. héten megszülsz. Te meg nem fogadtál szót, még egyben vagy. :lol: Bünti.
Amikor bent voltam a klinikán, felvételen, ott volt előttem egy 22 hetes kismami, sírt. Elfolyt a magzatvíz. Én is elsírtam magam. :cry:

Betty,
Férjednek nem tudnál szólni, hogy ő beszéljen a szüleivel, hogy vigyék el rendszeresen Iliaszt sétálni vagy valahova? Nekem nagy segítség, hogy itt ugrálnak körülöttem és a két gyerek között. Mostanra kb kimúltam volna.

Helga,
A Gyes-táppénz dolgot minél gyorsabban el kéne intéznetek. :roll: Igy már most nagyon sok pénztől estetek el, százezrektől. Gondolom, ez nálatok sem mindegy. Törvényileg minden oldalról védve vagy, csak neked kéne lépni.
A bölcsi-ovi kérdésen én is elég sokat gondolkodtam - még mindig 8) . Egy utcában van a kettő, nem nagy extra macera, persze élőben azért nem próbáltam. A bölcsiben max 10 gyerek (összesen 40), az oviban akár 25 is lehet (ö 100). :roll: Ha meg nem jó a bölcsi, még mindig válthatok, nincs vesztenivaló.
Ami még a bölcsi mellett érv, az a délutáni alvás az oviban. Nem tudom, mi lesz, ha már 6 éves is elmúlt Nati, de már most sincs szüksége minden nap a délutáni alvásra. Az oviban viszont kötelező. Ha külön vannak, esetleg néha elhozhatom, persze nem tudom, mennyire akarom majd ezt pici babával. :roll: De leglább megtehetem, ha akarom. Ha Szabi ott van, nem hagyhatom ott őt egyedül, hogy majd Natival lófrálok. :?

Kdike,
Szobatisztaság eddig csak Natinál volt kérdés. Én levettem a pelust és kész. Nem volt előtte jelzés, szólás, semmi. Utána jöttem rá, hogy keverte is a pisilni és kakilni szavakat. A jutalmazgatás, ígérgetés sztem nem túl előnyös, mert egy játszmát indíthatsz vele. Sokkal jobb, ha nem csokiért teljesít, hanem a teljesítés öröméért.

:lol: igazgatónő a betegünk :lol: Mázlista.

A Ferroglobin vény nélkül kapható gyógyszer. (most néztem utána) De a kettő között amúgy is csak az a különbség, hogy ami megkaphatja a "gyógyszer" minősítést, azt sokkal szigorúbban vizsgálták, így nekem az azért pozitívabb, mint a sima "gyógyhatású készítmény". Azt nem látom, hogy kapszulánként mennyi vas van benne, de nekem elég sok kéne - a 92 már húzós szám volt, bár sikerült 100 fölé feltornázni. Most kaptam egy nem gyomorban felszívódó változatot, hát majd meglátom. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lányok, rengeteget írtatok az útolsó látogatásom óta és nekem mint nektek is, annyira kevés az időm, pedig visszaszeretnék olvasni minden hozzászólásotokat. most csak annyi, hogy válaszolnék pár kérdésetekre:
Lora: köszönöm Neked is a szíves fogadtatást!!!!! Kérdezted van e itt gyes, gyed, stb....van állami támogatás,de az csak a görög államporgárokat érinti, illetve a biztosított külföldieket, akik persze már évek óta dolgoznak egy helyen és a biztosításukat a munkáltató kifizeti. Így kapnak a téli hónapokra is segélyt azok, akik a nyári szezonban dolgoznak ill. később nyugdijat. sajnos én nem dolgozom már, illetve amióta abbahagytam az idegenvezetést alkalmi munkákat végeztem ahol a munkáltatók nem nagyon támogatják a biztositást. A férjem bebiztosított, de az nem ugyanaz.
A szülés után nem kaptam semmit. Ovi pedig itt 4 éves kortól van, (a legtöbb helyen), az én kisfiam2 év múlva szeptemberben kezdi.
Bölcsi van a városban, de nagyon messze és mivel én amúgy sem dolgozom, nem tenném be a kicsimet bölcsibe még most.
lányok, kiabál Iliaszom, de hamarossan újra jelentkezem!!!

Üdv mindenkinek és köszönöm mégegyszer a fogadtatást itt köztetek!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Hali,

kéz,
Sebi a balkezesek táborát erősíti jelen állás szerint.
Pann további kritériumai alapján művészlélek.

Meli,
csak a távolabbi jövőről beszéltem. Nincs tesó projekt, kicsúsztunk mindenből, ami anyagilag lehetővé tette volna. Most min. 1 év munka van (persze ebbe már benne lehet a terhesség), de igazából utána sem látom még, hogy hogy jönnénk ki ovi mellett. Szóval anyagi szempontból nagyon rosszul jött ki, hogy nem jött össze a baba, más szempontból meg szerintem lehet, hogy jobb, most nagyon jól esik egy kicsit magunkra/magamra koncentrálni.

Pann,
ha jól emlékszem a temi-tali utáni turizásnál már vadásztál valamit Rékának, igaz? Pedig hol volt akkor még!
Milyen mózest vettetek?
Az ilyen beszerzéseknél (játékok) szoktuk röhögve mondani, hogy "csak a legszükségesebbet" :lol:

Lorca,
egyedül inni 1,5 l-ből :lol: :lol: :lol: = gyomoröblítés
na és hogy lehet valaki nevelőszülő?
milyen bkocsit szerváltatok?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Betty,

pedig visszaszeretnék olvasni minden hozzászólásotokat
Úgy érted az elmúlt 500 oldalt? :lol:

Mint görög állampolgár, mennyi ideig maradhat otthon egy anyuka? A fizuját megkapja? Vagy legalább egy részét? Titeket sem kényeztet el az állam. :? Az oviért kell fizetni? Csak 2011 szeptemberétől fogadják oviban? :shock: Egész napos ellátást kap majd?

Sno,
Nevelőszülőség. :wink: Jelentkezni a helyi gyermekvédelmi intézménynél, motivációs levelet írni, elvégezni egy 30 órás tanfolyamot, pszicho és egyéb alkalmasságin átmenni, meglátogatnak téged. Majd egy sajátnál kisebb gyereket kinéznek neked és kész. Szomorú, hogy mennyire minimálisak a feltételek, aminek meg kell felelni. :( Én augusztusban jártam utána, pár héten belül kezdődött volna a tanfolyam, legkésőbb karácsonyra már tuti kaptam volna egy kisbabát. Hivatásos 3 gyerek mellett lehetsz, az már munkaviszony. Anyagilag - gondolom nem lep meg - kész csőd a nevelőszülőség, egy gyerek után neked jár vagy 13e Ft.

Kép

Csak ki kell mosni a huzatot és tök jó :) Natié is Greco volt, n szerettem, mert könnyű volt és praktikus. Ha meg mégsem tetszik, eladom 5000e Ft-ért és még profit is van belőle. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca,
gondoltam, hogy Graco, anno nagyon esküdtél rá :wink:
mi az a két tartozék ott mellette, nekem nem áll össze?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno

Bár nem engem kérdeztél, de szerintem az egyik alkatrész a téliesítése a babakocsinak (lábzsákkal) a másikat sajna én sem ismertem fel !!!! :oops: Visszaolvastam, babahordozóra tippelek ! :oops:

Nálunk a ruhavétel hasonló-mint Pannéknál a játék- még egy ilyen ruhadarabra égető szükség van. Így megint szelektálhatom a ruháit !!! :wink:

Dicsekvés helye: Tomika a hétvégén egyre többször jelezte hogy pisilnie kell, mi több ma reggel 5-kor ezzel ébresztett bennünket. Igaz az éjszakai pelusba sok volt, de azért én már ennek is nagyon örülök !!! Pann eszembe jutottál, hogy azért ez egy nem egyszerű folyamat kezdete !!Apuka reggel le is mondta volna, hogy kár ennyi macerát belefektetni ebbe a pisilésbe , de én lehurrogtam !!! Ajándékozás felszámolás alatt ! :wink:

Váltott lábbal való lépcsőn járást említte valaki ehhez kötve, de el kell keserítsem, mert Tomi már nagyon régóta megy így a lépcsőn de teljes szobatisztaságnál még azért nem tartunk !!! :oops:

Tomika megtanulta a neveinket, mármint apjáét enyémet az ővét a kerimamiét és a közvetlen családtagokét. Mármint a rendes nevüket, továbbá, hogy hol lakik ez szintén nagy szó nálunk ugyanis eddig nem nagyon ment !!!!! Apa neve kérdésre eddig apucika volt anya pedig anyuci !!!!!!

A legnagyobb dolog pedig, hogy ISTEN-ség váltás történt nálunk és mindent csak anyával lehet és én vagyok a KEDVENC !!!!!!
Erre vártam röpke 2 évig remélem sokáig fog tartani !!!!!!!!!!!!!!! :lol: :P :D :wink: :lol: :D :) :P :lol: :lol: :lol:

Lorca

Nagyon jó a babakocsi !!!

Hogy van ez a nevelőszülőség ???A három gyerek mellé plusszba még ????Irigylem a bátorságod !!Én már a kétgyermekes szülőkre is felnézek !!!!!Rita viszi a pálmát a részemről !!!!! :wink:

Én valahol azt hallottam, hogy 80 000 Ft-ot kapnak a nevelőszülők gyerekenként. :wink: A tanfolyamra kiváncsi lennék én is !!!
Mikor a leányanák saját gyereket szülbek 15-16 évesen akkor nekik nem kéne valamiféle tanfolyás ?????????????????????????
Vagy lehet nekik hamarabb kellett volna NEM ?????????????????
Senkit nem szerettem volna megbántani !!! :wink:

Ovival remélem tényleg mázlisták leszünk-végre valamiben !!! :wink:

Betty

Anyós szomszédság miatt nem irigyellek !!! :wink:

Május

Eleinte Tomika is mindent kétkézzel csinált és nagyon ügyesen, nálunk mkét nagymama kétkezes, így nem is csodálkoztunk rajta, de most jelenleg jobb kéz felé húz !!!

Rita

Peti nagyon édes a videón !!!! :wink:
Pálmát még mindig te viszed nálam a 4 gyerkőccel !!! :lol:

Pann

Tomi sem talál ki meséket csak mondatokat, de azok igencsak közel állnak a valósághoz !!! !!!! :wink: Pl.: mama elment haza repülővel !!!Szóval kitalálhatjátok, hogy nem repülővel ment haza !!! :wink:

Dana

Gratula Laura bilire üléséhez !!!! :wink:
Hát igen ezek a kislányok kérem mindent hamarabb végeznek !!!
Dani milyen idősen lett szobatiszta ???? :lol:

Mi nem járunk Spárba így sajna töpjeink sincsenek !!!! :oops:
CBA nálunk a menő !!!Hi-Hi-Hi !!!!!!!!!!! :shock:

Lora

Brigi olyan nagy lány már az avatrképen !!!!!!
Nagyon szalad az idő !!!


Timo Panka Bigsis merre vagytok ???????????????????????????? [
Panka te nagyon ritkán írsz még a blogba is !!!!Rovóban részesül kedves anyuka !!! :lol: :!: img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1244462955.8974.jpg[/img] 2009-es kaktuszom

Kép
kditke
 
 


Ditke!
Kikérem magamnak, mostanság sokat írtam ide is, és a blogot is vezetem, ahogy van időm, és van miről írni! :wink:
Úgyhogy a rovókat tessék visszavonni! :twisted:

Sno!
Valóban, az egyik a lábzsák, a máisk-fekete- a hordozó, textil rész nélkül, pucéran, a textil rézse a lábzsák mögött lelhető fel a fotón :lol:

Na megyek kezdődik a Szökés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) Aztán az elmebeteg Gyilkos elmék :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


:lol: Nem, nem, nem! Sztem a bkocsi mellett balra van a hordozó, ráterítve a bkocsi lábzsák, jobbra pedig az a fekete műa. izé az az autóba való adapter a hordozó alá. Sztem. :lol:

Nnna. Egyébként ma voltam megint CTG-n, megin' c@r lett, úh megin' mehettem uh-ra, ahol kiderítették, h minden rendben. Hurrá. Kezdem kicsit unni. :? Legközelebb kólával fogom nyakon önteni Rékát, mert nem igaz, h nem lehet 20 percig ébren maradni! Pedig küldtem neki csokit, meg narancslevet is, úh nem lehet oka panaszra! :roll: Az uh-on - ha már ott voltam - meg is mérték a kisasszonyt, 3000g felett van, 8.8 a BPD-je, szépen be van ékelődve a kis buksija, méhfal el van vékonyodva, úh "kilövésre kész". :mrgreen: Remélem tényleg kibújik, mert n nem bírom ezt a ctg-s mizériát, úh jövő keddig adok neki időt. :lol: Ill. szombaton elvileg esküvőre megyünk, úh mondjuk vasárnap vagy hétfő.... :lol:

Lora! Milyen volt a bicikli túra? Nagyon eláztatok? Remélem legalább a jégből nem jutott nektek... :roll: Brigó hogy bírta az elszakadást?

Rita! Petit még mindig sokszor nézzük. Lassan megtanulom a dalt. :lol:

Ditke! Váltott lábbal megy LEFELÉ? Mert csak az számít! :wink:

Sno! Jól emlékszel, tényleg kicsit előre vásároltam, de most úgy tűnik, n jó érzékkel, mert a nemén kívül sikerült eltalálni az évszakot és a hozzá kapcsolódó méretet is (legalábbis sztem), úh hurrá! :D Azért több ilyen vásárlást nem engedélyeztem magamnak, úh csak ez a két ruhadarab volt meg ennyire előre.
Mózes: a bkocsi mózese, most merev, aztán a merevítők eltávolításával lehet majd belőle lábzsákot csinálni télire. :D Ez is olyan dolog egyébként, ami nélkül lehetett volna élni, de hát...

Gergő babám felébredt.
Vendég
 


sziasztok!
Tamás 2 hétig szabin volt, mindenfelé csavarogtunk de jó volt nekünk!
Látom, a babák még pocakban, nekik is de jó! ....és lehet, h még ti, anyukák is visszasírjátok ezt az idilllt :lol: :P

Most csak röviden:
OK, Orsi, megkérdezem majd neked pár nap múlva (csak éppen most van a nagybátyáméknál egy jemeni család háztűznézőben. Már előzetesen is rengeteget élcelődött ezen az egész családunk, szóval mindenképpen hívom majd őket jót röhögni... :lol: )

Pann,
nekem a dudorászás segített ébrentartani a CTG alatt, nem próbálod ki?

Nevelőszülőség: egy másik nagybátyámék (a harmadikról most nem írok semmit, ígérem :P ) szóval ők a 4 saját gyerekük mellé vettek magukhoz 5 másikat. Fogalmam sincs, mennyit kaptak, így utólag sem akarom firtatni, de az biztos, h nem gazdagodtak meg belőle.
(Pont múltkor láttam, h az egyik vér szerinti unokatesóm még az iwiw-re is tett fel képet a naaaagy családról, tök jó volt látni....
Ja, a neveltek közül az egyik lány meg múltkor szerepelt a TV-ben, mert az ő férje az, akit most talált meg az angol anyja a facebook-on keresztül. Ennyit a közösségi oldalak méltatásáról és népes családomról. :lol:


Jaaa, kérdeztétek, miért jöttem elő az ikrekkel: a szomszédaink szeretnének még gyereket és valahogy oda lyukadtunk, h a csaj azt sem bánná, ha ikrek lennének. Azóta már nem egy anyuka elszántságát teszteltem ezzel a kérdéssel.... :wink:

Ditke,
előszöris gratu Tomikának, h megtanulta a neveiteket. Erről eszembe jutott, amikor mi tanítgattuk Rolit, eleinte minden "hogy hívják-kal" kezdődő kérdésre azt válaszolta , h Pityu, mert anyósom először egy könyvbéli papagájt nevét tanította meg neki. :twisted:
(.....viszont időközben kiderült, h Olivért nem is Pityukának hívta, hanem Picurkának csak hasonlóan ejtette, talán mert azt könnyebb kimondani...
További kiváló példák ejtéskönnyítésre: kakicagobáj, pucc és fájingó. :lol: Biztos megfejtitek... 8)

na, megyek, túl szép idő van...
Vendég
 


Hahó,
Ejtéskönnyítéshez: "pakocsi" (kapcsold ki - a tévét), ill. "ugoba" (uborka)

Pann, ha lesz valami azért remélem Ádám megírja nekünk..
És úgy tűnik nem félsz, h jajde fog fájni...? én a másodiktól tuti jobban fogok félni, mert előtte ötletem se volt, h ennyire sz@r lehet..
csak azért merem leírni, mert tudjuk persze hogy nem ez a lényeg az egészben :D hajrá!

Nyár: Boldi dühöngeni kezd minden reggel a rövidujjú póló ill. rövidebb nadrág miatt, "húzzuk le!" felkiáltással próbálná rendes csukló ill bokahosszúságra feszíteni őket :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann

Igen lefele is úgy megy régóta !!!!! :lol: :wink: :D

Ágiboldi

Édes lehet Boldi ahogy huzigálja a ruhadarabokat !!!!! :lol: :wink:

Bigsis

9 gyerek nem semmi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Nálunk amikor mondjuk neki, hogy kérdezd meg a mamát hogy van akkor mondja a kérdés helyett, hogy JÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon aranyosak a fiúk avatarképei !!!!!!! :wink: :lol:

Pankaa

Róvó visszavonva !!!!!!!!! :wink: :lol:

No megyek, mert gyermekem utánam visít:- anya csinálom-anya csinálja az öltöztetést (jelenti) !!!!!Tehát a ragozással még van némi problémánk !!!!Hi-Hi-Hi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kditke
 
 


Hali!!!

Jaj,Dénes de sokáig húzkodta lefelé a rövid cuccokat.Mire megértettem vele,h ez rövid...témával kapcs.kedvenc mondata:apának is jövid a nadjágja.....(röhög)milyen szőjös!!!!!!!

Sajna(illo.nem)nekem is csábítóbb a szabadban,így nem is kapcsoljuk be a gépet.Mindenkitől elnézést.

Ikrek.Nem lesz!!!!!Tutira egyedül van a drága,ma voltam a klinikán:crl.5,5cm,tarkóredő:1,1mm.Már csak a vérvizsgálat eredménye hiányzik az idilli boldogságomhoz.És most kezdek hányós lenni,szombaton is visszaküldte a gyermek a lecsót éjjel 11-kor....jó kis éjszaka volt.

Turi.Jézus,olyan kiscsajruhákat láttam,alig bírtam ki,h ne vegyem meg mind.Szenvedélyem...

Bocs,mennem kell kivenni a kádból,holnap jövök ígérem!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli!
Örülök a jó eredményeknek!:)
Már tudjátok, hogy lány lesz?Lemeradtam volna??

Ágiboldi!
Emili is szokta húzogatni a rövid ruhákat, de szerencsére elsőre elfogadja, hogy most meleg van, nem kell hosszú 8)

Emili múltkor adokinál:asszisztensnő adja neki a matricát:
Én:-hogy mondod, hogy matrica?
Emili:kéjem :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka


Most olvasom a blogban, hogy Emili a mi ez korszaknál tart ás z neked mennyire tetszik . Nem akarom elvenni a kedved, de ez után jön a ki az miért !!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Az én szám már rongyos mikor újra megkérdi édesen, de anyuci MIÉRT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval az állatkertes vicc jut róla az eszembe, hogy Had tanujon az a gyerek !!!!! :lol: :lol: :P

Meli

Kislány ?????

Kép
kditke
 
 


Panka,
:lol: Udvarias kislány. :lol:

Kditke,
Szabi ragozása sem az igazi. Hogy úgymondjam, az a ritka, amikor eltalálja. :lol: Igaz, telhetetlennek sem kéne lennem, alig pár napja használ több szóból álló mondatokat, de Nat eléggé elkényeztetett. :wink:
A nevelőszülőségért az a 80e egy szélsőjobb cigányellenes körlevélben volt benne. Pont akkor kaptam meg, amikor latolgattam, hogy mekkorát zuhannánk anyagilag, ha belevágnánk (nagyot). Enyhén szólva feldühített.
A gyerek születése előtt sztem nem csak a 15-16 éveseknek kéne tanfolyam. Bőven emlékszem kétségbeesett önmagamra, ahogy a könyvet olvastam, hogy hogyan is kéne egy újszülöttet megfürdetni, nem pedig vízbe folytani. :lol: 30 múltam, de levert a víz. 8)

Ágiboldi,
Szabi sokáig a harisnyát hiányolta, de még Nat is. :lol: A rövid dolgokkal ő is nehezen barátkozott meg.

Bigsis,
és lehet, h még ti, anyukák is visszasírjátok ezt az idilllt
Na ezt tuti nem. :lol: Én már az idill szót is merő csúfolódásnak értelmezem. 8)
4 saját mellé 5 másik? :shock: Minden tiszteletem az övék.
Azt hiszem sikerült kitalálni, hogy mire gondolhatott a kakicabogáj és társaival. Szabi is tud rejtvényeket feladni. :lol:

Pann,
A lépcsőzés csak felfelé számít? Akkor jó, mert lefelé Szabi váltott lábbal rohanni szokott, miközben a kezemet fogja és megpróbál magával rántani. :D Egyedül is szokta próbálni, de nem mindig működik, ennek bizonyítására most kapott egy nagy piros pontot a homlokára.

Szülő neve:
Szabi lelkesen használja. Lobi akkor, amikor le akarja szídni, mert apája valami galád dolgot tett. Nyúúúszíííí akkor, ha akar valamit. Apát csak sima figyelemfelkeltésre használja. 8) Kitől tanulhatta ezeket? :lol:

Sno,
Látom, a megoldás már megjött, de azért én is leírom, az a két tartozék három. :lol: A műanyag kütyü a jobb oldalon az adapter a hordozóhoz, a jobb oldalon pedig a hordozó a rádobott lábzsákkal. Azt még persze nem tudom, hogy fogjuk belegyömöszölni az autóba. :roll: Főleg mióta kiderült, hogy középen csak úgy tudnánk a két pontos övet hárommá alakítani, hogyha a tetőt fúratjuk (na ez most u vagy ú?? :oops: ) meg, ami a gyerekülés biztonsága szempontjából használhatatlan.

Szabiszáj még mindig nemigen működik, max rejtvényeket tudnék feladni. 8) Azért néha ő is produkálja magát.

Natival mennek fürödni, mondom neki, hogy pisiljen a bilibe.
Sz: Nem! Ide! - és lelkesen mutogat a fürdőkád felé. :twisted:

Boltból hazajövet Nati teljesen be volt indulva. Rákérdeztem izgatottsága okára:
N: Anya, rendőrök voltak a boltban! Képzeld el, senkit nem vittek el. Vásároltak!
(Négy évesen még sok meglepetést tartogat a világ :lol: )

Szabi nem akarta megenni a vacsorát. Robi megfenyegette, hogy akkor megeszi Szöszmöszt. Megkérdezte Natitól, hogy baj lesz-e, ha megeszi, mert akkor neki nem lesz kistestvére.
N: Nem baj, lesz másik. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Nati-Szasza száj :lol: :lol: :lol:
És Emili tényleg nagyon édes és jólnevelt gyermek 8)

Kislány....nem tudjuk ......csak szeretném,ha az lenne,teljesen bezsongtam a lányruháktól a turiban,de ahogy hallom Pann már akkor bevásárolta őket,amikor még útban sem volt Réka,nemhogy tudta volna a nemét.Így akár meg is vehettem volna a gyönyörűséges kartonruhákat és térdgyatyókat bordó színben,62-es méretben,most el tudjátok képzelni,milyen szépek voltak????Na befejezem...

Mai gyerekszáj:
Reggelizünk,kefírt iszunk bögréből,anya nagyból,Dénes kicsiből(egyforma egyébként)D szürcsöl és nagyon boldog tőle,mert vicces hangja van.
Kérdezi:Dénes mit csinál?Meg is válaszolja:Pukizik a szájával....(és mindehhez édesen vihorászik...)

Lorca,jó kis babahordozókat szerváltál és milyen olcsón!!!!De nem volt már meg az előző szériához tartozók????

Tegnap voltam első alk.a klinikán és meglepően + szájízzel távoztam.Mindenki udvarias és kedves volt,12-re volt időpontom és nem kellett várni szinte semmit,a hely tiszta és kultúrált.Remélem meg leszek elégedve a többi részével is a dolognak.

Lefelé váltott lábbal egyedül??!?!??!?!?!?D sehol nincs ehhez,pedig jó ideje pisil ügyesen bilibe,esetenként kakál is.Jó,pelus van még és lesz is még egy-két hónapig.De ő szól és kéri,h vegyük le és mindig pisil is.Na ez hogy van???

Megyünk ebédelni,mindenkinek jó étvágyat!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Köszi a drukkokat mindenkinek! Bejött! Nagyon jó időnk volt. Eső nem esett, és péntek, szombat a nap is csak ritkán jött elő. Vasárnap meg leégtem. Ill. csak a vádlim, mert első két napból arra következtettem, hogy bőven elég az arcomat és a karomat lekenni. Most az egy kicsit fáj, de amúgy nagyon jó volt. Ja és láttunk egy csomó gólyát és mindet elküldtem hozzátok! :lol: Különös tekintettel Timóékra és SnOrsiékra (bár utóbbinál nem aktuális épp, ahogy olvasom) Szóval remélem aki szeretné annak összejön, rajtam nem múlik. :D
A végeredmény km-ekben 240 lett kb. 100+70+70 felosztásban. Megmondom őszintén (csakhogy kicsit dicsekedjek :oops: ) büszke vagyok a csapatra és magamra, hogy különösebb gond nélkül kibírtuk. Azt azért tudni kell, hogy a 9 főből, 2 rendelkezik bicós múlttal. Én spec. még sosem bicóztam ennyit, még megközelítőleg sem. De nagyon jó volt, és a táj is gyönyörű.

Brigi is jól elvolt a nagyiéknál. Nyuszival játszott, kutyát sétáltatott, ültetett és locsolt. Többször hívtuk telefonon és le se tojta a fejünket, mert épp fontosabb dolga akadt. :) Állítólag reggelente megkérdezte, hogy "Apáék bicikliznek?" Nagyi mondta, hogy "Igen" és ennyit rólunk. Viszont mikor érte mentünk nagyon örült nekünk, alig akart elengedni minket. Szerencsére egyformán örült mindkettőnknek. Szóval Brigi is jól érezte magát, bár nekünk nagyon hiányzott. :)

Bocsi, hogy csak magunkról írtam most, de mennem kell. Majd még olvasok és írok is valamikor. :wink:
lora7
 
 


Hali,csajok,mi ez a nagy pangás????Hol van mindenki???

Megjött a kombinált-eredményem!Down:1:20000
Edward:1:20000
Mostani méreteink:Crl:5,5cm
Tarkóredő:1,1mm
Úgy tűnik,szépen alakul minden!!!

Kismamik,egyben vagytok még???Pann,Lorca,bírjátok a frontokat?????

Helga,olyan rég voltál,jól vagytok??

Lora,örülök,h jól éreztétek magatokat!!!!Irigykedek is kicsit,jólesne nekem is egy kis szabadság(persze nem most babásan tekernék ennyit)

Puszi mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli,
Kis pukizós. :lol:
Gratuláció a jó kombinált eredményhez. :D
A front az rám nincs hatással. Én csak alapból rosszul viselem a terhességet és kész. :lol:
Adapter és lábzsák nem volt az előző szériához. Az egész pakk nem került annyiba, mintha csak az egyiket vettem volna meg. A babakocsink meg egyébként is le van már amortizálva, max sos esetén használnám. Nem arra teremtették, hogy Robi 8 kg-os dinnyéiét cipelje az én sárgadinnyém és barackjaim mellett egész nyáron. Meg amikor Szabi mini volt, Nati a hátulján szokott ugrálni. Bír ez sokat, de nem ennyit. :lol:

Lora,
Majd kíváncsi lennék Brigo egy "utána" pocis képére. Most már rendbe jött?

Bölcsi-ovi :
Még egy érv van a bölcsi mellett. :roll: Igaz, hogy elvben még egy hónapig járhatna Nati oviba, meg augusztusban is egy hetet, de már ezen a héten is összevont csoportok vannak és erősen próbálnak arra célozgatni, hogy nem kéne már járnunk, pedig az ovis tanév is máig tart. A bölcsiben ilyen nemigen van.

Kép KépKép
lorca
 
 


Hol vagytok? Mindenki nyaral? :)

Valaki kérte, hogy tegyek képet az ágyunkról. A "Konyha" mappába tettem, jobb híján. A kupit ne nézzétek! :oops: :)

Betty
Köszi a választ. Érdekes, hogy csak 4. évtől van ovi. Én az angol helyzetet ismerem (nem magam miatt), az is első hallásra nekünk szörnyű, de ismerni kell hozzá az ottani körülményeket is. Úgy már nem is olyan borzalmas!

Pann
Honnan veszed, hogy csak lefele kell nézni a váltott lábazást? Mindkettő kell, nem? Egyébként Brigi többségében váltott lábazik lefele is. Ált. ha nem, akkor csak szimplán nem akar lépcsőzni valamiért. Igaz, hogy már szobatiszta nagyjából, de előbb lépcsőzött így. Na mindegy, ebben én továbbra sem hiszek. :roll:

Ikrek
Bátyámnak ikrei vannak. Igaz, lombikosok. Én szerettem volna ikreket, pont az ő példájuk miatt. Azért nem minden iker terhesség végződik rosszul. A lányok pl. a 38. héten születtek és akkor is csak egy idióta orvos miatt sűrgős császárt rendeltek el. Lehet még a 40 hetet is kibírták volna. És mindketten 2700 g-mal születtek, makk egészségesen.
Az viszont biztos, hogy mikor megszületett Brigi és megtapasztaltam, hogy mivel is jár egy gyerek, örültem, hogy egy gyerekem van. Szóval az biztos, hogy másodiknak már nem szeretnék ikreket. Az elsőnél még nem tudja, hogy mire számítson az ember és könnyebb elfogadni a tényt, hogy ketten vannak. Szerintem...

Lorca, Meli, Panka
Gyerekszájak tündériek! :lol: Főleg Nati nyilatkozatán nevettem, Szabi megevésével kapcsolatban. :lol: :lol: :lol:

Megfejtendő szavak
Brigónál is van néhány szó, amit sosem mond ki helyesen. Pl. ugye ő nagy autórajongó, és ismeri a legtöbb emblémát. A peugeot nála "pizsú", hiába mondom neki helyesen, ő akkor is így ejti. De olyan édes! :lol: Ja, és a renault is "rinó" nála. :lol:

Brigiszáj
Az utca tele van nálunk azzal a piroshátú, fekete foltos bogárral, amit úgy hívnak, hogy bodobács. Brigi szereti őket kínozni (erről később) és mondja nekem, hogy "Nézd anya, katicabogáj!" (végülis színekben hasonlít rá). Mondom neki, hogy "ez nem katica, hanem bodobács bogár". Erre Brigi: "Anya, ez bodobács-katicabogáj." :lol:

Szörnyű dolgokat művel. Felfordítja szegény bogarakat, aztán azok valahogy visszavergődnek és Brigó kezdi elölről az egészet. Meg még válogatott kínzásokat talál ki szegényeknek. Ráadásul én undorodom minden rovartól. Hiába mondom neki, hogy fáj neki, meg nem szabad stb., egyelőre semmi nem használt ez ellen. Az biztos, hogy ezt nem tőlem örökölte.

Na megyek, Brigi lassan ébredezik és indulunk a telekre. Jó hétvégét!
lora7
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:12-kor.
pankaa
 
 


Sziasztoooook!


Erre már a madár sem jár? :shock:

Azért megírom, voltam ctg-n (bejött a kóla :oops: ), plusz megnézett a dokim. Méhszáj ellapult, egy ujjnyira nyitva van, az elejétől a végéig! :D :D :D Csütörtökön újra megnéz, meg újra ctg, és mondta, h már vigyem a kórházi cumómat is, mert ha tovább nyílik a méhszáj, akkor már nem enged haza! Olyan jó lenne!!! :roll:
A nyári babásodásban a melegen kívül csak egy rossz van: mindenki szabin van. A gyerekorvosunk pl. tegnaptól ment el 3 hétre, a védőnő a jövő héten pályázik el + a dokim is bemondta a napokat, h mikor nincs az országban(!) júniusban. Ha nem lennék ennyire apatikus, akár idegesíthetném is magam rajta. Még szerencse, h választott szülésznőm nincs, mert tuti ő is szabin lenne, így meg csak-csak lesz ott vki. :x


Kullancs: megvolt az első, a Budakeszi Vadasparkból sikerült hazahozni (nagyszülők vitték). :? Az egyetlen öröm az ürömben, h legalább az oltásokon túl vagyunk, úh max. Lyme-kórt szedhet össze. Legalábbis remélem. :roll:

Szobatisztaság: tegnap újabb nagy lépésre ragadtattam magam: elvettem az éjszakai pelust is! Egy éjszakán vagyunk túl, és egyelőre minden száraz maradt. :D

Bodobács: nálunk is jellemző a kínzás, majd jelenti, h "Megbántottam bodobácsot!" :lol: Ezeken a rovarokon kívül mást nem nagyon piszkál, egy gilisztát szeletelt fel egyszer egy bottal, de mostanában azokat sem bántja. :roll:

Ovi: most beszéltem egy anyukával, akinek a fia idén kezd az egyik esélyes ovinkban, és azt mondta, h 7-8 gyerek lesz a csoportban. :shock: Lehet ennél többet kívánni? Ha jövőre is így alakul a létszám, akkor azt hiszem, oda megyünk. :roll:

Bölcsi: mivel Gergő be lett íratva, múlt héten beállított két gondozó néni, h mi a szitu, jön a Gergő vagy sem. Persze egyértelmű volt a tesó-helyzet, úh mondtam, h nem fog menni, de azért tök jól esett, h emiatt kijöttek (bár csak öt háznyira vannak tőlünk, de akkor is!). Holnap be kell mennem a bölcsődevezetőhöz, h HIVATALOSAN is lemondjam, és ha már ott leszek, megpróbálom Rékát beíratni 2011 szeptemberétől. :lol:

Nnnna. Megyek, főzök egy kis málnalevél teát, hátha sikerül még valamit lendíteni ezen a méhszáj ügyön. :mrgreen:
Vendég
 


Hali!!!

De jó,amikor valaki bejelentkezik!!!!

Pann,olyan jó neked,már itt tartasz és milyen sokáig egyben maradtatok!!!Remélem nálam is ez lesz a szitu és csak a fiaink ilyen sietősek.....persze azért kemény lehet ebben a dögmelegben.Karácsonyi szülés szintúgy.Dokim remélhetőleg azért bejön,ha kistesó jézuskát játszik és pont időre is jön....

Bodobács és társai.Dénes meglátja és üvölti:Dénes megsímogatja!!!!És ezt teszi.Legyen az pók,giliszta,hernyó vagy katica.De az ostoba apósomék nem szólnak rá,ha kővel és homokkal hajigálja a macskákat,megláttam és el voltam hűlve.Mondják:ezt szokta csinálni :twisted: :twisted: eltartott egy ideig,amíg leszoktattuk...

Kullancs:apa lesöpört egyet a karjáról itthon a kertben.....a fűzfák alatt.Nem voltam ideges.Azóta bekukkantunk minden este minden zugba a testünkön :roll:

Szobatisztaság:van még pelus,de nem sokáig,mert nagyon sokat pisil bilibe és fát meglocsolni meg aztán több,mint álom....de a kakával lesznek gondok,mert akkor szól,amikor már kinn van.

Panka,örülök,h jól halad a ház téma...annak ellenére,h így szívóskodnak az albérleti dolog miatt.Tiszta vicc.Gondolom nevetni nincs rajta kedvetek...


Lora,tuti az ágy,de nekem halálfélelmem lenne,h leesik.Persze biztosan megszokná.

Mi jól vagyunk,Dénes jófej,már csak elvétve vannak hisztik és elég kezelhető is mostanában,csak el ne kiabáljam.Kistesó is jól van,ritkán vagyok rosszul már,de sajnos állandóan éhes vagyok és nem kedvez nekem ez a gyümölcsdömping,gyak.egész nap eszek :oops: de a kedvenceimnek nem tudok nemet mondani(ribizli,meggy,málna)így tuti felugrik jópár kiló.Már le sem tagadhatnám,h babás vagyok,akkor a hasam.Jó,alapból sem volt kicsi....

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!



Mi is bejelentkezünk :)
A múlt héten konferencián (Áron szavaival élve kontetájén) voltam Visegrádon. Minden nap utaztam oda-vissza. Tetszett, de jó fárasztó is volt, meg a téma is iszonyú nehéz volt. A bifurkációs pontokból meg Lorenz attraktorokból a végére szerintem már mindenkinek elege lett :) Áron az apukájával és a hevesi mamival volt itthon, és nagyon jó gyerek volt. Simán elaludt délben, szépen elvoltak napközben is, néha emlegette, hogy anya kontetájén van :) és angolul hallgat előadásokat :)
Szombaton voltunk céges gyereknapi rendezvényen, volt bábozás is, de arról gyorsan ki kellett jönnünk, látszott, hogy szegénykém megvan zavarodva. Amúgy nagyon jól éreztük magunkat, viszont bebizonyosodott, hogy a déli alvás szent és sérthetetlen! Kimaradt, és emiatt délután 3 körül már annyira nem bírtunk szegénykémmel. Sírt, de eljönni nem akart, iszonyatosan fáradtan nagy nehezen betuszkoltuk az autóba, 2 perc múlva aludt a drága :)
A konferencia előtti héten voltunk szemészeten, és nagyon büszke voltam Áronra, ügyesen mondogatta, hogy éppen mit is mutat neki a néni 3-4 m-ről (napocska, házikó, gomba....).Viszont a vége felé már nem figyelt, így nem tudta megállapítani a doktornő, hogy azért e mert nem látta a legkisebb ábrát, vagy csak megunta az egészet. Ugyhogy félév múlva ismét mennünk kell.

A pindurival is minden rendben remélhetőleg, szépen mozgolódik. Nekem most az a gondom, hogy éjszaka 4-5x megyek pisilni.....meg a konferencia alatt, esténként iszonyatosan bedagadt a lábam, és hajnalban arra ébredtem, hogy begörcsölt a vádlim. A sok üldögélés, nemmozgás megtette a hatását.
Egyre erősebb bennem a gyanú, hogy kislány lesz, nincs linea negrám, ami Áronnal már nagyon korán kialakult, és a hasam is kerek. Egyre jobban látszik a babavárásom, egyre többen észreveszik :)

Meli,
Hátha a 18. heti uh-n megmutatkozik a bébi neme :)
Szerintem a gyümölcs nem hízlal! Legalábbis biztosan kevésbé, mintha csokit vagy édességet ennél :)

Pann,
De jó, már csak pár hét/nap, és ismét babázhatsz :)
Áront is felvették bölcsibe, amit majd vissza kell nekünk is mondanunk. Az ovi 7-10 fővel nagyon jól hangzik!

Lora,
Gondoltam Rátok azon a vasárnapon, amikor odavoltatok. Pest megyében délután már iszonyatos esők voltak..... Örülök, hogy pont megúsztátok!

Panka,
Jó volt Emili sztorija a verekedésről a bölcsiben :) Jót nevettem rajta, miket ki nem tudnak találni ezek a prücskök :)
A banki bürokráciáról no comment!!!!

Többiek? Remélem, mindenki jelentkezik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára thelga 2009.06.16 20:24-kor.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Vagyok ÁM,Hetente olvasgatok is.Csak sajna 2 hét múlva kemény vizsgáim lesznek és arra gyúrok.Szerencsére vasárnapi vizsgám sikerült.Már a gyerekek is megkérdezték,mikor fogok odafigyelni rájuk teljesen.

Pann
Akkor nemsokára lesz kép Rékáról?Tényleg kihúzta a leányzó a 38.hetet. :lol:

Meli
További jó pocakodást.Az nem baj ha éhes vagy,legalább a babó jól lakik.

Lora
Én is megkérdezném,Brigit a szobába mered egyedül hagyni,mióta emeletes ágy van?Nem ugrál le róla./nálunk Laurának az lenne a napi progija :twisted: ,ezért is halasztgatjuk az ágyat.

Kullancs:Laurába az idén már volt 6.Remélem többet nem szedünk össze.

SzoBatisztaság:
Laura már nappal nem hord pelust.Nem is engedi,hogy rárakjam,este is kész cirkusz míg feladjuk.Igaz már 3 napja nem pisilt bele éjszaka.Az a furcsa,hogy ha érzi éjjel,hogy pisilnie kell,félálomba felsírt,de nem akart kimenni wc-re.Ezért hagytuk,de tegnap már nem is sírt fel.Igaz reggel felkelés után futás pisilni,mert nagyon kell neki.
Ki hogyan szoktatja le a gyereket pelusról?Úgy értem Wc-re,szűkítőre,vagy bilire.
Ahogy nézem jobb lett volna wc-re szoktatni,mert most Laura nem hajlandó ráülni,csak a bili kell és cipelhetjük mindenhová. :twisted:
Nekem Danival is ez volt a gondom.De talán Bölcsiben látja a többiektől és átszokik.

Bocsi hogy nem reagálok,de mennem kell tanulni.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Pann, akkor HAJRÁ!!!

A vonalzód még mindig 59 nap pregnancyt jósol neked, elég ütős lenne... :shock: :)

Helga, ez igen, akkor szakmailag is nagyon képben vagy, szépen kihasználod a gyes idejét, így is kell. :)
Konferencia :shock: --- Jaj Istenem, ha Peti csak annyit mondana, hogy autó, boldog lennék.. Brühühü..

Dana, bocs hogy itt: szívesen! :)


Megvagyunk, kitört a vakáció, a gyerekek itthon vannak, eddig nagyszerű minden. Megint kitaláltam egy rakás programot nekik-nekünk, kíváncsi vagyok, mire lesz idő. :)

Egyetlen bánatom az apadásra képtelen vasalnivaló-kupacom, az ember azt hinné, télen több ruhát hordunk-többet kell vasalni, hát nem. Kivehetetlen fagyi-öszibarack-homok-sár-paradicsom és fűfoltok mindenhol, jajj.

Azért szép az élet. :) Peti továbbra is egy energiabomba, mostanában nagyon keveset alszik, este fél 10-kor alszik el, reggel legkésőbb fél hétkor ébren van, ez akárhogy is számolom, legfeljebb 9 óra, du még max. 2, ez nem sok sztem.

Kullancs: sok van, kertben, játszótéren. Vettem riasztó sprayt, nem bízom benne, de hátha mégis valamit ér. Nincsenek beoltva, jövőre beadatom mindenkinek.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Elképesztő, hogy telik az idő, lassan már születnek az újabb fórum babák. :D

Én is, mi is bejelentkezünk. Ha lehet, szabadban töltjük időnket, alig tudom magam utolérni.

Amióta bölcsis Öcsi állandóan betegek, teljesen kikészít, hogy már június van, és még mindig folyik az orruk és köhögnek. Ennek ellenére járnak oviba/bölcsibe, mert annyira azért nem vészes. Szerintem, ha komolyan venném, hogy ilyenkor nem mennek, Öcsi biztos nem lett volna 1 hétnél többet a három hónap alatt. Egyszer szóltak a bölcsibe, hogy kötőhártya gyulladása van Botondnak. Valóban úgy tűnt, mintha csipa folyna a szeméből. El sem mertem mondani, hogy Bálint már három napja összeragadt szemmel ébred, én azt hittem csipás. De nála pl. az oviban nem vették észre. Én is azt hittem, hogy ez piros szemmel jár, meg viszket, de az Ő szemük teljesen normális volt. Na végül egy hétig óránként kellett mindkét gyereknek csöpögtetni a szemcseppet, kicsit sokkoló volt. Ki nem mehettünk, szétszedték a lakást.

Viszont kezdenek nagyon összeérni, összeszokni. Irigykedtem is régen, hogy itt milyen jól elvannak a tesók egymással, nálunk meg a csépelés megy. De most valahogyan egészen másképp állnak egymáshoz, még ha időnként megy a veszekedés. Öcsi is jobban hagyja szeretgetni magát. Vannak közösen kifejleszttet játékaik, pl. az alvásos játék, amikor Öcsi befekszik egy nagy dobozba, Bálint betakarja és aztán Ő is bebújik hozzá.

Jövő héten már oviszünet, nem tudom, hogy lesz a nyár itthon két gyerekkel, plusz még dolgozni is kellene.

Szobatisztasággal Öcsi sehogy nem áll, de pont tegnap fogta a kezem és váltott lábbal ment fel a lépcsőn, így reménykedem, hogy elkezdhetjük a nyáron. Egyedül este fürcsi előtt a kötelező pisilésnél van az, hogy belepisil a bilibe, de egyébként csak a WC lehúzás érdekli. Meg ha valaki megy wc-re, akkor hirtelen neki is kell és ruhástól ráül a bilire. Szóval kedv van, csak arra kell rávezetni, hogy mikor kell pisilni. A bölcsibe is szóltak már, hogy belepisilt a wc-be, amikor rátették. Ez azért furcsa nekem, mert Bálint már 1 hónapja szobatiszta volt, amikor megtanulta a direkt pisilést, nem amikor jön az inger.

Beszéd továbbra is egyre jobb, bár Ő még csak a valóság talaján mozog. Most az éneklés a sláger, a dalok első két sorát tudja. Kedvence az ég a gyertya ég, három gyertya ég. Mivel a bölcsibe sok a három éves csoporttárs és sorba vannak a szülinapok, megtanulta, de csak eddig. Otthon is szoktak zenélni, Bálint mikrofonba énekel (Ő meg az évzárós szereplés kapcsán kapott kedvet), Öcsi meg gitárral kíséri. Rita Petijének dalolása is nagy hatással volt rá, többször meg kellett hallgatni.

Bálintot most az élet és halál nagy kérdései foglalkoztatják. A villamoson szemben ült egy idős néni. B: ez egy öreg néni, ugye? M: igen (közben pirul és rá sem mer nézni a nénire, aki egyébként a mogorvább típusból való volt). B: De még él? M: igen (és leszálltunk). Szintén villamos: B: anya nekem puncim van M: (odahajol és megsúgja) nem fütyid. B: (sértődötten) akkor nekem nem lesz kisbabám. M: lesz, csak majd a feleséged pocakjában B: és hogy jut oda a fütyimből? M: leszállás
Egyébként is letámad minden kisbabát, hogy milyen aranyos, meg simogatja őket és tényleg zokon veszi, hogy a pocakjában nem lesz kisbaba.

Bocs, hogy csak magunkról, most futok
Mónika

mmónika
 
 


Szabi a később beszélők közé tartozik, így mi még annak örülünk, hogy végre kimondta az első négytagú szót: WC papír. Találhatott volna jobbat is. 8) Nem tudom, hogy javul-e a beszédmegértésem, de igencsak megdolgoztat. A legjobb, hogy változtatja a szavakat, amiket eddig megtanultam. Volt pl a BE, az azt jelentette, hogy takarjam be (ha nem kérésre teszem, visít). Most váltott és TATAA lett belőle. :roll: Ezzel a fajta szókinccsel és pici mondatokkal viszont képes az egész napot végigdumálni. :lol:

Mmóni,
Natit én ma vittem dokinénihez, kötőhártyagyulladással. :? Úgy látszik, nyusziszem járvány van. Mondta, hogy ne vigyük ki, de ezt nem fogom betartani. :oops: Szeretnék már megszülni, de nem ettől.

Az összeérést én is kezdem érezni. Egyre több a közös játék, egyre kevesebb egymás gyilkolászása. Bár még alap, hogy Nati elmegy Szabi mellett és jól fejbevágja. 8) Csak úgy, spontán.

Villamos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rita,
Tuti nyáron kell többet vasalni. :lol: Télen ráadok egy pulcsit, alatta nem zavar, ha nincs vasalva. Nyáron 2x játszótér, 2 adag ruha, reggel hűvösebb, így egy 3. adag, amiben elmegy oviba, meg hát a benti sem jó egész hétre, nem mintha piszkolódna. :? Egy jobb napon ez 10+ vasalandót jelent a két gyereknek. Nem tudom, hogy bírod a 4-et. 8)

Dana,
Szabi is a bilihurcolósok közé tartozik. :twisted: A kedvencem, amikor akarom kiönteni, ő meg mondja, hogy énénén. :roll: Nem tudom, hol tart, nincs lelkierőm levenni róla a pelust. Az biztos, hogy tudja irányítani, de nem tudom, mennyire figyelne oda. Nincs kedvem pisifoltokat takarítani, ha egyszer már eddig megúsztam.

Meli,
Kizárt dolognak tartom, hogy ember képes legyen annyi ribizlit enni, hogy az hízlaljon. :lol: Max ha banánt vagy érett szőlőt ennél tonnaszámra. :wink:

Pann,
7-8 gyerek egy oviban? :shock: A miénkben 20 körül vannak a csoportok, de még erre is húzza egy kicsit a száját az önkormányzat. Vagy ez magán?

A szülés kiírt időpontjában az én dokim is szabin lesz, de mondta, hogy nem utazik el. Azután meg azt, hogy ha megszületik, azért el fog menni. :wink: Remélem, hogy ha már ketten nagyon akarjuk, hogy Dani lépjen, akkor fog is. Bár nálam minden zárt, a CTG meg azt mutatja, hogy remekül elvan odabent. :?

Ha megvan, írjál majd vkinek sms-t, kíváncsi vagyok nagyon, mikor érkezik Rékababa. 8)

Szabi 8)
Tesómmal telefonáltam, kicsit hosszúra nyúlt. Hazajöttek, Szöszi odajött, kb 10x és mindig mondta, hogy tota. Nem értettem, próbáltam kipaterolni a szobából - nem ment. Végül besokallt. Leráncigált egy szatyrot a konyhapultról, amit akkor hoztak, bejött, levágta elém a földre és jó hangosan még egyszer: TÓÓÓÓTAAAA. Belenézve leesett, hogy a szülinapomra hoztak egy tortát. :oops: :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Lorca

Boldog szülinapot!
Aranyos lehet Szabi.Lehet nem mondja tisztán a szavakat,de van akarata. :lol:
Ez a biliből kiöntösdi nekem se tetszik.Múltkor pisilt és jön ki,hogy kiöntötte.Kérdem hová.Húz a wc-be és mutatja oda.Tető a wc-n rajta a bili és az egész úszott a pisibe. :twisted:
Jobbulást Natinak.
Azért csak maradjon még Dani picit.Talán az időjárás is kedvez neked és nem lesz forróság.

Móni
Én is féltem a szünettől,Dani a héten már itthon van./óvi illedelmesen megkérte azokat a szülőket,akik GYES-en vannak,hogy ha lehet ne vigyük a gyerekeket mert a városba a mi óvink az ügyeletes.Én nem is vinném,de Dani még ment volna.
Azért nagyon örülök,hogy itthon van mert tényleg nagyon jól eljátszanak.Néha van hangos szó,de Dani belenyugvós természete miatt általába Laura győz.Meg Dani mindent megenged neki. :twisted: Ma este Laura vacsora közben megszólal:Én szejetem Danit.Mondom igen?Mondja szejetek játszani vele.
Villamos sztori nagyon tetszik.

Rita
Már meg akartam tőled kérdezni,Te hogy altatod a gyerekeket.Főleg,hogy Petinek még délután alvás van.Elalszik,ha látja vagy tudja a többiek nem alszanak?

Helga
Ez igen,még terhesen is van erőd Konferenciákra járni.
Anyai megérzésre sokan mondják hogy lehet rá adni.

Ma Laurának megvolt a bölcsibe az első szülőértekezlete.
Alma lesz a jele.Kijelentették,hogy szeptembertől-szeptemberig tart egy év.Tehát célozgattak rá,hogy év közben nincs oviba mászkálás.Pedig lehet mi megyünk,állítólag jó csopiba kerül./ezt jövő héten tudom meg,ott akkor lesz szülői/
Kiderült 16-an lesznek egy csoportbaq és Laura az egyedüli "szobatiszta".Pedig sokan idősebbek nála.Tehát nem kell parázni,itt is azt mondták mikor gyerek megérzi úgyis ráül a bilire.

Pann
Magán oviba mentek,hogy ilyen kevés gyerek lesz?Daniék 26 vannak,de van olyan csopi amibe 32-en.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Mónika, a villamosos történetek...:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Dana, most nagyon ráérek, ezért elmesélem hogyan altatok. :)
((Valahogy mindig az derül ki, négygyerekes létemre mekkora lúzer vagyok... :D))

Naszóval: Mióta ideköltöztünk Peti is a nagyokkal alszik este. Ez azt jelenti, hogy nagyrészt bent ülök mellette a földön (Nagyon szeretnék egy Poang fotelt 8) ), elmesélem a kukásautós mesénket, aztán énekelem amit rendel. Közben a nagyok már régen alszanak. :shock: Du ugyanez a mi ágyunkon. Ja, és akkurátusan mindig visz magával egy pohár innivalót, és időnként iszik.

Múltkor, amikor lázasan fetrengtem mellette este, néztem az órámat és jegyzeteltem magamban, utána skype-on elpanaszoltam a húgomnak, mit művelt P. Ha valakit érdekel, íme, de hosszú, ugorjatok nyugodtan.

21- körül: P hangosan követeli az innivalót, a szájára illesztett ujjal, güvedt szemmel nyeldekel. Inni kap, és tök értelmetlenül alkudozni kezd: fogja a poharat, és a másik kezével mutatja, hog kettő. Mondom neki (kissé aggódva a pohár tartalma miatt), ok, kortyolj kettőt. Erre P: (ujjaival és szavakkal): ÖK. Jó, legyen öt, igyál.P: Kettő. TÖKMINDEGY MENNYIT KORTYOLSZ, CSAK CSINÁLD!! Iszik.
21.10 Melléfekszem, hozzámvágja a kutyáját és a takaróját és énekelni kezd: Patika-patika-patika.. Az a dal különlegessége, hogy időnként suttogva, időnként fortissimóban szól. Még élvezem, bár az orrom rohamosan dugul
21.19 Fél karomat adnám egy Sterimárért. A padlón alvás ugyan jól megy már, de most nem tudok elaludni, zavar a dal.
21.20 P érzékeli a sötétben is a lankakdó figyelmemet, ezért rákapcsol: fejenáll. (Fej és kezek a matracon, lábakkal a rácson fellépeget a tetejéig)
21.22 Hülye anya fényképezőért megy, lefotózza a produkciót, aztán kisfiát fotókkal szórakoztatja: Jópeti alszik... Ennek nincs jó vége, ezért műsorváltozás, gép el, P reklamál.
21.30 A földön fekszem továbbra is, kevésbé vagyok vacakul, Peti halkul, lehet, hogy túlélem?
21.37 Szeretnek engem az égiek: P ásít. Hangosan, hosszan... Remélni nem merek, csak nagyon-nagyon halkan...
21.39 A kisördög közvetlenül P feje mellett áll és azt súgja neki: Peti, állj fejen! És P megteszi. Megint fejenáll. Én csendben az utolsókat rúgom.
21.44 Nem lehet...
21.45 DE!!!
AAAAAAAAAAALLLLLLLLLSSSSSSZZZZZZZZZIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKK!!!


Békés éjszakát mindenkienk!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hali!!!!

Villamosos,altatós és Szaszás tóta történet megédesítette amúgy igen-igen rohanós napomat!!!!Olyan jót nevettem....

Nincs gépünk,így csak anyutól egy percre ugtottam be,de nagyon megérte!!!

Remélem mások is így tesznek!!!!

Szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Körkérdés: Ki milyen következő autósülésben gondolkodik ????
Nagyobb tesónak milyen volt ebben a korban ????
(Tehát 15-18 kg felettire gondolok)

Mi itthon gyógyulunk torokgyulladás és hörgőgyulladástól !!! :twisted:
Vszínűleg Rybomunil mellékhtás !!!!!Senkinek nem ajánlom a szedését !!!!! :wink:

Villamosos story nagyon cuki !!!!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Kditke, mért gondolod, h Ribomunyl mellékhatás? Boldi fél évig csinálta a kúrát, és kutya baja se volt. Ha meg lett volna biztos inkább a bölcsire/játszira/hidegre gyanakodnék.

Rita, az altatásos nagyon jó, hogy te milyen türelmes vagy! :D

Pann??? :wink: tudod, ilyenkor már illik gyakran bejelentkezni, h tudjuk van-e action! :wink:

Lorcának is!

Én még nem gondolkoztam az autósülésen, most ruhástul 14,5 kg, még kicsit gyúrunk rá :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Még teljesen egyben. :roll: Volt a múlt héten egy uh. Amikor gondosabban kielemeztem, láttam, hogy a BPD (fej keresztben) nem változott egy hónap alatt. Eléggé bepánikoltam, ma hívom a dokimat. Igy legalább beszélem egy kicsit Csongriával. :wink: Sikerült annyira megnyugtatnia, hogy ne rohanjak be a Sotéra szombat este, de azért egy kicsit még mindig randalíroznak a pillangók a gyomromban. Mivel minden más érték tisztességesen viselkedett, vszínűleg az egyik uh-s elnézte.

Nati kötőhártya gyuszija teljesen lement, nem kellett napelvonó kúrát tartani. Vagy nagyon enyhe volt, vagy nem is az. 8)

Ülés:
Még Natinál sem vettem új autósülést. A saját övesek biztonságosabbak, mint amelyek a gyerkőcöt autós biztonságival rögzítik.
Ami a legszimpibb és legbiztonságosabb, az kicsit drága lenne, mivel kéne venni hozzá egy Volvot is. Uh mi vszínűleg maradunk a Römernél.

Kditke,
Csatlakoznék Ágiboldihoz, ezek a jó kis fertőzések nem hinném, hogy a Rybomunil következményei lennének. Tomi mininek elég keveset járt még játszótérre is, most meg ahhoz képest bölcsi, szoros baciközösség. Ezen túl kell esni valamikor és hát van, aki jobban szív. Nem csak ti, mi is. :roll:

Rita,
Imádom az ilyen altatásokat. :twisted: Én ha nagyon nagy a tombolás, egy fél óra után kirángatom Robit a kádból vagy a tv elől, hogy most már ő jön. :oops: :lol:

Dana,
16 gyerek egy bölcsis csoportban? :shock: Vagy csak nekem tűnik soknak? :roll:

Kép KépKép
lorca
 
 


Hahó!!!

Most vagyunk túl egy egy órás elaltatáson,komolyan fontolgattam,h kivágom az ablakon macistól mindenestől...én nem vagyok egy türelmes alkat és ma kiverte a gyerek a biztosítékot,úgyhogy okos anyuka lévén a végén nem csak ő őrjöngött sírva.....nálunk semmi gond még mindig az esti altatással,néhány mes,puszi,inni vizet és szia,szia....de a nappali az katasztrófa,soha nem sikerül úgy elaludnia,h előttte ne bőgött volna egy kiadósat :?
Rita,a te angyali türelmed jól jött volna most...

Ditke,én sem hinném,h az immunerősítő ütne vissza.Ahogy Lorca mondja,egyszer mindenki szív,mi majd ha kezdjük az ovit.Kitartás.Mi sem gondolkozunk nagyobb ülésben,minek???Simán elfér még benne az unokatesóm 5 évese is...Nektek most milyen van?Nekünk concord trimax,de nagyon elégedett vagyok vele,tesó is ilyet kap majd.

Lorca,csak nem ugyanaz az orvosunk???Nem hiszem,h gond lenne a bpd-vel,szerintem is elmérték...azért a pakkod már gondolom útrakész...

Ágiboldi,veletek mi van?Mindenki jól van??Nem írtál magatokról!!!

Ez persze vonatkozik mindenkire!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Eddig még soha nem fordult elő velünk, de volt egy "balesetünk" éppen a kritikus időszakban, aztán amikor jöttem olvasni, akkor láttam, hogy Lora volt a tettes, aki felénk hajtotta a gólyákat... Közben egy korai tesztel már ellenőriztem, az negatív lett, de azért még reménykedem, mert ha a józan eszünkre lesz bízva, akkor még jócskán várni kell a következő alkalomig.

Rita,
a következő ilyen altatásnál képzeld magad elé, hogy ugyanebben a pillanatban én hanyatt fekszem a szivacson, Sebi hosszában rajtam, ő rajta egy kék távolsági busz (persze játék), és sípoló tüdővel, totál hamisan zengem az örömódát. Szerintem segíteni fog egy kicsit :D

Ditke,
valami oknál fogva én is el kezdtem nézegetni az autósüléseket, pedig nálunk sem aktuális. De még nem tudom, hogy melyikkel szimpatizáljak.
Sebi is lánc-taknyos, mióta közösségben van, de nála nem komoly a dolog.

Lorca,
szinte látom, ahogy szülés közben arra gondolsz bárcsak tényleg ne nőtt volna a feje :twisted: De gyanítom erről szó sincs.
Hogy van Csongria?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Jaj, ezt elfelejtettem:

Szóval Sebi verekszik.

ha nem az történik, amit ő akar azonnal leoszt egy-két fülest, de nem is kicsiket.

Az vezető óvónő is egyszer felhívott röhögve, hogy ebédelnek nagy csöndben, egyszer csak nagy csattanás, és látják, hogy Sebi lekevert egy iszonyatos pofont a mellette ülő 5-6 évesnek. A szemtanúk kihallgatása után arra jutottak, hogy nem provokálta őt az áldozat :shock:
A tettes következetesen azt ismételgeti, hogy "azért, mert nem hiányoztam az áldozat-nak"

Azóta mindig kérdezem, hogy mi volt, és mindig mondják, hogy osztott rendesen, volt hogy harapott is, ő maga olyanokkal jön, hogy "szájba rúgtam az Annát" (ettől majdnem elájultam).
Ma csak 1 pofon volt, mindjárt reggelinél...csodás!

Valakinél hasonló???

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi!!!!

Én azért titkon remélem,h odaért az a gólya...(vagy ne???)

Dénes abszolút hasonló.De ő lökdösődik.Babaklubban jelenet.D alattomosan közelít az egyik áldozathoz,majd amikor odaér,jó nagyot taszít rajta,aki így beborul a sövénybe...rohanok lélekszakadva és szégyellem magam a gyerek anyja előtt,aki elnézően támogatja fel ordító gyermekét.D nagy büszkén:Csak kicsit jöktem meg....
Ok nélkül és minden alkalommal,ha gyerektársaságba kerülünk.Már ott tarok,h én kérem meg a gyerekek szüleit,h biztassák a sajátjukat visszavágóra :oops:

Kép Kép
meli1118
 
 


Boldi köpköd dühében. Ha valaki felbosszantja akkor azt jól pofán köpi :oops: nagyon restellem, nem tőlem tanulta :roll: (a múltkor a gyerekszigeten összeveszett egy idegen kisfiúval, ugyanolyan korú, és redesen köpködték egymást, annak az anyukája is mondta, h szerinte kortünet, mert ők se szoktak így otthon..) :lol:

Sno, nem tudnátok megörökíteni az örömódást? :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Na ezért járok ide, minő megnyugvás!

Meli,
nálunk a vezető óvónő előzetes engedélyemet kérte, hogy ha nagyon el harapódzna :lol: a harapás, akkor visszaharaptathassák azzal, akit megharapott éppen. Állítólag az rövidre szokta zárni a kérdést.

Én is remélem, csak olyan pici az esély...

Ágiboldi,
Boldiban lehet bízni, inkább a pofozkodás. Egyébként Sebi is felfedezte a köpködést magának, de ő nem dühből, hanem csak úgy, így kevésbé kellemetlen.

megörökíteni...az már a végstádium, mindenféle nyugalom megzavarására irányuló törekvést azonnali halállal büntetek.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi, nem rossz! :D Én is szoktam énekelni, nagy élmény a környezetemnek, és a saját szerzeményű, végteleníthető kukásautós sztorit is elmesélem néhányszor az este folyamán.


Írtad már le valaha azt a szót hogy "visszaharaptathassák"? :D :D

(((Más: Néha nem baj, ha az ember nem a józan eszére hallgat...)))


Köpködés, pofozkodás: :D :D (Innen nézve...)

Türelem és én.... húúúúúúú de messze vannak! Egyszerűen csak végtelenül nem bírom a nyavalygást, bármit inkább megteszek, csak azt ne! Meg sajnálom P lakótársait...

Na a szellemi képességeimről: Meli, egy darabig komolyan gondolkodtam, hogy miért tesztek be Dénes mellé a gyerekülésbe egy ötévest, hogy akkor hogy lehet bekötni.:shock: Ok, fáradt vagyok, de ez nem mentség.. :oops:

Autósülés: Lorca megijesztettél: Miért jobb a saját öves? A két kisebbet az ülésben (külön-külön ülésben...:)) az autó övével kapcsoljuk be, a nagyok magasítón utaznak. Akkor ez nem jó???

Képzeljétek, P ősztől bölcsödés lesz. :( Csütörtökön megyek szülői értekezletre..
És egy óriási-hatalmas dilemmám van: Kaptam egy álláslehetőséget, a kerületben van, félállás (eddig csodás), de minden héten négy délutánt venne igénybe. Kb fél 5-5-re érnék haza. (Meg a kerületen belül elég messze van, nem tudok vezetni, bkv-val bonyolult...)
Bernát most lesz elsős, P most kezdi a bölcsit, mindhárom nagynak van délutánonként (igaz csak 1-1) különórája, elképzelni nem tudom, hogyan tudná ezt a család nélkülem levezényelni (nem beképzeltségből, de azért ez nem nagymamának való feladat). Meg nem is akarom, hogy a gyerekek teljes napja nélkülem teljen. JAJ nem tudom, mit gondoltok???

Pann, hogy vagytok??????? És hol?? ÉS HÁNYAN????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Orsi 8) 8) 8) 8) 8) akkor úgy látom nem csak én vetem elvetemült kölkömet koncként a többiek elé :lol: :lol: már azt hittem megköveztek,de tényleg csak az használ,ha egy hasonszőrű megtorolja...akkor csendben mereng egy ideig...

Ági,Boldi köpködése is nyerő lehet,még jó,h olyan szülőre bukkantás az ellenfél anyjában,aki hasonló cipőben jár....

Rita :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli, ez van... :)

Nem is írtam, ma délben felvilágosítottam a két nagyobbik gyerekemet. Eszem ágában sem lett volna, de jöttek a kérdések. Nagyon érdekes volt. :oops: :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:05-kor.
pankaa
 
 


Hali!!!!

Tegnap nem volt időm folytatni,Rita :lol: :lol: még egyszer....
ÉS szerintem mindenképpen próbáld ki magad a munkahelyen,ennyi otthonlét után biztosan jól fog esni egy kis környezetváltozás.Ha pedig nem gördül otthon nélküled olyan könnyen a szekér,még mindig viszakozhatsz...
Felvilágosítás:részleteket!!!!!! :lol:

Panka,hűha,elismerésem.Nálunk pont hétvégén volt anyóséknál köszöntés és indultunk volna haza,de Dénes játszott és nem akart indulni.Mondjuk neki,h jó,de mi apával megyünk.Anyósom persze azonnal rácsapott a helyzetre,h jó,majd te meg itt alszol velünk!!!!!D ránéz és jó hangosan:NEM!!!!!!!!!És spuri hozzám.Nem kicsit könnyebbültem meg,pedig tudom,h jó helyen lenne,de mégis....
Hogy honnan tudja,hogyan született????Hát a bölcsiből....egyik ismerősöm mesélte,h a 3 éves lánya az ovi első napján felvilágosodott a külső és belső nemi szervekről a nagyobbaktól....Mert összevont csoportok vannak...
Rúd :lol: :lol: :lol: lagalább jó a mozgáskultúrája...

D amiben most kimagaslik,az a rajz.Pedig nem gondolnám művészléleknek....olyan lufit rajzol,meg bicajt :shock: van szabályosan 2 kereke,rúdja,első,hátsó lámpája (amit pirossal rajzol külön)és persze mindet kommentez:
Most megjajzojom az üjését,jó,ez kész,itt van rajta anya,viszi Dénest,Dénes csücsüj az üjésében(és kékkel,mert olyan színű...)Este van és vijágít a jámpája......

Pann?!?!?!?Ugye lesz,aki tudósít,ha bekerültök???Lorcának is szól :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Panka, rúd :D :lol:
És este meddig bírta Emili a bulit? Hány óráig??

Rita, az a kérdés, h te mit szeretnél... én a narrációdból arra következtetek, hogy nem szeretnéd igazán ezt az állást, annyira érvelsz ellene. Mert amúgy én biztosan elfogadnám a helyedben (ha jóféle :D ) A dolgozó nők bizony így élnek, h a nap egészét a gyerekük nélkül. Én spéci 6/fél 7-re érek haza minden áldott nap. Akármit találsz ez nagyjából így lesz, és gondolom az új lakás miatt kéne a pénz. Ha klassz az állás és jól fizet akkor hajrá, ha nem olyan klassz szakmailag és olyan keveset fizet, h nem érdemes kicsinálni a nagymamákat akkor várj egy jobbra.. (bár a nagymama a kirándulós fotón elég strammnak tűnik, én így ránézésre nem félteném :D )

Kép
Kép
agiboldi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?