Új privát üzeneted érkezett!

Etelka! 9-től van UH, de az orvosok 8-ra járnak, szerintem jöhetsz kicsit előbb. A 8 emeleten a nővérpultnál kérd meg a kolleganőt, hogy szóljon a Pechtel főorvosnak. Viszont mielőtt felmész, jelentkezz be a földszinten a nőgyógyászati UH-ba.
Ildi! Holnap beszélek az ismerősömmel, este dolgozom, hívj fel 7 után, megbeszéljük.
bábaildi
 
 


Sziasztok!

BábaIldi, köszönöm szépen az infókat! :) a vérvétel eredményét is felszedem hétfőn reggel :) és akkor legalább már vihetem is a doktornak :) Oh egy kérdés még, ha jól emlékszem, lent csak sima "ultrahang" gomb van, azt kell nyomnom? és aztán szólni, hogy nőgyógyászati uh-ra megyek? :) a múltkor aranyosak voltak, mert vérvételes gomb sincs, és én csak úgy nyomtam egy nőgyógyászatosat :)

Kösziiiiii

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Bogi vagyok és mint újdonsült anyuka csatlakozom hozzátok. Május 24-én született meg kislányunk, Dóri. De amint olvasgattam az üziket, nem vagyunk egyedül ezzel a névvel :D.

Szóval én is a dél-pestiben szültem, és kellemesen csalódtam. Ezt főleg szülésznőmnek és a doktor bácsinak köszönhetem, akik végig ott voltak mellettem. És persze a legnagyobb segítségem a férjem volt, aki még pocakosságom elején nem igazán akart részt venni a szülésben, de végül meggondolta magát és végig velem volt. Nagyon sokat segített, hogy foghattam a kezét :).

Röviden annyi a történetem...

Üdv mindenkinek
plutonella
 
 

 
 

szia plutonella,gratulálok a kicsihez!!! kinél szültél??

mó73
 
 


Szia Mó!

Köszi :D
Dr Fekete Tamásnál és Pelády Andi szülésznőnél.
plutonella
 
 


Helló, Plutonella! Üdv itt! Grat a druszámhoz! :wink:

Csajok! Remélem, mindenki jól van, én tegnap az egész életemet eltöltöttem várakozva... Nagyon izgi volt Danóval együtt... :roll:

Gratulálok a házassági évfordulókhoz!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


plutonella üdv köztünk és gratula a kis Dórihoz!!!!!!!!!
etelka én a nőgyogyászati ambulancia gombot szoktam megnyomni mikor uh-ra megyek........eddig nem mondták hogy nem jó.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Ildi, KÖSZÖNÖM! Válasz ment!
Plutonella, én is nála szültem, nagyon jó orvos és most a barátnőm is nála fog, ha minden igaz! Tehetnél képet a kislánykádról!

Mindenkinek szép estét!
Üdvözlettel:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina
 
 


jó reggelt!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Üdv Plutonella! Kiváncsiak vagyunk a Te Dóridra, ha tudsz, tegyél be légy szíves képet a kislányodról!

Ildi, nagyon köszi, este rádcsörgök!

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat :D

Próbáltam már képet felrakni, de eddig túl nagyok, nem engedi feltölteni :(. De még próbálkozom... Olyan sok dőm még nincs ezekre, Dóri szereti, ha sokat foglalkozunk vele. De még nem sikerült kiismernem, hogy mikor mi baja van. Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni, ugyanis fogalmam sincs, hogy mennyit kell ennie egy 2 hetes csecsemőnek. Tudom, 150 g/kg/nap, de ahogy én méricskélem, nem valószínű, hogy mindig megeszi. Mikor hazajöttünk a kórházból kicsit kétségbe is estem, mert nem nagyon akart enni. Be volt (van még mindig) sárgulva és ha nem keltettük fel, nem ébredt magától és enni is lusta volt, hiába raktam cicire, mindig bealudt. Aztán a doktorbácsi írt tápszert, meg is jött az étvágya kb 2-3 napig, azóta viszont megint kevesebbet eszik. Próbálom ciciből etetni és csak végső esetben tápszert adni neki. Így most szinte óránként eszik. De nem tudjuk mérni, hogy mennyit, mert közben kiderült, hogy a mérlegünk hol jól mér, hol nem. Holnap lesz az igazi mérés meztelen, de szerintem hízott.

Na most megint megyek, szólít Dóri.

Üdv
plutonella
 
 


plutonella,egyszerű,kicsinyítsd le és kész! így:start,kellékek,paint,utána fájl megnyitás,nyújtás-döntés és kész.

mó73
 
 


Plutonella, én csak a saját tapasztalatomból kiindulva: szóval azt gondolom, próbáld a cicizést, ha kell, akkor óránként.
Próbáltad lefejni a tejet? Akkor könnyebben kideríthető, hogy Dórinak kevés a tejci vagy pusztán csak gyakorolnia kell még a szopizást. Egyébként ne ijedj meg, az én Dórim is mindig elaludt, szinte abban a pillanatban, ahogy cicie tettem (2 szívás, már ha éppen sikerült, mert azt is sokat kellett gyakorolni, és már szundizott is), pedig ő nem volt sárga. De aztán belejött, most is olyan mint egy kis éhenkórász, úgy dokkol a cicire, mint egy pumpa. Pedig már nagylány, eszik mást is. :)
Most visszanéztem a feljegyzést, 2 hetesen mennyiket evett:
nos, kb. 8 szopi egy nap, 50 g és 90 g között alkalmanként.
Szerintem ne parázz a mérlegen, ha a heti meztelen mérés szerint hízott a múlt heti súlyához képest, akkor biztosan nincs baj.
De gondolom, a védőnő vagy a gyerekorvos sűrűn ránéz Dóridra és úgyis megnyugtat.

Ja, a képfelrakás nekem is hónapokba telt, de a lányok segítettek. :D
Sajnos le kell kicsinyíteni, max. 600x600 méretre, ennél nagyobbat nem tud csatolni. Utána fel lehet tölteni itt a szövegdoboz alatt, a melléklet feltöltése gombbal.

Ha van kedved (na és persze időd...:)) írd le a szüléstörténetedet!
Jut is eszembe, Beagle-ére is nagyon kiváncsi lennék, ha hallja, tudjon róla! ;) :D

Kép
anhel
 
 


Zdori, mire kellett ennyit várni?

Kép
anhel
 
 


Képzeljétek, az én nagylányom ma kint volt a Vörösmarty téren a könyvhéten. Azért 7 hónaposan még ezt nem sokat mondhatják el magukról, nem? :D Na szóval sétálni voltunk, igaz, baromi nagy volt a tömeg és fülledt volt az idő, de Dóri olyan édes volt, mindenkire csak vigyorgott a sok fogával, aki csak ránézett és egyátalán nem nyűgösködött.
A férjem meg kitalálta, hogy Dórival kiválóan lehet csajozni...:) (na gondoltam, megnézem én azt, hehe) Míg én farmert próbálgattam a C&A-ban, ők spacíroltak. Aztán kissé csalódottan mesélte az uram, hogy tulajdonképpen csak 1-2, szintén kisbabás anyuka mutatott irányába érdeklődést (ebből meg ugye van otthon is egy, jómagam :D), úgyhogy ez sem jött be. :D :D

Kép
anhel
 
 


Sziasztok! Marcsi vagyok március 10-én szültem a Dél Pestiben szoktalak benneteket olvasgatni és megkérdezném hogy csatlakozhatok-e hozzátok!
Van egy nagylányom Klaudia ő most lesz 10 éves és a picurka lassan 3 hónapos Leventének hivják.Rakok fel egy pár képet:) Kép Kicsifiu Kép Pancsi Kép Nagylányom
marcsi2525
 
 


Üdv itt, Marcsi! Gyere! :wink: Nagyon helyesek a gyerekeid!

Plutonella, nagyon fontos, hogy tudd, mennyit eszik, ha sárga a manó. De aggódni nem kell. Csak rendszeresen figyelni, mennyit eszik. És jól tudod a mennyiséget, annyit meg kell ennie 1 nap, hogy ürüljön a szervezetéből a bilirubin, na meg egyáltalán, annyira van szüksége! :wink: És tényleg bátran szoptasd, amikor csak lehet, hogy termelődjön tej, aztán majd szépen beáll a rend. :)

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


szia Marcsi persze hogy csatlakozhatsz!!!!!!!!!!
gyönyörűek a gyerekeid!!!!!!!!!
ildi amultkori ota egyáltalán nincs fájás......szedem a magne b 6-ot és vissza vettem a tempóbol is!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönöm szépen lányok aranyosak vagytok akkor jövök 1000-rel :lol:
marcsi2525
 
 


Lányok segitsetek hogyan tudok vonalzót berakni már probálkoztam de nem sikerül mindig csak a linket irja ki de a vonalzot nem jeleniti meg ??!!!
marcsi2525
 
 


amit csinálsz vonalzót kapsz hozzá kodot.....phpbb....ezt a kódot másold be az aláiráshoz a profilodnál!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönöm a segitséget remélem sikerül na mindjárt kiderül.....:)

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


ez nem jött össze :( :( :(

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


Marcsi! 2 féle kódot ad meg az oldal, az egyiket itt a fórum nem támogatja, de a másik az nyerő! :wink: Próbáld csak! Menni fog!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok! Plutonella: minimum 2-3 hét, mire beáll a tejtermelés. A legrosszabb amit tehetsz, hogy mellé etetsz tápszerrel. Az ÉHES újszülött szopik jól, ha sárga, akkor sok kicsi részletben eszi meg az adagját. És az első hónapban még tanácsos a fejés szoptatás után. Mindig egy mellből etess, és utána fejd ki, még ha csak pár csepp marad is benn. Ha két mellből szoptatsz, akkor mindig csak a tetejét szívja le a pici, és garantáltan elapad a tej 2 hónap alatt, mert nincs késztetés, hogy új termelődjön. Bízzál magadban, ne méregesd a gyereket minden szopás után. Hetente 1x-2x fürdés előtt vagy után meztelenül mérd meg, ha gyarapodott akár csak 10 dkg-t is, akkor minden OK! Hidd el, az anyja mellett még senki sem halt éhen, és aki nálam szült itt a topicból az már ismeri a mondásomat: a szoptatásnak két ellensége van, a védőnő és a nagymama. Az egyik a könyvből nézi, hogy mennyit kellene enni a gyereknek, de a gyerek nem tud olvasni, és a saját ütemében fejlődik, a nagyi pedig attól fél, hogy éhen hal az unoka. Az újszülöttkor hat hét. Ez alatt az idő alatt kell alkalmazkodnia a bébicseknek a külvilághoz. Van még idő! Soptass, ahányszor csak kéri, és ne pótolj! Nem könnyű, de ha elhiszed, hogy menni fog, akkor menni fog! Hajrá! :wink: :wink:
Minden új belépőnek üdv! :D :D
bábaildi
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!! :)
Nagyon édespofi a kisfiad, Marcsi! :) és már nagylány a nagylányod :)
Boginak is üdv!!! :) és várjuk a képeket!! :)

Képzeljétek, pénteken rohantam terhesgondozásra, hogy el ne késsek, és sehol senki nem volt előttem, mégis ültem kint vagy 10 percet... mindegy, nagy nehezen hívtak, és kérdezték, hogy akkor a Hajdú doktor lesz? Hátmondom, nem. Húúú, akkor menjek be... :S na mondom, szép, elástam magam :D na elkezdtem elölről, hogy el fogunk költözni stb, stb, stb, jaaa, jól van, semmi baj, mondta a hölgy. Nagyon aranyos volt egyébként. A következő kérdése viszont az volt, hogy ugye még nem voltam semmilyen vérvételen, vagy más vizsgálaton?! Háááát.... :roll: de... mondom voltam. Aztán erre kiderült, hogy ők itt csak beutalókat adogatnának, nem is kell ide járnom :) adott egy papírt, amin rajta vannak a vizsgálatok, amiken részt kell vennem, meg ráírta a védőnő vezetéknevét, mert nekik a keresztnevek nincsenek felírva.... na ez szép, gondoltam. No és a végén kiderült, hogy végülis a védőnőt is már megmondhatták volna itt a múltkor, és már rég mehettem volna hozzá is, lenne kiskönyvem is... ehelyett... még csak hétfőn fogom felhívni :) na mindegy... legalább már lesznek képeink, meg leleteink, mire megyek :D Holnap elhozom a vérvételes papírjaimat is, meg egy kicsit izgulok, hogy megint láthatom és hallhatom a Pocaklakót :) egy kis időre :) :) :) Most már muszáj neki nagyobbra nőni, hogy legyen látszata is jobban, hogy itt van :) így még kicsit olyan megfoghatatlan a dolog. Tudom, hogy itt van, láttam, hallottam, de nem érzem, és kívülről sem látszik, és így még fura :D Tudom, ne legyek türelmetlen, eljön mindennek az ideje :D
A jövő héten a méretek alapján is eljön a bűvös 12. hét :) megvárom a holnapi uh-t, és akkor átírom az itteni vonalzót is :) hogy valósabb értéket mutasson a "korunkról" :lol: :lol:

Na menek, még van egy kis dolgom mára itthon :) egész nap szundikáltam :) aztán most varrtam kicsit, és még van egy kis takarítás :) de szép lassan minden meglesz.

Ti is ilyen fáradékonyak, álomkórosak voltatok??? Bár ma esik az eső itt nálunk, és ilyenkor amúgy is álomszuszék vagyok.... de most... :D

Na szép estét Mindenkinek!!! Holnap napközben jövünk az új hírekkel!!!

Eti + egy Pocaklakó :) (+apu is :D )

Kép
Kép
etelka
 
 


Remélem végre sikerül a képfeltöltés Barnabásról. Kép Kép
bábaildi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot, bábaildi, igyekszem követni a javaslatot, remélem, még helyrehozható a helyzet. Azt olvastam, hogy ha egy csepp anyatej is van, vissza lehet szoktatni a babát a mellre. Nagyon szeretném csak szoptatni, de mi van akkor, ha már befejezte a szopást, de még éhes? Igen, a tény az, hogy a mérleg nagy ellenség, mindig nézzük, hogy mennyit evett. És persze aggódunk, ha kevesebbet az előírtnál...

Szép estét mindenkinek!
plutonella
 
 


ildi gyönyörű formás baba Barnabás!!!!!!!!!!!!!!

mi is illetve a párom nevet változtatott.....nem Bence lesz hanem Barnabás!!!! :D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszönöm szépen lányok a segitséget csak sikerült :))
Nagyon szép kisfiú Barnabás:)))

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


Ildi, nagyon tetszik újunokád, szép, formás és már most nagyon fiús. :)

Nitácska, most változtattatok? :O Miért, a Bence nem tetszik mégsem? És az nem rossz, hogy eddig hívtátok Bencének, Bencusnak, most meg már nem is...? :(
Nekem nagyon tetszik egyébként a Bence, nem különben a Barnabás, de nekem általában a B betűs fiúnevek bejönnek, na jó, a Béla az annyira nagyon nem :) , de másik kedvencem pl. a Bálint.

Plutonella, majd írj, változott-e azóta a helyzet?

Kép
anhel
 
 


anhel nem fura.....azelőtt is godoltam rá......de megigértem magamba anno ha sikerűl a baba akkor a párom választhat neki nevet...máténak én választottam.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jajj, a Barnabás nevet mi is nagyon szeretjük! :wink:

Nagyon szép az unokád, Bábaildi! :) A mi Danónk is szépen növöget. :) Olyan furi, láttam Barnabást 2-3 naposan, s mivel nekem nem volt babám még (fent volt a PIC-en), ezért jól emlékszem Barnabásra, mert jól megnéztem. :) Hát, nagyot nőtt azóta tényleg! :) (Most mindjárt kiderül, hogy ezek a képek a hazaérkezés után 10 perccel készültek... :lol: - Ha így lenne, akkor mégsem emlékszem olyan jól... :) )

Etelka, várunk a képpel és a hírekkel! :) És igen, mi is fáradékonyak voltunk! Én legalábbis... De egyfolytában hányingerem is volt, amíg bennem volt Danó. :lol:

Plutonella! Hajrá!

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Na előkerültem, de csak egy kis időre, mert Ákos beteg (most épp alszik), úgyhogy őt pátyolgatom.. :roll: szegénykém nagyon csúnyán köhög és egy picit láza is van néha, de szerencsére eddig nem volt vészes... :roll: nemsokára viszem a dokinénihez.. :roll:

Plutonella: Én is szeretnélek üdvözölni közöttünk.. 8) gratulálok Dóri babádhoz.. :lol: :lol: várjuk a képeket a kisasszonyról.. :wink: szopi ügyben szerintem is az a lehető legjobb megoldás, ha minél sűrűbben megszoptatod, gyakoroljon csak a kis hölgy és akkor hamar belejön.. :wink: méregetni én sosem méregettem a fiaimat, csak amikor a védőnőhöz mentünk.. 8) nekem azt mondta, hogy ha van elég pisi a pelusban, akkor biztos, hogy elég tejcsihez jut.. 8) úgyhogy ne aggódj, bújjatok össze jó szorosan és szopizzatok amikor csak kedvetek támad,.. :wink: :wink:

Hexina: jöhetnél sűrűbben..:wink:

Anhel: Nagyon örülök, hogy Dóri már most ilyen kifinomult ízléssel rendelkezik.. :wink: mi is nagy könyvbarátok vagyunk..8)
Matyi pedig nagyon kedveli a művelt, okos és persze nem utolsó sorban gyönyörű csajszikat.. :wink: nagyon helyes lehetett apukája, mikor csajozás reményében elindult Dórival felfedező útra.. :wink: :lol: :wink: jártok még lovagolni..? Matyinak találtunk itt a közelben egy szuper jó lovardát a természet közepén..:lol: délután megyünk is és jó nagyot lovagolhat..:lol:


Marcsi: Üdv köztünk..:lol: nagyon szépek a gyerkőceid.. :lol:Klaudia pedig már egy kész hölgy.. 8)


Mó: a yutube.com-ra kell regisztrálni és már töltheted is fel a videókat.. :wink: ennél többet nem tudok segíteni, mert angolul van minden én pedig nem igazán tudok angolul.. :oops: :oops: csak az eddigi regisztrációs tapasztalataim alapján sikerült regisztrálnom.. :oops: :wink:

Nitacska: a Barnabás is nagyon szép név.. :P a lényeg, hogy jól vagytok.. :lol:

Bábaildi: olvadozok Barnabás babától... :lol: :lol: annyira gyönyörűséges kis pasi.. :lol: :lol:

Etelka: olyan jó olvasni, ahogy örülsz a babádnak.. :wink: :lol:
nemsokára pocakot is növesztesz és hamar itt lesz a pocakfoci ideje is.. 8) :wink:

Dóri: majd írok privit.. (igyekszem még ma) :wink:

most menne kell, mert felébredt a kis betegem.. 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Na, megvagyunk :) képünk nincs.... de már én magamtól észrevettem, hogy hol dobog a kicsi szivecskéje :) és tök örültem magamnak. Igaz, először megijedtem, mert nem hallottam semmit sem... és keresgélte is a doktornő egy darabig a Manót, de meglett :D aztán mikor megkérdeztem, hogy az ott a szíve, akkor bekapcsolta a hangot, és hallgattuk is egy kicsit :) a papírunkra pedig az írták, hogy normális szívhang, 4 végtag :lol: 47 mm :) betöltött 11. hét :) 18 mm a koponya átmérője, és az NT-nk pedig 1,5 mm :) :) :)
Jaj és olyan jó volt látni megint a Pocaklakót!!! és nézni hogy ott szundikál :) próbálta mocorgásra bírni a néni, hogy jobban lássa, de nem hagyta magát :D és ooolyan, de oooooolyan kis éééédes volt :D (tudom, tudom, még csak egy kis maszat, de a miénk :D ) és olyan csodálatos érzés!!!! :D
De azt hiszem, ezt nem kell Nektek bemutatnom :D
csak olyan jó kiírni valahova magamból, ahol tudom, hogy tudják, miről beszélek :D

Szép napot!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


etelka akármekkora egy magzat mindíg öröm látni!!!!!!!!
örülök,hogy tetszik nektek az új nevünk......a szüleimnek egyáltalán nem tetszik........... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szisztok!

Bábaildi nagyon szép baba Barnabás, mikor megláttam a képét nagyon meglepődtem mert szerintem teljesen olyan oldalról mint az én Dórim. Tezsek fel róla 2 hetes képet. Nézzétek meg szerintem nagyon hasonlít.

Kép
Vendég
 


Minden új csatalkozó anyukát üdvözlök.
Etelka: Örülök hogy minden rendben van a babóval. Nagyon jó hallani ahogy dobog a kis szíve :D Szeretnétek tudni hogy kisfiú vagy kislány. Volt egy ismerősöm aki nem szerette volna előre tudni és csak akkor derült ki az egész család számára hogy kislány mikor már a kezében tartotta a babát. Én a magam részéről nem bírnám ki, nagyon kíváncsi természet vagyok :)

Nitácska: Barnabás , Bence, Bálint mind szép nevek. Nekem a Balázs és a Szabolcs is tetszik, ha lesz kistesó és kisfiú lesz azt hiszem Szabi lesz.

Anhel: Szívesen elküldöm priviben a szüléstörimet, illetve ha valaki el szeretné még olvasni szóljon és elküldöm. Ide nem szívesen teszem fel. Nagyon aranyos lehetett Dóri a könyvvásáron. Mi Dórink is ismerkedik mindenkivel, nyitott kis jókedvű baba.

Marcsi. szépek a gyermekeid.

Velünk minden rendben. A derekam már sokkal jobb. Hétvégén végig vendégségben voltunk. Vasárnap volt az én dédim, Dóri ükmamájának a 93.szülinapja. 5 generáció állt egymás mellett, és csak csajok. olyan jó, remélem még a tesót is látni fogja majd.

Most rohanok angolt tanulni, muszáj nyelvvizsgáznom októberben.. baba mellett viszont elég nehéz a tanulás.

Szép napot nektek.
Vendég
 


Sziasztok!

Nitácska, nekem is tetszik ám a Barnabás :) szép név! Az egyik kolléganőm kisfia is Barnabás, és olyan aranyosan tudja mondani, hogy Barni :) szóval én jóra asszociálok belőle! :) A Bence is szép név, a Balázs is, a Szabolcs is :)
Nálunk is bajok lesznek, ha fiú lesz, mert a picipapával még nem sikerült olyan nevet keresnünk, ami neki is tetszik :D de még ráérünk.

Beagle, igen, szeretnénk tudni, mert majd utána kezdünk neveket keresgélni, (de szerintem lány lesz :lol: ). Megkérdezte a múltkor a párom is, hogy ugye akarjuk tudni?! :D hát mondom, igen, én is kíváncsi természet vagyok. Nem bírnám ki :) és így legalább a babakelengyét is jobban úgy tudjuk vásárolni :)
Azért még vigyázz a derekadra!!!

Na megyek, beszélek a védőnővel :) hátha ma vagy holnap tudnék menni....

Ja, új info, hogy mához egy hétre megyünk kombinált szűrésre :)

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


beagle,szerintem is hasonlít.

mó73
 
 


Na sziasztok lányok!Most ment el a doki bácsink megkapta Levi a 3 hónapos szurit mind a két lábába :(szegénykém most kidölt a nagylány meg örzi az álmát:)Képzeljétek haza kellett hozni a suliból ebéd elött hogy a tesója mellett legyen amikor megszurják a kicsi visitott de könny nem jött a szeméből a nagylány szeméből meg hullott a könny olyan édes volt most meg nézi hogy alszik:))
Lenne egy kérdésem a 2 hónapos oltás után egy hétre elkezdett köhögni kaptunk Paxirazolt és ha nem múlik el akkor antibiotikum de még mindig köhög a doki bácsi azt mondta hogy ha eszik rendesen és nem fogy meg jó a kedve akkor nincs gond majd elmúlik ...igen oké de mikor???
Eszik rendesen a kis mohó jojo:)3 hónapos és 7kg:)Csak ez a fránya köhögés ne lenne na megyek leckét csinálni a nagylányal majd még jövök jók legyetek sziasztok

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


marcsi Alexom is 3hónaposan 7 kiló volt,meg a többi fiam is,a lányok meg az egyik 6 és fél kiló,a másik meg 6,70. tök normális,imádtak enni. :D :)

mó73
 
 


Sziasztok! Barnabás a képen 5 hetes. Beagle: a fejformájuk azonos, ezért a hasonlóság! Bocs, hogy nem írtam., de olyan nehezen jöttem rá, hogyan kell képet feltenni, örültem, hogy sikerült. Plutonella: még le sem szokhatott a szopásról a kicsi ennyi idő alatt, nem kell visszaszoktatni, csak felejtsd el a mérleget, és hagyatkozz a pindurkádra. Nem írtad, mi lett a mérés eredménye? :?: :?: Miből gondolod, hogy befejezte a szopást, de még éhes? Tudnod kell, hogy az újszülöttek akkor is szopó mozgásokat végeznek, ha nyugtatják magukat, ezért cumiznak, vagy szopják az ujjukat. Nem erről van szó?
Dóri, Danóról nem kapunk képet?
bábaildi
 
 


Beagle gyönyörű a kis Dóri!!!!!!!!!!!!!!!!
Etelka köszi neked is!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Bábaildi: NAGGGGGYYYON CUKI EZ A MANÓKA!!! Mekkora nagy már!!! Hogy nő ilyen gyorsan?? :wink:

Minden újat köszöntök köztünk én is!

Morca: jobban vagytok??? Gyógyuljon meg a lurkó mihamarabb!!

Nitacska: vigyázz magadra!

Etelka: csak így tovább! AHogy így írogatod a dolgokat, az első terhessélgem jut eszembe, meg ez a sok-sok lelkesedés. Most a másodikat valahogy sokkal természetesebben, magától értetődőbben élem meg. De mindkettő jó! :D

Én ma voltam UH-n: a baba már 2630 gr!!! Ma vettek kenetet is a streptococcus tenyésztéshez, meg a gombához is. Holnap meg megyek cukros vérvételre, nagylaborra, és az első NST-re Ildihez! Már nagyon várom!!!!

Bocs, hogy csak ilyen kapkodva írok, de rengeteg dolog van: tesó esküvője szombaton, hétfőn meg elutazás 2 hétre. Szóval rengeteg a tennivaló.

Puszi mindenkinek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Üdv mindenkinek!!!

A tegnapi mérés eredménye plusz 21 dkg! Szóval hízott a kiscsaj :)))). És képzeljétek, ma egy csomót szopizott :D És onnan gondolom, hogy még éhes, mert mikor jól van lakva, ha lerakom az ágyába, egyből elalszik, mikor viszont kevesebbet eszik, csak nyöszörög, felsír. És felveszem, mellre teszem és elkezd megint szopizni. Viszont akkor az egyikből már szerintem kifogyhat, mert a másikat egyből elkezdi szívni és eszik egy csomót. Ha utána lerakom, egyből alszik. Mikor ennyire jól van lakva, nem is ébred fel 3 órahosszáig, akkor ébresztem. Lehet, az is baj? Igazából egy csomó tanácsot kaptam, jönnek a nagyszülők, meg az ismerősök, hogy mit csináljak, hogyan kell szoptatni stb. De már nem tudom eldönteni, mit tegyek. És hogy mit egyek. Laktoherb teát iszom, meg homeopátiás golyókat eszem. Bízom benne, hogy az segíthet.
A másik nagy problémám a fejés. Kézi mellszívóm van, viszont azzal alig tudok valamicskét kiszívni. Ha kézzel próbálkozom, folyik mindenfele a tejcsi. Erre is van valami jó praktika? És egyátalán mennyi ideig kell fejni?
Szülés előtt úgy gondoltam, mindenre fel vagyok készülve, olvastam mindenről, hogyan kell szoptatni, fejni, etetni a babát, de most hogy itthon vagyunk, teljesen bepánikoltam. Remélhetőleg, hamar elmúlik és minden rendben lesz :D.

Szép estét mindenkinek!
plutonella
 
 


eszti hogy hogy ilyen hamar mész nst-re?
36.héttől van nem?!!!
plutonella nekem 2 kézi mellszívóm van az egyiket oda tudom dni csak vissza kel kérnem...de az szív mint az állat!!!!!!1 csepp se marad a melledbe!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok! Időnként mi is vagyuunk! :) Ha sikerülne lopnom fotót apjától, lenne... Ígérem, mjad hozok, ha már ráér, mert nemsokára vége a tanévnek! :wink:

Etelka! Gratulálok a nagy babádhoz! Már most milyen nagy! Ahhoz képest, hogy 2 sejtből lett! Hihetetlen!

Megyek, mert éhhalál fenyegeti - szerinte... :lol: - a kisebbet!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Szióka!

dobok fel pár képet a tegnapi lovaglásról..


Kép

a határban Mazsi pacival.. :lol:

Kép

nagy volt az izgalom és persze az öröm.. :lol:

Kép

persze az összes pocsolyába bele kellett mennie a pacinak.. :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Móni, tök jó képek!! Annyira aranyosak!!!! Nagyon jól mutat a kisfiad a lovon :) Rátermett legényke :D és látszik, hogy élvezi :) és tök jó, hogy van ilyen lehetőség!!! :)

Plutonella, mi még soká fogunk itt tartani, de remélem, minden jól alakul, és fog tudni szopizni a bébi :)

Marcsi, én azt hallottam, még régebben, hogy a köhögés egyfajta védekezés a szervezet részéről... (aztán nem biztos ám :) ) csak én így emlékszem, de ha a doki azt mondta, nincs baj... akkor reméljük a legjobbakat! :) :) :)

Bizony, Dóri, már kemény 5 cm-esek vagyunk :lol: és leszünk még nagyobbak is!

Beszéltem a kombinált szűrősökkel, hétfőn megyünk :) és most beszéltem a védőnővel, oda meg csütörtökön reggel megyünk :)

Ja, viszont képzeljétek, nem tudom, mi van a vérvételes papírommal, merthogy én tegnap mikor ott jártam, gondoltam elhozom. Odamentem, ahol levették a vért (és nem a kedves néni volt bent), és megkérdeztem, és olyan hülyén néztek rám..... "hát azt az orvosi után kell" és nem értettem, mire mondták... De hát nem ülhettem ott, mire kijött az emberke, akitől vért vettek. Így inkább visszamentem uh-ra várni, aztán meg kiderítettem, hogy Pechtel doktor szabadságon van.... július 8-ig. így most nem tudom, hol a papírom....
BábaIldi, van valami ötleted???


Köszi előre is!!!

Szép napot Mindenkinek!!!!

Kép
Kép
etelka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?