Új privát üzeneted érkezett!

Arra tud valaki tippeket, hogy úszhatnám meg az ingvasalást? Nagyon nem szeretem, télen-nyáron hosszút és él se legyen benne.... Mennyivel egyszerűbb babaruhát vasalni! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka, először is szívből gratulálunk!
Másodszor, de nem másodsorban még Zolónak szeretnénk még boldog szülinapot kívánni!
Ingvasalás könnyítés engem is érdekel, de szerintem max. az könnyít sokat a helyzeten, ha apa olyan helyen dolgozik, ahol az ing nem elvárás... nálunk igen, szóval marad a vasalás :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

mankabi: gratulálok :) Nálatok sem lesz túl nagy a korkülönbség :)
Vendég

Manka - ez nagyszerű!!! Grarturlálok!!!!!

dytke

Sziasztok,

Lemaradtam minden névnapi és szülinapi köszöntésről, mindenkinek sok boldogságot! :D
Nagyon helyesek a gyerkőcök! :D :D

Susy,
Drukkolunk nagyon, gyorsan eljött a műtét ideje, de talán jobb is hamar túllenni rajta!

Márti,
Tényleg jó alvókájuk van a gyerekeidnek, de akkor is elképesztő, hogy még torna is belefér neked, miután az egész házat rendben tartod, 6 főre vasalsz, meg gondolom főzöl is minden nap, le a kalappal! :shock: Ja és még férjedre is jut időd, meg filmnézésre is, persze napi 5-6 óránál nem alszol többet – ez nekem nem menne huzamosabb ideig. Adhatnál tippeket, mit-mikor-hogyan oldasz meg (pl. főzést, takarítást)

Manka,
Gratulálunk a kistesóhoz! :D :D

Még mindig vidéken vagyunk Dáviddal, lassan 3 hete semmi házimunka számomra! Elképesztő és így is elszállnak a napjaim, nem olvastam ki a könyveket, amiket hoztam, igaz, rengeteg látogató, meg kimozdulás volt, ezzel azért telnek a napok :) Meg persze még mindig kb napi 2,5 órát fejek összesen, az sem kevés. Bár legalább hetek óta alig kel tápszer Dávidnak, ezért megéri :D :D szinte minden nap 100% anyatej! :D
Itteni ismerősöknek (korombelieknek = 30 év) már 5 éves gyerkőcei vannak és képzeljétek, majdnem mindenki 2 éves koráig szoptatta a gyerekeket, meg természetesen éjszaka is 5x még másfél éves korában is, stb. Ami viszont kevésbé jó hír, hogy többeknek (sajnos sokaknak) tönkrement a kapcsolatuk és egyedül maradtak a gyerekkel. Azt mondták, akkor romlott meg a kapcsolatuk, amikor megszületett a kicsi – feltételezem, hogy egy jól működő kapcsolatot nem ronthat meg a gyermek, szóval biztosan volt más is a háttérben. Sajnálom nagyon őket.

Kép
ugabesz

Dávidot nem tudom megitatni, sohasem szomjas, ez nem gond? Kétszer eszünk szilárdat: délben főzelék vagy gyümölcs, és este fürdés előtt pép, a többi anyatej, meg persze a szilárdak előtt is megszoptatom. Iszik pohárból kevés vizet, de inkább játszik és bugyborékoltatja, nem a szomjúság kedvéért. Még a 35 fokban sem tudtam megitatni - se pohárból, se csőrősból, se cumisüvegből. Mit tegyek?

Másik kérdésem, hogy minjárt 7 hónapos lesz Dávid, kb 130ml szilárdat eszik kétszer. Mikor érdemes áttérni a 3x szilárdra? Ha majd nem gyarapodik eléggé? Ti hogy csináljátok? És az a 3. mikor legyen? Reggel? Vagy délelőtt?

Kép
ugabesz

Gabesz - nekünk is több vitánk van, mióta van gyerekünk, de én sem hiszem, hogy pusztán a gyerek megléte miatt romolhat el egy kapcsolat.
Szuperjó, hogy nem kell tápszer, nagyon ügyes vagy! Gondolom, ha Dávid szomjas lenne, akkor inna. A tej folyadék. Ambi Húsvétkor kapott először vizet, le volt izzadva a kocsiban. Azóta iszik. A nagy melegben 1 dl-t kb egy nap, de most pl. egy-két korty és nem kér.
Szerintem nyugodtan áttérhetsz a 3 szilárd kajára. Mi 9-10 körül eszünk gyümölcsöt, utána szopi, egy körül ebéd + szopi, 4-5 körül gyümi + szopi, aztán este fél 8 körül szopi és alvás. Én már az elején (2-3 hét elteltével) próbáltam így a háromszori kaját. Ambi sosem evett mennyiségeket. Most sem, főzelékből tegnap és tegnapelőtt evett kb. 30-40 ml-t. Előtte jó ideje nem evett főzeléket,mert nem kellett neki, ma pedig semmit nem evett szopin kívül. Gyümölcsöt is csak 1-2 hete eszik napi 3x (ebéd helyett is husival), ha éppen eszik. Változó.
Hogy álltok az alvással?

dytke

Mindenkinek még egyszer köszönjük a gratulációkat!

Panndi - szívből gratulálok a szépséges lánykádhoz! Hihetetlen, hogy már is 1 hónapos! :) Igen, egyébként így szerettük volna a korkülönbséget, kb. annyi lesz, mint nálatok! :)

Ildi - apáéknál is előírás, így szenvedek tovább, de legalább sokszor besegít és az ingeket kivasalja!

Márti - tanácsot én is szívesen fogadnék, bár én sem vagyok korán fekvő, de most, hogy rosszullétek vannak, inkább alszok én is többet, nappal is. :oops:

Ugabesz - de jó, hogy nem kell tápszer! :) Az ivásról: Zoló sem iszik sokat, de azért folyamatosan kínálgatom. Tudod az anyatejben minden benne van, de ha nagy a meleg, kínálgasd egy kis vízzel, még ha pár korty is fogy, az is valami! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Akkor jól emlékeztem, hogy több szülinapos is van mostanság... Manka gratulálok a kistesóhoz!

Gabesz - Szerintem teljesen jól eszik Dávid és úgy is inna ha szomjas lenne, meg úgy is van elég tejed nem :wink: Alexander csak néhány hónapja eszik rendes adagokat és inni most se iszik mindig, pedig mostmár napközben alig kap anyatejcsit. És én is minnél tóvább szeretném szoptatni mint az ismerőseid 2 éves kóra körülig ha akarja és van, meg nincs más ok amiért abba kéne hagyni... :roll:

Tényleg valaki tervezett, vagy tervez nagyobb bulit 1. szülinapra? A szomszédban volt néhány hónapja akkora buli azt se tudom hogy fértek el annyian :shock: , meg volt sapi, lufik, girladok, valami extra tota és rengeteg ajándék ami nem gond. De én csak néztem, mert szerintem nem fog rá emlékezni meg a sok ember nem zaklat föl 1 pici gyereket? Nálunk nem lessz nagy fölhajtás gyakorlatilag szerintem majdnem olyan lessz mint bármejik nap csak + torta és ajándék (mondjuk ötletem még nincs, hogy mi lenne jó neki). Nálunk nem fér el kis aztal és szék nincs anyi hely a szobánkban :( (Aszem 13 m2-es a szobánk amiben 3 vagyunk) A másik két szoba a párom szüleié és majd csak a késöbbiekre tervezük, hogy a konyhát kihozzuk az étkezőbe és akkor lessz külön gyerekszoba.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Néha én is elgondolkozok, hogy lehet, hogy kistesó lessz mert még nem jött meg, de sosem vagyok rosszul és semi jelét nem látom.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Kinga - nálunk sem volt nagy felhajtás, csináltam tortát (tej és tojásmentes volt), megköszöntöttük, játszottunk, aztán a nap folytatódott úgy ahogy máskor. Vendégek sem voltak, a nagyik külön köszöntötték, messze is vannak. Amiket kapott: mondókás lapozó könyv, homokozószett, formaválogató, Clemmy puha építőkockák. Az egyik nagyiék kis járgánnyá átalakítható járássegítőt ajándékoztak, a másik nagyiék homokozót építettek, kismedencét és homokozó készletet vettek. Én mindegyiket hasznosnak találtam, igaz előre meg is beszéltük. Persze volt nálunk is marcipán, de azt anya ette meg, gyertya és kiskalap és lufik, mert imádja! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kinga - ha védekeztetek akkor nem jön a tesó. Vagy nem??????? :wink: Tesót szeretnétek ti is?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Manka, gratula! :)

Nálunk se hajlandó Pálmi inni, csak 1-2 kortyot, nagyon keveset iszik, még akkor is ha beleszámolom a tápszert...

Amúgy nálunk úgy van, hogy
10 körül gyümi 100ml
13:30 tápszer 160ml
17:30 főzelék 160 ml
21:00 tápszer 160 ml
3 körül tápszer 100 ml
és egész nap kb. 20-30 ml víz maximum, ha iszik egyáltalán...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok !

Nyertünk nyaralást egyiptomba 5* -os szállodába, de maradunk :(

Az lenne a kérdésem, hogy ugyan nekem a doki mondta, hogy adhatok a gyereknek grízt, de ha jól tudom az tartalmaz glutént ?!!!? Na most adjak, vagy ne adjak ?!! :)
Van esetleg glutén mentes gríz bioboltban ?

Szép napot !

Kép

NIKI
nini.n

Manka: Gratulálok! Nagyon boldog babavárást!

Nini: a humananak van: https://www.gyerekkosar.hu/tejpepek/hum ... izpep.html

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi

Köszi, de nem erre gondoltam. Nekem nem kész kaja kell, én szeretek neki főzni. Olyat nem tudsz ami simma egyszerű mezei gríz csak glutén nélkül ?!!

Kép

NIKI
nini.n

Ingvasalásra nincs megoldás, azt sajna vasalni kell :)

Nini,
és mi lesz az úttal?

Kép

Kép
sz.veronika

Nini: grízt nem tudok. A holle-nak vannak még gluténmentes gabonapelyhei: holle rizskrém és holle kölespép. Ezeket is lehet már adni. Adélom nem eszi meg.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Nini: Miért akarsz gluténmenteset? Nekem azt mondta a gyerekorvosunk, hogy nyugodtan lehet neki adni glutént. A gluténallergia alkati, ha valaki örökölte, max a glutén korai bevezetésével lehet kivédeni. Minél később adod, annál valószínűbb, hogy az lesz. Peti már eszik glutént. :)
Egyébként van Holle natur rizspép, vagy kölespép, ezt Herbáliában lehet kapni, meg Hipp rizspép is van, én a Müllerben vettem, esetleg írathatsz ki az orvossal Sinlac pépet.

Kép

Kép
nikuc

Nini - pont most valamelyik nap volta Babapercekben, egy gyermek gasztroenteorológus mondta, hogy ugyan korábban azt tartották, hogy a glutént egy éves kor után szabad csak adni a lisztérzékenység veszélye miatt, de rájöttek, hogy ez "elavult nézet". Már 6 hónaposan adható, és adni is kell gabonaféléket a gyereknek.
Amúgy én is pont azon gondolkoztam, hogy hátha a tejbegrízt megenné anyatejjel. A védőnőt akarom megkérdezni róla majd. Mivel az én drágám nem eszi a főztömet, már 1 l anyatejet dobtam ki, mert "lejárt". A szívem szakadt meg közben...

dytke

Bocs, visszaolvastam, látom Gabi is írta.
Szóval Nini, szerintem nyugodtan adj gluténeset! :D

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Invasalás-téma: vasalás-könnyített vagy non iron feliratú inget kell venni. :) Tényleg csak át kell futni rajta vasalóval.

Manka! Gratulálok a tesóhoz, Zolónak pedig boldog szülinapot kívánok!

Mi most nem csaptunk nagy bulit, volt torta (sacher, és csak megkóstolta), ajándék és a szűk család (apa, anya, tesó). Janánál nagyobb volt, akkor meghívtuk a nagyszülőket+tesókat-párokat, a kertben bográcsoztunk. Nagyon jó volt, legalább ok volt rá, amiért összejöhetett a család. Persze, ő első gyerek volt. :) Szegény Adél...

Nini? Miért nem mentek nyaralni? Átvállaljuk szívesen! ;)

Susy! Köszi a megkeresést, megyünk holnap cseresznyét szedni akkor! :) Jó lenne eltenni is, bár még sohasem csináltam... de gondoltam, te biztos tudod! ;)

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Susy, még a múltkori témához kicsit passzol. Meséltem már a múlkor,hogy a szomszédunkban a csaj most szült márciusban és van már egy 2 éves kislánya(Blanka). A férje mesélte nekünk, hogy a Blanka egy csomószor mondja a kistesóra, hogy "Megverem a babát, megverem!" Ez milyen. Nagyon ledöbbentem. Így nevelni egy gyereket, hogy a saját testvérére ilyet mondjon. Igaz csak két éves és féltékeny, dehát akkor is! Borzasztó szerintem. Meg mindig úgy üvölt a 2 éves kisgyerekkel, hogy hiába vannak messze tőlünk és csukva a lakás ajtó, de még a TV is szól és mégis hallom, hogy üvölt az udvaron a gyerekkel!! :shock:

Képzeljétek mi történt ma velünk. Próbálok rövid lenni.
Délben kapott Levi banánt talán ha egy fél kissebb banánnyit megevett. (Már máskor is kapott, volt már, hogy többet is megevett belőle). Nem aggódtam, mert sosem volt belőle probléma. Fél háromkor felébredt. Rottyantot egy nagyot, de csak a hangja volt nagy maga a dolog nem. Majd úgy volt, hogy jön anyukám és el sétálunk a tescoba. A nap is szépen kisütött. Mikor öltöztettem hányt egy nagyot Levi, majd kissebb szünetekkel még 3-szor nem keveset. Közben sírt nagyon, mert fájt a pocija is. Sikított is nagyon. Meg köhögött. Majdnem csak fuldoklott a rókától ami nem jött ki neki és megakadt a torkán! Teljesen sápadt lett. Kivittük gyorsan a levegőre. Borzalmas volt. Aztán megkértük a szomszédot, hogy vigyen el a gyerekdokihoz. Átmentünk hozzájuk és mikor beültünk az autóba rókázott egy nagyot (kijött a bűnös a banán) Na gyorsan elmentünk, de már nem volt ott a gyerekdoki így irány az ügyelet. Ott megállapította a doktornő, hogy valószínűleg a banán a bűnös. Kaptunk kúpot hányásra, hányingerre meg normaflort amit 1 ampullát kell belerakni teába 1 nap és meg kell innia. Hétfőn vissza kell vinnem a rendes dokinkhoz, mert ha nem a banán okozta a hányást akkor az hétfőre ki fog derülni. Mostmár jól van. Meg miután kijött a banán vissza jött a színe is szegénykémnek. Odafele a kocsiban el is aludt, mert nagyon álmos volt.
Annyira sajnáltam szegénykémet! Normál esetben ha nincs semmi baja ha felveszem nézelődik minden fele, de mikor rosszul volt sírt és letette a fejét a vállamra meg bújt hozzám!!

Apa itthon maradt. Mikor elmentünk a Laci (szomszéd aki elvitt) felesége a Tünde beszolt ilyet páromnak, hogy mit csináltunk, hogy be kell vinni a gyereket az ügyeletre? Mindezt olyan bunkó stílusban. Mesélte apa, hogy látszott rajta, hogy nem örült annak, hogy a Laci elvitt minket. Hogy lehet valaki ilyen. :twisted: Én sem örültem neki, hogy meg kellett őket kérni, de mivel nekünk nincs autónk és csak ők voltak a közelben akik tudtak nekünk segíteni. Nekem fordított esetben teljesen természetes lett volna, hogy segítek nekik. Na midegy. Pukkadjon meg ha neki nehezére esett.
Most békésen alszik már fél hét óta a kis drágám!!

anitapo20

Sziasztok!

Anita
Szegény Levi, és téged sem irigyellek. A szomszédod pedig bunkó! (bocs) Ugyan mit csinálhattatok volna szegénykével, a legjobb helyen is megesik váratlanul bármi.
Nálunk ma pl. az történt, hogy elmentünk apósomékhoz beengedni a testvérééket, mert dugóba kerültek, nem értek haza időben, és ne álljanak a kapuba, így oda mentünk 2 km. összesen. Van egy 5 hónapos német juhászuk kenelbe. Kristóf eddig csak ilyen formában találkozott vele, apósom testvére ezt nem tudta, kiengedte, és egy az egybe leteperte Kristófot. Az volt a szerencse, hogy a fűbe, nem betonon esett hanyat, jujj bele gondolni sem merek mi lett volna. Szegénykém jól megijedt, de nem lett semmi baja. :?

Kép
Kép
susytunder

Susy, én is tudom, hogy bunkó! A férje aranyos bár igazi papucs! Vele is rendszeresen üvöltözik ő meg nem szól semmit rá!
Szegény Kristóf! Tényleg szerencs, hogy a fűbe esett és nem a betonra.

anitapo20

Hát nekünk (mármint) Apának is van több easy-iron inge, de sokkal nem vagyunk vele előrébb :roll: max. ha apa vasal, de ez ritka, pedig ő is tud szépen inget vasalni :lol:

Manka hamarosan azért múlnak majd a rosszullétek szerintem, addig is pihenj sokat :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Kincsesi - apának 2 bügel frei inge van és mindekttőt sokkal nehezebb vasalni, mint a többit... Én amúgy szeretek vasalni, de nem érek rá, így csak apa ingeit vasalom, meg a nadrágját, amit kell, meg az én vasalást igénylő blúzaimat, amiket mostanában nem hordok, mert nincs hova felvennem őket :)

Susy - szerencse, hogy Kristófnak nem esett baja, és remélhetőleg nem fog félni a kutyáktól.

Anita - szegény Levi. Remélem tényleg "csak" a banán volt a bűnös!

Képzeljétek: Ambi 3 napja eszik főzeléket. Nem akarom elkiabálni, de talán eszünk rendesen. Foga még mindig csak 2, és tudom, hogy már egy hete azt mondom mindig, hogy már mindjárt kijön a 3. és már egy hete látszik az ínye alatt, de még nem tört át.

dytke

Dytke, én is remélem, hogy csak a banán volt a bűnös. Ma angyon jól volt. Egész nap be nem állt a szája. Idáig mindig azt mondta Jajjajajjjjaaa. Ma meg vaavvvaavavvva :lol: meg baabbbbaababaa. :lol:
Örülök, hogy most megint eszik Ambi rendesen :D Remélem sokáig fog most tartani a jól evéses időszaka. :D

Nálunk szerencsére nem olyan helyen dolgozik apa, hogy ing kellejen neki. :wink: Egy ingje van, de az is olyan anyagból van, hogy nem lehet vasalni így azt mindig vállfán szárítom és azon is van, így nem gyűrődik össze. :wink: :D

anitapo20

Páromnak is van egyetlen egy inge, amit nem kell vasalni, fogalmam sincs milyen anyagból van, próbáltam keresni ilyet, de még csak hasonló tapintásút se találtam... :( Pedig ráadásul nemcsak hogy nem kell vasalni, nagyon szereti hordani is, így tök jó lenne belőle több - neki is és nekem is :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Anyukák,

Kérdeznék egy gyorsat, gátvédelemmel szültetek?

Lassan eljön az én időm is, és ez nekem nagyon fontos kérdés. A dokimmal holnap beszélek erről, de érdekelne, hogy nálatok a gyakorlatban mi történt. Ez jórészt a szülésznőn múlik, azt meg nem lehet választani.

Köszi előre is...

Mindenkinek a legjobbakat.

KépKép
KépKép
vitte

Sziasztok!

Beneildi: jó, hogy írtad, hogy Lillu nem ette a pépeket. Most már tuti, hogy Adél sem szereti. Ma próbát tettem a tejmentes almapéppel, rázta a hideg tőle, fújjogot, becsúkta szemét, tolta ki a kanalat a nyelvével.

Vitte: a szülésznők szerintem mind gátvédelem pártiak. Azén dokim nem, de nekem ezzel semmi bajom. Főleg utólag. Előtte kicsit izgultam ezen a dolgon, de utána semmi bajom nem volt.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi79,

Köszi szépen, h. írtál. Nekem azért is kardinális, mert a 2. baba lesz és ha már az elsőnél nem vágtak (mert ahol szültem maximálisan védik a gátat, nem rutin a vágás), akkor a 2.-nál jó lenne, ha szintén nem ...

Többiek?

AnitaPo,

Nem emlékszem, beszéltünk a gátvédelemről? Vagy császáros voltál? Ne haragudj, ha kavarok... Látom szépen fejlődik Levi :)

KépKép
KépKép
vitte

AnitaPo,

Megtaláltam az üzit, amit írtál a gátvédelemről. :roll:

KépKép
KépKép
vitte

Vitte, igen beszéltünk róla! :D
Fejlődünk - fejlődünk. Már próbál megállni a lábán! Sokszor segítek neki inkább, mert csak szenvedne, de nem erőltetek semmit! :wink: Egész nap be sem áll a szája! :lol: Eddig a "jaj" szót cifrázta. Most már "vav" éa a "bab" szókezdeményeket cifrázva mondja! Mikor éhes akkor pedig mintha azt mondaná, hogy "enni", de csak akkor! :D És ahogy artikulál közben!!! Hát meg kell enni olyan kis cuki :D

Te is már 32 hetes vagy, hogy rohan az idő! :D Nemsokára újra babázol! :D Hogy vagytok?

Gabi, nálunk Levi imádja a tejmentes almapépet! Csak úgy falja! :D

anitapo20

Sziasztok!

Lányok én most egy időre elköszönök tőletek, nem lesz már időm jönni holnap. Délután már megyünk át anyósékhoz, ott alszunk, hogy Kristófot ne kelljen korán kiszedni az ágyból. Kedden reggel befekszem, aztán szerdán műtét. Beneildi, vagy Dytke hoz majd rólam híreket nektek, ha szeretnétek.
Ha újra itthon vagyok, majd jelentkezem. Mindenkinek a legjobbakat.

Vitte
Az én szülésznőm gátvédelem párti, (Fazekas Zsuzsa) másról nem tudok írni. Egyébként 2. gyereknél én úgy tudom nem is nagyon szoktak vágni, nagyobb esélyed van, mint elsőnél.

Kép
Kép
susytunder

Susy, szurkolok! Persze, hogy szeretnénk ha hoznának rólad híreket! Szerintem ezt nyugodtan írhatom mindenki nevében! Gondolok rád majd nagyon!

anitapo20

Susy! Én is gondolok rád. Minden rendben lesz! Várjuk a híreket.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Vitte, én kb. ugyanazt tudom írni, amit Susy írt, én is Fazekas Zsuzsánál szültem anno, de tényleg nagyon sok jó szülésznő akad még, no meg a doki hozzáállása se mindegy, de gondolom a sajátodét úgyis ismered.

Gabi, ez legyen a világon a legnagyobb bajotok, hogy Adél sem szereti a pépet! Így utólag nekem nem is hiányzik, hogy Lillu nem ette.

Susy, gondolunk Rád és igyekszem gyors hírhozó lenni, hogy itt a lányok ne izguljanak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok, rég jártam erre :oops: , Susy miatt néztem be, de látom már elköszönt.

Azért ha még beugrasz- Légy nagyon erős, és ne gondolj csak a jövőbeni kisbabádra! Érte teszed , meg persze magadért!
Nagyon szorítok én is Neked!
pussz
Vendég

Oké, ha lehet akkor adok neki ! Csak mert, már megint el vesztem az információk tengerében !! :)

Azért maradunk, mert Egyiptom lényege tőlünk kb. 600 km-re van, és 7 órás buszút lenne. Annak meg nem akarom ki tenni a gyerkőcöt. De viszont annak sem látom értelmét, hogy ott vagyok egyiptomban és nem látok belőle semmit, csak a szállodát !
Szívesen át adnám a lehetőséget, de sajna nem átruházható, jól ki van ez találva.

Susy
Kitartás !! Kívánom, hogy hamar túl legyél rajta és minden rendben mennyen !!

Már én is izgulok. Márkot csütörtökön műtik :? :cry:

Kép

NIKI
nini.n

Nini, Márknak is szorítok nagyon a csütörtökhöz!!!

anitapo20

Sziasztok!

Manka - Hát mi nem védekezünk :oops: , mondjuk eddig se és Alexander 3,5 év útán jött össze még akkor is ha éppen nem volt tervben... Erre mondják hogy medő pár vagyunk... :roll:

Evés témába Alexandernek probáltunk egy csomó HA-s és ki tudja milyen pépeket, de nagyon utálta mindet meg 1 csomotól hányt is. Aztán az áttörést a humana tejmentes almapépe hozta meg imádja és mióta kapja rendesen hízik is! :lol:

Anita - Hasonló cipőben voltunk januárban amikor Alexander leesett az ágyunkról és vérzett a szája. :cry: Mivel a fiúk (apa és a papa) nem voltak otthon nem tudtam mit csináljak és a szomszédokat meg nem tudom megkérni mert mindenkinek kisgyereke van. Ézért én akkor mentőt hívtam, de végül nem vittek be minket, csak mi mentünk ügyeletre miután hazajöttek a fiúk és nem evett egész nap és nagyon ramatyul festett már.

Susy - Remélem minden rendben lessz és ha visszaolvasol majd... Kristóf nem félt útána a kutyától?

Vitte - Nálam nem volt gátvédelem, mondjuk én ügyeletesnél szültem és a nagy agyzavaromban elfelejtettem megkérdezni, hogy lehetett e volna gátvédelem, de végülis nem volt belőle gondom semmi. És ha neked tényleg nem volt semmi szükség az 1. szülésednél se akkor most se valószínű szerintem.

Nini - Márkóval mikor kell bemenetek műtét elött? És neki nem kell diátázni? :? És mentek valamilyen nyaralásra így is nem?

Mi jól vagyunk Alexander szépen eszik és ami nagyon érdekes, hogy a kiságyban, járókában és a mi ágyunkon simán feláll és sétálgat, de lent a földön nem mer nagyon néhány lépés leüll, de azt is nagyon óvatosan. :? Érdekes, de nagyon cuki! :D

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szorítok a műtéthez!

Emellett eltörpül ugyan, de nekünk is megvolt az első balesetünk tegnap este... le akartam vágni a körmét, de annyira kapálózott a másik kezével, hogy belecsapott az ollóba és megvágta a mutatóujja felső ujjbegyét :( Vérzett meg minden, remélem hamar rendbejön :(

Kép

Kép
sz.veronika

Susy - hátha olvasod még, nagyon-nagyon drukkolok neked!!!!!

Kinga - de neked még nem jött meg, vagy nem jól emlékszem? Nem tudom pontosan, de józan paraszti ésszel gondolva, amíg az ember lánya nem menstruál, addig nem esik teherbe, mert nincs peteérése. Javítsatok, ki ha tévedek.
Elég bátrak vagytok, hogy nem védekeztek. Isemrek egy ilyen szegény családot a szülővárosomban, most a 8. gyerekkel terhes a csaj. Egyik gyereket sem tervezték, de nem védekeztek, és persze alig bírják felnevelni őket. Elég felelőtlen dolog szerintem. Nehogy így járjatok.

Nini - Márkónak is drukkolok!!!

Vera - ne aggódj, hihetetlen, hogy milyen hamar gyógyulnak a sebek. És valahogy a fájdalmat sem úgy érzik, legalábbis enm sírnak folyton. Ambin így vettem észre. Biztosan fájt neki a púpja, mikor mostam a pofiját, de csak egy fél másodpercre hirtelen megállt, aztán semmi.

dytke

Gabi79, Kincsesi – köszönjük!

Nini – a mi dokink egy éves kor után javasolta a glutént, így mi nem is ettünk egészen a szülinapja előtti hétig. Te döntesz, melyik nézettel értesz egyet. Egyiptommal kapcsolatban, szerintem szuper lenne, ha el tudnátok menni, igaz a buszozás nem gyereknek való. Mi ott voltunk nászúton, gyönyörű 5 csillagos szállodában, ez maga is szuper és a tenger, a búvárkodás más parttal összehasonlíthatatlan, csodás élmény, de a hosszú utat Kairóba és Királyok Völgyébe mi is alig bírtuk, nem hogy egy gyerekkel és persze ott van még az egyiptomi hasmenéses betegség, mindkettőnket legyűrt, pedig vigyáztunk, gyerekkel én ezt nem kockáztatnám, bár nagyon sok pici baba volt, nem is értem, hogy tudták őket elhozni!

Non-iron: milyen ingmárkák ezek? Mert amelyiket nekünk ajánlották 13 ezer volt akciósan, azt azért kihagyom, de a jobb ingek pl: Pierre Carden és többi 100%-os pamut ingünk, nagyon feladja a leckét és vasalás könnyítőt nem használok, mert az bőrirritációt okoz…

Anitapo – Levi rendbejött? Az ilyen szomszéddal ne foglalkozz, legfeljebb legközelebb megkérsz mást.

Susy – nem semmi ez a kutya sztori! Anyuéknál is van egy német juhász, de felügyelet nélkül nem lehet Zoló közelében. Bár nem bántaná, de még ha csak játékból is meglöki, szegény gyerek úgy megijedne! Szurkolok neked nagyon! Majd adj hírt magadról, amint lehetséges!

Dytke – akkor Ambi is végre rákapott a főzire? Örülök! Foggal kapcsolatban, nekünk már hónapok óta be van durranva négy, én már nem is mondok semmit, ha kérdezik. Én a menszire nem hagyatkoznék peteérés ügyben, annyi mindent hallottam már, ha tudatosan csinálod, abból nem lehet baj. Az is érdekes, ha szoptatsz, nem jön meg elvileg, hát nekem egy hónap után megjött!

Baleset – tegnap nálunk is volt, de van ez így, ha ennyire örökmozgó és kíváncsi a gyerek, mindent nem tudok kivédeni. Volt nagy ijedség részemről, de ő mosolygott és hamar elfelejtette, csak egy kis karcolás emlékeztet, hogy mi történt.

Vitte – én is gátvédelemmel szültem.

Gabi – nem akarsz kipróbálni ízesített pépeket? Nálunk a vaníliás nagyon bejött, főleg banánnal!

Zoló tegnap elindult!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Hát nálunk mostanába nem volt harci sebesülés, de nekem mondták többen is visszatérve teherbesésre, hogy nem jött meg és már jött is a kistesó. Amúgy kértem még a kórházban hogy írjanak fel valmit, de nem foglakoztak vele és útána se írták föl, a gumit meg nem bírjuk... :roll: És nem is bánnánk ha jönne a kistesó, mondjuk én imádok Alexanderrel foglakozni és kicsit tartanák tőle, hogy nem lessz rá annyi időm és valamit elvesztünk amit nem kellet volna, de nem akarjuk, hogy egyke legyen és azt se, hogy nagyobb korkülömbség legyen a gyerköcök között, mert látok sok rossz példát 3-6 év korkülömbségnél.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Tényleg ma megyünk védőnénihez és dr.nénihez kiváncsi leszek mennyit hízott mostanság és, hogy megint milyen okoságot mondanak... :? :wink: Majd még jövök délután.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Manka, nekünk csak vasalás könnyített ing van, ezeket a C&A-ban vettük, Angelo Littrico azt hiszem a márkája, de igazából nem vettem észre, hogy annyival könnyebb lenne vasalni.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
A férjemnek van két Philip Russel inge (jeans club), amit nem is kell vasalni, csak megszárítom, és kész. Néha kicsit átszaladok rajta, akkor a halványabb gyűrődések is eltűnnek, de náluk se minden ing olyan. Neki nagyon sok inge van, és a nagy részét uuuuuutáááálom! :lol:

Susy: Most nagyon szorítok Neked!

Kinga: Mi is szeretnénk babát, valószínűleg akkor állunk neki, ha Peti 1 év körül lesz, meg persze berendezkedtünk a házunkba. Én ennek ellenére nem merek védekezés nélkül csinálni semmit. Pedig nekem sem jött még meg.
Én úgy tudom, hogy ha a baba kizárólag szopik, és két szopi között nem telik el 6 óránál hosszabb idő, 95% a fogamzásgátló hatás, aztán ahogy ritkulnak a szopik, egyre romlik. És ahhoz, hogy megjöjjön először egy peteérés kell, azt meg honnan lehet sejteni, hogy mikor van?

Kép

Kép
nikuc

Igen ez így van, az első peteérésbe is bele lehet szaladni, mert az ugye előbb van, mint az első menstruáció... ezt még anno serdülőkorunkban nagyon a fejünkbe verték, nehogy abban reménykedve, hogy még nincs meg azt higgyük, hogy akkor minden ok :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?