Új privát üzeneted érkezett!

gjéti:
Na most én megint parázok...a súly miatt...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Én is, én is itt vagyok.
Ssak átfutni tudom már, mert ráborulok a billentyűzetre :?

Először is Gerendai Zsuzsi - jó utat és kellemes pihenést nektek. Meleg rucit vigyél finlandiába :)

Amy - kutyulimutyuli miatt részvétem! Teljesen megértelek, mintha családtag halna meg :( azért majd gyere vissza közénk.

Fogfájósok - sajnálom. Nekem evvel szerencsém van. Imádom a fogdokimat, annyira jó keze van és olyan jófej. Mikor kiderült h Marci a pocakomban növekszik el is mentem, h átnézzük mit kell rendbetenni, nehogy később gond legyen. És mivel jófej, nem félek, így teljes derűvel látogatom meg őt :) nektek mielőbbi jobbulást.

Zsu - ez a visszér tuti? Akkor nagyon vigyázz ám!

Zétivera - sztem meg tökjó 5let a lego! És nagyon örülök, h Z-nek nincs "komoly" baja. Mert azért ez sem hangzik jól, de a kisebb rosszat jobban szeressük, ugye, ugye!
Alvás nappal? Az meg mi :shock: ?????????? Asszem Marcim kezet foghat Olival :? Nem tudlak bíztatni és nekem türelmem sincs. Iilletve az első 65 percig van, utána a derekam, a hátam leszakad és nem hiszem el h műxik a sutttogós néni modellje, mert én ahogy kiveszem Marcit az ágyból, megnyugtatom, de amint teszem vissza, abban a pillanatban elkezd újra ordítani - egyszerűen fóbiája az az ágy nappal. Én képtelen vagyok 200szor kivenni és betenni őt, sztem ez nem segít. A cumit nem fogadja el, a hüvelykujját nem mindig találja meg, de ha meg is találja elaltatni ez nem tudja.
És annyira peches is vagyok! Ez nagyon rámillik: ma a sok altatási próbálkozásom közepette mi történik? :shock: Marci a karomon, már vagy 10 perce, éppen beájult állapotban, gondoltam kicsit még várok és becsempészem az ágyba, erre elkezd viszketni a vállam :!: Persze nem mertem megvakarni! Vártam még vagy 5 percet Marcival a vállamon, h jó stabil legyen az "alvása". Érzem, stabil. Ok leteszem és végre megvakarhatom a vállam, szörnyen viszketett addig egyfolytában, erre Marci természetesen felordít :shock: na gondoltam, ezért aztán várhattam.
Másik sztori: másik altatási próba szintén ma, 20 perce a karomon, jó mélyen alszik, gondoltam beteszem az ágyba. Hát nem elkezdett csuklani? :shock: :shock: :shock:
Na ilyenkor dől bennem össze minden elhatározásom és következetességem!

Stelly - csuklás nálunk is megy ezerrel, de nálunk nem bukás függvénye, a pocakomban is rengeteget csuklott. naponta többször. manapság is ez van, de nekem olyan szempontból szerencsém van, h láthatóan nem zavarja őt, legalábbis nem sír, nem nyögdécsel, csak egyszerűen csuklik. néha cicire teszem, ha jó híg az előtej, akkor szinte azonnal elmúlik, ha olyan zsírosabb, akkor nem igazán, mert akkor nem tud olyan intenzitással nyelni. mostanában vizet is szoktam neki adni kiskanállal. van h segít van h nem. vígasztaljon, h kinövi, addig meg kitartást :wink:

Holnap remélhetőleg megérkezik Dr Spock. Megpróbálom most az ő jótanácsait átvesézni, mert hogy a szitu nálunk most az, h nem csak nem alszik nappal, de már egyre többet sír is, és csak karon akar megmaradni, azt is csak úgy ha állok, járkálok. Leülni tilos, mert a műkönnyek azonnal elkezdenek zuhogni. Korábban tök jól el volt a játszószőnyegen, a pihenőszékben 30-40 percet is. Most? 5 perc után ha hallom h köhécsel már tudom, h sírás lesz a folytatás. Nem tudom mi történt vele, egyik napról a másikra alakult ez ki. Sosem kapkodtuk őt fel, így "elkényeztetve" nem lehet. Már a munkámat is éjszaka csinálom inkább, mikor alszik, mert nappal csak rá szeretnék koncentrálni, hátha vhol, vmikor megoldódik ez a dolog.
Pozitívumokról is szóljon e kisregény: mikor nem a műkönnyek csorgatásán dolgozik, akkor két kis kezébe fogja a színes, foltos kis plüsslasztit! És nagyon-nagyon sokat beszél. Éééés este a vigantolhoz kinyújtja a nyelvét, majd mikor benyelte hangosan kacarászik! Hát majd megzabálom!

No irány a tus, nektek meg szép álmokat!
(sokmindenkit kihagytam, boooocs)

Ui. nem vagyok babás :wink: bocs ha félreérthető voltam a cülinapi köszöntővel

KépKép
hugic
 
 


Hétfőtől Prison Break utolsó évad első rész! Éljen, éljen, éljen. Igaz láttam már az összes részt, de alig várom újra.
Ki is szereti itt még a szökést rajtam kívül? Kaandi? Talán Te írtad? Nézzed, ha lesz lehetőséged, mert ez az évad mindent überel! A múltkor 5 részt néztem meg egy éjszaka alatt hajnal 4ig. Utána aszontam magamnak: hábazz tótmagdi, Te nem vagy normális :wink:

no télleg jóéjeket

KépKép
hugic
 
 

 
 

üdv csajok!Jó reggelt mindenkinek!

zsuzsi!!!Nagyon szép, jó utat neked! Érezzétek jól magatokat!

Hugic! Édesbaba Marci!!! Dr. spock nekem megvan...szeretem, sokminden gondban egyből keresem mi a teeendő(még most 3. nál is), de nem követem mindig...csak egy kis vélemény jó tőle :)
Vinci szerencsére szeret magában aludni nélkülem, vagyis ha már nagyon fárdat, és nem tok vele mit csinálni le kell tenni....ha nem jön be, akkor jön a szenvedős egésznaphiszti, mert persze rajtam egyáltalán nem akar aludni :(

ma nem tok jönni, apa itthon, nekem tortasütés (emeletes, trüffelkrém rendelést kaptam a 6 éves csemetétől)holnapra...lakásátrendezés a bulira,mert persze tuti rossz idő lesz, és fújtak a kertipartinak :( Nah csak elférünk majd...10 felnőtt, 17 gyerek....atyagayta(hugic, te már láttad mekkora a kégli...)
Bár egyszer már volt nálunk 20 fős szilveszteri buli, táncparkett minden volt....a lakást teljesenkipakoltuk :)

Köszönöm a sok tündért, a fogam estére rendbejött....egy kis gingisolt öntöttembele, jól lezsibbadt, és frankót aludtam éjszaka...most enni nem ehetek, nehogy belemenjen valami....:):)
megyek fogdokihoz, de most nem érek rá, a helyi sztk-s meg jobb ha nem garázdálkodik a számban, mert aztán a köv. 10 évem is fogfájós lesz :) amúgy a fájdalomküszöböm igen magas....picikoromtól van fogbajom, bizti az öröklött gének, mert én vigyáztam rájuk mindig, a sulifogorvos igen elintézte sajnos a szám...azóta szenvedek vele, nem találok egy jó fogorvost se, aki elkezdte rendbetenni, az meg egy jó doki ugyan, de a stílusa...nagyon bunkóóóóó, iszonyat beszólásai vannak, és erre vincis kismamaságom óta nemigen vágyok...na meg drágais, és nem tudtam menni hozzá folytatni még a múltkor, és ha most megjelenek, hát nem akarom hallani a szitokjait .) van egy doki még...na ő elérhetetlen, lehet nyaral... hát majd megin szentkirályi, meg mária utca... :)ott legalább értenek hozzá.
amúgy a szüléstől én se félek annyira, mint a fogdolgoktól :):)

na lelövöm magam, mennem kell kelteni a bandát...már kelett volna....óóóó basszus, eltelt az idő! Pussz mindenkinek! Szép 7végét!!!!Jóidőt!!!!!!!!!És majd teszek képeket a tortáról :):):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi: nagyon jó utat nektek, aztán jelentkezz, ha odaértetek. Megy a +++++++++++++

Hugic: hát nem lehet könnyű neked sem, úgy látszik a Marci név egyet jelent a rossz alvókával, ha ezt tudom, akkor lehet, hogy inkább Bélának nevezzük el a törpit! :lol: :lol:

Julcsi: ok, majd megbeszéljük!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Annyit írtok folyamatosan.... :shock: nagyon beindult a topic.... :D

Tegnap megjártuk a gyerekorvost... szerinte nem tápszerallergia, a fogzás kapcsán ilyen jellegű hasmenés meg szóba sem jöhet. Valószínüleg valamilyen fertőzés, most viszek be székletmintát. Megvizsgálta, s mivel mindent rendben talált és Hanna is szemmel láthatóan jól van, azt mondta, hogy egyelőre nincs mit tenni. Felírt valami folyadékot, hogyha nagyon hasmenése van, azt adjuk, de egyébként amíg nem hány, addig nem veszélyezteti a kiszáradás. Ha valami kitenyészik a székletből, akkor lehet hogy kap majd valamit, de ez a doki ilyen korban ellenez mindenféle gyógyszert. Azt mondta, hogy lactobacilust se adjunk neki, pedig ilyenkor otthon azt szoktak. Szerinte ilyen korban jobb nem adni semmit.

Most megyek, mert még elkésünk.

Le vagyok maradva... hova utaztak Zsuzsiék?

Panna
pandusika
 
 


Panna: Zsuzsiék Finnországba mennek repcsivel.

Remélem Hannánál nem találnak semmit!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Zsuzsi: NE ÜLJ AZ ABLAK MELLÉ!! NEM OTT VOLTAK A TÚLÉLŐK!!

ladmon
 
 


Hehe, csak vicceltem, nem tudom, hol voltak... :lol:

ladmon
 
 


javulóban van a fogam,asszem :? köszi mindenkinek a fogtündéreket!

Hugic:Én imádom a szökést!!!!!!!!!!!!!Alig várom a hétfőt!!!!!!!!!!!!! :lol:

millye:remélem jó helyre raktam a közösbe a képeket? :oops:

phpBB: Kép
andrea17
 
 


gerendai zsu: jó utat!! Mi is voltunk Finnországban,nagyon szép ország, bár nekem hideg és nedves,de gyönyörű,tisztaság,virág,tenger,szauna. Még 6.-os voltam amikor voltunk ott egy süket-néma pár esküvőjén és képzeld még táncoltak is. Olyan megható volt. Ja mi Leningrádig mentünk repcsivel onnan vonat. Eddig első és részemről utolsó repcsi utam, bár akkor nagoyn tetszett. Léna baba ügyes lesz, hiszen ott leszel vele. Csináljatok sok képet.

zetibeby: tetszik hogy te iszod a tápszert. Örülök hogy jók a hírek.

elif:huncut Efe :lol: Füge velem kétszer játszotta el, hogy meztelenül felvettem fürcsi előtt,imádom a kis sonkáit ő meg lepisilt.

zsancy:gyilkos elmék és masszír elmaradt, de állítólag majd ma. Én is nagyon szeretem, de ténleg a Grisommosak a jók, a többi már kicsit erőltetett. A súlyon ne parázz! Kérdezd meg agyerekorvost, ha nagyon nyugtalan vagy.

hugic: a szökést én is én is én is szeretem!! Azt viszont utálom,hogy majd egy év kihagyással adják. Nem próbálod millye csodaszerét nappal? nálunk ennyire nem rossz a helyzet én azért nem prbóáltam még. Szegénykém,pedig ha idáig jól elvolt akkor fura hogy most miért nem. Igaz hogy megszerezhető, de én nem beszélni english, feliratozva utálom.

ikverus: vigasztaljon hogy hétvégére már nem mond olyan rossz időt, csak záporokat, viszont meleget.

Kép
budabo
 
 


Andrea: nagyon helyes Hanna-baba, hiába, ezek a Hanna-babák már csak ilyenek!! :lol:

Dina, Jázmin: mi van veletek, már olyan rég hallottunk felőletek!!!

Nicko: jobb kedved van már?

Andik meg a többi könyvelő: végeztetek a nagy hajtással?

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


zsuszi:jó utat és gyűjtsetek rengeteg élményt!minden rendben lesz,gondolunk majd sokat rátok!ja,és még mindig irigykedem!

fogfájás ide is elért!lehet,hogy tényleg terjed,ki lesz következő?remélem senki!

ladmon:mit főztél tegnap ebédre?nekem olyan jó fej volt a párom tegnap este,bevágott 3tányér levest és nem két mást,tehát megzsabadított a mai főzéstől!

csuklás nálunk is rendszeres,egy nap többször is,és szerintem a babák direkt csuklanak altatás közben,mert Bazsa is legtöbbször olyankor szokott és nem is tud elaludni és tudja,hogy olyankor kézben maradhat,mert azt vette észre,hogy a testmelegtől elmúlik neki!

millye:minden nap főzöl?én megpróbálok 2naponta vagy három,mert akkor többfélét csinálok,ha nem is egészen készre,de legalább ne kelljen fél napot a konyhában lenni,mert jobb szeretem az időt Bazsalikommal tölteni,de van,hogy pihiszékben van a konyhasztalon és közben zenét hallgatunk-szereti a Petőfi rádiót-és jól elvan mert lát engem és tudunk közben beszélgetni.Aranyos kiskukta!

elif:jókat derülök a pisis.kakis történateiden!kicsi fiam is szokott ilyeneket csinálni,de nem sűrűn.tegnap apját pisilte le azalatt míg beletette a kádba!
igazad van,szerintem is Bazsalikom a leggyönyörűbb a világon-nem is vagyok elfogult-de nővérem srácai is mind szépségesek-és a topikbabák is kivétel nélkül azok!

tegnap felugrott anyósom és még jó,hogy itt volt és látta,mert azt mondta,ha nem látja el sem hiszi,mert Bazsát fogtam az ölemben,kis háta nekitámasztva a mellkasomnak és fogta a kezemet és egyszercsak felült!de szabályosan felült és tök egyenesen tartotta a hátát és a nyakát,majd mondom neki,hogy ő még picike az üléshez,visszaigazítom,hogy támasztva legyen és megcsinálta mégegyszer!azóta ha ölben van egyfolytában kűzd,hogy felhúzza magát!csak az a probémám ezzel,hogy nem árt ez a gerincének,a párom szerint nem szabadna hagyni,hogy ezt csinálja!
egyébként tök jó,hogy mi vagyunk legkisebbek a topikban,mert mindenféle dolog,probléma és történés megtörténik a ti babáitokkal és amire Bazsa produkálja ezeket,addigra ti már kielemeztétek és megoldottátok az összes dolgot,nekem csak vissza kell keresgélni és máris van tanács és segítség!
mostanság neki is hamar elszakad a cérna a szőnyegén,mert nagyon fordulna ,de nem tud még.félig oldalt fekszik,kezeivek kepeszt a kiszemelt játékért,de a lábai hátrafelé kapálóznak,és a fejecskéjét is hátrafelé nyomja-amolyan kifliszerűben-és nagyon pipa,hogy nem tudja elérni a cuccot!emlékszem amikor ez volt téma nálatok,azóta a babák már régen forognak,pörögnek,mi még csak próbálkozunk,de sebaj,met ő a legfiatalabb babóca!

hugic:Balázs is egyfolytában dumál,kiabál,sikoltozik és hangosan nevet,meg fejhangon nyávog,annyira zabálnivló!a nővérem azt mondta,hogy a Leon ennyiidősen tized ennyit nem magyarázott,leginkább csak összeráncolt homlokkal szemlélődött!hát ennyire nem egyformák a a babák,ezt igyekszem észben tartani,mert már kezd idegesíteni,hogy Bazsa még nem forog.bár tudom,hogy ha nincs probléma és idegeskedni való dolog,akkor gyorsan keresek magamnak egyet,legalábbis apa szerint!
bogi:hogy telt az éjszaka?

valamit még akartam,de elfelejtettem,most tévézek egy kicsit még bazsa alszik,mert NEM KELL FŐZNI!

Kép
nilabali
 
 


eszembe jutott még amit akartam és fontos:

zetibebi:örülök a jó híreknek és hogy már kicsit nyugodtabb vagy!

lkverus:hihetetlen vagy!honnan eza a sok energia?csak nem a gyerkőceidtől kapod?sütés-főzés,buli és kismillió vendég!le a kalappal!trüffeltorta???????????? :shock: IMÁDOM!

panna:eméljük nincs komoly baja Hannának!

na tényleg megyek,mert Bazsa felébred mielőtt eldőlnék a tévé elé,mert ez így szokott lenni!

ESIK AZ ESŐ!UTÁÁÁÁÁÁLOM!

Kép
nilabali
 
 


panna:sok +++++++++++Hannának,reméljük semmi komoly!!!

gerendai zsuzsi:Jó utat nektek :lol:

zsufi74:köszönjük!Marci is írtó cuki!!!

budabo:a pisilős sztori ismerős,velem is sűrűn eljátsza Hanna :lol: a masszírt ma én is megkapom,de nem apától barinőm masszőr,ma jól meggyuratom magam,mert már oda vagyok :)

Ma nem leszünk itthon,úgyhogy nem tudok jönni,de nektek jó dumcsizást!Remélem Babócákat nem viseli meg,megint ez a hülye idő!!

phpBB: Kép
andrea17
 
 


Nilabali - ugyan már. Bazsa ugyan nem forgolódik, viszont felül, amit itt még sztem egyik bébi sem (legalábbis ha jók az infoim és nem maradtam le semmiről). Épp az előbb Te írtad, h mennyire mások a babák. Látod? Egyébként én nem korlátoznám a felülésben. Amit meg tudnak csinálni, sztem azt hagyni kell. De persze Te döntöd el, h hagyod-e Bazsalikomot. Esetéeg konzultálj a védőnődedel (ha jó fej :))

Zsufi - én is épp erre gondoltam. A Béla jó név lesz :)

Bogi - melyik csodaszerről beszélsz? Asszem lemaradtam vmiről. Sztem ezt a 22 részt is szanaszét fogják bontani. Az USA-ban is kb 1 év leforgása alatt ment le (jó, bekavart a választás, de akkor is.... :(, alig vártam, h vége legyen, olyan izgi volt).

Marci alszik. Már kétszer megébredt, dolgoztam közben így vártam kicsit. Mire apája felment h megnézze visszaaludt. Ilyen még nem volt. Kétszer visszaaludt maától a gyerecském. Mondjuk totál besötétítettem neki, és sztem az idő is elnyomja.

KépKép
hugic
 
 


Sziasztok!

Voltunk este orvosnál, hát jól diagnosztizáltam, visszér! :cry: Kaptam rá kenőcsöt, gyógyszert is akart írni a doki, na mondtam, hogy az nálam kilőve, mert szoptatok! És be is van gyulladva, szóval jönnek megint a Millye doktornéni által ajánlott bogyók!
Meg fásliznom is kell! És nem nagyon emelgethetem most Bencust!
Most anyukám meg anyósom felváltva jönnek segíteni egy pár napig!

Ladmon, én is szoktam mondani, hogy amikor még kicsi volt, mert most már olyan nagy! :D
Kukorica nem tett be Esztikének?

Andrea 17, sajnálom a fogadat! :cry:

Bogi, nálunk is nehezen megy az alvás, és mostanába teljesen behergeli magát Bencus miatta!

Tali, nekem jó a 30.-ai hét, ha Apa el tud vinni! :)

Zétivera, örülök a jó híreknek, most már tuti, hogy rendbe lesz minden! :wink:

Zsuzsi, Jó utat nektek, kívánom hogy érezzétek nagyon jól magatokat! :D

Elif, én szívesen találkoznék Veled és Efével, mi Csepelen lakunk! Eljöhetnétek egyszer! :wink:

Hugic, sajnos már tuti, hogy az, doki jól rám is ijesztett, ha nem pihentetem, akkor sokkal rosszabb is lehet! :cry:
Kitartás az altatáshoz, mostanába én is sokat járok hasonló cipőbe! :?

Ikverus, örülök, hogy jobb a fogad! :) Jó készülődést a bulira!

Panna, remélem minden ok lesz Hannával, de ez jó hír, hogy nincs azért akkora gond!

Nilabali, nagyon ügyes Bazsa! :lol:
zsu83
 
 


hugic:igazad van teljesen,mert én is azt olvastam,hogy azt a babát nem szabad ültetni,akimég nem ül fel,de én is hagyom kicsit ülni,mert tök egyenesen tartja a hátát és a fejét,nyakát is,amikor kezd görnyedni akkor igazítok rajta!Bazsa is nyöszörgött amikor eldöltem a tévé elé,de visszaaludt ő is.ebben a borongós időben ő is többet alszik!
védőnő jó fej és ő még mindig látogat minket rendszeresen,meg a jövő héten jön a doki Bazsának oltást adni,őt is megkérdezem majd!

ma lehet elmegyünk a Müllerbe,venni Bazsának valami rongyocskát,amit rághat,mert állandóan a ruháját és az előkét cibálja szájába és rágja.Tegnap egész nap a kezében volt egy pelus és fogdosta és nyammogta ezért gondoltam,hogy veszek neki valamit,mert úgyis ma 3hónapos a drágaságom!Istenke éltesse őt!hogy rohan az idő,nemrég még pocakban volt és most már kész nagylegény!
Marci helyett Béla?nekem apukám és az egyik öcsém is Marci!

Kép
nilabali
 
 


zsu:sajnálom a lábadat,reméljük millye tanácsai segítenek megint!

Kép
nilabali
 
 


Éljen a 3 hónapos Bazsalikom!

Csak gyorsba futottam ide, mert őrületes visongatás-sikongatás közepette még a gondolataimat sem hallom. De annyira vicces, amikor csinálja. Persze nem nekem, hanem a hülye felakasztott bocinak nyomja. Én nem tudom kicsikarni belőle, az apja viszont annál inkább! :)

Zetivera: Na, örülök, hogy kicsit megnyugodhattál! A csomó majd visszahúzódik?
És nagyon ügyi vagy tej ügyben! A tápit meg dobd ki és ne is vegyél helyette másikat. (A "csak" 80 fejésre meg nem is reagálok... :D)

Bogi: Most már végre tök értem, mi a bajod a napirenddel. Nálunk is változó. Hétvégén egyáltalán nem volt nagyalvás 3 napig, most meg 3 napja minden nap volt. Nem lehet ezt kiszámítani és megvariálni sem. Élj úgy, ahogyan Füge ütemezi. Ha fáradt aludjon, ha felkel, játsszon.

Hugic: Én nem rajongtam a szökésért. Nem értem, hogyan lehet 5 évadon keresztül szökni a börtönből??!!! :D

Nila: Én azt tudom, hogy nem szabad kimaradni semmilyen mozgásformának a fejlődésből. És nem szerencsés, ha felcserélődnek a folyamatban. Szóval ti most gyúrjatok a forgásra, meglesz mindjárt az is, nálunk is a "félig oldalt, feje meg hátrafele kuksizva" kezdődött és egy-két hét múlva megfordult. Amúgy is neki még van ehhez a mutatványhoz min. 3 hónapja!
Megkávéztál már, vagy nyomjam egyedül? kaandi nincs a színen a közös kávézáshoz... :)

[quote]K írta:ukorica nem tett be Esztikének?

Nem, de a tejem sem lett kétszer annyi.... :(
Viszont csatlakozom Zsuzsihoz. Ellógtam a ricinusos bogyókát, aztán meg is van az eredménye... Most caplatok a gyogyitárba az újabb "adagért"..

ladmon
 
 


Zsancy: Hozzád meg repülök, oszt kupán váglak... gjétinek tuti a táp miatt mondták a súly figyelmeztetést!
Anyatejes baba nem kövér... Csak dagika.... :lol:

ladmon
 
 


jobb reggelt, nagyon szar éjszakám volt, olyan vagyok,mint himnuszból a balsors.. :cry: :cry: amióta megszületett ilyen bulit nem rendezett éjféltől nem tudom hányszor ébresztett.....kész vagyok, ráadásul a tegnapi nagy zabalás után ma alig eszik megint,.....alig alszik,felébredezik,szóval nem kell h Marcinak hívják.... :cry: :oops:

Magdi, igen ÉN írtam,leveleztünk róla,imádom, de miért húzzák el ennyi ideig....? Már akartam írni Neked,h hétfőtől!!!!! :lol: :lol:
Megelőztél!

Ladmon,kv lefőzve, indulhatsz!! :lol: :lol:
OK Elif"beszélünk" még addig,ok?

Belőlem sem dől a tej,bármit is eszek*iszok.....nem értem én ezt, de legalább van, tejcsárda sosem leszek, mondjuk nem is teszek meg mindent érte, mert én már.4- óta NEM fejek......biztos elég neki, hisz nem lenne 8 kg 10dkg....kb... :lol:

Zsufi: hamarosan dobok fel képet Bociról, sajna mostanában elmaradt a fotózás, majdnem a medencés az utolsó.......apad mint a tejem a fotozás is...
a munka meg éltem a lehetőséggel, h a beküldendők egy részét meghosszabbították jun.15ig, így lassan de biztosan kész leszek hamarosan. Amit meg kellett beküldtem......de sajna van a nyakamon 1-2 cég, akik megszűnni kívánnak.....szóval neverending sztory.... :wink:

Kép
kaandi
 
 


ladmon:kávézok én is,mindjárt keltenem kell Bazsát,mert képes lenne délig aludni!én meg már nem merek eldőlni,mert tuti félkómában lennék amikor ő felébredne!

Kép
nilabali
 
 


kaandi:akkor neked ez utána az éjszaka után,vénásan kellene a koffein!

Kép
nilabali
 
 


nilababa: jól telt éjszaka, 7-kor keltettem reggelizni,7.40-től ismét alszik és még mindig....ez előrvetíti a mai alvásokat, estig kb. 30 percesek lesznek. Lehet hogy én vagyok a hülye és reggel hagynom kéne addig aludni amíg ő akar és akkor napközben is tudna még egy nagyot aludni................Nekem is ülne felFüge de szerintem is korai még. viszont megakadályozni nem igen tudod. Isten éltesse Bazsát!


andrea
: De jó neked!! nem tom férjem ma hajlandó lesz-e masszírozni,lehet hogy ma is beadja az unalmas.

hugic: áááá nem maradtál le a chamomillára gondolok. Millye tőlem mindig kérdezi hogy amikor nyüszi nem adok-e neki, de hát nálunk még nem annyira gáz, bár gondolkozom, hogy a déluátn alvás előtt esetleg meg kéne próbálni. Szóval erre gondoltam, mint csodaszer.

zsu: sajnálom a viszér dolgot, hátha a kenőcs és a homeo segíteni fog.

ladmon: Lehet ezért most megköveztek, de a napirend dolog nekem azért szimpi mert tudok tervezni fügével, hogy mikor megyünk csavizni,séta,...stb. Jobb így mint hogy lesz ahogy lesz alapon működünk.

Kép
budabo
 
 


Nálunk a kedves visongatás átment vinnyogásba, ergo kávé bevedelve - köszi csajok :D - megyek lefektetem.

ladmon
 
 


Elif: koffeinmentes valami!?

Bazsának is hipp hipp hurrrráááá,boldog hófordulót!!! Irigyellek,h még alszik........

Megyek,mert már fel is ébredt,azt hiszem adok rá egy harisnyát, qva hideg van felénk is............

Kép
kaandi
 
 


húúúúúúú csajok,valami bűzlik a fiam körül!még el sem értem a szobája ajtaáig és már éreztem!hogy tud egy ilyen csöppség ilyet produkkálni?????na,megyek ganézok :roll: :oops: !

bogi:szerény véleményem szerint is hagyni kellene Fügét reggel addig aludni amíg magától fel nem ébred,mert éhen nem fog halni,ha éhes lesz úgyis felébred!én csak akkor keltem reggel Bazsát,h már több mint 10-11órát aludt,de fél8 8-nál hamarabb nem szoktam kelteni,mert ő fél9 9-től alszik este.nálunk azért van egy kisebb és egy hosszabb alvás napközben,nagyon ritka,ha nem alszik!

tényleg megyek pelenkázni,már hallom,hogy befejezte a művet!

Kép
nilabali
 
 


nilababa: igen én is hagynám szívem szerint, de akkor ötlet arra, hogy a kaját hogy csináljam, mert 5 nem fér bele, 4 meg kevés neki.

Kép
budabo
 
 


Bogi: nekünk is van napirend, de abban bármi +/- egy óra. Persze jobb lenne, ha óramű pontossággal működne, de ez nem így van.
Ha valahova menni kell, akkor a kaja/alvás van variálva előtte. Különben meg hadd éljen a saját ritmusa szerint, ami azért elég stabil így is.
Ja, és nem megkövezés, csak a szigorú napirenddel magadat idegesíted, ha nem úgy műxik, ahogyan elvárod.
Enyimé lefeküdt, megyek is házimunkázok egyet! (Szerencsére a vasalást legyűrtem tegnap!! Éljeksokáááá!!!) :)

ladmon
 
 


De, ha a napba nem fér bele az 5 kaja csak a 4, akkor mikor követelné az 5-et? (Szóval honnan veszed, hogy nem elég...) vagy érted, mit akarok kérdezni?? :)

ladmon
 
 


Bogi - Chamomilla? Arra már immúnis a gyerkőc :?

Ladmon - az első évadot én sem néztem, mert útálom, mikor vki ártatlanul van börtönben, még ha film is feltudok háborogni rajta. szal első évadból 1 apró pirinyóka részt se láttam. de ez az uccsó olyan eszesen össze van rakva. Nagyon fantáziadús és tele van fordulatokkal :)

Zsu - mielőbbi jobbulást és pihenjél sokat

Müller - jó ez a Müllerdolog? Annyian írjátok és mostmár nekem is van elérhető közelségben, most nyílt. Meglátogatnám.

Megyek koffeinmentest főzni. Én is csatlakozom a kvzós csapathoz.

Marci ébren, telerakta a pocakot és próbálom a játszószőnyegen egyedül hagyni. Meglássuk, meglássuk. Egyelőre csak hadonászik a lábával és a kezével és gagyarászik édesen.

KépKép
hugic
 
 


ladmon: értem én, és ok hogy ne ragaszkodjam nagyon hozzá, csak a négy órát már nem bír ki kaja nélkül,cuppog,rágja az öklét, nyivákol és ahogy kaját kap megnyugszik, ezért gondolom hogy a 4 kaja kevés lenne neki, mert nem emelhetem neki 200-ra az adagját. Szóval értem én hogy hagyni kéne, csak akkor hogyan csináljam. Tök jó korán eszünk este, nem akarok megint későn etetni. na most megyünk enni, ha van ötlet kérlek osszátok meg.

Kép
budabo
 
 


volt képe 50 g-ot enni... :oops: :cry: :cry: :cry:
mégsem kell harisnya.....
Hát BOgi, nem próbálsz meg neki adni délben valami ütőset??? Krumpli,répa attól nem hiszem,h baja lenne, hátha jóllakna?? Hmmm csak egy ötlet, bocsi,ha hülyeség!!!! :oops:

Kép
kaandi
 
 


hugic,naaaagyonnnn jó a Müller!!! Ha elkezded, nem bírod majd abbahagyni, mint a Szökést! :lol: :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Az enyémnek meg volt képe 25 percet aludni...

ladmon
 
 


kaandi: látszik nálad a tapasztalat. Én adnám már neki,de a védőnő azt mondta hogy próbáljam, alma-őszi lé,majd a husa,tejpép és aztán főzelék. Gondoltam már rá hogy jó lenne, mert akkor egy tápszert ki tudnék váltani. A sógórnőm mondta hogy neki a lányánál - 14 éves - mivel nemindult be a tej - csak két-három hónaposan - már 3 hetesen adták az almát, aztán főzelék...stb. Nem értem én a mai rendet. Hétfőt még megvárom, mert oltás, aztán lehet hogy hagyni fogom Fügit aludni amíg ő akar, és meglátjuk mi sül ki belőle.

Kép
budabo
 
 


hú az azért kicsit korai volt,nem???? igen régebben 2 hósan már ettek a babák krumpli vagy répa főzit, többek között a nagyfiam is már 3 hósan....akkor még cumisüvegből..... :shock: :shock: ez van....

Kép
kaandi
 
 


Kreiszi a lányomat másfél éves koráig szoptattam... nem volt könnyű az elválasztás... :? Miért kérdezted? Valóban nagy dilemma a fogorvos dolog mert nehéz jó dokit találni... :?

Ladmon ha a kukorica nem jönne be akkor a burgonyát szereted? Mert az is jó tejszaporító... :wink:

Budabo vagy akkor főzök amikor a fiam alszik vagy etetés után beültetem a babakocsiba és ő addig elvan... :D A fiam jó baba és jól is alszik már van egy megszokott napirend és alkalmazkodom hozzá, ha esetleg mégsem aludna akkor intézem úgy a főzést, hogy megetetem és kiviszem a konyhába :D Na vlt masszírozás este? :D

Zetibebi éppen este jutottál eszembe, hogy mi lehetett a hematológusnál... erre írtál! Örülök, hogy gyerekbarát a csapat! Végül is szükséges a műtét vagy sem? Mert azt írtad, hogy még egy vérvétel, megnézik milyen vírusa volt, hasi-nyaki uh, mellkasröntgen, megnézik a többi csomóját is... és utána? Nem mentél az agyunkra!!! Ezt verd ki a fejedből!!! :D majd írd meg, hogy ma mit mondtak! Fogzásra is jó a Chamomilla... próbáltad már? Este adj neki és nyugodtabban fog aludni! :wink:

Elif köszi! Most már jöhetnek pancsizós fotók!!! :wink:

Gerendai Zsuzsi Apis Mellifica 15 CH napi 3-4x5 golyó, súlyosabb esetben az első fél órában 3x5 golyó a babának is és nektek is itt nincs különbség mennyiségben. :wink: Érezzétek jól magatokat!!! Rokonlátogatás lesz? Mert erről lemaradtam...

Lkverus Áginak boldog szülinapot! Gingisolt mi is használjuk és nagyon jó!!! :D

Pandusika szorítok, hogy minden rendbe legyen Hannával! :wink:

Andrea17 Csak a saját mappába tettél képet? Nem baj majd teszek át a közösbe is. Nagyon jók a képek!!! :wink:

Nilabali igen mindennap főzök... :? amikor dolgoztam és délután 5-re értem haza akkor is főztem mert igényelte a család a főtt kaját... szóval elrontottam őket... :D Én is alig vártam már, hogy a fiam forogjon.. na azóta meg nem lehet otthagyni sehol egy pillanatra sem... és amit elér a kezével azt mind el kell tenni mert a pelenkázó közeléből el kellett minden krémet meg tisztálkodási cuccot tenni mert ahogy odafordult abban a pillanatban a kezében volt amit elért... :shock: :D Pont ma 3 hónapos a fiad! Boldog hófordulót!!!

Zsu83 a gyógyászati segédeszköz boltban nagyon jó harisnyákat lehet kapni visszérre! Ha gyulladt akkor amit már írtam Hamamelis 5CH napi 2x5 bogyó!!!

Kaandi lehet, hogy megint fejlődési ugrása van.... sajnálom a rossz éjszakát úgy, hogy dolgozol te is... :roll: Milyen kávét iszol? Nem attól nem alszik?

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


a Müllerbe én is ma megyek először,pont azért mert itt annyian mondják milyen jó!de ha függőséget okoz,akkor nem megyek,mert elég a babanet is,mint függőség! :shock:

bogi:szóval,nálunk is van,hogy csak 4kaja fér bele,de Bazsi így is növekszik és jókedvű.percre pontos napirend sosem lesz,de hozzávetőleges az van.úgy néz ki,hogy reggel 5-6körül ébred először és eszik,aztán van hogy rögtön alszik tovább,de van hogy csak fél 1óra múlva,aztán 9-10körül megint és 11 és délkörül alszik,utána fél2és3között van a következő kaja,de van hogy a nagy alvás miatt csak 5körül és utána már nincs alvás fürcsiig ami 8-kor van és fürcsi után kaja és fél9-től alvás.igy jön ki az az 1óra csúszás ide-oda,ahogyan ladmon írta.és ez sem van mindennap így,de általában,séta általában délelőtt vásárlással egybekötve, és még délután 5-6körül fürcsi előtt.
ötletem pedig nincsen,mert nem ismerem a lányodat,nekem a saját fiamat is elég nehéz kiismerni,mindig mondom,hogy adhattak volna hozzá használati utasítást.egyébként szeintem is szerencsésebb őt a saját ritmusában követni és akkor talán alakul valami rendszer.én mindig kivárom,amíg látom Bazsin,hogy már álmos és csak akkor viszem el lefeküdni,és szigorúan csak az ágyában alszik a szobájában,másra nem is használja a szobáját,mert amikor ében van,akkor nappaliban a szőnyegén,vagy pihiszékben velem a konyhában.
remélem nem baj a regényért,mindezt csak azért írtam le,hogy lásd én ezt gondolom napirendnek,de lehet ez sem az,csak én ámítom magam!

Kép
nilabali
 
 


Nilabali: nálunk is toppon van a felülés. Ő is ugyanezt csinálja és már nem is tudjuk rendesen fürdetni, mert állandóan fel akar ülni és előrehajtja a fejét. Hasizomra gyúr a lelkem. Bezzeg megfordulni még nem akar, úgy döntött, hogy kihagy egy két fejlődési szakaszt. :lol: Imád felülni és ha felhúzom a karjánál fogva, azt is nagyon élvezi. De azért én sem hagyom neki, mert még biztos nem tesz jót a gerincének.

Erről jut eszembe... hétvégén egy játékboltban láttam egy nőt, aki kb. akkora babát, mint Hanna vagy még kisebbet, frankón felültetett a mózeskosárban. Kitámasztotta a hátát a mózes széléhez. Lehetett látni, hogy a gyerek még magától nem ült fel, mert nyeklett jobbra-balra... szegényke... nem hiszem el, hogy az anyja nem olvas újságot vagy egyébként nem mondja neki senki, hogy ezt nem kéne.... :x

Zsu: jobbulást! ++++++++++++++++++

Bogi: szerintem ne izgasd magad a négyszeri étkezés miatt! Ha alkalmanként megeszik egy "emberes" adagot, akkor az bőven elég. Nálunk már ez megy legalább egy hónapja. Nagyon ritkán jön ki az 5 étkezés és így is teljesen jól gyarapodik és van bőven pisis pelenka is. Így is hízott 3 hét alatt 500 g-ot, szóval szerintem elég. Ha meg éhesek úgyis jelzik! (kivéve Hannát, ő várja, hogy a "sült galamb" a szájába repüljön) :lol:
Miért nem emelheted 200-ra az adagját? Hanna annyit eszik alkalmanként.
Ja igen, és mi mindig hagyjuk Hannát addig aludni, amíg akar és soha nem volt belőle baj. Sőt elképesztően kipihentek vagyunk. Csak akkor keltettem fel múltkor, amikor nagyon hasmenése volt, hogy nehogy kiszáradjon, egyébként meg ált. este 8-kor eszik utoljára és fél 6 - fél 7-kor kel. Azt olvastam, hogy ha egy baba eléri az 5 kiló feletti súlyt, akkor már nyugodtan átaludhatja az éjszakát, mert rendelkezik elég tartalékkal.
És szinte dettóra hasonlít a napirendünk Nilabaliékra.

Panna
pandusika
 
 


nilababa,panna: Fügi átalussza az éjszakát, 9-9.30 körül eszik,22-re alszik és reggel 7-kor keltem én, de jövő héttől kifogom próbálni hogy meddig alszik magától. Én ismegvárom amíg elálmosodik és akkor próbálkozom őt letenni aludni. Most is játszik,forog,erőlködik, és tudom hogy elfog délre fáradni, elviszem sétálni, szerintem fog is aludni 30-60 percet,majd2 körül kaja, ott is kivárom hogy elfáradjon,vagy az ágyikóban - itt nehezebb- vagy babakocsiban alvás, és 30 perc után felkel. Tehát én kivárom,kifárasztom és mégsem alszik sokat, de estére megint fáradt. Na befezem a nyavajgást, majd lesz vhogy.

millye: nem volt....talán ma.

Kép
budabo
 
 


Bogi: de miért nem emelheted az adagját 200-ra?

Panna
pandusika
 
 


Bogi/Ladmon, ahogy írjátok, Adrinál is ez van: minél fáradtabb, annál nehezebben alszik el! És olyankor nagyon nyugtalanul is alszik. (Mint pl most, mert megint fel lett borítva a napunk a masszázzsal, sebaj, ez volt az utsó.)

Napirend-téma: nálunk is egy óra csúszkálás simán van benne, de egész stabil napirendünk van egyébként. Ha program van, akkor persze variálok az előtte levő kajával, alvással (amit Adri délelőtt zokon vesz, délután rugalmasan tűr).
Viszonylag hasonló Niláéhoz, csak öt kajával:
7-8 között ébredés és egyből hami, egy órával később szundi (kb három órát alszik)
11-12 között hami, másfél-két órával később szundi (kb egy órát alszik)
14-15 között hami, két-két és fél órával később szundi (kb fél órát alszik)
17-18 között hami, ilyenkor már nincs újabb szundi
19.30 fürdés, utána hami, és egyből szundi, reggelig
Nila, elég hasonlóan telnek a napjaink, úgy látom :D meg Adri is most szinte csak alvásra használja a szobáját, ha ébren van, mindig velem van :)

Hasizmozás is megy ezerrel, de egyelőre csak az erőlködés, sikerrel még nem jár :)

Julcsi, mármint a júni 29-el kezdődő hétre gondolsz, gondolom :lol: nekem eddig jó hétfőtől péntekig bármelyik nap.

ZVera, örülök, hogy úgy néz ki, jobban alakulnak a dolgok Zétivel, és találtatok normális orvost, aki érdemben foglalkozik vele! (én kiskoromban fogorvos után kaptam mindig egy kis vigaszajándékot, annyira rettegtem a fogorvostól - a rettegés megmaradt, de terhesen azért én is elmentem rendberakatni a fogsorom...)
Oli alvása is rendbejön majd, biztos ő is érzi rajtad, hogy sokat aggódsz Zéti miatt is!

Elif, ugyan pont Budapest két legtávolabbi pontján lakunk (sőt, mindketten egy kicsit túl...), de szívesen látlak bármikor titeket :)

Zsuzsi, ha még olvasol (persze akkor is, ha már nem), NAGYON JÓL TELIK A NYARALÁSOTOK!!! (és igen, így szuper, tessék csak pozitívan gondolkodni, és minden rendben megy. :D)

Hugic, kívánom, hogy találjatok megoldást erre az alvás-mizériára, és legyen megint szent a béke köztetek!

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Hugic Milyen hígításban (15CH 30CH stb) adod neki a Chamomillát és milyen gyakran? Ha a Chamomilla nem vált be akkor....: Alvászavarra babáknak: SEDATIF PC, lefekvés előtt 1 tabletta, felébredéskor 1 tabletta heteken keresztül is alkalmazható, nem tartalmaz nyugtatókat, nem okoz hozzászokást. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.06.05 12:26-kor.

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


panna:talán azért nem emelheti 200-ra az adagot,mert kilóra nem úgy jön ki,bár nem tudom hány kiló Füge!Bazsa még sosem evett 200-at,egyszer 190-et,de jött is vissza belőle,nálunk a msszív130-160ig van kaja,ez sokkal kevesbb,mint amennyit már megehetne,de azt mondja doki és védőnő is,hogy nem számít,mert így is szépen növekszik és fejlődik.tápszeres babáknál nagyon fontos,hogy ne kapjanak többet a megengedett maximumnál egész napra lebontva,mert csúnyán el tudnak hízni,úgy néznek ki,mint akik gyúnak és fel vannak puffasztva.de Hanna nagyon arányos,formás baba és Bazsa sem egy kövér gyerkőc,meg Füge sem az.gondolom egyszerűbb lesz majd,ha már lehet neki egy étkezésre mást is adni.én még nam adtam Bazsának semmi,de ő még csak 3hónapos,majd talán jövő hónapban kap valami gyümölcsöt.

bogi:végül is az a lényeg,hogy éjjel alszik,nemigaz?nyűgös is napközben amiért nem alszik sokat?én általában azon idegeskedek,hogy sokat alszik,de mindig megnyugtatnak,hogy nincs ezzel semmi baj,ez a dolguk még és valószínűleg azért elég neki a kevesebb kaja is,mert az mondják az okosok,hogy alvás közben nő a gyermek...

Bazsa olyan csendben volt,odamegyek megnézem,hogy mit csinál és leszaggatta a játékait, és tömködi a szájába,olyan ééééééédes,legszivesebben megzabálnám!

még eszembe jutott valami,azt olvastam,hogy a gyerkőccel addig nem kell külön foglalkozni amíg elvan egyedül.hagyni kell,hogy megszokja az önálló játékot.én addig nem abajgatom-pedig legszívesebben öszzevissza puszilgatnám-amíg szépen elvan a szőnyegén,csak akkor társulok be játszani,mikor már nyekereg és attól fogva figyelem,hogy mikor álmos már annyira,hogy letegyem az ágyikójába.füge elvan egyedül egy darabig?már lehet,hogy írtad,hogy igen,csak már nem emlékszem!
na,megyek,mert a kicsikém már unja a banánt és most jászok vele!ezt nagyon szeretem!

Kép
nilabali
 
 


stelly.te sokkal érthetőbben leírtad mint én4szinte ugyanaz,mint nálunk!
láttam iwiwen a kutyudat és a párom kutyusát is Dzsiginek hívják,de ő a nem lakik velünk,anyukájánál maradt!

Kép
nilabali
 
 


hát,sok játék már nem volt,mert már alukál is....

én is megyek és követem ladmont,jöhet egy kis házimunka,bár nem nagyon füllik hozzá a fogam!

Kép
nilabali
 
 


Nila, Dzsigi kutyesz nem az enyém, csak amíg még képkeretezőként melóztam (ne kérdezzétek, hogy jön ez a pénzügyes karrierembe :D), kollégám mindig behozta őt is, szóval úgymond együtt dolgoztunk :D nagyon megszerettem, ezért kicsit a sajátomnak is tekintem :)
nekem még sose volt saját kutyusom - és mikor láttam férjemet, mennyire kikészült, mikor az övé meghalt, elhatároztam, hogy egy jó ideig nem is lesz, én ezt nem tudnám kibírni, azt hiszem. (Ezért bár én személyesen nem éltem át ilyet, mégis átérzem Amy fájdalmát :()

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Ja a másik téma: örülök, hogy olvastál ilyet valahol, mert néha lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem törődöm eleget Adrival, mert ő elég sokáig elvan egyedül a kis szőnyegén (van, hogy háromnegyed órát is akár), és én is szoktam hagyni, míg nem szól, hogy társaságot szeretne. De megnyugtató tudni, hogy rendben van ez így :)

KépKép

KépKép
stelly
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?