Új privát üzeneted érkezett!

Igen, megyünk együtt.

Még nem tudom, hogy nálam lesz e a kocsi, vagy apa visz ki minket, de a lényeg, hogy megyünk :lol:
Vendég
 


Aranynap, akkor oké, én nem értek hozzá :D
Ha megyek 26-án, velem is jöhet valaki!

floranan
 
 


Floranan, mond azt, hogy dokihoz kell menned és kész. :lol:
Vendég
 

 
 

Erika!

Mi már ennyi gyerekre készültünk, és ugye már a 4-hez sem elegendő csak a 7 személyes autó (Renault Espace), ha család megy együtt az 6 szeméy, akkor csak ölben ülhetne valaki egy 5 személyesben, az meg nem OK. Főleg mivel nekünk mindnek kell még gyerekülés. Illetve van egy Renault Megane-unk is, de azzal nem megyünk mind, csak a párom szokta vinni időnként a 4 gyereket (1 gyerek elől), de akkor részben szabálytalan, mert hátra ott se fér be a három ülés, bár alapból van benne 2 (Ö viszi oviba a két középsőt). Úgyhogy most a 4 gyerekre már van 7 ülésünk, ebből 6 használatban is (4 állandóra a nagy autóban, 2 a kisebben, 1 babaüés meg várakozik a picire :)).
Nekünk is 4 éves az Espace-unk és nagyon szeretem. Egyetlen hátránya a fogyasztás (bár magához képest jól fogyaszt, de egy 3 l-es dízel, eszik 100 km-en 8,8 l-t nyáron, télen kicsit többet), meg hát az alkatrész miatt a szervíz, bár emiatt nem volt gondunk, mert baj az nem volt vele 4 év alatt, illetve egyszer cseréltek rajta még garanciában valamit. (Bár mihez képest drága? A Megane-t 120e km-es szervízre kellett vinni (és nem is szakszervízbe, mert az már a nacinkat is vinné, van autószerelő ismerősünk) és 110 eFt...)

Hálapénz: pedig hidd el, van egy csomó doki, aki előre és kerek-perec megmondja, hogy neki ennyit kell fizetni. Őszintén, szerintem borzasztó, főleg mivel ki vagy szolgáltatva, hisz mindenki szeretne korrekt ellátást... Ezért esett nagyon jól, amikor a mostani orvosom azt mondta a kérdésemre, hogy ránk bízza, és nem gondolom, hogy egy 5. gyereknél ő majd meg fogja mondani (valószínű másnál sem teszi, mert van 2 gyerekes ismerősőm, akinek szintén nem mondott összeget).
Persze én megértem őket is, hogy az állandó készenét sem jó, de pont ezért gondolkodtam az ügyeletesné szülni, ha akkora az összeg, amit mondana, hogy annyit nem adnék... (Nem tudom, mennyit fogok, de nem biztos, hogy egész terhesség alatt a gyerek felszerelésére el fogok költeni 50-60 e Ft-ot, pláne nem többet, akkor most az egyszeri szülésért meg igen?)
Bár teljesen az a megoldás sem tetszett, mert egy ismereten helyre ismeretenként szülni nem vonzott annyira...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Ja, majd vmit kitalálok :D

floranan
 
 


Pénz: nem is tudom, hogy és miből kezdenénk el vásároni, ha nem kaptunk volna kocsit, ágyat, hordozót, etetőszéket ajándékba :? :shock:
És szerencsére, kapunk mindenféle apróságot a barátainktól, anyutól "a jaaaj, nem bírtam otthagyni, annyira édes" kategóriából :) illetve az idei szülinapi és névnapi ajándékomat is ő kapta mindenkitől :D na szép :D

floranan
 
 


Zsófi hírek:(másik topicból)
Írtam sms-t Zsófinak,gépen vannak a babák,az éjszaka kaptak vért.Nem merem felhívni...de annyira szorítok értük.

Eddig nem volt erőm írni....múlt héten meghalt apukám, és teljesen ki vagyok. :(
Megpróbálok visszakapcsolodni hozzátok.

Kép
kata05
 
 


Őszinte részvétem Kata :( sok erőt küldök.

floranan
 
 


Zsófiéknak megy a drukk!!

floranan
 
 


Kata, részvétem :cry: :cry: :cry:

Babákért nagyon szorítunk!
Vendég
 


Kata!

Részvétem!


Zsófi babáinak sok pozitív energiát!!!!!!

Kép
arvaerika
 
 


[quote="arvaerika"]J írta:arvaerikaa, és a lázmérőkre is az vonatkozik: minél modernebb, annál megbízhatatlanabb. Pl. a fülhőmérőnél nagyon kell vigyázni, hogy milyen szögben méred, mennyira dugod be, mert eléggé fals értéket mér különben. Előnye a gyorsaság, de igényel némi rutint.
Legjobb a popóban normál hőmérő, elég brutális, de a legbiztosabb mégiscsak ez. :cry:

És a hűtőfürdő viszi le a legjobban a lázt (nem kell félni, hogy megfázik a baba) és előnye, hogy lehet kombinálni más módszerekkel is.

Na, nem okoskodok tovább (csak egyedül vagyok és most több időm van pihizni)


A hűtőfürdő (én is beülök vele, és játszunk a vízben!:) nálunk is szinte mindig beválik a homeos bogyókkal ... néha kell kúp is, amikor már ebéd után 38 fölött van a láza, de ez egy napig szokott így lenni maximum, másnapra mindig jobban van ... és nekünk is van fülhőmérő (kaptuk) ... egy kalap car (pedig tefal, tehát nem gagyi) ... nagyon pontatlan, én is popiban mérem, digitális, hajlós, vékony végűvel, nem szereti, de ha beteg, akkor semmi macerálást nem szeret, ez meg gyors, és pontos ...

Éljenek a Lottik !!! :) ... nálunk Apika választotta, Éva pedig az anyósom után ( Lilla is kétnevű, Zsófi a második neve, anyukám után :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="kata05"]Z írta:kata05sófi hírek:(másik topicból)
Írtam sms-t Zsófinak,gépen vannak a babák,az éjszaka kaptak vért.Nem merem felhívni...de annyira szorítok értük.

Eddig nem volt erőm írni....múlt héten meghalt apukám, és teljesen ki vagyok. :(
Megpróbálok visszakapcsolodni hozzátok.


Kata: annyira sajnálom, fogadd részvétemet !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Kata részvétem!

t-pk
 
 


Kata őszinte részvétem! ... :cry:

vicger
 
 


Sziasztok,

itt az előbb akkora zuhi volt a jég csak úgy potyogott. Míra is csak kiabált, hogy esik a hóóóóó. :)

1 délelőtt nem vagyok itthon és máris regényeket olvashatok vissza. De ez jól is van így. :lol: Könyvtárban voltunk Mírával és én úúúúgy-de-úúgy elfáradtam, fáj mindenem. elő is kellet vennem a pocaktartó övem, mert azt hittem leszakad a derekam. Úgy látszik már hosszabb útra nem indulhatok el nélküle. :?

Na, akkor nekiveselkedem a visszaolvasásnak. Remélem mire anyóspajti ideér végzek is vele.

Vera, nagyon sok keresztneves link van. Asszem én ezt ajánlottam anno: http://www.keresztnevek.hu, de ha ez nem lenne elég meg amit a csajok már adtak időközben, akkor kukk be ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C3%A9vnapok_bet%C5%B1rendben. Ha itt nem találsz, akkor sehol se. Még mi is böngésszük egyébként neveket...

Andi, tudok Rodeót hozni. ;) De annyi változás van a Brendonoshoz képest (legalábbis ami nálunk fent van a neten kép), hogy a mózese már nem tiszta piros, hanem fekete és csak a kupolájánal van piros. Szóval, ha tecc a piros és van raktáron, akkor érdemes megfontolnod, mert rendelésre sztem már mindenki csak ilyet tud hozni. Amúgy meg sajna nem sokkal tudom olcsóbban adni... én nem kapok olyan jó árat, mint ők... Brendon a magyar forgalmazója az Abc-designak egyébként.
Jaaa, és már megvan a Made in Hungaria... asszem valamelyik nap megnézzük, látszol benne rendesen?

Én sem kávézom... régebben is csak néha és akkor is a társaság kedvéért meg kis sütikével, kaláccsal. :oops: Most a jegeskávéra vagyok sajna rácuppanva (dobozos car)... de alapból én is kakaós vagyok, mint Andi. :lol:

Terheléses cukor... nekem először böktek ujjbegybe és ha az jó, akkor veszik le a vért. 2 éve még nálunk is a kefir-zsemle páros volt.

Gyapjú derékalj nekünk se lesz. sztem is bőven elég a hálózsákos verzió, főleg ha öcsikénk is olyan lesz, mint Míra, akkor nem lesz fagyos és mindig ki fog takarózni, mert melegje lesz. Babakocsiba se veszek. Overall + pléd elég lesz a mózesbe. Meg hát ki tudj amilyen tél lesz. Ha annyira nagyon hideg lenne, akkor még lehet akkor is gyorsan venni, de előre tuti nem veszek.

Pelenkatartó vödör... nekem van, imádom. Valszeg ha családi házban laknánk nem lenne, de így lakásban sztem jó szolgálatot tesz. De ez is úgy jó ám, ha szekrényben van, mert azért nem zár hermetikusan! Vagy csak nekem túlérzékeny az orrom? Szval jó, mert heti 1x megfogom a csomikat és viszem ki a konténerbe, közben nem kell vele bajlódni.

Bibi, jók a nevek!Tecc mindegyik. De látom azért te még titkon reménykedsz a kukacosban. :)

Párásító nekünk nem kell, így is az a bajunk, hogy túlságosan párás a lakásunk. :?

Orrszívó porszívó, nekünk csak az vált be. Egyáltalán nem morbíd, csak elsőre. Én kipróbáltam magamon (mondjuk minden megkóstolok, kipróbálok magamon, mielőtt Míra megkapná). Anno volt olyan ismerősöm, aki mondta véletlenül se vegyek porszívósat, mert nem fogja megtanulni kifújni az orrát. Ez akkora baromság. Mondjuk kézit vettem olcsóért először, aztán az első náthánál rá kellett jöjjek semmire nem jó, akkor szalasztottam is párom ilyen porszívósért. ez legalább rendesen kiszívja onnan amit kell és nem kell rohannom az ügyeletre hogy felszúrják a fülét vagy az arcüregét. Ja, és már régóta gyönyörűen fújja zsepibe az orrát. Szóval kézit semmi esetre se, a gépit meg nem ismerem.

Hőmérők... osztom Erika véleményét a fülhőmérőről. Nekünk ahányszor mértem mindig más értéket mutatott, de foknyit, nem csak tizednyit. Így vettünk egy olyat, ami homlok is. na, ez már tök jó pontos. Popóban én azért nem szeretem, mert akkor levetkőztetni... stb. Így meg éjjel is bármikor odamehetek a kiságyhoz és anélkül, hogy felébreszteném meg tudom mérni a lázát.

Kata... most értem csak hozzád... Őszinte részvétem. :cry: [/url]

Kép Kép
manósziget
 
 


Vera:

Ez az MTA által eddig bejegyzett neveket tartalmazza, eredet, ilyenek sajna nincs mellé.

http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... index.html

floranan
 
 


Lányok, köszönöm, nagyon nehéz elfogadni a mostani helyzetet. Mindig az jut eszembe hogy már nem fogja látni az unokáját. Pedig velünk együtt izgulta végig azt a két évet míg sikerült teherbeesnem. :(

Terheléses cukrom 5,4 lett. Vérképemben vannak csillagok. Nálunk otthon kellett meginni a löttyöt és 2 óra múlva kellett levetetni a vért. Azt mondta a doki mikor kérdeztem hogy én úgy tudom nem szabad mozogni, mert az a hivatalos, hogy ezt beleszámítják már az értékbe( mér mint hogy én otthonról bemegyek a kórházba).
Amúgy az sztkba nálunk is az van mint Aranynapéknál, hogy egyik nap éhgyomri másik nap terhelés.

Kép
kata05
 
 


Jaj, Kata, őszinte részvétem!!
Mi történt? olyan hirtelennek tűnik.. :( :(

Kép

Kép
móka:)
 
 


fagyizós tali: hááát, mi akkor jövünk meg a Tisza-tóról, szóval nekem a 26. tuti nem jó. Jelenleg dátumot nem tudok mondani, h mikor lenne megfelelő, mert még azt sem tudom, h mikor megyünk az Anyuékhoz legközelebb, s ugye úgy útba ejthető Szada... Szóval passzolom, max esztek helyettem is egy naaaaaagy kelyhet :D :D :cry: :cry:

Kávé: Mielőtt Atival babás lettem, nálam nagyobb kávés a világon nem volt, napi 5-6-7 kávét ittam simán cukor nélkül. Igaz, akkor cigiztem is :) Szóval már idejét nem tudom mióta nem ittam kávét, több mint két éve.. Egyáltalán nem hiányzik. A cigi sem :D Néha Atesz szokott fahéjas kapucsínót készíteni nekem, általában akkor, ha nagyon megkívánom az édességet. S kizárólag fehérjenapon :D :lol: :lol:

Terheléses cukor: Vicával, Gergővel a humánus zsemlés-tejes variáció volt. Atinál a cukros lötty. S mindenképpen kellett cukros löttyöt inni, ha jó volt az éhgyomri, ha nem.

Gyapjú derékalj: Gondolkodtam Atinál, h veszek a babakocsiba, de aztán elmaradt, nem is hiányzott. Kiságyba semmiképpen nem tennék, nagyon könnyen túlmelegszenek a kicsik még. S valóban írták, a babáknak a 20-21 °C az ideális hő, igaz ez is babafüggő.. Ati a 25°Cban fázott fürdés előtt, Gergő a 20°C-tól kimelegedett...

Orrszívó: szörnyű, de szükséges... Vicám, s Ati utálta, utálja, Gergővel nem volt gond soha, szó nélkül bírta. Egyéni habitus kérdése, h végig üvölti e a gyerkőc, vagy nem ;) Valóban a porszívós a hatékony, az elemes és a kézi semmire sem jó.

Pelustartó vödör:Nekem nem volt, nem is lesz. Családi házban sem, s Atival sincs, most társasházban élünk. Én a pelusokat a lehető legszorosabban összetekerem, külön bezacskózom nagyobb fajta uzsis zacsiba,csomót kötök rá, kvázi légmentesen lezárom s úgy megy a szemetesbe, amit általában délután viszek le, van h napi kétszer ürítem a szemetest, van, h egyszer. Egyáltalán nem érezni semmi szagot. Ha lenne felesleges xezer forintom lehet, h vennék egy ilyen vödröt, így nem :)

Hőmérő: Nekem sima digitális van, a higanyosat nem szeretem mert lassú. A digissel semmi bajom nincsen, hosszú évek óta meg van, talán 7 éves most. Én hónaljba mérem Atit /nagyon allergiás mindenre ami "belemászik" a testébe legyen az fültisztító, hőmérő, orrszívó, kúp, bármi. Szerencsére nincs rá gyakran szükség, nem betegesek. /kopp-kopp/

Bibi
: Nagyon köszönöm az ebay-s infókat, hát nekem egyelőre elég félelemetes :? :roll: :oops: :) A Lotti név tuti befutó nálam is :) :) :) Ismertem egy kislányt, akit Lottinak hívtak, szép hosszú szőke haja volt, csodaszép babaarca, kis csendes volt /eleinte/ ;)

Zsófi babáknak nagy nagy drukk megy, sok sok pozitív enerdzsííí szükségük is van rá... Nagyon bízom benne, h nem lesz semmi baj. Az h gépen vannak, ilyen kicsi korban szinte természetes... Csak erősödjenek, s nem lesz semmi baj!!!

Anna, a lánykák tényleg sokkal teherbíróbbak :) Nevét tudjátok már? :) Na majd a következő baba fiú lesz! ;) ;) A vizeletet elvileg hetente kell néznie a védőnőnek. De hát mint tudjuk szép kis hazánkban azért más a gyakorlat és az elmélet. Az én védőnőm pl engem nem lát hetente, nem hogy a vizeletemet :evil: A két nagynál ez is teljesen másként működött, totál profi volt a védőnői ellátás /pedig kisváros, vagy éppen ezért/ hetente pisi, vérnyomás, mérés, szívhang, haskörfogatmérés, minden ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mindez előre megbeszélt időpontra, amit mindenki betartott. Most meg.... igaz most nem is hőbörgök /Atinál morogtam nagyon/ mert időm nem sok van Ati mellett, háztartás mellett hetente pofavizitre menni. Pláne úgy, h órákat kell várni.

vicger
 
 


Kata, elhiszem, h nem lehet felfogni, elfogadni..... :cry: :cry: :cry: :cry: De hidd el, most is Veletek van, mellettetek van, s vigyáz rátok!!!! S az unokáját is látni fogja, sőt a pici is látni fogja a Nagypapáját, csak Ti nem fogjátok látni... :cry: :cry: :cry:
Hatalmas simi Neked!!!!!!

vicger
 
 


Annak viszont örülök, h termeltek..
én,mint első s nagyjából tapasztalatlan, csak innen-onnan hallok infókat anyuka figyelek, s jegyzetelek a hőmérőnél, meg az orrszívónál meg a többinél:)

A képek szupik, meglestem én is őket:)
én is igyekszem kicsit frissíteni az albumomon..

Holnap megyünk DokiBácsihoz kukucsra:)

Aztán jún.17én szertnék menni terheléses cucclira..
aznap szabin leszek.. a reggelt ott kezdeném, aztán védőnéni, szemészet, és neurológia
( mivel eccer elmenetem fülszúrás miatt dokihoz, én hüle, azóta se volt semmi, de gondoltam biztos ami biztos...
aztán elküldtek mindenfélére..és most majd ahhoz képest 2,5 hónappal később a kapott időpontomkor megjelenek... - vicc ez az időpontozás..- persze jó, h nem kell várni, de mondjuk egy kardiológiai vizsgálatra 3 hónap múlva kapni időpontot...brrrr..)

Na, de 27. hétben is jó a terhelése vv., ugyi?!

Nekem is 3szor mondták, h kukacos, de mostanában rám jött kicsit a "para", h nincs lánynév... Mégsem lehet. Z. Nevenincs kisassszony:D
szóval gondolkodás van kicsit!

Babcika, remélem nincs semmi baj, de ha már mész úgyis holnap, akkor menjél be a Dokihoz!! Persze csak, h megnyugodj!!!

Dorka merre jársz?! Vagy nyaraltok valamerre?

Kép

Kép
móka:)
 
 


Kata: Őszinte részvétem!

Tali: Hánykor kezdődne? Apa nálunk fél3-3ra ér haza, utána tudnék elszabadulni.

Floranan: Te merről mennél a talira? Mert ugye nekem innen Budáról "kicsit" problémás tömegközlekedni, kb. 2 óra és 5xös átszállás. :roll: Nekem Apa fél3-3ra ér haza, utána elméletileg ráérnék. Ha Budaörsről mennél és valahol tudnánk találkozni vagy erre fordulnál valamerre, az szuper lenne. Fogalmam sincs, tőletek hogy lehet Szadára jutni. :oops:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Kata részvétem:
Tavaly nyáron a párom mindkét mamája egyszerre távozott közülünk. Nagyon fájt,mert a párom második kapcsolatom, így mindegyik mama unoka nélkül ment el...most ikrekkel gazdagodnának a sógornőm pici lánya mellé, aki most született januárban.

Egy számot küldök, nekünk jó volt akkor hallgatni:
http://www.youtube.com/watch?v=qZbkUiVi ... L&index=24

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Móka, teljesen jó a 27. héten is!!! :)
Valóban nem árt, ha van talonban egy lányka név is :D Bár a Nevenincs kisasszony is mesés ;)

megnéztem a képeket a picasán, Aranynap, szuper jó képeket készített a Párod! :) :)
Andi, neked is szép pocakod van már! :)

vicger
 
 


[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Kata: Őszinte részvétem!

Tali: Hánykor kezdődne? Apa nálunk fél3-3ra ér haza, utána tudnék elszabadulni.

Floranan: Te merről mennél a talira? Mert ugye nekem innen Budáról "kicsit" problémás tömegközlekedni, kb. 2 óra és 5xös átszállás. :roll: Nekem Apa fél3-3ra ér haza, utána elméletileg ráérnék. Ha Budaörsről mennél és valahol tudnánk találkozni vagy erre fordulnál valamerre, az szuper lenne. Fogalmam sincs, tőletek hogy lehet Szadára jutni. :oops:


Rita, ha dolgozom, akkor a Margit hídtól megyek, ha otthonról sikerül, akkor meg mehetek a Kosztolányi felé bőven!
Ha dolgozom, de eljöhetek, akkor is találkozhatnánk a Margit híd környékén, úgyis arra mennék valszeg a Liget felé... ugye Brumi vagy Szadát ismerők, jól mondom???
Szóval mehetünk együtt, persze!
Lányok, 5-kor még érdemes lenne elindulnom?

floranan
 
 


Sziasztok!

Kata: részvétem. Sok erőt!

Lányok, nekem sajna nem jó a 26-a. Aznap van az utsó napunk a melóhelyen, de értekezlet, du pedig vacsora. Sajnálom nagyon, de akkor majd legközelebb.

Hálapénz: ezen én is annyit gondolkodom. Most pont azt vetettem fel a páromnak / tök véletlenül az anyagiak miatt / hogy mi lenne, ha a körzetes kórházba szülnék, nem mennék többet a magándokihoz. Havonta 1x megyek, vagy 6 ezer vagy 10 ezer, attól függ, hogy uh-ot is csinál -e. De ha nála szülök tényleg kell adni, én még nem mertem megkérdezni.
Az előző azt mondta, ahogy mi gondoljuk. Most akihez járok, az előző dokim ajánlotta. Tök jó fej, de nem ismerem régóta.

Babcika: tuti hogy aranyér. Én kb. egy hete jártam így. Azóta semmi hála istennek. Megpróbálok figyelni, hogy ne legyen szorulásom, már amennyire lehet.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Kata!
Fogadd részvétem! Hidd el, hogy az Apukád már ismeri az Unokáját, sőt, Ő fogja személyesen elindítani majd Hozzátok, ha itt lesz az ideje.

Floranan!
Neked nincs már szabadságod? Mert abba bele sem köthetnek, ha simán kiveszel egy napot. Meg különben is... Nemsokára úgyis itt a vége. :)

Anyuval most voltunk moziban, szegény Picurkámnak nem nagyon tetszett a dolog. :( Kicsit lelkiismeret-furdalásom is van, úgyhogy engesztelésül itthon ettem egy jó nagy adag epres-tejszínes fagyit vegyes gyümölcsökkel. :D

Vicger!
Neked is köszi a dicséretet a Férjem nevében. :)

KépKép
aranynap
 
 


Kata
Őszinte részvétem!
Vendég
 


Gyapjú derékalj
Miután elég macerás a tisztítása, nem lesz nekünk. Azt nem lehet egyszerűen csak kimosni :cry:
A baba alatt meg szennyeződhet mindennel... nyál, pisi... :cry:

Pelenka tartó vödör
Nagyon jól megteszi egy sima vödör is. A használt pelusokat be lehet tenni zacskóba. Tesómnak most éppen 2 pelenkása van, mégsincs náluk sose szag.

Etetőszék
Ráérünk olyan 6 hónapos kor körül megvenni.

Boboka
Anyukádékhoz utazóágy! Otthon meg abban tudod erkélyen, teraszon altatni a babát :wink:
40000-es hinta???? :roll: :roll: :roll: :roll:
Porszívós orrszívó nagyon jó!!!! A porszívó csövének a végére teszed, a kefe helyére...
Hőmérők közül én a sima digitálisokra szavazok!

Anna
Vizeletvizsgálat nem árt! Toxémia egyik tünete, hogy a vizeletben van fehérje!
Én magamnak nézem itthon 3-4 naponta :wink:

Bibi
Pedig az István Kórházat is annyira favorizálják, hogy mennyire baba-barát :roll:
Báránybőrrel is a tisztíthatóság a gondom!

Astrid
Én azon az állásponton vagyok, hogy pénzt csak utólag, és annak függvényében, hogy mennyire vagy elégedett. Orvosnak pl. mikor mész haza. Szülésznőnek, mikor kikerülsz osztályra...(olyan 50-60 körül gondoltam orvosnak :wink: )

Babcika
6,9 miatt diabetológia? :roll: :roll: :roll: :roll:
Tampont ne!!!!!!!!
Vizsgálat után lehet kis vérzés, főleg, ha a méhszájadon valami nem stimmel... Aranyér is lehet...arra: Hemorid, Reparon, Mastu (ezekből van krém is, kenőcs is)


Autó
A tesómék most vetteg egy 7 üléses VW Tourant
Vendég
 


[quote="astrid"]H írta:astridálapénz: pedig hidd el, van egy csomó doki, aki előre és kerek-perec megmondja, hogy neki ennyit kell fizetni. Őszintén, szerintem borzasztó, főleg mivel ki vagy szolgáltatva, hisz mindenki szeretne korrekt ellátást... Ezért esett nagyon jól, amikor a mostani orvosom azt mondta a kérdésemre, hogy ránk bízza, és nem gondolom, hogy egy 5. gyereknél ő majd meg fogja mondani (valószínű másnál sem teszi, mert van 2 gyerekes ismerősőm, akinek szintén nem mondott összeget).
Persze én megértem őket is, hogy az állandó készenét sem jó, de pont ezért gondolkodtam az ügyeletesné szülni, ha akkora az összeg, amit mondana, hogy annyit nem adnék... (Nem tudom, mennyit fogok, de nem biztos, hogy egész terhesség alatt a gyerek felszerelésére el fogok költeni 50-60 e Ft-ot, pláne nem többet, akkor most az egyszeri szülésért meg igen?)
Bár teljesen az a megoldás sem tetszett, mert egy ismereten helyre ismeretenként szülni nem vonzott annyira...


És előre fizetsz? :roll: :roll: :roll: :roll: :cry: :evil:
Utólag mit tud veled tenni, ha kevesli a pénzt? Visszadugja a gyereket? :roll: :wink:
Vendég
 


[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Kata: Őszinte részvétem!

Tali: Hánykor kezdődne? Apa nálunk fél3-3ra ér haza, utána tudnék elszabadulni.

Floranan: Te merről mennél a talira? Mert ugye nekem innen Budáról "kicsit" problémás tömegközlekedni, kb. 2 óra és 5xös átszállás. :roll: Nekem Apa fél3-3ra ér haza, utána elméletileg ráérnék. Ha Budaörsről mennél és valahol tudnánk találkozni vagy erre fordulnál valamerre, az szuper lenne. Fogalmam sincs, tőletek hogy lehet Szadára jutni. :oops:


Háááát, ha ki akarjátok kerülni a péntek délutáni csúcsot, akkor legjobb lenne az M0-son jönni a fóti CORAig, onnan M+ Gödöllő felé!

Vagy Budáról legjobb ilyenkor a megyeri híd a fóti CORA-ig, onnan M3Gödöllőig.

VAN SZADAI LEHAJTÓ IS, DE MI A GÖDÖLLŐI LEHAJTÓHOZ LAKUNK KÖZELEBB :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="kata05"]Z írta:kata05sófi hírek:(másik topicból)
Írtam sms-t Zsófinak,gépen vannak a babák,az éjszaka kaptak vért.Nem merem felhívni...de annyira szorítok értük.


Ilyen időre született babáknál ez "természetes"... drukkolok nekik, hogy váratlan komplikáció ne adódjon!
Vendég
 


[quote="mabe86"]G írta:mabe86yapjú derékalj
Miután elég macerás a tisztítása, nem lesz nekünk. Azt nem lehet egyszerűen csak kimosni :cry:
A baba alatt meg szennyeződhet mindennel... nyál, pisi... :cry:

Pelenka tartó vödör
Nagyon jól megteszi egy sima vödör is. A használt pelusokat be lehet tenni zacskóba. Tesómnak most éppen 2 pelenkása van, mégsincs náluk sose szag.

Etetőszék
Ráérünk olyan 6 hónapos kor körül megvenni.

Boboka
Anyukádékhoz utazóágy! Otthon meg abban tudod erkélyen, teraszon altatni a babát :wink:
40000-es hinta???? :roll: :roll: :roll: :roll:
Porszívós orrszívó nagyon jó!!!! A porszívó csövének a végére teszed, a kefe helyére...
Hőmérők közül én a sima digitálisokra szavazok!

Anna
Vizeletvizsgálat nem árt! Toxémia egyik tünete, hogy a vizeletben van fehérje!
Én magamnak nézem itthon 3-4 naponta :wink:

Bibi
Pedig az István Kórházat is annyira favorizálják, hogy mennyire baba-barát :roll:
Báránybőrrel is a tisztíthatóság a gondom!

Astrid
Én azon az állásponton vagyok, hogy pénzt csak utólag, és annak függvényében, hogy mennyire vagy elégedett. Orvosnak pl. mikor mész haza. Szülésznőnek, mikor kikerülsz osztályra...(olyan 50-60 körül gondoltam orvosnak :wink: )

Babcika
6,9 miatt diabetológia? :roll: :roll: :roll: :roll:
Tampont ne!!!!!!!!
Vizsgálat után lehet kis vérzés, főleg, ha a méhszájadon valami nem stimmel... Aranyér is lehet...arra: Hemorid, Reparon, Mastu (ezekből van krém is, kenőcs is)


Autó
A tesómék most vetteg egy 7 üléses VW Tourant


Bababarát: igen, nem adnak tápszert a kicsiknek, és azon papolnak, hogy szoptatni-szoptatni-szoptatni ... ami nagyon jó, csak segíthenének is egy picit, legalább az első 2 napon ... amúgy a szülészet tényleg nagyon szuper, nagyon "otthonosak" a szülőszobák, de mégis biztonságban érzed magad, mert a folyosó végén ott a műtő ... a szobák pasztell színűek, madeirás hófehér csipkefüggönyök vannak az ablakokon, minden szobában van labda, cd lejátszó, és csak annyit volt bent velünk a szülésznőm, amit muszáj volt, illetve, amennyit igényeltük ... ketten lehettünk apával, félhomályban, minden adott volt egy háborítatlan szüléshez, mindent kérdeztek, akarom-e: burokrepesztés, oxitocin stb ... sajnos a sors közbeszólt, de valamiért biztosan így kellett lennie

báránybőr: kocsi aljára teszem, rájön egy mózeslábzsák, tehát szennyeződni nem fog ... kicsit parás vagyok, nehogy a téli hidegben alulról felfázzon, mert felülről persze pluszban betakarom, meg lesz rajta kezeslábas, bundazsák, de alulról -10-ben csak úgy süt a hideg ... pedig én akkor is szeretném kivinni :)

pelenkavödör: miután én nem használok a bevásárlásnál műanyag zacsit (mindig viszem magammal a nagy környezetbarátot), nálunk nincs fölösben zacskó, amit kapunk a bevásárláshoz ... ha pedig a pelusokat egyenként bezacskózom, és ehhez megveszem akár az uzsis-zacsit ... háááát, nem számoltam utána, de azt saccolom, kb 1 ezresbe biztosan belekerülne ez is ... az utántöltő a mienkbe 2000 ft, az 1 hóra, de néha másfélre is elég, főleg az elején, amikor még kisebbek a pelusok .... és tényleg garantáltan nulla szag! ... nem akarok senkit erre rábeszélni, de ez egy hasznos találmány,ahol nem tudsz kilépni a ház előtti kukához, hanem a lakáson belül kell gyűjteni, ott nagy hasznát lehet venni ...arról nem is beszélve, hogy mennyire szennyezzük a környezetet a sok plusz zacsival, amibe a pelusokat csomagoljuk ... ez olyan, mint egy hosszú cső, amikor leér a vödör aljára, akkor a tetejénél el kell vágni, és megcsomozni (ez kb 3-4 napi termés) .... jóval-jóval kevesebb műanyag, mintha zacsiba csomagolnám egyenként ... ha meg nem csomagolom, nekem bizony büdös, még a pisis pelu szagát is érzem a kukából, nemhogy a kakist ... :oops:

Manó: homlokhőmérő tényleg jó ??? ... én a kapott fülhőmérő sikertelensége után ezzel már nem is próbálkoztam, de milyen jó lenne, ha a lázméréshez, nem kellene vetköztetni, és ki nem állhatja, ha a fenekébe dugdosom a hőmérőt ... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibiesbrumi 2009.06.03 20:58-kor.

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Már rég kezdődött apunál, le kellett volna vágni mindkét lábát, nagyon érszűkületes volt, de nem engedte, így szeptikus sokkot kapott. :( Nagyjából fel tudtunk volna rá készülni, de erre nem lehet...
Köszönöm az együttérzést, lehet néha még lesz negatív hangulatom, nézzétek el nekem.

Olyan jó olvasni hogy készülődtök, vásárolgattok. Mi felújítunk, anyu(ék)nál lakunk. Kb júli elejére lesz kész a lakásunk. De már én is nézelődök. Ma vettem 3pár pici zoknit. :D Ja és magamnak egy szoptatós melltartót.

Pihenőszékről kinek mi a véleménye? Zenélőforgó?

Ti néha nem érzitek úgy (főleg ebéd után), hogy szétszakadtok? Nekem úgy tud feszülni a hasam. Nem kellemes érzés.

Kép
kata05
 
 


Kata!

Részvétem! Nagyon sajnálom, de ha részben az ő döntése volt, akkor legalább nem lett kényszerítve semmire!

Imola!

Nem volt vizsgálat, majd csak szülés után , a tampont meg csak tettem és már húztam is ki, mert hát mégis sterilebbnek tartottam, minthogy most ott újjal matassak, hogy vajon ott van e a vér, mert azért hiába megmostam rendesen, intim mosakodóval a kezem , azért köröm alatt bármi lehet.

Nekem csak az volt rossz a bababarát DEOEC-ban, hogy sajnos nem tudott az én kis bénácskám szopizni, tényleg béna volt, csak rágott, aztán vért hányt, és csak egy csecsemős volt aki nagyon készségesen segített, meg abban is hogy haza jussak, mert sárga is lett és táplálék híjján nem múlt el az sem nagyon, de megoldottunk a csecsemőssel és otthon meg már fejlődött, mert kapott tápszert. Tehát véleményem, azért ne éheztessünk már egy csecsemőt, ha egyszer nem tud szopni, és ennek most hangot is adok majd ha megint így alakul, de akkor 23 évesen, első baba, befogtam !

Kép
babcika
 
 


Pihenőszék: én is most nézegetem őket. Olyat szertnék, ami újszülöttkórtól jó, állítható a háttámla és rezgő funkciója is van. De ezt még nem találtam meg egyvebn. :lol:

t-pk
 
 


Imola!

Nem előre fizetek, utólag, elmenetelkor. De tudok olyat, hogy előre kérték a pénzt, tőlem nem.
Most a 4-nél előzőleg oda volt egy kis ajándékcsomag kíséretében készítve a gyerekágyon az ágyamhoz (a lopásveszély elkerülése végett csak aznap hozta be a párom) és a varratszedéskor adtam oda.
Persze a gyereket vissza nem dughatja, de gondolom ti sem egyszeri alkalomban gondolkodtok egy orvossal kapcsolatban, hűséges típus vagyok és nehezen is váltok. Én, ha egy orvos munkája tetszik, szeretnék a továbbiakban is hozzá járni. A mostani orvosommal nincs is gond, nála a magánrendelőjében előre leírt árak vannak, számlát ad, szóval ez így tiszta ügy. Ezért is szeretném, ha a szülés körül is rendben lenne... Az különben is sokat elárul egy orvosról, hogyan áll ehhez a kérdéshez.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Csajok!

Várok javaslatokat a tali kezdőidőpontjára :) ... nekünk 2től este kb7ig jó (utána már Lillával kell foglalkozni :)

Mindenkit, aki el tud jönni, szeretettel várunk !!! :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="t-pk"]P írta:t-pkihenőszék: én is most nézegetem őket. Olyat szertnék, ami újszülöttkórtól jó, állítható a háttámla és rezgő funkciója is van. De ezt még nem találtam meg egyvebn. :lol:


én babót pihenőszékbe 3 hós kora előtt nem nagyon tennék ... akkor még nem vízszintben a legjobb neki? :oops: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi, én szerintem mi Aranynappal kettőre oda tudnánk érni. Így a pénteki csúcsot is elkerüljük :)

Gyapjú derékaljat már tegnap eldöntöttem, hogy a kiságyba nem veszünk, igazatok van, én is átgondoltam, tök felesleges lenne.

Kuka ügy is megoldva, úgyis veszünk légzésfigyelőt, és most ajándék kuka is jár hozzá, így kb. össz-vissz 10.000-et spórolunk ezeken.

(Angelcare AC301-R típusú légzésfigyelője van valakinek? Nekem jónak tűnik. Tapasztalatok?)

Etetőszéket én még nem tervezek venni, majd csak olyan 6-8 hónapos kora körül.

Anyuékhoz a baba dolgokat (ami gyakorlatilag csak az ágy meg a betét, kiskád már van) úgyis ők veszik meg, elég sokat járunk haza, az első időkben nem szívesen altatnám utazóágyban a bébit.

Hinta: már nagyon régóta kacérkodtam vele, már egyszer belinkeltem, előre-hátra, és jobbra-balra is hintázik, zenél, mindenféle fittyfene van rajta, könnyen elalszik benne a baba, és állítólag fejlesztő hatása is van. Ajándékba kérjük, hirtelen 40.000-et úgysem tudnánk érte kiadni. De még időben szóltam, hogy tudjanak rá spórolni:):):)

Astrid, Imola nővéréék kocsiját csak ajánlani tudom, én nagyon imádom.

Doki, utána érdeklődtem, nálunk is a terhesgondozás 10-szeresét kéri (egy lány megkérdezte tőle), viszont a magánrendelésen mindig fix 7.000-et fizetek, minden alkalommal van uh (fel is veszi dvd-re), méhszáj nézés, és türelmesen végighallgatja a kérdéseimet - igaz, időpontra megyek és ennek ellenére mindig várok 1-2 órát, de mindezt legalább nem 12.000-ért :lol: )

Basszus csajok, utánanéztem, 1700 forinttól 3400 forintig / hó találtam babamérleg kölcsönzőket, volt, ahol 12000 kauciót kellene letenni, úgyhogy most már fix, hogy babamérleget is veszünk. 12000-ért láttam, pár hónap alatt behozza az árát, és legalább egy mérlegen tudom végigkövetni a gyermek fejlődését születésétől 20 kilóig.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.03 21:09-kor.
Vendég
 


A kezdés attól is függ mennyien jönnek melóból,nekem jó a kettő is.Én sütök nektek muffint,meg viszem a tuti fagyiskanalam,meg gyümiket.Saját cserkót,ha még nem érik le.
Brumi fagyiskelyhet vigyek?????

Kata,részvétem.Én ilyen esetekben azt gondolom,hogy a picikéd apukád lelkét kapja meg,ahogy cseperedik figyeld,mert ha így lesz az abszolút észrevehető.

Pihenőszék:én örököltem olyat a nővéremtől,ő még etette benne az unokaöcsémet-mikor már tud ülni,de még nem jár- időszak között.Ő nagyon szerette.Aztán jöhet az etetőszék.Szerintem jó ha van,de feltétlenül szükséges.

Zenélőforgó:szerintem a picibabával érdemes kiválasztani,mert mi van utálni fogja a hangját,és nem megnyugtatja,hanem hisztis lesz tőle.Én hallottam már ilyet.

Orrszívó:nekem is olyan van amit Boboka rakott fel,csak talán más márka,de az is 18 éves,de még jó!!!

Hőmérő,tuti nem dugdosok popsiba lázmérőt,digitális pont jó,meg kell mérni mikor egészséges,és akkor lehet tudni,milyen eltérést mutathat ha lázas.Tudom nekik nem fáj,de én mikor kórházba voltam kaptam glicerineskupot,borzasztó car érzés volt,ilyet nem okozok neki,csak ha kúp kell,az is elég rossz lesz.Tudom saját hülyeség ez hisz minket így hőmérőztek(biztos csecsemőkori emlékek miatt odzkodok) :lol:

Boboka a teszveszen és hasonló oldalakon tuti olcsóbbért is megkapod a mérleget,és szerintem azt még el is tudod majd adni.Én egyenlőre nem veszek,majd a háziorvos leméri,és ha gondok lesznek,akkor majd beszerzek egyet.Nekem ajánlgatnak egy ilyen hintát,de még nem mondtak rá árat,sztem 10-20e lesz kb.Még átgondolom.

Megyek tévézni,majd később még benézek.

sutimano76
 
 


[quote="boboka"]B írta:bobokaibi, én szerintem mi Aranynappal kettőre oda tudnánk érni. Így a pénteki csúcsot is elkerüljük :)

Gyapjú derékaljat már tegnap eldöntöttem, hogy a kiságyba nem veszünk, igazatok van, én is átgondoltam, tök felesleges lenne.

Kuka ügy is megoldva, úgyis veszünk légzésfigyelőt, és most ajándék kuka is jár hozzá, így kb. össz-vissz 10.000-et spórolunk ezeken.

(Angelcare AC301-R típusú légzésfigyelője van valakinek? Nekem jónak tűnik. Tapasztalatok?)

Etetőszéket én még nem tervezek venni, majd csak olyan 6-8 hónapos kora körül.

Anyuékhoz a baba dolgokat (ami gyakorlatilag csak az ágy meg a betét, kiskád már van) úgyis ők veszik meg, elég sokat járunk haza, az első időkben nem szívesen altatnám utazóágyban a bébit.

Hinta: már nagyon régóta kacérkodtam vele, már egyszer belinkeltem, előre-hátra, és jobbra-balra is hintázik, zenél, mindenféle fittyfene van rajta, könnyen elalszik benne a baba, és állítólag fejlesztő hatása is van. Ajándékba kérjük, hirtelen 40.000-et úgysem tudnánk érte kiadni.

Astrid, Imola nővéréék kocsiját csak ajánlani tudom, én nagyon imádom.

Doki, utána érdeklődtem, nálunk is a terhesgondozás 10-szeresét kéri (egy lány megkérdezte tőle), viszont a magánrendelésen mindig fix 7.000-et fizetek, minden alkalommal van uh (fel is veszi dvd-re), méhszáj nézés, és türelmesen végighallgatja a kérdéseimet - igaz, időpontra megyek és ennek ellenére mindig várok 1-2 órát, de mindezt legalább nem 12.000-ért :lol: )

Basszus csajok, utánanéztem, 1700 forinttól 3400 forintig találtam babamérleg kölcsönzőket, volt, ahol 12000 kauciót kellene letenni, úgyhogy most már fix, hogy babamérleget is veszünk. 12000-ért láttam, pár hónap alatt behozza az árát, és legalább egy mérlegen tudom végigkövetni a gyermek fejlődését születésétől 20 kilóig.


ok, akkor 2-fél3 magasságában indul a party :)

Angelcare: jó márka ... nekünk kölcsönben van egy Babysense, amit a Madarász u-i GYkórház is ajánl ... az egyik barátnőmnek volt egy korszülött kisfia, nekik akkor ezt ajánloták, és tényleg: Lillánál egyszer sem jelzett be falsul )igaz nem is aludt rajta, csak kb 5 hónapig :lol: ...szóval, én csak erről tudok véleményt mondani, mert ezt használom, és ez megbízható

Utazóágyban miért is nem ??? ugyan olyan vízszintes, mint a fa kiságy, lehet olyat venni, ami emelhető magasságú, tehát nem a földön fekszik, és épp úgy kuckósítható :)

babamérleg: első 5-6 hóban kell, utána már meg lehet mérni apa kezében a ráállós mérlegen (digátlis, az is gr-ra mér), plusz a tanácsadáson ugyis megmérik havonta egyszer, olyan idős babát nem is kell többször ... Lillámat 1 évesen már nem lehetett rajta mérni, leugrott róla ... :):):) ...de amúgy én sem vagyok a méricskélés mellett: csak anya idegesíti halálra magát, ha eszik, alszik, eleget pisil-kakil, ergo fejlődik, akkor minek is mérni ??? ... én Lilllát is csak heti 1szer ,mértem, aztán már gyorsan átváltottunk a havi 1re :( ...soha nem mértem evés előtt-után, nem is tudom, mennyit szopizott, fogalmam sincs mennyit kellene... a lényeg: fejlődött és folyamatosan nőtte ki a ruháit :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi, pont ez az, hogy amilyen árakon lehet kölcsönözni, akkor már 4 hónap alatt behozza az árát, ha veszek. De a tesz-veszen még nem néztem meg, még soha nem vettem semmit se onnan se a vateráról, nem is nagyon tudom, hogy kell (bár lehet, ma beleásom magam).

Nekünk is digitális van itthon, de abból indultam ki, hogy ha pl. engem mér a védőnő vagy a doki, kilókkal eltér mindig az eredmény (pl. a védőnőé hol 5 hol 6 kilóval mér többet), lehet, hogy megnyugtatóbb lenne számomra, ha ugyanazzal a mérleggel én tudnám ellenőrizni. De lehet, hogy hüleség.

Mindegy, ezt még majd meglátom. Én is úgy vagyok vele, ha már nem kell, még mindig el tudom adni.

Én azt hittem az utazóágynak puhább az alja, azért nem szemeztem még vele.
És akkor abba nem kell semmi betét?
Bocs, de tök hüle vagyok az ilyenekhez :oops:
Vendég
 


Kata őszinte részvétem! :(

Ne haragudjatok próbáltam visszaolvasni... de reagálni sajna nem tudok... :( nagyon fáradt vagyok... :(
A héten már nem dolgozom... de pihenni még nem igazán volt időm... talán holnaptól... :)
Anyum szombaton éjjel hazajött... de keddtől kórházban van... semmi nagy baj! szokásos negyedéves infúziós kezelés... (immunbetegség :( ) csak azért nagyon hiányzik... már lassan másfél hónapja nincs itthon... és megmondom őszintén nekem nem megy valami "fényesen" a háztartás vezetés.... :( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: de próbálkozom! :)
Főzicskélek.... na az az ami még a fényesnél is fénytelenebb... de a férjem nagyon lelkes... és eszik belőle... én is eszem... :) eddig még jól vagyunk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anyu nagyon örült a szobájának... és a szekrénynek... :) :) :)

Ma lefoglaltam a nyaralásunkat... 16-án megyünk 5 nap/4 éjszakára Mohácsra a Lovas Panzióba... :) hozzánk elég közel van... kb 1 óra... (nekem már orvosilag nem megengedett a hosszú utazás... ezért is nagyon jó ez... )
http://www.pegazuslovasfarm.hu/pegazus.php?site=2
Próbálok linket beszúrni az oldalukról.... (nem biztos, hogy sikerül, mert még nem csináltam ilyent... ) :)

Kriszti... még nem volt időm bemenni a boltba a szekrény felől érdeklődni... de ígérem megteszem... amint lesz egy kis plusz energiám... :)

Örülök a sok infónak amiket írtok az orrszívóról, hőmérőről...stb... én semmit nem tudok ezekről a dolgokról.. csak annyit amennyit egy laikus... :oops: :oops:

Engem most a kiságy téma izgat... fogalmam sincs melyik lenne nekünk jó... :( :( :(

Jó éjt mindenkinek!
vikiviktor
 
 


Szép estét :)

Boboka szerintem tök felesleges a mérleg. Csak stresszeli az anyukákat ;) Nekem egyik gyerkőcnél sem volt, ráadásul a védőnő tanácsolta Vicánál, / a profi, nem a mostani álvédőnő :D / teljesen felesleges. Hetente, kéthetente mérés van a tanácsadóban, bővel elég ott mérni. Arról, hogy eleget eszik e, jól fejlődik nem csak a mérlegen keresztül lehet tájékozódni, sőt. Ha kiegyensúlyozott, napi 3-4 pisis pelust produkál a baba, akkor ott nincsen semmi gond a tej mennyiségével és minőségével. Egyébiránt a szoptatás legádázabb ellensége a mérleg.
Atinál mi már mérésekre sem jártunk. Teljesen felesleges. Most sem fogok, csak az első hónapban.

Zenélő: nagyon jó készségfejlesztő játék első perctől. Arra érdemes figyelni, hogy a babák az első hetekben, hónapban a pasztell színeket nem látják, az élénk, pláne a kontraszt, főleg fekete-fehér párosítást viszont élénken figyelik. Tehát érdemes élénk színű forgót vásárolni. A zenéje majdnem mindegyiknek ugyanaz. Nekünk van egy mobil zenélő forgó, Ati a mai napig ragaszkodik hozzá, már rég óta ő kezeli, kapcsolja be, választja ki a zenét :) Kép
Itt látható a forgó, és a srácok ahogy éppen a hupikékeket nézik dvd-n :) Van egy másik ami a kiságy felett van /még most is/ azzal is elvolt hosszú ideig. Ezt nagyon szerettük, mert a hordozóra is rá lehetett tenni, s nagyon szerette a zenéit, jókat szundított rajta :)
Pihenőszék: jó dolog, ha szereti a baba :) Valóban az első két hónapban azért nem a legideálisabb hely a kicsi számára.
Nekünk nem volt, helyette a hordozóban trónolt őkelme, vagy kendőben főzött, vasalt velem :)

vicger
 
 


Vikiviktor,Ilyen szekrényt ajánlottak nekem gyerekbútorként egy kisággyá alakítható babaággyal 75000.-ért,de lehet hogy volt még benne valami.Már nem emlékszem,mert már akkor tudtamhogy nem lesz pénzem rá.

Boboka én is akartam mérleget még az elején,de már letettem róla.Remélem a legjobbakat,és majd kiderül.

Lina merre jársz,hamarosan leteszed a melót te is.

Piciibo már nagyon rég volt,pedig egy jó ideig rendszeresen jött,remélem minden okés náluk is.

Ma megint kaptam egy hidegzuhanyt,az apeh se fizeti ki a visszaigénylésem,amíg az illeték törlesztés le nem jár,remek és az már nem is engem érint,hanem a nővéremet.remélem valahogy összeszedi a pénzt és odaadja,bár kicdi az esély.Ő és a párja az a típus,akik nyaralgatnak,vásárolgatnak még akkor is ha tartoznak valakinek.Néha azért majd beszólok.

sutimano76
 
 


Floranan,már akartam kérdezni,hogy állsz a babamozgásával??már érzed rendesen????
Nekem néha olyan nagyokat rúg,hogy olyankor ugrok egyet én is,a nővérem kiröhögött,hogy ne csináljam már,de valszeg akkor érzékenyebb részre rúghat,mert abszolút spontán reakció ez a részemről.Ezt persze ő nem hiszi.
Apa tegnap mondta először hogy mostmár nagyon várja,hogy kibújjon és megismerhesse.Eddig még az apaság fogalma is messzinek tűnt neki.Mostmeg teljesen odavan.Olyan édi.

Na megyek lefektetem,mert itt alszik a kanapén,én is megyek csicsizni.

Jó éjt!!!!!!!!!

sutimano76
 
 


Jó reggelt!

Mérleg: Szerintem is felesleges, hacsak nem nagyon kis súllyal születik a baba. Nekünk ajánlották a kórházban, így Andrissal béreltünk. Őt naponta többször kellett mérni, számon is kérték. Aztán mikor már behozta a kezdeti lemaradást, akkor már csak az egészségesrendelésen mérték. Most nem fogunk bérelni/venni, csak ha szükséges lenne újra, de ugye most nem lesz. :lol:

Pihenőszék: Nekünk nem volt, most sem lesz. Mi is a hordozóban cipeltük mindenhova a lakásban, rákötöttem mindenfélét, zenélő és csörgő-zörgő játékokat, és így is jól funkcionált. Sokáig sajnos ezt sem használja az ember, mert amikor már nagyobb a gyerkőc mozgásigénye, mászna, akkor nem nagyon marad meg hosszú ideig benne. De ha ajéndékba kapja valaki, akkor OK. Sok pénzt akkor sem ér. :oops:

Légzésfigyelő: Nekünk Angelcare van. Bevált, bár 1-2x riasztott az elején, ami az érzékenysége miatt volt. Andris kicsi súlyú volt, így sokszor ha az ágy szélére mászott nem érzékelte a légzését.

Érdemes egyébként elvégezni egy életmentő tanfolyamot, hiszen ha baj van, tudja az ember, mit kell tenni. Mi anno házhoz hívtunk ki egy hölgyet (ha jól emlékszem a Tevamed cég szervezi), aki mindent elmagyarázott, hozott műbabát, azon gyakoroltunk. A Madarász utcában is szerveznek ilyen tanfolyamot.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Pihenőszék: nekem nagyon ajánlották. A két gyereket egyszerre úgyse tudnám cipelni vagy magamra kötni. Egyébként van olyan, ami vízszintesig dönthető.

Angelcare
: én most vettem 301-es típust. Ismerősök körében többen használták és dicsérik. Az érzékenység beállítása után, nem riasztott be senkinél tévesen. Gondolom fontos, hogy állítható legyen rajta az érzékenység. a Babysense II.-t is dicsérik. Én abból kapok kölcsön egyett.

Hinta: most vettem egy a vaterán, teljesen új, bontatlan, garanciális és 6000-rel olcsóbb volt. Anya mondta, hogy kifizeti :lol:

Babamérleg: aki nem az első babáját várja, azok közül szerintem sokan nem használnak, mert azt mondják felesleges. De az első babások szinte mindig használják szerintem. Nálunk is ilyen horror áron van a bérlés. Pontosabban, a védőnőm hívta fel rá a filyememet, hogy van Veszprémben egy baba-mama barát gyógyszertár: minden ehhez kapcsolódó termék 15%-kal olcsóbb és 900 ft-ért lehet mérleget kölcsönözni. Lehet érdemes a védőnőt megkérdezni.

t-pk
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?