Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi,

A 3 nehéz napot te próbáltad ? Mi Mátéval 9 hónaposan próbáltuk, na nem hogy külön aludjon(mivel akkor még külön aludt), hanem hogy ne ébredjen ötször és ne kelljen megszoptatni....3 hét üvöltés után hagytuk abba a programot...... szóval a 3 nap nem mindenhol müködik ám !!! Na jó, az éjszakai szopit lecsökkentettük 1re, de attól még utána is ötször kelt....

A fejét a falba/ágyba ütemesen verő kisgyerek-típusról sok könyvben írnak, egy fokig -ha nem szerez sulyos sérüléseket- normális, ez egyfajta önaltatási mód....állítólag....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta

Megnyugtattál, hogy ez normális, hogy ütemesen veri a fejét az ágy oldalába. Olivér egyáltalán nem szerez sérüléseket, remélem ez még a normális kategóriába tartozik.

A 3 napos átállást altatással nem próbáltam, mert ez nálunk sima ügy volt, 3 hónaposan raktam át a kiságyat a saját szobájába, onnantól kezdve a 2 kezemen meg tudom számolni, hányszor kelt fel reggel 7 óra előtt.
Viszont az etetéssel próbáltam a 3 napot, és működött. Én eleinte mentem utána, úgy etettem (amikor már kanállal is evett), és az etetőszékbe kellett szoktatnom. Persze ez biztosan nem olyan nehéz téma, mint az alvás.

Kép
zsuzsi73
 
 


2 tesó 1 szobában-hoz halk megjegyzés:
én is elfelejtettem, hogy kezdetben az éjszakai menet nem 5 p szopi és vége, hanem: pelenka-ordítás-összekakilta/pisilte magát - átöltöztetés- szopi - 5-10 perc büfi- hely a pociban, újra cicit kérek - na most jön megint egy kaki - és így tovább.... Nálunk 40 perc minimum, de néha másfél óra. Ezt Z-vel egy szobában nehezen lehetne.....

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Sziasztok!

Húú,túlvagyok az írásbelin,jövő héten csüt.-péntek gyakorlat és szóbeli lesz,szorítsatok!
Csak ezt az oldalt olvastam vissza,bocs!

Nálunk is megy a hiszti,tombol a dackorszak,főleg Arni részéről!A figyelemelterelés válik csak be,ill.a hideg víz!
Most éppen a műanyag éthordókkal alszik,mert azokkal játszott és nem akarta lerakni,így megengedtem,hogy bevigye az ágyába,különben nem ment volna aludni. :?

Alvásról:velük aludtam másfél éves korukig!Az ő szobájukban,mindenki a saját ágyában!Ha nem keltek volna olyan sokszor fel éjszaka,már sokkal hamarabb kijöttem volna,de nekem így volt kényelmes,és Apa legalább tudott pihenni.Az szülőkkel való együttalvást nem tartom jónak,pedig azt olvastam,hogy a gyereknek nagyon jó.Mondjuk mi Apával sosem tudtunk összebújva aludni,kell a "saját rész "az ágyon,valszeg ezért nem.
Fiúk reggelente átszaladnak az apjukhoz és mellé bújnak,ezt engedjük és este is mindig összebújunk velünk,ennyi.

Andi
Kép
aanda
 
 



Aanda! Gratulálok a meglévő vizsgákhoz, és sok sikert azokhoz, ami még hátra van! Kitartás! Ilyen szép időben nehéz lehet!

Emma! Holnapra boldog névnapot! Gondolom meglesz! :wink:

Egy szoba - két gyerek téma: ha lehet, én is külön tenném őket, bár én éjszaka nem pelusoztam, szopott a gyerek és aludtunk vissza, az is megszűnt 4 hetes korától, így nagy zavart nem keltettünk volna, ha többen vagyunk egy szobában, akkor sem. De az nem baj, ha a gyerekeknek van külön szobája, birodalma. (Szerintem ez is gyerekfüggő, biztos van olyan nagytesó, aki nem ébred fel a kicsire... :lol: )

Kapott ma Bálint hintát... be sem lehet rángatni a kertből. És ma kisvonatoztunk is, teljesen odavolt. :lol:

Fogyókúra: -11 kg. Bár már nem fogyókúrázom, csak az alapokat próbálom betartani... azért már sütizek rendesen. :oops:

Csajok, mitől zsibbadhat nekem kezem-lábam? Most egy csomószor előfordul...

dkata
 
 


Kata
én is a nem pelenkázós időszakra emlékszem, de most még minden kaja előtt vagy után vagy is-is kaki van.

Aanda
vizsgához szorítok!

Jól vagyunk, túl az első héten, mikor apa már dolgozott. 2 teljes nap anyukámék segítenek az első 2 hónapban, 3 nap meg 2 órát van bébicsősz. Így azért meg lehet birkózni a feladattal, de nagyon kell minden segítség.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni

Boldog szülinapot Olivérnek, képeket mutass majd !

Kata

A -11 kg szuper! Milyen hintát kapott Bálint? Olivér abba a hagyományos műanyagba nem akar beleülni, ami kint van a kertben, viszont a játszótéren nagyon szereti azt a hintát, ami 0-3 éves korig van.

Kép
zsuzsi73
 
 


Anda,
szorít-szorít! :D

Emma, bébiszitterrel játszózik Zalán? Vagy hogy segít?

Kata,
nahát! :shock: Azt hittem, abbamaradt... Nagyon jól nyomod! :D

Kata, Zsuzsi, köszönjük a köszöntést! :D
Majd próbálok képet is tenni. Mi betöltöttük a 32. hetet, már picit nyugodtabb vagyok! Doki szerint helyzet változatlan, de nem romlott! Azért pihizek...
20140901102739
 
 


Hajni
bébiszittyóval udvaron vannak, meg elmennek motorozni. Jó, hogy tavaly év vége óta zajlott az összehaverozás, most már úgy vannak együtt 2 órát, hogy nem is ellenőrizgeti, hogy megvagyok-e.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsuzsi :)
Balázs ébren szokta a fejét beleveregetni a kiságyba/falba/padlóba. Naggggyon óvatosan csinálja, általában akkor ha kiborul. Főleg akkor fordul elő, amikor nyüglődik az elalvással és nem engedem, hogy kijöjjön az ágyból, ahogy szenved és forgolódik bevágja a fejét, és utánna elkezdi szándékosan beleütögetni. Én úgy látom hogy részben figyelemfelhívás, részben önmegnyugtatás.
Álmában nem tudom, miért csinálhatja Olivér, de szerintem ha fel sem ébred rá, akkor valószínűleg nem komoly, csak álmodik valamit, vagy ilyesmi.

Hajni :)
Boldog szülinapot Olivérnek!
Mit kapott a nagyfiú?
Én még nem vagyok nyugodt, majd a 36. hét után leszek az. Különösen, hogy tegnap két órán keresztül szabályosan 10 precenként keményedett a hasam. Már hívni akartam a dokimat, mire abbamaradt. Nagyon megijedtem, de azóta csak néha keményedek, bár el is kezdtem megint nagyobb adagban szedni a magnéziumot, meg még többet fekszem.
Nálunk az erkélyen a virágok locsolása most a sláger, szegények lassan már kirohadnak a lelkes kiskertész gondoskodásától.

Kata :)
-11 kiló az nagyon szép! Csak így tovább!!!
Zsibbadás: meszesedés? Egyszer csak elkezd zsibbadni, vagy ha ülsz/fekszel akkor? Nekem fekvéskor szokott zsibbadni, ha rosszul fekszem. Sokszor hetekig arra ébredek, hogy nem érzem a kezem, aztán meg hónapokig semmi. Nekem meszesdést mondtak, hogy attól lehet.

Emma :)
Minden két kisgyerekes tapasztalat érdekel :D
Én Balázsnál nem bírtam, hogy itt legyen más is, hazaküldtem mindenkit, csak látogatóba jöhettek, de most nem tudom én sem hogy fogom bírni.

Anda :)
Mikor lesz eredménye az írásbelinek? Drukkolok a szóbelihez és a gyakorlathoz!

Tesó-szoba kérdés: én is külön szobába tenném őket, ha lenne külön szobánk. De nincs így vagy a mi szobánkba jön a kicsi, vagy Balázshoz. Az elöbbi szerintem igazságtalan lenne Balázzsal szemben, mésrészt meg mint írtam, nekem nem pihentető.
Abban bízok, hogy amikor kórházban voltunk Balázs akkor sem ébredt föl a többi gyerek sírására, pedig elég kitartóan nyomta némelyik.
Ha meg felébred, akkor még mindig pelenkázhatok a fürdőszobában is és szoptathatok a nappaliban. De nagyon nem tervezek, majd meglátjuk. Én egyébként nem pelenkáztam Balázst éjszaka, bár ő nem kakilt minden evésnél, csak naponta 4-5 alkalommal.

Dackorszak: Nálunk az evés a leginkább neuralgikus pont. Nálunk is van a ragasszuk össze felvágott dolgokat, ezen kívűl az én akarom kinyitni, letekerni, kivenni, rátenni, többet, kevesebbet stb. Bármi, csak nem úgy ahogy én elképzeltem, hanem úgy ahogy Ő. Naná, hogy a kettő nem egyezik :twisted: Pl imád fűszert szórni, de tonnányit rátenne a kajájára, ha meg nem hagyom, akkor jön a hiszti :roll: Pedig nem szoktunk utólag fűszerezni, csak főzés közben látta és azóta állandóan akar evés közben is. Meg csurig akarja tölteni a poharát és képes kiborítani az asztalra a vizet, ha nem hagyom. Szóval ilyen jóságokat csinál az én angyalkám ;)
A délutáni alvás gázos még néha, de többi nagyjából kezelhető, mert vagy ráhagyom, vagy el lehet terelni a figyelmét.

Viszont tök édes, hogy elkezdte használni, hogy "én" és "te", viszont fordítva, magára mondja, hogy "te" és ránk, hogy "én" :D

wish
 
 


Hajni,
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK OLIVÉRNEK!!!

Milyen játékokat kapott?

Emma,
aranyosak az új vonalzók!

Szépen telnek a hetek,kismamik!

Wish,
úgy szeretném látni a pocakodat!

Kata,
hatalmas gratula a 11 kilóhoz!Mennyit szeretnél még fogyni?Hétfőtől mostmár én is elkezdek keményen fogyózni!Ősszel megcsináltatom a hasamat,muszáj előtte lefogynomés a strandra is ki kéne menni,de ilyen testtel nem merek!

Köszönöm a szorításokat!Az írásbeli sikerült,most jött az e-mail!

Andi
Kép
aanda
 
 


Wish
teljesen egyetértek, én sem raktam volna Boldizsárt hozzánk, az csak fokozta volna a féltékenységet.
Amit írsz, az van nálunk is, Zalán mindent egyedül akar, meg mindenről megvan a saját elképzelése - arról is, hogy éppen vegyük ki B-t az ágyból, vagy tegyük be, vagy etessem, vagy ne - ez kicsit nehéz...

Zalán májusban megtanult ragozni, és 2-3 szavas mondatokban beszél... elképesztő! (anya nyisd ki, légyszi', hozd ide a kulcsot - én most gazolok - ilyenek...)
2 hétig mi is 4esben voltunk, de mikor apa visszament dolgozni, nagyon kellett a segítség. Zalán 9kor már tűkön ül, ki akar menni, én meg sokszor még sehogy nem állok B-vel... Ilyenkor nagyon jó, ha vki kimegy vele, és elkezdik levezetni az energiákat, különben elég nagy hiszti várható.

Boldizsár édes, csak általában a 4 körüli szopi után úgy gondolja, hogy itt a reggel, és 10-11-ig szinte semmit nem alszik... Szóval sokszor van, hogy 2 órát alszom az első szopiig, másfelet utána, aztán nuku.... Ilyenkor nem vagyok toppon nappal... Remélem ez csak az első 2-3 hónap (zvel eddig tartott a brutál éjszakázás, csak akkor napközben pihiztem)
Néha szégyenlem, de én úgy vagyok most jól, hogy kaját rendelem, takarítónő jár, anyuék + bébiszitter.... És még így sem foglalkozom annyit mindkettővel, mint szeretném
Hát annyit mondhatok, hogy amikor éppen mindkettő rázendít, akkor kötélidegek kellenek - kellenének... De amikor mindkettő jól van, akkor azok óriási pillanatok :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Köszi Olivér nevében még egyszer! Thomasos ajándékokat kapott főleg (játék ruha ), puzzlet, darut, tőlünk meg egy ajtóra szerelhető ház-frontot.

Képzeljétek, az egyik kisfiúnak 40 fokos láza lett, mire odaértek, hűtőfürdőztük, aztán bevitték kórházba. Másnapra kijöttek a pöttyei: bárányhimlő! Sokat nem érintkeztünk vele, de azért most 2 hét para.

Wish,
neked a terhesség előtt volt az övsömör, ugye? Annak mik voltak a tünetei? Az is veszélyes terhesen?
Persze, a 36-37. hét után lennék én is még nyugodtabb, remélem mindketten kihúzzuk!
Balázs micsoda kópé!:lol: Nekem egyelőre ismeretlenek az általad leírtak...

Anda,
ügyes vagy! :D

Kata,
eszembe jutott, hogy anyunak zsibbadt sokszor a karja, neki azt mondták, hogy a kulcscsontja nyom egy vastagabb eret, ez van, nem tudnak vele mit csinálni. :?

Emma,
nagyon szépek az új vonalzók, Zalán mennyit változott! A kaját én is rendelem! :wink:
20140901102739
 
 


Wish! Már meszesedés lenne? :shock: Anyám, tudtam, hogy öreg vagyok, de ennyire?! :lol: :lol: :lol: Egyébként bizonyos pozíciókban jön elő gyakran, csak eddig semmikor nem volt ilyen, és csak a bal oldalon, a karomnál nagyon idegesítő, mert a vállamtól a kisujjamig az az oldal.
Keményedés: nem ittál egy felest? Ilyenkor kell, kettőt is, és ha leáll, oké, ha nem akkor kórház, nem szabad megvárni, hogy elkezdjen nyílni a méhszáj! Nálad főleg nem, mert azt visszacsinálni nem lehet, a fájásokat meg le lehet állítani. Legközelebb ilyet a 38. héten engedélyezek!!!! :lol: Konyakosüveget készítsd be, én az ágy mellett tartottam.

Hajni, fogyókúra már nem intenzív... a legintenzívebb része, hogy rutinból ráállok a mérlegre. :oops: De azért próbálom az alapokat megtartani, mert legalább visszaszedni nem kéne, ami lement. Egyébként murisak a tavalyi gatyáim, amiket vettem, most kicsit lógnak. akartam is tenni nektek képet róla. :lol: :oops:

Köszönöm a dícséretet mindenkinek, de azért még van mit fogni rajtam (sajnos nem épp ott, ahol kéne :oops: ) :lol:

Kriszta, sima hintaállvágy, és már olyan egyenes hinta volt hozzá, de kicseréltük a bentire, ami bébihinta. Majd teszek képeket.

dkata
 
 


Lányok, kérdés: szoptatás és eper??? itt van egy láda mézédes eper tahiból, és nem merek 4-5 szemnél többet enni....

Kép
Kép
emma1976
 
 


egyél nem túl sokat, aztán holnapra kiderül.

én ettem és nem volt gond belőle

tesztelésen kívül más módszer nincs

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
mármint, hogy Boldizsár sír-e, vagy sem?
Megkukucskáltam a blogodat, gyönyörűek voltatok az esküvőn! Azok a ruhák...

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!
Lehet, hogy eltévedtem, mert hogy itt már babás mamák vannak? Van egy 7 éves fiam, most szeretnék tesót már 2 és fél éve, de nem akar jönni. Párom nem igazán akar lombikot. Igazából a lombik dolog érdekelne.

timejka
 
 


Emma :D
pedig erre válaszoltam tegnap :evil:
szóval egyrészt, hogy nem okoz-e neki hasfájást, másrészt hogy nem lesz-e tőle kiütéses.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Övsömört nem lehet elkapni. Csak azon jön ki aki már volt bárányhimlős (vagy be lett oltva). A bárányhimlő után az idegvégződésekben visszamarad a vírus (herpes zoster) inaktív formában. Ha legyengül az immunrendszered, akkor aktivizálódhat, általában először valamelyik ideg lefutása mentén érzel fájdalmat kb olyan érzés, mintaha meg lenne égve a bőröd, fáj ha bármi hozzáér, aztán az idegvégződésnél megjelnnek a hólyagos kiütések és elkezdenek terjedni az idegek mentén, Nekem a combom fájt és a térdemnél jelentek meg a kiütések, de szerencsére csak ott lett egy kb 10-es csoport és nem terjedt tovább.
A babára elvileg nem veszélyes, ha terhesség alatt jönne ki.
Azt nem tudom, hogy ha voltál már bárányhimlős + legyengült az immunrendszered + találkozol friss bárányhimlőssel, akkor jobban kijöhet-e. Az övsömörtől viszont el lehet kapni a bárányhimlőt.
Bali nem kapta el, bár mindig vigyáztam, hogy a térdem takarva legyen. Aztán késöbb persze csak bárányhimlős lett.

Emma :)
Zalán nagyon szépen, választékosan beszél már! Érdekes mekkora különbségek tudnak lenni az egyes gyerekek fejlődésében.
Köszi a tapasztalataidat. Szerintem egyáltalán nem gáz sem a kajarendelés, sem a takarítónő, a lényeg, hogy ne csináld ki magad. Ami segítséget fel tud hajtani az ember, azt ki is kell használni.

Aanda:)
Gratulálok a sikeres írásbelihez!

wish
 
 


sziasztok!

Na még mindig nem sikerült visszaolvasnom. Az utóbbi időben kezdek elhavazni, a csajok rendesen feladják a leckét. Közben a Kanada is alakul, meg van a repjegyünk szept. 4-én megyünk. Lassan a követségre is meg van az összes papírunk, úgyhogy még ami hátra van a lakáskeresés, meg a neheze.
Lánykáim cseperednek, és egyre inkább különböznek. Maja totális energiabomba, néha komoly fejtörést okoz, hogy mivel is merítsem le az aksiját. Ennek ellenére az apró pepecselős dolgokkal is nagyon jól el van és nagyon ügyes a finom motorikája. Gajuszka még mindig nyugisabb, de ha bedühödik tör-zúz. ő sokkal kevésbé türelmes a molyolós dolgokhoz, viszont, néha már használja a bilit. A beszéd terén is szépen fejlődnek, de ebben is különböznek. Maja már tisztán mondja mindkettőjük nevét, Gaja meg használja az én-t ha csinál valamit. pl megkérdeztem kicsinálta, akkor azt mondja hogy én. :)
Szóval alakul az éntudatunk is rendesen. :)
és akkor egy kis nosztalgia...

Kép

katyerina
 
 


Májának és Gajának egészséget, boldogságot és vidám napokat kívánok 2. szülinapjuk alkalmából!

Nekünk a mai napunk elég katasztrófa volt... Boldizsár rengeteget sírt:( Most nem tudom, ez a hülye szeles idő, vagy az eper... mindenesetre leállok az eperrel

Kép
Kép
emma1976
 
 


Wish,
köszi az övsömör-felvilágosítást! :D

Katyerina,
boldog szülinapot a lányoknak! Tehetél nagyobb képet is róluk, gyönyörűek mindketten!
Tökjó, hogy így intéződik Kanada, család nagyon szomorú, hogy olyan sokáig nem lesztek?

Kata,
te is megmutathatnád azokat a bő gatyákat! :D

Emma,
kiderítetted, miért sírt Boldika?

Anikó,
Ágostonnak boldog névnapot!

Orsi,
én is megnéztem a képeket, tényleg nagyon csinosak voltatok! Olvastam a problémádat is, most én véletlen találtam pamut rövidgatyákat. A Nike-ban vannak vagy 5-6féle színben igazi pamutshortok kétezervmennyiért. Meg a schiesser-alsógatyák olyanok, mint egy pamutrövidgatya, én olyanokat szoktam még ráadni, az is többféle színben van. (A rövidgatyásakat nézd. )
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... yi&empty=1
20140901102739
 
 


Katyerina,
örülök,hogy jelentkeztél,jöhetnél sűrűbben is!

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK A LÁNYOKNAK!!!

Emma,
fiaim is mindig ordítottak,ha fújt a szél!Kitartás!

Andi
Kép
aanda
 
 


Levizsgáztam!
Aludhattam volna,erre 4-kor kidobott az ágy!
Fiúk tegnap voltak utoljára bölcsiben,5 hétig itthon lesznek,mert újítják az épületet.Júliusban az óvódában kezdenek,és ők már nem is fognak visszamenni a felújított bölcsibe 1 év múlva!Az ovi egy kicsit közelebb is van.
Olyan furcsa lesz,hogy nem kell tanulnom!Végre gépezhetek lelkiismeretfurdalás nélkül.
Terveim szerint kijárok majd a fiúkkal a strandra,játszótérre,anyuhoz a kertbe.
Megyek,mert felkeltek!


Gyereknapra sok puszit küldök minden "babának"!

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda,
gratulálok! Még én is emlékszem, milyen jó is így tervezgetni , mikor vége a tanulásnak!

Mi jól vagyunk, bár sokat fáj a hasam meg erőm sincs sok, de még egyben! :D Teszek néhány friss fotót.

Többiek, hogy vagytok? Wish?

Kép

Kép

Itt Lorcsival:
Kép
20140901102739
 
 


Sziasztok Lányok!

Tanácsot szeretnék kérni ha tudtok valamit mondani fütyiügyben. Le van tapadva a gyereknek a fütyköse, de ez nem is baj, legalábbis a doki azt mondta ha nem változik 3 éves kora körül megcsinálja (bár nem tudom miért kell addig várni?!?!). Egy hete viszont hófehéres váladék kezdett gyűlni neki a bőr alatt közvetlen a fütyi végénél. felhívtam a dokit azt mondta nem kell megijedni tisztulási folyamat. Ugyanezt mondta a védőnéni is később, meg hogy kenjük ftorocort kenőccsel. Na most ez tegnap kifakadt mára meg totál vörös lett a fütyi és folyamatosan fájlalja a gyerek. Orvos csak délután lesz. Szerintetek addig is mit csinálhatnék vele, mi segíthet ilyenkor? A ftorocort kenőcs jó lehet? Már azzal sem mertem kenni. Ha tudtok légyszi segítsetek! előre is köszi!

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó :)
azért kell 3 éves korig várni, mert az élettani letapadás addigra szűnik meg magától. Ha ráncibálják lehet, hogy ideiglenes megoldódik a probléma, de nagy eséllyel visszatapad. Ha 3 éves korára nem oldódik, akkor nagy eséllyel szűkületről van szó, amit viszont csak sebészetileg lehet kezelni, ráncibálással semmire sem megy az ember, ill. többet árt, mint használ.
A flotocort egy steroid, a gyulladásra jó hatással lehet. A fehér váladék önmagában tényleg nem jelent gondot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - Nagyon köszi a gyors választ!

Kép
potykamanó
 
 


Hajni, nagyon jó képek!Pocifotó?

Aanda, grat a vizsgához!Fiúk?

Katyerina, a lányoknak boldog szülinapot!

Kérdésem:
Milyen autósülést ajánlotok?Ugye ellopták az autót és a gyerekülést, ultimaxom volt.Párom szt ne ezt vegyük mert 4 évesen úgyis váltani kéne, hanem nagyobbat.
Én a trimaxot néztem ki...esetleg más vélemény?Milyen a trimax töréstesztje?
A maxi cosi xp sem rossz de az is 18 kg-ig van mint az ultimax...

(amúgy biztosító nem fizet így az össz takarékunkat kell felhasználni :cry: )
Vendég
 


Potykamano,

Mi Mate kukijat mar lassan 1 eve kenegetjuk ftorocorttal kisebb nagyobb megszakitasokkal, es mostanra mar egeszen szepen kinyilt...Hasznald nyugodtan a kenocsot, bar eloszor en is megijedtem mikor olvastam a papirjat hogy ne hasznald 2 hetnel tovabb.....Nekunk is volt ilyen osszegyult valadek januar/februarban, majdnem 3 hetig nem is fakadt ki, mar en is meg voltam ilyedve...de aztan egyszer csak kijott...es azota is kenegetunk szorgalmasan....szerintem nekunk oszre mar jo lesz, pedig tavaly meg en is azon gondolkodtam hogy valami specialistahoz kellene vinni Matet....

Minden szulinaposnak sok boldogsagot kivanok !!

Wish,

Nalunk Mate meg most is sokszor keveri a ragozast....azt mondja hogy 'szereted anyat'....ha meg nekem kell valamit csinalnom, akkor azt elso szemelyben mondja...neha eleg nehez kitalalni hogy ki mit csinaljon....persze mindig kijavitjuk, es van is hogy jol mondja...szoval ez normalis, idovel kinovik...


Megjartuk az Isztriat, szerencsenk volt az idovel, mert csak az utolso napra romlott igazan el, het kozepeig dog meleg volt es lehetett sokat pancsolni a vizben....Mate persze csak a viz szelen szeret jatszani, a legjobb jatek amikor vodorrel leontjuk apa es anya fejet- ergo hajat mosunk....kicsit ciki volt mikor varatlanul ezt egy 7 ev koruli nemet kislannyal is eljatszotta :lol: :lol: :lol:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Hunci :D
a trimax is csak 18 kg ig jó. Tudom, hogy rajta van, hogy később is használható, de csak akkor ha megveszed hozzá a lift evo hátlapot, amit magyarországon nem forgalmaz a brendon.
tehát semmivel sem tud többet mint az ultimax vagy a maxi cosi.

szerintem mivel már menetirány szerint teszed nincs szükség az ultimaxra
trimax a babayoutletben mindig szokott lenni akciósan

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma,

Bar mar biztos kiderult hogy birjatok-e az epret, az en fiam pl 4-5 szem eper evese utan (en ettem) 2 honaposan olyan brutal allergias lett-az egesz feje-nyaka-valla tele lett kiutesekkel hogy harom hetig kenegettuk utana....sot, a kovetkezo evben, mikor ugye mar 1 eves elmult-de meg szopizott- akkor is beprobalkoztam, es akkor a hasa lett tiszta kiutes....ugyhogy ovatosan teszteljetek :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Orsi, köszi.

mert háááát ha nem lopták volna el, még mindig háttal ülne :oops: de mivel most veszek egy tök újat, így nem biztos , hogy ultimaxot vennék, holott még háttal ültetném szívem szt 8)
viszont akkor hogy trimax vagy maxi cosi, nincs jelentősége?ugyanolyan jó mindkettő?vagy vegyek ultimaxot inkább és még ültessem háttal?mert az ultimaxot ismerem, bevált, és azt is előre lehet ültetni...

vagy chicco?vagy pierre cardin?

komolyan, kész vagyok ezektől az ülésektől...és a variációs lehetőségektől :evil:

vagy vegyek 9-25 kg közöttit?????abból melyik a jó?

(és van valakinek véleménye arról, hogy egy kb 1.2 milliós autóba érdemes-e berakatni pajzsrendszert 200 000 ft-rt , hogy ne lopják el újra?vagy van-e bármi,amit érdemes???mert hiába volt a yarisomba immobiliser és kocsizár, kormányzár, nem tartot nekik tovább elvinni, mintha nem lett volna...vagy a pajzsrendszer nagy luxus?mert ár-érték arányban sztem nem éri meg, de már most félek, mi lesz ha megint ellopnak egy autómat????bár akkor tán fizetne a biztosító, nem úgy mint most :cry: )
Vendég
 


Hajni,
képek szuperek!

Hunci,
hogyhogy nem fizet a biztosító?Volt cascotok,nem?

Köszönöm a gratulációkat!Büszke is vagyok magamra,mert nagyon nehéz volt a suli alapból is és a 2 kölök mellett meg különösen az.Most egy darabig nem akarok tanulni,ha csak nem kényszerülök rá.Úgy volt,hogy júliusban elkezdem megint az otp-s melót,de anyu térdét műtik és hozzánk fog költözni pár hétre.Augusztusban meg nekem lesz hasplasztikám,úgyhogy leghamarabb szept.-ben kezdek csak melózni valamit.
Elkezdtem fogyókúrázni,elég brutálisan.Olvastam a turbó diétáról,azt csinálom,csak egy sokkal olcsóbb Müller-es porral.És nem vagyok éhes!!!
Tegnap délután végre már nem esett az eső,így ki tudtunk mozdulni itthonról.Voltunk mekizni,ugrálóvárban és a fiúk kipróbáltak egy elektromos motrot,nagyon ügyesen mentek vele.Még egy kicsit köhögnek,de nem betegek.
Olyan édesek,úgy elvannak egymással,ha éppen nem veszekednek!Imádnak a régi táskáimmal játszani,belepakolják a játékaikat,falakasztják a vállukra,ráülnek a motorukra és ők a postások!Az orrszívóval doktor néniset játszanak,meghallgatják egymást.Néha olyan szavakat használnak,amiket csak ők értenek,és röhögnek,ha én nem értem.
Az ő kukijuk is le van tapadva egy kicsit,nyáron tervezem,hogy azért megmutatom őket orvosnak,de nem engedem,hogy 3 éves koruk előtt hozzányúljanak,és amíg nem szobatiszták,állítólag nincsen sok értelme.
Elkezték az "anya,mi ez?"időszakot,néha már a "miért"is elhangzik.Zabálnivalóak.14 kilósak,és 95-97 centisek.

Wish,
hogy vagy?

Kata?

Andi
Kép
aanda
 
 


Hunci,nekünk váltózár van utólag betetetve a kocsinkba.

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, köszi.
Azért nem fizet, mert egy per (örökösödési) van ellenünk és a kocsi a per tárgya, amíg nincs vége a pernek, addig nem fizet és mivel még csak most lesz az első tárgyalás, így számításaim szt 3- 5 évig is eltarthat az elsőfokú eljárás.Sajnos.

ezt találtam most, milyen szerintetek?pont olyan, mint amit kerestem, kérdés, jó-e???
http://www.babyplanet.hu/index.php?pg=m ... 0507907997
Vendég
 


Aanda, azt elfelejtettem írni, h van egy gyógyi, Xenical a neve ill ha nem fogysz akkor ennek van valami továbbfejlesztett változata.ez hivatalos gyógyi, belgyógyász vagy körzeti írhatja ki.drága :cry: .én xenicalt szedem, hatása az, h a bélbenelzárja az olaj és zsírbontó enzimek nagyrészének működését és a zsír emésztetlenül kijön.eettől lehet fogyni. mellette diétázni kell.
42 napja szedem 4 kg ment le....
eddig össz 20 kg :lol:

ha nem fogysz a továbbfejlesztett változat meg ezen felül elvszi az éhségérzetet is...
Vendég
 


Hunci,

Miert akarod meg mindig hattal ultetni a gyereket ? Masfel evesen szerintem mar siman nezhet elore, neki is erdekesebb ha kilat, mint hogy az ulestamlat figyelje....mi mar 10 honapos kortol elore ultettuk Matet...A Chico ules teljesen jonak tunik nekem.....a lenyeg hogy biztonsagos legyen es lehetoleg konnyen tudd ki-be tenni a gyerkocot es a csatot is tudd egyszeruen kezelni...Nekunk olyan hulye csatja van (persze francia :() hogy az elejen 5 perceket jatszottam vele mire be tudtam kapcsolni....meg persze ha egy kicsit meg dontheto az elonyos....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta, hát mert ilyen paramami vagyok :oops: autóbiztonság tekintetében leginkább :oops:

Voltam a babyplanetben a feltett linkre azt mondták, ne vegyem meg, mert könnyen kibillen a túl nagy kategóriaugrások miatt.

így maradt:
concord ultimax
concord trimax
maxi cosi xp

szerintetek melyik a jobb? a maxi cosi tobit kizártam mert kicsinek tűnik, nem olyan tágas.én úgy látom, 3 közül mindegy, melyiket veszem,nem?mintha az adac teszten is ugyanolyan jók mindhárman nem?
Vendég
 


Hunci,
épp tegnap olvasgattam a gyerekülésekről. Nekünk is majd aktuális lesz, ha a picúr kinövi a hordozót, megörökli Olivérét, de már most nézegetem, hogy milyet kapjon majd akkor - persze nem lettem okosabb... :?
http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=1729
A Xenicalt én is szedtem meg a tesóm is, háát annál undorítóbb meg büdösebb dolog kevés van - gondolom érted, mire gondolok... :twisted: Te hogy bírod? Nekünk ráadásul szart se ért! :twisted:

kocsilopás: nekünk is volt váltózár az előzőben. Nekem az a véleményem, hogy amelyiket kinézik, azt úgyis elviszik... :( :twisted:

Anda,
a hasplasztikát tb-re csináltatod? Drukk a fogyihoz!
20140901102739
 
 


Hajni, kösz a linket.Xenicál, hát igen :? de nekem úgy túnik, bejött, mert amint zsírosat eszek, rögtön lépek wcre :oops: így nagynéha ki kell hagynom a beszedését, mert ha dolgom van délelőtt, hát elég ciki tud lenni a szitu :lol:
(Meliékkel mi újság baba-ügyben???Nagyon rég hallottam felőlük :cry: )
Vendég
 


Hunci,
Igen, tudom miről beszélsz!:lol:
Meli azt hiszem most van a 11. héten! :D Nagyon örülnek, már nagyon várták! Dénes cseperedik, minden ok velük! :D
20140901102739
 
 


Jaj ez nagyon jóóóóóóóóó:))))))))))))))))))))))))))
Kérlek, gratulálj nekik a nevemben!!!!Ha Hunciként nem tudja, Lafiként mondd meg neki!!!!
Vendég
 


Hunci,
próbáltam a Reductilt,attól mindenki fogyott,csak én nem!Ezek után nem akarok drága gyógyszerekre költeni,ebben a fehérjeporban bízom.És tényleg nem vagyok éhes,mert a magas fehérje miatt nincsen éhségérzet és nem is szédelgek, a gyomrom sem fáj!

Hajni,
nem tb.-re csináltatom a hasamat,miért lehet úgy is?Mert ugye én 3-as ikres voltam!De már nem variálnék,mert egy kedves ismerősöm sebész férje csinálja olcsón!

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok!

Kriszta - Neked is köszönöm a választ.

Felhívtam a dokit és azt mondta ha kinyilt "meg kell igazítani" mert begyulladhat. Szerintetek ezen mit értett? Lerántja? Hallottam már hírét az ilyen beavatkozásnak, de nem értem miért kell így és miért nem lehet finoman csinálni?! Az szörnyű lehet! Holnap lesz a nap. De már előre félek, hogy fog üvölteni a gyerek ha ez a megigazítás a lerántást jelenti. Ja és nekünk a doki a pimafucort kenőcsöt mondta hogy addig azzal kenjük.

Kép
potykamanó
 
 


Potykamano,

Hat ha lerantani akarja, azt en nem hagynam !!! Mikor mentek ? Drukkolok....nalunk nem kellett 'megigazitani'. De lehet hogy csak azert nem mert nem szoltam a dokinak...illetve nekunk azt mondta hogy ha sokaig nem jon ki es begyullad akkor vigyuk vissza....

Az tuti hogy a lerantassal meg nagyobb karokat is tudnak okozni mint az eredeti baj volt es Szilard meg csak 2 eves.....szerintem nyugodtan tiltakozzal ha valami brutal beavatkozast akar a doki !!!

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Potykamanó :D
te vagy az anyja, mielőtt bármit csinál, kérdezd meg mit fog tenni. Ha nem tetszik, akkor meg ne engedd.
A pimafucort meg a flotocort nagyban nem különbözik, mindkettő szteroid alapú gyulladásgátló, a pimafucort van még gomba és antibiotikus hatóanyag is.

hasplasztika: egy jó ideje nem lehet már tb-re megcsináltatni, ikreknél 3as ikreknél sem, sőt sebészeti indokkal is csak a sérvet ill. szétnyílt izom varrását fizeti a tb, a többi részt nem.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Potykamanó,
én is megkérném, hogy avasson be mire készül, aztán megmondanám neki, hogy felejtse el. Nálunk még pici korában próbálkozott, de leállítottam, azóta még csak meg se nézte. Írj majd, mi volt!

Anda,
a hasplasztikáról nincs infóm, csak azért kérdeztem, mert nekem van ismerősöm, aki a mellét csináltatta meg tb-re. De csak mellfellvarrást csinálnak, mellnagyobbítást pl. nem. Szerintem érdemes lenne rákérdezned, hátha mégis.

Hunci,
még neked akartam, hogy ha terveztek kistesót, akkor lehet, hogy a 0-ás ülés hasznosabb lenne. :roll:

Ma bezsákoltuk a köldökzsinórvér-csomagot is, most már minden kész. :D
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: