Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi, Málna és Matyi nagyon gyors felépülést, sok-sok tejcsit és mihamarabbi hazamenést kívánok!!!

Kép
kata05
 
 


Zsófi itt, ebben a fórumban is gratulálok!

t-pk
 
 


Remélem, minden rendben lesz Zsófi babáival :) Olyan kicsikék még...
Hányadik hét volt ez nekik?

Én nem kaptam meg az új jelszót :(

Nálunk is esik az eső, de jég nem volt.

Szép napot mindenkinek!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 

 
 

Jó reggelt!

Anna,28. héten volt Zsófi.

Ha küldesz priviben egy mail címet,nagyon szívesen elküldöm neked a jelszót.

Kép
v.andi
 
 


Zsófinak és a babákoknak gratulálok! Sok tejecskét és mielőbbi hazatérést! :)

Kriszti: a szekrény hátulja hátlemez (3mm-es) a többi része (oldal, ajtó, polcok) normál bútorlap 18mm... az ára 39,000 Ft volt, Bonyhádon vettük egy bútorboltban... :)

Ha komolyan érdekel... esetleg betudok menni... és megkérdezhetem, hogy van e máshol boltjuk... vagy van e valamilyen csomagküldő szolgálat akivel házhoz szállítanak?! Hm?
vikiviktor
 
 


Sziasztok! :)

Remélem mindenhol süt már szépen a nap, s melegszik az idő! :)
Nálunk egész éjszaka esett, már attól paráztam,h elmossa a gyümölcsnapomat az eső :twisted: /ugye cseresznyefáról elég nedves érzés esőben ebédelni :D / Szerencsére megkíméltek az égiek..
A sütőben meg ott sül a baconos-hagymás tarja szelet, mindjárt megvadulok, micsoda illata van :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

vicger
 
 


Viki, nagyon megköszönném! Komolyan érdekel, mert szekrényt kell vennünk, a két kicsi lurkó ruhái nem férnek el Ati mostani komódjában . A neten nézelődtem, de ennél csak drágábban találtam 60 körül és a határ a csillagos ég volt...
Mondjuk az osztrák ebay-en 19ezerért volt, de hát ahhoz én nem értek :oops:
Tényleg, valaki írt közülünk ebayről , hogy hogyan kell... ki is volt? Továbbképzésre lenne szükségem :D

vicger
 
 


Vicger, hős vagy! :D (cseresznye-sült tarja)

Bibi, igen, mert a munkahelyemen spanyolul beszélek, illetve egyébként is, most már portugálul is megy, olyan portunyol féle :D
Mindegyik szép és dallamos nyelv (az újlatinok), egyéni érzelem, hogy ki melyiket kezdi el... az olasz is hasznos itthon, ha jártok arra! Én kiskoromtól fogva spanyolos voltam, illetve Dél-Amerika mániás, ott az hasznos!! Most a portugál is.

Holnap megyek a cukros terhelésre, persze ma jutott eszembe, hogy megvegyem a port... volt vagy 150 Ft, és az ügyeleti díjjal majdnem 500 :D jól nyomom, ugye? :lol:

floranan
 
 


Köszi Floranan :D bár néha inkább érzem magam marhának, mint hősnek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Milyenmááá, neked kell vinni a port a terhelésesre? :shock: :shock: :shock: :shock: biztos, már azt is elsikkasztják a nagyok :twisted: :twisted: :twisted:
Atival mikor voltam, akkor még adtak, most nem tudom hogyan lesz, a héten megyek védőnőhöz beutalóért... szénhidrát nap letudom a löttyöt, de tartok tőle, h most nagyon fogom utálni :shock: Még a kecsapban lévő cukortól is összeragad a szám, most h direktben nem eszem cukrot... :?

vicger
 
 


Nekem, receptet írt a doki, bár nem tudom, minek, egy fecnire is ráírhatta volna sztem :)

Tök jó vagy Vicger, hogy kiiktattad a cukrot... én próbáltam elhagyni egy időben folyamatosan, de nem sok sikerrel
Egy picit talán csökkent az igényem.

floranan
 
 


Vicger!

Csak ámulok a kajakölteményeidtől!!!!Egyébként szerintem neked aztán tök felesleges a terhelés, mert alig eszel ch-t,de ha kötelező.....
Én lustizom továbbra is, szerencsére a pociszurkálások abbamaradtak, remélem nem jön vissza. Igaz, sokat fekszem, a család meg ugrál körülöttem. Kivéve a párom, mert ő ma megint elutazott egy hétre :cry:

Kép
arvaerika
 
 


Itt változatlanuleső, hideg :cry:

Spanyol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én anno gimiben németet és latint tanultam. Aztán főiskolásként kezdtem tanulni a spanyolt :wink:

Vicger
Ebay... van olyan amire licitálni kell, van ami simán megvehető...
Vendég
 


Zsófi, Málna, Matyi nagyon-nagyon sok egészséget, mielőbbi hazamenetelt kívánunk!!

Kép

Vicger: köszi, nekünk is tetszik bár a családnak nem nagyon. Meglátjuk marad -e.
A szobáról majd teszek fel képet, ha a párom feltölti a gépre.

Többgyerekes anyukákhoz van egy kérdésem. Az hogy az első babánál kevés volt a tej, az megismétlődhet, genetikai, vagy most lehet máshogy? Ugyanis Annával nagyon kevés volt, kb 2 hónapig kapott csak anyatejet, utána már kellett a tápszer.
Előre is köszi.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Sziasztok!

Gyorsan jövök elújságolni, mi volt pénteken a 4D-n.

Babócára "jól" hatott az eső és a hidegfront; alig akart a felvett kis pozitúrájából kimozdulni. Végig takarta a pofiját, a jobb keze a feje mellett volt behajlítva, a bal kezével fogta a bal lábát az arca előtt, a jobb lába pedig keresztben volt a másik lába előtt. 2D-n nagyon jól lehetett látni, de 4D-n állandóan árnyékot vetett az arcára. Azért egy-két profilképet és egy fütyiset tudott készíteni a doktornő.

Babóca teljesen jól fejlődik, minden mérete rendben van. Saccolt súlya pénteken 720 gramm volt. A hematoma már szerencsére nem látható.

Sikerült Apával a nevében is megegyeznünk. Mivel Andrisnak kisöcsit hoz a gólya, így végül Hargitai Máténak fogják hívni.

Remélem sikerül feltennem néhány képet:

Kép Kép Kép

Kép

Kép
hgrita
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Viki, nagyon megköszönném! Komolyan érdekel, mert szekrényt kell vennünk, a két kicsi lurkó ruhái nem férnek el Ati mostani komódjában . A neten nézelődtem, de ennél csak drágábban találtam 60 körül és a határ a csillagos ég volt...
Mondjuk az osztrák ebay-en 19ezerért volt, de hát ahhoz én nem értek :oops:
Tényleg, valaki írt közülünk ebayről , hogy hogyan kell... ki is volt? Továbbképzésre lenne szükségem :D


Kriszti: én voltam :) ... bár én az angol ebayt használom, de az alapszabályok ugyanazok, szívesen segítek !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Tarane, sajnos tejci kérdésben nem tudok segíteni.

Rita, gratula, nagyon édes Máté!! Ki csinálta neked az UH-t? Nekem Győrfi Mátyás. Ez egy képen van? Mert én mindig csak egy képet kapok, amin 4 pici van. Plusz a DVD-t legutóbb.

floranan
 
 


Floranan: Hajdú Krisztina csinálta. Nagyon kedves volt, tényleg küzdött, hogy sikerüljön ilyen képeket összehozni. Mi összesen 6 db normális képet kaptunk. Szerintem azért, mert a doktornő azt hitte nem lesz ennél jobb, és mindig fordult egy kicsit a baba, így azt is kinyomtatta. Így jött össze a 6.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Rita!


Szépek e képek Mátéról és nagyon jó a névválasztás. A legjobb barátnőm is Hargitai, neki Balázsa és Pétere van.

Szopi: szerintem nincs összefüggés. Leginkább a pihenés és a folyadék a fontos meg no stressz. Nekem egyre nehezebben indult be, Fanninál csak az.5 napon!!!De megérte várni, nem adtam pótlást, csak sokszor cicire tettem. Kép Gyönyörűim az ovis évzárón

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok,

csak egy gyors lejelentkezés. Megjöttünk a Balcsiról és azt kell mondanunk elég nagy mákunk volt, mert semmi eső nem volt ebben a három napban, sőt tegnap és ma délután kifejezetten meleg volt, szóval nem bántam meg hogy elmentünk.

Zsófiéknak itt is nagyon sok boldogságot és kitartás!!!
Ma beszéltem vele, jól vannak, a picik is, bár azzal tisztában vannak, hogy az első pár nap kritikus lehet, de megpróbálnak mindenhez pozitívan hozzáállni. Ezért drukkoljunk nekik mi is és küldjük a sok pozitív energiát. Beírtam a piciket a listába... bár nekem Zsófi kicsit más méretek mondott... na, de majd letisztázzuk.

Kép Kép
manósziget
 
 


Rita
Gratulálok Mátéhoz!
Igazán fiús lett a vonalzód :wink:

Taranee
www.lll.hu
www.szoptatasert.hu
Én úgy tudom, hogy a megfelelő étkezés, a baba korlátozás nélküli, igény szerinti szoptatása sokat tehet a tejtermelésért.
És nem szabad stresszelni!

Erika
:lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Rita gyönyörűséges kicsi fiatok van !!! :) :) :)

Taranee, egyáltalán nem törvényszerű, hogy most is kevés tejed lesz. Nagyon fontos a korai mellre tétel, értsétek születés után magzatmázasan, véresen, azonnal cickóra tenni. Nem igaz, h ilyenkor nem jön semmi a mellből, pont ellenkezőleg, a kolosztrum /előtej/ olyan immunerősítő bomba, hogy ilyen több a világon nincsen. Kb a 3-4. napon lövell be a tej, de lehet előbb, vagy később pl császárosoknál /korai mellre tétel ugye/ Elképesztő sok múlik a nagyon sok folyadékbevitelen, /ez elengedhetetlen/ és a nem stresszelésen. Na meg a babamérlegen... az az egyik legnagyobb ellensége a szoptatásnak. Amíg a baba szépen fejlődik, van napi 4-5 pisis pelus /kakis azért nem releváns, mert anyatejes babáknál van, hogy 5-6 napig sincsen széklet, mert az összes táplálékot hasznosítja a baba/ addig felesleges stresszelni, hogy mennyit evett, miért ennyit és miért nem annyit, pedig a könyvben x gramm van stb.... röhej. Nem robotok ők, hanem emberek :) S bizony igény szerint, ahogy a pici megéhezik, nem x óránként, ha éhes ha nem. Hiszen mi sem mindig ugyanakkor vagyunk éhesek, s nem ugyanannyira, nem igaz? :)
S nem mellesleg nagyon sok dől el a fejben is...

Erika köszönöm az elismerő szavakat :oops: Ez a hagymás baconos tarja pofon egyszerű, viszonylag hamar is kész, hidegen is finom, s egyébként ráadásul mennyei!!!! A tarját vékonyan felszeleteljük, nagyon kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk /sóval módjával a bacon miatt/ apróra vágott nyers vöröshagymát teszünk rá, ezt feltekerjük, bacon szeletekbe göngyöljük, hústűvel összetűzzük. Tepsibe tesszük, alá egy kis víz, a tepsit alufóliával lefedjük, s magas fokozaton sütni kezdjük, kb 25-35 percig, majd a fokozatot közepesre állítjuk. Ha a hús megpuhult, -sült, a fóliát levéve kicsit pirítjuk.
Annnnnnnnnnnnnnnnnnyira finom!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

terheléses cukor: tartok tőle, Atival nem volt gondom, de most lehet, h kitaccsolok tőle :? Citromlevet mindenesetre viszek :)

vicger
 
 


Bibi nagyon köszi! Leginkább a nyelvtudással van gondom, de Atesz hála az égnek jó angolos. Gondolom nagyjából az lehet a lényege, mint a teszveszé. A regisztráció nagyon bonyolult? Egyébként mennyi postaköltséget számolnak egy egy csomagnál,h így a fél világon át kell szállítani? Most így ezek jutottak eszembe... :)
Majd ha aktuális lesz, akkor kiabálok, ha nem bánod! :)

vicger
 
 


Császárosoknál is lehetséges a korai mellretétel!
Nálunk császárnál is egyből megkapja anyuka a babát, ha a babával nincs gond.
:lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Manó, örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek! :) Épp mondtam Atesznak, h aki a Balcsin van, nekik most nem lehet a legjobb, de akkor kegyes volt hozzátok az időjárás !

Örülök, h Zsófiék jól vannak, remélem a lehető leghamarabb hazaviheti a babókat... tudom, h ez még bőven hetek kérdése. Nagyon nagyon sok erőt küldök Zsófinak, h bírja a stresszt s legyen tejcsi, mert az most fontos nagyon, s babóknak pedig sok sok poz. energiát, h hízzanak, nőjenek, ügyesedjenek! :) :)

vicger
 
 


Mabe, akkor nálatok kivételes helyzet van. Ahogy én tudom, s beszámolókat hallottam, olvastam, a babát csak megmutatják anyukának, oszt usgyi fürdetni, majd apukának adják, míg anyut varrják...
Igaz, biztosan van még máshol is normális szülészet, legalábbis remélem :)

vicger
 
 


Nálunk úgy van, hogy apuka az üvegfalon keresztül nézheti a műtétet.
Babá kiemelés után kiadják az újszülötteseknek, megvizsgálják, elrendezik. Utána vagy az anesztes asszisztens, vagy az orvos beviszi anyukának a babát.
Anyuka ott a líra takarásában megnézheti, simogathatja a babát, aztán megkapja apuka is.
Műtét után anyuka, apuka közösen babázhat :wink:
És ez tényleg nem kerül semmibe se, csak egy kis odafigyelés!
Vendég
 


Most tűnt fel... 100-on belül vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Mabe, gratulálok! Vághatod a centit! :) :) :)

vicger
 
 


Kép

Annyira jó ez a kép szerintem!!!

vicger
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi nagyon köszi! Leginkább a nyelvtudással van gondom, de Atesz hála az égnek jó angolos. Gondolom nagyjából az lehet a lényege, mint a teszveszé. A regisztráció nagyon bonyolult? Egyébként mennyi postaköltséget számolnak egy egy csomagnál,h így a fél világon át kell szállítani? Most így ezek jutottak eszembe... :)
Majd ha aktuális lesz, akkor kiabálok, ha nem bánod! :)


A Teszveszt nem ismerem annyira ... lényeg: regisztrálsz, és ezzel egy időben egy Paypal nevű rendszerben is regisztrálni kell, mert külföldiekkel általában csak így állnak szóba az eladók ... a Paypal a fizetéshez kell: a lényeg, hogy ez egy zárt rendszer, ami annyit jelent: az eladó és a vevő nem látják egymás bankszámla és kártyaadatait, tehát jóval-jóval kisebb az esélye, hogy a számládról lenyúlják a pénzt ... átutalással és egyéb módokon nem nagyon lehet fizetni az ebayen ...

És igen: vannak licites és villámáras, illetve olyan árverések, ahol te tehetsz ajánlatot (place bid, buy it now, best offer) ...

Van egy olyan sor, hogy post to: itt jelölik meg, hogy hová postáznak alapesetben ... ha itt fel van tüntetve Mo, vagy EU, akkor Postage sornál már látod is a P&P-t (postage and packing = posta és csomagolási ktg, ami nem csak a bélyeg ára, hanem az eladó szuverén joga bármennyit mondani erre...) ... ha a post to soron nincs feltüntetve, hogy postáz külföldre, akkor meg kell nézni az item description részt: ha itt leírja, hogy nem postáz külföldre, akár ezt tudomásul kell venni ... ha itt nem írja, hogy postáz, illetve jelzi, hogy hajlandó postázni, csak kérdezz licit előtt, akkor ezt meg tudod tenni az Ask seller a question résznél ... SOHA nem licitálj úgy, hogy a P&P nincs lefixálva !!! ezzel nagyon sok kellemetlenségtől megkíméled magad :) ... még fontos az is, hogy alapvetően kétféle módja van a postázásnak: signed (=biztosított) és sima Airmail (ez kb fele anyiba kerül, mint a signed )

HA megnyered a licitet, kapsz egy automatikus értesítőt erről ... ha még aznap nem jön ezek után egy számla is, akkor írni kell az eladónak és kérni hogy adja meg a teljes összeget, amit fizetned kell (nyertes licit + P&P, ha ezt egészen konkrétan nem fixáltátok volna le előre) ... ezek után az eladótól kapott invoice levélben, vagy az automatikus értesítő levélben találsz egy olyan ikont, amire kattintva a Paypal oldalon találod magad, ahol automatikusan fel van tüntetve, mit vettél és mennyit kell fizetned ... ezek után csak követve az utasításokat meg kell erősítened a fizetést ... erről te kapsz egy értesítő mailt, és várnod kell a csomagot ....

dióhéjban ennyi ,de azért van még jó pár "finomság", amire oda kell figyelni :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Rita: édesek a képek, nagy szép kisfiú ... és a neve is telitalálat (a férjem is Máté ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Erika: Fanni cuki kiscsaj ;) :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Szopi: nekem császár volt, de valahogy egy percig sem paráztam azon, hogy lesz-e tejcsi vagy sem ... sajnos stressz volt 1000rel (de erről, a kórházi viszontagságainkról már írtam itt nektek), viszont, mivel nekem végül altatásos császárom volt, nem is tudtam semmit arról, mi is az a császár, és mi lesz utána (nekem nem volt bekalkulálva, hogy császár lesznem is olvastam utána egyáltalán, ) ... így nem is paráztam azon, hogy jajjj, császár, most hogy lesz tejcsi ... két dolog, ami valószínűleg meghatározta, hogy mégis sikerült rögtön szopizni: rengeteg folyadék (4-5 liter az első hetekben naponta, és ez tiszta víz, semmi más), és az ,hogy nem engedtem, hogy elvigyék tőlem, és ahogy nyekkent egyet, rögtön mellre tettem ... tehát nem 3-4 óránként, hanem abszolut igény szerint ... a szopival nem is volt gondunk soha;) ... az arról való leszokással annál inkább :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi!

Köszi, de egyben egy boszi is!

Vicger!
Kipróbálom a tarjás kaját!

Anyós rengeteget segített ma, le akalappal előtte, csak most, hogy pihennem kell,megint előjött a szokásos:ugye megmondtam, hogy nem kellett volna ez a baba duma, hogy nem fogom bírni...
Ha nem a baba miatt csinálnám, inkább belepusztulnék, de akkor sem kérnék segítséget....jaj, bocsi a panaszért,de nemrég mentek el, és annyira átveszem a negatív rezgéseket, ami belőle árad.

Kép
arvaerika
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1243880636.351.jpg[/img]

Annyira jó ez a kép szerintem!!!


NEkem is tetszik :)

Holnap délután megyünk dokihoz, uh is lesz, már alig várom, hogy lássam Brumikát !!! :)

Közben gyorsan írom: hazaérkeztünk a szüleimtől, nagyon jó volt náluk, de azért olyan jó hazajönni is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziaztok megjöttem én is a balcsiról.

Jesszus micsoda hírek,

Zsófi,kitartást és egészséget kívánok nektek.Nagyon drukkolok!!!!!

Rita,szégyenlős kicsi fiúcska,enyje,d azért látszik a képeken,remélem én is eljutok majd 4D-re....egyszer.

Erika nagyon szépek a gyerkőcök.Anyós ne dumáljon,hanem segítsen,elég szomorú hogy ennyire nem várja az újabb unokát!!!Az enyém már tűkön ül sztem.

Többiek bocsi de nincs reagálás,mert fáradt vagyok.

Milyen volt a Balcsin???Nagyon rövid.Elkélt volna még pár nap,sajna a napozás nem jött össze,leginkább a házba voltunk,mert az idő nem volt annyira csodás,bár ma a sógorom és az unokaöcsém fürödtek a balcsiba.Én be nem mentem volna ennyi döglött angolna mellé,,pfujjjj!!

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk :)

Zsófi, Málna, Matyi, nagy gratula nektek, és az elkövetkező hetekben szép gyarapodást, sok tejcsit, jó egészséget és minél előbbi hazatérést, kívánt súlyocskák elérését kívánok Nektek.
Sokat gondolunk rátok, és továbbra is mennek a pozitív energiák++++++++++++++++++++++++++++++++++

Floranan, egy nap csuszával, de nagyon boldog névnapot kívánok neked :)

Süti, sajnálom, hogy a napozás nem jött össze :cry:

Kriszti, tarjás recept téllleg nagyon jól hangzott:):)

Erika, gyerkőcök nagyon édesek a képen:):)

Mabe, sajna nálunk előre megmondták a kórházban, hogy a műtét után a babát nem sokáig fogom látni, és a műtőben való mellre tételt felejtsük el :( + ugye utána egy napig az őrzőben leszek, és oda is csak kb. kétszer hozzák fel a babót fél órára, és más műtét miatti nők is lesznek a kb. 10 ágyas szobában, nem tudom hogy venné ki magát a mellre tétel, biztos majd a helyzet adja magát.
Azért remélem már sikerül ott is, ha meg nem, azt sem gáz. Utána úgyis éjjel nappal adhatom majd neki a fincsi tejecskét:):)
De az tök jó, hogy nálatok ilyen pozitívan áll hozzá a kórház az első mellre tételhez:)
Van valamelyik videomegosztón, már nem emlékszem melyiken egy videó, császár után az apukák mellkasára tették a babókat, annyira megható, olyan aranyosak a kispapák a kicsikkel:)

Taranee, no para, tuti, hogy sok tejcsid lesz most :)
(Lehet, hogy hülyeség, de én már néha most is programozom a ciciket, hogy készüljenek a sok tejcsire, mert Niki babának szüksége lesz rá:):))

Rita, gratula a kis kukishoz:) és nagyon szép nevet találtatok, és a fotók is nagyon szépek:):) Olyan jól látszik a kis arcocskája:):)

Én is bocsi, ha most mindenre nem tudok reagálni :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Sziasztok.

Egy gyors bejelentkezés. Mivel elég fáradt vagyok, így csak holnap olvasok vissza (ha nem baj).

Zsófinak és a kicsiknek sok-sok tejcsit, és jó egészséget kívánunk!!!

Ja, és tettem fel pár képeket a pic-ra. Ezúton is köszönöm a jelszót! :wink:

spickey
 
 


Zsófi!

Gratulálok én is a babákhoz! :):)
Elég korán jöttek, de kívánom, hogy minden akadályt ügyesen vegyenek, nektek meg kitartást!!!

Taranee!

Szerintem az alapvető kérdés, hogy mi okozta a kevés tejet?
Milyen volt a szülés, mennyi idő elteltével és hogy keződött a szopi, volt-e mód már a szülőszobán mellre tenni, milyen volt a kórházi gyakorlat utána (mennyi időt lehettél a babával, engedtek-e bármikor szoptatni, adtak-e pótlást már ott (cukros víz, tápszer)).
Otthon hogy folytatódott? Igény szerint szoptattál-e, hogyan (mennyi időnként, mennyi ideig, váltott mellből vagy egyből), milyen volt az otthoni feltételek (pihenés, étkezés, ivás elegendő volt-e). Mit tettél, amikor kiderült, hogy nem elég a tej? VOlt-e más akadályozó tényező (baba sárgasága, mellseb, mellgyulladás)?
A későbbi dolgok sokat számítanak a szoptatásban, de a kezdés egyáltalán nem elhanyagolható, sőt!
Még messze van, de először is érdemes alaposan felkészülni a szoptatásból, másrészt fontos lenne, hogy minél hamarabb, jó technikával kerüljön mellre a baba, és a kórházban is, amikor csak igényli, megszoptatni, ha aluszékony, akkor ébresztgetve is.
Probléma esetén a leghamarabb szaktanácsot kell kérni (pl. LLL-es szoptatási tanácsadók).

Én úgy tudom, nem kell rengeteg folyadék, a normális mennyiség elegendő (de az kell, és az anyukák ilyenkor sokszor elfelejtenek inni, inkábbb ez a baj). Ennél is kiegyensúlyozottnak kell lenni...

A császár miatt nem érdemes aggódni, hogy lesz-e tej. Még akkor sem, ha nem kerül mellre rögtön, sőt csak jóval később. Nekem a 2. császár volt, altatásos, reggel 8-kor, nem került mellre, aznap csak 1-szer kaptam meg, de akkor sem szoptatni, másnap tudtam csak először megszoptatni, ennek ellenére, úgy hoztuk haza a kórházból, hogy már visszanyerte a születési súlyát és majdnem 10 hónapig kizárólagosan szopizott (nem az én döntésem volt, nem akart elfogadni semmit), és végül 21 hónaposan hagyta abba...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Zsófiéknak gratulálok! Sok erőt a piciknek és mielőbbi gyarapodást! Még olyan picik!!!

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Sziasztok,

a szopihoz csak annyit én császáros voltam. Műtétkor csak megmutatták a picit és megsimizhettem, aztán már vitték is el. Apuka végig a műtő előtt izgulhatott... de a mérésnél, fürdésnél, öltöztetésnél ott lehetett, aztán már került is a pici az újszülött osztályra. Én meg az örzőbe... az nálunk is olyan, mint egy nagy karám, min. 10-12 frissen műtött... és nem csak császáros!! (ez engem eléggé felháborított). Míra 12.50-kor született és először 6-kor kaptam meg szoptatni. mondanom sem kell fogta a nőci és csak úgy lerakta a mellém... Mivel spinális érzéstelenítőt kaptam, így 24 óráig tilos volt felemelnem a fejem is, akkor képzeljétek el mit kezdtem a csöppel ott mellettem, azt se tudtam most mit csináljak, hogy fogjam meg. Még szerencse, hogy párom is ott volt, és ő fordított el valahogy (mert ugye a friss vágástól, meg a belőlem kilógó csövektől nem igazán ment magától) és végig megtámasztott, míg mi ott próbálkoztunk egymással. De olyan kis ügyes volt már mindjárt az első pillanatban, hogy nem volt gond. Nálunk min. 2 nap kell az örzőben lenni, s ide csak szopi időben hozzák ki a babákat (éjjel nem!), tehát 3 óránként... mondanom sem kell, hogy mit lestem mindig az órát és hallgatóztam, hogy mikor hozzák. Ez volt pénteken, majd vasárnap délután lemehettem a rooming-in-be, de ahol elvileg éjjel-nappal velem lehet a kicsi, de éjszakára inkább beadtam, mert olyan szobatársam volt, hogy így láttam jobbnak a pici miatt... De napközben végig velem volt és nyomattuk a szopit ezerrel. nekem 3.-napra volt iszonyatos nagy cicidurr, szinte nem is akartam hinni a szememnek és onnantól kezdve semmi gond nem volt. Próbáltam persze odafigyelni, hogy olyat egyek amitől jobb lesz a tejcim, meg elég folyadékot inni. Még a fogyókúrával is vártam, mert valahogy nem fűlt a fogam a tápszerhez. Sem anyagilag sem erkölcsileg, így mindig is azt hajtogattam, hogy az én lányom nem fog kapni tápszert, hanem addig szoptatom, míg nem térhetünk át a tejcire... Így is lett, 14 hós korában választottam el, szerencsére gond nélkül. Szóval sztem az akaraton nagyon sok múlik. Sokan beleesnek olyan csapdába, ha picit kevesebb tejci van (szerintük) mindjárt adják a pótlást vagy az aranytartalékból olvasztanak ki és adjá koda cumisüvegben. Ez a lehető legrosszabb, amit lehet csinálni ebben a helyzetben. Én is az igény szerinti szopi híve vagyok... egy idő után úgyis abban is lesz valami rendszer...
Na, de se okoskodni nem akarok, se lenézni senkit, aki nem akar ilyen erősen szoptatni... az ő dolguk, de az biztos, hogy soha meg nem fogom érteni.

Kép Kép
manósziget
 
 


Süti, akkor felétek nem volt olyan kegyes az időjárás... én vasárnap is meg hétfőn is ki tudtam ülni napozni... na jó nem bikinisen, de rövid gatyósan. :lol: És amúgy is végig kint voltunk, a lakás jóval hűvösebb volt.

Rita, neked gratula a kukachoz. :lol:

Taranee, nekem még mindig tecc a Marcell. A nevetekkel együtt meg főleg. :) M.M. én meg B.B. vagyok! ;) :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Floranannak és Bibinek utólag is nagyon boldog névnapot!!!!

Kép

Kép Kép
manósziget
 
 


SZIASZTOOOOOOOOOOK!

Ma itt vagyok Anyuéknál, meg holnap is egész nap, tudunk csevegni. :)

Zsófinak és a Picuroknak jó egészséget kívánok, én is csatlakozom az energiaküldő-csapathoz. :)

Nagyon hiányoztok! Csak ezt az oldalt olvastam, úgyhogy néhány dologra reagálok csak. :)

Vicger!
A kajáktól, amiket említettél, csorog a nyálam. :D Nem semmi! :)
A kép érdekes, mondjuk én ijesztőnek találom. :oops: :)

Rita!
Éééédi Máté Baba!!!! :)

Erika!
A gyerkőcök gyönyörűűűűűűűek!!! :)

Balcsi nekünk is nagyon jó volt. Mondjuk mi hétfőn mentünk, és szombat délután jöttünk, még fürödtünk is a Balatonban. Illetve Robi úszott egyet, én meg combig betapicskáztam. :)

Floranan!
Én is holnap megyek terhelésesre!!! :) De nekem annyit mondott a háziorvos, hogy sima kristálycukor is megteszi 75 grammot kell 1 dl vízben feloldani, és igen, lehet bele tenni citromlevet, mert nem változtat semmit, ellenben legalább azt gondolhatod, hogy édesre sikerült a limonádé. :D

Mi a helyzet a találkozóval? Alakul már valami?

Milyen új jelszó van? Mert tennék fel akkor Balatonról képeket. :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Nem olvaslak titeket pár napig és olyan hírek vannak, hogy csak pislogok!

Zsófinak és a piciknek nagy gratula, minden jót kívánok én is nekik, hogy minél hamarabb otthon lehessenek, és erősödjenek!

nekem azt mondta a doktornő, hogy mostantól bármikor mehetek a terheléses vizsgálatra, de jobb lenne,ha a 28-30. hétre tervezett uh-hoz lenne közelebb az időpont. így én csak a jövő héten megyek! az pont középen van!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Aranynap: elküldtem a jelszót priviben, remélem megkapod!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Sziasztok!

Aranynap, de jó, hogy jöttél, a gépetek mikor lesz már üzemképes?

Ja, a mai felkészítőre megy valaki? Én úgy tűnik, nem tudok ma menni :cry:

Astrid, neked elküldtem napokkal ezelőtt a jelszót priviben, megkaptad?

Aranynap, neked pedig most küldöm priviben :)

Bibi, neked is boldog névnapot kívánunk Niki babával :) :)
Vendég
 


Vera, megelőztél, akkor én már nem küldöm Aranynapnak :lol:

Terhelésesre én is csak a 26. héten megyek majd.
Vendég
 


Gratula Mabe! :D

Erika, nagyon édes kép!! Anyóssal ne foglalkozz!!

Vicger, jó kép! Emlékeztet a Bodies figuráira, mondjuk azokat most ne nagyon nézegessük inkább....

Köszi Boboka és Manó! :)

Túlestem a cukroson, nem sikerült Pünkösdhétfőn se citromot se levet szereznem, vittem két narancsot, azt nem engedték beletenni :) szörnyű volt az íze, még most is a torkomban van, pedig utána ettem is sósat..... de túleste rajta, kész. A nő, aki vette a vért, ő is tök bunkó volt, de legalább előremehettem mindkétszer. Holnap du lesz eredmény.

Aranynap, neked milyen volt?

Balatoni nyaralókat isten hozta újra itt :)

Láttam buszon, hogy van bérlet kisgyerekeseknek. Ma reggel rákérdeztem, hát..........
1. Csak budapesti bejelentett állandó lakcímmel, mert a főváros támogatja... az kit érdekel, hogy kb. 100 méterre lakunk a határtól, és mindent benn intézek, ide járok dokihoz, kékbusz megy hozzánk még, stb stb
2. Csak Gyes és Gyet alatt (azt sem tudom, mi a Gyet.)
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

floranan
 
 


Boboka!

Igen! :):) Köszönöm! :):):) Csak valamikor késő este vettem észre és már nem volt erőm válaszolni...

Astrid

Kép
astrid
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?