Új privát üzeneted érkezett!

Hali Lányok,

Pillanatnyilag le van korlátozva a netünk (tehát még az oldalt sem tölti be), most gyorsan apáéktól bejelentkezem, csak amit gyorsan átfutottam.

Bigsis,
semmiféle harag nincs sem priviben, sem nyilvánosan :D , amit ide beírok, az megvitatásra van szánva, úgyhogy a kéretlen véleménynyilvánítás nálam nem értelmezett ebben az esetben.

Dana,
van törp igyekszem mihamarabb küldeni. Mit csináltok ennyivel? Vagy ezt beváltják?

Vízbekakilás kísérlet értékelés:
Időpont: tavaly
alany: Sebi :D
körülmények: strand, fürdőpelus
eredmény: minden előzmény nélkül belekakilt a vízbe, azonnal kikaptam, a pelus szart sem ért, nem sok híja volt hogy kiürítsék miattunk a Rómait :oops:

Na, hirtelen ennyi, remélem hamarosan normálisan tudok olvasni, írni

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:28-kor.
pankaa
 
 


Panka, szerintem annyira nem veszik szigorúan a körzetességet, illetve szerintem az a tény, h a gyerek már oda beszokott, nagyobb nyomatékkal esik latba, mint hogy közben elköltöztetek. Én még kicsit várnék, majd amikor tényleg már a másik helyen lakunk akkor mellesleg jelleggel bevallanám :D De akkor olyan messzire viszitek bölcsibe? Vagy az a munkához közel esik?

Kép
Kép
agiboldi
 
 

 
 

Sziasztok!



Ma voltunk genetikai uh-on, és hála, mindent rendben találtak! Az AFP is nagyon jó lett, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk. A baba nagyon szemérmes volt, mert sajnos nem tette szét a lábacskáit, így a nemét még nem tudjuk. De ez a legkevesebb, az a lényeg, hogy egészséges legyen :) Apa is és Áron is jöttek, sokat beszélgetünk a tesóról, kíváncsi vagyok mennyit fog föl belőle Áron :)

Hú, bodzaszörp, imádom!!!! :) Kár, hogy én még nem szántam rá magam, hogy csináljak, de örülök, ha az alap háztartási dolgokat el tudom látni. A 10 kg cukor kicsit mellbevágott, de aztán láttam, hogy az már az ipari tételhez kell :) :lol:

Vízbe kakált: Áron még csak 2x kakált bele a vízbe, az is itthon történt. Máshol még nem fordult elő, és mivel tavalyról egy csomó pelusunk maradt, mi majd ezeket használjuk el a nyáron. Túl sokszor úgysem megyünk, a strand vízbe be nem teszem a lábam, max nyílt vízbe.

A hétvégén voltunk Sopronban céges kiránduláson. Voltak izgalmak, mert szerdán Áron újra hányt, túl gyorsan hagytunk föl a diétázással, kapott tejpépet is, az betett szegénykémnek :( Nagyon megijedtünk, dokihoz elmentünk, hála, nem talált semmi komolyat, de a diétázást és a sok folyadékot szigorúan tartani kellett (volna).... Ahogy hazaértünk a dokitól, Áron egyből olyan kajákat követelt, amik tilosak voltak (tejpép, joghurt, banán), bezzeg a ropi nem kellett neki.....
Aztán mivel csütörtökön már nagyon jól volt, pénteken megkockáztattuk a kirándulást. Nagyon jól bírtuk, bár az első napi 5km-es túrán majd kiköptem a tüdőmet, mennyire gyenge vagyok fizikailag :( Áron sem tett egy métert sem, egyfolytában az apja nyakában volt.

Dana,
Nekünk is van 3 törpünk, szívesen elküldöm. Majd megírom priviben, mik vannak meg, bár azt hiszem, amiket felsoroltál, egy sincs :(

Lora,
Hú, ez a Brigi! Tényleg tök ügyi :) Áron most mondókázás terén ugrott nagyot :) Annyira édesek! Hihetetlen, milyen gyorsan fejlődnek!
A bicajtúrához kitartást! És jó időt! :)

Óvoda: én az úszást preferálom most. Jó lenne, ha már ilyen kicsinek megtanulna úszni! Nyelvtanulás: nem!

Panka,
Jó ötlet, ha csak néhány hét múlva szólsz :) Akkor már csak nem tesznek ki Titeket! :) A fóti bölcsi nem sikerül???

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:27-kor.
pankaa
 
 


Dana!
Úgy mlékszem Te kerestél anno macis szilikon sütőformát.Most találtam egyet:
http://www.wpro.hu/index.php?content2=t ... t=termekek

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Dolgozó Mami jelentkezik.

Összefoglalva röviden: nagyon fáradtak vagyunk, én is, Linus is, Apja is. Hálistennek az alvás megoldódott, minden gond nélkül alszik a bölcsiben 1-1,5 órát! Enni a főzelékeket nem eszi meg, de minden mást igen!
Sajnos elég fura a rendszer: két dadus van a csoportra, az egyik 8ra, a másik 10re ér be, a 8 órás elmegy 2kor, a másik marad 3 ig. Sőt reggel és délután is összevont csoport van - azaz tök ismeretlen dadushoz adom le, ha 8 előtt viszem, és ismeretlentől veszem át,, ha 3 után megyek érte! Azt sem tudták pl tegnap, hogy hol van a Linus - még jó, hogy körbe van kerítve az udvar, ki nem mehett. Megtaláltuk ugyan, de tiszta kaka volt, és már jócskán bele volt száradva... :cry:


SNO: javulást a gépednek! Sebi még mindig lelkes az oviban?

Helga! Gratu a jó eredményekhez! Szerintem rengeteg mindent felfognak maguk körül ezek a csöppségek! Linus is olyan dolgokra emlékszi, olyanokat idéz fel, ami hónapokkal ez előtt történt és nem is emlegettük az óta, sőt, számunkra lényegtelen dolognan tűnt... Pl. Anya nézd, itt ettünk Lucával fagyit! ( Luca, volt kolléganőm kislánya, akkor és azóta sem találkoztak!)

Pankaa: jobbulást nektek! Jól hangzik az organza függöny! Én simát ekartam venni mostanában és 1200-ft6m-nél olcsóbban nem találtam!

Meli: mi már tavaly nyáron is kisbugyiztunk a strandon, élvezte... Az úszópelusunk mosható, de medencében a folyamatos csúszdázást nem bírta...

Megyek ebédelni... egyedül
:cry:

nanica
 
 


Hahó,

Panka, gyógyulást!

Nanica, jó étvágyat! Hamar megszokod :wink:

Ilyen szempontból a mi bölcsink nagyon rendben van, meglepő módon bármelyik gondozó vagy dadus, sőt az összes takarítónő tudja, h én a Boldi anyukája vagyok, és h aznap mit csinált, evett-e stb... Már el is tűnődtem, h Boldi valami különös kis gazember lehet-e, h ennyire ismerik? :lol: (ettől függetlenül beszáradt kaki és/vagy takony előfordul...) :oops: (ráadásul a többi szülő is tudja, a Boldi nevét, és h én az anyukája vagyok, én meg csak Lillust tudom) :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


mmm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:26-kor.
pankaa
 
 


Még mindig nincs net, úgyhogy vendégségből.

Ditke,
Nem bántásból írtam a Zalakerámiás csempét, csak ténymegállapítás volt. Nekünk is az van, és ha sok pénzünk lett volna, akkor is az lenne, mert nekem is nagyon tetszenek.

Rita,
Gratulálok a költözéshez, hogy hogy csináltad ilyen fájdalommentesen azt el sem tudom képzelni!
Én is úgy tervezem, hogy az egyik szoba lesz a közös háló, a másik a játszószoba. Persze még az érintettek változtathatnak az elképzelésen.
Nekem is árt a sok gondolkodás.

Pann,
Ha egyre jobban vagy, akkor nem lesz gond, ha mégis kipróbáljátok a 40 hetes terhességet, ha meg nem, most már akkor sincs gond.
Igen, a chicconak van üveg cumisüvege, de láttam már nagyon hightech üveget, teljes külső gumiborítással, hogy ne törjön, gondolom egy kisebb autó áráért.

Lora,
Én sem vettem Sebire a beilleszkedőset:-)

Bigsis,
Most látom, hogy egy levelem nem került elküldésre!
A Fertő tó, Balaton körbe bicózása nekem is nagy álmom.
Határozottan jobb választásnak tűnik nekünk is az ovi eddig.
Ha összefutsz az ismerősöddel kérdezd meg légy szíves.
Az ikres kérdésnek volt valami előzménye, vagy csak sima körkérdés? Egyszer láttam egy 4D-s uh videót róluk, és majdnem rosszul lettem, annyira össze voltak passzírozva. Meg nálunk a családban 3 ikerterhességből 2 rosszul végződött, úgyhogy félnék tőle. De ugyanakkor meg annyira érdekes...

Na ezt most elküldöm, aztán olvasok tovább ha tudok.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Szaisztok!

Nagy nap volt a mai, megvolt az első CTG. Nem volt túl jó, mert egy órát vártam, h bejussak, aztán fél órát lógtam a gépen, aztán megmondták, h nem jó az eredmény - hurrá! mi lenne, ha egyszer vmi rendben lenne - , úh meg kellett várni a dokimat, aztán bejelentkezni uh-ra, megint megvárni a dokimat, h megcsinálja az uh-ot, aztán kiderült, h minden rendben, csak elaludt a baba a ctg végére. Komolyan nem értem, h mire volt jó ez az egész. :x

Egyébként nálunk semmi izgi, Gergő megint többször is ébredt éjszaka, úh én is majdnem elaludtam a ctg-n, nem csak a baba. :lol:

Helga! Én nem tudom, h Gergő mint gondol, de a "Réka baba=pocak" egyenlet biztos, h áll nála. Sztem azt nem érti, h a pocakban van a baba....bár a múltkor azt mondta, h Réka ki fogja törni a hasamat, és úgy fog kijönni, úh lehet, h mégis érti... :roll:
Szégyenlősség: Réka sem mutatta megát! :wink: Nem mentek el egy 4D-s uh-ra? A 18. heti uh után iszonyú sokáig nincs újabb uh. :roll:

Panka! Most május van, csak nem küldenének el ilyenkor, mikor nyakunkon a nyári szünet, nem? Gondolom, ha nem tetszik nekik a költözés, akkor is csak szeptembertől kéne új bölcsit keresnetek, nem? Legalábbis nekem így lenne logikus. :roll:

Strand: nálunk még nem volt vízbe kaki, és csak rendes fürdőgatyeszt kapott a fürdéshez. Én annyira hittem abban, amit a babaúszáson mondtak, h vízbe nem kakilnak a babák, h most kissé meg vagyok lepve. :roll:

Bölcsi & kakis pelus: ezek után felmerül bennem a kérdés, h a pisis pelust vajon hányszor váltják naponta? És a pelenkacsere elmaradása vajon a lustaságnak, az időhiánynak, vagy a pelushiánynak tudható be? :roll:
Vendég
 


sziasztok

bölcsi
tök érdekes, h mekkora szokásbeli különbségek vannak. nálunk is ismerik kelét és rólam is tudta a vezetőnő, h kinek vagyok az anyuja, ami nekem két okból is nagy szám, az egyik, h kele ugye csak két napot jár, a másik, h nekem viszont egyáltalán nincs arcmemóriám :oops:

pann
nem lehet pelushiány, mert azt mindenki maga viszi :twisted: itt délelőtt és du is van peluscsere menetrend szerint +extra balesetek. kicsit csodálkoztam is rajta, sztm ez túlzás, de azt is megértem, h egyszerűbb nekik egyszerre az egész bandán végigmenni, mint állandóan figyelni, ki-h áll. nálunk nincs átöltöztetés, amiben vittem, abban hozom haza, max ha extravizes lesz, akkor cserélnek.
gratula a lassan 35. héthez! legalább lesz összehasonlítási alapod, én n kíváncsian várom a beszámolód :lol: :twisted:

ikrek
nekem sem volt világos, h került ez szóba. amennyiben az a kérdés, h ki vállalna önként, hát nem tudom. sokáig azt gondoltam, h az egy büntetés, de most már talán nem lennék annyira betojva. nemrég vigyáztam a barátnőm egyéveseire két órát és csak lestem, h mennyire jól elvoltak, gyakorlatilag elszórakoztatták egymást. visszagondolva az egyéves kelére, hát nálunk nem volt ilyen idilli a fürdés előtti 2-3 óra :lol: mindenesetre sztm "első gyereknek" ikreket kapni az iszonyú nehéz lehet. ja és egyetértek snorsival, egészség szempontjából elég nagy kockázat.

panka
én asszem nem szólnék a költözésről :oops: mondjuk nem is szoktunk a gyerekeken kívül másról trécselni, úgyh nemhiszem, h szóba kerülne. emilinek jobbulást! jó vicc, h azonnal menj érte, sztm 2 óra még bele kell, h férjen, főleg bp-en, ha azonnal eldobsz kaszát-kapát, még akkor is beletelhet ennyibe az utazás :cry:

helga
kirándulás szuper lehetett! áron h viselte a buszozást? ült v rohangált?

bigsis
bár nem nekem szólt a kérdés, de sztm is itt nem szokott lenni sértődés (ne is legyen), nyilván azért írunk le vlmit, mert úgy gondoljuk és sztm tök jó olvasni, h más h gondolja. (persze a legjobb, ha uúgy :lol: )
szvl én remélem, h mindenki le szokta írni, h miről mi a véleménye. mondjuk most a nyelvtanuláson kicsit elcsodálkoztam, h senki nem gondolja, h beiratná a gyerekét, miből él akkor meg pl a helendoron? :twisted:

háztáji hírek
vidéken vagyunk a nagyszülőknél. gyakorlatilag egész nap nem látom kelét, kizárólag a nagypapi létezik számára. n fura érzés :roll:

majus3
 
 


Május! Akkor mi egy cipőben járunk, csak nálunk ez állandóan fennálló helyzet. Nálunk is a "Nappapa" a legjobb program, és mivel itt lakik egy ajtónyira, gyakorlatilag be kell zárnom Gergőt, h ne ott lógjon állandóan. :? Elég rossz érzés, h én nem vagyok elég szórakoztató, de most ott tartunk, h ma pl. már a reggelit sem ette meg, mert fontosabb lett volna átmenni. :( Számomra rendkívül frusztráló, h ha engedném, csak enni, aludni, meg pisilni járna haza Gergő, így viszont - ha nem engedem - rendszeres a hiszti az ajtó előtt fetrengve, h "Átmenni Nappapához!" Persze, tudom, "Milyen jó lesz nekem majd, ha itt lesz a Réka, akkor lesz aki tud foglalkozni Gergővel, stb", de én nem akarom, h Gergővel más foglalkozzon. Bár ez biztos n önző és gyerekes hozzáállás, de akkor is. Akkor se.
Vendég
 


Sikerült hazatérni a kórházból. :D Nati szülinapja remekül sikerült. A buli kezdete előtt felhívtuk az egyik vendéget, hogy siessen, mert nekünk kórházba kell menni. Gyors taxi, amint megjöttek elmondtuk, hol vannak az ajándékok, a torta meg a gyertya és húztunk a Klinikára.

A hányás-hasmenés, görcsök, szédülés stb tünetekből a kórlapon "vesetájéki fájdalom" lett. Vasárnap kaptam 1,5 l infúziót, vénás antibiotikumot. Mást nem is. :twisted: Imádom a kórházakat, nemhogy kaját nem adtak, de azt sem kérdezték meg, hogy esetleg kérek-e egy pohár vizet, miközben oda voltam kötözve a szülőszobán a CTG-re és az infúzióra.

A vérvizsgálat és vizeletvizsgálat legjobb értékeit sikerült kiütni, a legtöbb 3 v. 2 csillagos volt.

A poén, hogy már hétfőn is jobban voltam, mint azelőtt talán hónapokig. Ebből gondolom, hogy ez már rég fennállhatott, csak nem ütötte meg a tűréshatáromat, hiába voltak a leleteim eddig is gyászosak. Igazából csak tippeltek, hogy mi is lehetett a bajom. Vesegyulladásra kezeltek, bejött, így ez lett a diagnózis. Ha valaki úgy gondolja, hogy rossz a kórházi kaja, próbálja ki sómentes változatban. 8)

Most egy laza diétát kell tartanom, ami a napi sófogyasztást korlátozza, 2 g-ra. Ez egy nagyobb csipet sónak felel meg. Annyit tesz, hogy nem ehetek semmilyen készételt, felvágottat, sajtot, húst sem sózhatok. A kórházi dietetikust elkaptam - nem jött volna magától, áááá - és elmondta, hogy mit is ehetek, eléggé kikerekedett a szemem. Ránézett az asztalomon álló Szentkirályi vízre, még arra is mondta, hogy az "pazarlás", mivel feleslegesen van benne nátrium, amit nekem szinte ki kéne iktatni. Az elfogadható mennyiség azt jelenti, hogy egy csecsemő étrendjére kéne átállnom. :roll: Emellett pedig tartani a fehérjebevitelt, ami a testsúlyomnak megfelelően napi 400g húsnak felel meg. Persze só nélkül.

A gyerkőcök jól bírták, hogy kórházban vagyok, bejöttek, randalíroztak. Szabi az első nap fejjel leesett a padról a kőre, szerencsére viszonylag lassan, de nem is ő lett volna, ha ezt kihagyja. Miután ma kijöttem, egyenesen húztunk a gyerekdokihoz, mivel mindkét gyerek csorog, Nati meg ráadásul rondán köhög is éjjel. Zajlik nálunk az élet. :mrgreen:

Volt uh, bébivel minden rendben, 2470g volt, így ma már a súly alapján nem is számít koraszülöttnek. :D Kapatam tüdőérlelőt, persze nem saját részre :wink: , hogy ha esetleg mégiscsak megjönne, akkor ne legyen gond. Jövő hétre várhatóan már el is éri Szabi születési súlyát. Kicsit fű alatt, de azt mondták, hogy a szurinak az is a hatása, hogy nem szokták végig bírni a terhességet, inkább előbb jönnek, 37-38. hét körül. Úgy legyen. :D

Ikrek:
Mindig irigyelni szoktam a csini ruhákba felöltöztetett ikrek szüleit. Persze már csak akkor, amikor jópár évesek, a terhességet és pici kort kihagynám.
Most pillanatnyilag jobban félek tőle, mint eddig. Egy régi kolléganőm látogatott meg, majdnem Natival egy időben születtek az egypetéjű ikrei. Sajnos transzfúziós probléma volt a két gyerek között, az egyiknek szívproblémái is voltak, ezért rohamcsászárral megszületteka 26. hét körül . Mindkettő sérült, de éltek. A nagy majdnem elérte az egy kilót, a kicsi 480g-mal született és ami csak jöhetett, jött is. 7 hónapig voltak kórházban, a kicsi sajnos stroke-ot kapott, emiatt az agya jelentősen károsodott. Járni, beszélni képtelen, alig lát, még most is csak gyomorszondán át lehet táplálni és a sérülés még csak rendesen fel sem mérhető, de küzdenek érte rendesen. Szerencsére a nagy megúszta. Két éves kora körül már szájon át is tudott enni, mozgása, értelmi színvonala megfelelő.

Panka,
Elég érdekes ez a jöjjön azonnal hozzáállás. :roll: Nem tudom, mit képzelnek, nagyon kevés olyan szülő van, aki megteheti, hogy egy riasztás után egy órán belül ott van. Ha meg kihívja a mentőt egy köhögő gyerekhez, szeretném látni, amit a mentőstől kap. :twisted:
Nekem csak ovis tapasztalataim vannak. A beiratkozáskor kell(het) a körzetben lakni, az megvolt. A többit én nem mondanám a bölcsiben. Natinak van olyan ovistársa, aki nálunk lakik, mivel a lakásuk Zuglóban van és ott egy rossz oviba vették fel és inkább jött ide.

Kép KépKép
lorca
 
 


Rég jártam,alig van időm!


Lorca,nem hangzik túl jól,amit felvázoltál magatokról,de a hsz hangulatán azt érzem,h abszolút túl vagy a nehezén magadban.Sómentes diéta gáz,el sem tudom képzelni,amennyit naponta megehetsz az kb.2 szelet kenyérben benne van.Fehérjebevitel tejjel,kefírrel?Én csak magamból kiindulva,mert a húsnak a látványát sem bírom.
Örülök,h Dani elérte a kívánt súlyt.

Pann,én Dénest pont akkor szültem,ahol most tartasz,lehet,h mégis 40 hétbe csaptok át???Frusztráló valóban,h a gyereked lóg a nagyszülőn és teszik rád,D-nél egyszer fordult elő,de rendesen megsértődtem.Ha egy mód van rá,én kisajátítom :oops:

Ikrek:vágyam volt,de a kihordás-megszületés veszélyeit tekintve inkább ne.És május,ha nem első gyerekek,akkor meg még horrorabb szerintem,most gondolj bele,h egy örökmozgó,épp csak szobatiszta 2,5 éves mellé 2 kis állandóan fentlévő,maratoni szopis baba.Neee.
Dénest kérdeztük apával:milyen kistestvért szertnél,kisfiút,vagy kislányt?Tudod,a Petrának a kistestvére a Máté,ő kisfiú....te mit szertnél.
Dénes nagy bölcsen:mindkettőt....
Szóval nálunk be van rendelve.

Panka,jól hangzik a függöny ára.Szerencsések vagytok.Gratula házhoz.Bölcsi-késés.Hát valóban vicc,azért mentőt hívni.......ez meredek kijelentés.

Helga,minden elismerésem,én tuti nem mennék ilyen gyalogtúrára félidősen.És én is remélem,nálunk is szégyenlős lesz a pocakpocok.

Nanica,még jó,h meglett Linus
:? ez számomra a n durva kategória,amikor nem tudják,h hol a gyerekem,nem h mit csinál?????Mert persze enyém mindenben benne van és lássuk be,mennyi veszélyforrás van egy gyerekbarát helyen is...

Orsi,a ti vízbekakitok jó durva...vettem azért úszópelust,csak h legyen,meg viszek kisbugyit is.Aztán itthon megnéztem és van egy majdnem teljes csomi tavalyról.Így idénre van 19 úszópelusunk.Nem baj,nem romlik meg,jó lesz tesónak.

Macis tortaformát én kerestem anno,de már Orsi segédletével megszereztem.


Rólunk:Dénes naponta 2x pisil a bilibe és ülve(!!)és ha nem is kell neki,addig nyomja,amíg ki nem présel magából néhány cseppet.Az elmúlt 2 estén annyira sajtolt,h belekakilt a biliba,aztán itt ugrált örömében,h -Dénes bilibe kakilt!!!!!!Örülök neki,nincs messez a szobatisztaság.Most csak az az eldöntendő kérdés,h melyiket szeretem jobban,terhesen.A kakis belust,jól szétkenve a seggén....vagy kakis bilit sikálni :? :? :x :x de hát minden kornak megvan a maga öröme.

Kép Kép
meli1118
 
 


Jézus,bocs a sok hibáért,siettem.És már nincs kedvem szerkesztgetni...

Kép Kép
meli1118
 
 


csak gyorsan

Lorca! Te jó ég! És mit csinálnak, mire számítanak a kisebbik ikerrel kapcsolatban? Ez azért nagyon kemény szituáció lehet, minden elismerésem az övék! Házasság hogy bírja?

Szülés: Hé, hé, hé! Nem ér beelőzni!!! :lol: Ha megszül a szomszéd csaj (40. hetet betöltötte), akkor már én akarok lenni a következő! :wink:

Kórház: :? és :x Miért nem vagyok meglepve? :evil:
Vendég
 


Meli,
Nem tartom túl nagy katasztrófának a dolgot, de azért iszony szerencse, hogy Robi itthon van, így azért nagyon megküzdenénk különben.
Most bújom a táblázatokat és cikkeket a témában. Nem valami biztató. :lol: Nekem is a tej volt az első gondolatom, mivel szeretem és viszonylag sokat meg tudok inni belőle, ez nekem fél-egy litert jelent. Csak épp számoltam. :? A tejben lévő fehérje nem mind hasznosul, úgyhogy ha levonom, felszorzom, a napi fehérjeszükségletem kielégítésére, ha csak tejet innék, 33 liter kéne. Háááát. :lol:

Pann,
A kicsi ikerrel kapcsolatban nem sok jóra számítanak. :( Biztosan sérült marad, az önálló, független élet az szinte kizárt, mindezt élethossziglan tartó fejlesztéssel. Ahogy látom, döbbenetesen jól viselik. Férjjel egyszer találkoztam, vagy 5 éve, nagyon intelligens, bízom benne, hogy a vallásos háttér is segíteni fog. Még egy kistestvért is bevállaltak, ő teljesen egészséges, a kiírt napon született, Szabinál pont 2 hónappal fiatalabb.
Szerintem neked is kijár az érzés, hogy a kiírt nap után számolgatod a perceket és várod, hogy mikor is fog már történni valami. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Pann, a vonalzód szerint te még (vagyis "only") 11 hétig és 2 napig terhes leszel, úgyhogy még sokmindenki beelőz. És majd a 46. héten, augusztus végén, szülsz egy szép, hatkilós kisányt! :) ((Furák ezek a vonalzók...))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Lorca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:25-kor.
pankaa
 
 


Hali, most anyósomtól...

Panka,
szerintem a mentő csak beijesztés, hogy azért menjen érte a szülő, az itteni bölcsi házirendjében az szerepelt, hogy a délután x óra után bent maradt gyerekeket a rendőrségnek adják át (biztos nem a szülőt hívják fel először :twisted: ).

Szerintem bölcsi függő, hogy reagálnak a költözésre. Az itteniből most rakták ki egy ismerős kislányát, mert kistesó született, a korábbi vezető még biztosította őket, hogy nyugodtan maradhat 2010 őszéig, mert akkor akarták csak oviba vinni, így most vihetik egy évvel korábban, de addig sem maradhat a bölcsiben. Az anyának nem gond, de a gyereket meg fogja keverni szegényt, hogy mire megszokja az egyiket mehet haza, aztán újra beszoktatás.

Jobbulást Emilinek!

Nanica,
a bölcsiben nálunk is úgy volt, hogy 10-kor kimentek az udvarra, és 12 előtt mentek be, aki addig bekakilt az úgy járt, mert egy gondozó nem tudott visszaszaladgálni az épületbe pelenkázni (nagyon nagy volt az udvar, és körülményes a bejutás, ki és be is negyed órákat várakoztak az ajtóban, míg mindenkit bezsilipletek 2-3-asával).

Itt az oviban Sebi az egyetlen pelenkás, így csak rá kell odafigyelni, mázli.

Remélem hamar átálltok az új rendszerre családilag, és nyugisabb lesz az életetek!
Mi most kezdünk belerázódni, és most már úgy érzem nem cserélném vissza, kezdjük jól érezni magunkat.

Amikor kérdezted Sebi lelkesedését, akkor még egyértelmű igen lett volna a válasz, most a héten egyre erősebb lett a reggeli tiltakozás, majd meglátjuk merre fejlődik a dolog.

Lorca,
minden rosszban van valami... a szülőágyra már mint egy leszálkásított fittness lady fogsz felfeküdni 8)

Jobbulást nektek!

Meli,
miért mondod, hogy reméled, hogy szégenlős lesz? vagy félre olvastam?

Pann,
éljen az első ctg! Ettél előtte péksüteményt? A legjobb része az egésznek, mert én csak akkor ehettem a nagy súlynövekedésem miatt :roll:

Május,
nálunk is a Papó a ragaszkodás legfőbb tárgya.
Sebi annyira anyás, hogy én mindenkinek hálás vagyok, aki akár csak percekre is lepattintja rólam.

az oviban is egy cuccban van egész nap, alvást is beleértve, szerintem is fölösleges őket állandóan átöltöztetni.

Na most még megnézem a képeket is...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Barbus,
szárítógépünk nincs, és igazából az ismerősi körben sem, úgyhogy még nem is láttam élőben, hogy hogy működik.

Hallottátok, hogy a kiadó visszarendelte a Böngésző sorozatot??? Tegnap voltam a Libriben, mert névnapjára azt akartam venni (a Lászlónapot tartjuk, az a második neve, és tulképpen mindenkit úgy hívnak a családban, még a lányokat is :lol: , mert a Sebinap nagyon közel van mindenhez), és már nem volt.
Fizikálisan lehet vele valami pl. szétesik, vagy tartalmilag aggályos? :shock:

Bigsis,
az összehasonlító kép alapján is nagyon hasonlítanak (pedig én Róki lányait sosem láttam egyformának :P ).

Ágiboldi,
Boldi még mindig nagyon szép kisfiú!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi, pánikba estem, és megnéztem a bookline-on, mert a tavaszi és az éjaszakai még hiányzik, P születésnapjára szertném megvenni. Nos, ott még rendelhető mindegyik!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ma reggel, hogy dobja a napom, előről kezdődött minden. Azért jó lenne tudni mi van elven vissza a Sotéra. Már ott kezdődött a poén, hogy alig akartak beengedni, jött a "rossz napot választott", ráadásul a doki üdvözlő kérdéseiben volt, hogy miért nem vett be inkább egy algopyrint vagy no-spa-t. Talán mert jobb szeretném tudni, hogy mitől vagyok rosszul??

Folytatás kicsit azért biztatóbb volt, szerinte nincs és nem is volt vesemedence gyulladásom, nem kell a diéta. Ami van, az egy sima reflux - ezt sejtem, volt eddig is, de nem okozott túl vészes tüneteket, csak egy kis bleeee. A vérképem az jó, 11-ből 4 az értékhatáron belül van. Végkonklúzió, hogy még nem szülök, vszínűleg a vastabletta gyilkolta le a gyomrom, amiben lehet valami, mert eddig is fájdogált tőle, csak egy dokit sem érdekelt. Most meg a 92-es (125-150) érték hatására belelkesültem és szedtem. A vérnyomásom is remek, 80/60. Toxémiás legalább nem leszek. 8) Lassan nem érdekel, hogy koraszülés...kifeléééééé!

Sno,
Kirakni a bölcsiből, mert van kistesó? :shock: Akkor valóban sokkal könnyebben foglalkozik valaki otthon vele. :? Natit nem akartam bölcsibe vinni Szabi születésekor, de 3 évesen Szabit már szeretném, mert itthon legyilkol. Milyen aranyos, hogy megígérik, aztán puff. :?

Pankaa,
Puff neki, tüdőérlelő dajkamese. :lol: Egy biztos, terhes az életben többen nem akarok lenni. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Nekem is volt ilyen jó vérnyomim:), mellé 45-ös pulzussal:DÉpp hogy éltem :lol:
A Hippes gyümilés vaspótlást próbáltad már?Nevére nem emlékszem pontosan, de nekem bejött.Most Emilinek meg a Steinbergert pluszt adom, ami szintén ilyen gyümölcslé alapú vitaminnal dúsított vasízű lé :lol: Emili megissza.:)
Jól látom, hogy elég volt a terhességből, kiélvezted egy életre? :wink: Azért csak módjával azzal a kilakoltatással, hivatalosan van még 2 hete :wink: :lol:
Natinak boldog szülinapot kívánok!!!Most látom csak a vonalzóját
:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:28-kor.
pankaa
 
 


Kép

Kép

Javítottam az elmaradt vonalzót. :D Meg mellékeltem képet a szülinapról, amiről én lemaradtam.

Panka,
Emili milyen fiatal. :lol:
45-ös pulzus? :shock: Ha gáz van, azt nálam inkább a 130-as tartomány jelzi.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Bedőltél a vonalzómnak? :lol:
Fiatalítást egy nő életében időben el kell kezdeni :lol:
nagyon szép Nati!!!Olyan édes ez a kép róla!:)
Gesztenye torta volt?
Ha már így benne vagy a képdobálózásban, esetleg egy pocakfotó?Na meg persze Szabiról is jöhet :wink:
Na meg ha már frissítesz, avatar??? :wink:
elteszem magam holnapra :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok anyukák!!!

már fent vagyok egy fórumon, mert a második babucimat várom októberre, de a kisfiam 2007 áprilisában született, így szívesen csatlakoznék hozzátok is, ha befogadtok természetesen!!!

Üdvözletem mindenkinek!!! Boldog gyermeknevelést kívánok minden anyukának!!!
Betty

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Szia Betty!
Korfu???Wow, mi ott voltunk tavaly nyarlni, és nagyon tetszett!!
Mi nagyon szeretjük g.országot, már voltunk több helyen is.
Pontosan merre laktok?Férjed görög, gondolom.
Tesóbaba milyen nemmű lesz?Lehet már tudni?
Iliasz nagyon aranyos a kisképen.
Ő kint született?Milyenek ott a kórházi viszonyok?
Na ennyi kérdés elég is lesz
:lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Szia Betty! Üdv köztünk! Korfu szuper hely lehet! Én is októberre várom a következő babát, 27-re vagyok kiírva :) Úgy látom, a Ti babátok is okt. végi lesz. Olvasgatom a másik topikot is, de csatlakozni oda már nem szeretnék.
Írj magatokról bővebben! Milyen ott az élet, mennyire van honvágyad?

Sno,
Pont egy hete rendeltem a tavaszi böngészőt a bookline-ról, és gond nélkül át is vettem már.

Lorca,
A vesemedence gyulladás is nagyon rosszul hangzott, még jó, hogy még sem ez a baj! Bár ez sem lehet kellemes, úgyhogy kitartás! Nati szülinapos képei szuperek! Nagyon szép kislány!
Szerinted van esélye Szabinak a bölcsire? Úgy hallottam, hogy csak kizárólag dolgozó szülők gyerekei vehetik igénybe. Vagy ovira gondoltál?

Meli,
Nagyon jók a feltöltött képek, a puszilkodós pedig igazi stock fotó! :) Miért reméled, hogy szégyellős lesz??? Nem szeretnétek tudni előre a baba nemét? Mi egy kicsit csalódottak voltunk.....

Pann,
Lehet, hogy nem bírjuk ki a következő uh-ig, ami 2,5-3 hónap múlva lesz, és elmegyünk mi is 4d-re........

Panka,
Emilinek jobbulást! Szegénykém :( Az antibiotikumos kúra nem hangzik túl jól :( Kíváncsi lettem volna a mentősök arcára, ha tényleg kihívják őket......

Nanica,
Durva, amit írtál! Szégyelljék magukat a gondozónők!!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hahó!!!!
Köszönöm a meleg fogadtatást...húú Panka annyi mindent kérdeztél!!!
szóval:, én 8 éve kerültem ki mint idegenvezető és a köv. évben megismertem a férjemet, aki görög, Korfui. 5 éve vagyunk házasok és sajnos volt egy vetélésem is abban az évben. de aztán jött a kis Iliaszom aki mindenért kárpótolt!!
Doukades faluban élünk, ami Paleokastritsától csak pár km-re van. biztosan emlékszel arra a gyönyörű nyaralóhelyre.
A kisfiam Korfu városban, a szüleszeti klinikán született és valóban megvoltam elégedve az ellátással, igaz, mint klinikát meg is kellett fizetni rendesen.
A pocilakónk egyelőre még nem akarja megmutatni magát, de én úgy érzem, hogy kislány lesz. Valójában persze csak az érdekel, hogy egészségesen szülessen!!!!!!!!!!!!!
Thelga: tényleg mind a pocilakóink, mind a gyermekeink(1 hónap van köztük) kb. egy idősek!!!! Meg látom, hogy Békáson laktok: én tőzsgyökeres Szentendrei vagyok!! Ha hazamegyek jövőre (júniusban) akkor találkozhatnánk!!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Ja, még annyit Helga! Nálatok is most van a dackorszak?? A kisfiam mostanában olyan kezelhetetlen és szófogadatlan!!! A családom nagyon messze van és itt a férjem dolgozik, az anyósom meg délután segít egy kicsit, ha segít. most egy kicsit nehéz a terhességgel is-sokat kell pihennem!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Panka,
Oroszkrém torta volt a születésnapi. Az ovis pedig egy feketeerdő. Mindkettőt szeretem, de amilyen ügyi vagyok, mindkettőről lemaradtam. :twisted: Nekem csak a cehhet kellett állni.

Betty,
Szia, üdv itt köreinkben. :D Meg persze gratuláció a pocaklakóhoz.
Tegyél fel képeket is :wink: Persze mondom én, aki félévente kb 1x jut el odáig. :oops:

Helga,
A 8. kerületben egy kicsit más a rendszer. Itt nem kérnek munkáltatóit és a kerületben is csak elvben kell lakni, az sem kötelező. Lista van, amit gondolom év elején megnyitnak, azután májusban összesítik, hogy kik is vannak a nagykönyvben. Mi nagyon későn iratkoztunk fel a listára, így max azért lehet esélyünk, mert az a bölcsi, ahová szeretném, ha menne, a kerület szélén van és ott elég kevesen laknak. A kerületben összesen van kb 300 hely és mi 300 vhányadikak vagyunk. Szeptembertől igazából nem is szeretném vinni. Ha van hely, akkor az utolsó beiratkozói időpontot próbálom belőni, azután "meg fog betegedni" és csak a tavasztól szeretném, hogy járjon. Persze ezek csak a tervek, még babónak is van beleszólása. Oviba vszínűleg vihetném márciustól, mert mint friss Szmk tag, már tudom, hogy bőven van helyük új gyerekek felvételére, csak a bölcsi jobb egy 3 évesnek is, mint az ovi, így azt jobb szeretném.
Vesemedence gyulladás vagy állatorvosi ló...nem tudom, melyik hangzik jobban. :lol:
Most már ugye nem Gyesen vagy?

Kép KépKép
lorca
 
 


Betty

Üdv köztünk !!!!!!Nekem 200 km-ről honvágyam van néha, te tényleg hogy birod ????

Jaj de gyorsan elszállt ez a négy nap (szabad péntekünk volt)!!!!!!

Szombaton állatkert, vasárnap uszoda, hétfőn pecató látogatás !!!!Szóval nagyon jól, de gyorsan is elszállt !!!! :wink:

Szegény halak azért megsínylették, mert Tomika molesztálta szegényeket a vödörben egy bottal idomította őket !!!(állatvédől bocsi) :oops: Körbe-körbe kavartgatta a végén már beleszédültek szegények !!!!Viszont hazafele jövet az autóban szólt Tomika, hogy pisilni kell, így gyorsan félre álltunk és pisilt !!!Itthon kinder tojással jutalmaztuk !!!

Körkérdés:szobatisztaság elkezdése ki, hogy kezdte, (Pann téged tudom) mindenki megvárta míg önmaguktól szólnak, nekem már kedvem lenne kicsit jobban haladni, beígértem fűt fát ha szól, de nem bizti, hogy ez a jó módszer !!!!

Panka

Úgy látom nektek sem zökkenőmentes a bölcsi a betegségek tekintetében !!!Jobbulást Emilinek !!!

Holnaptól nálunk is kitör ismét a böli, mivel Tomika kapott a mamától plussz egy hetet !!!

Lorca

Oviba íratás nekünk is csak jövő ősz, bár már őt is felvennék tavasszal, de szerintem is jobb a bölcsiben, bár állítólag Buda legjobb ovijába fogunk járni, de akkor sem !!!(igazgatónő a betegünk) :wink:

Nagyon cuki Nati a képen !!!!!!

Vaspótlás:Feroglobin nem gyógyszer hanem gyógyhatású készítmény és szuper jól és gyorsan hat pocakososk is szedhetik !!!!

Helga

Jó, hogy minden rendben a babóval !!!! :wink:

Sno

Mázli, hogy csak Sebi az egyedüli pelusos az oviban !!! :wink:

Zalakerámiás csempe-bocsájtva :wink: :lol: -nekem is a kedvenceim közé tartozik, bár a miénket -sötétzöld-azóta megszüntették, és csak nagy nehézségek árán tudtunk pótot venni!!! :twisted:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!


Betty,
Mindenképpen talizzunk, ha jöttök Mo-ra!
Áron mostanában nem annyira "dacos", bár a mindennapi hisztik megvannak. Nem lehet egyszerű a terhességed :( Sajnálom, hogy sok pihenésre vagy ítélve! Remélem, én megúszom. Nálad mi a baj?
Egyébként a mi babánk is szégyellős, nem mutatja magát, de ha hihetetek a népi babonákban, akkor nálunk kislány lesz, mert nem csúcsos a hasam :lol: :lol: Nekem egyébként nincs megérzésem ezzel kapcsolatban.

Lorca,
Ok, köszi, mostmár érthető a bölcsis-ovis hsz-ed :)
Nem volna egyszerűbb inkább mégis az ovival kezdenie Szabinak? Ha úgyis csak tavasztól járatnátok, akkor érdemes lenne helyből az ovival indítani, mivel gondolom, ősztől egyébként is oda menne. Egy helyre kellene vinni a 2 gyerkőcöt, lehet, könnyebben be is tudna szokni úgy hogy tesója is ott van.
Még GYES-en vagyok, a munkahelyemen még nem is tudja a főnököm, hogy babát várok.... majd a héten megyek be szólni.....

Ditke,
A szobatisztaságos kérdésedhez nem tudok hozzászólni, maximum irigykedem, hogy Ti már itt tartotok :roll:

Néhány dolog Áronról:
- A múltkori betegsége óta rengeteget eszik :) Egyfolytában kéri a kaját, csak ámulok, hogy megy belé ennyi étel. Ennek örömére rengeteget kakál :wink:
A tejet viszont még mindig nem fogadja el.
- Ügyesen beleül az etetőszékébe és egész ügyesen eszik (tudom, ezt sok topikos gyerkőc már nagyon régóta csinálja, de nálunk ez még csak most jött el). És domináns keze a bal. A jobb keze egyértelműen ügyetlenebb. Szerintetek baj ez? Május írta még régebben, hogy két kezesnek kellene lenniük még jó darabig.
- Reggel óramű pontossággal fél6-kor kel (ennek nem örülök annyira) :twisted:
- Szobatisztasággal még mindig nem állunk sehogy se :(
- Viszont olyanokat mond, hogy a hasunkat fogjuk :) Hihetetlen, milyen összefüggések kerekednek ki nála :) Imádnivaló :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára thelga 2009.06.01 20:11-kor.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Betty!
Paleokastricia tényleg meseszép, nagyon irígy -irígy hogy ilyen csidás helyen laksz!!!Mondjuk ott éppen akkor annyira hideg volt a víz, hogy bele sem mentünk, de csak ott, gondolom van ott hmi forrás, ami iatt hidegebb ott avíz. :roll: Doukades is ismerős, kocsival szerintem jártunk arra, mert bejártuk majd az egész szigetet!Na de ott tájékozódni...!!!Bár igaz hogy nincs 2 egyforma térkép, az utcanevek meg hiába vannak kiírva :lol: , ha nem tudok görögül :twisted: Te jól beszélsz gondolom.
Anyós milyen?Könnyeb befogadtak?Nem nagyon szeretik ha nem görögöt vesz feleségül a pasas, nem?
Na nem kérdezek többet :oops: :lol:
Ja, egy fotót tehetsz föl, itt elég moslék idő van :wink:

Szobatisztaság:akkor jöjjön a nap híre:
Emili ma 4 órát aludt!-ez már önmagában is nagy szó-de bugyiban!!!!Annyira büszke voltam rá!Nagyon álmos volt már délben, és nem volt hajlandó pelust felvenni.Na gondoltam akkor jó, majd mosok. :wink:
És szárazon ébredt!!Mondtam neki, hogy ne pisiljen be, mert akkor ki kell mosni a pillangós ágyneműt :wink:
Viszont délután 2x is bepisilt :roll:

Helga!
Emili is nagyon balos!Szerintem ez már így marad.

Egyébként már régóta váltott lábbal megy a lépcsőn, de szobatisztaság még nem tökéletes, szóval nála ebben nincs összefüggés.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


lányok!! sziasztok, van egy szusszanásnyi időm,mert apósom elvitte Iliaszt Paleokastritsára kocsikázni. Reggel nagyon korán kelt el is voltunk eddig, de annyira sajnálom, hogy be van ide zárva miattam egész délelőttre, igy örültem neki hogy kimozdítják...csak jutna eszükbe maguktól. De tényleg, ez akkora nagy probléma nekem. Anyósom is csak akkor jön át, amikor már hallja, hogy üvölt a kicsim.
kditke, lorca: köszönöm az üdvözlést!!!!!! hogy bírom itt? néha nehéz,de már itt van a családom és itt is maradok életem végéig. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az otthoniak nem hiányoznak, sőt!!! Annyira jó lenne, ha közelebb lennének! vagy legalább milliomosok lennénk és sűrűbben járhatnánk haza, vagy ők ide.ha-ha :D :D szép álmok (s Andersen becsukta a mesekönyvét.....)
A fentiekben egyébként leírtam egy kis ízelitőt az itteni helyzetemről.Bár imádom a férjem családját, sajnos sokszor nem értem meg őket. Más kúltúra, más felfogás. De próbálok alkalmazkodni amennyire csak lehet.
Helga: múlt hét csütörtökön volt egy kis barnázgatásom, ami persze nem normális a második harmadban és azóta pihenésre ítélt az orvos legalább 2 hétre. Szedek gyógyszert is. A babuci, a méhlepény, minden rendben van, de a pihenés óvintézkedés elővigyázatosságból nehogy történjen valami. Ezért vagyok mérges az itteniekre, mert senkit nem érdekel a szükséghelyzetem jobban a magáénál. Legalább a babára lennének tekintettel..na mindegy!!!!
Panka, igen a görögöt nagyon jól beszélem-de persze ennyi idő alatt!!!
most megyek, mert visszahozták a fiamat!!
üdv mindenkinek, rohanok

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Betty!
Hát nem könnyű akkor neked, főleg most pocakosan!
Nem lehet anyósékat kicsit gyakrabban megkérni, hogy vigyázzanak a fiadra?
Milyen gyógyszert kaptál?Mitől van a vérzés?Megerőltetted magad?

Ma egézs délelőtt takarítottam, este meg megyünk az ügyvédhez végleges adás-vételit írni :D A héten megy be a bankba asok papír 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Betty! Üdv itt nálunk! Jól értem, h anyós hallótávon belül van? :shock: Iliaszt hogy becézitek? Ili? :lol: Bocs a hülyeségért, csak úgy eszembe jutott. :roll:

Bölcsi: én tavaly beírattam most szeptembertől Gergőt, és abban maradtunk, h majd telefonálnak idén. Eddig még nem szóltak. Mondjuk nem nagyon zavar, mert úgysem megy Gergő (nálunk hosszú a várólista, úh itthon lévő kismamiként esélytelen), de azért érdekel, h mi lesz ennek a vége. :roll:

Béb: ma is voltam ctg-n, és most sikerült normális eredményt produkálnunk. :D A gép már kontrakciókat is jelez, úh remélem hamarosan kibújik a poronty! Mondjuk ha a gép nem jelezné, akkor is érzem, h már szépen görcsölgetek, de sajna még csak alkalmi jelleggel, viszont akkor legalább nagyon fáááj. :? Mindegy, még két hetet bent maradhat, ha akar, megszavazom neki. :mrgreen:

Ma a ctg-ről egy kismamit átküldtek a szülőszobára, mert nem volt jó a baba szívhangja. :( Gondolom megcsászározzák, ha gond van....szegényke el is sírta magát, mikor kiderült, én meg majdnem vele sírtam. :oops:

Más: ma egész de. itthon ültünk, és vártuk a védőnőt, aki persze nem jött. :evil: Há'ménemlehetlegalábbszóni??? :x :x :x
Vendég
 


Ja, Gergővel pont ekkora terhes voltam, mint ma, amikor született....érdekes érzés. :roll:
Vendég
 


Pann!
Akkor Réka baba máris ráhúz egy pár hetet remélhetőleg. :wink:
Védőnők már csak ilyenek, bizti úgy van vele, hogy nemsokára úgyis menni fog :lol: :twisted:
Fájások?Az jó jel, bár nekem hónapokig voltak, mégis repetáztam 5 napot 8)

Megvan az adásvételi, meg egy halom papír, amikkel mehetünk a bankba 8)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Betty, üdv! Nem lehet könnyű neked, de nagyon szép kisfiad van, meg valóban, a te családod már ott van... :)

Pankaa, hajrá és gratuláció! Teszek képet az albumba a konyháról, ok? Még van két hetetek az ikea-akcióra! :)

Ditke, melyik Buda legjobb ovija? :)
Szobatisztaság: csak a nagyobbakról tudok nyilatkozni, igen, megvártam. A két nagyobb ezt kb 34 hónaposan érte el, Adél kicsivel a 2. szn-ja után. Peti érdeklődik, de semmi konkrét. ((Majd teszek róla képeket, amint felmászik a wc-re, meg az ajtóra... Nem változik...))

Lorca, Nati nagyon szép! Jó lehetett az a szülinap, te szegény... Rettenetes a történeted, most már csak jó jöhet. Egy könnyű (bruhahahahha) szülés, és egy álombébi... :)

Orsi: közelgő László napon nem felejtelek el felköszönteni! :D Sikerrel jártál a bookline-on?
Tartalmilag aggályos??? :D Ha a képek nem is, főleg a szövege gondolom, az nagyon durva... :D

Milyen jó kapcsolatban vannak a bölcsödék az életmentőkkel, rendőrség, mentők... Ha bepisil, hívják a tűzoltókat? Vagy az már a katasztrófavédelem hatásköre?

Helga, olyan jó volt ez az összefoglaló, hogy én is írok egyet, legalább emlékeztetőül.. Épp aktuális, Peti már csak 5 óra hosszat egyéves... :) :cry:

Szóval:
- (kezdjük a rosszal): szobatisztaság, beszéd sehol, előbbi nem zavar, utóbbi igen. (Bár lehet, hogy ha urológus lennék, éppen fordítva lenne). Szókincse (nem lesz unalmas, nagyon rövid): apa, annny, be, hapci, hoppá, vau, nyááááv, ápápáp (kacsa), bumm-bebe (kukásautó), incs (kincs), mama, papa, mee (nem), ge (igen) That's all... (ezen kívül jelel, szuperjól, egy csomó jele van, több, mint szava)
- Irtó humoros figura, komolyan mondom, sztem szuper humorérzéke van.
- Elég jól mozog, többnyire felfelé
- Enni asztalnál nem szeret csak máshol, és főleg tejszínhabot, süteményt, csokit, almát, esetleg kiflit (term. nem ezeken él, ha ezek vannak, jó, ha nincs, nem eszik). Többit keveset.
- Többnyire az ágyában alszik, már nem ordít, ha aludni kell (és ha elmesélem a kukásautós mesét és elénekelem az altatódalait - ez lehet, hogy önvédelem)
- Szeret tv-t nézni, ill. a Pettson és Finduszt dvd-n. De szigorú vagyok (ő meg isssszonyú hisztis)
- Ügyesen öltözködik, énekel, szeret könyvet lapozgatni, viszont nagyon keveset játszik. Napközben jön-megy, figyel, és a rettenetes ötleteit valósítja meg. :)

Na befejezem, nagyon elérzékenyültem... :oops:

(Megpróbálok feltenni egy kis videót róla, ezen a 2. és 6. jellemvonása tekinthető meg)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 



Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita,
akkor Petinek ma van a szülinapja??? A vonalzó nem árulja el.. Boldog szülinapot!! :D
azért nem jött sokáig zavarba a szöveg miatt :lol: :lol: az eredeti hablatyot spontán hablattyal helyettesítette :D Boldi is ezen a nyelven énekel! ez azért érdekes, mert mostanra már egész sok mindent tud mondani (de nem lehet azért még beszélgetni vele dolgokról), de az éneklésnél az igazi szavakat sose használja..

Pann, Lorca, kezd nagyon izgi lenni, kedvenc részem volt a babanetezésben amikor az ember úgy kapcsolta be a gépet, h na született-e valaki új :D

Betty, szia! Már rég volt új csatlakozónk.

Panka, egész simán megy ez a lakásbiznisz, vagy csak mindig az eredményt írod? :wink:

Sno, böngészővel nem tudom mi bajuk lehet, max az apácák tiltakozhattak a pingvinmánia ellen? :lol: :lol:

Nagypapaimádat: miután a szüleim 4 nap ajnározás után hazautazni készültek Debrecenbe, Boldi az előszobában krokodilkönnyekkel zokogott és próbálta húzni a cipőjét, és tolta le a gatyáját (átöltözéshez), hogy ő is megy, majd miután elmentek még sokáig ott állt az ajtót nézve bőgve, h "Papapa, Mamama"....
szerintetek milyen érzés volt? :wink: :oops:

Ezzel együtt én egyáltalán nem vagyok féltékeny, és abszolút élvezem ha imádja mind a négy nagyszülőjét stb, felőlem napokig lóghat rajtuk helyettem, tuti, h alapból nem fog kevesebb jutni nekem, sőt minél több mindenkit imád annál jobb neki :D
(lehet, h ha egy városban laknánk velük nem így érezném? nemtom)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Peti!
Boldog 2. szülinapot!!! :D

Rita
[quote]( írta:term. nem ezeken él, ha ezek vannak, jó, ha nincs, nem eszik)
- akkor mégis ezeken él, nem? :lol: :lol: :lol: (Értem én, csak vicces volt.)

Betty
Üdv köztünk! Én még sosem voltam Görögo-ban. De szeretnék nagyon. Csak nem tudom, hogy hová érdemes ott menni, hogy ne a túrista tömegben nyaraljak. Ott meg lehet csinálni azt, hogy kimegyünk és ahol megtetszik szállást szerzünk? (Akár apartman, akár szobabérlés) Egyszer Horváto-t így jártuk körbe, annyira szeretem ezt a fajta nyaralást. (Bár gyerekkel már nem bizti, hogy belevágnék...)
Látom kaptál már szép számmal kérdéseket. :lol: Ha nem bánod én is tennék fel egyet. Ott hogy van a tgyás, gyed, gyes stb.? Mennyit lehetsz otthon? És a gyerekelhelyezés, pl. bölcsi? Kíváncsi vagyok ott hogy működik a rendszer.

Lorca
Nagyon utólag boldog szülinapot Natinak! Olyan szép kislány! :) Azért ne ijesztgess még minket ennyire, egy picikét még maradjon a pociban a kis Dani! (Ugye még mindig Dani?) Kitartást!

Pann
Neked is kitartást! Lehet a frontok miatt görcsölgetsz! Egyik játszis anyukának május 3-án született a 2. és a nagy annyi idős mint a mieink. Ma láttam először őket, és az anyuka olyan fitt és jókedélyű, hogy csak ámultam és bámultam. Én egy gyerekkel sem voltam ilyen fitt és kipihent! Úgyhogy neked is hasonló jókat kívánok! Ill. a többi kismamának is!!!

Helga
Olyan furcsa, hogy nemrég tudtuk meg, hogy pocaklakód van, és már majd'félidős vagy! Mindig elcsodálkozom a vonalzódon. :oops: :D
Az én hasam csúcsos volt (hátulról nem is látszott, hogy terhes vagyok) és mégis lány lett. :)
Brigó sem issza a tejet. Max. nagyon keveset. Viszont a tejbegrízt szereti, ill. a joghurtokat is eszi. Áron ilyeneket sem eszik?

Panka
Nekem is hasonló jutott eszembe mint Ágiboldinak! Tényleg minden ilyen flott vagy csak nem írod?

Rólunk
Brigi már 4 napja az új nagyágyán alszik. Ráadásul végül felül alszik. Bár lentre is tettünk egy matracot, de ott csak játszik. Tök jó magas korlátja van az ágynak. Sajnos a csúszda része nem fér be hozzánk, így anélkül van. Este már egyedül megy aludni. Apának és Anyának is ad egy puszit és közli, hogy megy aludni. Ha mennénk vele, akkor szól, hogy "Egyedül!". :D Persze azért nem ilyen szép az élet, mert mikor már fent van, azért kiszól, hogy meséljünk neki, vagy valami hasonlót mindig kitalál. De most ennek nagyon örülök, hogy ilyen könnyen ment. :wink:

Ja és egyre jobban ránk fér a drukk, a hétvégi esőzések miatt. Sajnos esőt mondanak szombat-vasárnapra. :( Mégis inkább kánikulát szeretnék, eső nélkül. :oops:
lora7
 
 


Jééé, most látom, hogy ez az 500. oldal! :D
lora7
 
 


Rita!
Boldog szülinapot Petinek!:)Aranyosan énekel:)
Konyha:nem lesz Ikeás.Megnéztem a tiéteket, nem rossz;)A felős szekrényeken miért nincs fogantyú?Vagy majd később?

Lakás:miért minek kéne lennie?Szerencsére tényleg minden megy simán, nagyon rendes az ügyvéd is , meg az építtető is, rugalmasak, így könnyű :wink: Megmondják milyen papírok kellenek, mi meg körmölünk éjjel nappal.Tegnap este vagy 40 oldalt nyomtatott ki Tomi, amiket majd tölteni kell :roll:

Timi!
Írtam választ. :wink:

Lora!
Tegyél majd képet az ágyról!
Drukk hogy jó idő legyen, én is várom már a nyarat.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lorca,
tényleg, de szép Nati! Boldog Szülinapot Neki!
Jobbulást Neked! Ki hitte volna, hogy egyszer még ezt halljuk Tőled, hogy elég volt. :twisted:

Betty,
üdv itt! Egyelőre nem bombázlak több kérdéssel, megvárom amíg megválaszolod az eddigieket :)

Szobatisztaság,
van váltott lépcsőzés meg minden, de szobatisztaság az nincs, legalább valamin sopánkodhatok (ha akarok), és így nem vet ki az anyák társadalma. :D

Pann,
gratulálok a szép ctg-hez! Mindennel készen álltok? Vettetek valami újat Réka babának, vagy csak néhány rózsaszín ruhát? Egy szobában lesznek Gergővel?
Lorca, nálatok kap valamit Dani?

Peti,
Boldog Szülinapot!


Rita,
a That's all-t nem könnyű kimondani :twisted:
Peti videóján kifeküdtem, tündéri a hangja, meg az a szemforgatás...

Ágiboldi,
szerintem akkor sem zavarna a nagyszülő imádat, ha ott laknának. Nekem inkább az esik rosszul, ha valakivel nem imádják egymást.
De mondom az én pozícióm egyelőre megingathatatlan...bár az apja kezd a babérjaimra törni, de egyelőre még ez is belefér :D , aztán meg mire elfajulnának a dolgok, addigra jön a következő kis csimpaszkodó selyem maki.

Lora,
szukolok a biciklis időért! Engem is érdekelne egy kép, Brigivel a magasban.

Panka,
hajrá ház, továbbra is ilyen szép ügyesen!

Barbi, Nanica,
jöhet egy helyzetjelentés felőletek is!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


hahó, az 500-ra én is benézek :)

kéz-dominancia
helga, jól emlékszel, én írtam róla, h nekünk a koraiban azt mondták (januárban), h ebben a korban még nem jó, ha egyértelműen látszik. de ezt sem igazából arra értették, h mondjuk enni csak egyik kézzel szeret, hanem olyan helyzeteket, ahol a praktikusságnak kéne döntenie, pl mondjuk leteszel elé az asztalra a bal kezéhez egy tálat meg gyöngyöket, h rakosgassa bele és akkor sem a bal kezét használja, hanem erőlteti a másikat.
és h teljesen kaotikus legyen a helyzet, az viszont megint gáz, ha 4(?)éves koráig nem alakul ki dominancia. most légy okos :twisted:

voltunk egyébként megint tanácsadáson a koraiban, és mindent rendben találtak. nem is kell mennünk többet, max ha nekem gyanús vlmi, részükről kele behozta minden lemaradását, legalábbis fejlesztést nem igényel.

lora
ezerdrukk az időjáráshoz, n n rem, h az eső elkerül benneteket! nekem volt olyan gerecse-túrám (50km) amin gyakorlatilag végig esett, hát azt nem kívánom senkinek se, bár visszagondolva szép emlék :twisted:

betty
üdv itt!

nagyszülő-imádat
engem sem zavar, csak ink n n fura volt, mert eddig még nem tapasztaltam ilyet és tényleg csak ténferegtem 4 napig, mert egyáltalán nem volt rám szükség. kb ilyen lesz majd gondolom, amikor kamaszként nem akar puszit adni, meg mindent velem megbeszélni, ne adj isten elköltözik itthonról :lol:

peti
boldog szülinapot! pszt! anyának egy szót se! :wink: :twisted:

beszéd
kele iszonyúan megtáltosodott(magához képest), konkrét sztorikat talál ki (sajnos kb mindig uazt :lol: ), de én halálra röhögöm magam, h elment a boltba a zsuzsival (?!) kifliért meg tojásért, esett az eső, de autóval voltak. a másik nagy büszkeségem (erre én n n sokáig nem voltam képes :oops: ) tudja, melyik a jobb- ill balkeze/lába.

szobatisztaság
a múltkor hirtelen felindulásból vettem alsógatyákat a tescoban, h majd nyáron gyakorlatozunk, de sztm használatba se fog kerülni, egyszerűen semmilyen hajlandóságot nem mutat, pedig úgy látom, érti a dolgot és ha megkérdezem el is mondja a folyamatot, de nem akarja csinálni :roll: mondjuk ez a kérdés vlmiért nem izgat, vlh biztosra veszem, h menni fog előbb-utóbb

nagyágy
itthon simán alszik a kiságyban, de az anyámnál és szolnokon is már nagyágy van és nincs vele semmi gond, v legalábbis eddig még nem jutott eszébe felkelni :wink:

pann
tökjó, h itt tartasz, én biztos tennék vlmi megjegyzést a védőnőnek a 24. heti kijelentéseiért :evil: jóslófájást nem irigylem, én úgy szültem a 39. héten, h egy db-ot se éreztem, pedig a ctg-k már jóvel előtte is jelezték.

lorca
légyszi jelentkezz minél gyakrabban, n gyorsan pörögnek nálatok az események. egyébként én n emlékszem, h már szabinál is ki merted jelenteni (én csak sunnyogtam :lol: ), h te egyáltalán nem szeretsz terhes lenni és alig várod a végét

majus3
 
 


Sziasztok!!!!

Helyzetjelentettem Gyuláról és írtam egy hosszút,mire el akartam küldeni lemerült a laptop és idegbajt kaptam!!!!
Remélem ez most elmegy!!

Orsi,Helga,azért rem.hogy szégyellős lesz,mert azt mondják,h a kiscsajok azok és nem mutatják magukat :lol: és most azt szeretnék.A kínai fogamzásnaptár szerint lány.Meglássuk.
Orsi,csak egy félmondat volt,de felkaptam a fejem.Útban a selyemmakitesó???

Betti,szia!!!!Nagyon jó lehet neked ott élni,irigy vagyok.Mindig tengerparton szerettem volna élni.Anyós hallótávolban nekem is megborzolta az idegeimet,de te úgy veszem ki jól kijössz vele.

Ditke,jó kis programotok volt a hétvégére,Tomika ezek szerint teljesen jól van már.

Panka,Emili meggyógyult???Gratula a 4 órás alváshoz szárazon,valóban,már önmagában nagy teljesítmény.Dénes sehol sem váltottlépcsőzik.Akkor ne is próbálkozzak a szobatisztasággal szerintetek?

Pann,nahát,tényleg kihordod Rékát a végén!!!Örülök,h jól vagytok!!!

Ágiboldi,szerintem sem gondolnád másképp,ha közelebb lennének.Igaz az elején nekem teher volt,amikor a nap leglehetetlenebb percében(szopi közepén,épp akkpr aludt el,fejtem volna)állítottak be anyósomék és telepedtek le nálunk.Anyu ha jött,legalább meglátta,ha el kellett mosogatni.No,de nem panaszkodom,most már sokat segítenek.

Lora,szorítok a jó időért.Ha szerencsések lesztek,legalább szél nem lesz.Ma mi bicajoztunk,de levitte a szél a fejünket.Brigó milyen ügyes.Én rettegek a rácsos ágyból kimozdítani,mert szerintem kimászkálna alvás helyett.De legyünk optimisták.

Rita,Petinek boldogot!!!!
Nagyon édes a videón,Dénes is így dalol,egyetlen szó sem valódi belőle.Ha viszont ismert dalt énekel,az felismerhető.Tavaszi szél a kedvence,azt végig tudja.Ne aggódj,h még nem beszél,unokatesóm kisfia sem.Majd valamikor elkezdi és abba sem hagyja,Dénes pl.egész nap be nem fogja
8)

Lorca,remélem jobban vagy!!!Rosszul hangzott ez a kórházasdi!!!Nati nagyon szép kislány!!!!

Dénes kibírhatatlan.Tombol a dac és az EGYEDÜL csinálunk mindent,nem baj,ha nem éri fel,nem elég erős hozzá,stb.
És a nappali alvása tragédia lett,soha nem alszik el sírás nélkül,olyan fáradt,h kinyomja a szemeit,de kelne fel,mint egy kis bika.
Minden nap hisztizik valami miatt,eddig megvigasztalás hatott,egy ideje csak a nem veszünk róla tudomást használ.Kész vannak az idegeim.

Félve merem leírni,de képzeljétek el,h azt hiszem érzem a babó mozgását.Doki szerint mélyen tapadt és közel van így a hasfalhoz és eléggé ismerem ezt az érzést,azt hiszem ma ŐT éreztem.Hason feküdtem és mint apró légbuborékok pukkanása,4x éreztem,ahogy mozog.Azt hiszem.....azt mondják a többediket előbb érzi az ember....

Na szép estét mindenkinek!!!

Kép Kép
meli1118
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?