Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Utólagosan is boldog fél éves születésnapot kívánok az ünnepelteknek!!!

A mosás nálunk is mindennapos, hát még a vasalás :twisted:

Ma megkóstoltuk az almát, ízlett a bébinek bár csak 3 kanállal kapott, na de majd holnap!

Gál Zsuzsa: Szia! Mi még nem ismerjük egymást, de sebaj! Mi júniusba tartjuk a keresztelőt. Miért kérdezted?

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok!

Szandra

KépKép
jurmine

Lyndee!
egy hete vettem Manónak itatópoharat, és azóta elég szépen tudja már egyedül is használni. Már rájött, hogy ha eléggé megemeli,akkor jön is belöle!! :P Szerintem nyugodtan vehetsz!
Amúgy vizet adtam neki, abból kicsit ivott csak. Most viszont volt a Megacsomag Pampershez 6xfél literes Hipp gyümölcsital, 4. és 6. hós kortól. Mindenmentes, többféle ízben. Gondoltam megpróbálok neki püré után adni, illetve néha napközben. Ja és vízzel higítottam így is, és nagyon ízlik neki. Inná ha hagynám. De napi egy decinél nem kap többet,mert majd a végén nem akar mást meginni.

Kubu!
Köszike! :lol:
Te Kispasid is csodás! :wink:

Galzsuzsa!
Párom az amatör fényképész, szereti nagyon csinálni. Néha még sikerül is ilyen jó fotókat készítenie! :D Köszi a dicséretet!!!

Samon!
Nem! Az elsö napon, mikor Vini megszületett, tövig levágtam a körmöm,mert még az átöltöztetésnél is remegett a kezem, annyira izgultam. Aztán megszoktam és szép lassan visszanövesztettem. 8) :wink:
susy75

szep jo estet!

zsufolt napunk volt! idoben odaertunk a nevadonkra reggel 9-re, igaz nagy rohanasban.
a ceremonia nagyon szep volt. aztan egy kavezoba mentunk, majd pedig hozzank. 3-kor mentek el az utso vendegek. romeltakaritottunk Hajni baratnommel. apa element a kozeli kocsmaba a haverjaival focit nezni. majd Hajnival setalni vittek Csoriket, akit annyi elmeny ert ma, hogy alig tudott elaludni. nagyon felporgette magat szegenykem, pedig mar hulla faradt volt.
es akkor a kepek (ne haragudjatok, hogy mar megint), a baratnom geperol:
Kép nevado elott Kép nevado
Kép bohockodunk Kép mar most szeretem az ekszereket
Kép kertben Kép naggyon vicces Kép tukrom, tukrom mondd meg nekem
Kép keresztszulokkel
Kép keresztanyaval

KépKép
KépKép
mush589

asszem megfaztam valahol. folyik az orrom, mint a csap. asszem nem sokat fogok aludni. :?

sarmon. 8 eves kislany szopik? ezt meg hol hallottad?

KépKép
KépKép
mush589

[quote]c írta:sak azért kérdezem mert sógornőmék a 6 hós gyereket már asztalra szerelhető etetőszékben etették.de én ezt egy kicsit korainak tartom
most pedig 8hós a kicsi és állítják mindig.de mászni még nem mászik,kicsit furi mert én azt olvastam hogy a mászás nagyon fontos
Lyndee! Hat hónaposoknál már nem olyan ritka az, aki biztosan ül - nem felül, hanem csak megül.
8 hós simán felállhat kapaszkodva, de felállítani nem szabad. Mászás nem túl jó, ha kimarad - pl. dyslexiát is visszavezetik rá..., illetve más idegrendszeri problémákat. De jó hír! Lehet provokálni, hogy másszon a bébi.

[quote] írta:n azt hiszem neki már nem elég csak a tej! Sokszor adom neki a cicit, eszik, de nem elég, pedig tej van bőven

Cili! Miből gondolod, hogy nem elég?
Nekem elég lenne egy adag saláta vacsira este 6-kor, de ha 10-kor elém teszel egy hortobágyi húsos palacsintát, simán bepuszilom.
Más: A tejpép miért hasznos egy 5-6 hónapos bébinek?

Lyndee! Inni szigorúan vizet! Nem kell rászoktatni a cukros lötyikre, a tea meg felesleges szerintem. Főleg, ha instant.
Itatópohár, vagy sima pohár a nyerő. ...bár Hanna még semmiből nem iszik meg semmit.

Musi! Irtó jó az a napszemüveg! Tiszta retro! Már csak lófarok kell és pöttyös szoknya, oszt tiszta Dolly lesz! :)

[quote]8 írta: eves kislany szopik? ezt meg hol hallottad?

Tegnap este (éjjel) linkeltem be!

Kép
zölddisznó

morgen,

Musi,
Nagyon szépek vagytok, örülök hogy jól sikerült a névadó.
mission completed beszereztem a cuccost.

Zsebi,
Hát nem könnyű az biztos, sőt a következő félévben a mostani 5 tantárggyal szemben 13 lesz. De sebaj, újabb kihívás. Inkább most fejezem be a sulit, mint amikor visszamentem dolgozni.
Mikor tervezed az újbóli munkába állást ?

Lyndee,
Nálad a pont, de akkor még magyarázható volt h miért nézek ki úgy mint egy kisgömböc, gombóc. Legközelebb majd akkor rakok fel képet ha -10 kg lesz, ha lesz… jaj de mikor lesz ??
Jaja, MAnikó körül is sok „érdekesség” van hirtelen és szinte mindennapra jut valami, lassan a „hitelessége” is megkérdőjeleződik. Helyében eltűnnék és csendben élném az életem.

Manna,
Augra italy nyaralásra már olyan amorozó lesz Marciból hogy csak no, a csajok majd jól szétszedik a hajáért :D Habár ezen az „i will do anything-en el kellene gondolkoznom 8)

Szeles,
Hurrá Apa itthon, édesek vagytok a képen.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Mosás,
Akkor valamit rosszul csinálok, de én max heti 1x mosok Marciruhát, tény nálunk nincs se pisis, se kakis cuccos minden pelusban marad. Persze érzem ez változni fog ahogy a hozzátápi beindul. :evil:

8 éves kislány: a párom nagybátyjának a fülöp-szigeteki felesége 3 éves koráig szoptatta a kisfiukat. Tény, de lehet h az európai vérnek is betudható kissrác a totál fülöp-szigeteki gyerekhez képest 1,5x nagyobb.

5.55 van, nem tudok aludni, Marci tegnap este óta az oldalán alszik, normális ???????????

Tegnap mozgalmas volt a napunk, elugrottam a szivacsotméretrevágó céghez, zárva voltak, majd apát kedden újra ugrasztom, de a kirakatai termékekből látom lesz olyan kukacom amit én szeretnék :oops:

Voltunk vásárolni, vettem egy farmer rövidgatyát magamnak (mondjuk én magamtól le se vettem volna a polcról de a húgom rábeszélt), ennek örömére utána túráztunk egyet a McCafféba reggelizni. :shock:

Voltunk esküvőn, szép volt jó volt, pap sajátságos beszéde (beszólt a szingliknek, 3 az 1-ben na nem mint az instant kávé stb. stb.) Ezután elugrottunk Marcicipőért, amíg vártam a blokkra beleszerettem ebbe úgyhogy ezt is megvettem http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=5486 Idővel majd jó lesz :shock:

Utána babalátogatás, édes volt a két bébi, kislány 1 hónappal idősebb, illedelmesen játszik, Marci összes játékot összenyálaz, veri őket a földhöz, pukizik, kifárad, elalszik… kislány játszik tovább.

Majd még Ikeáztunk egy sort, persze célirányosan mentünk, gyorsan megvettük azt a néhány dolgot, majd irány a hot-dog ja és persze a svéd húsgolyó ellátmány beszerzése.

Ma házavatós buli barátnőnél, anyámék nincsenek 3 nap wellness somewhere úgyhogy nyugodtan megyek a környékre.

kubuspace

Jó reggelt!

Mush: csinik voltatok, mint mindig!!! És nagyon szép helyen voltatok! Mi az az épület? Milyen ceremónia van ott? Ki tartja?

Kubu: én se a kaki miatt mosok, hanem mert bukós a csaj, meg ha hasra teszem tuti egy pelusnak annyi(textil), de néha nem hason is 3x össze köpi a ruháját. Vannak ilyen napjai. Jó mozgalmasak a napjaitok! :lol: Teszel majd képet a "kukacodról"? :lol: :oops:
Mennyi van még a suliból?

Szandra

KépKép
jurmine

Helló Csajok!

BOLDOG GYEREKNAPOT MINDEN KICSI CSIMOTÁNAK!!! :-D

Lebetegedtem. :-( Nátha, mandula-fájás... Nesze neked hosszú hétvége! Anyósom pesztrálja Zsófit, nehogy elkapja tőlem a kiscsaj.

Mush!
Haláli a napszemcsis fotó! Tényleg tiszta retró! :-D Szépek voltatok a névadón!

Susy!
Itatópoharat már mi is megvettük, lassan elkezdjük használni.

Kép
Kép
lbernuska

jurmine. az a varoshaza, ahol a nevado volt. angolul ceremony, de sosem tudom mi lenne a megfelelo magyar szo ra. talan unnepseg? kubu, segits!

koszi mindenkinek a napszemcsis dicseretet! lehet am venni hozzavalo sapit, meg furdobugyit.... :lol: :lol:

BOLDOG GYEREKNAPOT!!!

KépKép
KépKép
mush589

szép napot mindenkinek!

Ugy látszik visszaszokott Arni a cicire éjszaka.3-4 napja ez megy hogy éjjel felébred és csak cici után hajlandó visszaludni.Pedig 4 hetes korától végigaludta az éjszakát és most men értem miért... :roll:

Szerintem az kizárt hogy éhes lenne,mert napközben is jókat eszik és este az utolsó szopi után még kap fagyitejcsit is.Akkor egyből be is alszik.

Ha vizet adok neki éjszaka azzal le tudom szoktatni?feltéve ha elfogadja....Éjszaka is adhatom neki az itatópohárból a vizet?Az nem baj ha nem langyosítom neki meg?

Mush:szépek voltatok!Édes Sophie a napszemcsiben!Nem akarja levenni a szeméről?Én egyszer próbáltam Arnira napszemcsit de mindig le akarja venni és megenni :lol:

KépKép
lyndee

ja,a 8 éves gyerekre ki vagyok akadva....én már azon is kivoltam hogy az egyik ismerősöm 3 éves koráig szoptatta a fiát. :shock:

KépKép
lyndee

Botegeknek jobbulást!

Minden manónak boldog gyereknapot!Sajnos elég rossz idő van,jól fel kell örlözni még a sétához is!

KépKép
lyndee

kubu. privi ment!!!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok,

Jurmine,
Nálunk bukás sincs, és semmi, akkor megdicsérem Marcit és megköszönöm hogy ilyen rendi velem hogy spórol a vízzel.
Naná hogy lesz kép, csak legyen meg a kukac.

Berni,
Jobbulást, pihenj amennyit csak tudsz. Jó hogy van segítség.

Musi,
Talán szertartás még azt lehetne mondani. Köszönöm a leveled. :D

Lassan indulunk, mindenki megreggelizett, ideje öltöznünk.

Ja, nem tudom mi van velem napok óta bennem van egy fajta renderakási/lomtalanítási hullám. Persze még nem kezdtem el, de most nagyon bujkál bennem. A gáz az hogy nincs mit elrakni,kidobni de én mégis úgy érzem. És ez így is marad addig amíg a lakás minden szegletét át nem nézem… nincs megállás. (legutóbb nov végén-dec elején csináltam ilyet). Van ilyen másnál is ?

BOLDOG GYEREKNAPOT MINDEN BABÓCÁNAK.

kubuspace

hahó

na ma kap almalevet életében először 3 kiskanállal kiv leszek:)

megint hülye kérdés: ugye a kiskanalat nem kell fertőtleniteni? :oops:

tejpép: én is akartam kérdezni h azt muszáj? mármint hallottam h azzal dusitják a gyümit zöldséget.. nem lehet anyatejjel dusitani? egyáltalán muszáj dusitani?

most amugy akarok venni neki olyan pépet ami tejmentes de glutént tartalmaz a Knöll márkának néztem hajdinás pépjét, mert azt mondták, h a gluténnel ismertessük meg már.
Erről mit gondoltok?
egyáltalán milyen gyakran mennyit adjak majd abból neki?

ja és az almalé után püré jön azt először nyersen próbáljam és utána főve v ha izlik nyersen ne is főzzem soha?

köszi előre is...

ja és itatás: ha pürét kap utána adni kell neki vizet? nem jó ha cicit adok neki?

én mg csak 2 szopi közt akarok adni neki levet v pürét pár kanállal nem célom a szopikiváltás akkor is kell folyadék külön?

és mikortól "kell" kiváltani 1-1 szopit?

andy

musi nagyon jók aképek és nagyon csini voltál!

Kép
andy30

kubu. menj at anyukamhoz! nala van mit lomtalanitani! :wink:

elmentunk piknikezni. itt szuper ido van kivetelesen!!!!!!!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Tegnap kerti partyn voltunk, kicsit hűvös volt, de az eső szerencsére nem esett. A tűz körül pedig nem is fáztunk. Szabi nagyon jól bírta, mindenki csodálkozott rajta, hogy milyen jó gyerek. :) 9 körül elaludt a babakocsiban, 11 körül jöttünk haza, akkor még fölébredt, hogy átöltöztettem, szopizott egy kicsit, és aludt tovább 8-ig. :)

A fogyókúrámnak erre a hétvégére is annyi, pedig tegnap volt grillezett csirkemell salátával, viszont finom sütik is, amit nem tudtam kihagyni :oops: . Az én epresemnek is sikere volt. Holnap pedig anyósomékhoz megyünk, na ott sem fogok fogyózni!

Mush! Nagyon szépek vagytok! És az a napszemüveg!

Kubu! Én 2 évig mindenképpen szeretnék itthon maradni, de a párom nagyon szorgalmazza, hogy 3 évig maradjak. Majd meglátjuk.... Csak azon a fránya anyagiakon fog múlni!

Mosás: Néha már én is úgy érzem, mást sem csinálok, csak mosok-teregetek-hajtogatok. Nem is elsősorban Szabi miatt, inkább a nagyok "fogyasztanak" sok ruhát.

Lyndee! A bogyós-aprómagvas témán fölbuzdulva tegnap a vendégségbe én is alma-áfonyát vittem. Hát nem tudom, én mintha láttam volna benne magvakat, de lehet, hogy rosszul láttam :oops: Mindenesetre Szabi kirugta a kezemből a kanalat, a farmerdzsekim ujja tiszta lila lett, és ma a pelusban is lila kaki volt :oops: .

zsebi_baba

Kubu: :lol: mi átrendezzük a lakást most éppen, rámjött

KépKép
jurmine

Kubu! Szép az az óra, de szerintem nem jó! A számok el vannak fordítva oldalra, sőt fejjel lefelé. A 6-os itt épp 9-es. Ez a számok, illetve az óra tanulásánál bekavarhat, gondot okozhat!

Mush! Nagyon szép volt a névadótok!

Zöldi hétfőn vagy kedden utalok. 3.200,-Ft-ot. Nagyon jók az áruk. Fiam imádja a zoknit! Köszönöm!

8 évesen szoptatás! Szerintem mindennek megvan a maga ideje! Én abnormális dolognak tartom! Azt az időt sokkal tartalmasabban is el tudnák együtt tölteni, mert egy 8 évesnek már nem erre van szüksége.

Boldog gyereknapot minden érintettnek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Andy: mi tegnap kezdtük az almát 3 kanállal. Ma folytatjuk kicsit többel. Én pépeset adtam tegnap is, bár átszűrtem de nem lett lé. Ma turmixolni fogom és nem szűrögetem. A kanalat én csak alaposan jó forró vízben elmostam. De lehet néha fogom forrázni. De mivel a turmixgépnek nem hiszem hogy jót tenne a kifőzés így szerintem jó anélkül is. De ez csak az én véleményem. A tejpéphez meg a többihez nem tudok hozzászólni. Én nem fogok adni, amíg nem szükséges. Ja és én uzsi előtt adtam az almát nem higítottam tejjel, de lehet majd fogom. Nem célom étkezést kiváltani, csak kóstoltatni 6 hónaposig.Mondjuk ezért Nálatok más a helyzet.
Na ez jó hosszú volt :oops:

Átfordult! :D

KépKép
jurmine

Andy! Én csak gluténmenteset adnék neki 8 hós koráig, mert a gluténi is kiválthat allergiát!
A gyümölcsöt nem kell dúsítani semmivel. Csak magában! Majd később a tejpépet ha már bevezetted, lehet adni gyümölccsel. Zöldséghez soha nem tettem tejpépet és mindig idény gyümölcs nyersen, vagy ha nincs vagy nincs időm megcsinálni akkor HIPP. De gyümölcsöt inkább frisset!
Ha nem akarod az etetést kiváltani, akkor szopi után kostóltasd meg vele a gyümölcsöt, és természetesen nem kell vizet adnod, ha van elég tejed, akkor azt adhatsz utána. Ha szomjas úgyis csak a hígabb vízszerű tejet szívja ki!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

BOLDOG GYEREKNAPOT MINDEN BÉBIKÉNEK!

Megyünk anyósomhoz délután... jaj...

Kérdés: ha mondjuk spenótot akarok neki adni, azt lehet fagyasztottból is? Mármint bolti fagyasztottból, én ilyesmivel nem foglalom a helyet a hústól a fagyiban :twisted: :lol:
Holnap bepróbálkozunk a borsóval. Anyósom pasijától van, tök zsenge (mármint a borsó :twisted: ). Ma megkérdem, kezelte-e valamivel és attól teszem függővé.

Mush: nagyon szép volt a névadótok. Napszemcsi nagyon állat :) Én most pántosat vadászok, apa aszonta, olyan kell neki, hogy ne tudja letépni meg ne nyomja a fülét :? :roll:

Kubu: egy hete olyan takarítási-pakolási lázban égek ,hogy hihetetlen. Mondjuk nálunk mindig van mit pakolni :oops: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Pántosat gyógyszertárba lehet kapni 4000 pénzért! :lol:
Nagyon jól néz ki a tortád! Jó lett tejszínhabbal is? Apának utólag is boldog szülinapot!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csajok!

Totál kész vagyok! Már ráz a hideg, fekszek 8 pulcsiban, takaró alatt... Lázam szerencsére nincs. Anyósom meg lelkesen pesztrálja Zsófit. Hát most nagyon jól jött, hogy pont itt van. :-D

Gabi!Kubu!Jurmine!
Takarítási láz: Nem vagytok ti terhesek??? :twisted:

Andy!
Ha aggódsz az allergia miatt, glutén tartalmút se adj Reginek! Az is allergizálhat! Szerintem dúsításhoz használj Sinlac-ot, az allergiás babáknak van.

Kép
Kép
lbernuska

köszi a válaszokat.

na megvolt.

jurmine eszembe se jutott átszűrni :oops: pedig lehet kellett volna mert közben gondolkodtam is h ez már majdnem püré tele volt kis darabokkal...

még egy hülye kérdés: ugye a darabokba nem tud megfulladni? most arra gondolok ha félrenyelné...
persze nem nagy darabok csak ami az almareszelőn keletkezik
mert a bolti püré pl teljesen darabmentes.

na lényeg h teccett neki:)ezt mondjuk előre sejtettem mert ő még a Zinnatot is úgy ette szegénykém mintha kaja lenne:) :?

reméljük nem lesz allergiás semmire mennyi idő is mire az kiderül?2-3hét ugy h minden nap kapja?

nálunk egész nap esik gyereknapnak lőttek.

most alszik ha felkel szopi.

enikő: én két szopi közt kináltam igy utána nem szoptattam meg (a védőnő ezt mondta-igaz ez még lé volt nem püré)

lehet gabonapépet csak 8hó után adok már az az 1hó nem oszt nem szoroz(a kismamában 7hót irtak) és pont azért h találkozzon a gluténnel mert állitolag a legujabb vizsgálatok szerint akkor később kevésbé lesz allergiás rá. hát nemtom. mindenhool mást mondanak. pont azért néztem amugy a hajdinásat mert az kevésbé allergén mint mondjuk a zab meg buza v rizs.

lényeg h akkor nem muszáj dusitani még amig nincs kiváltva étkezés ugye jól értem? és akkor itatni se muszáj utána ill jó a cici is erre.

na mentem szétnézek micsináljak a lakásban (van mit) amig alszik

andy

ja majd teszek fotót az első evésről:)

Kép
andy30

Gabi! Mi a pántos napszemcsit a Brendonban vettük (OK Baby) 5000 pénzért. Fagyasztott spenót mehet.

zsebi_baba

Kubu!
Èn is csak hetente egyszer mosok Vinire! :lol: :lol:

Gabi!
Akkor már spenótot is lehet adni ilyen korban? Nekem is eszembe jutott a bolti fagyasztott... :oops: :shock:
susy75

Andy: én megitatnám, ha 2 étkezés között adod. Vagy vízzel, vagy cicivel. Nem fog megfulladni! Ott vagy mellette, hátbaveregeted, vagy fejreállítod :oops: , de ha jól tudom térdre kell fektetni, hogy a feje lejjebb legyen és a megfelelő helyen kell megütni a hátán.(elsősegély tanfolyam) Ne aggódj!!!!!!

Ibernuska: gyógyulj meg gyorsan!!!!!! Bizti nem vagyok terhes, még csak álmodtam. Még várunk vagy 4 hónapot.

Más hogy van ezzel a témával?

KépKép
jurmine

Spenót mikortól? Hogy kell Neki megcsinálni a mirelitet, nem mintha a másikat tudnám :oops:

KépKép
jurmine

Jurmine! Na, ezzel jól bátorítottad Andyt! :)
Spenótot és sóskát a benne lévő oxálsav miatt hetente egyszer-kétszer lehet adni, elkészítése nagyon egyszerű, krumplihoz lehet hozzáturmixolni. A sóska mivel savanyú, és úgy csináltam, hogy krumpli+alma +sóska. Szabinak ízlett! :wink:

zsebi_baba

2 kép tegnapról:

Kép Kép

zsebi_baba

Zsebi! Szabi tündéri! És Bogi is gyönyörű. Nekem is lehetne ilyen nagy lányom már, ha időben rátalálok a férjemre. :roll: :lol:

Spenot! Én sosem csináltam. Mi nem szeretjük, így neki sem kotyvasztottam. Egy darabig a Hipp, majd az Univer husis spenótját adtam. :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

ZSebi!
Jók a fotók! :P

Zöldi!
[quote]I írta:nni szigorúan vizet! Nem kell rászoktatni a cukros lötyikre, a tea meg felesleges szerintem.

Jó, hogy ezt írtad,mert kérdezni is akartam. Szerinted ezt a Hippes levet adhatom neki néha?? Mindenmentes, nincs benne cukor se, csak alma-öszi-körte. Vízzel 1:1arányban kevertem, és jobban teccik neki ,mint a sima víz. :lol: Na persze nem adom minden nap! Szóval nem csinálok nagy hülyeséget ha adom?? :roll: :roll: :roll: :?:
susy75

Susy! Én sima fehér bútorlapból vágattam az utazóágyba az aljat! De szerintem lehet vékonyabból is!

Én nagyon-nagyon ritkán adtam a gyereknek ilyen lötyiket! És nem is csak azért, mert cukros, vagy sem. Egyszerűen azt szeretném, ha szomjoltó eszköznek ő is a vizet szokná meg. Igazából az oltja az ember szomját, az édes levektől (függetlenül attól, hogy mesterséges, vagy természetes cukor van-e benne) csak még szomjasabb lesz. Ha meg éhes, akkor inkább enni adok. Persze a saját magunk által facsart levek azok mások, mert abban tényleg ott van a friss vitamin. De a gyári....... én dolgoztam még diákként egy hónapot egy konzervgyárban barackszezon idején, a rohadtakat például nem szedhettük ki, mert annak van leve (ezt a műszakvezető monta), úgyis hőkezelve lesz.
És azt hogy mit szeret majd a gyerek és mit nem azt most alakítjuk. Ha azt akarjuk, hogy a cukros löttyöket vedelje, mert a vizet nem ismeri, nem szereti (anyagilag ugysem fogjuk bírni, hogy víz helyett bió első osztályú gyümölcslével itassuk), akkor mehetnek, most az ilyen levek, ha meg inkább vizet adnánk neki később is, akkor most is víz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Helló!

Hűűűűűű, de nem pörög a topik! Ilyen f*s időben merre jártok???

Körkérdés: Coldrex (Paracetamol tartalmú bogyó) mellett lehet szoptatni? Nálunk már csak a hajnali szopi maradt, próbálok ezzel egy kis ellenanyagot adni Zsófinak, el ne kapja tőlem azt a valamit, ami engem ledöntött. Szerintetek ez a kevés anyatej ad védettséget, vagy nem ér annyit, hogy ezzel megkockáztatom azt, hogy az ölelgetésével átadom neki a bacikat? Ma alig volt a kezemben, már úgy hiányzik... de már lázam is van, nem rizikózok. :-(

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska! Szerintem minden csepp anyatej számít és egy kevés tejjel is megkapja a szükséges ellenanyagokat! Én azt javaslom nyugodtan szoptasd. A Coldrex-et viszont nem tudom, hogy szedheted-e?! Nem tudsz valamilyen homeopátiás bogyeszt szedni inkább?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bernuska!
Jobbulást neked. A paracetamolt elvileg lehet szedni szopi mellett, nem tudom a coldrexben van más is??

Enikö!
Köszi az infót a lappal kapcsolatban és a véleményedet is az ivásról! :wink:
susy75

Köszi csajok!

A Coldrexben még más is van, uh váltok a Rubophenre és marad a szopi.

Kép
Kép
lbernuska

Na, túl vagyunk rajta. Persze a végére megint felment a vérnyomim, mert anyós mindent egyszerre akart csinálni, a gyerek is legyen nála, közben "szervírozza" a pörköltet, szóval a gyerek lógott az egyik kezében a hónaljánál fogva. Mondjuk mire kinyithattam volna a számat, apa már ki is osztotta, hogy fogja normálisan a gyereket vagy tegye le. :twisted:

Borsópróba elhalasztva, holnapra kerti sütögetésre vagyunk hivatalosak, oda inkább bejáratott hamit viszek.

Berni: gyógyulj meg gyorsan :)
Nem vagyok még terhes. Tutira nem. :lol:

Zsebi és a többiek: köszi a spenótosat!
Igen, ezeket én is tanultam valamikor egyetemen, csak az alapozótárgyakra (mikrobiológia, növénytermesztés, ilyenek) nem nagyon figyeltem, így csak az maradt meg, ami tényleg érdekelt.
De pölö anyukám is vizsgálólaborban dolgozik (élelmiszer, talaj), és ő is mindig emlegeti a spenótot meg sóskát, hogy óvatosan a kalcium-oxalát miatt, mert kristályos, lerakódik miegymás.
Brendonban lehet, hogy megnézzük a napszemcsit (vagy másik bababoltban), ezekben ált. beváltják az ajándékutalványt.

Enikő: a spenótot én se szeretem, max. husiba töltve, de pl. amikor terhes voltam, akkor a 2. trimeszter vége felé iszonyatosan kívántam. Emlékszem, hogy sógornőm szülinapja alkalmából a Trófeába mentünk kajálni, és négyszer!!!! mentem vissza a svédasztalhoz repetázni a spenótból :lol: :lol:
Viszont igazad van, lehet, hogy később én se pepecselek vele, amennyiszer adni lehet, akkor inkább megveszem üvegesbe husival,amikor már lehet. Addig meg kibírom, hogy főzőcskézek neki :)

Susy: gyümilevet esetleg ebéd után adhatsz neki "desszert" jelleggel.
Mire mi a spenótig eljutunk, Kobold már 6,5 hós lesz.

Andy: én úgy csináltam az almával, hogy miközben adtam neki, kutyulgattam, és én ettem ki belőle a darabkákat, amik nem pürésedtek meg :oops: :)
Ha allergiás, arra sokkal hamarabb rá fogsz jönni....
Gyümi leginkább nyersen jó, de én az almát néha párolom is, mert úgy kicsit más az íze, és a főzelékeit szoktam "megbolondítani" vele.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Berni, Mush! Jobbulást nektek!

Mush! Nagyon szépek vagytok a képeken!

Zsebi! Nálunk bejött az áfonya-alma, majdnem az egész üveggel benyomta Huni uzsonnára! :lol:

Lyndee! Huni is hónapok óta átalussza az éjszakát, de tegnapelőtt negyed négykor, ma 3-kor felébredt és csak szopi után aludt vissza, de azt azonnal.

Ma nálunk is anyós program volt. Hát jót röhögtem. Gyereknapra Huni kapott egy 92-es méretű ( :? :lol: ) Adidas melegítőt. Nemrég dicsekedtem, hogy a 3-as pelust 4-esre cseréltük, és hogy Hunika 7 kiló. Erre milyen pelenkát vettek? 4+-ost, ami 9-20 kilóig jó! Majd belenövünk! :? :lol: Ja, és kapott egy micimackós labdát, ami olyan hatalmas, hogy a gyerek nem tudja megfogni.
Zalánnak 4 állomásos akadályverseny volt a lakásban, minden állomáson ajándékkal, a végén oklevéllel. Nyugdíjas tanítónő anyósom nagyon ráér! Egyébként a gyerek nagyon szereti ezeket a programokat és bár nem csípem anyósom, ezekért a kreatív elfoglaltságokért nagyon hálás vagyok neki, Zalán nagyon szeret ott lenni. Néhány fotó a mai napunkról:
Kép akadályverseny
Kép a győztes
Kép anyával Kép nagyi ölében Kép tesók Kép vagányan

Remélem, holnap jobb idő lesz, met a mai minősíthetetlen! :twisted:
Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Musi,
Nem lehet h a felhőket mind ideküldtétek, ma itt egésznap zuhogott az eső.

Jurmine,
Yesssss, na milyen lett a lakás ? Gratula a forduláshoz.
Én nem akarok várni, jó lenne ha jönne, de mivel egyeske is sokára jött… hát reménykedünk. Már a 6. hét után azon voltam hogy akkor próbáljuk meg :D :D

Enikő,
Óra: igazad van, hmmm akkor elajándékozom. De jó hogy szóltál, észre se vettem.

Berni,
Sajnálom hogy beti vagy, gyógyulj mihamarabb.

Jó volt a házavatós buli, 4 csaj Marci és Apa. Az egyik csaj a NATO-ban dolgozik részben miatta tartottuk most a bulit hiszen ritkán tud hazajönni, vele pl apa most találkozott először, de hihetetlen jól érezte magát mindenki. Marci hozta a formáját, gügyög, pörög forog ezerrel a drágám, mindenki elájulva. Majdnem 5 órát voltunk együtt.
Most itthon ágyban, valamiért feszült vagyok, annyira szúr a mellkasom és a gyomorszáj hogy már bevettem két nyugtatót.

JAAAAAAAAAAAAAA 3-AS LETT A GAZDASÁGTÖRTÉNELEM VIZSGÁM, előbb néztem a neten. Kettő maradt és game over

kubuspace

Sziasztok!

Húú én akkor le sem merem írni, itt milyen jó idő volt! :oops: 8) Nem hiába az ország délibb felén lakok, plusz még délebre Pécsre mentünk csavarogni. 8) 8) Igaz néha egy picit beborult, akkor hűvösebb lett, de többségében sütött a nap!!! 8) 8) 8) 8) 8)
Olyan jó volt végre kimozdulni!!! Rám fért már nagyon. Elmentünk a vásárba, aztán a belvárosban sétáltunk nagyot, fagyiztunk............. Hazafelé Szekszárdra bementünk a Pünkösdi Fesztiválra. Ott is sokat sétáltunk, ebédeltünk, beszélgettünk........... Király volt na. Ja és találkoztam az egyik csajjal akivel a kórházban ismerkedtünk meg, csak ő egy nappal később szült. Szép nagy a kisfia!!! :lol: :lol: Marci mindehhez tündér volt. Párszor szopiztunk autóban, délután a parkban betolt egy üveg vilmoskörtét (nem pálinkát :lol: :lol: ). Igaz most meg már kidőlt!!!

Bocsi ha nem reagálok, de mire végigolvastam mit írtatok már kidőltem a sorból!

Puszi
Vendég

Kubu Gratulálok! :lol: :lol: Tarts ki, már nem sok van hátra, aztán Balaton! :lol:

Olyan jó volt, ma este hárman fürödtünk a kádban: apa, Huni meg én. Baba olyanokat kacagott, hogy szerintem a szomszédok is hallották! :lol: Most már mindenki alszik, csak én vagyok talpon. Lefejtem a maradék tejcsit, meg a kenyérsütőbe bedobáltam a dolgokat, és beállítottam, hogy reggelre legyen finom friss kenyérke!

Na megyek, pihizek én is egyet! Jó éjt!

Kép
Kép
szeles4

[quote]m írta:ost amugy akarok venni neki olyan pépet ami tejmentes de glutént tartalmaz a Knöll márkának néztem hajdinás pépjét, mert azt mondták, h a gluténnel ismertessük meg már.
Erről mit gondoltok?
egyáltalán milyen gyakran mennyit adjak majd abból neki?

Hát ezt meg ki a fene mondta neked? A glutén a legdurvább dolog, amivel nagyon súlyos allergiát lehet kiváltani!!! Nehogy adj neki egy éves kora előtt. Főleg, hogy ti is hajlamosak vagytok allergiára.

[quote]h írta:a izlik nyersen ne is főzzem soha?

Bingó! Amit lehet, nyersen tolj a kis pofazacsijába. Minek gyilkoljuk a vitaminokat?

[quote]j írta:a és itatás: ha pürét kap utána adni kell neki vizet? nem jó ha cicit adok neki?

Egyáltalán nem kell neki víz, ha van kb. fél l tejed egy nap.

[quote] írta:s mikortól "kell" kiváltani 1-1 szopit?

Nem kell! Akár minden kaja előtt (után) szoptathatsz. Ha majd egyszer jóllakik pl. egy főzeléktől, akkor majd úgysem fogadja el, és kiváltja magának.

[quote] írta:n mintha láttam volna benne magvakat,

Zsebi! ...és fincsi folt a pálesz? ;)

Enikő! Nagyon szívesen a cuccot! Használjátok egészséggel! Utalás ráér.

Zsörmi! Te miért almázol ilyen korán?

[quote]K írta:érdés: ha mondjuk spenótot akarok neki adni, azt lehet fagyasztottból is? Mármint bolti fagyasztottból, én ilyesmivel nem foglalom a helyet a hústól a fagyiban

Gabi! Csak jól nézd meg, mert sok prenótkrémbe már raknak sót és fokhagymát.

[quote]M írta:ush: nagyon szép volt a névadótok. Napszemcsi nagyon állat Én most pántosat vadászok, apa aszonta, olyan kell neki, hogy ne tudja letépni meg ne nyomja a fülét

http://www.dealtech.hu/babybanz.htm
De amit Hanna hord, az száras+gumis, és nagyon puha a szára, úgyhogy nem nyomja. (És feleannyi pénz, UV és kék fény szűrős)
A csak pántossal az a baj, hogy nagyon rásimul a szemére, és ha hosszú a szempillája, akkor hozzáér.

Zsófianya! Gyógyulj meg!

[quote]p írta:ont azért néztem amugy a hajdinásat mert az kevésbé allergén mint mondjuk a zab meg buza v rizs.

Andy! A rízs? Azt már 2 hós kortól szabad adni. Nincs benne glutén, és könnyen emészthető, ráadásul tele van B1 vitaminnal.

[quote]J írta:ó, hogy ezt írtad,mert kérdezni is akartam. Szerinted ezt a Hippes levet adhatom neki néha?? Mindenmentes, nincs benne cukor se, csak alma-öszi-körte. Vízzel 1:1arányban kevertem, és jobban teccik neki ,mint a sima víz. Na persze nem adom minden nap! Szóval nem csinálok nagy hülyeséget ha adom??

Nekem ezzel az a bajom, hogy ha már egyszer elhúztad a mézesmadzagot, akkor nehéz lesz megitatni a vizet, mert a gyümilé nyilván fincsibb.
Van egy ismerősöm, ikrei vannak. Most nemsokára egy évesek. 4 hónapos koruk óta CSAK gyümölcslevet isznak (Cici nem bírta már az iramot), napi 2-3 üveggel... eddig durván negyelmillát szlopáltak be :shock:

Kép
zölddisznó

[quote]M írta:a nálunk is anyós program volt. Hát jót röhögtem. Gyereknapra Huni kapott egy 92-es méretű ( ) Adidas melegítőt. Nemrég dicsekedtem, hogy a 3-as pelust 4-esre cseréltük, és hogy Hunika 7 kiló. Erre milyen pelenkát vettek? 4+-ost, ami 9-20 kilóig jó! Majd belenövünk! Ja, és kapott egy micimackós labdát, ami olyan hatalmas, hogy a gyerek nem tudja megfogni.

Szeles! Erről most az jutott eszembe, hogy drága édesapám nővékémnek, amikor 9 éves volt, vett egy 41-es!!! cipőt...azt mondta, majd belenő. ...most ekkora a lába tól a negyvenen :)

Kép
zölddisznó

Jó reggelt hétalvók!

Kubu: NAGY GRATULA!!!!!! Tanulhatnál helyettem is! :D
Még csak megnéztük, hogy milyen lenne úgy a lakás, ahogy elképzeltem. De venni kell még új tv állványt, és utána lesz teljesen átrendezve.
Nekünk Vivi hamar összejött, de most már hátrafelé hajló méhem van, amivel állítólag nehezebb teherbe esni. Meg a császár miatt a 9 hónapot állítólag meg kell várni.

Aki tudja cáfolja ezt meg!

Zöldi: azért almázunk, mert kinézi a kaját a kezemből, sőt el is veszi :lol: de csak 6 hó után tervezek kiváltani étkezést az Ő tempójában. A tatár nem kerget.

KépKép
jurmine

Mush, Ibernuska: hogy vagytok??? Remélem jobban!!!!!

KépKép
jurmine

Helló Csajok!

Na, talán megmaradok, éjjel már nem volt hőemelkedésem sem, viszont a fejem tisztára náthás. Apa szerint ha jobban is vagyok, azért inkább hívjam el anyukámat 1-2 napra Zsófizni, nehogy átadjak valamit a kiscsajnak. Ma még anyósom tartja a frontot, meg Apa. Apát öröm volt nézni reggel a konyhában, úgy sürgött-forgott. :-D Hajnali 5-kor már etette Zsófit, aztán cumisüveget sterilizált, Zsófit altatott (amire nagyon büszke volt, mert kislánya szökőévben egyszer alszik el nála), kutyát etetett, reggelit csinált nekem... :-D Aztán meg ágyba parancsolt, most betelepedtem az ágyba: könyvek, laptop, tea... Zsófi szeretgetése már marhára hiányzik, de azért élvezem is egy kicsit, hogy nyugi van. :-D Amúgy a kiscsaj tök jól elvan nagyanyjával, apjával, persze ha meglát ezerrel vigyorog, de nem különösebben hiányol.

Gabi! Laura!
Örülök, hogy túl vagytok az anyós programon! Szerencsére az enyém a hétvégén nem talált Zsófin semmi olyat, ami aggodalomra adna okot, úgyhogy most elég jól elvagyunk. És tényleg sokat segít!

Laura!
Nagyon helyesek a fiaid! Annak meg inkább örülj, hogy olyan cuccokat kaptatok, amibe még belenő a gyerek. Sokkal jobb, mintha kicsiket kaptatok volna. Mekkora kádatok van, hogy 3-an belefértek??? Én is ilyet akarok!!! :-D Mielőtt megvettük volna a házunkat, 3 hónapig apósomnál laktunk, neki volt hatalmas sarokkádja, na ott mi is pancsiztunk Apával.

Kubu!
Gratula a vizsgádhoz!!!

Boci!
De jó pörgős napotok volt! Nálunk a rossz idő, meg a betegségem keresztül húzta a számításainkat. Pedig eredetileg mára mi is vmi kirándulósat terveztünk.

Jurmine!
Én is csaszis voltam és nekem kb. 2 hete azt mondta a dokim, ha akarjuk, már mehet a kistesó projekt. De mi még nem akarjuk. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?