Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!
2 napnyi 39,5 fokos láz után visszaolvastam, és mostmár jövök is, remélem. :)

Kutyafüle, nagyon szép Riki, és jóóó nagy!
És a kakis sztori... :lol:
Nekem Danó szinte sosincs kézben, kivéve szopinál... :oops: Sokszor inkább a ház másik végéből szaladok hozzá 3 percenként, de ő tudja, hogy el kell magát foglalnia... :lol: 2 gyerek és 2 nagymama mellett nem nagyon lehet másként... :)

Mindneki mindenkinek adott már tanácsot, hát én nem teszem. De azt azért leírom, hogy én nagyon sokat fejek a több tejért, sokat ciciztetek, és kipróbáltam a méregdrága More Milk Plus-t, ami bevált sztem.

Panndi! Tetszett a postás és a közértes sztori is. :wink:

Na, megyek, ebédidő. De majd jövök. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Panndi!
Csak azt érzed ahogy dolgozik a méhed!Ha még vérzel akkor normális!!!Szerintem az összehúzódásokat érzed csak!

Nekem mára elmúlt a meg akar jönni érzés...pedig én nem is vérzek,mondjuk nem görcsöltem csak úgy éreztem a hasam.Na ezt jól meg mondtam :wink:

Tettem fel a blogomba képet amin Izus a kendőben van :wink:

annus11
 
 


Nekem a közértes jobban :lol:

Dóri, örülök, hogy jobban vagy!
Vendég
 

 
 

Panndi, Annus is vmi ilyesmit írt... Én nem tudom, hogy normális-e... Biztos az, de remélem, nem fog 4 héttel a szülésed után ilyet produkálni a szervezeted... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Na jó, de már hetek óta nem volt ilyen. Áá, de unom már.
Vendég
 


Ja, és bár az egyik legrégebben szült mami vagyok itt, és ráadásul tisztítottak is, gondolom, mert császár után szoktak, én mégis vérzek még... Megyek 6 hetes kontrollra csütörtökön, remélem addigra elmúlik... :roll: Császárnál hogy néz ki a 6 hetes kontroll????

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Zsófival én is hat hétig véreztem, na azt is untam :)
Vendég
 


Hello Mamik!

Aludtam!!!! :- ) Igaz, max 2 órát egyben, de azt háromszor! :lol:

Holnap megy haza a nagynéném, úgyhogy ha pár napig eltűnök, akkor csak a rendszert próbálom itthon bevezetni, de utána majd jövök. Ha nem lenne ilyen kevés tejem semmi bajom nem lenne, mert szerencsére egyelőre mindkét gyerek tök jó fej, de ez az állandó fejés meg mérés elég sok időt vesz el.

Ildi, köszönöm a tippet, most éjszaka én sem fejtem, de reggelre nem is volt valami túl sok tejem, így még most maradok annál, hogy éjjel is fejek.

Panndi, Pumukli, Anika, Kalloni, Nektek maguktól alszik el a nagy baba? Pumuklit tudom, hogy sokáig küzdött Majával. (Dórinál tudom, hogy Samu egyedül alszik el) Nekem oda kell feküdnöm Gyöngy mellé kb 15 percre, hogy elaludjon, de persze Iringó mindig pont akkor sír fel...... Ti hogy oldjátok meg?

Én is 5 hétig véreztem Gyöngynél és a varratok is akkor estek ki. Varratokkal hogy álltok?

Tegnap ki"osanoztam" magam, több, mint egy órát bóklásztam, vettem egy vízforralót is, hogy ne mindig a tűzhelyen kelljen vizet forraljak.
Vendég
 


Épp ebédelek...de azért hozzászólok!

Dóri!
Érdekes,1 nap van köztünk,sőt még annyi se!Én nem tudom h mit csináltak belül a császárnál...de én mikor hazajöttem már elég volt egy kisebb betét is.És aztán csak pecsételtem prá napot majd elmúlt tök hamar az is!Kb 2 hetes volt Izus!Szóval tök furi,ebből látszik h mennyire egyedi minden!

Nekem is kéne 6 hetes kontrollra mennem...csak szerdán van a magánrendelése a dokinak.Na most ha kérek időpontot,mi van ah épp akkor enne Izus.Őt is vinnem kell mindenképp,és csak BKVval tudnék menni.Ha meg jön az uram is,akkor pont a legnagyobb forgalomba kéne menni...lehet h megkérem had mehessek a kórházba,az itt van pár perc sétára,és akkor Izushoz tudok igazodni....Na szóval ezt még meg kell beszélnem...

annus11
 
 


Dóri, tök jó, hogy jobban vagy! :wink:
Riki nagyon aranyos és mekkora!

Marci tegnap este 8-kor kajált, utána volt egy kis nézelődés és nyavítás, amit apa megunt 10-kor és bevitte a szobájába a kiságyába (a szokásos módon) és rázárta az ajtót. Kb. még 5 percig sírt -kisebb megszakításokkal, aztán bealudt. 1-kor kért enni, meg 4-kor. :lol:

Ilyenkor úgy sajnálom, de muszáj tudnia egyedül elaludni.
:?

Megyek készülődni, mert esküvőre megyünk. Csak esküvőre. Válság van, az ismerőseink low-cost szertartást csinálnak. :D
Anya vigyáz Marcira.

Az a gripe water az gyógyszer vagy mi? Mert úgy érzem, az Infacol egyre kevésbé hat (mondjuk most el fog fogyni és Espumisant vettünk)
Mert Marci is azt csinálja, hogy levegőt nyel és ha aztán bealszik, elfelejt büfizni... :?

Kép

Kép
adraci
 
 


Annus, Jó étvágyat!

Panndi, a Spar-ról jut eszembe, hogy tegnap az Auchanban egy 30 körüli pasi nekem jött és magamban fel voltam háborodva, hogy nem látja a nagy hasamat????? Még jó, hogy nem ordítottam le a fejét, idejében eszembe jutott, hogy már nem is vagyok terhes! :oops:
Vendég
 


Adraci!
Az ilyen gyógyvíz féle vagy mi!De csak 4 hetes kórtól lehet adni a babának!Most olvastam h 1 kávéskanálnyit kell neki adni belőle.Kb olyan ára van mint az infacolnak.

annus11
 
 


Varratok: külsőt kivette a doki mélg a kórházban, belsők remélem felszívódtak.

Böbi: Zsófi velem alszik el, a kanapén a nappaliban. Amikor feküdnöm kellett így csináltuk és így maradtunk. Néha közben Fruzsi is a kezemben van :roll: Nem tökéletes még a rendszer...
Vendég
 


Böbi :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Böbi
nekem pár napja zuhanyozásnál maradt a kezemben egy egy centis cérnadarab. De még nem néztem, hogy ez volt-e az összes.

Eddig nekem mázlim volt az altatással, mert Kolos eddig ebéd előtt vagy alatt kelt, így szopi után vagy aludt vagy elvolt, amíg Maját letudtam. Párszor aludtak már együtt, most is így van.
Délutáni alvásnál kicsit ringatom meg énekelek neki, amíg látom, hogy beletörődött az alvásba. Aztán félkómásan lerakom, tiltakozna, de mondom neki, hogy énekelek még meg itt leszek, erre megnyugszik megához szorítja az alvós kacsáját és alszik én meg kiosonok.
Este jobb a helyzet, Apa altatja, én ezalatt vagy fürdetem Kolost vagy szoptatom. Ő is kicsit babusgatja, de még tök ébren lerakja (nem úgy mint én), és kijön a szobából, megbeszélik, hogy próbál egyedül elaludni. Aztán van 1-2 kör még, iszi-meg orrszívás (ő kéri), de 10 perc alatt elalszik így is.
A cél az, hogy délután is így elalujon, csak az a baj, hogy ha simán lerakom akkor leveszi a hálózsákot, huncutkodik... Ezért kell kicsit elfárasztani. Csütörtökön szerelik a redőnyt, remélem az is segít, hogy délután is működjön az esti rendszer.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Kutyafüle,
milyen aranyos Riki.És milyen vörös haja van.Nagyon édes.

Nálunk jól telt az este.Hízogatunk is szépen.Kedden lesz 1 hónapos és eddig 80 dekát hízott a drágám.Igazi kis pufóka.Minden szopi után kipirul a nagy evészetben és úgy néz ki mint egy hörcsög annyira pufi az arcocskája.

A hasfájás meg mintha kezdene múlni.Vagy magától vagy az édeskömény teától, de az éjszakák és a nappalok is nyugodtabban telnek.

KépKép
harhaj
 
 


Köszi a válaszokat!

Este nálunk sincs gond, mert Apa itthon van, nekem is a délután a gázos. Ha beviszem magammal Iringót, mert éppen éhes, akkor meg azért nem alszik, mert csikizi a kicsit meg dumál neki, abból semmi alvás nincs! :-)
Egyedül azóta nem tudom hagyni, amióta nem rácsos ágyban alszik, ott nem volt gond, de ha most magára hagyom, akkor 1. vagy sír, 2. bekapcsolja a tv-t. :-)
Vendég
 


Lányok, a sör tévhit! Ráadásul a szénsavtól megfájdulhat a baba pocakja.
Én a Laktoherbre és a homeopátiás bogyókra szavazok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Böbi

Nekem rendszerint maguktól alszanak el, de ha nem, akkor ringatom is őket szívesen. Engem nem zavar. A fürdés után alszanak el a legkönnyebben, na és a cicin. :) Én is izgulok elég tejem van e, az enyémek sem szopnak túl sokat és elalszanak rajta. Most főzök egy Laktoherbet. Tápszert nem akarok. Egyszer olvastam valahol, az első tápszer indít el a lejtőn, mármint az anyatej rovására. Fejek és iszom sokat, meglátjuk. Mégis csak két baba van. :roll:

Petrus
Neked elég a tejed?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Böbi, J nagyjából egyedül alszik el, de be kell pakolni a hálózsákba, cumi be, be a rácsoságyba, egy altatóvers és utána kijövök. Volt már úgy, hogy eközben S végig az ölemben, vagy csendben, vagy ordítva... Délután egész jól megy a dolog, este néha jobban zavarja S, ha épp akkor is kiabál. Többször volt már, hogy be kellett hozzá menni, mert elszomorodott, ez S előtt nem volt. De most kényeztetés van, ugye :).

Mindjárt kaja, addig szeretnék én is enni egy kicsit...
kalloni
 
 


Jaaaaa, a nagyobbról beszélsz?
Igen, most már egyedül, kb. két hónapja. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika, ez a kép... még Apának is megmutattam, tündéri!
Vendég
 


Kutyafüle!
Ne izgulj, én se vagyok hajlandó kendőben, vagy akár magamon cipelni a gyereket.....a fiúknál se csináltam. Gerincsérvem van, amit műtöttek, úgyhogy nem is bírnám sokáig a cipelést.
Léna is kezd hozzászokni, hogy magától alszik el a kiságyában, picit sírdogál, de nem vészes és így szépen bealszik.
Ha meg fent van, a pihiszékben nézelődik, igaz ez sima, nem rezgős, de tök jól elvan benne egy ideig.
Léna is többször lekakkantott már, meg rendszeresen a tiszta pelust kakilja le, amit 1 mp-e tettem alá:)
Jóóóó nagyot nőtt Riki!

Pingi!
Kitartást a szopihoz meg a fejéshez!

Pumukli!
Köszi:)
Én is ezért vettem espumisant, mert Léna nem tud büfizni, pukizni egyáltalán. Amióta szedi, jönnek kisebb büfik, könnyebben is alszik el. Én mondjuk nem adom minden etetésnél, inkább csak este és hajnalban.

Dóri!
Nekem ugye ez a 3. császár, de Leonnál elfelejtettem 6 hetes kontrollra menni......Nolcsinál meg már nem emlékszem, mi volt, de asszem megnézte a sebet, meg meg is turkált, hogy szépen visszahúzodott-e a méhem.

Anika!
Jaj de édesek a csajok!
Együtt alszanak mindig? És egy ágyban?

Én ma délelőtt egyedül voltam a tescoban vásárolni, addig apa vigyázott a 3 gyerekre. Léna végigaludta az egészet:)

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat és a drukkokat is! :)
Jól vagyunk, csak hát ez a hét nagyon munkás. Nem tudom ti hogy csináljátok, de nekem WC-re nincs időm elmenni, a fürdésről már nem is beszélve. Gondolom azért majd javul a helyzet. Eddig azért aggódtam, mert Danácska túl sokat aludt és nem tudtam etetni, most meg állandóan fent van és csak kézben van meg. Szerintem fájhat a pocija apácska zöldbab főzeléke miatt. Egyébként nem nagyon akar hízni, de hát még csak most vagyunk 8 naposak. A születési súlyát sem sikerült még visszanyernie, rossz a szopási technikája, ezért a cici mellett folyton fejek és sajna cumisüvegből adom neki a tejcsit. Szerencsére a császár ellenére beindult a tejem már a 2. nap este. :)

Látom már nagyon belejöttetek az anyaságba! Ügyik vagytok, gratulálok!
Mindenkinek sok sikert, most van öt percem irány a fürdő! 8)
Szép napot!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Csadr!

Jó hogy újra otthon!!!!Nekünk is ilyen rohanás volt az első pár nap!!!de ez már csak jobb lesz,remélhetőleg!!!Kitartás!!!Képet meg kérünk!!!!! :oops:

Anika!
Csúcs ez a kép!!!!Én is pont azt akartam kérdezni h 1 kiságy van?Vagy kettő?Hogy van ez nálatok?
Sör:hát nem tudom,azért csak van benne vmi...állítólag a maláta miatt tejszaporító.Nekem mindenesetre bevállt :wink:

annus11
 
 


Kép

annus11
 
 


Anika,
ez a kép fantasztikus.Be kellene küldened valami pályázatra.Tuti nyernél vele, és ezt nem csak úgy mondom.Szerintem nagyon édesek a lánykáid.

Gábris most mózesben alszik a karomban.Olyan édes.É csend van végre :wink:

KépKép
harhaj
 
 


csajok meghalok.Egy nagy tál cseresznyét ettem meg alig fél óra alatt.Remélem a gyrek nem fog puffadni tőle.Nem bírom megálni hogy ne egyek. :oops:

KépKép
harhaj
 
 


Kép
Kép

Na többel nem jövök,csak kissé unatkozom :oops: :lol: Vasalni meg nincs kedvem 8)

annus11
 
 


Tök jók, Annus!
Hogy csináltad?
pumuklii
 
 


Megpróbálok egy-két képet feltölteni!

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép


Remélem sikerült! :)

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Fogalmam nincs!Nyomogatok a photo shopban és úgy :lol: De jó unaloműző :wink: Na meg úgyis képeket akarok rendelni...majd hétfőn megrendelem és kedden készen is lesznek!Szerintem be is keretezek 1et picit nagyobban :wink:

annus11
 
 


Sikerült!!!naná!
Nagyon szépek vagytok!!Első ránézésre tiszta apja :lol:

annus11
 
 


Anika, csatlakozom az előttem szólókhoz, fantasztikus a kép a csajokról!!

Annus, Te meg még mindig nagyon ügyes vagy!!! Ha elküldenék neked 2 képet Rá tudnád nekem tenni 1 képre??? :oops:

Csadra, szép család vagytok!
Vendég
 


Böbö!
Persze!Küldd el emailben,meg ha van vmi kívánság h mekkorába kell akkor azt is!

annus11
 
 


Csadra nagyon jók a képek!!Édes a baba.
Annus ezek nagyon jók lettek!!!Szupi,én is akarok!!!
Anika a lányok nagyon cukik!Lehet egy kérdésem?Ki kicsoda a képen?? :oops:
Elmentek a látogatók,már csak pakolni kell.Persze mire elmentek és szopiztunk,megint nem tudunk kimenni,hideg lett és esik. :(
Kaptunk egy rahadli kaját,már tele vok!!!
Dóri örülök hogy jobban vagy!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Fogalmam sincsen ki kicsoda. :lol:
Most már jól meg tudom őket különböztetni.

Egy ágyban alszanak, de csak az elején, később külön ágyban lesznek.

Köszönöm a dicséreteket! :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Csajok,
front van ma vagy mi? Bogi dél óta fent van, 1 percet nem aludt, szopizott háromszor, egy fél órát megvolt a kiságyában, utána folyamatos szórakoztatás. Most bent van a kiságyában, sírdogál, de kezdi abbahagyni...

Én meg nyomatom a sör, kicsit kikutyulom a szénsavat belőle...

Anika,
tök jó a kép a lányokról!

Annus,
tök ügyi vagy!!!

Csadra,
Danó tiszta apja sztm is :)

emese1979
 
 


Anika!
Amúgy lehet h a pocakban is így voltak,nem?Mindkettő fejvégű volt,ugye?lehet ez már egy megszokott póz nekik :wink:

annus11
 
 


Ja a lényeg kimaradt!

Már megint tiszta szar volt a gyerek...nem értem mért egy adagban kakil...örülnék neki h legalább 3 felé osztaná,így nem folyna ki....

Kérdés:Mit mondtatok,mit is lehet kenni az arcán lévő ragyákra?
Illetve a fülével ti csináltok vmit?Mennyire mehet a vízbe?

annus11
 
 


Annus,
Nekem a sudocrem jött be az arcomra.A baba fülét meg szerintem ne érje víz.Én a kezemmel szoktam megfürdetni.Locsolgatom csak a vízzel.Mert igazából nem piszkos a gyerek csak a nagy melegben jól esik neki a pancsi.Az arcát is nedves kézzel törlöm meg így biztos nem megy a szemébe vagy a fülébe.

KépKép
harhaj
 
 


sziasztok

en nemtudom mi van ma,de csak enni kel fel a dragam.. olyan kis nyomott egesz nap.
tegnap meg mondjuk nagyon is aktiv volt..
lehet elnyomja az idojaras?

Annus!

a te arcodon vagy a babaen? :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Ja igen,a baba arcán van a ragya :oops: :lol:

Én is így szoktam mosni az arcát meg a fülét.Csak eszembe jutott a babaúszás.Ott ugye merülnek a babák...és akkor nem baj ha a fülébe megy a víz??Anika ebben a prof :wink:

annus11
 
 


Csajok, ne haragudjatok, hogy eltűntem. De teljesen ki vagyok akadva, ez a szoptatás nekem nem akar működni, kérlek, segítsetek. Réka, ha vagy még, akkor rád különösen számítok.

A mellbimbóim teljesen kisebesedtek, sőt, az egyik annyira behasadt, hogy nem hiszem, hogy össze fog ragadni valaha.A fájdalom nem érdekelne, de egyre rosszabb lesz, és félek, hogy valami komoly baj lesz a dologból. 2 napja fejek-cumiztatok, és a bimbóvédőt is próbáltam. A 3 alábbi opció áll előttem:

1. folytatom, a szoptatást, és imádkozom, hogy valahogy így is elmúljanak a sebek és a hasadékok. Csani ráadásul nem szívja ki teljesen a cicim ilyen 40-50-60 gr-ot tud megenni, és mindig hagy benne, amit próbálok lefejni. Miért nem szívja ki teljesen?

2. Bimbóvédővel szoptatok. Sajnos a mellbimbóm így is igénybe van véve, de jóval kevésbé. Ugyanakkor Csani nagyon ügyetlen vele, fél óra alatt szopik 20 gr-ot, és utána elfárad.

3. Lefejem a tejet, és odaadom cumisüvegből. Ezzel az a baj, hogy nagyon gyorsan "bezabálja", és utána meg fáj a hasa. Arról nem beszélve, hogy nem akarom, hogy végleg rászokjon a cumisüvegre. Fejni amúgy ilyen 60-70 gr-ot tudok.

Szerintem a tej sem elég... Nem kéne ennek többnek lenni?
Ja, én nem igény szerint szoptatok, az nem működött, hanem van egy 3-4 órás rendszer (napi hét alkalommal), amit valamennyire rugalmasan kezelek.

Már annyit sírtam, és nem értem, hogy másoknál hogy lehet, hogy ez az egész simán kialakul, mi meg csak szenvedünk. Kérlek titeket, hogy írjátok le a véleményeteket.

Annus, hogyan kell a blogba képet rakni? A hozzászólást tudom, de a képet nem.

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Annus
nekunk nem csak az arcan hanem a nyakan kezen laban hajlatokban (amibol van sok :D) tele volt.
2nap alatt elmult az osszes!!
kamillaval furdettuk es ennyi volt.
azota ha kijon rajta vhol akkor kamillaval attorlom es 1-2 ora es nincs nyoma se..

szopi tema:

sztem elsosoraban nem szabad idegeskedni,mostmar en is lazabban kezelem.
Boro se sziv ki annyit amennyit kene ezert fejek es kapja cumisuvegbol a tobbit.
vagy ki is tudna szivni,de az legalabb 2 ora lenne vagy tobb..
allandoan bealszik a cicin.
ez olyan "komfort cicizes" nala.. :oops:
mondtak h adjam kiskanallal,de lehet en vagyok a bena de nem olyan egyszeru egy kapalozo es sikitozo gyereknek kiskanallal adni a kajat....foleg mikor eppen ehen akar halni :)
olyan 50et sziv ki altalaban.
persze volt h 90et is..
na de 100korul eszik meg.. ugyhogy fejes fejes...
raadasul van jo par csomo a mellemben amitol ugy megcsappant a tejem :|
de most a parom maszirozza plusz zuhany.. es vegulis naprol napra jobb kicsivel..
de kitarto vagyok :roll: :roll:

azt vettem eszre,hogy egyik naprol a masikra magatol ugy megemelte a sajat adagjat ...
ez normalis ? :D
70eket evett.. 8x
most meg...90 alatt egyszer se.
tegnap volt h 110 aztan 140 :shock:
mindig felek h o lesz rosszul...
ez normalis ? :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Anika, Annus, Csadra, nagyon jók a képek! Hát, Anika, ha te sem tudod, melyikük melyik, akkor vlsz. senki sem tudja... :lol:

Igen, Annus nagyon különbözően folynak le ezek a dolgok különböző embereknél... Attól tartok, hogy a magas lázamtól újra gyulladásba jött a sebem, mert ismét váladékozik... :roll: Lehet, fel kéne hívnom Dr. Urat...

Rettentő volt ez a 2 nap... 2 manóval meg nagyikkal különben sem egyszerű, de lázasan... És még hétközben volt, szóval segítségem sem volt... Na, de túl vagyunk rajta! :wink:

Megyünk enni... Már nagy a ricsaj... :lol:

Szofi?

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Na tessék, jókor kérdeztem... Na, mindjárt el is olvasom, amit írtál.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Szofi, most etetek, de aztán felhíhatlak? Dettó ez volt nekem Samuval.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Igen, Dóri, lécci-lécci hívj fel, valakivel muszáj beszélnem...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: