Új privát üzeneted érkezett!

Kkia
Klassz hogy jó lett az UH :lol: És MoM miatt ne izgulj! Én is el akartam kerülni az amniót, így még egy plussz UH-ra elküldtek, speciális szív UH. Szerencsére az is jó lett, nem találtak gyanús dolgot :) Esetleg oda még elmehetsz ha gondolod, de a genetikus tuti meg fog nyugtatni.

Gina, a bölcső nem rossz ötlet:) abban legalább ringatni is tudod ha meg akarod nyugtatni :D

Kopee, örülök, hogy kicsi fiad egyre ügyesebb! Viszitek esetleg vami tornára is? Sok jót hallottam a Tunyogi Erzsébet féle játszóházról :)

Pattogó, megy a drukk :D

Anyabébi, üdv én is :)

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Ginuska,
ha Neked tetszik ez a bölcső, és jó érzés elképzelni benne a Babádat, akkor csak ez számít :D
(nekem is tetszene, bármennyire rövid ideig tudnánk használni, csak nincs rá pénz :oops: )

Kopee,
fantasztikus hír!!! :D Csak így tovább, Kislegény!!! :D
Nagyon drukk a jövő szerdára!!!+!++++++++++++++++++++++++

Anyabebi,
akkor jó, ha így terveztétek! :D

(Nálunk 8 év lesz a korkülönbség, de messze nem így terveztük :cry:27 évesen szültem, 2-3 évente szerettünk volna 3 kismanót, hogy kortársként nőjenek, de Vackor születése után tönkrement a hormonrendszerem...6 évig küzdöttünk ezért a babáért, 4 inszemináció után a 4. lombikkal sikerült...senkinek nem kívánom ezeket az éveket!!!
De ez már a múlté, itt jön a kimondhatatlanul várt Kistündér :wink: - a 3. gyermek pedig valszeg álom marad, Apa nem akar több tortúrát, a 8 elég volt Neki :oops: )

Mindenkinek ölelés!!!

tillidian
 
 


Őzike,
mi az a MOM?

Tényleg nem értem!!! Épp a 18. héten néztek az Istenhegyi Géndiagnosztikán, és Hajdu Drnő (az egyik legelismertebb szaktekintély, vártunk, hogy hozzá kerüljünk) azt mondta, minden a legnagyobb rendben!!! tegnap meg azt mondják a Péterfyben, hogy azonnal genetika...
Na mindegy. Most beszéltem a dokimmal, ő azt mondta, az Istenhegyi épp azt a vizsgálatot (genetikai UH) végezte el, amire a Péterfyben újra küldeni akarnak :shock: - úgyhogy nem küld tovább :roll:
Én is úgy érzem, Lencsi babával minden rendben :P

tillidian
 
 

 
 

Őzike, tillidian,
koszi szépen :D
Szerencsére megengedhetjuk magunknak...
és Tilli, Lencsével minden rendben van !!! +++++++++++++

anyabébi,
OK, koszi neked is, már nem gondolkodom rajta, legalábbis most nem, mert holnap vizsga és arra kell készulnom :(

Legyen nagyon szép és kellemes a hétvégétek!
ginuska
 
 


Till, idemásolom, én nem lennék ennyire szakszerű:

"MoM érték :

Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelől megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhető koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen. Az egyes eredmények összehasonlíthatóságának igényével azonban ez az érték nem használható, ugyanis a kapott koncentráció sok egyéb tényező függvénye is. Napjainkban már gyakorlatilag minden esetben egy viszonyítható, összehasonlítható mértékegységben, illetve eredményben is megadják az anyai szérum AFP-szintjét.
Ennek lényege, hogy a nyert koncentráció mellett figyelembe veszik az anya testsúlyát, testmagasságát, adott esetben bőrszínét, a pontos terhességi kort is, ezen tényezők ugyanis alapvetően befolyásolják az anyai vérben mérhető AFP-koncentrációját. Ezek figyelembevételével a számított eredmény már objektíven összehasonlítható értéket jelent, hiszen elvonatkoztat a befolyásoló tényezők hatásától. Az ilyen eredmény már nem nanogram/milliliter, hanem az ún. MoM értékben jelenik meg a labor értékelésében. A MoM az angol multiple of the median (a medián, vagyis a középérték többszöröse) kifejezésből képzett mértékegység, mely az adott terhességi kor, adott testalkat és bőrszín figyelembe vételével a mért koncentrációértékből számított eredményt jelent. Az érték az egy adott terhességi kor, egy adott testalkathoz és bőrszínhez rendelhető leggyakoribb szérum alfa-fötoprotein koncentrációértékét veszi viszonyítási alapul, ennek többszörösének számszerű kifejezése. "

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


lányok!!! csak most jelentkezem, mert tegnap reggel nagyon megijedtünk....Felkeltem pisilni és a láttam a tisztasági betétemen (mindíg hordok, mert sok a folyásom) láttam egy barna foltot. egyből elkezdtem telefonálni: férjem, orvos, apuék otthon....az orvos azt mondta 5 óra előtt nem tud fogadni, mert nemsokára megy császármetszésre, majd kezdődik a rendelőjében az ügyfélfogadás, addig pihenjek (ágyban fekve persze). Mondanom sem kell, nagyon türelmetlen voltam, ráadásul nem szoktam meg az ágybanfekvést/semmittevést -s persze a kisfiammal sem tudtam sokat foglalkozni,szerencsére átvette őt anyósom egész reggelre, amíg haza nem jött az uram. Én meg csak imádkoztam a barna vér ne váljék pirossá-nagyon nagyon féltem. Délután aztán bementünk a városba (vittük Iliaszt is) és megnyugtatott az orvos: hallottuk a szivecskéjét, minden rendben volt a méhemmel, a placentával (méhlepénnyel), nem talált semmi rendelleneset az uh-n. A kicsi viszont ülőhelyzetben volt/van egy sarokban (jobb oldalt) és valószinüleg nyomja mindenemet odalent. Érzem is a súlyát rendesen!! Felírt gyógyszert amit 2 hétig szedek majd és most semmit nem szabad otthon csinálnom (házimunka) csak rengeteget kell pihennem. hogyan lehet ezt egy 2 éves eleven, örökmozgó kisfiúval? Nehéz, de megoldjuk majd valahogy!!
Pattogo: megy a drukk a vizsgálatokhoz!!!Ugye kisfiút kell kívánni???( mi még mindíg nem tudjuk, de mindezek után nem is érdekel már annyira, csak egészségesen szülessen!!!!)
Anyabebi: Üdvözöllek én is itt kis csapatunkban!!
Kopee: gratulálok a kis Eliothoz!!! Nagyon ügyes kisfiú!!!!!
Szép napot mindenkinek!!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


szaisztok KISMAMIK,

szemércsont feszülés: állítólag teljesen normális már most is, hisz az is egy izület és hormonális hatásra az izmok és izületek lazulni kezdenek. A gyomorégés is ennek a lazulásnak a következménye.

ABC Design babacsoki nagyon tetszik nekem is, kipróbáltam a Brendonban és nagyon könnyen lehet tolni.

Nekem is az a bajom, hogy a lift nélküli második emeletről kell majd leegyensúlyozni, egyáltalán nem mindegy, h milyen nehéz :shock:

Jovana, gyere az Istvános dokihoz és még az is lehet, hogy találkozunk októberben :P Amúgy gáz, h egyszer csak lelép egy maszekba a doki. Velem szerencsére az ellenkezője történt: maszekból ment az Istvánba. Anyagilag ez mindenképp szerencse :)

Alacsony AFP: nekem is az lett :( de engem nem küldött genetikai tanácsadásra.

Anyabébi, welcome :D

Kép
screen
 
 


Betty,

szegény, jól megijedhettél :(
de nem lesz semmi probléma, nem szabad aggódni!
Milyen gyógyszert kaptál?

Kép
screen
 
 


Kopee,

gratula Eliotnak! Nagyon szuper érzés lehet, h fejlődik ügyesen! Juhhéééééééé!!! :D

Kép
screen
 
 


sziasztok, megint jo ideje nem voltam:(

UPDATE bab+en:
jol vagyunk, genetikai jol sikerult, minden a helyen van.
FIU lesz, igy lehet majd engem is szinezni:)

A hidegfront az agyamra megy, kemenyedik a hasam mint a tam-tam dob:( Viszont kaptam ra bogyokat, ugy nez ki hogy hatasos lesz a kombinacio....
A MagneB6 Extrat is lecsereltuk a dokival Magnerot-ra, jobb a helyzet azota gorcsok teren:)

Most egyenlore ennyit, rohanok tovabb:D szep napot kivanok mindenkinek!:)

sünciboglya
 
 


Tillidian:

Az AFP-m nekem iszonyatosan magas lett. (Istenhegyin voltam) Az ertekelesnel a doki azonnal kerdezte, volt-e terhesseg alatt valami verzes. Mondtam,jah, ketszser, korhaz is volt.
Azt mondta, akkor az AFP innentol felreteve, az bolygatta meg az erteket, meg hat nem is megbizhato.... (Kosz!)

En is Hajdu Krisztinanal voltam, ugyanazt mondta o is.
Marpedig ha o nem talal semmi rosszat, akkor "nincs", ezt mondja mindenki, mert az egyik legjobb,legelismertebb diagnoszta:)

Szoval no para:)

sünciboglya
 
 


Betty
Ne aggódj semmiképp, ha zárt a méhszáj, a lepény jó helyen van és a kicsi is jól van szerintem nem kell aggódnod! Ha csak egy folt volt és nem ismétlődött, főleg ne aggódj szerintem. Az élénk piros rosszabb lenne. Azért pihenj sokat!!

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Lányok, nem emlékszem, hogy az őssejt volt-e már téma...
Aki le szeretné vetetni, az tudja már, hogy melyik társaságnál?
Ahogy látom, az árak és a szolgáltatások nagyon különbözők, kicsit nehéz eligazodni.

Kép
kkia
 
 


Süniboglya,
örülök, hogy megtaláltalak egy másik topikban, és jó, hogy jöttél! :D
Grautla a kisfiúhoz!!! :D (nna, megint a fiúk javára billen a mérleg :) )

AFP: ok, igyekszem nem aggódni...

Kkia,
őssejt:
mi a jövő szerdán megyünk tájékoztatóra a Péterfybe...mindenképpen szeretném levetetni, Apa meg támogat :P Igaz, csórók vagyunk, de inkább alszik a meglévő mózeskosárban a Pici, és hordozókendőben cipelem (kiságy, babakocsi ráér), de erre fontosnak tartom félretenni!!! Természetesen ez az én egyéni véleményem...

Betty,
megadrukkok!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Minden rendben van, ne aggódj, próbálj pihenni :P

tillidian
 
 


Sziasztok!

Kopee
"Kicsi fiam elkezdett ulni. azt hittuk, hogy sosem fog neki menni"
Nagyon ugyes Eliot. :wink: Mekkora akaratero van egy ilyen pici fiuba. :roll: :D

Pattogo
"Bar ha lány lesz nem hagyom ott". Meg jo. :lol: :lol:
Na de mi is? :roll: Gyere es mond!!(ird :lol: )

Kkia
No para!!Nincs semmi baj, es ahogy te is mondtad "A fiam tokeletes, erzem."

Anyabebi
"Hat a mozeskosarat az agy melle gondoltam a foldre"

:shock: :shock: :shock: Szamomra ez kicsit erdekes. :oops: :roll:

Tilli
"Lencsi babaval minden rendben"
Ahogy tetszik mondani. :wink:

Ossejt: Eddig ugy nez ki,hogy mi is levetetjuk.

Sunci
Gratula Patrikhoz! :lol: :lol:

Betty
Ugyanazt mondom,amit Ozike.Nincs semmi baj! :wink:

Na megyek osszeszedem Lanykamat,delutani alvashoz.
Vendég
 


Sziasztok!

Betty: nem lesz baj. ++++++++++++++++ :D Most jön az alig kivitelezhető óvójótanács: Pihi-pihi-pihi!!! :D

Na az ultrahang szerint egészséges.. Ennyi. Elfordult. :( Viszont mondtam a dokinak, hogy megint nála szülnék és jövő hét keddre mondta, hogy menjek vissza hozzá és szóljak rá, hohy csináljon uh-t, hogy hátha akkor kiderül az igazság.. :lol:

Az afp-m:
afp: 41,7
MOM: 1.16

Uh:

Bpd: 43
AC: 135
Fl: 30

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Lanyok, a hidegfront miatt a hasam mar szinte a nyakamig kemenyedett...... csodas:S

a szemeremcsontom nekem a 18 het korul akarsz darabjaira hullani, most mar elviselheto lett (szerintem megszokja az ember....)

:D

sünciboglya
 
 


Betty:

Kitartas, aterzem a szitudat:(
En az elejetol fekszem, folyamatosan es ahogy kinez ez igy is marad, bar meg remenykedem...

De tenyleg, a pihi a legjobb gyogyszer mindenre:)
A csalad meg segit!

A legfontosabb hogy lazulj el:D

sünciboglya
 
 


Lányok, köszönöm, hogy hiányoltok, nagyon jól esik. Sajnos az utóbbi két hétben nagy volt a hajtás, merthogy mostantól két hétig nem megyek dolgozni, így egy csomó dolgot meg kellett csinálnom előre. Most pár napra elutazunk, aztán ígérem jövök majd megint rendesen.
Egyébként köszönöm jól vagyunk!

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Na lányok ma rendesen rámijesztettek a gyógyszertárban. Mostanában a MagneB6 vitamint és C vitamint szoktam kiegészítésképp szedni. Erre a nő közölte, hogy az 500 mg-os C vitamin közvetlen károsodást okozthat a magzatnál (megmutatta a tájékoztatót is, ami mellékelve van), szerinte ne szedjem :shock: :shock: :( :( Hogy milyen károsodást okozhat, elképzelni nem tudom, de eddig szedtem az biztos :cry:

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Sziasztok lányok,
tegnap voltunk uh-n, de sajnos nekünk se mutogatta magát, úgyhogy nem kaptunk megerősítést a nemét illetően. Két hét és megyünk újra uh-ra, remélem akkor már nem lesz ennyire szégyenlős. Különben kénytelen leszek előrehozni a 26-28. hétre tervezett 4D-t, ezt így nem lehet kibírni :)
De a lényeg úgyis az, h a babó tökéletes (MoM: 1,2) :)

Ja, és nekem is "hátrament" a méhlepény...

Két napja érzem a baba mozgását, először éjszaka vettem észre, amikor félig hasrafordultam elkezdett tiltakozni a bánásmód ellen :)

Az a távirányítós trükk nekünk nem működik, attól beleng, h lélegzem, de lehet h csak nem jó testhelyzetben próbáltam.

Sajnos tornázni nem enged a doki, hiába terveztem, mert gyakorlatilag minden estére bekeményedik a pocakom :( 3 magne B6-ot kell szednem, és pihenni.

Na megyek vissza, vár a munka :(

chardonnay
 
 


Char:
A kemenyedes nagymestere vagyok sajnos:(
Viszont jobb a helyzet amiota valtottam bogyot.
Magne B6 Extrat szedtem eddig napi 3x2-t, de nem sokat segitett, meg a labikra gorcsokon sem.
Attertem a Magnerot-ra 3 napja, a helyzet sokat javult.


Ozike:
A C vitaminos dolog tenyleg ugy van. A Rutascorbin teljesen veszelytelen a kismamakra, altalaban azt szoktak javasolni. (szintugy en is azt szedem.)

sünciboglya
 
 


Sziasztok!

Zsrit
Nekem az egymás melletti kocsik tetszenek. És legyen masszív.
(aztán lehet, hogy 2-3 hónap után nem ezt fogom mondani :wink: )
Egyiptom nagyon klassz lehetett!

Monica
Jó a táblázat! Milyen sokan vagyunk :roll: :lol: :lol: :lol:

Ginuska
Nekem tetszik a bölcső! Valami ilyesmi lesz nálunk is, amit majd a házban, udvaron lehet hurcikálni. Vagy utazóágy lesz...

Kopee
Gratulálok a Kicsi fiadnak!

Kkia
Várjuk a képet!

Tilladian
Lencsi tökéletes! Főleg, hogy ennyit kellett rá várnotok!

Betty
Tessék pihenni! Apuka nem tud segíteni? Vagy valaki segítség?

Őssejt
Mi nem hiszem, hogy levetetjük.

Pattogo
Sajnálom, hogy nem mutatta meg magát Kiskrumpli :cry:

Őzike
Nem tudom, én nem szedtem C-vitamint.
Csak a multivitamint szedem rendszeresen, magnéziumot meg csak ha érzem a pocakomat.

Chardonnay
Keményedések :cry:
Arra a pihenés a javasolt, nem a munka.
Vendég
 


Gratulálok mindenkinek a kiderült kisfiúhoz, kislányhoz!

AFP
Nem értek hozzá. Itt nem csinálják rutinszerűen. Nekem egyébként se lenne értékelhető az ikrek miatt.
Vendég
 


pattogobolha :)
kösz a drukkot, lenyomtam a vizsgát, "már csak" 3 van hátra ...
de már jó elegem van, néha megbánom hogy újra belefogtam.
És persze NEM pucér képet gondoltam felrakni :lol: :lol: csak egy "simát" raktam fel a fiúkról és magamról - de aztán azt is leszedtem

Till :) 4 és fél évesek az ikrek és most úgy érzem megint nehéz korban vannak ... állandóan hadakozunk valamin, sok a morcoskodás a részükről :roll:

Betty :)
gondolom jól megijedhettél!
De jó hogy minden rendben! pihenj sokat és reméljük nem jön újabb frász...


Én is aggódom néha a babó miatt, mondjuk van néhány rizikó amit nekem kellene csökkentenem és nem teszem ... Jó mérges is vagyok magamra..
Meg a dokimon is vacilálok.
Egyszerűen nem érzem úgy hogy egy hullámhosszon lennénk, mindíg "lerázós" nem valami gondos ... Egyébként örököltem.
A fiúk az édesapjánál születtek annak idején, de ő már nyugdíjba ment. Így kerültem hozzá.
Lehet, már késő is variálni ... Szerintetek?

R

Kép
zsrit
 
 


zsrit:
Ha vannak ketelyeid az orvosoddal kapcsolatban, valts! Nem keso most sem, hiszen meg csak a felenel jarsz:)
A legfontosabb az osszhang a kismama es a doki kozott.
(En is valtottam anno, pont emiatt, nem bantam meg egy pillanatra sem!)

sünciboglya
 
 


Sziasztok!

Betty! Valószínűleg csak valami apró vacak, ami a hüvelyből tisztult ki, ha a baba jól van, akkor nem kell izgulni.

Ginuska! A bölcső aranyos, mi is nézegettük, az benne a jó, hogy át lehet alakítani. Azért is praktikus, mert csak kinyúlsz az ágyól és ott van a baba. Mondjuk nálunk a kedvesem csinálja a bútort, eredetileg bútorasztalos, vagy mi a manó. :D

Őssejt: én főleg annak néztem utána, hogy egyáltalán használtak-e már a köldökzsinórból levett sejteket azoknál a gyerekeknél, akiknek ezt félretették. Hát ilyen még nem volt... ráadásul a felhasználhatósága is behatárolt, viszont a felnőtt ember is termel őssejteket, illetve rá lehet venni hogy eleget termeljen.
Olyan már volt, hogy egy beteg gyereknek született kistesója és azokat a köldökzsinór sejteket használták fel nála... Szerintem ennyit nem ér meg. Simán rablás, amit lekérnek. Kihasználják, hogy bármit megtennél a gyerekedért.

Keményedés. Nekem délutánra szokott bedurranni melóban. De amikor itthon végre kicsit pihenek, el is múlik.
Viszont a gyomorégés elővett. Hogy a csuda vigye el... :evil: Mi jó ellene? Most végigpróbálok néhány dolgot (tej, joghurt, még csak itt tartok), hátha valami beválik.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Lányok, Mindenkinek nagyon nagyon köszönöm a bíztatásokat!!! Nagyon aranyosak vagytok!!!!!Igyekszem sokat pihenni, bár tényleg nehéz a kicsimmel. Főleg ezeken a napokon. mintha érezné ő is a feszültséget!!!! Kezelhetetlen és szófogadatlan lett és teljesen el vagyok keseredve emiatt,mert kiesett az irányítás a kezemből. Mindenki engem okol, hogy elkényeztettem, holott én is elég szigorú vagyok és próbálok jó, tisztelettudó kis emberkét faragni belőle. Természetesen sok sok szeretetet, ölelést is adok neki de ez azt jelenti, hogy elkényeztetem? Na mindegy, elég a sírásból!!! Valahogyan majd csak helyrehozzuk a dolgokat.

Screen: kérdezted milyen gyógyszert adtak: ez egy olyan gyógyszer, ami a fájásokat akadályozza meg. (olyan fájásokat, amiket a szülés előtt érez egy nő)Természetesen nincsenek ilyen fájdalmaim, de pontosan a megelőzés miatt kaptam a gyógyszert.

Twins: szerencsére az uram segít, munka után megebédel majd hagyja hogy lefeküdjek és együtt van Iliasszal (amig el nem alszik a kicsim) Később felsöpör, felmos, sőt még 2 adagnyi mosni valót is betett a gépbe. Az elsőt már ki is teregette. szóval aranyos nagyon. Anyósom is segít most, a kicsivel főleg. Bár egész reggel velem volt és csak olyan 1 óra tájt ment át hozzájuk ebédelni. Nem baj, ez is nagy segítség volt nekem.
Pattogo: nekünk sem akarja megmutatni magát a pocilakónk. Nagyon titkolja a nemét.Én viszont csak egy hónap múlva tudom meg, bár most tényleg kevésbé foglalkoztat, csak egészséges legyen!!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Vcsibe: nekem az első harmadban volt állandó gyomorégésem,a citromos víz,meg ropi nekem mindig bevált....

Screen:sztem is István lesz belőle.... Te melyik dokihoz jársz? Egyik ismerősöm dr.Kodaly Imrét ajánlotta,ők is félidőnél váltottak,és nagyon meg voltak vele elégedve...

Betty: tényleg csak a sok pihi segít....

Nekem sokszor van lelkifurkám,amiatt,h van olyan nap mikor a kaján kívül szinte nem csinálok semmit csak pihizek,de pont a sok pihi miatt teljesen kiegyensúlyozottnak érzem magam,és már most úgy érzem,h Babám is felvette az életritmust,mikor én pihizek ebéd után,meg egész éjjel,ő is alszik..... :lol:

Vagy csak már most túl sokat képzelek a gyerekemről és elfogult vagyok?! :oops:

Kép
jovana
 
 


Sziasztok! :P

Csak gyors bekukk:
elkapott vmi vírus :oops: 4 óta megy a hasam és ráz a hideg, irány az ágy :oops:

Kérdés:
szerintetek normális, így a 21. héten, hogy rendesen alszom éjjel, de mellette délelőtt is és délutn is másfél órákat, mint a csecsemők? :roll: Vackorral nem voltam álomkóros, nekem ez új... meg úgy tudtam, hogy ez az első trimeszterre jellemző...

tillidian
 
 


jovana: Vivivel én is így voltam. Pihentem egész álló nap. Lógattam a lábamat :roll: A gyerek éjjel hagyott aludni, valszeg ő is aludt velem. Azt hittem ha kijön ugyan ilyen lesz. Aztán a nagy túrót.. :lol: 2,5 hónapos koráig este 10-től éjjfélig üvöltött, mint a sakál, bő 2 éves koráig vagy 5x felkelt éjjszaka. De veletek ne ez legyen kívánom. Bár a nemalváshoz is hozzá lehet szokni.. :lol: Mire Vivi végigaludta az éjszakákat, addígra Lara megszületett és kezdte előről az egészet. Remélem ez a kis vacak nem folytatja a hagyományt. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


till: jobbulást és soksok folyadék. Remélem gyorsan túl lesztek rajta és a többiek nem kapják el. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


pattogobolha igen családi házba lakunk most...... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Kopee!Gratula,csak így tovább!


Képzeljétek,ma bejelentkezett a kismanóm....
Olyan bizsergetős érzés van hol itt hol ott egy 10cm távolságon belül :lol:

Nektek milyen volt az első pár mocorgás?
Vendég
 


Őzike, igen, hordjuk. Heti kétszer dévényes masszázs kezelés, itton heti 5x tsmt nevű 19 feladatból álló feladatsor, amit mi csinálunk, emellett hordom fejlesztőpedagógushoz és fejlesztőjátszóházba. A Tunyoginál én is jártam (szerintem kevés hely van, ahol nem) de nem az én világom...

Tilli, majd az lesz a legjobb, ha ezek után a 3. bébi spontán összejön. :) Ilyenkor úgy tudom, hogy elég nagy az esély rá. :) Ja, és ha Hajdú Krisztina viszgált, akkor tényleg elég kicsi rá az esély, hogy más látna valamit... Szerdán mi is hozzá megyünk...

A kiságy nekünk is probléma volt, mert nagyon kicsi helyre kellett volna elférnie, úgyhogy mi rendeltünk külföldről kiságyat. Teszek róla majd képet is, nagyon szerettem, de egy idő után Eliot kinőtte, és mi akkor költöztünk ki a nappaliba, ő meg átvette a szobánkat. De a kicsi is abban fog aludni, fél éves koráig tuti.

Zsrit, soha nem késő dokit váltani. Nehogy már még azzal is foglalkoznod kelljem a szülés környékén, hogy vajon hogy fog hozzád állni, stb. Szerintem igenis válts ha nem vagy megelégedve. Én a kényszerítő körülmények miatt kellett hogy kórházat, ebből kifolyólag dokit váltsak, háromszor látott szülés előtt, de nagyon profi volt, irtó jól megcsinálta a császárt, és ha valamiért nem vállalna most a saját dokim, tuti hogy hozzá mennék. De a lényeg, hogy még egy hónappal szülés előtt sem késő váltani. :)

Őssejt témában ugyan már kifejtettem a véleményemet, de vicsibével értek egyet!! Nem is megyek bele. Akit megnyugtat, tegyen úgy, de szerintem több oka is van, amiért felesleges.

Betty, pihi!!! :)

Jovana, ne legyen lelkiism.furdalásod. Soha nem jönnek vissza ezek a napok, pihenj most amennyit tudsz!

Trixi, örülök a manó mozgásnak. :)

Én egy kicsit úgy vagyok vele, hogy remélem, hogy úgy komolyan nem indul be még szerdáig, amíg rá nem okéznak hogy minden rendben, mert ha érzem is folyamatosan, akkor sokkal nehezebb elterelni róla a gondolataimat, és még nem akarok sokat gondolni rá. Érezgetem most is, de még nem az az igazi. :) De aztán kirúghatja a ház oldalát. :)

Gyerekem kicsit felborult ma alvásügyileg, úgyhogy még mindig itt pörög... Na megyek. :) Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
kopee
 
 


Sziasztok!

Trixi! Gratula az első mozgáshoz. :)

Ma nagyon rossz idő van. Ti si kicsit kótyagosak vagytok?
Nem bírtam nekiállni a takarításnak.
Azon kívül Törpe tegnap óta nem olyan aktív. eddíg többet éreztem és most már egyre jobban. Ugye ez nem baj? Normális itt az elején?

Őssejt: Jó lenne, de nincs rá anyagi sajna :(

a kutatásom, akik válaszoltak eddíg egál. Én bal oldalt éreztem. Deolyan is érezte bal oldalt, akinek lány lesz és olyan is, akinek fiú.
Szóval a babona ebben az esetben nem igaz.

Szép, napsütéses napot!
Vendég
 


Sziasztok!
Hú, mennyit írtatok...
Nem jöttem tegnap, mert elkaptam valami nyavalyát, vagy megfáztam, és lázas voltam, az orrom folyik, és kapar a torkom. Szóval tegnap olyan voltam mint a mosott sz.r... :( Most már valamivel jobb. A lázamat csak a hűtőfürdő vitte le. Hát nem volt kellemes...
Trixi:Gratula a mozgásokhoz! Én is pont tegnap este éreztem először. Mondjuk nekem jól belerúgott hármat a tenyerembe. Meg utána apáéba is kettőt. Azóta meg szinte meg sem áll. Éjjel is háromóránként keltem, mert annyira mocorgott. :) :) :)
Az őssejt témához annyit, hogy biztosan nem vetetjük le. Pontosan azon okok miatt, amiket vcsibe leírt.
Kellemes hétvégét mindenkinek! Ja, és persze jó pár fokkal melegebb időt!!! :)
bobóbaba
 
 


sziasztok!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Bobóbaba és Till,jobbulást nektek!!

Sztercsi,nagyon változó,hogy mennyit mozognak a babók.Nálam van,hogy egész nap rugdos szinte(kis energiabomba),de előfordul,hogy egy nap csak egyszer-kétszer jelentkezik be....

Kopee,én is gratulálni szeretnék a kisfiadnak,nagyon ügyes!Én egyébként a Dévényről hallottam eddig a legjobbakat.
Trixi,gratula az első mocorgásokhoz!

Jovana,pihenj,ameddig csak lehet,utána már úgy sem lesz időd rá!Használd ki ezeket a heteket!
Betty,te meg pihenj sokat,már amennyit a kisfiad mellett tudsz....

Kép
Kép
zanikó
 
 


Zsrit,nekem is ilyen dokim volt Debrecenben annak idején.(egyébként az ő körzetét is a fia vette át),a mostanival össze sem lehet hasonlítani.Miért ne válthatnál most dokit?

Kép
Kép
zanikó
 
 


Sziasztok!

Ígértem duli-fuli kistörpém 4D-s fotóját (remélem, hogy kis felbontásban is élvezhető lesz):

Kép

Kép
kkia
 
 


Kkia!
Nagyon ari a kis duli-fuli kistörpéd! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Trixi!
Gratula a mocorgásokhoz! :lol: :lol: :lol:
Tudom,milyen boldog lehetsz! :lol: :lol: Hisz én is tegnap este éreztem először,hogy a kismanóm megmozdult! :lol: :lol: Meg is könnyeztem kicsit!Olyat éreztem,mintha a hasamban egy lufi vagy buborék szétpukkadt volna!Nagyon jó érzés!Már nagyon vártam,hogy jelet adjon magáról! :lol: :lol: :lol:

Őssejt:
Nekünk sincs rá lóvénk sajna! :cry:

Bobóbaba!
Neked is gratula az első mocorgásokhoz!!!! :lol: :lol: :lol:
Nekem párom még nem érzi,és szegény el is van kenődve! :cry: Mondtam neki,hogy nyugi,2-3 hét max és ő is érezni fogja! :lol:

Sztercsi!
Én a köldök alatt kicsit balra éreztem eddig.És ugye nekem kiskukis! :lol: :wink:

Tilli!
Jobbulást!Pihenj sokat!!! :roll: :lol:

Jovana!
Szerintem ne legyen lelkifurkád,egy kismamának az a dolga,hogy egyen és sokat pihenjen! :lol: :lol: :lol: :wink:
Ha Te jól érzed magad,a babád is jól fogja magát! :lol:

Párom ma csinált rólam egy képet,felrakom!

Kép 18 hetesen :-) :-) :-)

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó!

Gratulálok neked is az első mozgáshoz!!!!!:) :)
Törpi végre összeszedte magát és miután írtam, utána elkezdett mozodgni. Most is. :) Sztem nem szereti ha a gép előtt ülök, mert ha a Tv előtt vagyok aktívabb.
Nagyon aranyos a pocakod! Ha a párom végre egy jó képet csinál, akkor én is rakok fel, a mostani nem lett szupi.

Tilli!
Jobbulást!

Jovana!
Én meg néha undorodok a kajától. Pl ma még nem vacsiztam. Na jó bevallom az unokatesóm hozott krémest, azt ettem, de csak a fele ment. És még nem híztam semmit. Pedig mindíg is volt rajtam vmennyi felesleg. De a cseresznye meg az eper jöhet egy halommal!! :D :D
Vendég
 


Kkia!

Most mikor másodszor pillantottam a 4D-s képre most jobban láttam a picurt. Nem is duli-fuli!
Tündéri!!!
Vendég
 


Sztercsi!
Köszi a képdicsit! :lol: :lol: :lol:
Engem apukám szépen ellát gyümölccsel.Mióta babát várok több gyümit megettem,mint 30 év alatt összesen! :lol: :lol: :lol:
Nálam nagyon menő a cseresznye,a sárgadinnye és az eper is! :P :P :oops: :lol:
A cserit az előbb én is alig bírtam abbahagyni! :oops:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


sziasztok:)

Elso mocorgasok:
17. hetes+1 napos voltam amikor ejjel 1 orakor ereztem eloszor a babat, majdnem 1 teljes percig tartott a "reszelgetes".

Tegnap este (19+5 napon) pedig eloszor lehetett kivulrol erezni a mocorgast, olyan sokaig izgett-mozgott hogy meg parom is odaert idoben es o is erezhette.

Paratlan erzes!

Ma sehogy sem sikerult elkapni paromnak a mozgast, amikor az en kezem volt a pocakon gond nelkul reszelgetett a baba, de ahogy parom keze kerult a pocakra azonnal csend-rend uralkodott belul.

:)

sünciboglya
 
 


Sziasztok!

Nalunk mar 2 napja k*va szar ido van. :twisted: :roll: C. tiszta hiszti, raadasul Akos meg atutazott olaszba munka ugyben es csak holnap jon haza. :roll: Nem tudom mi lesz velunk ha meg sokaig ilyen lesz az ido. :evil:

Pattogo
Sajnalom,hogy nem mutatta meg magat a Kicsi, de majd kedden. :wink:

Sunci
"a hidegfront miatt a hasam mar szinte a nyakamig kemenyedett"
Azt olvastam,hogy a nyakamba tekeredett. :oops: :shock: :lol: :lol:
Amugy sajnalom a kemenyedest, engem meg szerencsere elkerult. :roll:

Datolya
Jo,hogy jottel! :wink: Tessek mar nem agyon hajtani magadat! :twisted: :lol: Jo utazast,vigyazz magatokra! :wink:

Ozike
Sajnos telleg igaz a C vitamin! :? De a dokid nem mondta,hogy mit szabad es mit nem? Mind1 biztos nem lesz semmi baj, de azert a kovi vizsgalatnal emlitsd meg a dokidnak sztem.

Char
"var a munka"
csak modjaval! :wink:

Zsrit
"Lehet, mar keso is varialni ... Szerintetek?"
Ha nem erzed biztonsagban, vagy jol magad mellette,akkor semmi se keso sztem!De ezt neked kell eldontened,hogy menniyre nem bizol benne. :roll:

Csibe
"Viszont a gyomoreges elovett. Hogy a csuda vigye el..."
Vigye is el a csuda. :twisted: Szodabikarbona? :roll:

Betty
Jajj szegenykem, ugy segitenek rajtad,hogy elvinnem Iliaszt 1 napra, hogy kikapcsolodj, vagy leulnenk beszelgetni es addig meg a 2 gyerek kinyirna egymast vagy ilyesmi. :roll: :( En mindig azon sopankodtam,hogy nekem milyen nehez meg blabla, de latom,hogy vannak rosszabb helyzetek is. :roll: :( De fel a fejjel,mar csak a 2 gyonyoru gyereked miatt is, probaljatok kimozdulni ( a csuda vigye el a lusta nepseg ferjed :twisted: ), menjetek setalni, jatszora,ilyesmi. Mivel sajnos eleg messze vaguynk, igy nemtudok neked segiteni. :( De probald meg,hogy lepasszolod Anyosnak 1 delutanra a kolkot es pihengess stb.

Jovana
"Babam is felvette az eletritmust,mikor en pihizek ebed utan,meg egesz ejjel,o is alszik....."
Barcsak szuletesuk utan is megtartanek ezt a jo szokasukat. :roll: :lol:

Tilli
Hess-hess virus. :twisted: Jobbulast!

Trixi
"Kepzeljetek,ma bejelentkezett a kismanom...."
Gratula! :lol: Nekem ilyen hullamzas szeru volt.

Sztercsi
"Ugye ez nem baj? Normalis itt az elejen?"
A vegen is normalis lesz. :wink: :lol:

Kkia
Gyonyoru a Babucid! :wink:

Sziszko
Neked meg a pocid! :wink:

Gina
Van egy uj babakocsi eselyesunk :oops: :wink: Concord Neo

En majd a 4D utan elarasztalak benneteket Noel kepekkel,pocikepekkel. :lol: :lol:
Vendég
 


Szebb napot mindenkinek!

Itt esik az eső, hideg van :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Nalunk is jegverem van, en nagyon elvezem. (hulyenek is titulalt a csaladom!) :)
Mindenhol zarva az ablak, megfagyott gomboc lett parom is ejszaka mivel a haloszobaablakot nem voltam hajlando bezarni:) Lehet hogy Eszkimo lesz belolem igy terhesseg alatt? :D
Az esot is vartam mar nagyon, felenk nagyon nagy por van sajnos es a szarazsaggal ez mar kibirhatatlan volt. Kimenni sem nagyon tudtunk a por miatt.:(

Viszont jovo hetre mar jo idot josolnak az okosok:)
Hat, bizakodjunk:D

sünciboglya
 
 


szisz nagyon cini vagy!!!!!!!!!!
gratula az első rugásokhoz!!!!!!!!
kkia édes a kis durci babád!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: