Új privát üzeneted érkezett!

... na jó, eper, szamóca, ribizli, egres, málna, kivi...

Kép
zölddisznó

[quote]. írta:.majd 17 és fél év múlva Wink

Zöldi! Csak akkor már nem nekem! :wink:

zsebi_baba

Zöldi: elindítottam a zsét, a többi a bankon múlik :)
Hálás szívvel még egyszer.

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi haláli jópofa mint mindíg :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni, de csak egy hírt jöttem megosztani. Gergőnek áttörte az ínyét a bal és jobb alsó egyes foga. Meglepődtem, de így legalább megvan az orrfolyás és a hurutos széklet, nyűgösködés oka.
Hozzátápival, amit hozzászoktatásnak neveznék még, elég lassacskán haladunk. Nem tetszik neki sem az alma, krumpli, sem alma-krumplival, sem az alma banánnal. A tejpép (egyik reggel Dani azt ette) amire azt hittem na ez jobban bejön neki mint a gyümi, zöldség hát ez sem nyerte el a tetszését. Na de mindegy, próbálkozok és még amúgy sem vagyunk lemaradva semmivel sem. De kitartást Dani étkezési szokásaiból már merítettem. :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Egy pár kép Daniról és Gergőről, mikor egy Babanetes anyukánál és gyermekénél voltunk:

Kép
Kép Kép Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabidani: gratula a fogacskához! Édesek a gyerekeid!!! :lol: :lol: :lol:

Hiányzók: Edoci, Hemej, Gálzsuzsa, Bellaanita, Aida, Heni (ha kihagytam valakit bocsi :oops: ) merre vagytok???!!!!
Vendég

Zöldi! És mik a nem aprómagvas bogyósok?
Én is utalom a pénzt!
Bioval kapcsolatban: nem túl jó tapasztalataim vannak a bio gabonákkal kapcsolatban szakmailag, úgyhogy nem is tudom, mi a jobb... egy kis vegyszer vagy egy kis mikotoxin... :?

zsebi_baba

Köszi mindenkinek a féléves köszöntést!

zsebi_baba

csak azért kérdeztem,hogy a nem bio jó e mert nálunk nincs biopiac.de esetleg vmelyik hipermarket lehet hogy árul. :roll:

gabidani:szépek a gyerekek!

Orsi:még neked akartam írni a pukikkal kapcsolatban.az egyik ismerősömék is így voltak és mindenféle kivizsgálás után derült ki hogy a kislánynak nincs vmi enzim a vastagbelében ami a tejfehérjét bontja és azért volt nála is ez a túlzott puffadás.kaptak rá vmi gyógyit.
na de ezt nem azért írom hogy nektek is ez van csak gondoltam megosztom veled...remélem mielőbb helyreáll a szopi is! :wink:

KépKép
lyndee

Gyengébb idegzetűek és fogyizók most ne nézzenek ide!!!!!!!!!

Apa-szülinapi tortája (már úgy váááárom, hogy hazaérjen apa):

Kép Kép

Zsebi: végül nem díszítettem, de a gyertyáktól nem is fért volna...

Kép

Kép
gabilany79

Bakker, asszem nincs itthon tűzszerszám. A fenének kellett leszokni a cigiről meg szikragyújtós tűzhelyet venni....

Kép

Kép
gabilany79

Ja, és amit egész nap akartam ,csak mindig sose sikerült:

BOLDOG FELEDIK SZÜLINAPOT MININEK ÉS SZABINAK!
Kép

Na, végre le tudtam tenni a seggem és sehol senki? :lol: :lol: :lol:

Jól elvagyok... megyek is pizsamás űrutazást nézni... :P

Kép

Kép
gabilany79

Haptapi: nálunk jövöhéten lesz akcióban a Lidl-be(lehet otthon is)és 10 darabos 6 euro. Kérdésem, hogy az van ráírva 3 éves kortól, lehet azért mert pl a formák ,amik benne vannak simán ki lehet venni. Akkor ez még nekünk nem jó??? :roll: :roll:
Kép
susy75

Hozzátápi: annyi infót írtatok, hogy kezdek összezavarodni,mit, mikor, hogyan.,
Ma Manó megevett 120 gr krumpli-répapürét és utánna már nem szopizott. :lol: :lol: :roll:

Enikö!
Az a lap az ágyba milyen?? Fából valami farost szerü?

Zöldi!
Ebben igazad lehet, mármint, hogy nem a legstabilabb az utazóágy, de azért szerintem éjjel elég kevés zavaró tényezö van. Nem járkálok pl és autók se nagyon vannak. :P :P
susy75

Gabi! Ha még nem késő, szikragyújtós tűzhelyjel begyújtasz 1 gyertyát, majd azzal a többit. Egyébként szupi a torta!
Én most epres charlotte-ot "sütöttem", holnap megyünk kerti partyra (be fog fagyni a s...ünk) oda akarom vinni.

Susy! Minden ilyesmire azt írják, hogy 3 éves kortól. :? Azért megnézném azt az 1 évest, aki lenyeli a közepét!

zsebi_baba

Gabi!
Szupi a tortád! :P

Bocika!
Folytatom:
Szorsolya, Mágnes, Solya

ZSebi!
Akkor lehet ilyet?
susy75

Hellooooooooo

Visszatértem! Olyan rég nem voltam itt, (sem olvasni, sem irni), hogy nem lepődtem volna meg, ha elfelejtettetek volna :D

Kép
galzsuzsa

valami isteni sugallatra beléptem, és akkor látom, hogy Boci hiányolt, köszi

Kép
galzsuzsa

velünk minden ok, szépen növöget kislánykám, nagyon aranyos, és egyben nagyon huncut, örökmozgó kisbaba.
Minden időmet leköti, de én persze boldogan töltöm vele minden egyes percemet.Most azért tudtam jönni, mert nagyon rossz idő van reggel óta egyfolytában esik az eső, kimenni nem tudunk.
teszek pár képet
Kép Dóra
Kép szundi kaja után
Kép kitámasztva ül

Kép
galzsuzsa

lyndee: ez már nekem is megfordult a fejembe, hogy enzimhiányos,de elellentmond az a tény, hogy több mint egy kg hízott az elmúlt hónapba,ha enzimhiányos lenne akkor nem lenne jó a felszívódás ergo nem gyarapodna.
sőt vizes nyákos bűzős lenne a széklete.

inkább arra gondolok, hogy van ottan vki(gonosz jószág) aki nem odavaló, nem tartozik az egészséges bélflórájához.

első körben elmegyünk egy homeos orvoshoz, aztán ha nem javul vissza a gyerekorvoshoz és kérek beutalót gasztroenterológiára.
meglátjuk, de biztos hogy ez így nem normális,hogy gyakorlatilag ha már csak az oldalára fordul robban belőle a szél, ettől nagyon nyugtalanul alszik napközben is éjjel fel is ébred rá csak cicin alszik vissza ettől újból puffad és kezdődik elölről a körmenet
olyan mintha nem nőtte volna ki a hasfájást, ezért is lenne érdemes kivárnia a 6 hót, mert ha az anyatejtől is baja van akkor az idegen kajától lehetmég rosszabb lesz.

most is nagyon nyugtalanul aludt többször megébredt a pukira és most már nem is aludt vissza

KépKép

Kép
orsimorsi

hiányzók még: nikianya

KépKép

Kép
orsimorsi

Gabidani,nagyon szép a két fickó!
Gabi 79,te kis "mocsok"!!! :lol:
Galzsuzsa dórika nagyon aranyos.
Én is csak a rossz idő miatt tudok most jobban jönni,na meg mert Apa lefoglalja a nagy kölykeimet,a pici meg a szél miatt egész nap szinte alszik.
Egyébként meg a kaja készítést se vittem ma túlzásba:Hurkát sütöttem,kenyérrel és csemege uborkával. 8)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Susy: dettó így érzem én is. Most már teljesen meg vagyok kavarodva a hozzátápi terén. Azt hiszem jól kitanulmányoztam magam, levonom a következtetéseket és megyek a nagy bocifejem után! :lol: :lol: Amúgy lehet hogy ott nálatok is jól mondják. Gondolom elég fejlett az orvostudomány, és nem tömik hülyeségekkel a német gyerekeket sem!

Gálzsuzsa: Ssssssssszzzzzzzzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa!!! Nagyon jó hogy jöttél. Dórád nagyon szép kislány!!! :lol:

Gabi: torta jól néz ki. Ha marad egy szelet fénypost küldj!!! :lol: :lol:

Zsebi:én sem nagyon hiszek ezekben a bio cuccokban. Az ők hogy pl. azt a földet nem permetezik, de a szomszédot tuti, és akkor egy gyenge szél és máris átjön a cucc.
Vendég

Susy! Szerintem nyugodtan megveheted!

zsebi_baba

ott felejtettem az olajat a tuzon. tuzet fogott, gyerek meg a konyhaban, szerintetek mennyire vagyok ideges? :evil: :evil: :evil: :evil: es merges magamra! meg jo hogy apa itthon volt es gyorsan eloltotta. bebit kimentettuk, es most minden ablak ajto nyitva van a hazban. apa elment setalni vele.

KépKép
KépKép
mush589

gaby :ügyi vagy,szép lett a torta.majd gyere hogy mit szólt apa! :wink:

Suzy:szerintem sincs semmi gáz a habtapival.

zsuzsa:szia!jó régen voltál....nagyon édi Dóri!

boci boszi vagy :lol: hátha a többiek is írnak :wink:

KépKép
lyndee

musi:huuuuu,nem semmi,még szerencse hogy nem lett nagyobb tűz.Multkor apa hagyta a serpenyőt a tűzön,jól le is szidtam érte!
De nyugodj meg,most már nincs semmi baj!

KépKép
lyndee

Oké, akkor megvesszük, csak azon agyaltam nem e gáz, ha kiszedi a kisebb elemeket!!! :roll: :roll:
susy75

Lyndee: mikor lesz meg az etetőszék??? Én nem vagyok boszi. Zöldi az, mert még azóta is küzdök a fejfájással!!!! :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy én is sok viselkedésbeli hasonlóságot felfedeztem a fiaink között!!! :lol: :lol:
Vendég

Gabi! Zsének jó utazást!

Sarmi! :oops:

[quote]Z írta:öldi! És mik a nem aprómagvas bogyósok?

Aprómagvas nem = bogyós, csak van a két halmaznak metszete:
Áfonya, szőlő bogyós, de nem aprómagvas (áfonyának nincs, szőlőnek kipiszkálható méretű)
Eper, málna, szeder aprómagvas, de nem bogyós.

Mikotoxin: asszem rízshez nem használják.

Lyndee! Biorízs még nagyobb ABC-ben is szokott lenni, de bioboltban tuti.

Gabi! Most végre megtudtam, hány éves apa! :)
Mindenesetre iszonyatosan ronda az a torta, nem enném meg semmi pénzért...csak sötétben ;)

Susi! A szemeket vedd ki, vagy ragaszd le hátul olyan széles ragasztószalaggal.

[quote] írta:n sem nagyon hiszek ezekben a bio cuccokban. Az ők hogy pl. azt a földet nem permetezik, de a szomszédot tuti, és akkor egy gyenge szél és máris átjön a cucc.

Boci! Az ellenőrzött bio/ökogazdaságoknak nincsen kertszomszédjuk. Kell lenni egy üresen hagyott mezsgyének, ahol nincs termelés, így vegyszerezés sem.

Kép
zölddisznó

[quote]M írta:ikotoxin: asszem rízshez nem használják.

Asszem félreértettem, nem a gombaellenes szerekre gondoltál, hanem a - vegyszerek híján elszaporodott - gombák által termeltre ugye?

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Na majd valahogy megszakértem a haptapit! :lol: :lol:

Boci!
Igen, elég jól elmondták itt a hozzátápit,meg kaptunk nyomtatott listát is, hogy mit,mikor, mennyit. Szóval én azt követem, csak ha itt is olvasgatok, néha elbizonytalanodok. :oops: :P

Most épp krumpli-kömény lesz a köv. heti menü. Akartam pasztinákot venni,de kiderült, hogy öszi zöldség! :cry: Kivi vagyok fog e Vininek ízelni.
Zöldségekböl mit lehet 6 hó körül még adni??? :roll: :?: Brokkoli, cukkini??
susy75

Enikő! A Tomy Tippee-t elfelejtettem hozzászámolni, bocsi. Remélem, még nem nem utaltál!

Kép
zölddisznó

Brokkoli és egyéb puffasztósak csak 8 hótól. (K betűsek általában)
Most zömmel krumpli, répa, cékla - ha van, borsó (átpaszírozva), spenót és saláta - nagyon megmosva.

Kép
zölddisznó

boci:jövő hét szerdán hozzák az etetőszéket :wink:

hozzátáplálás:igen,még így az elején bonyolultnak tűnik de ,majd belejövünk mint minden másba :lol:

KépKép
lyndee

Zöldi!

[quote]A írta:prómagvas nem = bogyós, csak van a két halmaznak metszete:
Áfonya, szőlő bogyós, de nem aprómagvas (áfonyának nincs, szőlőnek kipiszkálható méretű)
Eper, málna, szeder aprómagvas, de nem bogyós.

Köszi, mai biológiaóra megvolt :)

[quote]A írta:sszem félreértettem, nem a gombaellenes szerekre gondoltál, hanem a - vegyszerek híján elszaporodott - gombák által termeltre ugye?

Így van!

zsebi_baba

Meglepetés nagyon nagy volt, apa nagyon örült!
A torta akkora sikert aratott, hogy már csak kb. 1,5 szeletre való van belőle. Jó, mondjuk kettőt átvittem a szomszédba, mert onnan kaptam kölcsibe a tortaformát :P

Aztán elrongyoltunk Gulliverbe, vettem még 10 habtapit, ami illeszkedik az itthonihoz, Koboldnak nagyon bejön :)

Zsebi: találtam végül 4 szál gyufát dobozban, de a gyertyameggyújtós ötleted jól jött :)
Egyébként neked mi a szakmád?

Zsuzsa: szia!!!!!!!! Tündéri Dórikád.

Mush: lényeg, hogy semmi gáz nem történt.

Boci: küldenék tortát, de apa oroszlánként védelmezi :lol:

Zöldi
[quote]K írta:ell lenni egy üresen hagyott mezsgyének, ahol nincs termelés, így vegyszerezés sem.

Papíron így is van. De ez is biznisz, meg lobbi meg érdek, mint minden más. Sajnos.
Esküszöm, hogy ha hazamegyünk, előkeresem a biogazdálkodás jegyzetemet... mondott érdekes dolgokat a pasi, csak akkor még nem érdekelt annyira, hogy meg is jegyezzem...

Susy: légzésfigyi: a Madarászban az előadáson ezt kérdezte valaki, és ott is azt javasolták, amit Enikő mondott.

Kép

Kép
gabilany79

Berni es Gabi apanak BOLDOG SZULINAPOT! milyen meglepiket kaptak?
gabi a torta nagyon jol nez ki! esetleg augusztusra bevallalsz egy glutenmenteset? :wink:

Mininek es Szabinak Boldog felevest!!!

gabidani. tunderiek a fiuk

zsuzsa. szija! edes Dorid!

nekem surgosen szereznem kell meg haptapit, mert azon sokkal jobban mozog a bebi, mint a jatszoszonyegen.

suzy. en kiszedtem a szemeket a habtapibol.

KépKép
KépKép
mush589

Jó estét!

Kicsit jobb hangulatban vagyok, mint tegnap. Holnap lesz apa, és este már csak mi leszünk, a CSALÁD! :lol:

Hunikám este 9-től reggel 7-ig aludt, majd alapos szopi után fél 9-ig aludt tovább. A tejpép tegnap nálunk sem ment, ma már pár kanállal lecsúszott. Délután benyomott egy egész üveg Univeres vegyes gyümölcsöt, és köszönte szépen, már nem kért cicit. Próbálom magam nyugtatni, hogy jól fognak menni a dolgok keddtől. Nagyon köszönöm nektek a sok bíztatást és a megértő szavakat, el sem hiszitek, mennyit segítenek ezek most nekem!

Kedvenc főnököm azt mondta, megérti, hogy nem könnyű a helyzet, ezért ha napközben haza kell jönnöm, hát hazajövök. Aztán majd ahogy telik az idő, úgy lesz egyre könnyebb mindannyiunknak.

Gabidani! Gyönyörűek a gyerkőceid!

Galzsuzsa! Jó, hogy újra itt vagy, Dórika szép kis hölgyike!

Zsebi! Gratulálok az engedélyetekhez, lehet, hogy még egyszer mi is vendégeskedünk nálatok.! :wink:

Isten éltesse sokáig az új féléveseket!

És hogy tényleg mennyivel jobban vagyok, ma sütöttem egy isteni meggyes-túrós lepényt, alig van benne cukor. Fotó és recept holnap a másik topikban!
Most pedig megiszom a maradék aszumat, amit a szüleimmel kortyolgatok, gyerekek már alszanak, csak a keresztfiam kukorékol!

Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok.

szupi édesek a képek:))

amit belinkelt valaki az idegrendszeri dologról videót én nem értek azzal egyet hogy hátráltatja a gyereket a rugóshinta és a holdkomp ha pár perceket benne van csak maga a szórakoztatás miatt!! Nekem Balumnak is mindkettő volt, holdkomp meg mindegyik fiamnak és egy év alatt megtanultak járni!!!

jajj ma egy elég érdekes és hamar eljövő dolgot fedeztem fel a nagyfiamnál. elkezdte nézni a khm.......... dolgokat.

harivera
Budapest XXI. kerület

Gabi,
Na rájöttél h kire hasonlít Marcikám (az apján kívül) ? Rántotthúst az üllői út elején a kálvin térnél ettünk. Stílusosan: http://becsiszelet.hu/
Már akartam kérdezni h honnan szeded ezeket a pl lufis belinkeket ?

A forgást illetően én inkább attól parázok h akkora lendülettel fordul oda-vissza hogy attól félek hogy a habtapi nem védi meg, persze nem csattan de akkor is, olyan rossz nézni, lassan körbeszivacsozhatom a fejét ha így halad.

Musi,
Én habtapi sógoréktól jött, most kaptam két bilit. Meg egy brutál hatalmas doboz ruhát...

Bernuska,
Gratula a minősítéshez.

Orsi,
Tanulás a következőképpen megy:
1., nagyágyban Marcinak hangosan mondom a tételeket, jó kis hanglejtéssel amire ő nagyokat mosolyog, mondjuk tegnap az atomháború és a csillagháborús terv extra mosolyt csalt az arcára
2., mint pl múlt éjszaka amikor mindenki alszik, nekiállok járkálok a lakásban, hangosan mondom a tételeket és biztatom magam h meg tudom tanulni

Sarmon,
Jó kis mozgalmas nyaratok lesz, már ilyen korán véget ér az óvoda ?
Nekem apósom rácsos járóka ellenes mert szerinte ha elesik majd a baba, abban jobban beütheti magát mint a hálósban.
Nagyon szépek a gyerekek.

Zsiráf, Zsebi,
Utólag boldog féléves fordulót nektek is.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zsiráf,
A húzogatással várnék, nekem dokibá azt mondta.

Boci,
Édes Marci a kádban nagyon. Remélem jó időtők lesz a kiránduláshoz.

Suzy,
Habtapi teljesen ok, ahogy Zöldi is írta az apróbb részeket biztonsági okokból kiveszi, én is így tettem a sajátommal.

más:

A tescoban múltkor vettünk törlőkendőt 4 x72 van egy packban, egy ilyen pack került majd 1000 Ft-ba. És én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Sokszor eszem biobanánt, apával pont ezt beszélgettük h az vajon mitől bio ???

Strandolás: mi majd a balatonon a kertben a kis napernyős medencében nyomjuk az első strandolásunkat. (egyébként nem szeretek strandolni…. Nem hiszem h ezen változtatni fogok) Még 3 hét és végre csomagolok !!!

kubuspace

na megvolt a fürdés,cici és szunya van.Megszenvedtem a pelenkázón is vele.örökké forogni akar és pakolni....a kádban pedig csapkodja a lábait,tiszta víz minden és persze én is :lol:

Cicinél pedig a jobból az istenért sem akar enni.Pedig van benne és löki el magát tőle.Szegény jobb meg már teljesen kivan :(

mush:jelöltelek iwiw-en :)

szeles:kitartás holnapig,apa majd megnyugtat :wink:

gaby:akkor biztosan fini lehetett,hogy nekem már nem is jutott :D

KépKép
lyndee

Rólunk,
Ma vizsgáztam, az elmúlt két napot szinte alvásmentesen végigtanultam, 9 megadott feladatból ötöt kellett kiválasztani és esszét írni, én hatot választottam (gazdaságtörténelem).
Nagyon fáradt vagyok, voltam du fodrinál -6 cm a hajam. Holnap hugival budakeszin shoppingolunk, majd du I kerület esküvő, utáni visegrádi utca bababolt, ezt a cipőt rendeltem,
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=4951
majd újpest babázás utána talán ikea… Vasárnap meg szülőfalumban barátnő házavatóbuli…
Hétfőn pedig talán megpróbálom a szekrényt kinyitni amiben a vasalnivalókat gyűjtöm, apának legalább 30 inge van ott. Mindig is imádtam az öltönyös pasikat, de már unom az ingeket vasalni.. BRRRRRRRR.

kubuspace

kubu:Marci inkább rád hasonlít szerintem :wink:

vera:mit fedezett fel a nagyfiad?nem tok rájönni :roll:

KépKép
lyndee

Musi, én is szeretnélek bejelölni de hogy ??

kubuspace

Zöldi: értem én amit a biogazdaságokról írtál. Általában nem mondok olyanokról véleményt amiről valamennyire nem tájékozódok. Erről olvasgattam egy-két dolgot és pár ilyen ismeretterjesztő szerű filmet is megnéztem. Na mindegy, engem nem győztek meg. Egy biztos a marketingjük nagyon jó (na ehhez kivételesen értek is, mert ez az egyik végzettségem). :lol: :lol:

Kubu: köszi a kádas dicséretet! Remélem én is hogy jó idő lesz. Mondjuk azt nem bánom, hogy nagy kánikulát nem mond!! 8) 8) Neked meg kitartást a vizsgákhoz!!!

Lyndee: persze belejövünk, bár szerintem addigra a gyerekem azt eszi amit mi!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kubu: jó az új vonalzód. Látom sikerült!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

hahó

gabriell szépek a fiuk jó nagy gépezeted van!(babakocsi)
gergő fejformája pont oolyan mint a lányomé:) a férjem volt ilyen ő is gergő:)

gabi nyamnyam!!!

suzy én abbol a habtapibol kivenném a piciket és kész

galzsuzsa jó h jöttél dóri baba gyönyörű és szép fejlett!

amugy ha nem lennék elég ideges amugy is (az vagyok):

H1N1 na hol jelent meg? na hol? hát EGRBEN! éljen!
zöldi pedig megittam egy félüveg barna sört

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?