Új privát üzeneted érkezett!

Nini, nagyon ügyes Márkó!! :D

Levi még csak sikítozik!! De azt megállás nélkül. Imádja a hangját. És próbálgatja is rendesen. Ennek apa csak azért nem örül néha, mert mikor éjszakás akkor ugye nappal aludna, de az egész ház Levitől zeng :lol:
Néha néha mintha kivennék valami hasonló szót (a sikítozás meg kiabálás közt) az apára. Esténként lehet csak beképzelem, de néha úgy értem mintha azt kérdezné "apa?" Ilyenkor azt szoktam neki mondani, hogy elment dolgozni, majd reggel jön és olyan mintha megértené és megnyugodna! :lol:

Susy, szegény Kristóf! Remélem azért nem viselte meg nagyon az esés és már jobban van!

Dius tényleg megint eltűnt! :(

Azt akarom tőletek kérdezni, hogy mit csináljak Levivel. Nagyon hisztis. Tényleg hiszti, mert mikor fogom a kezemben elvan, gagyorászik nevet. De amint leteszem hisztizik (nem sír nincsenek könnyek), veri a lábát az ágyhoz mint amikor állva toporzékolnak a gyerekek csak ö fekve, de a lábmozgás ugyan az. Amint felveszem elvigyorodik semmi baja. Hogy tudnám erről leszoktatni??? Már próbáltam, hogy hagyom egy kicsit hisztizni, de akkor meg úgy felhergeli magát, hogy elkezd sírni és a végén meg már alig kap levegőt. Mostanra már ott tartunk, hogy szinte egész nap a kezemben van és ez így nem igazán jó! Jó lenne erről valahogy leszoktatni. Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy hogyan? Köszönöm!

anitapo20

Susy, Lilla is mindig tele van harci sérüléssel :oops: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Emlékszem anno a hugomnak volt nagyon durva a térde, hónapokig nem tudott begyógyulni a seb, mert mindig újra és újra felszakadt a sok térdreeséstől.

Azon gondolkodom, hogy nincs valami térdvédő babáknak? Vagy belevarrni egy válltömést a térdéhez, vagy valami?

Kép

Kép
sz.veronika

Nini- ez nem jó hír (mármint a válás) Nektek is sok minden történt egyszerre (baba, költözés, nincs segítségetek) ezzel sok idegesség is jár. Mi is hasonló cípőben járunk, 1 évig tartott az építkezés, decemberben egy albérletbe vittük haza Kristófot, Nikinek ott a tanulás amiben azért segíteni kell neki és emellett sosem lehetünk kettesben mert a nagyiknak most nem akaródzik vigyázni a gyerekekre. Ennek ellenére néhány kis vitától eltekintve már elég jól belerázódtunk ebbe a helyzetbe. Ne adjátok fel ilyen könnyen beszéljétek meg a dolgokat akár este nyugiban amikor Márk már alszik. Olyan szép kisfiú szüksége van a szüleire.

Anita- én is panaszkodtam pár napja hogy Kristóf nincs nagyon el egyedül de azóta egész jól megy minden. Csináltam neki a házban minden helységben egy biztsonságos kis helyet játékokkal ahol egyedül eljátszhat.( a nappaliban több helye is van pihenőszék, habszivacs, játszószőnyeg) ha leteszem olyan 10 percig elvan, ha megunja panaszkodik és akkor átteszem máshova. Ezen kívül ha nem érek rá elmagyarázom neki hogy most miért nem tudok vele játszani (pl mert odaég az ebéd) és elmegyek megcsinálom a dolgom. Egy kicsit szokott ellenkezni de aztán maglepően hamar feladja. Karba csak akkor veszem amikor már nekem hiányzik egy kis szorosabb kontaktus:)) de ez is azért sokszor van mert úgy imádom a kis lurkót:))

Kép

Kép
tüni75

Ildi
Megnyugtattál! :lol:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nini - Remélem megoldodnak a gondok otthon nekünk se volt olyan jó a kapcsolatunk hónapokig hallgattam, hogy ha nem szedem össze magam és Alexander nem szopizik már akkor én mehetek isten hírével. Nagyon rossz volt, de most nagyon ígyekszem megfelelni az elvárásainak ami lehetetlenek tűnik sokszor, de most már nem mondta 1 jó ideje és sokszor jönn szeretgetni is már és elnézést kérni is. :) Szóval fel a fejjel!
És Márkó nagyon ügyi! :D

Susy - Én is szoktam nézni a Babaperceket és a csak csajokat is. És remélem jobban van Kristóf!

Anita - Alexander is volt hisztis, és akkor én inkább fölvettem, vagy ha annyira nem volt meg sehogy se akkor felevettem a kengurut és beleraktam és úgy tudtam elvégezini ezt azt. De mostmár naggyából kinőte és szépen játszik. Nem tudom, hogy Levi tud e már ülni, mert emlékszem Alexander 6 hósan már stabilan ült és gyakorolta az állást is. :lol: Mert akkor kicsit én játszottam vele és ha elmerült a játékban akkor hagytam ott, aztán elvolt egy darabig aztán megint kis játék és így tóvább...

Veronika - Én úgy tudom lehet kapni tért, könyök, meg kutacsvédő sapit is a kis manóknak, de hogy hol és mennyiért azt nem. :(

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Tényleg valaki készül valamire gyereknapra? Most láttam a tv-ben hogy a vasúttöténeti parkba lessz inggyen program és még nosztaliga vonatozni is lehet a nyugatiból és vissza. Mondjuk Alexander még kicsi hozzá, de ahol vannak nagyobb tesók... :wink:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Kinga
Mi az, hogy ha nem szeded össze magad, és ha Alexander nem szopizik mehetsz isten hírével? :shock: :shock: :shock:
Ezt ki mondta? :roll:

Mi játszóházba megyünk majd, és Vecsésen lesz gyereknapi rendezvény, és itt Maglódon is, oda készülünk.

Kép
Kép
susytunder

Csatlakozom a "klubhoz", nálunk most egy ideje nem volt veszekedés, de pont tegnap volt... :(
Nálunk mindig Pálmi alvása körül megy a vita... mióta tetettem a nappalira ajtót azóta sokkal jobb a helyzet, meg már nem is alszik olyan sokszor nappal, mint kiskorában.

De így is vannak helyzetek rendszeresen, amikor az agyamra megy :roll: Tegnap az esti altatásnál jött be, mert éppen akkor támadt kedve babázni, én meg kitessékeltem, ettől teljesen kiakadt.

És a legjobb az az egészben, hogy szerinte én találom ki ezeket a dolgokat, hogy felébreszti, és hogy mindenféle őrült elméleteket gyártok, hogy hogy tud aludni a baba...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Valaki próbálta már a Nestlé junior 1+ gyerekitalt? Milyen, hogy vált be? Adél 1 hét múlva 1 éves lesz, és gondoltam, nem adok neki még tehéntejet, hanem ilyet. Szopizik még reggel, este, de szerintem kell neki a pótlás. Miben másabb ez, mint a tápszer?

Köszi!

Kép
Kép
kincsesi

Á lányok ilyen esetekben a térdvédő nem megoldás, mert akkor a fejét veri be, ha sisakot adsz rá, akkor az arcát, vagy összekarmolja valami stb. :lol: :lol: :lol:

Mi csak akkor használunk sisakot ha mögöttem a bicajon ül, egyébként Lillu nem is tűrné az ilyen védő vackokat :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Susy - Hát a nem szedem össze magam a takarítást takarja és néha hogy anyukájának segítsek ebbe abba. A párom mondja, meg néha az anyukája, de vele nem vagyunk beszélő viszonyba... (pedig 1 lakásban élünk) sajnos :cry:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Én már nem lesszek a hétvégén úgy hogy jó hétvégét mindenkinek és boldog gyereknapot az arpónépnek! :wink:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Kincsesi
Kristóf issza a Nestlé junior tejitalát. Igazából nem másabb, mint a tápszer, csak az 1 év feletti gyerekek igényeihez van kialakítva, sok vitaminnal. Kristóf szereti.
A Müllerben van Hipp bio tápszer 4- es 1 éves kortól, azt is veszünk mostanában finom vanília ízű.
Jösz majd cseresznyézni? :wink:

Kinga
Nem irigyellek. Ha nekem ilyet szólna apa, biztos, hogy akkor látna utoljára. Még te segítsél másnak, amikor kisgyerekkel vagy otthon?
Néha nálunk lépni nem lehet a sok játéktól, és hegyekben áll a mosogatnivaló, de apa még egyszer sem szólt érte, sőt, ha este akartam rendet tenni, betessékelt pihenni, és azt mondta, hogy majd megcsináljuk másnap együtt. Húúú, ez engem kicsit kiakasztott bocsi. :oops:

Ildi
Mióta jársz Lilluval biciklivel? Én is akarok Kristóffal, csak nem tudom mennyi idő kortól lehetne. :roll:

Kép
Kép
susytunder

susy: Zsófi tavaly nyár óta biciklizik Apa mögött, kilenc hónapos volt, mikor elkezdtük :)
Vendég

Panndi
Milyen szerkótok van? Mi szükséges hozzá? Zsófi nem félt soha?

Kép
Kép
susytunder

Egy OK Baby ülés meg egy decathlonos sisak :) Nem félt, szereti :)
Vendég

Kinga - ez tényleg elég durva. Én azt hiszem elküldeném apát is és anyóst is melegebb éghajlatra... Szerencsére számomra az én férjem a világ legjobb férje, apukája. (végülis nem szerencse, én választottam, mert tudtam, hogy ilyen :) ) Mindig azt mondja, hogy nem érdekli, ha nincs feltakarítva, kimosva, kivasalva, ha nincs kaja stb., csak Ambi ne szenvedjen hiányt semmiben, és érezzük jól magunkat, hogy mikor ő hazajön akkor nyugodt légkörben lehessen a kis családjával. És rengeteget segít. És ahogy Susy is írta a férjéről, az én férjem is inkább elküld (néha rámparancsol) pihenni, minthogy még cseszegessen a házimunkával.

Susy - szegény Kristóf! Adj neki egy gyógypuszit helyettem!

Ambinak is megvolt ma az első véres és nem sokkal utána az első maradandó sérülése. Nem szokott leesni, nagyon ügyesen leül, letérdel, ha elveszti az egyensúlyát akkor is fenékre ül, nem vágódik el, csak ha nagyon fáradt már. De ma ez egy ilyen anp volt. Beverte magát azasztal sarkába és ráharapott a nyelvére azzal a két kis fogával szegény. Aztán a székbe kapaszkododtt, kicsúszott hátra a lába és beverte előbb a homlokát a szék ülőkéjébe, majd a szeme mellett a keresztlécbe. Szegénykémnek be is lilult. Mi lesz velem, ha már egyedül esik-kel. Már ezekért a sérülésekért is sajnálom, megszakad a szívem, ahogy sír.

Mi is elmegyünk hétvégére.
Mindenkinek jóhétvégét!!!!

dytke

Kinga: Szerintem is nagyon sértő, amit a Párod mondott. Először is a gyereket szépen felvehetted volna, és otthagyhattad volna egyedül. Aztán ha jól viselkedik, láthatja...
Nálunk is iszonyat nagy kupi van, és a férjem soha egy rossz szót nem szólt. Ha jön valaki látogatni, előtte közösen összepakolunk. És még csak nem is főzök, csak ha van kedvem. Ő meg hoz a menzáról nekem is enni. Igyekszem pihenni, és minél többet foglalkozni Petivel, hogy Ő kiegyensúlyozott legyen, és persze én is. Ja, és még vasal is. :lol:

Hú, lányok, nagyon ijesztő ez a sok "harci sebesülés". Előre rettegek az ilyenektől. Bár igyekszünk őgy berendezni a házat, hogy Peti minél nagyobb biztonságban legyen.

Kép

Kép
nikuc

Hát... így kívülről lehet sokmindent mondani, de aztán az egyéni helyzet nem biztos hogy ad ilyenekre lehetőséget. Például hova ment volna el egy pici babával?
És talán elküldeni őket melegebb éghajlatra sem tanácsos, pont az lenne a cél, hogy jobb legyen a kapcsolat, nem?

A férjem nekem se segít be, de napi 12 órát dolgozik, így nem is várom el...

A bicikliülés nálunk is azonnal téma lesz, amint tud biztonsággal ülni. Apa nagy biciklis, szinte mindenhova azzal megy, ha nincs nagyon-nagyon messze vagy nem kell cuccot vinni, amit csak autóval lehet.

Pálmikámnál lehet, hogy megindult a fogzás, tegnap délután 3,5 órát aludt :shock: és utána melegen ébredt, 37 fok volt. Utána egész lefekvésig bágyadt volt és lefekvéskor már 37.6 volt a hőemelkedése. Éjjel 14 órán át aludt :shock: Reggelre nem volt hőemelkedés, és egyelőre most még nincs, most alszik, kíváncsi vagyok most mennyit fog és hogy lesz-e délután megint hőemelkedése?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Túl vagyok egy elég komoly és határidős munkán, aztán meg jött Csabim ovis ballagása,közben meg próbáltam megálljt parancsolni az egyre nagyobb kupac vasalnivalónak...de most már végre itt vagyok!

Susy!

Verhetetlen a túrós sütid!!! Kösziiiiiiii! Komolyan, nem ették, hanem falták a vendégek! És tök egyszerű!

Nini!

Sokkal jobb napokat együtt!!!

Liliommanó!

Erre nem tudok mit mondani...de én biztos nem viselném el. Azért büszkesége is van az embernek! Rossz is lehet úgy élni egy házban valakivel, hogy közben nem beszéltek egymással...

Veronika!

Pacsizhatunk! Kamilla is fogzik,hőemelkedés is stimmel, csak nálunk rossz hatással van az alvókájára, konkrétan kész küzdelem....

Márti
borossné becz márta

Sziasztok lányok!

Annó az egyik legjobb barátnőm mondta, hogy nagyon meg kell fontolni, hogy kinek szül az ember gyereket: hogy a párkapcsolatban is borzasztó fontos a másik személye, de amikor megszületik a baba, akkor még igazán fontos, hogy milyen az a férfi, aki ilyenkor mellettünk áll - vagy nem áll, ahogy itt olvashatjuk néha, és ami engem mindig végtelenül elkeserít. Már értem, mire gondolt a barátnőm, végtelenül nagy segítség a férjem jelenléte, konkrétan is segít és mindenben támogat. Így is küzdelmesek sokszor a napok, el sem tudom képzelni, hogyan lennénk, ha ő nem ilyen lenne. Régen, mikor még több generáció élt együtt, akkor anya, anyós (ha olyan volt) le tudott venni terhet az anyuka válláról, ma jellemzően a kis családnak kell megoldania. Jó lenne, ha ezzel jobban tisztában lennének az apukák is.

Róza szeme még mindig piros, kiderült, hogy árpa, kapott új szemcseppet és krémet. Sajnos megnáthásodott, és nagyon szenved szegénykém, mert nem tud sem éjjel, sem napközben rendesen aludni, szabályosan küzd. Láza is van. Remélem, holnapra jobban lesz.

Rózának is vannak már sérülései, hozzászokni nyilván nehéz, de az alap "sebesülésekhez" mégis hozzászokik az ember, mert látja - én legalábbis - hogy a gyerek milyen zökkenőmentesen viseli. De én is rettegek, hogy ne legyen semmi komoly baja.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Sajnálom a problémákat :(

Nekem rengeteget segít a férjem, Zsófinál is sokat segített, de most meg pláne. Rendszeresen elviszi a két gyereket, hogy pihenhessek, kozmetikushoz mehessek, feltöltődjek. Tegnap úgy fürdette Fruzsit, hogy közben Zsófi ült az ölében :) Szerintem nélküle nem is menne így...
Vendég

Sziasztok!

Minden gyermeknek nagyon boldog gyermeknapot kívánok!

Szalamandra
Nagyon igaza volt a barátnődnek! Én is azért szültem 30 évesen, mert úgy éreztem az előző kapcsolatomban, hogy ő nem az az ember, akinek gyereket szülhetek. De inkább éltem egy rossz kapcsolatban, mint semmilyenben, amit utólag tudok, hogy hiba volt.
Mikor apát megismertem, már az első időszakban tudtam, hogy ő az, akivel leélhetem az életem, és örökké boldog leszek.
Az én sógornőm mondta, hogy azért szereti, ha bent van a férje a szülésnél (kettőn van túl), mert a férje látja, hogy mit él meg/át, és így jobban megbecsüli őt. Ebben is lehet valami!

Márti
A reszelt túrósra gondolsz?
Ma én is azt sütök, és már nemsokára készen lesz a receptes blog is.

Kép
Kép
susytunder

Nekünk nem ilyen jellegű problémáink vannak. Az én férjem is nagyon sokat segít, gyakorlatilag ő takarít. A Márkot is általában ő pelusozza. Nálunk a fürdés is úgy megy, hogy ők együtt fürdenek. Apa felveszi a csini fürdőgatyáját és együtt pancsolnak. :)
Szóval az apai részével egy szavam sem lehet !!
Kettőnk között nincs meg az összhang. Mintha elmúlt volna a szerelem.

Kinga
a helyedben én ezt nem tűrném, egy kicsit megleckéztetném a páromat !! Ha nem ért a szép szóbol.

Veronika
olvastam, hogy vannak -ha jól emlékszem- alvás problémáid. Nos, erre azt tudom javasolni, hogy mozogj. A mozgás kikapcsolja az agyad és ezáltal pihentet is. Jógázz vagy esetleg ott van még a pilates is. Nem fogyókúrás tornára hondoltam csak olyanra ami ellazít !

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok!

Én is boldog gyermeknapot kívánok minden kicsi és nagy babának!!! :D

Susy, én is többek közt azért szerettem volna ha ott van velem apa a szülésnél amit te is írsz! Be is vált a dolog, tényleg másként áll hozzám is, mert tudja, hogy nem úgy lett meg a kisfia, hogy egyszer csak kipottyant, hanem igen is meg kellett "szenvednem" vele. Azóta is sokszor eszébe jut még neki és mindig kérdezi, hogy nagyon fájt? Neki is örök emlék lett és a kapcsolatunknak is jót tett.
Már nagyon várom a receptes blogodat! :D

anitapo20

Szalamandra,
igen, én is úgy gondolom, hogy nagyon meg kell választani kinek szül az ember, de a párom abszolút jónak tűnt erre... kettőnk között soha nem volt vita. Mióta Pálmi megvan, azóta van, és csak a gyerekkel kapcsolatos. Hát ezt ki láthatta előre???

Bár én most is úgy érzem, hogy jól választottam, csak valahogy dűlőre kéne jutnunk bizonyos dolgokban... Amúgy láthatólag sokat megtesz abból, amit kérek, csak még ez sem teljesen elég... most ott tartok, hogy magamat kéne inkább lehűtenem, hogy valahogy ne idegesítsen fel, ha a gyerek felébred rá, lazábban kéne venni... csak ugye mindig ott van a fejemben, hogy mennyire fontos a nyugodt alvás...

Márti,
én most elbizonytalanodtam, hogy ez tényleg fogzás-e nálunk, mert csak egy délután volt hőemelkedés, azóta se tegnap se ma semmi... Viszont tegnap is 4!!! órán át aludt délután! Majd ma kíváncsi leszek mennyit alszik, lehet, hogy egyszerűen ez az esős idő teszi...? Vagy növekedési ugrás? Jó hogy ennyi minden lehet, így sose tudja az ember :)
Mindenesetre a borostyán láncot tegnap este feladtam Pálmira és azóta rajta van... ártani nem árt, ha meg használ, akkor külön jó :lol:

Nini,
járunk edzésre a párommal heti 1-2-szer, ahogy összejön... amúgy mostanában javult valamicskét az alvásom, már 2-3 óra helyett csak 1-1.5 óra míg visszaalszom éjjel... :roll:

Anita,
nálunk is apás szülésnek indult, csak aztán császár lett, bár azt is nézte apa az üvegen keresztül, de az mégsem olyan, hogy megszenvedtem érte... mondjuk nem is bánom :D De nem látott semmit amúgy, mert körbe voltam takarva, csak azt látta mikor Pálmit kiemelték :) Nagyon büszke volt rá, hogy nem sírt :)

Lányok,
ti mit csináltok ebben az esős időben? Még sétálni se tudom vinni...

Kép

Kép
sz.veronika

Én most még örülök is az esőnek, tegnap is olyan nyugis, benti napunk volt, igaz, hogy Róza most beteg, és viszonylag sokat alszik, így nyugalom van, meg tudtunk csinálni olyasmiket, amit már rég akartunk, de jó időben inkább kimozdultunk, mintsem benn tevékenykedjünk.

susy, én is nagyon várom a receptes blogodat! Mostanában abszolút kedvvel főzök, sütök, aminek nagyon örülök, mert szeretnék olyan anyuka lenni, aki meg tudja etetni a kis családját, sőt, még vendégeket látni is. Korábban, a mozgékony, független, városi életformámnak ez nem volt része :)

Kép
Kép
szalamandra

Azért én örülök neki, hogy itt többünknek nagyon szép az élete apa mellett, főleg 1-2 kis lurkóval. Én úgy gondolom, hogy egyszer élek, és éljek úgy, hogy igazán boldog legyek.

Szalamandra
Igyekszem írni a receptes blogot, de estére mindíg kidőlök, napközben pedig nem tudom csinálni, de bízom benne, hogy mire műtétre kel mennem azért nyilvánosságra hozható állapotba kerül. :wink:
Én imádok főzni, sütni is, de nem mindig sikerül, viszont nem adom fel.
Örülök, hogy nálad is változott ez. Biztos értékeli a párod és majd Róza is. :wink:

Mi kicsit nehezen viseljük a bentlétet. Épp azon gondolkodtam, hogy télen hogy bírtuk. Már annyira megszoktuk a jó időt. Megyünk fürdeni, ma hamar lesz alvás, Kristóf nem sokat aludt ma.

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Bocsánat, hogy csak így bepofátlankodon ide, de szeretnék egy jó dokit találni a régi máv kórházban. Szabó Györgyhöz jártam, de most úgy értesültem róla, hogy átmegy valamelyik magánkórházba. Magenheim doktornőt is ismertem, de ő meg németországba megy 1 évre. Most remélem az derül ki, hogy terhes vagyok (még nem tudjuk) és nem tudom, hogy kihez menjek. Olyat keresek, aki rendes, nem pénzhes és rendel a kórházban is, nem csak magán alapon. És a kórházban folyó szülésekről is szeretnék egy pár szót, ha van a friss anyukáknak idejük. Én még nem szültem, de érdekelne, hogy milyen a felújított, új kórházban szülni (mennyire rendesek az ápolónők, csecsemősök stb.). Ha kérhetem, akkor inkább privátban válaszoljatok, mert sajnos ennyi fórumot nem tudok átolvasni. Előre is köszönöm.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok megint :)

Jó rég voltam erre.....de mostmár megpróbálok felzárkózni és tanulni ..... :)

Mégmindíg egybe vagyunk:) de sajna rengeteget kell árni a dokihoz a mávba,mert a vérnyomásom nem túl jó és szednem kell gyógyszert,de ezáltal minden héten 2x kell mennem ultrahangra meg ctg-re:( na mind1.....szóval tájékozódok továbbra is:)

ja.... 2 napj mr sikerült összepakolni amit a korházba kell vinnem:)
bnéancsa

Szalamandra, Mtünde

Nagyon boldog névnapot kívánok nektek!

Kép

Kép
Kép
susytunder

Vicky, honnan van ez az info, nagyon elkeserítene, mert én még szeretnék nála az Áek-ben szülni :shock:

Susy, én már tavaly is vittem így Lillut, igaz csak kölcsön bicajjal... most már sajáttal nyomjuk, ahogy Panndi is írta ülés+sisakkal... itt Monoron szerintem csak mi használjuk a sisakot, de fő a biztonság...
Panndiékhoz képest csak annyi a különbség, hogy Lillu mögöttem ül :lol: ugyanis mi hétköznap apa nélkül is sokat használjuk a bicajt, pl. piacra járni is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Névnaposoknak mi is boldog névnapot kívánunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

köszönöm a névnapi köszöntéseket :)
Róza jobban van, már nincs láza, de még jókat durmol, végre jobban kap levegőt.

Kép
Kép
szalamandra

Tündéknek mi is boldog névnapot kívánunk!

Szalamandra - örülök, hogy Róza jobban van!!

Nini - nem tudjátok újra fellángoltatni a lángot? Vagy már próbáltátok? Nem tudtok elmenni valahová együtt hármasban , hogy kizökkenjetek a hétköznapokból és új élményeket szerezzetek? Természetsen nem beleszólni akarok. Márkó mindkettőtöknek megér ennyit gondolom, főleg, hogy a férjed ahogy írod tényleg sokat foglalkozik vele, nyilván kötődnek egymáshoz. A legjobbakat nektek!

bnéancsa - sajnálom, hogy a vérnyomásod vacakol. hányadik hétben vagytok most? Nem csinálsz vonalzót?

dytke

Lányok - akinek már megjött a menzie, hogyan jött meg? Nekem (pont a szülinapomon :( ) reggel volt egy kicsi, aztán egész nap semmi, másnap szinte semmi, aztán megint egy kicsi. Nem tudom, hogy akkor most megjött, vagy mi van.

Ja, elfelejtettem írni, remélhetőleg már csak napok kérdése a 3. fogacska, mert már 3 napja látszik az ínye alatt.

dytke

Susy!

Arra bizony! Olyan igazi, klasszikus íze van, mint nagymamáink sütijeinek! Csúcs!

Dytke!

Nekem épp múlt héten jött meg előszőr! De számítottam rá, mert 10-e körül igazi, tűszőrepedés környékén tapasztalható tipikusan tojásfehérjeszerű folyásom volt. Görcsöltem 3 napig, 2 óránként cseréltem a betétet és így is 3-4 nadrágom átázott :shock: és még ma is van mutatóban, pedig ez már a 7. nap!
Megjött Neked is, csak nem feltétlenül úgy áll vissza a ciklus, hogy rögtön van peteérésed is! Nekem a fiúk után 6-8 héten belül mindig megjött, de rendszertelen volt, eleinte csak barnázgatás, meg 1-2 napos lightos vérzés, hol rövidebb, hol hosszabb ciklusokkal. Aztán kb. egy féléven belül pontossá váltak, a ciklus közepét kísérő jelek is egyértelműek lettek. Szóval szerintem Te is hasonlóra számíthatsz! Hogy most a kislány születése után miért tartott idáig, míg előszőr megjött, nem tudom. Most viszont egyértelműen peteéréssel együtt jött meg.

Ildi!

Úgy látszik, egyre több jó orvos megy már el az ÁEK-ből! Komolyan érdekelne a miért???

Tündék!

Nagyon boldog névnapot Nektek!!!

Márti
borossné becz márta

Majd kiderül, elvileg hó végén megyünk nyaralni, majd meglátjuk, hogyan sikerül!
A tegnapi nap az "fantasztikus" volt. Tegnap volt az évfordulónk, és ennek örömére a traumatológián kötöttem ki. Már 9-kor ott voltunk. Szétvágtam a kezem, de olyan módon, hogy ideget is sértett meg csontot is ért. Varrtak is. De a "jó" az volt az egészbe, hogy mivel sokkot kaptam nem fájt :)
Nem kívánom senkinek se, hogy bármikor is sürgősségire kelljen mennie..pff...le sem szarták, hogy a gyerek ott volt velünk. Nyugodtan és békésen szartak a fejünkre.
Ráadásul ott ahol helyre tettek, benn volt egy idős néni, 27-es születésü. Úgy beszéltek vele, mint egy darab szarral, pedig szegény nagyon meg volt rémülve. Látjátok én mindig hozom nektek a "jó" híreket :)

Susy
Sajnos ez abszolút nem kor függvénye. A sógornőm 34 évesen szült mégis egy tetüt fogott ki, aki ott hagyta. A kislány holnap lesz 4 hónapos és az apja még csak nem is látta. Nem is érdekli.

Boldog névnapot a névnaposoknak !!!

Kép

NIKI
nini.n

Sziasztok lányok!

Na, ez most egy tanácskérős írás, ráadásul több területen is.
A lényeg, hogy nyaralni megyünk Korfura, Rózástól. Ehhez kapcsolódóan lenne több kérdésem is. Akik már utaztak babával, kapható Görögországban Libero vagy Pampers pelenka? És milyen bébiételek vannak? Én csak egy nemzetközi márkát ismerek, a Nestlét, de ha már az van, az is nagyon jó lenne. Igaz, viszünk pár üveggel, meg viszem a botmixert is, de nem mindig lesz alkalmam kaját készíteni.

A másik, amiben bizonytalan vagyok, hogy vegyek-e neki fürdőruhát. Ha pucéran pancsol, akkor könnyebben leég, ha bodyt adok rá, az nem szárad elég gyorsan. A Tescoban láttam kis egyrészeseket, de fogalmam sincs, vegyünk-e. És, fürdőpelenkát vajon érdemes venni?

Ha valaki utazott már pici gyerekkel, repülővel, Görögországba vagy hasonló, és van valami, amit fontos tudni, akkor légyszi írjátok meg :)

Köszi!!!!

Kép
Kép
szalamandra

Márti, én még reménykedem, hogy Szabó dokiról nem helyes az info, hogy megy. Múlt hónapban voltam nála, akkor még nem volt ilyenről szó, bár ugye nem terhes gondozásra mentem, de ismeri a szándékainkat ugye... meg valahogy nem magánklinikás típus, mindegy, majd kiderül.

Szalamandra,
vannak jó eldobhatós vagy mosható úszópelusok is, szerintem praktikusak, mi mindkettőt használunk, ha tanács kell szívesen segítek.

Én kaját vinnék Rózának, nem kockáztatnék.

Ha valamit nem vinnék a csomag súlya miatt, inkább pelust hagynék itthon.

Dytke, nekem is Lillu 9 hós korában jött meg, az első ciklus három nap szinte alig vérzés volt (nem is tűnt menstruációnak), amit Márti leírt jelenséget én a azzal a második ciklusban találkoztam, mármint, hogy elázott mindenem, a ciklusom rendesen csak szopi elhagyás után állt vissza.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Köszi a sok eggyütt érzét, de a fő gond nálunk nem az érzelmekkel van és segíteni is szokot sokszor, csak anyukája piszkálja fel folyton, hogy nagy a kupi és rajtam csapodik le. :cry: Meg én sose voltam tisztaság mániás és most még azt is megkapom, hogy ő mindig mindent meg tudott csinálni 2 gyerek mellet és én milyen béna vagyok. :cry: Meg hogy sose lehett vendégeket hívni... de szerintem akkora kosz megy illyesmi sosincs. -mindegy anyukájával lehet nem leszünk jóba sosem... :?

A névnaposoknak én is boldog névnapot kívánok és Dytke-nek utolag is boldog szülinapot!

Nekem még mindig nem jött meg...

És Alexandernek már kint van rendesen a foga hegye úgy szúr! :lol: És többet alszik és rengeteget esztik! 300g körül eszik mindig (3x) és mi is vettünk humana almapépet és imádaj úgy örülök neki mert rengeteg pépet próbáltunk és utálta őket!
20 dkg-ot hízott 1 hét alatt! :P haladunk :wink:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Ja még akartam írni csak éppen jöttek fölmérni az ablakokat mert lecserélünk 2-őt.

Szalamandra - Habár én még nem is nagyon voltam külföldön, de hallottam, hogy úgy tanácsolják vigyél te otthonról bébi kaját, mert kint nem kapsz olyat mint itthon. Pont néhány het volt a csak csajokban erről szó, de már nem találtam meg az oldalon. :cry: És remélem Róza már jobban van!

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Sziasztok!

Szalamandra
nem jártam még Korfun, nem tudom mit érdemes, mit nem, de baba kaját én is vinnék. Mi Horvátországba megyünk, oda viszek mindent, bár az másabb, mert gondolom oda repülővel mentek.
Örülök, hogy Róza jobban van.

Nini
Én sem gondoltam, hogy kor függő, sokkal inkább személy függő. Az ember fiatalon is megtalálhatja élete párját, és később is.

Lányok lenne egy kérdésem nekem is. Elfogyott Kristóf mosószere, első perctől Dreft- et használtam, és most arra gondoltam nem vennék többet külön neki, vagy még szükséges? Természetesen az ő ruháját külön mosnám továbbra is. Ti hogy csináltátok ezt?

Kép
Kép
susytunder

susy: én mindig a saját mosógélünket használtam a babáknak is, semmi extra, csak öblítő nélkül mostam a ruháikat, és kb fél éves koráig mostam külön. Amikor egyszer az előszobában találtam cipőtalp nyalogatás közben, felhagytam a külön mosással :lol:
Vendég

susy, énmár nem használok külön mosószert Rózának, nem volt érzékeny a bőre. Most próbáltuk ki a mosódiót, még csak próba adagot használunk, most száradnak Róza rucijai, majd beszámolok, hogy kimosott-e rendesen. Ettől pl elméletileg nem lehet allergiája.

Kép
Kép
szalamandra

Susy!

Én Bonux 2 in 1-bent használok, ebben van lágyító, tuti az illata, de mégis kiöblíti a ruhából a szintetikus anyagokat a gép. Mi magunknak és a fiúknak mosok ezzel, Kamillánál még 1 éves koráig marad a Dreft.

Ildi!

Az én dokim is egyik pillanatról a másikra ment át a Kútvölgyibe és a barátnőmnek, aki július 1-re van kiírva, még csak 2 hete szólt...gondolom, amíg nem biztos a dolog, addig nem mondják. Piszkálják a dokikat ott, nem csoda, ha elmennek...

Márti
borossné becz márta

Én sohase mostam Pálmi ruháit mással :oops: Ugyanazzal mosom, mint a sajátunkat és öblítőzöm is. Sőt van hogy néha nem is mosom külön a cuccait, fehér pólókat, türülközőt simán közérakok... :roll: Nem gondoltam, hogy ez gond lehetne... De mondjuk szerencsére neki úgy tűnik jó a bőre... már kipróbáltunk a gyógyszertárin kívül más babafürdetőt is, és azt is bírta. Most úgy csinálom, hogy egyik nap a gyógyszertári, másik nap a másik... és vasalgatni se vasalom a cuccait :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Én mindent vasalok...rosszul vagyok, ha vasalatlan, gyűrött ruhákban vannak a gyerekek vagy a férjem és én sem érzem jól magam még itthon sem gyűröt pólóban. Így csinosak, illatosak és még a ruhák sem bolyhosodnak!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm lányok a mosásos válaszokat. Akkor megpróbálom, én most a Tomi mandulatejes mosógélével mosok, remélem jó lesz.

Én is vasalok mindent, még azt is, amit nem kellene, szeretek vasalni, viszont a mosogatnivalót szívesen átvinném a szomszédba. :)

Szalamandra
Mikor mentek? És meddig lesztek?

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?