Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lilisgabi:
Látom ebben a topicban többet vagy, így legalább többet tudunk egyeztetni :D.Örülök hogy jól vagytok!! Voltál végülis szülőszoba látogatáson?

Többiek:
Van aki Sára Levente dokinál szült?
Milyenek a tapasztalatok a SOTE II-ről? Nekem azt mondta Sára doki, hogy gyakorlatilag a babának csak azokat a holmikat kell hoznia Apájának, amiben hazahozzuk. Ez tényleg így van?

Köszi előre is az infókat!!

Kép
szisz89
 
 


sziasztok,
Gabi! Hűha! Szép fejméret. Biztos nagyon okos lesz a leányzó :) vigyázz magadra!
Szisz! szia. gratulálok a bébihez. Szerintem vigyetek pelenkát (textilt is párat) és törlőkendőt a bébinek. Illetve kesztyűt, esetleg sapkát. előbbi arckaparászás, utóbbit huzat ellen. ja és persze a hazamenős cucc - ahogy a doki mondta.
üdv, g
orelle
 
 


Szia Szisz!
Én Sára dokinál szültem április 1-én :D Mire vagy kíváncsi?
Egyébként tényleg semmit sem kell vinni a babáknak, de pelust azt igen. Mondjuk adnak ajándékcsomagot és abban van pár db. Én vittem mondjuk kiskesztyűt, textilpelust, kissapkát....ahogy aorelle is írta :wink:

chanel_28
 
 

 
 

Detty!

Hajrá-hajrá!!! Drukkolok! nekem a dokim azt mondta, hogy a babák 90%-a önként leválik, ha terhes lesz az ember lánya.

Mi is tervezzük már a kistesót, de én még szeretnék várni amíg Ádám legalább elkezd totyogni. Gyere a 2010-ben kistestvért szeretnénk topikba is!

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!
Szisz:Nem tudtam elmenni,mert induláskor a nyitott kocsiajtónak rohant a Lili,akkorát koppant,hogy be is csapódott.El akart köszönni,azért szaladt.Azt hittük Apával,hogy be is tört a feje,de nem,csak egy nagy lila púp lett,odagyűlt a vér,mivel azonban nem repedt fel,nem is vérzett.Azért keservesen sírt negyed órát,én meg ideges lettem az egész miatt,és itthon maradtam.Te a Sára dokinál szülsz?Én a Demendinél.
2 hét múlva megyek Budaörsre hozzá,akkor csinál uh-t,ctg-t,és megvizsgál,mert onnan államvizsgára megyek,ha még enged.
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem, nektek nem volt olyan szörnyű napotok, mint nekünk tegnap. 8-kor már majdnem sírtam a fáradtságtól. Alexa EGÉSZ nap sírt, nyűglődött, semmi nem volt jó neki. Aludni nem nagyon tudott, mert a házban ablakot cserélnek, és hihetetlen hagzavarral járt. El kellett mennem autózni, hogy aludjon egy kicsit. Estére olyan fáradt volt, hogy mindent ráejtett a fejére, amit megfogott, vagy rosszul fordult. Valamivel az arcát is nagyon csúnyán megkarcolta. Nagyon remélem, hogy a mai nap jobb lesz - ha felébred Alexa, elhúzunk anyukámhoz, mert ugyan nekem nem, de Alexának jobb lesz ott.

Köszönöm mindenkinek a drukkot a kistesóhoz. Tegnap azért megingott az elhatározásom. :) Ha nem most lennék 35, még biztos nem vágnék bele!

Ske! Nálunk Alexa nem tud leválni, mert 3 hetes kora óta nem szopik, hanem a lefejt anyatejet kapja. Így csak én tudom abbahagyni a fejést. Egyébként szerintem is jobb, ha már nem fejek, ha jön a baba. Na, megyek, már sír Alexa. SEGÍTSÉG!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Tegnap a front miatt Izus se aludt délelött...itt szórakoztattam,szerencsére nem sít,csak ha nem foglalkoztam vele :lol: Estére már nagyon fájt a hátam meg a karom :lol: :lol:

Na mennem kell....

annus11
 
 


Detty!

jaja, tudom, hogy Alexa nem szopizik, de nem fogja elfogadni a tejet-úgy értettem a leválást.

Nálunk a férjem akarja, hogy már most próbálkozzunk, de szerintem még nagyon-nagyon korai. Teljesen megértelek, ha én is 35 lennék, nem várnék, de én még csak 28 vagyok, így ráérek. Azért tök jó lenne, ha jövőre megszületne kistesó is.

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Hááát nem tudom, hogy az időjárás okozza-e vagy más, de Marci ma 7-től 1/2 9-ig folyamatosan bömbölt. Még megfürdeni sem tudtam tőle, mert ha elengedtem a kezét, vagy odébb léptem 2 lépést, már sírt is. Ilyet még soha nem csinált! :( Most szerencsére elaludt, úgyhogy megyek zuhanyozni...


Bea!

Ha jól értem, akkor Ti Maros Zebegény felőli végén, a Duna-parton laktok. Az egy nagyon szép hely!


Ske!

Hogy álltok az evéssel, mármint a gyümölcsökkel? Remélem már javul a helyzet!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Lilisgabi, te Demendihez jársz? Én nem nála szültem, de az én dokimmal nem voltam megelégedve, és egy növér benn a Klinikán őt ajánlotta. Tudnál róla mesélni? Idős, fiatal? Hol rendel? Ha kistesó lesz, nála szeretnék szülni.

Nagyon köszi!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Ránk pont ellenkező hatással volt a front! Kata kelt hétkor visszaalukált 8-kor délben nekem kellett keltenem kajálni, majd rögtön elaludt és du. 4-ig fel sem kelt! Aztán persze meg lett a böjtje, mivel ezután este 11-ig nem aludt :) Ja és már öt kiló, szóval a hátam nekem is kikészült tegnap (én is egyedül voltam).

Ma megyünk a doktornénihez, aki ha minden igaz elkezdi kezelgetni a vadhúst a köldökében (valami lápisszal leégetik).
Már előre félek, és sajnálom szegénykét, remélem ebben a vadhúsban nincsenek idegek és nem fogja érezni! :(

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!

Huuu,ez rosszul hangzik4A hideg is kirázott :roll:



Mahart,az jó!A Balcsin pl imádunk hajókázni!!!!(főleg h ingyen van :oops: )Huuu,így névről nekem nem rémlik,de megkérdem az uramat :wink:

annus11
 
 


Beatrix!
Én nagyon szeretem,nyugodt,kedves,nagyon nagy tudású.Most várják ők is a 3. babát aug elejére.Kicsit elsőre olyan,mintha visszahúzódó ember lenne,gondolom csak az idegenekkel,így a kismamikkal is,mert én máshonnan ismerem,és mikor meglát,nagyon örül,nevet,jókedvű.Ez is emberfüggő,ahogy te viselkedsz,ő is úgy válaszol.Én alapjáraton mindig vigyorgok,mint egy bolond,ezért mindenhol szeretnek. :roll: Azért választottam végül őt,mert sebészként végzett a Sotén,és utána kitanulta a szülészetet is,és nálam megvan az esély a császárra,így biztos jól csinálja.Ez a terhesség alatt ő kb a 6. dokim,úgyhogy jól megválogattam.Nagyon bízom benne.Figyelmes,meghallgat,az előttem lévő kismama 10 perc alatt ki is jött,semmi mosollyal,én mindig 1/2,3/4 órát vagyok bent,nem sürget.Most megbeszéltük,hogy jövő kedden du elmegyek hozzá a kórházba,és végigjárjuk a műtőt,szülőszobát,büfét,az egész kórházat.A 35. héttől csinál ctg-t,uh-t,megvizsgál.Nem istenítem tovább,csak,ha a nevére a gogliban rákeresel,nem írnak jókat.Nem is értem miért?Felháborító.Tök rendes ember,olyan alapos,hogy el sem tudom mondani.Én Budaörsre járok hozzá az Egészségházba (sztk),mert az van közel.A Szt István körúton rendel magánban.Én így is adok neki pénzt,csak az közelebb van.
Vendég
 


Sziasztok!

Bea! Én is Demendi Csabához járok, és Gabihoz hasonlóan engem is meglep, hogy milyen negatív dolgokat írnak róla, akár a Babaneten is. Persze, mindenkinek megvan a véleménye, és ezzel nincs semmi baj, csak nem értem, hogy lehetnek ennyire eltérőek attól, amit én tapasztaltam. Én nem ismertem korábban, mégis nagyon kedves volt velem végig a terhesség alatt, pedig már az 5. hónapban jártam, amikor átmentem hozzá. Én is simán bent voltam nála 3/4 órát alkalmanként (én a Szt. István krt.-ra járok hozzá) és mindig minden kérdésemre válaszolt. Tuti, hogy amíg élek, és amíg ő praktizál, addig hozzá fogok járni.

Maszatmama! Hogy ment a vadhús leégetés? Engem is kirázott a hideg, amikor olvastam, mire "készültök". Viszont a sok alvásért nagyon irigyellek. Az este 11 meg semmi az egész napos alvásért cserébe. :) A mai napunk valamivel jobb volt, de lehet, hogy csak azért, mert anyukámnál voltunk, és nem egyedül kellett megküzdenem a kiscsajjal.

Ske! A leválás már az első menstruáció óta elkezdődött, mert ilyenkor tényleg nem fogadja el a tejet, hanem ki kell önteni, és tápszert kap helyett. Úgyhogy azt hiszem, már csak pár nap, és abbahagyom a fejés.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Hú... semmi erőm visszaolvasni...
Megkaptam tegnap Apjától az LL-es nandu hordozókendőt! :)
Tegnap ígértem képet...
Íme csupa olyan kép, amin én is rajta vagyok és a gyerek alig látszik :D :


Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mddora 2009.05.28 19:11-kor.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Ja, a lényeg lemaradt! :oops:
Ma voltunk ortopédusnál, nincs semmi gond Máté csípőjével :) , de a lábára kijukasztott kerek mosdószivacsot :shock: kell húzni, hogy a bokáját jól álljon, amikor hason fekszik...
Lehet, hogy csak rossz napja volt a dokinőnek, aki vizsgálta, de annyi empátia sem volt benne, mint egy marék döglött molylepkében...
Mondtam neki, hogy tornáztatom Mátét a neurlógus tanácsára (szinte kiröhögött :shock: ), mire azt mondja, hogy "hiába tornáztatja, ha egész nap ferdén fekszik a gyerek" hát én meg béketűrésem határán, de még kedvesen közöltem, hogy nem fekszik ferdén, nem hogy egész nap... erre meg pofákat vágott..., hát amikor kijöttünk félhangosan kicsúszott a számon (a férjemnek mondtam), hogy a pofám leszakad, hogy ez a doki milyen... Néhányan a nagyobb gyerekesek közül egyetértően biccentettek.

Most megyek enni! Ez a kendő egy áldás!!! A gyerek rajtam van, elalszik, és vihetem akárhova és plusszba még van két kezem is! :wink:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Jó reggelt!

Na, ma megint korai volt a kelés, fél 5-kor már kávéztam... :cry: Bezzeg most alszik a királylány!... A fiam is korán kelt, (aki már jól van egyébként) így vihettem mindkettőt a pékhez.... :roll: :roll: Sajna nem volt itthon reggeli....

Én is használom a hordozókendőt, Olinál vettem, de neki nem jött be... Már elkéstem vele, mire megvettem...

chanel_28
 
 


sziasztok!

Ambrob!
csak nagyon-nagyon-nagyon halkan merem mondani, nehogy Ádám meghallja :D , alakul a dolog! KOPP-KOPP-KOPP. egyelőre még csak uzsonnára eszi meg a gyümölcsöt. Tényleg nincs valami jó ötleted tízóraira mit adhatnék neki?
Most úgy néz ki a napunk:
reggel-szopi
délelőtt-szopi
ebéd-főzelék
uzsonna-gyümölcs
vacsi-pép+szopi+ha kell akkor tápszer

Délben és délután nem akar már szopizni kaja után.
Most a gondjaink az ivással vannak, nem nagyon akar inni Ádám. Tegnap már a kutacsán is látszott, hogy kevés a folyadék neki, aztán szerencsére a délutáni séta alatt egyszer csak kérte az innijét és lehúzott 1,5-dl-t. :D

Detty!
Nálunk csak azért van hiszti mensinél, mert kevesebb a tejem. Bár most a legutóbbinál már nem méltatlankodott Ádám.

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Dóra! Pont olyan kendőnk van, mint nektek. A mienk is LL-es, és hatalmas, de abban reménykedtem, hogy a férjem is használni fogja. Mivel ő magas, kellett a nagyon hosszú kendő, én viszont szenvedek vele.

Chanel! De jó, hogy Oli meggyógyult! Hogy bírod ezeket a hajnali keléseket? Alexa ma éjjel felébredt a vihar miatt és sírt. Alig bírtam kinyitni a szemem. Aztán fél 6-kor ébredt, de akkor már nem akart visszaaludni. 8-kor lefektettem, de fél órával később elkezdtek füvet nyírni a házak között, amire felébredt. Még csöndben játszik az ágyában, és reménykedem, hogy visszaalszik.

Ske! Jó, hogy Ádámmal rendeződni látszanak a dolgok! Hogy tudtad Ádámmal elfogadtatni a zöldséget? Nálunk nem nagyon megy, illetve egyáltalán nem. A sárgarépától öklendezett, a krumplitól detto, bár sütőtökkel az azért lecsúszott, csak egy adagot két nap alatt evett meg. A gyerekorvos most leállította, nehogy megutálja. Nem tudom, mikor próbáljam megint, és azt sem, hogy mit. Sajnos most megint nem evős időszakát éli (mindig van 2-3 nap, amikor szívesebben eszik, aztán 1-2 hét, amikor nem). MA reggel tök éhes volt, a férjem hallotta, ahogy korgott a pocija, és 20 ml után leállt, kiköpte a cumit és ordított. Tegnap délben ugyanezt csinálta. Nagyon kiakaszt! A tejpépet sem eszi szívesen, illetve hol megeszi, hol nem. Nem tudom, mit csinálok rosszul!???
Egyébként Alexa sem iszik sokat, tegnap speciel SEMMIT! Egy kortyot sem! Viszont ha Ádám napi háromszor szopizik, nem biztos, hogy kell neki még külön inni. A gasztrodoki nekünk azt mondta, hogy napi három anyatejes étkezés mellett nem száradhat ki a baba, még akkor sem, ha mást nem is eszik. Mivel Alexa bukós baba, nekünk azt tanácsolta, hogy ne is nagyon erőltessem, mert a bukós babák amúgy sem isznak. Max. 40 fokos kánikulában kell próbálkozni, de ha bent vagyunk a lakásban, akkor sem kell sok. Azért én próbálom, de tényleg nem nagyon kell neki.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Nálunk az áttörést a jonagold alma hozta és az új zöldségek.
Az esetek 99%-ában én főzök Ádámnak. minden zöldséges főzelékébe rakok egy almát is főzve és így megeszi.
ha húst kap, akkor nincs benne alma, mert azt úgy is szereti.
A csirkecombot imádja. ma pl. csirkecombból főzök neki húslevest. rakok bele új sárgarépát, zöldséget, krumplit és zellert (ezt ma esszük először). Ha kész leturmixolom a húst meg a zöldségeket kevés lével és így adom.
A sütőtököt nem adom neki, mert nem szereti.

Kép

Kép
ske
 
 


Na én is itt!

Hordozó kendőm nekem is van,csak eddig meleg vlt h felkössem...de lehet h majd ma.Mondjuk én olyan pici vagyok,ha magamra kötöm a gyereket...hát elég hülyén nézek ki! :lol: :lol:

Ja és tegnap óta úgy fáj a hasam mintha meg akarna jönni...hát remélem h nem :evil: Bár nem tom mitől fájhat még így,nem vészes,meg nem görcsöl...csak olyan mint menszi elött...

annus11
 
 


Sziasztok!

Na, lelápiszolódtunk szerintem nem fájt neki. Még menni kell mert egy ilyen kezelés nem elég. :( Most az egész köldöke csupa szürke, jól megijedtünk, este fel is hívtuk a doktornénit este kilenckor :oops: , de nagyon kedves volt, és megnyugtatott, hogy ez ezüst tartalmú vegyület és ez természetes ilyenkor.

Azt hiszem mi nem frontérzékenyek, hanem szélérzékenyek vagyunk :lol: Tegnap onnantól nem aludt, hogy elkezdett fújni a szél, és kb. fél eggyig fenn voltunk! Ja és állítólag egész héten ilyen idő lesz :cry:

Dóra:magyon jók a képek, nagyon helyes vagy! és nem is látszol fáradtnak!

A védőnénink szerint nem túl jó a kendő az ilyen piciknek, de gondolom más meg mást mond!

Chanel: nem irigyellek! mi fél ötkor keltünk az első szopihoz, belehaltam volna, ha nem alhatok vissza!

Eszter, Detti: nem gonndoltam, hogy ennyire bonyolult ez a hozzátáplálás dolog. Milyen úgy szoptatni, hogy már van foga a babának? Nem fáj?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:33-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Köszönöm lányok a Demendi dokival kapcsolatos infókat. Megnyugtattatok és mostmár tuti én is hozzá megyek!!!

Hordozókendő: nekem nincs ilyenem..de elgondolkoztam..nem túl bonyolult megkötni? Van valami leirás hogyan kell?

Mensi: nekem megvolt, úgy néz ki el is múlt. Nem volt olyan erős mint terhesség előtt és egyáltalán nem fájt, pedig régen fetrengtem a fájdalomban..elájultam, meg minden volt.
A tejem kicsit kevesebb volt, és megváltozott az ize is mert a fiacskám fintorgott..hogy mi a franc ez..de azért megette :-) Édes pofa!!!

Detty, Ske, Ambob: ti most adtok..igy 6 hónapos körül először mást a babáknak anyatejen és tápszeren kivül? Szerintetek 4 hónapos köra után..nem lehet elkezdeni..hogy mást is adsz neki? És ha igen..akkor mit? Tejpépet? Olvastam, hogy krumplit meg almát pépesitve lehet már adni nekik.
beatrix161
 
 


Ske!

Tízóraira én szoktam adni Marcinak SINLAC-ot valamilyen gyümölccsel, talán megeszi Ádám is. Esetleg, ha Ádám jól tűri a tápszert, a "változatosság" kedvéért egy kis adagot azt is adhatsz neki. Én is úgy tudom, hogy amelyik baba legalább napi 3x -szopik, az nem száradhat ki (a tápszer meg plusz folyadék lenne). Talán most már ráérez a zöldség-evészetre Ádám és nem lesz több gondotok! :) Cukkinit vagy brokkolit, esetleg spenótot nem próbáltál neki adni?


Maszatmama!

Marci már elmúlt 11 hónapos és reggel meg este még mindig szopik. 7 hónaposan már 8 foga volt, most már 9 van neki. Amikor először kezdett harapdálni a mellem, akkor kedvesen, de nagyon határozottan és ami a legfontosabb(!), teljesen más hangszínnel rászóltam, hogy ezt nem szabad. Nem legelsőre, de 4-5 alkalom után megértette és azóta nem harap.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszanéztem ez elmúlt időszakot!

Gabi!
Nagy gratula Neked a vizsgádhoz! Nagyon ügyes vagy!

Ezek a kajatémák nem mindig hangzanak jól... Remélem nálunk nem lesz nagy balhé, ha majd eljön az ideje!

Annus!
Nekem is volt most 5 napig nagyon gyenge pecsételős vérzésem, de a dokim mondta, hogy a szervezetem áll vissza, valószínű hamar meg fog jönni az első rendes menstruációm :( Na, de nem baj... Amikor észleltem rendesen megijedtem, kaptam is a telefont... De úgy tűnik, hogy ez sokaknál előfordul és teljesen normális. (szerintem, azért ha lesz valami érdemes rákérdezni...)

Kendő: Én több okból választottam az LL-es kendőt. Az egyik az, hogy béna vagyok, és nem tudok a hátam mögött rendesen csomót kötni, felvigyázó koromban sokat használtam kendőt, de normál méretűt, ahol hátul van a csomó (a csomó mindig beleállt a hátamba/derekamba amikor leültem és nem tudtam felvenni egy hátizsákot sem, mert nagyon kényelmetlen volt). A másik nekünk is a férjem volt, aki 192cm magas és ő is szeretné majd hordozni Mátét. :) Én nagyon belejöttem már a hogy hogyan kössem meg ahosszú kendőt... Az elöl ültetett pozíciók 1. Keresztezett hordozás 1. variáció-t kötöm most úgy, hogy amiután a kendőt félbehajtottam és a közepét a derekamra raktam a két szárát az ágyra teszem, így amikor átteszem a vállamon nem csavarodik (régen mindig csavarodott). Nekem így sikerült...

Maszatmama!
Direkt rákérdeztem a véedőnőnél is meg a házi gyerekdokinéninél is, hogy szabad-e kendőbe kötnöm és ők kifejezetten ajálották. Sokkal jobb, mintha a kezemben nyomorogna szegénykém naphosszat, és én sem tudok csinálni semmit sem. Ebből tud nézeglődni, jókat alszik benne, nekem meg van kezem beágyazni, enni-inni, rendet rakni, bejegyzést gépelni :) stb. Ha azért nem ajánlották, hogy ne "üljön" a gyerek, akkor vannak fektetett pozíciók, amik nagyon kényelmesek... Máté megőrül a fekvő pozícióktól, mert nem tud nézegelődni akkor, amikor akar... :roll:

Kata baba nagyon édes!!! :)

Bea!
A kendőhöz adnak egy kis füzetet, amiben rengeteg féle megkötési mód van leírva és fényképekkel illusztrálva. Szerintem nem bonyolult, bár némelyiket második próbálkozásra tudom csak megkötni :oops:

Legyen szép napja Mindenkinek

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Dóra:Tetszik ez avonalzód,jók a fényképek is,nem tudtam,hogy ilyen hosszú a hajad.És jó neked,hogy olyan szép a bőröd.Máté nagyon édi a kendőben.Én is gondolkozom,hogy vennék,a Lili mellett biztos hasznos lenne... :wink: Nekem egy kengurum van,állítólag születéstől használható.Nem fekvős.Azzal várnék 3-4 hónapot.
Demendit tényleg tudom ajánlani egy próbára,és akkor megítéled te magad.
Szerintem,bár nem tudományos,és csak az én véleményem,aki 6 hónapos koráig csak szopik,az sokkal nehezebben fogadja a hozzátáplálást.Én már 4 hósan elkezdtem,most is el fogom,3-4 hósan.Gyümölcslevekkel kezdtem,aztán gyümölcs,majd főzi,és a hús.Azt nem szerette,most sem igazán.Ami nagy hibát még elkövettem,hogy hippes cuccot adtam sokszor,szinte mindig.Na,a saját főztömre volt nehéz rávenni.Lotti azt kapja majd,amit mi eszünk.Fűszerestül,sóstul,meg minden.Majd kevésbé fűszerezek,inkább utólag,ha az övét kivettem.Anyagilag sok a bébiétel,meg féltem az allergiától,stb.Most már tudom,hogy fel van fújva a dolog.Még babavizet is vettem anno. :roll: Reklám az egész.
Nos,mindenki a legjobbat akarj a gyerekének,tehát mindenki úgy csinálja,ahogyan ő elképzeli.Csak azért írtam ezeket,mert látom,hogy sok rosszevő bébi van közöttünk. :D
Vendég
 


Ambrob!

Köszi a tippet, adok sinlacot vagy csak simán tápszert. ma is úgy vettem észre, hogy délelőtt a szopi már kevés, vagyis max 2 órát bír ki utána Ádám. Ma mikor látta, hogy pakolok be a turmixgépbe és utána bekapcsoltam, szinte önkívületi állapotba került, kepesztett ezerrel és tátogott, hogy adjam már gyorsan!:) nagyon cuki volt. Sőt ma ebéd után 1 dl-t ivott is!!!!!:)
A brokkolit már próbáltuk és szeretjük is, cukkini, sóska, spenót most jön majd.

Gabi!
egyetértek Veled. én 4 hósan kezdtem a gyümikkel, ami akkor nem nagyon jött be. 5hós 1 hetesen adtam először zöldséget.
Ádám nem nagyon szereti a bébiételt, inkább csak azért kellene néha megennie, hogy ha megyünk valahová azért egyen.

Maszatmama!
nagyon édes Kata!:)
nekünk még nincs fogunk, pontosabban Ádámnak, de már nagyon nyűgös egész nap, szóval már várjuk. Egyébként fog nélkül is tudnak úgy harapni és tépni, hogy be..... Ambrob módszerével próbálom ilyenkor én is Ádámot figyelmeztetni.

Bea,
hogy van Pici Fiad szeme?

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Szerintem is jobb ez a vonalzó! :) A nagyonbabásak között sajnos nem találtam olyat, ami igazán illett volna hozzánk, de ez a picibabás valahogy megfogott! :lol:
Hú, a hajam már a fenekem alá ér, de csak hetek kérdése, hogy eljussak egy fodrászhoz és lapockáig vágassam, mert nagyon megtöredezett a vége az utóbbi időben... Semmi frizurázás, csak egyenesen lenyesetem, aztán had nőjön csak tovább. Mostanság pedig a hajmosás is extra nehezített...
Ó a szép bőr... (nagyon érzékeny) most annyira kiszáradt, hogy a dörzspapír kutya füle hozzá képest, de száraz bőrre nagyon bevált/beválik nekem a gyógyszertárban kapható cremor aqvosus (ahogy a férjem mondta "krémesített víz). Sajna nekem a hiper szuper márkás és kevésbé márkás cuccoktól rendre kivörösödött, kipöttyösödött és begyulladt az bőröm...
Na ezt most jól leírtam... :lol:

Ske!
Egyetértek veled! Nagyon is tudják tépni ezek a picúrok a cict... Máté néha úgy jelzi, hogy "elég volt a mákos csíkból, nem kér többet belőle", hogy rászorít és az ellenkező irányba fordítja a fejét :shock: Én is azt a módszert alkalmazom, hogy mindig ugyan azzal a hangsúllyal, ugyan azt mondom, és kiveszem a cicit a szájából. Utánna rámmerreszti a szemeit és "bocs anya" fejet vág... Zabálnivaló! :D

Na, ma nagyon nyugis napunk van. Ezt kihasználva ejtek én is egy du-i szundit! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Ske, Köszönöm, egész jól, maszirozom, meg mosom ha szükséges vizzel, de kb csak minden 3-dik nap szükséges...akkor sem vészes a dolog, remélem meggyógyul ahogy mondtátok!!!

Lilisgabi, köszönöm amit irtál nagyon hasznos!! Én is igy gondolom, ahogy te!! Én is majd 4 hónapos kora körül szeretném elkezdeni, és saját kotyvasztást adni neki..majd.

Dóra: nekem is extra száraz a bőrőm..én eddig babaolajjal kentem..nekem se válnak be a bolti cuccok...de ki fogom próbálni..ezt a izét..:-)
beatrix161
 
 


Na tettünk egy kört:posta,bolt.De hazafelé felébredt...most a kendőben van,én meg meg tudtam így csinálni az ebédet meg meg is ettem :lol: Majd dobok képet róla!Lehet h így megyek majd ki vasárnap meglátogatni az uramat :wink: Viszont Izus most trottyolt itt nekem...lehet h én is és a kendő is kakisak leszünk....na majd kiderül 8) :lol:

Esetleg Dóra majd megnézed hogy szerinted jó e így benne?Mert az egy dolog hogy kötöm meg,csak szerintem ezen még lehetne feszesíteni.Köszi.

annus11
 
 


Sziasztok!

Mi is 4 hónaposan kezdtük a pépeket, vagyis csak az almát, hogy elmúljon Alexa hasmenése. Utána szépen lassan a többi gyümölcsöt, de akkor tájt (január-február) nem nagyon voltak gyümölcsök, így a HIPP-est vettük. Alexa nem eszi meg a banánt, narancsot meg ilyeneket nem mertem adni neki. Tulajdonképpen még most is ez a bajom. Az adható gyümölcsökből csak az alma van, esetleg a körte, de ezek külföldről jönnek, agyon vegyszerezett, éretlenül leszedett gyümölcsök. Epret Alexa nem kaphat, mert én allergiás vagyok rá, más meg még nincs. Így maradnak az üveges cuccok, amik viszont nagyon drágák. És én is félek attól, hogy Alexa annyira rászokik, hogy nem fogja elfogadni a "normális" kajákat.
Gabi! Hogy sikerült Lilit rávenned, hogy elfogadja az általad főzött ételeket? Nálunk az a furcsa, hogy a sárgarépától, amit én főztem, és úgy összeturmixoltam, hogy senki el nem hitte volna, hogy az valaha egészben is létezett, úgy öklendezett, hogy azt hittem,
hányni fog.
Babavizet mi is veszünk, de azt is azért, mert - bár hihetetlen - allergiás vagyok a csapvíz valamilyen összetevőjére, ami Alexánál is kijöhet. Viszont normál ásványvizet nem kaphat, így marad a babavíz.

Furcsa, én is azt hittem, hogy a szoptatás komplikált, mert az ember nem tudja, mennyit eszik a gyerek, de most kellett rájönnöm, hogy ez a hozzátáplálás sokkal nehezebb.

Bea! A www.mamami.hu és a www.hordozokendo.hu oldalakon találsz tök jó videókat a kendőkötésről. Lassan mutatják és meg is lehet állítani. Nekem a füzet néha nem jól látható és komplikált volt, egyes lépések mintha kimaradtak volna, de lehet, hogy én vagyok nagyon béna.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ami a hozzátáplálást illeti, nekem nem is az eleje volt nehéz... :roll:
Most lett Oli marha válogatós.... sokszor 3 félét kell főznöm, mi lesz, ha He4llának is kell majd kotyvasztanom :shock:
Az én bibliám W. Ungváry Renáta - A kismama babakonyhája c. könyv! A mai napig sokszor főzök belőle :wink:

HIPP: én azért nem vagyok annyira bébiétel ellenes, mert néha praktikus, pl. utazáskor, stb...
A férjem munkája során az összes bébiételt gyártó üzemben volt már és az a tapasztalata, hogy egyedül a hipp-nél tartják be a szigorú előírásokat, stb... tehát abban azért megbízhattok. A vásárolt zöldségben is 1OO méreganyag van. Most az a legújabb, hogy nitrites a bolti répa, nem szabad a kicsiknek adni, csak üvegest. (védőnőm mondta)

Egyébként baromi egyszerű tartósítani a gyümiket! Én sokat megpároltam, összeturmixoltam és ment a fagyasztóba :D
Egy jó botmixer az áldás tud lenni!

Ma nagyon gáz napunk volt/van... Hella iszonyú nyűgöske :shock:
Oli meg kizárt a lakásból délelőtt, de megoldódott...

Na csóóóki, megyek fürdetni, altatni, pihenni...

chanel_28
 
 


Chanel:
Igazándiból úgy ámblokk mindenre lennék kiváncsi :D 8)
Mennyit foglalkozott Veled/Veletek? Ő a fogadott dokid volt, vagy ő volt ügyeletben? Milyen volt nála szülni? Kérlek mindent mesélj el A-Z-ig. :)

Kép
szisz89
 
 


Sziasztok!

Na, tegnap este megjártuk az ügyeletet :cry:
Hát persze, hogy a köldökünkkel :evil:
Azt írtam tegnap, hogy Kata köldöke és környéke tiszta fekete lett, na tegnap estére ez annyiban változott, hogy tiszta vörös lett, és feldagadt (gyakorlatilag lejött róla a bőr!), és nedvedzett..
Megint hívtuk doktornénit, továbbra is a hidrogén-peroxidos pezsegtetést ajánlotta, ezt mi meg is csináltuk, és szegény annyira üvöltött, hogy jól megijedtünk, és elvittük az ügyeletre.
Az ügyeletes dokinő, nézett egy nagyot, hogy hogy néz ki, aztán lekezelete betadinnal, nekünk is ezt kell naponta 4* + 3* hőmérőzni, és ha csak egy kicsi hőemelkedése lesz, v. jobban váladékozik, akkor irány a kórház (de rögtön), és készüljünk bennfekvésre meg antibiotikumos kezelésre :cry: :cry: :cry:

Szerencsére Kata kedélyállapota jó, vigyorog, meg mókolgat. Én tuti egész nap üvöltenék, ha úgy nézne ki a köldököm, mint az övé :(

Hát mára ennyi, jó hétvégét Mindenkinek!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Jesszu!Ezt olvasni is rossz volt megint...És fájt is szegénynek?Vagy ő nem vett tudomást róla?Drukkolok h ne legyen baj!!!A kórházat jó lenne elkerülni...
Amúgy írtó drága azon a képen!Mekkora szemek :lol: :lol:

Én meg tettem fel képet a blogomba a kendőről!Dóri!Megnézed h szerinted milyen?Szerintem még lehetne húzni rajta.Akkora a gyerek h olyan mintha lógna,de nem,a feje az a mellemnél van fenn...szóval ilyen töppedt vagyok 8)

Ja és tegnap a trotty vége az lett h a kendő is kakis lett...meg minden ruha a gyereken,vittem is a csap alá.Persze a kendőt elötte mostam ki...na sebaj :wink:

annus11
 
 


Detty:Sajnos nem tudtam rávenni,egyszercsak magától megette.Látta,ahogy mi esttünk,és lassan ő is belejött.Én is főztem húslevest,gyönyörű,friss,méregdrága bio zöldségekből,majdnem kihányta.Illetve a 2 első húslevesezés hányással végződött,de utána is öklendezett tőle.Ma már mindent megeszik,ma pl azt hittem hányni fog a sok kajától.Kakaó,szendvics,eper,dinnye,lecsó,müzli 3 dl tejjel,banán,kubu.Húúúúúú... :shock: De jól van.Még.
A babavízről én úgy álltam át,hogy norbi baba ásványvizet adtam neki.Az sokkal olcsóbb,első nap nem kell felforralni,de másnaptól igen.(halkan jegyzem meg,hogy akkor sem tettem :oops: )Próbáld meg.
Na,majd karácsony felé kiváncsi leszek,hogy hol fogunk tartani a Lotti táplálását iolletően.Lehet,hogy halászlevet fog enni? :D
Vendég
 


Sziasztok!

Annus!
Az első képnél tényleg lazának tűnik a fejénél (innen nézve, bár lehet, hogy csak a külső borító szövetet látom és az nincs ugye lehúzva...), de a másokdik képen teljesen jól van benne, az nagyon szuper! :)
Plusz jó tanács, hogy nagyon figyelj, hogy ne legyen megcsavarodva, vagy nagyon összegyűrve, mert az iszonyú kellemetlen tud lenni...
Viseljétek egészséggel!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Dóra!
Köszi!Ez ugyan az a kötés,annyi h azt a külső részt máshogy húztam rá!Igen,arra figyelni kell,nekem se kényelmes meg neki se...Remélem h tényleg jó neki,bár tényleg úgy elaludt...

Kép

annus11
 
 


Boldogságos gyereknapot minden picurnak!!!
A nagyobbaknak meg kellemes ünnepeket!

annus11
 
 


Igen,boldog gyereknapot a gyerekeknek!És kellemes ünnepet,jó pihenést a felnőtteknek!
Vendég
 


sziasztok,
hogy vagytok?
Maszatmama! szomorúan olvastam a köldökvadhús mizériáról. De mostmár minden oké, igaz?
alább 1 kép a 8 hetes bébifókáról.
üdv, o Kép
orelle
 
 


Sziasztok!

Véget ért a nászút sajnos. Szuper időnk volt, esni nem esett, csak egy éjszaka, és bár napozni csak három napot tudtunk, kirándulni azért el lehetett menni. :) Majd próbálok feltenni néhány képet. :)

A Babák nagyon édesek! :)

Maszatmama!
Remélem, Kata babának hamar rendbe jön a kis köldöke. Összeszorult a szívem, mikor olvastam, hogy mi volt szegénykémmel. :( Jobbulást Neki!

Velem semmi extra nincs egyébként, a Picurkám sokat mozgolódik, már meg tudom különböztetni, mikor csuklik, mikor rúgkapál, vagy nyomja ki magát. :) Az Apja egyre jobban imádja Őt és engem is. :) Tegnap például este megkérdezte, hogy "Az normális, hogy a pocakodba is szerelmes vagyok?". :lol: :lol: :lol:

Görcsöm egyáltalán nem volt azóta, keményedés is szerintem 10 körülire csökkent egy nap, ami normális. Este kicsit sűrűbb, de akkor meg már nemsokára alvás van. :)

Terheléses vércukorra megyek holnap, meg a fogászatot kéne elintézni, de ma is 2 órát ücsörögtem a háziorvosnál, és tele van a hócipőm az orvosokkal. :)

Kép Kép Kép Kép

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!
Huu de szép időt fogtatok ki!!!!Palacsinta!!!nyammmi!!!Te meg nagyon csini vagy!!!Apa meg legyen csak szerelmes,még szép!!!

Orelle!
Bébifóka :lol: :lol: Nekem is van egy,igaz ő még csak hetes lesz :wink: Amúgy tündéri!!!!Ez a mosoly halál! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!
Mindjárt indulok a védőnőhöz,utoljára.Jövő kedden 4D,szerdán uh,doki,ctg.Aztán irány Sopron,már úgy várom.Utána semmi dolgom,csak várjuk a Lottit.Nekem is keményedik a hasam most már,de nem fáj.
Vendég
 


Sziasztok!

Hál' istennek jobban vagyunk! :D Már nem annyira dagadt, és kezd visszaépülni a köldök körül a bőrünk (na jó csak a Katáé).
Ma voltunk a dokinéninél, és mondta hogy nem kell többet lápiszolni (mondjuk nem is engedtük volna, férjem is velünk volt).
Remélem ezzel le is zárult a köldökmizéria!
De belegondolni is rossz, hogy még mennyi minden fog történni vele, én már ebbe is belehaltam!

Annus nagyon jó a montázs, amit készítettél és Izus csuda helyes, a blogodat is mindig megcsodálom! :D

Julis meg egyszerűen édibédi! :D

Aranynap: jó hogy itt vagy, háát a szerelem szerintem csak azután kezdődik igazán, amikor kibújik a kishölgy!!!
(én kezdek féltékeny lenni a férjemre, annyira imádják egymást, én gyakorlatilag csak a cicisnéni szerepét töltöm be :D )
Ugye mostmár tudsz gyakrabban "jönni"?!

Gabi: izgi lesz a jövőhét!Gondolom már nagyon várod a 4D-t, én mindig imádtam!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni: aktuális információt keresek dr. Börzsönyi Balázsról, ha tudtok, kérlek segítsetek. Minden érdekelne: hol rendel, mennyiért, milyen ember - szakmailag és "EMBERILEG",....?
Már másik oldalon is érdeklődtem, de oda eddig nem jött válasz. Pedig sürgős lenne!

Előre is köszi a segítséget!
bila
 
 


Szia Bila!

Én személyesen nem ismerem a dokit, de az egyik barátnőm hozzá jár és csak ódákat tud zenegeni róla, mind emberileg, mind szakmailag. (Ő sokadik orvos után kötött ki nála.)

Maszatmama
maszatmama
 
 


Annus!
Köszi, igyekszem tartani magam. :) Bár most megint elkapott egy ilyen "hű de ennék ezt is, meg ezt is, meg ezt is...". :D De azért figyelek. :)
A montázs a Babáról nekem is nagyon tetszik, ügyi vagy! :)

Maszatmama!
Igen, szerintem nálunk is nagy lesz a szerelem a kiscsajjal, mert már most imádják egymást. :) A héten Robi kopogott kettőt, Picurka meg rúgott egyet, és ezt játszották vagy 5 percen keresztül. :D

Meglátjuk, mennyire tudok jönni sűrűbben, mert képzeljétek, Dettiéknél meg működött a gépünk. :D Én már teljesen kész vagyok a számítógép-mizéria miatt egyébként. Most akkor végülis arra jutottunk, hogy inkább kábel-hibás lesz, nem a gépnek van hibája. Ha az sem, és nálunk megint nem működik, akkor kihajítom a hetedikről. :D :D :shock:

KépKép
aranynap
 
 


Szia Maszatmama!

Köszi szépen, hogy írtál! Tudnál valamilyen elérhetőséget szerezni a dokihoz?

Üdv. Bila
bila
 
 


Szia Bila!

Ezeket az infókat a neten találtam, a barátnőmet még nem sikerült elérnem, ha ez nem válik be, szólj és még hívogatom.

Dr. Börzsönyi Balázs szülész-nőgyógyász szakorvos Szülészeti és Nőgyógyászati Magánrendelő 20/9-13-73-18, 1075 Budapest VII. kerület, Károly krt. 13-15. B lépcsőház, II. em. 12 Szerda 14-19 előjegyzés alapján

Maszatmama
maszatmama
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?