Új privát üzeneted érkezett!

Mielőtt aludni megyek, ez még eszembe jutott, és most volt/van már aktualitása.
Emlékeztek, mennyit röhögtünk rajta terhesen? Hála Sinának :D
Most is röhögök, de a legtöbb tényleg így van :lol:

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- minden baba zokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdető krémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen, és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

Kép

Kép
gabilany79

Manna! Megnézem, mi van még ezekben a méretekben. De nem ígérem, hogy fotózni is sikerül, mert megyünk Lellére és készülődnöm-pakolnom kell.

[quote]M írta:ost almát és őszit kap,mennyi időnek kell eltelnie hogy léphessek a következő ízre?

Lyndee! Ugyanannyinak, mint az alma és az őszi közt.

[quote]Z írta:öldi!
De miért? Többen is írták itt, hogy használták már utazóágyban!

Susy! Azért, mert csak úgy jelez reálisan légzőmozgást, ha semmi nem mozog körülötte. Pl. ha elmegy egy villamos az utcában, vagy az autók, vagy szellőztetsz, vagy csak elmész mellette a mozgó parkettán, beleng és az ágy mozgását érzékeli, nem a bébi légzését.

[quote]h írta:eti 5dkg az jó ebben a korban? én ugy tudtam igen de másik topic szerint nem...

Andi! Ma voltunk Hannát mázsálni. Pontosan 20 dkg-t hízott 4 hét alatt. Szerinted?
Barnasör fent, Viburcol lent. Nincs más megoldás! ;)

[quote]h írta:ányszor esztek mást?

Orsi! Én CSAK mást eszem! Anyatejet sosem! :)
..na jó, először egyszer, most - két és fél hét után 2*.
[quote]m írta:ár estére is adtok vmit zöldség, tejpép lefekvés előtt?

Csak gyümit, amitől fosik, ahhoz rízsnyákot keverek, de csak nagyon kicsit.
[quote]a írta:múgy a hozzátáplálással átalakul a napirend?

Nekünk nem, mert nekünk olyan nincs.
[quote]m írta:ert amikor már mennyiséget eszik akkor nem később akar szopizni nem?

Ezt azért nem értem, mert gyümi előtt MINDIG cicit kap.

[quote]z írta:oldi, gabi ti hol vettetek a habtapit?

Musi! Vaterán, teszveszen, Rossmannban.

Sarmi! Éééédesek!
Ugyanilyen hordozónk van. Vigyázz, mert Hannának már kétszer is beakadt az ujja oldalt abba az izébe, ami alatt az övet kell átvezetni. Én beszorítottam alá összehajtott kartont.

Csajok! Aki utal nekem ruhapénzt, légyszi jelezze, hogy nézni tudjam, megérkezik-e.

Kép
zölddisznó

Zöldi: nekem mongyá' priviben összeget. Tudod, ruci, habtapi, posta...

Most már télleg alszom, már apa is megjött horgászásból....

Kép

Kép
gabilany79

gabi. koszi, ez pont jol jott lefekves elott! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

kilog a bebi keze a kisagybol. gondolom maj d arra felebred, hogy nem tudja mozgatni.

ja, ma anyosom letette a foldre a tatyot, amibe a pelus, popsitorlo, valtas ruha stb van a parkolo kellos kozepeb majd pedig a hazunk elott. egy 52 eves nonek, miert nincs tobb esze???

KépKép
KépKép
mush589

Erika, Nagyon köszi a féléves köszöntést :D
Emléxel fél éve erre a napra a beszéltük meg a vödrös talit a klinikára :D

Kép
Kép
zsiraf8

Gabi, igen, dokinéni tegnap mutatta meg azt mondta mátol minden fürdésnél...
Én sem gondoltam hogy ilyen hamar... :shock:
Eredmény, ma fürcsinél tök piros volt a kuki vége... holnap megmutizom a dokinéninek :( [/b]

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráf! Most olvasom a kukachuzogatással kapcsolatos írásod! NEM szabad huzogatni bármit is mond dokinéni, huzogassa ő magá
nak. Nekem ezt a Madarász utcai gyerekkorház sebészei mondták, akik sok huzogatással elcseszett kukacot műtöttek már. 2 éves korig nem szabad hozzányúlni, mert a bőrön repedések keletkezhetnek, ami hegesedéssel gyógyul. Dokinéni meg kapja be!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Laura! Ne szomorkodj! Az a legfontosabb, hogy a babó éerezze, hogy minden úgy jó, ahogy te csinálod! Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg a jó oldalát nézni! Azt csináhatod, amit szeretsz és a babával is lehetsz viszonylag több időt, mint álétalában a munka mellett ez megoldható. Ő hamar hozzászokik, neked meg jót fog tenni ez a munka. Az próübáld meg, hogy fejsz és valaki odaadja neki azt cumisüvegből, amikor te nem vagy! Vagy esetleg, amig nem akarja elhagyni a cicit nem vihetnék be hozzád?
Hidd el minden úgy a legjobb Huninak, ahogy Te csinálod!

Susy! Utazóágyba én vágattam egy lapot méretre és arra szvacsot! Megkérheted anyukádat lapszabászatban simán kivágják (a sarkait kerekíttetni kell), és szivacsot is vágnak méretre huzattal interneten is lehet rendelni. Erre simán mehet a légzésfigyelő.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Zöldi! Nekem is írj privin pontos összeget!

Andy! Mi tegnap voltunk Szabival tanácsadáson, ő most 15 dkg-ot hízott 4 hét alatt. De nem úgy tűnik, mint aki éhezne, úgyhogy dokinéni sem aggódik és én sem. A te lánykád súlyával sincs semmi probléma!

Orsi! Nálunk igazából már 2 étkezés van kiváltva, az ebéd főzelék (az alapja mindíg krumpli, ehhez variálom a többi zöldséget), aztán jön egy szopi kb 3-3,5 óra múlva, majd 5-fél 6 körül (mert szopival már nincs el 3 órát) az uzsonna, ami gyümi + tápszer vagy tejpép, amiből most szintén írattam ki HA-t, illetve akarok gabonapelyheket venni és abból főzni neki kását a gyümi mellé. Ezt a lányom még mindíg imádja (oat meal). :)

Szóval tegnap voltunk tanácsadáson, Szabi 7150g és 68 cm. Dokinéni megnézte a kukit, de azt mondta, még nem kell semmit csinálni.

zsebi_baba

Nektek nem szokta megharapni a cicit a babó? Nálunk mostanában előfordult párszor, hát nem kellemes!

zsebi_baba

Kubu! Marci csodaszép! :D Olyan ki s értelmes buksija van!
Gratulálok a vizsgához!

Zöldi! Írd meg légyszi mennyit utaljak. Köszönöm, hogy feladtad a csomit!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Andy: egy kicsit lazábban!!! :lol: :lol: Igyál sok-sok barnasört, bár én ha egri lennék jó kis bikavérrel lazulnék!!!! :lol: :lol: :lol:

Mush: jelentem én a TESCO-ban vettem a habtapit a játékosztályon!!!

Orsi: nálunk nincs változás a napirendben azért mert kap gyümit. Általában 1 és 1/2 2 között cicizik Marci és 1/2 3 körül kap gyümit :lol: Majd ha betölti a 6 hónapot akkor próbálkozok be a zöldséggel, és majd én is az ebédet akarom kiváltani vele. De majd később!!!!

Na felkelt! Pedig akartam még írni!!! :evil:
Vendég

Visszaaludt! :lol: :lol:

Susy: Márton is ezt csinálja, mármint hasra vágódik de vissza még nem megy neki. Ilyenkor anyuci forgatja!!! :evil: :evil: Bár ő még soha nem fordult vissza!!!

Zsiráf: BOLDOG FÉL ÉVEST Minidnek!!! Aki nem is olyan Mini már!!! :lol: :lol:

Zsebi: Szabidnak is BOLDOG FÉL ÉVEST!!!! :lol: :lol:
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Szabinak boldog fél éves szülinapot!

Zsiráf! Hát persze, hogy emlékszem, csak sajnos nem jött össze. :wink:

Tök fura, hogy még egyszer ennyi idő és már az első szülinapokat ünnepeljük.

Kubu! Gratula a vizsgádhoz! Marcid nagyon szép!

Zöldi! Meddig kell utalni, mert most jön a hosszú hétvége és ha ráér, akkor csak kedden mennék bankba.

Trombi! Én sem tudtam elképzelni, hogy hason aludjon Gergő, most meg már azt nem tudom elképzelni, hogy másképp aludjon el.

MA VÉGRE MEGYEK FODRÁSZHOZ!

Kép
Kép
Kép
erika26

Cili, ha erre jársz: nem maradt ki valami a gesztenyetorta krémjéből? Olyan kevésnek és keménynek tűnik nekem, pedig már régóta kavarom... :roll: :roll: Lehet, hogy csinálok belőle még egy fél adagot :oops: :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Ja és akkor rólunk!

Tegnap megtörtént az első nagy kádas fürdés. Hát nagyon tetszett Mártonnak! Eddig kiskádban a nappaliban fürdött, de olyan hancúr volt mindig hogy állt a víz a nappaliban (még jó hogy köves). Tegnap így a pasik a kádban fürcsiztek, én meg addig le tudtam zuhizni! :lol: :lol:
Kép
Kép
Vendég

Gabi!!!
[quote]M írta:ondjuk rengeteget őrlődtem ezen az elválasztás dolgon, lehet, hogy hülyén hangzik, de rendesen furdalt a lelkiismeret, hogy milyen anya vagyok, hogy megvonom a cicit Koboldtól, dehát előbb-utóbb úgyis meg kell történnie.

Előbb utóbb...na de nem 6 hónaposan!!!! :shock: :shock: :shock:

Én nem a szopik helyett etetek,hanem két szopi között!!!!!!!A szopi a legfontosabb!Miért kell egy 6 hónapos babát már elválasztani??????????????????????
Mert az más ha valaki a tápszert akarja kiváltani főzelékkel,de az anyatejet miért vonod meg?Nem értem... :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote]t írta:öbbé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.

:lol: :lol: :lol: Azért ezt csak nem...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: nem akarok beleokoskodni (bár ezt teszem), de Gabinál sajna már sokszor van tápszer!!! :oops: :cry:
Vendég

Ja és még egy: végre mi is rászántuk magunkat (bár eddig időhiány volt apa maszekja miatt) egy hosszabb kirándulásra. Vasárnap elmegyünk Pécsre. Kíváncsi leszek Márton hogy bírja az utat, meg hogy cicizünk. Bár végső esetben a kocsiban, csak hát még ezt nem csináltuk!!!! :oops: :lol: Remélem jó idő lesz!!!
Vendég

boci:hálám örökké üldözni fog!!!!!! :D
Milyen gümiket adsz Marcinak?

Mi úgy csináljuk hogy tízóraira és uzsira szopi után kap gyümit.Nekem azt mondta a védőnő hogy a reggeli és a vacsi az "szent".Az lesz az utolsó amit kiváltunk.
De én nem is akarok még kiváltani étkezést,csak egy kis plusz a tejcsi után.

Orsi:Arni nem annyira éhes a következő szopinál ha gyümit kap,sőt akkor szokott nagyokat aludni is.(van hogy három órát is egyszerre).

Gaby:csak nem gesztenyés tortát sütsz? :lol: :lol: :lol:

nálunk ma gulyás leves és bolognai lesz a menü.

Zsiráf és Zsebi:Mininek és Szabinak Boldog Fél Évet kívánunk!

Mush:Mindenképp kérünk fotót Sophie-ról a napszemcsis fürdőrucis szerkóban!Már elképzeltem a kis művésznőt :lol:

KépKép
lyndee

Oké,én azt nem vettem ki a szavaiból hogy tápszert kap vagy anyatejet.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Egyébként én is elgondolkodtam már milyen lenne ujra terhesnek lenni és arra gonoltam hogy akkor nem biztos hogy újra veletek élhetném át a várandós pillanatokat!Pedig olyan jó volt, és szépen összeszoktunk már... :roll:

KépKép
lyndee

Lyndee: na azért ne üldözz, csak eszembe jutott hogy láttam valahol!!! :lol: :lol: Marci alma-őszit és a vilmoskörtét kapja. Sima alma nem jön be, nem kell az úrnak! Sem boti sem amit anya turmixol neki!! Sütőtök sem jön be. Vettem áfonyás almát meg alma-banánt, de azokat későbbre tarcsizom!!! Már 3/4-ed üveggel benyom!! :lol: :lol: :lol: Jó lenne ha lassan érne a barack (anyuméknál is van szépen, meg most a mi kis fáinkon is lesz termés) mert azért így üvegesen húzós ára van. :cry: Igaz láttam már barackot, de azt hiszem egyiptomi volt, hát én külföldit nem akarok venni!!! Ki tudja mivel kezelik......... :?
Vendég

Kép
Én ilyen fürdőbugyikát vettem Írisznek,3 rétegű,pelus nem kell alá,mert a középső réteg gumi,nem engedi se be se ki amit nem kell.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: de vagány ez a bugyi!!! Tesz-vesz-es???
Vendég

gabi. megkaptad a linket?
ma meg azt almodtam, hogy talalkoztunk Verocemaroson! :shock:

zoldi. hol vetted a rizsnyakot es milyen marka neven fut?

sarmi. gabi szerintem tapit valtott ki az ebeddel nem cicit.

KépKép
KépKép
mush589

boci:a körtétől nem fájt a hasa?És mia helyzet a bogyósokkal?(pl áfonya)Én azt hallottam az egy éves koráig nem szabad.És a babán?Az nem déligyümi?arról is azt hallottam hogy még ne.

Sarmi:Édi a bugyi!mikor próbáljátok ki?

KépKép
lyndee

sarmi. jo a bugyi!
en csak sima frdorucit vettem. meg vettunk uszos pelust.ilyet nem lattam. :oops: :oops:

lyndee. mar miert ne oszthatnad meg itt ujra a varandosag oromeit es keserveit?

KépKép
KépKép
mush589

Lyndee: nem fáj neki. Bogyósokkal az a baj, hogy apró a magjuk, tehát házilag nehéz kiszedni belőle. Gyárban meg tudják oldani. Legalábbis én úgy tudom. Minden esetre 4 hóstól kaptam ilyent. Banán: hát igen megoszlanak a vélemények róla. Nem tudom bepróbálkozom. Bár úgy néztem inkább alma a domináns. Majd meglátom. De sajna alig találtam mást amiben nincs cukor és az én kisfiam megeszi. Ráadásul úgy kiakadtam mert a DM-ben vettem őket, és a 4 hósak vannak legalul. Ott térdeltem majdnem fél órát mire kiválogattam, átnéztem............. :evil: :evil: Egy csomószor odanézett a biztonsági őr, tuti gyanús voltam neki!!!! :lol: :lol: Miért ezeket kell legalacsonyabbra rakni???!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Na, itten vagyok.
Bakker, még bele kell jönnöm, hogy tudok egyszerre sütni, Koboldozni meg ebédet főzni neki :lol:
Most alszik...

Cili: asszem, megoldottam. Tettem bele tejszínt...

Lyndee: miből gondolod???? :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Sarmi: tényleg, te ritkán jössz. Szóval nekünk már jó ideje tápit kell pótolni (kb. 1,5 hós korától), és az égvilágon mindent megtettem, de több tejem nem lett, viszont a meglevő mennyiséget fenn tudtam tartani. Kb. 2-3 héttel ezelőttig :(
Szóval ezért döntöttem amellett, hogy félévesen megkezdem az "elválasztást". Persze csak szép fokozatosan, a reggeli/esti szopikat azért még szeretném sokáig élvezni, ha lehet :)
Másrészt megkövezhet érte bárki, de majdnem fél évig csinálni majd' minden egyes etetésnél azt, hogy szopi-tápi-fejés, iszonyatosan fárasztó, és rengeteg időt elvesz a Manótól. Kicsit bele is fáradtam, de més így is nehezen szántam rá magam az elválasztás megkezdésére.
A bugyi nagyon édi :D

Boci: bogyósokról én is azt hallottam, hogy még ne, mert allergizálhat :? Egyébként egy csomó olyan bébiételt láttam, amiben olyan cuccok vannak, amiket alapból nem javasolnak az adott korban. Nem értem én ezt...

Mush: igen, ne hari, hogy még nem válaszoltam, délután vagy este megmondom. :oops: :)

Kép

Kép
gabilany79

Boci igen teszveszen vettem,de új,cimkés.Ilyen alsóneműkben nem szeretem a használtat.
Majd sztem csak augusztusban próbáljuk ki mikor megyünk nyaralni Miskolcra.A Balcsiba nem tudom hogy belemerjem e tenni még Íriszt.

Most próbáltam neki tejpépet adni,nem eszi! :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Hát az én fiam még mindig durmol!!! :lol: :lol: Most aztán kaptok belőlem!!!! :lol: :lol: :lol: Este 9-től reggel 7-ig durmolt (igaz éjjel kétszer bementem hozzá, de csak nyöszörgött), leszívta a két cicit, 1/4 9-ig bohóckodtunk, aztán szép lassan elaludt hason. Azóta nyomja!!!! :lol: :lol:

Mush: Verőcemaros???!! Ezer éve nem voltam. Anno sokat nyaraltam Pilismaróton és sokszor elugrottunk Verőcemarosra!!!! :lol: :lol:

Strandolás: tényleg nyáron lehet vinni a gyerekeket??? Vagy én vagyok paraanya? :lol: :lol: :lol:
Vendég

gabi ne hari,sajnos nem nagyon tudom követni hogy ki szoptat még és ki nem,ezer bocs ha megbántottalak nem akartam!a tápszert én is inkább főzelékre váltanám,ez igy teljesen oké!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi: én is ezen gondolkodom!!! :lol: :lol: A keresztlányom 8 hónaposan Balcsizott!!!! Én nem tudom............. :? :? :?

Gabi: hát ez az én bajom is!!!Olyan nehéz kiigazodni ezeken a kajákon. Más nem félreteszem!!!! Csak akkor nem értem hogyan gyárthatnak ilyent!!!!

Felkelt!!! :lol:
Vendég

boci:Arni és Marci nagyon egy hullámhosszon vannak.Arni is 9-kor aludt el és most ébredt. :lol:

Mindjárt hívjuk az etetőszéket rendelni :lol:

KépKép
lyndee

Gaby, nem, jó az a krém így! Tudom furi de finom, és jó lesz a torta!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Balcsi: én úgy gondoltam, hogy azért csak belemártom kicsit :oops:

Sarmi: ne hülyéskedj, dehogy haragszom :)

Cili: nagyon király lett a torta, kicsit feltuningoltam tejszínhabbal meg reszelt csokival, ha Kobold beszunyál délután, akkor rápakolom a gyertyákat is és fotózom :)

Boci: lövésem nincs. Lehet, hogy csak mi (én) aggódjuk túl :roll: :roll: :)

Kép

Kép
gabilany79

Helló Csajok!

Éjszakánk ismét sz*r volt! Ha jól emlékszem 3-szor kellett ringatással mélyalvásba terelnem. Egyik alkalommal hason, kitámasztva találtam az ágyában. Próbáltam segíteni neki, hogy tudjon hason aludni, de esze ágában sem volt...

Rájöttem Zsófi rendszerére: Rossz éjszaka után napközben többet alszik, átalvós éjszaka után fél órákat kb. 3-szor. És ezek a napok váltogatják egymást. :-D Ez jó, mert egyszer alszok, egyszer meg napközben tudok több mindent csinálni.

Gabi!
Én megemelem a kalapom előtted és mindenki előtt, aki hónapokig csinálta a szopi-fejés-tápi hármast! Én csak néhány hétig csináltam, de az is elég durva volt! És igazad van, rengeteg időt vesz el a babától. Zsófi sokat sírt akkor, mert nyilván, míg fejtem, nem volt ki szórakoztassa őt... Nálunk mostanában már csak egy cici funkcionál és abból is csak hajnalban hajlandó szopizni. De ehhez az egy alkalomhoz én is ragaszkodok. Tejci már alig, inkább megnyugtató funkció működik ilyenkor.

Kérdés: Amikor új gyümit-zöldséget vezettek be, akkor a régit/régieket ugyanúgy adjátok mellette?

Boci!
Nem vagyok para-anyu, de én még idén nem fogom belevinni a Balcsiba Zsófit. Jó lesz neki a nyaraló udvarán egy gyerekmedence. Nem a fertőzésektől félek, mert a természetes víz sokkal megbízhatóbb, mint pl. a babaúszásos medence víz, hanem inkább a hőmérsékletétől.

Na megyek, nemsokára jön barátnőm. Már ezer éve nem járt nálunk! Este meg Apával szülinapozunk, Asti pezsgő behűtve (ezt az egyet szeretem), tiramisu is kész, ajándéka becsomizva. Hétvégén meg jön anyósom! Háromszoros hip-hip-hurrá! :twisted:

Kép
Kép
lbernuska

Zsebi! Írtam!

[quote]D írta:okinéni megnézte a kukit, de azt mondta, még nem kell semmit csinálni.

...majd 17 és fél év múlva ;)

Néha Hanna is harap.

Enikő! 2555.- postával együtt! De csak majd ha megérkezett a csomag.

Erika! Ráér az utalás - van hiteled nálam ;)

Akkor én is belekotyogok az elválasztásba: a tápszert sem kell kiváltani még ennyi idősen. Azért nem, mert az anyatej pótlására való, nem helyettesíti a főzelék, mert nem tudsz annyit etetni, amiben ugyanannyi tápanyag és vitamin... van mint a tápiban. Egy kaja simán kiváltható, de nem több!

Folyt köv. Nyikkenyekke felébredt.

Kép
zölddisznó

[quote]z írta:oldi. hol vetted a rizsnyakot es milyen marka neven fut?

Márkaneve médbájcoca, és a tűzhelyről vettem ;)
Szóval végy egy egység bio rízst, és tedd fel főni 2 egység vízben. Főzd addig, amíg teljesen szét nem fő. Kb. egy óra. Aztán turmix, és bármit lehet vele sűríteni. De lehet simán gyümiket is beleturmixolni.

Kép
zölddisznó

[quote]k írta:örtétől nem fájt a hasa?És mia helyzet a bogyósokkal?(pl áfonya)Én azt hallottam az egy éves koráig nem szabad.És a babán?Az nem déligyümi?arról is azt hallottam hogy még ne

Lyndee! Bogyósokat szabad, csak aprómagvasat nem. A banánnal az a gond, hogy eper után leginkább ez okozhat allergiát. Nem is szerencsés, mert nagyon vegyszeres.

[quote]B írta:ogyósokkal az a baj, hogy apró a magjuk, tehát házilag nehéz kiszedni belőle.

Boci! Dehogy nehéz! Szűrőn kell átpaszírozni, és kész.

[quote]M írta:iért ezeket kell legalacsonyabbra rakni???!!!

Miért, miket rakjanak?

[quote]E írta:gyébként egy csomó olyan bébiételt láttam, amiben olyan cuccok vannak, amiket alapból nem javasolnak az adott korban. Nem értem én ezt...

Gabi! Te kis naív! Az üzlet az üzlet!

[quote]S írta:trandolás: tényleg nyáron lehet vinni a gyerekeket??? Vagy én vagyok paraanya?

Boci! Én semmilyen medence vízébe nem teszem Hannát, csak majd az otthoniba. Balaton is ezen a nyáron még korai.

Kép
zölddisznó

Jelentem nyélbe ütöttük az üzeletet szerdán hozzák az etetőszéket.Mi a csibéset vettük,sztem az is király. :D

zöldi:nagyon jó 5let a rizs,én erre nem is gondoltam.És ha nem bio a rizs az baj?

Gaby:nem hangzik rosszul....így most hogy fogyózzon az ember ha minden nap izgatjátok? :twisted:

kérdés:mennyire uncsi a babának ha két-három nap ugyan azt a gyümit kapja?

KépKép
lyndee

[quote]K írta:érdés: Amikor új gyümit-zöldséget vezettek be, akkor a régit/régieket ugyanúgy adjátok mellette?

Berni! Mindig egy már bevezetetthez kell keverni az újat, fokozatosan eltolva az arányokat.

Kép
zölddisznó

zöldi:mi számít aprómagvasnak?

KépKép
lyndee

[quote] írta:s ha nem bio a rizs az baj?

Azért baj, mert ezek a fránya gabonák is felhalmozzák magukban a veszszereket.

De pl. egy kg bio rízs 400.- pénz, és 3 kg nyák lesz belőle.

[quote]k írta:érdés:mennyire uncsi a babának ha két-három nap ugyan azt a gyümit kapja?

Szerencsére nincsenek elkényesedve ezen a téren, mert fél évig ugyanazt a tejet/tápot kapták.

Kép
zölddisznó

Azért kell bio, mert a gabonafélék nagyon jól raktározzák a vegyszereket.
Amúgy alig drágább, és nagyon kevés kell belőle.

2-3 napig semmi nem unalmas, hisz eddig fél évig ették ugyanazt! :)

Kép
zölddisznó

Azt írta, hogy critical errpr, oszt jól leírtam mégegyszer :)

[quote]z írta:öldi:mi számít aprómagvasnak?

Gonosz leszek, minden, aminek aprók a magjai ;)

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?