Új privát üzeneted érkezett!

Bumi!Én 26 vagyok api 32.Miért csak 2-t kérjek vissza? :oops: Különben így hogy már mondtam hogy 3-at kérünk,vissza lehet azt mondani még 2-re?

Lilla!A beülti után te hol pihengettél?ott bent hátul?Mert ha a barátnőmmel megyek szerintem ő oda be se jöhet amig pihenek nem? :( Mennyit is kell utána feküdni?
horváth beáta
 
 


Bea!
Így emlékeztem én is. 26 évesen sokkal jobb esélyekkel indulsz, és számolni kell azzal, hogy mind a 3 megmarad. Nálunk még a beültetés előtt a műtőben is megkérdezik, hogy akkor most hányat kérek vissza.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bea, örülök, hogy ilyen jó eredményekkel jöttél. Nagyon drukkolok Neked! ++++++++++++++++

Lányok mindenkitől köszi a vigasztaló szavakat remélem senkit nem süllyesztettem letargiába. Már nekem is jobb a hangulatom csak próbálok kicsit kevesebbet foglalkozni a témával, nem rágörcsölni.

Lilla boldog szülinapot. Te mikorra is vagy kiírva?
vayacon
 
 

 
 

Bea
Beülti után 1 órát kell feküdni. Én ott bent hátul feküdtem, szerintem a barátnőd is bemehet. Még biztos tudtok módosítani azon, hányat kérj vissza, beszéljétek át jól apával. Tényleg lehet, hogy mind3 megtapad, de mi van, ha 2-t kértek és pont az tapadna meg, amelyiket nem kéritek. Nehéz döntés. Nekünk nem volt választás, lehet, így volt jobb. (A sors ezt akarta.)

Vayacon
Örülök, hogy jobb a kedved. Tényleg próbálj meg kevesebbet foglalkozni a babadologgal. Hátha váratlan meglepetés ér.
Köszi a köszöntést.
Két időpontom van szülésre: :lol: mensi szerint augusztus 30., lombik szerint szeptember 2. Majd a baba eldönti, mikor akar jönni. :lol:

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!Hát fogalmam sincs mit csináljunk!? :oops: Szerinted felhívjam Tapolcát holnap és megkérdezzem ők mit mondanak vagy mit javasolnak?
horváth beáta
 
 


Bea,
gondolom,a beültit Török csinálja majd,tőle kérdezd meg(lehet,hogy ő is 2-t fog javasolni.)Ahogy olvasgattam a válaszait a kérdésekre,úgy tűnt,ő a kevesebb híve a hármasikerterhesség veszélye miatt.A redukció meg szerintem annyira rettenetes dolog(mikor többes ikreknél "kinyírják" a "fölöslegest",brrrrrr!)
Nehéz dolog,kérd ki a doki véleményét és aszerint döntsetek!
Jaj,de fiatalka vagy,picit irigyellek :wink: én már 34 leszek...

Bumi,
úgy rémlik,Lillánál se vitték el 5 naposig :roll: Lilla?

Vayacon,
örülök,hogy jobban vagy,így tovább!
Vendég
 


Sziasztok!
Lilla boldog szülinapot!!!!!szerintem szeptember 1-n fogsz szülni, az köztes időpont :lol:
Bea ez szuper jó hír!!!!Gratulálok. Hát,igen nagyon nehéz döntés előtt vagytok.
Hát mi még nem bizti, hogy lombikozunk, lehet,hogy elég az inszem. Majd jövőhónapban kiderül. Nem tudom miért de egyébként elég régóta bennem van valahol egy érzés, hogy szeptemberre kismami leszek. de jó lenne..... :roll:

Kép
kissedi
 
 


... na megint rohaok, de ezt nem hagyom ki!

Beus!
ezek elképesztően jó eredmények, már az is, hogy 20 petike lett, de hogy így meg is termékenyültek!! Szuperságos! :lol: Látod, amilyen zötyögősen indult :wink: ...remélem a megtapadás is ilyen szépen megy majd! Hajrá! Drukkolok tovább! :D
tapedli
 
 


Zsó!
Lilláéknál nem volt annyi embrike. Itt nálunk a kaáliban elsőre mindenki 3 naposan kapja vissza az embrikéket, másodjára viszont van, hogy a kevés számút is elviszik 5 napig. Nekem elsőnek 3 embrikém volt, és meg sem említették az 5 napos dolgot, másodjára meg 5, és el is vitték őkket 5 naposig. De volt velem akkor egy csajszi, akinek szintén 2. lombikja volt, és 1 emrikéje, és azt is elvitték 5 napig. De elsőre ezzel nem kísérleteznek. Viszont Beának olyan sok embrikéje van, hogy el tudom képzelni, már az elsőnél elviszik 5 naposig.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Lilla!
Boldog szülinapot!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Csajok!
Köszi a szülinapi köszöntéseket. Arik vagytok.
Ma voltunk dokinál. Marcikánk továbbra is fiú. Méretei korának megfelelőek, 914 gramm, és fejfekvésű. Nagyon fel vagyok most dobva, hogy láthattam. Megszámoltuk a kezecskéin az ujjacskákat. Integetett nekünk, és éreztem a pocimban, amikor mozgatta a kezét. Úgyhogy már azt is tudom, melyik testrésze merre van. :lol: Nagyon boldogok vagyunk.

Bea
Szerintem a beültetés előtt beszéljél a Törökkel, hogy mennyit javasol visszatenni. Előtte úgyis lesz uh a rendelőben, mert mér valamilyen hosszt, meg a méhnyálkahártyát. Akkor lesz idő megbeszélni vele a dolgokat. A redukció tényleg szörnyű dolog, igaza van Buminak. 3 élet sorsáról dönteni... szörnyű. De mi van, ha pont a 3. tapadna meg, amit nem kértetek vissza. Nehéz döntés. Én amúgy 3-at kérnék vissza, de én is már 30-on túl vagyok.

Bumi
Én még nem hallottam senkitől Tapolcán, hogy 5 napig viszik az embrikéket. Biztos van rá kivételes példa. Pl. egy ismerősömnek is lett kb. 18 embri, 3-at visszakapott 2 naposan, mert szerdán volt a leszívása, mégsem vitték el hétfőig. A többi ment a sítáborba, és ikrekkel kismami. Gondolom a többedik lombiknál már itt is megpróbálják, mert több az esély az 5 naposnál.

Edi
Drukk, hogy bejöjjön a megérzésed. Szeptember már nincs messze.

Kép
p__lilla
 
 


Edi,
szeptember nagyon szép hónap!A júniusról nem is beszélve,amikor megszületik a szeptemberi baba :D

Lányok,
szabad HSG előtti este házaséletet élni :oops: ?Ugye igen? :oops:
Vendég
 


Zsó, szerintem simán, ilyet még nem hallottam hogy ez akadályozná a vizsgálatot
vayacon
 
 


Nem is az akadály,hanem a fertőzésveszély miatt vagy mittudomén :roll:
Vendég
 


Zsó!Mi azért elötte 1-2 nap hanyagoltuk. :(
horváth beáta
 
 


Lányok én ma tudtam meg, hogy júliustól megszűnik a munkahelyem. :cry: Hát ezek után a Róbert Károlyt biztos nem fogjuk tudni fizetni. Valószínűleg a konzi után bejelentkezünk a Budai Meddőségi Centrumba.

Mi jöhet még ezek után? :evil:
vayacon
 
 


Vayacon!Sajnálom! :( Együttérzek veled én is pont ebbe a cipőbe járok!Csak az enyém szeptemberbe szűnik meg.Mi jöhet még,szerintem baba! :) Biztos jó hely a Budai is nem?Remélem nekem is sikerülni fog és akkor kis időre "megoldódik" a munka dolog.Szorítsatok értem holnap!Szigorú fekvés kell holnaptól 3 napig vagy azért kicsit lehet járkálni itthon? :oops:
horváth beáta
 
 


Vayacon, Bea,

hát ez nem jó hír. Sajnos épp nekem is ma szólt a főnököm, hogy csak heti 30 órában tud alkalmazni, de egyelőre nem köld el :roll:
Hát ez most egy ilyen világ! De a fiaink és lányaink majd jobbat építenek :wink:

Bea, szorítok érted holnap! :D Nem kell szigorúan feküdni, sőt! Nagyon jót tesz este egy nem túl hosszú és nem megerőltető séta Apival a parkban este...ja persze jár hozzá egy 3 gombócos fagyi is :wink: ne görcsölj rá! Nem történik semmi extra, csak szimplán kismami leszel :lol:
tapedli
 
 


Lilla, én még nem írtam, de utólag is boldog szülinapot! És gartula a fiúkához :wink: Olyan jó olvasni, hogy boldogságosság van nálatok! :lol: Ejjj, remélem ielőbb melléd állunk mind! :wink:
tapedli
 
 


Vayacon,
ez szörnyű.Sajnálom :( .Remélem,hamar találsz másik munkát,vagy inkább más megoldást hoz az élet...reméljük!
Bea,
neked is!Te már nagyon közel állsz hozzá!Holnapra drukk-hegyek!Izguljunk egymásért!
Jajj,lányok,szörnyen izgulok!Nagyon nagy a tétje ennek a vizsgálatnak a mi esetünkben,akik nem lombikozhatunk.
Vendég
 


Jaj, Vayacon, nagyon sajnálom. Reménykedem, hogy nagy szerencséd lesz és gyorsan találsz helyette valami mást, akármekkora válság is van.

Tapedli, neked is megy a drukk, hogy ne romoljon tovább a munkahelyi helyzet... és minél előbb táppénzre mehess:)

Bea, Te a szeptemberre ne is gondolj. Addigra már rég törvény fog védeni az elbocsájtástól:)

Zsó, mind Rád is gondolunk ma. De még ha véletlenül rossz eredményt találnának is, az egyrészt pillanatnyi, és bár nem reklámozzák, de magától is tud változni, másrészt meg az AVIVA-torna pompásan segít!! De nem lesz rá szükség.
ilyenisvagyok
 
 


Lánykák, köszi az együttérzést. Próbálok nem letargiába esni, hanem keresni a megoldásokat. Csak az az elkeserítő, hogy Api munkahelye is egyre bizonytalanabb. De nem akarom az ördögöt a falra festeni, majd ráérünk akkor keseregni, ha baj van.

Szerintem a BMC jó hely, csak annyi, hogy sokan vannak, sokat kell várakozni, de végül is most lesz időm. :wink:

Amúgy próbálok most rugalmas lehetőségeket keresni, részmunkaidő, külsős munka ilyenek. Nem igazán lenne jó most egy új 8 órás munkahely, ki tudja elengednének-e a vizsgálatokra kezelésekre.

Bea ma van a nagy nap. Pihizz sokat én is úgy hallottam hogy a séta jót tesz. Ha tudsz azért gyere majd mesélni.

Zsó, ugye te ma mész a hsg-re? Annyira drukkolok hogy átjárható légy. nagyon szorítok.

Lányok, szeretnék most már sok pozitív tesztet látni az oldalon úgyhogy mindent bele. (magamat is beleértve :lol: )
vayacon
 
 


Sziasztok!

Átjárható vagyok,Alleluja!
Most görcsölök elég rendesen,de bevettem egy Panadolt,nem hősködök,mert 2-re be kell mennem dolgozni.Ülni fogok és ha rosszul vagyok,szólok és lefekszem.Szerencsére közel is lakunk.

Először nem akartak rám emlékezni,de aztán minden megoldódott hamar és nagyon kedvesek voltak.Egy fiatal kis kezdő dokicska tette fel a katétert a főorvos irányításával.Nem fájt egyáltalán,utána a folyosón üléskor feszített,kocsit el is akartam ájulni,de vettem a levegőt szorgalmasan.
Aztán egy kedves fiatal dokinő kísért át minket(barátnőmmel)a röntgen épületébe.Mindenki rém kedves volt és közvetlen.
A kontrasztanyag hirtelen eléggé fájt,de rögtön mondták,hogy átjárható vagyok és én is láttam a monitoron,úgyhogy már csak arra koncentráltam,el ne ájuljak,de gyorsan kivették a katétert.Utána semmit nem éreztem,most már görcsöl rendesen,de ezt már írtam.
Szóval nem volt nagy szám,de azért többet nem megyek :lol:

Bea,
juj,de izgulok!Este jövök!
Vendég
 


Jajj,és KÖSZÖNÖM a drukkokat!!!
Vendég
 


Hurrá, Zsó, ez szuper hír!!! Éljenéljenéljen, akkor nem lesz akadálya a spontán inszemnek (ha ugyan szükség lesz rá:) És külön köszi, hogy ilyen gyorsan megírtad.
(Már nagyon vártam, és féltem, hogy mi lesz, ha nem írsz, mert én most reggelig már pont nem tudok visszajönni olvasni:)
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!

Zsó!
Gratulálok!

Vayacon!
Sajnálom, remélem megoldódik a meló dolog.

Tapi!
Neked mennek a drukkok! teszt?


Én tegnap voltam vv-n. Több mindenre is levetettem a vért. A legtöbb eredményem tökéletes, igaz a terheléses inzulin még nincs kész. Viszont a progi szintem a béka segge alatt, így a 20.cnen. Nagyon úgy tűnik, hogy vagy később lesz még pém, vagy annovus a ciklus. Még egyik sem volt. Ezek szerint most ennyire bekavart a lombik. :(

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.

Már elég régi darab vagyok én is, mert 3,5 éve próbálkozunk egy babát összehozni, de a Sors eddig mindig megfricskázott minket.

Sokáig IR-rel és pcos-sel küzdöttem, de már egy ideje velem minden ok.

BMC-be tavaly május óta járunk, de az 1. inszemre csak ezév januárjában került sor, mert fél évig vártuk apa negatív spermaeredményét.
Végre siekrült elérni, de azt tudtuk, h 19milla és nem a legsportosabb kisfiúk.... (orvos is mondta és mi is tapasztaltuk, h ez azért elég változó)

Most mennénk újabb inszemre (egyéb okok miatt vártunk eddig), és ma mondták el (mikor kértem, h most már adjanak vmi magyarázatot, h miért is nem sikerül ennyi év alatt), h apa kisfiúi pozitív immunitást mutatnak - ellenanyagot termelnek.

A drnő extra adagban javasolta a C és E vitamint (ez tiszta sor), de mellé még javasolta a FER14-et.

Tudtok erről jót mondani, vagy vkinek vmi más "csodaszer"?
Köszönöm a választ! (és üdv az ismerősöknek)

babszika
 
 


Szia Babszi!
Ennél többet nemigen tehettek, ha nincs a párodnak semmi fizikális baja. Több különböző féle férfi vitamikoplex van, kb mind ugyanolyan árban és összetételben. Az egyik ilyen a Fer 14. Nekünk az urológus emellé még javasolta 300 mg E vitamin, 1000 mg C-vitamin, és napi 2x1 supradin szedését.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Köszi Bumi!
Supradint nem mondta, bár azt apa szokta szedni kúraszerűen, úgyhogy abból még van is itthon :wink:

babszika
 
 


Sziasztok csajok!

Végre egy igazán jó hír :D Zsó, gratulálok az átjárhatóságodhoz! Hajrá spotán inszem, hajrá, spontán babuci :wink: Talán most első körben ez lenne a legfontosabb, elhinni hogy minden OK! :lol:

Mindenkinek köszi a meló drukkot! Remélem már nem romlik a helyzetem sokat. :roll:

Vayacon,
a részmunkaidős állás keresése tényleg jó ötlet! Talán kiscit kevésbé stresszes is és az külön jól jöhet a babucinak. Szóval ne keseregj, tutira találsz állást. Szorítok, hogy mielőbb sikerüljön!


Bumi,
jééé, ez jó kérdés :D Már nagyon rég teszteltem utoljára, valahogy eszembe se jut újabban :shock: Asszem mindenképp várok a mensiig. Azt se tudom, most mikor jön majd meg, mivel az utolsó két ciklusom jó rövid volt. Az bizti, hogy megvolt a pé, mert az uhu-n látta a nyomait Fülöp doki :? A bal petefészkemben látta a kipukkadt tüszőt, de a hasüregben már nem látott folyadékot. Majd meglátjuk, várunk türelemmel :wink:

Szia Babszika,
sajna én nem tudok segíteni, a férjem nem szedett ilyet. Remélem beválik nálatok és hamar hozol a topicnak egy zebrácskát :wink:

Bea?

,,,megyek vasalni :evil: Neeem ceretem! :?
tapedli
 
 


tapedli!
én meg nem is tudok vasalni
úgy értem, h a férjecském közölte, h milyen felesleges pénzkidobás a deszka és így nem akar venni... és így kénytelen vagyok egyéb megoldásokat találni :lol:
persze mikor gyűrött az inge, akkor ki van akadva a lüke :D

babszika
 
 


Zsó
Gratula az átjárható petevezetőkhöz. Ügyes voltál. Ugye már nincsenek görcsök?

Bea
Mizu veletek?????

Bumi
A lombik bekavarhatott a ciklusodba. Örülök a jó eredményeidnek.

Vayacon
Sajnálom, hogy megszűnik a munkahelyed. Remélem, azért mielőbb találsz valamit, esetleg jobbat.

Tapedli
Te meg részmunkaidős leszel? Húha. Ez sem jó. A semminél azért több, esetleg vállalhatsz még mellette másodállást is. Azért reméljük, nem küldenek el. Sajnos a mai világban nehéz állást találni.

Kép
p__lilla
 
 


Zsó szuper hír, nagyon örülök, drukkoltam neked.

Babszika, mi is ezeket szedtük. Ezt a pozitív immunitásra ajánlják? És arra nincs is más módszer? Mert azért tudni kell ezekről a vitaminokról, hogy nem csodaszerek, 1-2 milliót javíthatnak állítólag.

Mi lehet Beával? Remélem jól van szorítok neki.
vayacon
 
 


vayacon!
igen, tudjuk, h nem csodaszer, de ha már a rossz mozgáson és mennyiségen tudunk javítani, akkor azért nagyobb esélyünk van a pozitív immunitással szemben.
hiszen a p.i. lassítja és gyengíti őket... na de nem mindegy, h miről gyengíti :roll:
sztem egyébként erre nincs gyógymód, hiszen a szervezet termeli... de túl sokat még a neten sem találtam róla.

az 1-2 milla meg már jó nekünk, mert 19-ünk volt (de van amikor több is van).

babszika
 
 


Babszika, persze, végül is érdemes szedni, ha egy picit is segít. Nekünk legutoljára 16 milliót mértek, de azt mondta a doki, hogy azzal még lehetséges a spontán teherbeesés.

A Supradin gyógyszer? Patikában lehet kapni? Még nem hallottam, hogy ez is jó lenne.
vayacon
 
 


Babszika, ti a BMC-be kihez jártok? Hogy lehet bekerülni oda? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy először magánrendelésre kell menni. Őszintén szólva örülnék, ha már nem kellene semmit fizetnünk, mert már annyi mindenért adtunk ki pénzt. Tudnád ajánlani a dokidat? :roll:
vayacon
 
 


Sziasztok csajok már hiányoztatok! :) Sikeresen túl vagyok a beültin.Végül is tegnapra 11 maradt ami jó,abból 4-et fagyasztanak ( 5-6 sejtesek ) és 3-at kértünk vissza ( 8, 7, ill. 6 sejteset. Többivel fogalmam nincs mit csináltak nem mondták. ) 17 ezer Ft volt a fagyasztás 1 évre.Kérdeztem Török dokit is,de nem jutottam elöbbre vele azt mondta ha 3-at kérek vissza akkor 40% az esély a terhességre, 30 % az ikerterhességre és 10% a 3ikrekre. 2 embriónál 30% az esély a terhességre, 20 % az ikerre, 5 % a 3-as ikerre.De az mondta mi döntsük el. :) Aztán api azt mondta legyen 3.Lesz ami lesz.Szerintem nem olyan vészes az a 10%, hogy 3 iker legyen nem?Szerintetek?
10-kor kezdték én voltam az első nem tartott soká, 10 perc,kb. fél12-ig feküdtünk és jöttünk is haza.Eljött velem a barátnőm is, de jobb is volt,mert 3 másik nővel feküdtem de nem is beszéltek 1 szót sem. :( Mi meg elbeszélgettünk,elnevedgéltünk jobban ment az idő is!
Tegnap még fájt a hasam,feküdtem. ma már jobb.De hogy lehet kibírni ezt a sok fekvést?Én már tiszta rosszul vagyok tőle már azt se tudom,hogy feküdjek.Párszor muszáj sétálnom itthon 1 kicsit.Remélem az azért nem árt.Végülis Török doki is azt mondta nem kell egész nap feküdni ami jól esik azt lehet csak ne legyen megterhelő.
Ja képzeljétek úgy megijedtem: mikor nekiállt Török doki a beültinek annyit vacakolt , tudtam valami nem jó. :oops: Hívta " kedvenc asszisztensem" ( tudjátok a szuris :) ) hogy nyomja a hasam.Teljes erőből nyomta a hasam 2 kézzel,azt hittem ott leszek rosszul.De hiába.Mint kiderült ez a katéter nem ment át a méh akármin és azt mondta át kell szívni őket 1 speciális katérterbe. :( Na mondom ezt nem hiszem el ez is csak velem történhet.De ari volt mondta nyugodjak meg sikerülni fog.Aztán utána a másikkal jó lett. :) Úgyhogy nekem 1 kicsit tovább tartott, a többiek 2-3 perc alatt ki is jöttek.
horváth beáta
 
 


Zsó!Nagyon örülők a jó eredményednek,gondoltam Rád tegnap!Tudtál dolgozni nem volt gond?Most hogyan lesz akkor tovább? :)

Vayacon!Fel a fejjel,minden rossz után csak jó jöhet!!Biztos hamar találsz valami megfelelő munkát ami mellett a dokihoz is el tudsz majd járni!

Bumi!Hallottam,hogy a lombik után eléggé összezavarodhat a szervezet. :( De biztos találnak megoldást a progiszintre!Vissza kell majd még menned?

Ilyenis!Sajnos mindenképp el fognak küldeni max. szeptemberben, mert a cég bezér teljesen és jogutód nélkül megszűnik.Már mindenkit elküldtek csoportos létszámleépítéssel, csak a gyesesek, és táppénzesek " lógnak" még a levegőbe.Nekem is majd utána kell járnom ha véletlenül most sikerül hogy hogy is van ez, mi a teendő ilyenkor.
horváth beáta
 
 


Babszika,
nekünk is a mozgékonysággal van baj, és nekünk a proxeed-et ajánlották. Külön rákérdeztem az andrológusnál a fer14-re (én is azt akartam venni, mert a fórumokon többen ajánlották), de azt mondta, hogy a proxeed hatóanyagösszetétele kategóriákkal jobb, és mindenképpen azt ajánlja. Utána megkérdeztem a nőgyógyászomat is (szintén meddőség-specialista, éveken át vezetett egy Kaáli-intézetet), ő szintén a proxeed-et mondta. Nem tudok eredményről beszámolni, mert még csak 2 hónapja szedjük, de mi most nyögjük... (Havi adagja 31.000 Ft....)
Persze simán lehet, hogy mindegyik vitamin ugyanannyira hatásos, és az, hogy ki mit ajánl, csak attól függ, hogy melyik gyár ügynöke tartott neki termékbemutatót előtte nap...
Üdv
Ilyenis
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!
Este már nem volt erőm jönni,10 után értem haza a munkából,amit nehezen,de végigcsináltam.Picit még érzem a hasam,de ez már semmi.Most spontánozunk,majd a SOTE-n megmondják,hogy mit javasolnak.Én most nagyon bízom a spontánban!Aztán legfeljebb inszem lesz.

Bea,
szuper,hogy túl vagy rajta!Ha tudtam volna ezeket a százalékos esélyeket,egész biztosan 3-at kértem volna vissza a helyetekben!Nagyon drukkolok!10 nap múlva teszt?

Vayacon,
szerintem,ha telefonálsz a BMC-be,biztos adnak oda is időpontot,nem kell fizetős helyre menni.Csak jelentkezzetek minél előbb,mert 2-4 hét a várakozás!Mi is csak júli.6-ra kaptunk időpontot a SOTE-ra.De 13-án megyünk,mert 6-án még nyaralunk.
Én is nagyon jókat hallottam a BMC-ről.

Bumi,
biztosan a lombik zavarta meg a ciklusodat,nem is csoda,azért nagy kavarás ez a sok hormon.Egyik hónapban utasítást kapnak a petefészkek,hogy 10-20szoros teljesítményt nyújtsanak,következő hónapban nem kapnak semmit,nem érti a szervezet,mi van ilyenkor :shock: Következő hónapban már biztos jobb lesz!

Babszi,
mi Fer14-et szedtünk,de nem tudom,segített-e,férjemnek herevisszérműtétje volt,lehet,hogy csupán a műtét segített,nálunk csak a számmal volt gond.Viszont morfológiai adatunk nincs,ez nekem nem tetszik,jobb is lesz,ha a SOTE-n ismételnek majd.Meg ez az ellenanyag... :roll:

Tapi,
én szeretek vasalni,zenét hallgatok közben...próbáld ki! :wink: Bírom,hogy mindig olyan pozitív vagy,tök jól csinálod!

Lilla,
köszi a drukkot,és mindenkinek köszönöm,jólesik,hogy velem örültök!
Vendég
 


Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
A páromról kiderült, hogy heretumora van. Megműtötték, és most kemóra jár. Javasolták, hogy rakjunk be a spermabankba anyagot, mert a kemo miatt lehet, hogy elveszti a megtermékenyítő képességét.
Az a probléma, hogy a spermája amit lefagyasztottak egyáltalán nem mozog. Életképesek elvben, de annyira nem is sok (arányaiban).
Azt szeretném megtudni, hogy halottatok -e már ilyenről? Van esélyünk így egyáltalán lombikbabára?
Eddig még csak olyanról halottam, hogy egyes fiuknak lassú, de olyanról nem, hogy egyáltalán nem mozog.

A másik kérdésem az lenne, hogy nem tudjátok -e azt, hogy mi annak a feltétele, hogy lombik programon részt vegyünk?
Azt mondták, hogy a kemó után 2-2,5 évet kell várni míg egyáltalán próbálkozhatunk, és..egyáltalán nem biztos, hogy akkor életképesek lesznek.
szóval...ha nem akarom kivárni azt a kb 3 évet, mire kiderül, hogy lehet -e természetes úton vagy nem, akkor kérhetem, hogy lombikkal próbálkozzanak?
Igaz még csak 26 vagyok, de addigra 29 leszek, és én már rég kész vagyok arra hogy anyuka legyek:-)
Remélem tudtok segíteni nekem.
vero26
 
 


Sziasztok!

Bea!
Mennek a drukkok ezerrel!

Tapi!
Neked is!


Férfi vitaminokról: több ilyen vitaminkoplex van, fer14, proxeed, profertil, orthomol fertil, stb. Van amelyiknél néhány összetevőből kevesebb mennyiség van, de van benne olyan összetevő, ami a többiben nincs. Az árak is hasonlóak. A 3 havi adag mindnél 35000 Ft körül van. Kivétel a proxeed, ahol ez több, de szerintem nem nyújt annyival többet.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Vero,
először is sok-somk erőt kívánok nektek a kemohoz,nekem is volt,emlőrák miatt.
Ha jól értem,a párodnak már lefagyasztották a spermáját.Előtte biztos megvizsgálták.Arra gondoltam,ha nem mozgott volna egyik sem,nem is fagyasztották volna le,nem?Nem lett volna érdemes...
Ahol történt a lefagyasztás,ott mit javasoltak nektek?Keressetek meg egy meddőségi központot és ott megmondják,mitévők legyetek.
Laikusként csak azt tudom mondani,hogy ha el is kezditek a lombikot a fagyasztott spermával,várjátok meg a kemo végét,mert szerintem elég megterhelő lesz az a pár hónap számotokra,és a lombik is nehéz dolog,szóval egyszerre csak egyet,de ez csak tanács.
Hadd mondjak egy pozitív példát:egyik ismerősöm férjének is heretumora volt,kemozták is meg minden.Utána 3 gyerekük született!Méghozzá nagyon hamar!Szóval még ilyen is van!
Beszéljetek az onkológussal és meddőségi szakemberrel!Nagyon-nagyon drukkolok nektek!
Vendég
 


Vero!
Szerintem ha nem mozognak, akkor azt nem fogják felhasználni lombikra sem. A lombik programhoz elvileg elég egy papír, hogy a párodnak ilyen baja van. Szerintem vedd fel valamelyik Kaálival a kapcsolatot , és kérdezz rá, ők majd megmondják mi ateendő.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Mmzsó:Köszi szépen a biztatást. Azt hiszem igazad van. Kivárom míg a kemo véget ér. Mert ez is sok egyenlőre nekünk.

A Humancell spermabankban fagyasztották le a párom spermáját, és azt mondták, hogy nem gond hogy nem mozognak, csak annyi a különbség, hogy így max lombik lehet belőle, befecskendezős nem.
De..engem nagyon aggaszt, mert az ilyen fizetős helyeken lehet hogy kicsit szépítenek a dolgon.
Nem tudom, nagyon félek.
Kb 1 éve csak azt tervezem, hogy aug 1-után az esküvőnk után rögtön nekiállunk a babyprojektnek..de most az esküvőt is halasztjuk, meg folytathatjuk a védekezést, mert ha véletlenül becsúszik, akkor el kéne vetetni a kemo miatt.

de...biztatásul mindenkinek...a párom urológusa azt mondta, hogy ne aggódjon, mert pár éven belül bőrszövetből is lehet baba...

Bumi: Köszi szépen a tanácsot. A kemo véget ér nyár végén, és akkor felveszem a kapcsolatot a Kaálival. Félek kivárni azt a 2-3 évet, mikor elkezdhetünk próbálkozni.

Mindenkinek szívből drukkolok!

Szép napot!
Vero
vero26
 
 


Sziasztok!

Lányok, már sokkal jobb kedvem van, mert egész sok helyről visszajeleztek, hogy külsőzhetek. Úgyhogy valószínű szabadúszó leszek egy darabig, jobb is ez most. Pénz nem lesz annyi mint volt, de azért szerintem meg fogok tudni élni belőle.

BMC-t szerintem jövő hét végén hívom fel, miután beszéltünk Fülöppel. Úgyis azt terveztük, hogy aug-szept környékén vágunk bele az inszembe, szóval az simán belefér.

Vero, üdv Neked, sajnálom, hogy ilyen rossz hírt kaptatok. De biztosan sikerül minden úgy majd, ahogy szeretnétek. Szerintem is érdemes lenne felkeresnetek egy meddőségi központot, ott biztos tudnak segíteni. Szorítok Nektek.

Bumi biztos hülye kérdés, de miért nem lehet lombikozni, ha nem mozognak? ahhoz is kell a mozgás? ICSI-vel nem megoldható?

Bea hogy vagy? Annyit gondolok Rád. Jól tetted, hogy hármat kértél vissza. De jó lehet, hogy már ott vannak benned a kisbabók. Beszélj hozzájuk, hogy kapaszkodjanak. Mennek a drukkok. +++++++++++++++
vayacon
 
 


Vayacon!
Én csak azt gondoltam, hogy ha nem mozognak, ott valami gond van. Persze lehet, hogy tévedek. Nálunk sok nem mozog (60%), és az ICSInél a jól mozgó tökéleteseket válogatják ki.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok gyors választ!!!!!
Most ömlengeni fogok - gondoltam, előre szólok - : én ezért szeretem ezt a fórumot, mert itt aztán ezer válasz jön perceken belül, de legalább egy segítség mindig van!
Mégegyszer köszi!!!!!!!!

Sztem ezt a fer14-et kipróbáljuk, ha már utána is olvastam... és beszerezni sem nagy kunszt.
no meg a drnő is ezt ajánlotta (bár igaza van annak, aki azt írta, h talán csak amiatt adják ezt, h ennek a képviselője járt nála éppen)
próba, cseresznye! :wink:

Ilyenis!
azért a havi 31e az nagyon brutál.
na persze, ha ez segít, akkor nem sok érte, de .... :shock:

babszika
 
 


Babszika,
apinak is a FER14-et ajánlották, 2 hete szedi, 3 hónapos kúra után irány a kontrollvizsgálat.

Bea,
nagyon örülök, hogy túl vagy rajta! remélem eredményed 10 nap múlva pozitív lesz! ezerrel drukkolok!!!!!

Zsó,
szuper, hogy átjárható vagy!

Vayacon,
lehet, hogy így szabadúszás közben összejön a baba! hajrá

Vero,
mindenképp keressetek fel egy medösségi központot!

Csajok,
ha tudtok ezzel kapcsolatban vmit, írjátok meg légyszíves! szóval, a férfiaknál a genetikai vizsgálat létezéséröl tudok. vérböl végzik, a kromoszóma-rendellenességeket vizsgálják ki, hogy van-e vagy sem. Nöknél is végeznek ilyet? ha igen, merre induljak el?
dina34
 
 


Sziasztok csajszik!

...én most előre szólok, de hosszú leszek :D

Lilla,
igaz csökken a munkahelyemen végzett munka, de szerencsére mellé tudok dolgozni kiegészítésként. Szóval nem parázom :)

Babszika,
szerintem a vitaminokkal bátran lehet próbálkozni. Van amelyiket túl lehet adagolni az igaz, de ha orvos adja, nagy baj nem lehet :wink:

Vayacon,
jó hír ez a szabadúszás :D Most egész hasonló cipőben járunk, úgy látom :)

Zsó,
örülök, hogy jól vagy! Tényleg engedd el magad és örülj, hogy minden ok. Ne keresd az okokat...mert talána már az az ok, hogy okot keresel :D ...remélem érted mit próbálok írni. Azt írtad, a morfológia kérdése izgat...nyár van, élvezd ahogy csak tudod!! :wink:

Beus,
már nem vagy egyedül :wink: Ott vannak veled! Na ez volt a lombikban nekem az egyetlen de csodás élmény. Ez a két hét nekem csak arról szólt, hogy ÉN MÁR KISMAMA VAGYOK! Bíztasd őket a kapaszkodásra és ne fogalalkozz az iker, nem iker kérdéssel. Az majd a következő "foglalkoznivaló" :D ...ha egyáltalán felmerül ez majd.

Bumi,
köszi a drukkot! Nem érzek semmit, így nem izgulok. Tegnap kiszámoltam, asszem vasárnap nem kellene megjönnie. :roll: Sajnálom, hogy kicsit összezavarodott a ciklusod, de biztosan hamar helyreáll a progid. Hajrá "bumihormonok" :wink:

Ilyenis,
itt már írtam asszem korábban, hogy a mozgékonyságot nagyon jól növeli az L-carnitine. Badybuilderek szedik, mert zsírégető hatása is van. Kapszulában is szedhető, de egyébként a vörös húsokban van belőle sok. Szerintem érdemes kipróbálni, mert nem árt.

Vero,
nagyon sok erőt kívánok én is nektek! Ilyen helyzetben az biztos, hogy nagyon pozitívan kell előre nézni. A pozitív jövőkép nagy energiákat szabadít fel, én hiszek ebben :wink:
Szerintem is jók ICSI-hez a mozdulatlan katonák. Amikor hereszövetből tenyésztik a spermát, ott is sokszor csak addig tudnak eljutni, hogy mozdulatlan de egészségeset kapnak. Márpedig azokkal csinálnak lombikot, az bizti! Ha a párod túllesz a nehezén, vágjatok bele! Az új remény, hogy megfogan a babótok, erőt ad :wink:

Dina,
minek kapcsán merült fel a genetiaki vizsgálat? Szerintem olyan helyen csinálják, ahol a köldökzsinórvért is tárolják. Szóval esetleg sejtbank :roll: Sajnos ezt nem tudom.

..na ugye, hogy hosszú lettem :D
T
tapedli
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: