Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úgy volt,hogy ma áramszünet lesz,erre mégsem volt.Hanem vszinű holnap lesz. :(
Apa viszont itthon volt,igy övé volt a gép.
Márknak sajna megya hasa vszinű a foga miatt.

Rilla.olyan jó,hogy vére tettél fel te is képet,nagyon csini kism ami vagy,

Én nagyon élvezem a hűvösebb időt,nekem ez sokkal jobban tetszik mint a 30fok.
Ati is szinte egész nap mocorgott,olyan jó volt.Kivéve amikor sétáltunk és egyfolytában pisilnem kellett :D :D

BIldi.nayon jók az uh-s képek!!!

Nemtudom ki kérezte,de nekünk ma megjött a Kismama júniusi száma.

Remélem holnap többet tudok jönni.
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan kihasználom, hogy nincsenek itt az asztalosok. Konyha nem lett kész tegnap sajna. Délutánra nagyon jól lettem nem fájt a pocim. Én inkább meleg párti vagyok imádom a nyarat és a meleget a borús esős időt nem szeretem, depis leszek tőle.
Linácska!

Remélem minden okés veletek. Anyós, nálunk ugyan ez a szitu anyósom megsértödik ha nem úgy van valami ahogy ő akarja. Most is durcizik mert apa itthon volt múlthéten és mondtam neki, köszönöm nem kell segíteni mert Peti itthon van és segít. 2 szekrényt kellett kipakolni. Na ő ezen megsértődött és nem is jön nem is hív minket hát akkor haragudjon ez van.

Sissi!

Márknak jobbulást. Hu dejó megjött az új kismama újság akkor leszaladok és meg is veszem, remélem az újságosnál is lesz.

Kata!

Én sem kaptam üzit.

:( :) :)
Ja igen parázás , én is parázok folyton nagyon nehezen lettem kismami, sok szomorú dolgot éltünk meg. De ennek vége és jönnek a boldog családos évek.
nikó

Hmbori
Én is visszaszámolom a munkanapokat, de nekem még nagyon sok van hátra ! :?

Piroska
Szerintem is visszaveszik a bébiőrt pár napon belül....vagy mi lenne, ha levásárolnátok ??

Linácska
Jobban vagy ma már ?

Dbea
Nálunk az egy dolog, hogy 2 órát kell várni a védőnénél, de mikor végre bekerülök, akkor is nagyon lassan megy minden....a védőnénink nagyon ráér és olyan, mint egy lassított felvétel ! :lol:

Ildi
Nagyon édesek a képek !...jól látom, hogy az egyik képen az arcocskájánál van a tappancsa ? :lol:

Sissi
Most én is jobban szeretem a hűvöset, pedig normál esetben melegpárti vagyok !....itt ma már süt a nap !

Ma megyek dokihoz (megint), remélem most nem szalad el szűlni ! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok én még új vagyok itt, és tapasztalatlan, az első bébyt várjuk ( és sajnos egyben az utolsot is ) most a 26 hétnél járunk de agusztus 10-15 között ha minden igaz és minden igy marad akkor megcsászároznak, ettől félek egy kicsit, de reméljük minden rendben megy majd.
Vendég

Jó reggelt!

Ma nagyon nem jó napom lesz. Fejfájással ébredtem, és a pocim is keményedik :cry:
Gyorsan vettem is be magnéziumot.
Jönnek hozzám tanítványok ma még szinte egész nap, így a doktorom ajánlotta izomlazítót nem vetettem be. Nem ittam egy felest :wink:

Nikó
Óvatosan a pakolással! Vigyázz Grétire!

Hmbori
Én még kb. június végéig dolgozom. Bár nekem egyszerűbb, mert itthon dolgozom és magam osztom be az időmet.

Linácska
Hogy vagy?

Ildi
Jók a képek :lol: :lol: :lol:

Itigram
Üdv itt!
Mesélj magatokról!
Vendég

[quote="nikó"]
írta:
nikó
Kata!

Én sem kaptam üzit.

Kata azt a listát használta fel, amit küldtem az emil-címekkel, telefonszámokkal. Aki azon nincs, nem kapott!
Vendég

Köszönöm az érdeklődést, estére elmúlt a szédülés-hányinger, viszont van helyette más. A bal oldalon a szemem alatt nagyon fáj a csont. Főleg, ha lehajolok, olyan, mintha gyulladt lenne. Fogam nem fáj, a fülem néha mintha bedugulna, de ennyi. Most azt sem tudom, hogy ha így marad, hova menjek vele. Fülészetre??? Mert ugye arccsontászat nincs...

Barátodildi,
micsoda kis tornászod van? Jól látom, hogy az arca a kis tappancsán pihen?

Képzeljétek, Lilin most nincs pelus, tegnap az oviban csak egyszer volt baleset, itthon nem, de csak azért nem, mert pont jókor ültettem bilire.
Viszont mire oviba vittem ma, 13,5 órán keresztül tartotta a vizeletét. Felhívtam a Heim Pált, hogy ez mennyire jó a veséjének, azért megnyugtattak, hogy ami az ő baja, annak nem árt, de egy hétnél tovább azért ne tartson, hogy ennyire tartja. De ha tudja ennyit, akkor addig is tudhatná, még elér a wc-ig.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Nem arcüreg-gyulladásod van? Azzal mehetsz a fül-orr-gégészetre.
Próbáld melegíteni az arcod!
(van arccsontászat... arc-, állcsont és szájsebészet :wink: )
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Jól eltüntem feküdnöm kell, sajna megint. Állandóan szúrkál a pocakom :( .

Ildi: nagyon édi a bébid, cuki, hogy a talpacskáján fekszik.

Rilla: nagyon szép kismami vagy.

Tündi: nagyon szép lett a gyerekszoba.

Linácska: Fül, orr, gégészetre menj szerintem. És jobbulást. Ügyes Lili nagyon.

Jázmin arca nagyon szépen gyógyul a seb leesett neki most már csak piros a helye. Hála istennek, hamar meggyógyult neki.

Mindenkinek szép napot
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok, én is bejelentkezem.

Tegnap nem jöttem, mert poci keményedet, illetve eléggé felidegesítetek a diabetológián megint :twisted: De azt a 9 hetet ki kell húznom már :lol:

Tündi, gyönyörű a szoba, de lennék nálatok gyerek :lol:

Rilla nagyon csini csaj vagy, és kismaminak meg csudiszép :lol:

Lináncska, Nikó: de jó h jól vagytok :lol: Vagyis nem jó ez a csont fájdalom, de szerintem is arcüreg gyulladás gyanus. Nem kaptál huzatot esetleg a kocsiban?

Ági neked is jobbulást. Nem csodálom h te is ki vagy ezektől a frontoktól :?

Ildi nagyon édes a fiacskád, és még mosolygott is az utolsó képen, ha jól látom.

Ltigram: üdv itt. Remélem jössz gyakran, és nem morzsolódsz le. Miért az utolsó? És miért kell a császár?

Tegnapi diabetológia nagyon röviden. (bocs ha már unjátok)
Ugye kiderült h a cukormérőm 2 egésszel többet mér, nah múlt héten azt mondta a dokinő hagyjam magamnál a mérőt tudjuk ennyivel mér fölötte. Ugye kaptam egy boltit amivel egy hétig mértem össze a két készüléket (egy másik típust) de az is sz@rul mért, a laboreredményekkel összehasonlítva. Kb az is 2 egésszel mért többet.
Na ezek után tegnap közölte velem h ez így nem jó, úgyhogy jövő héten mehetek 3 pontos vérvételre (reggeli, ebéd, vacsi után 60 perccel), és azért még is jó lenne ha kicseréltetném. :twisted:
Mondom neki minek, hiszen mi arra a garancia h a kicserélt jó lesz.
Nah meg már a boltban a csajt is kikészítem ahol vettem.
Tök elegem van belőle, h egyik héten ezt mondja a másik héten meg azt :twisted: Mondja nekem a dokinő, hogy biztos egy másik kismamának mondhatta azt h nem kell kicserélnem. Mondom jah én meg kitaláltam mi?!! :shock:
Nah ezek után úgy döntöttem, h akkor inkább 2 hetente eljárok három pontos vérvételre és nem fogom itt méregetni magamnak, akkor így is max 3x kell mennem. Jah meg minden hétfőn reggeli után 60 perccel, meg minden szerdén diabetológia.
Aztán 36 héttől nst, szóval minden napra meglesz a programom :twisted: . Tök jó lesz a nagy pocakkal a dög melegben várni a kórházba :twisted: :twisted: :twisted:
Jah és a hétfői cukorértékem reggeli után 5,16. Az azért jó szerintem.

Kenderike, akartam is írni neked 150 g ch/nap nem semmi. Hogy bírod? Neked is hetente kell járnod vérvételre?

Közben apát is képbe kellett ráznom tegnap elött, mert mondtam neki, hogy ez a hétvége elmegy az Egerrel, aztán be kell szerezni lassan még ezt azt ami kell még. Már össze írtam mindent.
Mondta ráérünk még, mondtam nem nagyon aztán felfogta. Enyém apa ráadásul minden második szombaton dolgozik is, és ezért is szűkös az idő.

Jah és Egerben a szombati program kalandtúra :shock: (falmászás, stb)
Nah ezt egy kicsit beszívtam, de apával felhívattam a szervezőt, hogy mehetek, majd elsétálgatok, mert gyönyörű helyen leszünk. A kaja is ott lesz.

Ma nem főztem belustultam, leugrok majd egy gyros tálélt apa meg pizzát rendel 8)

Adri

Kép

Kép
irdab

Jaj Bea téged meg kihagytalak neked is jobbulást pihizz sokat.

Ma én is átakarom rendezni a babaruhákat, mivel ahova betettem nem igazán férnek el. Így most újabb szekrényt szabadítottam fel a ruhácskáknak, és újra rendezem a jobb átláthatóság miatt.

Jah és ma nagyon durván pecsételem a polómat :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok,

Linácska - Nekem az arccsontom nem fájt még , de tegnapelőtt úgy bedugult a fülem, hogy egész nap fájt. Szerencsére estére elmúlt, már a meleg meggymagos párnán gondolkodtam. Lehet, hogy ez is a fronttól van, olvastam ilyesmiről. Javult a helyzet azóta? Remélem, igen; a fül-orr gégészet egy borzalom minden szakrendelőben.

beusmimi - Jobbulást, pihengess, és kényeztesd magad, ha már feküdnöd kell!

Ágota - Kitartást a napi munkához, és köszi az üzit! Remélem, rendesek és felkészültek lesznek ma a tanítványok.

Nálunk tegnap a front miatt annyit tappogott, táncikált, bokszolt a kisfiú odabent, hogy nem mertem vonattal egyedül hazamenni, megkértem a párom, hogy jöjjön be értem. Eleinte mulattatott, hogy látszik a pocakomon, merre "jár" a Manó, de aztán a legváratlanabb pillanatokban csikizett vagy ütögetett, és hát azért ez nem olyan fapofát vágok érzés, ami nem látszik az emberen.
Viszont éjjel jobban aludtam, ami egyébként nem is csoda: napok óta reggel 7-re érkeznek a mesterek a felújítás miatt, és este 6-7-ig dolgozom. Mire hazaérek, nagyjából elrámolom a napit, főzök vagy készítek valami vacsit (tegnap túrós csusza volt... Hm... 9-re lett kész. :oops: Egyetlen mentségem: isteni lett! :lol: ), aztán némi Híradó böngészés és Picik és kicsik c. könyv olvasás után bezuhanok az ágyikómba.
Azt hiszem, Rillának igaza van, szépen kiszámolom, melyik a leghamarabbi dátum, amikor befejezem a munkát.
Apropó, Rilla! Nagyon csini vagy, és a pocid is helyes! Jól áll ez a stílus neked. Mi volt a dokinál??

Szabi-ügyben egyébként azt mondták a munkaügyön, hogy az összes évi szabimat kivehetem, ha azzal akarom kezdeni az otthoni időszakot (márpedig azzal akarom, tekintve, hogy az teljes fizu...). Nem egy nagy favorit ez a kollégám, ezért van bennem egy kis félsz, tényleg így van-e...

A cumisüveg-hozzászólásokat mindenkinek köszönöm:
a biztonság kedvéért beviszem a nemrég zsákmányolt elektromos Medelát, a hozzávaló cumisüveget, egy csőrös poharat, és előtte! tisztázom a szülésznővel, hogy szeretném saját tejecskével itatni a babát, és persze, ha kell neki tea vagy víz, akkor keressünk rá megoldást. Egyébként többektől azt hallottam, hogy a kórházi néhány napi kis itatás, teáztatás (főleg a csőrös poharas) nem rontotta a szopi hatékonyságát. Jó meleg lesz, ezért szerintem érdemes felkészülni mindenre. A Klinikán 24 órás rooming van, ezért remélem, meg tudom oldani a dolgot konfliktus nélkül. A folyosóra kell kimenni, ha látogató jön, ami nekem bejön, nagyon nehezményeztem volna, ha tömve van látogatókkal a szoba, és nekem kell szólnom esetleg egy szomszéd ágynál köhécselő nagypapára...
Ti érzitek, merre mozog a baba? Én mostanában kezdem lokalizálini a tünetek :roll: alapján: ha nehezebben veszem a levegőt, és picit ég a gyomorszájam, akkor úgy tapintom, mintha fent lenne a fejecskéje, ha pedig folyton pisilnem kell, akkor a lenti részen érzem előredudorodóbbnak a pocit (és odagondolom a buksiját vagy valami "nehezebb" részét). Ja, és van amikor szinte keresztben fekszik, ilyenkor a két oldalamat csiklandozza. :)

Mindenkinek szép napot!

Kép
goldplast

Sziasztok

Hát magunkrol annyit h, én 26 éves vagyok a férjem 35 , 7 éve vagyonk együtt és 4 éve vagyunk házasok és azota probálkoztunk a babával de nem sikerült , és amikor január 5-én kiderült h,mégis sikerült és 7 hetes terhes vagyok nagyvolt a boldogság.
De nem tartott sokáig mert jan 15-én egy terheség kiváltotta hormonális alapn történő agytrombozist kaptam amibe majdnem belehaltunk. 3 hétig voltunk korházbam ahol majdnem elvették a babámat, de a neurologusom biztattot h, ne engedjem mert biztos rendben van a kismanom, és hálistenek igy is van de az elején 2 hetente kellet menem uh-ra és genetikai tanácsadásra de végül is az a lényeg h, teljesen egészséges legalább is mostanig.
A császár metszés azért kell mert vérhogitó inekciót kapok január ota minden nap 2x0,8 ml a vállamba, és ezért nem merik megvárni a kiirt dátumot a tulzott vérzés miatt.

Margit
Vendég

Sziasztok

Irdab: nem semmi diabetológia. Én ettől falnak mennék. Utalom, amikor hol ezt, hol azt mondják. Direkt rákérdeztem, kell-e nekem cukormérő és ha igen milyet vegyünk. De azt mondta nekem a nő hogy felesleges. Elég a heti 1 mérés. Jó kis programod lesz.
Mondjuk én még elején tartok, lehet zsemles teszt után más lesz a vélemény.

Egyenlőre jól bírom a diétát, tulajdonképpen kihagytam étrendemből a sütiket és simán benne vagyok, Délben rengeteg agyalás nekem mivel egészítsem ki a grillezett zöldségeket, hogy meglegyen az 50 ch.

Jót tesz neked a séta, a jó levegő és a kis kikapcsolódás is. Jó pihengetést neked.

Beusmimi: kívánom, hogy semmi baj ne legyen jó pihenést neked.

Jobbulást mindenkinek, tegnap én is nagyon szédelegtem, meg úgy egyáltalán nem éreztem fitten magam. Szerintem idő is ludas benne, hogy mikor kell kicsitt többet vízszintben tölteni.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!
Má megint lustaság gyötör :lol:

Szia Margit,üdv köztünk!
Nemsemmi a sztorid..Nekem közben sikerült a másig topoikban kiokullálni mi is történhetett veled.Sajnálom,hogy így jártál,de kalapom emelem előtted!!Erős csaj vagy és ez a lényeg :wink:
Amúgy ezután tuti azt mondják nem lehet több baba??
De tudod,mindegy is!!A lényeg,hogy már egyenesben vagy. :wink:
Hány hets terhes is vagy pontosan,mikorra vagy kiírva?

GP!Én már szültem kettő gyereket,de sosem jutott eszembe cumisüveget vinni a kórházba.Sőt sosem jutott eszembe azon rágódni,hogy esetleg ne tudnék szoptatni.
Én eleve úgy álltam hozzá már 14éve is a Fanninál,hogy szoptatni fogom és kész!
Ha valaki már terhesen azon parázik,hogy mi van ha nem sikerül,akkor tuti akadályokba fog ütközni.

Rilla!
Nagyon édes pocikád van :lol:

mimi12

Goldplast,
szerintem ennyit már nem mozog a baba, vagyis nem változtatja a helyét úgy, hogy egyszer a feje fent, máskor meg lent van. Nem lehet, hogy csak a fej-popsi párosítással játszik???
Csuklani nem szokott? Én sokszor érzem, és onnan tudom, hogy ügyesen lent tartja a fejecskéjét a továbbiakban is.

Margit,
üdv köztünk!

Irdab,
de jó nekem, hogy én ezt az egész diabetológia mizériát megúsztam. Nem járok hetente vérvételre, nem volt se 6 pontos, se semmilyen vérvételem. Szépen mérem magamnak, 4-6 hetente meg ellenőrzik laborban. Egy percet sem várok, igaz fizetek egy ezrest.

Ágota,
tényleg, nálunk egyben van a fül-orr-gége, meg ez az arc-állcsont és szájsebészeti osztály.
Amúgy ha megyek, akkor Lili doktornénijéhez, ő nagyon aranyos, max. ha holnapig nem múlik el, akkor felhívom, hogy nézzen rá.
Csak félek, hogy röntgen nélkül sokat nem látna, azt meg nem szeretném.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és ma előjegyeztettem az új kiskutyánkat. Elvileg ma fog születni, és Lili névnapjára el is lehet hozni. És pont Kecskeméten, szóval még messzire sem kell érte menni.
Aranyos volt nagyon a nő, ő is babát vár októberre, és mondta, hogy ha akarjuk, pont a névnapján elhozhatjuk, addig ők tartják, hogy igazi meglepi legyen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Nem olvastam sokat vissza, mert tiszta kómás vagyok! Ma még elhagyom a fejem a helyéről az tutti! Eldöltem egy kicsit, azt hittem órákat feküdtem, de épp csak egy órácska volt! Ma a manóm reggel úgybeletaposott a baloldalon a hasamba, hogy alig bírtam kikelni az ágyból! Nagy nehezen rájöttem, hogy hogy jó és sikerült felülnöm! Furcsa, mert ma olyan szolidan adja, nem tombol, mint máskor! Lehet, azért mert én sem vagyok toppon!

rilla: nagyon csini kismama vagy! Csak úgy sugárzol! :wink:

margit: a belső hang megsúgta, hogy ne hagyd a babádat elvenni! Jó olvasni, hogy ennyi megpróbáltatás után a baba jól van és a körülményekhez képest te is! Hihetetlen fantasztikus ember vagy! Megérdemled a babádat!

kovisziszka

Sziasztok,

na megvolt a jó kis túrós csusza ebéd, és ez + idő = totál álomkór.

Mimi12 - Hát ez az. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy már korábban írtam, én tuti biztos vagyok magamban, és nincs bennem para a szoptatással kapcsolatban, sőt, nagyon várom, ezért is lepődtem meg, mikor a szülésznős beszélgetésen eleve felhívták a figyelmem rá, hogy majd vigyek be a kórházba cumisüveget (azaz nem az én ötletem). Persze az is igaz, hogy szeretem a dolgokat úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen, ezért kérdeztem rá, kinek mi a véleménye. Amúgy szerintem nemcsak szopi-para van, hanem cumisüveg-para is, és lehet, hogy én inkább utóbbiba estem bele :wink: .

Itigram (Margit) - Én is nemrég érkeztem a fórumra, addig csak nyalogattam sebeimet, és átvészeltem a rengeteg vizsgálatot, genetikai tanácsadást stb., de a fő, hogy benéztél ide, és ez azt jelenti, hogy most már te is optimistán és előre nézve várod a babádat! Nézelődj, olvasgass vissza (van egy csomó jó tanács és remek recept!), tegyél fel vonalzót, "rendezkedj be"! :lol:

Linácska - Lehet, hogy igazad van a baba mozgásával kapcsolatban, még nincs tapasztalatom, de olyan érdekes, hogy ennyire kifejezetten más érzéseket kelt szinte naponként. Nagyon örülök neki, és mindig megszeretgetem, akárhonnan mocorog.

Ki mit csinál pünkösdkor?
Képzeljétek, holnap a barátnőmet kísérem el a válóperére (a férje 20 év jó házasság és két gyerek után egy osztálytalálkozón futott össze egy régi osztálytársnővel.... Jaj de rémes sztorik ezek), aztán ünnepi válóperi ebédet tartunk!
Hétvégére anyósomékhoz utazunk vidékre. Remélem, jó lesz, ha minden igaz, kirándulni is fogunk, már persze, ha az idő engedi.

Kép
goldplast

Lina!
Milyen kutyitok lesz???
De jó!!Amúgy rám is rámjött,hogy olyan jó lenne egy kiskutya.De mivel van kettő ebünk,így nem kell 3. eb :lol:

Baba mocorgás.
Lina,nekem jelenleg harántban vagy farosan fekszik a csajszi.
Gondolom közre játszik,hogy nem vagyok vékony és ugyi nem első terhesség,de iszonyat jól elfér és mozogni is remekül tud.
Én érzem mikor hol van.Már a 28.heti uh előtt is sejtettem,hogy a feje van fent,mert lent kaptam a brutál rúgásokat. :lol:
Viszont tényleg el tud forogni.Az uh-n a bal oldalamon feküdt,a feje a köldökömnél a popija lent és a lábai nyújtva az oldalamban.Akkro épp csücsült.Viszont érzem,hogy le megy haránt fekvésbe,és onnan simán fejen áll a jobb oldalamon.
Nem semmi egy csajszi...No meg pl érzem,hogy nem rúg annyira fent mint a Szabi ennyi idősen.Én áltt a köldököm alatt érzem a mocorgást,mivel ugye úgy fekszik.Viszont ha a hátsóját tolja fel,akkor jön ám a rúgás felfelé rendesen.
Viszont tény,hogy ha a feje van fent az bal oldalt ha a popija az jobb oldalt.

Sziszka!
AZ én pocakmacám is ma lusta.
Ilyenkor lehet imádkozni,hogy eme jó szokásukat idekint is megtartsák.Nekema Fannival volt részem ilyen időben(meg úgy amúgy is)a frontok miatti pocakfájásban...

mimi12

Ja Gp téleg emlékszem,hogy írtad :lol: Az az igazság,hogy a nevemet is elfelejtem mostanság.
Én nem értem amúgy az ilyen hozzá állást...Mi az,hogy vigyél cumisüveget???Miért kell már terhesen az embert kétségbe ejteni???
ÁÁÁ...
A mellszívós cucc az jó.Nekem a Szabival kellett fejnem mert úgy bedurrant a cicim,hogy muszáj volt.Ha van hozzá üveg,max azt elviszed oszt ennyi..

Barátnőd :cry: :cry:
Ok gondolom most már túl van rajta.Hány éves?
Nekem is van egy ismim,akik kb ennyi év 2gyerek után vállnak.Hihetetlen.Ránézésre jól megvoltak..Bár ismerem az urát,és láttam sokszor anno,hogy a kártyázás piálás néha fontosabb volt.És egy értelmes intelligens ember..Az is amúgy benőzött :roll:

mimi12

Szóval nektek lustálkodnak a pocaklakók?
Nekem meg pont ma volt egy olyan megmozdulása, hogy éreztem még a csontocskáját is a hasamon!!! :shock: :shock: :shock: Ilyen eddig még sosem volt, nagyon meglepő és idegen érzés volt! Kicsit ijesztő is! :oops:
Amúgy minden elismerésem azoké, akik kiérzik, hogy épp hogy helyezkedik a babóca - én nem merem olyan alaposan megtapizni a hasam, hogy ez érezhető legyen. A kéz- ill. lábmozgást meg nem tudom, hogy lehet megkülönböztetni...

Bener, kérdezted, hogy milyen volt a tanfolyam: nagyon jó, nagyon tetszett. Hallottam új dolgokat is, pl. hogy a toxoplazma fertőzést milyen nagyon felfújják, kb. 10.000-ből 1x fordul elő, ennél sokkal gyakoribb és veszélyesebb vírusokról pedig alig ejtenek szót. Szerencsére nem részletezték túlzottan, nem kezdték paráztatni a kismamákat, inkább a megnyugtatásra törekedtek.
A mi kórházunkban nem csinálnak se borotválást, se beöntést - abszolút a természetességre törekednek, a szülőszobák is inkább szobák, mint kórtermek. A kisbaba végig az anyukával van, csak fürdetni viszik el. Az anyuka és a baba is a saját ruhájában lehet. Szülés után 2 órát még a szülőszobán kell tölteni, hármasban az apukával, utána kb. 72 órára kell még a kórházban maradni (de az egy éjszaka a minimum).
Nagyjából ezek a legfontosabbak - amúgy csomót jegyzeteltem, mint a régi szép időkben a gimiben, meg a főiskolán...
Ja, és egy olyan lány ült mellettem, aki egy nappal korábbra van kiírva, mint én... Remélem, majd találkozunk babástul is a kórházban! :)

Margit, üdv köztünk! Csak így tovább, kitartás és minden rendben lesz! (Goldplast, tök aranyosan köszöntötted Margitot! :lol: )

Kép

Kép
hmbori

mimi12: neked milyenek voltak a gyerekek kicsinek? Nekem egész picinek nagyon nyugisak voltak, aztán a lányom nagyon korán kezdett mindent és onnantól ajjaj! igazi hiperaktív! A fiam most négyévesen sokkal nyugisabb, mint a lányom volt! Bár napok óta eléggé kezdenek nyugodni! Remélem bírni fogom a hárommal!

A fiam olyan jófej volt reggel, megpuszilta a hasamat, és megkérdezte, hogy miért csak egy van benne! Megkérdeztem tőle: egy nem elég? Erre ő: nem anya, mert kell egy apának, kell egy Dórinak, mert ő az enyém! Majd megzabáltam olyan kis édes volt!

kovisziszka

baratodildi: nagyon édes babócád van! :D

Irdab: mármint előtejed van? (Emlékszem, valaki még nagyon az elején is írta, hogy neki már akkor volt... Én még nem tapasztaltam semmi ilyesmit.)

Linácska, jobbulást Neked! És milyen kutyuskát kap Lili névnapjára? Hogy álltok a második név (Szláva) intézésével? (Vagy ne türelmetlenkedjem, majd szólsz, ha elintéztétek? :oops: Csak ez a szívemhez olyan közel álló téma, tudod...)

Kenderike, csak nyugodtan pihengess, ha az esik jól! Jobbulást!

Kép

Kép
hmbori

Halihó,

Mimi - Mostanság néha én sem tudom, hol áll a fejem :) , amúgy meg teljesen igazad van, de már túl is tettem magam rajtuk. Jó ez a sok Mami-hormon, remek, hogy nem idegesít semmi. Legszívesebben félretennék belőe szűkösebb időkre...
Klasszul leírtad a babamozgásokat, hiába, a tapasztalat! Be is azonosítottam párat magamon is, hogy már átéltem. De jó!

Amúgy a barátnőm 45 éves, remek ember, és szerencsére túl van már a válás gondolatán, bár szerintem nagyon sokáig nem lesz komoly kapcsolata, a bizalmi tőkéje nagyon ráment erre az ügyre.
Néha látszik egy kapcsolaton, hogy necces, de azért vannak megdöbbentő esetek, nem? Azaz, gondolom, azon a kapcsolaton, amiről írtál, te is láttad, hogy nem az igazi, még ha nem is fordult meg a fejedben, hogy mi lesz a vége. Hát én ezen egyáltalán nem láttam: vagy jól titkolták, hogy valami zűr van, vagy derült égből jött... Nem tudom, mit tennék hasonló helyzetben, bár azt hiszem, én a kemény utas-fajtából vagyok: fel is út, le is út. Különben meg kár ezen rágódnom, nekem van a legrendesebb párom (párhuzamos véleményeket persze bevállalok :lol: , vannak még rendes pasik), és Tücsök nélkül is kerek volt az életünk. Amit mi harcoltunk együtt, az örökre egy csapattá kovácsolt bennünket. Tücsökkel pedig most olyan ajándékot kaptunk az élettől, amiért nem lehet elég hálásnak lenni, ki akarná ezt elbaltázni?

hmbori - De jó neked, hogy eljutottál szülésfelkészítőre! Nekem bezzeg nem szólt róla a dokim, pedig ha valaki, ő tudott róla, lévén, a Klinikán dolgozik. A múlt héten fejeződött be a tanfolyam...
Egyébként én sem érzem mindig a pindúrt, de vannak napok, amikor nagyon!

kovisziszka - Olyan megható, amit írtál, a szemem tele lett könnyel, amikor olvastam. Szerintem ezért érdemes az egész, az ilyen gyönyörű pillanatokért.

Kép
goldplast

Bori!
A lányomnál még én sem tudtam,mije hol van. :wink:
A lábát talán jobban érzed.Azzal erőteljesebben tud rúgni,mozogni,de ha csak végig húzza a lábát a hasfaladon azt is jobban érzed.A kezével nem olyan bika :lol:
Én a fejét onnan tudom csak,hogy uh-n látták,mondták és azóta be tudom jobban azonosítani.
Viszont pl a Szabi az utsó hetekben nagyon brutális volt.Nála kajakra em tudtam,épp mijét nyomta ki.Ő nagy gyerek volt,a 33 héten már 3300-nak mondták :lol: (kb annyi is lehetett),vagyis születési súlya volt.Na ő nyújtózott egyet én meg fetrengtem :lol:

Szilvi!
Nekem a Fanni aránylag jó gyerek volt.De ugye mindjárt 14éves lesz,és az idő megszépít mindent.
De ő aránylag szófogadó volt,okoska igazi kiscsaj.Viszont eleven volt mindig.Ő is kint volt egész nap,4évesen már át mászott a kapun :lol:
De nem volt vészes...
A Szabi viszont iszonyat rossz.Annyira eleven,hogy az már túlzás néha.Én megszoktam,de gondolhatod,van belőle probléma...
Ikerházban lakunk rokonokkal.A rokon kisfiú szöges ellentétje.
Kapjuk is 3éve,hogy milyen rossz a kölkünk..
Szóval tényleg...Igazi rosszcsont pasi.Eleven,nagy mozgás igénye van,állandóan jön megfy,nem tudom behozni az udvarrol,..stb.
Viszont sokkal jobban elvan a többi gyerekkel,tud velük játszani.Néha rákell szólni,figyelni kell rá..De játszik velük és ez fontos!!Idegen gyerekekkel is eljátszik simán a játszón..
Babának viszont a Szabi volt jobb
:lol:

mimi12

Mimi - szerencséd van, hogy bár eleven Szabi, a többi gyerekkel el tud játszani! Egyik haverunk kisfia is megállíthatatlan, hiperaktív, csakhogy még másik gyerekek mellett sem bír ki több időt. Sőt, még az oviban is rosszalkodik, ha nem tetszik neki a foglalkozás, vagy az ebéd, felálll és elmegy onnan. Szinte külön ovónénit igényel. És nem tudnak vele mit csinálni a szülei sem... (Na, többek között ezért is örülök jobban, hogy kiscsajom lesz!) Nem tudom, hogy lehet helyesen bánni az ilyen gyerekekkel... :roll:
A szép szó nem segít, de azért a verés sem lehet megoldás... vagy igen? 1-2x beleférhet, hátha abból tanul, nem? Vagy Te hogy tudsz Szabira hatni?

Kép

Kép
hmbori

:D [/img]
Vendég

Bori!
Hazudnék ha azt mondanám sosincs seggrepacsi.De nincs értelme..
Volt,hogy olyat csinált a Szabi ami durva vlt,kapott érte és kinevetett.
Bár lehet nem voltam határozott.
Hiperaktívnak nem mondanám a Szabit.Ő azért kezelhető.A hiperaktív gyerkőcök egy helyben sem tudnak ülni.Azért a Szabi szépen elrajzolgat pakolászik stb...Szóval ezzel nincs goln.Ő inkább az az igazi szeme sem áll jól rosszaság... :lol:
Amúgy meg arany szíve van.Amilyen kis bugyuta volt 1éve...Most meg mindenit mindennel megkínál,látszik rajta a segítő készség.Szóval nem lesz vele gond,csak a kecót kell majd össze rakni mire benő a feje lágya :lol: :lol:

mimi12

Sziasztok!

Earhart: kösz az együtt érzést, de családi házban lakunk, kertesben! de mivel olyan közel van egymáshoz a 4 ház/lakás és hiába van ráírva a bébiőrre hogy csak 100m a hatótávolság azaz igazság hogy még 400m-en is lehet hallani a másikat!
Egyébként meg ha lett volna több pénzünk biztos építettünk volna!
De tudod aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli!

A többieknek köszönöm a bébiőrrel kapcsolatos okosságokat, sajnos már nem cserélnék vissza mert több mint 1 hónapja vettük és csak ezért nem szeretnénk felutazni Bp.-re.

Előtej az már nekem is volt. Egyik éjszaka biztos úgy feküdtem hogy nagyon megnyomódhattak a melleim mert reggel akkora paca volt a pizsimen, és úgy rákeményedett, mondjuk én rögtön nem is vettem észre csak apa szólt ébredés után.

Itt délelőtt rossz idő volt még az eső is esett de most már süt a nap, éppen ezért megyek és veszek egy napfürdőt.

További szép napot!
Vendég

Sziasztok!

üdv Margit :P

Na csak most tudtam jönni..délelőtt elmenntem bevásárolni Nolival ilyenkor ez elhuzodik egy kicsit ebédre meg gyorsan összeütöttem egy kis szilvás derelyét :P .Kiváncsi vagyok apa mit fog hozzá szólni :wink: de ez hamar kész van hiába a tésztát is kell gyurni...

Tegnap próbálkoztam a képekkel ...ááá sehogy sem jött össze ..tök hülye szerintem a gép már ki van mindenne.. :cry: azokat a képeket sem tölltötte fel amiket már rég feltöltöttem és le vanna a photoshopoos programmal kicsinyítve..ááá majd ha több időm lesz..de egyébként a stratlap sem jött be egész nap... :twisted:

Apával nem sikerül dülöre jutnunk a név terén nem enged a 100-ból :? nagyon ragaszkodik a Csillához.

Mimi: nekünk az "okos" ismerösök azt mondják,hogy neveletlen Noli mert elléggé ..hát ,hogy is mondjam mozgékony meg minden .Szerintem egy nagyon ügyes stram fickó :P már tud biciklizni egyedül lassan 2 hete ami fantasztikus dolog,hogy még nincs is 3 éves :P (nem vagyok kicsit sem elfogult.... :lol: )
Nem tud leülni 5 percre mindig csinál valamit de azért rossz is, de hát mit várjunk mi is az apjával azért az átlagtól elléggé eltérő temperamentummal rendelkezünk :P Azt mondjánk ránk,hogy kicsit "olasz" család vagyunk :oops:
De most üssem :?: néha néha de én csak akkor szoktam amikor már életveszélyes dolgokat pródukál...különben nem.

Linácska:milyen kutyátok lesz?

Irdab jól birod ezt a cukros járkálást én már falra másztam volna vagyis a hozzáálások miatt :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csajok ez a verés dologhoz annit,hogy van egy család akivel össze járunk ő mondta ,hogy a gyereket 4 éves koráig ütni kell :idea: ,hogy tudja merre hány méter...(szerintem tök hülye és idióta )na ezek a gyerekek kettő van nekik ha átjönnek és kérdezek valamit mindig apucira nézek ,hogy mit válaszolhatnak és én úgy látom,hogy görcsbe vannak,ez biztos,hogy majd hossszú távon rossz felé fog vezetni :x

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Verni csak akkor,ha nagyon kell.Minap a Szabi pl négykézláb állt az tetőtéri ablakban.Lekaptam,kapott egy pofont leüvültöttem a haját,és majdnem én is bőgtem.A szemem előtt lepergett,hogy akár tragédia is lehetett volna.Na azóta vanlánc az ablakon,mert szellőztetni néha kellene.
Szóval a barátnőm azt mondta,ha a gyerek csavart szeget dug a konektorba azért el lehet ruházni,hisz az életéről van szó...
De csak azért mert csúnyán nézett nem szabad..
A szomszédod egy idióta..Őt kéne jól leruházni....

És a rosszaság...Hát a Szabi bicajozni még nem tud,de itt extrém carok az utak,az udvarunk meg még sem kövezve sem betonozva,csak múrvázva...
És a rosszaság...
Rokonnal cseperedik a fiam.Az enyém volt mindig a rossz az eleven,az akire figyelni kell,mert mászik tör zúz,tönkretesz stb.Az övék ül a földön és 1órát tologat egy kisautót,pici korától ha leültették ott maradt,képes órákat mesét nézni,..stb.
No de ugye a jó gyerek is cseperedik.Őt mindig féltették,azén kölkömtől védték...
Ma úgy áll a dolog,hogy csak a Szabival tud játszani.Ha játszón vagyunk,akkor egyedül játszik ,elbicajizgat egyedül,de a többi gyerekkel nem játszik...Most derült ki(nem tudom mennyire igazm,mert az apja mesélte),hogy más gyereket 1m-re semközelít meg.Egyszerűen fél a többi gyerektől.Vagyis nem tud velük játszani..Szerintem ez nem jó.ez pont a másik véglet..
Az enyémördög nagyon rossz,de szeret a többi gyerekkel játszani.És érdekes,mert az 1-2-3évvel idősebbekkel sokkal jobban kijön.
Naná!!Egy 6év körüli rossz kiskölyök társasága a leg megfelelőbb neki.
Amúgy mi már megkaptuk,hogy majd az oviban nagyon nehéz dolga lesz...
:roll:
Hát nem tudom....Én a lányoméknál azt láttam,hogy volt a Lacika.aki tényleg extrém rossz volt.Rá szó szerint cart az anyja,a nagypapa meg verte.Szóval nem volt épp felhőtlen az élete már kicsiként sem...És volt a MÁrk nevű kisfiú akinek szintén nehéz picikora volt.Őt anyuka ott hagyta apukára a pár hós kishugival együtt...
A Márk meg egy csendes kisfiú volt.Nem beszélgetett nem játszott,kivonta magát minde alól.-Elég annyi,hogy 9évesen ment elsőbe???
A Laika nagyon rossz volt a suliban is...Viszont tizede figyelmet igényelt mint a Márkó aki nem tudott feloldódni.A Márkót mindig csúfolták bántották..Extra figyelmet igényelt..
A Fanni napközis tanárnénije volt előtte az óvónénije is(oviból jött napközisnek)És mondta,hogy sokkal problémásabb nehezebb ügy volt mint a renitens rossz gyerekek.

mimi12

sziasztok, csak gyors helyzetjelentés, mert keményedik a pocim egész nap...
Úgy néz ki, eddig tartott a helytállásom a suliban. Holnap már nem megyek. Nem lettem ui sokkal jobban, még mindig rendetlenkednek a beleim (bocs :oops: ), és már érzem, hogy gyengébb is vagyok. Így kár hősködni tovább. Elmegyek a körzetihez, kiíratom magam és megkérdezem, a Normaflour-on kívűl van- e egyéb ötlete.
A keményedés meg gondolom jelzi, hogy jó lenne kicsit többet pihenni. Egész de. állok és du. -ra már semmi energiám nincs. Elkezdtem fogyni is, ami szerintem nem a legjobb...

Margit :lol: Üdv közöttünk, jó kis csapat, majd meglátod, nem is fogsz tudni szabadulni. :wink: :wink: Nem könnyű dolgokon vagy túl, de most már csak előre szabad nézni!!!!

Adri :lol: Kelengye-lista átment végül is??? Végre mi is koncentrálhatunk majd erre. SZerintem se görcsölj a mérők miatt, ezt a pár hetet már végig tudod csinálni!!!!

Kovisziszka :lol: :lol: Danid egy csúcs !!!!! :wink: :wink: Mikor is mész a dokinénihez??? én holnap telefonálok, hogy milyen lett az eredmény... (hétfői), remélem, nem szedtem össze megint valamit :evil:

Üssem-ne üssem kérdések: Hát, nem semmi, még hogy 4 éves koráig verni kell!! micsoda hülye emberek vannak, ezen teljesen ki tudok akadni! Nem azt mondom, hogy biz. szitukban egy-egy jól irányzott nem célravezető, de hogy állandóan fenyíteni?

Jajj, csajok, és úgy néz ki, vége a kisház betonozásának!!! Úgy örülök, iszonyat pénzeket vitt el, nem is gondoltuk volna. SZépen apránként, erre 10, arra 30 stb. MOst már csak a belsőt kell csinosítani, és van egy szuper hétvégi házunk az erdő mellett!!!! Szerintem tök sokat leszünk kint, ha Zsigi megszületik!

Noki, Flake felszívódtatok nagyon!!!!!!

Ja, Ágota, akkor újra küldöm a privit!!!

most meek fexeni

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Hűha, most nézem a bűvös 28-at!!!!ÉLjen!!!!! :lol: 8) :lol: 8) Belül vagyunk 20-aiak!!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Beus
Kitartást a fekvéshez!
Jázminnak gyógypuszi!

Irdab
Diabetológia :evil: :evil: :evil:
Én is mindig pakolgatom a babaholmikat. Olyan jó rendezgetni :wink:

Goldplast
Egy nappal se szabad tovább dolgozni, mint ahogy kellemes.
Én már este 9 körül elalszom. Alig tudok egy-egy filmet megnézni.
Nálunk is 24 órás rooming-in van, max. beadhatod az újszülött osztályra a gyereket (mehet a zaciba-ahogy egy barátnőm mondogatja :lol: )
2-3 ágyas, zuhanyzós-WC-s kórtermek. Elvileg nem mehetnek be a látogatók, de gyakorlatilag senki se nézi.
Villő ma éppen a gyomrommal focizik, pedig nem is néztük tegnap a BL döntőt!

Itigram
Nem semmi. A lényeg, hogy most jól vagytok!
Agytrombózis maradéktalanul gyógyult?
Nem csinálsz vonalzót? Segítsünk?

Kovisziszka
Aranyos a kisfiad szövege :lol: :lol: :lol: :lol:

Verés
Nem hiszem, hogy azzal kellene a gyerekeket nevelni! (persze, egy-egy popsira, kézrecsapás belefér)

Madaran
Fogysz? :roll: :cry:
Smecta-t próbáltad?
Vendég

Mimi, Hmbori, Bim-bam
golden retriver kiskutyánk lesz. Elvileg ma születnek. Hivatalosan 30-án kellene, de azt mondták, hogy valószínű ma meglesznek. Ha igen, akkor pont Lili névnapjára 6 hetesek lesznek, és ők oda is adják 6 hetesen őket. ezen kicsit aggódtam, mert azt olvastam, hogy fontos, hogy 6-8 hetes kora közt még az anyja mellett legyen, mert bizonyos szociális dolgokat akkor tanul meg. Pl. hogy melyik harapás játék, és melyik már nem játék..., aztán végül is arra jutottam, hogy itt is nagykutya mellé kerül, remélem ő majd pártfogásba veszi, és tanítgatja. Nekünk kis kutyánk még soha nem volt, aki most van, azt 10 évesen kaptuk meg. Kicsit tartok is tőle, nehogy elrontsak valamit. De még lesz 6 hetem tanulni.

Hmbori,
most ott tartunk Szláva ügyileg, hogy a volt osztálytársam, akivel ráadásul együtt szültünk, egy szobában voltunk Lilivel, na ő a polgármesteri hivatalban dolgozik, és beszélt az anyakönyvvezetővel. Neki is azt mondták, hogy nekem kell intézni az MTA-nál. Na most neki elküldtem az e-mailt, amit kaptam az MTA-tól, és ő próbál inzézkedni az anyakönyvvezetőnél. Én is intézném, de képtelenség bejutni. Ráadásul leülni sem lehet a sok időstől, aki meg hagyatéki ügyintézésre vár.

Mimi,
persze, tudnak még mozogni a babák, csak azt írtam Goldplastnak, hogy biztos nem percről-percre változtatja a helyét. Szerintem nekem Lili a 27. hét óta változatlan pózban van. Továbbra is jobbra lent csuklik, a bal oldalamat rúgdalja, és a feneke a gyomromban van.

20-i babavárók!
Gratulálok a 28 héthez :lol: Én annyira megnyugodtam ilyenkor...

Verés: nekem nagyon jó lányom van, nincs igazán rá szükség. Az apja egyszer rácsapott a kezére, mert Lili meg rácsapott mérgében az apjára. Aztán a férjem napokig rosszul volt, lelkiismeret furdalása volt, és azt mondta, hogy soha többé nem csinál ilyet. Nálunk az beválik, ha azt mondjuk, hogy összeveszünk, ha nem csinálja, amit mondok, azt nem viseli el. Vagy elkezdek számolni 1-2-3, és ez beválik.

Levi ma nekem sem igazán mocorog, de annyit mozgott, hogy tudjam, minden ok.
Viszont hónap elmegyek fülészetre, fáj az arcom. Bár röntgenezni gondolom nem fogják, antibiotikumot nem nagyon szeretnék szedni, a felszúrást sem pártolom annyira, na mindegy, majd lesz valahogy.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

28 hetes pocak
Kép
Kép
Kép
Szerintem hatalmas!
Vendég

Ildi
Nagyon szép a kisfiatok!
Neve van már?

Sissi
Nekem a melegebb jobban tetszett :wink:
Lassan elő kell szednem az összes téli holmit :cry:

Rilla
Remélem, ma szerencsével jártál a doktornál!
(nálunk szülésznők csinálják a terhesrendelést, orvosnak akkor szólnak, ha valami baj van)

Itigram
Üdv a csapatban!
Amin keresztülmentetek :cry:
A vége viszont jó lesz :wink:

Ágota
Jobban vagy?

Linácska
Lili jó sokáig tartogatta a pisit :roll:
Jobbulást neked!
Nagyon szépek azok a kutyusok!

Beus
Vigyázz magatokra!

Irdab
Ennyi orvoshoz járás mellett még pihenjél is? :roll:
Diabetológia :evil:
Egerben biztos klassz lesz!

Goldplast
Én nagyon jól ki tudom tapizni Milit :wink:

Kenderike
Kitartást a diétához!

Bori
Jó lehetett az a felkészítő!

Madaran
Akkor most már te is pihensz :lol:
Vendég

Linácska
Anyakönyvezés úgy nem engedélyezik, hogy a férjed orosz származására hivatkoztok?

Lehet, hogy Milagros Letitiat se fogják akkor Mo-n anyakönyvezni?
Vendég

Sziasztok!

Márknak mára semmi baja,pedig tegnap még hányt is.Eléggé megijedtem,hogy össz szedett vmit, de nem. :D
Voltunk a dzsungel könyve előadáson 50perces volt és nagyonm jól birták.Márk olyan édesen figyelt :D
Az evéssel még gondjaink vannak,de remélem hamar megoldodik.

Verés.nagyon ritkán csapok rá a kezére de akkor már tényleg olyan dolgot kell csinálnia. Ilyet még nem is hallottam,hogy 4 éves koráig ütni kell.

Márk is nagyon eleven,de éán örülök,hogy ilyen.

Lina:Lili bizto fog örülni a kutyusnak.Remélem nem leszel beteg.

Margit.üdv itt!!!

Earhart.gyönyörű a pocid.Nem hatalmas!

Madaran:jobb,hogy holnaptól otthon vagy. Az egész délelőttős állás tényléeg megterhelő lehet.
Vendég

Sziasztok!

Jöttem lejelentkezni :wink: Mindne okés,ma délután tudtam összeszerelni a gépet.Már a nappaliban alszunk,majd jöv héttől már a hálóban :) Már csak apróságok vannak hátra,de majd jöv héten megcsináljuk,mert apa szabin lesz.
Hétvégén anyósékhoz megyünk,de addig még úgyis jelentkezem :)

Margit,üdv köztünk!!!Tényleg nem semmi amin keresztül mentél,de alényeg,hogy mostmár minden sínen van!!!! :) :) Írj sokszor :) Mi egyidősek vagyunk :)

Rilla,nagyon csini kismami vagy!:)

Piroska,mi is hallgattuk egy ideig a szomszéd gyerekeket véletlenül,pedig kertes házban lakunk,nem is olyan közel egymáshoz :wink: de apa vmit állítgatott rajta és mostmár mükszik rendesen.

Ildi,nagyon szép képek készültek a babuciról!:) Kitartás a felújításhoz,egyszer vége lesz :) Én már könnyen beszélek,nekünk tényleg nemsokára vége :D

Linácska,hátha beindul Lilinél ez a szobatisztaság dolog.Remélem már jobban vagy!

Madran,tessék is otthon maradni,ez a 2hét már nem oszt nem szoroz suli ügyben,de baba ügyben meg igen!Úgyhogy tessék pihengetni,gyógyulgatni,és írni :)

Sissi,jajj de jó,hogy nem kapott el vmi ynavaját Márk!

Adri,hát nem semmi hányszor kell menned mérésre majd.36héttől meg tényleg jól felgyorsulnak majd az események :)

Kata,egyre nagyobb lesz a pocakod :wink: ami természetes :D EMlékszem sokáig miylen "pici" volt,szépen kikerekítette Mili a kuckóját :)

Bocsánat akinek nem reagáltam,de menek csicsikálni,hulla vagyok :? Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Jó reggelt!!

Már 1 órája ébren vagyok.Nem tudok visszaaludni :( :( .
Bezzeg Márk felébred tuti,hogy álmos leszek.
Ati befészkelte magát a jobb oldalamra,eddig legalább ott simán tudtam aludni.Most már nem megy.

Ki mit csinál a hosszú 7végén?

Hozzánk holnap jönnek a bnőmék,majd vasárnap pedig az uncsitesómék.Ki szeretnének menni a minimax gyereknapra.Kicxsit tartok a tömegtől,aztán majd meglátjuk.
Hétfőn pedig állatkertbe megyünk.

Tündi:lassan a finisbven vagytok!!!!

1 hét múlva megyek uh-ra már várom.Kiváncsi vagyok mennyit nőt Ati.
Vendég

Kata,
ez az anyakönyvezés dolog úgy van, hogy ugye aki magyar, válogathat a magyar nevek közül, illetve ha nem talál, az MTA-nál engedélyeztetheti (pl. Fradika, na ezen vagyok kibukva...)
Aztán van a 12 Magyarországon bejegyzett kisebbség, azok használhatják szabadon a saját keresztneveiket, de az orosz nem kisebbség Magyarországon hivatalosan. Az uncsitesók szülei is emlékeznek, hogy az önkormányzatnál kellett valamit intézni, de már nem emlékeznek, hogy pontosan mit. Nálunk még az is nehezíti, hogy hivatalosan Szláva sincs orosz névként, a férjem is Vjacseszláv hivatalosan, de így nem akarjuk, csak röviden.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kata,
Milagros nincs a listában, a Letitia is csak úgy, hogy Letícia. A volt kolleganőm unokájának indián az apukája, és mondjuk ők is elintézték valahogy a Csenge Morningstar-t, úgyhogy bizakodó vagyok, meg uncsitesó is csak lett valahogy Gavril, pedig a mai napig nincs a listán.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="earhart"]L írta:earhartinácska
Lehet, hogy Milagros Letitiat se fogják akkor Mo-n anyakönyvezni?

Kata külföldön született és ott anyakönyveztetett gyerek nevét kötelező átvezetni magyar anyakönyvbe, akárhogy van írva akármi a neve. Szoktak próbálkozni, hogy nincs a listába, de határozott fellépés esetén gond nélkül megcsinálják.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok, tegnap már nem tudtam jönni, és most sem tudok visszaolvasni. Csak elköszönök, hétfőn majd jelentkezek, és jövök az egri képekkel.
Szép hétvégét mindenkinek :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jó reggelt mindenkinek!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a házasságianyakönyv másolatot most hogy kell intézni? Ott kell kikérni, ahol a házasság megköttetett?És mi kell hozzá?

Remélem mindenki jól van!

madaran: mit mondott a dokinéni? Nekem kúpot és krémet kell használnom, valami hülye baci miatt! Nagyon szeretnék elmenni uszodába, de így nem lehet! :cry:

earhart: Szép poci! :wink:

sissi: jobbulást Márknak, reméljük, hogy nem vírus!

verés téma: Nem vagyok a híve, csak ha már minden kötél szakad és olyat csinál! Amikor a fiam pici volt, a lányomat(4 éves volt) két 9 éves kislány megfűzte( amíg én szoptattam a picit), hogy csenje el a kulcsot és menjen velük biciklizni! Hát a lányom szótfogadott nekik, odaadta a kulcsot a lányoknak, ők kinyitották a kaput és elmentek bringával! Megéreztem, hogy valami van, és letettem a picit! Kiszaladtam egyenesen a kapufelé és kiabáltam, hogy Dóri! Semmi válasz! Akkor láttam, hogy nincs bezárva a kapu! Rögtön hívtam a páromat, aki a város közepén volt dugóba! Ő leküldte Apósomat, hogy kocsival keresse, én meg babakocsiba tettem a picit és elindultam keresni! Persze az eső elkezdett esni! mentünk egy kört, de semmi! Nagyon féltem, hogy nem lesz meg, vagy elüti valami! Hazamentem és ott állt a kapuba sírva( ja a lakás nyitva volt, a kulcs a lánynál) és megkérdezte: Anya hol voltál? Én hol voltam válaszoltam és kapott egy pofont! Utána Apósomtól is egyet! A két kislányt,akit előtte sosem láttam elzavaratam! még ők sértődtek meg, hogy most miért rinyálok csak biciklizni vitték! Utána megbeszéltük, hogy ilyet többet ne csináljon! De akkor a pofon szerintem kellett! De örültem, hogy meg lett és nincs semmi baja!

kovisziszka

Itigram!

Üdv. itt közöttünk, nem semmi dolgokon mentél át de a lényeg minden oké. Vigyázz magadra és babócára is.

Ágota!

Vigyázok a pakolással , sajna tegnap nem jöttek csinálni a konyhát talán ma de. Így pihiztem tegnap egész nap, nem jó ez az idő én is szenvedek a poci miatt nem keményedik csak fáj lent de ha pihenek akkor nem. Szóval nem pakoltam semmit és ma is csak óvatosan fogok ezt-azt csinálgatni.

Linácska!

Lili ügyes nagyon a szobatisztasággal.
Lehte tényleg arcüreg gyulladás, kamillás inhalálást próbáltad? Az nagyon sokat segíthet, talán augmentint lehet szedni de nem vagyok benne biztos.

Ildi!

Nagyon jók lettek a képek, milyen jól látszik rajta picurka. :D

Irdab!

Diabetolóia: nem értem miért kell ilyennek lenniük, tökre hülyének nézik az embert. Meg nekem pl. nem mondták, hogy ha megyek a terheléses cukor vizsgálatra akkor előtte nap ebédre tészta féle, vacsi 8 órakor legkésőbb. A nőgyógyászom mondta ezt is , kíváncsi vagyok így milyen lesz az eredményem.

Kovisziszka!

Én is lusti voltam tegnap nagyon 2-szer is aludtam 1-1 órácskát. Manóka biztos az idő miatt volt lusti mert én babócám is alig mozgolódott és du. ahogy kisütött a nap olyan ficánkolást rendezett mint a csuda.

Earhart!

Nagyon szép a pocid!

Madaran!

Ideje pihenned otthon, smectát nem hiszem, hogy lehet szedni. Próbálj meg diétázni én 1 hétig diétáztam és lassan vezettem vissza a rendes kajcit így már nem megy a hasim. 1-2 nap csak keksz meg víz, 3-5 nap jöhet mellé főtt rízs, főtt krumpli, vettem ilyen pufasztott rizst ami sós azt ettem párizsival, 6-7 nap ettem a krumplihoz sült párizsit , meg tettem majonézt a krumpli, este trapistasajt ment a párizsi mellé meg abonet kenyér, sima pirítós. Remélem segítettem valamennyit neked. pihizzél és igyál sokat ha lehet ásványvizet én Jana babavizet ittam.

Pihizek még kicsit azt reggeli és remélem jönnek a bútort csinálni mert mérges leszek most már.
Kicsit tanácstalan vagyok, lehet tudnátok segíteni. Gréti szobája a mi hálónk lesz és a szélső fala télen elég hideg. kb. 4 fokkal hidegebb van a falnál mint amúgy a szobába. Úgy gondoljuk le kéne szigetelni hungarocellel de nem tudom van-e értelme. Azon a falon nekem lesz egy heverő max én alszok rajta ha nyügi lesz a babaóca. Az ő ágy nem ott lesz, a szobába 23-25 fok van télen közvetlen a falnál 19-20 fok. Apa alszik ahhoz a falhoz közel és bizony az ágya is hideg télen az ő felén. Szerintetek szigeteljünk?
nikó

Niko,
sokkal jobb lett mára az arcom, ha mondjuk kedd lenne, nem is foglalkoznék vele nagyon, de 3 napos hétvége jön, úgyhogy délután 4-re bejelentkeztem Lili fülészéhez. Legalább azt mondja meg, hogy ha gond van, mit lehet szedni. Azért ha lehajolok még mindig feszít eléggé. Éjszaka azt sem tudtam, hogy rakjam az arcom, mert mindenhogy feszített.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?