Új privát üzeneted érkezett!

most utánaszámoltam este fél 8-kor evett Lara aztán majdnem fél 3-kor szóval volt 7 óra közte :), igaz ebből 2-őt elcsesztünk az altatással :)

szopi: ha én is mindig azt várnám, hogy teljen a mellem, elég lenne 1x fejnem naponta, de én 6-7 alkalommal fejek, hogy több legyen, ne apadjon a mennyiség, ha nem használod nem termelődik :), pont ezért csökkent mikor megpróbáltam szoptatni fejés nélkül, mert 3 óránál több telt el mindig majdnem 6-7 óra mire rákerült arra a cicire a sor, amelyik éppen következett

lányok tényleg nem értelek titeket, miért gond ha gyakrabban kér enni, mint 3 óra, otthon vagytok, nem kell sietni sehová, csak rárakjátok a cicire és végzi a dolgát, örüljetek, hogy ennyire ügyesek és tudnak szopizni, én nem nyúlnék ezért a tápszerhez, és nem is nyúlok fejek rendületlenül, hogy anyatejet kapjon, igaz éjszaka marha nehéz ő benyomja max 10 perc alatt a kajáját én meg majd 1 órahosszát fennvagyok, mert akkor 2x annyi termelődik mint napközben és több idő is telik el mint 3 óra

bőrszárazság: nekünk volt és a hydrofiles mosakodót használjuk azóta nagyon szép lett, meg kipróbáltam a gabi olajat, ami a babacsomagban volt, hű attól is jó bársonyos lett :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


ui: es a koldokcsonkunk 6.napon esett le.. odaneztem es nem volt ott.. aztan nem talaltam,kovi pelus cserenel lattam meg a pelenkazolapon felul :D
de nagyon szep a koldoke megdicsertek,vedoneni es dokineni is..
ugyhogy nem aggodtam miatta,h ilyen hamar!

Netti
Kép
maumau
 
 


utánaolvastam tényleg nem jó mikróban melegíteni az anyatejet, elvesznek az immunanyagok belőle :(, ezután vízfürdőzünk, igaz már 2x leforráztam magam :( :)
úgyhogy most a vizet mikrózom bögrében és bele az üveg tejcsi :), 5 percet kibír a drágám :), és legalább tényleg leesik nekem is, hogy éhes, most délben is annyira ügyik voltunk, be is vágott 95 ml-t előtte jól kipihente magát, aztán gyorsan be a hordozóba és mentünk Éduáért, jól elnézelődött vagy fél órát aztán a kocsiban belaudt, hazajöttönk hason leraktam a kiságyba és azóta is alszik :), lassan kel és megint tartja a 3 órát, én annyira nem eröltetem rá, neki ez az igénye :), éjszakai evés meg tényleg rá van bízva, úgyis fel kell kellnem fejni akkor meg minek eröltessek rá akármit is :)
Édua még 2 évesen is kelt éjszaka igaz akkor már csak vizet ivott, amit odakészítettem az párna mellé :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 

 
 

Írt Anikó.
"Ma 11.42-kor világrajöttt Blanka, 3290 gr, 52 cm. Hosszú volt, de imádjuk máris!"


Gratula Nekik :) :)

Mozza,
nekem a hasam van tele ilyen apró kis piros kiütésekkel. Az ósanos kakaóvajas krémmel kenem, napról napra jobb!

emese1979
 
 


Anikó
gratulálok Blankához!
pumuklii
 
 


Tinu: hát épp ez az, hogy amit leírtál én is tudom. Ezért így is csináltam. Szopi + fejés. Ennek ellenére csökkent le a tejem mennyisége. :?: A védőnő se érti, én se értem, de az a lényeg hogy tejcit kapjon. Viszont mivel most meg úgy tűnik újra jön vissza a tej menynisége, újra fogunk szopizni is hogy ne felejtse el.

Esetleg arra gondoltam még, hogy az nem lehet hogy pszichésen csökkent le a tejem? Most nyilván néhányótoktól meg fogom kapni a magamét, hogy túldramatizálom...De nem lehet hogy azért lett kevesebb a tejcsi, mert anynira fájt a szopitól a cicim,hogy gyakorlatilag üvölteni tudtam volna, és összeszorított fogakkal viseltem mindig a szopi első felét?

Amúgy a védőnő szerint nem gáz a helyzet, és gyakorroljuk a szopit amikor csak tudjuk, és fejjek is, és előbb utóbb beáll. És azt is mondta, hogy relax, mert ha szétidegelem magam a szopitémán akkor nem lesz tej az tuti.
Úgyhogy most megpróbálok nem görcsölni ezen.
Ha újra elkezdeném, üssetek le!!! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Vki Anikó Gratulálok nektek! :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anikó: sok szeretettel gratulálok, kívános jó egészséget és sok tejcsit nektek!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


pingi az biztos, hogy nyugiban kell lenni, nem idegesíteni magad semmin, éjszaka pl nekem lassabban jön le, mert félig kómás vagyok, nem tudok annyira koncentrálni, ha meg délután siettetnek akkor is lassabban jön, szóval van befolyása rá a hangulatnak is
nekem pl igazán be sem lövelt a sok sírás és depisség miatt a kórházban és még utána sem, a fejéssel tudtam felturbózni kicsit, de nem annyira mintha a hormonok és a szopi tette volna a dolgát, de elég Larának a fagyóban is van már 3 l szóval nem idegesítem már magam :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anikó!!

Gratulálok!!!Na nem hiába hiányoltunk akkor!!!Tényleg jó hosszú volt..én azt hittem már tegnap meglett a csöppség :wink:

Edua!
Amúgy nálunk is a 3 óra az Iza igénye!Egyszer nem keltettem,én tényleg ráérek!Lesem minden mozdulatát,kívánságát :lol: Azt vettem észre h a hosszú éjszakai alvás után reggel repetázik,tehát a 7órai szopi után nem telik el 3 óra és ismét kel.
És nekem is eltelik 6 óra h sorra kerüljön a másik mell,de pont ilyenkorra lesz annyi tej amennyi kell! :wink:

Maumau!
Hamarosan nálatok is beáll a tejcsi dolog,semmiképp se add fel!Ugye nem vadi új volt a mellszívó :shock: Máris elromlott....durva lenne!


Most volt itt apum,hozott Izusnak levelet! :lol: Megkaptam az adószámát neki,meg h megkapta azt a 42 ezret ami ugye kamatozik és 18 éves korában felveheti!Mi akarunk utalni havonta a babakötvényre,lehet megnézem a bankok mennyi kamatot adnak és lehet megcsináljuk ott.

annus11
 
 


Gratula Blankához!!! :)

Pingi: szerintem simán lehet tényleg pszichés (kérdeztél egy pszichológust :lol: ). Tényleg relax!!! És álíltólag nem szabad fájnia a szopinak, azt írta Réka. Bizakokdj ebben! NEked a cicisebtől fáj?

Amúgy a kiütések a baba arcán simán lehet tejkiütés, ami az anyai hormontól van. Elmúlik magától és nem kell vele semmit csinálni.

Ildi: szívemből szóltál szopi kapcsán. :) De a tápszergyártók biztos vidulnának, ha olvasnák a topikot. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu
 
 


Pingi!
Oké!Akkor majd leütünk!De mondom nekem is így volt!!!Fejtem meg minden és nem nőtt!!!
És már most folyik a cicimből..pedig még legalább 1 óra mire Izus kel.... :roll: :lol: :lol:

annus11
 
 


Hean: nekem az uram bement a Teve utcába, de ott csak egy papírt kapott, hogy mi a Taj-száma a gyereknek, ami kell az ügyintézéshez.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja és az tuti h én nem idegeskedtem!Szóval nem tom h nálam mért volt....A nyugalom mintaképe lehetnék :lol: Nem lehet kihozni a sodromból :lol: :lol: Lehet a túlzott nyugalom miatt volt 8) Na jóóó,nem ökörködöm :lol:

A tápszergyártó meg monnyon le!Vagy adja ingyen :lol: :lol:

annus11
 
 


tinu én megfigyeltem a kiütéseket, hogy fürdés alatt valahogyan elmúlnak, tök érdekes :), lehet a melegtől is, hogy egész nap azért csak izzad a kis feje, főleg sapi alatt :)

tinu nekünk most megy a kukába egy csomag tápszer 2x kapott belőle mikor hazajöttünk a kórházból :)

annus adószáma Larának nincs, itt lehet külön meg kell kérni, a tgys folyamatban van nálunk, az anyasági, meg a csp-t meg már utaltál is, régebben írtam :), a táppénzemmel nem tudom mit bajlódnak már 2. hónapja :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Tinu!
Ez érdekes,az én uram is bement a Teve utcára és neki megcsinálták a kártyát is!!!Izus 6 napos volt éppen!!!

annus11
 
 


Az éjszakák nálunk is ilyenek... de nem feltétlen alszik el már 9-kor :).

Harhaj, alkohollal kezelni nem szoktad a csonkot?

Kaja nálunk továbbra is 2 óránként leginkább, annál tovább nem bírja, pedig irtó sokat eszik szerintem. Néha mérem (ha el nem felejtem) és akkor egész masszív 70-100-kat legurít. Lehet, hogy túl sokat eszik és azért is fáj a hasa, de nem tudom egy órán át bömböltetni, mikor már keresi a kaját... Én még talán elhallgatnám valahogy, de mit csináljak addig J-bal? Majd megerősödik a kispupák :).
A két órából meg az első általában elmegy a kajálással, plusz utána béltekergetés és sírás, utána alszik egy órát nagyjából, néha belefeledkezik és kicsit többet, és kezdődik az egész újra. Nem lennék őszinte, ha nem mondanám, hogy néha nem számolgatom a napokat/órákat, de tudom, hogy jobb lesz!
Szoptatás közben meg általában alkalmam nyílik hatszázadszorra is elmesélni Szutyejev három kiscicás ill. a kispipis és kisrécés meséjét - de még mindig jobb ez így, mintha J nem bírná a szoptatást.

Védőnő holnap jön, az az érzésem, hogy sok újat nem fog mondani. Nem szokott :).

Hű, de szép ez a Lívia!!

L már elintézte a TAJ-kártya+családi pótlék+anyasági támogatást, én meg most állítom össze a munkahelyemnek a tgyáshoz szükséges kis borítékot. Remélem nemsokára látunk belőle valamit.
Ja, a másik nagy öröm, hogy kapok vissza az adóelőlegemből, többet, mint amennyit előre számoltam, juhhé!

Adraci, a citromfű pontosan mire jó? Mert finom, az tudom, én akkor ittam, mikor nem tudtam éjszaka aludni, szóval elvileg nyugtató hatása az van.

Összehangolás: hát én igyekszem alapvetően J-hoz igazodni, ha gáz van, akkor S megy a kendőbe és úgy etetem, fektetem J-ot. Ma az ebéd pl teljesen ideális volt, mert S aludt a kendőben, de volt már (és gondolom lesz is :)) rosszabb. Ha L itthon van, akkor általában tud segíteni, de mivel dolgozik, nem feltétlenül. Az estéket még nem próbáltam egyedül, az S-nak kissé necces időszaka. Ha L nincs, akkor áthívom Anyát és összebarkácsoljuk valahogy az esti menetet.

Kajamennyiség: hát én már nem akarok több nyugtató/bátorító bekezdést írni ezzel kapcsolatban, mert vsz, hogy felesleges. Már csak annyit, hogy én csak a most S mellett jöttem rá, hogy mennyi felesleges energiát lehet elpocsékolni a méricskélésekre. Tudom, hogy sokakat "ez nyugtat meg", de én még nem láttam olyan anyukát, aki folyamatosan mér és folyamatosan nyugodt... Ellenben higgyünk a szemünknek, ha kerekedik, akkor nincs baj. De ne értsétek félre, ez NEM kritika, inkább olyan halvány biztatásféle, hogy merjünk lazábbak lenni, egy újszülött sem óramű, NEM kell folyton ugyanannyit aludniuk/enniük stb.
kalloni
 
 


Tinu
a gyerek arcán okés a kiütés. Kolosnak is volt tegnap kettő, mára meg semmi. De az én állam mitől pöttyös?
pumuklii
 
 


annus azt tuti, hogy te aztán tényleg soha nem idegelted még magad semmin, vagy nem írtad meg nekünk :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Tinu: nem vérzett vagy valami, de ahogy elkezdett Nóri rendesen szopizni fájni kezdett. :( A védőnő mondta hogy egyrészt lehet hogy nagyon nehezen tud szopizni, és sohkat pihen a cicin, és feláztatja a bőrt, és emiatt is fájhat. Másrészt meg, mivel a lefejt tejet cummiból adom oda, és az más egy cseppet mint a mell, azt előfordul hoyg az ínyével huzkodja mge mintha rágná kicsit,é s aztán ha ugyanezt csinálja szopikor a cicimmel az nagyon tud fájni.

Ezért azt javasolta, hogy ha fejek akkor pohárból adjam oda a picinek a tejet. Nekem ez nem olyan szimpatikus, de lehet hogy tényleg ezt kéne tennem, mert különben ördögivé lesz a kör.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Edua!

ha én vmin idegeskedek arról tudni fogtok! :lol: :lol: Hogy is mondjam...nem tudom befogni a szám :oops: :lol: :lol:

annus11
 
 


Hozzánk holnap jön anyós. Itt lesz reggeltől estig. A mai nap tök jó, mindkét gyerek tündér. Holnap biztos lesz gondom velük. Maja tuti nem akar majd aludni.
Én is csak stresszelem magam miatta. A kórházba is amikor jöttek látogatni tiszta ideg voltam....
Szerencsére ez az első ilyen látogatás, de egész nap mit kezdjek vele???? Csinálok Majával proramokat, bolt, patika, OEP esetleg. Csak ez meg lehet genyóság, amikor gondolom egész nap Majázna...
pumuklii
 
 


Kiütés kismamikon:
Felhívtam a bőrdoki barátunkat és rákérdeztem, hogy mi ez.
Azt mondta tök normális, szoptatós mamiknál, hormonális!!!!! (a terhesség után-szoptatás alatt megváltozott hormonszint okozza), nem pati, hanem kiütés, olyan mint a melegkiütés, vagy a pelenkakiütés.
Áll- száj-orr környékén van ált., de lehet hason-mellen-nyakon is.
Kenni kell sudokrémmel, vagy neogranormonnal és napi 1 calcium pezsitabletta. Ha elmúlik érdemes terhesvitamint szedni még naponta-2 naponta, abban van annyi kalcium, meg vitamin, hogy nem fog újra előjönni.

Kép
mozza
 
 


Hanna még alszik,pedig 11-kor hamizott utoljára.Szerintetek baj?
Előtte meg 4 órát bírt ki két szopi között.
Most megint parázom hogy azért alszik mert sárgul vissza.Pedig senki nem látja annak csak én. :roll:
Vagy már mivel 4 hetes lesz ilyen sokat bír két hami között??
Meg is nézem Grétinél hogy volt,mert én vele is mindent írtam.
Bocs hogy megint csak kérdezek!

Anikó hatalmas gratula Blankához!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kép
Kép
Kép


És akkor hátra van még Reny,Krém és Niki!!Drukkolok nekik nagyon!!!
Piciheniről pedig azóta sincs hírünk :( Remélem ad hírt magáról hamarosan!!!

nagyon gyorsan kipotyogtattuk ezeket a babákat :shock: hamarosan véget is ér a táblázat kezelésem :lol: nem lesz mit beírni :wink: 8)

annus11
 
 


anita hűha nem semmi Hanna, én is a jegyzetemet nézegetem, hogy Lara is még javában szunyál pedig negyed 1-kor evett :), nekem csak éjszaka bír ki többet, nappal 2-2,5-3 órákat bírt eddig, vagy én tömtem hamarabb :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anita!
Szerintem nyugi!!!Semmi baja Hannának!Had aludjon!Örülj neki!Majd visszasírod holnap amikor 2 óránként kér enni :lol: :lol:

annus11
 
 


Amúgy front van,az is bekavarhat....

annus11
 
 


annus furcsa is, hogy már lassan nincs kiért izgulni :)

Bár a gyerekek okoznak majd meglepetéseket :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Szopi téma:
Elsődlegesen én is a legjobb megoldásnak tartom, hogy szoptassunk mellből. Ha úgy nem megy, akkor bimbóvédővel, vagy ha a baba nem tud szopizni, akkor lefejve adjuk.
Ha apad a tej, 1értelmű, hogy a legelső a tejszaporítás, fejéssel, vagy igény szerinti szopival...ez ált. pár nap alatt segít.
De ha ez sem hatásos, akkor én absz. megértem azt is, ha pótlásként valaki tápszert is ad. Sokkal jobb így, hogy a mama nyugodt és a baba is hízik. Így nem stresszeli magát a kezdő anyuka, hogy a gyerek éhezik, és talán ennek köszönhetően akár 6-12 hónapig is tudja majd szoptatni a manót a hozzátáplálás mellett.
Ha tehetné mindenki szoptatna és csak anyatejet adna a babának- hiszen az a legjobb- , de azért én megértem teljesen azokat is, akiket a hozzátáplálás megnyugtat. A lényeg, hogy amíg van, és amennyi van, azt megkaja a pöttöm.

Édua!
3 liter a fagyóban! Hű!!!!!!!!!!!!!! Szerinted, ha nekem 1 szopi után max. 10ml jön le, akkor azt hogy gyűjtsem/tároljam?
Kb. fél hét alatt lenne tele 1 gyűjtő dobozka.... :cry:


Blankához óriási gratula!

Kép
mozza
 
 


Anita!
Én napközben 4 óránál tovább nem szoktam hagyni aludni Lilit. (éjszaka naná, hogy igen :lol: )
Én ilyenkor finoman megsimizem, hogy ébredezzen.
Ha gyanítod, hogy kezd besárhulni, akkor sztem ébreszd fel kajcsizni...mégiscsak te vagy az anyja, lehet, hogy megérzed!

Kép
mozza
 
 


Köszi lányok!Most néztem anno Gréti még volt olyan hogy 7 órát is aludt egyben,mondjuk azt éjjel.Viszont nappal 3-4-5 órákat aludt szopik között.
Most Hannus a teraszon alszik,gondolom a levegő jól elnyomta a kis babámat.
Csak túl parás vok ezzel a sárgasággal,mert rettegek hogy visszakerülünk a kórházba.Egy anyuka azt mondta minden nap adjak neki 2-3 kiskanál kamilla teát.Attól le megy a sárgaság.Szerintetek kipróbáljam??
A szeme kicsit még az,de az 2 hete is olyan volt.Pedig kaka van minden pelusba,pisi is.Remélem hamar lemegy róla.Másnak is sárga még a baba?

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


mozza én műanyag poharat sterilizálok ki és abba öntök 100 ml-eket, szóval ha naponta gyűjtöd azt ha összegyűlt vagy 80-100 ml lefagyaszthatod, máshol azt is olvastam, hogy hűtőben 48 órát is lehet tárolni, de én 24-nél többet még nem tartottam :)

furcsa mikor ébren vannak, altatjuk őket, aztán alig várjuk hogy felkeljenek :)

most kezd ébredezni Lara, pedig a lányok már egy órája itt kiabálnak mellette :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Mozza: ja, ha mindenki így csinálja a szopival, ahogy te leírtad, akkor no comment. Bár kíváncsi vagyok, hogy hányan adnának pótlást, ha nem mérnék a ml-eket? :roll: AMúgy tök normális, ha este kevesebb a tej, az lll-esek szerint a mennyiség lehet, hogy kevesebb, de este más az összetétel, zsírosabb. MÁs kérdés, ha a gyerek üvölt, hogy éhes, de már a cici kiürült...

Anita: Tücinek is még sárgának látta a szemét a védőnő hétfőn. Én ma már nem látom annak. De szerintem még tök normális, ha Hanna szeme sárga.

Kép
Kép
tinu
 
 


Anita
én se kelteném. 4 óra még belefér. A sárgaság a szemből megy ki utoljára, ha már csak az sárga, akkor már mindjárt elmúlik (védőnőm mondta)

Mozza
be is kenem magam sudocremmel. Még szerencse,hogy nem az orromnál meg számnál jött ki :-)
pumuklii
 
 


tinu Tücinek mitől sárga a szeme?:) vicc

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Tinu,mindenki azt mondja nem sárga,csak én látom annak.2 védőnő is azt mondta nem az csak a szeme fehérje az.Hát remélem.
Most kipróbálom mecsek teát adok neki 3 kiskanállal naponta,állítólag az eltünteti még a szeméről is.
Végül 16:20kor kelt szopizott,most azóta meg nézelődik a kiságyban,beszél.Keze lába jár,olyan kis édi.
Már nyafizik,gondolom repeta kell neki. :D
Szép estét.Mi ki akartunk menni,de jön a vihar.
Tényleg nincs valakinek valami jó torta receptje,ami gyors,egyszerő.Olyan is jöhet amit nem kell sütni.Apának lesz pénteken szülinapja.
Amúgy ha besárgult,kapott 7 napig gyógyszert,meg 3 napig kékfényt,akkor visszasárgulhat?Petrus nem tudod véletlen???
Puszi!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Gratulálok Blankának és Anikónak!!Sok boldogságot nektek!

Tejtéma,
ma betartottuk a 3 órákat és lett tejcsi, nem is kevés.Spriccelt összevissza.Megette a 80 ml-t és alszik.Nálunk úgy látszik ez működik.Szopisteát meg napi egy bögrével iszok.A kettő együtt szerintem bejött.

Hasfájás,
napközben már egész jól alszik, csak éjszaka üvölt szegénykém.A tornáztatás segít rajta, mert a büfi nem mindíg jön össze.Amikor néha néha sikerül akkor örömtáncot járok. :lol:

Köldökcsonk,
javulgat.Szóval tényleg az lesz, hogyha keddig nem esik le csak akkor megyünk dokihoz.Addig meg gyúrunk még a témára 8)

Mozza,
örülök hogy kiderült mi ez.Megyek én is sudocremezni...

KépKép
harhaj
 
 


Isten hozta Blankát! Gratulálok, Vki!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok,

Gratula minden újdonsült anyukának és babának!

Reny,
mennek a drukkok!!!

sajnos olvasni nem nagyon tudok, 3 napja igen szarul vagyok. Bedurrant a mellem, belázasodtam. Tegnap bementünk a kórházba, gyerekestül. A csecsemős nővér kimasszírozta a diónyi nagyságú csomót és rárakta Álmit bimbóvédővel (merthogy tiszta seb a mellbimbóm még mindíg) hogy jól szívja ki. Hát csillagokat láttam, de jobb lett, viszont éjjel megint belázasodtam és a dekoltázsomnál maradt egy nagy csomó, úgyhogy most az fáj rohadtul. Hajnalban bőgve szoptattam, annyira fáj. De ez még mindíg nem megy nekünk. Lehet én vagyok túl defektes...a másik mellemből le tudtam fejni annyit, hogy nem éhezett a lelkem, de délutánra elég kevés tejem maradt. Egész nap masszírozom, kézzel is próbálom fejni, ahogy tegnap a csecsemős tanította és ahogy az lll oldalon van, de sok nem jött le. Igy kénytelenek voltunk tápszerrel kipótolni a kaját...
Nem tudom mikor fogunk mi ebbe belejönni, de egyedül egyszerűen nem megy, csak ha van segítség.
Remélem hamar lemegy a gyulladás és nem fog ennyire fájni a szopi...

szép estét mindenkinek.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


sziasztok

na mostmar igyekszem nem parazni en se a tejcsin...
apa hozott uj mellszivot.

annus
a mellszivo uj volt, avent.. a szivo fej szart be! mind a ketto (adtak hozza potot is) es eloszor csak azt hittem nekem nincs tejem :|

anita
mi is sargak vagyunk meg!
korhazban 24oras kekfenyt kaptunk es ennyi volt.
a szeme sarga meg,bar latom a boren is. ma kicsit raparaztam h nehez volt ebreszteni h rosszabodott a helyzet,de most delutan meg alig alszik,nezelodik,elbobiskol inkabb.
a vedono meg kozolte ma h szte sargabb, mint penteken. a doki szerint meg nem.
most kap tobb babavizet is,h uruljon gyorsan!
de ram ramszoltak h azert mindenkepp tartsam a harom orat ha o nem ebredne akkor is. (ejjel is)

mennyi ido alatt mulik el teljesen a sargasag altalaban?
:roll: :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Kalloni, a citromfű tea leginkább finom, no meg nyugtató hatású is. Azért az is ránk fér, nem? :wink: Úgyhogy Annus, te ilyet ne igyál! :wink:
Meg azt hiszem a citromfű még a Laktoherb egyik összetevője is.

Most meg édesköményt iszok.

Én sem szoktam nappal Marcit 4 óránál tovább aludni hagyni. Egyrészt a tej miatt: minél többet és gyakrabban szopcsizik, annál jobb az utántöltődés. Másrészt ezzel ösztönzöm, hogy éjjel aludjon hosszabbakat.

De mi volt ma délután: délután 2-től 5-ig beszélgettünk. :lol: Énekeltem (jajj szegény...) és beszéltem hozzá, és hihhhhetetlen, hogy napról-napra jobban figyel, látszik a tekintetén. Nagyon jó volt!

Anita, ne félj a vihartól! Mi most Biharkeresztesen vagyunk, itt is alakul...

Kép

Kép
adraci
 
 


Maumau,nem tom eddig tart a sárgaság,csak annyit tudok hogy a szeme fehérje fehéredik ki utoljára.
Adraci,egyre közelebb kerülsz hozzánk! :D Ott ismerek egy srácot,barátnőnek volt a pasija.Bár azóta a csajjal már elkeveredtünk egymástól.De volt onnan osztálytársam is.
Délután hogy sokat aludt,megint paráztam,de aztán meg sokat volt fenn.Visítozott forgolódott,löki arrébb a fenekét,meg oldalra fordul hátról. :roll: :D
Most megyek zuhanyzom és alszom.
Szép álmokat!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja!A vihar azóta jön,bár talán már lesz valami,mert nagyon fúj a szél.
Én amúgy rettenetesen félek tőle,mert dédimék becsapott a villám mikor ott voltunk,

Jó éjt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok mindenkinek, akinek eddig nem volt módom, és üdv az újaknak is!

Annus, már korábban is figyeltem, hogy Iza és Kamilla mintha szinkronban működnének... Valahányszor írod, hogy front van és Iza nyűgös, Kamilla is (ma is iszonyú nehéz napunk volt, összesen talán 1 órát ha aludt, azt is tíz részletben...), és kiütéseink is vannak... :roll: :roll: Már másfél hete, szegény manónak az egész arca, a homloka, a buksija, sőt még a mellkasának a felső része is kiütéses. Dokinéni és védőnő egybehangzóan állítja, hogy ez szimpla tejkiütés, nincs vele teendő. Persze abban, hogy mikorra múlik el, már megoszlanak a vélemények... (a legpesszimistább becslés szerint 3-4 hónapos koráig is eltarthat) :shock: :? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Tejivás: pro és kontra véleményeket gyűjtök. Védőnéni szerint kifejezetten tilos a mamának tehéntejet inni, más ismerős szerint ez butaság. Én most nem iszom (jobb félni, ugye), de meghalok egy nagy pohár hideg tejcsiért...

Más: nem tudtam mindent visszaolvasni, de láttam, hogy szó volt a tej elapadásáról, és arról, hogy pótolni kellett (Annus, te is írtál ilyesmit). Honnan vettétek észre, hogy apad, ill. hogy pótolni kell? Méritek a babót, sírt evés után, vagy honnan? Bocs, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek... :oops: :oops:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Még egy dolog, csak hogy moroghassak egy kicsit: :twisted: múlt héten felhívtam a Budai Gyerekkórházat, hogy időpontot kérjek a csípőszűrésre (amit ugye hat hetesen kell(ene) megejteni), a nő közölte, hogy legkorábban június 26-án tudunk menni... :shock: :shock: Kérdeztem, nem gond-e, hogy akkor a gyerkőc már közel 10 hetes lesz, erre ő: ha megfeszül, akkor se tud korábbi időpontot adni... :shock: :shock: Szóval ajánlom mindenkinek, hogy jelentkezzen minél hamarabb...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok!

Ma voltam dokinál, sajna teljesen zárt a méhszáj továbbra is, szerinte a héten nem szülünk, kár..
Pedig már nagyon várjuk, Apa szerint ne izguljak júniusi lesz :shock: :D
Na nem baj még egyszer áttakaríthatom az egész házat és karácsonyig befejeztem :)

Reny
Gondolok rád továbbra is és szorítok, a fiamat majdnem 2 hétig hordtam túl, tudom milyen nehéz és fárasztó lehet most neked!

Eszter
Mellszívóval nem tudod oldani a csomót maszírozás után?
Kitartás!!

képek
Nagyon édik a kisbabák!! :)

K.
krém
 
 


Nálunk is vannak pöttyök: anyán is, babán is. :)

Elköszönni jöttem, jó éjt!

Esztó, sajnálom a rosszullétet, nekem ugyanígy volt Samuval, csak nem mentem kh-ba segítségért, de itthon anyummal nagyon dolgoztunk, hogy rendeződjek... Jobbulást!!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Adraci!
A 3. gyerek a párom :) Egyelőre a 2 pici elég, aludni igy sem sikerül sokat : )

Kitti!
Ki volt a szülésznő?

Basszus, még visszaolvasó módban vagyok, részletekben eagálok, de a 3.-at már el is felejtettem!!!
Vendég
 


nah, jegyzeteltem...

Hean!
Száraz bőrre gyógyszertári testápoló, Cremor aquosuss, 44 ft resceptre ;)

Has-koponya ultrahang szűrővizsgálat nem kötelező.
Csipőt mindig megnézik még az újszülött osztályon. Mi most megyünk 6 hetes kontrollra.

Igen, HAT HETESEK VAGYUNK ;) Holnapra vagyok izé, voltam kiirva :roll:
Jah, és 3060 ill 3030 g-t nyomnak már ;)

Tejszaporitást kiveséztétek. Ha éhes a gyerek, én em vérok 3 órát, mindkettő igény szerint eszik, persze totál más időben, de majd beállnak, én meg itthon vagyok, ráérek, kiszolgálom őket ;)

Tápszer. Szükséges rossz. Nekünk is van tarcsiban. Tegnap elzáródott egy tejcsatorna és TENYÉRNYI KŐKEMÉNY duzzanat alakult ki... Kórházban sem tudták kimasszirozni és nem is jött belőle semmi :? Aztán estére egyszercsak mintha megszűnt volna az elzáródás, elindult a tej, szerencsére. Jah, fejéssel sem jött, masszirra sem, meleg vizre sem... Aztén mikor elindult, NÉGY DECI lejött!!!! :shock: :shock:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: