Új privát üzeneted érkezett!

Na jó reggelt!

Én is itt!

Megvagyunk,jól vagyunk.Eszünk,alszunk továbbra is!Csak délután,este felé már nem jutok ide...

Na most nem is tudok mást írni,mindjárt visszaolvasok!Csak hozom a reggelimet!!!
Meg dobok egy táblit is!

Kép
Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Na akkor!

Krém!
Hála az égnek h maradsz!!Dehogy töröllek ki! :wink:

Reny!
Megy a drukk ezrrel!!!Ügyes legyél,és várjuk a híreket!!

Ági!
Szívből gratulálok!!!!Jó egészséget nektek!!!

Ja a végén már ülve vajúdtam(vagy vmi olyasmi pózban) :lol: :lol: Én mondjuk ebből nem csinálok akkora nagy ügyet :wink: 8)

Pingi,Fabri!
Sajnálom h nincs elég tej...remélem nekem rendeződik lassan...bár az elmúlt 2 napban minden nap egy délutáni kajánál pótolnom kellett...igaz nem sokat,10-20 ml-t.Még jó h volt tej lefejve.Úgy érzem mára már nem lesz rá szükség :roll:


Na akkor frissítem a táblit!

Ja és eddig minket se küldtek semmilyen vizsgálatra...lehet h majd megyünk megnézni a veséjét,ugye volt neki kis tágulat,bár elméletileg már nincs ott,de mondta a doki ha akarom akkro elküld és nézzék meg.(talán így nyugodt leszek 100%ra)
Remélem ma már jön a védőnő vagy a doki...2 hete nem volt egyik sem.Na nem mintha gond lenne,de azért jó lenne tudni h minden oké e,nem szeretem a bizonytalanságot!Na meg h akkor kell e vmi szűrésre menni stb.

annus11
 
 


Na mindig lemarad vmi :oops:

Vki???Vagyis Anikó???Hogy állsz???

annus11
 
 

 
 

Kép
Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Én is ezt akartam kérdezni, mi a helyzet, Vki?

Jó reggelt!!!

Mindenkinél lesz tutira javulás a tej-ügyben! Én is ebben bízom. Mert tegnap egész este nagy éhezések voltak... De éhen nem halt! :wink: Csak megin 1-1,5 óránként kellett enni, mert nem volt idő újratöltődnöm, és így ennyi időnként 50 g-okat evett (ez azt jelenti, hogy 2-3 óránként 100-akat, csak nem volt 3 órám, hogy egyben kaphassa meg... :roll: ), de ezeket a kis adagokat rettentően kevesellte, és nagyon sírt... Aztán éjfélkor megint megvolt a nagy kajcsi, és mivel előtte sokat volt ébren a nagy éhség miatt, ezért 1/4 8-ig aludt. :lol:

Ma hidegebb van... Remélem, azért ki tudunk majd menni... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jó reggelt!
Dóri.Ha nem haragszol nem írom le a módszerem,mert meglincseltek így a világhálón keresztül.Legalábbis azok a mamik,akik a gyerek igényeihez igazodnak. :lol: :lol: :lol: A lényeg annyi,hogy Rikinél mindent én határozok meg.Mikor eszik,mikor alszik,mikor van fent. Sajnos muszáj volt.Mert vagy állandóan aludt,akár 6 órát is napközben,az meg nem fér össze a sok kicsi evéssel,vagy képes volt annyira spanolni magát,hogy 6 órán keresztül folyamatosan fent volt,és többnyire bömbölt.Akkor néha-néha a kaja lecsendesítette,de mint írtam semmi eredmény.Még nem megy tökéletesen a dolog,de láthatóan Riki is sokkal nyugodtabb,még napközben sem sírja ki a "nagykönyvekben" megírt 2 órát sem.Én meg tudom tervezni a napom,ugyanis eddig még egy fikarcnyi házimunkához sem jutottam,mert állandóan körülötte pattogtam.És egy-két hónap múlva teljes gőzzel kell írnom a szakdogámat. Hát ez van. Ezért mondom,hogy nem részletezem ki,mert nagyon sokan irtóznak itt az ilyen "szigortól",de nem érdekel,mert egyedül Riki és a saját nyugalmam számít. Igen a sajátom is,mert nincs szüksége egy idegbeteg,megkeseredett anyára,amerre egy hete tartottam.Mostmár nem sírok én sem.Csak ez a tej dolog bánt,de nem azért,mert rossz dolog a tápszer,csak megint az én hülyeségem,hogy vágytam rá,hogy szoptathassam.
Na dugulok,megyek megmosdok.
Szép napot mindenkinek.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ági
gratulálok!

Reny
várjuk a híreket!

Tegnap előrehozott fürdetés volt, 7 után, szopi fél 8 körül és nem aludt el csak nézelődött. Igy Maja alvása után megint kapot szopit, ugyanott voltunk mint eddig, 9-kor aludt el. :-)

Éjszaka elég szar volt...
pumuklii
 
 


Sajnálom a rossz éjszakát...

Reny, hajrá!!!! Remélem, hamar jelentkezel... Úgy izgulok. :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok

tegnap dokinénitől dícsérethegyeket kaptunk:)
megvolt az első bukásunk is, ma a második :(

súlya 4110 g, hossza 53 cm ( születési 3000g 52 cm)

fabri, pingi fejjetek a köv módszerrel: 7-7, 5-5 3-3 1-1 perc váltogatva a melleket :)

tegnap lányom is kisangyal volt míg haza nem értünk aztán hol evett hol ordított, aludi kb 10 perceket sikerült neki, aztán 9-kor elaludtunk és 2 után ébredt először enni :)

Lara is ha ébren van szinte mindig rajtam lóg :), szerencsére ha mozgásban van, babakocsi, hordozó és kendő ott álomgyerek :)

vki hová lettél?


Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Kutyafüle!

Nem hiszem h olyan drasztikus módszered lenne!Ahogy elnézem mindenki másképp csinálja :lol: De törekszünk arra h jó legyen a gyereknek,na meg nekünk is!Az meg teljesen jó ha nem hagyod nappal 6 órát aludni!Pont ezt mondtuk mi is,h egyen gyakrabban!Pár nap és remélem megszokjátok az új rendszert!Na meg lehet a tej is beáll erre az új beosztásra! :wink: Addig meg max kipótolod egy picit!Éhen halni nem fog az bizti!Szépen gyarapszik,egészséges!Ez a lényeg!!!

Edua!
Szép méretek!Mi is lassan 4 kilósak leszünk!Bár most nekünk is lemerül az elem,mert össze vissza mér.Tegnap mértük volna fürdés elött...hát érdekes dolgokat mutatott :lol: :lol:

annus11
 
 


Jó reggelt!

Nálunk is nehéz kivárni a 3 órát,de most már egy hónapos lesz és azért annyit illik kibírnia.Tegnap én is ezt a poroszos módszert választottam.2 órát bírt utána bömbölt egy órát és utána 80-at evett majd 3 órát aludt.Aztán evett és szép lassan kezd rájönni hogy nem kell zabálni mert nem veszi el előle senki és ha bömböl akkor is ki kell bírnia a 3 órákat.Éjjel pedig már csak 2-szer eszik éjfélkor meg 4 órakor.A hasfájással még küzdünk.

Emese,
Mecsek teát a babának adtuk de nem nagyon vált be.Aztán jött az Infacol de attól csak még jobban szenvedett.Most kamilla és kömény teát kap felváltva,mikor melyiket van kedvem főzni.Remélem használ, de ha nem akkor is 3 hónapos korában mintha elvágták volna a hasfájást.Legalábbis sok anyuka mondta nekem.Annyit már féllábon állva is kibírunk :wink:

Szűrővizsgálatok,
nekünk a kórházban mindent megcsináltak szóval majd a gyerekorvos szól ha menni kell valahova.

Védőnők,
ki vagyok bukva.Többet nem viszem max. havonta egyszer.1,5 órát vártunk.Nem csak azért mert sokan voltak hanem azért is mert az egyik orvos bement kicsit tracspartizni és 40 perc múlva jött rá hogy neki is rendelési ideje van és hogy mi 6-an ott állunk a 3-8 hetes gyerekeinkkel és enyhén idegesek voltunk már.Szóval a védőben hűvös volt ott kinnt meleg és Gábris szépen megfázott.Most szívjuk az orrát, de szegény nem bír rendesen szopizni se tőle.

Köldökcsonk,
a héten megyünk vissza a kórházba levetetni mert még mindíg nem esett le.Nagyon jól indítunk.Ki se jöttünk már megyünk vissza.Azt mondják nem nagy ügy, pár perc az egész, de kicsit féltem.Volt valakinél hasonló?

Na megyek,dobtam képeket bloggra "Kukucsiról", ahogy anyukám hívja 8)

KépKép
harhaj
 
 


harhaj Szombathelyen állítólag még a hazaengedés előtt lecsavarják a köldökcsonkot, egyébként nekünk 19 naposan vált le magától :)

Szűrővizsgálatra nem kell mennünk, nálunk minden oké :)

Tanácsadás itt már időpontra megy, szinte semmit nem kellett várnunk tegnap és még előre is engedtek mert mi voltunk a picurkák a 10 hónaposok és 2 évesek között :)

kutyafüle nyugi senki nem szed szét titeket, nektek legyen jó a módszer és akkor minden rendben :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok!

Huhh, Ildi, ez a köldökcsonk-lecsavarás kicsit brutál módon hangzik, ilyet még nem is hallottam...
Még S-nak is megvan, most 13 napos, de már elég fityegős.

Harhaj, ez a másfél óra tényleg sok... De hozzátok nem megy ki a védőnő? Vagy miért kellett most vinni?

Kutyafüle, tényleg nincs szó lincsről :). Látod, mennyi módszer él és virul itt a fórumon, nehéz lenne már bárkit is kritizálni :).

Annus, megértem a fekve vajúdást, mire beértem a szülőszobába nekem sem volt más vágyam, csak megtámaszthassam a derekam és lefekhessek egy kicsit :). Addig mászkáltam, de elég volt.

Apropó, a szüléstörténetem nekem is iszonyú hosszú, még bemásolni is sok... lehet, hogy zanzásítom egy kicsit, mert lefagy a blog :).
kalloni
 
 


Ááááááááááá hülye front :evil:
Izusom írtó nehezen alszik...vagyis elalszik vmennyire,majd felriad és sír...Akkor vhogy megnyugtatom és visszaalszik...ezt játszuk reggel óta :roll: Most gyorsan bekaptam pár falatot h bírjam...ebéd még mindig sehol...

Nekünk a köldökcsonk 3 hetesen esett le.Pontosabban 22.napon :lol: Utána még vlt benne egy ksi vmi,de nemvolt gennyes vagy ilyesmi.

Védőnő:ha ma se jön akkor felhívom h mi van.Mert eddig nekem kijött,csak azt nem mondta h akkor meddig fog még kijönni?Én úgy értelmeztem h nekem először bemennem 2 hós oltásra kell majd...Mondjuk nagyon sok a baba,tudom :(

annus11
 
 


megint megszívtam :( most aludhattam volna erre, nemsokára mennünk kell és én inkább mosogattam meg teregettem meg itt írogatok :), bár mostanában mindig ez van, mire odajutok, hogy lefekszek akkor tutira felkel :)

kalloni nem baj, elolvassuk :)

Fekvevajúdás engem sem zavart, azt a 2,5 órát fejen állva is kibírtam volna :)

Bár a gumilabda tényleg szuper találmány azon semmit nem éreztem a fájásokból :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


annus kiskönyv szerint 1 hónaposan is látnia kell a dokinak a babát, mi ezért voltunk tegnap

Lara is tegnap délután óta nyűgősebb, most is kellett fél óra mire elaludt, nyűszített én hasra fordítottam és már aludt is :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok!

Hazaküldtek. Még mindig tök zárt vagyok, este 8-ra vissza kell mennem, a szülőszobán fogom tölteni az éjszakát. Felraknak valami ballont, ami elkezd tágítani. Reggelre elvileg történni fog valami, és akkor burkot repesztenek. Max. délig hagynak vajúdni, ha addig nem tágulok, akkor megoperálnak. Azt mondták, hogy ma éjszaka biztos nem történik semmi, aludjak. Hát biztos sokat alszom majd. Ez van. Az én gyerekem magától nem akar megszületni.

Kép
Kép
g_reny
 
 


g_reny sajnálom, hogy így kell beavatkozni, de akkor miért nem várnak még egy kicsit?

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


De, Reny, ez jó hír részben!!! Ez azt jelenti, hogy nem egyból vágnak, hanem megindítják a szülést!!! Nagyon remélem, hogy történni is fog vmi, és megszületik ez a pici lány!!!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Reny, megy a drukk! +++++

Ma egész jó éjszakánk volt, aludtunk kb. 2-szer 3 órát, igaz, baba mellettünk az ágyban. A kiságyában egyszerűen nem hajlandó elaludni, akármit csinálunk, 5 perc után sír - se simi, se gőgicsélés, se séta vele, semmire nem alszik el, csak cicin... a védőnő tegnap mondta, h ez nagyon nem jó, és le kell róla szoktatni, de nekünk meg muszáj éjszkánként aludni, mert bedilizünk, főleg h ember holnaptól megy dolgozni.

Röviden a szüléstörténetünk:
20-án szerdán elment a nyákdugó (meg sztm magzatvíz is szivárgott már), csütörtök hajnal 1-kor arra ébredtem, h vmi jön belőlem - épp h kiértem a fürdőbe, már ömlött. Gyors hajmosás, fürdés, borotválkozás, majd fél2-kor hívtam a szülésznőt. Kérdezte, vannak-e rendszeres fájások - még nem voltak. Azt mondta, picit pihenjek még, 3 kor beszéljünk újra. Pihengettem, bár közben a magzatvíz rendületlenül ömlött (4 törölköző ázott át), a fájások is jöttek, de még nem rendszeresen, olyan 5-10 percenként. Fél4 körül elindultunk a kórházba, a kocsiban már azért éreztem 1-2 durvábbat is. Bent ctg-n megnézett a szülésznő, baba ok, megvizsgált, még mindig szűűk 1 ujjnyi. Kicsit pihengettem, majd fél7kor az alternatív szülőszobába átmentünk (labda, nagy masszázskád), 8kor megvizsgált a doki, bő 1 ujjnyi, du 2-3 körül lesz baba. 9-től már eléggé kezdett fájni, kb. 5 percenként, de nem nagyon figyeltem, labdáztam, kézi szívhallgatóval néha megnézett a szülésznő meg egyszer székben ctg-n. Fél10 körül jött a dokker, kérek-e EDA-t, kicsit elbizonytalanodtam, de aszülésznő mondta, majd még késöbb is ráérünk. A doki elment egy órás műtétre, anyum megjött (párom a melóhelyét intézte) 10 körül, negyed11-kor bemásztam a kádba. Negye dóra múlva már szinte folyamtosan fájt, és éreztem h kakilni kell. anyum szólt a szülésznőnek, megvizsgált a kádban, ő rohant az orvosért, h jöjjön azonnal mert szülünk, a kádból vhogy kivakartak és lepedőbe csomagoltak. Nagy gyorsan jött a csecsemős is stb., felfeküdtem és már lehetett nyomni. Nagyon kemény volt ez a része, sztm nem a legjobban csináltam, a doki a végén nyomta ki Bogit a pocakomból. Boginak 2szer a nyakára volt csavarodva a köldökzsinór, még jó, hogy nem hallottam... 9/10-es apgart kapott, amíg őt vizsgálták, addig engem összevarrtak.
Röviden ennyi, megyek mert megjött a doki, meg sír a gyerek...

emese1979
 
 


Várni azért nem várnak, mert már így is azt mondják, hogy csaszi után ennyit sem kellett volna. Az jó, hogy adnak esélyt, csak én a végére annyira összezavarodtam, hogy már azt sem tudtam mit akarok. Úgy voltam vele, hogy ma biztos történik valami, erre készültem és totál kiborultam attól, hogy mégse.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ági: gratulálok Ármin babához!!!

Én ma végre aludtam egy viszonylag emberi adagot. Nem tudom, mi történt, de a nagylányom fél 9-ig durmolt (igaz, kétszer ébren volt reggel, de visszaaludt mellettem), így néhány órácskát még reggel is hunytam. MÉg úgy is szerintem megvolt a 7 óra alvás, hogy hajnal 4-től másfél óráig Csongoroztam. :P

Reny: szerintem is tök jó fejség, hogy nem vágnak rögtön!

Harhaj: ha jól emlékszem, de épp tejet akarsz szaporítani, nem? Nem értem, hogy akkor miért nem teszed gyakrabban mellre a babádat, ahelyett, hogy kivárnád a három órát? :roll: A fejés sosem olyan hatékony, mint a szoptatás...

Csípőszűrés: szerintem ez kötelező, 6 hetes korban, annak ellenére, hogy természetesen megnézték a csípőjét a kórházban is, mielőtt hazaengedtek.

Hean: ne is mondd, elég nehéz összehangolni a két gyereket, de Tüci mostanában egész türelmes. Kivéve tegnap, mert csak egy órát aludt délután, úgyhogy 7 felé már egy kisördög volt. :twisted: Te már bejelentkeztél a 6 hetes kontrollra UM-hez?

Dóri: ujjad javulgat?

Kép
Kép
tinu
 
 


Pingi, neked akartam még: megértelek totál, hogy kiborultál a tápszernél. Én ugyanígy reagáltam, mikor Tücit tápszerezték be a kórházban. Potyogtak a könnyeim, hogy hogy lehetek ilyen béna anya, aki képtelen megetetni a gyerekét. :cry: A csecsemős ki is vette a kezemből a gyereket, hogy inkább ő eteti meg, ne etessen egy síró anya... :roll: Na mindegy, örülök, hogy elmúlt és utána tudtam szoptatni. Drukkolok, hogy nálatok is jól alakuljon minden!

Kép
Kép
tinu
 
 


Hello csajok!

Éjszaka volt egy kis nyavítás 3 körül, aztán újra alvás 7-ig.

Fürdésnél kijött egy kis kék cérnadarab belőlem. Ez a felszívódó? Gondolom... Valakinek volt még ilyen? Vagy hívjam a sógort, hogy mi a francot csinált velem? :roll:

Bőrszáradás: fürdés előtt paraffinolajjal átkenni, majd jöhet a fürcsi.

Reny, remélem minden gyorsan fog menni! +++++

Annus, ti a védőnővel nem beszéltetek meg egy gondozási tervet? Nekem minden héten akart jönni (1 hónapos koráig), mondtam, hogy ez esélytelen, mert van, hogy el vagyunk utazva, pl. most, úgyhogy jöhet. :lol:
Szóval úgy állapodtunk meg, hogy 1 hónapos koráig 2 hetente jön, aztán meg havonta 1x. Persze semmi értelme annak, hogy jön, mert inkább ő kérdez, mint én... :?
Orvoshoz 1 hónaposan kell menni. Szerintetek baj, ha nem pont azon a napon megyünk, amikor 4 hetes Marci?, mert ez a jövő héten van és akkor valszeg újra el leszünk utazva... :lol:

Én ezekről a szűrésekről ezidáig semmit nem hallottam...

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Szeretettel üdvözlöm az Újj Babákat és Anyukákat!
A még pocakosoknak pedig már csak 1 kis kitartás és hamarosan babázhatnak!


Tej:
Megfigyeltem, hogy nekem estére csökken a tejem így sajna nekünk is pótolni kell tápival. Védőnéni megdicsérte, hogy hízott annak ellenére is, hogy bukósak vagyunk. Alvókánk jó, éjszaka 2-3 között ébred enni és 6-ig alszik utánna.

Összehangolás(2 vagy több gyereknél):
Nekem még szoknom kell ezt a dolgot, mert mióta Benji megvan azóta Marci nem akar menni oviba. 1 órát is van, hogy könyörgöm neki öltözzön fel és induljunk. Délután meg nem akar hazajönni az óvodából.

Kép
kaja után anya melett

Kép
Kép
incike
 
 


Védőnő nekem is hetente jön,dokinéni kéthetente.
Nem tudom meddig,lehet csak az első hónapban.
A köldökcsonk nekünk tegnap reggel esett le,ez nem korai?
Szépen gyógyulgat,tiszta és alkoholozom a tisztába tevésnél.
Kaptunk időpontokat,hasi-kopony Uh jun.5-én,csípőszűrés 16-án.
Lépek,összedobom a spenótot,most aludt el a Kicsikém.Utána jó lenne aludni is.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Tej: tegnap próbáltam többet inni (bár a francnak se kellett...), szedtem citromfüvet a kertből, azt is forráztam, meg édesköményt is már kínomban, meg fél üveg sört is megittam, meg csapvizet és este ömlött is a tej a mellemből, meg éjjel is. :lol:

Mondtam is Marcinak, hogy gyere gyorsan kisfiam, gyakorlatilag semmit nem kell csinálnod! :lol:

Persze ma még megint alig ittam. Megyek is, ledöntök egy fél liter valamit.

Kép

Kép
adraci
 
 


Inci!

Nagyon szép a pici fiad!!Amúgy hogy becézitek?Benji?

Reny!
Végülis történik vmi!!!Ez van,olyan jól érzik a babák nálad magukat,ki se akarnak jönni!!!

Adraci!
nem,nem beszéltünk meg semmit!A gyerekorvos is csak annyit mondott h 3-4 szer fog kijönni.2szer volt már :lol: Amúgy nem baj h nem jönnek,csak nehogy lemaradjak vmiről :lol:

Ti már igényeltétek a dolgokat?Tgyásra mennyit kell várni kb? :lol: Remélem nem sokat...

annus11
 
 


Én még nem igényeltem semmit, mert Marcinak még a TAJ kártyája sem érkezett meg Dunaújvárosból. Oda meg nem is olyan ecccerű bemenni, hogy adjanak már valamit... :?

S minthogy ugye minden igényléshez kell a TAJ kártya, most várom a csodát, hogy megérkezzen...

Ebben a hónapban pedig fogok kapni kemény 8 napnyi táppénz összeget fizetségül a munkahelyemtől (vagy a kórházi tartózkodást is ők fizetik?), mert utána már a még meg nem igényelt TGYÁS lesz a keresetem (+a családi pótlék, meg az anyasági, meg itt nálunk az önkorm-nál még van vmi 1xi 15 ezer pénz értékű vásárlási utalvány)

Kép

Kép
adraci
 
 


Ma ment Apa a születési anyakönyvi kivonatért az okmányirodába. Azt hallottam, hogy az Imrések a kórházban megkapják. Tök jó.

Én is most kapok utoljára sok pénzt, másfél havi táppénzt. Utána pedig ehhez képest jó keveset (mert táppénz miatt no adójóváírás, meg magas szja kulcsok...). De sebaj :-)

Fabri
Kolosnak már a 7. napon leesett a köldökcsonkja. Meg is ijedtem. Utánaolvastam, és 5. naptól már normális... Inkább előbb, mint később :-)

Incike
aranyos a fiad!

Reny
szorítok, hogy tágulj!

Alszik mindkét gyerek, 1 szobában. Ilyen még nem volt a délutáni alvásoknál. Kolos eddig kinn aludt a nappaliban a mózesben.
pumuklii
 
 


Kép
Sziasztok itt az én kicsim ! :lol:

KépKép
anyettka
 
 


Hali!

Én is vagyok.
Látom, sokan küzdünk a szopival, ill. a tejért. Sajna, d.u.-ra nekem is kevesebb van. Mi éjjel tudunk többet szopizni, akkor ömlik a tej...D. e. normál adagok, d.u.-ra meg elég kevés...
Holnap jön a dokinéni, majd ő megmondja, hogy d.u. kell e esetleg tápival pótolni.
Lili azért hízik, kb. 10-15gr-ot naponta.
Remélem ezt azért tudja tartani.

Napirend nekünk kezd működni....koppkopp.....9-től n5-ig éjjel szundizott, aztán 3 óránként kajcsi, d.u. meg 2-2,5.

Csajok!
Nektek nincs kiütésetek? nekem az államon kvázi pelenkakiütések jelentek meg. Nem tudom mi lehet. Ötlet?

Reny!
Megy a drukk ezerrel!

Na, megyek, lánykám ébredezik....

Kép
mozza
 
 


Köszi a dicséretet Benji nevében.

Igen, Benjinek becézzük vagy Beninek.

Kép
Kép
incike
 
 


Annus ha gondolod beírhatod a tábliba talán most már nem jön közbe semmi és tudok jönni rendszersen hozzátok ! :) :D
Anya neve : Anyettka
Kor : 21
Lakhely : Jászberény
Tesók nincsenek
Kiírt idő : 2009 május 15
Születési adatok : 3100g és 53 cm
Kórház :Szent Erzsébet kórház Jászberény
Születési idő 2009 május 21. 8-50-kor
Nevem Garai Lívia
Gratulálok az összes babához nagyon szépek !!!!!!!! :lol: :lol:
Ma volt kint a gyerek orvos és azt monta ritkaság számba megy ilyen erös babát látni mint Lívi !!!!!!!!! :lol: :lol: Végre valami jó is történt velünk !
De nem akarom elkiabálni ! :roll:
Üdv mindenkinek Anyettka és Lívia !

KépKép
anyettka
 
 


Hello

Én is itt vagyok, olvaslak titeket egész délelőtt, csak nem volt mit hozzászólnom. Locsogni meg nem akartam.
Apa ma ment először dolgozni mióta hazajöttünk, és hiányzik nagyon.
Viszont jött anyukám, aki (nem akarom bántani, de...) olyan mintha mégegy gyereket hívtam volna ide magamnak segíteni. :S Már ma az első napon azt gondolom, hogy jobban boldogulnék tán egyedül. Csak egy dologra nem tudok egyszerűen időt szakítani, és a főzés, úgyhogy rendeltem paprikás krumplit,és azt megfőzte.
De majd idővelmár rutinosab leszek aztán bizti az is bele fog férni.

Csajok, a köldökcsonk végig ilyen sebszerű lesz mielőtt leesik? Mert nekünk már teljesen egy sebszerű darab van ott csak, viszont bent a lukban a köldökgödör mélyén (micsoda megfogalmazás... :) ), ott még ilyen fehéres szine van. Vagy az majd csak akkor varasodik be ha leesik előle az a nagy darab? Amúgy már alig várom hogy leessen, szerintem az egy külön ünnepnap lesz nálam :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Tinu,
az a baj ha gyakrabban szopizik akkor kevesebbet is eszik és pont ezért nem termelődik szerintem elég tejem, mert mikor kivárja a 3 órát addigra a melleim is megtelnek amennyire kell és jóllakottan tud aludni annyit amennyit kell.És neki is jó szerintem ha már most megszok egy kis rendszerességet.Fél nyolckor fürcsi aztán eszünk, kap mesét is miközben dajkálom és alvás.A fürdésnél már tudja is hogy evés lesz mert néz rám és keresi a cicit.

Mozza,
nekem is tele van az arcom valamivel, de nem tudom mi ez.Pattanás tuti nem, mert nem olyan.Remélem hamar elmúlik.

Incike,Anyettka
tündériek a babók!

A védőnők nálunk nem nagyon járnak ki, de megmondtam nekik, hogy nem fogom minden héten cipelni szegénykémet.Ráadásul 10-12 vannak bennt, a legnagyobb melegben.A súlyát tudom mérni, ha meg van valami baja vagy én nem tudok valamit akkor felhívom őket vagy kihívom a gyerekorvost.Erre csak néztek.

Köldökcsonk,
most még intenzívebb hintőporozásba kezdtem, remélem hat és nem kell elmenni vele a kórházba.Hétvégéig húzom a dolgot aztán ha hétfőre se javul akkor kedden megyünk.

KépKép
harhaj
 
 


Jaaaa, szopiról akartam írni: érdekes ,hogy elvileg a szopáskor a baba stimulálja úgy ideálisan a mellet, hogy több és több tejci legyen, de nálunk ez nem így van.
Mert nekem írtam hogy tisztára lecsökkent a tejci, amíg próbáltuk a szopizást. Nórika már tök ügyes lett a végére, de a tej meg egyre apadt. (Így került elő a tápszer, amiről írtam is). Most így visszatértem a csak fejésre, és megint elkezdett emelkedni a tej mennyisége, ma délelőtt már 80 ml lett, előtte korán hajnalban meg volt 100 ml is. Cumiból megkapta. Elég volt neki végre, nem üvöltött utána, és jól aludt. Ez van. Fél siker, tej van, szopi nincs.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi

Nálunk is így volt Marcinál a szopi a végefelé. A lényeg, hogy kap anyatejet és mindegy, hogy szopizik vagy fejed neki(védőnéni mondta annó nekem).

Kép
Kép
incike
 
 


Megyek kicsit ledőlök mielőtt mennék a nagylegényért. Hosszú nekem ez a nap, már 1/2 5-től fent vagyok.

Kép
Kép
incike
 
 


Megyek kicsit ledőlök mielőtt mennék a nagylegényért. Hosszú nekem ez a nap, már 1/2 5-től fent vagyok. Ellentétben a családom tagjaival én nagyon rossz alvó vagyok.

Kép
Kép
incike
 
 


Lívia is nagyon aranyos!

Mozza
nekem is olyan az állam. Ma vettem észre. SZólj, ha kideríted mi az!
Nekem normál helyzetben nem látszik, csak ha felemelem a fejem. Nem viszket, tök véletlenül szúrtam ki.
A 9-n5-ig alvást hogy csináljátok! De jó lenne!
Nálunk 9-1-ig alszik, utána 2-3 óránként kel. (Ma 21, 1, 3.30, 5.30, tegnap jobb volt.)
pumuklii
 
 


Harhaj: de csak úgy lesz több tejed, ha gyakrabban rakod mellre a bébit. Nyilván kevesebbet szopik, ha kevesebb van, de úgy szaporítod, ha többször kevesebbet szopik, mert összességében ha összeadod, akkor mégis többet szopik össze, mintha megvárnád a 3 órákat. A tejtermelés kulcsingere, ha szopik a baba.

Pingi: valszeg Nóri nem szopik annyit, mint mikor fejsz. Mikor szoptatsz, akkor utána nem fejsz? Ha kevesebb tejet szedsz ki a melledből (szopival, vagy fejéssel), akkor nyilván kevesebb is fog termelődni. De ez nem azt jelenti, hogy nem a szopival gyarapszik a tej! Szoptass gyakrabban, vagy a szopi után fejjél még, és akkor nem fog csökkenni a tej mennyisége.

És olvassátok el az LLL honlapját, ott le van írva minden! Én is csak onnan tudom, nem vagyok szopis tanácsadó. :wink:

Bőrszárazság: Csonginak már teljesen elmúlt. Álíltólag ez a hámlás teljes normális az újszülötteknél és nem kell vele semmit csinálni, magától elmúlik. Én ugyan pár napig kenegettem babatestápolóval (Weleda márkájú), de nem hiszem, hogy az hatott volna. Ha igazi bőrszárazság van (mármint már az újszülőtt hámlás után), azzal már kell csinálni valamit, de azt a gyerekorvos megmondja, vagy elküld bőrgyógyászhoz (lehet belőle ekcéma).

Nekünk ma jött meg a TAJ-kártyája CSongornak!

Kép
Kép
tinu
 
 


Pumukli: nálunk is kb. ilyen az alvás! Nem is értem, miért vagy elégedetlen! :lol: Szerintem nem rossz ez, ahhoz képest, hogy még ilyen picikék. Majd alszanak többet is... MEg mi is. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Szopi:hát érdekes ez a szopi...most nekem is ömlött a ciciből a tej!!!Ugye nekem ezzel nem volt gondom,aztán pár napja írtam h fáj a jobb mellem...és akkor elkezdtem feni kaják után,meg borogattam stb...na lehet nem kellett volna.Mert utána kezdett el csökkeni,aztán hiába fejtem továbbra is a kaják után,csak nem akart nőni,kellett 2 cici 1 evésre.Aztán tegnap,na mondom én nem sz*rakodom tovább ezzel,majd lesz vhogy.És láss csodát,amint nem műveltem vele semmit megint annyi van h csak na! :lol:


Nekem ragyám nincs,viszont Izusnak egyre több...azért remélem h ez még normális...de ha jön a doki v a védőnő majd meglesik!

Harhaj!
A köldökcsonkot mozgasd neki picikét!!!Nem fáj neki,nyugodtan csináld!tehát ne csak hintőporozz!Próbáld emelgetni a csonkot,persze óvatosan!Valószínű nekünk azért tartott sokáig leesni mert én olyan kis finom voltam...alig mertem a hintőport is al
ászórni :lol: Aztán mondta a védőnő h mozgassam ennél azért jobban,és pár nap múlva le is esett! :wink:


Anyettka!
Oké,akkor teszlek a tábliba!
Lívia gyönyörű!Örülj a dícséretnek,na de mást úgyse fogsz hallani ezek után,csak csupa szépet és jót!!!És most akkor hogy is vagytok?Apukája is veletek van már?

annus11
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudok most visszaolvasni, de szeretnék írni nektek.
A táblázatot figyeltem. Gratulálok mindenkinek!

Ma volt itt a gyerekorvos, mindent rendben talált. Réka étkesebb, mint Emese, ő viszont sárga. Viszonylag jók az éjszakáink.
A szoptatással még van egy kis gondom. A befelé forduló bimbóm miatt, de igyekszem. Még jó, hogy a másik cici tökéletes. :lol:

Remélem valamikor tudok olvasni is benneteket. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Reny! Szorítok továbbra is! Rendesek, hogy nem műtöttek ma azonnal, akkor ezek szerint azért ők sem látják reménytelennek a dolgot. magától nekem sem akart megszületni egyik gyerekem sem. A burokrepesztés után nekem mindig brutál fájásaim lettek, amik tágítottak, reméljük Nálad is így lesz!

Gyerekdoki nálunk egyszer volt, de többször nem is jön, először 6 hetesen kell hozzá vinni a babát. A védőnőknek az első hat héten hetente kell jönniük, utána havonta egyszer. Alízt ennek ellenére kb. 5-ször látta 2,5 év alatt, akkor is többnyire oltáskor. A mostani védőnő jön hetente, de nem sokra megyek vele, 20 éves főiskolás, nulla tapasztalattal.

Köldökcsonk: Még nem is hallottam, hogy műtétileg kéne levenni, Alíznak 4 hetesen esett le, Áronnak már 5 naposan.

Tinu! Júni 19-én, 3-ra megyek UM-hez, de továbbra is gondolkodom, hogy megmutatom neki a gátsebem korábban, mert továbbra is nagyon fáj és duzzadt. Remélem hamarosan nekünk is megjön a TAJ. Ugye nem kellett hozzá intézni semmit, a kórház igényli és automatikusan küldik?

Kép

Kép
hean
 
 


Sziasztok!
Sajna nem tudtam még visszaolvasni. :(
Voltunk védőnőnél,szerinte nem sárga Hanna.Anyu szerint sem.Akkor csak én vok zizi
Hízott a kis manóm,most 3100gr,51cm.
3-4 óránként szopizik.már nem fáj a pocija sem.
Grétike néha túl jó,néha meg egyenesen kis vadóc.Ez utóbbi állapotot nehezen viselem.
Mindjárt kel manó enni.Aztán még vasalnom is kéne,meg teregetni.
Ma nagyon fáj a fejem,gondolom az idő miatt.
A köldökünk tökéletes,nem kell púderezni most már és érheti víz.Lehet pancsizni ezerrel.
Bocsi hogy csak magunkról írok,de le vagyok maradva.
Remélem hamarosan tudok jönni rendesen.
Szép napot!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Persze, nem vagyok türelmetlen. Lehet 1 hét múlva mégjobb lesz. Meg egyből visszaalszik szerencsére.

Kolosnak is hámlik a lábfeje meg a keze. Irt fel a doki vmi testápolót fürdetés utánra, de nem tudom kiváltsam-e..
pumuklii
 
 


Anika!

Most olvastam a blogodat,kijavítottam a tábliban az adatokat,vagyis pontosítottam!Illetve lenne egy kérdésem!Sárga legyen a sorod vagy rózsaszín? :lol: :lol: Az ikreseket sárgával különböztettem meg,meg a másik két ikernél fiú-lány a felosztás.Szóval neked így lett választási lehetőséged :wink:

annus11
 
 


sziasztok!

mozza
ilyen "kiutesek" az en arcomon is kijottek,de el is multak halistennek par nap volt csak, de nem pattanasok az tuti.. bar nemtudom mik voltak. nyakamon meg meg jelenik ket harom db aztan eltunik.. erdekes jelenseg! orankent kentem az arcom kremmel. lehet vmi vitamin hiany?! amiota szedek vitamint elmult!

szopival mi is kuzdunk kicsit most... du-ra alig van tej.. ejjel jon rendesen, delelott is akad..
du mar potolnom kell sajnos. es a legjobb h beszrt az avent.
nemtudtam ma meg fejni!! parom most hoz masikat :|
raadasul kicsit meg mindig sargak vagyunk,es ma kulonosebben ebreszgetnem kell,mert olyan komas,de remelem az ido miatt inkabb. probalom magam nem idegesiteni semmin,mert erezhetoen kevesebb a tejem igy.
es piros pottyos meg mindig,tegnap javasolta a doki h kamillaban furodjon es felirt egy kremet a borere!
ma mar latvanyosan sokkal szebb :) legalabb vmi jo is tortenik :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: