Új privát üzeneted érkezett!

Vera: :shock: :shock: :shock: nem semmi

Aida: sikerült intézni valamit bölcsi ügyben?

Zöldi: király a habtapi, Kobold pörög rajta, mint a búgócsiga :)

Mush: holnap postán a csomi anyudnak, odaadtam Zöldinek :D
Nagyon csajszis a "menyjelöltem" :lol: "riverdance" :lol: :mrgreen:
A nagyker az M3 bevezetőn (is) van a Pest felé menő oldalon kb. a Meki mögött. Meg Budaörsön is van egy.
http://www.gullivertoys.hu/gullivertoys/aruhazaink.aspx

Lyndee: sima őszit még én sem találtam, de az Univer "mindenmentes" alma-őszijében az őszi dominál, én azt szoktam adni...

Susy: édi a kispasid :)

Cili: pénteken megsütjük Kobival a gesztenyés tortádat apának :D

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi: BOSZORKÁNY VAGY!!! :evil: :evil: Most már az én fejem is fáj!!!! :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mush: :oops: pedig én láttam hasonlóságot, de majd felveszem a szemüvegem :lol:

KépKép
jurmine

zoldi. az miert lehet, hogy a cici melle meg 2 ujjat is megprobalja betuszkolni a szajaba? ma egesz nap ezt csinalja.

KépKép
KépKép
mush589

Gaby remélem kiskuktád hasznos lesz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Boci enyém fej már nem fáj!

Mush nem lehet a foga miatt?

Kép

Kép
dcili81

koszi gabi.

KépKép
KépKép
mush589

Ennyit a diétáról!
Délután aludtam egyet Írisszel,miután felállni már nem tudtam az ágyról annyira szédültem,és hihetetlen gyengének éreztem magam.
Felhívtam a védőnőt hogy szerinte a diétától lehet e, azt mondta azonnal hagyjam abba!Ez a diéta nem szoptatós anyáknak való,mert a koplalástól és a szétválogatott élelmiszerektől megindul a szervezet méregtelenítése,ami átmegy az anyatejbe is,a babának is!Pláne én aki szinte még csak szoptat,nem ehet verébnyi kaját. Aztán 3 pogit benyomtam,ettől ide bírtam vánszorogni a géphez,rákerestem,és tényleg csupa tiltó dolgokat találtam erről a diétáról.
Tehát ennyit az elszántságomról és a mínusz kilókról. :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

A GYED jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a GYES időtartama pedig háromról két évre csökken. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy TGYÁS-t, majd GYED-et kapjon. A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a GYED-re vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A GYED továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

A gyermekgondozási segélynél (GYES) a jövőben sem lesz szükség jogszerző időre, ám ennek időtartama háromról két évre csökken, kivéve az ikerterhességeket, ahol továbbra is három évig kapják a kismamák a pénzt. Az előzetes számítások szerint 2012-ben 3,6 milliárd forint, 2013-ban pedig 14 milliárd forint megtakarítást jelentene az államnak a GYES idejének csökkentése – olvasható a Független Hírügynökség oldalán.

A három vagy több gyermeket nevelőknél a gyermeknevelési támogatás (GYET) eddig a legkisebb gyerek hároméves korától nyolc éves koráig járt. A törvénymódosítással az alsó határ három évről két évre módosul, a felső határ azonban nem változik.

A kormány szándéka szerint a családi pótlék nem szűnik meg, ám annak összege sem idén, sem pedig jövőre nem változik.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

hahó

először is:

http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc

ezt most küldte szülésznőm annyira jó:)
bocs ha vki már látta

Kép
andy30

Mush:
[quote]. írta:..A nagyker az M3 bevezetőn (is) van a Pest felé menő oldalon...

Baromság, a Pestről kifelé menő oldalon van. Tiszta hülye vagyok.

Kép

Kép
gabilany79

Köszi a dicséreteket lányok! :lol: :oops:

Jurmine!
Egy közeli kastélynál voltunk a vendégeinkkel.

Lindee!
Nem tudom segített e, mert nem ittam sokáig. Most ugy tünik,amióta krumplizik,nemcsak répát kap van minden nap kaki. Ja meg szerintem segít ,hogy naponta iszik egy kis vizet is. A védönö javasolta,mert az segít lazítani a székletet. :wink: :lol:

Mush! Annyira cuki szerkóban van Kincsö.
Vini is csinált már ilyen ujj dugdosós mutatványt.

Hát nem tudom kevesebb e a tejcsim,de megint sürübben eszik Manó, és van, hogy tök keveset. Bár lehet akkor csak szomjas volt,de ma este is szinte másfél óránként sírt és szopizott!!
Kibróbáltam párszor és szopi utánn még tápi is bemegy. :roll: Pedig nem akartam tápit adni neki az estin kívül,de valami nem okés. Meg sokszor olyan türelmetlennek tünik szopi közben... :shock:
susy75

suzy. koszi. melyikre gondolsz? a ruhara vagy a kerteszgatyara?

cili. lehet, mert az elmult ket napban ragja a sajat vagy barki mas ujjait.

KépKép
KépKép
mush589

Mush!
A ruhácska, sapi, harisnya! :lol:
susy75

na ma nincs 2. mert feélbredt igaz vissza is aludt cumival de inkább megyek fexek én is nem zörgök

jóét mindenkinek majd holnap tok jönni remélem

andy

Kép
andy30

jaj meg ezt elfelejtettem:
Kép majd en megeszem a maradekot
Kép mondom majd en megeszem ;) :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

[quote]H írta:usit miért csak 8 hónapostól? Mindenhol azt olvasom/hallom, hogy csirkét már 6-7 hóstól is lehet a vasbevitel és a speckó fehérje miatt Bébiételek is vannak husisak 6 hóstól.

Gabi! Úgy értem 8. hónaptól (vagyis ha betöltötte a 7. hónapot, és már a 8-ban van)

[quote]Z írta:öldi!
Nekünk is azt mondta a védönö, hogy 6-7 hós kortól már lehet husi a zöldségbe!

Nálatok tök más a szokás, pl. gyümit csak 8 hóstól adnak, ha jól tudom és zöldséggel ill. rízspéppel kezdenek.
Passz.

Musi! Hannának is van ugyanilyen habtapija - Lellén - én kiszedegettem a szemeket, mert félek, hogy kipiszkálja és beveszi a szájába.

Gabi! Örülök, ha tetszik a vejemnek az új "alávaló"! :)

[quote]Z írta:öldi: BOSZORKÁNY VAGY!!! Most már az én fejem is
fáj!!!!

Áááááá bocsiiiii!
...akkor élve hatalmammal: Bocika! Múkodj!

[quote]zoldi. az miert lehet, hogy a cici melle meg 2 ujjat is megprobalja betuszkolni a szajaba? ma egesz nap ezt csinalja.[/quote

Musi! Mert jó a humora! :)
Amúgy szerintem ínymasszírozás.

Sarmon! Miért éhezel? Ehetsz nyugodtan, sőt! Miért kéne verébnyi kaját enni? Nem értem a védőnénidet. Méregtelenítés? Mitől? Hiszen eszel mindent, csak egyszerre egyfélét. Itt pont az a lényeg, hogy jobban lebontja a szervezeted a cuccokat, tökéletesebb az emésztés és kevesebb salakanyag kering benned...Én éppen ellenkezőleg azt érzem, hogy megnövekedett az energiám.
...a tiltó dolgokat hol találtad? Melyik akaratgyenge diatafeladó tollából származik?

Kép
zölddisznó

zoldi.en is kifogom szedni oket. epp csak osszeoperaltam es letakaritottam, amikor ratettuk a bebit probakeppen. tetszett neki.
majd probalok venni itt is, ezt anyum hozta.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek!!!!
Szebbet mint az enyém! Anyós jól felhúzott ma reggel megint!!!!! :evil: :evil:
Tegnap este ahogy kilépett a kádból apa, elcsúszott és a fűtőtestbe van egy kiálló rész, ahova a hőszabályozót csavarjuk, abba ugy beleverte a vállát, hogy elég mély hasadás, karcolás lett. Ma reggel mesélem anyósnak, errefel azt kérdi, hogy tudott ilyent csinálni a párom? :shock: :shock: Mondom, hát hogy, bárkivel megtörténik, pillanatok műve az egész. Az ember, ha előre tudná, hogy leesik, leülne, nem? ÁÁÁÁ, még a párom volt a hibás, hogy miért nem vigyázott! Tiszta gyagya ez a fehérnép!!!

Susy
nem győzöm mondani, mennyire tetszik Vinzent! Annyira jóképű kis pasi! :wink:

Mush:
de édes Kincső, és micsoda hölgyike! :wink: De jó az a kép ahol a tányér előtt maradékozik :lol: :lol:

Többieknek bocsi, hogy nem irok, mindig rohanásba vagyok.
Ja még egy képecske. Osztrák barátnőmék voltak látogatóban és hoztak egy gyönyörű kis ruhácskát Anettnek. lefotóztam benne!

Előbb a locsizós. Igy szeretek a tesóimmal locsizni
:D

Kép

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Sarmon! Ezt a méregtelenítési baromságot már én is olvastam, de szerintem hülyeség. Emellett nem kell és NEM IS SZABAD verébnyi kaját enni még nem szoptatós fogyókúrázónak sem. Mindíg kiakadok az olyan eszement fogyókúrákon, ami tart egy hétig, de akkor napi egy narancs meg egy tojás és semmi más. Ettől nem lehet tartósan fogyni! De a 90 napossal és a Béres Alexandra féle étrenddel szerintem semmi baj. (ezt mint gyakorlott fogyókúrázó is mondom és az edzőin is tanultunk táplálkozástant). De ha ilyen rosszul érezted magad tőle, akkor valószínűleg nincs itt az ideje, akkor nyugodtan várj, amíg már nem szoptatsz, akkor lehet, hogy jobban el tudod majd viselni!

Marti! Anett még mindíg gyönyörű!

Mushi! Szabi is csinál ilyen ujjbedugdosást!

Tegnap este óta pedig a száját formázgatja, csücsörít, kerekíti, mintha fújni akarna valamit. Meg kell zabálni! :)

zsebi_baba

annyira elromlott az ido! nem eleg, hogy esik, nagggyon hideg van. vehetem elo megint a teli kabatokat! :evil: :evil: :evil:
es pont ma kell bemennem a varosba a nevadot intezni. szombat reggel lesz!

Anett nagyon csinos! es milyen piros pozsgas az arca! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

szép napot!

Pocsék éjszakánk volt,Arnika megfázott(remélem nem az usziban)Folyok az orra és köhög.
Eddig csak 37,4-et mértem a homlokán.
Szerintetek mivel tudnék neki segíteni?annyira sajnálom!

mush:annyira jók a képek,úgy örülök mikor Kincsőről teszel képeket!Gyönyörű!

márti:Anett is gyönyörű!Szép rucit kapott! :wink:

Nálunk ma zöldborsóleves lesz,sült máj,palacsinta és túrós rétes :lol:

KépKép
lyndee

Lyndee: Jobbulást Arninak! Segítség: szívd le sűrűn az orrát! Bár én nem vagyok szakértő! Megyek hozzátok enni!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

lyndee. koszi szepen! johetek en is ebedre? :wink: :lol:
jobbulast Arninak! esetleg vmi homeos cucc?

KépKép
KépKép
mush589

hahó

csak gyors.

éjjelünk nem volt tul jó. este 11kor hallom h sir bemegyek cumi ok visszaaludt. félóra mulva megyek én is be aludni ugye egyszobában alszunk és hallom h megint csinálja álmában azt amit már eccer csinált és ugy megijedtem olyan ugatós hang. ébresztgetem nem ébred. villany fel persze ugy megijedt h elkezdett üvölteni. na igy hát velem aludt egész hajnal 4ig akkor ébredtem h mocorog és visszatettem onnan már ok volt reggelig aludtunk. de nemtom mi lehet ez apa szerint áálmodik nektek van ilyen? olyan magas hangokat ad ki téleg mint aki sir álmában v nemtom. csak ugye a betegsége óta megijedek minden ilyen furcsaságtól.

na megyek hiszti van

Kép
andy30

sziasztok.

Márti naggyon csinos a lánykád:))

És a többi baba szívdöglesztőek:))))

Nálunk. iskola még nincs elintézve sajnos úgy néz ki hogy ez egész nyaras procedúra lesz szóval megint én szívok vele.

jövőhét csütörtöktől megint kánikula:)) ha úgy van megyek is a csepeli strandra ki Izával

harivera
Budapest XXI. kerület

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/To ... er(0034528)

ilyenbe mikortol lehet tenni a bebit?

KépKép
KépKép
mush589

Ha előbb szóltok többet csinálok :lol:

Olyanra gondolok hogy c-vitamin babáknak?van ilyen sztetek?

Andy:passz,nem tudom mi lehet.lehet tényleg csak álmodik....légzésfigyelőtök nincs?

vera:hogy ebben az országban minden ilyen nehezen megy... :evil:

KépKép
lyndee

Lyndee: persze hogy van. Még ezt akartam írni, de szólított a Főnök!!! :lol: :lol:
Vendég

lanyos anyukak!
lennetek olyan dragak es tennetek fel kepet a holgyekrol, amikor jol latszik a pofijuk es a fulbevalojuk is? apa nem akarja engedni, hogy kilyukasztassam Kincsot fulet otthon. :cry: megakarom neki mutizni, de ugy sokkal cukibbak a bebik.elore is koszi

KépKép
KépKép
mush589

Hejhó!

Ezt a buzi időjárást (már bocsánat)! Elindultunk piacozni a szomszéd faluba, kilépek az ajtón, hogy megnézzem, milyen az idő, szél, ború, miegymás. Ennek megfelelő öltözés, kocsiba be, mire odaérünk felhők el, ragyogó napsütés, némi szél. Szóval pólóban nyomtuk végig. Találtam egy nagyon jó bababizományit, mindjárt megmutizom, miket vettem :) (pölö 150 Ft-ért kendős sapi :D)

Ja, és már árulják a meggyet, szerintem jövő héten veszek, és kipróbáljuk :) Az egyébként hogy kéne adni? Nyersen vagy megfőzni/párolni? Nem savanyú csak úgy magában? Na, ennek jól utánanézek. :)

Lyndee: Cebion csepp. Az C vitamin, immunerősítő, és amúgy is lehet adni, ha nincs semmi baja. Jó savanya.
Palacsinta, túrós rétes küldfénypost :lol:

Andy: az az ugatós hang az olyan köhintés-szerű? Néha Kobold is csinál ilyet éjjel, de csak ritkán és egyet-egyet. Dokinéni szerint minden oké.

Márti: gyönyörűséges Anett :)

Kép

Kép
gabilany79

miert mennek ossze az elokek?-koltoi kerdes

KépKép
KépKép
mush589

Vera: hát persze! De én úgy emlékszem, hogy szóltál :roll: Még akkor, amikor nem volt biztos az időpont, hogy neked bármikor jó :wink: :)

Kép

Kép
gabilany79

mushnak fülis kép:
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mush! Szerintem ez az ugra-bugra még korai. Szerintem amikor már jól tud ülni.

zsebi_baba

Sziasztok!

Csak sikerült végigolvasni azt az ezer oldal lemaradást... :D

VERA! GABI! ZÖLDI! BOLDOG FÉLÉVFORDULÓT!!!!

Jurmine: Koszmó ügyben én beolajoztam a fejét fürdetés előtt és jól megdörzsöltem, aztán fürdéssel lemostuk és utána is jól átdörzsöltük. Elmúlt és azóta nem is jött vissza. Esetleg egy próbát megér a krémek előtt. Szerintem egy picit tessék egyedül hagyni! Meg kell szoknia az egymagában történő játékot. Nekem Domi öt hat helyen elvan a lakásban. Bárhol ott tudom hagyni egy fél-egy órára játszani. Persze mindig ránézek, de ha mindig mellette lennék….akkor…lakás…munka…felújítás….stb…ááááááááá!

Laura! Jókor jön a nátha! Fenébe!!!

Gabi: A párod egy jellem!!!! Miniszterelnöknek!!!!!!!!!!!!!!!

Orsi: Nyilván azért cicizik ennyit mert már nem elég neki. Miért nem adsz neki egy kis plusz kajcsit. Mi múlik két héten? Mi egy hónapja kezdtük a sinlacozást és azzal nyugodtan elvan, szereti, nem borult a napi kaják ritmusa, meg az én ritmusom se….így az ő ritmusa se..:)

Cili: Még egy ilyen torta és kikészülök!

Jobbulást Arninak!

Sarmon: Szerintem nem kell drasztikus fogyi. Én két hete figyelek. Ez azt jelenti, hogy nincs nasi és nincs esti kaja. Sok folyadék, no cukor. Többször eszem keveset, néha hatszor egy nap. Délelőtt általában csak gyümölcsöt eszem vagy gyümilét iszom. Eddig x-1.5. Tudom ez nem olyan gyors mint a 90 napos, de szerintem a tartós, szép, és megfelelő arányú fogyás talán életmódváltást kíván és nem 90 napot. Persze sok sikert a 90 napozóknak!!!!!!!!!!!!

Kép
mannababoca

Zöldi,8án a mi babamama klubbunkba jön valami nőci,ő tart majd vmi előadást,többek között erről is hogy szoptatás alatt miért NE alkalmazzuk a 90 napos,és egyéb ilyen Atkins-féle diétákat.Majd akkor okosabb leszek,és mesélek.
Én mindenesetre abbahagytam,de nagyon odafigyelve étkezem.
Ma a vérvétel leletet mutiztam dokinak,Írisz sajnos vérszegény is vasat és folsavat kell neki cseppekben adnom,én semiképp nem játszom ezzel hogy diétázgatok nagyban ,ő meg ezért nem fejlődik rendesen.Szarok egyenlőre a kilókra.De a kenyeret és édességet kiiktatom egyenlőre.
Milyen buli lesz Gabiéknál???Lemaradtam,én is megyek,vagyis én és a kis-nagy családom... 8) :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi: Szerintem Orsinak nincs elég teje. Ha elég lenne, babóca nem kérne enni két óránként. Bocsika.

Kép
mannababoca

Mi amúgy megvagyunk. Bár Domi ma meg vasárnap éjjel is fent volt 3szor-4szer. Nem tudom mi baja lehet. A többi napokon simán húzza 5-6ig egyben. Lehet, hogy a front, vagy rosszat álmodik. Szóval kipihentnek nem jelenteném ki magam. :D

Képzeljétek a vaterán sikerült eladnom mindent az új kecóból. Úgy örülök, azt hittem nekem kell majd vacakolnom a kipakolással. :wink:

A hétvégén megyünk a Cannes-i fesztiválra!!! :D

http://www.kaan.atw.hu/

Kép
mannababoca

Anyukám hozta keresztelőre.
Kép
Írisz csokor.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Musinak és a többieknek is :) (nemcsak fülcsisek)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
trombibébi

Zsebi! Ma feladom a csomagodat. Visszamaradt foglalásból még 2 trikóbody. Fotózzam?

Kép
zölddisznó

most nézem, hogy így kicsinyítve nem is nagyon látszik a fülcsi, úgyhogy még egy utolsó :oops:
Kép

Kép
trombibébi

Márti! Gyönyörő lányod van! A fiaidról nem is beszélve! :oops:

Lyndee! Jobbulást a kis betegnek! Szerintem csak szeretgesd, és egykettőre meggyógyul.

Andi! Nyugi! Álmában csinálja tuti, mert ha beteg lenne, akkor nappal is produkálna ilyeneket.

Musi! Ilyenbe? : Page Not Found
Amit Vera belinkelt, olyan? Szerintem (vagyis szakemberek szerint) kizárólag akkor, amikor már önállóan ül! És csak akkor, ha felállítva nem lábujjhegyezik, hanem lerakja a talpát.

[quote]O írta:lyanra gondolok hogy c-vitamin babáknak?van ilyen sztetek?

Lyndee! Cebion cseppek. C vitaminja egy hós kor után adható.

Kép
zölddisznó

Zöldivel egyetértve!!! Nem ültetjük amíg nem ül magától. Nem támasztjuk ki! Nem rakjuk etetőszékbe. Nem húzzuk fel állásba! Remélem elég konzervatív és rigorózus vagyok! :D

Kép
mannababoca

Gabi! Minden gyümit nyersen kellene adni. Almát is! ;)

[quote]O írta:rsi: Nyilván azért cicizik ennyit mert már nem elég neki.

Manna! És még ezer oka lehet: hőség, fogíny dörzsölése, anyahiány (ebben a korban jobban igénylik), több kell neki és így állítja be/növeli meg a mennyiséget. Nem kell mindjárt hozzátápi!
Persze ha több napon át csinálja, és mellette nyonyó, akkor simán jöhet a kanál.

90naposhoz: szerencsére ez maradandó, és szintén életmódváltozást generál, hiszen átáll a szervezet. Amúgy szerintem egyáltalán nem drasztikus, és mindennel egyezik, amit te írtál, csak még a tápanyagok is külön-külön mennek.
És hát a gyors kezdeti fogyás nem nehéz annak, akinek 30 körülvan (volt:) ) a testtömegindexe.

[quote] írta:n semiképp nem játszom ezzel hogy diétázgatok nagyban ,ő meg ezért nem fejlődik rendesen

Sarmi! Miért kéne, hogy a diéta mellett vas és egyéb ásványi anyag hiányban szenvedj, és ezáltal a babád is? Valószínű te eddig sem ettél megfelelő mennyiségű vasat, vagy rosszul köti meg a szervezeted és ettől vn bébinek is vashiánya. A kettő nincs összefüggésben.

Kép
zölddisznó

[quote]N írta:em húzzuk fel állásba!

...de engedjük, ha felnyomja magát!

Kép
zölddisznó

Zöldi: Én csak azért nem kezdtem bele a 90 naposba, mert bár mindenhol azt írják, hogy nem jön vissza utána, nekem négy ismerősöm csinálta végig és mindenkinek visszajött, sőt volt akinek több. Lehet, hogy nem egy héten belül, hanem egy éven belül, de visszajött.

Nekem amúgy drasztikus, mert a csak gyüminapot nehezen bírnám. Egyrészt sajnos nem is szeretem ennyire a gyümit, másrészt én nem tudok ilyen koncepciózusan odafigyelni a napi étrendre. Szóval minden tiszteletem!

Kép
mannababoca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?