Új privát üzeneted érkezett!

Anikó,
drukk, mára biztos baba lesz belőle :)

Nagyon szépek a babák!

Én meg itt irigykedem Lénára, hogy ilyen jó alvó éjszaka :)

Szofi,
remélem Nálatok közben javulgat a helyzet, mert akkor reménykedhetek én is.
MOst aludtam kb. 3 órát, amíg ő is, aztán peluscsere, szopi, bár most sztm nem evett túl sokat, de böfi volt (a kórházban mondták, hogyha min. 25-30at betermel, akkor tud büfizni).

Lányok,
az mitől lehet h darabos a széklete? Nem folyós, hanme picit túrós? (már bocsánat).

Bocsánat, asszem most érdemi hozzászólásaim nem lesznek, csak sok kérdés... :? :shock:

emese1979
 
 


sziasztok

gyors kerdesem lenne csak,mennyit szopiztok egy nap ml-ben osszesen? tudom,hogy minden baba mas stb,de azert erdekelne korulbelul....
es egyszerre mennyit?

koszii
:oops: :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Maumau, kilónként 150 g a baba szükséglete 1 nap min. Ha az megvan, semmi ok aggodalomra! :wink:

Emese, a kaki normális, ha ilyen. Egész addig ne aggódj, amíg nem látod, hogy TELJESEN híg, és nem is darabos egyáltalán. Vagy zöld. Vagy habos. De nekünk már zöld is volt, akkor sem volt semmi baj. Szóval no para!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyors bekukk. NAGYON KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT!! :)

MI IS MINDEN JÓT KÍVÁNUNK A LEGÚJABB ANYUKÁKNAK ÉS BABÁJUKNAK! :)

Visszaolvasni még nem volt időm. Kicsit besűrűsödtek a dolgok. Most van egy pályázatbeadás, és közben II-an segítenem kell annak, aki helyettem dolgozik -kvázi én dolgozom.. Szóval zajlik az élet.

Szombaton du. saját felelősségre hazajöttünk -már totál kivoltam én is, és a gyerek is. Átjáróház volt az egész gyermekágy. Volt ott minden... 2,5 nap alatt semmit nem tudtunk pihenni. AZ, hogy én nem, az egy dolog, de a gyerek már teljesen kiborult. Azóta happy minden. Eszik, alszik. Éjjel ugyan kiságyundora van. 4-5 óra alvás után csak közöttünk, a nagyágyban hajlandó megmaradni. De ott persze alszik tovább szopi után. Nem semmi a kiscsaj...
Szerencsére van tejem, bőven. Olyan a kisasszony,mint egy szivattyú...

Tegnap negyedórát kitettem levegőzni. Előtte is aludt, kint is, és utána is. Mintha semmi nem történt volna vele... :)

A szülést majd leírom. Mondjuk, 2 mondat az egész. 3.50h-kor becsengettünk a szülőszoba ajtaján, és kb.4.50h-kor (azért kb., mert elfelejtették megnézni az órát... -így 5.00-t írtak a papírra, de végülis tök mindegy...) megszületett Boró. Gátvédelemmel. Tehát a szülés rövid volt, de piszok intenzív! Az utána következő utófájások meg kb.olyanok, mintha mégegyszer szülnék, csak nem látnám a végét.... (Ok., hogy mondták nekem, minél többedik baba, annál vadabb, na de ennyire?!... Na mindegy. ezt is túléltük...)

Most mennem kell. Majd jövök, ha tudok.

Kép
szkitty
 
 


Barba

GYönyörűek a gyermekeid!

150 gramm? Nem tudom nekünk megvan e. Ma este megint mérlegelés. Remélem felfelé mozdul a súlyuk.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Köszi csajok :wink:

Én nem mérek minden evést, csak néha egyet-egyet, de tegnap pl. 120-at vacsizott, így nyugodt vagyok :D
Azt hiszem egy héten csak egyszer fogom mérni, ha az oké, akkor nem aggódok.

Nálunk most mind a 3 gyerek alszik és apa is, így asszem megyek csatlakozom én is :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Anika
akkor majd ahogy nőnek látjátok, hogy 2 tojás vagy nem két tojás. AZt hittem egyszerűbb ez a kérdés...

ENgem is egyből ctg.re raktak, de csak 10 percre. Utána mehettem a kádba. Ott meg kézi szívhangmérőt néha odarakták a hasamhoz.

Egy vérzésmentes hét után ma újra beindult. Nem is értettem ezt a kimaradást, de a védőnő azt mondta, hogy 2. gyereknél már normális.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Megvolt az első combosabb éjszaka... S fél háromkor evett, de utána nem nagyon aludt vissza. Kétóránként kaja, közben szötymörgés, forgolódás, nyöszörgés, stb. Aránylag lassan kaptam magam össze reggel :? .

Kérdés a kétgyerekesekhez: nálatok hogy alakulnak az étkezések? Úgy értem, az idősebbik reggelije, ebédje, stb. Nálunk vhogy mindig akkor riaszt S is... és ha fél kézzel össze is hozom a dolgokat, közben minimum egy fő bőg valamiért :). Meg ki hogy hozza össze a napokat úgy nagy általánosságban?
kalloni
 
 


Kalloni
Nálunk Kolos 6-fél 7 körül szopizik, visszaalszik, így amikor Maja ébred 7 után simán el tudunk készülni, megreggelizni, mire felébred 9 körülre.
Aztán akkor megint szopi, ami után ebéd előtt ébred, amikor szintén megszoptatom. Igy vagy alszik mikor mi ebédelünk, vagy nézelődik. Ma pont úgy jött ki, hogy szopizott míg Maja evett.

Nálunk az esti menetrend a neccesebb, mert 7 körül szopizik általában és utána olyan mélyen bealszik, hogy szegény csak akkor ébred fel szinte amikor vetköztetem a pancsihoz, vagy rakom bele a vízbe. Igy ő Maja után fürdik, Apa altatja Maját, addig én szoptatok, ha Maja már alszik, akkor beviszem a szobába. 9 körül szokott ágyba kerülni.
Szóval lehet jobb lenne, ha 7 körül fürdetném, és ő ezután már menni aludni... Nemtom...
pumuklii
 
 


Barbapapa!

Üdv itt újra!!!Gratula a babához!!!Nagyon szépséges!!!!Ha gondolod beteszlek a tábliba! :wink: Csak szólj!

Kitty!
Akkor jó hamar hazamentetek!Az várható volt h gyors lesz! :wink: Nem is gondoltam h utána viszont ennyivel rosszabb :shock:

Na nálunk is "szar" helyzet volt.már akkor gyanítottam amikor reggle fehér ruhát adtam rá.kaja elején olyat rottyantott...nem bírtam a szagát így gyorsan peluscsere...de vittem is egyből a csap alá :lol: :lol: A ruha megúszta...viszont utána bukott...szóval mégis ruhacsere :lol: :lol: most meg nem akar aludni,csak kézben van el...jön vissza a meg nem emésztett tej...már megint túl sokat nyakalt be :roll: Én meg ennék...de így nehéz!

És akkor még nincs is másik gyerek!Hát én se tudom h neki hogy adnék...mikor magamnak is alig tudom a kaját szervírozni!Csak én nem sírok érte :wink: :lol: (még 8) )

annus11
 
 


Az a baj ezzel a rendszertelen evéssel, hogy nekem pont annyi van amennyit eszik nem tudok lefejni és ha össze vissza eszik akkor sosem annyi amennyivel jól lakna.

Most a köldökcsonkkal küzdünk, mert úgy néz ki gyereksebészet lesz belőle, mer nem akar leesni.

A mi éjszakánk is nehéz volt, 11-től hajnali 4-ig fennt volt és üvöltött, néha néha visszaaludt de nem sokáig tudott pihenni annyira dolgozott a pocakja.

Megyek kipihenem az éjszakát.

KépKép
harhaj
 
 


Pumukli!
Szerintem fürcsizhet 7kor!Nálunk is ahogy kijön az esti kelés úgy fürdetünk!Mert semi kedvem 9kor fürdetni....

annus11
 
 


Mi jövő héten megyünk újszülött ortopéd szűrésre. Nem írt senki ilyesmiről. Csak minket boldogítanak ezzel, nem kötelező?
pumuklii
 
 


Kitty: üdv itt! Én is menekültem a kórházból. Egyszerűen röhej, hogy nem hagyják pihenni az embert... :x

Kalloni: nálunk ugyebár flexibilis az evésidő. MEg hát itthon van az apja is, úgyhogy ha TÜci nagyon szenved, hogy enni akar, akkor legfeljebb megeteti az uram.

Kép
Kép
tinu
 
 


Maja fürdik nálunk 8-kor, fél 9től altatás kb.
De ha 7-kor lefekszik akkor már 10- fél 11 felé kel. Mondjuk az még jó is, mert még ébren vagyok.
pumuklii
 
 


Pumukli: hogy ne lenne kötelező! Nekünk júli végére van időpontunk! :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu
az már nem igazán újszülött szűrés :-) Gondolom az volt az első időpont...
Majával 2 helyre is kellett menni, erre az újszülöttesre, meg a Tűzoltó u-ba koponya-has-csipő UH-ra. Szerencsére az utóbbit már nem fedezi a tb, így az nem kell.
pumuklii
 
 


Hali!

Én sem pihentem a kórházban, de ez volt a legkevesebb... :) Danó legalább jó helyen volt, ő pihent... :)

Kitty, de jó, hogy újra itt! :) Akkor a 3.-nál már én is fogok komoly összehúzódásokat érezni vajon? Mert egyik fiúnál sem volt vészes...

Napirend: Mivel Danó elég rendszeresen eszik, kb. be tudom osztani, hogy mikor kivel foglalkozom. :) 6 körül szopi, akkor nagy fejés is van. Legközelebb 9kor szopi, kisebb fejés. Ha 9 körül (vagy bármikor előtte) Samu már nagyon ébren van, akkor az ő reggelije az, amit előbb szervírozok, aztán jöhet a szopi. (Ált. így szokott lenni.) De már olyan is volt, hogy nagyfiú nagyon aludt még 9kor, hát nem vertem fel. Szopi-fejés után már fent volt, akkor ő volt a 2. Ebéd 12 körül van nálunk, Danó rendszerint azelőtt eszik, hogy elindulnánk Samuval ebédelni a földszintre. Akkor ő fent marad az emeleten, és csak Samuval ebédelek. De már volt olyan is, hogy le kellett menni Samuval a földszintre korábban, akkor odakészítettem neki a kaját, bele az etetőszékbe, ő evett, én meg feljöttem megetetni Danót. Lementem, és Samu addigra szépen mindent eltűntetett. :lol: Igazi evés Samunak ezen kívül már csak a vacsi, azt vmi hasonló módon igazítom szopihoz. De ilyenkor szokott nagyszülőkre bízva lenni, mert 6 körül jönnek haza a munkából, szóval az este ebből a szempontból már könnyebb. Fürdés: Samu először, lefektetjük. Ilyenkor van Danónak már sűrűbb etetése és ébrentartása, úgyhogy ügyeskedünk. Amikor ő elaludt, Danó még eszik 1x, aztán fürcsi, kicsi szórakoztatás, még egy kajcsi éjfélkor - ez a nem-szopis kajálás - rendes szopihoz már fáradt lenne, de jó sokat eszik, hogy aludjon nagyot... :lol: , aztán ALVÁS reggel 6ig. És jöhet minden elölről. :) Nálunk jól működik, tuti van, akinek nem tetszik, de nekünk így jó. És Danó is boldog baba. Meg Samu is, akivel így ugyanannyit tudok foglalkozni mint annakelőtte. :wink:

Alszik a nagy, húzok innen. Kicsi mindjárt eszik, azt hiszem, aztán alszunk mind. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Nekünk nincs ortopéd szűrés. De van sok egyéb. Pl. szemészet, fejlődésneurológia, meg ilyenek.

Hasi és koponya UH-ra nektek kell menni?

No, tényleg mentem.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


De jól hangzik ez az éjféltő 6-ig alvás.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Fruzsinál az UH-kat és a csípőszűrést megcsinálták a kórházban, mivel nem teljesen oké a csípője, jövőhéten megyünk kontrollra.
Ma konduktornál voltunk, jól láttam, Fruzsit is tornáztatni kell, ugyanaz van, mint Zsófival volt.

Napirend: mivel tudom, hogy Fruzsi mikor eszik, így könnyű a dolgom. Eszik reggel hatkor, tízkor, kettőkor, este hatkor és tízkor. Hatos kaja után vagy közben ébred Zsófi is, szopi után ő is eszik, a többi evést meg nem befolyásolja az etetés. Este közvetlenül egymás után fürdenek, Zsófi kilenc fele alszik el, Fruzsi 10-kor eszik, aztán vagy elalszik, vagy nem :roll:
Vendég
 


Hű, köszönöm, megnyugtattatok :). Egyrészt azért, hogy még közel sem mindenki csinálja egyedül az esti menetet, másrészt azért is, mert még nincs mindenhol kőbe vésett időrend :). Nálunk (minden erőfeszítésem ellenére) sincs még. Van, hogy már kibírja a 3 órát, de van, hogy másfél óra után keresgél. Másfél órán át meg nem bírom üvölteni hallgatni. Igyekszem legalább a két órákat betartani, de kis időengedményeket kaphat, ha nagyon szétcsúszott. Illetve olyan is van, hogy kaja után böfi, csuklás, stb. miatt felzaklatódik és olyan erővel bömböl folyamatosan (semmi hasfájás, ez egy kitartó és vad üvöltés), hogy csak egy mell érzete nyugtatja meg. Egyszóval még tart a káosz, amiben úgy érzem igyekszem ösvényeket vágni vm fény felé, több-kevesebb sikerrel :).
6 hét, 6 hét - mondogatom magamnak, addig csak egyszerűbbek lesznek a dolgok :).

Panndi, licitáltam a cuccokra, köszönöm szépen :)!!

Nekünk 6 hetes korában kell menni csípőszűrésre, a többi UH-os ellenőrzés fakultativ. De a nőgyógyászomnál van mindenféle UH, lehet, hogy ott megnézetem majd S-t.

Este asszem kicsit rágyúrok az ébrentartós módszerre, jó volna egy fokkal alvósabb éjszaka...
kalloni
 
 


Sziasztok!

Köszi a marasztalást, nem is tudtam hogy van még olyan aki nem szült meg rajtam kívül és májusi :)

Annus
Akkor még ne törölj a tábliból!

Olvasó üzemmódban leszek! :)

Krém

39+3
(már a vonalzóm is eltünt)
krém
 
 


Sziasztok!
Ezt Ági blogjában találtam!

Üdv!

Örömmel jelentem be, hogy megszületett Ármin, a nővérem második gyermeke. Ági kért meg, hogy tudassam a jó hírt ólvasóival.

A kisfiú négy kilóval jött a világra, vörös, göndör fürtökkel.


Nagy gratula Ágiéknak!!!!!

Lányok én már bolond vok.Szerintetek létezik olyan hogy esetleg sárgább Hanna mint volt,?De már lehet én látok rémeket.Csak még a véreredménye sem jött meg,unalmamban meg nézem a picit.Ráadásul tetőzi hogy bealudt a szopiba.Most tiszta para vok.Mindjárt kiviszem a természetes fényre.
Megyek is,mert már tiszta idegbeteg vok.
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Krém! Hát igen, itt vagyok még én is 40+4. Bár már csak holnapig egyben. Tovább nem hagynak. Szóval ne tűnj el, vannak sorstársaid, és lesznek szinte egykorú babáink. Ez is számít még az ennyire piciknél. Hiszen mire mi megszülünk vannak itt 4-5 hetes babák is. Ők meg már igazi nagylányok, nagyfiúk, lassan beálló napirenddel, stb. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ági! Ha már így Anita jóvoltából közvetette megtudtuk a hírt, nagy gratula nektek, jó egészséget!

Anita! Szerintem is vidd egy kicsit napoztatni, persze mértékkel. Meg tudod, tedd cicire ahányszor csak lehet! Kérdezz meg valakit, aki nem látta Hannát 1-2 napja, hogy lát e rajta változást. Ha mások szerint is sárgább, akkor megnyugtatásként vigyétek el az orvoshoz.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Nem tudok írni... :oops: Szóval közvetve tudtuk meg a hírt. Ezt akartam leírni. :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan gondoltam bejelentkezem,hogy élünk,vagyunk.
Még rendszeresen jönni nem tudok,mert ezerrel küzdünk a napirenddel és a szopival. Ha Panndi és Mozza módszerei poroszosak,akkor az enyémek észak-kóreaiak. :lol: De sebaj. Ha működik,akkor megérte,ha nem,akkor legalább megpróbáltam. Ma volt az első nap,hogy az alvásidőkben szépen elaludt különösebb sírás vagy altatás nélkül.Ez szuper!!!!! Sőt eddig hiszti sem volt.(Így hívom a több órás vég nélküli bömbölést,amikor csinálhatok vele akármit,semmi sem segít-erről panaszkodtam nektek korábban állandóan)Ezt gyorsan lekopogom-kopp-kopp-kopp. Élvezi a sétákat,nem is alszik el mindig közben,aranyosan nézelődik felfelé,és úgy fest látja már a különbséget,mikor árnyékban és fényben megyünk.Annyira aranyos. A hasijára vettem az Infacol helyett Espumisant.Azt mondták a patikában, hogy ez erősebb kicsit.Hát nem tudom erősebb-e,de olyan jóízűeket pukizik tőle.Egész hosszúakat is.De nem kaki,mert a pelusba semmi sem megy. A nagy baj,hogy apadok. Semmi sem akar használni. :cry: Mindent kipróbáltam már.Semmi.Ma este még felhívok egy szopi tanácsadót az LLL ligától.Ha ő sem tud segíteni,akkor kénytelen leszek pótolni tápival.Bár minden porcikám tiltakozik ellene.De ma is csak akkor sírt keservesen,mikor a két mellből(mert egyből már nem tudom etetni) 90g-ot tudott szopizni.És aztán hiába fejtem.Ha 2g lejött nagy szó.Pótoltam a korábban lefejt és lefagyasztott tejjel.De az a készlet is véges. :cry: Ez van velünk.
Emese!!!!Üdv itthon!Ne haragudj,hogy nem tudtam visszaírni,de még csak lavírozok a napok közt.Örülök,hogy nem vacakoltak veletek és elengedtek.
Kérdezni szeretnék: A lefagyasztott és kiolvasztott tejet,ha több kisebb adagban szeretném odaadni,akkor meddig tarthatom a hűtőben.Kiolvasztva kibír 24 órát?
Na futok,mert sétálni megyünk.Puszilok mindenkit!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hello Anika! Remélem minden ok! :wink:

A tegnapi éjszakát hagyjuk... :?

Nem értem én ezt a hasfájós dolgot... Mi a francot lehet tenni ellene? :roll: Meg egyáltalán miért 2 napja fája a hasa? Van valami összefüggés esetleg a tejjel, úgyértem erősebb a tej? Mert én tutira nem eszek semmi puffasztót, még 1 szem cseresznyét sem szedtem le a fáról...

Kép

Kép
adraci
 
 


Ja és azt álmodtam, hogy vigyáztam Petrus gyerekeire, de valahogy nem ketten, hanem hárman voltak. :D

Kép

Kép
adraci
 
 


Panndi! Küldtem privit!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Helló, Krém, Kutyafüle!
Örülök, hogy maradsz, Krém, és annak is, hogy alakulnak a dolgok, Kutyafüle!!! És mik az É-Kóreai módszereid? :) Hidd el, ha nem lesz elég a tej annak ellenére, hogy te mindent megteszel, akkor nem lesz tragédia az sem, ha adni kell pótlást Rikinek. Samu is kapott, és mégis gyönyörű-okos-ügyes... (na, de szerények vagyunk...) - legalábbis nekem. :)

Reny,, neked meg már alig van hátra akkor! Nem éreztél változást a napokban?

Hasfájás nem csak attól lehet, amit te eszel, Adraci! Egyszerűen vannak babák, akiknek még nem megy könnyen az emésztés, és fájdalmat okoz nekik. De a fejlődésükkel együtt változik, már hamarosan elmúlik. Kitartás! Az álmod meg vicces. :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri! Sajnos semmi változást nem érzek. Nagyon jól érzi magát a pocakban, rengeteget mozog, mintha soha nem akarna megszületni. Néha érzek kisebb görcsöket, meg folyamatosan van ez a zsibbadás-nyilallás a combomban, de ezek megvannak hetek óta. Az orvos szerint ne nagyon reménykedjek, ha már egyszer terminusig nem indultak el a dolgok. Na de holnap meglátjuk. Haza nem jövök, csak gyerekkel, ez már biztos. Az, meg, hogy mi módon érkezik a kislányom az orvosok döntése lesz.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Adraci, a hasfájás sajnos jön, lát és győz... de elmúlik!!!! Bár az ember az első gyerekénél ezt nem hiszi el :). Pedig tényleg. Leginkább azt teheted, hogy szép türelmesen végigpróbálod az összes csodaszert és mire mindent végigzongorázol, a hasfájás is a múlté! Addig pedig együtt kell tűrni az életet :(. De csak három hónap előreláthatólag!! Szegény Petrus, ne akarj neki rögtön nagycsaládot... :)))))
kalloni
 
 


A Mecsek Bébi teákkal van vkinek tapasztalata? Azt a babának kell adnom, vagy én igyam?
köszi!!

emese1979
 
 


Na, végigolvastam -így estére...

Rota v. elleni oltás: hallgassatok Petrusra! ;) Amúgy nekünk is azt mondta a gyerekdoki, hogy tök felesleges, csak pénzkidobás. Ezerféle variáns van, és ez csak egy ellen jó –ha jó…

Pingi! Most nagyon szemét leszek, tudom, de szerintem igenis enged el néha Apát. Ok., hogy nálatok ez az első gyerek, és én ugye a saját páromból indulok ki, Ő már bedilizett volna, ha ennyi ideig összezárva kellene lennie a kis családjával… Szerintem egy-egy óra kimenő még nem ártott meg senkinek… Még mindig jobb, mintha kitör rajta szülés utáni depresszió. :wink:

Dóri! Az első kettőnél szinte semmit nem éreztem a méhösszehúzódásokból. Bazsinál már rendesen. most meg... Mondták az ismerősök, hogy egyre rosszabb lesz, na de ennyire? De nem akarok senkit elkeseríteni.. Ráadásul nem érdemes fájdalomcsillapítót kérni rá, mert akkor pont azt éred el, hogy nem húzódik össze a méh,illetve sokkal lassabban. Szóval: tűrni kell. -Meg is mondta a gyermekágyon a nővér, hogy "ja kérem, mit akar maga a 4. gyereknél?" -kösz... Viszont jó hír: ugye csüt. hajnalban született Boró, vas. már nem is görcsöltem. (Addig meg széttéptem egy lepedőt –még szerencse, hogy az még kórházi volt…)

Szűrővizsg.ok: Lsd. Panndi :) -u.ott szültünk… Nekem senki nem mondta, hogy bárhová el kéne cipelnem a tökmagot...

Panndi! Nektek is csak 10nap múlva lett szül.ak.kiv.tok? Nem lehet ezt v.hogy felgyorsítani? Régen Apa fogta a kórházban kitöltött papírt, elsétált a VI. ker. önkorihoz, és 10perc múlva kisétált a gyermek szül.a.k.kiv.val... Azért lenne érdekes, mert ha péntekig meglenne, már a mostani fizetésével jönne egy kis+pénz...

Tinu! Kösz az 5letet TAJ kártya ügyben!
Akkor beküldöm a férjecskémet majd. A Teve utcában kell most is intézni?

szopi: biztos én túl laza vagyok, de bevallom, soha semelyik gyereket nem mértem, és mindegyik csak szopizott fél évig… Egyik sem kapott soha cukros vizet, és nem száradt ki!!! -A végét a kórház gyermekágyas osztályának szántam, hisz’ úgyis olvassák ;)

Szerintem minden gyereknek más az igénye, és ha agyba-főbe méricskézitek, csak Ti fogtok becsavarodni, amitől nem lesz tejetek, és akkor valóban gond lesz majd…

Petrus! Az én Bencém is – anno- olyan volt, mint a túrórudi J :)
A gyermekorvos –az akkori- kitalálta, hogy egy hónapig nem ehetek semmit, amiben tehéntej-fehérje van Kibírtam, bár szörnyű volt. Nem jött be. Aztán egy hónapig semmilyen citrusfélét. Ez sem. Aztán semmi húsfélét. Na, az sem. Aztán semmi olajos magvat. Ez sem. Utána még v.mi volt-erre már nem emlékszem. 5. hónapos korára totál elmúlt! Szerintem egyszerűen kinőtte… 8)

Tinu! Totál egyetértek Veled! Minek ez a sok beavatkozás, mikor a csapból is az folyik, hogy szüljünk természetesen (mármint akinél semmi komplikáció nincs…). Nálam ugyan „végig” fennmaradt most a CTG, de csupán azért, mert elfelejtették levenni (nem volt idő rá) –kissé gyorsan jött Boró… Aztán mikor megszületett, akkor tűnt fel, hogy ottragadt… :)
Viszont sem borotválás, sem beöntés, sem egyéb beavatkozás nem volt. Minden ment magától. Leszámítva azt a hülye tűt, amit „biztos-ami biztos alapon” belémnyomtak (szerencsére szülés után kiszedték belőlem...) ha v.mi komplikáció lenne, gyorsan tudjanak lépni.. –ez v.mi hülye új szabályzat a kórházban… Az meg, amit Annus írt, hát azt el sem hinném, ha csak úgy hallanám! 2009-ben fekve vajúdni 12 órán át?!? Ez brutális!!! Mikor mindenki tudja, hogy a gravitáció mennyit segít. A CTG-t meg ülve is lehet csinálni... Meg ha rá vagy kötve amúgy is, akkor ha bármi nem okés, úgyis rögtön ugranak... na mindegy. (lehet, ha hagytak volna felkelni, simán megszülöd Izát. De ez most már mindegy, a „lett volna, ha” már nem számít…) Mint azt sem értem –és tudom, már többször leírtam itt is-, hogy miért van az, hogy csomó helyen automatikusan burkot repesztenek, meg bekötik infúzióban az oxitocint, meg még az elvi lehetőségét sem adják meg annak, hogy gátvédelemmel szüljön a kismama, és még sorolhatnám… Szóval én úgy veszem észre, hogy kicsiny országunkból sok mindenről beszélünk, meg előadjuk, hogy x kórház meg y orvos milyen modern gondolkodású, meg a természetesség híve, stb. –a valóság viszont totál más!!!! :twisted:

Kép
szkitty
 
 


Jaj, de lökött vagyok, szívből gratulálok, Ági, Isten áldjon benneteket!

Mecsek teát nem tudom, de sztem a babának. :?:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


CTG: rajtam is volt, ha jól emlékszem. Annyira zavart, hogy nagyon nyomott és amúgy is nagyon fájt, úgyhogy legszívesebben lerúgtam volna.

Nekem asszem nem volt hosszú szenvedésem így elsőre, mert 12-kor kezdtünk el átsétálni a kórházba és 16 órakor megszületett Marci, és azt hittem, hogy jól tűröm a fájdalmat, de a fájásaim olyan brutálisak voltak (amíg nem kaptam epidurált), hogy majdnem elájultam sétálgatás közben és hányingerem is volt. Szóval nekem a járkálás nem jött be. Ültem is görnyesztett háttal vagy fél órát (az epidurál bevezetése alatt) -az is nagyon nagy szenvedés volt. Szóval nekem a fekvés jött be.

Ja és köszi a hasfájós tippeket. :wink:

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok

Ez a nap... :shock:
Volt ma minden, öröm is bánat is.

Öröm: interneten keresztül rendeltem meg fotókat, és jött róla az email, hogy elkészültek lehet menni érte. Így mivel meglepinek szántam, apa vigyázott Nórira, én meg kocsiba "pattantam" (megjegyzem a pattantam szó igencsak erős kifejezés!!!), és elmentem értük. Nem lettek kész, vagyisa futár még nem ért velük oda, de akkor már beugrottam a Tescoba, a henteshez is, meg csekket is befizettem a postán. Tök jó volt kimozdulni. :lol: :lol:

Bánat: kezd csökkenni a tejem. :( Ráadásul az egyik cicimet egyáltalán nem tudom odaadni Nórinak, mert annyira fáj, hogy sehogy nem bírom ki amikor szopizza, és a feszültség egyikünknek sem jó. A másik cicimet is kezdi szétszadizni, de az még néha használható. (van Garmastan kenőcsöm, egyenlőre nem vettem észre hogy használna...)
Gondolom ennek is köze van ahoz, hogy tejem alig van, van hogy össz 20-30 tudok kifejni a kettőből. Az meg édes kevés. Így az egésznapi kínlódás után délután bekövetkezett: gyerek anyja karjaiban ordít és tömi a kezét a szájába (egyértelműen éhes), anyja meg a könnyeivel áztatja a kis csöppséget, és közben a bocsánatáért esdekel, hogy nincsen elég tejcsi. Szomorú és megható jelenet.
Végül ezt apa megszakította azzal hogy készített tápszert, és bár a zsigereimmel is tiltakoztam ellene, adtunk neki. (És úgy érzem ez máskor is be fog következni, 1. mert nincs elég tej akárhogy is szeretném ha lenne, 2. mert éjszaka ez egy nagyon gyors megoldás 3. mert látom hogy Nóri szereti és jól érzi magát utána, 3. mert nagyon oda kell figyelni a gyarapodására, és ingadozó ill. kevés tejcsio mellett ez nehéz...)
A gyerkőc egyből elhallgatott, érezhetően elernyedt a teste a megkönnyebbüléstől, és anya is újra bőgött, hogy végre nem kínlódik a kislány.
A dolgora rájön az, hogy valószínűleg egy-két napon belül tönkre fog menni a fejő motorja, mert néha alig akar szívni. :cry:

Most épp alszik Nóri, szerintem nagyot fog szundizni, mert egész nap üvöltött az éhségtől.

Hát ez volt ma velem.
Kicsit magam alatt vagyok.
Bocsi hogy idepofátlankodtam panaszkodni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Kitty: ó én elengedem ám apát, ebből nincsen gond. Csak (ha ezt még a kolegás bowlingos dolgora írtad), nagyon nem jókor, nagyon nem jó embertől, nagyon nem jó stílusban történt ez a meghívás, és hát leírtam azt is, hogy konkrétan ezekkel a körülményekkel azt érzetem, hogy engem aláznak meg. Na mindegy, mert amúgy tényleg elengedem, vagyis nem is elengedem mert ez olyan fenyítősen hangzik. Egyszerűen megy ha akar. Szokott is! :wink:
És amúgy apa is az én állásponNa, nem ragozom.tomon volt, tehát itt nem az volt a gond hogy ő menni akar én meg nem engedem el. Ő nagyon sokat dolgozik amúgy, nincs fix munkaideje, és negatívban nincs, tehát inkább többet dolgozik mint kevesebbet sajnos, akár éjjel is hívhatják stb...de hát ebből élünk elfogadjuk. Viszont már a várandósság elején tudta, hogy az első hét szent lesz ha megszületik a kislánya, akkor 3-an leszünk itthon, és összecsiszolódunk.
Pl csinált a haverokkal egy "tejfakasztó party-t", ami állítólag nagyon jól sikerült, ahogy így mesélt belőle olyanok lehettek ezek ott 10-15-en mint a gyerekek. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Ági! Gratulálok Ármin szletéséhez!


Reny! Szorítok Neked holnap! Bizz magadban! Én egyáltalán nem éreztem, hogy kitágultam. Még nálad is bármi lehet!

Viranka! Mellgyulladásnál sok meleg zuhany, meleg borogatás és fejés, fejés, fejés!!!!

kaki: Ha túrós, vagy zöld, habos, savanykás, az lehet attol, hogy gyorsan túl sokat eszik a baba és nem tudja jól emészteni. Áronnál is előfordul, hajlamos habzsolni.

Két napja egyedül vagyok napközben a két gyerkőccel,azota teljes káosz uralkodik nálunk. Egyszerre legalább ötféle dolgot kéne csinálnom. Más, két gyerekesek, hogy bírjátok? Alíz megszokott napirendje teljesen borult, kénytelen vagyok Áronhoz alkalmazkodni. Ráadásul Alíz tegnap elesett és csúnyán felszakadt a szája, azota folyamatosan bőg vagy hisztizik és enni sem tud. Lehet, hogy Áron érzi a feszültségemet, de nappal alig alszik mostanában és csak kézben érzi jól magát. Szerencsére az éjszakáink továbbra is nyugodtak és viszonylag hosszúak.

Kérdés: Van még valaki akinél a baba bőre nagyon száraz? Mit lehet vele tenni? Áronnak szinte az egész testén hámlik. A doki azt mondta két hete, ahol repedezett kenjem a fürdetőkenőccsel, de csak egyre rosszabb a helyzet.

Kép

Kép
hean
 
 


Utóbbi bejegyzésem a kapkodás miatt kissé zilált...bocsi.
De talán kihámozható! :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Lányok nem tudom jövök e ma még, de ha nem, akkor búcsúzom egy kis időre. Gondoljatok rám, és szorítsatok nagyon, hogy könnyebben menjen minden mint az elsőnél. A természetes szülésre már nem számítok, mert ugye azt mondták, hogy nem indítanak, és mivel magától nem indult el, ezért nem nagyon van más választás. Ha megérkezett a kislányom és már képben vagyok, akkor küldök sms-t. Sziasztok.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Hean: nekünk kifejezetten a hámlásra / bőrszárazságra írt fel a dokinő babaolajat, patikásat. Azt mondta, ott ahol hámlik a bőr és száraz , illetve a hajlatokat is!!, ott fürdés előtt kenjem be jó alaposan egy vatta segítségével. Mire fürdés lesz addig beszívódik amennyi kell, és ápolja a bőrét.
Sőt! Nekem az első napokban a lányom talpa is hámlott, és én azt fürdés után is bekentem vékonyan és úgy adtam rá a rugit, gyönyörűen helyrejött! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Reny: +++++++++++++++++ Millió drukk neked.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Emese,Anika,Kitty,Ági,Barba és Minden kismama,aki az utóbbi napokban szült:Sok boldogságot,és jó egészséget kívánok!

Mi még mindig szenvedünk a szopival,nincs elég tejem, és nem tudom nézni,hogy üvöltsön órákig... :oops: :( akkor jön a tápszer.
Tudom,hogy rossz felfogás,de jobban aggódnék,ha nem kapna elég kaját,és nem hízna,esetleg fogyna Hanna.

Mi is megyünk orthopédiára,,mert kicsit feszes a csípője a Drágámnak,de adokinéni azt mondta,nincs ok az aggodalomra,mert nem vészes.Inkább csak nézzék meg,én akkor leszek nyugodt.

A születéstörténettel még én is lógok,de sajna csak később lesz.
Már úgy szeretném,ha beállna a szopi,és nem kéne ezen görcsölnöm.
:?
Jóéjt!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Nekünk 6 hetesen kell mennünk csípőszűrésre és hasi és koponya uh-ra. Azt hittem ezek kötelező vizsgálatok. Anno a MÁV-ban a kórházba hívtak vissza minden babát elenőrzésre.

Kép

Kép
hean
 
 


Nekünk is az A-vitaminos patikai olaj vált be hámlásra! Ez a fürdőolajunk nekünk is. Érdemes kipróbálni! :wink:

Reny, hajrá! Drukkolunk, hogy minden jobban menjen, és jobban is fog!

Jó éjt, mentem fél kézzel fürdetni... :?

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Mi a kh-ba megyünk vissza az UH-kra. Én is azt hittem, ez kötelező. De a csípő az remélem, nem az, mert arról 1 szó sem esett... :roll:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jó reggelt!

Nekem a kórházban mondták,hogy kötött a csípője,így itthon írt beutalót a dokinéni(Újpest,Görgey u.).Az uh-ra nem mondott semmit,de a Madarászba kaptunk beutalót.
Sztem inkább nézzék meg időben,akkor később nyugodt vagyok.
Kisdrágám ma éjjel 2-től 7-ig alukált.Amióta itthon vagyunk,ilyet még nem produkált. :)

Dóri!El is felejettem :oops: ,jobbulást az újjadnak!!!!

A keze-lába picit még hámlik,én is popsikrémmel(védőnő mondta)kenegetem.De a mellkasa már helyrejött.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: