Új privát üzeneted érkezett!

Friss kép
Kép
Vendég
 


Süti
Ricinussal vigyázz! Méhösszehúzódásokat válthat ki!
Székrekedésre nagyon jó a Laevolac szirup, azt ehetik kismamik is.
Vendég
 


Köszi Kriszti.

Akkor ez matrac vevés elég két esélyes dolog, előre nem is nagyon lehet tervezni melyik válik be jobban.

Mondjuk ezek tudatában a kókusz sokkal szimpatikusabb.
Vendég
 

 
 

Mabe, csini poci :)
Vendég
 


Mabe, nagyon csinos pocakod van!!! :)
Boboka bizony két esélyes... majd az illetékesek eldöntik, hogy szeretik e :)

vicger
 
 


Mabe szép pocid van,és milyen vékony vagy még mindig.

Nekem a doki a Tardyferon Fol-t írta fel és abban van hidrogénezett ricinusolaj.Amúgy se volt székrekedésem,de mióta ezt a vasat szedem,még annyira sincs,sőt.

sutimano76
 
 


Erika, Mabe: szépek a pocitok... :)

Raktam fel a picasra képeket, a készülő Dóra-szobáról... :)

Utólag vettünk másik bordűr csíkot, de nem lett elég... és kipótoltuk az "eredetivel"... ahova az narancsos került... oda fotelt akarok rakni... :)

Jaa és nem is dicsekedtem még... :) múlt héten megjött a szopipárna, amit rendeltem a neten... nagyon jó! Nagyon kényelme! Remélem a babám is ennyire fogja élvezni, mint én... :D :D :D
vikiviktor
 
 


Sziasztok!

Gyorsan végigolvastam, de túl sok maradt ki, elnézést, akinek nem reagálok !!! A szüleimnél vagyunk, Lillával bekéredzkedtem a helyi oviba délelőttönkéntre, ma voltunk ismerkedni délután, ő volt az utolsó, és nem akart hazajönni ... holnap 10re megyünk délig maradhatunk, kiváncsi vagyok, hogy fogom hazaimádkozni :)

Zsófi: drukk 1000rel ... jó lenne hírt hallani rólad
Erika: csini poci !!! :)
Kriszti: szuper ügyes vagy kilók ügyében, priviben kérek tőled majd tanácsot :) (múlt szerdán 6 kiló +nál jártunk, most nem tudom mérni, de annyira nő a hasam, hogy az én magasságomhoz, már most bálnának érzem magam ... és mi lesz még 2 hónap múlva

:shock: :shock:

Flora: nekem az AVENT olajspray jött be, most sem csikosodom, és igen, amikor ráfújod a pocira, olyan, mintha babaolajat kentél volna rá, viszont kb 10 másodperc múlva már semmi, akár homokot is szórhatnál rá, nem tapadna ... és pikk-pakk könnyű felkenni, mert fújni kell ...nekem elég 1szer, este fürdés után rátenni, no viszketés, no húzódás, no csíkok ;)

Boboka: kókusz volt, aztán Lilla kb 3 hóig aludt a kiságyban, utána már velünk ... most nem lesz kókusz a bölcsőben: sima matrac lesz spéci légzésfigyelővel, és ezüstvízzel lehet mosni, az atkák ellen !!! ... szerintem sem lehet túl kényelmes a babónak ... és Lilla pl nem is volt hajlandó hason aludni: kitámasztva, váltogatva hol jobb, hol bal oldalon aludt :):):)

Jaaaaaaaaa: és MINDENKINEK köszönöm a köszöntést Lilla nevében is !!! :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi csak nyugodtan :) Ha tudok segítek :)
Tök jó, h Lillus ilyen jól érzi magát az oviban :) :) :)
Megyek esti rutinozni, és akkorát, de akkorát fogok aludni, hogy ihajj! :)

Jó éjszakát! :)

vicger
 
 


Viki: nagyon édes a szoba:)

Mabe: csini poci :)

Vas és székrekedés: én most semmit nem szedek, mostanában, mióta leálltam Lilla szoptatásával, még Elevitet sem ... és rendben vagyunk ... pedig Lillával nekem is volt gondom? heti 1szer ment magamtól, akkor is kínkeservesen ... most nincs ilyen probléma: bár az is igaz, hogy sokkal jobban odafigyelek arra mit eszem, és jóval több a nyers zöldség és gyümölcs, illetve no htkeksz és aszaltszilva ...

Viszont elkezdődött esténként a gyomorégés ... bár még csak kismértékben, de már tudom, hogy ez az lesz ... valaki kérdezte, mi lehet jó rá: nem feküdni vízszintesen, hideg tej ( a víz csak ront rajta !!!) ... és akinek nem gond a súlya miatt : ht keksz erre is jó ...

én most majd erre is homeos tanácsot fogok kérni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


én is elköszönök, jó éjt kismamik :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Brumi, köszi az olaj-tippet!

Mabe, csinik vagytok!!

Boboka, sajna matrachoz nem értek...

A vitaminokat ásványokat kötelező szedni? Ugyanis én rendszeresen elfelejtem az Elevitet, (sztem 1 hete nem vettem be :shock: :? ) mást nem is nagyon szedek. Sok tejterméket eszem, illetve gyümiket, plusz tejet iszom. A doki mondta, hogy nyugodtan szedhetek 2x2 Magnet, de mivel nem nagyon vannak görcseim, nem szedem. Folsavat már nem, mást meg nem mondott se a doki, se a védőnő.

floranan
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért! Concord és Quinny (itthon még nem kapható új színekben) babakocsikat szeretnék mutatni, mert olcsóbban tudom őket beszerezni, mint itthon kapható. Ha érdekel titeket, küldjetek légyszives privit vagy reka1985@yahoo.com! :)
Nekünk is Concord van, és nagyon szeretjük…

Concord Neo travel set 2008 xenon (türkiz kék) babakocsi, mózes, autós ülés, hálózsák/bundazsák 155.000ft (akciós, pár hétig biztosan)

Concord Neo babakocsi 2008 xenon (türkiz) és krypton (bézs) színben 99.900ft

Quinny Buzz 3 kerekű 105.000ft (új színek)

Quinny Buzz 4 kerekű 110.000ft (új színek)

További jó pocakosodást! Kis nosztalgia... :)

Kép Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Mabe! Na ilyen egy szép poci!!!! Várjuk az Imola-mozi beszámolót és képeket!!!!!

Ricinus: szerintem az nagyon durva, tényleg okozhat görcsöket, a szülés megindítására

kókuszmatrac: nekünk is az van, nála ki lehet fogni akciósan, nálunk most 7 ezerért van egy bababoltban.

Floranan! ha jó a vérképed, akkor nem kell plusz vitamin

Bibi! Gyomorégésre esetleg Rennie -t próbáltad?

Vicger: neke is vadászkutya szaglásom van!

Kép
arvaerika
 
 


[quote="floranan"]A írta:floranan vitaminokat ásványokat kötelező szedni? Ugyanis én rendszeresen elfelejtem az Elevitet, (sztem 1 hete nem vettem be :shock: :? ) mást nem is nagyon szedek. Sok tejterméket eszem, illetve gyümiket, plusz tejet iszom. A doki mondta, hogy nyugodtan szedhetek 2x2 Magnet, de mivel nem nagyon vannak görcseim, nem szedem. Folsavat már nem, mást meg nem mondott se a doki, se a védőnő.


Nem kötelező semmit se szedni, legfeljebb ajánlott...
Én most multivitamint és folsavat szedek, meg néha magnéziumot...
Vendég
 


Gyomorégésre van egyfajta gyógyszer, ami a savtermelést csökkenti és kismamák szedhetik...
Vendég
 


Jó reggelt!

Hűűű, micsoda pocakokat láttam! ;) Nagyon kis csini mindegyik.

Vitaminok... én se szedem már rég rendszeresen a Gravidát, mivel tök jó minden eredményem. Sőt mostanában a Magneb6-ból se kellett bevennem, nem láttam ételmét. Amit viszont még szedek az a Spirulina (algapor). Sőt pénteken megyek egy ismerősömhöz, aki mikroalgákkal (ill. olyan termékekkel foglalkozik).Nagyon sok jót hallottam és olvastam már róluk, ezért gondoltam kicsit részletesebben utána járok a témának. Jó, mert egész kicsi kortól lehet már adni és akkor inkább már ezt adnám Mírának. Ismerősöm gyerekei egész télen szedték és még csak egy picit se voltak náthásak. Míra meg.... Na, majd meglátjuk. Ha valakit még érdekel pénteken okosabb leszek, majd mesélek bővebben róla.

Tegnap megcsinálták a cukorterhelést. Nem is volt olyan vészes az a lötty, pedig a citrom is itthon maradt. Simán lement. Eremény majd megy a terhesgondozóba... így passz. Csak a terhelés előtti van meg, 5 lett. Asszem a hétvégi krumplispogizás meg a sok eper megtette hatását. :oops: De azt mondta a nővérke ez még bőven jó, és valszeg a terhelésessel sem lesz gond.
Érdekes dolgok vannak... múltkor beszélgettem egy barátnőmmel (neki 1 lánya és 1 fia van), mesélte, hogy a két terhessége közt annyi volt a különbség, hogy a fiával (akivel másodszor volt pocis) magasabb volt a vérnyomása is és a vércukra is. Ezután produkáltam egy 130/80-as vérnyomást!!! Még soha nem volt ennyi, ált. 110 körül van. A cukrom meg Mírával 4,2/4,8 volt. :shock: Érdekes.... hmmm. :lol:

Bibi, tök jó, hogy ennyire tecc Lillának az ovi. Én is ebben bízok és amint lehet jövőre Míra is megy oviba. Ő is nagyon szeret kisgyerekek közt lenni.

Kép Kép
manósziget
 
 


Ja, és bejelentkeztem 4D-re... júni 11-re. Igaz még kicsit odébb van, de már visszafelé számolom a napoka,t, hisz már olyan rég láttam a kis drágám. Így Mabe ma nagyon irigy vagyok rád.

Kép Kép
manósziget
 
 


Vitaminok... akkor megkérdem jövő héten a dokim, hogy kell-e vagy sem, mert eddig nem volt róla szó.

A kilókról inkább ne beszéljük, én magasan viszek mindenkit... alapból is............................ :evil:

Erika, most esett le, hogy azt írtad, a stria a köldöktől kifelé indul sugárszerűen, hát nekem a köldök alatt van az összes, de legyező alakban, és a köldök felé szélesedik... még a striáim se normálisak :D

Megnéztük a kiságyat, amit kapunk, tök jó, azt hiszem, kb 170x70 a mérete, van hozzá több polc... matrac nem tudom, de így is olyan jó!! És még egy etetőszéket is lehet, hogy adnak. Néha már annyira kellemetlen :oops: , de viszon nagyon jól jön.

floranan
 
 


Most beszéltem Zsófival. Jól vannak, kapott tüdőérlelő meg visszatartó injekciót. Feküdnie kell már végig és bent maradni a kórházban. Ahogy hallottam jó kezekben van és figyelnek rá. A picik is szépen nőnek. Bízzunk benne, hogy még jó pár hétig Zsófi pocijának melegét fogják élvezni.
Most szereznek mobilnetet és ha megvan, akkor majd jelentkezik.

Kép Kép
manósziget
 
 


Sok pihit és jó egészséget Zsófiéknak!!!

floranan
 
 


Sziasztok!

Nagyjából visszaolvasgattam! De nem emlékszem mindenre!

Zsófinak drukk!!

Szépek a poci képek!!

Csajok kb. 1.5 hete szédülgőzök van,hogy nagyon de pl most csak így lightosan, de van hogy egész nap.
És ez éhséggel párosul. Lehet a cukor miatt. Teljesen ráparáztam, pedig még tudnom sem kellene a 6.9-es eredményemről ,ha nem hívom őket csak egy hét mulva tudnám meg. :(

Erika priviben esetleg megírod,hogy mit nem szabad enned és mit igen. Én most csak teljes kiörlésü kenyeret eszem, és édességet nem ,de egyébként normálisan. Ez baj lehet???

Áhh a fene vinné!! Meg fogom ismételtetni a vizsg-tot, mert előtte esete én még 3 adag fagyit ettem, meg fél 10-kor még győri édes kekszet stb. Tuti ez is befolyásolta.

Most is éhes vagyok és szédülök, megyek eszek!!

Versenysúly: Én voltam már 44 kg is, akkor anorexbébi-nek becéztek! Aztán 56-tal kezdtem Janót, 82-vel mentem szülni, 68-cal jöttem ki a kórházból, és most 73-mal kezdtam, most vagyok 78. Hát szépen gyarapszok :)

Kép
babcika
 
 


Zsófiéknak nagy drukk!


Babcika
A 6,9-es cukor tökéletes!!!!
Ne beszéld már be magadnak, hogy attól vagy rosszul!
Inkább a meleg, a folyadékhiány miatt lehet.
Vendég
 


Cukor akkor okoz szédülést, ha alacsony! És akkor jár éhségérzettel is!
Egyél normálisan! :wink:
Vendég
 


Vendég
 


Köszi Imola!

Igazad van, jól fejbe kellene ilyenkor vágni , akkor magamhoz térnék. Eszek, rendesen, aztán jól van.

:D

Kép
babcika
 
 


Sziasztok!

Én ma elhoztam a laboreredményeimet. Cukor éhgyomri és a 120 perces is jó teljesen (5,0 és 6,7), de a vizeletemben van cukor... :( Próbáltam utánaolvasni, és azt írják, hogy ha ott cukor van, akkor a vércukorszintet is meg kell nézni, mert a cukorbetegség jele. De nekem az rendben van, akkor most mi van? Még jó, hogy holnap megyek orvoshoz! :D (Fehérje nincs a vizeletemben, és a vérnyomásom is rendben (ha itthon mérem, egyébként a "fehér köpeny" effektus azért szokott játszani :D:D).)
Én szedek vasat 2 hete, meg vitamint is, de látszik, hogy kell, mert a 2 hónappal ezelőtti vérképemhez képest romlott az eredmény, már épp az alsó határnál van... De éreztem is, mert a 2. trimeszter energikusságához képest nagyon fáradékony voltam, és azóta javult a helyzet, amióta szedem (Elevit + Karuter Blut nevű szirup).
De azért nem biztos, hogy mindenkinek kellhet, csak én 8 éve folyamatosan terhes vagyok és/vagy szoptatok (2. gyerkőctől kezdve mindig még szoptatva estem teherbe (most is) és az első pár hónapban szoptattam terhesen is), szóval kell az utánpótlás, hogy legyen mit továbbadni. :)

Babci!

Hidd el, a cukrod teljesen rendben van. De holnap rá is kérdezek az orvosnál, meglátjuk ő mit mond. Nekem egyébként 2 terhességgel ezelőtt volt egy rossz eredményem, de az se azért, mert cukros voltam, hanem azért, mert a sorbanálló-előrenemhívós módszer miatt nagyon későn értem be az első vérvételre, és utána sürgettek, így nem volt meg a kellő várakozási idő. Az ismételt már tök normális lett. Azóta egyrészt előremegyek, hogy hamar levegyék az elsőt, másrészt nagyon gondosan kivárom azt az időt, amit kell.
A vizsgálatnál előző este sem szabad már így enni...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Babcika
Nem lennék ennyire lusta.... :wink:

Astrid
Normális vércukorszint mellett is előfordul a vizeletben cukor.
Tesztcsíkkal nézték?
Vendég
 


Mabe!

Nem, laboros volt az is. És minden más OK volt vele.
És akkor mi okozza, ha a vércukrom OK? Még soha nem volt benne...
(Bár épp a fenti linket elolvasva az írják, hogy sok az álpozitív eset..)
Védőnő egyébként nem szokta nézni, de lehet, hogy a saját megnyugtatásomra veszek a gyógyszertárban olyan tesztcsíkot, ami ezt is és a fehérjét is tudja ellenőrizni.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Astrid
Megismételném a vizsgálatot. Ha akkor is van benne cukor, akkor meg lehetne határozni, hogy 24 órás gyűjtött vizeletben mennyi a cukor, mikroalbumin.
Vendég
 


Sziasztok!

Dori kitartás!!

Egy kis segítségre lenne szükségem:
kaptam is, vettem is kis bodykat és rugikat. De a méretezéssel bajban vagyok: az 56 body, nagyobb, mint a 68-as, az 50-es akkora, mint az 56-os :shock:

Na, így most fogalmam sincs, hogy mekkora ruháink vannak és mekkorákat kell még venni.

Ha valakinek a keze ügyébe kerül, lemérné nekem a body hosszát nyaktól, ülepig, mondjuk az 50, 56, 62 méretet.

Ebbe más is belegabalyodott? Vagy csak én vagyok egy kicsit ... :roll:

t-pk
 
 


T-pk
Egyes márkáknál se azonosak a méretezések...
Mérd egymáshoz a cuccokat és aszerint csoportosítsad :wink:
Vendég
 


T-pk, dehogy vagy ... Ahány márka, annyiféle a méret. A C&A az pl. nagyobb, mint a többi. 56-os normál body (pl. Cherokee, Prince Oliver) hossza 32-33 cm, addíg a Baby Club (C&A) 35 cm. Szóval no para. Max egy kicsit lötyög majd eleinte rajtuk. ;) Sok kicsit úgysincs értelme felhalmozni. Bár neked az ikrek miatt valszeg kell majd az 50 is, de inkább több nagyobb legyen.

Kép Kép
manósziget
 
 


Floranan, nyugodj meg, az én csíkjaim is olyanok, mint a tieid :wink: :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 



Anna, oké :D

Móka, Süti, jöttök ma?

floranan
 
 


Na.... megyek babakukucskálásra :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


Floranan, ez minket most nem érint szerencsére.

Kép Kép
manósziget
 
 


Mabe!

Aztán tessék ám hozni szép képeket nekünk!!!

Kép Kép
manósziget
 
 


Igen, Manó, pont ezért küldtem, hogy elszálljanak az aggályaink, hogy mi lesz! :)

floranan
 
 


Floranan!

A te csíkjaid is jól viselkednek, a sugárszerű csak átlag, nem mindenkinek mindenhol egyforma a bőre.....

Anna!

Elmúltak a pánikrohamok?
Nálam is előfordul, hogy ha egyedül vagyok(mint most egy hétig), hogy mi van, ha történik velem valami, nincs itt senki, csak a gyerekek. Ráadásul Viki is el akar menni hétvégére több napos buliba...

Zsófinak mennek a drukkok!

Mabe!

Mi volt uhu-n?

Kép
arvaerika
 
 


T-Pk!

Én a Kenguru Goldosaimhoz szoktam viszonyítani, mert azok eddig hozták a méretüket (Cheeroke is ekkora), azoknál lemértem a méretet: 56-os 30 cm, 62-es 32 cm.
(Váll-ülep bekapocsolt alsó patentnál...) 50-esem nincs ebből, mert nekünk nem kellett.
Egyébként én csak azért nem gabalyodok bele, mert nagyjából ugyanazt a márkákat szoktam venni, és ott már tudom, mi mekkora.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok!

Floranan, Süti úgy néz ki, nem tud jönni ma :cry:

Nekem csíkjaim azok nincsenek hál Istennek. Még. Aztán még bármi lehet a végéig :lol:
Én a dm-es poci kenőccsel kenegetem, de nem rendszeresen, csak épp amikor eszembe jut.

Tpk- a rugikról a csajok már mindent leírtak, én is csak figyeltem anno amikor elkezdtem vásárolni, hogy szinte nincs két egyforma az 56-osokból pl.

Mabe, sztárfotókat kérünk majd :wink:

Zsófi, folyamatos drukkok mennek :!: Szorítunk, hogy a lurkók még jó pár hétig bent maradjanak.

Astrid, mi a neve a gyógyszertári tesztcsíknak? Vagy csak egyszerűen kérek egy otthon használatos vizelet tesztcsíkot ami a fehérjét meg a cukrot kimutatja?
Mert engem a védőnőm július végére "rendelt vissza", hogy ilyen melegben ne mászkáljak minden hónapban, de azért egy fehérjét szívesen néznék itthon. Gondolom a gyengébbek kedvéért (én :lol: ) alaposan rá van írva a tájékoztatóra, hogy melyik érték mit jelent a teszten.

Floranan, akkor kettőkor a klinikáknál a metrónál.

Ja, ha nem gáz ne menjünk ma sem messzebb a lángososnál, ebben a dög melegben nincs sehova kedvem menni :cry: Bocsi bocsi bocsi.
Jövő héten ígérem használhatóbb leszek pl. egy fagyira :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Bobóka, gartula!! Éljen Niki Baba!!

Floranan, Bobóka, ma nem tudok jönni, úgyh ne várjatok! Okosodjatok helyettem is!!:D

Erika, szerintem is szupi a pocid:D

Vicger, ügyi vagy nagyon... A baba is jól érzi magát, Te meg még jobban, h fogytál kicsit!! Ügyi vagy!!!

ZSófinak , drukkdrukk!!

Mabe, te is nagyon csini vagy!! Jó mozizst!

minden nap ráállok a mérlegre, leginkább azért, h lássam, melyik kajával hogy áll a szervezetem..
Pl: A hétvégén ettem egy csomó epret, amit ugye úgy kezdtem, h nem szabad, mert.. de azért csak rájártam.. másnap reggel fél kilóval kevesebb voltam.. valószínűleg van valamennyi vízhajtó hatása az epernek, mert éjjel kétszer pisiltem is...

Különben meg Anyóspajtom hívott valamelyik nap, h helló! Hány kilót híztál?? Én: Szia, mi újság? Hogy vagy? - mintha meg se hallottam volna..
- persze aztán nem kérdezett vissza..
legszívesebben odavágtam volna neki, h inkább kérdezd meg h hogy vayok, és ha már pont ma hívtál fel,akár meg is köszönthetnél névnapomon.. :twisted: brrrr .- de tök mindegy.. na eddig tartott a puffogásom!!!

Holnap újabb hétfordulóm lesz, készül majd kép, úgyh majd teszek fel.. nekem is kezd óriásira nőni a pocim.. tök cuki... !!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Boboka!

Nem tudom, még nem vettem! :D
Interneten néztem, kapható többfajta, olyan is, ami csak cukrot tud, de olyan is, ami sokminden mást. Nekünk elég lenne olyan, ami cukrot, fehérjét tud... (A neten egyébként 100 db-os 800 és 2000 Ft között volt, attól függően, mit tudott...)
Igen, egyébként csak ennyit fogok kérni, hogy tesztcsíkot adjanak vizeletellenőrzéshez.

Astrid

Kép
astrid
 
 


De édesek a picik! :lol:
http://www.kki-darany.hu/

Kép Kép
manósziget
 
 


Ezt most találtam! Sztem nagyon jó árakon vannak a rucik!

http://www.kismamaruci.hu/index.htm

Kép Kép
manósziget
 
 


Köszi a méreteket, megyek is és lemérem őket.

Egyébként a Cheeroke márkájú dolgokat, hol lehet venni?

t-pk
 
 


TESCO-ban

Kép
arvaerika
 
 


Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?