Új privát üzeneted érkezett!

Morning everybody!

Lili!Nem tudom mennyi sört lehet inni, de azt igen, hogy a szénsav is puffasztja a babát... (?) - megoszlanak a vélemények.... Olvastam a homeos szoptatós füzetben, ami a kórházi csomiban volt, hogy elvileg ehetünk mindent....- na, erre a zöldborsó és tegnap a brokkolikrémleves rácáfolt :cry:
Én nem szeretem a sört, 3x-ra szoktam meginni 1-et. (kevés is elég a tejtermeléshez) A legihatóbb a Stella és a Clausthaler :D

Sajnálom az anyós gondokkal küzdőket, nekem hálisten tutkó a nagyi! A szüleim nem élnek, így elég nagy kib...-ás lett volna az élettől, ha egy elviselhetetlen anyóssal áld meg... Mivel csak Ő van, akire számíthatok, mint segítség.
A fia iránti szerelmét pedig felváltotta az unokák iránti szerelme :D :D

chanel_28
 
 


sziasztok,
én is sörözöm és laktoherb teázom. remélem, hogy van/lesz elég tejem. A tegnapi-tegnapelőtti melegben Julis gyakrabban evett. Ti adtok a babáknak vizet/teát? Én nem. Kéne?
Köszi és üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Orelle: nekem azt mondta a védőnő, hogy max. vizet egy-két kortyot, de azt is csak 40 fokos hőségben!

Köszönöm mindenkinek a tejválságos tanácsokat. Le is gurítottam tegnap egy alkoholmentes sört, remélem nem ártott a szénsav neki! éjjelre normalizálódott a tejmennyiség, bár hét hét óta ez volt a legszarabb éjszakánk, 2 óránként kelt!
Fejni nem tudok mert szopi után nem tudom letenni, csak kb. 1 óra múlva, akkor meg már nem akarok!

Maszatmama
maszatmama
 
 

 
 

Sziasztok!


Tejválság ügyben annyit szeretnék csak hozzáfűzni az előzőekben leírtakhoz, hogy a babák kb. 6 hetes kora körül van egy ún. fejlődési ugrásuk, ami annyit jelent, hogy egy fokozattal többet és hatékonyabban esznek. Ezt az anya szervezete pár nap alatt lereagálja és "visszaáll" a rendes tejmennyiség. Ugyanakkor egyetértek azzal, hogy a legfontosabb a PIHENÉS!!!!! Az előzőekben írtam valahol, hogy nekem egyébként a homeós bogyók (napi 1x2-szer Ricinus Communis 5Ch és Urtica Urens 5 Ch) és a "jó öreg" alkohol mentes sör vált be.

Részvétem minden anyós által nyúzott maminak! Nálunk a "drága mama" szerencsére 90 km-re lakik és ritkán jön hozzánk, mert már a távolsági busz látványától is kileli a hideg, nemhogy felszálljon rá! 8) Csak akkor jön, ha férjem elhozza kocsival, de ilyen ritkán van, minden másnap(mármint karácsony és húsvét másnap :) ). Mi pedig 3-4 hetente látogatjuk meg őket, így ki lehet bírni...

A babák édesek és gyönyörűek!!!

Chanel!

Az lenne a kérdésem, hogy Oli mikor állt át a napközbeni két alvásról 1 alvásra? Marci már 11 hónapos és még mindig 2x alszik napközben. Persze ez egyáltalán nem baj számomra!


Orelle!

Mivel Marci nyáron született, én egészen pici korában is adtam neki pár korty vizet. Szívesen megitta. Pláne úgy, hogy azon a napon, amikor hazahoztuk a kórházból 36C volt árnyékban.
Kép Kép

ambrob
ambrob
 
 


Most jönnek az anyósomék! SEGÍTSÉG!!! Olyan érzésem van, mint egy horror filmben, amikor az ember előre érzi, hogy valami nagyon rossz fog történni. Ha túléltem, jelentkezem. Ha nem, hívjátok a rendőrséget! Előre is köszi!

Kép
Kép
detty74
 
 


Veled vagyunk Detti! :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


ambrob! Oli is kb. 1éves volt, mikor elhagytuk a délelőtti alvást. Mivel nyári gyerkőc, az udvaron való önfeledt játék és pancsolás vetett gátat az alvásnak... amit nem bánok, mert így 1körül lerakom és alszik 2-3órát! De a bnőm kisfia is 23hónapos és 2x alszik még...
Édes ez a gyermek!!! :D

Detty??? Élsz??? :wink:

chanel_28
 
 


Tegnap este már annyira kétségbe voltam esve, hogy a gyerekem éhen hal, hogy a fagyasztóból levettem egy kis tejet, és cumisüvegből oda akartuk neki adni, de nem kellett neki, kiköpte, üvöltött, és inkább az üres cicin lógott. (Szép kis barokk körmondat lett :) )
Hogyan lehet rávenni, hogy a cumisüveget is elfogadja?

Ma egy ciciből 140-et evett az jó?
Bocsánat, lassan befejezem ám a tejparám!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ambrob: Marci még mindig gyönyörű!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, túléltem! Nálunk az a baj, hogy az anyósomék annyira közel laknak, hogy viharban sem lennék vizes, ha átmennék hozzájuk (de persze nem megyek, csak ha nagyon muszáj), a szomszéd háztömbben. Így jóval többet látom őket, mint szeretném.

Maszatmama! Kezdetben Alexa sem akart cumisüvegből enni. Amikor a szülés után 12 nappal megműtöttek, elaltattak, ezért nem szoptathattam (akkor még szopott Alexa), illetve két alkalmat ki kellett hagyni, lefejni a tejet és kiönteni (én is tudok barokk körmondatot gyártani). Akkor a férjem lement Alexával a kórházban a csecsemősökhöz (este 11-kor, mert akkor lett vége a műtétnek),és ők mutatták meg, hogy etesse. Addigra a kiscsaj már olyan éhes volt, hogy akár késsel villával is evett volna, és simán elfogadta az üveget. Úgyhogy szerintem ha párszor megpróbálod, előbb utóbb rájön, hogy jön onnan is a tej. Viszont nem biztos, hogy el fogja fogadni a lefagyasztott tejet, sajnos sok ilyent hallottam már. Alexa is csak akkor fogadja el, ha nagyon éhes.
És nyugi! Egy ciciből a 140 az nem hogy OK, de nagyon nagyon OK!
Éhen halás előtt meg biztos el fogja fogadni az üveget is.
Ja! És kaja után a sírás nem csak az éhségtől lehet. Fájhat a hasa, és az is lehet, hogy teleette magát.

Ambrob! A zuhanyzós kép nagyon aranyos! Az a vigyor... !Belgiumban, baby-sitter koromban a kisfiú már elmúlt egy éves, talán másfél is, mire áttért az egyszeri alvásra. Marci mióta alszik kétszer? Alexa akár négyszer is alszik egy-egy órát, és csak ritkán kétszer nagyobbat. Általában reggel 8-tól aszik 1-1,5 órát (de néha csak 3/4-et). Előfordul, hogy délelőtt kell neki még egy kicsi, és utána délben, ebéd után 1 órát, és szinte mindig alszik még egyszer délután 5-6 körül 1 órát. Ilyenkor sokszor ébreszteni szoktam, hogy el tudjon aludni este (kb. 3/4 9 felé). Ez így normális? Hogy vegyem rá, hogy aludjon hosszabb ideig? A legtöbbször sírva, álmosan ébred, és látszik, hogy nem aludta ki magát.

Na, megint jó hosszú lettem, így vezetem le a délutáni feszültséget. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!

Örülök, hogy túlélted a "drága mamát", hát így nem lehet könnyű, ha ennyire közel lakik! Beleszól az életetekbe, vagy "csak" megőrjít az okoskodásával, fontoskodásával? Anyukám velünk egy házban lakik(5 lakásos társasház), de nem egy lakásban(!). Viszont amikor odaköltöztünk, akkor megállapodtam vele, hogy szívesen látjuk és imádom, de csak akkor jöjjön, ha ezt előre megbeszéltük. Így a férjem is kibírja az anyósát.
Marci kb. 7 hónapos kora óta alszik naponta 2x - előtte 3 hónapos korától 3x aludt napközben - ilyenkor 1,5-2 órát alszik egyhuzamban. Nálunk egy tulajdonképpen "szigorú" napirend van, megpróbálok körülötte, vele mindent azonos időben csinálni. Reggel 1/2 7-7 között felkel, kaja, játék, séta játszótérrel és kb. 1/2 11-kor megkapja a köv. kaját, utána rögtön elalszik. Dél körül ébred, egy kis játék, utána ebéd, majd játék (én eközben szoktam tenni-venni, takarítani, imádja nézni, ahogy porszívózok! :) ) és 3/4 4-kor megkapja az uzsit és irány a szundi. 1/2 6 körül ébred, ekkora már Apa is hazaér és, mivel imádják egymást, együtt játszanak, lemennek/megyünk sétálni. Este mi is 1/2 9-9 között fekszünk le.
Marci arra érzékeny volt 6-7 hónapos korában, ha valami furcsa zaj szűrődött be az utcáról. Ezért inkább be szoktam csukni az ablakot, mielőtt elalszik. Ezen kívül erre a napirendre "rávezettem", mikor már csak 2x aludt és (én kegyetlen anya !:oops: ) nem hagyom, hogy előbb aludjon el, hanem próbálom fenntartani a figyelmét a megszokott alvásidőig. Hát, nekem más trükköm nincsen, de talán ez sem haszontalan, hogy leírtam. Ugyan nem lett egy Háború és béke hosszúságú, de most már befejezem!

U.i.: Már nézegetem a babák közül a menyasszony-jelölteket! :lol:

ambrob
ambrob
 
 


Az még lemaradt, hogy mi beadattuk Marcinak a pneumokuki oltás mellett a meningococcus elleni oltást is. 2 kell belőle, darabja kb 4000 Ft.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Masztmama! Remélem visszaállt a tejcid a rendes kerékvágásba.
Szerintem is az lehet amit Ambrob mondott...több helyen is olvastam már ezt. Meg azt is, hogyha eléri a tejmennyiség a napi 800 grammot akkor onnantól kezdve már nagy baj nem lehet.
Én is megmutattam Vilinek Katát..neki is tetszik a kiscsaj..ajjajj :-)

Gyerekek, nekem megjött. 7 hetes a Vili és csak szoptatom...5,5 kiló...elég jól eszik...hmm..létezik?

Orelle, Julis gyönyörű!!! Vilinek Julis is tetszik..ajjajjj :-)

Én sok tejet iszom...tejmániás vagyok..és sok tejterméket is..
Kávét is ittam az elején...és semmit nem érzékeltem...sőt bevallom néha kólát is iszom..(most is..) és Vili alszik mint bunda..
Egyébként érdekes dolog ez...én egy 75-ös kiadású Spock könyvet olvastam mielőtt megszületett Vili..(anyósomé apropó, akivel együtt lakunk..:-) és abban az volt, hogy szoptatás előtt az a lényeg, hogy nyugodj meg..igyál meg egy sört (nem elkaholmenteset!!!, szivj el egy cigit..aztán menj etesd meg csemetéd!!! Persze én nem igy járok el, de szerintem néha túlzás amit mostanában hangoztatnak.
Régen a gyerekek tejhigitást kaptak tehéntejböl, ha valakinek nem volt teje..például én is...és itt vagyok, egészséges vagyok, kicsattanok..se allergia, se semmi.

Szex..nem tudom, én egy 3880 kilós gyereket nyomtam ki elég nagy fejjel, szakadtam is meg vágtak is..elég durva sebem volt..de úgy látszik a nőgyogyimban egy igazi varrónő veszett el...áldom is érte!!! Meg még mázlista is vagyok!!

Anyós: igen együtt lakunk az anyósommal, ő ugyan külön emeleten, de együtt élünk...néha borzasztó szörnyű..és én is nagyon gonosz tudok lenni. Nem engedem,hogy bármibe is beleszóljon a Vilivel kapcsolatban, és megmondom öszintén, hogy nem is szivesen adom a kezébe a gyereket..nem bizom benne...és igy hogy együtt is lakunk mindennap szembesül ezzel a ténnyel...nem tudom milyen lehet neki..

Húúú de sokat irtam.. :roll:
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az aggódást Mindenkinek, talán visszaállt, de nem merem elkiabálni!
Jaj de elszívnék egy cigit (mielőtt terhes lettem elég sokat dohányoztam, és akkor most finoman fogalmazztam), és kólát is szertnék inni, de félek a szénsav hatásától. Alkoholmentes sört is úgy fogom inni ezután, hogy kikavarom belőle a szénsavat (így is szar volt, de így milyen lesz :shock: ).

Bea: szerintem lehetséges, én is azt hittem, hogy megjön, de végül mégsem! Van egy barátnőm aki hat hét után már menstruált!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:33-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi, amit leírtál Marci napirendjéről. Nagyjából hasonló a mienk is. Csak azt csodálom, és irigyellek érte, hogy Marci tud a tízórai után olyan hamar ebédelni. Alexánál tényleg ki kell várni a 4-4,5 órát, különben nem eszik. Így nálunk a tízórai vagy kimarad, vagy csak pár kanál gyümölcs, különben az ebéd elcsúszik, és onnan már minden kitolódik.
A meningococcust mikortól lehet beadatni? Azt én is szeretném!

Az anyósommal akkor kezdődtek a bajok, amikor bejelentettük, hogy összeházasodunk (akkor már 4 hónapos terhes voltam), és hogy kis esküvőt akarunk. Ebből lett a baj, mert az anyósom a fél országot meg akarta hívni (alsó hangon 80 embert), mi meg nem akartuk. Innen én lettem az ország k...ája, aki felcsináltatta magát, hogy elvegye tőlük a pici fiacskájukat, stb. Az esküvőn egy árva szót nem szólt hozzám, de máshoz se nagyon. Az összes fényképen olyan, mintha temetésen lenne. Így azon kevesek közé tartozom, aki az esküvője utáni estét végigsírta, de nem a boldogságtól. Amikor Alexa megszületett, baja volt, hogy nem engedem, hogy megfogja (eldöntöttük a gyerekorvos tanácsára, hogy 2 hétig rajtunk kívül senki nem veheti fel, csak messziről nézheti), meg hogy eltiltom tőle az unokáját. Nagyon bántó megjegyzéseket tesz, és folyamatosan kelti a feszültséget a férjem és köztem. Pl. megsértődött, amikor Alexa egy hetes volt, és mondta, hogy húzzunk el vásárolni, mert ő akar vigyázni az unokára, én meg mondtam, hogy nem megyek sehova, és nem hagyom ott neki egyedül az újszülött babámat. Mellesleg Alexa még nem volt vele egyedül azóta sem, és ha rajtam múlik, 18 éves koráig nem is lesz. Az a baj, hogy az esküvői rémálom alatt olyan durva dolgokat mondott, és annyira megbántott, hogy semmi olyant nem akarok csinálni, ami neki jó lenne. Biztos bennem is van hiba, de ebben az esetben nem érdekel. Ráadásul mindenbe bela akar szólni, és ha nem úgy csinálunk dolgokat, ahogy azt ő javasolja, akkor jön a sértődés.
Na, ezt a témát befejezem, mert 250 lett a vérnyomásom.

Bea! Tényleg furcsa, hogy megjött. :shock: Remélem, nem nagyon durva! Nekem a második volt hihetetlen, tampon, betét, és még így is történtek balesetek. Remélem, ez csak valami kivétel volt!
Egyetértek azzal, hogy túlzásba visznek dolgokat manapság, és én is iszom kólát, bár még nem annyit, mint régen.

Befejezem, mert betelik az oldal. Hova tűntek a többiek?

Kép
Kép
detty74
 
 


Húú jó húsban van a kiscsaj is!!!

Chanel emlitetted, hogy fejsz le tejet és azt viszed a dokihoz..
Termoszba rakod, vagy hogy viszed el? És hogy melegited meg?
Én nagyon nagy bajban vagyok ezzel a szoptatással idegen helyen. 3 hete a gyereklinikán amikor megultrahangozták Vilit több mint 2 órát vártunk, ráadásul Nagymarosról mentünk, tehát a gyerek pont a Klinikán éhezett meg és a röntgen öltöztetőben kellett megszoptatnom. Még jó hogy volt hol..de ha nincs? Ti mit csináltok?

Én próbálkoztam adni neki teát, édeskömény és kamillakeveréket..de kiköpi..háá nem hülye..nem lehet átverni!!!

Más: Vili most azt csinálja, hogy eszik este 7-kor, a 10-es kajálást átalussza és kelt hajnal kettőkor. És az istenért se lehet felkelteni 10-kor mert állandóan belealszik a vacsiba..van valami ötletetek?

És még egy kérdés, aztán csöndben maradok megigérem:
Gondolkozunk rajta, hogy szemptember, mikor csemetén 4,5 hónapos lesz, lemegyünk Horvátországba egy nyaralóba, ahol minden van..mármint konyha, fürdőszoba..minden.
Szerintetek nem tül korai? Nem lesz rossz a babának?

Köszönöm köszönöm előre is a segitséget!!! :D
beatrix161
 
 


Maszatmama! Most láttam Kata képét! Hát, talán nem fog mostanában éhen halni, úgyhogy nyugi. :)
Ha csak egy kis kólát iszol, és pont szoptatás előtt, akkor nem lesz semmi baj. Nekem a gyerekorvos engedélyezte, az alacsony vérnyomásom miatt úgy, hogy szoptatás/fejés előtt iszom, mert akkor még nincs benne, és már nem lesz benne. Gyógyszert is így kell/lehet bevennem (a szívem miatt kell néha, vagy Algopyrin). És figyeld, Katát, ha nem jó neki, úgyis jelzi, és akkor max. leállsz vele. Nekem azt mondták, hogy mindent lehet, csak figyeljem a gyereket.

Kép
Kép
detty74
 
 


Bea!

Ne keltsd fel Vilit! Valószínüleg már elég "nagy" ahhoz, hogy azt a kajálást átaludja. Én is mindig keltegetni próbáltam, és a védőnő meg az orvos leállítottak, hogy ha éhes lesz, úgyis felébred. Alexa 6 hetes korától az egész éjszakát (este 9-től reggel 7-1/2 8-ig) átaludta, és akkor sem keltettük fel.

Szerintem nyugodtan menjetek nyaralni, főleg ha ilyen összkomfortos helyre mentek. Nem lesz semmi baj, a babák ilyenkor a legalkalmazkodóbbak. Túl lesztek az első három hónap nehézségein, Vili meg egyre jobban fog érdeklődni a környezet iránt. Csak az utazás lehet kellemetlen, de ha esetleg tudtok éjjel menni, amikor nincs nagyon meleg, akkor az sem lesz gond.

Mi cumisüvegben vittük a tejet, és volt, hogy itthon melegítettem meg, és még langyosan adtam neki oda (igen, talán egy termosz jó lett volna). De volt, hogy a hideg tejet vittük el, és az autóban melegedett fel annyira, hogy Alexa meg tudta enni (pl. a hat hetes kontrollon így csináltuk - amíg én bent voltam, a férjem megetette Alexát üvegből). Amióta csak lefejt tejet kap Alexa, van egy cumisüveg melegítőnk, de elég drága, így ha csak alkalmakra kell, akkor nem éri meg megvenni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Húúú Detty köszönöm!!!
És komolyan aludt reggel fél 8-ig? Akkor azt fogom csinálni, hogy 8-kor fürdetek és 9-kor eszünk..hátha ez igy jó lesz!! Köszönöm!!

És mennyi ideig nem romlik meg a tej? Én azt hittem, hogy rögtön hűtőbe kell rakni..és miután kivettem..nem is lehet visszarakni..nagyon sok tejet öntöttem igy ki.. :(

Akkor irány Horvátország!!! :-)
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Ez a kislány gyönyörű! Ahogy látom, ti is esélyesek vagytok a toka-kupára:-) hihi

Bea! Én termosztáskában viszem a tejet Hellának, ha elmegyünk hosszabb útra. Sokfajtát kipróbáltam Olinál, de legjobban az Aventes jött be, 4órát tartja a hőfokot. Strandon pl. nagyon jó dolog...
Mi július 8-án megyünk nyaralni, szóval ne izgulj, nyár végén sztem bátran mehettek!
Olival nem voltunk, első gyerek, paráztam, na de most!!!! Lazábban veszek mindent!
A strandos szoptatáshoz és alváshoz pedig a félsátrat tudom ajánlani (meg egyébként is hasznos a parton) nekünk bevált! A Decathlon-os nagyon szupi!

Ami a tejet illeti, hűtőben 48óra max., fagyasztóban kb. 3hónap az eltarthatósága.
Nekem is van cumisüveg melegítőm, de nem egy nagy szám! Az ősi praktika, miszerint forró víz alá kell tartani az üveget, jobban bevált! (anyósom praktikája) - és bármelyik mosdóban végrehajtható!

Hella is alszik fél 9-től fél 2-ig egyhuzamban, de nem is próbálom ébresztgetni, mert ilyenkor pihenek én is!:-))))

Detty! Örülök, hogy újra köztünk a tegnapi után:-)

chanel_28
 
 


És a termoszba milyen hófokon rakjátok? Kiveszitek a hűtőből és aztán ahová mentek ott megmelegititek? Mondjuk csap alatt?
beatrix161
 
 


Most legutóbb úgy csináltam, hogy indulás előtt fejtem le és úgy tettem a termoszba. Mivel, így azt a legkedvezőbb hőmérsékletet tartja meg. A hűtőből elővett tejet pedig csap alé tartom, vagy forró vízbe állítom az üveget. Ha langyos, mehet a termosztáskába! :wink:

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Hát igen a házi toka bajnokságot már megnyerte! :lol:

Bea: szerintem is nyugodtan menjetek nyaralni, ilyen picivel a legjobb, még nem akar semmit megvetetni :lol:

De jó Nektek, hogy így átalusszák az éjszakát, mi megint 2 óránként keltünk, pedig eddig csak egyszer kelt éjjel, nem tudom mi történt... Remélem ez csak átmeneti állapot!

Chanel: kávé kérdés, szerintem ez is egyén függő, mint az összes többi dolog én koffeinmentest iszom.

Nyilvános helyen való szoptatásról nem tudok nyilatkozni, én egyszer szoptattam játszótéren (ismerőssel találkoztunk), de nem volt gond. Elvonultam egy félreeső padra.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Bocsánat, hogy igy értetlenkedem..tehát a termoszba langyosan rakod...úgy mennyi ideig nem romlik meg? Mármint langyosan?
Én azt hittem rögtön hütőbe kell rakni különben kampec..
beatrix161
 
 


Én nem tettem hűtőbe, langyosan raktam a termoszba és nem romlott meg mire kellett etetnem :roll:
Mondjuk nyárona nagy melegbe azt is csináltam, hogy kivettem a hűtőből és egy jégakku társaságában tettem a termoszba. Így jó sokáig hideg maradt. Viszont ezt langyosítani kell mielőtt etetsz...

chanel_28
 
 


Köszi Chanel :) Még élek, de pár nap múlva újra jönnek. :)

Én úgy tudom, hűtés nélkül 4 órán át jó a tej. A hűtőben én is 48 óráról tudok, viszont nekünk a mélyhűtőre 6 hónapot mondtak. Alexa így is issza (ha olyanja van), és nem fosik tőle, úgyhogy rossz nem lehet.

Chanel! A Decathlonos sátor az, amelyikez feldobod és a levegőben nyílik ki? Arra gondoltál, mint félsátor? Én is valami hasonlót keresek, mert mi is mennénk a Balcsira pár napra és oda jó lenne.

Kezdetben én is víz alatt vagy nagyobb edényben melegítettem a tejet, de mivel mindig vagy nem lett elég meleg vagy forró lett, ezért vettük meg a melegítőt. Emlékszem, mikor decemberben a fagyban álltam egy szál hálóingben az erkélyen és egyik üvegből a másikba öntögetve hűtöttem a túl forróra melegedett tejet. Szörnyű volt!!!

Megyek, a lánykám elkezdett forogva kúszni, és önveszélyes lett.

Kép
Kép
detty74
 
 


Igen utánaolvastam, valaki azt irja 6-12 órát eláll szobahőmérsékleten a tej. Ha kiveszem a hűtőből, akkor is odaadhatom neki még aznap pár óráig. Izgalmas..ki fogom próbálni. Mondjuk a 12 órás tej az elég bizarr, de 4 óra az oké..:-)

A félsátor is jó ötlet!!! Köszönöm!!

Detty, a férjed nem tudja finoman leállitani a kedves Mamát?
beatrix161
 
 


Detti!


Ha jól emlékszem, a meningococcusos oltást 3 hónapos kortól már be lehet adatni. Marcinak már mind a két darab megvolt, úgyhogy ezt letudtuk.
Nagyon rossz, hogy ilyen (v)iszonyban vagy az anyóspajtival. Bár szerintem ezt előbb férjuraddal kéne rendeznetek és neki kéne leállítania a drága mamát. Ráadásul örülnie kéne, hogy van egy unokája!


Bea!

Én is hűtőtáskában szoktam régebben vinni Marcinak a tejet úgy, hogy előtte meglangyosítottam vízbe állítva és utána zutty be a táskába. Nem hűlt ki annyira, hogy ne itta volna meg. Manapság a tápszert szoktam neki így szállítani, amit előre elkészítek otthon, ha anyósomékhoz megyünk (ők egyébként Ipolytölgyesen laknak, szóval 3 hetente átutazom Nagymaroson:) ). Persze ezt jégakku társaságában teszem. A kisméretű hűtőtáska pedig a rotás oltáshoz járt jégakkuval együtt, ennyi haszna legalább biztos van/volt, persze ennyi pénzért már lehet is! :)

A nyilvános helyen való szoptatás eszembe sem jutott, szerintem ez egy meghitt, bensőséges dolog. Nem vagyok egy szégyenlős fajta, de ez nekem nem fér bele. Nekem már attól is felállt a szőr a hátamon, amikor anyósoméknál voltunk, szoptattam Marcit és ő beült a szobába bámulni, mondván megnézi, hogy eszik a gyerek. :shock:

ambrob
ambrob
 
 


Detti!

Még annyit akartam írni anyós ügyben, hogy amikor mi összeházasodtunk, akkor nem tartottunk templomi esküvőt, mert én nem vagyok egy hívő lélek és úgy gondolom, hogy a templomi esküvő annak való, aki hisz benne. Persze ezt a békát anyóspajti elég nehezen nyelte le, pláne úgy, hogy a "lagzi" Pesten volt, nem vidéken! Mondjuk én a 2 tanú+mi változatot szerettem volna, de azt már tényleg nem lehetett! Ezért aztán számomra az esküvő napja csak a gyomoridegről szólt. Most, hogy megszületett Marci, azt a békát kellett lenyelnie, hogy nem lesz megkeresztelve!

ambrob
ambrob
 
 


Detty!
Igen, arra a sátorra gondoltam:-)

Most volt itt dokinénink, Olinak vmi vírusos nyavajája van, ami ráadásul társult egy kis kruppal:-(
Mit mondjak, meg voltam ijedve este,mikor váladékot hányt és öklendezett a köhögéstől.... rémisztő volt...és ugye ilyenkor maradj higgadt előtte :shock:
Kaptunk egy tonna homeos cuccot, remélem lesz haszna!

chanel_28
 
 


Te jó ég, Chanel, ezt még olvasni is rossz! Én eléggé tartok a krupptól, jobban, mint a rotától. Még sose láttam ilyen rohamot, de az olvasottak alapján iszonyú lehet. A krupp a vírussal jár együtt, vagy ez "csak" a ráadás? Hogy tudod megoldani, hogy Hella el ne kapja? Hogy sikerült nyugodtnak látszanod? Nagyon remélem, hogy gyorsan kimegy belőle az a vírus! Jobbulást!!!

Ambrob! Valószínüleg Alexának is elmarad a keresztelő. Én is haonlóan gondolkodom, mint te, bár még a keresztelőben benne lennék. Viszont én katolikus vagyok, a férjem református (azt hiszi :) ), így kapásból zűrös a dolog. Ráadásul félünk, hogy az esküvőt bepótolandó, az anyósom most akarna valami hatalmas banzájt, és én nem akarom Alexát ilyennek kitenni (meg magunkat sem, csak ezt nem hangoztatom).
Most egyébként épp az nem tetszik nekik, hogy nem lyukasztatjuk ki Alexa fülét. Nekem ki van, pedig nem akartam, és anyám erőltette, amikor 12 éves voltam (csak mert a húgom akarta), de sosem teszek be fülbevalót, és így is folyton begyullad. Így úgy döntöttünk, hogy majd Alexa eldönti, ha eljön az ideje.

Megyek fürdeni, fejni és beájulok az ágyba. Alexa ma nagyon kitett magáért. :) De legalább neki is elég volt 3 perc, hogy elaludjon! :P

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
A krupp elsőre ijesztő,másodszorra már nem.A Lili 2 éves volt pont,amikor először kijött rajta.Csak fulladt,köhögött,fura volt.Estére mentőt hívtunk,a gyerekorvos tanácsára,akinél du. jártunk,és ezt gyanította.Nem a sajátunk volt,ő szabin volt,hanem egy helyettese. :( Mentő megjött 10 pesrc alatt,addig a telóba folyamatosan kérdezgettek,meg tanácsokat adtak.Tök rendesek voltak.A doki kiszállt,meg se vizsgálta,leszidott,hogy mire várunk,mindjárt megfullad.Mintha tudnom kellett volna.Du. voltunk vele dokinál,annak kellett volna rögtön beküldenie a kórházba.Így a mentő vitte őt és engem,szirénázva,kórház,előrevettek,doki megvizsgálta,20 % szabad légútja maradt!!!!!!!Azzonnal osztályra kerültünk,5 napig,párásítós gyógyszerezés,Rectodelt kúp,lázas is volt.Mivel akor találkozott először ezzel a vírussal.Na,ijesztő volt,de egy percre sem mutattam neki,és nem is pánikoltam.Mondjuk én 11 éves koromig voltam kruppos,minden 2. éjjelemet a klinikán töltöttem,onnan mentem oviba,mert akkor még nem volt rá gyógyszer.Aztán 3 hónap múlva újabb fulladás,gyerekorvos hamar,kúp,hidegpárásító ezerrel.Sok folyadék,hidegen,minden mehet,ami hideg,inkább piros torok,mint fulladás.Azt mondta a doki.Mert a hideg kell nekik,az kitágítja a rohamtól szűkülő garatot.Most megint áprilisban és májusban is volt egy-egy roham,gyengébb,és az utolsónál kaptunk baby-hallert,aminek a végén van egy gyógyszer,azt kell befújni naponta többször.12.000 Ft,de nagyon hasznos,sokáig jó.Legutóbb már nem is vittem dokihoz,kb 3 hete,befújtunk,párásító,jéghideg szörp,fagyi. :wink: 2 nap múlva semmi baja nem volt,de meghallgatta a tüdejét a doki,és megdícsért,hogy lassan jobban tudom,mint ő. :roll: Na ja,inkább ne tudnám.Hosszú lett,de fontos téma.Az elsők a legrosszabbak,minél kisebb a gyerek,annál kisebb a torka,és veszélyesebb.Kb 6 éves korra kinövi,illetve olyan nagy lesz a garat,hogy nem végzetes egy roham...
Vendég
 


Köszi Lilisgabi! A dokinő ennél sokkal finomabban próbálta előadni a dolgot, igazából fel sem fogtam, hogy akár meg is fulladhat a gyerekem. Bár mondta, hál'isten Oli nem befulladós típus :shock:
Kemény, hogy min mentetek ti is keresztül!!!! Minden elismerésem, hogy higgadt tudtál maradni. Azért én egy kórházas témától, lehet, bepnikolnék! :roll:
Milyen sűrűséggel kell rohamokra számítani? Gondolom légúti megbetegedés csak rátesz, de egyébként? (kicsit ijesztő)

Detty! Semmit nem teszek, hogy Hella ne kapja el a náthát, annyit tudok Olinál elérni, hogy ne puszilgassa agyon, de titokban még így is megteszi :wink:
Állítólag 3 hónapos korukig elég nehezen szednek össze bármit is!

Ma megint 4:35-kor keltünk, eléggé standby-ba nyomom, már most....

chanel_28
 
 


Chanel! Kitartás a mai naphoz! Hella keltett vagy Oli? Hogy van Oli? Nem semmi, hogy még fel tudsz kelni és működni ilyen kevés alvás után!

Képzeljétek! Június nagyon elején fog megjönni a menstruációm és utána indul a kistesó-projekt! Nem akarok nagyon várni, mert kevesebb, mint egy hónap múlva leszek 35 éves, és félek a genetikai betegségektől. És ki tudja, mi lesz ezzel a GYED-GYES mizériával, úgyhogy jó lenne, ha a kistesó április vége előtt megszületne.
Nagyon furcsa megint szedni az Elevitet. Még el kell mennem rákszűrésre is, akkor majd megbeszélem a dolgot a dokival is. Valószínüleg most is veszélyeztetett terhes leszek, mert a legelső terhességem vetéléssel végződött és másfél hónapig Utrogesztán kúpot kellett használnom, hogy segítsen a megtapadásban. De szerencsére nem kellett feküdnöm, vagy ilyesmi, csak végig görcsöltem egy kicsit.
Tegnap este azon nevettünk a férjemmel, hogy a kistesónak érdekében áll azonnal összejönni, mert olyan fáradtak vagyunk, hogy nincs túl sok felesleges energiánk a próbálkozásokra. Abban bízunk, hogy most is könnyen fog menni, mivel az első baba, és Alexa is első próbálkozásra sikerültek.

Kép
Kép
detty74
 
 


jaj ez a krupp...már előre félek!
A férjemnek gyerekkori asztmája volt..és anno félrekezelték..azt hitték a szívével van a baj :? Így jó sokáig fulladt,igaz csak olyan helyen ahol poratka volt...pl a nagymamája vályogházában.de most már ott se fullad!
És nekem meg allergiám van...tizenéves koromban alakult ki,csomó virágra,fára stb.Ja és parlagfű is stb.Kb 1 évig szedtem rá gyógyszert amit a doki írt,de attól csak kómás lettem...így utána nem szedtem,helyette szőlőmagot szedek,ami antioxidáns.na az elmúlt 2 évben kb 1-1 hétig tartott az allergiám,és az se volt olyan erős(azért jobb mint tavasztól őszig fulldokolni)
Na ezek után nagyon tartok minden ilyentől :roll: Remélem Izus vhogy megússza ezeket...bár erre állítólag csak 25 % az esély :roll:

Amúgy éjjel szépen aludt!Fél8kor fürdés,kaja és alvás!Hajnali 4kor kelt amikor az apukája szokott :lol: Mondtam is neki h azóta nem kelt a gyerek.kérdi mióta.Mondom mióta lefektettük este! :lol: :lol: Szóval ő ennyire érzékeli h éjszaka etetés van :wink: :lol:

Detty!
Hajrá kistesó projekt!!!

Dóri???!!
Hogy vagytok???


Mi meg lemegyünk Szolnokra pár napra jövőhéten!Alig várom!!!6án esküvőre is megyünk!!!Igaz addig jön az ünnep...és megint egyedül leszek...péntek reggeltől kedd délutánig... :roll: J öcsém itt lesz néha,na de ő csak a keresztapa,nekem az apja kéne :lol: :lol:

annus11
 
 


Detti!

Hajrá kistesó projekt!!! Szurkolok, hogy összejöjjön! Mielőtt megszületett Marci, én is paráztam, hogy nehogy valami genetikai baja legyen (én is a korom miatt), de elmentem genetikai vizsgálatra és az eredmény szerencsére megnyugtatott. Ma sem csinálnám másképp, pedig maga a vizsgálat/mintavétel elég kellemetlen.


Chanel!

Jobbulást Olinak, neked pedig sok erőt és kitartást!

ambrob
ambrob
 
 


sziasztok,
Chanel! én is jobbulást kívánok Olinak!
Detty! sok sikert :)
ez a krupp dolog rémesen hangzik... van ellene valami oltás? persze, hogy nincs, csak annyira jó lenne minden betegséget elkerülni.
Ma "szétUH-zták" Julist. Délelőtt lenyomtuk a koponya, has és csípő UH-t. Bébikével minden rendben van, szóval a csipőredő aszimmetria nem jelent feltétlenül ficamot. lehet aszimmetrikusan hurkásodni :)
vettünk neki olyan ágy fölé szerelhető forgó-pörgő izét. nagyon leköti, olyan édes, ahogyan sasolja.
képzeljétek bejelentkeztem baba-mama tornára. majd beszámolok, hogy hogy jött be. egyébként meglepő, de rámjönnek a régi cuccaim. a hasam sem lett csÍkos, csak löttyett. hasizmozni kéne...
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!
Chanel:Ne haragudj,nem akartalak megijeszteni,de a krupp nem játék!Nagyon oda kll figyelni,egyik pillanatról a másikra súlyosbodik.Ez tény.Remélem Olinak nem lesz állandó.
Nincs ellene oltás. :( Vírus okozza,aki hajlamos rá,annak a légúti vírusos fertőzések okozzák.
Orelle:Szegény Julis.Nekünk csak csípő uh volt.Koponya,has nem.3 éve.Már ez is kötelező?
Nagyon vizesedik a lábfejem,főleg a jobb,mi műtve volt 2000-ben.Nagyon durva,nem jön rám egy cipőm sem.Holnap reggel doki,majd jövök a hírekkel.
Vendég
 


Juhéjj lányok! Ma 6-kor keltem!!!
Na jó, 1OOx voltam fent éjjel, Oli köhögőrohamai és az etetések miatt... Iszonyú volt hallagtni ezt a nagy vihart!
Semmi baj lilisgabi! Elsőre kupánvágtak a száraz tények, de inkább legyek tisztában vele, hogy 'hányas a kabát', mint nem... :wink:

Én még 1-2 cuccomba nem férek bele, a csípőcsontom még nem ment vissza a helyére :cry: és kell még -2-3kg... Mondjuk teherbeesés előtt már gáz voltam, mert 32-es méretű ruhákat hordtam. De majd tapasztalni fogjátok, ha olyan szélvész lesz a gyermeketek, mint Oli. 8,5 hónaposan elindult, na onnan nem volt megállása se neki, se nekem.... Szóval mozgékony gyerek - jó kondi :D

Tegnap nagyon szar napom volt :cry: Nekem nem az anyósom b...a fel az agyam, hanem vannak erre nekem aranyos rokonaim :(
Most már apa 15, anya 5éve, hogy meghalt, de még mindig akad rokon, aki meg akarja mondani, mit hogyan csináljak és intézkedni akarnak helyettem... Bezzeg, amikor egyedül maradtam a főiskolás húgommal és a nagy családi házzal a nyakamban, kerestem 7OE Ft-ot, senki nem kérdezte meg, van-e mit ennünk....
Húúú, bocs lányok, csak még mindig ki vagyok bukva...

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Hellának boldog névnapot!

Jelentkezzen már valaki, aki azt mondja, hogy az ő családja teljesen normális! Az én anyám tegnap megsértődött, mert amikor pelenkázta Alexát, a comb körüli fodor visszafordult (ilyenkor rendszeresen kifolyik minden a pelusból), és amikor megláttam, (nem tettem megjegyzést, mert ez olyan lett volna, mint gyufa a benzinkúton), csak odahajoltam, és kihúztam. Na, ebből lett a balhé, mert én mindig kijavítom, nekem semmi nem jó, stb.

Ráadásul tegnap amúgy is kiakadtam: amikor megérkeztünk anyuhoz, hívott a férjem, hogy a most kicserélt konyhaablakhoz meghozták a redőnyt (egy hete várjuk, de csak a jövő hétre ígérték), igaz, csak a felére (!), mert a másik oldalt elmérték. Csakhogy én akkor már 40 km-re voltam. Az anyósoméknak persze van kulcsa a lakásunkhoz, majd ők beengedik a szerelőket. Nem voltam nagyon happy, mert nem volt rendesen elpakolva, stb., de mindegy. Hazaértünk este, és inni akartam egy kis kólát, és láss csodát, kb. 1 korty figyelt az üveg alján, pedig félig volt még, amikor elmentem. A férjem mellékesen megkérdezte az anyját, és kiderült, hogy ők nem tudtak maradni, ezért megkérték a felettük lakó szomszédot, hogy jöjjön át, és valószínüleg ő itta meg, és szolgálta ki a szerelőket (volt 3 kólás pohár a mosogatóban). Nagyon kiakadtam! Hogy meri bárki venni a bátorságot, hogy benyúljon a hűtőmbe és kiszolgálja magát, amikor mi nem vagyunk itthon!? És az anyósomék hogy merik megtenni, hogy számomra vadidegen embert beengedjenek a lakásunkba, és ráadásul itt is hagyják egyedül két szerelővel!? Nem tudom, hogy én vagyok-e hiperérzékeny (a férjemet nem nagyon érdekelte a dolog), de én nagyon kibuktam.
Szóval, csodás nap volt a tegnapi!

Megyek fejni, elindult a tejem. Szerintetek álljak le a fejéssel, most, hogy kisbabát szeretnénk? Tartok tőle, hogy a szervezetem nehezen viselné a kétoldali megterhelést. :(

Kép
Kép
detty74
 
 


detty! megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban. Van orvos, aki szerint szoptathatsz terhesség alatt is, van aki viszont azt mondja, hagyd abba, mert a szervezeted nagyon megterheled! Én az utóbbit látom reálisnak. A terhesség is, a tejtermelés is bizonyos hormontermelést igényel, és igénybe veszi a szervezetet. A 2 egyszerre nem tudom mennyire jó.... :roll:

Hát, téged sem irigyellek rokonok ügyében! engem is felhúzott volna a dolog, amúgy is rendmániás vagyok, tehát tuti a 'megtépem az anyósom' érzés lett volna úrrá rajtam is :wink:

Hajrá poronty project!!!!

chanel_28
 
 


Ja, köszi Hella nevében is! :D

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Detti: szurkolok én is!

Annus: ez az ügyelet dolog nagyon durva, még az orvosok sem ügyelnek ennyit! És ilyenkor hol alszik a férjed?

Krupp: neki pedig azt üzenem monnyon le!!!! :lol:
Viccet félretéve, sajna nekünk is nagy az esélyunk rá, mert a férjem is az volt :(

Chanel: Jobbulást Olinak, Neked meg kitartást! Nagyon sajnálom ami a szüleiddel történt, nagyon nehéz lehetett/lehet!
tök fura, nekem a csípőcsontom nem változott semmit, pedig eléggé keskenyke vagyok, a hasam meg jobb mint újkorában, nem tudom hogy csináltam :)

Oerlle: tök jó hogy nincs semmi baj, pisi ügyben van valami hír?
én nem baba-mama tornára szeretnék menni, hanem babamasszázsra.
Szerintetek hülyeség? A kerületben ingyenes, gondoltam kipróbálom!

ma még jövök, csak Kata ébredezik

szép napot Mindenkinek

Maszatmama
maszatmama
 
 


sziasztok,
Chanel! hát nem semmi... kemény csaj vagy! nagy riszpekt neked!
sztem minden családban vannak dinkák, nálunk is... inkább nem részletezem.
Gabi! A koponya és hasi UH nem kötelező. szerencsére Julis jól viselte, nézegette a monitort. mondta is a dokinéni, hogy na itt az utánpótlás. aranyos volt.
Maszatmama! köszi, szerencsére minden oké pisi ügyben is. egy darabig nem akarok orvost látni :) leszámítva, akikkel vér, illetve jogi rokonságban állok.
szép napot, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Jaj, a babók gyönyörűek! :)

Hát hű... Nem volt semmi az elmúlt pár nap... Néha olyan mint egy álom (eszik, alszik, nézegelődik, mosolyog a nagyvilágba stb.) aztán egyik percről a másikra rémálommá változik (telitorokból üvölt, hogy vörösödik a kis feje és nem használ semmi, se ringatás, se ének, se semmi...). Na de kicsivel többet alszik az elmúlt napokban, mint előtte.

Ma vagyunk hat hetesek! :) A tegnap esti méricske után ma örömmel írhatom, hogy Máté 5030gr és 60 cm! :) Kis vasgyúró! :lol:

Maszatmama!
A kulcscsontja miatt kellett neurológushoz menni, mert eleinte nem mozgatta a karját a kicsi és a doki félt, hogy sérültek a töréskor az idegpályák... Istennek hála nem sérültek.
Néha én is kénytelen vagyok a gyerekkel a kezemben kajálni... tegnap a férjem pizzát sütött és azzal ettem le a fehér ruciját :D

Detti!
Egyáltalán nem voltál durva a véleményeddel. Mindenki a tapasztalatait próbálja itt megosztani a többiekkel, így segítjük egymást...
Remélem nem őrít meg anyósod... Néha én is frászt kapok az enyémtől...pl. egyik este elmentem fürdeni, férjem a dolgozószobában, gyerek a franciaágy közepén békésen szunyókál... nálam a bébiőr, férjem beszalad valamiért a szobába, megcirógatja a kicsit, hallom anyós hangját, amint okítja az uramat, hogy ne hagyjuk a kicsit az ágyon, mert le fog esni... de nekem ne szóljon,hogy ő mondta... férjuram mondta, hogy a gyerek nem fog leesni, mert még csak hat hetes, a hasán fekszik és így néha a fejét is nehezen fordítja jobbról balra, nemhogy elmásszon az ágy széléig 80cm-t... én meg fürdés közben ezt hallgattam...hát kissé kiakadtam... na, de ezek csak kis semmiségek, néha tényleg falra mászom tőle, pedig én tényleg szeretem az anyósom, mert alapjáraton nagyon kedves és segítőkész...
Ja, és HAJRÁ HAJRÁ Nektek! :)

Annus!
Igyekszem pihenni, de Máté minden alkalmat megragad, hogy vele foglalkozzak, ha alszik, akkor én is alszom stb.,
Igen. Máté éjjel is felkel három óránként és követeli a jussát... ilyenkor néha nem alszik vissza és a két kajaidő között vagy nyökög vagy szívszaggatóan sír... :cry:
Hát azért nem irigykedem, hogy mindent egyedül csinálsz... nem lehet könnyű, főleg, hogy időnként a férjed napokig nincs Veletek...

Ambrob!
Hú, neked sem egyszerű a "drága mama"... Mi a férjemmel hívők vagyunk (reformátusok), nem azok az évente kétszer templomba járós "vallásosak". (A férjem presbiter én pedig három évig gyermek Istentiszteleteket tartottam ovis korcsoportnak.) Teljesen egyet értek azzal, hogy azoknál van értelme a templomi szertartásnak és a keresztelőnek akik ismerik az Úr Jézus Krisztust, mert hit nélkül csak majomparádé és olyan fogadalomtétel, amit esze ágában sincs betartani, akkor meg minek... (na ezt szépen megfogalmaztam :lol:

Gabi!
Tök jó, hogy leírtad ezt a krupp dolgot... Remélem minket elkerül, de jobb felkészülni rá, mint akkor görcsöt kapni... Remélem azért, hogy Lili ki fogja nőni...

Chanel!
Jobbulást kívánok Olinak! Remélem nem marad meg hosszú távon...

Orelle!
Éljen! Éljen! Remélem minden ilyen jól is marad! :)
Azt hiszem, hogy írtad, de nem találtam meg, hogy hová is mentetek uh-ra. Nekünk a dokinéni (Kincses dokinéni) a Heim Pál kórházat mondta koponya és hasi uh-ra... még nem kértem időpontot... :roll:

Na Mátém most rakta tele a pelusát... és jelzi, hogy befejezte, mehetek cserélni! :lol:

Bocsi! Egy kész regényt írtam... :oops:

Ha lesz időm, akkor küldök képet!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Az én családom teljesen normális 8) :lol: :lol: Haha,csak vicceltem!De jó messze van mindenki,így nincs gond. :lol: :lol: Viccet félretéve nem panaszkodhatom!Mert mindenki segít ha kell amiben tud!Néha a túlzott "segítség,aggódás" akaszt ki! :wink:

Maszatmama!
Van benn nekik külön szoba,és ott alszik.Most csak kicsit összejött ez a 2 készenlét,mert 3-4 hét szokott lenni 2 között,de vannak kivételek...ez van!

Na majd jövök,csak kicsit lassú a gép mert vmi videót konvertál...

annus11
 
 


Tudom, nem hirdetős oldal, de hátha vkit érdekel:
Most érkezett a postával, még langyos :wink: Sajna, kicsi lett rám :twisted:
Next vászoncipő, 37-es
ára: 499OFt
Kép Next vászoncipő 2009-es

chanel_28
 
 


Sziasztok,
Dóra! Nekünk is Anita a dokinénink. :) A Heim Pál minket nem tudott fogadni. Azt mondták, hogy szeptemberig nincs időpont. van néhány fizetős hely, illetve van 1-2 rendelő, ahol van fizetős és TB alapú szűrés egyaránt. Mi a Budai Gyermekkórház és rendelő intézetbe mentünk koponya és hasi UH-ra, Dr. Anita Írt nekünk beutalót - így nem kellett extrában fizetni érte.
remélem, hogy segítettem.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Orelle, örülök nagyon hogy minden rendbe Julissal, én is akartam már kérdezni a pisi eredményt..valamelyik éjszaka eszembe jutott..látod ezzel álmodom!! :-)
Jó ötlet a baba-mama torna. Jó nektek..itt Maroson semmi ilyen nincs, vezetni meg tudok, de nem látok rendesen..igy olyan mintha nem tudnék..és eléggé be vagyok korlátozva...úgyhogy én itthon tornázom..
Nekem még 5 kiló van a 20-ból..de érdekes ruháim rám jönnek. Mondjuk valamelyik nem..

Én is észrevettem hogy csipőben szélesedtem..és a csontom is..ez vissza fog menni????

Maszatmama: a babamasszázs is jó dolog..hajrá!!!Nekem is egy ideig a hasam jobb volt mint újkorában..de most a sok csoki miatt úgy érzem..megint rosszabbodni a helyzet.

Chanel: hát le a kalappal előtted!!! Minden szempontból. Nem lehetett egyszerű neked...
Remélem Oli jobban van már. Megnéztem a bloggodat is nagyon szuper!!! Büszke lehetsz a családodra (is), a többit pedig szard le!!!! (mármint a rokonokat!!! :-)

Annus: Izus hogy van? Rég irtál róla..
ÓÓ a nagy MÁV...mi MAHART-osok vagyunk a férjemmel..
Nem ismertek véletlenül egy Vajas Viktóriát?

Detti én is szurkolok a kistesó projektben..húú már nagyon sokan gondolnak rátok!!! Én szerintem sem annyira jó terhesen szoptatni..én igy nem terhesen is néha tiszta k.o. vagyok..

Ambrob..3 hetente átmész Maroson..igaz milyen tuti hely..én nagyon nagyon szeretem..!!! Maros végén van egy lakópark, sok barna ház..ott lakunk mi!

Hűha mennem kell..éhesek vagyunk..
beatrix161
 
 


Sziasztok!
Valtam dokinál,minden rendben,méhszáj zárva,magasan van.A baba feje 8,8 cm!Nagy lesz,vagy hamarabb jön,azt mondta a doki.Legközelebb 2 hét múlva megyek megint,akkor lesz ctg,uh,és megvizsgál,mert már bőrönddel megyek hozzá,onnan egyenest Sopronba veszem az irányt.Azt mondta erre:Ajjajj:)
13 kg-nál tartok,az jó szerinte,mert sok a víz.
Örülök,hogy mindenki jelentkezett,baj az van mindenhol,meg dilis rokonok.Nálunk szinte csak olyanok vannak:)
Nem jó ez a változó idő,biztos szenvednek most a picurkák.
Hajrá kistesó,szerintem sem jó a szoptatás terhesen,méhösszehúzó hatása miatt.Persze doki nem vagyok,és láttam már olyat is,aki szoptatta a 3 éves gyerekét,és a pár hónaposat is.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?