Új privát üzeneted érkezett!

Szia Sissy!

Rakj képeket Nóriról majd! Hogy vagytok btw?
Figyu, a kórházból majd kiszámlázzák a szoba tarifáját? A csekk amit kaptunk adakozásra van csak, a szobára nem kaptam....

Kép
mozza
 
 


Mozza!

Azon a csekken kell befizetni a szoba árát, mert ez egy alapítványba megy.
Nagyon jól vagyunk. Kicsit jó lenne többet pihenni, de néha Patrikozni is kell, hogy szegény ne érezze elhanyagolva magát.
Már ontom is a képeket:

Kép Apánál jó aludni

Kép

Kép Patrikkal

Kép Apró lábak :D


Böbi merre vagy? Minden rendben?

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Rakok egy képet a tegnapi levegőztetésről :lol: Kép Kaját akarooook!!!!!!

Kép
mozza
 
 

 
 

Sissy!

Mind2 gyerkőc meseszép!
Patrik ahogy nézi a pancsit :lol:

Ja, akkor azon fogom befizetni. Mennyi is volt 1 napra a szoba????
Elfelejtettem. :oops:

Kép
mozza
 
 


Fabri

Szerintem se adj neki tápszert. Akkor inkább egyen gyakrabban, hogy elég legyen neki a 20ml, mi is ezt csináltuk, aztán egyre többet tudtam fejni.
Dettó ugyanez volt mint neked, hogy kapkodta a fejét a cicin, nem is szopizott.Be sem tudta rendesen kapni az egész bimbót és az udvarát. Elkezdtem fejni, elég kevés jött, akkor itt a többieknek már 100ml is volt, akkor még azt hittem nekem enyni sosem lesz. De lett. Én is próbálgattam, cicire tettem , és gyűrtük be az arcocskába. Olyan is volt, hogy már jól kapta be, de nem akarta vagy nem tudta szívni, ahoz hogy jöjjön a tejcsi. Így mindig lefejt tejet kapott.
Szóval tartottam magam ahoz, hogy akármi is van (de biztos emlékeztek is, mert írtam itt erről akkor), az a lényeg hogy anyatejet kapjon, így fejtem és cumiból adtam. Éjjel nem próbáltam soká cicire tenni mert ő is nyűgösebb volt meg én is :oops: , és sok időt vett el az éjszakából, nappal viszont több időt szántunk rá.
Jelenleg ciciből ki tud szopizni kb 20-30 ml-t, a többit lefejve kapja, mert az étvágya nagyobb a fent nevezett menyniségnél.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Mozza!

5000 volt a szoba. És 3 éjszakát kell fizetni. :D

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk :)

Fejek és kapja még mindig üvegből, és egyre jobban úgy látom titeket olvasva is, hogy ez így is fog maradni, sokkal nyugisabb vagyok én is és ő is, pocakfájás nincs, esti fürdés előtt van kis nyafi, de a fürdés azt is megoldja, napközben meg magának intézi a dolgokat, alvás közben :)

annus na rólad gondoltam volna utoljára, hogy gondok lesznek a szopival :(

Nagyon édesek a babák :)

Pocisok vészesen fogytok, de ez az utolsó hét így érthető :)

Éjszaka nem fejtem, kipróbálom milyen így :), igaz utána 3x-ra sikerült lefejnem a ciciket mert kisasszony 3x akart büfizni :), ja és ő sem eszik mindig ugyanannyit, hajnal 3-kor megevett 80-at, aztán 7-kor 60-at fél 11-kor meg 100-at :)

Lányok 5 órát aludtunk egyfolytában :)

El se hiszem holnap már 5 hetesek leszünk, rohan az idő :)

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Mozza,Sissy!
Nagyon jók a képek!!!!!
Én is pont így szoktam puszilgatni a lábát!és akkor a felső ajkamra rácuppan a kis lábujjaival!Zabálni való!!!

Mozza!
Doki mikor megy ki?

Adraci!
Hát jó kérdés...kb 4 max 5 napra megyünk.Apum jön értünk kocsival.Hát ott nem lesz kiságy meg kiskád :lol: De jó nagy a csap :wink: Meg alszik amjd a mózesben vagy köztünk.Bár az én kiságyam fenn van a padláson...hónapok óta mondom h rakják rendbe...de szerintem ez nem történt meg azóta sem... :lol:
Hát az bizti h sok minden kell majd...én úgy szoktam h azokat elteszem amik nélkülözhetetlenek,amit meg lehet venni az nem baj ha kimarad!Persze azt se akarom kihagyni :wink:
Amikor még csak ketten voltunk úgy indultunk el h telefon,pénztárca,kulcs.ha ez megvan akkor mehetünk!A többi nem számít :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Nálunk Hanna legutóbb megevett 60-at, és még 40-nel ki akartam neki pótolni, de ő benyomta majdnem a 60-at :shock:
Persze aztán a felesleg kijött a kis mohónak :D

Nagyon édi baba.

Mindenkinek szép napot!

Üdv Zs és H

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Edua!
Azt azért nem mondanám h gond van a szopival! :lol: :lol: Izus eszik,éhen nem hal :lol: Csak nem győzöm követni az igényeit! :lol: :lol: A lényeg h heti 1 alkohol mentes sört meg kell innom,na bumm 8) :lol: :lol:
Örülök h te meg kibékültél az üvegből etetéssel!hidd el h jól csinálod!!Megkapja a tejet és kész!!Remélem most már nem zaklatnak ezzel a rokonok,védőnő stb :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődéseteket!! Megjött szombaton a nagynéném, egy ÁLDÁS!!!!!! Ma meg a védőnő volt itt, de már nagyon vártam, hogy jöjjek! :-)

Szombat óta a Vanni/Petra vegyített módszerét alkalmazom, minden kaja (kivéve éjjel én sem) után fejek, gy jócskán lejön, mert a kicsilányom még mindig alig eszik, azt adom pótlásnak. Sokszor viszont kaja előtt fejek és igaza van Petrusnak, akkor sokkal több van és még szopira is marad.
Éjjel már egyszer 3, egyszer 2 órát aludt, nagy szám!!!! Nappal továbbra is csak egyszer alszik 3 órát, hiába pótlom, nem alszik, de legalább nem ordít.
Persze a védőnő szerint adjam kanállal, mert így leszokik a ciciről, de az sem érdekel, csak teje legyen. Gyöngy egyébként is dührohamot kap, ha szoptatok.....
Ja, és az aventes mellszívó is kezd jól dolgozni, csK ÉN PÁR PERC UTÁN feladtam, de ha még küzdök vele, akkor beindul.
Ezt milyen ritmusban kell nyomogatni????

Annus, mikor utaztok?
Vendég
 


Nóri és Lili is nagyon drága. Látom Patrikot is érdekli a kistesó.

Alszik mindkét gyerek, mindjárt én is kicsit. Jön ma a doki, 3-ig vmikor, remélem Maját nem veri fel. Voltunk lenn a kertben bő 1 órát, ameddig Kolos aludt. Eddig nem is olyan vészes, hogy Apa már dolgozik.

Anyós jön csütörtökön, egész nap itt lesz. Jó hosszú nap lesz :-)
pumuklii
 
 


Böbi én úgy nyomkodom, ahogy éppen érzem, és ha nem jön az egyikből átmegyek a másikra és váltogatom és mikor az egyikben elindult a reflex aztán a másikból is jobban jön majd

most én is belelkesültem és most én sem vártam ki a 2,5 órát és mégis lejöt 70ml a kettőből :)

Én most kicsit keménykedek a csajjal, csak 3 órénként kap kaját :), hadd szokja már nagy :), na jó azért 10 perceket engedek neki :)

jajj néha annyira csajszisan tud nyafizni :), most is és grimaszol hozzá nagyokat :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Hát nálunk most nem tudom mi van, de holnap dokinőtől megkérdezem mi ez.Evés után elkezd bömbölni és egyszerűen semmi nem használ csak ha fogom és hirtelen felemelem egy kicsit a levegőbe, ettől 1 mp alatt elalszik, mint egy narkolepsziás.Onnantól kezdve hangja sincs.Nem tudom mitől van ez az erőteljes sírás.Lehet hogy az Infacol dolgozik a pocijában, de szegénykém nagyon nehezen alszik el és iszonyú fáradt.Szerencsére jól eszik szóval nem tudom mi lehet a baja.Ma reggel óta csinálja ezt az Infacolt meg 3 napja kapja.

KépKép
harhaj
 
 


Reny, mi volt a dokinál?

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Harhaj!
Nem lehet h még éhes?Az infacolnak az lenne a lényege h ne szenvedjen!

Amúgy 1 hónapos kortól lehet adni a grape watert is!Azt ismeri már vki?Használta esetleg előző babánál vmelyikőtök?

Ja amúgy nem mindenkinek hat az infacol se....amúgy remélem h lassan elhagyhatjuk ezt az infacolt...örülnék ha megtanulna magától is működni a gyerek :lol: :lol:

Böbi!
huu,ne is mondd!Kanálból...hát tegnap amikor Izus éhes volt próbáltam itatni h ne a cumisüvegből kapja...hát nem ment.Sőt! 1szer még a cumisüveget is kiverte a kezemből annyira harcolt :lol: :lol:

Fejés:maszírozzátok is közben!!!Körkösörmozdulatokkal és akkor is jön még belőle!!

Szerdán v csütörtökön szándékozom lemenni...csak jó lenne ha az uram is tudna jönni...mert elötte készenlétben lesz megint..elmegy péntek reggel és csak kedden délután jön.Ha mi meg szerdán lemegyünk ő meg csak pénteken akkor egész héten nem látjuk egymást...azt nem akarnám :? :roll:

annus11
 
 


Ja én Ancsit hiányolom még!!!!????

És a másik amire rájöttem,többet kéne pihennem...na de ma lementem a boltba,aztán elkezdtem takarítani...közben Izust etetem,mosok,lassan ebédet kell gyártani...szóval ha apcim hazajön én "kidőlök" :lol:

annus11
 
 


annus mi használtuk Éduánál és attól kezdve nagyon sokat bukott :(

én azért sokat pihenek, a 6 hét nem semmiért van :), már csak 1 hetem van, hogy erre fogjam :)

Lara most is bevágta a 100-at és még ette volna, na de ha még hoztam volna neki akkor már az nem kell, neki egy üvegből kell az egész :)

nektek is patis már a babátok? védőnő szerint az egyre nagyobb mennyiségű tejcsitől van :)

annus igen én is adtam neki eleinte pohárból és kanállal is pár napig elég is volt, nem is ette meg úgy, bezzeg üvegből :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Böbi!

Én szadizom magam a fejővel, nagyon rányomom, behajolok és így szakaszosan, de lejön belőle kb. 10ml evés után. És brutál nyomkodom (majd beállítom a gépet jó gyorsra)

Pingi!
Fejj! Én nem szoktam odaadni a lefejt tejet pótlásnak (annyi nem jön le 1szerre, hogy külön dobozban a hűtőbe tegyem minden szopi után....)
De be kell állnia, max d.u. kicsit gyakrabban kap enni, és csak 2-2,5 órákat várok a szopik között, vagy akkor 2 ciciztetem.

Annus!
Végül nem nagyon találtunk jó gyerekdokit....így holnap anyukám az én régi dokinénimmel próbálja majd megbeszélni, hogy lánykámat is vállalja és járjon ki házhoz. Remélem sikerül. Na, benne 1000%-san megbízom! Marha kiváncsi vagyok már miket mond. Szeretném, ha legkésőbb csütörtökig kijönne.

Sissy!
Még1 kérdés.
A kórházban az a nő, aki intézte az anyakönyvit, az a taj kártyát is intézi? Mintha úgy rémlene, hogy azt mondta postázzák azt is.
Bakker, nem nagyon figyeltem.... :oops:

Kép
mozza
 
 


pingi én mihelyst fejtem rakom is a hűtőbe és külön van a friss és külön a már lehült :)

Lányok én eddig mikróztam a tejet :(, lehet beruházok egy cumisüvegmelegítőbe :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ígértem képet Marciról... Ezta szerelést a Nagymamitól kapta... Kép
vanni
 
 


Mozza
postázzák a taj kártyát, de az van hogy 1 hónap.

Böbi
most látom, h írtál, örülök, hogy alakulnak a dolgok.
pumuklii
 
 


Mozza! Marcinak is az a gyerekorvosa, aki nekem meg a tesómnak volt! És a mama intézte! :lol:

Ja tényleg, akinek postán érkezett a TAJ-kártya, az mégis mennyi idő, mert addig a világon semmit nem lehet intézni... :?

A férjem autójára kicsit rácsúsztak még egy februári esős napon. Ma végre megérkezett a határozat! 30 nap helyett 4x30, de megvan! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza!

Igen, a TAJ-kártyát is postázzák. 2-3 hét azt mondta a nő.

Ja: Látom Lili is nagyon ki tud akadni, ha kaja kell Neki. Ezek a csajok tisztára túlélő típusok :D Nekem Patrik sose ordított ennyire a kajáért. Pedig állítólag a lányok türelmesebbek :shock:

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Vanni: hát ha gyakran szoptatok, akkor előfordul, hogy mindkét mellből, de akkor már mindegy melyikre teszem, mert mindkettőből már kiszívta a nagyját. ÁLtalában amúgy tényleg mindkét mellemben nagyjából ugyanannyi tej van, kivéve éjjel, mert akkor tényleg több van és elég egy cici, bekómál tőle. És ha elalszik cicizés közben, akkor én nem büfiztetek. (De én hasra teszem le aludni...) Nekem már az is nagy szó, hogy Csongi mennyit büfizik, mert TÜci egyáltalán nem büfizett. Csongor meg elereszti magát. :P Séta: általában késő d.u. megyünk. A délelőtt kell a magunkhoz téréshez, mire én lezuhanyzok, reggelizünk stb. ... Aztán megvárjuk, míg kevésbé lesz meleg. Olyan 18 körül megyünk. Sajna, nem szoktunk sokat maradni, kb. 1 órát, ami Tücinek kevés, de mivel CSongi nem alszik be a kocsiban, ez is épp elég az idegeimnek. :roll:

Dóri: nem írtam eddig még, de totál együttérzek veled a lábköröm-ügyben. Nekem Tücivel (szoptatás alatt) háromszor vágták fel. SZerencsére oldalról nem, csak a körmöm oldalát szedték le. Sajnos, visszanőtt az egyik helyen, ezért kellett többször. Szerencsére már egy éve rendben van, de nagyon utáltam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Adraci: nálunk az uram bement az OEP-hez és ott adtak neki egy papírt, amin rajta van a gyerek TAJ-száma, a kártya meg majd jön postán.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Alszanak a fiúk, nagy nehezen. Meg volt az első egyedül levezényelt ebéd, hát vicces volt. Először J hisztizett egyet, mert kitessékeltem a konyhából, aztán S végig bömbölt gyakorlatilag, közben J ebédelt, kiborította a tányért (már majdnem üres volt, szerencsére :)), de végül megbékéltünk és az ordító S mellett szépen elaludt. Azóta már S is. Én meg élvezem a csendet és örülök, hogy egyáltalán nem is borultam ki az ebéd alatt :).

Szoptatás, tej-ügy: hát, első gyermekemből tanulva mindenkit csak biztatni tudok, hogy próbáljátok elhagyni a méricskélést. Azt is, hogy mennyit eszik és azt is, hogy mennyi jön le a fejéssel. Egyik sem szabályozható és beállítható, természetesen vannak kilengések, mélypontok, de egyik sem jelenti azt, hogy fogyóban a tej, csak annyit, hogy ez egy ilyen nap... Éhenhalni nem fognak a bogárkák, aki teheti, szoptasson minél többet. Az első hat hétben tényleg tök normális, hogy semmi sem normális, nem kell becsődölni!!!

Annus, tényleg ne buzogj annyit :), még van egy kis időd, hogy visszanyerd a formád :). Addig meg használd ki, hogy nem kell folyton tenni-venni :).

Harhaj, a lényeg, hogy találtál rá megoldást :)!

Böbi, és Gyöngy egyébként hogy viseli a testvérét? Csak a szoptatás zavarja?
kalloni
 
 


Vanni még (visszanéztem, mit hagytam ki): igen, megvárom, mikor csatlakozik le CSongi rólam. De ha látom, hogy már kóma és még jár a szája, de csak cumizik, akkor van, hogy kiveszem és nem ébred fel rá. Akkor váltok cicit, ha 1. úgy érzem, hogy még enne (ez a ritkább), 2. ha nem aludt be, ismét cicire akarom tenni és úgy érzem, hogy már nem sok lehet abban, amit az előbb szopott.

Annus: mi használtunk Gripe Watert, de tulképp nem tudom, volt-e hatása. Tüci nem volt hasfájós, nem üvöltött, csak nagyon keveset aludt egyszerre, és mindig azt gondoltam, hogy biztos azért, mert a pocakja bántja. Szerintem nem volt hatása. De mások meg esküsznek rá. Próba cseresznye. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Még nem olvastam vissza, csak jelentkezem. Baba piszkosul jól érzi magát odabent, flow tökéletes, víz rendben. Szarda lesz a mi napunk. Így vagy úgy de szerdán ki fog jönni. Reggel megvizsgál a fő főnök, és eldöntik, hogy mi legyen. Ha továbbra sem tágulok semmit, akkor csaszi. Ha van változás, akkor eldöntik, hogy beleengednek e egy sima szülésbe.

Most visszaolvasok.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Itt volt a védőnő,és a doki néni is.
Aranyosak,csak volt némi ellentét abban amit mondtak,szopi,öltözködés,utazás ügyben,de majd
a kettő között navigálok.

Annus,Dóri,pingi! Nagyon köszi a válaszokat,a védőnő is ezt mondta.Igyekszem Így tenni,remélem hamarosan sok-sok tejem lesz.
Sissy,Mozza,Vanni!Nagyon szépek a babucik a képeken!!!
Na,akkot lépek fejni,mert jó lenne még egy fél órát aludni,
mielőtt ébred a kislányom.
Puszák!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Azt elfelejtettem, hogy nekem is az van, mint Trixinek, hogy magasan van a baba feje. Flowmetria alatt nekem is megkérdezték, hogy mekkora volt Aminám, és úgy néz ki ez a baba sem lesz sokkal nagyobb, mint 3 kiló.
Ha már bent voltunk a kórházban megjártuk a gyermekágyas osztályt is, az egyik ismerősünknek tegnap született babája. Hát csajok én már elfelejtettem, hogy mekkora egy újszülött. Annyira picikék. Pedig 3700 grammal született a baba. Nagyon furi volt az én 1 méteres kislányom után. Várom már az én cseppem. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Annus:én is szoktam masszírozni a cicit fejés közben. :lol:

Meg amúgy nekem három adagban tud lejönni a tejcsi. Szívja a mellszívó, és azt hinné az ember hogy nem jön több. Na akkor nem szabad abbahagyni, és beindul újra, és nagy sugárban ömlik a tej. Az én cicim ezt egyenlőre 3x egymás után képes produkálni.
És van még egy "trükköm": néha megemelem, szerintem a súlya és a hajlatok elzárhatnak csatornákat, mert ha megemelem akkor is jön még belőle.

Sajnos én nem tudom elhagyni a méricskélést, mert rajtam a dokinő számon kéri. :cry: Még jó hogy elkezdtem felírogatni is egy füzetbe mikor mennyit eszünk, mert most volt itt, és nem tudtam volna elszámolni vele. Azt hittem amúgy hogy tök elégedett lesz, de mondta hogy határeset amennyit egy nap eszik Nóri, de az a lényeg hogy hízik, és úgy tűnik bármilyen összevissza etetem is legalább gyarapszik. :roll: (Méghogy éééén összevissza, mikor ezen szenvedünk apával hogy nagyjából legyen benne rendszer is....)
Tényleg kicsit csalódtam, mert én sokat küzdök a kajálással hogy jó legyen a kislányomnak, és persze hogy bírjam én is a strapát, és tényleg macera a méricske, meg a a fejés, mega szopi így együtt, és mindezt +"lekönyvelni..." :shock:
Jaaa, és tök szépen felírok mindent, mikor kelünk mikor mennyit hogyan eszünk,kaka volt-e és menyni, erre azt mondja ez nagyon átláthatatlan mé'nem táblázatba írom. :roll: :?: Na így törik le a dokik a lelkes első gyermekes anyukákat.
Csak azt nem tudom mit kezd mondjuk egy olyan családdal, ahol a szülők finoman szólva sz*rnak a gyerek igényeire, és tegyük fel nem is gondozzák megfelelően....
Na jó, lenyugszom. Amúgy tök aranyos a dokinő, csak néha akaratán kívül úgy be tud szólni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Annus!
Mi is utazunk nagyikhoz csütörtökön! Húú, már listám van :) Mi többször megyünk majd, ezért szereztünk egy állitható magasságú járókát matraccal, ott fognak szundizni. Anya pürüg, úgyhogy kiskád is lesz :) JA, meg pótbabakocsi is van otthon, azt legalább nem kell szállitani, nem kis méret azért :)

Tejmelegitő:
Termoszba eltenni forró vizet, egész nap megtartja, onnan kiöntitek, 5 perc alatt kész a meleg tej ;)

Edua!
Nekem durván pattanásos mindkettő... Eddig azt hittem, vmire allergiások, de már SEMMI extrát nem eszem, a tejet is kivontam a forgalomból, meg a tejtermékeket és még mindig...

Vanni!
A hányós-hasmenős betegségek 1 részét okozza a Rota, mellette az Adenovírus, Calici vírus vmint a Salmonella a leggyakoribb kórokozók. Ezek ellen nincs oltás. Szóval még ha a Rotát ki is küszöböljük, még mindig ott van több kórokozó :( Az, hogy vkit beoltottak és mégis elkapta, nem tudom, miért volt... Nem akarok hülyeséget írni :)
Sétálni vidd nyugodtan, de ne a nagy melegben. És kend be naptejjel, szűrt fény is árthat.
Vendég
 


Pingi,
engem is letolt a doki, hogy nagyon kevés amit eszik Marci.. és 1 hét alatt 300grammot gyarapodott... és előtte való héten 390grammot... de akkor is, a mennyiséhget keveselte... ki érti ezt.. olyan könnyű kritizálni az embert, amikor mindent megtesz... és lámlám a másik doki azt mondta, hogy ne mérjem,csak a babát heti egyszer... és ő a főorvos a koraszülött osztályon... tehát van tapasztalata, ráadásul 20 éve ott van.. öreg róka... benne bízom, és most próbálok nem parázni a mennyiségen... mérem, de nem parázom:)
vanni
 
 


Nálunk is most volt a doki, nagyon aranyos. Elégedett volt mindennel. Ő laza dokinő, csak a súlyát kérdezte. :-)

Maja már majdnem 3 órája szundít, Kolos is visszaaludt az előbb. Nagyon nyugis napunk van.

Barátnőm lánya is nagyon-nagyon pattanásos lett, abba kellett hagynia a tejtermékek fogyasztását. Pár hét alatt szép lett a baba bőre.
pumuklii
 
 


Petrus: a csodakkönyvemben utánanéztem neked a pattanásoknak, kimásolom ezt írja róla:

Fehér pattanás:
" A szlők talán nehezen értik meg, hogy hogy lehet tele egy újszülött arcocskája fehér patanással (főleg az orra körül, az állán, de a testen végtagon, sőt a hímvesszőn is előfordulhat), pedig csak átmeneti szépséghiba, és nem azt jelenti hoyg a gyermeknek csúnya lesz a bőre. A milia nevű fehér elváltozásokat a még tökéletlenl működő faggyúmirigyekben felgyülemlő faggyú okozza, és semmiféle kezelést nem igényelnek. Bármennyire is szeretnénk kinyomni vagy kezelni, nem szabad engedni a csábításnak. Egy két héten belül magától eltűnik, és utána makulátlan tiszta lesz a gyerek bőre, legalábbis kamaszkoráig.

Piros szélű fehér közepű pattanások:
" A gyermek arcát most elcsúfító pattanás nem más mint az igen gyakori akné, orvosi nevén erythema toxicum.Bár ijesztő a neve és a megjelenése, - duzzadt, szabálytalan alakú piros folt a közepén fehér pöttyel - teljesen ártalmatlan és hamar elmúlik. Olyasmi mintha rovarcsípések érték volna a kicsit, de kezelés nélkül elmúlik."

Meg amúgy mgenéztem és azt írják, hogy ezek a cuccok tejszaporítók: tej, sör, édekömény, ánizs, csalán, krisztustövis, lucerna, paszuly, csicsóka, krumpli, olajbogyó, sárgarépa.

Huh, ez a könyvem olyan vastag, és még csak most kezdem el felfedezni... :lol: Biztos marhára fogtok örülni az okoskodásaimnak, amiket ráadásul nem a saját tudományomnak köszönhetek, hanem "lopott ékesség". :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Gyarapodás- pótlás- cicizés:
Amúgy amíg pótol valaki, addog lehet az igéynénnél többet belenyomni, üveggel... mi is így szedük fel azt a 700grammot 2 hét alatt.. mert én próbáltam tartani a napi 150ml-t, nmivel leszúrt a dokinő...
de inkább gyarapodjon az átlagot, és csak ciciből.. most azt ajánlották, ( a szopi tanácsadó, hogy fejjek, hogy ne legyen még csak véletlen sem kevés a tej, de ne pótoljak, max faygasszam le, jó lesz főzelékbe a tej... de komolyan... Egyébként szkeptzikus vagyok egy kicsit a nemzetközi vizsgával rendelkező, csecsemőgyógyász szopitanácsadó egy megjegyzésével kapcsolatban. azt mondta, hogy a tej 70százaláka!!!! a szopi és a fejés közben termelődik... fura, akkor hogy lehet az, hogy szopi után fejek, modjuk 20 perccel, akkor semmi. vagy nagyon kevés jön... (És érezhetőenpuhára szívta a fiatalúr. nem a tejleadó reflexszel van a gond, az tuti... :roll:
vanni
 
 


Vanni: én amúgy nem aggódnék (nem is aggódok igazából),mert mostmár tisztán látom hogy rendben lesz ez a szopi dolog, főleg idővel, és tényleg mindent megteszek.
Csak baromi kellemetlen mikor elszámoltatja az embert a doki. Mégiscsak egy idősebb, tapasztalt doktor, akivel az ember nem száll szembe... :( Nah mindegy. Jövő hét kedden újra jön. Addig felturbózuk a tejcit is meg Nórit is. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Nekem azt mondta a doki, ne kenjem naptejjel, ilyen piciket nem szabad :roll:
Vendég
 


Óóó, hát ha én nem pótolnám szopi után üvegből a lefejt maradékkal akkor nem is aludna a csöppségem, mert éhes a 20 ml szopi után, tömködi a kezét a szájába, és sír, és ha nem esik jól neki a cumiból akkor nem eszi meg, simán otthagyja, volt már rá példa. Ha most visszaállnék a csak szopira akkor visszaesne a súlya megint az tuti. Úgyhogy én pótolok, és gyakorolunk, hogy ezt a menyniséget ő maga is ki tudja szívni, és ahogy elnézem bár lassan megy de előbb utóbb sikerülni fog.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok most jöttünk meg a korházból . Május 21.-én 8 óra 50 perckor megszületett Garai Lívia 3100 grammal 53 cm . :lol: :lol: Természetesen keztük de sürgösségi császár lett belőle mivel a placenta annyira elöregedet hogy nem táplálta tovább a babót ! :cry: Szóval ezt sem usztuk meg csakk úgy könnyen ! :cry: :? De nem panaszkodom mert hál istennek mind a ketten jól vagyunk a körülményekhez képest ! Remélem mindenki jól van Jó egészséget nektek ha lesz időm még majd jövök s talán valamit tudok majd vissza olvasni is ! Üdv Anettka és Lívia

KépKép
anyettka
 
 


Pingi, Vanni: de genyák ezek a dokik. :roll: Hát csúnyán ki lettem volna, ha Tücinél táblázatokkal maceráltak volna, meg kevesellték volna a heti 300 g-os hízást! :shock: :shock: :shock:

Vanni (és Petrus): még nem írtam asszem, de komolyan annyira példaértékűek vagytok számomra, amit végigcsináltatok és csináltok most is a kicsikkel, le a kalappal!

Kép
Kép
tinu
 
 


Anettka: gratula a leányzóhoz!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


Na, likas az agyam, még akartam valamit!

Vanni, te írtad, hogy napi 6 filter Laktoherbet iszol? Én csak két filtert iszom, minek iszol olyan sokat? Szerintem amúgy is a folyadék mennyisége a lényeges és nem a Laktoherb. Én nagyon sokáig ittam amúgy a Laktoherbet, nem hagytam abba, de csak megszokásból, meg akkor tudtam, hogy legalább akkor annyi folyadékot bizti megiszok. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Anettka, gratulálok!!!!

A védőnő nekem is azt mondta, hogy napi 3-4 liter folyadék elég, ha sokkal több, akkor az ellenkezőjét is kiválthatja. Most figyelek, hogy napi 2 üveg ásványvizem meglegyen, plusz egy-két pohár más, hogy ne legyen unalmas. Én teát nem iszom, mert most homeobogyót szedek, a kettőt együtt nem javasolják.

Iringó az előbb 50-et megevett magától!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig még mindig sárga, de úgy látszik, hogy erősödik.

Védőoltás: A gyerekorvosunknak az enyémekkel egyidős fiai vannak, én mindig tőle kérdezem meg, hogy milyen oltásokat adjunk be, a rotát ő sem tanácsolta, a saját fiainak sem adatta be.

Kalloni, Gy. egyébként jól viseli I.-t! :-) Néha ha tisztába teszem és sír, akkor idegesíti, de ez max egy nap egyszer, néha zavarja ha felveszem és mutogat, hogy tegyem le, de általában csak a szopi zavarja. Ha csak fekszik a helyén, akkor odamegy, simogatja, puszilgatja, odatette neki a kedvenc alvós nyusziját, én meg majdnem bőgtem. :-)

Mozza, én is hajolgatok előre fejés közben! :-)

Ti mennyi ideig fejtek? Azt mondták nekem, hogy egy mell 10 perc, az elég vagy érdemes még utána is szívni?
Vendég
 


Jaj, Dóri, a körmödet nagyon sajnálom!!!!!!!! Nekem egyszer szakadt le, hű, de sz.r volt. Jobbulást!
Vendég
 


Reny, nagyon drukkolok, hogy mégis szülhess természetesen, de ha nem, akkor is az a legfontosabb, hogy jól legyetek és szerintem hamarabb fel fogsz most épülni!

Ildi, Te mennyiket tudsz lefejni és Lara mennyit eszik meg?

Szerintetek két hetesen kb mennyi lehet Iringó adagja? Tegnap kipótoltam neki 70-re (a súlyából számítva), de visszajött egy része.
Vendég
 


Esztó! Utólagos nagyon boldog névnapot! És köszi még egyszer az sms-t!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Na, mindenki nagyokat agyal ezen a kaja-dolgon... :lol:

Ne aggódjatok, ez a leglényegesebb. Én most tök nyugis vagyok, pedig Danó nem evett annyit, amennyit szokott, mert kevesebb volt a tej. D nem is nagyon ittam, egész nap pörögtem, mert fél kézzel kicsit lassabb mindent csinálni (Tinu, nekem a kezemen van a problémás köröm...), és volt ma Dokinéni (nekem is ő volt a Dokinénim... :) ), szóval azért kellett vmi rend-tisztaság-szerűt létrehozni... :)
Most rajtam szunyál, remélem, kihúzzuk még 1 órát, és akkorra, remélem, már lesz neki elég kajcsi is...

Nagyobb tesók, örülök, hogy nm idegeskdnk sokat! Nálunk Samu mindig nagyon örül, amikor láthatja Danót, felmászik az ágyunkra és kukkolja a bölcsőben fekvő tesóját (kb fél méterre van az ágyunktól, ma odahajolt az ágy széléről, és megkapaszkodott a bölcsőben, hogy közelebb lehessen hozzá, nade a bölcső ring!! :shock: , én meg éppen Dokinénivel társalogtam, mire odamentem, már leeshetett volna...), mindig meg akarja kaparintani, és előszertettel simogatja, amikor teheti. :)

Anyettka, üdv újra itt! Jó, hogy jól vagytok!

Reny, drukkolok szerdára!

Nagyon szép az összes baba-gyerekfotó! Köszi! És hozzatok még!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri: akkor ez még nehézkesebb. Mondjuk a lábam is elég gáz volt, de szerencsére, gyorsan helyrejön. Biztos, nálad is így lesz!

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: