Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Húúú nagyon szépek a babák!! Mindegyik!!!

Ezen a csipőszürésen minden babának túl kell esni? Mi ugye 6 hetesek vagyunk de semmit nem mondott a gyerekorvos, csak annyi van, hogy a 2 hónapos oltásra kell menni. Egyébként dühitő ami itt megy Nagymaroson. Egész nyáron helyettes gyerekorvos lesz, és napi egy órát rendel. Egy órában 20-30 gyerek..érdekes.
Ja és nem jön ki, csak az ügyelet, ő meg csak akkor ha nagyon súlyos már a helyzet.
Kerestem is másik gyerekorvost, de ő meg Vácon van, és nem tudok berohangálni hozzá, ő meg nem tud kirohangálni mindig hozzám. Tényleg, ha kihivod az orvost, akkor annak fix dija van, vagy boritékos rendszer múködik?
És tudnátok segiteni, milyen kötelező vizsgálatok vannak 2 hónapos korig? Lemaradok-e valamiről, mert akkor azonnal kiverem a balhét!!!

Fogamzásgátlás: nekem minitablettát irt fel a doki, azt mondta ezt lehet szoptatás mellett is használni..és nyugodtan szedjem, mert nagyon-nagyon kevés hormont tartalmaz. Én azért ódzkodom tőle. Sose szedtem ilyen bogyókat...
A spirált ki rakja fel? A nődoki a rendelőjében? És az fáj? Hogy müködik a dolog?
Ráadásul még ugye nem jött meg...addig nem szedhetem a bogyót amig nem jön meg...és ha csak fél év múlva jön meg...??? jaaj..


Jaa Vilinek még szemgyulladása is van. Járt valaki hasonló cipőben? Eldugult könnycsatorna..ilyenek?
beatrix161
 
 


chanel!
köszi a nyugtatást. :D nagyon úgy néz ki, más választásom nincs, hacsak valami kevésbé megbízható nem...
én a felhelyezéstől félek igazán, nagyon nehezen tűröm a fájdalmat. nekem az is fáj, amit más kellemetlennek tart csupán. :cry: :oops:
de mégis, milyen a felhelyezés?
Ádám nagyon jó fej, kedves, mosolygós. imádnivaló, de rettentően szenvedünk még mindig a pocijával. ha nem jönnek a szelek, haláli nyugodt, éjjel is...csak kevés egyelőre ez az idő. :cry:
és pl. most is 40 gr volt amit evett és kész. muszáj pótolni,mert az kevés lenne.

Bea!
húgomnak is a kb. 42000 forintos van 3 éve. ez hormon tartalmú is. de még idősebb korban is biztonságos. nekem a doki felírta...egyébként azt is mondta, a menzesz idején kívül bármikor fel lehet rakni, szoptatás idején is, nem kell az sem, hogy megjöjjön egyáltalán elötte. én már tablettát nem kaptam a korom miatt :o
pedig eddig a tabik bejöttek.
a minitablettát kifejezetten adhatják szoptatás alatt. hogyhogy meg kell jönnie?! elvileg szopi alatt nincs vérzés... :shock:

annus!
van olcsóbb "normál" spirál, az nem ennyi, gondolom. ez a hormonos változat. dokim azt mondta, jó mindkettő...

KépKép
francestz
 
 


Francestz, gondolod akkor nem kell megvárnom..annyira jó lenne!!!!


Szóval akkor fáj ez a spirál dolog..mondjuk a szülés után..ez már meg se kottyan nem?

Egyébként az én Vilim is bealszik mindig a kaja közepén, de én azt csinálom, hogy akkor pelusozom át, esetleg egy kis orrszivás..csepp beadás..stb..és akkor felébred és rájön, hogy nem volt még elég neki.
beatrix161
 
 

 
 

Na igen.A másik h elméletileg a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni ha nem jön meg.De azért kivételek vannak!Én nem akarok olyan sokáig óvszert használni...kizárt! :lol: Akkor inkább jöhet a 2.baba!Csak ugye nem tom h a császár miatt ez nem lenne e korai....ááááááá,ördögi kör! :lol:

annus11
 
 


sziasztok,
Annus! köszi a dicséretet. kedves vagy.
Bea! Öööö, ezt nem értem. én úgy tudom, hogy kötelező a csipőszűrés (nem az UH, hanem az ortopéd orvos általi láb tekergetés). vagy nem? sztem kérdezz rá az orvosnál (mielőtt kivered a balhét :)))
gyerekorvos kihívása: sztem fix tarifa nincs (hacsak nem egy cég látja el a gyerekorvosi teendőket, de ezt akkor mondanák), marad a boríték. a mi dokinénink nem fogadta el... meg is voltunk lepődve rendesen.
Múlt héten dr TG nekem is először az óvszerrel jött, mondtam neki, hogy ne vicceljen nem vagyok én 16 éves. a spirált meg sem említette, helyette valami cezarette tablettát ajánlott (ez az a minibogyó, amiről beszéltek?). még nem váltottam ki. habozok, mert nem vagyok oda a tablettáktól (Julis előtt 7 évig Mercilonoztam magam, hát elegem is lett belőle). szóval én is a tanácstalanok táborát gyarapítom. jelen állás szerint nálunk a legjobb fogamzásgátló a fáradság.
üdv, o
orelle
 
 


Orelle :lol: :lol: :lol:
Hát ha letelik a 6 hét nincs az a fáradság ami visszatartana :lol: :lol: Még ha elalszom közben akkor se :lol: :lol:
na kíváncsi vagyok nekem mit javasol majd a doki!

annus11
 
 


Nekem is a Cerazette-t irta fel. Neked mondott valamit, hogy mikor kezdjed el szedni?

Hát rárkérdezek...érdekes nagyon ez a dolog!!! Nem is tudom kibirom-e holnapig..hihetetlenek!!!

Én is igy voltam Annus!! Letelt a 6 hét, orvos azt mondta lehet, ki is próbáltuk..és megnyugodtam, még múködik!!!!
beatrix161
 
 


Na megkérdeztem, nem birtam ki, azt mondta a dokink, hogy ráér a 2 hónapos oltásig. Az nemsoká itt van.
Ti kértek rotavirus ellen védóoltást? Tudja valaki mennyibe kerül?
beatrix161
 
 


sziasztok!
spirál beszámoló: a kontrollon a doki mindent rendben talált, csinált egy rákszűrést és mire észrevettem volna, már fent is volt a spirál! :D A szülések előtt fájt a felhelyezés, alig tudtam a görcsöktől haza vezetni. Ezt már nem is éreztem! :wink:
árak: magánrendelésen voltam, spirált ott kaptam, nem én vettem, 765OFt, (sztem a patikában is) rákszűrés 8OOOFt, 2OOOFt a felhelyezés... Korrekt nem?
Ja, menzesztől függetlenül teszik fel, szoptatás alatt is szabad...
Én erre esküszöm..

chanel_28
 
 


francestz !
Próbáltad már az édeskömény teát? Mármint, neked kell innod... Én szoktam inni napi legalább 1 csészével, mert emésztés elősegítő és szélhajtó :wink: Hellánál bevált!
Plusz tudom ajánlani a csalán teát, azt meg tejserkentésre iszom. Az urtica homeos bogyó is csalán tulképpen...

chanel_28
 
 


Sziasztok!

A Cerazette-et a 6 hetes kontroll után akármikor el lehet kezdeni. A szoptatás csak akkor véd a teherbe eséstől, és "tartja vissza" a menstruációt, ha nagy mennyiségű tej termelődik. Szerintem nekem elég sok tejem volt, mégis öt hónappal a szülés után megjött. És még mindig fejek, igaz, csak kétszer naponta, de már rendszeresen megjön. Szóval ez a "szoptatás alatt nincs menstruáció" nem működik. És nem mellesleg az unokahúgom két gyereke a négyből szoptatás alatt fogant.

A Rota elleni oltásból két fajta van: 9 vagy 11 törzs ellen védenek. A 9-est két adagban adják, darabja 18000 Ft. A 11-es három adagos, darabja 16000 Ft. Ha jól emlékszem, egy hónapnak kell eltelni két "oltás" között (szájon át adják). Mi végül nem adattuk be, mert több dolog szólt ellene, mint mellette.

A csípő szűrés tényleg kötelező (nem feltétlenül az UH), a hasi- és a koponya UH pedig ajánlott. És a csípőnél tényleg jobb, ha hat hetes korban megvan, mert utána nehezebb korrigálni az esetleges problémát.

A gyerekorvos nálunk is "borítékos" volt, de mivel a mostani dokink a távolság miatt nem jár házhoz, így mi nem fizetünk. A régi, hülye dokinak 3000 Ft-ot adtam, és szó nélkül elfogadta, akkor is, ha semmit nem csinált.

A könnycsatorna átmosás pár perc alatt megvan, és bár nagyon sírnak a babák, állítólag nem nagyon fáj.

Remélem, tudtam segíteni. Megyek fürdetni...

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Azta... jó sokat írtatok! Ezt már szeretem :lol:

Orelle: a doki nekem azt mondta, hogy a spirált akkor javasolja, ha 3-5 éven belül nem szeretnénk kistesót! Én nem kértem ilyen szoptatás alatt szedhető bogyót, mert rám az eddigiek sem voltak túl jó hatással.

Francestz: akkor kezetfoghatunk, én még a normál vizsgálattól is frászt kapok, poénkodott is a doki, hogy ha spirált választanék akkor majd altatásban... jó vicc! Szóval nálam ez ki van csukva!
Jaj Ádám nagyon tündéri, a szeme mellett a szája is gyönyörű (persze az egész baba az!)

Bea: Jó hogy jöttél, képeket mikor látunk??
Egyébként eszem megáll a dokiktól, mi ma voltunk másodszorra a köldökünk miatt (még mindig gyulladt), és nekem kellett mondani, hogy nézzen már jobban bele, mert valami nem stimmel. Kiderült valami vadhús vagy mi nőtt oda és azt kell leszedni! Magától nem nézett volna bele... Ja egy másik babának meg elfelejtett ortopédiai beutalót adni és 6 hónapos korában vettek észre valamit (szerencsére nem komoly problémát, de az ortopédus az anyukát cseszte le, hogy csak akkor vitte el a gyereket).
Vilikének pedig üzenem, hogy gyógyuljon meg gyorsan!

Annus: a kis blúzunk a kimenős ruhánk, hétvégén Szentendrén voltunk, és valahogyan fel kellett kelteni a HVCS-k érdeklődését :lol:
Hú szombatig egyedül leszel?? Mit dolgozik a férjed?

Szerintetek az lehetséges, hogy valaki a szülés után hat héttel menstruáljon? Tisztára olyan előjeleket produkálok, mint mielőtt meg szokott jönni!!! :?

Hát ezzel a szép kérdéssel búcsúzom mára :D

Sok-sok alvást Mindenkinek!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!
Mi már megint kukorékolunk...

Maszatmama!
Nekem az első spirál 1évig a másik 1,5évig volt fent. Lehet, hogy anyagilag így nem kifizetődő, de nekem a nyugi megért ennyit :D

Azzal pedig egyetértek, hogy a szoptatás nem véd..... jobb vigyázni! Én 5 hó után keztem újra menstruálni és Oli akkor mondott le az anyatejről... megváltozott az íze.. Ő meg még máig is finnyás fajta :(

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Én is úgy tudom, ahogy Detty is írta, hogy a csípőszűrés kötelező és 8 hetes korig túl kell esni rajta. Főleg azért, mert ha van valami gond, ahogy nálunk is volt, a csontosodás addigra elindul és az a lényeg, hogy jó helyen kezdjen el csontosodni. na, ezt nézik az UH-on.

Fogamzásgátlás: Mivel mi Ádám 2 éves korára szeretnénk kistesót, a dokim azt mondta, nem érdemes bogyót szednem, hanem kombinált fogamzásgátlást javasolt, azaz óvszer+Pharmatex.
nekem már a 6 hetes kontrollon mondta, hogy meg fog jönni hamar, mert akkor is már csak 5-6x szoptattam naponta. Aztán pont Ádám 3 hónapos volt, mikor végül megjött, azóta gigaciklusokkal bár, de rendszeres.

Bea: Nálunk is volt könnycsatorna gond, ráadásul mindkét szemén Ádámnak. Kaptunk szemcseppeket, 4 hetes korára már 3 hetet antibiotikumos szemcseppeztünk, így kiakadtam a gyerekorvosra és elvittem Manót a szemészetre a madarászba. Azt mondta a szemész doktornő, hogy szemcsepp nem kell, csak ha csúnya zöld a váladék, inkább masszírozzam a könnycstornákat szopi közben+ mossam forralt vízzel Ádám szemét+porszívozzam az orrát. Ugyanis az orrban van az a membrán, ami még nem nyílt ki és ezért nem folyik el a könny. Nekünk ez bevált és elmúlt. Azt mondta még a szemészdoktornő, hogy kisbabát nem szadizunk, 3 hónapos kora előtt nem tisztít könnycsatornát.

Szép napot Nektek!

Eszter

Kép

Kép
ske
 
 


Huu,na itt!

Hát ez az,h én még nem tudom h mikor akarjuk a kistesót.Na meg Izus se pik-pak jött....De jelen pillanatban még nem tudom eldönteni h rögtön belevágjunk a 2.babóba,vagy várjunk pár évet.....
De vhogy csak lesz,az óvszert minden esetre el akarom kerülni hosszú távon....Ha rá gondolok még a kedvem is elmegy az egésztől :lol: :lol:

Én azt se tudom még h mire kell vinni Izust!Annyit tudok h lesz 2 hósan oltás,de ennyi.A héten nem volt se a doki se a védőnő...szerintem úgy gondolták nem jönnek minden héten,velem nincs gond :wink: De jövő héten azért rákérdezek a dolgokra! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus! Császár után mennyit kell várni a kistesó projecttel? Én csak annyit tudok, hogy többet, mint a természetes úton való szülésnél, és nekem a dokim azt mondta, hogy így is 3 normális menstruáció kell, hogy a szervezet teljesen visszaálljon a normális működésre. Szóval, még ne stresszeld magad a kistesóval, és ha odakerültök, úgyis tudni fogod, hogy itt van-e az ideje. :)
Nálunk az anyagiak is eléggé belejátszanak a döntésbe, és bár nagyon nehezen, de megpróbáljuk valahogy kigazdálkodni. Meg hát a korom is. :(
Nem kell nagyon vizsgálatokra járni a babákkal. Két hónapos kortól havonta lez 1-1 oltás, összesen 3. Ezek a kötelezők és ilyenkor érdemes beadatni a pneumo-t is (ez ingyenes). A csípőszűrés kötelező, és ott a hasi és a koponya UH, ami fakultatív. Kb. ennyi. A Rotát be lehet adatni az oltásokkal is, de ott a lényeg, hogy akár a 2 adagost, akár a hármat választjátok, az utolsó adagot 6 hónapos kor előtt kell beadatni. Így kalkulálni kell, hogy kijöjjön. És két adag között el kell telni 1 hónapnak.

Chanel! Jézusom, te aztán nem alszol sokat!!! Hogy bírod? Én már szédülök a fáradságtól, pedig azért 6 órát sikerül aludnom éjjelente. Sajnos esténként dolgozom (fordítok, készülök az óráimra), így hiába fogadom meg minden reggel, hogy ma korán fekszem, sosem jön össze. Sikerül napközben pihenned? Le tudod fektetni Olit és Hellát egy időben?

Maszatmama! Szerintem még nem fogsz menstruálni, csak a szervezeted készül visszaállni a rendes kerékvágásba. Ha Kata rendesen, sűrűn szopik, akkor ez még kicsit korai lenne. Aztán ki tudja?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Férjem erre a fogamzásgátlásra azt mondta, hogy szerinte ne védekezzünk , tőle jöhet a második :) Persze nálunk is a fő dilemma az anyagiak miatt van, sajnos :(

Detty: igen szoptatok rendesen, nem is tudom megszámolni naponta hányszor (nem is mertem bevallani a dokinéninek, hogy nem négyóránként szoptatok).

Szerintetek az nem árt ha naponta megiszom annyi tejet, amennyi egy kávéba kell? Felfedeztem a koffeinmentes kávét a boltban, és most nagyon boldog vagyok!!!

Gabi: tegnap elfelejtettem gratulálni, de most bepótolom: Nagy-nagy gratula!!!!

Nem tudjátok Aranynapék már nászutaznak?

Jaj Eszter, Ádám képe mindig felvidít, annyira helyes!!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Fogalmam nics mennyit kell várni a császár miatt a tesóval...majd ezt is megkérdem!Hát nálunk is az anyagiak szólnak közbe...meg nekem még be kéne fejezni a sulit...szóval nehéz ügy :lol: Bár a férjem már másnap a tesóval szekált,mondtam neki h nyugi,lesz tesó,de ne most beszéljük már meg!!! :lol: :lol:

Maszatmama!
Szerintem ihatsz tejet!!

annus11
 
 


Detty!
Napközben nem pihenek, mert ha Hella alszik, Olival játszom, ill. bokros háziasszonyi teendőim hívnak :wink:
Egyidőben esetleg (4O%) ebéd után alszanak egyszerre. Hál isten Oli ilyenkor 3órát! De akkor vasalok, felmosok, amit Olitól nem lehet...
Este viszont általában velük megyek aludni, 9-fél 1O-kor.
Most is, O. itt toporog az ajtóban, menne az udvarra :D Kis utcagyerek lesz, állandóan kint akar lenni...

Egyébként azt hozzáteszem, nagyon jó, hogy ketten vannak!!! :D Nem csinálnám másképp, ha újra dönthetnék! Még, ha most nehéz is olykor...

chanel_28
 
 


Annus!

nekem mintha úgy rémlene, hogy minimum 2 évnek el kell telnie a császár után, bár nekem nem ez volt, de mintha a barátnőm ezt mondta volna. Mármint úgy a 2 év, hogy ha megint császár lenne (reméljük nem), akkor a 2 műtét között legyen 2 év.

Detty:
Nekem azt mondta a dokim, hogy a szoptatás után 3 hónap pihi, hogy visszaerősödjön a szervezetem, és utána jöhet a tesó. persue ez csak javasolta...
Ja, és képzeld, Ádám megeszi a csirkemellet.:) mindenhol azt olvastam, hogy 6-7 hónapos korra kiürülnek a vas raktárak, ezért kell már a husi. minden doki mást mond.

Maszatmama: Köszi a dicséretet!
Csak Neked :)

Kép

Kép

Ja, és irigy-irigy-irigy vagyok és olyan jó Nektek, hogy ilyen sokat fogytatok! rajtam még mindig van 10kg, ahhoz képest amikor teherbe estem.:( :( :cry: :cry: :cry:

Rakjatok fel minél több képet! Olyan szép gyermekeitek vannak!

Kép

Kép
ske
 
 


maszatmama!
Én is koffeinmentes kávét iszom+pici tej.
Úgy tudom, 1/2 liter tejet ihat a mama, ha a babán nem jelentkeznek allergia tünetei...
Én 2 és fél hónapig akár 1,5 óránként is szopiztattam a nagyobbik lányomat, és a doki helyeselte. Nem volt semmi probléma. Dagi volt az igaz, viszont ahogy elindult olvadtak le a kilók látszatra. Ma pedig igencsak vékonyka :)
Nekem is van néha olyan érzés, mintha meg akarna jönni, de pár nap és elmúlik. Az 5. héten volt ilyen.

Nekem a spirált a korom miatt mondta, különben tablettát írt volna, ami nekem megfelelő lenne... :cry: Több babát pedig már nem nagyon tervezünk, ez is a korom miatt, és persze azért az anyagiak is végesek...most már nagyon is... :cry:
Ááááá....nem tudom, mi legyen?!!!
Most marad az óvszer /amit utálok!!!!/ és a Patentex oval kúp. Ezt meg azért utálom, mert egyfajta előkészületet jelent, úgyhogy nem lehet spontán a dolog...Pedig az úgy jó... :oops:

Azt hiszem nekünk fizetős lesz a végén a szűrés, nem várok az 5. hónapig, de nagyon dühös vagyok! :evil:

Mi beadatunk minden védőoltást, amit lehet, a Rotát is /egyik lányom elkapta. Már 4 éves volt, mégis kiszáradt annyira, hogy mire kórházba értünk, már félrebeszélt. Soha nem akarok ilyet látni többet./.
A László kórházban 4 hetente volt jelenésünk Krupp miatt 5 évig, ahol a lelkemre kötötték, mindent adassunk be, amit lehet. Nem véletlenül vannak a védőoltások. Anélkül a lesz mit elkapni.
De ez a mi döntésünk. Nekem elég volt a betegségekből...

orelle!
szerintem Neked is azért nem ajánlott spirált, mert gondolta, lesz még baba Nálatok :D

ske!
Nagyon vagány Ádám!!! :D

annus!
Nálam a lányoknál a házidoki megnézte a csipőjüket, és azt mondta, nem kell továbbmenni.
Most viszont adott beutalót, de kicsit késve :(
Azt mondta, ez az egy kötelező, a koponya-, hasi UH nem az. De lehet menni...
Én már az 5. héten majdnem "feladtam" az "szüzességet". :lol: :oops:

chanel!
Köszi a teatippet, megpróbálom.
Most akkor mire számítsak?!! :lol:

Nekünk már 3 éjszaka ismét szörnyű, alvás szempontjából.
Aludtunk 2 majd 1,5 majd 1 órát. Mikor 2-kor ébredtem, remegett kezem-lábam, azt hittem meghalok.
Napközben feleket.
SOkat sírt Ádám napközben is.
Ma már nem engedtem Páromnak, hogy felkelljen, mert rögtön ugrik, hogy majd Ő visszaaltatja a fiacskáját /akivel imádják egymást/, de nem engedtem.
Tegnap már szédült a fáradtságtól.
Ráadásul egész nap jön-megy, intézkedik, terveket figyel, ellenőríz, embereket felügyel, úgyhogy totál elfárad.
A délutáni sétáról pedig nem tudom "lebeszélni" /persze nem is akarom :D / hogy legalább akkor aludjon egy picit. Ő jön velünk...

A nagylányaimra pedig igen kevés idő jut, külön oda kell erre figyelni.
De nagyon imádnivaló lányok Ők, semmi gond velük.

Most viszont leraktam Ádámot, mert elaludt a karomban, erre felnézett, majd magától elaludt. :lol: Ez sem volt még, talán 1-2x.
Persze hajnali evés után reggel fél 9-kor 50 tudtam belediktálni. :(

KépKép
francestz
 
 


Ja, Aranynap azt mondta 2 napja, hogy jövő héten mennek nászútra.

Irigy vagyok nagyon....!!!!!

Jó pihenést Nekik!

KépKép
francestz
 
 


Ske!
Jaj nagyon jó képek!!!A 2.az meg végkép!!!Milyen ksi pózolós fiúcska :lol: :lol:

Francestz!
Én már majdnem a 3. héten "feladtam"...de ezt a pár hetet csak kibírom,ha eddig bírtam :wink: Már csak 2 hét!!!! :lol:

Maszatmama!
A MÁVnál pályamester az uram....de má a f*szom kivan h mindig távol van...vagyis minden hónapban pár nap!Igaz így mindig rájövünk h mennyire szeretjük egymást :wink: :lol:

annus11
 
 


Nézzétek, ezt a mosolyt én kaptam!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:32-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Még itt vagyok! :)

Nagyjából visszaolvastam, de ma is rohanásban vagyok, átutazóban a munkahelyemen. :)

Babák még mindig elragadóak, főleg Kata babáról ez a mosolygós... Háááááát, elolvadtam. :D

Ma egyébként minden rendben volt a dokinál, Babócám alukált. :) A méhszáj zárt, utazás is megengedett, úgyhogy jövő héten BADACSONY!!!!! :)

És már Dettiéknél van a számítógépünk!!! Lehet, hogy mire visszajövünk, már megint tudunk naponta csevegni. :)

Nagyon hiányoztok ám!!!!!!


Puszi

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok, amióta nem jártam erre.

A gyerekek gyönyörűek! Mindegyik (az enyém is :D )! :)

Annus!
Csodacuki Izus! :)

Ske!
Ádám nagyon legényes! (A férem mondta így :) )

Orelle!
Julis továbbra is nagyon szép!

Maszatmama!
Mosoly a javából és azok a szempillák! :)

Fogamzásgátlás: Csatlakozom a tanácstalanok táborához... A szervezetem nem bírja a hormonos dolgokat, spirált nem akarunk szóval marad az óvszer+ a Pharmatex... 3-án megyek a dokibácsihoz 6hetesre (7.héten...) és akkor megtudom, hogy ő mit ajánl nekünk.
Mi is valószínűleg Máté két éves korára szeretnénk a második kicsit.

Csípőszűrés: Én is úgy tudom, hogy 8 hetes korig meg kell legyen... Mi csütörtökön megyünk ortopéd dokihoz tekergetésre és reméljük, hogy nem kell tovább menni. Szeretnék majd egyéb uh-kat is csinálni, de olyan sokára adnak időontot, hogy :shock: ...

Alvás: tegnap előtt éjjel már annyira fáradt voltam, hogy amikor hajnal 3-kor felálltam, hogy kivegyem Mátét az ágyból szopizni, visszaájultam az ágyba, kiesett egy-két pillanat... :cry: Persze a férjemre a szívgörcsöt hoztam... arra eszméltem, hogy remegve paskolja az arcom, hogy jöjjek vissza... :cry: A ma éjjel egészen jó volt összesen majdnem 5 órát sikerült aludnom...
Nem is tudom hogy bírnám Máté iramát... Anyósom főz, férjem mos és vasal... én foglalkoztatom a gyerkőcöt és a rendet igyekszem fenntartani... Tehát francestz, chanel veletek sírok a pihenés után, de nem cserélném el azt a boldogságot, amit Máté jelent az életünkben! Fáradtak és nagyon-nagyon BOLDOGOK vagyunk!!!

Oltások: Mi is beadatjuk a rotát (a 16000Ft/db-osat) rögtön kedjük, a kéthónapos oltásnál és most szedegetem, hogy mit kell még... :roll:
Volt az ismerettségi körömben ahol nagyon súlyos volt a rota, a kicsi nagyon kiszáradt, alig értek be a kórházba... nem bírnám úgy látni Mátét...

Ritka hosszú billentyűmenésem volt... :oops:

Megyek a kis bőgősömhöz... (nem véletlen... zenészgyerek :D )

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Én a rota elleni oltást nem tartom annyira égbekiáltóan fontosnak, részben lehúzás szaga van....
A közvetlen szomszédunkban Olival egyidős a kislány, múlt januárban kórházba került rota miatt, majdnem kiszáradt. Ott meg tüdőgyuszit kapott :cry: Pedig megkapta a 16OOOFt-os oltásokat!!!! Akkor a fiam miatt is aggódtunk, neki is volt hasmenése 3 napig... immunrendszerből nyomta! :wink:

Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, bár 1 gyerekkel nekem is könnyebb volt, de nincs időm,se lehetőségem sehová menni, ezt-azt vásárolni az élelmiszeren kívül... Szerintem a webáruházak és a futárcégek belőlem élnek :wink: (legalábbis a férjemszerint) :wink:
Mondjuk baromi kényelmes megoldás...

Akik előszőr szültek, azoknak mondom, ha már itt a fogamzásgátlás és szex témánál vagyunk... Nem lesz egy nászmenet :cry: Nekem majd kijött a szemem :shock: (nem akarok elrettentő lenni ám!) És síkosítóról is gondoskodjatok..... kelleni fog.....

chanel_28
 
 


Detty, Ske köszönöm a jótanácsokat szem ügyben. Én sem szivesen viszem rögtön Vilit mosatni. Úgy néz ki, lekopogom, hogy ez a masszirozás beválik. Antibiotikumos szemcseppet egy hétnél tovább nem voltam hajlandó adni neki. Ez a gyerek amióta szegénykém a világon van, szinte Antibiotikumon él..(ugye a fertözés miatt amit kapott születéskor)

Akkor ma ünnepélyesen el kezdem szedni ezt a Cerazettet.

Szex: én túl vagyok az elsőn és nem volt semmi probléma...csak túl hamar vége volt :-)
A második az már tutkeráj volt...és nem használtunk semmit...

Orelle, ma Julis nap van!!! Nagyon Boldog Névnapot a csöppségnek!!!! Puszi Nektek!!! :D

Maszatmama: mivel eteted ezt a gyereket, hogy igy vigyorog, meg kell zabálni!!! :-)
Mindjárt rakok fel én is képet!!!

Nagyon sokat segitettek lányok KÖSZÖNÖM!!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Tegnapi képecske... :)

Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Kép

Vilmos jóllakottan :-)
beatrix161
 
 


Kép

Csajozós kép :-)
beatrix161
 
 


sziasztok,
jaj, de jó látni, hogy milyen szépek a babák.
Bea! Tényleg! Köszönjük szépen.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, működik Aranynap gépe, így hamarosan újra naponta jelentkezhet.

Bea! Te sem panaszkodhatsz: Vili zabálni való. Nekem a 2. kép tetszik nagyon!

Chanel! Örülök, hogy ezt írtad, mert egy kicsit tartok a két picivel való együtléttől. Félek, hogy nem jut valamelyikre elég időm, vagy hogy kikészülök a fáradtságtól. A Rotát mi is lehúzásnak tartjuk. Ráadásul kiderült, hogy Alexa három hétig tartó hasmenését valószínüleg egy enyhe Rota okozta, és az immunrendszere ugyan lassan, de legyőzte. És mindenhol azt mondták, hogy ha a gyerek hány és hasmenése van, nem kell várni otthon, hogy majd elmúlik, hanem be kell vinni a kórházba, ahol kiderül, hogy Rota-e, és akkor azonnal megkezdik a kezelést, így nem fog feltétlenül kiszáradni a gyerek. És ha belegondoltok, mi anno nem kaptunk Rota elleni oltást, és előfordult közületek bárkivel is, hgy súlyos kiszáradással, hányás hasmenéssel került kórházba? Én senkit nem ismerek. Olyan babákat viszont igen, akik megkapták a 11 törzs elleni oltást, és fél-egy év múlva a Rotát is. :( Bevallom, mi is sokáig haboztunk, mert féltem a kórháztól, kiszáradástól, de mindent összevetve úgy döntöttünk, hogy nem adatjuk be. Persze ez a mi döntésünk, és azt is megértem, ha ti beadatjátok. Arra figyelni kell, hogy az oltást követő 7. napon hasmenése lesz a gyereknek, mert ez egy olyan oltás, amiben élő vírussal fertőzik a gyereket.

Remélem, nem voltam durva a véleményemmel, csak egy kicsit kivagyok (most kaptam hazugságon a férjem, és eléggé kiakasztott), és most nem tudok koncentrálni a stílusra, csak le akartam írni a véleményem.

Mindenkinek nyugis éjszakát!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Rota vírust elkapta egy nyaralás alatt a Lili,kórházba vittük pécsre,az volt a legközelebb,mert úgy hányt sugárba,hogy el sem múlt neki.Délben kezdte,1-2-3 hányás,délutánra már nem bírtam nézni,mondtam a férjemnek irány haza,előtte a legelső kórház.Ott mondta a dokinő,hogy járvány van ebből,egyből egy injekciót kapott combba,és fél óra padon üldögélés után indulhattunk haza.Onnantól nem hányt,fosott sugárba egy hétig.(bocs)Hazaértünk,felhívtam a dokinkat,mondtam,hogy mit mondott a dokinő,ki se jött a sajátunk,mert itthon is járvány volt.Azt mondta:Most ez a divat!
Jó nem?Nem lett semmi bajunk,kb 1 hét volt az egész,apánként adtuk neki a vizet,kiskanállal,pár napig nem evett,aztán csak a diétás cuccokat,aztán lassan ismét mindent.Akkor volt 1,5 éves.
Babák szépek!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Sziasztok

Hát meg volt az első sex, nagyon fájdalmas volt, egyetértek chanel veled.
Rota virus én sem tudom mit tegyek, de szerintem én is beadatom, bár pénz lehuzás.
Mi jól vagyunk ma meg mértem Sárát 5,97 kiló, nagyon hízik bár egy kis refluxa van sezrintem.

Francestz az espumisant nem probáltad még?!!! attól el kell hogy muljon. a köménymag teával pedig az a baj, hogy ha tulzásba viszik az adagot akkor ugyan ugy szélgörcsöt okoz.
Nem lehet hogy más baja van Ádámnak?Hiszen tápit is eszik nem csak cicit.

Tejérzékenység hogy jelentkezik a babáknál? Sárának aki csak anyatejet iszik híg a kakija nagyon kiütése nincsen. Viszont én eszek tejtermékeket.

Puszi mindenkinek
U.i.: Szar a kedvem anyosom jön hétvégén, lehet hogy nem lesz hosszu házasság ez sem.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Lili! Kitartást a hétvégére! Megértelek, én is utálom az anyósom. A tegnapi veszekedés is miatta volt (mint a veszekedések 99%-ában). A gyerekszobában töltöttem az éjszakát, és szerintem még egy párat biztos ott fogok. Ha mi válunk, annak is az anyósom lesz az oka.
Ha nagyon zavar Sára refluxa, próbálkozz a Nutritonnal. Szopós babáknál ugyan kicsit macerás, mert elő kell etetni a péppel (1-2 kiskanállal), de tényleg megfogja a refluxot, ha nem túl súlyos. Alexánál most álltunk le vele, mert úgy néz ki, fél éves korára kinőtte.
AZ anyatejes kaki tényleg nagyon híg, az még nem hasmenés. A tejérzékenységet leginkább az ekcéma, vagy más "bőrbajok" jelzik. De azt is kipróbálhatod, hogy 4-5 napig nem eszel semmi tejterméket (semmit, amiben tejfehérje, vagy tejcukor van: sok felvágott, csoki, a zsömlén kívül a pékáruk, stb.), és ha változik valami, akkor Sára tejérzékeny. Velem megcsináltatták a diétát, és kijött, hogy Alexa laktózérzékeny. Szerencsére csak ideiglenes volt: a Rota vagy mi leszedte a laktóz bontásért felelős enzimeket a bélfaláról. Aztán helyrejött, és most ok.

Az első jó pár alkalom nekem is fájt - az egyik varrat nagyon bevágott a húsba, és ott még mindig érzékeny. Eltelt fél év, és még mindig nem tudom élvezni az együttléteket. És tényleg kell jó sok síkosító. :?

Jó hétvégét

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok,
remélem mindenki jól van. jó, hogy írtok a rota elleni szérumról. mi is ezen témázunk, de minden bizonnyal megvesszük neki. Az ára azért pofátlanul húzós. Sebaj, megjött az első tgyásom, szóval mágnás vagyok :)))
Én - bevallom eszem eszem tejtermékeket (egy kis tej a dekaf kávéba, joghurt,kemény sajt, ilyesmik). még nem vettem észre semmit Julison ezzel kapcsolatban. egyébként vicces, hogy változnak az idők és a szokások. Anyósom 30 éve még külön tej-jegyet kapott, amikor M megszületett, hogy igyon sokat.
Apropó anyós! Sajnálom, hogy Dettynél és Lilinél anyósgondok vannak. az naggggyon gáz tud lenni. azért remélem, hogy nem fajulnak el a dolgok válásig. Én is tartottam ettől, mert "anyuka" nagyon erős személyiség, de kapcsolatunk hajnalán M és én megállapodtunk, hogy a szülők nem röföghetnek bele az életünkbe, illetve mindenki a saját szüleit állítja le, ha ilyet tapasztal. Erre szerencsére nincs szükség. M saját bevallása szerint nagyon jól kijön az én szüleimmel (anyám különösen szereti, mintha a fia lenne - állandóan etené :)))), és igazából nekem sem lehet egy szavam sem az anyósomra.
mindenkinek jó hétvégét!
üdv, o Kép
orelle
 
 


ja, igen a képen Julis látható, amikor "nem én voltam" fejet vág.
o
orelle
 
 


Sziasztok!

Nagyon cukik a babák! Nagyon helyes Vilike, megmutattam Katának szerintem neki is nagyon tetszett :lol:

Orelle: látom Nálatok is alakul a punk séró :lol: Julis nem is sárga!

Dóra: most jut eszembe, hogy a múltkor meg akartam kérdezni, hogy miért kellett a neurológiára mennetek?!

Húú ez az anyós dolog nem túl jó, szerencsére nekem sincs problémám vele (mostanában).
Azt hiszem a férjeknek kellene leállítani a magukkal nem bííííró anyukákat!

Maszatmama
maszatmama
 
 


jaj elfelejtettem elújságolni, hogy múltkor Katával a kezemben ültem a konyhában és vaníliás karikát tömtem magamba. Ez még nem nagy szám, de később vettem észre, hogy leettem szegénykét és nem is akár hol! a tokája alatt tiszta morzsa meg csoki volt, alig lehetett kiszedni olyan husi :lol: :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sex:mivel engem ott nem varrtak,így remélem semi nem változott :wink:

Orelle!
Julis nagyon tündér!!!És csúcs aza fej amit vág!!!


Maszatmama!
Velem is előfordult lemorzsáltam Izust :oops:

Vilmos és Máté is nagyon édi!!!!

Dóra!
Huh,azért vigyázz magadra!!!Ez az ájulás nem hangzik túl jól!!!!Ha ilyen sokat segít a férjed és anyósod,akkor próbálj közben pihenni is egy picit!
Én mondjuk egyedül csinálok mindent,csak abban segít a férjem amit nem csinálhatok...pl hazacipelni a boltból az elemózsiát...bár szinte minden nap bemegyek és aprajával vásárolgatok,a babakocsi meg elhozza nekem,így nem kell emelnem :wink:
Máté amúgy éjjel is 3 óránként kel?

annus11
 
 


S.O.S.
Tejválság!
Napi 3 liter vizet iszom! De már napok óta érzem hogy kevesebb, de ma két ciciből összessen 60-at evett! jaj-jaj
Egyébként ma mértem és 4640 g.
Mit tegyek?

Maszatmama
maszatmama
 
 


maszatmama!
Nálam folyamatos téma a tejválság, mindig ezen parázok :roll:
Naponta 1-2x fejni szoktam, hogy több termelődjön és szedem a homeos bogyókat. Iszok csalánteát és S.O.S. megoldásnak jó az alkoholmentes sör is.
Tuti, hogy bejátszik most a meleg is, nekem tegnap estére lett kevés a tejem, Hellus elalváskor 2 órát szopizott... (volna, mert nem sok jött) és persze pihenj, pihenj...!!! Mondom én, aki egész nap meg sem állok :wink: Meg is van a böjtje! Egyébként éjjel több tejed van? Mert akkor tényleg a napközbeni pihihiány is lehet!

chanel_28
 
 


Ja, szerintetek normális, hogy egy 7 hetes gyermek reggel fél 6 óta, 2 órát aludjon???? Ma szimultán hisztiznek a gyerekeim, ki vagyok készülveeeeee!!!!! :shock:

Bea! Irigyellek, hogy a mázlisták táborát erősíted! Mondjuk nekem Olinál azért volt rendesen gátsebem, lehet, hogy azért volt fájdalmas a szex.... Most csak horzsolásom volt, meglátjuk mi lesz..... :lol:

Még vmi... Kávé kérdése. A hajnali kelések miatt szoktam iszogatni egy kis kávét. De nem tudom eldönteni felpörgeti-e Hellát, vagy sem. Néha bealszik, néha nem....(?)

chanel_28
 
 


Kép

chanel_28
 
 


Kávé:passz.Én nem iszok,teljesen elszoktam tőle...nem nagyon kívánom most se.

Alvást passzolom,mi még csak 4 hetesek vagyunk 8)

Tejválsá:alkohol mentes sör nagyon bejött nekem!!!!Akkor ittam mikor hazaértük,meg azóta még 1-et.Elsőre furi volt,de utána olyan jól esett!!!

annus11
 
 


Chanel köszi a gyors választ, tegnap éjjel annyi tejem volt, hogy orrba-szájba folyt, de ma éjjel már nem!
Egyébként ma Kata sem alukált többet, mint Hella. Tudod, biztos a szeles idő! :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Igen, lehet, hogy a szél....
Még a tej témához: mikor éjjel sok van, fejj egy kicsit, akkor napközben is több lesz talán...
Csüt.-ön, mikor dokihoz mentünk, egész nap gyűjtögettem, hogy tudjak vinni üvegben, mert én nyilvános helyen nem szoktam szoptatni... Mondanom sem kell, azért megérezte Hella, hogy mindig csípek az adagjából :D Én sem vagyok tejcsárda azért... :cry:

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Kibékültünk... :? csak bennem van még tüske, de az majd elmúlik.

1-2 hónaposan Alexa is csak párszor fél órákat aludt, teljesen kikészített. És a szél biztos benne van a dologban.

Maszatmama! Próbálj minden szopi után fejni egy kicsit, azt plusz ingert jelent és segíthet. És ahogy Chanel is mondta: pihenj nagyon sokat, akár egész nap! Egyébként az utóbbi pár napban nekem is nagyon nagyon lecsökkent a tejem, csak annyiban jobb, hogy Alexának már nem kell annyira. A napi négy kajából kettő még anyatej, egy gyümölcs vagy tejpép, és este kap tápszert. És ne ess kétségbe, mert az idegesség is ronthat rajta.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok

Alkolholmentes sört napi 1x lehet inni? vagy a szénsav annyira nem jó a babának?

Kép
lili&ana
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?