Új privát üzeneted érkezett!

Irdab: pelus nekem a bnőm a pampers ajánlotta ,mi be is fürödtünk vele.Dzinte mindsig kijött a pisi. Inkább a LIbero vált be.Ne vegyetek egyszerre sokat max. 1 csomaggal aztán majd meglátjátok,hogy jó e a babának.
Én már sok félét kipróbáltam a dm-stől a tescosig nekem mind okés.
Tejserkentő teától én kipöttyözödtem szóval hamar abba hygatm. A patikában lehet kapni homeos bogyót szedtem ha jól emlékszem urtica urens a neve.

Bimbvédőt végül vennünk kellett,mert fájt szoptatás az egyik mellemen apa a patikában vette.Én szerettem sokáig használtam.

Fáradtság:ma én is nagyon fáradékony vagyok.Pedig a takritás még vár rám. 9en leszünk de suerintem estére totál kész leszek.

Itt már elég
kellemes az idő,fúj a szél.
Vendég

Mandaran, nah jól kereszteb írtunk :lol:

A dm-et többen is ajánlották már, úgyhogy el kell mennem oda nincs mese :wink:
Nem nem mentem el végül is semmire, mert lusta dög vagyok :oops: , illetve egyedül nem nagyon volt kedvem.
Váúúúú, de rendi védőnénid van neked is. Igazán rendes. De itt is ugyan ez a szitu, nyáron nem indul semmi :twisted:
Mondtam neki a kórházlátogatást is, annyit mondott, hogy hívjam fel a kórházat és kérdezzem meg. Nah én meg megkérdeztem h mégis kit keressek, meg milyen számon, nah akkor egy cetlire leírt egy telefon számot, meg egy nevet, de egész héten nem vette fel senki a telefont :twisted:
Igazából még semmiben sem tudott nekem segíteni :twisted: :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri :lol:
jún. 15-ig van suli, utána szóbeli érettségik. Remélem, akkor már nem kell bemennem!!
Jujj, de jó lesz Nektek Egerben!!!!!!!!!!!!!Fürcsizni Neked miért nem lehet? Vagy csak óvatosságból???
A tatai sokadalomról én is hallottam... Hát, nemtom az uram este, hullán mennyire szeretne kivinni. Persze lehet, nekem is jobb wc közelben lenni.... :roll:

Láttam a babaszobátok színét! nálunk is hasonló sárga!!! jó lett?? Be is bútoroztátok már????

Hu, Sissi, Ti is a bűvös 28-ban!!! Asszem én is meg fogok nyugodni egy kicsit...már nekem sem sok nap addig..

Ja, képzeljétek!
Beszéltem a dokinénivel (kovisziszkaaaa :lol: :lol: ), és júl közepétől lesz szabin aug. elejéig. na, mi van akkor , ha rám netalán --nem szeretném persze--- júl végén v. aug elején jön a szülés???????? Mivel magándoki, mehetek-e ugyanabba a kórházba, vagy ide kell jönnöm Tbányára, ahová tartozom helyileg?? És akkor mindenképpen ügyeletesnél szülök :?: :?: Ki tudja, hogy megy ez???? Vagy kérdezzek rá, ki lehet esetleg arra az időszakra a helyettese uabban a kórházban???? Jajj, ez egy kicsit idegesít!!!! :roll: :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Adri :lol: asszem, akkor marad az online szülésfelkészítő :wink: az sem rossz, csak a kérdésre nem válaszolnak...

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szu ... zites.html

a kórházba meg lehet, hogy egyszerűen be kell pofátlankodni???

madaran

Adri,pelenkában mi libero-t használunk,de a kezdetek kezdetén volt huggis-unk is,az is jó volt,de ahogy nőtt Luca átengedte a pisit,így maradtunk a libero-nál,pampers szintém nem jött be.
Szopis teát ittamde hogy mi is a nev,na majd csak eszembe jut :oops: ,meg szedtem mellé az urtica urenst,sztem ez jó ha már a kórházban veled van.Én most csak az urticat fogom szedni.

Bimbővédő nekem is kellett,mert véres szopizta Luca a cicimet,de nem tudtam használni :oops: Aztán szopizások közbe folytak a könnyeim,de nem adtam fel.A garmastan nekem nem segített.Csak a sok szellőztetés,meg anyatejcsi.

Madaran,jó,hogy jelentkeztél!!! :) Nemsokára szünet lesz már!!De ha nem bírod gyere el inkább tp-re!

Kép
Kép
tundi24

Mandaran: ez nem a sokadalom. A sokadalom a cseke tónál van, ez a rendezvény meg a várnál. Itt beöltöznek törököknek, meg várvédőknek, aztán csatáznak, vagy valami ilyesmi. Megmondom őszintén nem voltam kinnt még.
Azért is akarok kimenni mert itt is fúj a szél, aztán az Öregtónál meg mindig fúj, ugyhogy elég kellemes lehet. De ha átjöttök szóljatok, mert akkor talizzunk már :wink: Jah wc, hozzánk eljöhetsz, 5 percre lakunk a tótol :wink:

Szerintem azért kérdezd meg a dokinénidet mi van ha pont akkor akar Zsigi kibújni. Mert hát lakóhely szerint Tb-a, de nem tudom ilyenkor mi van. Nekem a dokim azt mondza július első hetében ne szüljek mert külföldön lesz :shock: . Mondtam is magamban, azért ez nem úgy megy, de azt is mondta, ne aggódjak, mert akkor megoldjuk a helyettesítést.

Nekem tetszik a szín, ha feljössz pisilni meg is nézheted :wink:
A kiságy bennt van. Ismerőstöl kapunk pelenkázót, holnap nézzük meg és ha tetszik el is hozzuk. Ha nem akkor az ikeában néztem ki egy tök egyszerűt. Még szeretnék venni babágyneműt képet majd utánna teszek fel.
Jah meg a mi ágyunk is ott van, mert mivel csak két szobánk van, ezért egy ideig a babával alszunk. Utánna meg majd átmegyünk a nagyszobába.

Sissi köszi a tanácsokat :P . Akkor csak lassan azzal a takarítással

Adri

Kép

Kép
irdab

tejserkentő: én egyiknél sem használtam, és eleinte nem is volt gond! Sőt később sem lett volna, ha nem adom fel olyan könnyen! Szerintem igazából nem attól lesz tejcsi! Nekem nagyon bevált, hogy rengeteget ittam! 4l folyadék bement mindennap!Egy védőnéni mondta a faiam születése után a kórházban, hogy időnként egy pici tejbegrízt egyek, mert attól nagyon kalóriadús tej lesz! És nekem ez is bevált! Mondjuk 10 nappal a szülés után kettétört egy fogam, amit kihúzni sikerült, de átszakadt a szájüregem! Összevarták, két hétig nem tüsszenthettem, nem köhöghettem, ja és alig bírtam nyitni a szám! Csak puha és pépes dolgokat ettem, napi szinten jött a tejbegríz! Attól még én is híztam! :lol:
Valaki meg arra esküszik, hogy tejserkentő kell!
sissi: a homeos bogyóból mennyit szedtél?

pelus: a lányomnál(8éve) a pampers volt csak jó, minden mástól kiütéses lett! A fiamnál minden pelus jó volt! Most vettem egy csomag Tescosat(lila zacsis) Sok ismerős mondta, hogy jó! Ha nem válik be, nem dobtam ki sok pénzt érte az ablakon, veszek akkor másikat!

bimbóvédő: mindkettőnél 2 hétig használtam, mert kiharapták a cicimet, és 2 hétig sírva szoptattam, egy hétig vérzett! De használtam a Garmastam krémet(várandóscsomagban van minta), most is veszek egyet bizti, ami tutti! Bár remélem most nem lesz szükség rá! :wink:

Takarítás: ma a gyerköceimmel valami történt, úgy takarítanak, mint a kisangyalka! :lol:
Délután a lányomnak fellépése lesz, nem sok kedvem van menni! Csütörtökön is felléptek, jó lenne egy kis nyugi, kevesebb program!

kovisziszka

Tündi akkor lehet, hogy már a kórházba érdemes bevinni a bimbóvédőt?
Akkor ilyen homeos cuccot is beszerzek. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Kovisziszka :lol: Tegnap beszéltem a dokinénivel, júl közepétől lesz szabiné, mi van ha akkor szülünk???? Te beszéltél már Vele erről?
4 l folyadék???? Hát, azt képtelen lennék meginni, a tejbegríz oké :P

Tünde :lol: Szoptatás után anyatej a cicire és szellőztetés???? vagy félreértettem? Bimbóvédőt a patikában lehet venni??

Az Ikeás pelenkázók közül nekünk is van, amelyik tetszik (sima fenyő), de nem jó a bbszobánkba a méret, ezért csináltatjuk. még nincs készen. Ha bent lezs, majd én is teszek fel képet.
Köszi a wc-ajánlatot.... :wink: :wink:
személyesen 8-án megyünk a következő vizsgálatra, majd akkor rákérdezek konkrétan, mi van a távollétében.

madaran

Szilvi, ha ennyire bírják a gyerekeid a takarítást ide is átküldheted őket nyugodtan :wink:

És mit csinál a lányod?
A sok folyadékot már hallottam, illetve volt aki a köménymagos tojáslevest dicsérte :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Lassan lelépek, mert apival talizom a gyrososnál negyed kettőkór. Még zuhizni is szeretnék.
De mielött még kimegyünk a Patartára hazajövünk, és bekuksizok ide is. Amúgy az elöbb lementem az utcára, egyik smerős hozott ezt azt, és árnyékban kimondottan kellemes az idő, fúj a szél és tök jól esett.
Mandaran, ha esetleg jöttök csöögj rám, addig is szép napot mindenkinek.

Adri

Kép

Kép
irdab

madaran: Nekem azt mondta, hogy sok szülése lesz aug 9-10 -11e körül meg 20ai is van, és majd utána! De lehet, hogy rájött, hogy jobban jár hamarabb! Holnap megyünk a várban, ott lesz a dokinéni is, lesz ez a mávban született babák találkozója! A fiam ott született! Szóval kinézünk!

adri: elsős, de hagyományőrző tagozatra jár! Gálaműsorok vannak most, néptáncolni fognak és népdalt énekelnek közben! Majd teszek fel képet! Olyan aranyosak voltak tegnap előtt is, a másik fellépésen, még olyan kis lelkesen nyomták, nem úgy mint a nagyobbak!
gyrososnál taliztok? HŰMmmmm, de ennék egy jó kis gyros! Nyammm!

kovisziszka

sajna, nem hiszem, hogy megyünk, de azért köszi! Nektek jó csavizást!

Kovisziszka! HÁt, akkor nem tudom, mikor megy! én csak jún. 8-án megyek hozzá legközelebb, majd akkor rákérdezek, mi a teendő...

MIvel lehet mosni a babaruhákat??? Használtok valami spéci, hypervalamigén mosószert v. jó a Tomi is??????? Lassacskán neki szeretnék állni kimosni...
és öblítőt milyet lehet használni hozzá???????

madaran

Madaran
aaaaén nem vettem semmi extrát... azt a mösószert, öblítőt használom, amit egyébként is szoktam...
Vendég

Sziasztok!

Itt is kellemes az idő, fúj a szél, ami kifejezetten jól esik :)

Irdab: Én is többféle pelust kipróbáltam, ez a legkisebb méret nem drága és kevés van benne pont azért, hogy megérje kikísérletezni melyik a megfelelő. Állítólag az sem mindegy, hogy fiú v. lány használja, a fiúknak többnyire a Libero, lányoknak a Pempers a nyerő. Ne kérdezd miért...
A bimbóvédőt csak akkor használd, ha tényleg szükség van rá, nekem azt mondta a védőnő, hogy ha a baba hozzászokott, már nem lehet leszoktatni róla.

Lina: Algida :lol:

Kovisziszka: én használtam homis bogyót, majd utánanézek a nevének. Én úgy mentem be a szülőszobára, hogy elfolyt a vizem, de tökre zárt volt a méhszájam, sajnált is mindenki! Az oxitocint persze belémnyomták, szóval fájni fájt, de nem tágult. Pont valami tágulást segítő bogyit vittem magammal, ami szerencsére használt is (legalább is gondolom ennek is köszönhetem), egyszer csak elkezdtem tágulni.

Madaran, én folyékony Sensitiv-et használtam a babaruhára, de öblítőt kifejezetten nem szabad! Ágota, te is kérdezz rá a védőnőnél, mert allergizálhatja az újszülött bőrét.

Na, ennyi észosztás után...
Voltam Brico-ban, és vettem foszforeszkáló csillagos matricákat a plafonra :lol: :lol: :lol:
Úgy örülök neki :wink:
Vendég

Madaran,igen jól értetted.Anyatejcsi a bimbóra és köré,és utána no pólót +melltartót felvenni.Vagyis a szopis melltartónál elég ha nem kapcsolod vissza.Nekem ez volt az ami segített.

Mosószer:mi 2x is kaptunk brendonos mosószert+öblítőt,fogalmam sincs mennyibe kerül.Azokat használtuk amíg kitartott,utána a mi mosószereinkkel mostam,de 1éves koráig külön mostam a ruháit.

Cscsi,nekünk nem vált be a pampers.de én is hallottam ezt a variációt amit te mondtál :) Küldhetnél egy kis szellőt ide is! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Mi ezt használtuk,és össze volt csomagolva az öblítővel.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=58

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Én a hagyományos, itthon levő mosóport, öblítőt használom a babaruhákhoz.

Pelenka
Az otthon ismert márkák közöl itt a Huggies a favorit... majd megtudom, hogy Mili melyiket szereti... :wink:
Vendég

Köszi a mósószer, öblítő infokat. Mindegy a típus, csak Sensitive?? Jó, hogy mondjátok, hogy öblítőt ne!

Ja, és a kapott textil-pelusokat kifőzni, igaz??? Vagy: HÁny fokon mossam szerintetekÍ?

Pelus: asszem veszek Liberot meg Pamperst egy-egy csomival, oszt majd meglátjuk!

Bimbóvédő: a szilikonoshoz szokhat hozzá???
Tünde :lol: És akkor egy napot kihagytál abból a mellből, vagy csak egy alkalmat? Hú, azért ez a szoptatás mégsem megy majd fájdalom nélkül... :roll:

madaran

Nah megjöttünk a gyrosostól. Kértem a csajt h kevés krumplit tegyen rá és sok zöldséget meg husit. Fini volt.

Apa azt üzeni, hogy finomat főztem :lol:

Köszi lányok a hozzászolásokat. Én is már kimostam a babaholmikat mikor szépen rendszerezve beraktam a szekrénybe, és én Tomival mostam öblítő nélkül.
Most mossam újra babmosóporral? :roll:

Még azt szeretném kérdezni, hogy aki már átélte milyenek is azok a jóslófájások?

Adri

Kép

Kép
irdab

Csilla :lol: azért ez a homeos tágítás segítő engem is érdekelne! :roll:

madaran

Szia Adri :lol:
én is most kajáltam: sós krumplit egy kis adag pörkölttel. Hátha bent marad :wink:
mikor indultok Egerbe?Miért nem fürödhetsz?
milyen a tónál a hangulat?vagy majd most mentek ki?

madaran

Kata :lol:
most vmi mást hoz be a táblázat helyett!!!! :shock: miért?

madaran

Na, jó egy időre eltűnök javítani, kissé szóf.sásom is van, úgy látszik :roll:
pusza, anna

madaran

Most pihizünk kicsit, tudod meg kell emészteni az ebédet. :lol:
Majd egy kicsit később megyünk, de kinnt nagyon szupi idő van fúj a szél, úgyhogy a tóparton szerintem nagyon kellemes lesz.

De ide hallom, hogy a várvédők és a törökök most csapnak össze, mert hallom az ágyuk hangját :lol:

Jövő hét pénteken megyünk Egerbe. Én úgy hallottam, hogy a termálos vízbe nem nagyon szabad babásan menni. De ha van tiszta medence a szállodában , ami nem termálos azon azért elgondolkodom. Szerinted lehet? Te bemennél?
Csak hát most vagyok túl egy 10 napos kúp kúrán, lehet hogy nem kellene kockáztatnom.

Ennyire megy a hasad? Mióta szenvedsz ezzel? Remélem bent marad a tápanyag :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,sztem nem kell újra átmosnod őket!Nekem nem votlak jóslóim,nem tudok benne segíteni.
Én tegnap kérdeztem a dokit a bacikról...azt mondta akkor tudnak gondot okozni ha nyitva van a méhszáj,mert akkor elvékonyíthatják a burkot,ami idő előtt megrepedhet,de ha zárt a méhszájad akkor semmi gond.A termál vizet tényleg nem javasolják,de "rendes" vízbe bele lehet menni,a természetes vizekbe meg mégúgyis(ezt nyárra vonatkozóan írom)

Madaran,milyen témából írattál dogát?

Kép
Kép
tundi24

Jimbone, jaj de jó, hogy nincs baj! Úgy is tanulnod kell, azt meg mindegy milyen testhelyzetben teszed :wink:
Áronhoz van segítséged?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Linácska: nem a kórházban van a magán rendelő hanem valahol máshol. mondta, hogy legalább kettőt csináljunk magánba, hogy nyugissabban beszéljünk, de a másik kettőt mehetek a bártfai utcai rendelőbe, de én ha mér kettőt kifizetek akkor kibírom a másik kettőt is. De így legalább megtudok sokmindent beszélni vele.

Én is használtam bimbóvédőkrémet germastant is meg bepanthent is. mind kettő jó volt.

madaran: én gabi mosószert és öblitőt használtam Jázminnál mikor megszületett egy-két hónapos koráig aztán a sajátunkal mostam. A kórházba babás lenorral öblítettek én is azt használok. De nem volt soha kiütéses Jázmin. Jah és a gabinak nincs horibilis ára szerintem és olyan jó kisbabás illata van.

Köszönöm a gyógypuszikat Jázminnak, szegénykém iszonyatosan néz ki. Remélem hamar meggyógyúl. Kenem neki sebkezelővel mert azt ajánlották a patikában. Volt nagy riadalom én be is görcsöltem ő meg visított egy órán keresztül hát nem volt valami jó. Hívnom kellett a dokim, hogy mi legyen mert nem múlt a görcsölés ilyen pici gombóc lett a hasamból és nem akart múlni. Fekvés és lóadag magnézium.

Vigyázzatok magatokra, mindenkinek szép hétvégét a betegknek gyógyulást.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Megjöttem én is. Szülinapoztunk, és persze bűnöztem...
Ettem egy sajtburger menüt, mekiset, ebédre valami gulyás szerű volt tele tarhonyával, mondjuk próbáltam úgy szedni, hogy főleg hús legyen, aztán az anyósom sütött pirazski-t (de hülyén néz ki így magyarul leírva...), külön nekem diétás szilvalekvárral, na de a tészta az tészta, és az epertortából is ettem. És hazajöttünk és 4,9 a cukrom, szóval megnyugodtam.

Irdab,
Mi kezdetben vettünk Liberot, Babylove-t (dm) és Pamperst. A Babylove nekem nagyon durvának tűnik. A Libero mindig is nagy volt Lilire, szóval a Pampers vált be, a mai napig azt használjuk. Mondjuk a kórházat és az infúziót nem bírta, mármint az az utáni pisimennyiséget, vittem be 6-os Liberot, mert az valamivel nagyobb, mint az 5-ös Pampers, de ebbe a Liberonak is beletört a bicskája. Mivel Lilinek nagyon lazák voltak az izületei, az volt a lényeg, hogy minél vékonyabb legyen a lába közt, hogy ne nyomja még a pelus is szét. A Libero sokkal szélesebb és vastagabb volt, most már azon is alakítottak egy kicsit, de még mindig vastagabb.
Tejserkentő teákat én próbáltam (pl Laktoherb), de szerintem a babának annyira nem ízlett, fájt a hasa tőle. Amit Tündi is írt, az utrica urens homeobogyó na az tuti. De van akinek nem az jön be, hanem a ricinus communis. Ki kell tapasztalni, nekem a ricinus nem csinált semmit.
Ja, és tökre igaz, amit Cscsi ír a kisfiú-kislány dologról. Lehet, hogy Levinél mi is Liberosok leszünk, bár alapból úgyis Pamperst fogok venni, mert azt szoktam meg. A kórházban mondjuk Libero van itt nálunk.
Jóslófájásom nekem nem volt, mert indított szülésem volt, de ha azokra gondolok, amik az első hat órában voltak, akkor olyan mint egy erősebb mensis görcs, de rendszertelen, és elmúlik.

Kovisziszka,
én vittem magammal a szülésre a Caulophyllumot, de időm sem volt bevenni, úgy tágultam...

Mosószer nekünk síma Tomi volt, és Coccolino Sensitive öblítő. Most már nem válogatok.

Jimbone,
tök jó, hogy minden ok. Akkor csak a stressz volt az oka...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és ma már nagy lépést tettem előre...
Előszedtük a babakocsit és a hordozót, és kitakarítottuk háromasban. Igaz apa szerencsére rájött, hogy le lehet szerelni a szövet alkatrészeket, és így csak ment a mosógépbe, a műanyagokat meg áttörölgettük. Lili meg órákat ült a babakocsiban, persze csak a műanyagon, mert a többi szárad.
Ha meglesz a gipszkartonfal, és be tudunk rendezkedni, akkor a ruhákat is pakolom a kiskomódba befele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Túl vagyunk a szülinapi bulin.Hoztam képeket mindjárt fel teszem.Apum levágta Márk haját majd arról is teszek fel képet.Szerintem nagyon aranyos lett.

Nekem voltak joslófájáaim a szülés előtt 2 nbappal de akkor csak 2 db 5 perces volt.Iagz akkor még nem tudtam,hogy ez az csak rá 2 napra jöttem ár.
Annyira nem fájt kellemetlen volt de ki lehetett birni nekem a burokrepsztés és beöntés után lettek nagyon durva féjdalmaim.

Mosás:én nem mostam külön és ua a mososzert ill. öblitöt használtam.
NMárk hála istennek nem volt érzékeny rá.

Ksziszka.talán 5 db-t szedtem a homeos bogyóbol,de nem nagon emlékszem rá. Még van is belőle.
Teából én is a laktoherbet ittam (=pár hétig).

Akkor a képek:

Kép Hajvágás után Kép Kép torta Kép 28. heti pocak Kép kis kopasz.)) Kép pocak Kép
Vendég

Sissi,
milyen kis pasis lett Márk ezzel a rövid hajjal... nagyon édi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Jimbone,jajj de jó,hogy minden rendben van.Sajnálom a fekvést,de inkább otthon,mint a kórházban.
Te nem szeretnéd megadni az elérhetőségedet?Mert néztem a tábliban,de nincs benne.

Sissi,nagyon kis vagány lett Márk haja :) És micsoda torta :) Klassz a szobája is.Arról a polcos szekrényről tudnál nekem képet mutatni?A pocakod is szép nagy :) Írigyellek,hogy ilyen szép pocak és -3,5kg-nál tartasz :wink:

Linácska,én is mondtam apának,hogyha rend lesz,akkor elő kell szedni a babakocsit,és ki kell mosni a huzatját,mert rém poros :? És én bele nem teszek úgy egy gyereket sem.

Milyen az idő az ország más területén?:) Itt esett pár csepp eső,de már kisütött a napocska :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Amikor Pesten voltunk, vettem egy könyvet a szoptatásról:
http://www.libri.hu/konyv/szoptatas.html

Most ezt olvasom, kb. a harmadánál járok, és nagyon tetszik. Gondolom ez inkább első gyerekes anyukáknak hasznos, de én személy szerint eléggé tartok a dolgotól: mármint nagyon-nagyon szeretném, de közben félek attól, hogy fog-e menni, kisebesedés, miegyéb (állítólag az a rossz mellretevéstől van, na de honnan tudjam hogyan kell? A könyv pl. ezt részletesen taglalja, na de hát majd a gyakorlat megmutatja.... :) )

Itt kábé minden nap esik az eső egy-egy órát, de aztán kisüt a nap, és elég meleg van.

Sissi, nagyon jók a képek, és nekem is feltűnt az a szekrény. Olyan jó kis bababirodalma van Márknak, előbb azt hittem, valami játszóházban készült a kép :D

Néhányan írtátok, hogy az ikeában kinéztetek pelenkázót - melyikre gonoltok? Nekem ott csak egy tetszik, a Leksvik, de az elég drága.

Kép
bikmakk

Ja, és Jimbone, én is sokat gondoltam rád, és nagyon örülök, hogy nincs végül baj. Sajnálom ezt a fekvés-dolgot, nem lehet könnyű.

Piroska, hogy vagy?

Kép
bikmakk

Mi tegnap baszk csirkecombot csináltunk, nagyon fincsi lett (bár a férjem szerint ezt egyszerűbb lecsós csirkének nevezni... :) :) )

Szóval a csirkecombokat bedörzsöltük fűszerrel, mindkét oldalt kicsit megpirítottuk, aztán fedő alatt kellet rotyogtatni, később kvels húsleves, kockákra vágott sonka és fokhagyma ment bele, úgy is rotyogott, és a végén csíkokra vágott paprika, és újabb 10 perc rotyogás.
A vége egy zöldséges szaftos csirkecomb lett, zsemlével ettük, nagyon ízlett :)

Ma meg rakott krumplit csinálunk csípős kolbásszal. Ennek is nagyon örülök, mert kolbászmániás vagyok, de mióta terhes vagyok, nem ehetem (sütés nélkül), mert toxo-negatív vagyok....

Kép
bikmakk

8) Tünde :lol:
Hát, itt be van borulva, de sajnos esni nem akar... :?
Sokféle téma (szószerkezetek, Katona, tollbamondások... :roll: ), csak egy részét sikerült tegnap befejeznem..

Irdab :lol: HÁt, én nagyon imádok úszni, de ha most kaptál kúpot meg szokott ilyen gondod lenni, inkább ne kockáztass...Zora az első :wink:

Jimbone :lol: :lol: De jó, hogy nincs semmi gáz és jobban is vagy! Végig feküdnöd kell??:roll: :shock: :?

Sissi:lol: Jók a képek!!!:wink: Jó lett a frizu is!!!

madaran

bikmakk :lol:
valamelyik nap nézegettem én is a könyvesboltban a könyveket, nagyon sokféle van, nem is tudtam választani, úgyhogy egy regényt vettem (Háy János: A gyermek), de a szoptatás engem is érdekel, mert kicsit tartok tőle, hogy menni fog-e :?: :roll: :?:

Húú, jó a recept, még a nyálam is összefutott! :P

Tényleg, Piroska régen jelentkezett, tudtok Róla valamit??? Remélem, kimozdult a kiscsaj!!!! :roll: :roll:

Néztétek? A júniusiban már négyen megszültek :!: :!: :!: :!: :shock:

madaran

Elöbb írtam egy csomó mindent de elszállt. :twisted:
Szóval kezdem újra.

Bikmakk: köszi a konyvajánlót, felcsigázott :wink: . Én most a Zsizsa által ajánlott Útmutató a szüléshez (Ina May Gaskin) könyvet kezdtem olvasni. Nekem nagyon tetszik.
Jó a recept :wink:
Itt be van borulva, hűlt is a levegő, de sajna nem esett. Ha nem jön be a pelenkázó amit kapunk én ezt néztem ki. Elég kis gagyi, de nálunk kicsi a hely, és nekem meg az egyszerűsége tetszik.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20045205

Sissi: nagyon jók a képek, nagyon csini kismami vagy, szép a pocakod. A szoba is tök jó, minden látszik amiről írtál (függöny, szőnyeg). És hát Márk nagyon édes :lol:
Nah és nekem a torta is nagyon tetszik, milyen ízű volt?
A fiúk majd egy szobában lesznek?

Jimbone: nagyon szuper hírekkel jöttél. Örülök, hogy nem tartottak bent, és nem nyíltál ki. Remélem tudod tartani majd a szigorú fekvést, mindent a babáért, és már nincs olyan sok hátra.

Linácska: ha ilyen szuper cukrod van csak nyugodtan bűnöz. Tegnap én is bűnöztem, uzsira két gombóc fagyit vettem diabetikusat, tölcsér nélkül. És ma végre sikerült beszerezni az Algida Light-ot is. Én csokis-vanillia kiszerelésben kaptam, van esetleg más ízűben is?

Adri

Kép

Kép
irdab

Mandaran: kitartás a javítással kapcsolatban, már nincs sok hátra. :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Bikk-makk,sztem mindenkinek kell idő,hogy beletanuljon a szoptatásba és nem szabad feladni!!
Nálunk azért sebesedett ki a cicim,mert Luca cumizott rajta,és nem csak evésre használta.Aztán odaadtam neki a játszó cumit,pedig nem akartam,de inkább azon cuppogjon és ne a cicim,amiből ennie kell :)
Úgyhogy megszenvedtem,de 10,5 hóig szopizott,és mindenféle elválasztás nélkül elválasztotta magát!:) Na ezt jól megfogalmaztam :oops:
Egyébként én is aggódtam,hogy tudok-e majd szoptatni.A kórházban töltött időt végig bőgtem...
Akkor nálatok kicsit párásabb a levegő,igaz? A reci is jól hangzik :)
Nálunk ma a tegnapról maradt van,de sütöttem csúsztatott palacsintát is.
Tényleg nincs vkinek egy tuti csúsztatott palacsinta recije?Mert amit a netről néztem le,nem lett a legtutibb :?

Madaran,jó kis doga lehetett :) Végülis a júniusiak már szülhetnek májusban :) De egyszer eljön a mi időnk is,igaz még maradjanak bent legalább min.11 hetet(pl nekem).

Kép
Kép
tundi24

Tegnap csináltam pár képet, de a csatát nem tudtam megörökíteni, mivel lemerült az elem :oops:
Bocs ha kicsit sok vagyok de szerintem jó képeket csináltam. :wink:
Ma meg egész nap gyrekeknek vannak programok, már úgy várom, hogy Zorát vihessem ilyenekre.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép Kép Kép Kép

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok Kismamik!

Köszönöm mindenkinek!
Mi jól vagyunk, Hajnus is kimozdult a rettegett helyről és azóta nem is gyömöszkölte be oda magát. Nagyon eleven és állandóan ki akarja rúgni az oldalamat, néha már fáj is :roll:
De azért ha sétálok vagy többet mozgok mint amennyit ő szeretne
akkor elég rendesen a tudtomra adja.

A gyerekruhák mosására nekem is Tomi-t mi alapból ezt használjuk mert ez vált be vagy folyékony mosószert ajánlottak. Ezeken pedig ugyis rajta van hogy milyen öblítőt ajánlanak hozzá.

Én is láttam hogy a júniusi babák közül már 4en megszülettek!!!
Vendég

Bikmakk,
szerintem a szoptatással kapcsolatban két fontos dolog van (persze a technikákon, tartásokon, helyes cicibekapáson túl). Nagy része agyban dől el. Ha stresszelsz rajta, kevés lesz a tej, ezen még jobban stresszeli magát az ember, egyenes út ahhoz, hogy végül ne menjen.
Tehát: 1. nem szabad feladni az első sikertelenségre, mert össze kell csiszolódni a babával
2. ha valamiért tényleg nem megy (pl. nálam Lili gégefejlődési rendellenessége), akkor azt el kell fogadni, tápszeren is felnő egy gyerek, ha nagyon muszáj, de görcsölni kár rajta, hisz oka van annak, hogy nem megy.
Amúgy nekem még így is 10 hónapos koráig szopott Lili, és akkor úgy, ahogy Tündi írta, magától elválasztotta saját magát. A védőnő szerint ez lenne a normális, mindegy hogy mikor 10 vagy 20 hónapos korában, de az, hogy magától dönt úgy, hogy elég volt. A barátnőm lánya sajnos ezt 2,5 hónaposan döntötte el.

Irdab,
van eper-vaniliás fagyi is. Én a csoki-vaniliát szoktam venni. A csoki fele megy a banánhajóba, a vanilia a jegeskávéba :lol:

Képzeljétek, délután voltunk színházba, és ciki nem ciki, én az első felvonás végére elaludtam. Pedig nem is volt annyira rémes, de nem bírtam nyitvatartani a szemem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jaj, és a legfontosabbat kihagytam...

Piroska,
örülök, hogy Hajni kimozdult a helyéről. Nekem Levi folyamatosan a bal bordám alatt van, azt nyomja, de már kitapasztaltam, hogyan tudom onnan kimozdítani, mert különben nagyon fáj.
Most már nem is kell szigorúan feküdnöd???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kicsit én is eltűntem, de szerencsére csak a költözés miatt... Nagyon fárasztó volt ez elmúlt három nap, pakoltunk és pakoltunk és még hol a vége :( Párom már rám is szólt tegnap és ma is, hogy tartsak csendespihit, mert félt :lol: Egyébként igaza volt, azért így jobban bírtam, meg őszintén szólva jól is esett.

De már itt lakunk az új lakásban, már kétszer itt is aludtunk!!! Még egy csomó minden hiányzik, és szerintem eléggé sokáig fog tartani, amíg belakjuk, de azért lassan szépülünk. A konyharész teljesen készen van, ebédlőnk is van, van a nappaliban ülőgarnitúránk, meg ágyunk és szekrényünk is. A ruháknak még elég kevés a hely, de mindegy, már mosni azért tudunk :lol:

Mindjárt teszek fel egy-két képet is!

Rilla: nekem nagyon fura, hogy három hónapig nem voltál orvosnál, nekem mindig megadja a következő időpontot, amikor mennem kell hozzá. Eddig 3-4 hetente jártam, most már azt mondta, hogy szeretne sűrűbben látni.

Tündi: nem semmi a 110 cm-es pocakméreted :lol:

Irdab: én is mindig leeszem a pocakom, annyira bosszantó :lol: Nekem az orvos kifejezetten nem ajánlotta, hogy termálvízben fürödjek. Tele lehet bacival meg a meleg víz vérbőséget okoz, ami nem tesz jót!!!

Picit elrohanok, aztán jövök vissza!

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Elnézést kérek a betolakodásért,de van egy vadiúj eladó babakocsink szuper áron!
Sikerült 2 vennünk,ezért az egyik eladó!
Quinny Freestyle 3XL comfort,vadiúj,navy színben!
Adapterrel,pumpával!
Tulajdonságai:vízszintesig dönthető háttámla,mindkét irányban a vázra tehető,hatalmas felfújható kerekek,elsö kerék bolygósítható,illetve fixálható,ötpontos öv,lassítófék a tolókaron,futáshoz is használhtó!
Rendkívül könnyen tolható,és irányítható!
Nekünk is ilyen lesz, csak pirosban,nekem nagyon bejön!
Ára:75.000Ft,Postázom is bárhová 2000FTért!

Kép

Ha valakit érdekel,irjon privit,és még tudok képeket küldeni róla!

Mindenkinek további boldog babavárást!
20140328174041

Akkor megint itt:

Kata: mekkora nagy már a pocid! Felbuzdulva ezen gyorsan megmértem, az enyém 103 centis, 3 centit nőtt a legutóbbi méretkezés óta (kb 3 hét alatt).

Nikó: remélem jobban vagy már. Nálunk leendő sógornőm küzd ugyanezzel, remélem nem kapjuk el!

Jimbone: hálistennek, akkor jobban vagy! Pihenj sokat, számítógépet ágyközelbe, aztán ha nincs kedved tanulni, majd szórakoztatunk!

Beusmimi: alapból az nst vizsgálatért nem kell fizetni, ugye? Ezt nem később szokták elkezdeni, olyan 36. hét körül?

Irdab: többféle pelenkázó is van az IKEÁ-ban? Én próbáltam keresni, de nem találtam :oops:

Kerestem már többfelé is Algida Light jégkrémet, de én nem kaptam sehol. Ti hol veszitek???

És akkor a képek:
Kép
Kép
Kép

Mindenkinek szép további estét!

Brs

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X