Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok,
gratula aranynapnak! szépek vagytok!
Köszönöm az érdeklődést. A sárgaság/csipő miatt megyünk hétfőn a Heim Pálba. Van egy ismerős dokinéni, akivel már telefonon beszéltem is. Látatlanban annyit mondott, hogy talán elég lesz emelni egy rövid időre a d vitamin adagot. Azt mondta, hogy amig a gyerek baba funkciói (evés, alvás, kakilás, pisilés, tekingetés...) rendben vannak, addig nagy baj nem lehet. Persze be kell menni és megnézi. A csipőt pedig ultrahanggal megvizsgálják. A csipőredő aszimmetria csipőficamra utalhat legrosszabb esetben. Az ortopéd orvos úgy szúrja ki, hogy a baba combján a hurkák redői aszimmetrikusan vannak. jelentkezem, ha megtudunk valamit.
szép napot!
üdv, o
orelle
 
 


Orelle!

Jó, hogy ilyen gyorsan megnézik Júliát! Biztos nincs semmi baj!
Nagyon drukkolok!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Nagyon gratulálok Aranynapnak és a férjének!Szépek vagytok,és örülök,hogy jól sikerült,és boldogok vagytok.
Orelle biztos most nagyon ideges vagy,vagy inkább izgulsz.Hamar eljön a hétfő,és akkor az orvosok biztosan meg fognak nyugtatni.
Detti,a nemevés előfordul a babáknál,én azt hittem,hogy éhen fog halni a gyerek.De nem! :lol: Csak ilyenek.A lányok főleg.Ha nem kell neki,nem adok.Van olyan még manapság is,hogy egész nap alig eszik,mára már nem is erőltetem.Csak nézem,hogy mikor ájul el. :wink: De nem.Semmi baja,este betermel.Vagy másnap.Van olyan,pl. télapó/húsvét/szülinap,hogy 3-4 napon keresztül csak csokit eszik. :shock: És azt is túléli! :D Ne aggódj.Majd eszik,ha éhes.Nekik pici a gyomruk.Lehet front,fog,rossz kedve,fájhat neki is a feje,hasa,bármije,csak nem tudja mondani.
Nyugi lányok,nem kell semmit erőltetni.Nem kell mindig jót akarni. :wink:
Vendég
 

 
 

Aranynap!

Szívből gratulálok!!!Nagyon csinos voltál!!!Sok boldogságot kívánok pici családodnak!!!
Örülök h te is jobban vagy!!!Azért vigyázz magtokra!!! :wink:

Mai napi jó hír:rámjönnek a régi gatyóim!!!! 8)

annus11
 
 


Annus:irigy-irigy :D (persze ügyes vagy :wink: )
Vendég
 


Annus: de jó neked.

Bocsi lányok hogy nemjelentkezek, csak mire ide jutnék valami mindig közbe jön.

Mi jól vagyunkmár az 5,5 kilót nyomjuk.
Én még nem férek bele a régi cuccaimba sajnos, pedig már alíg várom.
Tegnap voltam a 6 hetes kontrolon, kicsit el csúszva mivel ma töltöttük be a 7.hetet,
Nem fájt, pedig nagyon féltem, minden rendben és szép azt mondta a doki, (Gidai)
már gögicsél, Sára.
D.e. nem nagyon alszik, csak 1/2 órákat és állandóan a cicin lóg.
Majd rakok fel képeket

Nem tudjátok mi ujság Francetsal?

Francestz vissza hvtalak de nem válaszoltál, valami baj van?

Kép
lili&ana
 
 


Dobok képet az én 3 hetes nagylányomról!!!"Csak" 4 lesz :oops:

Kép Kép Kép Kép


Mi ma reggel 3570g voltunk!!! :lol:
Én meg - 4,5 kilónál járok...jó kis fogyókúra ez a terhesség :lol: sose gondoltam volna....De lehet a szopi alatt hízok majd...mert folyton nassolnék...hol ropi,hol nápolyi,hol csoki :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Aranynap: nagy-nagy gratula, és nagyon, nagyon sok boldogságot kívánok! nagyon szépek vagytok!

Orelle: a mi hurkáink is aszimmetrikusak, jaj, jaj :cry:
mi végül júni 4-én megyünk csípőszűrésre

Annus: én is beleférek a régi gatyáimba bi-bíí :D (48 kg vagyok :lol: :lol: )

Lili: Francestz néha szokott írni, de szegény nagyon fáradt! Szóval ha lesz egy kis ideje és ereje biztosan ír!

Mi közel hat hetesen, 4420 grammok vagyunk, az jó, ugye?

szép hétvégét Mindenkinek

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Teljesen jó a 4420 g!!!

A szoptatás szerintem is a legjobb fogyókúra! Én életemben nem ettem még annyi édességet, mint most, a fejés alatt, és így is 8 kg-val vagyok kevesebb, mint a terhesség előtt. Igaz, csak 10 kg-t híztam terhesen, de akkor is. Még sose voltam ilyen vékony!!! :) Még új nadrágot is kellett vennem, mert a régiek iszonyúan lógnak rajtam.

Jó hétvégét!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok

Maszatmama, köszi az infot, de mi történik vle hogy ilyen fáradt? A szüléséről nem tudok semmit, mivel szinte együtt szültünk.

annus : de édes. Mi jó neked hogy már -4,5kg tartasz én mondjuk egy hónapja nem mértem meg magamat. Féle is meg mérni magamat.

Ti hogy áltok a tejjel, nekem nagoyn sokat eszik Sára van hogy 210, eddig ez volt a maximum. Ugye én minden etetés után mérem.

Most már mindent meg teszek hogy több legyen homeos bogyot + teát is iszok, meg azt mondták hogy rakjam a ciciremikor akarja, csak az a baj hogy mire el jön a fürdetés olyan mintha nem lenne elég tejem.
Fejem is, szóval tanácsoljatok valamit, hogy ti hogy csináljátok. 3 óránként etetitek.
Mondjuk bele törödtem, hogy ez alkati kérdés is.
Sára nagyon zabálos és természetesen azt szereti h a jól tele van a cici, volt ugye már olyan hogy egy ciciből 190.-et evett meg. De mióta probálom hogy kereslet kinálat legyen azóta ez nem megy csak éjszaka, de utána reggel már nem.
Mi csak egyszer kelünk fel éjszaka. űutána már csak 6. óra tájt, éjszaka pedig 2-3 között.

Kép
lili&ana
 
 


Detty4

Huuu ,ez jó hír!Remélem nekem is megy még le legalább 5 kiló!!!!Ha több akkor mégjobb :lol: :lol:

Lili!
Ez aztán nem semmi!Hány kiló Sára h ennyit eszik?Én mondjuk nem mérem már minden kaja után.Néha szoktuk mérni h épp mennyit evett.Izus még "csak" olyan 80-100 körül eszik.Éjjel néha mi is 1szer kelünk.Vagyis az elmúlt napokban így volt,aztán kiderül h marad e így!Olyan 9-10 magasságában eszik,aztán szintén 2-3 körül majd 5-6 körül.Utána meg kb 3 óránként kel,van h 4 órán is eltelik 2 szopi között.
Szerintem mondjuk nem kell neki mindig ugyan annyit enni!!!Te se eszel mindig ugyan annyit,nem :wink: Valószínű h nem éhezik ennyi tejci után :lol: Tehát ne aggódj!!!

Én spec nem fejem amúgy,tejserkentőt se szedek.Majd ha látom h nem elég neki akkor szedek vmit.Néha megiszok 1 üveg alkohol mentes sört,de ennyi!Ez jó nekem is(bár elsőre szörnyű íze volt)meg a tejnek is :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Lili: Szerintrm ne izgulj, ha 190-et tud enni az nem semmi!
Én nem szoktam mérni Katát csak hetente, de múltkor valamiért lemértem egy etetés előtt meg után és képzeld csak 70-et evett!
De gyarapszik szépen, szóval nem izgulok! Mi olyan 10-11 körül eszünk este, aztán 2-3 körül, majd 6-7körül és utna még alszunk 9-10-ig! napközben viszont általában 2 óránként eszik még mindig! (ha front van akkor meg egész nap a cicin lóg(na))
Én sem szedek semmilyen bogyót, és teát sem iszom, viszont naponta minimum 3 liter víz megvan!

Szóval szerintem se aggódj!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!
Maszatmama:Jól gondolkozol,nem kell állandóan mérni,mert az stresszeli a mamát.Szopik,amennyit szeretne,ő tudja,hogy mennyi kell neki.Neked azért szopik 2 óránként,mert egyszerre keveset tud.Így volt ez nálunk is,mondjuk 3 óránként,de alig 100-akat,vagy annyit se.Később se aggódj,ha csak csipeget majd...
A fogyásokhoz gratulálok,ügyesek vagytok! :wink:
Holnap reggel utazom Sopronba,mert kedden reggel 7-re kell bemenni a suliba a védésre.Gondoljatok rám,már most tiszta ideg vagyok.Remélem nem indul el Lotticska a nagy izgire. :shock: Majd kedden este jövök a nagy hírrel.
Vendég
 


sziasztok,
köszi az együttérzést! én is remélem, hogy nem akkora a baj. holnap beszámolok, hogy mit mondott a dokinéni julisról.
Maszatmama! Én ugyan nem vagyok orvos, csak a 3/4 családom, de az első, amit megtanultam, hogy a tőlük lecsippentett infokból ne diagnosztizáljam magam, különben megbolondulok. tehát, valszeg Kata csipőjének kutya baja, amit az ortopéd orvos szépen meg is fog állapÍtani. aggodalomra semmi ok :)
Súlymérés: én naponta 1x megmérem fürdés után a lányt egy szál mosolyban, hogy lássam a nettó gyarapodást. Ez megnyugtató értékeket mutat: 300 gr körüli heti többlet.
Evés: bébike nappal 3 - 3 és fél óránként eszik, és van egy kajálás hajnali 4 és 5 között. úgy tűnik, hogy bagoly típus (vagy úrinő, ahogyan az apja mondja), azaz szeret sokáig ébren lenni és délelőtt aludni.
Gabinak nagy kalappal a holnapi napra!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok

Annus Sárát ma mértem meg a heti mérést pucéran, és múlthéten volt 5,23 kg mostpedig 5,66kg, ugyhogy gyarapszik.
Már megnyugodtam anyám is elmagyarászta.

Holanp rakok fel képet mert van valami a géppel.

Viszont én egy hónap alatt nem fogytam és nem is hiztam, jó lenne már fogyni, bár én igy szoptatás alatt szerintem nem fogok, mert ha nem eszek akkor azt tapasztalom, hogy nincs is tejem. De azt modnják, hogy nem játszik közre az evés.
Majd most meg probálok másképpen enni, bár terhesség alatt sem ment. De most már nem vagyok áldott állapotban.

Na megyek aludni.

Kép
lili&ana
 
 


sziasztok,
most értünk haza a heim pálból. a dokinéni szerint nem vészes a sárgaság, vettek tőle vizeletmintát, aminek 3 nap múlva lesz eredménye. csak annyit mondott, hogy folytassuk a vigantol csepegtetést, egyéb gyógyszerre nincs szükség. június közepén kontrollra vár minket. a csipőjét nem tudták megnézni (kapacitáshiányra hivatkozva), úgyhogy be kell jelentkezni a királyhágó úti gerincközpontba.
nagyon lehangoló volt a kórházban látni a beteg babákat. :( és szintén rémes volt a betegirányítás - ide-oda küldözgettek minket, majd vissza, tisztára mint egy társasjátékban... viszont a dokinéni és az ápolónő (aki a pisimintát levette) nagyon kedvesek, türelmesek és gyerekszeretők voltak. tényleg elképesztő, hogy vajon miért nem tudják jobban megszervezni a betegirányítást. és utána csodálkoznak, hogy miért ideges a szülő...
Ja igen, és Julis (és Maszatmama Katája, illetve Bea Vilikéje is - ha jól emlékszem) immár csecsemő státuszba került. Boldog csecsemőséget!
mindenkinek szép napot!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Orelle: azért jó, hogy nem vészes a sárgaság, nem is tudtam, hogy a vigantol ilyen fontos!
A királyhágó úti gerincklinikán csinálnak csípőszűrést????
Mi errefelé lakunk, de csípőszűrésre a Budai Gyerekklinikára kaptunk beutalót, a Királyhágóra hasi és koponya ultrahangra megyünk!

Hú tényleg már csecsemők vagyunk, éljen!!

Gabi: sok sikert a védéshez!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

sokmindenről lemaradtam, ahogy olvasom... pedig csak ezt az oldalt volt időm... :)
gratula Aranynapéknak!!! Szépek vagytok!

Nálam dettó a helyzet, mint Lilinél... Ha fejek, van elég tejem, ha vmiért kimarad egy nap, már késő délutánra alig van. Este pedig szegény Hellussal befekszem az ágyba, hagy szopizzon kedvére és mindig belealszik. Utána bevarázsolom az ágyába.... Éjjel, mikor pihenni tudok, minden visszaáll a régibe.. :wink:
Nem szoktam mérni abszolút, nincs is mérlegünk, csak a fejt tejből tudom mennyit eszik a babóca, mikor üvegből etetem. A csúcs 11Oml volt, pedig kis gombócka már :D

Csípő uh.-n mi is voltunk, negatív.
Viszont Olival mehetek az ortopédiára... 2 éves és a boltozata még sehol :cry:
Ennyit a méregdrága cipőkről... Tök el vagyok keseredve...

Mára ennyi, megint műsor van.... Szimultán nyafogás :shock:
Kép Kép

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Na én is szépen elúsztam... :oops:

Csak felületesen tudtam visszaolvasni... :oops:

Szóval:

Aranynap!
Nagy-nagy gratula Nektek! Nagyon szép voltál!

Orelle!
Gondolunk Rátok!

Gyarapodás: Mi is minden este fürcsi után mérjük a súlyát a kis csöppnek... pelusban, ami 20 gr és azt levonjuk utánna :D Muszáj ráadni, mert vacog a kis drága ha nincs rajta, nem mellesleg körbekakil mindent :D Tegnap a nettó súlya evés előtt 4560gr volt, ma 1 hónapos és 3 napos...! :) 3500gr-al hoztuk haza

Evés: Úgy szopik, mint a gép... csak ritkán mérem (a fürcsi utáni mérést követő hamit szoktam mérni). Máté nem eszik 15 percnél tovább, de ez alatt óriási mennyiségeket képes letolni... szombaton 180gr-ot evett 13 perc alatt :shock:

Máté napközben már szinte semmit nem alszik, néha éjszaka sem... :roll: , de kezdem megszokni..., keveset sír, de akkor annyira nagyon, hogy a levegővételéért könyörgünk :shock:

Kép Kép

Kép Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Dóri!
Már épp hiányoltalak!!Reggel akartam írni h merre járhatsz de hívott Izus és mennem kellett!Nem semmi h Máté mennyit eszik!!!Na meg h nem alszik :shock: Csoda hogy még bírod!

Lili!
Na látod,mondtam én h nincsen ott gond! :wink:

Chanel!
Hella is milyen szépen gyarapszik!!!Olyan kis husi tényleg!Megdögönyözném legszívesebben! :lol:

Orelle!
Reméljük h akkor minden oké!!!!Majd szólj h mi lett a pisi eredménye!

Gabi!
Neked meg mennek a drukkok!!!!Ügyes leszel tutira!!!!


És hoztam én is képet!

Kép
Kép Kép Kép Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Olyan szépek a picurik! És olyan picinek tűnnek így, Alexa mellett. Jézusom, pedig még csak most született!
Chanel! Hellának jó kis hurkái vannak, nagyon aranyos! Ja! Segít a pelenka, hogy ne csússzon a kádban? Alexa iszonyú sokat rúgkapál fürdetéskor, alig bírom tartani, és jó lenne valami, hogy ne csússzon. És még egy kérdés! Olinak a Liliputiból rendeltél cipőket anno? Ha jól emlékszem, te küldted el a linket, és erősen gondolkozom, hogy onnal rendelem meg az első cipőt, de most, hogy írtad, hogy Olinak nem alakult ki a boltozata, kicsit elbizonytalanodtam.

Gabi! Ügyes legyél! Bár lehet, hogy már túl is vagy rajta!

Megyek, mert tegnap ablakcsere volt a konyhában, és romokban a lakás. Szép napot mindenkinek (bár a beígért viharok elronthatnak mindent) és sok tejcsit.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok,
szépek a babák!
Maszatmama! A Királyhágón mindenféle UH-t csinálnak, a Budaiban asszem csipőt nem. legalábbis ezt mondta a királyhágós ügyfélszolgálat. üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!
Köszi Orelle, akkor nem értem, a csípőszűrés nem egyenlő a csípő uh-val?? Bocs az értetlenkedésért!

nagyon szépek és cukik a babák!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:31-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Lányok!
Nagyon szépen köszönöm a gratulációkat! :)

A Babák csoda aranyosak, én is várom már, hogy a miénket megpillanthassam, de pont tegnap egy görcssorozat után mondtam Neki, hogy azért még 16 hetet ki kell bírnia odabent. Azóta csönd van. :) Egyébként már régen nem is volt görcsöm. Meg is kérdeztem Anyum, hogy Neki volt-e, mire kiderült, hogy Neki és a Nagynénémnek is havonta egyszer ugyanolyan volt, mint nekem, mintha meg akarna jönni... Szóval lehet, hogy örököltem. Azért majd pénteken rákérdezek a Dokinál.

Tegnap telefonon beszéltem Francestz-zal. Jól vannak, éppen Ádám-Babát sétáltatta. Hasfájós a pici, úgyhogy olvasni van ideje a fórumot, csak írni már nem nagyon.

Nagyon örülök, hogy mindenki ilyen szép és jól van!!! :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Gyors "beugrás"!

MINDEN BABÓCA CSODASZÉP!!! :D

Ma voltunk gyermekneurológián, Máté karja rendben van, de kicsit jobbos a fej és testtartása, leginkább jobbra szeret nézni és fordulni is... tornáztatni kell minden pelusozáskor (szóval sokszor) és egy hónap múlva kontrol.

A doktornő nagyon kedves volt, segítőkész, Máté nem sírt egy kicsit sem amíg vizsgálta, tornáztatta stb.

Jó volt, nem kérdezte, hogy mikor tört el a karja, de kérdezett a születési körülményekről, az apgar értékéről stb. és hogy mikor vették észre, hogy el van törve a karocskája és látszott, hogy leszűrte a történéseket. Rögtön olyan kérdéseket tett fel, amiből az látszódott, hogy nem mi vagyunk az elsők, akik így jártak.

Szóval örülünk, mert Máté mától alhat hason és éber állapotban is sokat kell hason lennie. (ezt nagyon élvezi :) ) Hordozhatom kendőben is, amit meg én fogok élvezni. Mostmár 3 órája alszik a pocakján (ilyen sokat már nagyon régen nem aludt napközben :) )

Megyek inni, hogy mire felébred (lassan azért hamiidő van), már fitt (és nem szomjas) anyukája legyen. :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Hali!

Detty! Szerintem nem fogod megbánni, ha puhatalpú cipőt veszel a kicsinek. Nekünk is végig az kellett volna, de későn kapcsoltam. A legelső cipink Elefanten volt...
A dokinőnk szerint egyébként a gyerekek 85%-nak nem alakul ki helyesen a boltozata, de csak kevés szülőt érdekel ez. A rossz cipővel pedig sokat lehet rontani a helyzeten... ja, igen a
liliputiról rendeltem. De a Brendon web-jén is találsz, csak ott Playshoes néven azt hiszem....

A pelenka pedig segít nekem a kádban, biztonságosabban tudom fürdetni a picit és higiénikus is.

Nagyon cukik a bébik!
Na, megyek, alszanak, nekem meg vasalnom kell.... :cry:

chanel_28
 
 


Sziasztok!

na eddig ma aranybabám van! Lehet jót tesz nekünk a csecsemő lét? :D
Ma szállították a megrendelt játékainkat, meg zenélőket, és nagyon tetszik Katának, így hogy ott voltak vele a babakocsiban, nem is sírt séta közben!

Dóra: éljen éljen hogy meggyógyultatok!!!! Én kezdettől fogva hason altatom Katát, és nagyon szereti ő is!

Jó, hogy mindenki előkerült! Chanel is, Dóra is, Aranynap is, és azért jó tudni, hogy Francestz is olvas minket :lol:
ezért üzenem is Neki, hogy hiánycikk, és remélem már könnyebbek a napok!

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, és igazad volt Aranynap, a doki hiányolta babócát (apával otthon maradtak).

Szép napot Mindenkinek!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Maszatmama!:)
Látod, mondtam. :)
Most, hogy keményedik a hasikóm, még jobban várom a terhesgondozásos időpontokat... Pénteken egy rövid bejelentkezés erejéig majd megint bekukkantok, hogy mi volt a Dokinál.

KépKép
aranynap
 
 


Maszatmama!
A játékok Hellának is bejönnek, mert már egyre többet lát :D Megfigyeltem, hogy már kicsavarodik a kezemből a kicsi lány, ha vmi hirtelen zaj, zene szólal meg a tv-ben... Odakapja a fejét kapcsiból :wink:

A mai napunk szupi, Hella eddig csak evett-aludt... Nem tudom mi okozza, de tarthatna napokig :D
Holnap csecsemő tanácsadásra megyünk, kíváncsi leszek, mennyit mutat a mázsáló...hihi

Aranynap!
Nekem a 4. hónaptól keményedett a hasam mindkét gyerkőcnél, a magne B6 sem segített...mégsem lett semmi gond, időre szültem :)

chanel_28
 
 


Ha már van egy kis időm, elmesélem 'kélváriámat' a hivatalos szervekkel...
Taj, lakcím kártya, anyakönyvi ugyebár, intézendő a Baross ill. a Teve utcában. Az anyakönyvi kiv.-ot anyósom kikérte postán, mivel a helyi polg.hiv.-ban dolgozik.
A többi papírt vártam a postával szintén, mert nem volt kedvem Pestre bumlizni gyerekkel, stb...
Csak nem küldték, elkezdtem telefonálgatni. A polg. hiv-t el is értem, ahol lecsesztek, hogy a kiv-al együtt kellett volna intézni a lakcím kártyát, de nagy kegyesen csinálnak nekem és postázzák. A teve u.-t hiába hivogattam, még a központ sem vette fel, 2 héten keresztül. Csak idegesített a dolog, telefonáltam újra....
Baross-ban felvették, bunkó módon közölte egy hang, hogy kizárólag személyesen kíván velem foglalkozni és csesszem meg...
Teve u. megint semmi. Felhívtam a Tatabányai szerveket, kiderült, hogy nem hogy taj kártyája, de taj száma sincs lányomnak a rendszerben :(
Berágtam, írtam egy üzenetet az OEP - Írjon nekünk rovatába. Finoman és nőiesen küldtem őket melegebb éghajlatra :D
Válasz: másnap hívott egy hölgy, baromi készséges volt, bemutatkozott, elmondta hányas ügyfélszolg. az övé és hogy a férjemmel soron kívül foglalkozik, ha befárad. (tuti volt fejre koppintás a főnöktől)
Így is lett. 2 óra alatt minden elrendeződött...végre..
A kórházban nevettem a szórólapon, hogy 2OE Ft ellenében mindent elintéznek nekem, most már bánom, hogy nem mentem bele, mert közel ennyit eltelefonáltam, stb... és még cs.p.-t, anyaságit nem is intéztem... :shock:

chanel_28
 
 


Hú, Chanel, nem semmi, amit leírtál... De sajnos szinte mindenhol ezt lehet tapasztalni. :(
Jó, hogy legalább már túl vagy rajta. :)

Keményedés: oké, igyekszem nem foglalkozni ezzel. Nekem a Dokim nem a MagneB6-ot javasolta, mert az kevés magnéziumot tartalmaz, hanem egyenesen a Magnerolt. Ebben tablettánként 10-szer annyi a magnézium. :D Szóval én napi 3000 mg-ot szedek.

No, mára elköszönök, nemsokára itt van értem a FÉRJEM :D .

Pénteken jelentkezem, addig szép napokat!

Ja, és ugye áll még, hogy valamikor összejön a Banda? :)

Puszi

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok Csajok!!!

Olvasom mindig miket irtok, de amire én is irnék addigra valami mindig közbejön. Gondolom ismerős a helyzet.

Vili baba mintagyerek. Csak akkor sir ha éhes, egyébként alszik vagy csendben nézelődik. Néha már azon gondolkodom, nincs-e valami baja. Kicsit náthásak vagyunk, úgyhogy szivom az orrát és azt is hősiesen türi. 5,2 kiló hat hetesen..eszik is rendesen. Néha én is iszom ezt a teát, de nagyon nem izlik..úgyhogy csak nagyon ritkán. Egyébként Vili általában 3,5 óránként eszik, és tegnap éjszaka át is aludt egy etetést!!! 8 órát aludt egyhuzamban!!!!
Elődte meg 6 órát!!! Én nem hittem volna hogy a kis zabagép ennyit kibir.

Nagyon aranyosak a babócáitók. Mindegyik vigyorog..édesek.
MINDENKINE GRATULÁLOK hozzájuk, Aranynapnak pedig a férjecskéjéhez!!!
Vilmos csak akkor vigyorog, amikor éppen jóllakott. De akkor sosincs ott a fényképezőgép...remélem nemsoká többet fog mosolyogni.

Orelle nagyon sokat gondolok rád!!!!
Remélem minden rendben!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!
Hazaértem,és sikeresen levizsgáztam,még csak meg sem szültem:)
Szakdogám sajna 3-as volt,reméltem,hogy javítom 4-esre.Opponens tanár 5-öst adott,és a védésre is 5-öst kaptam.A végső jegy így 4-es lett!:)Én voltam a legelső,hatalmas pocakomra való tekintettel...Most nagyon boldog vagyok,főleg,hogy már az összes államvizsga tétel kidolgozva,csak olvasgatnom kell.Ma megtudtam az államvizsga időpontját is,júni 11.
Köszönöm mindenkinek,aki gondolt ma rám,és szorított nekem!
Remélem mind jól vagytok?
Gabi
Vendég
 


Szia Gabi!

Nagy nagy gratula!!! Nagyon drukkoltam neked, többször is eszembe jutott, hogy vajon túl vagy-e már rajta. Lotti tudja, hogy az államvizsgáig még ki kell bírnia odabent?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

gyönyörűek a babák! gratula Mindenkinek!

Aranynap Nektek pedig sok boldogságot!

Gabi!
Ügyes voltál! Én 21 hetes voltam, mikor másoddiplomámmal államvizsgáztam, Ádám végig mocorgott a pocakomban, nem volt könnyű koncentrálni.:)

Orelle!
Mi kihasználtuk a 20ezer FT-os ügyintézést és Ádámnak 2 hetesen már minden papírja megvolt és nekünk nem kellett sorban állni és idegeskedni sem.

Detty!
Alexa már felállt és tud járni? csak a cipő miatt kérdezem. Hogy álltok az evéssel? Ma megpróbálok adni Ádámnak csirkemellet.

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Ske! Nem, még nem állt fel (szerencsére), viszont kezdene kúszni. Ezért gondoltam, hogy adok rá valami cipőt, mert a zokniban mindig kicsúszik a lába, ahogy tolná el magát. A szőnyegen, ahol a lába ugyan nem csúszik ki, a testét sem tudja olyan könnyen tolni (naná, 8,5 kg-t nem olyan egyszerű eltolni :) ), így ez sem megoldás.
Hú, csirkemellet adsz Ádámnak!? Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy a hússal meg kell várni a 8 hónapos kort, ezért még nem mertem kipróbálni. Az evés még mindig rapszódikus. Egy anyuka tanácsára kipróbáltam, hogy reggel nem adtam ébredés után kaját Alexának, csak amikor már nagyon reklamálta és bevált. Nemcsak hogy hiszti nem volt, és szó nélkül benyomta a szokásos 160 ml-t, egy fél órával később még evett 40-et (pont akkor fejtem, így frissiben kapta).
Tegnap adtam neki először tejpépet. Kezdetben nem tetszett neki (azt hiszem, túl álmos volt), de muszáj volt belelapátolni egy kicsit, mert különben nem húztuk volna ki vacsiig. Alvás után viszont csőrös pohárból (addigra teljesen híg lett) benyomta a maradékot. Most már csak napi négyszer eszik, amivel kezdetben nem értettem egyet, de úgy néz ki, nekünk ez válik be. Nem eszik feltétlenül többet, de azt legalább szívesebben.
A zöldségekkel most várunk (a dokinő tanácsára), mert talán a foga miatt a kanalas cuccokkal van egy kis gondunk. De tegnap mintha láttam volna, hogy lyuk van az ínyén, bár nem engedi, hogy odanyúljak. Szóval talán már áttörik a foga, és minden megoldódik.
Nálatok mi a helyzet? Írd majd meg, hogy reagált Ádám a csirkemellre! És mi van a gyümölcsökkel?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok,
Maszatmama! Csipőszűrés: nálunk a XXII. kerületben a következőképp zajlik a szűrés. Körzeti gyerekorvos ad egy beutalót a helyi sztk ortopéd rendelésére. A helyi sztk ortopéd orvosa megtekergeti a gyerek lábát, és ha kétségei vannak (ez történt Julis esetében), akkor javasolja a csipő UH-t. tehát nálunk alapesetben nincs UH vizsgálat. lehet, hogy máshol másképp van, nem tom...
Bea! de örülük, hogy jelentkeztél!!! Már vagy 3X elkezdtem írni neked sms-t, de nem sikerült befejezni :) Szuper, hogy minden rendben van Vilikével. Remélem, így is marad.
Gabinak gratulálok!
Nálunk nem volt papírmizéria. A bébike születése után a jó édesapja nyakába vette a hivatalokat és asszem 2 nap alatt mindent elintézett. Sztem megszánták, mert olyan fáradt és szerencsétlen kispapa feje volt...
Mindenkinek szép napot!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat mindenkinek!Detty,igen,tudja,hogy addig még bent kell maradnia,mához 3 hétre már ismét Sopronban leszek.Már alig várom.
Tényleg olyan szépek a babák,a Lilinek is tetszenek.Aki tud feltenni képet,annak küldhetek egyet-kettőt?Mert én nem tudom feltenni.Van pocakos képem,Sopronban készítettem.Majd elájultok,mekkora a Lottipocak.(Lili így hívja)
Vendég
 


Sziasztok

Ahogy igértem akkor rakok fel egy pár képet Sára Lujzáról

Nálunk minden rendben továbbra is jó kislány.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
lili&ana
 
 


Már nagyon közel vagyunk a 6 kilohoz, vasárnap voltunk pucéran 5,66kg.

Mindenkinek sok puszi,nagyon édik a baby-k.
Chanel nem semmi story.

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!
Ismét itt.
Nagyon nagy zugolvasó lettem, sajnos... :oops:
De Mindenkire figyelek, és gondolok Rátok, de tényleg nagyon kevés az időm arra, hogy ide üljek...Ahogy lehet, bepótolom...

Olyan jó a képeket látni, nagyon sokat változnak a babák, és mind olyan szép!!!!

Aranynap!
Még mindig nagy gratuláció és jó pihenést Neked! Tényleg jelentkezz majd pénteken a doki után!!!
Remélem, a gépetek is "megjavul", mire hazaértek.

Chanel!
TÉnyleg dühítő lehetett. Mi nagyon rendes ügyintézőket fogtunk ki, mármint Apuka, és Neki is igen kedves-kölyök képe van, ami azért szerintem hathatott a hölgyekre... :D
Én a nagyobbik lányomnak ragaszkodtam a Siesta stb. cipőkhöz, mert az egészség a legfontosabb, még a lábacskáknál is...Na, olyan csámpás szegény, hogy hihetetlen. A kisebbiknek néha már mást is megpróbáltam /átlag szandi/ és hihetetlenül szép a talpa, lépkedése...
Ez olyan, mint a cumi, legalábbis szerintem.
Én 7 éves koromig cumiztam :oops: :oops: , és a fogaim még véletlenül sem ferdék. Húgom soha nem kapott cumit. Most 37 éves, és még mindig fogszabályzót használ, mert képtelenek rendbehozni a fogait e téren. Lányaim is cumiztak sokáig, az egyiknek hibátlan fogazata van, a másiknak össze-vissza állnak...Szóval szerintem ez azért egyénfüggő is...Persze, amit lehet, meg kell előzni, én is így teszek mindenben, de ezek szerint sajnos az még nem elég. Függ a baba "adottságaitól" is.


Nálunk is van egy kis kavarodás Ádám neve körül, ami nemcsak, hogy dühítő, de nagyon rossz érzés lelkileg is, főként Apának, de remélhetőleg még 1 hónap és rendeződik.

Gabi!
Gratulálok!!! Én nem bírnám. Én az edzőit végeztem úgy, hogy Réka 2 éves volt. Nekem már az is elég volt akkor :) :oops:

Mi most kaptunk beutalót csipőszűrésre, időpontot pedig augusztus 12-re. Nálunk is helyben van, s akkor küldenek tovább, ha van valami gubanc esetleg.

Bea!
Jobbulást VIlinek a náthával. Azért az alvás miatt nagyon irigyellek.
Mi még mindig szenvedünk, bár /lekopogom/ talán javul a helyzet úgy egészében. Gyanítom a pocakfájás mellett egy pici "hiszti" is van már, mikor nem veszem fel azonnal, ha nyüszög. De dolgozunk a dolgon.
A játszószőnyeg nálunk nagyon bejött, a zenélő forgótól viszont azonnal sírni kezd. Nem a zenétől, a figurákat nem szereti. Az Ikeás forgót viszont akár 1 órán át is nézegeti Ádám.

Másfél hét, és oltást kapunk.

Orelle!
Örülök, hogy nincs semmi komoly baj!
Mennyire kell, hogy szimmetrikusak legyenek a ráncok a combocskán? Azóta azt vizslatom Ádámon. :D

Maszatmama!
Köszi, hogy hiányoltál! :oops:
Kata blúzát én is elfogadnám :D Ádám is így alszik Apáján minden este. Olyan jó nézni Őket ilyenkor /IS/!
Akkor Te is túlestél a kontrollon.
Az evéssel kapcsolatosan: A lányaimnál én is csak néha mértem a kaja mennyiségét, mégsem volt semmi probléma. Sőt. 2 hónaposan Kriszti lányom pl. 8 kiló volt /3400 volt születéskor/.
Annyiszor etettem, ahányszor kért. Volt, hogy 1,5 óránként evett nyáron.
Most sem lenne semmi baj a tej mennyiséggel, de Ádám csak alvásra "használja" a cicit, miután 30-40-et evett. Inkább nem eszik tovább. Csak reggel sikerül 80 körül belediktálni.
Nem könnyű eset. És bánt is, mert a legjobb lenne, ha csak a tejcit kaphatná...Fejni semmi időm, Ádám mellett képtelenség.
De ez az én szomorúságom, bocs, hogy idejövök vele. :oops: Csak bánt na!

Ske, Detti!
Nem lehet könnyű a kajamizéria Nektek sem!
Kitartás!

Igyekszem gyakrabban jönni, mert hiányztok!

Bocs, ha nem reagáltam Valakire, ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagytam, csak ezt is rohamtempóban tettem...
De lesz ez jobb is!!!!!!!!!!!! :D

Ja, és most így nézünk ki.... Kép Kép

TÉnyleg, nekem spirált ajánlott dr. TImmermann. Én félek tőle!
FOgalmam sincs, bevállaljam-e...

KépKép
francestz
 
 


Kép

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Francestz! Jó, hogy újra jelentkeztél!!! Kitartás neked is, hamarosan könnyebb lesz! Ha ilyen keveset szopizik Ádám, akkor ez azt jelenti, hogy tápszert is kap? Egyébként gyönyörű szeme van Ádámnak, nagyon aranyos baba!
Azért örülök, hogy azt mondod, minden gyerek más, mert már kicsit habozunk bevállalni a kistesót. Alexa nem igazán kezdő, első gyerekes szülőknek való, de hát ezt dobta ki a gép. :) Azzal vígasztalom magam, hogy felnőtt korában könnyebb lesz neki, ha ilyen céltudatos (makacs, akaratos, stb. :) ), csak megérjem, hogy lássam.
A spiráltól én is félnék. Nekem egy szoptatás mellett szedhető fogamzásgátlót írt fel a doki, de mivel ELMÉLETILEG két hónap múlva próbálkozunk a kistesóval (Alexa aktuális viselkedése nagyban befolyásolja a döntést), nem akartam hormon cuccokat szedni. Minden esetre, az én két öcsém spirálos gyerek, úgyhogy ennyit a spirál megbízhatóságáról. Igaz, ez még nagyon régen volt, az is lehet, hogy azóta fejlődtek ezek is.
Vigyázzatok magatokra, és néha jelentkezz!

Lili! Sára szép nagy baba lett! Nagyon pajkosan tud nézni. :)

Mi kapásból csípő UH-ra mentünk, igaz, fizetősre, mert a Heim Pálba olyan sokára kaptunk volna időpontot (2 hónappal későbbre), hogy a gyerekorvos megijesztett azzal, hogy ha baj van, akkor a 2 hónap sokat jelent. Így Dunakeszin voltunk a Kenguru Gold üzletben lévő UH-n, és szerencsére nem találtak semmit. Ott a hasi UH-t is megcsinálták. Koponya- és újabb hasi UH-ra meg a Dél-pest kórházba kellett mennünk (körzet). Az borzalmas volt!

Kép
Kép
detty74
 
 


jaj Ádám milyen szép!!!És azok a szemek!!!!!Elolvadok tőlük!
Jó hogy jelentkeztél amúgy!ha van időd gyere többször!

Én most egyedül vagyok...eddig bírom még.Az uram készenlétben,csak szombaton jön.Igaz öcsém este itthon van munka után,na de az nem ugyan az :lol:

Sára Lujza is csodaszép!!!Ilyen pöttyös bodynk nekünk is van :lol: És nagyon szép súlya van már!!!!

Kata is nagyon szép!És milyen kis csini!!!!

Gabi!
Gratula a vizsgához!!!


Iza is szépen hízik+ 3 napja volt 3640g.Pénteken már 4 hetesek leszünk!!!!Kíváncsi vagyok akkor mennyit mutat a mérleg! :wink:

annus11
 
 


Jaj az elöbb ide írtam vmit amit nem ide kellett volna! :oops:

annus11
 
 


sziasztok,
azért az nem semmi, hogy ua város (de legalábbis ua ország) területén mennyire másképp vannak ezek az egészségügyi dolgok. Nekem pl a körzeti orvos a lelkemre kötötte, hogy 6 hetesen mindenképpen legyen meg az első csipőszűrés, mert később nehezebb helyrehozni, ha van valami eltérés... nem egészen értem az ilyen dolgokat...
francestz! elvileg minden aszimmetria utalHAT valamilyen eltérésre. DE! csak UTALHAT, vagyis az ortopéd doki, illetve az UH a megbízható forrás. én csak okoskodom az itt-ott felcsippentett tudásommal (ez a legveszélyesebb - mondják az orvos családtagjaim, barátaim).
szépek a babák. én is küldök egy képet Julisról. múlt héten készült.
Gabi! Ha eljutattod hozzám a képet, én szívesen felteszem, ha kerül rá módom.
üdv, o Kép
orelle
 
 


Sziasztok!


Minden picur CSODÁLATOS! Aranynapnak pedig sok boldogságot!


Gabi!

Gratula a sulihoz, az államvizsgán remélhetőleg már lazán túl leszel! :)


Nem tudom, valószínűleg már idejét múlt a megjegyzésem, de nálunk tejcsi ügyben az vált be, hogy naponta minimum 3 liter folyadékot megittam. Így Marci 9 és fél hónapos koráig napi 5x szopott, most már csak napi 2x (reggel és este). Kb. 5 hónapos kora körül hirtelen csökkenni kezdett a tejmennyiség. Elkezdtem RICINUS COMMUNIS 5CH és URTICA URENS 5CH homeós bogyót szedni, napi 2x 5-5 bogyót és ragyogóan rendeződött a tejhozam.

Mi annak idején Újpesten voltunk csípőszűrésen, az ottani doki néni egy földre szállt angyal, minden babóca mosolygott rá. Hasi és stb. UH-n pedig a Madarász-ban voltunk. Ott is nagyon rendesek és normálisak voltak szerencsére, még idő előtt be is hívtak minket, várni sem kellett.

ambrob
ambrob
 
 


Az előzőekből lemaradt az rész, hogy a homeós bogyókat kb. 2 hétig szedtem.

ambrob
ambrob
 
 


Halihó!
francestz! Nekem Olivér előtt, után és ha minden jól megy, mától is spirálom volt és lesz :D Hozzáteszem, alig várom már!! :wink:
Semmi gondom nem volt az ég világon, pedig mindenki le akart beszélni róla, pláne a szülések előtt. De így is első nekifutásra jöttek össze a csemetéim:-)
Szóval szerintem tök jó dolog, nem macerás, nem kell vele foglalkozni, stb... (és 7 évig fent lehet)
Most Mirenát ajánlott a dokim, mert az még jobb, de sajna 42OOO körül van receptre és még a felhelyezés nincs benne:-( Kicsit zúzda...

Sajnálom, hogy semmi időd nincs ádámtól, pedig ránézésre arany gyerek!!! (cukipofa)
Ma mondjuk én is 3:44-kor keltem Hellával, mire visszaaludt fél 6-kor kelt Oli is.... 9-re már a bőgés kerülgetett................

Tegnap voltam tanácsadáson Hellával, 497Og (315O-nel hoztuk haza) és 57cm.
A doktornéni azt merte mondani, ne egyen ennyit...
Olival pedig mától ismét laktózmentes diétázunk, mert sok volt a tejmennyiség mostanában. Hasmenése van.... :cry:

Jaa, én pedig 12éves koromig szoptam az ujjam, mégis szép, szabályosak a fogaim... hihi

Na, megyek zuhanyozni, lassan indulok a nődokihoz.....
Pusza mindenkinek..

chanel_28
 
 


na egy goyrs bekukk!

Julis is csúcs!!!Milyen szép szöszi!!!

A spirálról tudtok nekem mondani bővebben is?
Én se akarok bogyót szedni...valószínű h a vetélésem is emiatt volt.Totál felborult odabenn minden.Viszont a gumit utálom....nem nekem találták ki :lol: Majd megkérdem a dokit is h ő mit javasol!
Akkor ezek szerint a spirálból is van több féle?Milyen árban van?Nekem ez meg se fordul ta fejemben h 40 ezer Ft is lehet :shock:

annus11
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?