Új privát üzeneted érkezett!

Erika: Még nem tudom, elmenjek-e.....marhára be vagyok pipulva, és most úgy érzem, nem tudok és nem is akarok engedni egyelőre...nekik már nem az első ilyen húzásuk ez, de férjem még mindig úgy gondolja, hogy adni kell nekik esélyt....de én már meguntam a kötschögségeiket..... :? :evil:

Zsebi: Ezt néztem én is, eper ennyi idősen? :?

Solya: Édesek a gyerkőcök! :lol: :lol:

Itt már mindenki valamennyire felültetve babakocsizik a bébivel?

Enikő: Köszikösziiiiiiiiiiii! :lol: (szerintem a fejtetőre állítás kimaradt volna, ha most nem írod.... :P )
Tudnál ajánlani ilyen etetőszéket?
bébic

Mi most akarunk majd venni, találtam egy tök jót, mert Danit kézben tartani meg etetni egyszerre..., hát küdelem az egész. Én is a hordozóba belerakom és úgy etetem, inkább nem mesélem el mi mindent mostam ki belőle a minap...., hogy tud egy ilyen pici ember ekkora foltokat csinálni.... :shock: :D

Kép

Kép
dcili81

Köszi az etetéses hozzászólásokat :)
Mi pihiszékben eszünk.

Enikő: etetőszék még nincs, nem jutottunk apával megegyezésre. De ha így megy, lassan tényleg mindegy lesz, mert Kobold odaül az asztalhoz :lol:

Bébic: sima cici nálunk is egyre gázabb :( Etetőből még tolja be ezerrel, semmi nem számít, mert azért elég "béldózer" a drága. :lol:
Hamizós véleménnyel totál egyet értek.

Kép

Kép
gabilany79

Cili: A babakötvényes izét hogyan csináltad? Bementél a bankba és nyitottak egy számlát, vagy hogy megy ez?

Solya: Na, a csávó Anyu volt munkatársának a fia. Kérdeztem Anyut, hogy lehet-e, hogy ő volt, erre Anyu: hát, simán el tudom képzelni, már kisebb korába is mindenbe belemászott! :lol: :lol: :lol:
bébic

Bébic!
A látszat csal.Azért még van mit tanulni evés terén. :lol:

Enikö!
Èn is ezért nem merem pihenöszékbe vagy hordozóba tenni,mert minden tiszta kaja lesz. Most pl melegítöm, pólóm répa pöttyös.Szép sárga! :oops: :D

Akkor ha valami pl répapürés darbonként mossam??? Mert ha egyböl beáztatom, és mondjuk nincs annyi fehér vagy más szinü mosnivaló,akkor minden nap mosogathatom kézzel,ami aznap kajcsis lett! :evil: :roll:
susy75

Bébic, igen. Elméletileg kellett, hogy kapjál egy levelet a kincstáról, amiben benne van, hogy blablabal, örülünk, hogy megszületett a gyerek, meg minden és fogod azt, a születési anyakönyvi kivonatot, meg a te mindenféle kártyád, meg a gyerekőc mindenféle kártyáját, valamint egy igazolást kell kérni a MÁK-tól, hogy te kapod a csp-t, és bemész és kb fél óra alatt megvan az egész. Beállíthatod, hogy a te számládról minden hónapban x összeg menjen át az övére. Vagy fogod és befizeted. Évente max 120 ezret lehet rátenni, és emellé az állam ad kamatot, hogy pontosan mennyit azt nem tudom, elfelejtettem, de a kapott papíron rajta van minden.

Megkérdeztem, ezt ha a gyermekem 18 évesen ki akarja venni az egészet, nem kell megadózni...(mert hallottam, már ilyet is, de azt mondták a bankban, hogy nem így van), tulajdonképpen a számla a gyermek nevén van az övé, de hát még ugye nem tudja...

Kép

Kép
dcili81

Gabi: Na, nálunk a cumisüveges evés is kész küzdelem. :? Forgolászik, tekereg, ide-oda fordul, hasrafekszik, és meghagyja a felét.
Megbüfiztetem, játszunk kicsit (max.5-10 perc) és utána ha mázlim van, megeszi a másik felét is....
bébic

Suzy én gyűtöm és egyszerre áztatok....

Kép

Kép
dcili81

Cili: Aha, azt a levelet mi is megkaptuk, csak még nem volt időm elmélyedni a témában, csak felületesen átfutottam.
Meg a MÁK-tól is jött valami anno, hogy kapom a csp-t.
Akkor mindegy ugye, hogy melyik bankba megyek be?
bébic

Kép

Kép
dcili81

Szerintem igen, mindegy!
Az igazolásnak 30 napnál nem szabad régebbinek lennie.....

Kép

Kép
dcili81

Cili: Hmmm, akkó annemjó.... :? :? azt a MÁK-os levelet még hónapokkal ezelőtt kaptuk... :(
Na, majd intézkedem, köszönöm a segítséged! :)
bébic

Bébic: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi már elég régóta így használjuk a kocsit,sőt amikor annyira nem akar benne megmaradni akkor volt már példa h teljesen fel ültettem,de eddig csak kétszer volt ilyen és azt is csak 5percig.

Cili:köszi a tippet :wink: :D

solya051020
Káld

Cili:nagyon jóóóó ez a szék és szerintem nem is vészes az ára sem

Bébic:nem tom mondtam/írtam e de van rokonom meg barátnmőm Lakon :D :D

solya051020
Káld

Solya nincs mit!

Eszembe jutott egy jó évfordulós ajándék, de most sajna nincs több időm, készülödés és irány a doki! Este leírom!

Csók mindenkinek!

Kép

Kép
dcili81

Cili:ok köszönöm,drukk a dokihoz!!!!!

solya051020
Káld

Startszámlával kapcsolatban, ha valakit érdekel: én senkinek nem ajénlom, mert a megnyitott számlára meg van határozva, hogy mikor mennyit lehet hozzátenni, a kamata nevetséges és 18 éves koráig nem nyúlhatsz hozzá. Ráadásul a kezelési költséget, amit havonta fizetni kell a bank akkor és annyira módosítja, amikor és amennyire akarja. Én inkább kötök a gyerek nevére valamilyen biztosítást, arra még az adomból is kapok 20% kedvezményt (egyelőre), de addig fizetem ameddig akarom és olyat választok, amilyet akarok.

Amúgy meg a már megszületett gyerekek mind megkapták ezt a babakötvényt függetlenül attól, hogy nyitottak-e startszámlát, vagy sem, tehát a megszüntetés csak az ezután születettekre vonatkozik. Ja és 18 éves korukban kézhez kapják ők is a 40 ezret (addig a MÁK őrzi), most ha az átkerül start számlára 18 év alatt többe kerül a kezelési költsége, így ha valaki nem rak rá pénzt rendszeresen lehet a végén még neki kell fizetni a banknak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Solya: Én azért kérdeztem, mert én meg nem tudom, merjem-e....eddig csak a mózesben "ültettem" fel (kábé olyan 30 fokban döntött háttámlával), de mostanában állandóan emelgeti a fejét, meg összegörnyed, egy idő után meg összecsuklik, meg lecsúszik a mózes ellentétes végébe.... :shock: :?
bébic

Osztom bébic véleményét, az enyém is az, hogy ,ha anyatejem lenne, és a fiam kizárólag anyatejes baba lenne, dehogy kapkodnék a hozzátápival.. Így, hogy tápszeres Bence, még így sem kezdtük el a gyümölcsözést, a hétre tervezem, de nagyon ódzkodva... Az viszont nem állapot, hogy a 4 és fél hós fiam éjjel még mindig 3 óránként, nappal 2 és fél óránként éhen akar halni... :cry: nem bírom már....
Úgyhogy Solya: nem maradtál le semmiről, sőt :wink:

bébic:
A hagymás naan-ra gondolsz? Hol van ez az étterem?

Start számla:
ami még ellene szól: meg van szabva, hogy a ygerek csak továbbtanulásra vagy lakásra veheti fel...Namármost, mi van, ha az én fiam asztalos akar lenni, és örököl mellé egy kacsalábon forgót?? Áááá... :roll: :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő: Köszi a jótanácsot!
De gondolom ezt is bankja válogatja, nem? Azért én majd utána érdeklődök, ha eljutok végre a bankunk fiókjába...max. még akkor is dönthetek úgy, hogy nem nyitom meg.

[quote] írta:n inkább kötök a gyerek nevére valamilyen biztosítást

Pölö?
bébic

Cili! Ilyen tipusú etetőszék, ilyen áron még ezer déle van! Ami nekem nem szimpatikus benne, hogy kagyló ülése van, tehát ugyan úgy ül benne a baba ha döntöd, mint a dordozóva (vagyis lábai égnek állnak, ami most még nem annyira gáz, de 1 évesen már rendesen kellene ülnie benne) Én jobbnak tartom azt, aminek a háttámlája külön dönthető). A másik, hogy 15 kg-ig jó!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a dokinál!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Solya: Aha, emlékszel, anno priviben már kiveséztük, ki kinek a kije és ki kit ismer! :lol: :lol:

Mági: Azaaaaaaaaaaaaz, naan! Isteni finom a hagymás!
A Shalimar a Dob utcában van, nem messze a Zsinagógától.
www.shalimar.hu
bébic

Enikő: Ha jól emlékszem, régebben te linkeltél be egy etetőszéket, hogy az nagyon jó. (lehet, hogy azt vettétek, nemtom.... :oops: )
Megint meg tudnád írni, melyik az? (ha nem te voltál, bocsiiiiiiiii előre is! :) )
bébic

Bébic! A legkevesebb, amit havonta fizetni kell (most) 99Ft (mézesmadzag), számold ki ezt 18 évre. Egy bank sem vezeti ingyen a számlát!
Bitosítás: -el kell menni egy brókerhez, ő megkeresi a számotokra legmegfelelőbbet (figyelembe véve anyagi helyzetet, stb), a biztosítoktól független szakember (vagyis az összes biztosító közül a legjobbat, a legjobb feltételekkel keresi meg)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mági! nem próbáltál íratni Bencének 1-es tápit? Bitos, hogy sokkal laktatóbb.

Start számla: Enikővel és Mágival értek egyet.

Kép
Kép
Kép
erika26

Bébic! Én voltam!

Ez volt az:
http://www.teszvesz.hu/item572333198_fi ... l0541.html
Azt nem tudom sajnos, hogy még meg lehet-e venni valahol!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: Köszi! Ez tényleg nem hangzik valami jól.... :?
Azt hittem, ha már van ez a lehetőség, legalább ezt a Start számlát kicsit kedvezőbben kezelik.... :( :(
bébic

Bébic:ok,csak mostanában olyan szita az agyam,azt sem tudom mi volt tegnap... :roll: :roll: :D

solya051020
Káld

Bébic! Ez sajnos csak egy politikai manőver volt, semmi több. Nem azért hozták létre, hogy bárki is jól járjon, aki ezt kapja! Ez amolyan hogyan verjünk el egy kis pénzt úgy, hogy a tetszési indexünk emelkedjen!
Aki gazdag annak azért nem jó, mert nem tud rátenni annyi pénzt, amennyit szeretne, aki meg szegény lehet azt is elveszíti, amit kapott.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika:
még nem próbáltam, mert amikor szóltam a dokinőnek múltkor, akkor mondta, hogy vegyek Nutritont, és biztos kevesebbet eszik, ha kevesebbet bukik.. Hát ezt nem tudtam meg, mert a nutritontól ugyanannyit bukik... :?

bébic:
tetszik ez az étterem... egyszer, ha a gyerekek felnőttek, elrángatom ide Apát :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

na jó ha már erről van szó...én az alábbival szoktam bűnözni:

http://www.wasabi.hu/

És ingyenes a házhozszállítása hozzánk, így erre lehet fogni mindent.... :D

Kép
mannababoca

na, dógoztam egy kicsit, jól esett, de csak egy órácskára :twisted:

Lóvé a gyereknek: Enikővel értek egyet, van egy ING-s tanácsadónk, az összes biztosításunk nála van, majd gyereknek is kitalál valamit :)

Pihiszékünk huzata lekapható, mosható, király (hű, ki is kéne mosnom...)

Susy: én úgy szoktam, hogy ha nincs még sok mosnivalója, akkor Vanish szappannal kivakarom belőle a koszt, aztán kiteregetem, és szárazon teszem a szennyesbe.

Na, megyek pizsamás űrutazást nézni, közben mosogatok, hacsak Manó fel nem ébred :)

Kép

Kép
gabilany79

ne röhögjetek kí, de Pocok kíszedte a notí bíllentyűzetéből a rövíd í betűt, bakker.... :shock: :P úgyhogy most míg Apa haza nem ér, kícsít ílyen defektesen fogok írní (remélem ő majd meg tudja csínální....fú, de car így írní.... :) )
bébic

iiiiiiiiiiiiiiiiiii visszaszerkesztettem :lol: :lol: :lol:
bébic

Solya: Ugyanmár, semmi gond! :D (látnád az én agyam.... :wink: )

Enikő: Értem, és köszi még egyszer is! Akkor majd más után nézünk...
És köszi az etetőszék linket, most már lassan ideje lesz nekünk is körbenézni... :roll:

Mági: Csak ajánlani tudom! :D

Manna: És onnan mivel szoktatok bűnözni? :D

Gabi: Mijaza pizsis űrutazás?
bébic

tanultam 3 óra közjogot :mrgreen:

oszt mire visszajöttem mennyit írtatok.
az indiai teccik a running sushira talán nem írnék semmit.... tudjátok pár hónapja szerencsére volt annyi időm h elrunningoljak a wc-re :shock:
egy könyv kivégezve, csak tudnám h a másikat hogy fogom még péntekig átnézni, az már tök ciki lenne ha megint csúsztatnék és jövő héten egyébként is két sz@ros vizsga brrr
jöjjön már apa megyünk sétizni
ja Marci kihúzta a lapitopi kábelt a lapitopiból és közben rötyögött.
ettünk almát:
hogy miért is volt jó:
- mert lehet buborékokat fújni az almából
- mert lehet a kezünkkel segíteni az alma útját a szájban
- mert tök jó kirúgni anya kezéből a kanalat

ja én ilyen fejet akkor láttam utoljára amikor infacolt próbáltam adni neki. Cool

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

ja és bocsánat de ember nem pukizik ekkorákat és ilyen hosszúakat mint fiatalkorú elkövető itt mellettem
arra már nem is mondok semmit h előbb zsiráf fülét rágta úgy aludt el ÁÁÁÁÁÁÁÁ

kubuspace

előzőt kiegészíteném hangosan ásít, felemeli a lábát és pukkkkkkk :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:

kubuspace

Mennyit írtatok megint! :)

[quote]h írta:a nekem annyi tejem lenne, hogy nem kellene mást adnom Ákosnak, csak elég lenne neki az, én biztos nem adnék neki mást még.

Én is így vagyok vele, de ha már tápi úgyis kell, mi is elkezdtük 4 hónaposan a szilárdat.

[quote]H írta:ajnalról nekem az 5-6 óra jut eszembe. Ez már délelőttnek számít nálunk! Laughing

Enikő! Alvásilag el vagyok kényeztetve! :)
Etetőszék: A mienk nem dönthető, és most nem akarok újat venni, ezért egy darabig még marad a hordozó.

Voltunk a zenebölcsiben, hát azt a műsort, amit Szabi levágott! Sikongatott, kacagott, repkedett örömében. Kicsit bejött neki a dolog. :D

zsebi_baba

Solya: én sem kezdtem volna el a kóstolgatást, ha deformcici nem szórakozna! :cry: Félek előbb-utóbb kipurcan, és hát a fagyóba csak egy kevés tej van, meg ki tudja hogy a másik hogy bírja. Meg amúgy is úgy tűnik nálunk is szopisztrájk van. 5 perc cicizés után bevörösödik, visít, fel akar ülni.... :cry: :cry: Máskor jó 15 percet elcicizett mindegyiken. Nem értem mi történt. Ja és utána rárakom a másikra (régóta 2-ből nyomjuk) és 5 perc után ugyanezt csinálja. Ja és a legjobb, hogy felveszem, megnyugszik és utána már nem kell neki cici és simán kibír kb. 3,5 órát! Most lehet hogy begyorsult???!! Egyik napról a másikra???!!! Vagy a meleg miatt kevesebb kell neki????!!! Nem tudom, de ideges vagyok!!!! :cry:
Ma megkóstoltuk az őszibarackot (kecskeméti) hát azt nagyon nyomta befelé. Nyerőbb mint az alma. Kb. 5 kanállal megevett, de ette volna ha kapott még volna!!!! :lol: :lol: De úgy gondolom elsőre ennyi elég!!!!
Vendég

Lányok, ez mi lehet? :?: :?: :?:
Férjemet a munkatársa nemrég hívta, hogy nem tudjuk-e annak az űrlapnak a számát, amit az adóbevalláshoz kell kitölteni, mert hogy gyerekünk van/született... :shock:
Megnéztük a saját példányunkat, amit a könyvelő küldött, közte nincs ilyen, csak a szokásos adatlapok....
bébic

Bébic,
passz, nekem semmi ilyet nem kellett kitölteni. Mikor kaptad az első kifzetést ?

kubuspace

Bocika: Ne idegeskedj, az a ciciknek sem használ! Lehet, hogy csak a meleg miatt van, várj még pár napot! Vagy türelmetlen a drága, mint az én kicsi fiam.... :)

A Kecskemétivel vigyázz, spec az őszibe cukrot tesznek.... :( (legalább is ami nekünk van itthon, az olyan, lehet, hogy van másféle is, akkor befogtam! :wink: én mindenesetre az ilyeneket (mivel sajna már megvettük) elraktam a szekrénybe, aztán majd lassacskán később nekiadogatom)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bébic 2009.05.19 19:42-kor.
bébic

Kubu: Pfú, én vmikor idén...nemtom....de ilyen papírunk nekünk sincs....legalább is a könyvelő nem csinált ilyet nekünk...
(ja, azt nem írtam, hogy nekik is most született baba, vmikor januárban....de így meg pláne nem értem, miért kérdezi, hisz őket totál nem érintené semmi ilyen, ha lenne is...)
bébic

túlbuzgózik akkor, főleg ha idén született, meghát a könyvelő csak tudja
(ja én azt hittem h a kolléga aggódik amiatt h nektek nincs valami jól kitöltve)

kubuspace

Kecskeméti kaja: a sütőtökbe is raknak cukrot, de a sárgarépapürébe pölö nem, az "mindenmentes" :)

Boci: ne szomorkodj deformcici miatt. Kristófnak is vannak rosszabb napjai, amikor szinte könyörögni kell, hogy szopizzon, aztán elmúlnak, és megint cicizik rendesen. Vagyis amennyire tud...

Bébic: a pizsamás űrutazás az a Ster Trek legeslegelső néhány évadja még a 60-as évekből. Amúgy a modern sorit már nem szeretem, de ennek tök jó a "fílingje", nagyon király "vizuális effektek" vannak benne :lol:. És azért pizsis űrutazás, mert a jelmezeik (egyenruhák) tök olyanok, mintha pizsamák lennének :lol:

Kép

Kép
gabilany79

hellóka.

nem fogok tudni ennyi mindenre reagálni sorry

bébic azt csak a 3 és több gyerekeseknek kell kitölteni a gyerekek után járó adókedvezmény miatt.

nem semmik a vaterás teszveszes dolgok.

zöldi
és csüt hány órakkor??

mi úgy döntöttünk nem nyitunk start számlát banknál.

nekem Balum csak szopizott 7 és fél hósig. Iza már 4 hósan igényelte az új ízeket. erről nem tehetünk. így nálunk szopi is van meg gyümi.

én is télapó mentes vagyok még:)))

harivera
Budapest XXI. kerület

Kubu: nnnna, megvan, a 0853-04-es nyomtatványról van szó, és ahogy a kitöltési útmutatóból kivettem, és ahogy Vera is írta (kösziiiiiiiiiiiiii Vera!!! :lol: :lol: ), ránk nem vonatkozik.

Gabi: Ez jó! :lol: Tényleg pizsiben vannak! :lol: :lol:
Én nagyon szeretem az újakat is, tavaly néztünk meg az összeset. :D
bébic

Megjöttünk a Liszt Ferenc térről, egymillióan vannak... :?

Fiúk fürdőznek....én meg rűűűűűűűűűűzs és núúúújork!

Kép
mannababoca

hahó

vera: azt honnan tudom h igényli e az uj izeket v elég a szopi neki?

vki kérdezte korábban h h tisztitom azt a zenélő játékot bocs nemtok visszaolvasni most.
lényeg h csak körbetörölgetem szappanos meleg kézzel meg utána uigy sima vizzel, csap alá ugye nem tehetem. amugy meg arra próbálok vigyizni h azt a játékot ne ejtsük le nagyon koszos helyen csak otthon kanapén használjuk pl.

hozzátápi: hát én még várok pedig hétvégén el akartam kezdeni almalével, de ma megbeszéltük védőnővel h pár hete még várhatok. okaim: van tejcsi, szépen hizik, nem éhes és holnap prevenart kéne kapni az elsőt de mivel szombaton elutazunk csak jövö szerdán adatom be neki és azután min. egy hetet várni akarok neh vmi beteg legyen tőle v akármi. ja és hetek óta zöldes néha nyálkás darabos stb kakija van szaga mondjuk nem rossz, de mutattam ma védőnőnek és azt mondta kérjek székletvizsgálatot ugyh holnap azt intézem tehát gondolom előbb azt is megvárom. remélem azért nincs semmi baja. a betegség óta van ez de hol szép sárga hol ilyen zöldes nyulós és nemtom eldönteni h kóros-e nem is vittem dokihoz emiatt, de most már megnézetem.

azt beszéltük védőnővel h almalé 3 napig első nap 3 kanál 2.nap 6 kanál 3. nap 9 kanál aztán mehet kis püré is uigy, aztán krumplit is keverek hozzá persze főttet, aztán jön a sárgarépa. merth én öszibarackot nem akarok adni az allergia miatt. most azon gondolkoztam h nagy választékunk nem lesz gyümi terén mert déligyümit se adok egy éves korig pl banán, meg a körte is később van, védőnő mondta h mehet szilva meg meggy is hamarabb csak azokból meg nem lesz friss konzervet meg nem szivesen adok a többi összetevő miatt. sütötököt adnék még de az is csak konzervben van most, hát nem vmi nagy választék..

na mennem kell teregetni

andy

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?