Na most komolyan jegyzetelnem kellett:
Cirmike! Mai kajátok jól hangzik, nyami...
Jó pakolást.
Judit! Máté történetét köszönjük, hogy megosztottad velünk, nagyon nehezen olvastam, egy mondatot többször is, annyira szörnyű volt még olvasni is, hát még átélni. De tény, hogy ezekből mind erőt merítettél Te is, Ő is, Én hiszek abban, hogy mindennek oka van! És gratulálok Nektek, nagy dolog van mögöttetek és kitartás a továbbiakhoz. Ilyen sikertörténetek nagy erőt adnak más anyukáknak, akik még előtte állnak. Idegenek rosszalló pillantásakor meg röhögj magadban egyet!
Soma egzotikus? Ezt még sosem mondták, köszönjük. Kreol a bőre mondjuk...
Zsanka: futószemölcs???? E.gomba?Ne ijesztgess, nemsoká megyünk Kehidára, remélem nem térünk mi is haza v.mi ilyesmivel. Vérehulló fecskefűm Nekem van, tescos gyógynövénybe lehet kapni, nem olcsó. Sok helyen van szabadon is, kertes házas részen is, a leveléből csorog a trutyi, az még hatásosabb. Nem tudom mikor "nyílik", nézd meg neten, képet is bizti találsz!
Betti!
Istikéd tényleg fényevő komolyan. A 4 kocka rántott husi viszont kezdetnek nem rossz. Tuti ezt a kevés mennyiséget hasznosítja a szervezete. Figyeldd meg nem lesz semmi eltérés neurológiailag, szervileg sem.
Még egy jut eszembe: ha csak ennyit eszik, mennyit kakil? Most komolyan, ne röhögjetek! Mekkora adagot és milyen időközönként? Mert ha rendes mennyiséget (gyereköklömnyit legalább naponta,kétnaponta 1-szer), akkor mi lenne a gond?
Én - bár 1-szer taliztunk össz-vissz) olyan túl halk szavú anyukának tűnsz! Hidd el kell a KORLÁT a gyereknek. Az ok, hogy megbeszéltétek, hogy nem veritek meg Istid, ez természetes (bár taliztam már pedagógus Apukával a játszón, aki nem így gondolta és ezt közölte is Velem!
). Isti tettei amiket írsz sz.tem egyértelműen a próbálkozás-keresés jelei. Tudod, hogy meddig mehet el....
Szüksége van a korlátokra, és ezt határozottan kell jelezned/jeleznetek. Olvastam erről több jó könyvet (városi könyvtárból kölcsönöztem), pl. Elég jó Szülő, Elég jó Gyermek-asszem ezek voltak... Hosszútávon gondolkozva logikus, hogy az a gyermek, akinek minden mindig meg van engedve, kamaszkorában olyan lázadó lesz, hogy ihaj! Persze, akinek meg túl sok mindent tíltanak, az meg azért. Szóval nehéz!!!!
Amúgy tök átérzem a dolgot, Nekem Soma annó a homokot a babakocsiban fekvő baba mellé szórta be a játszótéren, amíg pill-ra nem figyeltem -ilyen korában, mint Isti!
Legyél határozott és tökösebb (ahogy Szilvi is írja) hogy érezze Rajtad Isti ki a "falkavezér", ettől nem leszel Rossz Anya, sőőtttt később megköszöni majd Neked ezt!
Hogy vetted ki a klotyóból a cuccot? Csőgörény?
Rita: végülis használt piros esernyőkocsit vettem, ami jól elfér a Suzukiban, de szemből is felhelyezhető az ülőrésze és a kupolája jó nagy, szinte teljesen előre hajtható, így nem kell napernyő! (A régi még 3pontos öves volt, abból könnyen kipottyanna, meg a tolókaron lévő szivacs teljesen le volt szakadva, így alig tudtam tolni, meg nem volt bolygókereke sem, ezért nehézkes volt vele kanyarodni!)
Gabi: tök jó, hogy Judittal közel laktok és a fiúk is egyidősek... Új hajadról nem teszel fel képet? Amúgy tényleg új frizkó és már egész más az ember kedve!
Szilvi: tök jók az anyákn api képek, olyan nagyok már! Köszi a tudósítást rólunk!
Képzeldd elmondták a ballagást, meg hogy aug. végén majd az évnyitóra átkísérik őket az oviból az óvónénik! Jaj, de nehéz lesz... Soma már énekli itthon a ballagási dalocskákat, én meg nyelek nagy gombócokat!
Anikó: gratula ovihoz. Ott is volt túljelentkezés? Itt Kodályba 21-et utasítottak el!
Na nálunk volt esemény, rosszak is:
Noé belázasodott, nem múlt, így kapott antibigyót, amitől viszont (val.szeg.) kipattogzott, így abba hagytam! Már jobban van, sokat esik, mindenhol feláll ezért sokat sír persze! Felül is kijött 1 foga (a 3.) viszont alig kér cicit, ami egy dolog, de nem iszik semmit, mostmár pohárból, csőrösből sem! Eddig nem aggódtam, szopott 3-4-szer, az tán elég folyadék. Nem tudom hogy legyen...
3 napig nem volt ugye netünk, összes vállalkozónak nyomora volt, bevallásokat nem tudtam küldeni, kész voltam. Mentem Anyukámékhoz, oda le kellett tölteni a programot, egész délelőtt tegnap azzal baszakodtam, mert ősrégi a gépük. Na mindegy, végül megoldottam, ügyi vagyok (vállveregetős szmájli miért nincs?)
Ma reggel Soma lelökte a telómat, képernyőn nagy karcolás. Férjem szerint az lcd kijelzője tönkre ment, kampec! tök ideg voltam, bőgtem... (elmúlt napok feszültsége miatt is)... erre Ő, hogy mit bőgök, ez csak egy gép! Ami igaz is, de mondtam Neki, hogy már túl sok minden összejött. Monitor, babakocsi, net, telefon, hadd bőgjek már (még a babakocsinál sem sírtam!).
Na mindegy, igaza van. Ránéztem a lurkókra és kész semmi bajom.
(Na meg már net is van....
)
Aki meg e kisregényt végigolvassa, annak külön gratulálok!