Új privát üzeneted érkezett!

Tinu!
Ja nekem az már megvolt....én napnta vagy 3szor tuti ruhát cserélek rajta....nekem sokszor jön ki a pisi a pelusból...ja és sokszor pelenkázás közben történnek balesetek...Iza elég kis sajtkukac,nem bír megmaradni 1 helyben.3szor leizzadok mire ráadom a pelust :lol:

Niki!
Biztos lesz ott tej bőven!Ancsinak kitartást!!!!Nekem is sárga volt Izus,gaz csak1 nap volt kékfény alatt,lehet neki se kell a 2 nap!

Panndi!
Akkor nem értem...ha nem kelted fel soha akkor csak igény szerint szoptatsz,nem??? :lol: Az jó ha az éjszakákat így meg tudtad oldani!!Ehhez kell egy olyan jó baba is mint Fruzsi! :wink:

Böbi!
Nekem sokféleképpen alszik Izus.Van h már szop után beájul,dob egy nagy vigyort és alszik :lol: Aztán van h leteszem akor még fenn van de szépen elalszik magától,max a cumival.Aztán van h még nem akar aludni.Ennek vagy olyan oka van h még büfi jön,vagy kaki.Vagy pedig szórakoztatni kell! :lol: Olyankor kézben alszik el ha a nagy "mulatság" közben elfárad :wink: De ringatni nem szoktam,így is úgy fáj a hátam....írtó nehéz ez a gyerek :lol: :lol:

Ja ésa mai nap fénypontja!Rámjönnek a régi gatyók!!!! :lol:

annus11
 
 


Még nem tudtam totálisan visszaovasni, de van 1-2 kérdésem.

Panndi!
Hogy szoptatsz? Hány óránként és mennyi ideig? Váltott mellből?
Mit csinálsz ha 2 szopi között üvölt a ciciért?

Én napi 12szer szoptatok.
A 3. nap annyira beindult a tejem, hogy majdnem láz lett a vége...aztán megmentettek és lefejték....minden szopi után...közben potyogtak a könnyeim...de muszáj volt.
Azt tanácsolták, hogy szoptassak amikor csak tudok az első 2 hétben, hogy beálljon a kereslet-kínálat, aztán majd eldöntöm hogyan tovább.
Eddigúgy érzem bejött. Napközben 2-3 óránként eszik, éjjel 4-5 óránként....na pause....megyek etetni....

Kép
mozza
 
 


sziasztok!
Szofi boldog névnapot!
Édua arik a csajok!
Voltunk sétálni,anyuékig mentünk.Hanna aludt végig.
Mértem magam,53kg voltam szüléskor,most 49kg vok.Hát nem sok ment le,még az induló súlyhoz képest 10 kg van rajtam.Maradhat,csak a pocim legyen lapos.
Réka,tényleg jó hogy vagy!!!Köszi.Kakis pelus van elég.Pisis is.Tej is jön,csak a végén már köpi ki,de ha meg leteszem úgy csinál mint aki éhes.Gondolom rajtam akar cumizni míg nem alszik el.De ezt nem győzöm.Viszont a cumi nem kell neki.
Most délután sikerült bimbóvédő nélkül szopizni,olyan jó volt!!
Lehet veszek olyan olyan homeóst is.Most épp sörözök,persze alokhol menteset. :lol:
Olvastam a blogot,majd írok,de most sajna nincs időm. :oops: :oops:
Amúgy tuti beállt a kereslet kínálat,mivel nem kell fejnem.
Mozgás:Utolsó napokban Hanna sem annyit mozgott.
Mindenkinek szép napot!Pocakosok kitartás!!!
Bocs ha nem reagáltam mindenre... :oops:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

 
 

Sziasztok!

Amíg aprócskám alszik, próbálok legalább pár sort írni.

Szofinak és Zsófinak nagyon boldog névnapot kívánok! :)

Réka, de jó, hogy van közöttünk egy szakértő, és milyen jókat írsz!! :)

Olyan sok babóca megszületett mióta nem voltam, hogy nem tudom őket egyenként köszönteni, de így kívánok minden drága topicbabának nagyon jó egészséget, az anyuciknak sok boldogságot, a még pocakos anyuciknak sok türelmet, kitartást és könnyü szülést! :)

Annus, köszönöm a tudosítást! Iza, tündéri, és olyan jó olvasni, hogy milyen kiegyensúlyozott, nyugodt és boldog anyukája vagy!!!!

Dóri örülök, hogy Danóval minden rendben, biztosan a kis szemével sem lesz semmi gond! A szülés történeteden elsírtam magam, nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen megalázó helyzetbe kerültél, remélem a kisfiad feledteti veled ezt a borzalmat. Sajnálom, hogy ilyen emberekre vannak bízva édesanyák, akik életük legszebb pillanatait élik meg! :evil:

Mi múlt héten szombaton érkeztünk haza, nagy könyörgések árán. Mivel Balázsom szerdán késő délután született, így elvileg csak vasárnap jöhettünk volna el, de Noémi péntek estére már úgy kiborult, a párom pedig úgy elfáradt, hogy azt mondtam, ha nem engednek el, akár sajátfelelőségre is eljövünk. Végül megkönyörültek. :)
Amikor hazaértünk, minden gyerkőc rohant elénk, nem tudták hogy öleljenek. A nagylányom még egy szép nyakláncot is vásárolt ez alkalomra, többször felmosták, felporszívózták még aznap is a lakást, gyönyörüen megterítettek, úgyhogy nekem záporoztak a könnyeim a meghatottságtól . :)
Azóta nagyon mozgalmasan telnek napjaink. Balázs egy édes kisbaba, hihetetlen, hogy még 5. alkalommal is pont olyan csodának élem meg az egészet, mintha az első lenne. Egyszerüen odavagyok érte, és nagyon boldog vagyok, hogy immár 5 csodálatos gyerkőc édesanyja lehetek. :)
Én abszolút igény szerint szoptatom manócskát (és kiélvezem minden pillanatát ;)), mivel besárgult, egyszerre kevesett tud enni, azután elalszik. Rövid idő múlva megint szopi, megint elalszik. Ez kb. 2-3-szor ismétlődik, majd alszik egy hosszabbat. Egyébként soha nem sír, akkor is könnyen megnyugtatható, csak cici szájba és kész. :lol: Egyenlőre ragyogóan eltudom látni minden gyerekemet vele, igyekszem szopizáskor magam köré gyüjteni a kicsiket meseolvasásra, a nagyokat beszélgetésre. Szerencsére a párom és anyukám is sokat segít.
Anyósom viszont (':roll:'), amíg a kórházban voltam jött segíteni a férjemnek , de ahelyett, hogy mondjuk megfőzött volna, megette, amit én előre megfőztem a családnak (volt, hogy szó szerint nem maradt kaja az iskolából hazatérő Viviennek :(). Azután elmentek, hogy majd ő tudja mi mindent kell vásárolni, de egy karton tejen, egy pár tésztakiszedőn :!: és a barátjának vásárolt tortán kívül semmit nem vettek, úgyhogy amikor szombaton hazajöttünk a Mekiből ebédeltünk, és akkor rohant el a párom ásványvízért, üdítőért, szoptatós teáért . Persze ekkorra már anyósomnak hült helye volt.... :roll:
A szülésem gyorsan zajlott, majd igyekszem a blogba bemásolni, ha végre sikerül megírnom.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én olyan furcsán érzem magam, hogy nincs pocakom, néha úgy hiányzik. :roll: Hiányzik az izgalom, ahogy a dokira várok, az édes kis bökdösések, rugdosások, a MÁSállapot maga. Persze hihetetlenül boldog vagyok, minden pillanatban, hogy itt szuszog ez a drága, de valahogy úgy érzem magam mint karácsonykor. Az ember egész hónapban arra készül, várja ezerrel, és amikor végre ott van olyan furcsa hiányérzete van. Bocs, ha túl elvont gondolat, biztos a hormonok. :roll:
Most mennem kell, ezt is végül 3 részletben írtam. Teszek fel képet, nem a legjobb minőség, mert telóval készült.

MIndenkinek sok puszi: Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Évi!

Üdv itt újra!!!Gratulálok az 5.babához!!!Le a kalappal elötted!Nem tudom hogy csinálod :oops: :lol: Várjuk a képet és a beszámolót is!Aztán ha van időd gyere és mesélj!!!Írtó kíváncsi vagyok h milyen egy nagy család!!!


Kérdés:szerintetek mennyire kötelező kivárni a 6hetet?? :oops: Az uram már nem bír magával,lassan már szoptatni se merek elötte :lol: Vérzés nálam már nincs,ugye ott nem is varrtak.Viszont nem tudom mennyire terhelhetem a sebemet.... :oops: :roll: :lol:

annus11
 
 


Evemama, jó hallani rólatok!!!

Szofikám, az Isten éltessen nagyon sokáig! Nekem nem esett le, hogy Zsófia vagy Te is, ne haragudj, pedig még volt is róla itt szó a neten, hogy hivatalos helyeken jól jön, hogy nem Zsófi vagy, hanem Zsófia! :lol:

Az én gyerekorvosom nem engedi ki 2 hétnél hamarabb, pedig muszáj lesz, mert keddtől már nincs segítségem, le kell mennünk a játszótérre és kész. Akkor már 9 napos lesz, nem gáz, ugye?

Nekem is kissé sárga Iringó, akkor ezért nem tudom felébreszteni ha belealszik a szopiba. :roll:

Mozza, nekem is ezt a 2 hetet mondták, hogy majd utána kialakul, addig nyugi.

Egyszerűen nem tudok kicsinyíteni képet, pedig már úúúúgy büszkélkednék nektek a lányaimmal, jófejek együtt.

Annus, gratula a régi gatyóidhoz! :lol: Rajtam 6 kg maradt, pedig kevesebbet gondoltam...
Vendég
 


Annus, a barátnőm csaszi után 4 hetet várt, nem lett baj, de úgy tudom, hogy Anita ebben nagy szakértő!!!! :lol: :lol: :oops:
Vendég
 


A fotó:

Majd hozok még, ha előkerül a fényképezőnk kábele
:oops:
Kép

Kép
Kép
evemama
 
 


Húhhh,én szakértő?? :oops:
Na jó,mi Grétike után csak 5 hetet vártunk,ugye volt gátmetszésem is. :oops:
Most nem is tom.....jó lenne már,meg az én uram is ki van éhezve. :oops:
Viszont akartam is már kérdezni,hogy a felszívódó varrat mikor tünik el??Mert már nincs,csak egy. :oops: Az is a bemenetnél.Bocs hogy ilyen részletesen írom,de ilyenem még nem volt.
:oops:
Meg remélem szívódós és nem normál,de a dokimmal induláskor találkoztunk nem mondott semmit hogy esetleg szedni kéne.Gondolom szólt volna ha igen.Meg már megkérdeztem a főnővért,a kartonom szerint szívódós.
Csak nem tudom mikor tünik el.
Amúgy Annus,érzed azt.De szerintem ha már nem vérzel.....miért is ne.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


De lüke vok!Évamama örülök hogy jól vagytok!A kisfiad édes nagyon!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Boldog névnapot a nagy és kis Zsófinak!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Évi: nagyon jó olvasni a soraidat, már-már hihetetlen számomra, hogy hogyan lehet 5 gyereket elgardírozni ilyen szépen. Nekem a kettő is egyelőre elég nehéz és csak segítséggel megy.

Az előbb kivittük Csongit 5 percre levegőzni az erkélyre. AZ első kintlét. Babakocsiba tettem, ő is a levegőn elalvós gyerekek táborát fogja erősíteni. :P Pedig mikor beleraktam, még üvöltött.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, Te is kiviszed 9 naposan? Akkor az én doktorbácsim miért ilyen parázós?

Anita, a felszívódó általában egy-két hét, nekem 4-5 hét volt...
Ha szedsz homeós bogyót, akkor viszont a teát ne igyad, met ellenkező hatást érhetsz el.
Vendég
 


Sziasztok!
Nem igazán volt időm rendesen visszaolvasni,meg jönni sem tudtam.
Panndi,ne haragudj, de leírnád mégegyszer,hogy Te hogy szoptatsz?Mert én olyan vegyes módon.Igény szerint ugyan,de legfeljebb 4 óránként keltem.Ez neki az igénye is kb,nem éhes gyakrabban. Eddig mindig ugyanakkor kelt,de most kicsit hamarabb 4.45-kor. :oops: Riki is hihetetlenül gyarapszik.Most 15 naposan volt 3470g és született 3150g-al.Asszem szép gyarapodás! :oops:
A képek nagyon aranyosak!!!! Drága Edua,ahogy mossa a pici haját. :lol:
Réka! Nem erről beszéltem. Ez jó nagy,olyan földimogyorónyi,és belül van.Szerintem tejmirigy lehetne? :roll: Csak olyan kemény,és bárhogy masszírozom nem akar sem puhulni,sem csökkenni..Fájni ugyan nem fáj,csak idegesít mi lehet. Ráadásul hülye dolog,de mintha abból a mellemből Riki is kevesebbet enne.Ez lehetséges?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Böbi köszi.Most a sör megtete hatását,már fáj a cicim.
Én már 8 naposan kivittem Hannát ,akkor kb 10 percre.De nekünk eleve 7 naposan a hazajövetel is kb 40 perc volt.Imád a levegőn aludni,csak azért még közösségbe nem megyek vele.ma már 2 órát voltunk kinn.Így jó Apával,de hármasban necces lesz.Gréti lassú,meg visszafele elfárad.Nem tom hogy lesz majd.....
Szép estét.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


kutyafüle!

Pont a minap jött egy anyuka hasonló panasszal a szoptatási ambulanciára. A doktornő megvizsgálta, és elküldte ultrahangra és mintavételre. Azt mondta, valószínűleg tejciszta és ártalmatlan, de ezt látatlanban nem lehet megállapítani!

Szerintem gyere be és nézesd meg! Biztos ami biztos!

Addig is próbáld Rikit minden irányból mellretenni, hátha ő ki tudja szipkázni.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Böbi: 2 hetesen már sétálni lehet vele menni. Az én orvosom, védőnőm is ezt mondta. De előtte hozzá kell szoktatni a levegőhöz. 1 hetes kor után egyre növelve a mennyiséget lehet levegőztetni. Kinyithatnánk az ablakot is, de egyszerűbb kitolni az ajtón.
Nekem meg az a dilemmám, hogy jövő hét szombaton kerti party lesz anyóséknál, mert sógornőm itthon van most 2 hétre Amerikából. Jó lenne elmenni, de Csongi még csak 2 hetes és 3 napos lesz. Meg aztán lesznek ott gyerekek, felnőttek, gondolom, mindenki azért majd megnézi. Nem tudom eldönteni, hogy mehetünk-e vagy sem. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Anita! Testvérfellépő a megoldás! Rááll vagy -ül Gréti, attól függ milyet veszel, és máris tudtok haladni! Én is most vettem egyet a teszveszen, Apa este hozza haza.

Akartam már kérdezni, akik már szoptattok és írjátok, hogy sebes a cici meg fáj. Használtok valamilyen bimbóvédő krémet? Mert én Aminánál használtam minden szopi után, és nem sebesedett ki sosem. Azt nem tudom, hogy a krémnek volt köszönhető vagy a kislányom volt profi, de kentem rendületlenül. Azt éreztem, hogy érzékeny a cicim, de sebes nem lett.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Réka!

Látom, hogy dúla vagy....én meg egy minden véleményre kiváncsi friss mami. :) :)
Szóval nagyon örülnék, ha leírnád a véleményedet a szoptatásról.
Mi a jó egy pár napos bébinek, mi a jó egy pár hetesnek....
Én eddig a legtermészetesebbnek tűnő véleményeket preferáltam. Az első 2 hétbe szoptatni ezerrel, amikor és amennyit a baba akar, az megoldja a cici becsomósodását, a kereslet kíálatot beállítja és a 2 hét elteltével már nem is fog olyan sokszor megéhezni, de nagyobb mennyiségeket fog tudni kajálni.
Pici lánykám nagyon ügyi, tök jól szopizik, mondjuk jól megszenvedtem érte, a cicimet fejni, borogatni kellet belöveléskor, a bimbi vérzett egy darabig. De erre is azt mondták, hogy bírjak ki 1-1,5 hetet és megedződik....szóval én nem használok védőt, inkább összezsorítom a fogamat, amikor rácuppan.. :oops: :shock: :? :lol:

Böbi!
Te hogy csinálod???????????????Írtad múltkor, hogy te is épp a zuhany alatt nyomkodtad át. Nekem napról napra javul. Neked?

Kép
mozza
 
 


Én se használok védőt. Amikor bekapja és elkezdi szívni, akkor fáj pár másodpercig, kibírom. Pár nap és jobb lesz.

Én bepanthent kenek rá meg szopik után be anyatejezem.

Kolos is besárgult, nem vészes azért. 2-3 órákat alszik max, csak nem szopizik valami sokat. Olyan 10-15 percet, aztán elfárad, elalszik. De látom sokunknál így van.
pumuklii
 
 


Szofi!Neked is BOLDOG NÉVNAPOT!

Ildi!Nagyon jók ezek a képek is! :D Látom,Edua már nem féltékeny! :D Hurrá! :D :wink: Édes,ahogyan mossa Lara haját.
A picike,mikor a szopipárnán alszik,meg egyenesen TV-be illő.
Ott látni ilyen hirtelen "kidőlt" babákat. :lol:

Eve!De jó,olvasni Rólatok!Sok boldogságot,egészséget kívánok!Bazsika formás tündéri babuci! :)
Megszavazom neked a topic nobel díjját az öt gyerek mellett! :wink: :)

Szép estét!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Az enyémet tuti rosszul kapja be, mert nem lenne sebes. Most nem azért fáj már, hanem az igénybevétel miatt. Ez bizti el fog múlni hamarosan. Csak jól kéne utána bekapnia, hogy ne sebesedjen ki megint. AZért az nem volt vicces, mikor vért szívott a gyerek. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Eve! Nagyon helyes Balázs-baba! És gyönyörű lehet a családoddal! Sztem én is hazajöttem volna hozzájuk a helyedben! :wink:

Kutyafüle, ne aggódj, nagyon szépen gyarapszik Riki, nem lesz semmi gond vele! Azt a vmit meg akkor nézesd meg, ha Réka ezt tanácsolja!

Levegőztetésről annyit, hogy a hazajövetel után 1 héttel már Dokinénink is engedte Danónak, pedig igencsak törpe! :) Szóval ne féljetek! Az emberek közé menésről: Samut mi 2-3 hetes korában vittük először emberek közé, vigyáztunk, hogy ne nagyon nyúljanak hozzá, meg ha vki nemvolt egészséges, az nem jött hozzá közel. De megtapasztaltuk az anyatejes táplálás védettségét (bár nem kizárólag tejet kapott) - soha nem lett semmi baja. :)

Annus, azért én úgy tudom, hogy a 6 hetet meg kell várni... Mert ott belül seb van, aminek gyógyulnia kell, és nem jó, ha bármi fertőzés-esély éri... Belülre ugyanis te nem látsz, hogy ott is minden rendben van-e már... :roll: De ott lesz a 6 hetes kontroll, amikor a Dokid megmondja, hogy szabad-e már a pálya! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Réka!És a tejcisztával mit lehet csinálni?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu! Válaszoltam neked!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Kutyafüle! Az nem veszélyes, sztem! Egyszer csak sikerül Rikinek kiszívnia. De olyat is hallottam már, hogy vkinek 15 évvel szoptatás után nagy melegben, nyáron egyszer csak vmi narancssárga dolog jött elő a melléből, kiderült, hogy a 15 éve szinte megkövesedett tej "olvadt" fel a nagy melegben, és jött ki!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Na ennyi!!!!Teljesen kész vagyok.Abból a mellemből 30 percet szopizott és 70g-ot evett,majd 20 perc erőlködéssel sikerült fejnem 20g-ot. A másikra is rátettem és két perc alatt lazán evett 40g-ot. Félek,hogy abban a göbös mellemben el fog apadni a tej. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja, egyébként ezek a sztorik nem biztos, hogy igazak, nekem csak mindenki mesél mindent, én meg továbbmesélem... :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Köszi Dóri!Próbálom akkor még melegíteni.Nem hiszem, hogy más lenne,akkor meg nem árthat neki a meleg.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nekem sem egyforma a tejtermelés a 2 cicimben! Ez nem kóros eleve! Csak gyakrabban kell "használni" azt a cicit, amelyikből nehezebben jön a tej!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Annus!

Mi talán három hetet vártunk...
Csak óvatosan kell, gumiban. Óvatosan, hogy ha fáj,akkor azonnal abbahagyni, és máshogy befejezni! :oops:
Gumi meg a fertőzések elkerülése végett kellhet!

Drukkoljatok, hogy a hétvégén megszüljek, mert akkor még van esélyem, hogy itthon legyek Maci évzárójára!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Hírek Vanniról!!!Visszaírt smsben!
"Szió!Hu,kemény Marci etetése.Még sárga,aluszékony és 1 óráig eszik,,és fejek is.De jó sokat gyarapodott.Már 3360g.De se éjjelem,se nappalom.Hiányoztok nagyon.Puszi"

Tehát jól vannak!!Írtam neki h kitarts,idővel könyebb lesz...legalábbis mind ezt reméljük :lol:

annus11
 
 


Ja Izus fél5kor kelt és csak most aludt el...2szer is evett közben :shock: :lol:

annus11
 
 


Megpróbálom Dóri!Csak az a gondom, hogy egyre kevesebb a tej benne.Egy hete még 150g simán jött mindkettőből.Most meg.Fejéssel együtt 90g????Na mindegy,holnap délelőtt megyek is uh-ra,hátha tudnak mondani valamit. Csak nehogy szúrkálni kelljen,vagy vágjanak.Jajj,tiszta para vagyok. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


De jó, hogy jól vannak Vanniék! Aggódtam picit...

Ne félj, Kutyafüle! Biztos csak segíteni akarnak, és tuti jobb lesz, ha már tudod, mi a helyzet!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Hű Ti már a szexen gondolkoztok?
Hát én egy hete kérdeztem meg a férjem,hogy most látja e bennem a nőt vagy csak az anyát.Úgy értve,kíván-e picit.Erre az volt az őszinte válasz,hogy ne haragudjak meg rá,de spec hatalmas a hasam és a "célterület" fölöt ott egy 15 cm-es vágás.És hát igaza van. A 63cm-es derékbőségem helyett 88-nál járok,és valóban olyan a seb,mintha Frankeinstein adaptációja lenne.Szóval én se vágynék magamra. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 



Esztó hírek :)
teje van :) ma már kihúzva magát úgy állt :) úgyhogy gyógyul a sebe :)

Mírának nagyon tetszett Álmi,miután megtudta milyen színű a szeme állandóan fel akarta ébreszteni :) (az újdonsült Apuka néha csúnyán nézett ezért rá,mintha nem ismerné a lányom természetét :) 8) ),simogatta lábát,tologatta volna bevásárlókocsit ha hagytuk volna :) boldog volt,mikor kicsit kinyitotta aszemét :) szerencsére sógornak sikerült nyitott szemű képet csinálnia így azt mutogattam neki reggel :) kicsit megnyugodott :)

Míra beszélt hugival telefonon ma,megfenyegette elhozza Álmost :) miután befejezték az eszmecserét,így szól a lányom:Anya akkor elhozom Álmost jó?
kérdem én:mivel fogjuk etettni?
erre Ő :Anya hát a cicidből
É:de nincs tejem 8)
M:de Bálintnak jutott nem????????? 8) :lol:

:arrow:

KépKép
viranka
 
 


Viranka! :lol: Üdv Esztónak, jó hogy már van tejecske!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Szofi, boldog névnapot!

Évi, de jó megint hallani Rólatok! Nem semmi, ahogy az 5 gyerkőccel boldogulsz, nekem még ez az egy szem újszülött is soknak tűnik néha... :lol: :lol: Persze, az évek, meg a rutin... :lol:

Levegőzés: rövid töprengés után anno úgy döntöttem, én leszámolok a paramamisággal, és mi két hetesen már utaztunk Kamillával, a sógornőm fiának a ballagására. A vendégek normálisak voltak, senki nem fogdosta meg Babát, egyedül anyósom vette fel (persze kézmosás után). Szóval szerintem mindenki használja ki a jó időt, és vigyétek ki a babókat nyugodtan!!!

Annus, a témában :

Ki kell várni-e a hat hetet szülés után a házasélet megkezdéséhez? Mi az a legkorábbi időpont, amikor már nem jelent veszélyt a szex, és egyáltalán milyen veszélye van annak ha valaki nem várja ki a hat hetet? Van-e bármilyen módja a házaséletnek, amit ez alatt a hat hét alatt csinálhatunk?

Válasz: A szex sokféle nemi együttlétet, kapcsolati formát jelenthet. A hüvelyi behatolással, közösüléssel néha tényleg ki kell várni 3-5 hetet a szülés után. De ezalatt sincs semmi akadálya annak, hogy párjával pettingeljenek. Azaz bármi lehet behatoláson kívül: manuális, orális szeretkezés. Az orgazmusnak csak pozitív hatása lehet ebben az időszakban is ! Itt a nőknél előtérbe kerül a csiklóingerléssel kiváltott orgazmus. A Kegel gyakorlatok segítenek a hüvelyi izomzat regenerálódásában (lásd honlapomon: www.szexterapia.hu
http://szexterapia.com )

Molnár Tamás

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok!

Én is jó régen olvaslak benneteket, most bejelentkezem, bár látom, az újakra nehezített teljes jogú taggá válási procedúra vár, de nem baj, remélem, kiállom a próbát. :wink:

Én is május végére voltam kiírva, de kisfiam úgy döntött, hamarabb szeretne itt kívül találkozni velünk, így már egy hónappal a kiírt időpont előtt szétrúgta a burkot, elfolyt a víz, és meglett Barnabás. :)

Van egy nála másfél évvel idősebb fiunk is, András.

Egyenlőre ennyi.
anna7
 
 


annus: nem igény szerint, mert ha most megetetem,, és egy óra múlva cuppog, nem kap.

Szóval három-négy óránként etetem, de három óra mindenképp eltelik két kaja között, éjjel több. Váltott mellből eszik, kb 15 perc egy kaja.

Ha alszik, nem keltem fel, és már nem sír két kaja között a ciciért :)
Vendég
 


Szia Anna!
Gratula Barnabáshoz! :lol: Remélem ezek után nem csak olvasó üzemmódban leszel!! :lol: 8)

Zsüci!
Köszi az infót sex terén 8) Azért nem ma gondoltam...de lehet h 4-5 hétnél többet nem várunk...

Kutyafüle!
Én se érzem magam a toppon,mármint néztem ki ennél jobban is.A pocim is picit csíkos,de ez szerintem nem akadály! :wink: Amúgy nem is én hoztam fel a témát hanem ő :lol: de előre szóltam neki h lehet majd folyni fog a tejem :lol:

annus11
 
 


Panndi!
Értem...hát az esetek 99%ban Iza nem eszik óránként.Szóval ő alapból 3-4 óránként kér enni,kivétel pl ma délután...fél 5 óta szinte semmit nem aludt,de evett 3szor....de ilyen még eddig nem volt :shock: Volt h nem aludt de csak nézelődött...nem pedig a cici után sírt...és szopizott is ,tehát nem csak cumizni akart.... :wink:

annus11
 
 


Kövezzetek meg érte, de sztem ha egy pasi szereti a párját,akkor a szülés utáni alakja, mérete, és a vágásai sem gátolják meg abban, hogy szeretkezzen, kívánja a Feleségét/Párját! Hallottam sok olyan pasiról,aki megundorodott, sőt még bántotta is a feleségét, amiért csíkos maradt, vagy megereszkedett a melle, stb.
Ez számomra visszataszító, és remélem egyikünknek sem kell majd ezt átélnie.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Sziasztok!
Anna üdv itt!Gyere nyugodtan!Gratulálok a fiúkhoz!
Panndi és mikor 2 szopi között cuppog?Mit csinálsz?
Annus ma vagytok 3 hetesek?Mert van olyan hogy növekedési,fejlődési ugrás.Anyum mondta mindig,mert olyankor cicin lóg a baba.Ez van 3 és 6 hetesen,meg még aztán is valamikor.De erre a kettőre emlékszem mert Gréti elég nyafi volt mindkét alkalomkor.
Tinu,vidd el nyugodtan a partyra,babkocsiban tud aludni,csak ne engedd hogy fogdossák.
Nálunk mindkét manó alszik,így pihizem én is.
Ja!Adraci,alvás.5 óra az rengeteg.Én a órházban napi 3-4 órát aludtam.Itthon meg 5-öt.
Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Először is, Anna, üdv köztük! Hihetetlen, hogy még mindig vannak újak, de én nagyon örülök neki!

Lányok! Szó szerint könnyekig meghatódtam, hogy ennyi mindenki felköszöntött! Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!
Azt csak picivel merem leírni, hogy mivel máj. 29-én lesz a szülinapom, ezért a névnapomat a másik Zsófia napon, szept. 17-én ünneplem...

Pumukli, nagyon szép volt a szüléstörténeted, örülök neki, és Mozza, jó, hogy a tied is felkerült. Mozza, a sok téves jóslatom közt legalább az az egy bevált, hogy gyors és szép szülésed volt!

Réka, jaj de jó, hogy írtál nekem, köszi a megnyugtató szavakat, sokat jelent nekem.
Egy kérdés: akkor az lenne a legjobb, ha együtt aludnánk a kisbabával??? Vagy elértettem, valamit?
Mi a véleményed arról, hogy mi azt tervezzük: kezdettől fogva a saját - szomszédos - szobájában fog aludni a kiságyában, és nem a mi szobánkban. Persze nyitva az ajtó, és bébiőr+légzésfigyelő van... Szerinted ez rossz neki?

Csajok, itt már mindenki mindenféle babaápolási témákat feszeget, és én tiszta hendikepesnek érzem amagam, már Tök türelmetlen vagyok. De valamiért érzem, hogy egy héten belül itt nem lesz semmi - vagy inkább senki...

Sok puszi nektek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Trixi!
Azt hiszem nálunk ez nem áll fenn!Na meg nem is fog!Na jó,napolom a témát...már alig bírok magammal! :wink:

Anita!
Igen,én is hallottam...hát majd kiderül.Remélem h ez nem megy sokáig...bár most alszik szépen :wink:

Szofi!
Nekünk is úgy volt h a baba külön volt...de szerintem nem fogsz tudni másik szobában aludni...Mondjuk alapból mi mentünk át hozzá,vagy volt h csak én.Aztán úgy alakult h át kellett pakolni ami szobánkba.Hát még így is fárasztó...folyton a kiságyat lestem az első napokban...minden kis nyekergésre felriadtam....Igaz nem vettem olyankor fel,csak ránéztem h mi a baj :wink:

Amúgy van vki aki külön szobába teszi a babát???Mármint h nem egy szobában alszotok vele?Nekünk mondjuk se bébiőr,se légzésfigyelő...

annus11
 
 


Annus, nálunk Kamilla napközben a saját szobájában alszik, a kiságyában. Szerintem ez így jó neki is, mert a szobában csönd van, nem zavarja az én jövés-menésem, és nekem is kényelmesebb. Éjszakára viszont átköltözik hozzánk, velünk alszik a nagyágyban... :oops: :oops: Tudom, tudom, nem kéne ehhez hozzászoktatni, nem is tart már sokáig (a 6 hetes kontroll a kitűzött időpont) :wink: , de én nagyon igénylem a közelségét és az összebújást... :oops: :oops: Olyan jó kis puha... (és persze éjszaka etetni is egyszerűbb így) :lol: :lol:

Szofi, türelem, nem sokára Te is mami leszel!!! Kitartás!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


No úgy látszik Marci kezdi megszokni itthon. Ma már nem volt olyan sok nyafogás; kajcsi-alvás felváltva.

Mi is úgy terveztük, hogy külön alszik majd a mellettünk levő szobában, de egy ilyen kis csöppség sokmindent átrendez. Szóval velünk alszik mózeskosárban (mert az ágynak nincs hely a hálószobánkban) Biztosan nagyon fárasztó lenne átrohangálni éjjel. Így meg ott van közel. Ha majd átalussza az éjszakát, áttesszük.
Szerintetek akkor is újra átéli az 'új a hely' szituációt? Zavarni fogja, hogy nem ott alszik, ahol már eddig megszokta?

Szoptatáshoz: én is szorítok fogat az első 5 másodpercben, mert fáj, de már sokkal kevésbé, mint pár nappal ezelőtt.

S most, hogy így mondjátok, lehet holnap én is kiteszem az erkélyre pár percre. :D

Kép

Kép
adraci
 
 


Réka! Köszönöm a választ,nagyon kedves vagy,hogy időt szakítottál rá!

Kép
f.ancsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: