Új privát üzeneted érkezett!

Lorca,tökjó lehet a narancs-fekete bicó!!!!!Nekünk igen nagy a kert,így csak leheverek egy plédre a fűbe.....és nem izgat,h a külök mennyit akar motorozni...

Pann,nekem nagyon gyanús a te vonalzód!!!!!Hogy lehet még hátra 93 nap????? :lol: :lol: vagy megelőlegeztél Rékának és magadnak egyben 45 hetet? :lol: vicces,tudom...

Pamut-töltet,passz
Hordozókendő-nekem nandu van és egyszer sem használtam,mert akkor kaptam,amikor D már nagy volt hozzá és nem tűrte.Szimpi egyébként,egy csomó féleképpen fel tudod magadra kötni a babót.

Ha van egy kis időtök és jó filmet akartok nézni kikapcsolódásként,akkor töltsétek le(én már cska így nézek filmeket)kölcsönözzétek ki a Marley és én-t.Vicces és megható is és tényleg szórakoztató.

Kép Kép
meli1118
 
 


timo, nanica
csatlakozom lorcahoz, azért alapból nem a mennyiség, ink a minőség számít, úgyh amikor mégis akad egy kis időtök, nyugodtan írjatok, nem muszáj minden nap!

pann
majd ágiboldi megcáfol :lol: (nekik a kenguru jött be), de én abszolút rugalmas kendő párti vagyok. nem mondom, h nem volt meleg, de semmi kibírhatatlan, viszont iszonyú egyszerű a használata és én imádtam, h közvetlenül rajtam van a gyerek. 8 kg-ig semmi bajom nem volt. enyém most kölcsönben van, úgyh sajnos nem tudom felajánlani, de sztm kérj kölcsön vlkitől kipróbálásra, sztm itt a topikban is sok épp nem használatos van :wink:

meli
gratula a 14mm-hez. meg az optimizmusodhoz, így látatlanban én azt gondolom, h az első terhességnél csak nehezebb jöhet

helga
tökjó, h már érzed a mozgást, úgy látszik a másodiknál már tényleg könnyebben érezhető

játszó
a feneketlen tavira csak a IX vs. XI. kerület sztereotíp összehasonlítása miatt írtam, h úri. :wink:

mosás
hát igen, eddig gyakorlatilag csak megszokásból mostunk (jó, jó kajafolt volt bőven). most viszont azok a zoknik!!! én is csak ámulok. viszont v a gépem tökjó (igen), v a tescos mosószer tényleg egy csoda :lol: bár most javarészt mosószódát használok, és az is teljesen rendben van.

kele jobban van sokkal, igaz olyan koktélt kap minden nap, h el sem hiszem, h megissza. egy feleses pohárban c-vitamin, béres csepp, kalcium pezsitabletta, köptető és ha még fér bele, kubu :lol:
ja, még egyszer vlki kérdezte, h használ-e a köptető, ha belekeverem vlmibe. jelentem, igen! (mondjuk azt tényleg nem tudnám elérni, h önmagában megigya, úgyh nagy mák :wink: )

majus3
 
 


Hello Csajok!

Éljenek a boldog kismamák és az ugri-bugri gyerkőcök!
Meli, gratula a szívhanghoz!
Pann, szurkolok a CTG-hez, annyit fogod csinálni, hogy még meg is unod, hiszen Rékát, mint tudjuk, túl fogod hordani :D

Barátnőm van bent most a SOTE-n, aszem 26. héttel méhlazításon. Ha valaki arra jár, Lorca, Meli, Ria, adjon neki egy puszit a nevemben!

Ágiboldi,
pont a héten néztem, hogy gyakorlatilag ismét külön mosok én is Sebire, mert annyi a szennyese, hogy kitesz egy mosást.
Nem énekelte el, pedig direkt énekelgettem, de max kisegít, ha elakadok a szöveggel. Mindegy, van annyi produkció, hogy nincs panasz.

Május,
én a mosógépre tippelek, nálam nem boldogul a tescogél.

Timo, Nanica,
én sem búcsúzkodnék tőletek, írjatok amikor van kedv, idő, vagy valami esemény :wink:

Nanica,
az alváson kívül, hogy viszonyul Linus a bölcsihez? Van még sírás, otthoni viselkedés változott?

Böngészők,
Számít, hogy melyiket vesszük meg elsőnek? Úgy láttam a könyvesboltban, hogy tél-tavasz-nyár-ősz a sorrend.
Mert az APG-t mi a közepén kezdtük, és így utólag nehéz elfogadnia, hogy van olyan könyv, amiben nem szerepel a Gergő, és a többiek sem hasonlítanak magukra.

Mai ovis beszámoló: "voltam a tűzoltóságon" :o (ez a szó még nekem is nehéz)
Voltak a kukásoknál, és a mentősöknél is (nem ma). Mindenhol felültek a gyerekek az autókra. Az óvónők mondták, hogy Sebi nem ült fel egyikre sem. Kérdezem tőle, hogy hogy-hogy nem ültél fel a mentőautóra. Erre értetlenül néz rám "nem vagyok beteg!"

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

 
 

Hali!


Egy kb. egy évvel ezelőtti mondattal is kezdhetném: ritka rossz éjszakánk volt, Gergő egy csomószor ébredt. Lehet, h az időjárás miatt, vagy mittudomén, nem is érdekel, de ne ébredjen már 2 óránként, mert nem vicces! :x Ráadásul tegnapelőtt éjjel is ezt csinálta, úh most olyan fáradt-szédelgős vagyok, h inkább nem ülök kocsiba, pedig el akartam menni Ikeázni a rossz idő örömére. :?

Meli! Vonalzót nem tudom, én sem értem, de sztem a programozó sara, nem az enyém. A terhesség elején már Bigsis is remekül szórakozott ezen. :roll:
Én csak a heteket nézem, és ma pont 33 van rajta, úh toll a védőnő fülébe!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Már van két kiló babám, és ha minden rendben megy, még lehet akár 3 kg feletti is! De jó lenne!

"...de az a taapsztalatom,h gyerek mellett könnyebb a tehesélet,mint azelőtt..."
...hö-hö....osztom Lorca véleményét, várd ki a végét! 8)

Sno! Mi az a méhlazítás? Görcsöl és azt próbálják oldani? Mg kúra?

Gergővel is belebotlottunk egyszer egy olyan rendezvénybe, ahol mentő és rendőrautót lehett nézegetni, de Gergő sem akart beülni, bár az okára nem adott ennyire frappáns magyarázatot, mint Sebi. :lol:

Túlhordani??? Ez még viccnek is rossz, de tényleg! Hasam már így sem bírja, megjelent 3 csík, és attól tartok, h ez még csak a kezdet, pedig anyira rendesen kenem. :( Gergővel még ezt is sikerült elkerülni....biztos megöregedtem közben. Vagy elhasználódtam. :?
Vendég
 


Szabira ébredtem valamikor hajnalban. Rossz irányban indult el az ágyban, nem talált, úgyhogy kétségbeesetten nyöszögött, hogy Anyaaaa, Apaaaa. Amikor szóltam, hogy merre van a jó irány, nagyon megnyugodott. :D

Nálatok lehet zsarolni a gyereket? Tudom, hogy gonosz dolog, de olyan furcsa, Natit nem lehetett. Szabi meg alapból makacs, de sokkal jobban hajlik rá. Többnyire az az érv, hogy ha nem, akkor jön apa és ő csinálja (pelenkázás, öltöztetés stb) Tegnap még a körömvágás is egész jól ment, pedig általában az horror. Meg az is működik, hogy ha nem ad apának puszit, akkor le kell szálnia az ölemből.

Pann,
A csíkoknak semmihez semmi köze, tudhatod, hogy lutri. :lol: Mostani pocim kb akkora, mint Szabival volt (111-et mértem :? ) és nincs csík, vele nem is volt. Natinál meg vörös zebra voltam. Persze a ki nevet a végén társasnak még nincs vége. Sokkal fiatalabb pedig nem lettem. 8) Natinál hébe-hóba kenegettem, másik kettővel nem.
CTG: Iszony kényelmetlen pozícióban fekszel és 20 percet unatkozol. 8) Na jó, az első 1-2 alkalom még lehet érdekes. :lol: Furcsa belegondolni, hogy Gergővel erről lemaradtál, pedig hát természetes.
A poliészter miért lenne meleg? Az Ikeában láttam 1-es takarókat is, igaz, hogy csak nagyot, de az csak alibiből takaró, nem melegít túlságosan. Tollas dolgokat én se nagyon szeretnék, de nekem meg az hangzik túl melegnek. Nekünk még csak hálózsákjaink vannak, így igazi tapasztalat az nincs.
Ha mégis szeretnél allergiatesztet, huzz bele, mert nekünk júniusban már nem akarták megcsinálni tavaly, a pollenszezon miatt.

Nemhogy nem vettem elő a kisruhákat, de még szekrény sincs, ahova betehetnénk. :oops: Most ismét a konyhaszétverés van terítéken, mivel már négyen is nehéz elférni, de falbontáshoz - kamra - egy kicsit nyuszi vagyok, így húzom-halasztom. De az új ablakot, ha minden igaz, ma megrendelem. :D

Magzatmozgás:
Dani baba inkább Pilátes rajongó. Kényelmesen arrébbtolja a bordáimat, meg a többi felesleges belső részemet, de nem egy nagy ugri-bugri. A három közül őt éreztem meg a legkésőbb, kb 18. héten.

Ruha:
Nálunk már szabály, hogy az előszobában cipő, zokni, nadrág le. :lol: A felső az többnyire megússza, nincs csere, de napi 2x2 adag gyerekzokni, nadrág, amikor Nati is itthon van, azért kicsit sok a lelkemnek.

Sno,
Méhlazítás? :roll: Az mit takar?
Mentő. :lol: Az óvónők extra szórakoztatásáért Sebinek ösztöndíj járhatna az ovitól. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Na,jó,ha ennyire azt mondjátok,akkor kivárom a végét.De egy biztos,ma is fél 9-ig henyéltem nagy kénylemesen megreggeliztem az ágyban,mert akkor ébredt csak fel.Jelzem,ha már másképp gondolom :lol:

Orsi,Sebi tényleg nagyon jó humorú gyerek.Mi most kapunk egy böngészőt unokatesóméktól,de nem hiszem,h van jelentősége,h melyikkel kezdi az ember.Az APG más,ott folytatásos,mert hát mi sem azzal kezdjük,h 2 éves a gyerek,aztán visszakanyarodunk a böfis időszakhoz :lol: :lol: Én most készülök megvenni a kistestvér születik-et.Mert lassan fel kell tálalni neki a témát.
A klinikára 3 hét múlva megyek csak,addig remélem nem lesz már benn szegény barátnőd.Nem szeretem-hangzása van ennek a méhlazításnak.

Pann,én se ctg-ztem egyszer sem,csak már a szüléskor és tokolizálás alatt.Hát mit mndjak,most kíváncsi leszek,h meddig húzzuk egyben.
Sajnálom a gyakori kelést.Biztos rosszat álmodott.Foga nem jön gondolom,azt már túlteljesítettétek :)

Lorca,jó bátor vagy még lakásfelújítani 2 és fél gyerekkel.Én örülök,ha ki van takarítva és fel van mosva :oops: :oops: Néha én is zsarolok.Beválik.De csak egyszerű dolgokkal élek vissza:ha nem jössz ügyesen a motoron,akkor oda adom a maminak,mert neki nincs ilyen tuti szürke motorja.Garantáltan jön pedánsan mellettem.


Képzeljétek,hová megyünk ma!Egy babaklubbos barátnőm meghívott játszani minket és az összes klubbost a kertjükbe,ahol a nővérének a légvára lesz felállítva(ezzel foglalkozik a csaj)és nagy bandázás lesz,végkimerülésig.Kíváncsi leszek,D mit szól hozzá.
Holnap meg a szülinapi bulija lesz,meghívtam kb.10 kisbarátját a szüleikkel.Lesz gofrisütés,nagyszülők sütnek aprósütit és felállítjuk az udvarban a wigwamos-iglus nagy gyereksátrat.Vettem egy rakat aszfaltkrétát és persze ott a sok játék.

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Timo, Nanica
:( Azért egy időnkénti helyzetjelentés belefér még, ugye? Nanica, neked meg annál is inkább jönnöd kell, hogy megmond mikor legyen a tali! :wink: Timi, neked meg azért, hogy elgyere! :wink:

Lorca
Nekem nagyon tetszik a Dániel név. Brigi is Dani lenne, ha fiú lenne. :wink: Szóval nekem bejön! :lol:
Sztem jó a narancs-fekete összeállítás! :wink: És sztem nem fiús, max. unisex. Dehát nem mondtad neki, hogy férfi többség van nálatok? :lol: Így legalább a két kisebb is használhatja majd egyszer.
Zsarolni időnként lehet a gyereket. De véletlenül sem apával. Imádják egymást és alapból megy a puszi mindig. :D Mi a "Soma bácsival" zsaroljuk néha. Ő egy nagydarab pali és Brigó tart tőle, bár egyébként kenyérre lehet kenni. Szoktuk neki mondani, hogy "Megyünk a Soma bácsihoz, hogy ha..." Ja, meg a sarokba állással is hatásos néha: "Mész a sarokba, hogy ha..." Szóval ezek többnyire hatnak. :wink:

Május
Mi is 46 m2-en lakunk, 3 felnőtt és egy baba biciklivel. Meg lehet oldani sztem. (Jójó, lehetne azért több hely is!) Persze nálunk muszáj is volt a kisbici, mert mi sokat biciklizünk családilag, és már Brigó is nagyon szeretett volna egyet. :wink:

Meli
Ugyan még nem vagyok tapasztalt e téren, de szerintem is várd ki a végét a könnyelmű kijelentéseiddel! Azért nekem biztos hiányozni fog majd egyszer a sok pihi és séta óriás pocakkal. Ehelyett egy örökmozgó után rohangálhatok, moshatok, főzhetek stb. :roll:

Pann
:lol: Az tényleg vicces, hogy Lorca a 32. héten van és 55 nap van hátra neki, míg te a 33. héten és 92 nap van hátra! :lol: Sztem minden jel arra mutat, hogy még egy jó darabig egyben lesztek! :wink:
Fú nem irigyellek az erős mozgások miatt. Brigi is örökmozgó volt, képes volt még a szülés előtti napon is forgolódni. Szerencsére csak a tengelye körül, nem hosszában. Sztem akkor tekerte be a nyakát a köldökzsinórba 2x is. Bizony néha nagyon fájtak a produkciói. Még párom is nézte, hogy mikor szakad ki a hasam. :?
Kendő: passz, nekem is kengurum volt.

Ágiboldi
Ne is említsd a sok homokot! Borzalmas, az egész lakás tele van most már homokkal is. Eddig "csak" kavics volt. :x Persze nemsoká jön a sarazás is, azt még annyira sem lehet kimosni! De ez van, talán ezen is túl jutunk egyszer. :wink:

Sno
Nagyon okos Sebi! Ez már nemcsak a szép beszédnek tudható be. Lehet, hogy kíváncsiságból elvinném a helyedben egy intelligencia tesztre. Állítólag tök játékosan tesztelik, a gyermek is játéknak fogja fel. :wink: Brigi is gyönyörűen beszél, de még ilyen összefüggéseket ritkán mond.

Bár pont tegnap nagyon büszke voltam rá. Apa kereste este a napszeművegét, de nem találtuk. Emlékeztem, hogy Brigi de. játszott vele és megkérdeztem tőle, hol van. Brigó már az ágyikójában volt. Gondolkodott egy kicsit, aztán mondta, hogy a babakocsiba tette. És tényleg ott volt! Jójó, ez biztos nem olyan nagy szám, de azért én majdnem elbőgtem magam, hogy milyen kis okos lánykám van. :oops:
lora7
 
 


Hali-gali,

Méhlazítás,
igen Mg-vel, meg alkohollal ("infravénásan", hogy egy ismerősömet idézzem :lol: ) a nagyon gyakori és intenzív keményedések miatt.
Szegénynek nem volt hely az osztályon, úgyhogy a szülészeten fekszik/feküdt, szupi lehetett, de legalább ismerkedik a hellyel.
Meli, én is remélem, hogy nem találod már ott!

Pann,
ne keseríts el, annyira bíztam benne, hogy ha az elsőnél nem repedt a bőröm, akkor én biztos ilyen típus vagyok és hurrá :cry:

Lorca,
jó ötlet!
A Dani név elég veszélyes, ha a név kötelez, mert elég elvetemültek akiket én ismerek, pl. a saját öcsém. Harmadik gyereknek merész választás...bár Dana Danija egy tündér...akkor lehet, hogy mégsem.

Lora,
szerintem is durva, hogy emlékszik, ha végig gondolod: 1. megértette a kérdést, 2. visszaemlékezett-végig pörgette az eseményeket 3. közölte a jó választ, és azon se lepődnék meg, ha annak is meglenne az oka, hogy miért a babakocsiba tette.

Sebit itt a Gekko-ba tudnám elvinni, de nincs rá pénzem (aszem 5000 a felmérés), meg nem is vagyok benne biztos, hogy szeretném tudni, mert ha valami van, akkor jön a dilemma, hogy kapjon-e valami spec képzést, stb.

Meli,
te kérdezted a dolgozó nőséget újra, igaz?
Teljesen jó, így a családi vállalkozás egy kellemes átmenet, dolgozom, de sokkal kötetlenebb, más fajta stressz, szóval kisgyerekkel ideális.

Dénesnek 10 barátja van??? Sebinek tulajdonképpen csak a Linus van, amikor Bajára látogatunk, és hát persze az sem a gyerekek barátsága. Gondolom Dénesnél sem, de akkor is honnan van 10 kisgyerekes közeli ismerősöd?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno,
Ne keseríts el, 30 hete gondolkodunk egy olyan néven, ami mindkettőnknek megfelel. :lol: Igy is katasztrófára készülünk. Szabi már akkor is visít, ha az ölemben ül és Robi a lábamra teszi a kezét. Nem is beszélve arról, ha Nati a közelembe jön, mert akkor rúg, harap. Nati meg egy energiabomba, aki képes a 24-ből 12-t végigdumálni. Ilyen felállás mellett egy Hármaskának csak az eszik-alszik-pukizik trió a megengedett cselekvéssor és mindezt fegyelmezetten. 8)

Lora,
Egy biztos, Brigónak jobb az emlékezőtehetsége, mint nekem. :lol: Én max azt találom meg, amit a helyére tettem.

Meli,
A lakásfelújítás muszáj. Ha lehet, mi minden évben egy kisebb részt újítunk, még így is egy vagyon, és még a végét sem látom. Pontosabban nem is lesz, mert mire a végére érnénk, kezdhetjük előről. Most is csak 3 ablakot akarok megcsináltatni, pedig van 8. :?

Kép KépKép
lorca
 
 


Hahó!!!

Lora,tényleg nagyon ügyes Brigó,h visszaemlékezett!!!És hogy válaszolt!!!Okosak ezek a mi gyerekeink 8)

Orsi,hát igen,ezzel én is így lennék,ha kiderülne,h kivételes iq-val rendelkezik.Mert a közelünkben nincs is olyan spec ovi-iskola,ja a szomszéd városban van,de nekem az sem fekszik,h minden nap hozzam-vigyem,meg már itthon vannak barátai,stb.
És igen,akik jönnek,azok a nagyon közeli barátok,rokonok és mind kisgyerekesek vagyunk.De ezen kívül nekünk még itt a babaklub,onnan nem is hívtam meg,csak egy családot,mert nincs azért akkora kapacitása akertnek.Bőven 20 felett van azoknak a száma,akikkel jóban vagyunk.Köszönöm ezt annak is,h anyunál dolgozok 12 éves korom óta és sokan ismernek,meg az itteni iskolába,gimibe jártunk mindketten és ez egy kisváros.

Lorca,nekem bejön a Dani név,nálunk is eséllyel indult.Csak sok van itthon belőle és ezért maradt ki.Lakásfelújítás.Hát ablakcsere nekünk is jöhetne,de nem ma kezdjük el...

megyek készülődni!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:38-kor.
pankaa
 
 


Sziasztok!

Lorca
Igen együtt alszanak.Nekem ez jobban tetszik,mintha külön lennének.Meg azt mondják így jobb tesók lesznek./erre kiváncsi leszek/Sajna nálunk azt nehéz megoldani,hogy Laura ne kelljen fel.Pont az ajtó mellett van az ágya,és ha Danit ébresztem általában mindig felkel Laura.Csak olyan esetekben tudom megoldani,halk benetelt a szobába ha pont olyan fázisban alszik,hogy nem ébred fel.De mostanában már Dani felöltözve jön ki reggel,és Laura meg utána slattyog.Ennek nagyon tudok örülni hétvégén 7.30-kor. :twisted:Meg általában ha óvi van viszem a 2 gyereket,így Neki is fel kell kelnie.
Dani név nekem is tetszik :D Igaz nem Én adtam neki a nevet,hanem Apa,mert Ő tudott válaszolni a szülésznőnek.
Zsarolni Én is szoktam kisebb dolgokkal Laurát,ha nem úgy alakul a dolog ahogy Én akarom.

Sno
Igen sajna tényleg sok a kullancs felénk.Laura már megkapta az első adagot.Már volt benne 3db. kullancs.Most utóljára meg Dani fülének belsejéből szedtem ki egyet.Még szerencse észrevettem.
Ha fel akarod mérni Sebit esetleg próbálkozz a helyi nevelési tanácsadónál. Igaz sajna általában gondok miatt kerülnek be gyerekek oda.Nálunk a Gekko 8000 ft-t kér egy felmérésért.Akkor nálatok még kevés az ára.
Ovis csoportotokban vegyes korosztály van?Vannak iskolába menők is?Te hogy látod Sebi részéről ezt az oldalt?
Anyáknapi műsor nagyon ötletes.Nagyon kreatív óvónénitek van.Nálunk az ovónők Férjemet szokták dicsérni,hogy mennyi mindent kitalál és honnan veszi.Dani mindig beviszi az új alkotásokat.Télen csináltak itthon hógömböt,múltkor meg 50 cm magas könyvet keménypapírból,amibe az újságokat gyűjtheti.Csak sajna ilyenkor Én vagyok a takarító.

Blin
Sajnálom a családi gondokat.Most már csak jó jöhet.Remélem azért Öcséd is picit összeszedte magát.
Gréti hogy van?

Lora
Laura láza 2napig tartott csak.De doki se tudja megmondani miért volt ilyen magas.Semmi tünete nem volt más.
Brigi hogy van?Ha tudsz gyere!

Május
Köszi a homeos oldalt.

Bigsister
Remélem a délutáni alvásotok megoldódott.
Jó messze van játszótér tőletek.
Mi még használjuk az etetőszéket.Igaz az etetőtál le van véve róla és az asztalhoz odatolom.Így azért kevésbé szökik meg,mint ha széken ülne.

Móni
Bölcsibe reggeli bucsúzkodás megoldódott?
Látom ti is járjátok a természetet.De ez a kullancs szám így is sok. :shock:

Helga
Hogy vagy?Olyan jó olvasni,hogy már érzed a picur mozgását.Laurát Én is elöbb éreztem.
Nem vagy fáradékonyabb,türelmetlenebb Áronhoz?

Timi,Nanica
Én se búcsúznék.Remélem azért néha írtok mi van veletek.Olyan jó lenne hallani rólatok.

Ágiboldi
Ne is mond a piszkos ruhákat.Már azt se tudom mikor mossak,vagy vegyek mégegy mosógépet,mert annyi ruha jön össze,hogy naponta el kell indítanom a mosógépet. :twisted:

Pann
De jó hírek ezek.Én optimista vagyok.Szerintem ez a lány nagyon kitartó lesz.
Hogy bírsz Gergővel?Nem vagy fáradákonyabb,türelmetlenebb?

Panka
Lakás képeket raksz majd fel.Gratula.Konyha majd meglesz.MI is úgy költöztünk,/Danival a kórházból kijőve/,hogy konyha közepén csak egy rezsó volt,ruhák dobozokba.Nagyon jó estéim voltak akkoriba.

Meli
Nagy a baráti körötök.Képeket majd raksz fel?
Írom a puncs torta receptjét:
Tésztája:/vízes piskóta/nálam
33 dkg liszt
33 dkg cukor
sütőpor
citromhéj
6 db tojás
12 kanál víz

Tojássárgáját,cukorral,vízzel,citromhéjjal kikeverem,belerakom a lisztet és sütőport,majd a végén a felvert habot hozzákeverem óvatosan.Vajas,lisztes tortaformába rakom és 150 fokonlassan sütöm.
Én a nagy szív alakban sütöm,mert a normál kör alakuban szerintem sok lenne a tészta.

Majd sütök egy újabb adag piskótát/ezt már sima fél kocka tepsibe.Ha kihűltek a torta formájú piskótát félbevágom és megtöltöm a töltelékkel./ha tudod akkor a szélére is rakjál rá így finomabb/

Töltelék:
a megsütött piskótát/kocka tepsiset/összeszabdalom apró darabokra és rakok bele baracklekvárt,porcukrot,rumot ízlés szerint.
Szerintem azért rakj jól bele lekvárt mert összekeverve az adja jól meg az ízét és a piskótát jól átissza és nem lesz darabos.

A tortaformás piskótát megtöltöd és a végén /lehet kapni DR.oetker puncs ízű cukormázt//főleg Tescoban kapni/kék tasakban/ráöntöm./Szív alakú tortaformámra,ha akarom,hogy jól nézzen ki 2 zacsival csinálom./a port el ne felejtsd,hogy teáskanál vízek kellenek hozzá és hirtelen nagyon híg tud lenni.

Nem olyan ördöngőség főleg a Te sütiidhez képest,csak leírva hosszú.

Mi jól vagyunk.Állandóan szabadban csatangolunk.Hétvégén elmentünk egyet fürdeni.Nagyon élvezték,csak sajna rájött milyen jó dolog a medence széléről beleugrálni a vízbe. :twisted:
Jövő hétvégén meg megyünk bodzát szedni.Szörpöt akarok elrakni.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Én sem búcsúzásnak szántam, csak sejtem, hogy nem lesz tul sok időm babanetezni, de nagyon kíváncsi vagyok rátok!

nanica
 
 


Sziasztok !!!

Tomi ismét lebetegedett, azon gondolkodtam, hogy magán patikát nyitok, mivel kb 3 hónapja mi tartjuk el őket !!! :evil:

Ismét nátha, arcüreggyuszi, dr néni szerint közösségi betegség, no meg mivel 2 éves koráig nem volt semmi baja Tominak így most mindent összenyal a bölcsibe. Ahol kedves szülőtársaim beviszik taknyos, lázas, köhögő csemetéiket, én meg nem győzöm Tomit idehaza inhaláltatni, infrázni és orrüreget öblíteni !!!
Nagyon pipa vagyok, és semmi jóval nem bíztat a dr-nő, azt mondta az első évben ne számoljak másra !!!!Pedig adom a Ribomuylt is neki !!!!!

Timo

Tényleg azért teljesen ne felejts el bennünket egy két sor erejéig legalább !!!!!(bár a blogotokat olvassuk mindig) :wink:

Dana

Mosás napi ???Nem semmi !!!
Nálunk is apuka a menő a bölcsiben a gondozónők körében !!! :wink:

Panka

Mi is mikor bekötöztünk csak a szendvicssütő és a fritőz volt a konyha, így legtöbbször ezek menüi voltak, merthogy gáz a beépített konyhabútorban volt később !!!!Mester nagyon alapos volt és lassú !!!!Pénzünk se sok volt !!!! :wink:

Ennyire új építésű lakás, hogy nincs leburkolva és konyhaszekrény benne, vagy ti cseréltetitek le ???? :wink:

Jobbulást Emilinek átérzem !!!!Munkahely hogy áll az otthon maradásodhoz ???

Meli Helga

Irigykedem a babásodás miatt rátok !!!!!!! :lol:

Lorca

Csak mester ember ne legyen az embernél, én nagyon gyűlölöm őket, akkora urak, hogy csuda aranyáron !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(tisztelet a kivétel ha valakinek férjura ilyenben utazik)

Ágiboldi

Apuka most egy pár napja készített homokozót a gyereknek, de lehet, hogy öngólt rúgtam magamnak, azóta mintha mi idebenn is homokvárban élnénk !!!!! :wink:

Boldi nem szokott betegeskedni a böliben ????


Körkérdés:
Dolgozó szülők mennyi ideig nem viszitek bölcsibe a beteg gyerekeket,(nem arra gondolok, hogy míg beteg) merthogy a gyerekorvos azt javsolja, hogy plusz egy hetet még maradjon itthon, mert könnyen visszaeshet !!!!!
De így meg 3 hét itthon 1,5 hét bölcsi, ez így nem mehet !!!

Kép
kditke
 
 


Ditke!
Új építésű, még nincsen kész, így van némi beleszólásunk a dolgokba;)
Konyhabútor akkor lesz, ah veszünk egyet;)
Leburkolva sincs, 2000 ft/nm ig lehet választani, afelett mi álljuk.
Emike jól viseli hogy itthon vagyunk, bár emlegeti a bölcsit minden nap.Nálam nem gáz hogy hiányzok,van kolléganőm;)
De én viszem egyből amint lehet, nem marad itthon hetekig!Kapja az antibiotikumot, meg minden félét, remélhetőleg nem szed még rá vmit.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Hahó!

Kditke, én is viszem amint lehet bölcsibe, nem marad itthon hetekig. Mondjuk mázlink volt eddig, mert szerencsére komolyan nem volt beteg, bár szeptember és január között gyakorlatilag folyamatosan, de csak nátha, és 2-3 napig köhögés. Ha volt láz akkor doki és itthonmaradás de csak az adott héten, ha nem volt még hőemelkedés se akkor nem foglalkoztunk vele. Szerencsére február óta csak nagyon minimál takony volt, hátha lecsengett a bölcsibeszokás, vagy a ribomunyl jótékony hatása?
A mi bölcsinkben az a rendszer, hogy ha nem lázas mehet, még nem döntöttem el, h ennek örüljek-e :lol:

Ilyen biztonsági itthonmaradás ahogy Panka is írja nem volt. Nem is tudom hogy lehetne megoldani? :roll: (persze egy komoly valami az más kérdés, egy tüdőgyuszival biztos nem packáznék, vagy ha tényleg sz@rul van a gyerek)

Pann, allergiáról akartam írni, h én egész gyerekkoromban kora és késő nyáron iszonyat allergiás (tüsszög, fullad) voltam, hullámokban jött, de totál nem érdekel, h mitől, úgyse tudjuk kivágni a hársfákat, parlagfüvet, nekem tök mindegy. Sztem egy ételalllergia más, azt kivizsgáltatnám, de a taknyolós (szempirosodós) fajta az talán mindegy.
Amúgy érdekes, mióta Pestre költöztem elmúlt szinte teljesen. Vagy kinőttem, vagy itt annyira nincs növény csak szmog :shock:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helló Lányok!

etetőszék,
mi abszolút használjuk, tálcástól-mindenestől.

Ditke,
Sebi a bölcsis beszoktatás óta taknyos, amikor volt láza itthon maradtunk, aztán a dokinő egészéségesnek nyílvánította a taknyolás, hörgés ellenére, akkor ment 3 napot, aztán újra itthon, de a dokinő állította, hogy semmi baja, ekkor felhívtam az ovit, hogy mi legyen, megnyugtattak, hogy gyakorlatilag nincs egészséges gyerek bent vigyem nyugodtan, és azóta jár, és ránézésre javul.
De komolyabb probléma esetén tényleg megfontolandó a plusz 1 hét.

Panka,
gratulálok a házhoz! Nekünk 2500Ft/m2 volt a határ, de abba is csak a zalakerámia legolcsóbbjai fértek bele.

Dana,
itt az oviban a 40 gyerek nincs csoportokra osztva, úgyhogy együtt vannak 3-7 éves korig. Most csak 8 iskolás korú gyerek van, többségben vannak a kicsik. Még nem tudom megítélni, hogy Sebire nézve ez jó, vagy rossz.

Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy igazából életközelibb lenne, ha a felügyeletre szorulókat vegyesen osztanák be: egy csoportban lenne böcsis, ovis, napközis korú gyerek, plusz néhányan az idősek otthonából, 30-40-es gondozókkal, és gimis-egyetemista korú részmunkaidősökkel.
Ez kb. olyan, hogy vannak iskolák, ahol egy témát dolgoznak fel, és akkor minden tantárgy szemszögéből azt vizsgálják.
Szóval csak csoportosítás kérdése...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


hali!
Dana,

köszi a tortareceptet én is lementettem. Hol jártatok fürdeni?

A délutáni alvás, jelentem, megoldódott, ugyanis visszaszereltük a rácsokat :lol: Általában 3 órát alszik délután, szóval se nekem, se neki nem mindegy... :wink:

Úgy emlékszem, az ovit is te kérdezted: már az önkorm. is rájött, h nem elég a férőhely, nyertek is pályázaton pénzt új ovira, de még nem kezdtek bele az építkezésbe (most indul újra a közbeszerzés-stb-stb). A lényeg, h 2010 márc-ra tervezték megcsinálni, én beszéltem múltkor egy anyukával a játszin, aki a lakberendező lesz, ő 2010 szept-ről tud, ami nekünk még mindig tökéletes lenne....Hát most drukkolok és folyamatosan informálódok az önkormányzatnál beépített barátnőmnél. 8)

A játszótérről: itt csak ovis/kisisi korúaknak való van (Rolinak már éppen jó lenne, mert neki most éppen a kötélpálya a kedvence, de Olivérnek való hinta csak ott messze van....)
(ja, Lorca, köszi az aggódást, nincs társasághiányom :lol: csak ha már játszó, akkor legyenek ott gyerekek is. Szerintem.)

Betegen bölcsibe? Nálunk is az a szabály, hogy lázasan nem ill. legyen 1 lázmentes nap még otthon mielőtt visszamegy.

Panka,
hajrá építkezés! Nem a reklám helye, de az ikeában most konyhabútor akció van....

Orsi,
kénytelen vagyok beszólni :wink: : nehogy már az is baj legyen, hogy túl okos! De tényleg, ha kivételes, lehet, h van vmi alapítvány, aki támogatná és akkor ehhez biztos tudnak infót adni a felméréskor... Szerintem nemzeti érdek, h a tehetségek kiderüljenek és fejlesztésre kerüljenek. Ha nekem ilyen "problémám" lenne én vinném. :lol:

Lorca,
nekem a Ricsi is tetszett, de kíváncsian várom a végeredményt... :lol:

Pann,
nyárra nem elég egy kis takaró? Rugalmas kendőm nincs sajnos, a babaerszényt is elajándékoztam azóta.... nem érdemes megvenni az ergo-hoz az újszülöttbetétet?
(ja, tettem after hajnyírás képet a tesókba. Meg Roliról is egyet milyen volt anno ennyi idősen. Tök jól látszanak a hasonlóságok és különbségek....
jaj, rövidre kell zárnom....

Lora, ki a harmadik felnőtt nálatok?
Meli, örülök, hogy minden okés, így tovább!
Nanica, azon gondolkodtam, h ha azt mondanám, h a következő topic terhesség ikrek lennének, bevállalnátok-e. Illetve, érdekelne, h ki az aki még így is szeretne következő lenni....


Timo,
én is sajnálom, h nyugdíjba vonultál, de 3000 feletti hsz-nél igazán kiérdemelted. :lol: Ill. majd benézünk a blogba, te meg néha azért nézz be ide.

Rita, ha beköltöztetek és van net, gyere mesélni!

ja, és május, ahol a Petneházyhoz bekanyarodtatok, arra a játszóra szoktunk járni, szóval legközelebb összefuthatnánk.

most rohanok.
Vendég
 


Bigsis,
baaaaj? nem, erről szó sincs. Csak ilyenkor még olyan nagy különbségek vannak a fejlődésben, hogy szerintem még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni ki a tehetség, ki a koránérő (a férjem pont ilyen volt állítólag, és azért zseni nem lett).
Szerintem a nyugodt gyerekkor többet ér a fejlesztésnél (ez szigorúan magánvélemény), úgyhogy bármi lenne is az eredmény nem változtatnánk a jelenlegi rendszeren, ezért nem is nézetjük meg.
Amikor eljön az ideje ő majd eldönti, hogy hogyan válik a nemzet javára :)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!



Túl vagyunk az itteni divatos hányás-fosos víruson, sikerült mindenkinek megbetegednie. Először Áron hányt, majd másnap este én is és tesóm is, majd másnap apának ment a hasa :( Hát nem volt épp felemelő az a néhány nap, de mostanra úgy tűnik túl vagyunk rajta! Örülök neki, nem igazán szeretnék most így babásan diétázni, és annyira rossz volt nézni, hogy Áron mennyire elesettke lett :( Arról nem is beszélve, hogy én is azt hittem, itt a vég, annyira fájt mindenem....

Sno,
Sebi száj: :lol: akkorát nevettem, és milyen igaza van!
Szerintem inkább ne Böngészőt vegyetek, inkább valami tudományos könyvet :) Egyébként igazad van, szerintem is felesleges még vizsgálódni iq ügyben, ráértek még arra később is.

Nanica,
Amikor teherbe estem még szoptattam, de utána gyorsan abbahagytam, sokat fájdogált a hasam, meg már egyébként is untam az éjszakai szopikat. Azóta rendesen végigalussza Áron az éjszakát :)

Dana,
A nagyon fáradékony időszak már elmúlt, voltak hetek, mikor délben is aludtam Áronnal és este 8-kor ugyancsak elaludtam mellette. Ilyesmit munka mellett nem tudnék csinálni.....
Köszi a tortareceptet!

Meli,
A fél9-es kelésekre én is azt mondanám, hogy könnyű a terhesélet :lol: Egyébként én is úgy érzem, most könnyebb, mert nem stresszelem magam mindenen, Áronnal iszonyú stresszes voltam, be is vonzottam a bajt :(
Miket kapott Dénes a szülinapjára?
Szerintem nem csak Pann vonalzója számol rosszul, szerintem, a Tied sem pontos (szerény véleményem szerint 200 nap körül járhatsz) :wink:

Panka,
De jó az új ház!!!! Remélem, marad pénz a konyhára is :lol:

Kditke,
Jobbulást Tomikának!!!!! Ilyenkor ki marad otthon vele?

Na ezt elküldöm....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Köszi a bölcsis válaszokat !!!!

Komolyan elgondolkodtam, hogy nem-e én dramatizálom túl Tomi betegségét, hát nem tudom !!! :oops:
Nagyon féltem és ez nem biztos, hogy nagyon jó !!!!!
SZóval ez a hét marad a gyógyulásra és kész, jövő héttől bölcsi !!!!Ha akar így is úgy is visszaesik !!!! :wink:

Helga

Anyósom babázik jelenleg vele, múltkor anyukám volt itt nálunk és mi is itthon maradtunk apával egyetemben !!!! :wink:

Fél 9-es kelés de jól hangzik, istenem azok a szép idők mikor mi is akkor keltünk Tomival, bölcsi előtti időkben !!!!! :lol:

Panka

Ma eszembe jutottál, mert láttam egy hirdetést, hogy 280 ezer Ft/m2 áron árulnak társasházi lakásokat errefelé !!! :wink:

Sno

Ne bántsd a zalakerámiás csempéket nekünk annak a sötét zöldje van a fürdőszobában 3 bordűrrel, szerintem valami meseszép és egyáltalán nem volt olcsó !!!Jó a bordűrök önmagukban 3x annyiba kerültek, mint a nagy csempe maga. :wink:

Bigsis

Gyönyörű Olivér !!!Ez mindig kimarad a levelemből !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyira aranyosak voltak a legutóbbi közös fotón, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra !!!!!!!!Mindketten szépek !!!!!!!!!!

Ágiboldi

Hát pont ez az, hogy a gyerek amúgy tök jól van jókat eszik, alszik, játszik, élvezi az itthon létet !!!!!Attól eltekintve, hogy néha folyik az orra és ha lefekszik akkor párat köhög !!!! :wink:

Így néz ki egy beteg gyerek ???? Ma délután készült: Kép

Kép
kditke
 
 


Kditke, irány a bölcsöde, vége a lazsálásnak, jókedvű láztalan gyerek, ne parázz :D

Sno, akkorát röhögtem az utópisztikus elképzeléseden az embermegőrzőről! És a pelenkázás is egyszerre lenne aki igényli...

Ez is magánvélemény, de nagyon nagyon egyetértek Sno-val. Szerintem is a nyugodt gyerekkor a legfontosabb, és én sem nézetném meg a helyetekben, h zseni-e vagy nem. Mert ha az, akkor később is az lesz és majd ő kitalálja, h hogy a legjobb. Tudom, persze, a fejlesztés stb. Sztem egy 6 év alatti gyereket nem kell fejleszteni, csak szeretni és játszani vele. Én pl. mereven elzárkózom majd bármiféle ovis nyelvtanítástól, és egyéb extra tevékenységektől, sőt szigorúan megtiltom h ilyesmivel töltsék a gyerekem drága játék- és magyarul mondókázós idejét. :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ja, etetőszék, mi is használjuk, tálcástul mindenestül.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Vááá, írtam egy hosszút és egy mozdulattal kitöröltem...


Ágiboldi, Orsi: Kép

Tökéletesen egyetértek! És nem az irigység beszél belőlem, mert a gyerekeim átlagosak :). Egy gyerek nem attól lesz több, ha mindenféle fejlesztésre jár, egyébként a szótól és annak mögöttesétől is rosszul vagyok, azt a képzetet kelti, mintha egy gyerek önmagától nem tudna optimálisan fejlődni, minden a szülők szuperségén múlna Grrrr. Természetesen a rászorultság más helyzet)

Bigsis, köszönöm a ránkgondolást! Átköltöztünk, és egyszerűen SZUPER!!! Elképesztő érzés 65 nm után 150-en élni... :o (És hogy egészen tökéletes legyen, igyekszem nem gondolni éveklig tartó legatyásodásunkra...) A költözés meg teljesen flottul ment, nem is hittem volna, bármikor újrakezdeném, persze innen el nem mozdulok, úgyhogy mégsem..:)

Panka, mi is most vettünk konyhát az ikeában, hitelre. Kiszámoltuk, hogy éppen annyiért kaptunk ajándékutalványt, amennyivel többet fizetünk. És így csak 18000 havonta a konyhánk, nem egyszerre volt 400ezer.

Dana, te kérdezted, hogy alszanak a gyerekek: Egyelőre együtt, van egy gyerekháló, meg van egy játszószobájuk. Mindenre van hely, ezzel nem tudok betelni! :) Du Maja a dolgozóban tanul, Peti az ágyában alszik, a közepesek meg játszanak, és senki nem zavar senkit, hurrá! :)

etetőszék: az előző lakásban már nemigen fért el, eladtam, P úgyis kimászott belőle. Viszont így meg mászkál evés közben, vagy az ölembe mászik (ez a jobbik eset), őt csak altatásban lehetne tisztességesen megetetni.

Megkérem azon szerencséseket, akiknek a félnyolcas kelés korainak számít, legyenek tekintettel a mindig negyed 7-fél 7 körül kelőkre is, akik ezt ráadásul nagíon nem jószántukból teszik... :?

Terhesség: szerintem is azért jobb többedszerre terhesnek lenni, mert az ember nem ér rá felesleges dolgokra. Telik az élet a nagyobbik által megkívánt jó kis mederben, ebbe szépen beleszületik a második (harmadik stb). Nekem legalábbis ez nagyon így volt. Nem mondom, Bernátot várva a bő egyéves Maja mellett visszasírtam az első terhességet, a teraszon heverészést, de mégis egyszerűbb volt minden. Vagy nekem árt meg a sok gondolkodás... :)

Mosás: állandóan, gyakorlatilag naponta többet, a vasalás meg a főhorror.

Megyek...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Nálunk semmi különös...kettőre megyünk a védőnőhöz. Sokan mondják, h lejjebb van a pocim, mint volt, remélem ez azt jelenti, h Réka már nem akar sokáig bent dekkolni. Komolyan kezdek megijedni attól, h gyakorlatilag egyre jobban érzem magam, már a Mg-ot is csak elvétve szedem, mégsem görcsölök....még a végén Sno-nak lesz igaza ezzel a túlhordással. :shock: :shock:
Rita! lehet, hogy már régen volt, és nem emlékszem jól, de én úgy élem meg, h Gergővel könnyebben viseltem ezeket az utolsó heteket...mondjuk dolgoztam, meg államvizsgáztam, el voltam foglalva. Lehet, h JOBBAN el voltam foglalva, mint most Gergő mellett? Gondolom azt kimondhatjuk, h szellemileg mindenféleképpen jobban le voltam kötve. Na meg a meleg miatt sem kellett nyűglődnöm....pedig még csak május van. Ha nekem ezt tényleg júliusig ki kell bírnom....:shock:

Etetőszék: miért, van olyan gyerek, aki már feléri az asztalt a rendes székről? :lol: Term-en mi is használjuk, csak a tálcát szereltük le, amikor már nem tudtam Gergőt emelgetni, így egyedül is fel tud mászni, csak be kell tolni. Kijönni sem tud, csak ha kihúzzuk. :twisted:

Kelés: 7 után. Az éjjeli zaklatások hova számítanak? Mondjuk az 5 órás "Anya, kell pisilni!"? :?

Mosás: nálunk ált. heti 3 adag megy le, mert meg kell várnom, míg felszabadul a szárító egy-egy adag után. Gondolom, aki gyakrabban mos, annak van szárítógépe....vagy több szárítója. :lol:

Ovis nyelvtanulás: én is a "Na neee!" állásponton vagyok. Viszont úszásra vagy néptáncra vagy bármilyen mozgásos dologra szívesen küldeném. Na jó, ezen az úszáson azért most elgondolkoztam egy kicsit. :roll:

Sno! Sztem a közös elhelyezés nem is lenne rossz ötlet, a picik is, meg az öregek is csak profitálnának belőle. Jól elszórakoztatnák egymást. :roll:

Na megnézem az after képet. :wink:
Vendég
 


Közebn eltérített ez a "Káros vegyszerek a mindennapi termékekben" c. cikk. Ezek szerint nem én vagyok a hülye, tényleg lehet vegyszer íze a cumisüvegben lévő víznek. :x Emlékszem, h n nem értettem, h mitől van ENNYIRE rossz íze az Aventes cumisüvegbe öntött ásványvízenek. Most már legalább értem, és megerősítve érzem magam abban, h igenis be kell szereznem üvegből készült cumisüveget! Ha vki látott már vhol, szóljon, mert én már jártamban-keltemben kerestem, de még nem találtam. :roll:
Vendég
 


A tavaszi mappába feltettem 1 db fényképet Boldiról annak aki már régen látta, most nagyon elégedett vagyok magammal!

Pann, cumisüvegest én is elolvastam most hogy mondod, aggasztó, pedig én nem szoktam az ilyeneken parázni..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Pann
Neked semmi sem jó? :lol: Eddig az volt, hogy szegény Réka húzza még ki, most meg jöjjön már ki? :lol: Te kis telhetetlen. :lol:
Üveg cumisüveg: Nekünk Brigivel az volt. Mam márkájú. Úgy rémlik, hogy a Soroksári úti gyerekboltban vettük. Én szerettem, kifőzni is jobb, mint a műanyagot. Bár a hozzávaló cumit én lecseréltem Nuk-osra, a Mamos nem vált be nekünk. Ja, és a hátránya hogy ebből csak 120 ml-est találtam akkoriban.
Gergő már éjszakára is pelus nélkül van? Vagy csak szól, ha pisilni kell?

Már Brigi sem kap utcára pelust. Alváshoz még nem merem levenni, de valószínüleg ez csak az én gyávaságom.

Sno
Bocsi, nem is gondoltam, hogy egy kisebb lavinát indítok el a kérdésemmel. :oops: Nemrég láttam valahol egy műsort erről és abban az volt, hogy a zseni gyerekek többsége nem tud beilleszkedni hasonló korú közösségbe. És igazad van, kár bolygatni a gyereket, előbb utóbb úgyis kiderül. (Ja és ezt a beilleszkedős dolgot egyátalán nem Sebire értettem!!! Csak a műsorban volt egy kisfiú, akinél ez tűnt fel a szülőknek és végül az IQ-jával magyarázták.)

Bigsis
:lol: Először csak néztem, hogy milyen 3. felnőttről beszélsz, aztán visszaolvastam. Az 3 felnőtt bicikli és 1 gyerek bicikli akart lenni. :lol:

Panka
De jó, hogy jól alakulnak a dolgok! A konyha is meglesz előbb-utóbb. És mikorra várható a költözés? Azért nem lehet egyszerű, épp, hogy kipakoltatok az albiba és kezdhetitek előlről! Ettől függetlenül irigy-irigy. :wink:

Helga
Jaj, szegények! Nem lehetett könnyű betegen! De örülök, hogy minden rendben lett. :wink:
Sejtettem, hogy nálatok is úgy lesz a szopi, mint nálunk. Brigi is azóta alussza át rendesen az éjszakát, mióta nincs szopi éjjel. Így legalább tudsz pihenni gondolom két wc-járat között. :wink:

Kditke
Jó hogy jöttél, már hiányoltalak (magamban). Te is ritkábban jösz mostanság. Helyes a kis Tomika!
Én is aggódom, hogy mi lesz majd a bölcsibe, Brigi se volt beteg szinte soha. Ott majd gondolom bepótolja... :?

Rita
Hát tényleg nem semmi lehet a változás! El sem tudom képzelni, 65 nm-en 6 fővel. :o Mi is 4-en vagyunk tesók, de mi 100valahány nm-en laktunk és még ezt is sokszor kicsinek éreztem! 150, az már jó lehet! :wink:
Te 4 gyerek mellett még vasalsz is? Én 1 gyerek mellett sem vasalok! Sőt, előtte sem vasaltam, max. amit muszáj. :oops: Minden elismerésem!

Rólunk
Brigó egyre kevesebbet alszik du. Mostanában örülök a 1,5 órának, pedig régebben 2,5-3 órát aludt, de nem volt ritka a 3,5 sem. Ennek nem örülök, mert egyre kevesebb a főzésre, takarításra és a magamra jutó idő. Sajnos...
És drukkoljatok légyszí, hogy jó idő legyen júni 5-7-ig, mert bicikli túrára megyünk Brigócám nélkül! Most fordul majd elő először, hogy több éjszakára marad a Mamánál. Remélem jól bírja majd! És remélem én is jól bírom majd, mert elég keveset ültem mostanában biciklin, az is max. 1 órás út volt. Bár úgyis kibirom, csak eső ne legyen! Drukkoljatok majd, köszi! :arrow:
lora7
 
 


Pann!
Chicconak van van sokféle üveg cumisüvege.
Etetőszék:Emili egyedül közlekedik benne:D.Egyébként feléri az asztalt a sima székről is, onnan is szokott néha enni.

Lora!
Kb szeptemberben költözünk, vagy hamarabb, ahogy lesz konyha:D
Ok, drukkolok, esőt én sem szeretem, bár elég nagy a szárazság, de csak a mezőkön essen;):D

Mosás:van 2 szárítom, de nyáron mire kimosódik a 2. adag, addigra megszárad az előző;)

Rita!
Képeket kérünk az új házról!Hát igen, ennyi embernek kell is a sok nm;)
Ikea:nekem nem tetszenek, túl modernek, és sterilek nekem, bár volt vagy 2 ami ha nagyon muszály, de azok 4-500 ezer, annyiért meg csináltatni is tudok!!!De légyszi mutasd meg amjd a tiéteket!
Részletre nem megy, lesz ekég hitelünk így is, többet nem vállalunk be.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


na hi!

Lora,
de jó nektek, én is imádok bicajozni! Hová mentek? (Nekem vágyálmom, hogy a Fertő-tó körül ill. a Duna mentén Ausztriában vagy akár a Balaton körül.... Aha, szóval 3 bicaj :lol: Legközelebb figyelmesebben olvasok. 8)

....és írok, mert amit írni akartam Orsi, hogy én képességfelmérésre vinném a helyedben abból még baj nem lehet :lol: (nem mindenáron fejlesztésre). Ez lehet, h félreérthető volt. Aztán majd ott megmondják, h van-e teendő ill. mikortól és hogyan.
De igazatok van, legfontosabb az elfogadó, nyugodt családi légkör.
Most kifejezetten ezért felhívtam egy barátnőmet, aki tehetségfejlesztési szakértő (tanítónői diplomája mellé) és ő is azt mondta, hogy elsősorban családnak kell rá odafigyelnie ill. ha intézménybe kerül (bölcsi, óvoda, isk.) az ottani pedagógusnak van nagy szerepe, h felhívja a szülő figyelmét, ill. javaslatot tegyen az esetleges fejlesztésre (szerintem ez abszolút pozitív szó).
Persze a barátnőm is elismerte, h a tehetség extra teher lehet a gyereknek/szülőnek, de éppen ezért is gondolom úgy, hogy érdemes felméretni, mert akkor van idő felkészülni lelkiekben, anyagilag... (Azért ez az extra teher szerintem kevésbé nyomasztó, mitha valakinek a gyerekét az átlagHOZ kell felfejleszteni, ezért írtam, amit.)

Én pár hónapja elvittem Rolit a Gekkó-ba képességfelmérésre, mert kíváncsi voltam, h vannak-e részképesség zavarai meg az is érdekelt, hogy az együttNEMműködési hajlandósága még benne van-e a tűréshatárban :wink: Hááát, fél év múlva újra megnézzük. :lol:

Ja, Sebire visszatérve, akár gyorsan érő típus, akár különleges képességű szerintem pont jó, h nagyobbak között van, kap extra ingereket.

Az egyik nagybátyám felesége korai fejlesztő, ha gondolod, megkérdezem az ő véleményét is....

Azért néztem be, h valaki bevállalta-e már az ikreket. :wink:

Igen, az etetőszéket még Roli is használná, ha a Picúr el nem bitorolta volna el. Rolinak varrtam egy párnát ülésmagasítónak.
Vendég
 


Bigsis, én nem... :D :D

Éppen ezt élvezem a fórumozásban, hogy annyi féle ember van, annyi féle véleménnyel, és a legjobb, hogy emiatt nincs sértődés, fejleharapás, stb.

A különleges tehetség fejlesztésében teljesen egyetértek veled, azt kötelessége a családnak, a gyerek és a tsd érdekében is. :) De abban meg Orsinak van igaza, hogy egy két(ésfél)éves gyerek még ilyen szp-ból nem biztos hogy egyértelmű, a legtöbb képesség bőven kibontakozik később is, ha van rá mód.

Nekem a Gekkóval meg az átlaggyerekre számító fejlesztőkkel az a bajom, mint már kifejtettem, hogy egyrészt nyilván minden gyerekben lehet találni olyasmit, amiben le van maradva, vagyis lehet fejleszteni, vagyis lehet Gekkóba hordani, vagyis lehet őket támogatni. Sztem az átlaggyerekeket el kell fogadni úgy ahogy vannak, nem lehet mindenki mindenben tökéletes. Természetesen nem arra gondolok, hogy csak nőjenek mint a dudva, majd lesz valami, a lehetőségeket eléjük kell rakni, de a megfelelő időben. Amúgy meg egy gyerek olyan szépen alakul, ha hagyják, akkor is.
A másik oka az ellenérzésemnek az, hogy nagyon sok szülő (lehet, hogy én is? :)) szeretné, ha a gyereke kiemelkedő lenne valamiben. Erre olyan könnyű alapozni! Sokkal nehezebb hagyni, hogy a gyerekek ne a mi elvárásainknak feleljenek meg, hanem azzá váljanak, ami ... nem is tudom... beléjük van kódolva? Valami ilyesmi.

És Bigsis, ez nem veszekedés részemről, remélem a betűkön keresztül is érződik, csak a véleményem, tökéletesen elfogadva a tiédet is. (És lehet, hogy ezirányú lustatságom mentegetése... :oops: )

Lora, ez az, nem vasalok. :) Vagyis elvileg igen, de olyan rohamtempóban szaporodik a vasalnivaló, hogy nem tudom követni. De élje a nagy lakás, és a rengeteg rejtekhely! :)

Pankaa, oké, amint lesz kapacitásom, lefotózom a konyhát és felteszem. Asszem inkább a mappánkba, jó?

Pann, Törpe Peti nem éri fel az asztalt, térdel a széken. vagy az ölemben ül, vagy nincs ott. :)
Szárítógépem nincs, nem is lesz, van két tuti szárítóm, rengeteg cucc fér rá, kis helyet foglal. (És most annak is van helye, hurrá, de ígérem, nem ömlengek többet ...)
Ezért jó a májusi szülés :), nekem 3x sikerült (na jó, P csak majdnem...) Nincs kánikula nagy hassal :). (Vagyis van, évek óta, de ez más tészta... :( )
Akkor tessék szellemileg lekötődni, verses meséket fejből megtanulni, pl Bárány Boldozsár megy már, Pann? :D Ha igen, akkor visszafelé is, és már születik is Réka! :)

Ovisnyelvtanulással mélyen egyetértek, vagyis tanuljon nyelvet, a saját anyanyelvét. :) A sport mindig más kategória, term. normális mennyiségben.

Olyan kategorikus tudok lenni, élőben nem vagyok ám ilyen! :oops:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Upsz, annyiféle egyben (?), és a magasítópárna nagyon jó ötlet.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


hahóóó

na én is ráugrok néhány lerágott csontra :lol:

fejlesztés (általánosságban)
én biztos nem vinném azért, mert kétévesen vlmi(k)ben esetleg átlagon felül teljesít, sztm épp elég lesz majd amikor saját igénye lesz, h bekerülhessen a polgár lányok zártkörű sakkfelkészítőjére, v a saját fejlesztésű részecskegyorsítóhoz kell megvenni a hozzávalókat. :lol: és még anyagilag hagyján, az csak pénz, de tényleg rengeteg szorongással jár(hat) a szülőnek is, h mivel teszi a legjobbat, na és iszonyat mennyiségű idő.
persze én megjártam a másik oldalt is a mozgásfejlesztéssel, de azt a mai napig állítom, h azt felelőtlenség lett volna nem végigcsinálni. szvl n pengeél, h mi az ami szükséges és mi az, ami csak a szülő hiúságát legyezgeti. és n egyetértek ritával, sokszor nehéz elfogadni, h a gyerek már most olyan, amilyen és ez nem mindig egyezik azzal, amit esetleg tudat alatt elvárnánk akár teljesítményben, akár habitusban

nyelvtanulás
neeeem

sportok
sztm jelenleg elég, h nem a tv előtt ülünk otthon, hanem utazunk-kirándulunk-mászkálunk, amennyi tőlünk telik. konkrét sportolás, majd ha ő kéri

etetőszék
feltétlenül, anélkül még ennyit se enne. ha vendégségben sima széken ül (onnan is eléri az asztalt), akkor kb 3 falat után távozik

pann
sztm készülj úgy, h úgyis szoptatod, tehát nem is kell cumisüveg :wink: ha mégis kell vlmit adnod, tanítsd meg pohárból inni (bruhahaha, bár láttam, az istvános csecsemősnővérek simán megcsinálták)
egyébként itthonra én is vettem üvegkancsót szörpisüvegnek
tényleg, pelenkázással mi lesz? vettél moshatót?

fogak
kele leállt 16nál

rita
rem, egyszer összejön a tali, és rem, megnézhetjük, milyen is vagy élőben :lol: (nekem összességében az volt a tapasztalatom, h nagy csodák nincsenek :twisted: )

majus3
 
 


Hali!!!

Mélyen hajolok a humorotok előtt,olyan jól szórakoztam az elmúlt néhány percben,amíg visszaolvastam....május részecskegyorsítójánál majdnem felkeltettem édesen alvó gyermekem.

Fejlesztés:abszolút egyetértek,első a gyerekkor és a magyar nyelv elsajátítása.És mozgás,nekem az úszással sincs bajom,ha van rá elég felügyelő.

Korai nyelvtanulás:csak ha egyik szülő anyanyelve,vagy azon szinten beszéli.Csak.

Etetőszék:idegbajt kapnék nélküle,pedig D nagy étvágyú.

Mosás:szaporodik.Minden nap 2 adag csereruha,min.3 pár zokni.

Nem vasalok....

Nekünk Aventes üveg cumisüvegünk van,de mi sosem használtuk.Legyen ez a mottó:igény szerint szopi és nem is kell más.

Tomika láthatóan nem túl beteg,szerintem is vihetitek nyugodtan.

Bicaj,nagyon irigy vagyok!!!De jó lenne egy ilyenen részt venni.Nekem évek óta vágyam a Balaton körülbicajozása és meg is tesszük,ha a gyerekek nagyok lesznek és apával még leszünk olyan fittek.

Körkérdés:első sorban a még pelust használók anyukáinak:strandra mit adtok???Úszópelust,mint tavaly,vagy már kisgatyót?D ügyesen szól,ha pisilnie kell,el is kezdjük a nappali leszoktatást pár hét múlva,de a kakit még sunyin kinyomja és utána közli nagy vidoran.Na ez a medencéban úszva a horror álmaim egyike.Legyek bátor és legyek résen állandóan?Vagy biztonsági játékosként adjak egyenlőre még pelust?

Egyenlőre ennyi,ne haragudjatok,h nem írtam mindenkinek,így is jegyzeteltem...

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Akkor Én is írok pár szót. :)

Nyelvtanulás:
Szerintem tanuljon meg a gyerek a saját anyanyelvén. Dani igazán most jött rá a "R" betűt hogy kell forgatni.Eddig is kimondta,/logopédus szerint szép tisztán beszél/,de most nagyon élvezzük ahogy megnyomja a szavakban.Rita szerinted ez hogy van?
Meg pont ma volt délelött az RTL-en,hogy egy kislány 4-5 nyelven beszél,anyuka tanítgatja.Ő szerinte játékosan csak 10-20 percet napota.És fél évesen már elkezdte.

Sport:
Amit a gyerek akar.Tavaly Danit úszásból már 2. alkalommal kiválasztották az úszókhoz/elötte csak pancsikált/,mert szerintük van tehetsége.Kérleltek is,hogy vigyem vízipólózni vagy versenyúszásra.Erre még Én nem szántam rá magam.
Focizni meg Én gondoltam jó lenne,ha fiú,erre ősszel az ajtó előtt fogta magát és nem ment be.De a teniszt azt Ő akarja./arról meg Én nem tudom lebeszélni/Laura is szeret tornázni/viszem sokat/de neki még inkább ez lóti-futi.

Etetőszék:
használjuk tálca nélkül és Laura is állandóan kiszáll belőle,vagy elnyomja az asztaltól és feláll rajta nézegetni a hűttőn az üvegmatricákat. :twisted:

Mosás:
Az van :? Szárógatógép nincs és nem is tervezem,helyette inkább mosógatógépre gyúrok.Nagyon jó/déli/fekvésű az erkélyünk,vagy néha az udvarra rakom ki a ruhákat.

Fejlesztés:
Nekem anno Danit kellett vinnem 9 hósan,mivel korai fejlesztőbe vittem gyógytornáztatni.Furcsa volt mivel akkor állítólag 18 hós fejletséget mutatott,de most nem veszek észre semmi különbséget.
Fejlesztésre Én se vinném őket.

Strand:
Én fürdőbugyiba viszem be a medencébe.Darizok is tőle mikor kakil be.Igaz előtte vagy 20-szor elmondom,hogy ha nem szól többet nem megyünk fürdeni.

Szobatisztaság:
Lauráról mostanában szárazon veszem le az éjszakai pelusát.Gondolkodok rajta,hogy el kéne kezdeni a szobatisztaságot.Móni még Te írtad,ha jól emlékszem a váltott lábbal való lépcsőzés és szobatisztaság összefüggését.Valami szerintem van benne,mert Laura most már inkább úgy megy le és felfelé.Főleg most hogy ilyen meleg van,ha itthon van nyomba levetkőzik és mesztelenül lót-fut.Eddig még baleset nem volt.

Kditke
Tényleg nem látszik Tomi betegnek. :D
Szerintem is vidd,meg picit edződik is.

Ágiboldi
Szuper a kép :lol:
Remélem nem titkolni akarod Boldit.

Sno
Csoportosítás nagyon tetszik. :lol: Néha nem is ártana.

Bigsister
Nagyon jók a képek.
Ovihoz szurkolok épüljön fel.

Helga
Remélem jól vagytok már.Szerintem hozzánk most ért ide.
Én Danival voltam 24 hetes terhes mikor elkapott 16-szor hánytam éjszaka.Na azt senkinek se kivánom.Még az ügyeletes doki/persze hétvégén történt/ se tudta mi a bajom,félt,hogy elindul a szülés.2 órát ült velem a szobába és addig 1l vízet kellett meginnom,hogy ki nem száradjak.Meg nyomott belém b vitamin inekciót.
Áronnak mondtátok már a kistesót?Fiú vagy lány lesz?Vagy már írtad?

Pann
Mi volt a védőnéninél?
Látni Réka nem akar kijönni.Nem baj legalább még picit tudsz addig pihizni.

Lora
Drukkolok a jő időnek.Biciklitúra nagyon jól hangzik.Hányan mentek?

Voltunk hétvégén fürdeni/valaki kérdezte hol voltunk,de nem emlékszem rá ki/Sárváron.Laurát alig tudtuk kiszedni a vízből és másnap meg kelés után megint menni akart.
Csak egy nagy bánatom van,hogy az Én lányom már nem elékszik meg az úszkálással,pedig soha nem fogtuk és nem úszógumiba van,hanem már medence széléről ugrál bele a vízbe.Nem is gondoltam voltna ebbe a korba ilyen bátor lesz. :twisted:

Körkérdés:
Vagyis véletlenül valaki nem jár interspárba?És nem kell neki a törpék esetleg Én szívesen elfogadnám./még a postaköltséget is fizetném/Dani meg van őrülve értük.Óviba állandóan ez a téma,itthon meg elkezdte Laurát is megfertőzni vele.Így 2 garnitúrát kellene összegyűjtenem.

Hétvégén megyek bodzát szedni,ha van valakinek tuti szöpr receptje az ossza meg velem is.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


:lol: :lol: :lol: Május ezt megkaptam! :D :D Csodák nincsenek...
((Hát nem vagyok egy nagy csoda az biztos...)) De olyan jót röhögtem, fényezem itt magam gondosan, de hiába...

Dana, törpőrület nálunk is van, ingem-gatyám rámegy, meginterjúvolom a gyerekeimet, hogy esetleg amiből már 3 van, nem ajánlanák-e fel. Melyik kéne nektek???

Bodza: mi is most szedtünk, életemben először próbálkozom. A mindmegitta.hu-n olvastam a receptet.

Strand: fbugyi. Komoly dolgokban elég rendszeres, komolytalanban meg nincsenek illuzióim, a felnőttek egy része is a medencébe... szerintem, így emiatt nem furdal a lelkiismeret.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Boldi és Olivér képeit megnéztem, ooooolyan helyes kis fickó mindkettő! Boldi kisfiús, már egyáltalán nem babás fizimiskája teljesen levett a lábamról, Olivér meg nagyon a bátyja formája, nem?

Szépek!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hali!

Én is töltöttem fel képeket a télibe,tavasziba és a szülinaposba(csak pont azokat nem találom sehol,amiken a tortás akció van,de apával konzultálok.Valaki kérdezte az ajándékot:azt a fotókon látható csúszdás hintás mászókát kapta az egész családtól név-és szülinapra.Hát volt nagy öröm.

Köszi a pelusos hsz-eket,még mindig bizonytalan vagyok.Ha belekakil a vízbe,az nagy égés.Nem döntöttem.

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli, a babaúszáson anno azt mondták, h sose szoktak vízbe kakilni. Sztem az egész fórum örülne, ha ezt valaki élesben tesztelné! :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


fürdés
kele sehol nincs szobatisztaság ügyben, én mégis idén már fürdőgatyában gondolom a strandolást. először is a kakilás sztm azért nem jön csak úgy és a pisi sem (tavaly mindig tök tisztán vettem le róla az úszópelust), viszont egy csomót elhasználtunk. így meg lesz 3 váltás és azt cserélgetjük, h a parton mindig szárazban legyen. egyébként az úszáson tényleg úgy volt, h egy jól záródó sima úszógatyájuk volt, mondván ha mégis baleset van, az is simán megtartja, többet meg a pelus sem tud.

törp
egy db hókuszpókunk van, azt szívesen felajánlom, ill ha lesz több, azt is

majus3
 
 


sziasztok!

Rita,
boldog névnapokat neked és Bernátnak!
(Értek én mindent a betűkön keresztül is, ne aggódj! :lol: :lol: )

Orsi, ugye nincs hari? :lol: (Ha van, írd meg priviben, lsz!)

Azt vettem észre így visszaolvasva, hogy már megint kéretlenül mondtam véleményt/adtam tanácsot (erre milyen nehéz odafigyelni, hogy ne! :? Kezdem megérteni szegény anyósomat, akivel talán ez a legnagyobb problémám. :lol: Bár már elindultam az elanyósodás lejtőjén, azért még aktívan használom a szerintem szócskát, szóval szerintem még messze vagyok az igazi anyós-féle dogmatikus kinyilatkoztatásoktól. De ha szerintetek már igazi sárkányos, akkor javasolnám alkalmazni az egyik "fületeken be a másikon ki" taktikát. Ez nekem is beválik. :wink:

(ez a kéretlen tanács-osztogatás már korábban is indított el vitákat a fórumon és nem mindig én voltam) :wink:

Úszógatya-ügyben: nálunk sem volt még vízberottyantás.

Ágiboldi, Május, ti is a Picúr-úszásra jártatok Nórához és Andráshoz?

Majd megnézem a képeket, örülök, h van végre Boldiról is! (...és ahol egy kép van, ott kell lennie többnek is...Jövőre is teszel majd fel? :wink: )

Dana, törp ügyben sajnos nem tudok segíteni, de mélyen átérzem a problémád. :cry: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni...

Timó, Nanica! Gyertek azért ha tudtok! Én se tudom tartani a lépést, de azért remélem nem bánjátok ha néha jövök :oops:

Emma is beteg volt, ill. nagyon köhögött - itthon tartottam 3 napot, most már sokkal jobban van, ma már ment is. Sajnos semmi értelme 100%osra kikúrálni egy náthás-köhögős betegségből, mert kb minden második gyereket bevisznek betegen a szülők és hiába gyógyul meg már első nap taknyosan hozom haza megint :evil:

Mosás-szárítógép: apropó van vkinek szárítógépe? Megköszönném a tapasztalatokat akár priviben is! Most nyáron szuper a teregetés, kidobom a teraszra, 2 óra múlva száraz, de télen horror...

Pann! Örülök, hogy minden okés :) Kis telhetetlen :lol: Nekem volt rugalmas hordozókendőm: iszonyat meleg nyárra, mi akkor ruháztunk be a kenguruba... Van az Ergohoz az a fekvő betét, azt nem nézted még? De ha ki szeretnéd próbálni a kendőt, szívesen kölcsönadom!
Paplan - passz. Nálunk nyáron egy tök vékony pamut hálózsák van, az a pizsi anyagú - bár lehet, hogy nálatok a zsák már nem játszik (bocs ha nem emlékszem és volt már szó róla!)

Második terhesség - attól rettegek, hogy mi lesz ha a másodikkal is 2 hónapot feküdnöm kell :roll: Amiből Emmával konkrétan 2 héten keresztül felkelni se tudtam a görcsöktől :( Próbálok nem rágondolni és arra koncentrálni, hogy ez most nem így lesz :wink:

Orsi! APGvel mi is benéztük a sorrendet :lol: Böngészőből a Tavaszit vettük még csak meg, de van előzménye, szal a téli lehet az első...
Sebi szövege hihetetlen! Abszolút egyetértek a nyugodt gyerekkor biztosításával, meg semmi nyelvtanulás oviban meg ilyenek, viszont néptáncon én is gondolkozom :wink:

Zsarolás: khmm... előfordul :oops:

Apának puszi: rendszerint azzal ébreszti :P olllyan édes! és mondja nekem, hogy vigyük apának ágyba a pákét (=kávét) :D

Panka! Gratula a házhoz! Drukkolok, hogy konyha is mihamarabb legyen!

Helga! Örülök, hogy jól vagy és "könnyebben" megúsztad :)

Rita! Nyugodtan áradozz! :) Mi Apukámnál laktunk, onnan is nagy lépés volt a saját lakás, meg hogy nem 1 szobában zajlik az életünk, de 4 gyerekkel kényelmesbe költözni az igazi kontraszt :D (egyébként mi is kb életünk végéig fizetni fogjuk a hitelt...)

Törpök: Emma is gyűjti... Vagyis leginkább a család neki :lol:

Homok - a hideg kiráz tőle még mindig, pedig minden nap a ház játszóján kötünk ki hazafelé... Már azért edződöm, mondjuk nincs más választásom :lol:

Nálunk tervben sincs az ovis és bölcsis helyek bővítése... Pedig szó szerint tízszeres a túljelentkezés pl a bölcsibe... Hely lenne, de nincs pénz fenntartani :roll:

Boldi naggyon cuki! Jöhetne sűrűbben is kép! :wink:

Ikrek - "csak" 1-et nem lehet válallni? :lol:

Na megyek, bocs ha hosszú lettem :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Sziasztok!

Rita
Én is az idén próbálkozom előszőr bodzaszörpöt elrakni.Találtam olyat ami nyomba fogyasztható és elrakható állítólag tartósítószer nélkül.Remélem sikerül.

Rita,Május

Nagyon köszönöm a felajánlást.Már a pénztárosnak mondtam tapogassa ki mi van benne,mert ha több van akkor már az se jó. :?
Törp papára,Palacsintasütősre,focistára,víz hordósra gyúrunk most főleg,de a többiből is kell még plussz darab.Az este a sziamiáun kaptak össze. :shock: Még szerencse találtam a duploba hasonló macskát és Laura elfogadta.

Meli
Szuperek a képek.Választani se tudnék melyik a legjobb,de ez a szerelem. :)

Barbi
Gyere csak amilyen gyakran tudsz.Az is jó ha hallunk rólad.
Szerintem ne félj a terhességtől.Pann bebizonyította,minden terhesség már.Réka jól érzi magát Anya pocijába. :D

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Csajok,milyen törpökről van szó????A hupikékekről?Nálunk nincs spár :oops: :roll:

Köszi az infókat,lehet,h kisgatyás fürdéseink lesznek,aztán majd referálok.Ágiboldi,szóval én fizessek tanulópénzt??? :lol:

Jövő héten megyünk Gyulára a fotós táborba,majd ott minden kiderül...

Mi a nyári böngészőt kaptuk meg és nagyon tuti,D-nek nagyon tetszik.Nem hiányzik semmi az elejéről,de én is úgy tudom,h a téli az első.

Mennem kell.....

Jah,én is akarok bodzaszörpöt csinálni,Dana,elküldöd ezt a receptet is????A sütit mentettem....

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Fürdőbugyi
Jelentem mi már kipróbáltuk tavaly és sosem volt kaka a vízben. Sem nyílt vízben, sem a pancsolójában. Volt úszópelusunk is, de nem igazán jött be nekünk, így fürdőbugyiban volt. Pisilni biztos pisilt bele, de pl. Balcsin azt vettem észre, hogy mindig akkor jött rá, mikor kijöttünk. Bár az esti fürdés ennek ellent mond, de lehet más a meleg, vagy a hideg víz ilyen szempontból. :wink:
Apropó! Valaki mintha már régebben írta volna, hogy a gyerkőc belekakilt a fürdővízbe, nem? Nem emlékszem ki volt... :oops:

Bodza
Mi még sosem csináltunk szörpöt, már ha ezalatt a vízzel higítandó verziót értitek. Mi azonnal fogyasztható üdítőt szoktunk készíteni. Egy hátránya, hogy hamar romlik. Bár igaz az is, hogy emiatt még sosem kellett kiönteni egy cseppet sem, mert előbb elfogy. :D
Viszont engem is érdekelne a szörp verzió receptje. Nagyon szeretjük a bodzát! Próbáljátok ki egyszer, hogy palacsintatésztába keveritek a virágot és úgy sütitek ki (mint az almás palacsintát)! Nagyon fincsi! :wink:

Most csak ennyi, mert pakolni kellene. Hétvégére Gödöllőre megyünk, és párom nemsokára hazaér. Jó hétvégét nektek! 8) :wink: 8)
lora7
 
 


Lora, én ezt készítettem: http://www.mindmegitta.hu/index.php?app ... recept=215 Igen, kapásból 10 kg cukorral, nem kispályázok... :) Eddig finom, de még kell állnia 4 napig.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Nálunk 1x volt egy fürdővízbe kakilós jelente Szabinak. Az én hibám volt, mert Szabi pont be akarta mutatni, hogy a wc-be is tud kakálni, vszínűleg még nem végzett, amikor már a kádban volt.

Kádban pisilés az viszont gyakori. :evil: Ma is letusoltam a délelőtti játszóterezés után. Elégedetten ült a kád alján, majd még elégedettebben konstatálta, hogy pisil. Majd miután befejezte, elkezdte huzigálni a fütyijét, hogy HOSSZÚ. Tény, hogy meglepő mérete tud lenni, amikor a szakítószilárdságát teszteli. :lol:

Barbuss,
Szárítógép itthon nincs, de Angliában használtam. Nem volt gyűrödtebb a ruha, mintha csak rondán teregettem volna, csak én sokszor benne felejtettem. Akkor meg valahogy visszamegy a nedvesség és az már nem olyan jó.
A második/többedik terhesség is lehet gázos, de az, hogy az első az volt, nem jelent semmit a jövőre nézve. Egyik ismerős a 3. gyerekét szülte 28 hétre és 10 hétig volt bent, férj pedig munka mellett látta el az 5 és 2,5 éves nagyokat. Két hete jött ki és a lakás még mindig romokban.
Második terhesen én meg szülés előtti napon is dolgoztam, most is dolgozok, nincs semmi bajom. (Na jó, az alap terhes nyafin kívül)
Az elsőhöz hasonló durva görcsölés úgy látom, kevéssé valószínű többedik terhességnél, de semmi tudományos infót nem tudok.

Szabi szókincs:
Aki megfejti, hogy mire mondja Szabi, hogy AMA, az megkapja az idei nyelvészeti érdemrendet. :D
(Azok kedvéért, akik nem akarnak részt venni a nyereménysorsoláson, elárulom: A szőlőben mag van, vedd ki, de jó lenne, ha meg is lenne hámozva - mint az alma. 8) )

Meli,
A strandot idén vszínűleg kihagyjuk. A terhesség végén nem akarok gyerek után rohangálni, azt meg hogy Robi egyedül vigye a két gyereket a vízbe, mégannyira se akarnám. Tuti megszülnék az aggodalomtól.
Egy sima combra záró gumis "bugyiban" vinném be.

Fejlesztés:
Szabi napi átlag 5+ órát van a játszin. Itthon Natival nyomul. Feleslegesnek érzem.

Nyelv:
Neeeem.

Lora,
Drukkolok neked a jó időért a bicajtúrához. Te meg Pannak nekem drukkolj, hogy ne legyen kánikula idén nyáron, csak olyan lightos, jó idős. :D

Pann,
A meló, államvizsga stb sem olyan nehéz együtt, mint egy kétéves sztem. Lehet, hogy ezért érzed nehezebbnek az utolsó heteket, meg az idő megszépíti a dolgokat, nekem a három terhesség kezd összefolyni, de még mindig úgy érzem, hogy Szabival volt a legegyszerűbb. Nati legalábbis sokkal könnyebben kezelhető volt akkor, mint most Szabi, arról nem is beszélve, hogy a kettő együtt mit képes csinálni.
Szabi feléri az asztalt. 8) Na jó, az állával. :lol: Nekem meg pont az a jó, hogy magától fel-le száll.

Rita,
Négy gyerek 65 nm-en? :shock: Nekem már a 3 is necces, pedig 86 nm a lakás.

Kditke,
Ránézésre sztem is mehet Tomi bölcsibe! :lol: Annyira nem kell félteni. Persze mondom én, amikor Nati azért nem ment hétfőn oviba, mert éjjel köhögött. Azután nappal már nem, úgyhogy neki is irány az ovi.
Nati ovi előtti télen, pont ebben az életkorban volt folyamatosan beteg, pedig még csak közösségbe se járt. Az idei tél az jobb volt, a közösség ellenére is. Lehet, hogy csak életkori, bár tény, hogy jobb lenne elkerülni. A patikában már engem is személyesen ismernek. :?

Helga,
Én most is alszom délután Szabival. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Dana, csak gyorsan, leírom, mik vannak, mondd mi kell, holnap postázom, ha küldesz címet priviben:

törppapa, palacsintasütős, hókuszp., törppicúr, 2 vödrös (ez a vízhordó??), egy szemüveges, valami papírt tart a kezében meg egy csukott szemű, széttárt karú (nem tom a nevüket).

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Lorca
Én is kértem volna a kánikulamentességet is, csak nem akartam telhetetlennek tűnni. Az esőt rosszabbul viselném a biciklin, asszem. De most hogy már miattatok is kell, hát drukkoljunk együtt a max. 25 foknak és az esőmentességnek is. (Persze az utóbbi elég arra a 3 napra, mert egyébként már nagyon nagy a por errefelé.) Így jó? :lol:

Rita
Köszi. A hétvégén megyünk anyósék telkére, ott elég későn virágzik a bodza, kipróbálom majd azt hiszem. De az biztos, hogy a mennyiséget én csökkenteni fogom. :wink:

Dana
A te bodza recepted is érdekelne! Főzni is úgy szoktam, hogy több receptből csinálok egyet, aztán lesz ami lesz. :wink:

Megint olyan kis ügyi volt a lánykám. Hétvégén megállapította, hogy az asztalon 3 doboz van. És tényleg annyi volt, egymásra rakosgatva. :D A 2 fogalmát már eddig is tudta, de a 3 még nem ment. Viszont érdekes, hogy ugyanakkor megszámolni nem tudja még őket, teljesen képként kezeli. Pedig elszámol 10-ig is, de csak mint egy mondókát. Érdekes sztem... :D
lora7
 
 


Jaj, valaki kérdezte, hogy hová megyünk. (Bocsi, lusta vagyok visszakeresni) Szóval Szolnokig vonattal és onnan a Tiszatóra megyünk biciklivel. Másnap szeretnénk körbetekerni, aztán harmadnap vagy Tiszafüredről, vagy Füzesabonyról vissza vonattal. Már várom nagyon, főleg, hogy még sosem jártam a Tiszatónál. :wink:
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?