Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Réka!

Nagyon köszönöm a választ. Kipróbálom a teljes tejmentességet, mert bár nem nyakaltam eddig, de azért fogyasztottam. Remélem segít. :D

Nagyon tisztellek a munkádhoz való hozzáállásodért, illetve az önzetlen segítségedért. Ritka kincs vagy a tanácstalan kismamáknak. :!:

Kép
tici

Réka!
Ez az első értelmes és logikus tanács, amit szakértőtől kaptam. Mindenképpen megfogadom, köszönöm szépen! :)
Eddig még nem próbáltam visszatenni az első cicire, a 2. után mindig befejeztük. A fejést pedig a védőnőm közvetlenül a szopizás után próbáltatta velem, és miután nem jött semmi, megállapította, hogy kevés a tej, hiszen a szopi után a tápszert még elfogadja Luca.
Holnap két szopizás után fogok fejni. Remélem, hogy sikerül!

Jó éjt!

Kép
gesztenye74

Réka!

Köszi a választ! Kedves vagy.
Sajnos az a baj Marcival, hogy Nem eszik sokat és azt is ritkán. Naponta általában hatszor. Ennek ellenére és a bukások ellenére eddig szépen hízott. Két napja viszont semmit.
Lehet, hogy csak hetente kellene mérnem, és akkor ez fel sem tűnne.
Vendég

Sziasztok

Tgnap voltam kontrolon minden rendben volt azt mondta, nagyon rendes volt kérdeztem fájni fog, azt mondta ne vicceljen hisz maga gyereket szült, mondtam neki minden ujdonságtól félek, röhögött. De tényleg nem fájt, ugyan olyan volt mint előtte.
2 hónap múlva találkozunk rákszűrés miatt.

Sára tegnap szokás szerint d.e. csak néha behunyta a szemét és 2.-ig nem is aludt szinte semmit. Utána magammal vittem az orvoshoz addig is nem itthon van bent a lakásban, anyuval kint maradtak a kocsiban persze aludt végig, mondjuk 2.-kor elaludt mert jo sokat evett 1/2 2.-korgondolom. Aztán haza értünk 4.-után és megint evett 170.-et de nem aludt 1/2 8.-kor már fürödni akart és megint evett de csak 50.-et és 3/4 3.-kor kelt, utána pedig 1/2 8 kor. most pedig játszik

Bukás: nekem is szokott Sára nem tudom, hogy akkor én is hadjam abba a sajt evést, mondjuk énmár csak azt eszek, mert madártejet már 2 hete nem eszek????!!!!

Most akkor mikor érdemes fejni?!

Gabka : nagyon édik vagytok!!!

Kép
lili&ana

Réka! Köszönöm a válaszod!!! Örülök, ha ez tényleg nem reflux, és remélem kinövi! Én amióta megszületett, nem iszom tejet, se joghurtot, se kefírt. Sajtokat eszek csak, szóval ennél nagyobb tejdiétát már nem tudok elképzelni! :cry:
Nagyon szépen hízik, 8 nap alatt 4650-ről 4940 volt most szerdán.
Hetente mérjük esténként kajcsi és fürdés előtt.

Tegnap nagyon nyügös volt, remélem az időjárásnak köszönhetően! :shock: Ma már jobb a helyzet.

Köszi a pihenőszékes tanácsokat, túl sokat nem szándékozom majd én sem benne "ültetni", de azért néha jó egy kis szabadság, és változatosság. Szokott víszintesen is feküdni, nézelődni, imád a pelenkázón, szoktam a hordozóba is tenni 10 percre, kiságyba, ölbe, szóval változtatom, hogy ne unja meg.

Csodásak a képek!!!!!!!!!

Kikocska! Nem semmi a 2 óra!!! Kitartást!
De jó nagy ágyatok van! Apáéknak 2*2, ha ott vagyunk, át szokták engedni, mert Marcival 3-an ott alszunk, most szerintem 4-en fogunk! :-)))
Irigy-irigy!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
eda7

Nekem 2 napja szinte másfél óránként enne. Lehet, hogy most 8 hetesen is van fejlődési ugrása?? :shock: Vagy csak ciciőrült lett...

Kép

Kép
eda7

Sziasztok!
Bocsika a betolakodásért. De szoktalak benneteket olvasni és most Réka jó tanácsai írásra késztettek. Ha megengeditek kérdeznék tőle én is. Nekem ma 2 hónapos a fiam és a szopizással én is bajban vagyok. Mármint, hogy elég-e neki. Én általában szopi után fejek (már ha van rá időm) és mindig aggódok, hogy a következő evésre lesz-e neki elég. Mérni nem mérem egyáltalán. De eddig szépen hízott ami a védőnőnél mértünk. Ráadásul Ő is sokat bukik. 3 óránként eszünk, de van hogy + - félóra eltérés.
Tehát ha két szopi között félidőben fejünk akkor következő evésre lesz elég tejcsi neki? Vagy amit lefejek üvegből adjam oda neki?
Iszom a Fitolac teát is. És mult héten csináltam madártejet és azt vettem észre, hogy 2 napig tök telt volt a mellem szinte egész nap ami amugy elég lötyi szokott lenni. De azt sem lehet folyton inni a tej miatt, ha egyáltalán van köze a tejtermeléshez.
Köszönöm előre is a választ.
Amugy Gratulálok mindenkinek a babójához nagyon szépek egytől egyig.
Sziasztok
Gyöngyi

Kép
Kép
bgyöngyi

Bocsika! Még annyi kérdés: Hogy ezt a két kaja közti fejést mindig kell csinálni vagy elég nap 1-2-szer?
Köszönöm

Kép
Kép
bgyöngyi

Sziasztok Lányok,

Már rég nem tudtam írni, csak olvasó módban voltam, mert Lea baba teljesen lefoglal még mindig...szopi, etetés, fejés...stb körforgása. Most már megpróbálok majd többet írni, először is visszaolvasom a mai meg a tegnapi termést.

Mindenkinek nagyon szép a babája, gratula hozzájuk!

Kép

Kép
leo50

Luca áldott jó volt tegnap este illetve éjszaka. Mint aki érezné, hogy apukáját nem szabad zavarni, mert dolgozni megy hajnalban. :)

Szopipárna: használjátok?
Én a szoptatáshoz nem tudom, mert túl nagy, de a cumiztatáshoz igen. Ma délelőtt például elaludt benne. Remélem, hogy ez nem árt neki.

Réka!
Nálunk még az is gond volt, hogy a 2x15 perc alatt szopta ki Luca a 40-80-as adagokat. A védőnőnk szerint max. 30 perc legyen a szoptatási idő. Ha tovább van a cicimen, akkor egy kicsit több jön. Azonban nem annyival szopik többet, mint amennyi extra időt tölt rajta. Plusz 20 perc alatt jön ki 10, szerencsés esetben 20.
Mennyi az ajánlott szoptatási idő?

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Ma is csak gyorsba, mert délután megint vendégek jönnek és muszáj valami rendet csinálnom..egész héten így volt.... :roll: :twisted: :twisted: :cry:

Anytejes kiütésekre tudtok valami jót? 3 napja kezdődött, először azt hittem melegkiütés, de az elmúlt már volna..

Pici piros kiütések, sárga a közepe..a védőnő telcsin azt mondta erős az anyatejem, mert jól is hízik.....kamillás lemosást és anyatejes bekenést javasolt..de én nem bízok ebben a módszerben..

Ötletek??? Tehéntejet abszolute nem iszok és tejterméket se...

Köszi előre is!

Kép

Kép
tasin

http://www.transbuddha.com/mediaHolder.php?id=697

ha akartok egy jót bőgni

érdemes :)

icamica

gesztenye: a szopi párnából ha gyöngyös vegyél ki nyugodtan. egy zacsiban gyűjtheted mert később kell. én majdnem a felére "leeresztettem" így csodálatosan kényelmes nekem és Neki is. szerintem próbáld ki.

Balázs egyébként két napja nagyon nyűgi, eszik ordít, alszik... én meg hulla vagyok :)

jah és sajnos rossz a memóriám de Valaki használ hordozó kendőt, ugye? mert szeretnék Vele beszélni erről, mert vettem én is és hát nem tudom mit kell vele csinálni. vagyis hogyan :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... ndo_video/
Ezt innen kaptam a fórumról én is!

Kép

Kép
eda7

köszi

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Boglárkabiro:

De aranyos vagy! :) Köszönöm.

lili&ana:

Nem a következő etetésnél lesz látványosan több a tej, hanem szépen lassan fokozatosan, ürítésről ürítésre mindig egy picit, 5-10 ml-vel több, és 1-2 nap múlva már látványosan is több. Tehát ne azt várd, hogy ha most 3 óránként 50-et szopik, és te etetés után másfél órával fejsz, hogy akkor 3 óra múlva a következő etetésnél már 75-ötöt fog tudni szopni, plussz lesz még 25 lefejve! Ennyire nem gyorsvonat az ember szervezete! :)

De ha rendszeresen lefejed két etetés között ami van, akkor az kvázi azt jelenti, hogy a melled kétszer olyan sokszor ürül 24 órán belül, mint amennyiszer a baba eddig ürítette, és az pár napon belül érezhetően meg fogja növelni a tejtermelést.

De nem egyik etetésről a másikra, hanem napról napra.

Egyébként ha fejtél két etetés között, és a következőre kevesebbet tudott enni mint amennyi az "adagja", viszont elégedettnek tűnik, akkor hagyd hogy kevesebbet egyen. Akkor valószínűleg hamarabb fog újra jelentkezni szopizni, viszont így több menetben bár, de összeszedi szépen magának a napi adagját. És a gyakori ürítéssel szaporítod leghatékonyabban a tejet.

Hogy mikor érdemes fejni? Két szoptatás között félúton, és éjjel. Reggel általában több a tej, estére kevesebb, ez teljesen normális és mindenkinél így van, ezért a reggeli fejésekkel általában több tej jön le, és azért az kielégítőbb a mamának is.

tici:

Köszönöm. :)

gesztenye:

A babák iszonyat hatékonyan szopnak, és szoptatás után nem nagyon hagynak a mellben semmit! Igaz, ilyenkor aztán gőzerővel gyártja a szervezet a tejet, úgyhogy gyakran az alatt a 10 perc alatt amíg te leteszed a gyereket és előkészülsz a fejéshez már termelődik valemennyi. Tehát a mell igazán sosem üres!

Az is igaz, hogy cumisüvegből még könnyű rátölteni, mert abból könnyebben jön! Viszont ezzel azt tanulja meg a baba, hogy csak addig szopik, amíg ömlik, utána meg reklamál, hogy hé, itt dolgozni is kell!

Szerinted ha nem kapna ilyenkor cumisüveget, nagy balhét csapna? Vagy csak egyszerűen hamarabb jelentkezne a következő szopira?

Catherine:

Ha Marci szépen gyarapszik kevészszer kevés szopival, akkor minden rendben van! Csak annyit jelent, hogy ő alkatilag szépen tud gyarapodni kesebb mennyiségen is!

Ha viszont így stagnál a súlya mondjuk 1 hétig, akkor érdemes lenne őt megpróbálni többször mellrerakni, akár annak árán is, hogy felébreszted őt. Az éjszakai szoptatások többszörösen hatékonyak, hiszen ilyenkor magasabb a prolaktin hormon szintje.

Most milyen időközönként, mikor eszik?

Nagyon aluszékony Marci?

Eda:

6-8 hetes korban szokott csúcsosodni az a bizonyos délutáni/esti nyűgi, onnantól már jobb szokott lenni! :)

Nagyon szépen gyarapszik Pepe!

Növekedésugrás bármikor bekövetkezhet, tkp... csak a nagykönyv szerint van 6 hetes korban, de sok baba nem olvas könyvet így nem hallott róla. ;)

Szia Gyöngyi!

Szaporítani csak úgy tudod a tejed, ha gyakrabban üríted. Viszont lehet hogy ha gyakrabban fejsz, akkor átmenetileg azt eredményezi, hogy a szoptatás után oda kell neki adni a lefejt tejet is. De ha nem ragaszkodsz a 3 órás etetésekhez, akkor úgy is csinálhatod, hogy lefejed a tejet két etetés közben, elrakod, és nem adod oda neki legközelebb, hanem hagyod hogy kevesebbet egyen, és akkor legközelebb hamarabb fog újra jelentkezni, hogy szopizni szeretne, illetve lehet hogy hosszasabban kell váltogatni a melleidet (jobb-bal-jobb-bal, stb, vég nélkül amíg partner rá a baba). Sajnos azok a babák akik már megszoktak egy más menetrendet (hogy minden 3 óránként egy bizonyos mennyiséget kapnak) nem mindig partnerek erre a megoldásra. Ha Peti is ilyen, akkor persze oda lehet neki adni a lefejt tejet is, de akkor lassabban fog nőni a mennyiség.

Hogy meddig kell csinálni a két szopi közti fejést az teljesen egyénfüggő. Ha sokat kell szaporítani a tejet (mert sokkal kevesebb, mint amit a baba egy nap elfogyaszt), akkor többet. Ha gyorsan reagál a fejésekre a szervezeted, akkor kevesebbet. Ezt te fogod valamelyest érezni.

Igazából ilyenkor az történik, hogy te átvállalod a babától azt a feladatot, hogy elég tejet termelsz. Mivel a baba csak a szopások gyakoriságával tudja növelni a tejmennyiséget, ha csak 3 óránként rakod mellre, akkor nincs meg az eszköz, amivel ő szaporítaná a tejet. Tehát akkor neked kell helyette, azzal, hogy etetések között fejsz. Viszont te nem érzed olyan jól, mint ő, hogy mennyire is lenne szüksége.

Miből gondolod, hogy nem elég a tejed Petinek? Lassult a gyarapodása? Hetente mennyit hízik?

Gesztenye:

Nincs ajánlott szoptatási idő, és az ilyen kis manóknak még gyakran szükségük van a 30-40-50-60 perces szopikra. (Azzal szoktak riogatni, hogy akkor felázik a mellbimbó meg sebes lesz, de a mellbimbó nem attól lesz sebes, hogy hosszasan szopik a baba, hanem attól, hogy nem jól kapja be és csócsálja! Ha jól kapja be, akkor semmi baja nem lesz a bimbónak.)

Nem az a cél, hogy minél több tejet fogyasszon a baba, hanem az, hogy elégedetten kerüljön le a ciciről! Mivel a mellből nem egyenletesen jön a tej, ezért nem arányos a mellen töltött idővel az, hogy mennyit tud szopni belőle a baba. De nem is az a cél, hogy ha 10 perc alatt szopott 30-at, akokr a plussz 10 perc alatt megegyen még ugyanannyit, hanem az, hogy ő elégedetten engedje el a mellet, akármennyit is szopott ezután.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Tasin: Nekem is a kamillás lemosást javasolta a védőnő, valamint ha nagyon csúnya, akkor vékonyan Sudocrem-mel bekenni.

Janka iszonytatóan nyűgös ma, egész éjjel az volt, csatlakozom a kipurcant anyukák táborához :)

Kép

Kép
sildi83

köszönöm Réka!
Pepe ma lett nyugodt. mi tegnap kinlódtunk! kitartást!

Kép

Kép
eda7

Tasin, én a fürdetőkrémmel kenem, 1-2-szer, ettől csak kis buburcsok vannak, és nem pattanás-szerűek. sokkal szebb :) de már alig van, szóval talán már kifelé mászunk belőle...
(a logikám, ami miatt így csinálom, az, hogy egy ismerős babájának annyira ronda volt, hogy szteroidos krémet kapott rá. Nándi ekcémájára is szteroidos krém kell, ha ronda, egyébként testápoló, aminek az egyik összetevője Misi fürdetőkrémje, tehát ez is segíthet rajta - és segített is. )

Voltunk dévényes tornázni megint, és mondta Lilla, aki tornáztatja, hogy sokkal jobban van már! könnyebben mozdult, és pl a karja már, ha nem sír, egészen szabadon kinyúlik. Sőt, nem is mindig sírt lila fejjel, a kúsztatást meg határozottan élvezte. Mondta a nőci, hogy már maga is segít, és biztos van benne reflex is, de figyelembe véve réka és nándi gyorsvonatszerű mozgásfejlődését, megkockáztatja, hogy ez már részben tudatos :) Aztán elmesélt egy kisbetegét, aki lógó karral ment, és 3 hónaposan kúszott :shock: :shock: :shock: azért az durva! 3 hónaposan normális gyereknél már az is jó, ha hasról hátra fordul :) sőt, addigra kell kiemelni a fejét hason... Jól kitárgyaltuk a hülye egészségügyet is, hogy az ilyen eredményes módszert az állam nem támogatja, mert nincs protokoll, meg nincsen tudományosan alátámasztva, a Katona módszert meg támogatják agyba főbe pénzzel, ami meg feleennyire sem eredményes...

Ildi, most ez így lesz pár napig, front front hátán, most hirtelen meleg lesz, aztán hétfőre meg egy kiadós hidegfront... akkor talán majd alszanak.

Csajok, mit csináltok azzal a tömérdek tejjel? Nem az a cél, hogy annyi tej legyen, ami kell a gyereknek? ebbe a folytonos fejésbe bele lehet őrülni, ugye sziszike? :) Egyébként még mindig van az ismerősöm, aki nagyon örül a többletnek, legyen az akármennyi...

Leo, Leababa nagy szemeit akko rmost dicsérem meg neked, rögtön egyhónaposnak született ez a leányka! és remélem visszatalálsz ide is majd hamar!

kikocska

Tasin: nekem is kamillás lemosást mondott a doki bá de én azt nem javasolnám mert lehet, hogy tovább rontja a helyzetet.A kamilla is lehet irritáló a bőre számára főleg,hogy nektek is bizti jó csúnya.Nekünk az álla főleg olyan.De adott még a doki bá egy receptet is Ftorocort.Hát bekenem neki napi max 2szer de nem szívesen mert az írják a neten, hogy arcra ne és ilyen pattanás szerű dolgokra sem lehet és száj körül sem ja és 1 éves kór alatt sem.
Na akkor most mi van??Hétfőn elviszem vissza a gyerekorvoshoz mert aki ezt írta az csak helyettesített.

Kép

Kép
gabka7926

gabka, ez a ftrorocort eckéma krém, hormonos... és elvékonyítja a bőrt a gyógyszerész szerint, azért nem ajánlják arcra. Nándi az ekcémás pofijára egy fehér fajta popsikrémet kapott, az használt neki. kérdezd meg a saját dokitokat tényleg... annyira nagyon csúnya? az ismerősnek már kis kéregszerű volt, arra kapott ilyen krémet. Misinek csak simán randa. Rékának csúnyább volt, piros smirgliszerű, arra sem kapott.
Réka elaludt mögöttem a knapaén, Mis kint a babakocsiban nyomja a torna utáni kötelezőt, Nándi meg még nem jött le negyed1 óta fentről. kialusszák a rosszalkodást. RÁm is fér a csend.
azt hiszem, csendre vágyok a legjobban...

kikocska

Jaj, olyan, mintha hígabb lenne a kakija, mint máskor. Valahogy vizesebb. Épp pelenkáztam, amikor jött egy adag, szinte kilőtt a popójából:( Most elkezdtem aggódni. Honnan lehet felismerni a hasmenést? :roll:

Kép

Kép
sildi83

csajok hoztam megint pár képet!!!remélem tetszik majd!
Ezeket ma délelőtt csináltam!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Kikocska: neki ilyen az arca és főleg az állán van nagyon sok és olyan mintha pattanások lennének mert a közepükben van valami fehér genny szerű .

Kép

Kép

Kép
gabka7926

most nézem a mi vonalzónk is megállt! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
Réka köszönöm a segítséget. Amugy egy ideje már a szopikat ugy csinálom, hogy ide-oda rakom a cicire. Tehát általában 2-szer kap meg egy cicit.
Jól hizik Peti legalábbis eddig a mérések azt mutatták. Egy héten 20-kat hizott eddig. Jövőhéten kiderül megint, hogy mennyit hizott 3 hét alatt.
Azért félek, hogy nincs elég tejcsi, mert kb.3-4 percig rendesen szivja és nyeli majd elkezdi huzogatni a cicit és rángatja a fejét össze-vissza és nem kapja vagy nem tudja bekapni a mellbimbót. Ezért gondolom, hogy akkor már nincs benne tejcsi. De aztán lehet, hogy Ő ilyen kis mohó és ilyen gyorsan kiszivja belőle. Volt hogy ezután még mellszivóztam, de max 20 ml jött le a kettő ciciből.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Gabka! Én ugy tudom, hogy a kamilla nagyon száritja a bőrt ezért nem jó sokáig azzal kenni a babócát.
Viszont a tejkiütést én ugy tudom, hogy semmivel nem kell kezelni. Elmulik magától. Ha megfigyeled egyszer itt egyszer ott jelenik meg az arcán. Legalábbis nekem a védőnő ezt mondta.

Kép
Kép
bgyöngyi

Gyöngyi:

Ezt a húzogatást (először erőteljesen szív, majd egy idő után fészkelődik és húúúúúzza a bimbót mint a gumicukrot, rángatja jobbra-balra) akkor szokták csinálni, ha be akarják újra indítani a tejleadó reflexet. Ha már minden etetésnél 2x sorra kerül mindkét mell, és még mindig ezt csinálja, akkor tényleg valószínű több tejet szeretne. A gyakoribb mellretevéssel tudnád a legrövidebb úton megoldani ezt a problémát.

Réka

mreka

Kikocska!
Te is fürdetőkrémmel kened be az esti fürdés után? Én először csodálkoztam, hogy ugyanazzal "testápolózzunk", mint amivel korábban megfürdettük, de hát ezt mondta a gyerekorvos. Az A vitaminos krém ugyanis nem igazán jött be, a melegkiütések helyett más pöttyök jöttek.
Mióta csak a fürdetőkrémet használjuk, azóta rendben van.
Az arcát viszont még nem kentem semmivel, de mostanra Lucának is megjelent az orrnyergén pár pöttyike. Szerinted, mehet a fürdetőkrém oda is?
Kedden mondjuk megyünk az 1 havi vizsgálatra a gyerekorvoshoz, akkor úgyis rákérdezek.

Réka!
Nem sírt Luca soha, amíg nem használtuk a tápszert pótlásként. Egyszerűen csak nem gyarapodott a súlya egyáltalán. Talán kicsit sírósabb volt az etetések között, de szopizás közben vagy végén akkor is ugyanúgy bealudt, mint most.
A következő etetésnél megpróbálom, hogy nem adok neki szopi után tápszert. Lesz, ami lesz! Legfeljebb az esti etetés előrébb jön.

Kép
gesztenye74

Ja a vonalzó: én is megfigyeltem, egy idő után csak a betöltött hetek számát mutatja, a napokat nem :?

Kép

Kép
sildi83

Réka!
Most, hogy olvastam Gyöngyi hozzászólását, rájöttem, hogy az a bizonyos fészkelődés, tulajdonképpen u.a., mint Gyöngyinél a "húzógatás".
Akkor nekem is biztos a tejleadó reflex-szel van gond, nem?

Gabka!
Úgy látom, hogy Ti is megálltatok 3 hétnél. :shock: :?:
Rendszerhiba???

Kép
gesztenye74

gabka, én úgy emlékszem, réka is kb ilyen volt. Egyébként a pötyik ellenére szerintem csudaszép ez az andris gyerek :D és igen, ilyen pattanások. Nekem a fürdetőkrémtől a genny elmúlt belőle, és csak bőrszínű mitteszerszerűk maradtak. kis búbocskák. ha nem kenem, bepirosodnak, meg az újak is mindig ilyen kis pattanások. teszek egy képet, amin kicsit talán látszik:
Kép

kikocska

Elnézést most egy értekezés következik. :)

Az időrendre való etetéssel, ha nincs mellé rendszeres és állandó fejés, az a baj, hogy a legtöbb mamánál kb 2-3 hónapos korra azt eredményezi, hogy nincs elég tej.

Ugyanis ha mindig csak naponta 6x ürül a mell (teszem azt), és egy ideig így jó is, mondjuk a napi 600 ml-t megeszi így a baba, mi történik akkor, ha átmenetileg mondjuk egy-két napig kisebb a baba étvágya? És pár napig csak 500 ml-t kér? A mell alkalmazkodik a csökkentett igényéhez, és kevesebbet termel. Viszont mikor a baba étvágya vissztaér, vagy urambocsá megnő, mert mondjuk növekedésugrásban van, akkor kiszívja egy-egy alkalommal a mellből amit ott talál, és ha nem talál ott eleget, akkor nem is tudja sehogy se növelni ezt a mennyiséget, hiszen az EGYETLEN eszköze arra, hogy szaporítsa a tej mennyiségét az az, ha gyakrabban kér szopni. De ha ezt nem lehet, akkor nem is tudja szaporítani. És így tulajdonképpen CSAK csökkenni tud a tej mennyisége hosszútávon, mivel a mell az étvágytalan periódusokhoz alkalmazkodik, de a megnövekedett étvágyhoz már nincs lehetősége alkalmazkodni.

Ezért aztán az időrendre etetett babák mamái azt tapasztalják, hogy szépen, lassan, alattomosan kezd kevés lenni a tej. Mert a baba nem tudja hogyan növelni a mennyiséget. Ez általában 3 hónapos korra élesedik odáig, hogy már muszáj pótolni, mert tényleg nincs elég.

Ha valaki az időrendi etetés mellé fej rendszeresen, akkor tulajdonképpen egy túltermelést tart fenn azért, hogy amikor bekövetkezik a növekedésugrás, akkor legyen miből fedezni.

Persze mindig vannak kivételek. Vannak olyan anyukák, akik meg tudják csinálni, hogy időrendre etetnek, nem fejnek, és mégis van elég tejük. Ők a kivételek. A legtöbb mama szervezete kifejezetten nem így működik.

Réka

mreka

Gesztenye:

Ne etetésekben gondolkozz. :) Ezt úgy tudnám legjobban érzékeltetni, hogy pelenkát sem szigorúan 3 óránként cserélsz neki, hanem ha szükség van rá, akkor. Tehát nem hagyod a kakiban 3 óráig csak azért, hogy ne kelljen többször cserélni!

A szopival ugyanígy van. Akkor kell szoptatni, mikor ő igényét jelzi, mert ő így csinál magának elég tejet. Mikor írod, hogy etetések között sírós, mi lenne ha akkor cicit kapna?

A húzogatás annak jele, hogy nem jön elég tej, vagy nem elég gyorsan a ciciből.

És hajrá! Sok szerencsét! Kiváncsi vagyok, hogy sikerül elhagyni a tápszert! Majd írd meg!

Réka

mreka

Kikocska - koszi szepen, ide is felteszem a kepet :-), irni irtam ide is :-), nem vesztem el, csak nem volt idom irni, tejet szaporitok folyamatosan :-) Misi gyönyörű!

Gabka - nagyon jók a képek!

Kép

Kép

Kép
leo50

Ezt már régóta akartam, csak nem votl rá időm. Nagyjából annyi idősen, mint most Misi, Réka picit fiatalabban, Nándi kicsit idősebben :)
kicsiréka:

Kép

kicsinándi
Kép

kicsimisi
Kép

kikocska

Kikocs: olyan mintha mind a 2 képen ugyanaz a baba lenne.Nagyon egyformák a képeken. :D

Kép

Kép
gabka7926

Kikocska: Épp a blogodat olvastam, Janka is csinál olyanokat, hogy olyan helyre néz, sőt bámul, ahol látszólag semmi nincs és nagyokat vigyorog...

Kép

Kép
sildi83

Réka!
Végeztünk a szopival, 80-at sikerült összehoznunk kemény melóval kb. 50 perc alatt.
Most nem adok neki tápszert.
Kíváncsi vagyok mi lesz!

Kép
gesztenye74

Hajrá gesztenye! :D

Drukkolok! Ha nyűgi, nyugodtan adj neki még cicit. Akár félóra múlva is.

:D :D :D

Réka

mreka

hajrá gesztenye!!!
:D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Köszi a tanácsokat!!

Megpróbálom a fürdető krémet...

Gesztenye!
Hogy áll az aranyered?? Nekem változatlanul kinn van.. :roll:

Kikocska!

tündériek a gyerkőcök és tényleg nagyon hasonlítanak egymásra!!
Örülök neki, hogy ilyen jól haladtok a tornával!!!

Tök jók a fotók minden babáról!!!Holnap én is készítek párat, meg videózni is kellene, mert röpülnek a napok.. :wink: :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok

Hajrá Gesztenye!!

Ma én ráraktam a cicire ahányszor akarta Sára, csak egy bajom volt vele, hogy olyan mintha nem lakott volna jól, mert állandóan felébredt 3/4 óra múlva, de gondolom ez így is volt, mivel kakilt és egyből cicit kért, kuszik lefelé a cicm felé.
Csak esti fürdetés előtt ami 1/2 8kor szokott lenni, fejtettem a cicimből és nem jött csak 30, persze 18:10kor evett nem tudom mennyit és utána fejtem le azt a 30.
Ilyenkor mit kell csinálni, mivel gondolom, fürdetés után lehet hogy nem lett volna elég az a mennyiség ami addig képzödőtt, természetesen a lefejt tejet amit egész éjszakátol fejtettem azt adtam neki és abból 70-t ivott meg adtam neki egy kis cicit is hog y elaludjon.
Szóval nem tudom akkor mi ajó, ha egésznap ugy van ahogy ő diktál és szintén hizik, vagy betartjuk a 3 óránkénti etetést és fejünk.

Én attól tartok hogy mikor " jól akarnak lakni " nincs annyi neki, 210, stb.

Szerinted Réka?!

Pöttök, nekünk is vannak ilyen miteszer szerüség, nekem is azt mondta a édőnő, hog y kamillázzam, a kozmetikusok is azt szokták ha valami gyulladt esetleg, vagy szárítani szeretnél.
De amugy elmulnak azt is mondta a védőnő. Nekünk nem piros, csak ott vannak.

Ti kivitéttek ma babátokat sétálni, mire el akartam indulni, olyan szél lett, hogynemigaz, nem mertem elindulni.

Kép
lili&ana

nekem is meg ált a vonalzó

Ma vagyunk 7 hetesek mindjárt, ilyenkor már átmentünk a szülöszobára, és 1óra 20perc mulva már pröszkölt Sárám

Nem semmi hogy ilyenrég volt.

Csajok annyira jó érzés anyának lenni, és annyira boldog vagyok!

Mi ujság Kocskával, már rég volt itt.

Kép
lili&ana

sziasztok.

édesek a babák.

nincs időm visszaolvasni,csak a képeket néztem meg.

Alex végre alszik nappal cici nélkül,még van,hogy 2 órát "szopik",de egyre ritkább.

fürdeni is szeret végre.

kedden már 5 kiló volt,és 57 cm.ez 1350g és 6 centi 1 hónap alatt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

olyan szépen kikerekedett :lol:

úgy néz ki Patrik ma anyuméknál alszik.még hívhatnak,hogy hozzák,bár remélem már durmol.

ja egy kérdés:

3 napig semmi bajom nem volt,már előtte 1 hétig is csak éppenhogy.ma viszont megint elkezdtem vérezni.rendes mennyiségben.lehet hogy ennyi szünet utánn is még visszajön,vagy ez lehet akár már menzesz is.?

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák :-)

Gesztenye!
Hogy álltok? Hogy bírja Luca?

Réka!
Köszi a választ! csak a "tudatos"apasztásra nem visz rá a lélek. Igazából azért fejek, mert első gyerkőm 6 hósan vavalmi sztrájba kezdett egyik napról a másikra és nem volt többt hajlandó cicizni. és a rengeteg tej 1 éves koráig kitartott. ezért gondoltam most is, hogy egy kis tarcsi jól jön, de megint ilyen sok lett... Most tanácstalan vagyok... mert miidőre eszünk pontosabban Beni nagyábból beállt 3 órára és tarja is. így olyan mintha én etteném így. és ma pont azt írtad, hogy inkább fejen ki időre etett. Most akkor szerinted mit tegyek szerinted?

Csajók!
Lehet hogy most ezért utálni fogtok, de higyétek el nekem a "túl sok" tej is lehet gond :? Elsővel i s az volt és nem akarja senki megérteni, hogy nekem 1,5-2 óra után fizikai fájdalmam van.... A bordáimnál a honom alatt mindenhol fáj ég feszül és nagyon. a kolinál hiába ment hamar az éjjeli alvás nekem akkor is kellnem kellett mikor átaludta az éjjelt, mert fejnem kellett, mert nem bírtam reggelig. Most jobb a helyzett. 5-6 órát bírok, de úgy kellek fel, hogy mindenhol fáj é slázasnak érzem magam. szóval car. Így én azt tanácsolom modjával fejetek... De ez csak az én véleményem. És ahogy Réka is írta ez egy ördöi kör.. elég nehéz kiszállni belőle...

Ja ma Beni borzasztó volt. Sőt éjjel is csak2 órát aludtunk...Nem igazán aludt pontosabban úgy aludt hogy csukva van a szeme de sír :-( Viszont ma meg volt az első mérleg mentes napunk. jó volt egész jól boldogultam. :-) Nagyon ügyi Beni egyértelművé teszi mikor kell a kaja :-)
Apa ma felajánlotta, hogy megetti benit éjfélkor így most várom a 22 hogy fejek mert különben nem tudnék aludni.... és így se tudom meddig bírom, de nagyon szeretnék egyben aludni pár órát, mert apa kezdi az éjjelt.

jaj valamit akartam, de mit?? :shock:
megyek fürcsi aztán jön az időm.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Réka!

Marcinál egyetlen biztos pont az esti fürdetés. Az nyolc órakor van és utána a vacsi. Minden más étkezés az ő ízlése szerint történik.
De általában hajnalban 3 körül ébred, utána reggel 7-8 körül, aztán délelőtt 11, délután 2 és 5-6 között újra. Így van meg a napi hat kaja. Van olyan hogy egy-két napig kevesebbet eszik, ilyenkor csökken a tej mennyisége is, aztán harmadik nap többször kér enni, és tovább próbálkozik.
Az első itthon töltött héttől eltekintve minden nap rendesen hízott 30-40 g-ot, kivétel a tegnapi és tegnapelőtti nap. De ma helyreállt a rend, megvan a plusz 30 gramm. :D

Egyébként naponta több órát ébren tölt. Nem aluszékonyabb, mint máskor.
NAgyon hasonlít a bátyjára. Sokat alszik, keveset eszik és mégis nől. Nem lesz soha Michelin baba tipus... Inkább vékony, de izmos.

Szóval én nem is aggódom inkább. Szerencsére a gyerekorvosunk sem az a tipus, aki minden miatt aggódik. :wink: (Ráadásul ő is szoptatási tanácsadó.)
Vendég

Úgy jöttem, mint mikor vártam, hogy ment e szülni valaki, hogy mizu Gesztenyével sé Lucával :D

Ildi, tegnap elfelejtettem neked írni, hogy a hasmenés legfőbb ismérve, hogy gyakran van! a hígabb kaki asszem a gripe mellékhatása lehet. Misinek volt az elején hasmenése, és az olyan volt, hogy szinte egészen beitta a pelus, olyan volt, mint egy nagyon sötétsárga pisi... Nagyon kis minimális sűrű maradt fenn a pelus felszínén, az sem mindig.
A falra vigyorgásra meg mondta valaki, hogy minden árnyéknak meg fénynek bírnak örülni ilyenkor, de akkor is ijesztő :D én általában még fényt meg árnyékot sem látok ott. Misi múltkor még heőzött is hozzá...

sziszike, ha ilyen alvás közben sírás van, próbáld meg felébreszteni. Az kizökkenti, és utána tud rendesen aludni. Ha nem sikerül, van rá homeós bogyó, mert ez egy szokásos dolog. Ha nem ébresztehető, mondjad, és megkeresem a füzetemben a szert.

Ettike, ha napokig eltart, akkor lehet a mensi, ha nem, akkor lehet, hogy visszajött egy kicsit.

Apropo, mensi, a szoptatás nem egyenlő a fogamzásgátlással :) üzeni egy apuka a bölcsiből, ahol az első szexből a hathetes után sikerült összehozni a harmadik gyereket...

liliana, fordítva kellett volna. Cicit adni, és ha nem elég, sír, a lefejtet odaadni neki pótlásnak. és szélben mi sem megyünk ki, a nagyokat sem viszem szívesen. A teraszunk csak egy oldalról nyitott, meg mózes, oda azért ki szoktam tolni.

Réka már felkelt közben, és mondta, hogy ma jó kislány lesz, elsorolta, miket fog, és miket nem fog csinálni. Festeni akar :lol: :lol: :lol: Tegnap azért nem engedtem meg nekik, mert annyira sokat nem fogadtak szót, féltem, hogy összekennek mindent majd. Réka mondat, hogy még a szavamba sem fog belevágni :D:D:D
Nándi is felkelt, szegény nem pisilt fenn apával, és a lépcsőn becsurgott. Azt hittem, az egészet kiengedte, olyan tócsa lett, meg az egész ruhája olyan lett, aztán még kb fél litert pisilt a bilibe :shock: :shock: :shock: nem csodálom, hogy nem bírta. Az egész hasa egy teli hólyag lehetett!!! :lol:
Misi meg a kendőben alszik a hasamon. Meg kell barátkoznom vele, hogy 5kor kezdődik neki a nyűgös időszak. 3-kor tettem le, és így is felkelt 5kor. Igaziból ez csak egy órával van korábban annál, mint amikor kelnnek a többiek általában, majd kitolódik, addig meg majd netezgetek hajnalban... mostantól nem bosszankodok a visszaalvással, ez az elhatározásom, hanem felkelek.

kikocska

Sziszike utálni??? Ban aki azért szenved hogy kevés van aki azért mert sok! Mit lehet tenni mások vagyunk! :)

Cat Csanád is kb úgy eszik ahogy a te Marcid, 550-nél többte 1 nap még sose evett de látszólag fejlődik, bár én eddig ha kellett ha nem 3 óránként etettem, most a héten hagyom hoyg ő keljen! Persze ha 4 órát eléri akkor keltem mindenképp!

Rakok a gmailre képeket, mert nagyon el vagyok maradva!

Gesztenye mi lett a tápszer nem adás eredménye?

Liliana nem lehet hogy avonalzó a napján vált 1 hónaposra és onnan újra méri a hetet? MAjd holnap kiderül mert nekünk holnp van kerek 1 hónap, lehet akkor majd az én vonalzóm is vált! Figyelek! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Pöttyök nekünk is vannak de egyik nap szebb másik nap csúnyább, nekem azt mondták nem kell vele foglalkozni!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Így alszanak együtt! :) Kép

És néha m,ár nem sír a fürdetés alatt!
Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Vissza: Várandósság