Új privát üzeneted érkezett!

Erika:
Bencével Ha Prev.-et használunk.. Gőzöm sincs mi az a Prev, talán a Start előtti??? :roll:

klíma:
Mi a kocsiban is használunk klímát, különben megsülnének a gyerekek. Nem kell tökig felvenni, és pl. kiszállás előtt már jó 10 perccel lekapcsoljuk. Még sosem fáztak meg emiatt. Szerintem ésszel lehet otthon is használni..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika: ezt a kettőt írta, de vaterán (vagy teszveszen?) láttam még 1-2-t

http://www.vatera.hu/nyaktamasz_nyakpar ... 14525.html

http://www.teszvesz.hu/item631815777_ku ... amasz.html

http://www.teszvesz.hu/item631635904_ba ... amasz.html

Csak nem tudom, hogy ezek jók-e (a vaterás sztem igen)? Zöldit kéne megkérdezni.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Gabi:
Cicitépés: na, akkor majd megmondom neki, hogy kicsi fiam, inkább játsszunk mást, jó? :lol:

[quote]J írta:aj, és már akartam mondani, hogy pici kiütések Koboldnak is vannak az álla körül, én arra gondolok, hogy amiatt van, hogy a szilárd kaja jobban irritálja a bőrét, mint a tejcsi vagy a tápi (jobban össze is keni magát vele). Én kaja után mindig viszem a fürdőbe arcot meg kezet mosni, mert máshogy nem tudom normálisan letakarítani.

Csak az a baj, hogy neki a szája körül egy árva pötty sincs, inkább a füleihez közelebb, meg az álla alatt.... :?

Zöldi:
[quote]h írta:a más furát nem tapasztalsz

Például?
Összegzem, mink van eddig:
1. (szerintem) gyanúsan sok kaját meghagy,
2. a kiütések az arcán ma reggelre még csúnyábbak lettek,
3. és most a popsija is tele van piros foltokkal,
4. plusz tegnap 3szor kakilt (ebből a délelőtti volt a szokásos mennyiségű-állagú, délután inkább lazább, hígabb) és ma reggelre is volt kaki (nekünk ez rekord, ennyi és ilyen gyakran már hetek óta nem volt :roll: )
5. állandóan hőemelkedése van

Úgyhogy azt hiszem, biztos, ami biztos, délután elviszem dokihoz. (gondolom úgyis vagy a fogzásra fogja, vagy majd kitalál vmit....de mindegy, így nyugisabb leszek azért)

Kubu: Jó bulizást! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bébic 2009.05.15 10:32-kor.
bébic

Aida,
csak hangosan gondolkozom, de hiszen 2008-ban még nem is kaptál gyest.
Apehnél segítenek egyébként, nem próbálod meg ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Na majd folytatom ezt az izét, most viszem Nolit kardiológiára.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bernuska: Örülök, hogy Zsófi jobban van! :lol:
És nagyon boldog névnapot a kicsi lánynak!

Kubu: Marci hogy vizslatja azt a cumisüveget, ééééédi! :lol:

Mush: Az utóbbi időben én is rászólok, de mint a falra hányt borsó....kezd már a fejemre nőni ez a kis Pocok! :lol: :wink: :P

Erika: A klímás kérdés engem is érdekelne, mondjuk nálunk a kocsiban van klíma, de eddig nem mertük bekapcsolni....

Aida: Adóbevalláshoz nem értek :( , de én is úgy tudom, BB a szakértő.
Olvastad, amit múltkor írtam albival kapcsolatban?
bébic

Óóó, látom Mági már meg is válaszolta a klímás dolgot, akkor sztem óvatosan mi is be fogjuk kapcsolni, mert így 10 perc után tocsog Babóca háta meg feje az izzadságban.... :?
bébic

klímás kérdésre válaszoltam.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Köszi.
Szerintem próbáld meg az 1-es tápit.

Gabi! Köszi, aranyos vagy, hogy keresgéltél, szerintem is a vaterás jó, csak az a katicás nekem is úgy tetszett, meg pont piros-fekete gyerekülést szeretnék venni.

Bébic! Ez nem hangzik túl jól, de szerintem a fogától is lehet! Olyankor szokott a kaki hígabb lenni és kicsipheti a popsit. Az étvágya is lehet ettől rosszabb.

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika: Köszi, én is ebben bízom. És a hőemelkedés is lehet ettől, ugye?
bébic

Erika! Szerintem ez ugyanolyan, mint a mi babakocsink!

Orsimorsi! Igen, nekünk van Debrecenben vendégházunk! :wink:

zsebi_baba

Zsebi,
Köszi a babakocsis infót, rágom még egy kicsit, aztán aug-ig csak találok valami jót.

Erika,
Mekkora show lenne ha mi is Herceghalomra költöznénk, anyám tutira belebetegedne, tegyük fel elmegy a húgomat meglátogatni és milyen kellemetlen hogy hozzánk nem jönne el. Haha.
Nagyon király a babakocsid, biztosan élőben is az lesz. Majd számolj be róla ha kipróbáltad.
Én már most használom a klímát az autóban, ki se bírnám anélkül. Mértékkel, szépen és időben lekapcsolom mielőtt megérkeznénk a célállomáshoz.
Ja és a lakásban is be fogom kapcsolni, majd keresünk valami Marcikímélő üzemmódot.

Orsi,
Ezek szerint már volt 3-as találatotok ? Nah az jó bemelegítés az 5-öshöz.

Gabi,
Rendi Kobold h így segít porszívózni, beszélhetne Marcival is hogy ő is szálljon be az ilyen bulikba. Most is hallom hogy püföli a zsiráfot, én meg készítem a kajáját. Ja igen akkor hogyan is tudok írni ? Hát úgy h már csak melegszik.

A helyzet az hogy autós közlekedésre gondoltam. Persze ha lenne P+R és normál közlekedési lehetőség Pesten belül.... de akkor sem, a rózsadomb csücskén a hármas határhegynél dolgozom úgyhogy mindenképpen autóval kell h közlekedjek.

Szerintetek az gáz hogy tervezzük (inkább én tervezem) h angolul beszélek Marcikához ?

Bébic,
Orvos, főleg h jön a hétvége…

Írtam korábban h Marci óramű pontossággal elintézi a kakit, volt ez így az elmúlt 4,2 hónapban.
3 napja napi 3x kakil !!!!!! Úristen mi van itt ? Rájött a gyerek h spórolni akarok a pelenkákon ? :?: :twisted: :roll: :lol:

kubuspace

Kubu: Jaja, pont emiatt gondoltam én is, hogy azé' kukkantson már rá a doki, ki tudja... :roll:
Kicsi fiadnak meg egészségére! :lol: :lol:
Szerintem nem baj, ha angolul is beszélsz hozzá, de bizti van erről a neten is infó, hogy hogyan, mikor, mennyire, stb. érdemes.
Most látom, új vonalzó? :lol: Nagyon jó! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bébic 2009.05.15 11:01-kor.
bébic

Bébic,
helyes menjetek csak el a dokihoz.
..
én mindjárt felkötöm magam, sikerült 20-at ennie, ÁÁÁÁ hát ilyen nincs, és kiütötte a kezemből az üveget.
Legutóbb 8.45-kor evett 90-et. Hát ettől csuda h nem hízik.
Igen igen ma reggel csináltam új vonalzót. Amíg vártam h jöjjön valaki a fórumra :D

kubuspace

Nah,
akkor futok egy kört a porszívóval mielőtt megeresztenék egy kád vizet és belecsobbannék. :D

kubuspace

Bébic! A hőemelkedés is lehet a fogtól.

Zsebi! Akkor megnyugodtam! Már alig várom, hogy megkapjam csak kicsit macerás.

Kubu! Szerintem jó hely, bár vannak nem túl jó dolgok.
Pont most forgatnak valami reklám filmet a faluról.
A húgoddal semmi baja anyukádnak csak veled???

Kép
Kép
Kép
erika26

Vele semmi bajuk, mert ő rendszeresen hazajár, segít ha kell. (pedig van anyámnak takkernője is) ő olyan szorgalmas, okos, szép, szófogadó. 1xűen azt nem tudják elfogadni hogy kiálltam a sorból és nem engedem h dirigáljanak.
Van egy demagóg világképük, látásmódjuk, amivel semmi baj mert én akkor is szeretem őket és ők a szüleim.
De szomorú ha a gyerek rájön h a szülő nem őszinte vele....
Most olvasom Ross Campbell szülői hivatás c könyvét, szomorú szembesülni olyan tényekkel amit ők értek el nálam, vagy ahogy ők olykor hibásan neveltek. És hát ja ezen már 35 évesen változtatni oly nehéz.
szóval szerintem a hugi addig jó amíg nem adja el a lakását és száll be a sráccal a közös építkezésbe.... na majd biztosan akkor jönnek az ősök h kislányom... hát vésztartalékot azért kellene tartanod (mert mi van akkor ha elválsz).
Ja apám a héten jelentette be h már egyeztetett az ügyvédjével és kivesznek a családi vállalkozásból..
anyuval anyák napja óta nem beszéltem, akkor elküldött oda ahova még sosem, apuval azért hetente beszélek...
és akkor kérdezi tőlem 2 napja h mikor megyek hozzájuk, mert ugyebár a kapu nyitvaáll..... mondom a vizsgaidőszak előtt mennyiszer szerettem volna elmenni... de a válasz mindig az volt h most nem érünk rá, fürdeni megyünk, utazunk, dolgunk van stb. stb.
felfoghatatlan h nekem be kell jelentkeznem a szüleimhez
erre mondom neki h most nem érek rá mert tanulok, válasz: fél óra alatt lent lehetnél a pályán nálunk...
annyira gáz
bocs h megint sok voltam
kegyetlenül megvisel nap mint nap

kubuspace

fájt h amikor évekkel ezelőtt elvetéltem akkor sem jöttek be hozzám a kórházba
fáj h nyáron amikor kórházban voltam (tőlük 30 percre) nem jöttek meglátogatni
fáj h lenéz anyám minket a többdipis férjemet sz..baveszi, félti a pénzét pedig az életben én 1x nem mentem oda hozzájuk h adjanak pénzt... soha nem kértem...
mindent kritizál és a legjobb h elkezdett valótlan dolgokat híresztelni nap mint nap olyanokat h sírni tudnék tőle, de most én is eldöntöttem h gonosz leszek...
egy ismerősömmel közös fodrászhoz járnak, nos rövidesen egy házavatón találkozni fogok az ismerőssel és ha megkérdezi h mi van kifakadok... gondolom ő úgyis továbbmondja a fodrinak... akihez nagggyon nagggyon sokan járnak
és hát egy faluban azért gyorsan terjednek a hírek

kubuspace

Kubu: Szegénykém, sajnálom! :( :( Én nem tudom felfogni, miért viselkednek így emberek, szülők. Főleg, hogy tesóddal meg normálisan kommunikálnak....

Pocokmanóm nagyon belejött ebbe a forgolászásba, ma már harmadszor fordul hátról hasra, láthatóan kezdi élvezni. :lol: :lol: :lol: :P (az előbb csendben kifigyeltem, most már tudom, hogyan csinálja :D )
bébic

Kubu: Sajnálom. Nem is értem. Annyit azért én is elmondok, hogy anyósom több mint két hónapja nem volt nálunk. :shock: Nem jön megnézni a gyereket, nem érdekli, nem hoz semmit. Van, hogy fent jár Pesten, az mégsem fér bele, hogy megnézze az egyetlen unokáját. Aztán három hete amikor fent volt és a két fiával elment ebédelni, odamentem Domival, gondoltam meglepjük, és legalább látja fél órára. Erre hozzám sem szólt, nem kérdezett semmit. Sőt....tudom, hülyén hangzik, de úgy éreztem, zavarunk. Zavarom őt a két fiával. Mert az a hármas egység, és se ki se be. Még Dominak sem. Az, hogy amikor hozzánk jött rám se néz, csak hol van a gyerek, rendben, engem nem kedvel, aztán kész. De most már Domit sem látogatja. Nagyon szarul esik. Haragszom. Az egyetlen dolog, amiért valaha is úgy gondoltam, hogy nem fog működni a házasságom, az ő. A fiát pedig úgy nevelte, hogy vele kapcsolatban totál vak. Amit ő csinál, az mindig megbocsátható, az nem bántó. Hiszen ő ilyen és kész. Az, hogy nem köszön, kit érdekel, hogy nem érdeklődik, hogy kb. leszart a terhességem alatt, ki a f...t érdekel. Hiszen ő ilyen és őt így kell elfogadni. Punktum.

Kép
mannababoca

[quote]H írta:ol vetted a 25896 db kendőt ?

Kubu! Fele túrkálós, fele anyagmaradék beszegve. Óccsó nő vagyok.

A 3 kereküeket lehet a legkevésbé lekicsinyíteni összecsukásilag.

Kép
zölddisznó

Ti hogyan tisztítjátok a gyerek játékait? Emlékszem a mosható cuccokról volt szó már, de pl. ilyet hogy rágóka? Vagy a műanyag biszbaszokat, amit ugye nem tesz az ember mosógépbe? Vagy ami elemes?
bébic

[quote]N írta:álunk is ez a nyaralós gond: a 13 kilós babakocsink a csomagtartó több, mint felét elfoglalja. Plusz utazóágy és kb. tele a verda. Mi majd csak fürdőrucit viszünk.

Berni! Menjetek nudista helyre, és akkor nem kell fürdőruci. Mennyi helyet spórolnátok vele! :)

Kép
zölddisznó

Kubu! Hauck szerintem tökéletes választás. még van 5 órád! Hajrá! Nekem eddig az ilyen típusú kocsim a kedvenc. Túrázni kváló!

Kép
zölddisznó

[quote]z írta:oldi, vennel es kuldenel nekem 1-2 kendot? majd utal anyum.

Persze Musi! Turkálós is jó? Meg varrni is tudok sec perc alatt. Milyen színeket? Mintásat, egyszínűt?
Anyud címére küldjem?

Kép
zölddisznó

hahó

kiütés: nekünk is van most pár napja a nyakán füle körül én arra gondolok h az izzadás melegtől

Kép
andy30

Zöldi,
behaltam a fürdőrucis megjegyzéstől....

figy azt mondod jó a hauck, de akkor mégsem mert nem csukható össze kicsire, akkor uaott vagyok mint a mostanival, jól gondolom ?

kubuspace

Gabi! Nyaktámaszok engedélyezve!

Kép
zölddisznó

Bébic! Tesóm most nem elérhtő :( Szerintem lássa doki!

Kép
zölddisznó

Zöldi: Drága vagy, azért nagyon köszönöm! Pussz!
Délután viszem dokihoz, hétvége is jön, meg aztán kituggya, mifene kórság ez....
bébic

Lyndee!
te mennyi öszilét ittál ahhoz, hogy kismanódnál rendezödtek a kaki gondok???
Èn most vettem, de tele van cukorral. Ha megiszok napi egy dobozzal megint tehén leszek! :evil: :cry:

Hát nem tudom ez normális e, de heti 1 max 2kakija van Vinzentnek. A héten hétfön volt, az is glicerines kúptól,azóta semmi. :roll: :roll: Ja és már vagy másfél hete csak szopizik,nincs püré. Lehetséges, hogy csak úgy megváltozik a kakilási szokás?? Azelött minden nap volt neki!!!! :shock: :shock: :?:

Bébic!
Jobbulást Àkosnak, remélem rendbe jön!!!
A müanyag cuccokat simán forró víz alatt mosom, esetleg kis mosogatószer, aztán jól leöblítve! :wink:
susy75

Helló Csajok!

Először is mindenkinek nagyon köszönjük a névnapi jókiviket! :-D Átadtam az ünnepeltnek.

Ma délelőtt spontán ránk rontott a védőnéni. :evil: Na mondjuk előtte 20 perccel telefonált, hogy jönne. Okoskodott egy kicsit, megállapította, hogy Zsófi nagyon ügyes, okos és szép gyerek, aztán elment. :-D

Orsi!
Köszi a fülfájós leírást! Remélem nem fajul el nálunk a helyzet. Védőnéni azt mondta, amíg fehér a trutyi, ami az orrából jön, addig nincs felülfertőződve.

Klíma: Én az autóban használom. Sajna a házban nincs, mi is meg fogunk sülni a tetőtérben. És itt is sok a kutya. :-(

Aida!
A mi könyvelőnk csak azokat az összegeket tüntette fel a bevallásban, amiket 2008.-ban kaptam. Így hiába kaptam már decemberre TGYÁS-t, azt januárban utalták, így azt majd 2009.-ben vallom be. Most a táppénzt tüntette csak fel.

Zöldi!
Nudis ötlet: :twisted:

Kubu!
Nagyon sajnálom, hogy anyukáddal ilyen rossz a viszonyod! Én el sem tudom képzelni, hogy fajulhat el idáig egy anya-lánya kapcsolat! :-(

Kép
Kép
lbernuska

Manna!
Anyósod se semmi egy nő! De látod, az sem jó, ha megy hozzátok, meg az sem, ha nem. :-D Mindegyikkel csak bosszant téged. Viccet félretéve, sajnálom, hogy ilyen rossz a viszonyotok!

Bébic!
Ákinak jobbulást! Játék tisztítás: plüssök mosógépbe, műanyagok forró víz alatt folyékony szappannal. Ami meg zenél, az marad úgy és kész. Egy kis kosz nem árt. Szerintem. :-D

Aida!
Drukk a kardiológiához! Majd írd meg, mi volt!

Kép
Kép
lbernuska

És mert ma Zsófinak névnapja van, néhány aktuális fotó:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
lbernuska

Berni:
Zsófi gyönyörű csajszi :) A labdás kép tuti :)

zöldi:
A HA Prev. mit takar egytápszernél? Úgy értem mi a különbség a Start és a Prev. között??? Tudsz erről valamit? Vagy esetleg tesód? :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi!
Tényleg nagyon édi a kendö. Ha lányom lenne én is varratnék veled! :lol: :lol: :lol:
Most én is keresek Vininek olyat,mint ami Kubu Marciján van,de nem talátam itt méretben és színbenis jót. :(

Bernuska!
Szépsége kis csajszi, és boldog névnapot Neki!!! :P :P :P
susy75

Sszus, ez az Elike mindenhol spammel? :?

Megjöttünk a kardiológiáról, minden rendben, ártalmatlan csecsemőkori szívzörej, de azért lesz 1 évesen egy kontroll.

Közben meg kicsit gördül jobban már ez az adóbevallás, szerencsére mégsem kell 70ezer Ft-ot fizetnem :D sőt még ők jönnek nekem 11ezer Ft-tal. 8) Már csak az nem tiszta, hogy az idén kapott, de decemberre szóló GYES-t v. családit miért ne kéne bevallanom!? Hiszen a 2008. decemberi fizetés is -ált. esetben- 2009. januárjában jön mégis bevallja az ember.. :roll: Na majd erre még rákérdek vhol.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida,
örülök h minden rendben van.

a lényeg h én is sokáig nem adtam le pont emiatt a bevallásomat.
Nálam a következő volt.
November 1-ig munka, november 1-től táppénz dec 22-ig, dec 23-tól pedig tgyás.
Abban az esetben ha január 15-ig kp kifizetést kaptam volna az OEP-től (tgyás, csp) akkor lenne mit bevallani, de mivel nem volt ilyen hiszen mivel a szerkezet lassan műxik szerintem nálad is csak február elején esetleg január végén volt az első kifizetés.
Mert érted az előző évet valahol le kell tudni zárni, ergo 2 hét az új évből bőven elég arra, ha addig nem volt pénzforgalom akkor az a következő évet terheli.
Illetve gondolom az OEP-től is csak olyan papírod van ami max a szülésig bezárólag ad a tp-ről igazolást 2008-ra.
Nos neked, nekem ezért így addig tart a 2008.

kubuspace

illetve ha jól sejtem oep nem adott ki igazolást a tgyás decemberi kifzetésről, hiszen azt majd az ezévihez adja.

kubuspace

még annyi h a dec fizit is megkapod jan 1-2-3 napjaiban és az persze természetesen a előző évet terheli még

kubuspace

gyors update, verejtékkel ugyan de megettük a 200-at. Ez marha nagy teljesítmény így délután 3-kor. előre látom milyen szar éjszakánk lesz 8)

kubuspace

Tehát amit jan. 12-ig kaptam még 2008-ra vonatkozóan azt kell bevallanom idén? Köszi, tiszta sor most már!! :D :lol:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

szerintem igen, nekem ezt mondta a cég könyvelője, mert én is vártam vártam vártam. Egyéb esetben már rég leadtam volna a bevallást, mert azt hittem a 2008 uccsó hetét érintő cuccokat is küldik de azt nem, mivel a hozzátartozó fizetés csak februárban realizálódott.
nekem az apukám csinálja a bevallásomat, és ő sem akarta elhinni, de mostmár belátta és leadtuk így az adóbevallást, hiszen már május van és ha még addig nem érkezett semmi akkor ezután sem fog.
Ne feledd csak azok a papírok alapján tudod elkészíteni amit a mhely, oep elküldött.
Úgyh igen de ha gondolod rákérdezek a cégemnél

kubuspace

De Kubu, várjunk.. Én márciusban kaptam gyes-t viszont papír jött lóra és megvan h mennyi vonatkozik decemberre.. Akkor megint elbizonytalanodtam. :lol:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

lehet h már kérdeztem de Te miért gyest kaptál ?

kubuspace

A gyes-ről csp-ról a MÁK-tól kell az igazolás, mert azt ők adják...
De ez részletkérdés, csak hasogatom a szőrszálat :lol:
Lényeg, hogy szerintem nem az számít, mikorra vonatkozik, hanem hogy a konkrét kifizetés mikor történt.
Pölö nekem nem kellett a tgyást se bevallani, mert februárban jött az összes, és az igazolást is úgy adták ki róla, hogy a 2009-es bevalláshoz, de 2008-ra vonatkoztatva. Én is belekeveredtem, de a könyvelő felhomályolt a cégnél...

Kép

Kép
gabilany79

Kubu, diákprogramozó voltam, mint utólag kiderült ezután sajnos nem jár a GYED.. :evil: most aztán sz*phatok egyedül, gyerekkel havi 40-ből...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

bakker, így gáz, ha gondolod megkérdezhetem a kollégámat a 7végén, de ahhoz kellenek pontos adatok (nem összeg) hanem időpontok stb.

vagy

Az APEH Contact Centere hétfőtől csütörtökig 8.30-16 óráig, pénteken 8.30-13.30 óráig tart nyitva
kék szám (mobilhálózatból is hívható)

40/42-42-42

kubuspace

Köszi, de közben eszembe jutott, hogy nővérem sógornője foglalkozik ilyesmivel :) amint sikerül elérni nővéremet, talán választ kaphatok a még felmerült kérdésekre. :) Köszi szépen!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Berni - nagyon édes a kis névnapos! Meg a közös kép is szupi! Boldog névnapot kívánunk mi is Pankával!

Én nem variáltam túl ezt a dolgot a bevallással, azt írtam be, ami az oepes igazoláson volt, ami csak táppénz volt, de az se teljes, mert a dec-i pár nap már nem volt rajta. Remélem, jó lesz.

Kubu - szerintem nem jó, ha angolul beszélsz a bébihez, mivel nem anyanyelved. Vegyes pároknál, mint Musiék v. Suzyék, az más, ott is az a helyes, ha mindenki az anyanyelvén beszél hozzá - én így tudom. De ha ezt "mesterségesen" akarod "leutánozni" zavart kelthet a gyerekben, mert úgy sem fogsz mindig minden körülmény között angolul beszélni, (pl veszély helyzetben biztos nem), és ez összezavarhatja.
Persze később, ha már elsajátította az anyanyelvét, akkor már gondolm, nem gáz.

Kép
trombibébi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?