Új privát üzeneted érkezett!

Bandika,
küldtem.
20140901102739
 
 


Kata,
igazad van a váltással kapcsolatban.Nálunk az egyik óvónő ha reggeles,akkor csak ebédig van,a másik marad zárásig,a dajka napi 8 órát dolgozik.

Erika,
a barátnőm kislánya lassan motorozik és megáll,ha szólnak neki!Akkor mivel a fiaim az eleven kategóriába tartoznak,hiába várok erre?

Hajni,
az ovis törvényeket nem ismerem,nem tudom,hogy mennyi a max.csoportlétszám.A bölcsis létszámot is mindig túllépik!
Apa az autóiparban dolgozik már 11 éve!Szerencsére most van munkájuk!

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok

Aanda
szerintem IGEN, legalábbis 1 darabig biztos, de nálunk tuti
sokszor irigylem azokat a szülőket akiknek ilyen szófogadó gyerekük van (mint a barátnőd kislánya), mert nekünk egyiksem az :cry:
de mi apjukkal azért reménykedünk, hogy lesz jobb is :lol:

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

 
 

Hali!

Sikerült egy sos uh-ot kiharcolni az istenhegyin: Blankánk lesz és sehol nincs semmi, ami nem odavaló! :D Pár nappal kisebb a koránál, de minden rendben van. Méhszájat nem tudta megnézni uh-gal, mert már lent van a feje.

Wish,
bpd: 77,8 mm, súly: 1460 g (tudtam, hogy nincs 1600 g )

Amit még le kell írnom: megkérdeztem most a fiam, hogy vacsorára dinnyét kér vagy pizzát. Ő a teljes kiőrlésű abonettet választotta. :D Majd dinnyét evett utána! :D És bármit eszik, eteti a pici babát is, mindig tuszkolja a hasamhoz a kajáit - remélem, erről majd azért leszokik... :roll:
20140901102739
 
 


Sziasztok,

Lenne egy hülye kérdésem...szerintetek a vastabletta okozhat orrvérzést ??
Nekem nem szokott vérezni, és a vérnyomásom is tök alacsony mégis az elmult napokban tobbszor is elofurdult hogy orrfujasnal verzik az orrom....
Utoljara akkor volt ilyenem, mikor még a lombik elott az inszemekre jártam és több hónapon keresztül szedtem Elevitet....de most csak az elso 3 hónapban szedtem, tehat mar marcius közepen lealltam vele, azota csak vasat szedek.....de elvileg a vasam meg mindig olyan alacsony hogy azt nem akarom abbahagyni... vagy lehet hogy nem is ettől van ??

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Hajni
örülök, hogy Blanka Blanka maradt!

csajok, olyan büszke vagyok Zalánra! 2 nagy dolog történt:
- kérdése reggel: apa, mit csinálsz? így, ragozva!!!
- életében először belepisilt a bilibe!!! eszembe nem jutott volna pont most ilyennel zargatni, de kérte, odaadtam, éééés belepisilt!!!
látjátok, pedig mit ijesztgettek, hogy majd visszafejlődik a tesó miatt

Boldizsárnak meg az éjszakája volt tutko: fél 8 után csak 1kor meg 4kor szopizott, és azonnal visszaaludt. Pihentem egy nagyot végre!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kriszta,
szerintem csak a terhesség miatti vérbőség az, ami miatt vérzik az orrod. A tesómnak is sokat vérzett, neki a doki vasat és Mg-ot mondott rá.

Emma,
nagyon ügyi fiaid vannak! :D

Wish,
hogy vagy? dokinál mi volt? Fekvést hogy bírod? Én elég nehezen, mindenem fáj... Bár én sokat csalok, nem fekszem mindig, hanem ülök, viszont Olivért szinte egyáltalán nem emelgetem. Nem hiányolja, nagyon rendi! :D
20140901102739
 
 


Hajni :D
a méhszájnak az ülés a legrosszabb, rosszabb, mint az állás, mert összenyomod a hasad és még jobban terheli.

Emma :D
ügyesek a fiaid!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nemááááá! :( Pedig olyan büszke vagyok magunkra, hogy nem emelgetem.... :roll: Még a hétvégi Kolpingot is lemondtam, majd elmegyünk ősszel!
20140901102739
 
 


Hajni! :twisted: Má' írtam, hogy ne ücsörögj, hanem feküggyé!!! Olivér nagyon ügyes!

Emma! De jó, hogy ilyen jól alakul minden! Ha beindult a tej, akkor nyugodt lehetsz, én szétidegeskedtem magam, mert nagyon nem akart. :oops: Ahhoz képest elég jól sikerült...

Orsi! Én oooolyan hálás vagyok neked a BHRG miatt! Ma voltunk megint és úgy feltöltekezem ott! Nem csodálom, hogy Levi is imádott menni tornázni! És képzeld, Bálint rajzolt ma ott egy emberkét, Márta néni el volt hülve (én is, elhiheted), még meg is mutatta a rajzot a többieknek! És ahogy rajzolta Bálint, szépen mondta, hogy feje, szeme, szája, haja - itt már közbeszólt Márta néni, hogy nyaka? - Bálint meg rajzolta tovább, aztán keze... Sajnos a következő színnel összefirkálta, de azért elteszem, mert nem is szoktam neki embert rajzolni, de Ő így is tud. :lol:

dkata
 
 


Kata :D :D :D :D
mikor voltatok ma ott?
ügyes Bálint nagyon!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


11.30-ra mentünk, voltak előttünk ilyen kicsik tornázni, sasoltam, ott vagy-e... :lol:

dkata
 
 


mi a 10-10.45iges csoportban vagyunk, mert a fiúknak 9-10ig van és egyből utána Lili.
akkor pont elkerültük egymást

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, kár, pedig szívesen találkoztam volna veletek! :lol:

Csajok, megint jól jönne, 1-2 tanács: ma bekuncsorogtam magunkat (Bálintot) egy szemészhez, mert tegnap is piros volt a szeme, de mára szinte bevérzett... Allergiás, amit gyanítottam is, mert betaknyosodik hirtelen, meg könnyezik a szeme (egyébként nekem is). Eddig úgy voltam vele, nem szükséges megszúratni, úgyse tudok mit kezdeni az eredménnyel. De most ebben nem vagyok olyan biztos, mert mi van, ha parlagfűre is allergiás, én meg majd bepróbálkozom nála a dinnyével. Vagy egy ismerősömnek kiderült, hogy laktózra allergiás, és ez felnőtt fejjel derült ki... Most akkor keressek allergológust? Vagy mit csináljak?

dkata
 
 


Kata :D
a laktózintolerancia nem okoz szemviszketést, hasmenés és egyéb tünetei vannak, nem a klasszikus allergiás reakció.
A keresztallegének pedig problémát okozHATnak, de ez sem 100%
pl. mindkét parlagfű all. családtagom vígan tonnaszámra eszi a dinnyét.

Allergiavizsgálatnak sok értelme nincs, mert 6-8 éves kor alatt abszolút megbízhatatlan. Még a bőrpróba sem 100%os anyu szerint

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, szemész is ezt mondta, mikor kérdeztem, érdemes lenne-e... azt mondta, lehet, hogy semmi se derülne ki. Én pl. semmire sem vagyok allergiás állítólag, de most nekem is ég a szemem, mint Bálintnak, és a legtöbb parfümöt, sprayt nem tudom használni, mert ahová fújom, ott szétvakarom a bőrömet, ezért csak a hajamra tehetem azt sem mindenfélét.
Akkor nem is kell megmutatni senkinek? Gondoltam megkérdezem a gyerekorvost... ezt a szemcseppet is most majd mindig írassam fel neki és folyamatosan csepegtessem? Azért jó lenne, ha valaki felhomályosítana, mert talán orrcsepp is kellene, mert be is taknyosodik...

dkata
 
 


No, most felhívtam a gyerekorvost, aszonta, vigyem el allergia vizsgálatra, hátha kell neki szájon át szedhető gyógyszer. Ad beutalót, vagy van magánrendelés... akkor most? Mert csak úgy nem ad gyógyszert most, mert akkor az allergia teszt nem lesz jó.
Jól elvagyok itt ma is magammal... :cry:

dkata
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen jártam felétek, igaz néha-néha olvastalak Benneteket. :oops:

Emmának szívből gratulálok Boldizsár megszületéséhez, sok tejecskét és nyugodt éjszakákat! :lol: :lol: :lol:

Szóval azért jöttem most elsősorban, hogy megosszam veletek tapasztalataimat. Tudom, hogy sokan bhrg-re jártok, szerintem még mi is el fogunk oda jutni, legalábbis feltett szándékom és amiket írtok ill. amit Orsi személyesen már mesélt biztos vagyok benne, hogy egy szuper módszer. Mi végülis más úton-módon a Pető Intézetbe jutottunk el - előzménye a dolgoknak, hogy 8 hónapig jártunk Dévényre, márciusban amikor Dani 17 hónapos volt abbahagytuk, nem láttam már értelmét. A fiam egyébként mindent későn csinált pl. 13 hónaposan állt fel először, 16 hónaposan kezdett bútorok mellett járni. - Szóval eljutottunk a Pető Intézetbe, én korábban abban a tévhitben éltem, hogy ott kizárólag mozgássérültekkel foglalkoznak, de NEM, nagyon jó korai fejlesztő programjaik vannak. Egy ingyenes állapotfelmérés után osztottak be minket egy csoportba, mi hetente egy alkalommal mentünk csoportfoglalkozásra, kb. 5-6 gyerköc van egy csoportban, a fejlesztés csak játékos formában, "játékeszközökkel" történik, két órán keresztül tart a foglalkozás közben közös tízórai van. A foglalkozásokat konduktor tartja, de a gyerekkel igazából szinte csak a szülők "érintkeznek". Vagyis mi fogjuk a lábát, kezét vagy a játékot. (Nálunk ez nagyon fontos volt, mert Dani nem tűri, hogy idegen macerálja fizikálisan, szerintem ez sajnos a Dévény negatív hatása.) Szóval a gyerekem három foglalkozás után múlt héten 19 hónaposan - ezzel mondjuk az ismerettségi körünkben negatív rekordot döntöttünk - önállón el kezdett járni. :D Nem azt mondom, hogy csak a Pető miatt, de úgy gondolom ők is hozzájárultak. Ja és egy foglalkozás 900 Ft, de van akit szakorvos küld, annak tb támogatott.
Mindezt azért írtam le, mert szerintem jó tudni erről a lehetőségről is, korai fejlesztésben tényleg nagyon jók, én ott kb. 10-22 hónapos gyerekekkel találkoztam, a csoportunkban volt egy 14 hónapos kisfiú, aki az első foglalkozáson az egyik játék során állt fel életében először.

Kb ennyit szerettem volna ezzel kapcsolatban, kicsit hosszú lettem. :oops:


Kata, én parlagfű allergiás vagyok és sajnos nem bírom a dinnyét, vagyi s bírnám én és szeretném, de ha eszek belőle utána nagyon nem jó a hasam. :cry:

Kép
jud71
 
 


Hajni :)
Ügyes vagy, hogy nem emelgeted Olivért. Én sem fekszem folyamatosan, de az ülést kerülöm, inkább félfekvőben vagyok, amikor nem fekszem. Sok párna kell.
A méhszájam hál istennek nem változott, továbbra is 2100-es. Viszont elhűltem, amikor mondta a dokim, hogy akkor három hét múlva még itt, aztán rá három hétre már CTG-re menjek a kórházba. Így ütemezve nincs túl messze a vége.
Tervezgetem is a gyerekszobát, most már lassan meg kell venni a bútorokat, hogy minden kész legyen időre.
Amúgy nekem nem is a fekvés a legrosszabb, hanem hogy csak akkor mozdul(hat)ok ki, ha valamiért muszáj.

Kata :)
Sajnálom az allergiát, sajnos nem tudok benne tanácsot adni.
Milyen gyakran mentek BHRG-re?
Lassan Balázs is elkezd végre beszélni, már olyanokat is mond, hogy "inni víz". Jó, egy idegen nem értené meg mert kb "nyenyi biz"-nek hallani, de azért fejlődünk :) Most már a mondókákban mondja a szavakat, amiket tud és a dalokat is úgy kell énekelni, hogy meg kell várni, hogy ő "énekelje" bele amit tud :)

Emma :)
Ügyesek a fiúk :)

wish
 
 


Wish, tök jó, hogy nem változott a méhnyak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ügyesen fexel, csak így tovább, tényleg nincs messze már a vége, olyan izgi! Van már név?
BHRG: Elvileg úgy van tervezve, hogy 3 darab 8 hetes tornasort fogunk végigcsinálni, pont azért, mert a barátnőm, aki úszóedző, BHRG-s továbbképzésre jár, és azt remélem, ősztől beindít itt egy vizes csoportot, amit látogatni szeretnénk. Most 4 hetente megyünk, egyszer kapjuk az új sort, másszor kontroll, megnézik, hogyan megy a torna, mit kell korrigálni. Most vagyunk pont a felénél, tegnapi jelentés az, hogy Bálintnál nincs nagy gond és csoportérett, de ezt végigcsináljuk, hogy folyamatában maradjanak a dolgok (és a szeme is javulhat). Balázs is milyen ügyesen beszél már! Nekem anyukám mondta ma, hogy milyen tisztán beszél Bálint (nem az az agyondicsérgetős fajta, mindig csak a kifogásokat hallom, meg is lepődtem).Most a Forma 1 közvetítése a kedvencem: "Pijos... fehéj.... pijos, fehéj, fojog a kekeje (kereke), vezet, pijos, fehéj, ajjjajjjj....(előzésnél)". És a férjem kedvenc mondata Bálinttól: "Ez kuki, apájé." :lol: :lol: :lol:
És egyébként 3 hónapja még tényleg nem szólt egy mukkot se. Tudom, mindenki azt mondja erre, hogy nem tudhatom, torna nélkül hol tartana, lehet hogy ugyanitt. De én meg ezzel úgy vagyok, hogy BIZTOS vagyok benne, hogy segített, és abban is, hogy ha csak a kettőnk kapcsolata erősödik a torna által, és a gyerek ügyesedik a feladatokon, már nyertünk (de tényleg sokkal több van e mögött, amiért mint írtam Orsinak, tényleg hálás vagyok).

Hajni, vegyél példát Wishről, és pihengess, Blanka érkezése után úgyse lesz módod! :lol:

dkata
 
 


Kata,
Nem tudom sajna én se, hogy mikortól érdemes nézni az allergiát. Nekem csinálták úgy is, hogy csak megkarcolták a bőrfelszínt, nem pedig tűvel fölhasították. De elég rég volt, nem tudom, milyenek a mostani módszerek.
Szerintem se árt a torna, az biztos, még ha nem is használ. Bár én tényleg hiszek benne. Tegnap éjjel volt a tv2-n egy műsor, ahol értelmi- és mozgássérült gyerekekkel foglalkoztak, ott is pont azt mondták el, amit Orsi írt még anno, hogy ugyanazok az idegpályák felelősek az írásért, olvasásért, amit mozgásterápiával lehet fejleszteni. A nehezen kezelhetőség meg a hiperaktivitás is így kordában tartható, sőt javítható. Érdekes volt.

Jud,
én is sok jót hallottam a Pető Intézetről. Örülök, hogy Dani elindult, gratulálok!

Wish,
akkor tényleg nagyon ügyesen betarthatsz mindent, ha így stagnál a méhszájad! Én azért még nem mondok le egy kis sétáról, remélem, hogy ennyit azért csak bírok még... :roll: Én is már számolom vissza a napokat, azért az a max. 56 elég kevésnek tűnik (a császár miatt )... Bár én most már egyre jobban várom, na nem a szülést, hanem Blankát!:D Tényleg, most már elárulhatod a neveteket! :D
20140901102739
 
 


Kata :)
Biztos, hogy segített a BHRG. Persze anélkül is valószínűleg elkezdett volna beszélni, de nem mindegy mikor.
Mi a Pöttöm Pankába járunk fejlesztésre (azaz holnap megy Bali utoljára, mert most nagyon nehéz megoldani, hogy tudjon menni :( ) és én is látom, hogy használ neki. Ott kb húsz percig mozgásos gyakorlatok vannak (pl. akadálypálya), aztán 20 perc játékos fejlesztés és 20 perc kreatívkodás.
A BHRG-t nem tudtuk megoldani. Akkor volt a terhesség eleje és véreztem, a vizes csoportot ez kizárta, sima tornára meg délutánra tudtak volna minket akkor betenni, de akkor Balázs alszik.

Hajni :)
Azért legalább két naponta én is elmegyek itthonról, kell is annyi mozgás, csak jó lenne sokkal többet kinn lenni. A héten is kedden vércukor ellenőrzésen voltam, tegnap dokinál, ma megyek a háziorvoshoz a táppénzes papíromért, holnap meg le kellene mennem a védőnőhöz, meg szemészetre is kell mennem valamikor, meg a gyerekbútorokat is el kell menni megvenni, de ez mind a muszáj kategória. Csak úgy sétálni nem megyek le. Punnyadt is vagyok egyébként, hamar elfáradok :(
Akartam már kérdezni, hogy Olivért simán szülted, nem? Most miért akarsz császárt?

Nevünk még mindig nincs, amint sikerül megegyezni valamiben meg fogom írni.

wish
 
 


Wish,
Olivér is császárral lett, ráadásul pont azért, mert nem tágultam. 7 óra vajúdás után 1 perces fájásokkal fél ujjnyira voltam nyitva, már kezdett gyengülni a szívhang is. Nem tudott beforogni a feje vmiért, a víz is mekóniumos volt, úgyhogy hálát adok a sorsnak, hogy nem lett baja. Most meg kicsit kényelemből is tervezzük. :oops: Egyébként pont nem számítottam arra, hogy esetleg idő előtt fogok tágulni.
Én is elég fáradékony vagyok, bár amióta szedem a vasat jobb. A bútort már megrendeltétek? A miénkre majdnem 2 hónapot vártunk... Milyen lesz?

Lányok, Olivérnek megy a hasa. Mi a legjobb rá?
20140901102739
 
 


Hajni

Hipp ORS 200 ivólé jó hasmenésre.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni :)
Akkor rosszul emlékeztem, így már értem. Balázs is császáros volt, de én szeretnék most rendesen szülni.
Bútort még csak kinéztem kb, majd hétvégén rendeljük meg, meg jövő héten. Még méricskélek egy kicsit, hogy pontosan mi hogyan legyen.
Hasmenésre adhatsz neki smectat, ha nagyon megy, ha nem akkor normaflore-t meg banán, alma bármi olyasmi ami fog.

wish
 
 


Sziasztok,

Wish, nagyon drukkolok neked hogy azt a kis idot ami meg hatravan egyben maradjal :D :D :D Ezek a muszaj kimenok is eleg soknak tunnek nekem, gyakorlatilag minden napra van programod igy is, nem ?:):)

Ti a kistesot kulon szobaba fogjatok tenni, vagy nagytesoval egyutt, vagy a haloszobaba ???
Nekem ez nagy dilemma, mivel Mate jelenleg sajnos velunk alszik-nekem nem annyira sajnos, mert igy mar gyakrabban fel sem ebred, de ha megis, csak realizalja hogy ott vagyok, iszik egy kicsit es alszik tovabb, de a ferjem eleg rosszul viseli....meg ugye a hasam is egyre nagyobb lesz....de fogalmam sincs hogy mi lesz ha megszuletik a teso...Legyen a mi szobankban, vagy a gyerekszobaban ahol Mate ugy sincs-na de reggeli kelesnel Mate ott öltözik meg minden, es ha a kicsi meg aludna....
Vagy legyen a harmadik szobaban es en megint rohangaljak orankent ?? Nem tudok meg dulore jutni...

Jud,

Nekem is van egy barátnőm, akivel egyszerre szültünk es a fia csak ket eves kora körül indult el, ugy emlekszem 22 honapos volt
ugyhogy nem ti vagytok a negativ rekord !! Ök is 2 eves koraig dévényeztek, aztóta meg korai fejlesztőbe járnak, a kerületibe, nem a Pető Intézetbe....Sajnos a kisfiú igy 3 évesen is csak segítséggel tud pl lépcsőn menni, és én még mindig nem láttam futni...de az anyukája meg van győződve róla hogy be fogja hozni a lemaradást, ugyhogy szerintem te se legyél elkeserdve !! Sőt, ők már január óta bölcsibe is járnak, és imádják, ott is sokat fejlődött a gyerkőc....Igaz hogy jövőre is ott marad, nem mehet még ovodába, de a lényeg hogy jár közösségbe és ha lassabban is, de fejlődik...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Ja, meg egy kérdés, mar nem emlékszem hogy mikor is a legjobb a 4D UH-ra menni, amikor a legtöbbet/jobban lehet látni a babócát ?? 24-26 hét körül, nem ?

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
Nálunk egy szobában lesznek a gyerekek. Muszájból csak kiságyat kellene venni, de én le szeretném cserélni a 15 éves lassan széteső szekrényt is, és szeretnék egy nagyobb polcot a mostani kis játékospolc helyett. Szóval vásárolunk. :D
Neten kinéztem mindent, még kűzdök azon,hogy ma színek hogyan legyenek. Balázs ágya és a pelenkázó komód fehér, de azt azért nem akarom, hogy minden fehér legyen.
Amúgy ez egy sűrű hét volt, nem is mentem ma el a védőnőhöz, ráér az jövő héten is, akkor elvileg úgysincs semmi "kötelező" programom.

A ti szobátokba nem férne be egy külön ágy Máténak? Talán az lenne a legjobb megoldás, oda könyebben is átszokna, mint külön szobába, mégis veletek maradna. Vagy a kistesónak egy kiságy a ti szobátokba? Mondjuk még van majdnem fél évetek Mátét is átszoktani a saját szobájába, ennyi idő alatt kivitelezhető, ha elég türelmesek vagytok. Az biztos, hogy mivel már megszokta, hogy együtt alszotok, nehéz lesz máshova átszoktatni, de szerintem a te éjszakai kényelmed fontosabb, mikor éjszaka fel kell majd kellned a picihez.
Egyébként ismerek olyan családokat ahol a három gyerekkel együtt alszanak egy ágyban (matracon), szóval ez is kivitelezhető.

Jud :)
Az unokatesom mindkét lánya 18 hónaposan kezdett el járni, nem vagytok semmiről lemaradva, a fejlesztés meg csak külön jó Daninak, segít behozni minden lemaradást.

Hajni :)
Nektek hogy sikerült Olivér saját ágyba szoktatása? A szuper kiságyban alszik már? Vagy feladtátok?
Hasmenés javult?

Többiek?

wish
 
 


Zsuzsi, Wish,
köszi a tippeket, mindent bevetettem! :D Úgy tűnik, múlóban...

Kriszta,
alvásilag nálunk detto ugyanez a helyzet és ugyanez a dilemma. Csak nektek még van időtök... Én már úgy vagyok vele, majd alakul vhogy...
Amit írtál 4D szerintem inkább ikrekre vonatkozik, egykéknél mindegy. Én a 18 hetiért is már odavagyok, de ami most készült, azon sokkal husisabb már.

Wish,
saját ágyba szoktatás sehogy se sikerült egyelőre, igazából lehet, hogy azt várom, hogy majd egyszer magától akarja... Bár azt lehet, hogy egy ideig még várhatom... A szuper kiságy olvasásra szolgál főleg, azt ott szeret a legjobban! :lol: :?
20140901102739
 
 


Hajni :D
a saját akarást szerintem várhatod... a fiaim még mindig velünk aludnának, ha rajtuk múlna :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Saját magától, majd csak iskolás kor körül fog akarni. Elötte a te döntésed és a te idegeiden múlika dolog, akár két hónapos, akár két éves.

wish
 
 


Saját ágyban alvás iskolás korra se mindig megy! Barátnőméknél a 6 és a 10 éves gyerek is a szülői ágyban aludt végig. Most már elférnek, mert a szülők elváltak. :cry: Én nem tudok a gyerekkel aludni, úgyhogy könnyen beszélek, de kiszoktatni nehezebb, mint nem beszoktatni. Tapasztalatom semmi ez ügyben.

Hajni, nem a sok gyümölcs volt a ludas a hasmenésben? Képet nem tennél Blankáról?

dkata
 
 


Hajni

én már 3 hónapos korában át raktam Olivért a saját szobájába. Akkor még észre se vette. Ha nem olvastam volna könyveket, hogy később már milyen nehéz, meg se fordult volna a fejemben olyan korán át szoktatni. Akkor nehéz volt, szívem szerint aludtam volna tovább vele, de ma már örülök, hogy így döntöttem akkor. Mindannyian nyugodtan alszunk.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hátha a kistesóval akar majd egy szobában aludni... :roll: Kényszeríteni meg nem akarom. Ráadásul nekem is tökjó, úgy szeretek vele aludni... :oops:
Nem tudom, mi volt ez a hasmenés... Blankáról már egy csomó képet fotóztam, de mindegyik tök homályos, vmiért nem tudom rendesen lefotózni...
20140901102739
 
 


Sziasztok,

Wish,

Máténak van kisagya a saját szobájában is és a mi szobankban is....közvetlenül az ágyunk mellett....megis az esetek 80% -ban a mi ágyunkban alszik....Néha elalszik a kiságyban és utána mászik át...igazság szerint terveztem hogy most mikor ugyis betegácsiban leszünk, átszoktatom a szobájába, de mivel nem vagyok betegácsiban egyszerüen nincs lelkierőm hozzá....

Hajni,

Az érdekes az, hogy Máté az első naptól kezdve 18 hónapos koráig a kiságyában a saját szobájában aludt !!! Na persze mindig rossz alvó volt, sokszor óránként rohangáltam be hozzá, de mikor az uj lakásba költöztünk és levettük az egyik rácsot a kiságyról,mondván hogy meg kell szoknia az új helyet, akkor romlott el ez a külön alvás....még volt 2-3 hónap tavaly tavasszal amikor egész jól átszokott a szobájába és már csöndben, egyedül jött át hajnali 3 körül hozzánk, de aztán jött a nyár, csomót volt anyósékkal meg a telken, ahol sehol sem volt se külön szoba se külön ágy, és onnantól már nem volt visszaút.....illetve nyilván én nem voltam elég erős és a meló mellett igy/ez volt kényelmesebb megoldás

Hát nem tudom Mátéval mi lesz, de hajlok rá hogy a kicsi a harmadik szobában lesz elszállásolva eleinte, aztán majd meglátjuk- abszolút pozitívan bízom benne hogy a kislány egy angyal lesz és aludni fog :lol: :lol: Állítólag a Mérleg gyerekeknek szinte nincs is akaratuk, a szülőknek kell majd erősíteni- ilyen is van ???

Bejelentkeztem 4D UH-ra, junius 4-re a Hajdu drnő-höz, remélem klassz felvételünk lesz, majd teszek fel képet :D

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Különben gondolkodtam azon is hogy vehetnénk 2 x 2 méteres franciaágyat és azon elférnénk hárman is, de négyünknek az is kicsi lenne, meg persze Zoli hallani sem akar róla :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
Én már nem tervezek semmit, hanem bízom benne, hogy majd minden kialakul. Remélem jól fognak egy szobában aludni, aztán hamégsem, akkor majd töröm a fejem, hogy mi legyen.
Ez az altatás nehéz ügy, mert nagyon tudnak ragaszkodni ahhoz, amit megszoktak. És belegondolva persze, hogy egy gyerek, aki az anyjával alszik évek óta nem akar egy üres szobába menni. Szerintem ilyenkor nagyon türelmesnek kell lenni. Ez azt jelenti, hogy vagy lassan kell átszoktatni a helyére, vagy meg kell várni, amíg magától lesz benne rá igény. De tényleg mind a kettő sok türelmet igényel,
Én azt az elvet követtem, hogy az a jó, ami mindenkinek jó, azaz a lehetőségekhez mérten jó. Én például nem tudok Balázzsal aludni, mert mindenre felébredek (amúgy is éberen alszom), így nálunk elég hamar kiderült, hogy megy a saját szobájába aludni. De éjjel ha csak megnyikkant, már mellette is voltam (kb 10 másodperc alatt). Amúgy nagyon szeretnék (szerettem volna) vele aludni, és úgy sajnálom, hogy nem ment.

wish
 
 


Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok? Ha igen, akkor visszaolvasok és kérdésem is lenne. Köszi előre is.

timejka
 
 


Kriszta,
mérlegségre ne vegyél mérget... Apa az. Nem mondom, van pár dolog, amivel lehet manipulálni, de olyan dolgok is vannak, amiben konok fafejű, a fejébe veszi és azért se. Egyébként apám is ilyen, pedig ő oroszlán. Én meg kicsit a rák-jegytől tartok...
A hatalmas franciaágy ötlete már bennem is felmerült... 8) :lol:

Wish,
hihi, én is abban bízom, hogy majd minden jól alakul! :lol:

Timejka,
szia!

Kata,
mi újság a szomszéd bárányhimlőssel? AZ oltásról beszéltél már a dokival?

Képzeljétek, a tesóm nagytudású homeopata dokija azt mondta, hogy a babának nagyon káros a sok magnézium, csak folsavat lenne szabad szedni, Mg-ot kifejezetten tilos. :shock: Hogy mindig kitalálnak vmit?! :roll:
20140901102739
 
 


Hajni, és azt nem kérdezte meg a dokitól a tesód, hogy az milyen káros neki, ha koraszülött lesz, mert anyukája nem eszik mg-ot?!
Bárányhimlős holnap állítólag már megy oviba. Bálintot elvileg 2 hét múlva lehet oltani leghamarabb (mert 2 hete kapta a kullancsot), addig tán kijön, ha elkapta. De a kisfiúval nem nagyon találkoztunk, amíg lappangott, meg a múlt héten se. Úgyhogy nem tudom... Mert azt is számolgatom, hogy ha lesz a H1N1-re oltás, és be "kell" adatnom, beleférjen, mert a 2 bárányhimlőoltás miatt kb. aug. végén lehet majd újra oltani Bálintot (állítólag nem is lesz előbb oltás). Ti mit gondoltok az új járványról, illetve oltásról?
Akkor nem raksz képet? Digitálisat nem adtak? Akkor be kellene skennelni.

Szia Timejka!

Wish! Bevallom őszintén, hogy én is szerettem volna Bálinttal aludni. Mondjuk mi egy szobában aludtunk jó ideig, most meg a nappaliban alszom a szobája mellett, de egy ágyban nem nagyon aludtunk. Szoktam is mondani neki, mikor hozzám bújik, hogy de jó lenne, aludjon velem. De mikor beteg volt, és bepróbálkoztam ezzel, egyiken se tudtunk aludni. :?

Mi ma megjártuk a kardiológiát, kész terror volt, kiakadtam a végére. Az, hogy amikor a gyerek EKG-ját csinálják és fel van tappancsozva és fekszik mint a cövek, kifogy a papír -természetes. De hogy a papírért másik emeletre kell menni, utána meg statisztikákat böngészni és végül csodálkozni, hogy nohát, felült a gyerek!!! az már meglepő, nem?!
Aztán mikor megyünk a szívuh-ra, érdekes módon a reggeli beteg is ott ült még, pedig mi 12-re voltunk beírva. Kettőkor bejutottunk (ebéd és alvásidő után jóval, gyerek még türelmes), de előttünk elviszik az uh-t, mert kell egy másik osztályon. Oszt aszongya nekem a dokinő, hogy Ő most eltekintene a vizsgálattól. Ott dekkolok 3 órája, a semmiért (ja, egyébként "önszorgalomból", mert mégiscsak volt 2 lyuk a gyerek szívén, jobb erre néha ránézni, akkor is, ha szerintük kontrollt nem igényel). Ragaszkodtam hozzá, hogy megnézze, mondtam neki, hogy megnyugtatna, ha tudnám, nem kell jönni többet. Javasolta a doktornő, akkor addig sétáljunk egyet, amíg visszajön az uh, és akkor majd soron kívül bemehetünk. Vagy jöjjek vissza este. Úgyhogy megvártam, míg visszajön a készülék. A 2 lyukacska tényleg beforrt, de van egy plusz ínhúrja, de ettől a billentyű jól zár. 1 év múlva kontroll. No, frankó, és meg se akarta nézni. Aztán meg vállon veregette magát, hogy milyen jó is, hogy Ő visszahívott kontrollra (nem hívott :twisted: ) és 2x is megnézte. Komolyan ki kell tanulni az orvos szakmát, hogy rendesen ellássák a gyereket?


(A szemész javaslatára kértem a körzeti orvost, írjon fel Garasone-t a gyerek szemére, mert allergiás és vörös a szeme. Felírt Brulamycint, mert az ugyanaz. Elolvasom, nem ugyanaz. Oszt csodálkozom, hogy nem javul a gyerek szeme. Most akkor ennyire hülyék, vagy csak hülyének néznek? Én ilyen hülyeséget mondanék matek órán, kiröhögnének a gyerekek. :twisted: )

dkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Segítséget kérnék Tőletek. Barátnőmnek CH diétát kell tartani (8 hónapos kisfiával van otthon). Napi hány gr CH ehet szoptatás alatt?

Várom a véleményeteket. Köszönöm

"BÍZOM TISZTA GONDOLATAIM TEREMTŐ EREJÉBEN ÉS BÍZOM A VÁLTOZÁSBAN! "
kalkata
 
 


Kalkata :)
ezt egyeztesse egy dietetikussal és laikustól NE fogadjon el tanácsot!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Garasone helyett Brulamycin.... tényleg nem ugyanaz, bár mindkettő bakteriális fertőzésre hat, viszont az allergia eredetű pirosságra a garasone jobb. És ha nálatok nincs bakteriális fertőzés, akkor meg végképp nem indokolt a brulamycin.
de van egy allergiára való szemcsepp, csak nem jut eszembe a neve....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Zaditen? Az is van már itthon, de az állítólag akut problémára való, és én ezekben az ügyekben Sényi doktornőnek hiszek. Utálom, hogy futom ezeket a köröket, feleslegesen! :twisted: Most a Garasont is úgy íratom, hogy a barátnőm felíratja vkivel, mert ugye a körzeti orvos hülyének nézett már ez ügyben, és egyébként is nyaral a héten. :roll:

dkata
 
 


Wish,

Igen, tudom hogy sok türelem kellene az átszoktatáshoz, pont ez az ami nekem nincs......szerencsére én marha jó alvó vagyok, illetve lennék, ezért nekem nem gond az együttalvás, csak apának...viszont tudom hogy ami mindenkinek jó a családban, az a jó megoldás, tehát ezért töröm állandóan a fejem más megoldásokon, meg sajnos apa sokszor inkább átköltözik most a 'vendég'szobába mert nem tud aludni Mátétól, ez meg hosszú távon nem jó...szóval valami biztos lesz...majd beszámolok róla :lol: :lol: :lol:

Hajni,

Nem jó hír :( Eddig nagyon bíztam a Mérlegben :D, Én oroszlán vagyok :D :D a fiúk meg ugye Kosok...szóval az élet nem egyszerű....de persze még arra is van jó esélyünk hogy szűz lesz....a remény hal meg utoljára :lol: :lol:

Kata,

Durva ez a szívultrahang sztori....Hol voltatok ? Nekem pénteken kell mennem magzati szívUH-ra a Kardiológiai központba....remélem ti nem ott voltatok.... Anno én is nyílt szívvel születtem és erre idén valahogy ráugrottak a genetikán és elzavartak, remélem nem lesz hasonló 'élményem'
Nekem mondjuk szerencsére semmi nem maradt vissza belőle hál'istennek....


H1N1 témában miért gondolod hogy be 'kell' oltani a gyerkőcöket ?? Eddig sem a madárinfluenza, sem a kergemarha kór nem jelentett tényleges veszélyt itthon...én legalábbis egyáltalán nem tartok tőle....persze minden megtörténhet...


Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta: H1N1 most kb. a sima influenza járványhoz hasonlatos, szövődményekben is. A kergemarha meg a madár tényleg nem volt Mo-on, de szerintem ősszel hozzánk is igeérhet a H1N1 (ha addig fennmarad). Ezért kérdeztem. Én a sima influenza oltást is mindig kérdezem tőletek. :lol: :oops:

dkata
 
 


Hajni :)
Nekem az öcsém és a férjem is rák. Mind a kettő alkalmazkodó, ragaszkodó, nagyon okos, de megfontolt. Más rákokat nem ismerek, nem tudom ez mennyire véletlen :) Na meg ha már hinni akarunk az asztrológiában, akkor nem csak a születési jegyet kell nézni, hanem ezer más dolgot is, pl az ascendenst, szóval az hogy valamilyen jegyben születik nem predesztinálja semmire, asztrológia ide vagy oda. Nem?
Az engem is érdekelne, hogy miért káros a magnézium a magzatra. Próbáltam a neten rákeresni, de semmi, mindenütt csak ajánlják.

Kriszta :)
Majd kialakul az alvás, ne görcsölj rajta. Ha most kellene átszoktatni Balázst ahhoz nekem sem lenne türelmem.

Kalkata :)
Mindeképpen menjen el diabetológiára, ott fogják megmondani, hogy mennyit egyen és hogyan. Étrendi javaslatokat már szívesen ad bárki, aki diétázott, de a szénhidrátmennyiséget szakembernek kell megállapítania!

Kata :)
Ez a kardiológia nem semmi, csoda, hogy Bálint ilyen jól bírta. Bárányhimlő nem csak a lappangási idő alatt fertőz, hanem amíg hólyagos kiütések vannak. De szerintem kicsi a valószínűsége, hogy elkaptátok. Két hét múlva beoltatod, aztán többet nem is kell izgulni :)

Lányok ti, hogy álltok a dackorszakkal? Balázs rendesen nyomja. Ha valami nem úgy van, ahogy ő azt elképzelte, akkor jön a hiszti. Már nagyon profin tudok magamban tízig számolni :wink:

wish
 
 


Wish, nekem is meg kell tanulnom tízig számolni, de sztem jobb, ha egyből húszig számolok. Mai produkció: amíg behoztam a táskám a ház sarkától (kb. 4 méter) visszanézek Bálintra, hát fekszik a pocsolyában és lefetyel. "Iszik"- gatyája, kabátja, sapkája, ORRA tiszta sár, mint egy kiskutya... :oops: Tudom, ez nem a hiszti, hanem a hülyeség kategória. Bár ha belegondolok, soha nem mondtam még neki, hogy nem iszunk a pocsolyából, de nem is gondoltam, hogy kell. Ezek szerint kell. :lol: Egyébként nálunk is megy a hiszti, amitől az agyam eldobom, hogy mindent egyedül akar, és ha segítek, az nem jó, azonnal vissza kell csinálni az eredeti állapotot, és majd Ő EGYEDÜL. (Amit úgy mond, hogy egydül, és simán együttnek hangzik, azaz nagyon kell ám figyelni!) A negatív csúcs, ha kaját adok a szájába, mikor Ő egyedül akarja, akkor kiveszi a kaját és visszakapja egyedül (persze néha összeragasztatni is szeretné a szétvágott répát...). :roll: :roll: :roll:
Bárányhimlő: állítólag akkor fertőz leginkább, mielőtt kijönnek a pöttyök (jó alattomos, mi?), de kétféle vélemény van, egyik szerint addig, míg az utólsó var is le nem esik. Hát, majd kiderül.

Kardiológia helyben volt, nem részletezném, tényleg nem akarok senkit bántani. De este azon röhögtünk a férjemmel, hogy ha fél 11-kor elindulunk Pestre a Kard. Intézetbe, kb. pont így végeztem volna.

Kriszta, mi előzőleg A Gottsegen György Országos Kard. Intézetben voltunk Bálinttal (hogy beforrt-e a 2 lyukacska, nem bíztam volna a helybeliekre :oops: ), ha oda mész, ott nagyon profik, kedvesek, mikor mi volt, sok gyerek volt ugyan, de hamar sorra kerültünk, nekem mindkét gyereket nézték ott, és csak jókat tudok mondani. Ha komoly baj lenne, csak oda mennék, mint ahogy mentem is. (És a doktornő tegnap pont ezért nem akarta meg uh-ozni, mert ugye ott látták 6 HÓNAPOSAN, és akkor minden okés. :shock: )

dkata
 
 


Kata,

Igen, oda megyek, akkor remelem minden OK lesz...

Wish,

Nalunk mar 1 eve tombol a dackorszak....sajnos en mar sokszor nem tudok 10ig szamolni.....mindket iranyba megyunk, van amikor mindent egyedul csinalna-foleg a konyhai dolgokat, mint kavefozes, tesztafozes- es van amikor kifejezetten kozli hogy ő kicsi baba es nem tud csak pelusba kakilni, vagy nincs lába (vegyem fel) nincs keze (etessem) stb....nagyon kemény....talán mostanában jöttem rá hogy az erős ellenkezéssel nem sokra megyünk (anya azt mondja hogy igy van es punktum) inkabb a cselekhez trükkökhoz érdemes folyamodni, hogy a végén ugy érezze ő is pont azt akarja csinalni (amit mi szeretnenk hogy tegyen)....

Az asztrológiával én is úgy vagyok hogy a karaktert azért sok minden befolyásolja még az alapjegyen túl, de azért az legalább irányadó valamennyire....

Alváson görcsölés csak apa nyomására van, azért az ő véleménye is számít :lol:
Bár épp tegnap fejtette ki hogy egyetért a kistesó 'vendég'szobába költöztetésével, mert ott van vendégágy, ahova én majd átmehetek szoptatni, akkor meg ugyis átjön oda Máté is, és akkor apáé lesz az egész franciaágy a hálóban és a vendégszoba lesz a 'maternity room' :lol: :lol: Jól kitalálta, mi :lol:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Wish

Olivér is szokott hisztizni, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné.
Ilyenkor elterelem a figyelmét, és szerencsére neki nagyon gyorsan el lehet. pl. azzal lehet a legjobban, ha feladatot adok neki, azt szereti. Ő olthatja fel a villanyt, kidobhatja a szemetet, porszívózhat, stb.

Kata

Bálint nagyon ügyes volt, hogy ilyen jól viselte a kardiológiát. Olivér már akkor üvölt, ha belépünk az orvosi rendelőbe.

Szerintem a külön alvás szoktatásnál csak az első 3 nap nehéz, erre kell rászánni magát az embernek.

Lányok,

mitől lehet az, hogy Olivér éjjel az ágy oldalába veri a fejét álmában? Sokszor többször is átmegyek éjjel, hogy lejjebb húzzam őt, mert akár fél óráig is csinálja ezt. Lehetséges, hogy álmodik ilyenkor?

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: