Új privát üzeneted érkezett!

Floranan, én sem szívesen szúratnám meg a pocit egy tűvel. Huh, még belegondolni is rossz.

És Andinál szerencsére semmi sem utal rá, hogy bármi baj lenne.
Vendég
 


Oké oké :D én csak válaszoltam egy kérdésre...
Akkor valami rosszul maradt meg keddről, mert az egyik hasonló vizsgálat kötelező volt bizonyos életkor felett.
De a lényeg, h minden rendben!

floranan
 
 


Cuki, h sokunk babója szereti a zenét:)

Floranan, nekem is az jött be, amit a Dorka is írt...
hanyadt feküdtem a kanapén, a lábam a földön, így valahogy jobban érezhető a Pici..
és néha szoktam neki befelé dobolni, s akkor kiüt, h hagyjam abba :D

Andi, ennyi vizsgálat után én sem hiszem, h még egyet el kéne végeztetned.. de vannak nálam szakavatottabb anyukák is :shock:

Bibi, mi volt a dokinál?? KisLánykád hogy bírta??

Bobóka, Floranan, írtok egy-két szót, h mi volt keddden? (csak ha van időtök:D)

Kép

Kép
móka:)
 
 

 
 

Manó, ha esetleg van időd, meg kedved, véleményeznél nekem két kocsit?!

Kép
Peg Perego Babakocsi Uno

Kerestem nálad is, de másfajtát találtam csak...

és a másik:

Kép
Firstwheels Babakocsi City Elite

A lényeg nálam, hogy könnyű legyen, mert 3. emelet..
És az a baj, h az abc degign és a teutonia is 15-16 kg körül van:(
Meg, hogy könnyen és kicsire össze lehessen csukni..

Kérdés még, hogy más márkájú hordozót is össze lehet vajon ezekkel kombinálni?

És, hogy mivel a babók szeptemberiek, így valószínűleg azért szükségünk lesz a mózesre legalább februárig (vagy???)..
akkor meg már nagyobbak lesznek a babók és így vajon a kocsiknak megfelelők-e a szélességük??

És, hogy esetleg tudsz-e ilyneket rendelni, vagy ajánlani valamit ami csúcsszupi:) :oops:
/kezdek megbódulni az ezer millió darabos kínálattól/

Lehet, hogy olyan kérdéseket tettem fel, amiket csak élőben lehet megválaszolni, nem tudod, de akkor sorry!!!

és kösziiii

Kép

Kép
móka:)
 
 


Móka, az UH előnyeiről, hatásairól, szakmai és laikus oldaláról volt szó, a doki elmesélte miket és miért néznek az egyes kötelező UH-kon és az azokhoz kapcsolódó esetleges vizsgálatokon. Ha hétvégéig tudsz várni, akkor be tudom másolni.

Jössz kedden?

floranan
 
 


Floranan, azt hittem, h a szülés videójó folytatás volt:D

Ha van időd másold be, köszi, de ha nagyon nincs, akkor ne szenvedj miattam!!!
A jövő hetet intézem a főnökömmel, mindenkit más napra írok be tárgylásra hihihi így hátha nem lesz nekem dóóóógóóóm:D:D:D

Kép

Kép
móka:)
 
 


Reméljük tudsz jönni!!
Hétvégén elvileg lesz rá időm! :wink:

floranan
 
 


Floranan, azt mondta a dokikád :lol: :lol: , hogy 35 éves anyánál és 45 éves pánál el kell küldenie a párt genetikai tanácsadásra. Ez csak beszélgetés. Ott javasolni fogják mindenképp a magzatvíz mintavételt, de kötelezni nem kötelezhetik rá szerintem az anyát.

Móka, jövőhéten lenne nekem is időm bemásolni. Bár a felén már túl vagyunk, mert elmagyarázta a 0. ultrahangtól kezdve, hogy melyik uh-on mit néznek.
Vendég
 


móka képzeld én is elkezdtem kopogni neki:))))
eleinte totál csönd lett tőle... aztán egyik éjjel amikor nagyon sokáig nem tudtam aludni elkezdtem vele játszani. Rugizott jobb oldalt akkor ahova rugott oda kopogtam kettőt... kis idő múlva baloldalt kopogtatott én ugyanoda visszakopogtam kettőt:)) aztán megtört a jég megvárta amig kopogtatok vissza és rögtön egy másik helyen rugizott. Annyira érezhető volt, hogy arra figyel jön e válasz:))) Ha nem kopogtattam akkor megint ugyanoda rúgott és akkor kopogtam neki. Remélem majd elérünk oda, hogy én kopogok és ő rúg oda ahova én kopogtam:))) na de csak szép lassan...:)) ráérünk:)))

Tényleg van valakinek ilyen pocakbaba - mama játék a tarsolyában?

KépKép
dorkamartini
 
 


De jók ezek a játékok! Kipróbálom!!!!

floranan
 
 


Floranan, ugye jövő hét kedden te is jössz?
Vendég
 


Magzatvízvétel:

A legbíztosabb módja, hogy kiszűrjék az esetleges rendellenességeket,pl: DoWn-kór, de sajnos nem mindent szűr és nem is teljesen 100 %. Az én közvetlen környezetemben (alattunk lakó csaj, elkeverték a leletet, ott 99,99%-ra mondták, hogy egészséges fiú (XY kromoszóma). Lánya lett. Egy násik barátnőm két héttel a beavatkozás után elvetélt. kb. egy hónapppal az ac. utáni vetéléseket a beavatkozásnak tulajdonítják. Ő is így járt.
Arról nem beszélve, hogy a kombi, stb. tesztekkel az esély a betegségre 1:150 felett jó, a beavatkozás kockázata pefig 1:100. Na most ha valakinek pl. 1: 20 000 jön ki, akkor 20 000x nagyobb az esély, hogy az ac miatt elvetél, mithogy beteg a baba. DE ENNEK ELLENÉRE még mindig az amniocentézis a legbiztosabb.
Csak azt nem értem, hogy miért nem korábban nyaggattak ezzel. Ha most megcsinálják is, mire mész vele? Mire megjön az eredmény addigra már annyira előrehaladott aterhesség, hogy akkor már nagyon durva lenne megölni. Szerintem. Amúgy az egész terhesség aggódás, az utána következő 20 vagy még több évről nem is beszélve!


Mabe!
Már nem vagy depis?

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Remélem nem gond, ha én is csatlakozom hozzátok. Elég sokat olvaslak benneteket, és nagyon tetszik a kis csapat.
A mi kislányunk is az Istvánban fog születni (olvastam, hogy jár oda még valaki). Jelenleg a "nagy lányommal" (de fura kimondani :) ) vagyunk itthon. Mivel ekcémás lett (a pociján csúnya foltok lettek, valszeg a mosóportól) így mi is kipróbáljuk a mosódiót. Tudom, hogy régen írtatok róla, de sajna nekünk most lett aktuális. :(

spickey
 
 


[quote="boboka"]F írta:bobokaloranan, ugye jövő hét kedden te is jössz?


Megyek megyek!

floranan
 
 


Üdv nicoleangel és spickey!

floranan
 
 


Ja. és még egyet kihagytam. A védőnő. Nálunk nincs vizelet vizsgálat, se szívhang. Megmérik a súlyomat, vérnyomásomat. Az előző terhességemnél sem volt másképp, bár ott 2x mértek haskörfogatot is.

spickey
 
 


Pociszuri..... Én utálom... mióta először meghallottam.
Ezekben a vizsgálatokban az a gáz, hogy az anyukat teljesen bestresszelik és direkt lelkiismeretfurdalás kérdést csinálnak nekik.. Szerintem ez gusztustalan... Nem egyszer hallottam a : "Jól van anyuka maga tudja..... maga fogja megszülni ha ..... baja lesz.., maga fogja felnevelni, vagy intézetbe adni....vééégülis ön dönti el" mindezt persze olyan hangsúlyokkal, hogy az embert kirázza a hideg. És akkor szerencsétlen anyuka ott áll összetörve (pláne ha nem az a tájékozottabb fajta és nem küldi el őket a búsba)
Én hallottam amint a dokim telefonon mondta egy csajszinak, hogy nézze ha ennyire rossz érzése van akkor nem muszáj elmennie... végülis ha 4 hónappal előbb jön össze az a baba akkor senki meg sem említette volna azt a vizsgálatot.... Amikor letette mondta nekem, hogy "hááát igen már a pocakban elkezdődik a szülői felelősség az aggódás, és azoknak a döntéseknek a sora amiket meg kell majd hoznunk... Hogy azok jók e vagy rosszabbak azok mindig utólag derülnek ki.. de más nem dönthet helyettünk. Nekünk kell vállalni a következményeket. Vannak súlyosabb, kockázatosabb és könnyebb döntések. Hát ez egy nagyobbacska döntés. De sok ilyen lesz még mire felnő a baba és aztán utánna...:) hajjjajjj képzelje el nekem 4 lányom van:))) "

KépKép
dorkamartini
 
 


Szia Spickey, üdv itt :) és gratula a lánykádhoz :)

Floranan, akkor jóóó :) :) :)
Apának ízlett a lángos kedden?
Vendég
 


Boboka, azt mondta, hogy nagyon fini az íze, de neki túl olajos... Ő teljesen az egészséges táplálkozás híve, de mondta, hogy ő tud csinálni, úgyhogy be fogom hajtani rajta!!! Akkor viszek nektek is!! Kárba így sem veszett, mert átvittem anyunak, és ő jóízűen meghamizta :lol:

Móka azért is jönnöd kell, mert nem bírok egy egész lángossal már, Boboka és Aranynap mindig feleznek :D

Csináltam egy picit fiúsabb vonalzót is, nem vagyok kékpárti, így zöld lett 8) jó, hogy a két vonalzón van egy nap eltérés :)

floranan
 
 


[quote="v.andi"]F írta:v.andiloranan,egyébként nem kötelező,csak ajánlott.Akkor kötelezhetnek rá,ha valamelyik leleted okot ad arra,hogy 99%-ban kiszűrhessék mi a baj. :wink:


Akkor se köteleznek rá!
Csak mostanában a doktorok nagyon óvatosak.
Vendég
 


Floranan, abból kérünk szépen akkor majd :lol: :lol: :lol: :lol:

A fél lángos már lassan lassan kevés lesz egy embernek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Spickey
Üdv itt!
Védőnőhöz én nem is járok, ha nagyon kíváncsi rám, eljön... :wink:
Vendég
 


Engem 6 hetente berendel. (de minek?) Hozzánk majd csak szülés után jön ki.

spickey
 
 


Szerintem még lelet alapján se kötelezhetnek ilyen vizsgálatra. Mindent visszautasíthatsz, ahogy egy beteg babát is meg lehet tartani, senki nem kötelezhet az elvetetésére.
Már volt róla szó, hogy az AFP is elvileg kötelező, de semmi nincs, ha nem csináltatod meg (nekem annyit írtak a kiskönyvembe az AFP-hez, hogy "nem történt").

Dorka!

Ezzel szemben az én orvosom, mikor mondtam, hogy AFP-t nem csináltatok (de semmi ilyesmit), akkor nem riogatott, hanem azt mondta, hogy "úgyis egészséges babára készülünk" :D:D. Ugye én már döntöttem, de ő legalább nem földbedöngölt érte, mégha esetleg nem is értene egyet vele.
Én decemberben leszek 35... Tehát én pont úgy vagyok, mint az a kismama, akinek "korábban" jött össze, és még nem piszkálnak a vizsgálatokkal. Pedig csak pár hónap...

Floranan!

Milyen az olajnélküli lángos? Egyébként én tudok sütni, mondjuk nem tökéletesen olyan, mint a lángossütős, de fini (szeretem egy kicsit vastagabban, és jóval kisebbeket sütök, hogy meg is tudjuk enni).

Mabe!

És volt már kíváncsi rád a védőnő? :D:D
Mondjuk én se magamtól megyek, hív telefonon, bár a múltkor bementem, hogy ne ő jöjjön, :D nem volt arcom az a rendetlenséget mutogatni neki, amit épp itthon uralkodott. :( :D

Astrid

Kép
astrid
 
 


Astrid
Nagyon fontoskodó a védőnőm :cry:
Én meg elvileg "veszélyeztetett terhes vagyok"... a lombik miatt...
A hivatalos terhesgondozásra nem járok (körzeti nőgyógyászat). Hetente egy napon van 12-2-ig. Ebédelés, szieszta helyett menjek?
Üres pofavizit az egész... nekem még beutalókat se kell adniuk ott.
A doktoromhoz kimegyek a klinikára, ott mindent simán elintézünk... protekciós vagyok :wink:
Kiskönyvemben meg már egy csomó pecsét van :wink:
Vendég
 


Egyébként a védőnői ellátás nem kötelező!
Vendég
 


Erika
Depim még nem múlt el teljesen... pedig megettem 2 tábla csokoládét is :oops:
Vendég
 


Mabe!
Babákok küldenek nagy puszit, hogy elmúljon a depid!!!!! :lol: Nyisd az ablakot!!!!
Képzeld ma meg csinálták megint a vizelettesztet és minden negatív lett! Elsőre valami beleerülhetett, ahogy Te is mondtad. :wink:

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi
Ez jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


[quote="spickey"]S írta:spickeyziasztok!

Remélem nem gond, ha én is csatlakozom hozzátok. Elég sokat olvaslak benneteket, és nagyon tetszik a kis csapat.
A mi kislányunk is az Istvánban fog születni (olvastam, hogy jár oda még valaki). Jelenleg a "nagy lányommal" (de fura kimondani :) ) vagyunk itthon. Mivel ekcémás lett (a pociján csúnya foltok lettek, valszeg a mosóportól) így mi is kipróbáljuk a mosódiót. Tudom, hogy régen írtatok róla, de sajna nekünk most lett aktuális. :(


Szia Spickey! :)

Mi szülünk az Istvánban, Horváth Tamásnál :)

Köszi a délelőtti drukkokat: semmi probléma a gyerek szemével, és annyi a teendő, hogy fél évente meg kell mutatni ... következő kontroll novemberben :) ... nem kancsi, annak ellenére, hogy időnként az egyik szemével mintha befelé nézne ... de egy gyerekszemspecialista vizsgálta kb 20 percen keresztül, és párhuzamosan fixál, ez a lényeg !!! :) ... kellemes csalódás volt, pedig SZTK rendelésen voltunk ... régen tapasztaltam már ilyen körülményeket és bánásmódot állami egészségügyi intézményben :)

Andi: én sem szúratnám meg a hasam ... egyrészt: egy csomó vizsgálaton túl vagy, és minden rendben van !!! ... másrészt: és ha kiszűrnek valamit, akkor mit lehet tenni egy 23 hetes terhességgel ??? ... sokkal nagyobb a vetélés kockázata, mint annak az esélye, hogy ennyi vizsgálta után problémát találnak ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Floranan! Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!Aranyosak a rucik és a párod is velük.:)

Aranynap!Nagyon sok boldogságot kívánok!:)
Vendég
 


Sziasztok,
ma voltam dokinál. Minden rendben, nagyot nőttek a lányok. Mindegyik nagyobb a koránál, az egyik csak pár nappal, a másik egy héttel. Nekem is van súly különbség a két baba között (90 gr), de a doki azt mondta, hogy ez természetes.

Amig uh-zot a doki megfordult az egyik baba: először lent volt a feje, még mondta is, hogy szépen tudja, merre kell állnia a kis fejének. És amíg a másikat nézegettük, szépen 180 fokban megfordult és már felfelé állt a feje. Nagyon édi volt.

Én is az Istvánban fogok szülni.

t-pk
 
 


Floranan ,Zsófi boldog szülinapot!!

Aranynap nagyon sok boldogságot kívánok!!

Andi rucik szépek!!

Spickey üdv köztünk.

Brumi örülök hogy Lillával minden oké.

Bocs kicsit le vagyok törve,mert párom nem kap fizuemelést.Ha valaki tud jól fizető melót,kérem szóljon.

sutimano76
 
 


Üdv az újaknak!

T-pk!

Gratula a csajokhoz!

Mabe!

Irigyellek a csokizásért!Depi huss!

Zsófi!

Vizelet: :D

Süti! Én tudok jól fizető melót. Hűtőgépszerelő 5 perc melóért 7000 Ft ot kért! A lányomat tuti megfűzöm, hogy háztartási gépszerelőnek menjen. :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Erika :lol: !

Zsófi, örülök hogy minden rendben!!!

Aranynap, GRATULÁLOK!!! Sok Boldogságot Nektek!!!

Szülinaposoknak Boldogat kívánok!!!

Zsófiknak Boldog Névnapot!!

Mabe, hogy vagy ma? Már javulgat az idő, szerintem ma a nap is ki fog sütni. Én lassan 8 hete nem láttam a védőnőt (nem egy kiváncsi tipus).

Brumi, és hogy viselte a dokit a lánykád? Tök jó hogy minden rendben!

Andi, én is csak akkor szúratnám magam, ha a leletekben eltérés van, de nálad minden oké volt!

Spickey, szia körünkben!

Boboka végül melyik ágyat választottátok?

Floranan, tündériek a ruhák!!! (remélem nem sértődtél meg rám...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata05 2009.05.15 09:13-kor.

Kép
kata05
 
 


Aranynap!

Sok boldogságot!

Anna hol van? Tud valaki róla? Mi volt uhu-n?

Ezt ismeritek?

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyereked

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig
kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal, na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja ésszép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből….akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra. lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos"lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiók húzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.......
--------------------------------------------------------------------------------

Kép
arvaerika
 
 


A stílus kissé nyers, bocsi érte, de különben sok igazság van benne!

Kép
arvaerika
 
 


Erika, elgondolkodtató iromány :D

Kata, kerestem egy darabig, mire gondoltál! A babamozgásra? Dehogy sértődtem meg, én szeretem az egyenes beszédet, tipikusan ami a szívemen, a számon eset vagyok, ezt persze sokan nem bírják... :wink:

Nekem a védőnőm nagyon aranyos, havonta megyek hozzá, és szívesen, mindig mond valamit, ami hasznos, segít, én fel is hívom, ha valamivel nem tudok mit kezdeni. Tegnap is mondta, hogy a csontban a fájdalmam valszeg tényleg attól van, hogy kezd berendezkedni szülésre, de múlik, ahogy majd a súlyt egyre jobban a hasfal veszi át, de ha nagyon nem múlik, akkor szóljak és kitalálunk vmit. Ami jó lenne, mert tegnap néha alig bírtam menni :(

Astrid! Nem hinném, hogy olaj nélküli lenne a lángos, csak valahogy nem tocsogna annyira... de beszámolok róla, ha megvalósul :wink:

floranan
 
 


Sziasztok.

Arvaerika: Nagyon jó szöveg, és tele van valósággal! :)

A mi Istvános dokink: Gajdos Edit

spickey
 
 


Kipróbáltam a kopogtatós játékot a kicsivel. Rendesen belelendült. NAGYON KOMOLY VOLT!! :) :)

spickey
 
 


[quote="floranan"]E írta:florananrika, elgondolkodtató iromány :D

Kata, kerestem egy darabig, mire gondoltál! A babamozgásra? Dehogy sértődtem meg, én szeretem az egyenes beszédet, tipikusan ami a szívemen, a számon eset vagyok, ezt persze sokan nem bírják... :wink:

Nekem a védőnőm nagyon aranyos, havonta megyek hozzá, és szívesen, mindig mond valamit, ami hasznos, segít, én fel is hívom, ha valamivel nem tudok mit kezdeni. Tegnap is mondta, hogy a csontban a fájdalmam valszeg tényleg attól van, hogy kezd berendezkedni szülésre, de múlik, ahogy majd a súlyt egyre jobban a hasfal veszi át, de ha nagyon nem múlik, akkor szóljak és kitalálunk vmit. Ami jó lenne, mert tegnap néha alig bírtam menni :(

Astrid! Nem hinném, hogy olaj nélküli lenne a lángos, csak valahogy nem tocsogna annyira... de beszámolok róla, ha megvalósul :wink:


Én krumplis lángost szoktam sütni: az valahogy sokkal könnyebb és nem szívja magába az olajat annyira ;)

Nekem is nagyon fájt a keresztcsontom a héten, főleg estére, amikor végre vízszintesbe kerültem ... fél óra fekvés után alig bírtam lábra állni ... tettem fél pocis képet a Picasara, nekem is nagyon beindult a pocinövekedés :)

A hétvégén egyedül leszünk Lillával, a férjem elutazott, csak vasárnap délután jön haza ... most kicsit depis vagyok: úgy volt, hogy az egyik barátnőm kijön hozzánk ma délután ... aztán most hívott, hogy csak holnap este tud jönni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Floranan, akkor megnyugodtam én szeretem az egyenes beszédet! Szeretem ha az igazat mondják nekem!

Brumi, ne légy depis!! Mennék én Szadára de pont ez a hétvége nem jó, pakolunk a felújításra.

Kép
kata05
 
 


Kata!
Köszönöm a köszöntést! Azért Te csak dirigálj a pakolásnál, ok? :lol: Láttam a hőmérősben a pocid, nagyon széépppp!!!

Móka!
Én is néztem a firstwheels, persze az ikresét. nem tudom a sima milyem, az ikresnek nagyon szűk volt a sportrésze, ezért vetettük el. Amúgy nagyon tetszett!!!!!

Erika!
Köszi, Neked is igazad volt pisivel kapcsolatban. :lol: :lol: :wink:

Brumi!
Ne légy depis, itt már süt a napocska!

Mabe!
Remélem már jobb a kedved! Menj vegyél még valamit Imolának, az bizti felvidít!!! :lol:

KépKép
zsófikukac
 
 


Zsófi, persze, én csak dirigálok (az amúgy is megy). Ide is feltettem 2 napja a pociképet. :wink:

Kép
kata05
 
 


Vagyok... ma már kevésbé depisen...
Nem bírom én a hideget :oops:
Vendég
 


spickey örülök, hogy sikerült a kopogtatás:))))))))))

jajjj én is szeretnék már meleg napsütést..... a teraszon reggelizni meg olvasgatni.... hmmmm

jaaameg én is raktam fel pociképet

KépKép
dorkamartini
 
 


Mi is kopogtattunk este, de bealudtam :lol:
Apa azt mondta reggel, hogy ő tök sokáig fordolódott, nem bírt aludni, és figyelte a pocimat, érezte a bébit!! Juhééé

Péntek van, lányok!! Nekem, aki dolgozik, ez megváltás!!! És a fagyosszentek is tovább álltak!!

floranan
 
 


ZSófi, Névnapodra is Bódóttágosat!!!
Nagyon szépek a firstwheels - es kocsik is.. csak igen, nekem is ez volt az érzésem, h ha majd bebugyolálom KisEmbert, meg még nő is kicsit, akkor lehet ,h nem lesz annyira kényelmes neki..
Ezek szerintem a tavaszi, nyári babóknak jóóó.. akkor nem kell bundazsák és miegymás..

Aranynap, immáron feleségként!!!:D:D:D:D Gratulálunk, várjuk a beszámolót, és a képeket!!!!

Mabe, Brumi jön a jóóó idő, úgyh kergessétek el a depit!!!

Spickey, üdv és gratula!! Mesélj magadról:) Ki vagy mi vagy honnan jöttél?:D
Na, jó csak amit gondolsz!! NagyLánykád mit szól a kisTesóhoz?

Erika, aranyos az iromány:D

Kata , kitartást a pakoláshoz!! brrr...

Éljen a kopogtatós játék:D:D:D

Süti, merre lesz a túra a hétvégén?:)

Kép

Kép
móka:)
 
 


[quote="móka:)"][ írta:móka:)color=red]ZSófi, Névnapodra is Bódóttágosat!!![/color]
Nagyon szépek a firstwheels - es kocsik is.. csak igen, nekem is ez volt az érzésem, h ha majd bebugyolálom KisEmbert, meg még nő is kicsit, akkor lehet ,h nem lesz annyira kényelmes neki..
Ezek szerintem a tavaszi, nyári babóknak jóóó.. akkor nem kell bundazsák és miegymás..

Aranynap, immáron feleségként!!!:D:D:D:D Gratulálunk, várjuk a beszámolót, és a képeket!!!!

Mabe, Brumi jön a jóóó idő, úgyh kergessétek el a depit!!!

Spickey, üdv és gratula!! Mesélj magadról:) Ki vagy mi vagy honnan jöttél?:D
Na, jó csak amit gondolsz!! NagyLánykád mit szól a kisTesóhoz?

Erika, aranyos az iromány:D

Kata , kitartást a pakoláshoz!! brrr...

Éljen a kopogtatós játék:D:D:D

Süti, merre lesz a túra a hétvégén?:)



Köszi Csajok!!! Itt is kisütött a nap, már jobb kedvem van ... és ez egyik barátnőm holnap a 3 évesével és az 5 hósával kijön holnap hozzánk, így nem leszünk egyedül :)

Ide készülünk, ha szép idő lesz:
http://medveotthon.hu/index.php?option= ... e&Itemid=3

Babakocsi: ha most még mindig a városban laknánk, és könnyű, de jól rugózó, kicsire csukható kocsit keresnék, akkor nálam ez lenne a favorit :)

http://bababolt.echt.hu/babakocsi/maxicosi?cid=57457

mondjuk ennek is elég borsos az ára, és újszülötthoz meg kell venni pluszban hozzá a merevmózest, de ez egy szuper járgányt, megnéztem már élőben :) ... akinek szempont, hogy könnyű legyen, annak érdemes aluvázast választani ... és hátul nagy kerekűt, hogy a lépcsőn le lehessen gurítani !

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Most olvasom neten, hogy New Yorkban bezártak sulikat az influenza miatt, a főnököm ott van éppen szabin, hétfőn jön be... nem tudom, mennyire komoly ez most, vagy csak riadalomkeltés, de nem szeretnék elkapni valamit tőle :? :shock:

floranan
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?