Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a megnyugtató válaszokat méhszáj-ügyben...én meg már azt hittem, mindenkinek mindig nézik, csak nekem nem :oops: tegnap este be is pörögtem és össze-vissza olvastam mindent a neten ezzel kapcsolatban, aztán jól felidegesítettem magam :shock: a férjem meg attól lett ideges, hogy paráztatom magam :lol: na jó, akkor megnyugszom most már!
Vendég
 


mrsparis neten nem szabad olvasgatni ilyeneket mert csak be beszéled magadnak és ideges leszel.........én se olvasok.........van bennem anélkül is elég para.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, ezzel én is így vagyok...de mostantól CSAK POZITÍVAN ÉS NEM PARÁZUNK!!! Rendben? Ez vonatkozik Mindenkire!!!
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Fürdés: nekem a kezdetektől mondta a védőnő és a doki is, hogy ne fürüdjek, inkább csak zuhanyozzak... Hát én kb. 3 hete kezdtem zuhanyozni, de egy héten egyszer még mindig bele ültem...
Most, hogy tudom hogy picit (nem tudom mennyire, nem mondta a doki) nyitva a méhszáj, nem ülök már bele picit sem.
Második napja vagyok itthon, és igenis elhatároztam, hogy minden rendben lesz, nem paráztatom magam!!! :)
Azért persze jó itt olvasni olyanokról, akik hasonló cipőben járnak!! :oops:

Lili

Kép
édi16
 
 


mrsparis igen csak pozitívan!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Megtalaltam Lanykam szulinapi buli helyszinet vegree!Le is foglaltattam jovo szombatra. 8) :lol:

Betty
Tengerbe menj nyugodtan a so fertotlenit.En is megyek majd. :wink: 8) Igen van itt egy par baratnom, de ok se igazan tudnak segiteni,mindnek megvan a sajat csaladja, max abban tudnak, ha el kell mennem valahova, akkor vigyaznak Charlottera.Mondjuk ez is valami. :roll: Telleg eleg rossz lehet, ha egyedul vagy, de igazabol mellettem se volt senki mikor Charlotte pici volt. :? Akkor meg nem ismertem itt senkit, csaladunk Mo.-n...nem volt egyszeru.. :roll:

CSAK POZITIVAN CSAJOK!!

Felvetnek egy uj temat. :oops:
Ha megszuletik a babo,akkor hol fog aludni? Ugy ertem veletek 1 szobaban,kulon,esetleg a tesoval?

Nalunk ugy lesz, hogy Charlotte atkoltozik a dolgozoszobaba, Noel meg megkapja Charlotte szobajat,mert az mellettunk van. En Charlotteot is a kulon alvasra szoktattam,nem is volt vele gond soha,nagyon szepen aludt egyedul, es Noelt is erre szeretnem szoktatni.
Vendég
 


jah es Betty
Nyugodtan panaszkodj, azert is vagyunk! :wink:
Vendég
 


Csajok, főleg akinél mellső falon tapad a lepény, ti mennyiszer és milyen erősen érzitek a kicsi mozgását? Most elkezdtem aggódni, mert én van, hogy egész nap nem érzem, de legalábbis nem erősebben, mint modjuk egy hónappal ezelőtt. Mert már kb akkor is éreztem ugyanezt. Mondjuk lehet az elől fekvő méhlepény tehet róla.... remélem nincs gond. (pénteken az UH-n rendben volt egyébként..)

Betty, Mónika nem lehet azért könnyű úgy, hogy család meg itthon..Betty nincsenek kint magyarok? Hátha velük könnyebb lenne barátkozni...
Mónika, én a babával egy szobában tervezek aludni, mert elég aggódó típus vagyok, és jobb ha velem van úgy gondolom. A szülés után igénylik az anya melegét és közelségét, kevesebb az esély a bölcsőhalálra stb.. (ezeket olvastam valahol). .

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


nálunk is velünk fog aludni a bencus........reméljük addigra elkészül m áté szobája..........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


méhszáj nyitva kérdés: mennyire van nyitva a méhszáj? Merthogy a 3100-as érték pl. nem számít nyitottnak, pedig a legtöbb doki arra már enyhe nyílással hozza a mamikra a frászt. Írtok értékeket?

Fürdés: én már évek óta csak zuhanyozom, időm sincs és igényem sincs az órákig tartó pancsira a meleg vízben. Valaki írta, és egyetértek vele: első babás lányok addig pancsizzatok, amig a baba a pocakban van! Utána nincs ilyenre idő egy darabig. :lol: :lol: :lol: Bár szó ami szó én sem hallottam javaslatokat a fürdésre, inkább a zuhanyozást ajánlják.

Szoba: a fiamnál mi mentünk az ő szobájába és 6 hónapos korában szépen visszaköltöztünk a helyünkre. Így az ő kis megszokott helye nem sérült, gyönyörűen alszik azóta is, nem volt hiszti az új hely miatt. Most a tervek szerint a két baba egy szobában lesz, a nagyobbat sem pateroljuk át a megszokott kis helyéről. Elég lesz neki a kistesó okozta stressz, nem sokkoljuk még azzal is, hogy kitesszük a szobájából. Vszleg megint mi hurcolkodunk a matraccal, de az is lehet, hogy csak egyszerűen nem csukjuk rájuk az ajtót, így ha elkezd a pici mocorogni, akkor azonnal fel tudjuk venni kajálni és talán nem fogja a nagyot ébreszteni. Remélhetőleg nem lesz rossz alvó vagy hasfájós. Mert akkor borulni fog az idilli terv. :oops: Monica szerintem, ha ti a dolgozóba költöztetitek Charlotte-ot, akkor azt a pici születése előtt jóval tegyétek meg előadva neki a nagy mesét, hogy milyen baromi jó lesz neki, mert mivel nagylány már így kaphat egy új és sokkal szebb szobát. :P :P :P Így tuti nem lesz akkora hiszti. Legalábbis remélhetőleg.

Kép
Kép
tündér09
 
 


Őzike: Van hogy én sem érzem sokáig. Ne aggódj én is rárontottam a dokimra, hogy okozhatja-e a baba mocorgás nem érzését az elől fekvő lepény. A válasz igen. Sőt azt mondta, hogy még a 22.hétben sem kell kétségbe esni, ha napokig nem érezzük a babát, akárhol fekszik a méhlepény. :)

Kép
Kép
tündér09
 
 


Twinsmomma, nagyon formásak a picurkák! :D

Lányok, jobb félni alapon én is csak tusolok, de nem is voltam sose nagy lubickolós. :wink:

Vcsibe!
Nagyon aranyos az a bölcső!

Hajnalocska, utólag is boldog szülinapot! :D

Mrsparis, ne olvass túl sokat!
Én tavaly kiolvastam egy vagon Kismama, Baba Magazint meg Anyák Lapját (a nővérem korábban sokat megvett), és akárhányszor olvastam valami új nyavalyát, egyből elkezdtem mindenfélét képzelegni! :shock:
Idén még azt a mintaszámot se olvastam el, amit a védőnőnél ajándékba kapunk.

Őzike, szerintem nincs okod aggodalomra, én is úgy tudom, hogy a mellső fali lepény nagyon sokat tompít a manó mozgásán, és általában később is kezdi el érezni az ember.
Te viszont már érzed! Nincs semmi baj. Minden nappal erősödik majd.

A mi kicsink velünk fog aludni. Már csak azért is, mert elég kicsi a lakás. De lehet, hogy ha lenne külön szoba, eleinte akkor se vinném át.
De nem találom azt se rossz dolognak, ha elejétől azt szokja meg, hogy külön alszik.

Csajok, megvan a véreredményem, 18-, 21-triszóma és a velőcső záródási rendellenesség is negatív!
AFP: 33,1 IU/ml, Mom: 1,14
Azt mondta a védőnő, teljesen jó.
Már hívtam is a dokimat, hétfőn megyünk, és láthatom végre Kismackót! Szóval már csak 5-öt alszunk, és megtudjuk, hogy kisfiú vagy kislány! :D :D
Vendég
 


[b]Sziasztok!

Csige-bigéről nem tudtok valamit? Nagyon eltűnt és aggódom érte..egy régebbi topic sorstársai voltunk..

Üdv és jó babavárást!!!

Kép
dytt
 
 


Őzike, nekem is mellső falon tapad a méhlepény és most pl. napok óta nem érzem a babát úgy, ahogy szoktam előtte...én is beparáztam kb. a második estén, amikor lefeküdtem és nem éreztem, de lenyugtattam magam, elvégre még csak 18. hét ráadásul UH-n minden rendben...
Vendég
 


Sziasztok!

Fürdés ügyben én is parázok.Azaz nem merek belefeküdni,ill. csatlakozva a második gyerkőcöt várókhoz:nincs is rá időm!

Alvás:most a kislányunk külön szobában alszik,de sajna nincs rá lehetőség,hogy a picit is külön rakjuk.Így aztán velünk lesz a hálóban,mert Panni szobája nagyon kicsi,oda már nem férne még egy ágy.Meg szerintem zavarnák is egymást,főleg az elején a gyakori szopival....

Twinsmomma,te mázlista...egy fiú,egy lány!!
Till,neked meg gratula a kislányhoz!

Én ma voltam Afp eredményért.Jó lett hálistennek!

Kép
Kép
zanikó
 
 


na alszik Leanykam 8) :lol:

Tunder
Latod erre mi nem is gondoltunk. :shock: Koszii :) Akkor megsurgetem Apanal majd ezt az "atalakitjuk a dolgozot" ugyet. :roll: Mar neztunk festekeket de meg konkretat nem beszeltunk meg.
Vendég
 


fürdővíz-téma, tegnap elfelejtettem írni. Szóval, én is nagyon szeretem a meleg fürdőt és én is ki szoktam pirosítani a bőrömet, mondjuk azt inkább csak zuhanyozásnál (úgy hívom, hogy piggy bőrözök...) de ilyenkor azt mondják, hogy a testhő nem lehet 38.9 fölött tartósan, mert az lehet ártalmas a magzatra. Tehát a fizika törvényeit alapul véve ha a fürdővized ennél hidegebb, akkor nem viszi föl a testhőt szerintem. Viszont a múltkor beleültem egy általam kellemesen melegnek tartott kád vízbe (amit amúgy tuti túl melegnek ítéltem volna) és megmértem Eliot hőmérőjével. 37 fokos volt! Annál melegebben meg nem is esett volna jól hosszú távon (nem terhesen sem) úgyhogy én azóta egyáltalán nem parázok ezen. :) az előző terhességem alatt viszont én sem mertem kádfürdőzni, mert azt hittem, hogy túl meleg... :)
Persze nyitott méjszájjal én sem tenném!!!

monica, mi Eliottal is együtt aludtunk 8 hónapos koráig, és semmi gond nem volt az átszoktatással, és szerintem a picivel is így lesz. Nem akarom, hogy éjszaka egymást ébresszék... (főleg mivel Eliot átalussza az éjszakát, nem akarom, hogy emiatt romoljon el ez a szokása... :) És talán így a kicsi is hamarabb átalussza majd. :)

Kép
Kép
kopee
 
 


Judy, Zaniko!

Gratula a jó AFP eredményhez! :wink:

Nálunk a kicsi a testvérével lesz egy szobában. Sajna a hálónk túl kicsi ahhoz hogy beférjen egy kiságy. Hát remélem hamar megszokja majd Atika a változást. :roll: Anno régen én is a hugommal osztozkodtam egy szobán.

Fürdés!
Régen én mindig forró vízben dagonyáztam, de amióta kismami vagyok azóta csak zuhanyzás van. Ritkán elcsábulok és beleülök egy kád vízbe, de nem forróba.

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Sziasztok,
orulok, hogy ennyit írtok, olvasom is, ahogy tudom, de reagálni csak pár dologra tudok....

Twins, hát nagyon- nagyon gratulálok a fiú -lány pároshoz, nagyon ideális kombináció :D
Tobbieknek is gratulálok, akik megtudták már a baba nemét!

A lista elején márcsak egyedul vagyok, aki nem tudja, de sebaj, mához egy hetére már én is megtudom, legalábbis remélem!!

Monica, nekem mit tippelsz? :lol:

En is foleg zuhanyozom, nekem sincs idom pancsizni, de azért volt rá példa! Szerintem akinél minden rendben van a méhszájjal, akkor relaxáljon nyugodtan a kádban! Mi, ha emlékeztek, voltunk husvétkor Bukfurdon egy wellneshotelben és furodtem medencében 5 napon keresztul! Semmi bajom nem lett! Aki alapból érzékeny ilyen dolgokra és volt már fertozése,amit strandon, stb. szedett ossze,az természetesen most is kerulje, de ha megbízható helyen úszik valaki, akkor lehet, sot ajánlatos is kismamáknak , jót tesz a megterhelt gerincnek és segít ellazulni az úszás!

Hol fog aludni a kismanónk??? Hát elég nagy probléma ez nálunk, ugyanis olyan pici a hálószobánk, hogy nem fér le egy normális méretu gyermekágy az ágyunk mellé . Viszont van gyerekszobank, amit nemsokára készulunk berendezni és arra gondoltam, hogy azt berendezem rendesen bababútorokkal, ott lenne a pelenkázó, a furdeto és baldachinos ágy, de ide csak napkozben fektetném a manócskát és éjszaka pedig velunk aludna egy utazóágyban.......az talán beférne oda......
Ismeroseim kozul vannak páran, akiknél CSAK utazóágy van és rendes kiságy nincs is!
Nem tudom, hogy ez jó otlet-e, de egyenlore ebben vacilálok....
A gyerekszoba egyébként ugyanúgy nagyon pici,mint a hálószoba, ezért az sem megoldható, hogy mi oda koltozzunk, sot, egy egyszemélyes felnott ágy is csak nehezen férne el, de errol a párom amúgyis hallani sem akar, hogy esetleg én átkoltozzek a babával a kisszobába, és oszintén szólva igaza is van!
Ti mit tennétek a helyemben?

Ja, máskulonben most kezdtunk el építkezni, valószínuleg jovo nyáron bekoltozunk, tehát mire a baba 1 éves lesz, akkorra biztos benne leszunk..ezt is számításba kell venni. Ott lesz hely boven :lol:
ginuska
 
 


sziasztok ismet!! probalom kihasznalni azt a kis idot, amig meg alszik a kincsem...bar szerintem lassan felkel.

Koszi Monica, majd meglatom mennyire ajanlja az orvosom a furdozest a tengerben. Ami a kulfoldon elest illeti..haat ez egy nagy hatrany, marmint hogy ilyen messze vagyunk a csaladunktol. most mar csak azert is banom igazan, mert nem latjak a kisfiamat, illetve majd a jovoben a kovetkezo manocskat. Apu es az ocsem sajnos nagyon rosszban vannak -mar evek ota nem is beszelnek egymassal, ezert, ha gyermekuk szuletne, lehet hogy azt sem lathatna apu es ezt nagyon sajnalnam!!! De mindegy, amilyen gyakran csak lehet, azert ok jonnek, meg majd jovore en is hazamegyek a kicsikkel ha a Joisten is ugy akarja.
Kerdezted hol alszik majd a babucink. Velunk, a mi szobankban, mert a masik szoba Iliasze. Te is tudod milyen gyakran kelnek fel az elejen, ezert tenyleg nem lenne szerencses, ha egyutt lennenek a tesoval. Nekem is konnyebb lesz az ejszakai szopiztatas. Kesobb majd meglatjuk.

Ozike: van rengeteg magyar lany itt Korfun, de amikor megprobaltam az iwiwen keresztul kapcsolatba lepni veluk, 5 lanybol csak 1 valaszolt, akivel mai napig tartom a kapcsolatot, de sajna ok nagyon messze vannak tolunk lent delen Moraitika es Messonghi kornyeken. Van ugyan autoja, de terhes o is (20 hetes) es van egy 11 honapos kislanya, szoval nem konnyu az utazgatas. Talan majd jovore. Itt a kornyeken nem ismerek magyarokat sajnos, pedig jo lenne ossze ossze ulni valakivel neha napjan.
Amugy Neked elmultak a bacik? Mi a helyzet ez ugyben? Nekem a legutobbi laborom jo lett, majd a jovo heten csinaltatok meg egyet, amivel mennem kell a dokihoz.

Lanyok, ma van a Eurovision dontoje Moszkvaban, ahol a Magyarok is fellepnek majd. Itt nagy orulet van miatta, mar honapok ota keszulnek ra a Gorogok Sakis Rouvassal, aki egyebkent Korfui es nagyon hires enekes itt Gorogorszagban. Ezek a gorogok mindent ugy felfujnak, mindenben elsok akarnak lenni, de vegul is igazuk van, ezert is tartanak ossze ennyire. En azert drukkolok az otthoniaknak!!

Matol egyszeruen nem birok elviselni semmilyen nadragot magamon!! Olyan kenyelmetlenek!! Magyarorszagon (foleg Pesten) hol lehet olcsobban kismamaruhakat kapni? Majd elkuldom a neveloanyumat hogy vegyen valamit, s hozza el juliusban, amikor jonnek. Van tippetek? Mi Szentendreiek vagyunk, szoval valami a kozelben esetleg? Elore is koszonom a segitsegeteket.

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Sziasztok!

Hú lányok,rengeteget írtatok tegnap óta!

Judy,Zaniko!
Grat a jó AFP eredményhez! :lol: :lol: :lol:
Én hétfőn megyek!

Alvás:
Nekünk csak a hálószobánk van és a nappali.Elférne a kiságy a hálószobánkban is,de úgy gaondoltuk,mégis csak a nappaliban lesz.Nem szeretnénk,ha nagyon hozzánkszokna.Már ne értsétek félre,de úgy gondolom,ha velünk lenne egy szobában,akkor később ( 2-3 éves korára) nem tudnánk átszoktatni a különszobára. Persze,akiknek kicsi a lakás,de a hálószobában elfér a kiságy,akkor természetes,hogy a szülőkkel van.Ebben az esetben én se tudnék másképp tenni.

Mrsparis!
Tényleg ne olvass össze mindent,mert saját magadat idegesíted fel vele,amivel nem teszel jót! :roll: NO PARA! Semmi kismama újság olvasás! :wink: :lol:

Hajnalocska!
Én is,én is,én is BOLDOG SZÜLINAPOT
kívánok!!!!!!

Dytt!
Sajnos semmit nem tudunk Csige-Bigéről! :cry: :cry: :cry:

Édi!
Remélem rengeteget pihensz!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Monica!
Ott,ahol Ti laktok,a környéken vannak magyarok?

Betty!
Azt írtad,még a szülésnél is egyedül voltál. :cry: Ott nincs lehetőség apás szülésre?Vagy a párod nem akart bemenni?
Nagyon sajnállak,én nem tudom,hogy bírnám ki ilyen helyzetben.Oké,ott a kisfiad és a párod,de az embernek szüksége van barátokra!Igaz,nekem sincs sok barátnőm,sőt!Olyan igazi csak 2-3.

Ma vettem magamnak két gatyót.Egyet itthonra,egyet meg ha menni kell valahova.(kórház,vizsgálat vagy bármi).Eddig farmerben jártam,de már nagyon nyomta a pocimat.Ha meg nem gomboltam be,akkor meg leesett rólam! Úgyhogy muszály voltam venni.Nem volt drága,darabja 1600 ft.Ja,meg egy hosszított felsőt is.Ennyit már csak megérdemlek!

Ja és nagyon finit főztem ma!
Páromnak csak Knorr-os gyümilevest,ezt imádja.Magamnak meg tejszínes karalábélevest!Valami isteni lett!
Ja és a második bolognai rakott tészta.Na,megint éhes vagyok!

Rakok fel pocifotót,tegnap készült.

Kép 16 hetesen

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Ginuska!
Nálunk pont így vannak a szobák,mint nálatok.mi azt terveztük,h a baba szobába veszünk kiságyat pelenkázóval meg egy kis komóddal( h elférjenek a ruhái) ,de kapunk kölcsön egy bölcsőt,ami a mi szobánkban lesz 2-3 hónapos koráig abban alszik,majd éjszaka... én is parás vagyok :?
de bölcső helyett lehet olyan kiságyat is kapni,ami max. 100x50-es...

Sziszkó: édi a pocid... :lol:
Grat. a jó afp eredményekhez

Kép
jovana
 
 


Jovana!
Köszi a pocakdicsit! :lol: :lol: :lol:
AFP eredményem még nincs,még csak most hétfőn vesznek vért.
De legalább megelőlegeztél nekem egy jó eredményt! :wink: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Én is nagyon finomat főztem, pont most lett kész; babfőzi füstölt szalonnával :D

Babaszoba-témához: én ragaszkodom a külön alváshoz, természetesen légzésfigyelővel! Nővéremnél parásabb anyuka szerintem nincs, de még Ő is kibírta és nagyon sok ismerős példája van előttem, akiknél később gondot okozott a külön altatás és ezután csak "terror" módszerekkel pl. sírnihagyás, amíg bírja lehetett helyrehozni a dolgot. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja!
Vendég
 


haho, megint itt vagyok, ma mar harmadszor: kesz csoda!!! Apa elvitte Iliaszt locsolni a kertbe, igy valaszthattam: vagy vasalas, vagy pihi itt. Hat ideragadtam, de a vasalast nem uszom meg!!! :(

Sziszko: aranyos a pocifotod, hasonlit az enyemre (itt van a gepemen a pocifotom es nem tudom feltenni!!!) de kb egy idosek is vagyunk. Ami a szulest illeti, nem voltak itt apuek, mert ugye draga a jegy a nem nyari jaratokra. Nyaron vannak kozvetlen fapadosak, telen csak Athenen keresztul tudnanak jonni. De mindegy. Az en hibam, hogy nem nyaron szultem :D :D Sajnos a csaszarnal itt
nem engednek be senkit a mutobe, igy azt is egyedul eltem at, de az kevesbe izgatott, mert mikor meglattam a kisfiamat nem gondoltam semmi masra, csak arra, mennyire szerencses vagyok, hogy ilyen gyonyoru, egeszseges kisfiut hozhattam a vilagra!! S amugy is olyan gyorsan ment minden. 1 kor vittek be, s 1 ora 20 kor mar fel is sirt az en csillagom. Csodalatos elmeny volt, ezerszer atelnem meg!!!

Lanyok, csinaltam egy kis research-ot a neten, kajakrol, amik nem ajanlottak terhesseg alatt. Ha gondoljatok olvassatok el:
Puha sajtok mint:
-camambert, stilton, chevre, brie, feta sajt(a legnagyobb banatomra!!!) -liszteriat okozhatnak
-tojas, ami nincs jol megfozve (pl.lagytojas)-salmonellat okozhat
-majonez szinten szalmonellat okozhat
-majkremek -mert sok bennuk az A vitamin ami art a magzatnak
-halakbol kardhal tilos, de tonhalat sem szabad sokat enni egy heten (kb.2 dobozzal max.)
-nyers, vagy nem jol atsutott husok szalmonellat illetve toxoplasmat okozhatnak.
Ezeket talaltam, probaljatok kerulni oket amennyire lehet. Monica, Neked ott Franciaorszagban nehez lehet nem enni ezeket a sajtokat illetve pate-kat (majkremeket), kiveve, ha nem szereted oket.

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Sziasztok!

Twinsmomma, gyönyörűek a babóid!!!
Mindenkinek grat a jó AFP eredményhez.

Alvás-téma: Mi úgy döntöttünk apával, hogy az elején (fél-1 éves koráig) velünk lesz a baba, utána fogjuk átszoktatni a másik szobába.

Jaj, én annyira boldog vagyok ma!!! :D 6.-án született meg a bátyámék kisfia, és ma végre hazavihették! Eddig csak fényképet láthattunk róla, mert látogatási tilalom volt a kórházban. :( Holnap meg egész nap babázni fogok! :D :D :D Egyszerűen nem tudok betelni vele, annyira gyönyörű!!!
bobóbaba
 
 


Sziasztok! :P

Bodóbaba :P
Gratula, Nagynéni!!! :D

Zaniko,
gratula az AFP-hez! :D

Monica,
persze, hogy megírom majd a nevet! :P - ha végre kiválasztjuk :roll:
Itthon Lencsének hívjuk :wink:

Twins,
biza, kéne tornázni valamit...én hetente 2x jártam konditerembe, de januárban a lombik miatt abbahagytam. A 12 hétig mozdulni sem volt szabad, és most nem tudom, mit kezdjek így 4 hónap kihagyás után... :roll:

Sziszkó,
Anyukám az öcsémet végig nyitott méhszájjal hordta ki, hálisten, probléma nélkül :P

Divett:
nem is tudtam, hogy Hajdu drnő az Istenhegyin kívül máshol is rendel, ezért mentem oda...a kombi teszt, négyes teszt áés most a 18. heti gen UHra 52 ezret hagytam ott :?

Lányok,
muszáj leszek diétázni!!! Idáig 7 kiló cuppant rám :shock: Házidokim figyelmeztetett: a cukrom miatt max 10 kg-ot hízhatok, hogy fogom ezt tartani?! :oops:

Babaszoba:
Lencse baba a mi hálónkban kap helyet, Vackor pedig marad a saját szobájában, DE:
mikor Vackor született, egyszobásban laktunk, és mikor 3 szobásba költöztünk, ugyanúgy velünk lakott.
talán meglep Titeket: 6 éves korában költöztettem át külön szobába, akkor kapott bútorokat és isteni csupakék fiú szobát rittyentettünk Neki :D Viszont mai napig át-átjön éjszaka a mi ágyunkba (direkt 180X200-asat vettünk :lol: ), és ez minket egyáltalán nem zavar.
Szerintem gyereke válogatja: van,. akinek az a jó, ha külön szobába szoktatják, de van, akinél sérülést okozhat, ha "száműzik", Nem kell egyet érteni, de az én tapasztalataim azt erősítik, hogy vackorom attól ilyen kiegyensúlyozott, mert nem érzi, hogy kirekesztenénk...(persze mindig a saját ágyába kell lefeküdnie :P )

tillidian
 
 


Sziasztok!

Ginuska
Kislanyt! :lol:

Betty
Itt anniyra nem foglalkoznak az Euruvisionnal...vagy legalabbis nem olyan feltunuon. A franciak amugy is meg vannak gyozodve rola, hogy ok mindent nyernek, meg hogy oket nem erdekli mit gondolnak roluk csak irigyek...hat igen a franciak marcsak ilyenek.. :roll: Koszi a listat, bar ez inkabb az elso babasoknak jo! :lol:

Sziszko
Lehet hogy vannak, de en nem tudok rola. :lol: Nekem francia baratnoim vannak,akikkel angolul beszelunk.
Szep poci :lol:

MrsParis
Alvas temarol egyforman gondolkodunk. :wink: Ugyanez az en velemenyem is. :lol:

Kajak
- nem nagyon eszek sajtokat, de a camambert eszem ugyanugy. :oops: Charlottenal nem tudtam,hogy nem lehet, igy ettem, nem lett baj. Ha az ember megbizhato sajtostol veszi a sajtokat sztem nincs baj.
- tojast alapbol nem eszek.
- majonez...sztem a tubusos majonezt lehet enni.eszem is. :lol:
- majkrem...en azt is eszek. :oops: :lol:
- hal..ezt alapbol nem sokszor eszunk.

De ez csak az en velemenyem persze. :oops:

Bobo
De jo akkor babazhatsz!! :lol:
Vendég
 


jaajj es majdnem elfelejtettem

Csajok
Koszi,hogy irtatok a szobacuccrol. :D Azt hittem hulye tema lesz. :oops:
Vendég
 


Kép szep sziines tabli :)
Vendég
 


dytt csige korházba volt mert megint vérzett a lepény miatt....kicsit rálóg a méhszájára....szigoru fekvés.......
szisz nagyon csini a pocakod!!!!!!!!
szép arány 12 fiu és 7 lány ha jól számoltam...... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Monica,
OK, koszi ! Ahogy már tobbszor írtam, mi is kislányt érzunk :wink:
Csutortokon kiderul :lol:

Jovana,
látod, a bolcso is jó otlet! Az bizti odafér! Koszi a tanácsot :wink:
Az utazóágy olyan szempontból jó, hogy ha valaki sokat kirándul, vagypedig a nagyszulok messze laknak, akkor hasznát lehet venni, osszepakolni és a manócska is így a megszokott helyén aludhat, még máshol is!

Tudom és egyetértek veletek, akik azt mondjátok, hogy a legjobb, ha kezdetektol kulon van a baba, de nekunk van egy 2,5 kg-os szobakutyusunk, aki szintén velunk alszik az ágyban :oops: :roll: , hát pont a kisbaba lenne kulon szobában?! :oops:
Eleinte biztos velunk lesz,aztán majd koltozéskor meglátjuk...... új ház, új szokások, új szobák!
:wink:
ginuska
 
 


Ginuska,
én semmi pénzért nem tenném külön szobába a babát, ha ez Téged megnyugtat!!!

Éppen most érettem meg annyira (8 éves anyasági tapasztalat, 35 év :P ), hogy már bánom: Vackort próbáltam "leszoktatni magamról". Nem kötöttem magamra soha (kenguru, stb), mindig babakocsizott és a rácsos kiságyában aludt újszülött korától.
Most már tudom: nagyon helytelenül tettem!!! Manóm nyugtalan, sírós kisbaba volt, és ezen az sem segített, hogy a szoba közös volt...Azóta ez megváltozott, mióta bármikor hozzánk bújhat :)

Most jelentem: babakocsit nem is veszünk legalább fél évig!!! Addig kenguruzni fogunk! :wink:
Sok irodalmat olvastam ezzel kapcsolatban, mennyire fontos a babának, hogy minél több testi kontaktusa legyen a mamával...gondoljunk csak bele: már a születés is elég nagy sokk: kiszakad a biztonságos, ölelő anyaméhből, és nem hallja tovább az anya szívdobogását, ami eddig állandó "zene" volt számára...
rengeteget számít a hordozókendő, vagy egyéb ilyesmi!!!
sajnálom, hogy 27 évesen ezt még nem tudtam, de most ki nem hagynám! :wink:
Rácsos kiságy azért lesz, de közvetlenül a mi ágyunk mellett :P

tillidian
 
 


na meg en is kicsit akkor :oops: :lol:

nalunk kivitelezhetetlen lenne,hogy velunk aludjon Noel,mert akkor Charlotte is velunk akarna na azt meg mar nem. 2 gyerek velunk az sok...foleg h Charlotte ugy alszik,hogy rugdosodik stb. na es akkor hol lenne a hazas eletunk? Aaaa...en ezt nem vallalom be. Igy is elore latom, hogy Charlotte nagyon feltekeny lesz majd, es nagyon sok bajunk lesz vele..nem adok meg tobb okot, hogy szegeny kirekesztettnek erezze magat.

Ez egyebkent abszolut babafuggo dolog...az en lanyomat se vittem kenguruval soha (nem is volt neki), o is mindig babakocsizott, racsosagyba aludt es megis mosolygos,kiegyensulyozott gyerek.
En ugy csinaltam, hogy az elso 2 honapban velunk aludt es akkor is csak ejjel, de utana szigoruan a sajat agyaban! bebiorrel, ejjeli fennyel, zenevel (nem vicc, mai napig zenevel alszik) es nem volt semmi baj vele. 6 honapos koratol atalussza az ejszakat. :wink:

Ezt most csak azert irtam le, hogy ne az legyen, hoyg en ilyen-olyan szivetelen anya vagyok. :oops:
Vendég
 


Monica,
dehogy vagy Te szívtelen anya!!! :lol:
Teljesen egyetértek, ezért is írtam: babája válogatja!!!

(remélem, én sem okoztam fejtörést senkinek, ezek csak az én tapasztalataim, csak gondoltam, megosztom Veletek, mert így szép a világ, hogy sokszínű és különbözünk! :D )

A téma pedig fontos, köszönjük, hogy felvetetted! :P

Nekem is van egy kérdésem:
mennyire szabad diétázni terhesség alatt? (itt most kalória diétára gondolok!) Rettentően hízom: most 2-3 naponta fél kilót! :shock:
Manóval is 14et szedtem fel, de nem hirtelen :? ...és most tartok +7-nél :oops:

tillidian
 
 


Lányok! Lécci! A fürdést ugye ti sem gondoltátok komolyan? Az tagadhatatlan, hogy nyitott méhszájjal nem jó ötlet. De egyébként... Hogy gondoljátok, hogy a forró víz olyan szinten megemelheti a testetek hőmérsékletét????? :shock:

Már a 40 fokos víz is túl forró, kellemetlen benne ázni, csak mérjétek meg. Ráadásul egy 60-70 kilós ember nem egy darab kő. Nem fogja átvenni a környezet hőmérsékletét, nem gyíkok vagyunk. Beépített hőszabályozó rendszer... Újabb fölösleges para, amivel meg lehet etetni a kismamikat. A 40 fokos vízben is marad a normális 36,5 - 37 fokos testhőmérséklet, lehet próbálkozni. Akár a kispapikon is. Itt nincs olyan szintű hőmérséklet-különbözet, mint egy hűtőfürdőnél, ahol max 20 fokos a víz. Plusz az usziban is 22-24 fokos víz van a medencékben, mégsem fél senki sem, hogy végzetes kihülésben fog meghalni..

Szép álmokat. :)

Kép
Kép
vcsibe
 
 


sziasztok!

Alvás téma2 : egyetértek azzal aki azt mondja, hogy nem veszi maga mellé a babát éjszakára. Nekem unokatesómék és az egyik barátomék követték el ezt a hibát és sajnos azóta is rsz-es látogatójuk a gyerek éjszaka. A házaséletüket tényleg eléggé taccsra vágta a helyzet. :? Nagyon fontos számomra is a gyerek biztonsága és kiegyensúlyozottsága, de higyjétek el, nem azon fog múlni, hogy sírósabb-e a baba, hogy veletek alszik éjjel vagy sem. Persze akinek nincs másik szoba annak természetes ez a megoldás.

Viszont a kengurút én is nagyon ajánlom. A fiam imádta és most is ez volt az egyetlen dolog amit megvettem a kicsinek. Fontos nekik az anyai közelség és ringatás. Így nap közben kielégítettem ezt az igényt éjjel pedig szépen aludt magában. Nem beszélve arról, hogy ha intéznem kellett valamit, akkor sokkal könnyebben mozogtam a városban, mint a nagy babakocsival.

Till: szerintem ne nagyon parázz ezen a kg témán! Nekem is fent van már 5-6 kg és akkor mi van? A dokim sem szólt egy szót sem, hogy az sok lenne. (Igaz nekem eddig nem volt cukorgondom!) Ha piszkál a dolog egyél minél több gyümit és sok-sok folyadékot (nem leszel tőle éhes :) ) De azt ne engedd az idióta védőnőnek és dokinak hogy paráztasson a súlyod miatt. Ezzel a max.10kg-val a sírba tesznek. :evil: Mindenki más-más alkat, egész más a hízása a terhesség alatt. Na persze én sem a +30 kg hízásra gondolok. :lol: :lol:

Kép
Kép
tündér09
 
 


Jó reggelt!

Milyen eltérő véleményeket lehet olvasni a fürdésről :wink:
Látszik, hogy sok orvos szemléletmódja mennyire más...
Nálunk nagyon propagálják pl. a vízben vajúdást, szülést... ott se tartanak a fertőzéstől... :wink:

Méhszáj
Nekem még egyszer se nézték meg!
Azt mondta rá a szülésznő, hogy több a veszélye, mint a haszna...

Vcsibe
Hastáncról is jókat olvastam.

Betty
Ezek sima 2d-s uh képek. A kórházban ilyeneket csinálnak. Az UH gépet át lehet kapcsolni 3/4D üzemmódba.
Nálatok nincsen 3/4d UH? :roll:

Nálunk külön szobában lesznek majd a gyerekek.

Sziszkó
Szép a pocid :lol:

Tillidian
Ésszel lehet szerintem diétázni. Kalóriabombákat kell visszafogni...
Vendég
 


Jó reggelt!

Azt gondolom, hogy mindenkinek privát dolga eldonteni, hogy egyutt alszik a babával éjszaka vagy kulon! Mindenesetre én csak irigyelni tudom azokat az édesanyákat, akik annyira erosek, hogy kibírják, hogy a baba kulon aludjon :roll: Es egyáltalán nem tartom oket szívtelen vagy rossz anyának! Számtalan elonye van ennek a verziónak!
Mégis, sajnos már most tudom, hogy az elso 6 hónapban biztos nem fogom tudni a babámat kulon szobába tenni, de utána meg fogjuk próbálni átszoktatni! Es remélem sikerul majd.
Azt viszont elitélem, aki teljes mértékben alárendeli magát a gyermekének és mindenben a gyerkoc a fonok! Pl. a szomszédunkban van egy kisfiú, aki már elsos!!!! és még mindig csak nagyon ritkán sikerul ot"rászedni" arra, hogy a saját szobájában aludjon! Legtobbszor a hálószobában alszik a franciaágyban és vagy az anyukája, vagy az apukája kiszorul a nappaliba, ugyanis a királyfi kirugdossa valamelyikuket az ágyból! Na errol az egészrol megvan a véleményem!
Az anyuka annyira "magához" nevelte a fiút, hogy már most tudni lehet, hogy problémái lesznek a párválasztással, az anyuka minden lányt el fog mellole marni......be is vallja ezt és azt is, hogy nem fogja elengedni a családi fészekbol!
Na inkább no comment.... :shock:
ginuska
 
 


kenguru téma: én nagy kendő ellenes voltam, hogy nekem soha stb. Vettünk is egy szuper kengurut. Hát kb. három hónapos volt a gyerek amikor beszereztünk egy kendőt és mennyire nagyon jó volt!!! Egész más. Teljesen rád tud simulni, nekem mindig elaludt benne Eliot. Úgyhogy aki a kettő között vacilál, szerintem mindenképp a kendő érdemesebb. :)

vcsibe, én is pont ezt próbáltam kifejteni, csak nem ennyire radikálisan. :lol:

Együttalvás. nekünk egy hálószobánk van, úgyhogy eleinte együtt aludtunk. nekünk sem fért be egy rendes kiságy még egy utazó sem, úgyhogy külföldről rendeltünk egy kisebb fajta utazót (60x100-ast) és mivel az eleve 8 hónapos korig jó, addig együtt voltunk. szerintem nagyon jó volt így, most is ezt fogjuk csinálni. semmi gond nem volt az átszokással. ja, és 6 hetes kora óta minden éjszakát átaludt, egyszer sem kellett vele éjszakázni!!! :) Nem számítok rá, hogy ez megismétlődjön, próbálok felkészülni egy sírósabb, nem ennyire jó alvó babára... :) azóta mi kiköltöztünk a nappaliba, a kicsi itt lesz majd velünk, a szoba egyenlőre Elioté. Tavasszal szeretnénk megcsinálni a tetőteret, ott lesz 3 gyerekszoba meg egy fürdő, és akkor a kicsit majd oda szoktatjuk át. (bár nagyon keresztbe húzhatják a terveinket most a szocpol mizériával, úgyhogy reménykedünk, hogy ki tudjuk majd használni...

szép napot!

Kép
Kép
kopee
 
 


sziasztok....jó reggelt!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Igen, pihenek amennyit csak tudok!! :) Ma reggel voltunk festéket venni, holnap jön a festő, festi a leendő baba szobát. :)
Én persze most semmit nem csinálok, sem a kipakolásnál, sem utána a takarításnál. Én majd csak az irányító leszek!! :) Az is jó szerep, nem???!!! :D
Mi szerintem az első időben együtt fogunk aludni a babával. Szerintem könnyebb is lesz...

Lili

Kép
édi16
 
 


Köszi a megnyugtató szavakat babamozgás ügyben, próbálok nem aggódni :)

Betty, a Streptocossus bacilus nem tudom megvan e még, most szedek rá antibiotkumot, de fehérje is volt sajna a vizeletben :cry: szóval nincs ennek vége...
barátnő dolgot sajnálom, :cry: Egyébként hol is vagytok pontosan? Majd meglátogatunk ha lesz rá mód a későbbiekben :lol:

Ez az együttalvás vrs nem alvás jó nagy hullámot vert :wink: Mindenkinek az egyéni igénye és persze a babáé dönti majd úgyis el ... Én speciel Till példáját követtem a kisfiammal, de nem bántam meg, és a másik babó is velem lesz egy darabig - persze ez azért kényelem is, ugyanis baromi nehéz éjszaka, álmosan átbattyogni egy másik szobába szoptatni, stb. Míg ha kéznél van, csak arra fordulok. :lol:
Persze remélem ott soha nem fogok tartani hogy a leendő menyasszonyát is elmarjam tőle :lol:

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Till
Szerintem nem szabad diétázni terhesség alatt, de persze többet sem kell azért enni, mint eddig, nem 'kettő helyett' semmiképp :lol:
A végén le fognak menni a plussz kilók, ha az első terhesség után is lement!

Őzike
Kép
Kép
Õzike31
 
 


Sziasztok!

Látom nagyon sok a vélemény az alvással kapcsolatban. Mi igazodtunk a gyerekeinkhez teljesen. Vivi 4 hónapos koráig tűrte, hogy egy ágyban aludjunk. Utána kiságyban aludt, ami az ágyunk mellett volt. A kiságya még most is mellettünk van. Lara még most is egy ágyban alszik velünk. Én az éjjszakai szopi miatt tartom kényelmesebbnek azt, hogy együtt aludjunk. Meg a bölcsőhalál kockázata is jóval kisebb, ha a baba a szülő mellett alszik. :) A házaséletünket abszolút nem vágta taccsra mindez. Sőt.. :lol: Sosem gondoltuk, hogy ennyi kreativitás szorult belénk... :wink: :lol: És mi azért nem havi 2x bújunk össze. ( nagyjából a napi 1 megvan.. lehet ezért vagyok optimista?? :roll: :lol: )
De ez az én véleményem. :) Én zuhanyozom csak, mert azt szeretem. :) ebbe nem tudok beleszólni.

Gratula mindenkinek aki megtudta a baba nemét. :) Én is már kíváncsi vagyok nagyon. Tegnap reggel voltam afp meg nagylabor vérvételen. Kiváncsi leszek. Na megyek, mert odakap a kaja.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


nálunk ugy lesz hogy ha elkészül máté szobája akkor ő költözik oda a pici meg itt lesz velünk a szobába........egyenlőre ezek a kilátások......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok

Csak gyorsban egyre reagalnek

Tobben irtatok h csokkenti a bolcsohalal kockazatat, ha melletettek alszik...szerintem ez hulyeseg...ennek semmi koze ahhoz.A bolcsohalalnak akkor nagyobb az eselye,ha haton alszik a gyerek (amit en el se tudok kepzelni :roll: ) Es a gyerek akkor is tud megfulladni,ha melletted alszik. Abban igazatok van,hogy hamarabb eszreveszed. De erre meg mar kitalaltak a bebiort es a legzesfigyelot. :D

NA nem okoskodok tovabb megyek gyereket nevelni. :lol:
Vendég
 


jajj ezt meg bemasolom nektek, a masik topcban olvastam es nagyot rohogtem rajta. :lol: :lol:

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyereked

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig
kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal, na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja ésszép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből….akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra. lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos"lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiók húzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.......
Vendég
 


én meg pont úgy tudom, hogy mostanában azért javasolják a háton altatást, mert hason nagyobb a kockázat. De valójában én úgy tudom, hogy amiatt van a legtöbb, hogy a kicsi a kilélegzett széndioxidot lélegzi be, és emiatt 'alszik el'. Pontosabban amiatt, hogy még nem elég fejlett az idegrendszere ahhoz, hogy reagáljon a helyzetre és elfordítsa a fejét ilyen helyzetben. Tehát ami veszélyes, hogy nagyon szűk babakocsiban hason altatni, vagy a feje köré sokmindent pakolni, hogy ne tudjon körülötte járni a levegő. Mondjuk szerintem amíg az okosok sem tudnak rá pontos magyarázatot adni, addig mi is hiába írjuk le a teóriákat. Mindenesetre a légzésfigyelő szerintem egy fantasztikus találmány, ajánlom mindenkinek, sokkal nyugodtabban tudtok majd aludni...
bekevertem egy bukta tésztát de szerintem valami gond volt az élesztővel, mert ugyan feljött, de a tésztát már nem kelesztette meg. most nem tudom mit csináljak... vagy lesz baromi kemény buktánk vagy kidobom az egészet... eddig mindig sikerült. :( na megyek, megpróbálok valamit alkotni belőle... :)

Kép
Kép
kopee
 
 


hah. asszem kitoltam vele. beledagasztottam egy csomag porélesztőt és mintha elkezdett volna feljönni. :) ajánlom neki. :)

Kép
Kép
kopee
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: