Sziasztok!
Karmen: 116 cm, az tényleg sok. Szerintem az én lányaim az átlag közepén ballagnak egyelőre növésben.
Apnoe: az apnoe-val nem tudnak mit csinálni, az okát sem tudják, mint annyi másnak. Van olyan gyerek, aki tudatosan csinálja, mert az elején megfigyeli, hogy a szüleit ez mennyire megijeszti, és ha el akar valamit érni, akkor ezzel „zsarol”, ezért nem szabad megijedni, na meg azért is, hogy észnél légy és tudj cselekedni. Elég szörnyű, hogy a gyerek csuklik össze, fennakad a szeme és lilul a szája, nem vesz levegőt, de ezt is meg lehet szokni, főleg ha már számítasz rá. No meg tudod, hogy levegőt venni egyszer csak mindenképpen
fog, csak egyrészt igyekezni kell ezt az időt lerövidíteni, hogy minél hamarabb kapjon megint oxigént az agya (arcütögetés, hideg víz stb), másrészt arra kell vigyázni, hogy nehogy megsérüljön, amikor elvágódik, mert ugye teljesen öntudatlan ilyenkor. A ráfújás nálunk is bevált, de nem mindig tudtuk megelőzni így. Marcsinál egyébként nem alakult ki sosem, ha már sírt, hanem amikor sírni kezdett volna, az első nagy levegővétel után. Mindig félve figyeltük, jön –e az első ordítás, mert ha jött, akkor már fellélegezhettünk. 8 hónapos korában fordult elő először, egyévesen azért vittük el orvoshoz, mert volt egy hét, amikor majdnem minden nap, aztán megritkult szerencsére. Átlagosan 3-4 éves korukra növik ki, de olvastam már olyat, akinek 16 évesen volt az utolsó rohama. Nekünk Sztriha prof felírta a Notropilt (idősebb embereknek, pl. cukorbetegeknek írják fel egyébként, agyértágító), persze hogy ki se váltottuk, még az kéne.
szilde: az apnoéval kapcsolatban lásd fent. Almán nem ovival voltunk (nálunk a kiscsoportosok sehova nem mennek), egyébként 3200-ért voltunk 8-an, 4 felnőtt, 4 gyerek, szerintem ez baráti ár.
Haragosi: értem.
Almázás: Alma együttes koncerten voltunk kedden, ahogy Karmenék is Orsival.
hefe: Doró egy hős!!! Színes tömés, te jó isten…
Múltkor csiricsáré színűre festett szerencsétlen divatkutyákat láttam a tv-ben, szörnyűűűűűűű.
Te vagy Hefepok?
Zituska: jobbulást! Szegény Noémi tényleg sokat beteg.
Ha nem tudnak vele mit csinálni úgyse, akkor minek a vérvétel?
Timika: akkor nagyon drukkolunk! Tiszta sor, hogy ő először szülőnek számít szerintem, de ez akkor is jól elhúzódik... DRUKK!
Anett: igen, Gréti, meg Dóri van M mellett a fotón.