Új privát üzeneted érkezett!

Cat! A kullancs ellenit ilyen picuriknak még nem adják be, azt is megkérdeztem. Talán másfél éves kortól, de az is lehet, hogy ilyen Beni korúaknak.

A kullancsnál már nem csak a Lime-kórtól, meg az agyvelőgyulladástól kell tartani, hanem a babéziától is. Ami nem csak az állatokra veszélyes. Az is, ha nincs időben kezelve, halálos lehet. Nehéz észrevenni, mert úgy indul mint egy szimpla egyszerű influenza :? . De az érfalat és a vesét teszi tönkre :( . Jaa, és erre viszont nincs oltás!!! :shock:

A Lime-kórrol meg annyit, hogy az egyik barátnőm (akinek most voltunk az esküvőjén) kb. 10 éve elkapta a Lime-kórt egy kullancstól. Szerencsére jól van, bár szed rá gyógyszert, és vizsgálatokra jár. És talán ezért nem tud teherbe esni. Viszont tőle tudtam meg azt is, hogy ha éppen aktív időszakában van a kór (ami semmi tünetet nem okoz) akkor is tud fertőzni, például szexuális úton átkerülhet a párjába. De csak akkor amikor aktív. Jó, mi?? :shock: Így legyen nyugodt az ember! :( :?

Kép
Kép
tisa

Réka!
Nagyon nagy kincs vagy nekünk, és köszönjük, hogy a két praxis mellett még tanácsokat is adsz nekünk! Szereted nagyon a hivatásod, ez már kiderült!!

Azt kérdezném Tőled, hogy Pepe ő most 8 hetes, és már az elejétől kezdve főleg éjjel szopi után akár fekve, akár büfizetetésnél mintha váladék lett volna a torkán, rágózott vele, és furán vette a levegőt. De a szopi közben az orrán teljesen tisztán kapta a levegőt. A doktornéni azt mondta, hogy valószínű reflux, és emeljük meg a matraca végét. Most megemeltem, és hason is fekszik már egy ideje. (így nem tudom most a légzésfigyelőt használni, valószínű nem érzékel, mert nincs rajta a matrac :? )

Előfordul, sőt sokszor, hogy evés után nem bukik, nem eszik túl sokat egyszerre (nem mindig mérem, sőt nagyon ritkán: 100-140, de van, hogy kevesebb) Inkább igény szerint etetem. Éjjel 3-4 óránként ébred, napközben van, hogy 3-4 órákat alszik, de amikor fent van, akkor nem bírja ki a 3 órás következő etetést, akkor 2 óránként kap.
Szóval ilyen étkezés mellett evés után kb fél órával, vagy később, akár ha az ölünkben is volt feljön neki a tejcsiből, már darabosabb, nem csak folyékony, és csuklik. Akkor ez nagy valószínűséggel tényleg a reglux, ugye?

Tanácsod van még az ágy mellett más is?

Kép

Kép
eda7

Réka!
Nagyon nagy kincs vagy nekünk, és köszönjük, hogy a két praxis mellett még tanácsokat is adsz nekünk! Szereted nagyon a hivatásod, ez már kiderült!!

Azt kérdezném Tőled, hogy Pepe ő most 8 hetes, és már az elejétől kezdve főleg éjjel szopi után akár fekve, akár büfizetetésnél mintha váladék lett volna a torkán, rágózott vele, és furán vette a levegőt. De a szopi közben az orrán teljesen tisztán kapta a levegőt. A doktornéni azt mondta, hogy valószínű reflux, és emeljük meg a matraca végét. Most megemeltem, és hason is fekszik már egy ideje. (így nem tudom most a légzésfigyelőt használni, valószínű nem érzékel, mert nincs rajta a matrac :? )

Előfordul, sőt sokszor, hogy evés után nem bukik, nem eszik túl sokat egyszerre (nem mindig mérem, sőt nagyon ritkán: 100-140, de van, hogy kevesebb) Inkább igény szerint etetem. Éjjel 3-4 óránként ébred, napközben van, hogy 3-4 órákat alszik, de amikor fent van, akkor nem bírja ki a 3 órás következő etetést, akkor 2 óránként kap.
Szóval ilyen étkezés mellett evés után kb fél órával, vagy később, akár ha az ölünkben is volt feljön neki a tejcsiből, már darabosabb, nem csak folyékony, és csuklik. Akkor ez nagy valószínűséggel tényleg a reglux, ugye?

Tanácsod van még az ágy mellett más is?

Kép

Kép
eda7

bocsi, duplán ment.
Pepe már tud izzadni. :lol: Most amíg beírtam ezt a kérdést, 3 perc alatt annyira sírt, hogy a feje, a kis haja vizes lett!

Kép

Kép
eda7

pihenőszék akinek van, bevált? egészséges nekik? akár benne is aludhat? http://www.jatsszvelem.hu/termekek/fish ... ta_uj.html

ezt néztem ki

Kép

Kép
eda7

Cat igen az orra pl Apukája :) Egyébként párom anyukája tette el párom köldökcsonkját. Lehet tényleg bizarr :D

Réka én is még azt szeretném kérdezni,h kb 3 napja elkezdte kicsilány,h hajnal 3-4 körül felkel és cicizik. Időnként kiköpi,elkezd nyűglődni, tátogni,majd sírdogálni míg nagy nehezen észre nem veszi,h a cici nem tűnt sehova. És ez megy egész nap. Ha úgy néz ki,h elaludt,akkor mihelyt letenném egyből megint nyűgi, sírás, vissza cicire. Ezzel mit lehet szted tenni? Mert a babusgatás, ringatás nem,csak a szopi nyugtatja. Kicsit Kisvirág írása megrémített,h Kendét mivel kicsi korában altatta,ringatta még most is ezt kell vele csinálni. Meddig alap dolgok ezek és nem megszokások?

pihenőszék engem is érdekelne,h kinek jött be,mert azt észrevettem,h Maja az autókázást nagyon szereti :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.05.13 10:13-kor.

dharma

Eda, szerintem jó a pihenőszék :) nekünk egy rezgős van, és nem szeretem, ha alszik benne, de elvileg lehet neki. Ugyanaz, mint a hordozó.

Liliana! 90 napost én nem csinálnám. Elég drasztikus. én volt olyan hét, hogy két kilót is fogytam, pedig mennyiségeket meg étkezések számát nem is tartottam. lement 12 kiló a 90 nap alatt, és csak 2 jött vissza, mikor abbahagytam :) arra gondoltam, hogy egy étkezésen belül tartani az elválasztást. hogy pl reggelire csak szénhidrát, ebédre csak fehérje, vacsira csak fehérje, vagy keményítő... Egyik ismerősöm szoptatás közben így fogyott le. és izzadni is lehet, elképzelem icamicát, hogy hogy felhördülne, hogy miaz, hogy nem lehet sportolni :) gondolom alig várja már, hogy végre futócipőt húzhasson. Elvégre olyan babakocsikat gyártanak, amik direkt kocogáshoz valók!!!
A séta meg egyben legyen, menj kerülővel anyudékhoz :) és nem andalgás, hanem tempós séta, hgoy kicsit emelkedjen a pulzusszám.

Icamica, megnéztem Mia képeit, most ő került sorra, mikor félkezű voltam :) csudaszép, és napról napra változik!!! csak az volt a baj, hogy kevés lett. next, next, és egyszer csak nem változott. :( úgyhogy végignéztem újra. Ügyesen fogja a cumisüveget :D:D:D nagylány!

kiütések a pofin! sajnos nem emlékszem, ki kérdezte, én fürcsi után szoktam bekenni, mert akkor kéznél van, de nem kell, csak ettől nincsenek ilyen piros pattanások, inkább csak mitteszer szerű kis buburcsok. És el fog múlni hamar.

cat, kullancsnál is az agyhártyagyulladástól félek. És nálunk is szántó van mögöttünk, meg a patak, és a kecsékben csomószor volt, a gyerekekben még nem. Egy éves kor után adják be úgyis csak, addig meg úgysem kalandozik.

többre nem futja, misi ma megint nyűgös, sé főzök is szimultán...

kikocska

Kikocska! Köszi, akkor lehet beszerzünk egy ilyet!! :lol:

Kép

Kép
eda7

eda, még a fisher price-ról annyit, hogy nagyon ki vannak kísérletezve, hogy tetsszen a gyerekeknek, van olyan, hogy bizonyos fajta játék, és nem érdekelte őket, de mikor egy fisher price-ot kaptak kézbe, az azonnal tetszett. szóval érdemes áldozni rá gyakran. Én használtan szoktam ezeket megvenni...
és amit írtál: ha bukós a babaa, tehát jön ki belőle tej szopi után, az is lehet, hogy túlette magát, és így szabadul meg tőle. De ha csak simán bukós, egyik barátnőm babája volt ilyen, a doki neki azt mondta, hogy jó fél órát kaja után legyen függőlegesben.

meg már régóta akartam írni, hogy ha van olyan elfekvő (akár kölcsön) ruci, amin a tárolásltól ilyen sárga folt lett, amit nem lehet kimosni, és fehérítővel sem jön ki, egyszerűen egy-2 napra ki kell rakni a tűző napra. Nemrég hallottam, és most kipróbáltam réka régi ruháival, és olyan, mintha soha nem lett volna bennük!!! most már nagyon sajnálom, hogy csomót kidobtam...

Tisa, elég idegesítő, hogy ilyen veszélyek vannak... Csak reménykedni tudok. Néha azt gondolom, kapnak kullancs nyakörvet a gyerekek :D:D:D

dharma, nagggyon cuki Maja!!!

valamit még akartam, de elfelejtettem...

nincs kedvem lefektetni a nagyokat. Pedig nekem is nagyon szükségem lenne egy kis csendre, még ha aludni nem is tudok, az agyamra ráférne egy kis kikapcs...

kikocska

lili&ana: engem nem ért megrázkódtatás, hanem arra értettem, amin Nektek kellett átesni, h babátok legyen. lehet kicsit rosszul fogalmaztam.

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Kikocska! nagyon szép szinesek is ezek a játékok!!!
Kaja után nem bukik, hanem jóval később. még akkor is szokott ha fél órát függőlegesen van. Lehet, hogy a gyakran kevés, az mégis sok a pocijának?
Szerintem kicsit aludj te is!!! NEKTEK egy óriási ágy kéne, ahol mind a 3 lurkóval elférsz, és együtt ilyenkor édes lenne a pihenbés! LESZAkad a kezem úgyhogy megyek.

Kép

Kép
eda7

egy kis szösszenet:

ha szedsz terhesvitamint: túl nagyra fog nőni a gyerek
ha nem: nem biztosítod neki a megfelelő startot
ha otthon szülsz: felelőtlen vagy
ha kórházban: megfosztod a gyermeked a természetes születés lehetőségétől
ha császárral: neked csak a kényelem számít
ha természetesen: fölösleges veszélynek teszed ki a gyereket
ha sokáig szoptatsz: magadhoz láncolod
ha rövid ideig: megfosztod a gyereket a legjobb tápláléktól
ha nyilvánosan is: magamutogató vagy
ha nyilvánosan soha: prűd
ha sapka van a gyereken: beizzad a feje
ha nincs sapka rajta: napszúrást kap
ha adsz édességet a gyereknek: rászoktatod az egészségtelen táplálkozásra
ha nem adsz: megvonod tőle azt a kis finomságot is
ha normálisan nézel ki és még sminkelsz is: azt az időt a gyerekkel is tölthetnéd
ha örülsz, ha zuhanyozni sikerül: nem adsz vonzó női mintát
ha visszamész dolgozni három év előtt: karrierista vagy, de minimum pénzhajhász
ha maradsz három évig: jó lenne már annak a gyereknek a kortárs közösség
ha alternatív oviba íratod: burokban neveled, ami majd visszaüt még
ha a körzeti oviba: nem választottál eléggé gondosan intézményt
ha a gyerek magabiztosan jön-megy a világban: biztos ő volt a világ közepe otthon
ha gátlásos: nem kapott elég szeretetet.

Végkövetkeztetés: Éljenek a rossz anyák!

ps1: A valósággal való minden egyezés kizárólag a véletlen műve!
ps2: Mindenképp legyen sapka a gyereken

Kép

bogyó_beo

még nem értem végig a tegnapin és a main de gyorsan 2 kérdés:

1. Tisa a tóparton miben van Léna? Mármint babakocsi járóka stb???
Mi is vinni szeretnénk Csanádot és pénteken talán próbálkozunk egyet!
Jajj kezdődik az Olaszország előtti egyedüllét? Együtt érzek! De utána nagyon jóóó lesz nektek!

2 a hasatokat kenitek valamivel? Mivel lehet, hogy eltűnjenek a csíkok előbb? Már amennyire eltűnnek!?

És képzeljétek az eddigi nem hízás utánb a múlthéten 280-at sikerült! :) Most próbálunk átállni arra hoyg nem keltem hanem kel magától, meglátjuk!

Na olvasok és jövök majd!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ma van itthon apa utoljára, holnaptól kezd dolgozni.
Nem panaszkodhatom, hiszen 4 hétig (1 hét szülés előtt, 3 hét utána) itthon volt. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az első napunk Lucával kettesben! :roll:

Ma délutánra még kaptam egy két órás kimenőt: elmegyek manikürőshöz. Hetek óta nem voltam sehol, egyedül meg főleg nem.

Réka!
Két ciciből szoptatom Lucát, napi 7-8 alkalommal. Nem szívesen ébresztem fel, néha még így is kell.
A baj az volt, hogy amíg nem pótoltuk az anyatejet, addig nem hogy gyarapodott volna, ha nem súlyt vesztett. A védőnő tanácsára két hetes koráig vártunk, akkor (1 hete) kezdtük el adni pótlásként a tápszert. Mindig el is fogadja szopi után, hol kevesebbet, hol többet. Szerencsére, eddig még az anyatej a meghatározó, a tápszer tényleg csak kiegészítés.
Pont azon gondolkodtam, hogy így, hogy mi már nem csak anyatejesek vagyunk, nem kellene neki valamilyen folyadékot is adnom?
Köszi a segítséget!

Viri!
Nekem ez az intimtorna letöltés nem jött össze. Én vagyok a béna? Pedig nekem nagy szükségem lenne rá, mert még mindig vannak gondjaim a pisivel. :oops:

Eda!
Pihenőszékünk nekünk is van, de a védőnő szerint vízszintes helyzetben nem elég egyenes a hátának, így újszülött korban csak alkalmanként lehet használni. Aztán később, ahogy már ülni is tud benne, úgy jobb lesz. De ilyenkor még fontos, hogy teljesen egyenes legyen a gerincük fekvéskor.

Kép
gesztenye74

Bogi!
Én most nem kenem a hasam semmivel, maximum egy kis testápolóval.
Terhesség alatt azonban minden este bekentem valamilyen striásodás elleni készítménnyel. Ennek köszönhetően (vagy egyszerűen csak alkati kérdés) nem is lett egy csíkom sem. 8)

Kép
gesztenye74

Az éjszakánk ugyan ugy telt mint a többi, jól.- 2körül felébredt kakilt és utána jöhetet a szopi utána pedig fél hétkor kelt fel evett megint jó sokat 190.-et és elaludt 1 órát pihetn inkább ami ágyunkba velem összebújva, apa szegény pedig irigykedett. aztán 9.20kor evett megint egy kicsit gondolom mert nem mértem meg, aztán 12:15 megint evett egy picit gondolom, most meg egyedül elaludt a járokában.

Nekem Sára nem szereti a pihenő széket. És szerintem nem olyan jó még ilyen kicsinek, néztem a testhelztet és a derekánál egy nagy üresség semmi nem tartja, mondjuk én a baby kompot sem tartom jónak, amikor feltud állni magától akkor menjen a gyerek addig négykézláb.

Egy kérdés: Ha ti a másik ciciből is adtok neki egy picit enni akkor azt is lefejtitek, vagy nem?

Kikocska: akkor nem csinálom ilyen drasztikusan, a sétát pedig majd kiprobálom, mondjuk olyan magason lakunk mint a Gellérthegy ugyhogy van mit mászni.

Beo: O.k. értem akkor , igen megküszködtünk érte, pont ma kérdezte a párom hogy mikor jön a következő, mondtam neki jövöre csinálhatjuk.

Viszont ugy félek a féltékenységtől a két gyerek között.

Megyek enni mindjárt jövök vissza

Kép
lili&ana

Jajj ez a ritkítás nem biztos hogy bejön, bár kelt eddig pont 4 óránként, de nem eszik annyival tüöbbet... persze tudom eztr nem 3 evésből kell eldönteni! :(

A terhesség alatt végig kentem, a hasam de nekem vannak csíkok a hasam jobb oldalán!

Még egy kérdés, nekem amíg szopizik a másikból kifolyik vagy 20 ml, én tejgyűjtőbe összeszedem és hozzátezsem a lefejthez, (ami egyre kevesebb) akkor azzal higítom, mert az csak a folyékony része?
aZT AZUÉRT ÉRDEMES ELTENNI???
Köszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

1-2 kép Balázsról, elfoglalom a fél oldalt, bocsi :D :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

bogyó_beo

Beo: Fantasztikusak ezek a képek!!! Balázs pedig meseszép kisfiú!

Ma olyan történt, mint még soha: elaludt a kiságyában egyedül. Hagytam sírni, amíg ebédeltem, majd pár perc múlva csend lett és mire bementem, már aludt. Erre rászoktatom :)
Voltunk ma a védőnőnél és a doktornéninél. 4830 grammos :)

Kikocska: nem a legkisebb kanállal adom neki (asszem annak mokkás a neve), ebbe ha dugig öntöm, olyan 2 ml férhet bele talán. Délelőtt, amikor nagyon nyűglődött, adtam neki két kanállal.

Kép

Kép
sildi83

beo, szenzációsak ezek a képek! Aki csinálta, profi? Már a pocakfotóid alapján is akartam kérdezni...

liliana, a féltékenység meg ilyen kicsi különbségnél elég könnyen kezelhető, ezt tapasztalatból mondom. Mindig ajánlgatom a két könyvet, a gyerekekre hangolvát, meg a testvérek féltékenység nélkült, nagoyn jó eszközsöket ad az ember kezébe :) Nálunk nem nagyon van gond vele. Ami nálunk gond, hogy réka második (vagy sokadik), és nándi első dackorszaka ( ez a legkisebb gond) valamint a picimisi egyidőbe esett. No, ezt nehéz kezelni egy nagyon megfáradt anyának :D :( de kezdem visszakapni a régi önmagam, és kezdek türelmesebb lenni, ez jó.
most egyébként eszembe jutott egy újabb, amit meg fogok venni, rékát kellene kezelnem valahogy és nem tudom. a beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje, vagy valami ilyesmi a címe. No, erre van most szükségem pont.

néztünk videókat, amin réka meg nándi annyi idősek voltak, mint most misi, hát, majdnem elbőgtem magam :) annyira édesek!!! kölkek it tnézték vigyorogva, hgoy ilyenek voltak ők is, réka meg a nándi korúságával is nagyon elégedett volt :) sürgősen kell videókat csinálnunk misiről is...

kikocska

Jó volt ma délután egy kicsit kimozdulni egyedül itthonról. Csak 2 óra hossza volt, de tök jól felfrissültem.
Apa kocsijával mentem, mert az enyémet végül le kellett adnom a cégnél a szülési szabadság idejére. Neki jó nagy és gyors autója van, egy kicsit élvezkedtem is. Olyan rég voltam egyedül...
Persze, mire hazaértem, már alig vártam, hogy lássam Lucát. Jól bírták apával, még csak sírás sem volt.

Sildi!
Ugye, hogy megy ez nektek?! Csak így tovább! 8)

Bogi!
Nekem is mindig folyik a "nem használt" mellem. Mondjuk 20 ml biztos nem jön ki, de annyi mindenképp, hogy összecsöpögtessek vele mindent. Nem is értem, ha nincs elég tejem, akkor mi a fenének csöpög már előre szopi nélkül is?! :shock:

Megyek fürdetni, jó éjt!

Kép
gesztenye74

dhARma, nekünk a cicin üvöltésnek két oka szokott lenni, az egyik, hogy jön belőle, a másik, hogy jönne a böfi, de mindig visszanyeli. Mi 2-3szor minimum böfiztetünk egy evés alatt, annyira zavarja a levegő, amit lenyel. szépen egyben ki is jön neki aztán.
A másik meg, RÉka nekem cicin aludt el mindig, egy éves kora után szoktattam át, hogy az ágyában aludjon el, csak ott kellett ülni mellette. Ha akarnám erről is leszoktathatnám, de nem gondolom, hogy fontos. Simán ment, kb egy hét volt az éjszakai cicikről a teljes leszokás, 3-4 négy nap a déli alvás, az esti meg 1-2. Úgy gondolom, akkor egyszerűbb, mert akkor már kevesebb altatás van. Egyszer alszanak napközben, meg ugye elvileg egyszer alszanak már el este is.

Eda, óriás családi ágyunk van, 2x2,5m :) reggelre ott a család. Vagyis most nem, mert Misivel nem lehet együtt aludni, olyan hangosan alszik egyenlőre, és a fekve szopizás sem jó neki... egyébként most délben sikerült összehozni a nagy közös alvást, mit mondjak, elég jót tett! Bár réka nagyon lázadt, de végül a hidegfront őt is legyűrte.

Ildi, éljen! vannak akkor pozitívumok is! :) és akartam kérdezni, hgoy a pároddal jobban vagytok? sikerült megbeszélni?

bogi, jól beindítottátok a hízást :D:D:D és persze, hogy érdemes eltenni!!
csíkok meg majd szépen kifehérednek, és csak akkor látszik, ha lebarnulsz... :( nekem is lett a hasamon most néhány új...
és nem engem kérdeztél, de mivel misi is szinte egész nap kint van, kompetensnek érzem magam. Most babakocsiban van kint, mikor felébred, akkor meg főleg ölben. De vastag takaróra, polyfoamra - vagy mindkettőre - is le lehet tenni a földre. Anno mi a ligetbe vittük ki így rékát. De lesz egy járókája a teraszon, olyan 2-3 hónapos korában már az lesz jobb, hogy legyen tere mozogni, nézelődni, hogy mi történik.

beo, jó volt a kis színes :D és pontosan így van! ezért nem kell hallgatni senkire, csak az anyai ösztönökre!

na, lépek, tényleg. este van már. azért hulla vagyok így is :)

kikocska

kikocs: igen, barátnőm profi fotós. annak tanult, a gépe is az, de ez szimpla körülmény :)

Balázs ma kitett magáért, egyszer evett 100-at, aztán 110-et és most 130at. majdnem elájultam. két hetes és ennyit eszik. a legmeglepőbb, h van is tejem hozzá :)

Kép

bogyó_beo

Sziasztok!

Ezt találtam nemrég: http://www.kismama.hu/baba/mit_szabad_mit_nem/3088/

Elég sok előítéletet végigvesz, pl. a sportolást is :D ami valóban nagyon érdekel engem, de asszem becarnék, ha most kéne kocognom egy keveset :P

bogyó_beo, a listád nagyon jó!!!

Emlékeztek a terhes-kívánságlistánkra? Kinek sikerült már megvalósítani valamit belőle? Nekem talán csak a hason fekvést párszor, meg éjjel már csak 1X járok pisilni, azt is akkor, amikor amúgy is kelni kell.

Ma elmentünk ügyintézni hármasban, most már minden papír rendezve lett, meg voltam DM-ben is, kiváltottam a bababónuszt is, meg vásároltam fogyóeszközöket. Mire hazaértünk, nem tudom, ki készült ki jobban, Mia vagy én. Mindenesetre etetés után aludtunk mindketten.

Raktunk fel új képeket is.

Nekem nem lett csíkos a hasam, most meg max. körömvirágos krémmel kenem, de csak azért, mert borzasztóan vakarom néha, pedig belül viszket
:P

icamica

Bogi! Babakocsiban (mózes) van, de most akarunk venni utazóágyat, mert lassan-lassan kinövi a mózest. Meg amikor ébren van benne, akkor nem tud nézelődni. Azt meg már nagyon szeret! :lol:

Kép
Kép
tisa

Bogi!

Mi Benivel is és Marcival is járunk mindenfelé, illetve itthon is gyakran van a ketben.
Több lehetőség is van. Az egyik a babakocsi. Mózesben is egész jól érzi még magát, főleg, ha csak alszik.
Később pedig mi egy vastag hálózsákot tettünk le a földre és arra plédet. Ez így kb 2x1,8 m méretű terület, ahol jól érzi magát.
Itthon a teraszra ki tudom tolni a járókát.

Ha strandra vagy Balatonhoz vagy bárhova megyünk, akkor nálunk van utazóágy is. Amikor alszik, akkor abba tesszük be, mert így nem zavarjuk, és nyugodtan tudunk bármivel foglalkozni.
Vendég

kettő órát sikerült aludni az éjjel, 2-4ig... már belőttem magam magnézuimmal, de nincs itthon csoki, ami a másik túlélő eszközöm szokott lenni. fontolgatom a kakaót, a tej miatt még nem döntöttem. Melegfront... asszem ma sok mesét fogunk nézni, és lapátot teszek a bejárathoz, hogy be tudjon jönni gergő, mikor hazaér, mert nem fogok pakolni a gyerekek után ma... nem nagyon reménykedek benne, hogy egyszerre le tudom őket fektetni délben, hogy délutánra ember legyek...

kikocska

auh kikocs ez nem semmi... akkor én meg eldicsekszem, h Balázs óramű pontossággal 4 óránként kel, szépen "csöndben" nyögdécselni kezd. ettünk 8kor 130at :shock: éjfélkor 100at, 4kor ugyan csak 80-at, és most reggel 8kor két turnusban 110-et.
Én meg tök kialudt vagyok :)
fiúk meg ki vannak nyúlva, nagy a nagy ágyban kicsi a kicsiben, de ugyan olyan pózban :)

Kép

bogyó_beo

Jó reggelt!

Kikocska!
Vadul hangzik ez a két óra alvás. Hogy bírod??? Tényleg, le a kalappal előtted! :)

Ma vagyunk először kettecskén Lucával, apa hajnalban elment dolgozni. Szegénynek nem volt túl szerencsés az ébredése, mert 3-4-ig etetés volt, amiatt ébredt fel, utána pedig 5-kor már kelnie kellett. :(
Luca eddig jól viseli apukája hiányát, eszik és alszik. Mára még nem produkált sírást. Egyébként, az esti nyűglődését leszámítva, nem nagyon szokoztt sírni. Vagy ha igen, akkor annak megvan az oka.

Újabban az a módi szopizás közben, hogy nagyon fészkelődik, és olyan hangokat ad ki, mint egy-egy sírás előtt. Néha tényleg sírás is lesz a vége. Aztán megnyugszik. Érdekes, hogy a fészkelődés közben sem hagyja abba szopizást, csak nem olyan intenzíven csinálja. Olyan érzésem van, mintha csak szívná szegény, és nem jönne neki, ezért kerül sírásközeli állapotba.
Ezt ma reggel is csinálta az első cicin, a másodikon már nem. Kíváncsiságból mértem, hogy mennyit szopizott, 70 lett az eredmény. Erre még jött 30 tápszer.

Ica!
Előítéletek: most kinek higyjen az ember? Ahány szakértő, annyi vélemény. :evil:
A hasonfekvés még nem megy, mert az amúgy is nagy melleim, most még nagyobbak és sokkal érzékenyebbek. Így - bár nagyon hiányzik - egy kicsit még várnom kell a hason alvással. :(

Kép
gesztenye74

Az a jó, hogy minden elképzelésünkre lehet találni megerősítést, és persze az ellenkezőjére is :D :D :D

icamica

Sziasztok!

A tegnapi mérés szerint Barni 180-at hízott egy hét alatt, ha így maradna, annak nagyon örülnék. :)
Szájpenésze meg nincs szerencsére, de a védőnő javasolta, h egy pár napig azért törölgessük a nyelvét ilyen boraxos oldattal. Remélem nincs túl sz@r íze… :roll:
Ma megint szuperül aludtunk, fél10-kor tettük le aludni és 3:30-kor én keltettem enni, mert szét akart durranni a mellem, és nem volt kedvem fejni. :oops: Pedig minden nap megfogadom, h nem zargatom éjjel, hadd aludjon- na ma tényleg csak akkor etetem majd meg, ha magától kéri.

Én minden este megállapítom lefekvéskor, h milyen kényelmes összegömbölyödve aludni, és csodálkozom, h eddig nem így aludtam- aztán rájövök, h miért is nem!!!!! :lol:

Kikocska, sajnálom az éjszakát, drukkolok, h ma jobb legyen!

Ilyen vacak időben meg beszorultunk a lakásba, Emmával nehezen lehet ilyenkor bírni!
Megyek is, meg kell etetni, mert nagyon álmos már!

Zsu
svs

Kikocska!

Sajnáloma két óra alvást! Nem is tudom, hogy bírod.
Én már kikészültem volna a helyedben.

Szerencsére én éjfélkor lefekszem, és tudok pár órát aludni, mielőtt MArci feklébredne. Aztán vissza is alszik. HA szerencsém van fél óra múlva, ha nincs... akkor max 3 óra. De ez nagyon rtkán fordul elő. Inkább másfél-kettő szokott lenni.
Utána most már csak reggel ébred. Nyolc-kilenc körül. :) Tetszik nekem ez a rendszer.
És szerencsére a délutáni albvásokat is össze tudom hangolni. Ráadásul igénylik is, hogy ilyenkor velük feküdjek le, így az is még 2 óra pihenő. Arany életem van. Rmélem így is marad!

Neked pedig majd később lesz jobb és talán akkor még jobban fogod értékelni. Bár tudom, ez jelenleg nem vigasztal.

De talán az segít, hogy mindannyian elképedve olvassuk, mennyire bírod ezt így. Csodállak érte.
Vendég

Kikocska: KÖszi a kérdést, úgy tűnik kezdenek a dolgok Apával megoldódni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen.
A 2 óra alvás miatt nagyon meg tudlak érteni, bár én inkább nem szólok semmit, nekem olyan 4-et sikerült. Hajnalban a kisasszony hatalmas hanghatások kíséretében úgy összekakilta magát, hogy szó szerint kb 3 centi hiányzott, hogy hátul a haja nem lett olyan :shock: :shock: :shock: :shock: Viszont most aludt 2 órát, így én is tudtam pihenni. És ismét a kiságyában tette, igyekszem leszoktatni a babakocsiban elrázásról. Azt mondjuk nem bánnám, ha az elalvás előtti sírás megszűnne, mert a szívem szakad meg olyankor, de bekeményítettem és csak akkor veszem fel, ha tényleg úgy hallom, hogy baj van. De tegnap, miután elaludt így, majdnem elsírtam magam, hogy milyen kegyetlen anya vagyok én, hagyom, hogy a babám álomba sírja magát :(

Beo: Atya világ, nem semmi, mennyi eszik Balázs :shock: Janka gyakran most, egy hónaposan nem eszik ennyit. Néha aggódok is, hogy nem-e kevés, hogy átlagosan 100-120at eszik, de szépen gyarapszik, hála Égnek.

Truyti idő van, sétálni sem tudunk lemenni :(

Kép

Kép
sildi83

Valaki kérdezte a szúnyogok ellen mit lehet tenni...

Ezt most találtam:

http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... _11932.htm

Mi szerintem ilyet fogunk venni és használni.
Vendég

Sildi!
A te 4 óra alvásod sem hangzik túl jól... :(

Zsu!
Hozzád viszont nagyon kegyes a sors... :)

Mi is úgy kimennénk, de nagyon rossz az idő. Be is kapcsoltam a fűtést a nappaliban is. Alapban úgy van beállítva, hogy csak Luca szobájában megy a radiátor, de most máshol is kell.

Kép
gesztenye74

kikocska, tisa cat köszönöm a válaszokat sokat segítettek! :)

gesztenye nekem sincs rengeteg tejem, de a telibb az mindig folyik míg a másikat szopizza és solk kijön!

kikocska félek most hogy végre indult a hízás én meg elkezdtem tegna hogy góha kel akkor eszünk! Így éjjel 7 órát aludt :shock: Már aggódtam, de azóta egyszer kelt pont 4 óra múlva egyzer 2.5 óra, remélem nem állítom le a hízást most hogy végre beindult! :oops: :oops:

sildi azt mondják ha nincs nay baj hagyni kell nyöszörögni, ettől nem vagy rossz anya, én is próbálok sak akkor rohanni ha nagy a baj!

beo micsoda mennyiségeket írsz, Cssani nem eszik ennyit, a 280as múltheti hízást napi 460-550 es kajamennyiséggel értük el.
téyleg nagyon mások a babák igényei!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

gesztenye fűtés?
Hány fok van nálatok? csak mert a párom is be akarta kapcsolni, de nem engedtem, mert 22 fok van és azt olcastam hoyg az ideális hőmérséklet 21-23 fok! Bár takargatom non-stop!
Szerintetek?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Na, kellett nekem panaszkodni, most nyakalt be épp 170-180at:)

Nálunk most is 24 fok van, hála a tetőtérnek, a kisszobában 25-26...

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok

Akkor nekem most megint jó, Sárát lerakom 20kor és 2.-ig alszik, tegnap 21:30 kor és 3:18kor kelt fel, ugyhogy az jó, csak utána a gáz, mert utána 3 óránként eszik és kel fel. Ma 7:20kor és csak most aludt el fél kettőkor, nem semmi mi?!
sajnállak azért Kikocska. Nekem csak a reggeli kelés nehéz mert mire ő elalszik meg megeszi a tejet az 1 óra és én mire ágyba kerülök addigra Ő már kel is fel.

Én nem tudom mennyit eszik, mivelnem mérem mióta mondtátok, két ciciből adom már neki a tejet. És a legujjabb modi hogy d.u. 3as kajánál együtt lefekszünk az ágyamba és oldalt fekvéssel etetem és együtt elalszunk, nagyon élvezzük,meg nagyon édi.
Jó így aludni vele. Csak nehogy rászokjon, bár már második napja igy csináljuk. Csak már nagyon nehéz és nem birom tartani szopiás közben a kis popoját.

Ma megyek 3:10re a dokimhoz bevagyok carva nagyon.

Pedig ugy aludnék ilyen időben.

Bogi:
Akkor Ti hogy méritek hogy tudjátok hogy mennyit híziott? egynap 2x, reggel és este pucéran?
Vagy hogy?

Mi fütünk én nagyon fagyos vagyok bár most a hormonok még mindig dolgoznak és szopizás közben nagyon melegem van és izzadok is.
1 nap min.2x tusolok.

Kéne főzni valamit, csirkecombot sütök ujkrumplival, az jól hangzik?!

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Végre eljutottam idáig :-) Igazából minden nap olvasok csak mire oda utok, hogy írjak vagy kellnek fel du-tán a gyerkők vagy este 10 van akkor meg rohanok aludni!

Nos!
Gyönyörűek a babák és örömmel olvasom, hogy mindenkinél úgy nagyából minden oké! :-)

Tisa!
MArhára nem lennék a helyedben most, de nápolyban igen :-) Tarts ki. Ha bármiben tudunk segíteni szólj .-)

Kikocs!
Sajnálom, hogy még minidg nem sokat alszol.... Remélem azért nemsokára könnyülsz egy picit! Jók a könyvek amiket ajánlottál. a tesvérek... címűt meg vettem. Meg láttam azt a könyvet amiben "feladatok vanna azt is nézegettem nagyon!

Eda!
Nekünk pihi szék nagyon bevállt. ALudni nem sűrűn szokodt benne, de imád nézelődni. látja kolit, engem , apát, a játékokat szóval én csak ajánlani tudom.

Gesztenye!
Hogy telik a nap?

Réka!
Jó hogy itt vagy. Sok hasznosat olvahtunk Tőled. És is kérdeznék! Én fejek mióta megszületett a baba. nem minden etetésnél, de sokszor. nai átlag 1,5-2 dl fagyasztok. van, hogy hogy 2x 2 dl. Nagyobbik fiamnál 6 hóig csináltam ezt és a végén már kis híján idegösszeropit kaptam. most valahoghy szeretnék fokozatosan leállni vele csak kicsit félek, hogy nehogy kevés legyen a babának.... másrészt meg az a bajom, hogy nekem máinapig iszonyatosan fáj ha nem fejek.(pedig baba minden ettetésnél mind kettőből eszik és 100-170 között) feszül, ég kidurran stb. hogy lehet ezt fokozatosan vagy drasztikusan?

Magunkról gyorsan pár szót.
Beninek meg volt az első he meg hő :-) annyira édes hangja van :-) ezt a pihiszékben produkálta az állatkáknak :-) Meg volt az első mosolyunk vasárnap. olyan cép mikor nevettgél :-). Éjjelek nálunk jól alakulnak állt. 6órát sikerül összehozzn persze részletben. 7:15 körül vacsizik aztán éjfél és egy között eszik. Utána meg reggel 5 és 6 között. egész jó :-) Viszont 4640 gramm volt pucéran hétfőn. így tűntetőlegesen asszem áttérünk a heti egy mérésre vagy napi egyre, de asszem inkább heti egy. gyönyörűen fejlődik és sokszor a mérleges herce hurca miatt ébred fel egy szopi utám----
Mi rengeteg vagyunk levegőmn. álltalában még a mózesben. Persze árnyékban.
Ja és hát ami kitölti a napjaimat.... és nagyon büszke vagyok! Kolikám vasárnap óta szinte csak bilizik.... :-) Csak a du-táni alváshoz kell a pelu meg éjjelre nagyon ügyesen szól mikor kell neki. 10ből 2x előfordul, hogy kicsit későn, de hát még nincs egy hete hogy csinálkjuk. Sikerült már 2x bele kaksizni is. Tapasztalt anyuk. valahogy rá lehet őt vezetni, hogy nyugodtan kakiljon bele? Mert ma mintha többször láttam volna hogy kell neki rá is ült a bilire aztán pár perc után fölállt nézte....szerintem kakilni kell neki csak valahogy nem meri? Van ilyen?

na lépek gyor egy kis pihi.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Csajok én is csináltam képeket bár nem olyan profi mint Beojé de próbálkozom.

Kép

Kép

Nálunk nem akar nagyon napközben aludni az Úraság ez a probléma és ugye elkényeztettem és igényli, hogy vele legyek. :roll: :oops:
Este elaludt 9kor felkelt 11:30kor elaludt negyed 1kor és fél 6ig aludt egyhuzamban.Utána nyűglődve bár aludtunk 9ig.Tegnap mérte védőnő és 4 kg 6 deka lett múlt hét óta hízott 26 dkg.Ez jó nem? :D :D :D
Na megyek mert most el kellene pakolnom egy kicsit mert csatatér van.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok,

Ismeretlenül írok, kérlek olvassátok el.

Olyan anyukákat keresek akik szívesen részt vennének a következő játékban amelyet anno egy óvónő indított el.
Lényege, hogy küldök neked egy levelet, amiben megkapod annak a gyereknek a nevét, címét, életkorát, akinek könyvet kell venned. Viszont ezt a levelet még 6 családnak el kell küldened (ahol 0-6 éves gyerkőc van), akik szintén bekapcsolódnak a játékba. Ha senki nem szakítja meg ezt a láncot, akkor cserébe 36 db könyvet kapsz.
Ha szívesen részt vennél benne, szólj, küldd el babád nevét, címét privátban nekem, és küldöm a levelet, amiben sokkal részletesebb leírást találsz.
Ez nem kamu játék, ez csak a szülőkön múlik.

Köszönöm

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

liliana én még minidg mérem Csanit minden evés előtt után ezért tudom mikor mennyit eszik és híziok!
MIVEL CSAK MÚLTHÉTEN KEZDŐDÖTT EL A HÍZÁSA ÉS MÁRIS PRÓBÁLOM ÚGY ALAKÍTANI HOYG ÚGY AHOGY Ő KEL (bocs caps lockot benyomtam) félek hoyg ost megint kevesebbet fog enni ezért inkább még mérem 1 hétig!
Utána majd csak naponta 1x fogom ezt javasolta a védőnő!
Aztán ha az is rendben lesz akkor majd havi egyszer!
De egyenlőre mérem...
:roll: :oops:

Gabka ezek a képek is gyönyörűek! :)

sziszike nagyon szépen nő Beni.... látom te is nehezen hagyod el a mérleget! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!
Az túlzás, hogy fűtünk. Néha bekapcsolom egy pár percre, felmelegszenek a bekapcsolt radiátorok, és az órákig tartja a meleget.
Nem akarom állandóan takargatni Lucát sem, és én sem akarok nagykabátban ülni. Mi a 22 fokot minimum tartjuk egyelőre a szobájában, és sajnos, ebben a mai hidegben ez fűtés nélkül lement 21-re.
Mióta gyarapszik Luca, azóta mi csak napi 1x mérjük. Néha én kíváncsiságból mérem, hogy mennyi volt a cicimben.

Sziszike!
Nektek is szépen alakulnak már az éjszakáitok.
Köszi, eddig rendben van a mai nap. Most kezdődik majd a nyűgösebb időszak, ahogy megyünk bele az estébe.
Ez mindenkinél így van?
A fürdetésre még eljön anyám, hogy megmutassa, hogy kell egyedül csinálni. Párosban már nagyon jól nyomjuk a férjemmel. 8)

Kép
gesztenye74

Meghülyült a vonalzóm. Kedd óta azt mutatja, hogy Luca 3 hetes. Eddig mutatta a napokat is, nem csak a heteket. :?: :shock:

Kép
gesztenye74

Köszi az együttérzéseket! Hát, nehezen bírom a mai napot, az tuti. SZerencsére gergő névnapjára kapott merci csokit, úgyhogy abból lopkodtam, meg most hoz majd nekem... és 8kor lefekszem ma, tutira. Csomószor elhatározom,de gyakran megdől. Sikerült délbennekem is aludni háromnegyed órát, de az összes gyerek frontos, így eléggé kivagyok idegileg. Nándi direkt bepisilt, a wc előtt, én meg már ott voltam mögötte, hgy húzzam le a gatyáját... meg egész nap ölik egymást. tényleg csak velük játszottam egész nap, miko rmeg misizni kellett, mese, és még így is folyton egymásnak mentek... borzalmas. ennél nincs is rosszabb, mikor a gyerekek egymást bántják. ahogy annál sincs jobb, mikor szeretgetik egymást.
most kimentek, misi meg próbál aludni, így lett egy kis időm.

gabka! nagyon szépek vagytok!!!!

sziszike, koli szuper! és éljen az első he és hő! ezek olyan jók!!!!
a kakival meg majd megbarátkozik. Az van, hogy ilyenkor megijednek, hogy kiesik belőlük egy darab, és hogy azt aztán le kell húzni a vc-n. szokott segíteni a saralás, koszolás is ezen, meg rékával mi azt játszottuk, hogy kineveztünk valami kupakot,vagy edényt bilinek, és biliztek az állatok, és beleloptam gyurmát, hogy belekakilt. nagyon tetszett neki. lényeg, hgo tilos erőltetni,mert úgy jártok,m int mi... nagy nagy kakivisszatartó volt az én lányom, a glicerines kúpot is vissza tudta tartani... anyukám tagadja, de én tudom, hogy azért mert mindig a bilit erőltette, mikor nálunk volt...
fejést meg... hát, mindig csak annyit fejjél, hogy éppen ne feszüljön. inkább gyakrabban, és ne ürítsd ki! ahogy RÉka is írta, ha üres, gyorsabban és több termelődik.

örülök nagyon a jól alvó gyerekeknek, sé nem irigykedek ám, misi sem így fog érettségizni :) Isten meg nem ad olyan terhet, amihez nem ad erőt is...

mennem kell, hívnak...

kikocska

nálunk is 21 fok alá esett a fok most bekapcsoltuk a meleget Csanádnál! Holnapra meg tök jó időt mondanak hihetetlen!
Ha igaz lesz akkor tezsünk egy pár órás próbát a tóparttal, bár a párom nagyon fél hoyg megfázik, de hát ott sem fázik meg joban mintha én itt a telepen babakocsizom vele! :)

kikocska az erőt amit kaptál tisztelem én egynlőre egy gyerekkel is bajban vagyok. Most pl lefekszem fürdésig mert kivételesen ő is ezt tette. Délután eddig még sose aludt! Igaz hogy most meg napközben nem aludt semmit. De egy szavam sincs míg éjjel alszik! :D

Ja és ma a párom sulija elmarad úyhogy még itthon van! És itt is marad! HURRÁÁÁ!!!
Végre egy közös délután! :)

pussz

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Catherine:

Egy igény szerint szoptatott baba inkább sokszor keveset eszik, eléggé tipikus, hogy egyszerre nem esznek többet mint 100 g, sőt. Általában minél gyakrabban, annál kevesebbet alkalmanként, mivel a végeredmény így is, úgy is általában 600-800 ml között mozog egy 1 hónapnál idősebb babánál. Tehát el lehet fogyasztani a 600 ml-t 6x100 leosztásban, vagy ami gyakrabb, 12x50 leosztásban is.

Úgy tűnik, Marci baba jól hasznosítja amit megeszik, hiszen gyönyörűen gyarapszik!

Hogy hány mellből eteted, annak nincs sok jelentősége, illetve talán a 2 mellből való etetés tényleg azért jó, mert akkor határos időn belül mindkettő ürül, és nincs túltelítődés.

Tici:

Abban igaza van a védőnőnek, hogy ameddig nincs baj a gyarapodásával, addig nincs nagy gond! A kibukott tej gyakran ijesztően soknak tűnik, próbáld meg összehasonlítani azzal, hogy kiöntesz egy kanálnyi tejet, hogy az mekkora tócsát csinál!

Viszont lehet hogy lehetne megoldást találni ezekre a bukásokra. Nagyon sok baba érzékeny a tehéntejre, még arra is, amit az édesanyja tején keresztül kap. Próbáld meg 1 hétre felfüggeszteni a tejtermék fogyasztását (tej, joghurt, sajt, túró, stb), hogy javul-e valamit a bukás.

Ha attól félsz, hogy félrenyeli amit felbukott, akkor érdemes oldalt fektetni őt, hogy ha fel is bukja, ki tudja csurgatni.

Eda:

Nagyon kedves vagy. :) Igen, szeretem amit csinálok.

Szerintem amit leírsz, még nem reflux, a babáknak még gyakran elég gyenge az a záróizom ami a gyomorban tartaná a kaját, azért is szoktak bukni. Általában addig nem nagyon szoktak még refluxszal sem foglalkozni, amíg a baba gyarapszik. Ha stagnál a súlya, olyan sokat bukik vissza, akkor kezdik kivizsgálni általában.

Egyébként a 100-140 ml etetésenként az elég emberes adag! :)

Esetleg te is megpróbálhatnád a tejmentes diétát, hátha javul ez a rágózás, de én inkább arra hajlok, hogy amit te leírsz, az még az élettani bukás kategóriája.

Dharma:

Ne aggódj, egy ilyen pici babát nem lehet a szoptatással elkényeztetni! Valószínűleg szaporítani szeretné a tej mennyiségét, azért kéredzkedik mellre ilyen gyakran. Ha rángatja a mellbimbót, elengedi, sír, és keres, valószínűleg azt jelenti, nem talált benne elég tejet. Ilyenkor érdemes átrakni őt a másik oldalra is, amíg ki nem üríti, és ha még az sem elég, akkor vissza az elsőre.

Egy kisbaba ahhoz szokott hozzá, hogy állandóan testközelben van, és egyfolytában kapja a táplálékot. Ehhez képest mikor megszületik át kell neki állnia egy teljesen más rendszerre. Van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, de általában elmondható, hogy egy kisbabának jogos igénye a testközelség és az igény szerinti szoptatás. Számos kutatás mutatja, hogy ezek a babák jobban fejlődnek és gyarapodnak, mint amikor nevelési célzattal meg van vonva tőlük az édesanya közelsége.

A másik pedig amit Kikocska írt, hogy a gyerekek iszonyat rugalmasak, és szoktatni lehet őket később is. (Aztán persze vannak kivételek, mert van olyan gyerek aki kicsinek is ÉS nagynak is igencsak ellenáll a szoktatásnak. :D)

Gesztenye:

És mi történik ha a 2. cici után visszarakod az 1.-re? Elfogadja, vagy akkor már nem kell neki? Mert a melleket vég nélkül lehet váltogatni, amig a baba hajlandó ezzel foglalkozni.

Ha szaporítani szeretnéd a tejed, azt javasolnám, hogy etetések között fejjél, és tápszer helyett a lefejt tejet add oda neki pótlásképp. Minél többször üríted a melled, annál több tejet fogsz termelni. Próbáld meg! Nem szoptatás után közvetlenül, hanem pont 2 etetés között félúton. Ezzel garantáltan pár nap alatt (de legkésőbb egy hét alatt) fel tudnád szaporítani a tejed, és még akkor is ha nem a mellből szopja ki, legalább azt kapja pótlásképpen is.

Te mit szeretnél?

Amit leírtál a fészkelődés és a sírás lehet amiatt van, hogy elmúlt a tejleadó reflex, már lassabban jött a tej, és ő ennek nem örül. Aztán ha szopik még egy ideig, akkor lehet be tud indítani egy másodikat is.

A cumiból való táplálásnak ez a legnagyobb veszélye, hogy a baba hozzászokik, hogy abból mindig egyenletesen jön a tej... a mellből pedig nem. Azt előszőr jól meg kell szívni, hogy beinduljon a tejleadó reflex, akkor ömlik és gyorsan kell nyelni, utána egyre lassul, akkor újra jól meg kell szívni hogy beindítson még egy reflexet... szóval ha a baba hozzászokik a cumisüveg egyenletes folyásához, akkor lehet hogy a mellen reklamál amikor lassul már.

lili&ana:

Szerintem nagyon ügyesen csináljátok a délutáni szundival! A fekve szoptatás életet ment! :) Úgy te is tudsz pihenni.

Sziszike:

Mindenféleképpen fokozatosan állj le a fejéssel! A napi 4 dl extra NAGYON SOK!!! Mármint túltermelés. Nem csodálom hogy feszül és fáj ha nem fejed le ezt a mennyiségű plusszt! Viszont maga a sok fejés az, ami fenntartja ezt a túltermelést! Tehát egy ördögi kör! Azt javasolnám, hogy tartsd meg a jelenlegi fejési rendedet, de egyre kevesebbet fejj le! Utána pedig rakj rá egy 10-15 percre hideg borogatást, az is csökkenti a tejtermelést.

Kikocska:

Sajnálom az éjszakád!

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka

Réka ezt csak neked a sok segítségért!
:)

Kép

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Réka

ha két szopizás között fejünk akkor ez azt jelenti hogy több lesz a tejünk? Mikorra ado kerül a sor?
Most azt vettem észre hogy a baloldali mellemben kevesebb van mint a jobban? -Máer rég óta, ott is szokta hagyni, biztos nem ugy jön belőle, akkor sürübben fejjem?

Kép
lili&ana

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?