Új privát üzeneted érkezett!

Bumi A somatoinfra is jó lehet, szerintem is érdemes megcsináltatni. Hát az is lehet hogy egyszerűen nem volt szerencséd, de biztos vagyok benne hogy Neked is lesz babád, ne add fel!
vayacon
 
 


Sziasztok!

Sikerült az ellenőrzés vizsgám, úgyhogy végre túl vagyok az egészen! :)

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bravó,Bumi!
Gratulálok! :wink:

Mi az,hogy somatoinfra?
Vendég
 

 
 

Ügyes vagy Bumi! :wink:

Ma lettem beteg csajok.
horváth beáta
 
 


Most hívtam Tapolcát,hogy akkor mikor kell mennem.Hát a recepciós se igazán értette hogy miért csak 4 deca-t irtak fel és hogy most mi is van. :oops: Azt mondja kapcsolja a nőgyógyász asszisztenst beszéljek vele.Az meg azt mondja teljesen rendben van reggel menjek vérvételre.Hát kiváncsi vagyok mit mondanak.Akkor most írják majd fel megint 14 deca-t?
horváth beáta
 
 


sziasztok Lányok!

Látom nem valaminagy itt a mozgás. Ma lett kész a gépünk,több mint 2 hétig pihizett :twisted: remélem most már kipihente magát egy pár évre.Vinyót kellett cserélni.
Bumi :cry: :cry: :cry: szorítok,hogy a nyáron spontán legyél babás. Én bízom benned!!!
Vayacon nekünk álom ez a szám. Nálunk csak 10M/ml volt amax.

Na az a lényeg,hogy érdeklődnék, hogy hogyis zajlik egy konzi. Bejelentkeztem ugyanis a Kaáliba. Május 25-re van időpontunk. Akkor fogunk beszélgetni a főorvossal.Vinni kell az eddigi papírokat, meg fizetni 12ezret.Csinálnak még egy spermavizsgálatot is asszem.
Mit kérdeznek? Milyen? Már most izgulok... :oops:

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!

Bumi gratula a vizsgához.

Bea, sajnálom hogy megbetegedtél. Remélem, hamar meggyógyulsz.

Kissedi, én nem a Kaáliba járok, de azt tudom, hogy mindenhol csinálnak sperma és hormonvizsgálatot. (Akkor is, ha volt előtte máshol, mert ez változhat). Gondolom, megnézik majd a leleteiteket, megcsinálják a vizsgálatokat, és utána mondják el, hogyan tovább.

Én jövő hét elejére várom a mensit (illetve nem várom :wink: ). Drukkoljatok, hogy messziről elkerüljön Piri még legalább 9 hónapig. :roll: Bár nagy szerencse kellene hozzá hogy így műtét után elsőre. De a remény hal meg utoljára.
vayacon
 
 


Vayacon,
szerintem Bea a mensire gondolt megbetegedés címszó alatt :wink:
Én is jövő hét elejére várom!Izguljunk együtt! :wink:

Bea,ne izgasd magad,a recepciós nem ért hozzá,majd biztos megmondja Török dr.,hogy mit kell csinálni,minden jó lesz,meglátod!
Vendég
 


jaj bocsi Bea, csak tudod én most voltam beteg azért gondoltam rögtön arra :oops: és akkor te most kezded is a lombikot?

Zsó, ez jó, akkor tényleg tudunk együtt izgulni. te pontosan melyik napra? én elvileg hétfőre de mondjuk nekem a műtét miatt múltkor négy napot késett nem tudom hogy most pontos lesz-e
vayacon
 
 


Én is hétfőre,+/- 1 nap.

Kissedi,
szerintem kikérdeznek az "előéletetekről",vigyetek mindenféle leletet.

Bea,mi volt Tapolcán?Indul a "buli"?
Vendég
 


Sziasztok!

Kissedi!
Azt hiszem az első konzi díja, már 13e ft. Érdemes előtte megcsináltatni azokat a vizsgálatokat, amiket úgyis kérnek. Kell egy általános vérkép, vizelet, kell egy alaphormonsor (ha a Kaáliba csinálják drága), aztán kell neked is, meg a párodnak is egy Hepatitis, meg egy HIV szűrés, ezt az ÁNTSZ-nél csinálják, és ha a háziorvosod nem ad beutalót, akkor drága ez is (talán 8-9000 Ft fejenként). Kell még egy 1 éven belüli rákszűrés, és egy 3 hónapnál nem régibb clamidia szűrés is. Ja és kell még egy EKG is, de ez elég később is. Ja és kell a párodnak egy 1 évnél nem régebbi spermiogram. Most más nem jut eszembe. A konzin megbeszélitek, hogy mi a teendő. Pl azt, hogy mikor kell menned uh-ra. Általában menni kell egy 14.cnes, meg egy 21.cnes uhra.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Csajok!Én ma alig vártam hazaérjek Tapolcáról! :( Vérvétel nem volt csak UH.De mint kiderült valóban 14db deca-t kellett volna kapnom dehát az asszisztens elirta!.... :twisted: ( pedig tegnap 3-szor is telefonáltam akkor se tünt fel neki még akkor is azt mondta hogy jó az úgy!Eszméletlen! Jó mi?Én olyan kellemetlenül éreztem magam olyan kínos volt mikor mondta a Török doki na van még decaja?Mondom hogyan lenne mikor 4-et irtak csak fel?Aztán csak nézett,azt hitte hülye vagyok miket beszélek.Még én éreztem magam kellemetlenül! :( aztán megnézték a gépbe hogy tényleg csak 4 lett kiirva.Hát mondta hogy nem az én hibám de nem vigasztalt meg.Csak néztem na mondom most mi lesz hogyan tovább.Olyan ideges lettem sírni tudtam volna!!!Néhány perc csönd tanakodás aztán azt mondta akkor más stimuláció lesz.De őszintén megmondva csak néztem ki a fejemből nem is bírtam felfogni mi is mond.Irt fel 10db Gonal-t,holnaptól kezdjem 2-őt.hétfőn kell visszamennem!De nem is értettem meg,hogy kell beadni! :(Na ma aztán nálam is kiborult ám a bili!Eddig én is tartottam magam meg pozitívan álltam a dolgokhoz de most már nem.Sajna nagyon elkenődtem még hazafele bőgtem is.Nem hiszem el, hogy ez is csak velünk történhet meg! :cry: :twisted: Már azt mondtam apinak még az isten se akarja hogy kisbabánk legyen!Apinak is nagyon rossz a kedve ő is azt mondja ez már régen rosszul kezdődik ebből már jó nem is fog kisülni.De igaza van!Hogy lesz ebből most már "rendes" stimuláció???Tuti nem úgy alakulnak majd a dolgok ahogy kell!Bocsi,hosszúra sikerült.Most megyek lepihenek eléggé odavagyok.
horváth beáta
 
 


Bea!
Ez is rendes stimu, csak rövid protokoll! Úgyhogy ne izgulj!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


vagy decát nem írt fel többet? Mert azt a rövid protokoll alatt is szúrni kel.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Jaj,Bea,sajnálom nagyon,hogy egy idióta asszisztens így elcsessze! :twisted: De bízz a Törökben,biztos van más verzió,kiköszörüli az asszisztense csorbáját.
Szerintem,mikor négyszemközt maradt az asszisztensével,tuti olyat kapott tőle,hogy nem tette zsebre!

És kérlek,ebből ne vonjatok le messzemenő következtetéseket,hogy a Jóisten mit akar.Biztosan segít benneteket,hülye asszisztens ide vagy oda...

Fel a fejjel,Bea! :wink:
Vendég
 


Bea, szomorúan olvastam amit írtál. Annyira felháborító, hogy ilyenek megtörténhetnek. De nyugi, tudja az orvos, hogy mit csinál, szerintem ez a protokoll is teljesen megfelelő Neked, ha nem így lenne, elhalasztotta volna az egészet. És ki tudja, lehet hogy Nektek pont ez kell a sikerhez. Talán a jóisten így segít.

Sajnos nekem sincs most túl jó kedvem, szerintem már a hormonok játszanak velem, ilyenkor mensi előtt szoktam kibukni. Mindenki mondja, hogy pozitívan álljak a dolgokhoz, de néha az ember legszívesebben feladná. No de majd túl leszek ezen is.
vayacon
 
 


Sziasztok!

Bea
Ne idegeskedj, tényleg ezt elcseszték, de így a long protokoll helyett short protokollod lesz. Amúgy most írtak fel a gonal mellé decapeptylt? Mert úgy tudom, hogy ezt shortnál is együtt kell alkalmazni. Semmivel sem leszel így rosszabb helyzetben, mint long protokollnál. Mondjuk azért felháborító, hogy ilyen figyelmetlenek. Ezért rossz, hogy eltörölték a havi lombikhatárt, mert így rengeteg lombikos páciensük van egy hónapban és úgy látszik, figyelmetlenebbek is ez miatt.
A szurit úgy kell beadnod, hogy a porba a vastag tűvel belefecskendezed az oldószert, benthagyod a tűt és összerázod, míg el nem oldódik (hamar elfog). Ugyanazzal a tűvel visszaszívod a fecskendőbe a cuccot, de vigyázz, hogy ki ne csússzon a húzóka. Amit visszaszívtál a fecskendőbe, belenyomod a másik adag porba, ugyanúgy benthagyod a tűt, összerázod, és kiszívod. Utána kicseréled a vékony tűre, és lehet is beadni ugyanúgy, ahogy a decapeptyit. Maradnia kell egy teljes adag oldószernek, amire nem lesz szükséged. Tehát egy oldószerrel oldod fel a 2 port, és csak egyszer kell így megszúrnod magad a gonallal. Ha nem érthető, vagy van még kérdésed, nyugodtan írj! Nekem a gonal mellett 1/2 decapeptyl kellett, azt meg a másik oldalra adtuk be. Neked mennyi kell mellé? Ha esetleg nem írtak fel, mindenképp telefonálj Tapolcára!!!!

Kép
p__lilla
 
 


Bumi
Annyira sajnálom, hogy nem sikerült a lombik, pedig annyira bíztatóak voltak a 3 kis blasztóid. De jól teszed, hogy a nyáron spontánkodtok, drukk, hogy sikerüljön. Próbáljatok nem rá görcsölni, felejtsd el a teszteket, meg a hőgörbét. Én a lombikos ciklusban nem is mértem hőt, nem teszteltem, mert semmi tünetem nem volt, úgy gondoltam, nem is sikerül. Csesztem az egészre, és itt van az eredménye a pocimban.
Gratula a vizsgádhoz, ügyi vagy!

Vayacon, Zsó
Drukk nektek, hogy ne legyen piri még 8 hónapig. Meg persze mindenkinek, csak most ti álltok a ciklus végén.

Edi
Szupi, hogy rászántátok magatokat a Kaálira. Akkor nálatok is indul a mandula. Drukk!

Bocsi, akinek nem írtam, de szorítok mindenkinek, éppen amihez kell. És sokat gondolok rátok, még ha nem is írok sűrűn.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla,Bumi!
Nem irtak fel mellé decapaptylt!Csak ezt a 10db Gonal-t.Azért ez így se nem hosszú,se nem rövid protokoll szerintem.( Mondjuk azt olvastam valahol hogy a rövidnél sokkal kisebb az esély)Így nem sok esélyt látok én erre az egészre.Hát szerintem most csak észre vette volna a Török doki ha kellett volna deca is.Szót se ejtett arról,meg amit adtak lapot amin beirta miket kell beadni csak a gonall-nak az sorjába írta be a 2db-okat.Most már aztán teljesen meg vagyok zavarodva. :( Api is pont ezt mondta,hogy akkor miért nem mondja azt,hogy hadjuk ki ezt a hónapot! Dehát könyörgöm az lenne a dolguk hogy rendesen adják a recepteket meg elmagyarázzák hogy is kell beadni meg miket. Hiába telefonál az ember, a recepciós hozzá se tud szólni,az asszistens meg ugyis azt mondja jó ugy.Mint tegnap.Különben ma nem az az asszisztens volt aki mult hétfőn.Tuti beszóltam volna annak amilyen idegállapotba voltam! :twisted:

Lilla!Kösz az infót a szuriról aranyos vagy!Már én is elolvastam közbe hogy is kell.Veletek minden rendben? :)

Holnapra talán "jobb" kedvem lesz majd.
horváth beáta
 
 


Beus :(
Hát nem tudom, hogy lehet ilyen. Nade talán épp a rossz kezdésből lesz nagy boldogság a végén :wink: Szorítok, hogy így legyen! A rövid változat még kevésbé megterhelő is, hiszen kevesebb lukacska lesz a pocakodon. Hajrá előre, ne nézz vissza semmi problémára! Mindig csak előre, tudod :wink:

..sajnos most csak ennyi időm van, de mindenkinek pussz!
tapedli
 
 


sziasztok,
hát eddig bírtam Nélkületek!

Bea,
hát ez kissé felháborító! de ha vmi így indul, annak csak szuper lehet a következménye! :wink:

Vayacon, Zsó
mindent bele!!!!! lehet, hogy pont most sikerül, aminek sikerülnie kell már végre!
dina34
 
 


Bea
Hát, ez tényleg érdekes. De ha a lapra is azt írta, akkor biztos úgy van. Lehet, hogy ez tényleg valami más protokoll. A lényeg, hogy legyen a végére pár tüszőcske, amik szépen osztódnak, és akkor van esély. Nekem is hiába volt 23 petesejtem, a végére csak 2 maradt, mert rengeteg éretlen volt. Ha élni akar, úgyis megmarad.
Köszi kérdésed, megvagyunk. Most már növöget a pocim rendesen, napról-napra nagyobb. Sokat mocorog Marcika. Mostanában nem voltam dokinál, majd 2 hét múlva.

Kép
p__lilla
 
 


Bea
Van egy jó hírem!!!! Most olvastam a tapolcai intézet oldalán a lombikbébi kezelés menetét. 3 féle protokollt alkalmaznak, van a long, meg a short és egy harmadik, amit nálad fognak alkalmazni. Ha tudod, olvasd el a tájékozatót, www.pri.hu oldalon. De a lényeget berakom ide neked:
"Lehetőség van arra is egy másik készítmény használatával (GnRH antagonista analóg), - mely azonnal kifejti a gátló hatást -, hogy csak a kritikus időszakban, általában átlagosan a petesejt leszívást megelőző 5 napon keresztül végezzük el az agyalapi mirigy LH hormonjának kiáramlásának gátlását. A petesejtek érésének nyomon követéséhez rendszeres ellenőrző vizsgálatok szükségesek, átlagosan 2-5 megjelenés szükséges. Ilyenkor vérvétel hormon meghatározások céljából és ultrahang vizsgálat történik."
Kép
Tehát ez szerint a ciklusod kb. 3. napjától kapod a gonalt az orvos által meghatározott mennyiségben, és a 8. nap körültől kapod a decapeptylt és a gonalt együtt. utána már azonos a többi protokollal. Mikor a petesejtek elég érettek lesznek, jön egy tüszőrepesztő injekció, aztán a leszívás, stb.

Kép
p__lilla
 
 


Kösz Lilla!
Megmondom őszintén tudod amit adnak ilyenkor azt a kis tájékoztató füzetet a lombikról abba is bent van ez.( vagyis mind a 3 féle),de én aztán nem tudtam kiigazodni rajt hogy melyik melyik.De tényleg úgy tűnik az lesz akkor.És akkor már ebbe a ciklusba lesz az egész:leszívás,beültetés ugye?Hát majd hétfőn kiderül,akkor majd többet tudok.Valamelyest megnyugtattál azért. :wink: (Bár azért kiváncsi lennék ennél kisebb-e az esély mint a másiknál.)
Nagyon örülök hogy ilyen jól vagytok!Remélem hamarosan újabb fotóval jössz majd! :)

Tapedli,Dina!
Kösz a bíztató szavakat,nagyon jól esik ilyenkor.Ma már jobb kedvem is lett! :)
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Bea!
Az esélyek pontosan ugyanolyanok minden protokollnál. Úgyhogy emiatt ne aggódj.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Lilla,
örülök neked,jó,hogy jöttél!

Dina,
köszi,de én nem nagyon számítok semmire...
Vayacon,
megértelek.A különbség csak az,hogy nálam már nem is hormonfüggő,hogy mikor lesz rossz kedvem.Lemondtuk a nyaralást a baráti társasággal.Azért,mert nem biztos,hogy a férjem 2x el tud szabadulni a nyáron,és kettesben is szeretnénk nyaralni,tavaly ez elmaradt.Most ezt választjuk.A másik ok,hogy lesz ott egy (akkor már) 34 hetes kismama.Bármelyik pillanatban rámjöhet a depresszió meg a bőgés a pocakja társaságában.És ezt se magamnak,sem a környezetemnek nem kívánom....
Vendég
 


Zsó, nekem már picit jobb kedvem van. Most olyan lesz ami lesz hangulatban vagyok. Igazából tudom, hogy elég kicsi az esély arra, hogy most rögtön összejöjjön a baba a műtét után, úgyhogy most próbálok nem reménykedni meg nem agyalni ezen.

Mondjuk az biztos, hogy sok szempontból elég hátrányos ez a hosszú várakozás. Nekem például tovább kéne képeztetnem magam, mert tudom, hogy a mostani munkámból nem fogunk tudni megélni (meg Apinak se olyan hú de biztos állása van). De egyszerűen nem merek (meg nem is tudok) még arra is pénzt szánni. Úgyhogy minden csúszik emiatt. :cry:

De tudom hogy eljön még a mi időnk, úgyhogy fel a füllel. :lol:
vayacon
 
 


Bea
Igen, ebben a ciklusban lesz minden, úgyhogy a hónap végére már kismami leszel!

Nagyon drukkolok mindenkinek!

Kép
p__lilla
 
 


Zsó,

én is inkább a kettesben nyaralásra szavazok! figyelj egy kicsikét! nem szabad, hogy depressziós legyél kismamák társaságában, az nem tesz jót neked. inkább érezd magad jól velük, mert hamarosan reméljük, te is az leszel! tudod, ki könnyebben, ki nehezebben esik teherbe. és van olyan is, hogy vki feladja. amit nem szabad, amíg meg nem teszel mindent! ha 10 orvoshoz kell elmenni, akkor el kell menni, ha 100 vizsgálaton kell átesni, akkor át kell esni. nem azt mondom, hogy görcsösen kell akarni, de tudatosan készülni rá, mert sikerülni fog! :lol:

Lilla,

neharagudj, lehet,hogy figyelmetlen vagyok, de nem tudom, hogy te, hogy estél teherbe? inszem vagy lombik? vagy természetes úton? most hány hetes Marcika?

Bea,

már várom, hogy megírd mikor lesz a leszívás napja! bátor csaj vagy, rögtön belevetetted magad a lombikba. Apid katonái morfologiailag és gyorsaságukat illetöen rendben vannak, ütik a mércét? azért kérdezem, mert én ez miatt, föleg az alaktani hibák miatt félek belefogni a lombikba.
dina34
 
 


Bea,

te melyik intézetbe jársz? nekem a Forgácsban csinálták az inszemet, de nem találom az igazinak.

most néztem az interneten a Dévai Intézetet. szimpatikusabbnak tünik. azért néztem utána ennek, mert a Nök Lapjában olvastam, hogy Béres Alexandrának is itt sikerült a lombik. ök is sokat vártak a babára.
dina34
 
 


Dina!
Lombiknál válogatják a spermiumokat, csak tökéletesekkel termékenyítenek meg. Ráadásul, h hibás, úgyse fog osztódni. Úgyhogy emiatt ne félj a lombiktól.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Béres Alexandra terhes? Nem is tudtam. :wink:

Dina, én a Dévairól nem hallottam túl jókat. Szerintem a Kaáli és a Róbert Károly a legjobb intézetek (csak sajnos az utóbbinál fizetős a lombik, én ide járok). De ez az én szerény véleményem.

Én is a Forgácsban kezdtem, nekem sem igazán tetszett.
vayacon
 
 


Dina34
Lombikos baba van a pocimban, és ugyan ott készült, ahova Bea is jár, Tapolcán.

Kép
p__lilla
 
 


Dina!Lilla már válaszolt,Tapolca. :) Mostani hibás recepten kívül nagyon jó hely meg voltam eddig elégedve vele.És nem kell fizetni semmiért ami sokat számít.Meg hát ugye nekünk ez van legközelebb. Nem tudom én,hogy a többi hely milyen.Többieknek biztos van infójuk.Most akkor bele se vágtok a következő inszembe?

Lilla!Ez ari " ott készült"... :lol:

Bumi!Veled minden rendben amúgy?Jól vagy? :)

Vayacon!Lehet mikor a legjobban nem számítasz rá akkor jön össze.Így szokott lenni!Kedved legyen! :) Munka ügybe együttérzek veled.Nagyon nehéz.Nekünk is abból a szempontból is jókor jönne a pici.Én is csak pár hónapig tudnám már csak húzni a táppénzt meg apinak nálunk is bizonytalan a helyzete.Eddig munkanélküli volt pont holnap kezd új helyen.Nem tudom még milyen lesz.
horváth beáta
 
 


Dina,
aranyos vagy,és egyetértek abban,hogy végig kell csinálni amit lehet.De arról nem tehetek,milyen a lelkiállapotom.
Képzeljétek,ma egy kolléganőm fényképeket hozott a gyerekeiről (3 lány+1 fiú).Elkértem őket és fél perc múlva már bőgtem is...olyan aranyosak.Egyébként ott is volt spermagond,de valahogy csodával határos módon megoldódott és ripsz-ropsz lett 4 gyerek :wink: szóval én már folyton bőgök,ha gyereket látok.

A BMC-röl és a SOTE meddőségiről hallottatok már valamit?Ha arra kerülne sor,mi lehet,hogy a SOTE-ra mennénk,egyrészt ingyenes,másrészt kb.5 perc tőlünk :roll:

Vayacon,
hogy lesz végül a hormonvizsgálat?Egy ciklusban,vagy most mész már 21.napira?
Nekem holnaphoz 2 hétre HSG :roll:
Vendég
 


Zsó hát igen sokszor nem tehetünk arról milyen a lelkiállapotunk, ki mennyire érzékeny. Nekem sokszor a gondolattól elkezdenek folyni a könnyeim amikor elképzelem hogy majd a kezembe fogom a kisbabám.

Tegnap este én is kicsit irigy voltam. A férjem kollegájának a felesége lett terhes úgy, hogy nem is készültek rá direktben, csak amolyan lesz ami lesz alapon. Örültem is neki, de rosszul is esett, hogy beelőztek. :cry:

Voltam a hormonvizsgálaton, igazából nem foglalkozok ezzel a kérdéssel, a doki tudja, hogy jó-e ez így. Meg ez már a harmadik hormonvizsim és eddig mindig rendben volt, szóval emiatt nem parázok.

Hipp hopp letelik ez a két hét, és túl leszel a HSG-n. Azon is sok múlik, úgyhogy utána már okosabbak lesztek.

Amennyit én hallottam én inkább a BMC-be mennék, mint a SOTE-ra. Ott van egy nagyon jó orvos, a Koncz, neki jó híre van. Szerintem jobb eredményeik vannak mint a SOTE-nak.
vayacon
 
 


Bumi,
az a nagy helyzet, hogy ha gond van esetleg a spermával genetikai oldalon, akkor az embrió egy bizonyos ideig fejlödik csak, utána meghal. ezért én most inkább várok az eredményekre a jövö hétig és ha azon a téren oké a dolog, akkor hajrá 2.inszem!

Zsó,
a hsg-t uh-al csinálják majd neked vagy röntgennel? egyébként a két hét ripsz-ropsz elrepul, és utána már te is fogod tudni a megfelelö lépést.

Lilla,
jó hogy itt vagy köztünk, mert te egy pozitív példa vagy a lombikra!
és hányadikra sikerült?
dina34
 
 


Sziasztok!
Voltam ma ezen a somatoinfra állapotfelmérésen. Néhány szó az eljárásról.
A szűrés során térképet készítenek a szervezet anyagcsere folyamatairól. Az anyagcsere minimális változásait
érzékelve lehetővé válik a betegségek eddig nem látott korai stádiumban való kimutatása,így megelőzhető számos
daganatos betegség, gyulladásos folyamat, vagy életvitelt befolyásoló mozgásszervi betegség visszafordíthatatlanul
súlyos szakaszba jutása. A Somatoinfra berendezés működése emlékeztet a hőtérképekére. Itt azonban a vizsgálat során másodpercenként 50 kép készül testünkről, így lehetővé válik, hogy a szervezet működése folyamatában láthatóvá váljék. A készülék 0.001 Kelvin foknyi eltérést is érzékel, ezáltal képes a műszer az anyagcsere legapróbb áltozásait
is észrevenni.
A dinamikusan változó életfolyamatokat (illetve az azok által kibocsátott infrasugárzást!) képes nagy érzékenységgel és pontossággal megjeleníteni, mint pl. gyulladások, daganatok, visszér rendellenességek, gerinc- és izületi degeneratív elváltozások, valamint egyéb sejtanyagcsere megváltozással járó folyamatok. Nagy biztonsággal segítheti, illetve kiegészítheti a hölgyek emlőszűrő vizsgálatait (más képalkotó vizsgálatoknál akár évekkel előbb jelzi a kezdődő rosszindulatú daganatot!), a belső szervek, például az endokrin szervek, a belső nemi szervek betegségeinek felismerését. Segíthet a meddőség okának tisztázásában, valamint az endometriosis nyomonkövetésében műtét nélkül.

Nekem célzottan a kismedencémet vizsgálta, de a gép erősségének feltekerésekor sem látszott semmi kóros, úgy hogy e téren tökéletesen rendben vagyok. Ezen kívül viszeres a lábam, különösen a bal, valamint kopik a gerincem a derekamnál. Sőt még azt is meg tudta állapítani, hogy szemüveges vagyok és, hogy nem egyforma rossz a két szemem.(nem volt rajtam szemüveg).Szerencsére más eltérés nincs.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi,

hát ez jó, hogy nincs semmi komoly bajod. és hol csinálnak ilyet és mennyibe kerül? köszi
dina34
 
 



Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi, örülök, hogy nincs semmi komoly bajod. Biztos vagyok benne, hogy eljön még a te időd is. De szerintem ezt te is tudod. :wink:

Dina drukk hogy minden rendben legyen a genetikai vizsgálat eredményeivel.
vayacon
 
 


Bumi!Ez tök jó és tök érdekes.Örülök hogy semmi bajod!Csak azon a 4 helyen csinálnak ilyent amit irtál? :(
horváth beáta
 
 


Bumi,
érdekes dolog,amit írtál.
Most mi a helyzet veled,pihi őszig,ha jól emlékszem?

Dina,
röntgenes hsg-m lesz.
Szerintem,ha genetikai gond van egy spermiummal,azt spermiogrammal nem lehet kimutatni :roll: ha viszont alaki eltérés van,azt igen,de azokat,ahogy Bumi írta,kiválogatják.
Nem tudom,Lilla jön-e még mostanság,így elárulom neked,hogy az 1.lombikja sikerült :wink: úgy december körül,olvass vissza,ha érdekel :wink:
Vendég
 


Vayacon,
köszi a drukkot a vizsgálathoz. kedden már fogom tudni az eredményt.

Zsó,
a genetikai dolgokat a vérböl mondják meg. pontosan még nem tudom mi ez az egész, de majd beszámolok róla.
Miért röntgenes lesz? állítólag az fájdalmasabb, mint az uh? vagy rosszul tudom? nekem uh-val csinálták.

Szóval Lillának mindjárt az 1.lombik sikeres volt. Hát ez szuper, így utólag is gratula hozzá.

Lilla,
volt vmi, amit bevetettél a lombik sikeressége érdekében? teák vagy vitaminok? vagy bármi.
dina34
 
 


Zsó!
Igen, most pihi lesz nyáron.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Kedves Mindnyájan!

Régóta olvaslak Titeket, de csak ma szedtem össze a bátorságom ahhoz, hogy hozzá is szóljak. Általában lusta levélírónak s passzív fórumozónak tartom magam, de annyira közétek tartozónak érzem magam, annyira szimpatikusak lettetek, hogy megpróbálom majd összeszedni magam:)

Hogy közétek tartozom, az sajnos nem vitás: 16 hónapja próbálkozunk, és eddig egy nap késés volt a maximum, amit fel bírtunk mutatni:) Spermatogramon és HSG-n vagyunk túl. Előbbi nem volt tökéletes, úgyhogy 2 hónapja proxeed-et szed a párom. Állítólag 3 hónap elteltével már hathat, én reménykedem...

Ha augusztus végéig nem járunk eredménnyel, akkor a dokim javaslatára inszemezni kezdünk. (Ennek hormonvonzatától - mivel már voltak jóindulatú csomók a mellemben - tartok kicsit.) De most éppen bizakodó vagyok, és azt gondolom, a május a mi hónapunk lesz.

Hát ennyit bemutatkozásként, szorítok mindnyájatokért és a február-márciusi babáinkért:)

Üdv
Ilyenis
ilyenisvagyok
 
 


Üdv Ilyenis!

Remélem használ a vitamin, és nem kell inszemeznetek! Egyébként nekünk az urológus azt mondta, hogy a 3 hónapos vitaminkúra befejezése után 72 nappal érdemes a javulást tesztelni, merthogy 72 nap kell a spermiumok termelődéséhez.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Köszi, Bumi,

az jó, az a plussz 74 nap nagyjából szeptember elejére ki is fog jönni. Nekünk egyébként azt mondta a doki, hogy 94 nap kell a spermiumok képződéséhez, szóval még egy ilyen objektív dologban sem értenek egyet:)
Nekem az a félelmem, hogy nagy nehezen 3-4-5-6 hónap alatt feljavítjuk a spermiumokat, és csak aztán fog kiderülni, hogy nekem is van valami bajom. A hormonprofilon és a HSG-n kívül semmilyen más vizsgálatot nem kért a nőgyógyászom (aki pedig medőség-specialista).
Szóval attól félek, hogy most rákenjük szegény hímivarsejtekre, hogy ők a hibásak, közben meg nekem is van pl. méhsövényem, túl vastag falú petesejtem vagy bármi, amiről nem tudunk. (Volt egy ismerősöm, akiről a méhsövény 5 év próbálkozás után derült ki - megoperálták és 2 hónap múlva spontán terhes lett, ikrekkel:)
Szóval mondjuk egy laparnak még örülnék...

Pesze addig még nekünk is van egy spontán nyár (egyébként a dokim előbb javasolná az inszemet, de hol ő lesz szabadságon, hol én).

Zsó, nekem nemrég volt a HSG-m, és még egyszer nem paráznék rajta. Egy tűszúráson és egy pici feszítésen kívül szinte semmit nem éreztem. Úgyhogy hajrá:)

Ilyenis
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!

Zsó
A BMC-ről hallottam inkább jókat. De gondolom mindenki arra esküszik, ahol sikerült a baba.

Dina
Ahogy Zsó leírta, az 1. lombik sikerült. Nyáron voltunk vizsgálatokon, kiderült, hogy apánál van baj, egyből kaptunk időpontot decemberre lombikra. Akkor még fél év várólista volt. Augusztusban HSG-m, volt, szeptember, októberben inszemek, novemberben kezdődtek a szurik. 23 petesejtem lett, de sajnos csak 3 volt érett, másnapra még pár beérett, elkezdtek osztódni, de beültire csak 2 maradt. Abból egy itt van a pocimban, és ma hihetetlen, mennyit rugdos.
Lombik előtt már minden praktikát kipróbáltam, teák, bogyók, de semmi. A lombikos ciklusban csak a szurikra hagyatkoztam. Egyedül méhpempő kapszulát kezdtem el szedni a ciklusom első napján. Ja, meg fél gravidát. Aztán mikor megtudtam, hogy sikerült, a gravidát felemeltem napi 1-re, a méhpempőt elhagytam.

Bumi
Jó, hogy túl vagy a vizsgálaton, és hogy babásodás szempontjából nincs probléma. Drukk, hogy sikerüljön spontán, hisz már apa eredményei is sokkal jobbak. Amúgy szedett valamit, hogy ekkora változás lett?

Ilyenisvagyok
Üdv itt. Apának milyen eredményei lettek? HSG okés?
Drukk, hogy használjon apának a vitamin és jöjjön a babó mielőbb.

Bea
Mizujs? Megy a szuri?

Kép
p__lilla
 
 


Ilyenisvagyok, üdv közöttünk! Nagyjából mi is akkorra tervezzük az inszemet, mint ti, bár nekünk még sok mindentől függ. Hát sok nyavalya lehet a nőknél, de szerintem ezeket alapból sehol nem vizsgálják, esetleg közben derül rá fény. De ha valamire gyanakszol, érdemes megnézetni, nekem is így derült ki az endometriózisom.

Szó volt itt a vitaminokról, amikhez én is hozzászólnék. Igazából szerintem nagyon nehéz eldönteni miket szedjünk. A méhpempő nekem iszonyúan megkavarta a szervezetem borzasztó fejfájásom volt tőle. Most elkezdtem aloe verát és grapefuitot szedni, de ezektől meg az étvágyam nőtt meg, úgyhogy már ezekből is kevesebbet fogok, mert a kilókon is látszanak. Szóval ember legyen a talpán aki el tudja dönteni mi a jó.

Én most rábízom magam Fülöp dokira, azokat a vizsgálatokat fogom megcsinálni amiket ő mond, mert már abba is bele lehet őrülni hogy folyton vizsgálatokra jár az ember. Remélem sikerrel járunk.

Szép estét mindenkinek! :lol:
vayacon
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: