Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nekünk nagyon jó éjszakánk volt!Hanna nagyon jó baba.Evett 23:10-kor,aztán 02:20-kor,meg reggel 7-kor.Jó volt pihenni.Nappal meg általában 2-3 óránként eszik,de van hogy néha bealszik,akkor 4 óránként.elvileg ébrsztenem kéne,mert kis súlyú,de ha bezabál,tele van alszik akkor hogy etessem meg?Képes ökröndözni is a cicitől.Most úgy vok vele,tudja ő mikor éhes.Remélem hízik is!Nappal már néha nézelődik,mosolyog.Grétike is megszokta,imádja!
Nem soká jön a védőnő,remélem nem ül be órákig,mert ki kéne Hannát vinni.
Reggel apának dolga volt,hármasban voltunk.Meg szaladt az egész ház,mert tegnap szülinapoztunk.
Tesóm ma elhozza a képeket,remélem.
Szofi szép a szoba.

Pumukli gratulálok nektek is!!!Jó egészséget.

Hanna megint bealudt,a melleim meg kidurrannak,ma fejnem is kell.
Tinu,remélem tud segíteni a védőnő.Sajna nekem most sem sikerült bimbóvédő nélkül szoptatni,de azzal legalább eszik rendesen!

Megyek mert nyekereg.....

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kitty: nekünk is volt már pár kínos pillanat, mikor szegény uramat dorgálták meg hogy miért enged vezetni vagy pakolni, vagy minek indul el velem olyan messzire mint pl a Balaton, aztán mindig én mondtam hogy nem ő a hibás, hanem én vagyok egy erőszakos liba, aki vezetni akar és menni menni...
Megyek most is a kórházba, mert muszáj, és ebben a melegben csak kocsival merek elindulni, ha valami van akkor úgyis félreállok.

Csak tankolnom is kell, azt meg úgy utálok, már tavaly óta van jogsim, többszáz km-ert vezettem, de egyszer sem tankoltam egyedül, ettől úgy félek mint a tűztől... :oops: :oops: Nem tudom miért, de mindig félek hogy nem jól csinálom, vagy kilocsolom a benyát, vagy ilyesmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Tinu:

Nem csodálom hogy aggódsz! :( Majd mindenképpen meséld el, mit mondott a védőnő!

Nem tudom így látatlanban megmondani, hogy mi lehet, ehhez egy hosszasabb beszélgetés kéne, és jó lenne látni is őt, és tudni, mekkora volt a születési súlya, a legalacsonyabb súlya, és a mostani súlya! De ha még mindig magzatszurkos a széklete, és nincs meg a napi 3 székletes pelenka, és vérzik a mellbimbód, az nem jó jel. Hatodik napra már jó lenne, ha az a mustársárga, kenőcsös széklete lenne.

Az, hogy vérzik a bimbód arra utal, hogy nem kapja be jól, és ha nem kapja be jól, akkor a szopás sem hatékony, nem jön úgy a tej mint kéne. A mellrehelyezést kéne javítani, hogy jól kapja be a bimbót, akkor több tejhez jutna.

Mikor mellen van, hallod hogy kortyol?

Próbáld meg nem cumisüvegből, hanem pohárból megitatni. Úgy kell csinálni, hogy a folyadék épphogy csak a pohár széléig érjen mikor megdöntöd, és a baba kilefetyeli belőle. Tehát nem szabad beleönteni a szájába, csak odatartani neki, hogy nyalogassa. Nagyon ügyesen tudnak így inni a babák.

Az István kórházban működik szoptatási ambulancia, Dr. Sarlai Katalintól lehet időpontot kérni, ő ott a csecsemőosztály főorvosa és egyben szoptatási tanácsadó. Én kedden és pénteken szoktam ott lenni mint önkéntes, ha esetleg be tudnátok jönni, akkor elbeszélgetnénk és megnéznénk a baba mellretételét is.


Pingi:

Igen, én jelenleg is praktizálok! :) Eddig angol klientúrát céloztam meg, van baba-mama csoportom, szülésfelkészítőm, stb, de most próbálok kiterjeszkedni és magyar nyelven is felajánlani a szolgáltatásaimat. Ezért is vagyok itt, kapcsolatteremtés céljából. Remélem nem baj! :oops: Próbálok nem reklámozni, hanem inkább segíteni, ha tudok.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 

 
 

Kávé....én kb 9 hónapja nem ittam....1-2szer azért bűnöztem egy tejes kávéval,de már annak se tudom az idejét!Vhogy nem kívánom...szóval én kávé nélkül nyomom 8) Kezdem megszokni h csak 2-3 órát alszom egyhuzamban... :roll:

Tegnap fotóztuk a fürcsinél...na persze h sírt....eddig sose,de most picit nyüszi volt.....Lehet nem tetszett neki h csak 1 ember asszisztál felette :lol:

Kitty!
Akkor mindent bele!!!Hamarosan meglesz az a baba!Csoda h még nem pottyantottad el vhol :lol:

Anita!
Örülök h neked jó éjszakád volt!Reméljük így is marad!!!
Én sose ébresztem Izát,mondjuk nincs is rá okom.De vmit kezdenem kéne azzal h éjszaka aludjon 5-6 órát egyhuzamban és ne nappal....Már csak azért is mert akkor mi is tudnánk szépen aludni...bár a férjem nem kel fel Izusra,szerencsére nem sír éjjel! :wink:

annus11
 
 


Réka: dehogy baj!!!!!!!! Sőt. Nagyon rendes tőled, és tényleg nem azért kérdeztem, csak én aztán fene mód kíváncsi típus vagyok ám... :lol: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Réka!
Ez nagyon kedves tőled!
Örülök h minket választottál kapcsolatteremtéshez :lol:

annus11
 
 


Anikó,
a Daubnerben minden torta isteni finom! Sajnos innen c
Csepelről messze van, amíg Óbudán laktam, sokat jártunk oda :lol: :lol:

Kitty,
megy a drukk Nektek is, m eg Anikának is a holnaphoz :)

Lányok,
aki nem császárral szült, EDÁ-t hogy kaptatok/ kértetek? Főleg első szülőktől kérdezném, én amennyiben lehetséges, nem szeretnék kérni, de persze függ attól is, Bogi milyen gyors lesz :)

emese1979
 
 


Jó reggelt,

Itt is gratula Böbinek és Mozzának mégegyszer.
És persze Pumuklinak és Kolosnak is :) (remélem nem hagytam ki senkit :oops: )

nem nagyon tudok visszaolvasni, reggel 7re megint bent voltam a kórházban csekkoltak, minden OK és még mára hazajöhettem. Holnap visszafekszem, szerdán pedig "szülünk" :) Úgyhogy legközelebb Álmossal jövök :)
Most újból pakolom vissza a bőröndömet, elvégzem az utolsó simításokat, hogy apának semmi dolga ne legyen míg egyedül lesz itthon.
ma nagyon rossz hírt hallottam a szobatársamról a kórházban, le se írom. De annyira rossz kedvem lett, hogy nem igaz. Próbálom elterelni a gondolataimat, de nem megy :cry:

Tinu,
nagyon tünemény Csongor :)

Anita,
Te nem raksz képet Hannáról?

Annus,
megnéztem a blogodat, nagyon cuki Iza, szépek vagytok.

Petrus, az ikrek is nagyon édesek :) hogy bírod a két kis oroszlánt?

Mozza írt este hogy 48 órája ébren van és egész nap vele volt Lili, imádja :) meg hogy turbó gyors volt a kitolás, kb 10 perc emiatt bent repedt, kint metszettek.nagyon fáj neki, de leírhatatlan az érzés, hogy szereti a kis manót :)

Böbiék is jól vannak, egyfolytában eszik mert nagyon éhes :) találkozott Heannal. Fájdogál, de ő is azt írta hogy ott fekszik mellette a kisSzabó és megérte.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Pingi!
Biztos abban reménykedtél h újabb kismama csatlakozik hozzánk!
Bár én nem lennék meglepve ha jönne még vki :wink:

Én meg szerintem írok Vanninak...nagyon eltűnt!Kíváncsi vagyok összeszoktak e a babával!

annus11
 
 


Ohó, hát itt a kis Kolos! Pumukli, sok-sok szeretettel gratulálok nektek!

Nem múlik el nap baba nélkül! :D

Nem tudom én mikor kerülök sorra, de szerintem egyelőre még nem.

Kitty, Anika, kitarás, még néhány nap, és Ti is átkerültök a baás tábliba!

Sok puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Réka, jó hogy jöttél, én mint elsőgyerekes kismami nagyon izgulok a szopi miatt... Jó, hogy olvas minket valaki, aki ért a dologhoz!!

Annus, én is aggódom Vanniért, mindenképp jelentkezz, ha jelentkezik...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi!
Jelentkezem ha jelentjezik :lol:

Eszti!
Köszi a híreket a kórház részleg felől :wink:

annus11
 
 


Pingi, Annus:

Örülök hogy tudok valamit segíteni. :) Azért jöttem ide, mert itt vannak még pici babák, pocakos mamák, és itt láttam olyan kérdést felmerülni, amire tudtam válaszolni. :)

Én is nagyon örülnék ha pocakosként csatlakozhatnék, egyelőre még a férjem nem látja hogy az milyen jó dolog lenne :lol:. Nekem két kislányom van, de a pici is már nagy a tieitekhez képest. :) 2 éves elmúlt. A nagy pedig 3 és fél.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Esztó,
üdv otthon! jól lakmározzál be majd, mert aztán ki tudja, a kórházban megint éheztetnek! De majd urad meg tesód ellát minden földi jóval :) :)
A szobatársadat nagyon sajnálom, bár nem tudom, mi történt vele. Veletek minden okés lesz, nyugi! Múltkor lent kutyasétáltatásnál az egyik hülye nő hozott fel nekem egy nagyon rossz esetet, el is lett zavarva onnan...

Szofi,
előttem szülsz, az tuti! :lol: :lol:

Vanniékkal rem minden okés!
Heninek írtam még mikor írtam itt, de nem írt vissza, remélem jól vannak Ők is, és csak Napsival van elfoglalva!

emese1979
 
 


Réka!
Beleolvasgattam az oldalaidba!nagyon hasznos dolgokat szedtél össze!
Apát meg tessék meggyőzni a 3.babáról! :lol: :lol:


Szofi!
Akartam írni h ne aggódj előre a szopi miatt!Nekem is olyan hihetetlen volt h hogyan fogok szoptatni,lesz e tejem stb.Aztán mikor ott volt h enni kéne a babának már nem gondolkodtam ezen.Tényleg csak szoptatni kell ha éhes és kész! :wink: Én pl fejni se fejek,mert úgy érzem h beállt az a bizonyos kereslet-kínálat.Aztán majd meglátjuk h ha több kell akkor mi lesz...Amúgy 1 evés 1 mell.tehát eddig még sose kellett a másikból is kínálnom.Olyan már volt ha sokáig aludt akkor picit kellett fejnem mert azt hittem szétdurranok :oops: :wink:
Szóval no para!!!!Jól ki van ez találva!!!!

annus11
 
 


Emese,
az biztos, hogy egész nap enni fogok ma :) holnap még talán 6ig ehetek(legalábbis nagyon remélem), de utána semmi kaja... már tegnap bevásároltunk kajából, viszek be, a hűtőbe berakom, így legalább ki tudom egészíteni az ott kapott elemózsiát :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Beszéltem az új/beugró dokival, pénteken találkozunk. Csak béna vagyok, mert mondta, h szakambulancia, magasföldszint tudom-e. Erre én, h igen. Persze nem. :shock: CTG és uh ahol van, az is ott? Vagy az egy másik épület? :oops: MÁV-osok, help! Persze csütörtökön még megkérdezhetem az original dokit is, ha el nem felejtem. (Múlt héten fecniről olvastam a kérdéseimet, egyszerűen minden stornó a fejemből.)

Szerdától szívesen szülnék. Jó is lenne, mert férjuram pénteken legénybúcsúba megy, egy körben a tejfakasztót is le lehetne zavarni... :wink: De nálam semmi jel, no fájás, de még keményedés se. Muszáj leszek kapálni kicsit. :lol: Ráfér a kertre úgyis.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Sziasztok!

Esztó, akkor jól rákészültél erre a kórház-dologra! Remélem, kihúzzátok mostmár szerdáig! :wink:
Azért, ha segít, sztem leírhatod, mi történt. Csak kisbetűvel...

Ne aggódjatok a szoptatás miatt, sok ember van, aki tud segíteni, ha gond van, de nem kell, hogy gond legyen!!! :wink:

Tinu, drukkolok, hogy tudjon mondani vmit a védőnő!

Kitty, neked meg azért, hogy mostmár aztán jöjjön elő az a babó!!!

Vanniékról meg Heniékről meg jó lenne tényleg hallani vmit... Remélem, minden rendben velük!

Ma jön dokinéni, szóval megyek egy kicsit rendetrakni... :roll:
Vendég
 


vki: igen, ahol UH és CTG van, ott van ambulancia is, az a magasföldszint. Legalábbis ott is van ambulancia :roll:

Ááá, én kávé nélkül nem bírom, nagyon kávé függő voltam régen, már kevésbé... :wink:

Gyors kitolás ismerős.. bár Zsófinál nem volt ilyen gyors, de ő is végigszántott belül, kívül vágtak, és vele 55 percig varrtak. Most azt mondta a doki, ha nem ugrálok közben, 15 perc alatt végzünk. Így is volt :)
Vendég
 


Dóri,
remélem én is hogy kihúzzuk szerdáig :D
inkább csak a jó híreket írom le, nem akarok senkit sokkolni.

Szofi,
nagyon tuti lett a szoba :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Panndi,
megmutatta Verus a képeket, tényleg jó nagyra növesztetted a pocakodat a végére :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


VKI17!

Igen, ott van! :)
Legegyszerűbb, ha a Rippl-Rónai u. felöl mész be, mert a "régi" épületben van. Ha a bejáraton bemész, egy emeletet fel kell menned a szembelévő lépcsőn (de lift is van...). Ahogy felérsz, szemben, az utcafront felőli részen, balra a folyosó végén van a "nőgyógyászati szakambulancia" + CTG + UH.
Szerintem megtalálod... :)

Elvileg minden vizsg. előtt az "új" ép., U szintján be kell jelentkezni -ehhez át kell menned az egész ép.komplexuson. Na, ez már bonyolultabb -már x-szer voltam, de még mindig nem vagyok biztos benne, mikor nekivágok, hogy jó folyosón vagyok-e?... :oops:

Kép
szkitty
 
 


Panndi beelőzött... :)

Kép
szkitty
 
 


Szofi!

Annyira tetszenek a képek!!! ... csak vonat az nálunk már annyi féle van.. Vonatos térkép, naptár, képeslap, poszter, falvédő, stb... Én úgy szeretnék végre v.mi MÁST!!!! Pl.: Egy zsiráfot... :)

Kép
szkitty
 
 


Na nálunk még nincs vonat...eddig :lol: :lol:

Iza mint az óramű!fél 12 elött picivel kelt evett és már durmolna is!Még böfiztetni sincs érkezésem :shock: Közben meg elégedett képpel vigyorog :lol: Majd megpróbálom egyszer lefotózni!Haláli!!!! :wink:

annus11
 
 


sziasztok!
Gratulálok pumuklinak Kolos babához!

mreka nekem is szükségem lenne rád :) hogyan tudnám, milyen módszerrel a szoptatást megakadályozó gátat magamban eltüntetni? lányommal nagyon sok gond volt 6 éve, első hónapban nagyon szépen gyarapodott majdnem 1 kg-ot hízott a 6. héttől kb már nem gyarapodott rendesen és ez kitart máig is :), nagyon sokáig szinte 1 éves koráig nem is evett mást csak tejcsit minden pótlást elutasított, szóval volt vele minden.

Most a kicsinél a gondunk, hogy már a kórházban kisebesítette mindkét mellbimbómat és nem tudtam mellrerakni, a tejem sem indult be, fejéssel én indítottam be és most tartunk ott, hogy a 2-ből együtt 2,5 óránként olyan 120-140 ml lejön. Cumisüvegből kapja, éjszaka nagyon szépen megissza, napközben viszont most is elbambul és akkor köhög. Védőnő szerint ne adjam fel a szopit, de egyszerűen nem bírom elviselni a tudatot, hogy be kell adnom a szájába a mellemet :( nagyon bánt ez a dolog, nem tudom érdemes-e még kezdenem ezzel valamit, vagy fogadjam el végkép, hogy cumisüveges baba lesz. Egyébként 3 hetes lesz holnap és ebből kb 3 napot volt úgy, hogy csak szopizott. ezeken a napokon pohárból kapott pótlást, de majd megfulladt, a kanalazgatással meg minimális adagot nyelt csak le :(

Meddig van meg a babákban a szopás iránti érdeklődés?

Súlya megindult, hála a cumisüvegnek. 2890-el jöttünk haza a kórházból, 3000g-mal született. Tegnap 19 naposan 3430 g.

Bocsi lányok, hogy megint ezen a témán vagyok, de szeretném már lezárni magammal.

Szofi, vki, csinik vagytok:)

fabri én is 160 cm vagyok és mikor csinibb voltam akkor voltam 53 kg, amúgy 56 kg körül mozgok, és most 60 vagyok, de 70-el mentem szülni :)

Nekem nem lettek újjabb csíkjaim, de Éduával én is zebra voltam. :)

Szerencsére Lara is most hosszabban aludt 4 órát egyhuzamban éjszaka és akkor csak kaja van kb 6 perc és szunya tovább, persze nekem 6 óra eltelt az előző fejés óta és majd kidurrant a cici le is jött a 2-ből 235 ml :)

anika, pingi hajrááá ti vagytok a következők :), velem is volt egy ikres anyuka a szobában, spontán szülte meg a fiúkat, kis törékeny csaj volt, a babák 39 hétre születtek 2500 és 2600 g-mal és 46 cm-rel 4 perc eltéréssel :)

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


lemaradt a nagy hír!

Leesett tegnap a köldökcsonkunk és nem váladékozik alatta semmi, persze még pár napig napi 2x alkohol és hintőpor megy :)

Nálunk is volt ma a védőnő, most már csak heti 1x fog jönni :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Panndi, Kitty köszönöm! Akkor meg fogom találni. :)

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


tinu csodás szülésed volt, és nagyon édes Csongor :)
Én is hisztis lettem volna, ha a szülésznő mindig magamra hagy, ez is volt Éduánál szerencsére most végig velem volt és nem zargatott senki, és csak befelé figyeltem :)

Lányok a bimbóvédő tényleg több méretben van? pl az aventes pillangós, én már többször nézegettem a dm-ben meg a tescoban de nem láttam rajta méretet, nem is mertem megvenni, nehogy nagy legyen, bár nem tudom újra próbálkozzak-e egyáltalán ezzel :(

szofi szerintem nem árt, ha olvasol szoptatással kapcsolatos dolgokat, látod én hiába egy gyereket már szoptattam mégis elbénáztam a dolgokat és itthon jöttem rá mit rontottam el, már késő volt :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Pumukli, tiszta szívből gratulálok Koloshoz, minden jót Nektek!!!!!! Úgy tűnik, a takarítás beválik... :lol: :lol:

Tinu, nagyon drukkolok, hogy a védőnéni tudjon segíteni, remélem minden rendben lesz Csongorral!!

Panndi 2 kávé?! Hűha, én is nagyon szeretnék már inni, de nem merek, félek, hogy a koffeintől kismanó pörögni fog, mint a búgócsiga...

Szofi, nagyon csini vagy, szép a pocakod! Alig tudom elhinni, hogy nemrég még pocakosan relaxáltunk mindketten, most meg Kamilla lassan 1 hónapos lesz... :shock: :shock: Jársz amúgy még relaxra?

Pingi, a végén már én se bírtam autóban ülni (se vezetni, se utazni). Egyszer annyira begörcsölt a derekam - hasam, hogy sírva fakadtam, pedig nem vagyok egy pityeri típus...

Képzeljétek, mi ma voltunk dokinéninél, Kamilla már 3850 g, vagyis 45 dkg-t hízott 11 nap alatt... :shock: :shock: A kis mohó... Bakker, lassan 4 kiló, pedig csak tegnap született... Jah, és a dokinéni azt mondta, hogy a csípője teljesen normális, abszolút negatív, úgyhogy nem küldi el a 6 hetes szűrésre, hogy fölöslegesen ne álljunk ott sorba. :lol: :lol:

Valaki tud a rotavírus elleni oltásról? Érdemes beadatni? A mi dokinénink nem pártolja, de szeretnék más véleményt is hallani...

Kép

Kép
zsüci
 
 


zsüci érdemes lehet beadatni, mi 1 hétig voltunk a fertőző osztályon, mikor Édua összeszedte a bölcsiben 2 évesen az egész családon végigment, Édua majdnem kiszáradt, vagy 4 üveg infúzió mentette meg :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Tinu, Csongor baba nagyon jóképű kislegény! Gyönyörű, formás kisfiú, büszke lehetsz rá! :wink: :wink:
Más: most olvastam végig a szüléstörténeted, és a végén írtad, hogy ahogy egyre keményebb a cicid, Csongor egyre nehezebben tudja bekapni. Nem lehet, hogy ez a baj, hogy tényleg nem tudja jól "megragadni"? Rékának abban igaza van, hogy a vérzés ennek a jele lehet. Nem próbáltad még azt, hogy szoptatás előtt fejsz egy kicsit a soron lévő ciciből, hátha úgy Csongor jobban rá tud nyomulni? Bocs az okoskodásért, tudom, nincs "jogom" beleszólni elsőgyerekes anyukaként, de a kórházban a szobatársamnak ez segített (neki a szoptatós védőnő javasolta).

Kép

Kép
zsüci
 
 


Na itt volt a védőnő!
Izával minden oké!
Mi tegnap voltunk ugye 3420g!

Egy kérdés!Ti adtok vmit a védőnőnek illetve dokinak?Mármint h kijön házhoz kell neki adni pénzt?Jön mindkettő heti 1szer kb.Szerintetek?és ha "kell"akkor mennyit? :oops:

Edua!
Szerintem ne add fel ezt a szopi dolgot!Hiszen tejed van!Szóval csak kitartónak kell lenni!!Msá is bimbóvédővel szoptat,bizti neked is menne!!!Esetleg tényleg menj e egy ilyen tanácsadásra,hátha ott segítenének!
Ha meg nem megy csak üvegből az se baj!!!A lényeg h az anyatejet kapja!!!! :wink: Ennél jobbat nem is adhatnál neki!

Azt meséltem h a szobatársaim közül 2 is ikres mami volt? :lol:

annus11
 
 


Zsüci!
Én is ezt írtam pont,hogy Iza is sokat küzd ha nagyon kemény a cici!
Sőt!Most áttértünk a fekve szopira!Így kényelmesebb neki is és nekem is!Sokkal elöbb elkapja a ritmust!!
A kórházban a seb miatt nem tudtam fekve szoptatni,de most már megy! :wink:

annus11
 
 


Jaj még 2 dolgo,aztán menek :oops:

Nektek is ilyen gyorsan fogy a pelus és a popsitörlő?Mert mi már elpusztítotunk egy 80 dbost meg 1 kis csomag 1es méretet még az elején.És Most kezdem a 3.csomag popsitörlőt :oops:

A másik!Akartam már írni h a sólámpa nálam nagyon bevált!!!Tök jó éjszakai fénynek!!!!!És nem is vettem nagyobbat,az a 2 kilós kis asztali van betéve!Általában ég egész éjjel :wink:

annus11
 
 


Annus

Nekik nem kell adni, pláne nem a háziorvosnak. A védőnőn én is gondolkodom, olyan régóta törődik velünk és még nem kapott semmit. Vajon elfogadja e? De mit? Ajándékot?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Lányok,gondoljátok mi történt.Itt volt a védőnő,írta a papírokat.Az ágyon vlt Hanna kiskönyve,és míg épp nem arra figyeltünk,Gréti 3 lapot kitépett belőle.Pont az utolsó oltásos oldalt is.Megőrülök,most mit csináljak????Még soha semmit nem tépett szét

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Edua:

Először is szeretnék gratulálni hogy az első kislányodat olyan sokáig szoptattad!!! Sok igény szerint szoptatott baba még 1 éves kora felé is igencsak ragaszkodik a szopihoz, és az anyatejhez. Igazából a WHO is azt javasolja, hogy lassú legyen az átmenet az anyatejes táplálás és a szilárd táplálékok között, és 1 éves korra fele kalória anyatejből, fele kalória szilárd ételből származzon! Tehát nincs azzal semmi baj, hogy nagylányod 1 évesen még szinte csak szopizni akart!

A kérdés inkább az, hogy ez neked milyen volt? Jó volt őt olyan sokáig szoptatni, vagy inkább terhes?

A kicsinél is szerintem nagyon ügyesen csináljátok a dolgokat! Van tejed, anyatejet kap, és szépen gyarapszik!!! Ha neked így jobb, akkor csináljátok így!

Az a nagy kérdés, hogy AKAROD-e szoptatni? És ha igen, akkor mi az ami ettől visszatart. A fájdalom? Mert azt valószínűleg lehet orvosolni helyes mellrehelyezéssel. Vagy valami más? Jöhet priviben is a válasz!



Kemény mell:

Jól írjátok, ha kemény a mell a sok tejtől, és nem tudja a baba bekapni, akkor érdemes épphogy annyit lefejni, hogy felpuhuljon a bimbó, úgy könnyebben megbírkózik vele a baba.

Réka
pszichológus, dúla, szülésfelkészítő oktató

http://szuleselmeny.wordpress.com
http://tejmentes.blogspot.com
mreka
 
 


Nálunk a dokinő 1x volt kinn, de az kötelező nekik, ha én hívnám mert gond van akkor szoktak adni neki :)

Védőnőnek szerintem nem szoktak, vagy ha nagyon akartok akkor bonbont biztosan elfogadnak :)

anita hűha :(

annus nekünk pelus eddig 1 1-es huggis, és 1,5 csomag pampers 1es fogyott, popsitörlőből 1,5 csomag, de én már kettészakítom a törlőket így gazdaságosabb úgysem tudom úgy hajtogatni, hogy jó legyen a törlésnél :)

védőnő is mindig mondja, hogy attól, hogy van egy kis kaki a pelusban nem kell tisztába rakni, hiszen ez még krémes és nem csípi ki neki, én meg inkább több krémet használok :)

a popsikrémből most a nivea baby megy, szuper, de a sudocremet is szeretem :)

annus Lara is negyed 1-kor benyomott 85 ml tejcsit aztán büfi és alvás, nálunk az éjszaka tök jó evés alvás, és nálunk is csak a sólámpa megy, duma nincs :), ha leraktam villany le és kimegyek a konyhába fejni :), a reggel 9 órai kaja ami 2x-re megy be és akkor alig akar elaludni utána, délben kaja, és alvás aztán délután is nézelődik sokat, és mikortól itthon van a család akkortól alvás nem nagyon van, aztán 8-kor pancsi és 9-től megint nyűgösebb és 10-re elalszunk, aztán vagy éjfél körül vagy 2-kor kaja van :) persze délután is eszik a csaj 2,5 óránként :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


sziasztok!!

ezen a penz kerdesen en is gondolkodtam,van aki ad van aki nem.. egyik ismeros adott a vedononek par alkalommal utana meg az az erzese volt h szabalyosan varja :|
inkabb mar vmi ajandekot adnek neki ha annyira megerdemli.. de vegulis ez a munkaja!
a haziorvos mas kerdes sztem.. o biztosan ezer orommel elteszi szemrebbenes nelkul,de neki nem adnek ha csak nem "kell"..

akinek fogadott orvosa volt,mikor adta a "halapenzt" ?
mert ebbol is ket verziot ismerek.. 6hetes kontrolon vagy szulse utan?

koszi
:oops: :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


mreka abban igazad lehet, hogy tényleg terhes volt, hogy állandóan csak rajtam lógott és valahogyan tudat alatt most ezt próbálom kiküszöbölni, tegnap annyira jó volt, hogy férjem etette meg én meg addig teregettem :), csak emiatt meg olyan lelkifurdalásom van :(

A bizonytalanság volt a legrosszabb, az állandó méregetés, hogy mennyit szopizik és hogy nem volt elég neki, de nem tudtunk pótlással sem segíteni neki pl nagylányom nem itta meg se pohárból se cumisüvegből még a lefejt anyatejet sem, 2,5 éves koráig csak a kajálásról szólt az életünk havonta jártunk szinte gastroenterologushoz és állandóan a tápszert eröltették és 1 évesen 1 hétig voltunk kivizsgáláson a kórházban ahol semmit sem állapítottak meg és ott sem tudták megetetni :)

Lehet most próbálom a könnyebb utat választani, cumisüveg és látom hogy mennyit eszik, de a lelkem és a szívem szeretné szoptatni is, csak az agyam nem engedi az elszenvedett gondok miatt :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


sziasztok!
Ma voltam dokinál aki végre megvizsgált.A méhszáj teljesen zárt 2100 még az amniot sem tudta megcsinálni.Ráadásul azt mondja,hogy még fent van a baba.
Ez azt jelenti,hogy még nem akar kijönni?
Hát meddig várat még?

Kép
KépKép
csorna
 
 


maumau végülis szerencsésen alakult a pénz odaadása, hazaengedés napján reggel megvizsgált és mikor már felöltöztem és megérkezett a férjem is a doki éppen ott volt az osztályon és mondtam neki, hogy várjon már meg és bementünk az orvosi pihenőbe és ott elbeszélgettünk és odaadtam neki minden feszengés nélkül és neki sem volt kínos :), végül díszzacsiba raktunk egy merci csokit és egy megérkeztem lapot borítékkal és abba beleírtam Lara adatait és beleraktam a pénzt :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


kicsim megint alvás közben alkot :)

mrekateljesen bizonytalan vagyok, és bánt, hogy itt pl én küszködök egyedül ilyen gondokkal, szinte mindenki szoptat, velem van a gond, jó nem kell másokat utánozni, de ha csak magunkat nézném akkor tényleg marad a cumisüveg és a fejés, és nem eröltetek semmit, de ma pl a védőnő zaklatott fel ezzel a szopi témával, és minden nap van valami, ami felhozza a témát :(, hogy képes lennék szoptatni, csak nem akarom igazán :(.

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


NLCafen tök poén tarotkártyát húztam mára:

A császár
Konkrét eredmények. Ha már régóta vársz az eredményre, egy terven tépelődsz, vagy keményen dolgozol egy ügyön, most jócskán előrejutsz benne, ha nem mindjárt a végére.

:lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Réka! Te az Istvánban az osztályon is látogatod az Anyukákat? Én ott fogok szülni, és előfordulhat, hogy szükségem lesz segítségre, de a csecsemősök sokszor nem túl segítőkészek. Legalábbis nekem ez volt anno a tapasztalatom. Szoptattam én már 13 hónapig Aminát, de nem biztos, hogy most is simán megy minden.

Zsüci! Én mindenképp beadatom a rota elleni védőoltást, nagyon veszélyes lehet ha egy csecsemő megfertőződik vele. Ráadásul ez egy szájon át adható védőoltás, tehát nem is fájdalmas. Sőt én a pneumococcus ellenit is beadatom, 2 éves korig ingyenes. Ezzel is rengeteg felsőlégúti betegséget lehet megelőzni az oviban. + a tüdőgyulladást, középfülgyuszit stb. Meg van még 1-2 amit fontosnak tartok beadatni.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ildi, ne gyötörd magad! A Te és a picurod ügye, úgy csinálod, ahogy jó Nektek. Anyatejcsi van, műxik a dolog - ha akarod megpróbálod máshogy, ha nem, így is minden jól megy, nem?

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Kártyához viszatérve, még leesett: császár - azért AZ nem kell...

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


edua!

akkor vegulis nalatok pont jol jott ki, remelem nalunk is. mert magamnal nem tartanam a penzt.. amikor jon a parom akkor kene..
na de mindegy is vegulis :)
a doki ugyis megtalalja az idopontot :D

Netti
Kép
maumau
 
 


na akkor nem adok..amúgy is,mots adjak 2 ezer Ftot?Az ma már semmi!Többet meg mire fel?Csak tényleg nem tudtam h szoktak e.Amúgy nagyonjó fej nő!Elbeszélgettünk a tegnapi F1 futamról is,mindketten bealudtunk a végén és arra keltünk h az urunk szidja a Ferrarit h elbénázták a z üzemanyagot :lol: :lol: Szóval angyon egy a stílusunk!Ő is imádja !Még Talmácsit is nézi :wink:

A dokimnak és a varrat szedésnél adtam!Már csak azért is mert mikor mentem haza akkor aznap nem volt benn.

Edua!
Én is így adtam a pénzt!Merci csoki,megérkeztem képeslap és a pénz :lol:
Szopi:ne foglalkozz azzal h más mit csinál!Ha neked így könnyebb és nyugodtabb vagy akkor etesd üvegből!!!Mindegy h hogyan kapja meg!!!!És mivel ott egy másik gyerek is így pláne jó h apa is tud etetni!! :wink:

Maumau!
Max a 6 hetes kontrolon adod oda neki!Akkor se történik semmi!!!

Csorna!
Ráhúz még egy picit a baba!Ne is foglalkozz vele!!!Biztos jól érzi magát odabenn!Amúgy meg semmit nem jelent,akár ma is jöhet!Estére még bármi lehet :wink:

Vki!
Micsoda jóslás :lol: Akkor már rád is számíthatunk esetleg? :lol:

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: