Új privát üzeneted érkezett!

jurmine: üdv és irj magadról!

Kép
andy30

Na, készen lett a csörgős babazokni (köszi a gombokat, Mush-anyu :D).
Tadáááám:
Kép

Mush: tök jók a receptek!
Hajhullás: én kb. 3 hete dicsekedtem a fodrászomnak, hogy nem hullik, erre ő azt mondta, hogy majd ha a gyerek kb. féléves lesz, akkor fog. Szóval.... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

gabi h kell a zoknit miből van?

Kép
andy30

[quote="gabilany79"]
írta:
gabilany79Aida: és hányszor van naponta ez a 100-120-as evés? A 210 az napi 5 étkezésre van számolva. Másrészt meg szerintem ez megint olyan, hogy gyereke válogatja, hogy mennyit eszik, és nyilvánvaló, hogy nem érdemes tömni, mert kibukja. Ahogy Vera is írta, Noel lehet, hogy a te alkatodat örökölte.

Írtam, vagy legalábbis akartam :D hogy ugyanannyiszor, tehát kb. 5-ször eszik egy nap mégsem a 210ml-t. :( Persze nem akarom tömni, csak így meg mindenki engem izélget, hogy miért nem hízik Noel.. :evil: :( A védőnőknek sem tetszik, a gyerekorvosnak sem, de azért a dolgokra csak hümmög. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kapott ma Noli baba répapürét. :D Befalt pár kanállal. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mush:
Lementettem a recepteket!
Köszike!

Hajhullás: nekem pár hete nagyon hullik. Védőnő és a fodrászom egybehangzóan állitotta a szoptatástól van.
Van a BABE -nak egy kfejezetten erre a célra kifejlesztett samponja (hajhullás elleni szoptatos kismamáknak) állitólag nagyon jó. Még nem vettem meg de készülök. (Nem tudom, hogy nálatok esetleg lehet -e kapni. )
Másik jó tanács amit akptam. Egyek jó sok sárgarépát. :D
Vendég

Hali!

Rólunk: december 26-án született Vivi a Máv kórházban. Most 6450g és nem tudom hány cm. Kb.68 lehet. Képeket majd megpróbálok később este, vagy holnap feltenni, ha sikerül. Mi még szopizunk, de kap mellé sajna tápszert is, de csak keveset.

Itt mindenki babája nagyon szép a képek alapján!!!!

Aida: Vivi se viszi túlzásba az evést. Napi 5x eszik, de nem eszi meg az adagját. Mégis hízik.

Gabilány: jók a zoknik!

Orsimorsi: mi találkoztunk a kórházba többször is, elsőként az első genetikai ultrahangon.
jurmine

Nálunk nálam jobban csak a Vivi haja hullik :D
jurmine

Andy!
Doki is és védönöis azt mondta, hogy igen. Nem éppen sok,de ilyenkor már nem hiznak olyam ütemben,mint elötte.
Ja és azt mondták, ha elégedett és nem sír mert éhes, akkor ok! :D :wink:

Csütörtök este voltam a hozzátápival kapcsolatos tanácsadó esten. Mondhatni tök jó volt, megvilágosodtam. Szóval most már nagyjából tudom,hogy mit kell adni egymás után. Kaptunk papírt is ,amin szépen le van irva,mit, hogy, mikor. Itt azt mondják elöször zöldség: répa, krupmli, cukkini stb. Aztán késöbb hozzá husi és végül gyümi kölessel, búzával, grízzel.
susy75

gabi. nagyon szuper lett a zokni!!! ugyi vagy!!!
en mar el is felejtettem a gombokat. :oops: orulok, hogy tudtad oket hasznositani! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

kincso eppen a telefont nyalogatja! :? :lol: odavan erte meg a taviranyitoert is. tudnatok javasolni vmi jatekot, amin rengteg gomb van?

az miert van, hogy neha ugy nez ki, mintha ragna vmi, de nincs semmi a szajaban?

KépKép
KépKép
mush589

ma kivancsisagbol vettem egy nagyon apro uveg alam puret (hipp organic), es megkostoltattam vele. izlett neki, benyomott vagy 5-6 kanallal. :)

KépKép
KépKép
mush589

Aida: pont azt akartam én is írni, amit Susy: ha nem sír és vidám, akkor sztem sincs gond. De majd Zöldidokinéni vagy tesóvédőnéni lehet, hogy megmondja a frankót :)
Védőnő és doki meg ne a száját húzza, hanem mondja meg, hogy ha szerintük baj van, akkor annak mi a megoldása. Ha meg nem tudják, ne ugráljanak.

Andy: zokni úgy készül, hogy veszel ujjbábot játékboltban vagy valahol, hobbiboltban vagy rövidáruban lehet kapni ilyen fém gömbcsörgőt különböző méretekben, azt beledugod ujjbábba, összevarrod és rávarrod a zoknira.

Vera: :lol: :lol: :lol: a napi menü: mustáros Iza-popó :lol:

Jurmine: akkor karácsonyi babád van :) azon meg ne szomorkodj, hogy tápit is kell adni, vagyunk itt így többen is :D

Mush: bébi telefon pölö? :roll:
Távirányító nálunk is nagyon bejön...

Kép

Kép
gabilany79

gabi köszi tök jó ötlet!

musi meg mindenki: én nem merem megengedni neki h nyalogassa a tel.t v távir.t v akármit.. ma vodafoneban szórólapot akart nyalogatni azt se engedtem neki. csak a játékait.
túlféltem? már ezen gondolkodtam h mennyit engedjek.
a másik "parám" a plüssállatok. nem adok neki mert szájából utána szedegethetem a sok szöszt meg szőrt le és ki. sztem azért azt nem jó ha lenyeli nem?

Kép
andy30

Sziasztok!!!

Gabi:tök jó a h kaptál melót :D :D

Szorsi:nagyon jók a képek,édes Odett a kalapban :D

Suzy:nálunk Oli sem viszi túlzásba a forgást,eddig csak oldalra megy neki,hason még nem volt......hát nekem is fura mert én is utána néztem és Réka sokkal hamarabb kezdett forogni :roll: de még nem vagyok annyira betojva,múltkor Zöldi megnyugtatott :D

Mush:annyira sajnálom hogy ennyire nehéz Kincsőt altatni,illetve hogy nem alszik valami túl sokat...ti pároddal hogy bírjátok???

Jurmine:üdv köztünk,szép neve van lánykádnak :D :D

Mush:köszi én is a recepteket,mentettem :wink:

Hajhullás:nekem mintha megállt volna,de lehet majd vissza fog térni

Ja múltkor vki írta a Lidlis pelust,én is próbáltam és tök jóóóóó.De most vettem tescosat 68 db 1799ft,szerintem megéri és tök jó ez is.

Gabi:ari a zokni,ügyi vagy :D

Tv kapcsoló nálunk is nyerő,de nálunk még a kulcsok vannak(vagyis lennének ha engedném)toppon :lol:

Velünk:jól vagyunk,megvagyunk egész nap csavarogtunk,kirándultunk,olyan meleg volt,hogy csak na.Na végre én is le mertem vetkőztetni a bébimet,csak pólóban nyomtuk :wink: :D

solya051020
Káld

Andy:plüssöt én sem adok neki oda,pont azért amiért te.

solya051020
Káld

solya: az a tescos pelus a szines fajta? akciósan volt annyi? az jó ár! (két féle tescós is van a szines az jó(lila zacsis aszem) és van egy másik ami olcsóbb és az ugy tom xar mert nylon kivülről) igy fürödtünk be a cba-s pelussal én csak nylonzacskónak hivom:)(nem volt másmilyen és sürgős volt)

Kép
andy30

Két kép rólunk: Kép anyával Kép Vivi
jurmine

Solya: köszi! Hízik a májam :lol:
jurmine

jurmine: jajj de tündérke ez a Vivike!!!! és h hasonlit rád!:)aranyos

Kép
andy30

Aida!

Nekem Dani fiam is olyan alkat, mint Nolid (csak nálunk az apai vonalat örökölte) és teljesen átérzem, hogy mi zajlik benned. A doki állandóan engem is csesztetett, hogy Dani nem gyarapszik úgy mint az átlag, meg a súlya 1-es kategóriájú (rossz)...
Kapott vas cseppet, hogy attól majd jobban eszik, hát nem, akkor felírt Beba tápszert, hogy az majd megindítja a súlyát, hát nem, akkor próbáltuk a Sinlac pépet, hogy majd attól, na de az sem. És ekkor belátta, amit én közben végig mondtam, hogy a gyerek ilyen alkat, meg rengeteget mozog és most már békén hagy minket ezzel a témával. Ehhez egy jó másfél év kellett neki.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

pelus: aki hasznalt tescosat es papmerst ha mindkettobol 3-ast vesz az ember az ugyanakkora? mert nekunk volt mar egy masik fajtabol, mint a pampers es hat a nem tudtuk elhasznalni a pelust. :evil:

jurmine:
nagyon edes Vivid.egyutt is szepek vagytok!
Udv itt!
nem csinalsz vonalzot?

KépKép
KépKép
mush589

Andy:a lila zacsisat vettem,igen a másik fajtát is ismerem és nagyon nem tetszik.aha akciós volt :)

Jurmine:nagyon szépek vagytok!!!és tényleg hasonlít rád Vivi :D

Ja és most már tudom h mi is 3-as pelust hordunk(tudom szégyen h eddig nem tudtam,igazából a számot sohasem néztem csak a kg :oops: :oops: ) :lol:

Mush: én nem használtam még Pamperst sok ideig,így nem tudom :roll:

solya051020
Káld

Sziasztok! Egy napig nem vagyok itthon, és alig győzök visszaolvasni! De azért megtettem!
Mági! Nagyon jók a képek, nekem is a sörös tetszik legjobban.

Solya: Mi mondtuk, hogy Oli feje OK. Nem hiszel nekünk? Ejnye-bejnye! :twisted: :lol:

Öltözködés: Mi már régóta nem hordunka harisnyát, néha sapkát sem. Ma rövidujjú body volt rajta, meg kertésznadrág.

Andy! Igyál nyugodtan, 1 sörtől nem lesz Reginek semmi baja (persze neked sem :lol: :wink: )

Trombi! Panka gyönyörű!

Gabi! Örülök, hogy kaptál munkát, meg egy kis pénz áll a házhoz.

Suzy! No para! A hugom kislánya 7 hónaposan fordult meg, azóta meg nem lehet lelőni! :lol: :lol: :lol:

Szorsolya! Nagyon szépek vagytok, jó lehetett a kikapcsolódás.

Jurmine! Szia!!!

Mush! Köszönjük a sok fontos infot!

Vera! Fiúkat megszégyenítő kakamennyiség! :lol:

Hát, nálunk is nagy dolgok történtek. Tegnap este Hunor kétszer is úgy sírt, hogy azt hittem, megfullad. Reggel melegnek találtam, 37,2 volt a hőemelkedése, de nem volt semmi baja. Délután egy újabb nagy sírás közben felfedeztem a "bűnöst". Mindkét alsó-első foga kibújt a drágámnak. Hihetetlen, de tegnap délelőtt még nem éreztem semmit, most meg ott szúr a két kis gyönyörűség a szájában. Délután 37,6-ig ment a hője, kimaradt egy kajcsi is, de estére helyreállt a rend.

Tegnap fodrásznál voltam, végre hasonlít egy emberre a fejem! :lol:

Ma este megsütöttem Zalánnak a tortát. Díszíteni csak holnap fogom, majd akkor küldök róla képet.

Na, azt hiszem, jó hosszúra sikeredtem, de most volt időm írni. Szép jó éjszakát mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Gaby!
Jó a zokni! Mi egy hete találtunk egy boltban olyat, amin egy pici macifej van és csörög. Ja és csak 3 euro volt, igy nem kell házilag gyártanom! :D

Szeles,Solya!
Okés, köszi a nyugtatást! :wink:

Szeles!
Gratula a fogacskákhoz! :P
susy75

Tecsós pelus nálunk is bejön! Főleg ennyiért :)

Ja, és Koboldnak egyértelműen anyahiánya van este. Ma megint nagyon sírt etetésnél, de mikor átvettem apától, helyreállt a béke és betolta a maradék tápit :)
Szegény apa ,kicsit sajnáltam , mert ez az ő kis rituáléjuk volt, de próbáltam neki megmagyarázni, hogy most sajna lesz egy ilyen időszak, amikor csak anya a jó...

Koboldnak van mosható plüss csörgője meg állatkái ("rövidszőrűek" :lol:), azokat kimosom, aztán tesztelem, hogy szöszölnek-e szájban (a sajátomban), aztán mehet az övébe... én ebből nem csinálok gondot :oops: úgyis mindent a szájába vesz, és elég nehéz résen lenni mindig, de azért megpróbálom...

Laura: gratula a fogacskákhoz. Tortára nagyon kivi vagyok :)

Jurmine: de éses Vivid! Jól látom az első képen, hogy vörös a haja (vagy csak úgy esik rá a fény)? A tied is az, természetes?

Mush: szerintem nem ugyanakkora. Legalábbis a tecsós 2-es és a pampers 2-es tutira nem volt egyforma nagy.

Na, megyek fejni aztán fürcsi, eddig Kill Billt néztünk apával...

Kép

Kép
gabilany79

Köszike az Odett dicséreteket!

Gabi: Ügyi vagy!!!

Jurmine: Üdv közöttünk! Nagyon szépek vagytok! És azok a szemek a lánykádnak. :)

Vera: Ezt nevezem. Nem semmi mennyiség!!! :D :D :D

Távirányitó és telefon nálunk is sláger! :)

Pelus témában nem tudok nyilatkozni. Mi pamperset, Rossmanost és Intersparost használunk. Ezeket csak ajánlani tudom. De azt hiszem a lidlist ki fogjuk akkor próbálni.
Vendég

Laura:
Nagyon ügyi a kisfiad egyszerre két fog. Nem aprózza el a dolgot. :)
Vendég

Ja írtátok, hogy jó áron van a Lidl-is pelus. 2500 ft - 56 db. Èn itt, kb 2300 körül veszem a 48 db-os Pamperst. Nekem valahogy ez vált be leginkább. Szóval árban sincs nagy a különbség! :wink: :roll:
susy75

itt volt egy akcio es 174 db papmerst vettunk kb 6000ftert. a tescos meg olcsobb.

gabi. es melyik volt a nagyobb?

KépKép
KépKép
mush589

Aida! Szerintem ha keveset eszik és ezzel párhuzamosan nem is gyarapszik, akkor egy gasztroenterológust megérne a dolog.

Musi-Gabi! Nekem már enyhült a hajhullás. Már csak fél maroknyi hetente. :)

Helló Zsörmen!

Vera! Jó a mustárreklámotok! ;)

Tali: jövő héten valamikor Normafa?

[quote]a írta:z miert van, hogy neha ugy nez ki, mintha ragna vmi, de nincs semmi a szajaban?

Musi! Hancsi is "rágózik", a nyálával játszik.

[quote]t írta:udnatok javasolni vmi jatekot, amin rengteg gomb van?

...nagykabát ;) :)

[quote]R írta:éka sokkal hamarabb kezdett forogni de még nem vagyok annyira betojva,múltkor Zöldi megnyugtatott

Solya! További nyugik elküldve. Tesóm kölke 6 hónapos volt már, mire méltóztatott megfordulni.

Szeles! Gratula Drakulának!

Andi! Hanna is nagy plüssevő, no para. Persze Jeti-ket azért nem nagyon adok a kezébe, de a drótszőrű foxik mehetnek a nyál alá.

A Baby-love csak 38.- és kiváló!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Tegnap én is rövidet adtam rá, bátor voltam :)
Elmentünk a Minimanóban, vettünk neki borostyán láncot,meg csörgőket :)

Plüss:
A plüss,ami tényleg az, nem szöszös, én oda szoktam adni neki .Ami hosszabb szőrű játék, azt nem adom oda, de rengeteg babajáték szintén plüssből van.

Jurmine:
üdv itt,nagyon édes lánykád van :)

Na nemsokára megyünk ma a lurkókkal "medence" partira :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja még valami:

www.zsibvasar.hu

mint a teszvesz és vatera..

Kép
Kép
Kép
mágnes

hahó

solya az jó ár!akciós még nemtod? mert amugy nem olcsóbb mint a babylove amit mi használunk.
amúgy mi van olival? köhög v hörög még? nekünk sokáig volt utána még most is néha zihál tod. remélem oli nem. és szörcsögés? és réka?

szeles: megtörtént:)1barna sör tegnap. de jó volt, mert ma is reggel 7ig nyomta este 8tól az alvást ugyh nyugodt vagyok:)
sapi nélkül én nem merem..sőt fülvédő nélkül sem :roll: véédőnő is ezt mondta h sapi kell (a fülvédőt nem mondta azt a "szél" miatt szoktam) már tom h erre találták ki a mondást h a széltől is óvom :lol:
rövidujjut viszont már többx adtam rá odakint is csak ha elalszik betakarom v pulcsi mert akkor lehűl.
melyik tortát csináltad meg? én elmentettem a csigásat nagyon szupi majd megcsinálom apának a szülinapjára nyáron!
zalán buli még nem volt meg?
fog:)))grat. az igy jön ki 1ik napról a másikra?

szorsi a rossmannos pelus is jó?sparos is van? milyen áruak?

na meek fektetni majd fürcsi..
most is reggelre kitakarózott és a zokniját is leszedte mire odamentem már tök hideg volt a lába :? remélm nem fázott meg.mindig hálózsákot adok rá de most nem volt tiszta :roll:

gyerekek tegnap vki megnyerte az 5öst:(és megint nem én voltam:( nemtom mi lesz velünk juniustól: kb 85pénzből...

apropo nem tudjátok a gyedet is igényelni kell ugye? bemennék mhelyre de mindenki göthös bent

Kép
andy30

Andi! A GYED igénylést sürgősen add le, bár már szerintem el is késtél vele, mert már le kellett jelenteni e következő havi kifizetéseket.
Olyen melegben nem kell fülvédő, te lyány!

Kép
zölddisznó

Sziasztok
Már egyszer-kétszer írogattam a fórumba, de sajnos soha nincs időm még olvasni sem :(
Nem tud valaki nekem segíteni
Kislányomnak az ortopédián megállapították, hogy testszerte kötöttebbek az izmai. Dévény tornát javasoltak neki. Már felhívtam vagy 5 gyógytornászt, aki ezzel foglalkozik, de sajnos sehol sincs hely. Majd kb. 4-5 hónap múlva lenne. De nekünk mihamarabb el kellene kezdenünk.
Aki tud, az légyszíves segísen (Budapestiek vagyunk), köszi szépen előre is
Andi
hugiandi

Andy:
Igen mindkettő nagyon bejön nekünk.
A rossmanos-t 1999 Ft -t vettük a múltkor, talán 50 valahány db volt benne. De erre már nem emlékszem.
A srarosnak a márkája Babydream az picit drágább 2000 valamennyi volt. annyi hogy ebből célszerű az egyel nagyobb szerintem. Én rövidnek találom. De jól tart nem nedvesedik és nem enged ki. (ez volt a reklám helye pedig nincsennek is sparosérdekeltségeim. :roll: :D )
Vendég

Zöldi, az a baj, hogy gasztroenterológusnál már voltunk ugye egyszer a bukásaival, de ott sem nagyon mondtak semmit. Volt UH, aztán azt mondták minden ok. Vagy kéne még1szer megnézetni? Esetleg vigyem el egy magándokihoz?

Gabrielldaniell, a Beba tápszert már nálunk is próbálta a doki, de nem lett semmivel sem jobb. Egyébként Noel jó kedvű, múltkorában voltak nyügibb napjai, de csak mert több napig nem sikerült kakilnia. :D Aztán amikor kinyomott egy emberes adagot, megint mosolyog, kacag, günyög, játszik. :)

Jurmine, Vivi nagyon kis tündér és tényleg mennyire hasonlít! :D

Gabi, fura, hogy mondod ezt az anyás dolgot, Nolinál semmi ilyet nem fedeztem még fel, ha nyűgös nálam is az, nem csak másnál, ha nem nyűgös bárkinél elüldögél, nem csak nálam. :) Sőt, ha úgy alakul este és nem én adom neki a póttápit, hanem anyum, azzal sincs semmi gondja. Csak kaja legyen! :D Mire írtad, hogy "lesz ilyen időszak, hogy csak anya jó"? Ez elvileg minden babánál van? Pedig nem is nagyon van más szegény kicsi Noelemnek. Ráadásul jelenleg már 1 hónapja az apja se kíváncsi rá. :(

Mostanában gondjaink vannak az esti elalvásnál. :evil: Régen, amíg Pesten laktunk, általában magának aludt el, amikor beleraktam a csónakjába. Aztán amikor eljöttünk ide, nyűgös estéi voltak -ami érthető a környezetváltás miatt- de ált. kis nyugtatás, ringatás után már aludt. Mostanában őrületes nagy hisztik vannak az esti lefekvésnél, gyakran fél órát vagy többet is képes sírni mielőtt elalszik. Itt ebben a családi házban még csak csak oké, de ha elköltözök vele mondjuk egy társasházba, hát ha ott is ez fog menni -ráadásul ez már este fél 10 fele van- akkor az nem biztos, hogy tetszeni fog a szomszédoknak. De nem tudok egyszerűen mit kezdeni olyankor vele, muszáj hagynom sírni, mert csak úgy alszik el, ha hozom, ringatom, még rosszabb, akkor tovább kitart és végképp nem alszik. Ötlet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida.welcome to the club! :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Halihó!

A tegnapi kevésalvós pörgést úgy kompenzálta a gyerkőc, hogy 12 órát aludt :) :oops:

Befűszereztem a husit, most pedig arra próbálom rávenni magam, hogy kisikáljam a cuccaiból az almát/őszit :)

GYED: én is most szedtem elő az igénylőlapot meg az OEP-es határozatot, hogy meddig jár a tgyás (holnapig :twisted:), holnapra beküldöm apával a céghez.

Ja, és a "mit vesz a szájába" témához egy tegnapi sztori: kimentek apával füvet nyírni, Kobold a babakocsiból irányította a hadműveletet, kezében a plüss víziló csörgőjével. Én meg néztem őket főzés közben az ablakból. Kobold persze pillanatok alatt kihajította a csörgőt (pár napja kezdte, hogy mindent elhajigál :D), apa odament, felvette, megfújta. leporolgatta, visszaadta, Kobold pedig rögtön tolta szájába. Majdnem kaptam egy laza balkamrait, de aztán úgy voltam vele, hogy ennyi kell meg különben is, utólag minek veszekedjek...

Kérdés: most már tisztán látszik, hogy tudja, hogy az üvegszerű dolgokból jön valami folyékony és ehető/iható. Szerintetek érdemes nála megpróbálkozni csőrös itatópohárral (szelepessel) vagy még korai? A másik ötletem az, hogy a haberman etetőbe teszek neki étkezések köztre vizet vagy hígított gyümilevet :roll:

[quote]H írta:ancsi is "rágózik", a nyálával játszik.

Kobold dettó! Olyankor annyira édes! :D

Mági: köszi a linket! A bőség zavara van :lol:

Mush: úgy emlékszem, hogy a tecsós nagyobb... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Mush, az "este nem akarok elaludni" klubra gondolsz? :roll:

Gabi, én azt olvastam fél éves kortól mindenképp érdemes szoktatni az itatópohárhoz a cumisüveg helyett!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: azt hívják szeparációs félelemnek, és nagy általánosságban 7 hós kora körül jelentkezik a babának.
"A konkrét félelmek fontos, általános típusa az ún. szeparációs félelem. Családi környezetben nevelt gyermekek 7-8 hónapos kortól kezdve szinte naponta produkálják. A csecsemő hangos sírásba kezd, ha az anyja kimegy a szobából, ha magára hagyja.Az anyja hiányzik ilyenkor neki, aki nélkül a világ bizonytalan , tele van számára kiszámíthatatlan veszélyekkel. A szeparációs félelem megjelenését tartja a pszichológia a gyermeki szeretet első megnyilvánulásának. "
Napközben nálunk sincs gáz, mert elvan bárkivel, kivéve ha valaki túl harsányan közelít hozzá (pölö anyósom :evil: ). ŐÚgy szoktuk, hogy ha valaki jön vagy mi megyünk ismeretlen helyre, akkor pár percig anya vagy apa öléből ismerkedik a néppel, aztán már elvan bárkinél.
Szerintem este az is bejátszik, hogy fáradt.

Cumisüveg: ami most van nekünk, az se igazi cumisüveg, hanem ilyen szelepes etető, ha nem szívja nem jön belőle, azért gondoltam, hogy vagy abba tenném vagy az itatós poharak is hasonló elven működnek, csak merevebb a szopókájuk :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.05.10 10:00-kor.

Kép

Kép
gabilany79

A "rágózás" anyum szerint azért van mert a nyelvével az ínyjét masszírozza. Ez igaz lehet?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Gabi, ha ezt továbbra sem tapasztalom Noelnél, akkor az a gyermeki szeretet hiánya vagy miszösz? Az idézetedből legalábbis az jött le. :( Kiderül, hogy a h*lye körülmények között még hozzám sem úgy fog ragaszkodni Noel, ahogy illene egy ilyen picinek? :( Vagy nálunk számít az, hogy nap, mint nap nem csak én, hanem anyum is vele van??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

emlekszik valaki ennek a folytatasara?
egy megerett a meggy
ketto csipkebokor vesszo....

KépKép
KépKép
mush589

Aida:
A szeparációs félelem több féle lehet.
"A szeparációs (elválástól való) félelem is az élet első hónapjaiban jellemző. Akkor jelenik meg, amikor az anya magára hagyja a gyermeket egy időre (akinek semmilyen más kielégítetlen szükséglete nincs) és az elkezd sírni. Mindez az ún. függőségi motívum kialakulása miatt történik. Ez azt jelenti, hogy a gyermek úgy érzi, anyja távollétében a világ bizonytalan, kiszámíthatatlan. Ennek megoldása a gyermek részéről kb. 1 éves kor körül kezdődik, amikor anyja távollétében utánozza a szülőt, s ezzel próbálja pótolni annak hiányát. Ez lesz az alapja a szülővel való azonosulásnak, sőt az én azonosságtudatának is. "

Valószinű Noelnél az esti elalvásnál így mutatkozik meg. Később van a legtöbb babánál az amit Gabi írt, mintahogy írja is. (7-8 hónapos korban.) Kinél előbb kinél később és nem törvényszerű hogy minden egyes babánál ez a fajta félelem kialakul.
Véleményem szerint pedig éppen hozzád és anyukádhoz fog a legjobban ragaszkodni a későbbiek folyamán.
Vendég

Egy - megérett a meggy
Kettő - csipkebokor vessző
Három - te vagy az én párom
Négy - biz oda nem mégy
Öt - megérett a tök
Hat - hasad a pad
Hét - rétest süt a pék
Nyolc - üres a polc
Kilenc - kis Ferenc
Tíz - tiszta víz
Ha nem tiszta, vidd vissza,
a kiscica megissza!
Vendég

aida. igen abban. nekunk mostanaban az jott be, hogy picit hagytuk sirni (nem sokat, mert kulonben annyira belelovalja magat, hogy levegot is alig vesz, voros lesz, es meleg, es majd egy ora mire sikerul megnyugatatni), aztan oldalra forditom, simizem a hatat, utogetem a popsijat, enekelem a micimackot, es max fel oran belul alszik.
ne izgulj mar, hogy nem szeret Noel, biztos vagyok benne, hogy imad es te vagy a mindene. ahogy gabi is irta ez leggyakrabban 7-8 hos korul jelentkezik. Noel meg attol azert essze van.

KépKép
KépKép
mush589

szorsi. koszi :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?