Új privát üzeneted érkezett!

Bent Bencén is hosszú ujjú van, de lehet, hogyakkor bátor leszek, és lassan rövidujjúzunk... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Már megint egy gyors, mert mindjárt megyünk a buliba és én még fe sem öltöztem, bár kedvem sincs menni!!!

Mági: gondolatolvasó vagy. Pont akartam kérdezni, hogy használ e valaki Lidl-s pelust, mert láttam jó áron van!!! Ja és a bébikaják is olcsónak tüntek!!!!

Solya: örülök, hogy minden rendben Olival!

Ja és a torta, amit anyóséknak csináltattunk! Meg sem érdemlik!!!! :twisted: :twisted:
Kép
Vendég

Mági:én sem tudom hogyan öltöztessem Olit,én eddig úgy öltöztettem ha jó idő volt h csak rugi alá rövid ujjú body,de nem mertem még rövid ujjúba öltöztetni.Ja és még mindig ha gatyót adok alá,nem merek csak zoknit adni rá,mi még harisnyában nyomjuk...szerintem lassan váltanom kéne mert lehet megfő a gyerek....de most kicsit félősebb vagyok a betegsége miatt :roll: :roll:

solya051020
Káld

Bocika:köszönöm :lol:
Nagyon szép a torta,milyen ízű??Jó bulizást nektek :lol: :lol: :lol:

solya051020
Káld

Na még mindig itt, mert Manócska tudja mikor kell nagyot aludnia!! :twisted: :twisted: Ja és pont a mi ágyunkban, bent a hálóba így nem megyek be a gardróbba kotoncolni. Rohadtul nem érdekel ha elkésünk!!!!

Solya: csokitorta. Úgy voltam vele, azt általában mindenki szereti. Másfeles méretű torta, tehát mindenkinek jut belőle!!!! Én biztos a fejrészt eszem meg!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Gabi: nekem is veszel olyan előkét ha szépen megkérlek???!!!! 8) 8) Tőlünk fényévekre van az IKEA!!! :lol: :lol:

Felkelt, megyek!!!!
Vendég

bocika:
nekem nagyon bejött a Lidl-ös pelsu, és az Aldis is szuper .Sajnos a Liberonk úgy felvitték az árát, hogy nem győzzük. De ennek nagyon örülök, 2500 ft egy zacskó pelenka :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

solya ok én is edocira gondoltam
fej:nekünk senki semmit nem mondott rá ugyh téleg nyugi

és igen boldog hóordulót mindenkinek

tel.t nemtom vmi olcsó kéne mert xarul állunk lehet előfizetésest mert ugy olcsobbak eddig kártyás voltam ma du megyünk nézni

póló: h adjátok rájuk? nem csuszik fel? én csak a bodyt szeretem pedig rengeteg pólónk van de nem adom rá uigy a ruhákat se mert felcsuszik a nyakába már verát kérdeztem is erről h ő h birja a rucikat

lidl mennyi db pelus vanbenne? naeztjómegmondtam de itt ül regi velem:)

boci torta nyammnyammmmm aida ilyeneket egyééééééééé

ja zöldes nyálkás kakik vannak védőnő: normaflore. remélm ok lesz nemtom mér lehet.

Kép
andy30

ja ma emelgette hason a fenekét ő is:) meg tegnap hátról hasra 2x is 1más után megfordult

na megyek mer nem bir magával

Kép
andy30

Andy:nekünk is zöld nyálkás a kaki(nem mindig),nekem dokinő mondta hogy az a náthától van.

solya051020
Káld

Boci: okéééés!

Andy:
[quote]p írta:óló: h adjátok rájuk? nem csuszik fel?
ezért írtam, hogy én adok a póló alá atléta-bodyt. Így védve van a háta és a dereka. Beszereztem egy jó párat, mert az még nyáron is jó lesz rövidgatyóval. :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi:én is,én is,én is kérnék szépen olyan "előkét"!Mert felénk meg aztán nincs is IKEA :roll: Persze ha nem gond

solya051020
Káld

Mágnes,
Lidl pelus: mennyi van a csomagban ?
Na de az a sörös kép, ejnye-bejnye, ilyen korán kezdeni ? :wink:

Boci,
A torta valóban szép, kiváncsi vagyok h mit fognak szólni, tetszik e nekik. Részletes beszámolót kérünk.

Öltözék,
Úgy tűnik én nagyon lazán veszem a dolgokat, naci alá már nincs harisnya, illetve hosszú bodyra egy rövidu póló, illetve satyi. De az sem mindig. Így is azt érzem hogy a gyerek sokszor izzad.

Musi,
Talán ezeket megpróbálhatnád

www.csaladinet.hu
http://www.kismama.hu/szakertoink/

Rólunk,
Marci apával, délelőtt elintézték a nagybevásárlást, szupi, mert én rettentően utálom, most pihiznek. Marci hasprésezik, rengetegszer nagyon ügyike.

Én meg tanulok. Pls cross fingers 4 me holnap 9-10.30 között. Apa, Marci is jön velem, utána egyből irány a Balaton.

Szép 7végét Mindenkinek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

solya mikor beteg volt ok de mi már 1hónapja meggyógyultunk

amugy akiknek alszik éjjel a baby azoknak hányx eszik nappal?
4 az kevés nem?csak anyatejből..

ruha: nem az h kivan a háta én is adok alá mást de nyomja meg zavaró

amúgy én már láttam olyan babát akin se gatya se zokni nem volt két napja :shock: a sapi meg nem divat mert sok babán az sincs :shock:

Kép
andy30

Solya: dehogy gáz :)

Még valaki?

Andy: hát ja, igazítgatni kell, de annyira sztem nem gáz.
Mi is csak 4x eszünk (bár nem csak anyatajet), dokinéni azt mondta, hogy amennyiben rendesen gyarapszik, egyáltalán nem gáz. Meg ha köztes időben megéhezik, azt úgyis jelzi. Kristóf elég egyértelműen a tudtomra szokta adni, ha kell neki pluszban.

Kubu: crossssolok holnap nagyon :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.05.08 18:30-kor.

Kép

Kép
gabilany79

á,léá_ :jk,b mjhznb vgvc m bbb bnnnnnnkoüop,ő,őő,lpoőéopmmmééééééééé

mindenkit csókol:
Kobold

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

gabi. legyszi vegyel olyan eloket nekunk is! jo hasznat vesszuk majd amikor megyunk. anyum majd atutalja neked az arat meg a postakoltseget!

kubu. anyukam uzeni, hogy probalj meg kepet szerezni a kukacodrol es esetleg megprobalja megvarrni neked!

KépKép
KépKép
mush589

boci. milyen volt a buli?

KépKép
KépKép
mush589

gabi ez nagyon jó:) majd regit is megkérem h irjon nektek vmi szépet holnap:)

multkor nem kaptam választ v nem emléxem h ha megiszok egy sört az meddig van benne az anyatejben? egyáltalán egy egészet megihatok mert azt irják mindenhol h egy pohárral lehet (de az olyan kevés:):) :D
és azért is kérdem mert hétfőn fogorvoshoz megyek és tuti kapok szurit és akkor meddig ne szoptassam utána h ne menjen át neki?

köszi köszi előre is

Kép
andy30

Sziasztok!

Nahát, pont ma voltam a lidliben. Ha előbb mondjátok a pelust (ill előbb olvasom) vettem is volna.
Egyébként mi még 2-es pelussal nyomjuk - de már csak pár napi adag van belőle - és még pár grammunk hiányzik a 6 kilóhoz :oops:

Már jól vagyunk, kijöttünk a hasmenéses nyavalyából, de Panka kakija még nem a régi - neki is olyan zöldes, bár már nem annyira nyálkás mint volt. Szerintetek normaflore, vagy várjunk még? Ez egyébként valami spéci babáknak való normaflore?

Andy - korábban kérdezted - mi még a mózest használjuk a kocsin - szerintem még elleszünk vele 2-3 hétig - bár már eléggé végig ér benne - mindenesetre most még szeret benne szunyókálni.

Teszek képet - a múlt hétvégén megvolt az első kirándulásunk az erdőben (bár ez a képen nem nagyon látszik, hogy hol készült:) )

Kép

Kép
trombibébi

A Lidl-ös pelusban 56 db van

Sapi:Azért ilyenkr az még nagyon fontos.Egyrészt a füle miatt, másrészt a kutacsa miatt is.

Ma reggel nekünk is zöld nyálkás kakink volt, meg is ijedtem, de tény, hogy Bence is náthás. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

zsebi: már akartam irni azt is h nem véletlenül Ebes közelében laktok? csakh még kisebb legyen a világ:) a kutyánk oda került el:)

zöldi: örülök h "csak" h..gyuszi" és akkor attól fájtál? én nem mentem el végül mert utána megszűnt.. remélem nem is jön vissza. a doki elvileg csak aug.ra hivott vissza rákszűrésre. mondjuk sokallom mert nekem 2007(!)nov.ben volt utjára.. a terhessg alatt azért nem csinált mert 2008.márc.ban lettem terhes és megbeszéltük h nemrég volt, miután megszültem meg sztem erre nem emlékezett és biztos aszitte nekem is volt terhesség alatt csinálva és igy csak aug.ra ütemezte (a rákszűrésről beszélek:) nem sok az? azelőtt mindig évente mentem. lehet nem kéne megvárni az aug.-t. nemtom. annyi izgat csak h mondta h kis meszesedés láccik a hártya helyén ami nem akart sokáig leválni..azzal mi lehet?v az mindenkinek van ott ahol meg volt tapadva a placenta?

na lassan meek szunyikálni mer fáradt vok ám.

ja tel.t nem vettünk mert apa későn ért haza meg sokáig huzta az időt ugyh már bezárt minden:(:)

andy

Kép
andy30

Boci:buli milyen volt????

Gabi:kösziiiiiiiii szépen :D Micsoda ügyes Koboldod :lol: :lol: :lol:

Andy:sajna nem tudom mi mikro megy át a tejbe,így segíteni nem tudok :roll:

Trombi:nagyon édes Panka,mi is imádjuk az erdőt járni,bár most egy kicsit félek a kullancsoktól

solya051020
Káld

trombi: jajj de édesssssssss ez a Panka!!! és mennyire hasonlit rád!:)cuki! szépen hasal!

kiv leszek mit mondasz a sportrészre. nem igazán dönthető ugyebár..

na mentem

andy

Kép
andy30

mikro=mikor :oops: :oops: :D

solya051020
Káld

Hát, csajok, én annyira örülök most! Tegnap még attól őszültem meg, hogy osztottunk-szoroztunk apával, és kiszámoltuk, hogy ha minden így marad, akkor kb. 3 hónap múlva elfogy minden pénzünk :( Lejár ugye a tgyásom, emelték a törlesztőrészletet, stb, stb. Erre ma apa hazajött vigyorogva, és közölte, hogy mind a hárman kaptunk a cégtől üdülési csekket, a max. összeget, és van szállodás ismerősünk, aki el tudja számolni :wink: , plusz a főnök megkérdezte, hogy nem unatkozom-e itthon, mert akkor besegíthetnék a cégnél, mert baromi sok a meló. Itthonról is tudnám csinálni, kell ugyan hozzá 1-2 plusz progi az itthoni gépre, de a rendszergazdánk meg tudja oldani, és hogy gondolkodjak el rajta a hétvégén :D
Szóval, ha nem is lesz habzsidőzsi-tejbevaj, de a kakiból kicsit kihúz ez most minket.

Kaki: az almától eleve kicsit zöldes, szóval néha én is megijedek, hogy valami gáz van, de Kristófon nem látszik, hogy baja lenne...

Trombi nagyon édes Pankád van :)

Mush: előke rendel neked is :lol:

Menek fejni...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Csak a képekeket sikerült végig nézenem. Visszaolvasni képtelenség. :?
Minden babó nagyon gyönyörű!!!!! :)

Mi megint jól elmentünk nagyizni. (és hát ottan nincs internet még)Nagyon- nagyon jó volt. :D :D :D
Illetve voltunk hosszú hétvégézni a Bükkben egy kis faluban (Bükkszentkereszten) a cégem üdülőjében. Isteni volt.
Odett nagyokat aludt kinn a teraszon és nagyokat sétáltunk az erdőben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.08 21:40-kor.
Vendég

Hintázunk :D
Kép
Kép
Vendég

Lányok, már mindenkinek forog a bébije? Vinzent már 5hós és egy hetes,de csak párszor fordult át hasról hátra. Ennyi! :? :? Hátról hasra még egyszer sem!
susy75

susy:
bár mi vagyunk a legfiatalabbak, de Bence sem forog még ... Most néztem meg, Anna 5 és fél hósan fordult először hátról hasra.

Kép
Kép
Kép
mágnes

suzy. nyugi! Kincso 4.5 hos es meg csak egyetlenegyszer fordult at hasrol hatra (kb 2 honapja). se igy, se ugy nem forog. ez van. meg van 1.5 honapja, de ha kesobb kezdi sincs elkesve szerintem.
viszont, ha megfogod a kezet, amikor hanyat fekszik, es egy picit segitesz neki, akkor felul, sot egy hete ulesbol allasba felnyomja magat, amikor szinten fogjuk.

szorsolya. jo husban van Odett. klassz lehetett a hetvege

trombi.Panka gyonyoru.

hat a mai altatas nem telt oldott hangulatban. nagyon belehergelte magat a sirasba. nem tudtam megnyugtatni a kisagyban. hiaba enekeltem, simiztem. ki kellett venni, de amint visszatettem meg hangosabban, es ketsegbeejtobben sirt. megsajnaltam es elringattam. amikor mar majdnem elaludt sikerult visszatenni a kisagyba, hasraforditottam simiztem kicsit a hatat aztan elaludt. megyek en is..

gabi. koszi. majd ha megvan megirom anyum cimet. ez ottanra lesz. ittenre meg majd veszek itt.

KépKép
KépKép
mush589

Susy: Kristóf kb. 2 napja kezdett el forogni, de még most sem viszi túlzásba.

Kép

Kép
gabilany79

Suzy:
Odett egy pár napja fordult meg először magától. (hátról- hasra). Akkor nagyon élvezte és forgolódott.
Azóta semmi.
Vendég

[quote]D írta:iéta: én ajánlanám a 90 naposat, anno 8 kilót leadtam tőle. Ha majd nem szoptatok újból megcsinálom, bár a lénapot én kihagyom!!!

Boci! Nyugodtan lehet szopi alatt is. Még a lénapot is! Minden tápanyag van benne, csak külön napokon ugyebár.
Én azt fogom, csak még ki kell ennem a hűtőt és a csokis-szekrényt ;)

Solya! Olibucinak nagyon örülünk!

Bucifejeknek üzeni tesóm, hogy a fejforma abszolut nem mérvadó, a fejkörfogat lehet vízfejűségnél aggodalmaskodásra okot adóan nagy.

[quote]m írta:i még harisnyában nyomjuk...szerintem lassan váltanom kéne mert lehet megfő a gyerek....de most kicsit félősebb vagyok a betegsége miatt

Solya! Szerintem rosszabbat teszel azzal, ha túlöltözteted, és megizzad.

Öltözékileg mi is lazázunk, ma egy hosszú body+pamutgatyó+kendő.

[quote]e írta:lintézték a nagybevásárlást, szupi, mert én rettentően utálom

Kubu! Na végre egy rokon lélek!
...én krosszolom az összes fingeremet ha ébren leszek! :)

[quote]a írta:mugy akiknek alszik éjjel a baby azoknak hányx eszik nappal?
4 az kevés nem?csak anyatejből..

Igen Andi, kevés ;) azért múlt 8 kilócska bébikéd :)

[quote] írta:,léá_ :jk,b mjhznb vgvc m bbb bnnnnnnkoüop,ő,őő,lpoőéopmmmééééééééé

Kobi! Oké ;) Hanna

[quote]m írta:ultkor nem kaptam választ v nem emléxem h ha megiszok egy sört az meddig van benne az anyatejben? egyáltalán egy egészet megihatok mert azt irják mindenhol h egy pohárral lehet (de az olyan kevés

Andi! Ez NAGYON egyéni. Én pl. 3 dl bort lebontok 3-4 óra alatt. (Egyszer kipróbáltam, és fújtam egy szondát)
De pl. egy ismerős fél nappal a konyakmeggye után színeset fújt.

[quote] írta:s azért is kérdem mert hétfőn fogorvoshoz megyek és tuti kapok szurit és akkor meddig ne szoptassam utána h ne menjen át neki?

Azonnal szoptathatsz, nem megy át!

Panka manó cupp! Mikor Rómaizunk?

[quote]M írta:a reggel nekünk is zöld nyálkás kakink volt,

Lányok! Már nagyon csuklok! ;)

Andi! 10 kúpból 9-et betoltam, ééééés.....ma itt a miki! Jeee!
Szerintem mehet a rákszűrés. Messze van még augusztus.

Susy! Ne aggódj, 6 hósan "elvárás". De az sem baj, ha akkor sem fordul még hasra.

Csajok! TALIT AKARÓÓÓÓÓÓK!

Kép
zölddisznó

hahó

szorsi: odett se semmi baba nagyon édes hány kiló?:)

zöldi köszi a válaszokat! akkor szoptatok nyugodtan fogdoki után is. örülök, mert már épp filóztam h fejjek előtte de semmi kedvem nem volt :) sajna szondánk nincs de sztem néha azér 1 üveggel megiszok este v féllel igy h már 10órát alszik egyhuzamban.
jövő héten bejelentkezek rákszűrésre mer igy csak idegelem magam.

evésileg azé inkább adok neki5x úgy döntöttem.

most csak 30 dkgt hizott 3hét alatt ami eddig neki a heti hizása volt :shock:

igaz ma 5kor kelt :roll: remélem nincs még vége a pihi korszaknak :roll:

forgás mindenki nyugodjon meg! Regi egy hét és féléves lesz(!) és még nem forog rendszeresen! hasról igen, de hátról még csak 1-2x csinálta meg és ezeket is mindig csak balra:) jövő héten lehet már elviszem dévényre h nézze meg mennünk kell-e még mert sztem nem.

na mentem tel.t venni m,ert strandra akartunk de ugy be van borulva...

jó hétvégét mindenkinek

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Gabi: Örülök!!! Biztos élvezni fogod a munkát, majd kicsit kikapcsol a babázásból.

Zöldi: Persze, hogy lebontod… :D aki szokta a szántást!:)

Mi voltunk tegnap fotózáson, azt hittem megzabálom Domit. Letettem egy fehér plédre, és egy órán keresztül mosolygott, forgott, kacérkodott, a fotós teljesen beleszeretett! Aztán fényképezkedtünk hármasban is. A második órára elfogyott a türelme, mondtam a fotósnak, hogy sorry, mire ő. hogy itt a modellek is hisztiznek már..:)

Hétvége PIHI!!!! Túl sokat melóztam a héten. Indulás a biopiacra aztán séta, kávé, séta, alvás, séta....

Valaki (ne haragudj, azt hiszem Gabi volt) kérdezte, hogy milyen kiállítást láttam. Egy vasárnapi aukció anyagát néztem meg egy galériában. Tecccccettt!

FogyÓ: Én nem véres fogyira gondoltam, hanem olyanra, amelyet szopi mellett simán lehet. Sok finom lé, semmi nasi, semmi csoki, korai vacsi, és naponta legalább 5szöri evés. Nu szóval akinek van kedve csatlakozzon!!!!! Én x-0.7 nél tartok..:)

Kép
mannababoca

Köszi Csajok, megnyugodtam! :wink:
susy75

Suzy: Nekem megfordul ugyan Domi de hetente 1szer..:) egyszerűen nem érdekli a téma!

Kubu: CROSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS! Jelentkezz!

Kép
mannababoca

[quote]d írta:e sztem néha azér 1 üveggel megiszok este

Andi! Az pájinkából azért sok lesz ám! ;)

Kép
zölddisznó

Gabi! Jó tett helyében jót várok! ;) :) Nekem is vennél előkét? Aztán jövő héten megtámadlak - hozzád könnyebben eljutok, mint az IKEÁba.

Kép
zölddisznó

Zöldi: oksa, felírtalak a listára :D. Ha gondolod, beszélj Zsiráffal, ő elméletileg jön hozzám a jövő héten :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Stornó! Találtam a közelben.

Kép
zölddisznó

Zöldi, mit gondolsz arról (v.a tesód) hogy Noelnek -a tápszer doboza szerint- kb. 210 ml-t kéne egyszerre megennie, de ő nem akar 100-120 ml-nél többet, ha mégis megissza, akkor visszajön. És nem eszik többször, mint kéne. Egyszerűen nem igényli az evést, ha "tömöm" akkor meg kijön a cucc, azaz semmi értelme. Így persze, hogy nem hízik szegényem. Van valami teendő? A gyerekorvos csak hümmögött ezen. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]m írta:ost csak 30 dkgt hizott 3hét alatt ami eddig neki a heti hizása volt Shocked

Andy!
Az 300 gr három hét alatt!! Vinzent egy hónap alatt csak 140 gr-ot hízott! :roll: :roll:Azért ne akard, hogy továbbra is ennyit hízzon hetene!! :lol: :lol:
susy75

suzy: akkor megnyugodtam:) :lol:

Kép
andy30

és 140g elég suzy?

Kép
andy30

Sziasztok!

Előlépnék zugolvasói státuszomból, ha megengeditek. Egy jó ideje olvaslak Titeket. Tudtotokon kívül már nagyon sokat segítettetek, amit ezúton is nagyon köszönök!!!!

Szandra
jurmine

Zöldi: hát jó.... de attól még "megtámadhatsz" :wink: :)

Szandra: hellóóóó zugolvasó! Mesélj magatokról képekkel együtt ha lehet :)

Manna: köszi :). Én is nagyon örülök, mert tényleg szeretem a munkámat, és végre lesz egy kis agymunka is :)

Aida: és hányszor van naponta ez a 100-120-as evés? A 210 az napi 5 étkezésre van számolva. Másrészt meg szerintem ez megint olyan, hogy gyereke válogatja, hogy mennyit eszik, és nyilvánvaló, hogy nem érdemes tömni, mert kibukja. Ahogy Vera is írta, Noel lehet, hogy a te alkatodat örökölte.

Kép

Kép
gabilany79

sziasztok!
gondolom emlkeztek meg wera baratnomre. ezt most kudlte hozzatapis infok, receptek:
Babakajcsik

http://babakaja.gportal.hu/

Receptek 4-8 hónapos korú babáknak
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr9.htm

Receptek 8-12 hónapos korú babáknak
http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babetr10.htm

Babakonyha
http://freeportal.hu/babakonyha/

Ételek és italok gyerekeknek és csecsemõknek
http://macoka.tripod.com/index_macoka.html

Gyümölcsös receptek kicsiknek
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20020226 ... kicsiknek/

Babatáplálás

http://babataplalas.lapozz.hu/

Babakaja receptek

Almafőzelék burgonyával
Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 db savanykás alma
A burgonyát megpároljuk a szokásos módon, de nem az almával
együtt, mert a burgonya savat tartalmazó étellel együtt párolva nem puhul meg (alma, citrom, paradicsom). Az almát eghámozzuk, kivágjuk a magházat, felszeleteljük, és annyi vízben pároljuk 5 percig, amennyi éppen ellepi. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Az almát és a burgonyát az alma főzőlevével pépesítjük megfelelő sűrűségűre.

Banános cukkini
Hozzávalók:
1 db cukkini
2-3 ek. Fehér/ desszert rizs
1 db banán

Elkészítés:
A rizst megmossuk és feltesszük főni kb. 10 percig. A cukkínit megmossuk, hámozzuk, majd felkockázzuk kb. 1 cm-es darabokra, hozzáadjuk a rizshez, és meg főzzük kb. 5 percig. Lehűtjük és turmixoláskor 1 db banánt adunk, hozzá. Lefagyasztható és 2 hónapig tárolható.

Banános sárgabarackpüré
Hozzávalók:
3 érett sárgabarack,
kisebb érett banán,
4 evőkanál víz.
A barackot forrázzuk le vízzel, 2 percig hagyjuk állni.
A megtisztított, megpucolt gyümölcsöket rúd mixerrel pépesítjük.

Almás brokkoli püré
Hozzávalók:
2 közepes burgonya
6-7 kis brokkoli rózsa (lehet fagyasztott is)
1 közepes alma
Elkészítés:
A krumplit meghámozva, felkockázva felteszem főni annyi lében, hogy ellepje a félidőben hozzáadott brokkolit is. Amíg megpuhulnak a zöldségek, meghámozom, kimagozom az almát. Ezt egy evőkanálnyi vízben a mikróban megpárolom. Vigyázat! Kevés idő kell neki!

Az egészet - főzőlevével együtt - botmixerrel pépesítem, ha sűrű, anyatejjel vagy forralt vízzel lehet hígítani.

Brokkoli burgonyával
Hozzávalók: 2-3 db brokkoli rózsa, 1 db közepes nagyságú burgonya, 2 Szem köménymag, 1 mokkáskanál olaj

A brokkoli vastag, húsos szárát kockákra vágjuk és a Burgonyakockákkal együtt 6 percig annyi vízben főzzük, amennyi éppen
Ellepi. Ekkor tesszük hozzá a felaprított brokkoli rózsákat és 2 szem Köménymagot. Újabb 6 percpárolás után hagyjuk a forró gőzben Megpuhulni. pépesített főzelékre, rámérjük az olajat, a főző lével
Hígítjuk. Illik hozzá a csirkehús püré.

Cseresznyés almapüré / fagyasztás esetén 2 hónapig tartható el.

Hozzávalók:
3 alma,
1marék friss cseresznye,
A megtisztított, megpucolt gyümölcsöket rúd mixerrel pépesítjük

Húsleves zöldséggel (7 hónapos kortól)

Csirkemellet vagy pulykamellet felkockázunk és feltesszük főni sós, édesköményes, petrezselyemzöldet és zellerzöldet tartalmazó vízbe. Amikor a hús már csaknem megpuhult, különféle zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, brokkoli, zöldborsó, karfiol) teszünk a vízbe és puhára főzzük.

Tipp:A húst külön turmixoljuk nagyon sok húslével (nem baj, ha folyékony, ha lehül, megszilárdul) és jégkockatartóban fagyasszuk le, majd ha megfagy, vegyük ki a tartóból és nájlonzacskóban tartsuk a hűtőben. A zöldségeket szintén érdemes külön turmixolni a főzőlével, mert lehet, hogy valamelyiket nem szereti a gyerek.(Lappa)

Csirkemaj sutotokkel es almaval (9 hotol)

csirkemajat darabolva lefagyasztom, ebedfozesnel egy szem krumplit pucolva darabolva megfozok egy darabka majjal, ilyenkor egy icipici sot dobok bele (a maj miatt), mikor forr, a habot leszedem a tetejerol, ha kesz, akkor osszeturmixolom vagy hazi sutotokkel es parolt almaval, vagy uveges sutotok-almapurevel (rollller)

Brokkolis csirke tésztával (12 hónapos kortól)

Kis olajon megpirítottam egy fél felkockázott csirkemellet (került bele némi só-minicsipet bors-sómentes vegeta is), amikor már félig puha volt, hozzádobtam némi brokkolit (térfogatra valamivel több volt, mint a husi, de így a végeredmény eléggé husos volt), együtt pároltam, amikor már majdnem puha volt a brokkoli is, akkor meg hozzáöntöttem egy kis doboz tejszint és ez így rotyogott még egy kicsit, azalatt föztem ki hozzá tésztát.

Karfiolos babaétel (8-9 hótól)

1 csirkemell, 1 cukkini, 4 szem krumpli felkockáz, hozzá 3 paradicsom (héj és mag nélkül), 1 fej karfiol (csak virág) serpenyőbe bele, picit megsóz, olajon megpirít kicsit, majd felönt vízzel (én 1l, de szándékosan hígra akartam). Kis idő múlva hozzá egy kevés kapor (ahol anya nem undorodik tőle:)), nagyon jó kis ízt ad neki. Együtt főz, amíg a husi meg a karfiol jól meg nem puhul. Én leturmixoltam, mert nálunk a darabos még nem megy. A mennyiség azért ilyen brutál, mert én mindig a mélyhűtőbe is főzök, de az arányok így elég jól bejöttek.

Ceklafozelek (6 hotol):

ceklat elore elkeszitem, ceklat megpucolva, kis orolt komennyel megfozom, es fozolevel osszeturmixolom folyosabbra, jegkockatartoba fagyasztom, ezt azert is erdemes, mert a cekla remesen koszol, jobb egyszerre tul lenni ezen a reszen:)

es akkor maga a fozelek: 1 kis szem krumplit pucolva felteszunk fozni, kozben egy szem almat megpucolunk, es mikroban megparoljuk (

Cékla burgonyával (6 hónapos kortól)

A céklát (egy közepes darab) apróra, a krumplit ( egy kisebb) kicsit nagyobb darabokra vágva, kevés vízben megfőzzük. Ízesítésnek semmit a világon, mert így is nagyon finom és általában ízlik a babáknak.

KépKép
KépKép
mush589

nem tudom miert, de egy hete nagyon elkezdett hullani a hajam. Tony szerint vedlek. :?

eszembejutott a tavaszi faradtsag. van itt barki, akinek volt ra ideje? :lol:

KépKép
KépKép
mush589

b b basterceWYyyyyyyaíCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

:))))))))))))))

Regina ezt üzeni minden babucinak

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X