Új privát üzeneted érkezett!

szia Ambrob!

Ama, őszibarack és banán. De a banánt leszavazta a gyerekorvos.

Kép

Kép
ske
 
 


Szia Ske!

Leginkább gyümölcsöket próbáltunk: alma, őszibarack, vilmoskörte, banán (ezt nem szereti), sárgabarack és sütőtök (ha almával van, akkor ez is gyümölcs, ha krumplival, akkor zöldség). Én még a HIPP-et adom neki, mert még nincs igazán szezonja a gyümölcsöknek, a férjem meg nem vesz import gyümölcsöt - elvei vannak, de meg is fizet érte. A nagy kedvenc az alma-sütőtök, de eddig a többit is mind megette. Most, talán a foga miatt, nem eszik semmit szívesen, bár két napja egy fél üveggel elfogad. A baj az, hogy így hamarabb éhes lesz, de a cumisüveg most zavarja az ínye miatt, és az orvosság adagolóval tudom csak etetni, ami pedig engem zavar. Szóval, minden etetés tortúra.

Egyébként próbálkoztunk már a spenóttal (nem jött be neki), és a sütőtök-krumplival is (nagy nehezen ette meg). Tegnap a dokinéni mondta, hogy akkor el lehetne kezdeni neki a zöldségeket, de én inkább még várok pár napot, míg kint lesz a foga, hogy az új ízeket ne kösse valami rossz élményhez.

És elméletileg adhatnék neki tejpépet, de mivel még van valamennyi tejem (meg egy teli mélyhűtő), így ezzel még várunk.

Igazából nincs ötletem, miért nem kell Ádámnak a gyümölcs, mert Alexa egyből elfogadta, pedig még csak 4 hónapos volt (a hasmenés miatt kellett neki korán adni almát). A szájába sem veszi, vagy kiköpi a pürét? Te reszeled, turmixolod, vagy üvegeset adsz neki? Miért szavazta le a banánt a gyerekorvos?

Kép
Kép
detty74
 
 


szia Detty!

Ádám nem egyszerűen válogatós és finnyás.:)Az én gondom ott kezdődik, hogy ő egyáltalán nem hajlandó megenni az üveges bébiételt. Szóval azok nekem kilőve. Nem tudom, mit érez bennük, de nem kell neki.:) egyik fajta sem.

Marad a főzés, ami nem gond, szívesen csinálom, ha enne. A sütőtököt és a sárgarépát csak 5 esetből egyszer eszi meg. A nagy kedvenc a krumpli, azt megeszi almával. Ma először láttam bébikaját enni nagy kedvvel, brokkoli-krumpli főzeléket csináltam neki, az ízlett. Minden főzelékbe teszek egy kis Sinlac-ot azzal sűrítem, mivel magába a zöldségeket sem eszi meg. :cry:
A pépeket imádjuk, a Sinlacot is és a Milupa rizs- és gabonapépet is. Mondjuk amióta rájött, hogy ő ehet vaníliás gabonapépet is, a sima rizspép nem megy annyira.
Tejem még nekem is van, de a szopizással gondok vannak, mert nagyon lusta. 4,5-5 hónapos koráig úgy szopizott, mint az álom, cumisüvegről hallani sem akart. Aztán mikor már másodszor is megjött nekem a "mikulás", annyira csökkent a tejem, hogy kellett neki adjak tápszert. Imádja a tápszert is és ekkor már a cumisüveget is elfogadta, sőt azóta csak abból hajlandó enni, így nekem is le kell fejnem, ahogy Te már az elejétől csinálod. Csak reggel van Ádámnak annyi türelme, hogy szopizzon.
Szóval Pici Fiam nem egyszerű eset.

Eddig egy valamit evett habzsolva: múltkor krumplistészta volt az ebéd és annyira nézett, hogy adtam neki krumplit belőle...Az bezzeg ízlett! úgy cuppogott és majd leharpta a kezem. :)
Hagymás olajos fűszeres krumpli... :shock:

Banán nagyon fogja a hasát Ádámnak+ fogalmam sincs miért nem ajánlja a gyerekorvos 1 éves korig.
Az üvegreszelőn pépesített almától öklendezik és kiköpi.:(

Ja, a legjobb a hozzátápiban, Ádám nagyon szorulásos lett, 3 naponta kakil... Akkor sem simán, vagy kúp vagy kamillatea vagy masszírozás. Ma pl a masszírozás-kamillatea együtt vált be.

hűűű, de sokat írtam, bocsánat!

Kép

Kép
ske
 
 

 
 

Ske!

Együttérzek veled!!! Alexával már hónapok óta küzdünk, és be kell vallanom, ő áll nyerésre. Az én idegeim cafatokban, és gyomorgörcsöm van, ha közeleg az etetés. Ráadásul most még lelkiismeret-furdalásom is, mert egy órája etetésnél Alexa összegyűjtötte a szájában a tejet, majd sugárban kiköpte úgy, hogy az ágynemű (ma cseréltem), a ruhája, az alvóskendő és még a fal is olyan lett. Erre nagyon dühös lettem, és elég erősen rászóltam, amitől megijedt, és elkezdtett sírni. Két másodperccel később én is.
Jöjjön már ki az a fog! Lehet, hogy addig nem is adok neki enni, úgysem kell neki semmi.
Most befejezem, mert megint bőgni fogok.

Kép
Kép
detty74
 
 


Na Iza baba ma 3340g!!!!Ugye 3270el született,a kórházban 3140el adták ki.Előző hét szerdán itthoni mérlegen volt 3130g.Szóval szerintem szépen hízik!
Kép

annus11
 
 


Detty!

kitartás! nem akarlak elkeseríteni, de az a fogacska nem egy perc lesz mire kijön és nem is csak egyedül van. Én is van, hogy rászólok erőteljesebben Ádámra, általában akkor ha tépi a cicim. Ő erre általában szembevigyorog. :shock:
Ezt a szájban összegyűjtést Ádám is csinálja, ő a főzeléket szokta és ha megtelt a szája, akkor elkezd brümmögni..... Gondolhatod....nem csak én, de a félméteres környezete is tiszta kaja! :D eddig szoktam bírni, aztán elröhögöm magam, amivel persze tovább adom alá a lovat!

És a fogacskától tud aludni Alexa? Dentinox gélt nem próbáltad? Ádámnak én szoktam masszírozni az ínyét az ujjammal és imádja, teljesen kiterül és csak élvezi, nagyon cuki!:)

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Francestz, nekem is császárom lesz majd szeptemberben. A felkészítőn azt mondták, hogy kb. két órát lehet majd a műtét után a baba az apukával. Nálatok hogy-hogy csak fél órát lehettek együtt?

Vagy ez a két óra is csak mese habbal mint a vajúdókád, ami hónapok óta nem működik a kórházban? :)
Vendég
 


Ske, Detti!


Nem jó azt olvasni, hogy küzdenetek kell az etetéssel! Részvétem! :( Dettihez hasonlóan én is szoktam Marcinak vilmoskörtét adni, azt nagyon szereti, mert jó édes. A SINLAC-ba vagy a tejpépbe is mindig keverek neki valami gyümölcsöt. Persze szerencsém van, mert ő magában is minden gyümölcsöt megeszik (eddig!). Mostanában kipróbáltam az avókádót, mert az, ha édeset adsz hozzá édes, ha sósat, akkor sós és ráadásul rendkívül tápláló. Hátha megeszi valamelyiktek babócája (bár tudom Detti, hogy az is import gyümölcs :? ) Furcsa, hogy a doki néni letiltotta a banánt, persze lehet, hogy a szorulás miatt.

Fogzásra mi DOLOGEL-t használunk, mert a DENTINOX-ot csak 2x lehet naponta használni, ezt pedig akárhányszor. Na, nem okoskodom tovább, kitartást Nektek!

ambrob
ambrob
 
 


Annus!

Nagyon jól gyarapodik Iza és milyen jól alszik! Cuki!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Ske! Nekünk szerencsére tényleg csak "órák" kellenek (max. 1-2 nap) míg kint lesz az a fog, mert már nagyon nagyon fent van, látszik is az ínyén keresztül. Érdekes, hogy bár az első is megkínozta, koránt sem volt ilyen nehéz: akkor "csak" nyűgös volt, az evéssel, vagy mással (hasmenés) nem volt gond, most meg igen.

Mi is a Dologel-t használjuk (Dentinoxból nekünk csepp van), Ambrob korábbi tanácsa miatt. ettől függetlenül egyik sem kimondottan hatékony, szinte semmi különbség nincs, ha bekenem az ínyét vagy sem, de legalább én úgy érzem, hogy tettem érte valamit.

Alexa a pépes kaját nem gyűjtögeti, illetve csak akkor teszek egy újabb kanállal a szájába, ha látom, hogy üres. Így ilyen mindent beterítős problémánk még nem volt (a tegnapit leszámítva, de az tej volt, és nem üvegből ette), de azért lekopogom.

Tegnap este Alexa újra elkezdett cumisüvegből enni, igaz, kicsit kiéhezett előtte. Ma reggel is a szokásos módon evett (ő reggel két ütemben eszi meg a 160 ml-t - kb. fél órás szünetet iktat be). Viszont elmentünk délelőtt a baba-mama klubba, ahol úgy betolt egy üveg sütőtök-almát, hogy szinte kifordítottam az üveget, és még mindig tátogott. Aztán egy hatalmas rotty kiséretében telenyomta a pelust, de úgy, hogy a kombidressze és a nadrágja is átázott, hatalmas sárga folt éktelenkedett a hátán. Így fél órával a vége előtt el kellett jönnünk a klubból, pedig nekem tetszett. Viszont legközelebb apát és Alexát itthon hagyom, mert így nagyon nehéz volt figyelni, és iszonyúan elfáradtam.

Az avokádó tényleg jó lehet (én imádom, úgyhogy ha Alexának nem kell, én megeszem, bár én rákkal szeretem a legjobban, arra meg most nem futja), de nem tudom, lehet-e már adni, mert hogy elég olajos. Tejpépet mikortól adtok a babáknak? Az táplálóbb, mint az anyatej? A gyerekorvos azt mondta, hogy amíg anyatej van (rohamosan apad), addig nem kell a pép, de egyrészt szívesen megkóstoltatnám Alexával, másrészt, ha ízlik neki, akkor tovább csökkenthetném a fejések számát, és csak reggel és este fejnék.
Mindenesetre most minden újdonsággal megvárom, hogy kibújjon a foga.

Annus! Iza tényleg szépen gyarapszik, a 200g egy hét alatt totál ideális! Ügyesek vagytok!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:Nem irígyellek!Légy erős, a fogak nálunk is nagy gondot okoztak annak idején. Most direkt miattad átnéztem a fogak előbújását a Lilinél. Mert mindet felírtam. Az alsó kettő 3 hétig jött, nagy sírás és nyűg közepette. Mára nem emlékszem rá:) Te is el fogod felejteni. Aztán a felső kettő is nehéz volt, utána már csak a nagy rágók, 2 éves korában. Nekünk nem használt semmilyen kenőcs.
Végeztem az államvizsga tételek kidolgozásával, végre.
Jövő 7 nagyon szuper lesz, H:kozmetikus, K:uh, SZ:fodrász. Fel kell töltődnöm, mert utána kedden védés!Attól tartok kicsit. :?
Vendég
 


Boboka!
Nálunk nem volt 2 óra az bizti!Amíg engem varrtak addig kinn volt az apukánál,mikor toltak ki akkor ott a folyosón odaadták és kb 2 percig foghattam.Aztán vittek fel...az h ez mindenkinél így van e azt nem tudom!

annus11
 
 


Annus, köszi.

Akkor ezek szerint azt sem szabad készpénznek venni, ami a felkészítőn elhangzik..... Pedig már készítettem apukát, hogy két órát vele lesz Nikink.
De azért abban az apartman jellegű vajúdóban lehetnek majd, ugye?

+ kicsit hülye kérdés, de amikor a folyosón két percre odaadják, akkor is ott állnak fölöttem, ugye? Ha esetleg erőtlen lennék akkor fogják a picit. (Persze, minden vágyam, hogy majd karomba vehessem a picikémet.)
Vendég
 


Boboka!

Az az apartman jellegű vajúdó a szülőszoba,ha arra gondolsz :lol: Szóval amint kivették a babát vitték is ki,és igen,oda a szülőszobába.Ott felöltöztették stb.Addig voltak ott amíg engem varrtak.A folyosón persze ott van mindenki,mármint a szülésznő,az aki tol fel az örzőbe,talán a doki is stb.Én nem éreztem erőtlennek magam,van is kép ahogy fogom Izust,majd feldobom mindjárt!
Kép

annus11
 
 


Ja meg azt akartam még mondani h valószínű attól is függ az együtt töltött idő h mennyire van teltház....

annus11
 
 


Detti!


Én 6 hónapos kora után kezdtem adni tejpépet Marcinak, biztos, ami biztos alapon abból is HA-t. Ha a doki néni felírja receptre, akkor a felébe kerül a patikában, van belőle vaníliás, nekünk bevált, Marci nagyon jól megette.

ambrob
ambrob
 
 


Annus köszi az infókat :)

Szeptemberig még tuttti, hogy sokat fogok kérdezni ha nem baj:)

Nagyon édes a kicsi Izád :)
Vendég
 


Sziasztok!
Iza tényleg nagyon cuki baba!
Mit kell vinni a kórházba?Magamnak és babának?Összepakoltam a táskába mindenfélét,lehet,hogy a fele felesleges.
És mikor van a szülésfelkészítő?
Nektek hogy telt a 7vége?Nekünk úgy,mint a többi,klassz volt.Itthon voltunk,bringázás Lilivel,medencézik,játszunk a teraszon.
Végeztem az öszzes (21) államvizsga tétel kidolgozással,és kinyomtatással.A mai nap volt a határidő magamnak. :D
Vendég
 


A felkészítő keddenként van fél3tól ha jól emlékszem!

Kórházba a babának pelus kell,popsitörlő meg popsikenőcs.És ennyi!Estleg vigyél kesztyűt ha nagy lenne a körme meg sapit,elég huzatos a folyosó!
Magadnak meg ...hát az egy hosszabb lista!De valahol már összeszedtük h mi kell!
A lényeg
-tisztálkodószerek(tusfürdőtől a betétig minden amit alapból is használnál pl papucs,törölköző,fogkrém...)
-ruha(vagyis hálóing v pizsi,ami kényelmes több darab is,bugyi,zokni és társai)
-pohár,evőeszközök
-víz,üdítő,szőlőcukor a szülőszobába
-papírok:többek között a kiskönyv illetve a személyi,TAJ,házassági anyakönyvi kivonat
-egyéb:pl mellszívó,bimbóvédő stb

Na ezt most jól összefoglaltam!

Ami nekem bevált az a TENA betét illetve a hozzátartozó bugyi!Patikában lehet kapni!Nem egy sexi darab,de írtó kényelmes volt,csaszinál különösen!!!!

Aranynapnak meg jó pihenést!!!Vigyázzon magára na meg a babára!!!

annus11
 
 


Annus:Köszi az infót,azért elmegyek kedden erre a felkészítőre,hátha ér valamit.Hogy fogom megismerni Aranynapot?Ő is szokott menni,azt írta a múltkor.Valaki tudja,hogy hogy néz?Azon a talis képen melyik lehet ő?
A szexi tena garnitúra már ott figyel a táskában. :wink: Na,ha valamire,arra emléxem...
Nos,mára ennyi,mert még meg kell ennem egy jégkrémet. :D Apa olyan kedvesen hozza éppen most a pincéből.(ott a fagyasztó)
Vendég
 


Gabi: írtam privit, remélem megkapod

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi, lehet, hogy hamarosan mi is kipróbáljuk. Én Nestlé tejpépet vettem a DM-ben, nem is tudtam, hogy abból is van HA. A dokihoz most egy hónapig nem megyünk (remélem), de akkor legközelebb feliratom. Már csak azért is, mert rohamosan apad a tejem. Kicsit sajnálom, és elgondolkozom, hogy inni kellene-e Laktoherbet, de ugyanakkor Alexa elég ideig kapott anyatejet, és most már megkezdtük a hozzátáplálást, így lehet, hogy már nem kellene szenvedni a fejéssel. Szerintetek???? És ráadásul ma még sikerült véletlenül kiborítanom 180 ml-t, ahogy nyúltam az üveg felett valamiért. Azt hittem, elbőgöm magam.

A fogacska még nem bújt ki, csak óránként kb. 1 liter nyál folyik ki folyamatosan. Na jó, ha alszik, akkor csak a fele. Egész normálisan eszik (remélem, nem kiabáltam el), főleg a körülményeket figyelembe véve. Viszont a pártedlit utálja, mindig letépi, és minden püré után (napi 2x) lehet átöltöztetni. Úgy érzem magam, mint egy mosómedve.

Megyek fejni, mindenkinek nyugis éjszakát!

Detti

Ui.: Tegnap beszéltem Aranynappal (úgy néz ki, tudunk neki segíteni, hogy otthon is legyen működőképes szgép), jól van, és így, hogy pihen, ritkábbak a keményedések.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!


A tejpépből is van HA-s, mi MILUPA HA vaníliásat ettünk. Most már persze nem HA-s adok Marcinak, de egy alapszabályt betartok: MINDIG gluténmenteset veszek. Azt olvastam több helyen is, hogy a leginkább allergizáló 1 éves kor alatt a glutén. Lehet, hogy kamu duma az egész, de ha eddig betartottuk, akkor már nem kell sokat várni Marci 1 éves koráig.

Szerintem, ha ennyire kezd megterhelővé válni számodra a fejés, akkor tényleg jobb, ha inkább abbahagyod. Ne kínozd feleslegesen önmagad. Ha Neked rossz a hangulatod, akkor ezt Alexa is megérzi, hiszen a picurok hihetetlenül érzik az anyjuk minden rezdülését. Ettől még tökéletes anyukája leszel Alexának!


Maszatmama!

Remélem, hogy a priviben, amit pár napja írtam, nem írtam Neked semmi ökörséget vagy bántót. Ha igen, akkor elnézést kérek.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Ambrob: sajna nem kaptam meg a privit szóval nem bántottál meg :D

Majd jövök, de Kata nem nagyon akar alukálni mostanság! Most is itt lóg rajtam :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!


Újra elküldtem a privit, remélem most megkapod.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Lili, igen, keddenként van fél háromtól négyig kb. az előkészítő.
Nem árt kicsit korábban érkezni, mert (igaz, hogy nem kötelező) regisztrálni "kell" az alagsorban, hogy jöttünk a felkészítőre, mert ez után kapja a kórház a pénzt. Amúgy a tanfolyam nekünk ingyenes.

Én is szoktam menni Aranynappal, meg még a szeptemberi topikból páran, ha nekem küldesz egy képet priviben magadról, meg majd én is küldök magamról, akkor tuti, hogy megismerjük (Aranynappal megismeritek :) ) egymást.

Annus, átadom Aranynapnak a jókívánságokat :)
Vendég
 


Boboka:Sajna a holnap mégsem jó,a férjem nem ér rá a gyerekre vigyázni,a jövő 7-en meg védésem lesz kedden,úgyhogy 2 hét múlva.
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit húzós napokat élünk mostanában, nappal nem alszunk, vagy eszik, vagy üvölt, vagy a karomban van (olyan bickóim lesznek) :D

Estére kicsit hulla vagyok, de akkor jön a felmentő sereg (férj), és tudok enni, inni stb...

Tegnapi sétánk "istenien" sikeredett: végig üvöltött a babakocsiban, szóval egyik kezemben a gyerek, másikkal meg toltam a kocsit, kicsit sem izzadtam le!

Ambrob: írtam privit remélem megkaptad!

Remélem mindenki jól van, szépen eszik (Alexára, és Ádámra gondolk), alszik és hagyja anyukáját pihenni!

Bea?? régen írtál! (és a többiek is)
Egyedül Aranynapnak jár a felmentés a helyzetjelentés alól! :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!
Uh eredmények:
BPD:79mm
OFD:100mm
TTD:93
TAD:94
FL:58
AC:287
HC:293
Hogy mit jelentenek nem mindet tudom,mindjárt kikeresem a neten valahol. :roll: Minden ok,becsült súly:1900 gr. :shock: Lepény mellső falon,fejvégű,ezt tudom a 19. héttől úgy van,jó szívműködés,átlagos magzatvíz,lepény kiváló állapotban!
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi!
BPD - a magzati koponya két falcsontja közti távolság
OFD - a magzati koponya homlok- és nyakszirtcsontja közti távolság
TTD - ???
TAD - ???
FL - a combcsont hossza
AC - haskörfogat mérete
HC - magzati koponya kerülete
Remélem, segítettem!

Nálunk semmi változás. A fog még mindig bent, Alexa egyre nyűgösebb, már az autóban is csak rövid ideig van nyugton, így el tudjátok képzelni, milyen "öröm" most vezetni. Most rákattant az anyatejre, a kanalas cuccokat csak mérsékelt lelkesedéssel eszi. Délelőtt a sütőtök azért lecsúszott, de a délutáni körte már nagyon nyögve nyelős volt. A tejem egyre kevesebb, és ezen az sem segített, hogy ma itthon felejtettem a fejő elektromos részét, így anyukámnál ma nem tudtam tanítás előtt fejni. Viszont most ennek köszönhetően 410 ml jött össze, ami ugyan soknak tűnik egyszerre, de egész nap még így is csak 650 ml-t sikerült fejni. Ez meg már kevés Alexának. MA vettem Nestlé gyümölcsös babatejet, amit 6 hónapos kortól lehet adni, holnap kipróbáljuk.

Maszatmama! A karban sétáltatás - babakocsi tolás nekem is ismerős, csak én már a 8,5 kg-s, jobbra-balra dülöngélős gyerekkel csinálom. Néha úgy érzem, elejtem. Miért nem próbálod kendőben magadra kötni és úgy sétálni? Úgy is elalszik (talán jobban is), és akkor nem kell a babakocsit üresen tologatni. Mi kendővel járunk sétálni (kivéve, ha direkt altatni akarom Alexát, de persze ez csak ritkán sikerül), mert így sokkal jobban lát, meg közben "beszélgetünk", és tépi a hajam Ilyenkor a cél, hogy ébren maradjon, mert fáradtan könnyebb megetetni, és utána nagyobbat és jobban alszik. És még így is előfordul, hogy a kendőben elalszik séta közben.

Megyek, ma tényleg "korán" akarok lefeküdni!

Írjatok, kivel mi van?!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:Köszönöm,kikerestem a másik kettőt is,TTD:mellkas átmérője,TAD:a has 2 oldala közötti távolság.Nos,úgy néz ki,hogy vagy nagy lesz,vagy 2 héttel hamarább jön.Ezek egy 33 hetes baba méreteinek jók.Most megnéztem,a Lili sem volt ekkora. :shock: Pedig nekem pont ki van számolva az államvizsga...
Ma reggel megszületett Varga Mátyás,3750 gr-mal.Részleteket még nem tudok,az Uzsokibn született.Tegnap még dolgozott a sógornőm. :roll:
Vendég
 


sziasztok,
gyors bejelentkezés. Hasonló napjaink vannak, mint Maszatmamának és Katának.
Tegnap voltam gyerekorvosnál, aki Julist sárgának látta. Ma reggel bementünk a kórházba és megszúrták. Várjuk az eredményt. Nagyon bízom benne, hogy nincs gond. Tegnap - hogy legyen min parázni - Fincike lecserélte az okkersárga kakiját sóskazöldre, és némileg emelt a mennyiségen. Anyósom szerint a férjem pont ezt csinálta, persze csecsemő korában, tehát aggodalomra semmi ok. A védőnő szerint vmit nem tud megemészteni. A szomszéd szerint pedig rota vírusa van. Én pedig szép lassan megbolondulok a sok vélemény között...
Mindenkinek minden jót!
üdv, o
orelle
 
 


Na én is itt!

Orelle!
Nekem is mondta a dokinéni h picit még sárga,de inkább a feje.Bár én nem látom annak de ő jobban ért hozzá! :lol: Viszont van kaki,pisi és szípen hízunk is!!Hétfőn volt 3420g és a kórházból 3130gal elnegdtek haza.Tej is van bőven!Szépen szopizik is!
Szerencsére jó kislány,elalszik szépen,nem kell ringatni stb.Igaz a front miatt most picit nyűgösebb...na de én is :lol: :lol:

Amúgy Julcsi hízik rendesen?Remélem h semmi gond nincs!Csak paráztatnak!na mondjuk jobb félni mint megijedni :wink:

Gabi!
Huu,akkor jó nagy a babó!!!Persze ez se szentírás!A lényeg h egészséges! :wink:


Maszatmama!
Kitartás!Talán csak átmeneti ez a nem alvás dolog!!!!

Kép

annus11
 
 


sziasztok,
Iza nagyon aranyos!
Köszi a kérdést, Julis eszik és gyarapszik. Tegnap nettó (meztelen) 4700 gr volt (3600 gr-mal született, 3390-nel jött haza a klinikáról). sztem ez elég meggyőző gyarapodás 5 hét 2 nap alatt. Talán holnap megtudom a laboreredményeit. Remélem jó lesz.
Más! néhány napja jöttünk rá, hogy a koraesti, fürdés előtti nyifogás ellenszere a zene és a tánc. Most éppen Tito Puente-re figyel, olyannyira leköti (most), hogy letehettem a mózesébe is.
mindenkinek nyugis estét!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Annus: nagyon cuki Iza! Remélem tényleg csak a front, szerencsére ma itt volt anyum így egy kicsi tudtam pihenni!

Orelle: remélem minden rendben lesz! szép kis súly :D
Férjuram mondja nekünk is van Tito Puentenk, szóval majd mi is bevetjük :D

Ami most nálunk nyugtató hatású: ha bemegyünk a füribe, vagy konyhába és megnyitjuk a csapot! kb. 10 másodpercen belül néma csend lesz, és bealszik! Értitek ezt?
Ja, és erre teljesen véletlenül jöttem rá! Nagy és hosszú visítás alatt bementem vele a füribe, hogy lemossam a cumit (ami nem kell neki, csak én eröltetném) és már csak azt vettem észre, hogy alukál! Ma már 4* bevált ez a módszer (még jó hogy a vízdíj benne van a közösköltségben) :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Orelle! A zöld kaki attól is lehet, hogy lassan jött ki a produktum, illetve a pelusban töltött egy kis időt, és ilyenkor elkezd zöldülni. Vagy te ettál valamit, amire Júlia így reagál. Ezenkívül, ha más baj nincs (hányás, hasmenés, láz, stb.), akkor az ég világon semmi bajt nem jelent a zöld kaki. A szomszédod "rota vírusáról" meg annyit, hogy a rota mindenek előtt hasmenést és hányást okoz, és csak ehhez jöhet ESETLEG a zöld kaki. Nem tudom, emlékszel-e, amikor Alexának 3 hétig hasmenése volt. Utólag azt mondják, hogy valószínüleg rota volt (de csak enyhe, mert hányás nem volt), de a 3 hét alatt talán csak kétszer volt egy kicsit zöld a kakija.
Úgy fel tudom magam bosszantani, amikor szegény anyukát riogatja boldog boldogtalan! Mintha mindenki gyerekorvos vagy biológus lenne. Én már rájöttem, hogy inkább nem is kérdezek meg ilyenekről senkit, vagy csak itt a fórumon érdeklődöm, hogy valakinek volt-e hasonló gondja. Orvos, védőnő és nagyszülők mind mást mondanak, és utána megkapom a magamét, amiért nem az ő (mikor melyik) tanácsát követem.

Nem tudom, nektek mondták-e, de a sárgaságot a hason-háton és a szemen lehet a legjobban látni. A szemben a szemfehérje sárgás, a hason-háton pedig ha picit megnyomjátok a bőrt, és ott marad fehéren az ujjatok nyoma, akkor lehet sárgasága a babának. Alexa arca narancssárga volt a kórházban (tényleg ijesztően), de a vérében a bilirubin normális volt. Így haza is engedtek. Az arcáról kb. 3 hét alatt múlt el a sárgaság.

Nagyon drukkolok, hogy ne legyen gond a sárgasággal!

Annus! Iza nagyon aranyos! Könnyen elfogadta a cumit? Nektek nem zavar be a szopizásba? (Alexánál talán ez lehetett a baj...)

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Ádámom is besárgult, UV alatt is töltött egy éjszakát. Több hét kell mire elmúlik a bőr sárgasága. a lényeg, hogy sok folyadékot kell inniuk, azaz szopizniuk a babáknak, mert így bomlik gyorsabban a bilirubin. A szem fehérjén lehetett a sárgaságot legjobban látni.

Detty!
Alexa fogával mi újság, azért eszik?
Mi is cumizunk a második naptól fogva, mert különben Ádám egész nap a cicimen lógott volna. Így is sokkolta a csecsemősöket, hogy kétnaposan 40-50g-okat evett.
Alexa éjjel eszik még? Milyenek az éjszakáitok?

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Ske!
A fog még nem bújt ki, pedig naponta kétszer is ellenőrzöm, hátha... aztán jön a csalódás. Igazából nem a fog érdekel, hanem hogy egy pár napig legyünk már túl a nyűglődésen.
Az etetés még mindig rémálom. Csak az anyatejet fogadja el szívesen, ami ugyan nem lenne baj, de erősen fogy (pont amikor kell neki), már csak reggel és este tudok fejni. A tápszert ugyan megeszi, de nem túl lelkesen, és csak többszöri próbálkozásra.
Tegnap reszeltem neki almát, és főztem sárgarépát, mert anyagilag nem bírjuk folyton a HIPP-es kajákat, főleg úgy, hogy nem eszi meg az egészet. Mind a kettőt összeturmixoltam botmixerrel, higítottam, ennyire pépes nincs is a világon, ehhez képest öklendezett tőle, attól féltem, hogy rókázni fog. És rázza a fejét, hogy nemnemnem, összeszorítja a száját, mint egy présgép, és elfordítja a fejét.
Kiakaszt! Főleg, hogy még pár héttel ezelőttig nem győztem lapátolni bele a gyümölcsöket, most meg a sütőtökön kívül nem fogad el semmit. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is rendesen fog enni.
Reggel beszéltem a védőnővel; holnap eljön, hogy megnézze, mit művel Alexa a kanállal.

Nem, éjjel Alexa már rég nem eszik, mivel 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát. És szerencsére így nyugisak is az éjjelek, nagyon ritkán ébred csak fel (havonta 1-2 alkalommal), de akkor is elég, ha visszanyomjuk a cumit a szájába (de sokszor ő találja meg, és visszatolja magának), és alszik tovább.

Furcsa, hogy Ádám annak ellenére besárgult, hogy ilyen sokat evett. Nálatok mi a helyzet a kajálással? Sikerült elfogadtatni vele a gyümölcsöket?

Megyek készülődni, ma tanítós napom van! Kitartást mindenkinek, a hideg front rossz hatással van a babákra, lehet, hogy ma nyűgösebbek lesznek. :?

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Ádám is álaudta az éjszakákat 8 hetes kora óta, csak 2 hete keleget éjjel. Eddig mindig azt hittem éhes és adtam neki cicit. Persze elfogadta, miért ne.
Most éjjel annyit csináltam csak, hogy visszaadtam a cumit, húztam egyet a zenélőjén és ott hagytam a szobájában. 5 percen belül visszaaludt.:)

Az evés alakul, mármint a főzelékek mennek, 120-140 ml-ket eszik meg belőle. a gyümölcsöt még mindig utáljuk, így nem is erőltetem.
Hétfőn lesz 6 hónapos, így jövő héten főzök neki bébihúslevest, meglátjuk, mit szól hozzá.

A "fényezés" után evett ilyen sokat, mikor végre már nem aludt egész nap.:)

Mi már tegnap is nagyon nyűgik voltunk.....

Szép napot!

Kép

Kép
ske
 
 


Orelle!
Szépen gyarapszik Julis!!!Mi tegnap voltunk 3490g!Mi 3130al jöttünk haza...szóval haladunk szépen! :wink:
Ezt a Tito Puentet nem ismerem :oops:

Maszatmama!
Ez a vízcsurgatás haláli!!!Mondjuk lehet van benne vmi...Mikor fürödtem bevittem a fürdőbe Izust is a mózesben hogy halljam ha van vmi.De síri csend volt...aztán ki tudja
:wink: :lol:

Detty!
Mkor pocifájós volt az elején akkor a cicin lovagoét volna,de nem akartam h azt cumizza...odaadtam a cumit és azzal megnyugodott!Nem kell neki egész nap,most is nélküle alszik.Szopiba se zavar be,szóval csak néha elalváshoz van a szájában,de ki is köpi egy idő után.

annus11
 
 


Sziasztok!
Cukik a babák! :D Remélem mindenki bírni fog ma a babákkal,emlékszem,hogy ilyen időben a Lili tiszta bőgös volt.Ja,ő is cumizott,mondjuk nem volt gond a szoptatással,volt tejem bőven.Biztos most is lesz,már jó nagyok,és érzékenyek a cicijeim. :shock:
Ma megyünk fodrászhoz,viszem a puncisomat is,neki kicsit a fufrujából vág a fodrásznő,meg hátul felnyírja.Máshol nem vágjuk már,mert nem nő neki szinte semmit. :roll: Szőke.
Rota vírusa volt a Lilinek 2 évesen,sugárban hányt 1 hétig,kórházba kellett vinni injekcióra,attól megállt a hányás,és átment fosásba.Még egy hétig.Majdnem kiszáradt,mégsem volt zöld a kaki.A rota veszélyes,kiszáradhat a baba.Ha egyszer volt,többé nem lesz neki ilyen,védett lesz.
Vendég
 


Sziasztok!

Emiatt a hülye idő miatt Kata megint egész nap visít! (Nem tölthetjük az egész napot a füriben!)
Ráadásul esik az eső, szóval lőttek a kozmetikusnak (Katát így nem vihetem), kénytelen leszek szőrösen menni a 6 hetes kontrollra :lol: :lol:

Szép az élet!

Annus irigy vagyok az álombabádért!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ma Iza se álom baba.Igaz épp alszik de ő is sokat nyügösködött délelött..hülye front....
Tök sokáig volt fenn,kihagyott egy alvást...nem győztük az apjával szórakoztatni....ő épp éjszakázott,örült is neki :lol:

annus11
 
 


sziasztok,
ismét röviden. 1. Julis bilirubin szintje magas, tehát sárga. 2. csipőredő aszimmetriája van. 3. Még mindig zöld a kakija.
aggódom.
mindenkinek nyugis estét!
üdv, o
orelle
 
 


Orelle: és akkor most mi a teendő?? Mit mondott a doki?
Mi az a csípőredő aszimmetria?

Biztosan hamar rendbe jön! Teljesen megértem hogy aggódsz!

Mi csípőszűrésre leghamarabb júni 15-én mehetünk, előtte nincs időpont!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Detti!


Lehet, hogy hülye kérdés, de nem próbáltál Alexának főtt krumplit is adni?


Ske!

Ádám főzelékébe próbáld belekeverni a gyümölcsöt, mert lehet, hogy a gyümölcs savassága bántja a pociját, azért nem eszi meg. Persze nem egy egész almára gondoltam, hanem csak egy picire. :?


Orelle!

A zöld kaki miatt ne aggódj, Marcinál nagyon sokszor volt zöld a kaki. A védőnő azt mondta, hogy ha lassabban megy át a bélrendszeren a tej, akkor lesz zöld tőle a kaki. Szerinte ez normális.

A sárgaság tényleg nem túl megnyugtató, de remélhetőleg hamar elmúlik!

ambrob
ambrob
 
 


Ambrob!

Köszi a tanácsot! Mindig van a főzelékben főtt alma. Tegnap viszon kinézte a kezemből az almám, így odaadtam neki, ezerrel szivogatta! ja, és tegnap délelőtt megevett egy fél üveg szilvát! Talán van remény!:)

Orelle!
A csípőredő asszimmetria miatt vidd el Julist minél előbb ortopédiára!!! Ádámnak mindkét oldalon a csípője kötött volt, már két hetes kora óta hordjuk az orvoshoz.

Kép

Kép
ske
 
 


Ske!


Én a főzelékbe nyers állapotában levő almát gondoltam.... :? A gyümölcsöt én mindig nyersen adom Marcinak. Viszont az nagyon jó hír, hogy a szilvát megette! Próbáld ki a körtét, ha még nem próbáltad, mert az nálunk nagyon bejött. A SINLACOT is szoktam neki gyümivel adni.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Orelle! Remélem, Julis hamar rendbe jön. Mit tanácsoltak a sárgaságra? Be kell járnotok kék fényre?

Ambrob! Egyszer adtam Alexának krumplit sütőtökkel (HIPP), két nap alatt evett meg egy üveggel, és azt is öklendezve. Rossz volt nézni.
Egyébként teljesen kivagyok, nullának érzem magam anyaként (is). Valószínüleg ezt Alexa is érzi, de nem tudok ellene tenni semmit. Tegnap iszonyú cirkusz volt az evéssel. Reggel és délelőtt még OK volt (reggel tejet, délelőtt sütőtököt kapott), ebédre akartam neki adni a Nestlé babatejet. Megkóstoltam: nagyon nagyon finom volt. Ehhez képest Alexa 40 ml után kiköpte. Elkezdtem itatni a cumisüveg kupakjából, mert elég sűrű, azt hittem, ez nem tetszik neki. Folyt mindenhova, úszott a hordozó, a gyerek és több pelenka. Próbáltam neki adni reszelt almát, sárgarépát, de mindenre öklendezett. Utána feladtam, viszont folyamatosan nyűgösködött és hallottam, ahogy korog a gyomra. Pár perc múlva megpróbáltam, erre egy levegővel lehúzta az egészet. Hihetetlen volt. Délután anyukám etette, mert én tanítottam. A szokásos 180 helyett 140 ml-t evett, de legalább megette. Viszont este!!! Általában fürdés után nagyobb cirkusz nélkül megeszik 240 ml-t, becsukja a szemét és alszik. Hát most nem. Másfél órán át etettem, üvegből, pohárból, orvosság adagolóval, az egész ágy úszott. Ki kellett cserélni a lepedőt, a hálózsákot. És TUDOM, hogy éhes volt, mert látszott rajta, és ha már nem éhes, szinte azonnal elalszik, most viszont csak sírt. A végén csináltam neki tápszert, abból megevett 20 ml-t (!), és végre elaludt. Ekkor már elmúlt 10 óra. Összesen talán 80 ml-t evett, és azt hittem, majd reggel könnyebb lesz, de ez sem jött be. Reggel is alig bírtam belediktálni egy kis tejet. Már nagyon fáradt vagyok!

Remélem, vége lesz a frontnak, és mindenki pihenhet egy kicsit.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Rövid bejelentkezés.

Nem nagyon olvastam vissza, remélem, mindenki jól van, Babákra és Mamákra is értem. :)
Mi jól vagyunk, nincs görcs,és a keményedések is kevesebbek, mióta otthon vagyok, mondjuk ma, hogy bejöttem, megint nem az igazi, úgyhogy sietek is haza nemsokára. Még lehet, hogy délután felnézek, mert Anyuékhoz megyek haza.

Az esküvő fantasztikusan sikerült. Az anyakönyvvezető nagyon kedves volt, és a lehető legtöbbet hozta ki a picurka ceremóniából.
Megpróbálok idetenni néhány képet.
Kép Kép Kép

KépKép
aranynap
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?