Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Aranynap:A ruha gyönyörű!Ésnagyon jók az adatok Enikőről.Mikor vannak a tanfolyamok,hetente?Én még nem voltam,szívesen elmennék veled,de nem ma,mert mindjárt indulok a védőnőhöz.A jövő héten jó lenne.Mi lesz a téma?Bemegyünk a szülőszobába, műtőbe is?

Dóra,ne kapasd el Mátét! :D Mi is végigmentünk ezen a kezemben ringatom,leteszem felébred,kezdjük előről játékon.Ezen bizti minden elsőgyerekes végigmegy,mert még tapasztalatlanok vagyunk,és a legjobbat akarjuk a babának,meg magunknak is egy kis csendet. :wink: Most remélem másképp fogom csinálni,mert ezzel megalapoztam a kishölgy mostani hisztijeit. :oops:
Még ma sincsenek pöttyök.

Fejésről:Én végig fejtem,Lilike 10 hónapig szopott,aztán leálltam,mert rágta,harapta nagyon durván,és féltem,hogy leszakítja,de tényleg.Na,addig át sem aludta az éjszakákat.Akkor kapott tápszert,egyből végigaludta utána az éjjeleket,szerintem kevés volt neki,vagy nem volt már jó.Nekem nem jött meg,csak szülés után 1 évvel. 8) Nem is hiányzott.Viszont nem ment el a tejem,ezért fejtem,mindig kevesebbet,így összesen szülés után 2 évig fejtem.Mikor szopott,elraktam a fagyasztóba,soha nem kellett neki,nem itta meg.Mikor már nem szopott,akkor sem kellett.Ha főzibe vagy tápszerbe kevertem,megérezte,nem kellett.Szóval most nem fogom elrakni,csak lefejem,és kiöntöm.
Egyszóval,ne legyen lelkiismeretfurdalásod,nagyon jól csináltál mindent,nem kell neki,és kész.Ma már szuper tápszerek vannak,semmi kárt nem okoznak.Vegyél neki tejbegríz pépet,babakekszet,gyümölcspüréket,gyümölcsleveket.Nálunk a banános Humana tápszer nagyon bejött.És nehogy idegeskedj,meg szorongj,akkor ő is olyan lesz.És értenek ám mindent,ha arról beszélsz,hogy nem eszik,vagy nem jól,akkor úgy is lesz,ő is elhiszi,és úgy cselekszik.Dicsérd meg minden kaja után,milyen ügyes.
Vendég
 


Aranynap: nagyon szép a ruhád!!
nekem össz-vissz két kismama nadrágom volt, az egyik farmer, a másik bársony, ez utóbbit a Baross utcában vettem (Maternelle), tök normál áron, és rögtön fel is hajtották ingyéé! Ja és nagyon kedvesek voltak! :)

Képzeljétek szegény Kata babának piros a köldöke, valószínűleg be van gyulladva, pedig minden áldott nap alkoholozzuk, meg hintőporozzuk még most is! Szóval csütörtökön megyünk doktornénihez tanácsadásra. :(

Mi a hat hetes kontrollra bkv-val mennénk, mivel nincs kocsink :(, ezért is necces a dolog!

Dóra: igaza van Gabinak, iszonyú hamar el lehet kapatni őket!! Mi most próbáljuk "visszanevelni" a kishölgyet. Nálunk az a baj, hogy csak cicin, vagy kézben alszik el, de aztán lerakhatjuk a kiságyba nem ébred fel!
Szerencsére ez is csak nappal van, éjjel eszik, aztán megy a kiságyba és alszik! (persze két- három óránként még mindig kel enni) :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Na én is itt!!!

Aranynap!
Lassan te is a vége felé közeledsz!Olyan gyorsan repül az idő!!!!!A ruhád meg tök szép!!!Gyűrűről is dobsz képet!Mikorrra is tervezitek pontosan a nagy napot??


Dóri!
Hát nem semi Máté!Mi egyenlőre még elég jól elvagyunk.Van h nehezeben alszik vissza,de szinte soha nem altatom kézben...mivel császár volt így nehezemre is esne annyi ideig fogni,ringatni stb.Bár mostanra má egyáltalán nem fáj a sebem,de azért nem szabad annyira ugrálnom...Nálunk az alvás a babakocsiba megy,talán mától vagy holnaptól tezsem át a kiségyba.A mózesben szépen alszik!
Néha borul azért a "napirend"De kb 3 óránként kel,és ejjel van egy hosszabb 5-6 órás alvása!
Ha ahasa fáj,szerintem próbáljatok ki vmit!Én nem bírtam nézni ahogy szenved...annyira sírt,2-3 napot bírtam...mióta az infacolt kapja nincs nagy sírás csak ha éhes és mondjuk elötte még szeretném kiszedni a kakiból stb :lol: :lol: Majd a védőnőtől érdeklődö holnap h mit javasol és meddig....

annus11
 
 

 
 

Annus a hosszabb alvásért nagyon irííííígykedek ám...
Nálam eddig a rekord az 3 és fél óra alvás volt, nem baj, majd húsz év múlva! :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Detti!


Minden tiszteletem a TIÉD! Nem lehet könnyű így Alexával. Pár nappal ezelőtt írtad, hogy Alexa még nem fordul át és, hogy ezzel egy kis lemaradásban van. Marcival mi ugyan ebben a cipőben jártunk és mászni is egy picit később kezdett el. Két tipp, ami nekünk bevált, bár tudom, hogy minden baba más, de azért HÁTHA! A forgolódásra mi úgy vettük rá, hogy nagyon sokszor, miközben játszottunk vele, mi kézzel átfordítottuk( kicsit, finoman nyomod a lábacskáját). Ez persze nem tetszett, 2-3 nap hüppögés, aztán szép lassan hozzászokott a fiatalúr. A másik tipp, hogy a babák teljesen le vannak nyűgözve a távirányítótól. Próbáld meg olyan távolságra tenni tőle, hogy át kelljen fordulnia érte, később pedig el kelljen másznia érte. Nekünk ez vált be, persze a távirányítót már cserélni kellett, mert megrágta a kis drágám és nem működött.


Annus!

Nekünk is az ESPUMISAN vált be először pocakfájásra, de sajnos ehhez is hozzá lehet szokni! :( Azután kipróbáltuk nagyanyáink bevált receptjét, az édeskömény teát. Tuti volt a hatás! Persze vigyázni kell a forrázat elkészítésekor az arányokra, mert a hatás a visszájára is fordulhat, de ettől eltekintve SZUPER. Ráadásul egy zacskó édeskömény mag a gyógyszertárban 150 Ft CSAK! És elég sokáig elég egy zacsi tartalma. Remélem tudtam segíteni.


Aranynap!

Kérlek, írd meg(vagy Robi), hogy mi a hibajelenség a gépen(pld milyen hangot ad ki, mit csinál vagy nem csinál), mert nekem ez a végzettségem(inf. mérnök) és lehet, hogy nem is kuka a szerkezet. Hátha tudok segíteni! Persze ez csak egy ajánlat, nem akarok minden áron beleavatkozni a dologba. :?


Dóri!

Mi mást kívánhatnék Nektek: Könnyű álmot hozzon az éj, altasd el hűs dunai szél. Aludj el kisember, aludj el.....(Szerencsére nem hallhatod, ahogy énekelem!)

ambrob
ambrob
 
 


sziasztok,
na látom mindenhol vannak gondok és örömök... Sok érőt mindenkinek!
aranynap: szép a ruha - de ezt már mások is mondták :)
maszatmama: mi visszük a babát a 6 hetes orvosi kontrollra. szerencsére a férjem el tud kÍsérni.
Viszont! péntekre bejelentkeztem fodrászhoz. Már nagyon rámfér, úgy nézek ki, mint a Runcájsz.
Julis ma ünnepli 1 hónapos fennállását. 4400 gr, hurkás, tokás, kerekfejű kislány. majd dobok fel képet is.
üdv, g
orelle
 
 


Orelle: csinálunk toka versenyt?? :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:30-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!!!!!
Bocs, hogy szó nélkül eltüntem, de hasonló cipőben járunk néhányan, Ádám is csak kézben akar lenni... 8)
De olyan komolyan, hogy még pisilni sem tudok elmenni, csak sírás árán.
Pedig 3. baba, mégis sikerült "elkapatni". :oops:
PErsze ez éjszaka nem olyan vicces.
Este elalszik 10 körül, majd fél 2-fél3 között kezdődik a feszengés, nyomkodás, erőlködés...Nem ébred fel teljesen, csak "szenved", s mivel mellettünk alszik, én ezt végig aszisztálom, úgyhogy fél órákat alszom attól kezdve.
Éjjel nem eszik, azaz fél 5 körül már annyira elkezd "hangoskodni", hogy szopizik, de már nem alszik vissza csak kb. fél 7-kor.
Ma este már a saját ágyába tesszük, hátha akkor jobb lesz a helyzet. Úgyhogy 5 hete nem aludtam napi 3-4 óránál többet, azt is több részletben.
Emellett napközben is fáj a pocija gyakran, tegnap előtt és tegnap pl. nagyon el volt keseredve, és rengeteg levegő "jön ki Belőle".
Ma sikerült elaltatni 2x úgy, hogy sírdogált, megvigasztaltam, betettem az ágyacskába, és a hátát simiztem. Elaludt, igaz nem hosszú időre, de csak sikerült.
Evéssel szenvedünk. Egyszerűen még nem volt olyan születése óta, hogy éhesnek lássam. 2 hétig egy dekát nem hízott, úgyhogy az orvos tápszer-pótlást javasolt. Majd megszakadt a szívem, mert a lányaimat 4 hónapig csak szopiztattam. Úgyhogy most így állunk, fele-fele a kaja. De a szopizás egy órás tortúra, annyira dühös néhány korty után, és annyi levegőt nyel, hogy szinte alig eszik valamit. bezzeg a tápszert egy szó nélkül lehúzza, és néz elégedetten utána...Annyira imádom!!!!
Pedig már a kórházban vérző seb volt a mellemen, ugyanis nem tud "helyesen" szopizni, így 2 hétig sírva etettem, mert olyan fájdalmat nem kívánok senkinek. Mire ezen túljutottunk, jött ez az állapot...El voltam nagyon-nagyon keseredve...

Bocs, ez hosszú lett, de ezek szerint nagyon bánt a dolog. :(
Egyébként imádnivaló, ha elfelejti, hogy lehetne éppen karban is, akkor csillogó szemmel nézelődik, követi a tárgyakat, hatalmasakat mosolyog, és nagyon "dumál" :D

Annus gratulálok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aranynap!
Köszi, hogy hiányoltál :oops:
Nagyon szép a ruhád.
Nekünk is mostanában lesz az esküvőnk, de még előbb egy kis problémát meg kell oldani :(
Gratula a Picur méreteihez, tökéletes.
Ha tudsz képet tegyél fel a 4D-ről légyszi!

Én 15-én fél 1-re megyek dr. TImmermann-hoz, és Ádám is jön, bár a kocsiban marad Apával.

Annus!
Te megnézted már a sebedet?
Én nem merem valahogy.

Detti!
MInden elismerésem!!! Ennyi idő után sem adtad fel a tejcit!

orelle, maszatmama!
Szépek a babák és a tokák is :D
Nekünk még nincs :D

Rohamtempóban olvastam vissza, biztosan kihagytam valamit, majd igyekszem pótolni!

Sokat gondolok Rátok, még akkor is, ha nem "látszik" nyomtatásban... :D

Mindenkinek néha-néha egy nyugodt alvást kívánok!

KépKép
francestz
 
 


Kép Apa az Apa... Kép Ez van tápszer után...

KépKép
francestz
 
 


Ambrob!
Köszi,az édesköményt ismerem.Először a mecsek baby teát ittam,abban van kamilla is.De az engem meghajtott....Amúgy picit használt az is.Amúgy ha már immunis lesz az infacolra lehet váltani az espumisanra,nem?Legalábbis remélem h akkorra vagy elmúlik v lesz más ami hat....

Francestz!
Ádám milyen áhítattal nézi apát :lol: A lényeg h egyen vmit éshízzon szépen!!!Mi ma 3250grammosak vagyunk!!!1 hete 3140el engedtek haza :lol: Szóval 20 g híján elértük a születési súlyunkat!

És Iza az ágyában alszik!!!Kivettem a babakocsiból mostmár.Amúgy cumizunk :oops: Ha nagyon dühös akkor attól megnyugszik :wink: D nincs egész nap a szájában,nameg ha már nemkell kiköpi :lol:


Maszatmama!
Katának milyenszép pilái vannak!!!Izának alig van vmi...

annus11
 
 


Ja én megnéztem a sebemet még a hétvégén,amint odaláttam!Na meg vasárnap a kötést is elhagytam :oops: Nyugodtan nézd meg,nem csúnya!!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Hát, úgy néz ki, hogy tényleg elkapattam kissé a legénykét. Hát még nem tudom, hogyan szokjunk le róla, de majd nagyon igyekszem... Apja ia azt mondja, hogy csak vígasztaljam meg és tegyem vissza, ne karban altassam... megpróbálom... (most jövök rá, hogy nekem is nehéz, mert megszoktam, hogy testközelben van :oops: :oops: )

Aranynap!
Remélem találsz jó nadrágot! Én varrattam magamnak, mert nem találtam jó méretet sehol sem...

Gabi!
Most, amit fejek, azt én is kiöntöm :? , rengeteg a tejem és szopi után fejek (nem mindig...), de amire eljön a következő kajaidő, akkora full tele vannak tejcsivel a cick... :shock: , így soha nem kell a lefejt.

Annus!
Csatlakozom az írígykedőkhöz... :roll:

Maszatmama! Francestz!
A babák csodaszépek! :)

Orelle!
Várom a képet! :) (ha van kedved, valamikor sétázhatunk együtt :) )

Már mi is tokásodunk, bár még csak 3 hetesek leszünk holnap, így még a versenybe nem tudunk beszállni..., ahhoz még "gyúrnunk" kell az áll alá! :D

Nyugis éjjszakát mindenkinek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Minden ok volt a védőnőnél,10 kg-nál tartok,de van még 8 hét.
Babák cukik. :D
Most tanulok,mennem kell,Lili alszik 8 óta,Lotti még nem,Apa nemrég jött fociról.
Vendég
 


Sziasztok!

Először is, nagyon köszönöm mindenkinek a bíztatást és az együttérzést Alexa nem evése és a fejés miatt. Tényleg jól esett este olvasni a hsz-okat.

FRANCESTZ! Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehezen ment Ádám etetése! Átérzem, mert Alexa sem tudott "helyesen" szopizni, és ezért kellett áttérnünk a fejésre. Az elején Alexa is kapott tápszert, mert estére nem tudtam elég tejet lefejni, de aztán beindult, és elhagytuk a tápszert. És nekem is rettenetesen fájt, amikor Alexa szopott, én is sírtam (sokszor már szoptatás előtt fél órával), és minden izmom megfeszült, amikor Alexa a szájába vette a cicit. Nekem az egyik legrosszabb élményem a szoptatás. :( Remélem, hamarosan Ádám is a kis tokások táborát fogja gyarapítani!
Egyébként gyönyörű baba, hihetetlenül szépek a szemei! Bár majdnem fél év a korkülönbség - ami ugye nagyon nagy :) - de szívesen látjuk Ádámot is a vő jelöltek között.

Többen is írtátok, hogy elkapattátok a babákat. Én nem akarok beleszólni, vagy vitatkozni, de ekkora gyerekeket még nem lehet elkényeztetni. Ők csak az alapvető igényeiket próbálják kielégíteni, amibe anya közelsége is benne van. Én mindig arra gondoltam, hogy 9 hónapig bennem volt védve, melegben, és most kirángatták onnan, és ez nem jó neki. És tényleg, kb. 3 hónap alatt alkalmazkodott a kinti léthez, és most már rég nem akar annyit kézben lenni, illetve ha igen, akkor csak azért mert úgy jobban lát. És ha most többet van veletek, kézben, kendőben, stb., sokkal nyugodtabb lesz a baba, és később sokkal könnyebben ellesz egyedül, könnyebben elfogadja a rövidebb távolléteket. Én sem nagyon hittem ebben, bár tanultam erről pszichológiából, és sokat olvastam is, de anyukám is az elkényeztetésről papolt, és mára rájöttem, hogy egyáltalán nem volt igaza. És tudom, hogy a kistesóval teljesen máshogy fogom csinálni az elejétől fogva.

AMBROB! Úgy néz ki, sikerült Alexát rávenni a forgásra. A hasra forduláshoz már elég, ha a kezem ráteszem az oldalára, fenekére, nem is kell lökni, csak így valahogy érzi a határait, azt hiszem. Onnan viszont simán visszafordul hátra. Mi egy strandlabdával "gyakoroltunk", meg egy lepedővel "gurítgattuk", hogy érezze a mozdulatot. Úgy néz ki, hogy kezdi elfogadni, hogy ennek így kell lennie, mert már hason sem cirkuszol. Nálunk is a távirányító és a mobiltelefon a motiváció. :)

Még valami: mi vittük Alexát a 6 hetes kontrollra, és a doki meg is köszönte, hogy bevittük megmutatni. És üvegben vittem egy kis lefejt tejet, mert persze etetés időre esett a kontroll, és apa megetette a váróban, amíg engem vizsgált az orvos. Szóval, nem volt semmi gond.

Na, abbahagyom a nagyregényt, már biztos elegetek van belőlem. Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Szerintem nem is arról van szó h ez már elkényeztetés...csak ugye az ember nem bizto h bírja h folyton ringatni kell....amúgy Iza is van ám kézben,meg rögtön felkapom ha sír,mert akkor biztos h akar vmit.
Az apjának is mondom h 9 hónap hosszú idő,nem tu ám elszakadni egyik napról a másikra.
De az elalvásnál eddig szerencsém volt,én ott vagyok ám mellette,mármint a kiságy mellett(tegnap már ott aludt) és simogatom,vagy picit beszélek hozzá.Tehát nem egyedül alszik el,csak nem a kezemben.Persze van h evés után rögtön beájul... :lol: :lol:

Ma is volt hosszú alvásunk,olyan 6 körül volt fürcsi,kaja és aztán csak fél1kor kelt.De utána meg jön a 3 óránkénti kelés...ja és hosszú alvás elött azt csinálja h van egy rövidebb etap,fürcsi elött nemvár 3 órát csak 2t a kajára.És délután picit többet van fenn,ami tök jó :lol:

Szóval azért nem spártai a dolog nálunk,nehogy azt higyétek :wink: Egyszerűen Iza akarja így :wink: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Megvolt a tegnap esti ordítás is (héttől tízig), de egyébként nyugis volt az éjjel!
Elkapatás: én is így gondoltam/gondolom, viszont aludni szigorúan kiságyban szabad, még egyszer sem alukált köztünk (pedig én el tudnám viselni) :D

Annus: a pillákat a Férjemtől örökölte, neki vannak iszonyú hosszú felfelé pöndörödő szempillái (mindig is igazságtalannak tartottam, hogy egy férfinak ilyen megadatott, nekem meg nem, de legalább Katának nem kell majd szempillaspirálra költenie :D )
Viszont szemöldökünk az még nincs!

Francestz: nagyon jó hogy jöttél! Nem lehet könnyű, én az első hetekben kaptam néha sírógörcsöt, hol a kimerültségtől, hol a cici állapotától, de nekem a doktornéni írt valami speckó gyógyszertári kenőcsöt, amitől meggyógyult hamar (mondjuk nálunk a technikával nem volt baj, csak azzal, hogy egy óráig szopizott)
Lányaid, vagy a férjed nem tud kicsit vigyázni Ádámra, hogy pihenni tudj?

A kontroll csak azért gáz, mert én nem szoktam fejni és nem is tudom lenn-e mit, ha már bekajált! Vagy a másikból fejjek? de abban vajon lesz elég?? Ja, ja, bocsánat, hogy ennyit szenvedek, de a logisztika nem az erősségem!

Detti, Ambrob megírjátok nekem priviben a neveteket? Én nagyon kíváncsi vagyok, és megnéznélek benneteket az iwiwen, ha szabad! :D

Csinálhatnánk július környékén egy találkozót, addigra mindenki babája már egy kicsit nagyobb lesz, és még Aranynapnak sem lesz fárasztó (gondolom). Na, mit szóltok??

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama! Elküldtem a privit. :)

Aludni Alexa a kezdetektől fogva a kiságyban alszik. Nálunk van egy cica, és őt már nem lehet jobban kizárni (ha a nappali/hálóba sem jöhet be, akkor csak az előszoba ls a fürdő marad neki, de attól bedilizik), így Alexa nem alhat éjjel velünk (a cica a szobánkban, sőt párszor mellettem alszik). Tudom, hogy ez furcsa, hogy a cica velem alhat, Alexa nem, de kevésbé zavar, ha a macskára fekszem, mintha esetleg Alexára feküdnék. Ráadásul a férjem nagyon mocorog, így kicsit veszélyes lenne Alexára nézve az együttalvás. Persze reggel, ha korán ébred, magam mellé veszem, de akkor már nem alszom - és a férjem sem, mert Alexa tépi, rángatja az arcát, haját, orrát. És szerintem fontos, hogy egy gyerek tudjon magától elaludni, és a saját ágyában aludni.

Na megyek, megnézem, mert már elég régóta alszik.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Éljen hurrá az én ALVÓ Babucim! :)

Nincs elkapatva! :)

Na szóval:

Tegnap este Apjával megbeszéltük, hogy sosem hagyjuk az ágyában sírni a csöppet. Ha karban akar lenni, legyen, de mivel a karban alvás után nem tud aludni szinte egyáltalán, az alvás az ágyban legyen. Tegnap este el is kezdtük a "kúrát".

Lapos pislogásai közepette letettem a kiságyba, pár perc elteltével elkezdett panaszkodni, hogy "én nem így szoktam aludni", akkor kivettem megnyugtattam és elmondtam neki (lehet, hogy hülyeség, de tök jól esett, hogy elmondtam neki :oops: ), hogy mosantól az alvás az ágyikóban lesz, de ha valami van és "szól", akkor Apa vagy Anya mindig ott terem és igyekszik megoldani a problémát... aztán visszatettem. Máté, mint aki megértette a szitut várt egy 10 percet és sírdogálni kezdett (tesztelte, hogy tényleg megyünk-e), én mentem (meggyőződtem, hogy a pelus tiszta, minden ok) megvígasztaltam, adtam nagy puszit neki és vissza az ágyba. A kövi panaszkodásra Apja ment, megnyugtatta nagy puszi és vissza az ágyba. Meglepően kevés alkalommal kellett eljátszanunk ezt és mégis teljesen jól aludt a kiságyban. Négy óránként keltünk, de mindig visszatettem a kiságyba szopi és pelusozás után. Nem panaszkodott, szépen aludt az azt követő 4 órában! :) Így én is aludthattam! :)

Maszatmama!
Ha itthon leszünk (lehet, hogy a nyaralóban leszünk júliusban 8) persze csak akkor, ha a dokinéni engedi), akkor szívesen benne vagyok a találkában! :)

Most megyek! Összeszedem egy kicsit a szobát, mert olyan, mintha egy tornádó söpört volna végig, aztán nagyerejű földrengés... :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Tegnapról képek!
Hogy alszunk a mózesben,illetve beájulva büfi után :lol:
Kép Kép


Dóri!
Hurrá!!!Gratula az alváshoz!!!Mármint h te is tudtál aludni! :wink:

Tali felőlem oké!Majd visszatérünk rá akkor :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!
Én júliusban szülök,aug jobb lenne,vagy júni 2.3. hete.
A kórházban milyen a műtő?Ott megkapom a picit,vagy elviszik?Mert én egyedül megyek be.Mindenkink egy nappal előtte be kellett mennie?
Egy hét múlva uh,már alig várom,régen láttam a kisebbik nudlimat.Mert még a Lili is nudli nekem. :D
Tök sokat haladtam a tételekkel este.11-ig tanultam,és a 14. tételt is kidolgoztam.21 van.A héten végeznem kell,kicsit nekiállok most is,sziasztok.
A sódornőm,aki a másik utcában lakik,18-ára van kiírva,még ma dolgozik,holnaptól meg vásárol,mint egy őrült,mert még semmit nem vett. :shock: Tök nyugis.Nem értem.
Vendég
 


Neked tervezett császár lesz?
Nekem vajúdás alatt derült ki h műtét,szóval passz!Annyi h odaviszik a fejedhez és megpuszilgatahtod.Aztán ahogy tolnak fel az örzőbe akkor odaadják egy picit.

annus11
 
 


Sziasztok!

Francestz!!! De örülök, hogy írtál! :) Annak viszont nem, hogy Ádám baba nem nagyon hamizik. Kíváncsi vagyok, a lányom vajon milyen evő lesz, meg hogy mennyi tejem lesz meg ilyenek... Igazából egy csomó mindenre tök kíváncsi vagyok!!!! :lol:
És gratulálok az esküvőhöz is!!!!! :)

Egyébként a Babáitok naaaaaaaaaaaagyoooooooooon édesek!!! Mindegyiket meggyurmáznám. :D Úgyhogy a taliban is benne vagyok, csak aztán ne csodálkozzatok, ha folyton a következőket hajtogatom majd csillogó szemmel: "Jajj, de édi, nem bírok betelni velük, mindjárt megzabálom..." :lol: :lol: :lol:

Örülök, hogy mindenkinek tetszik a ruhám. Nemhogy a gyűrűről, hanem kábé egy hét múlva az esküvőről is láthattok képeket, ugyanis jövő hét csütörtökön összeházasodunk. :D

Ambrob, köszönöm, később írok majd privit. :)

KépKép
aranynap
 
 


Ja, Lilisgabi!
Felkészítő tök jó, érdekes előadás/szemináriumok vannak. A jövő hét témája: A méhen belüli diagnosztika szorongáscsökkentő hatásai. Ultrahang és egyéb vizsgálatok ismertetése. Előadó: dr. Sára Levente. A kismamikkal 2:10-kor szoktunk találkozni a Klinikák metrókijáratnál, vagy ha autóval jössz, akkor n3 körül a klinika előtt. :)

És a 3D-s képet meg megpróbálom ide feltenni, majd meglátjuk, mennyi látszik belőle, mert nagyon le kell kicsinyíteni. :(

Kép

KépKép
aranynap
 
 


Áhh, tök jó... Kicsit olyan, mintha szellemképes lenne, mert nem nagyon akart nyugton maradni Enikő-baba. :)

KépKép
aranynap
 
 


Hű Gabi tényleg! Te akkor szülsz! Akkor június??
Szavazzunk! Majd összesítek!

Aranynap: nagyon helyes pofija van! Kire hasonlít?? :lol:

Annus: nagyon cuki, és látom imádja a szüleit! :lol:

Dóra: pont ez van a suttogóban is, hogy mindent el kell nekik magyarázni!
Hát fölöttünk kéményt bélelnek, remélem azért így is elalszik Kata!
Na sírás van megyek nyugtatgatni! :(

Maszatmama
maszatmama
 
 


Az Apjára... :D De mondta a Doki, hogy jó képeket majd kábé 2 hónap múlva tudunk majd készíteni. :) Szerintem előtte nem eszem majd szőlőt, hogy nyugton legyen! :D

Ja, azt nem is mondtam, hogy sikerült tegnap vásárolnom egy farmernacit, és két tunikát. No és nem tudtam otthagyni egy cuki baba-kardigánt sem. Ez Enikő első rucija! :) Igaz, majd csak télen lesz jó Neki, mert 3 hónapos kortól ajánlják, de annnnnnyira édes kis kardigán, hogy meg kellett vennem!!! :)

Nekem júniusban már egy csomó nap jó, hétköznap is, mert már alig dolgozom.
Jún. 11. 12. 15. 16. 17. 25. 26. és az összes hétvége egyelőre. :) Valamikor lesz egy vizsgám, de az csak egy nap, illetve két óra. :D Jah, arra tanulnom is kéne. :lol: :lol: :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Egy gyors képecske :)

Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Jajj, Dóra! De helyes!!! :)

Kérdeznék: vannak ezek a keményedéseim. Bőven több, mint 8-10 egy nap. A Doki emelte a magnézium-adagomat, mondta, hogy meglátjuk, hogy mi lesz. Ha nem javul, akkor kiír, illetve, ha görcsös lesz, akkor hívjam rögtön.
Volt valakinek ilyen problémája? Ma például néha szúrogat, meg feszülget a hasam, nem nevezném görcsnek és nem jár keményedéssel, de nem kellemes. Szerintetek?
Nem vagyok parázós, de most picit megijedtem... :(

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap: nekem a 28. hét körül kezdett el keményedni, a 30 hetes kontrollnál egy ujjnyira nyitva voltam. Onnantól ágynyugalom volt elrendelve, ami pihenést jelent, lehet boltba meg szülésfelkészítőre járkálni, de amúgy a nap nagyrészében pihenni kell!!
Nekem nem szúrt, csak feszült.
Ha aggaszt a dolog szerintem írj a dokinak e-mailt.
(Egyébként valakinek végig keményedik a hasa mégsem történik semmi, szóval ez teljesen egyéni, szerintem.)
Sokat segítettem, mi? :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Aranynap! Nekem végig görcsölt, szúrt, feszült a hasam a 9 hónap alatt (mintha menstruációs görcs lenne), és sokat keményedett is, a megemelt magnézium ellenére is. Én is paráztam rendesen, főleg amikor a 29. héten a méhszáj is egy ujjnyira nyitva volt, de végül nem lett semmi. A magnéziumot te is emelheted nyugodtan. Amikor nekem görcsölt, bevettem plusz 1-2 darabot, ezt nem lehet túlzásba vinni (az orvos mondta). Nem tudom, milyen Magne B6-ot szedsz. Én eredetileg a piros-fehér dobozosat szedtem, de az orvos váltáskor az új dokim azt mondta, hogy az kevés, és onnantól a Béres Magne B6-ot kellett szednem, de azt, amit a gyógyszerésztől kell kérni, és nem azt, amit csak úgy le kell venni a polcról. Ez így hülyén hangzik, de a Béresnek is kétféle van.
Egyébként főleg a méh növekedése és a szalagok húzódása okozza normális esetben. Lehet, hogy tényleg nem lenne hülyeség táppénzre menned, bár nekem a pihenés sem segített a dolgon, így inkább folytattam a tanítást, ettem a Magne B-t és aggódtam.

És nagyon aranyos Enikő baba (szép neveket választottatok - Alexa is majdnem Enikő lett) és a ruha is. Mikor lesz a nagy nap?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Köszönöm, Lányok, valamennyire megnyugodtam. Igen, lehet, hogy most írok a Dokinak.
Magnerot-ot szedek. 3x1-et, de lehet 3x2-őt is, úgyhogy lehet, hogy most bekapok még egyet. Tablettánként egyébként 500 mg magnézium.

Detti! Örülök, hogy Neked is tetszünk ruhástól, Enikőstül. :) Jövő hét csütörtökön lesz a nagy nap. :D

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap! Írtam privit! Vigyázz magadra!

Maszatmama! Válaszoltam! Te is vigyázz magadra. :)

Meg mindenki vigyázzon magára! Na, elmentem enni, mert a vércukrom annyira lent van, hogy kezdek hülyeségeket írkálni.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Annus, Dóri!

Nagyon cukik a babák!


Maszatmama!

Nekem tulajdonképpen bármilyen időpont megfelel a találkozóra, akár június, akár július. Írtam privit.

ambrob
ambrob
 
 


sziasztok,
nagyon örülök, hogy Andi is jelentkezett!!!
Szerintem sem lehet "elkapatni" egy néhány hetes babát. ha sír, akkor valami baja van, csak nem mindig egyértelmű, hogy mi az - szerintem. tegnap este itt is nehezen ment az elalvás. 2 órán keresztül nyifogott a drága, egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy mi a gond, szóval ingajáratban voltam a háló és a gyerekszoba között. én sem szívesen veszem az ágyunkba, azért mert nekünk nincs olyan szuper biokókusz matracunk, mint Julisnak (az egész család irigyli tőle).
Maszatmama tokaversenyes felhívására az alábbi képpel neveznék. És egy másikkal megindítanám a hörcsögpofi versenyt is. :)
Gyönyörűek a kisbabák!
Dóra! Nagyon jó ötlet a közös séta. Mikor?
Pocakosoknak kellemes gyarapodást, kisbabásoknak nyugis napot kívánok!
üdv, o Kép Kép
orelle
 
 


Istenem, milyen édesek a Babáitok!!!!!!

(Na, látjátok, erről beszéltem. :D )

Én meg közben írtam Doktor Bácsinak mail-t az aggodalmammal kapcsolatban. Remélem, holnap válaszol...

Ja, Maszatmama, azt még mondani szerettem volna, hogy nálunk sincs autó, és majd majd majd valószínűleg mi is Babóval megyünk a kontrollra a Dokihoz, de szerintem a mi Timmermann Gáborunk is örül, ha viszünk Babát is. :)
Mondjuk a tej-kérdéssel kapcsolatban én sajnos nem tudok segíteni. :)

KépKép
aranynap
 
 


Olyan jó, hogy tesztek fel képeket...Jó látni a babákat, Akikre úgy vártunk :D

Annus!
Iza tényleg gyönyörű, de Te is jól nézel ki a tegnap /vagy azelőtti?/ képeken. :D
Nem tudom magam rávenni, hogy megnézzem, de majd egyszer biztosan. Én már csak ilyen lökött vagyok :oops: De akkor ezek szerint nem olyan vészes. Köszi :)
Nekünk is hasonló képpen működik a cumi-dolog.
Izán lévő rugi /a bölcsős képen/ nagyon tetszik :D

Orelle!
A kapucnis kép különösen tetszik. Annyira imádom ezt az "arckifejezést". :D

Aranynap!
TÉnyleg a következő képek lesznek az igazán "jók", de ez is édes, és gondolom tök mindegy mennyire szellemképes, mégis nézegetitek "állandóan" :D
Nagyon rendes a doki, mert azon a kb. 30 heti UH-n hosszú percekig próbálkozott, hogy minél jobb képet tudjon varázsolni. És ha most összehasonlítom Ádámmal, teljesen olyan, mint ott látható volt. :D

maszatmama!
A pillákat én is nagyon irigylem, nálunk is Apának van hosszú és nagyon sűrű, Ádám tőle örökölte, csak egyelőre szőkében.
Nekem ritka, nagyon rövid, de amúgy sem látszik még az sem, mert nagyon szőke :D :D
Férjem mindennap rohan haza, s attól kezdve Ádámozik, plusz bevásárol, és főz /isteni finomakat/.
Az Ő részéről el vagyok kényeztetve.
Ő sem alszik éjjel többet.
A baj az, hogy napközben Ádám mindig megérzi, ha le szeretnék dőlni és tuti, hogy akkor felébred.
A lányokra néha ráhagyom a srácot, de csak pár percet megy még csak, ha nézelődik. Sajnos a pocakfájás megkeseríti a helyzetet, mert ha nincs ilyesmi, akkor annyira vidáman dumál és nézelődik.
Tegnap este tettük le először a saját ágyába éjszakára, és 10-fél 4-ig aludt, azután pocakfájás, pukik, nem vettem ki, nem is sírt, csak nyöszörgött, simogattam a hátát, puszit kapott, és fél 5-kor visszaaludt. Azután fél 6-kor ébredt újra a pocakra, de megetettem, és már indult a nap.

Egyébként az első lányomat ha van ilyen, totálisan elkapattam, le sem raktam egész nap. Végül mikor már nem volt hasfájás, kb. 3 hónap után, teljesen eljátszott egyedül, és az elalvás is ment magától mindig.
Úgyhogy van abban valami, amit Detti mond.
Ja, és Detti! Fél év ide vagy oda.... :D

Gabi!
Nekem be kellett mennem előző reggel, bár akkor is mennem kellett volna a nem tetsző NST miatt, ha nem császár.
És sajnos csak a műtőben láthatod mikor kiemelik, majd bebugyolálva odahozzák egy simire, puszira, és még a folyosón egy pár pillanatra adják melléd. Nálunk Apa töltötte Vele az első fél órát. De én ennek igazából örülök, mert életre szóló élmény volt ez Számára.

Dóra!
Máté nagyon édes a tágra nyílt szemeivel :D
Nem hagyjuk Ádámot sírni, mindig felveszem, mert szerintem is biztosan van valami baj. Vagy a pocak, vagy egyszerűen ölelésre vágyik.
Azt olvastam, hogy a császárral született babák sokáig érzékenyebbek a többieknél, mert olyan váratlanul születnek meg, kezek "rántják" ki a biztonságos melegből, hirtelen, minden "előkészület" nélkül.
Én a műtétet megelőző napon folyton arra gondoltam, hogy Ádám még nem is sejti, hogy reggel mi vár rá, és valahogy ez olyan szomorú gondolat volt...Ha értitek mire gondolok.

Aranynap!
Annyira irigyellek a jövő hétért!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekünk /ma derült ki/, csak legkorábban ősszel lehet esküvő! :cry:

Jön 15-én fél 1 körül valaki Timmermann dokihoz?

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Annus!
A mózeses képen nagyon édi Iza, ahogy a szája nyitva van! :D

Ambrob!
Köszi! :)

Orelle!
Julis egyszerűen csodacuki! :) (írok privit, ha addig nem üvölt Máté
:lol: )

Aranynap!
Írd majd meg, hogy mit válaszolt a dokibácsi!

Sírás van...

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Na, újra itt! Megnyugodott és szépen visszaaludt.

Francestz!
Köszi! Máté annyira a távolba tud bámulni, mintha látna is belőle valamit! :D Néha már megnézi egy-egy pillanatra az arcomat, de még nem köti le, mégis olyan kis okos fejeket vág, mint az Apukája! :)

Nehéz lehetett szegény Ádámnak "kiszakadni" a védett környezetből... :?

Na, ennyi volt a nyugalom! :(

Szép estét!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok

Bocsi hogy ilyen ritkán de estére teljesen elfáradok, napközben meg jövés menés van, vagy én is pihenek.

Depim kezd el múlni, hála istennek.

Szerencsésnek mondom magamat, Sára csak egyszer kell fel éjszaka 2-3óra között utána változo, 5-6 óra között, 19:30 körül szoktam megfürdetni, ugyhogy utána jó sokat alszik, és imád fürödni továbbra is, szüleétése óta. Szopizik kb 1 órát bealszik de én még ringatom babusgatom nézegetem, de ha nem alszik el akkor rázom imádja, olyan mint én kicsi koromban, még van így felnőtt koromban, hogy bárány számolgatás helyett a fenekemet ringatom hogy elaldujak és ez Sáránál is bevált, anyukám is csinálta nekem. Mikor pocakos voltam sokat csináltam ugylátszik Sára "emlékszik"rá.
De van olyan hogy szopizás után egyből az ágyba rakom bekapcsolom a zenélőjét ésmire lezuhanyoztam már alszik is, vagy mire lefejtettem a ciciből a tejet ( szobájában szoktam csinálni ) már el is aludt.
Mióta haza jöttünk Sára külön szobában alszik egyedül, mikor nagyon fáradt vagyok akkor a mi ágyunkban szopiztatom de rakom vissza a helyére, de volt már olyan hogy elaludtam böfizés közben az ágyunkban és akkor ott aludta rajtam. DCe egy óra múlva felriadtam.

Játszó cumi: én sem akartam adni neki, de megnyugtatja ugy mint a cici. Ő nagyon cici imádó már nagyon kivannak a ciciim, de egy lány a kórházban aki a 6.-ik gyermekét szülte ő mondta, hogy nyugodtan adjak neki cumit nem fog a ciciről leszokni, meg az megnyugtatja Őket.

Nálunk egyedűl a body feladást nem szereti.
Én a pelekázó mellé raktam egy zenélőkét és allandóan az megymikor öltöztetem, meg ott szokott kakilni is és oldalara rakja a fejét, mintha mondaná hogy kapcsold be nekem.
Mosolyog közben, meg már gagyarászik.
Nagyon édes.
Már 5,04 kg volt hétfőn. Mi Michelin babának mondjuk, mert tiszta hurkás a combja.

Légzésfigyelönk minden nap beriasztott eddig, most a párom beállította aztán megláttjuk, tegnap este beriasztott és Sára nagyra nyitott szemmel volt mikor oda mentünk, mint aki mondaná mi ez a car ami riaszt.
Ha toábbra is beriaszt azt mondták kijönek megnézni a légzésfigyelőt, aztán megláttjuk a továbiakat.

Nekünk az egyik lábunkra azt mondták kötött, tornáztatni kéne, de én bevallom a frankot hogy nem merem tekergetni a lábát, féltem nagyon.


Nekem egy bajom van, hogy még mindig UV zöldet kakil, nem todum ez normális?
A doki azt mondta igen.

Hapci, nekem nagyon sokszor szokot, mivel sok jön vissza neki, mivel túl eszi magát.
Nekünk minden evés után csuklik az elején én 1 csepp kifacsart citrolmlevet adtam neki ahogy anyukám mondta, aztán meguntam és cicit adok neki, egyből abba hagyja, de volt már hogy ugy hagytam, mert már kezdett elaludni és akkor is elmult neki.

Orr szürcsölés nekünk is van, nekem is zet mondták., hogy ahogy vissza jön a kaja oda is bekerülhet, ezért is hapciznak.

Én szeretném sokáig ciciztetni, nagyon jó érzés, közelségét érezni, és olyanokat cuppog hogy meg lehet olyankor zabálni.
Én egyedül most ezen parázok hogy legyen tejem, így minden iszok teát, és plusz homeos bogyot is szedek.
Van hogy plöttyetnek érzem a cicimet nem tudomhogy akkor is annyi van benne szerintetek, mint amikor akkora, hogy megsem lehet mozditani mert olyan kemény és folyik belőle mintha a csapot nyitnád ki??????????


Így nem is tudok fogyni mert állandóan eszek iszok hogy legen tejem.
Mondjuk 82ből 69 kg letem, 55-re eredeti súlyomra vissza szeretnék majd menni.

Szóval én nagyon élvezem Sára Lujzát. Már alig várom hogy leteljen az 1 év hogy a következő pocaklakot várhassam.
De addig is élvezem őt!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép

Kép
lili&ana
 
 


Nagyon sok gratula a szép babákhoz, ha lesz időm vissza olvasom a szüléstörténeteteket ha van.
Francestz a hasfájásra használd az Espumizant nekünk nagyon bevállt 3 hetesen volt hasfájos azóta semmi, ugy pukizik megbüfög hogy csak na magától már.
na megyek aludni, mert már elaludt szopizás után.
Probálok majd sürübben jönni.
Puszi nektek addig is

Kép
lili&ana
 
 


Na visszaolvastam,válaszolni most nem fogok tudni,ma megint látogatók jönnek!

Dóri!
Mátét le se tagadhatnátok!!!Nagyon édi baba!


Sári is édes,és hogy mosolyog már!!!!

Orelle!
Hát ez a hajkorona!!!Égnek állnak a kis hajszálai :lol: Zabálnivaló :wink:

Na rohanok!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Annyira lemaradtam, hogy nagyon!!!.... :cry:
Kisebb fennforgások voltak nálunk és megkezdődött a vendégeskedés is :shock:

Nagyonszépeka babócák és Aranynap rucija is!!!!

Ahogy olvasom,nem csakén küzdök itthon....
Elsősorbanmindig a tejkérdés van porondon... Hella annyira komótosan eszik és többször belealszik, hogy sokszor 1óra is míg jóllakik. Nem beszélve arról, hogy Olivér meg nehezen viseli a kisajátítást. Így elkezdtem fejni, és szedek homeos bogyókat is a tejserkentés érdekében :D

Ami az alvást illeti, már egészen jó a helyzet.... Napközben mondjuk nem, mert örülök, ha Hella képes 1,5órát aludni egyhuzamban (kivéve a levegőn, ott 3-at). Este viszont megy min2 gyerek a saját ágyába 8-9 között. Éjjel 1-fél 2 körül ébred Hella, ilyenkor magam mellé veszem és általában ott is ragad... (anya elalszik) Reggel mondjuk fél 6-kor kelünk.... :(

Tegnap voltunk dokinál, Hella baba több, mint 1kg-ot hízott 5 hét alatt, és 2cm-t nőtt...
A tokaversenyre mi is benevezünk!!!!!

Ja, kézben levésről: csak annyit, hogy természetes igénye a babának, de legyenek határok... Olivért a mai napig nehéz levakarni, sokszor így akar elaludni. A terhességem alatt kellett beszabályoznom,mert nem tudtam hordozni a pocakomtól...

chanel_28
 
 


Lili!
Sára egy kis hercegnő :D

A mai éjszakánk ismét 3 óra alvást hozott.... :(


bocs mennem kell......

KépKép
francestz
 
 


Francestz! Hogy bírod napközben, ha nem alszotok? Nem vagy még kimerülve? Van segítséged???

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Ma megvettem mindent a babának meg magamnak is a kórházba.Betettem egy nagy sztyorba,már csak a táskát kell előásnom,beledobom,és kész.
Sajnos 3-as lett a szakdogám,de még kapok az opponens tanártól is jegyet,és a védésre is.Hátha lehet még 4-es.
Sajnos ez egy nagyon szigorú tanárnő,ami nála 3-as,az sok más tanárnál jobb lett volna... :(
Mindegy,megvédem,aztán már csak az államvizsga.
A Lilin nincsenek még pöttyök,hátha megúsztuk.Akkor beoltatom ellene.Reggel viszem néptáncra,és anyósom is jön velünk. :roll:
Tök jól vagyok,nem fáj semmim,tudok aludni,nincs falási roham,hányinger,meg ilyesmik. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Először is nagy gratula a gyönyörű babákhoz:):)

Lányok, tegnap beszéltem Aranynappal. Megpróbálom tolmácsolni a szavait :) :

Volt dokinál, minden rendben van Enikővel, csak azok a fránya keményedések nem akartak múlni, és dokikája azt mondta, hogy akkor innentől szépen abba kell hagyni a melót és otthon kell pihengetni. Nem szigorú ágynyugalom, de amint kicsit is érzi a keményedést azonnal pihi.
Írni nem tud egyelőre nekünk, mert az otthoni géppel van valami baj.

Addig is puszil mindenkit.
Vendég
 


Sziasztok!

Tudom, hogy nektek még egy kicsit korai, de érdeklődnék, hogy jutányos áron nem kellene-e valamelyikőtöknek egy nagy doboz 3-as méretű Pampers pelenka (150 db - bontatlan). Az anyósoméktól kaptuk, de Alexának már 4-es kell - persze, hogy a férjemet kérdezték meg és nem engem, ő meg nem nagyon tudta. Nem tudom, mennyi a bolt ára, de megnézem, és annál biztos jutányosabb áron tudnánk tovább passzolni.
Ha érdekel valakit, szóljon! Egyébként Alexánál meglepő, hogy milyen gyorsan eljutottunk a 4-es pelenkáig. Kicsit ijesztő, hogy ennyit nőtt, pedig még csak most szültem.

Tegnap voltunk 6 hónapos kontrollon. A dokinéni szerint felejtsem el az aggódást, ha nem eszik, mert a korosztályában így is a felső határon van, és nem baj, ha nem nagyon hízik tovább (8,5 kg). És megmutatta, hogy pár nap múlva kint lesz Alexa második foga is, így a mostani nem evés ennek tudható be. Most ugyan elfogadja az anyatejet, de orvosságos adagolóval tudom csak etetni, mert annyira zavarja a foga, hogy csak tologatja a cumit a szájában. Az adagolóval meg pár perc alatt benyeli az adagját. A kanalat meg lecseréltük szilikonos fejűre, mert állítólag az kevésbé bántja az ínyét. Így eszik egy kis gyümölcsöt is.

Gabi!Ne is törődj a 3-assal, soha senki nem fogja megkérdezni, hányas lett, csak az a fontos, hogy megvan. A tanárok meg csak ilyenek. És még ott a másik tanár, meg a védés, simán lehet még jobb is. És akárhányas is lesz a vége, le a kalappal előtted, gyerek mellett, pocakkal szakdolgozni, államvizsgázni, én csak gratulálni tudok. Én valószínüleg egy gyerek mellett pocak nélkül sem lennék erre képes!

Chanel!Hogy bírod a két manóval? Neked is minden elismerésem! Olivér nagyon féltékeny? Mit csinálsz vele, míg Hellát szoptatod egy órán át? Huh, én nagyon vacilálok a kistesó gondolatával!

Francestz! Kitartás! Állítólag a hasfájás 3 hónapos korban egyik napról a másikra elmúlik! Minden nap ilyen keveset alszol? Van valaki, aki tud segíteni? A lányok mit szólnak a tesóhoz? Ők is féltékenyek, vagy már elég nagyok, hogy megértsék?

Lili! Sára tündéri, nagyon szép kisbaba! Alexa is utálta a body felhúzását, de a gyerekorvos tanácsára alulról adom rá, és így sokkal könnyebb volt. Még mindig így csináljuk, igaz, már nem olyan könnyű, mert Alexának nagy a popsija meg a hasa, de annyira utálja, ha a fején kell átbújtatni valamit, hogy inkább szenvedünk. De Sáránál ilyen probléma nincs, úgyhogy szerintem egy próbát megér!
És ne parázz, van elég tejed! Csak annyi történik, hogy megszokja a cici, mennyit eszik Sára és már nem termel többletet. Így nem lesz olyan kemény, nehéz, de attól még elég tej van benne. Nekem már a legtöbbször hihetetlenül plöttyedt az egész, mégis le tudok fejni belőlük 200-260 ml-t. Ez meg még Alexának is elég, nemhogy Sárának! A zöld kaki valószínüleg normális. Ha baj lenne, azt más is jelezné, a zöld szín egyedül nem jelez semmit.

Aranynap! Mit mondott az orvos! Bent vagy még, vagy táppénzen?

Huh, most látom, higy versenyezhetek a Bűn és bűnhődéssel. Elnézést, szerintem betelítettem az oldalt!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok!

Gratulálok minden babához! nagyon édesek!

Olvasgatlak Titeket, csak nincs nagyon időm írni. Bocs!

Liliana!
Előre is bocs, hogy beledumálok, csak egy tanácsot szeretnék adni.
Ádámnak mindkét csípője kötött volt, még terpeszpelust is kellett hordania az első perctől. Emellett nagyon fontos volt a torna!!!! Muszáj tekergetni a lábát Sárának is, hogy mikor elkezd csontosodni a csípője, akkor már minden OK legyen. Sokkal rosszabb lesz minél később kezded. Ortopédián voltatok már? Mi minden este tornáztatjuk Ádámot a mai napig és imádja, hangosan nevet a csípőkörzéseknél. Nálunk apa csinálja az elejétől fogva, nekem nem is engedi Ádám, hogy megtekerjem a lábát. :)
8hetesen már teljesen OK volt Minimanó csípője, de a tornáztatás azóta is kell. Majd akkor kell visszamennünk, ha már stabilan áll.

Kép

Kép
ske
 
 


Detty!

Gyümölcsön kívül adsz még mást is Alexának? Milyen gyümölcsöket eszik meg? Mert nekem Ádám semmilyet. :(

Kép

Kép
ske
 
 


Szia Ske!


Milyen gyümölcsöt próbáltál adni Ádámnak?

ambrob
ambrob
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?