Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Hajni, mi Zugloban lakunk es az ovoklub nevu oviba jar Mate. Hat a dontes nem konnyu, az alap feltetel hogy neked szimpik legyenek a gondozo/ovonok !!! Nekunk az is szamitott, hogy tolunk 4 hazra van az ovi es a nagyszulok is konnyen meg tudjak kozeliteni akar tomegkozlekedessel is... Meg az is segit ha valakit ismersz, aki oda jar...nekunk volt egy ajanlasunk is, es a vezeto ovono nagyon szimpatikus nekem. Ez egy maganovi-mivel allamiba csak szeptembertol tudtunk volna menni, es azt meg nem tudtuk mar megoldani a csaladban...de alapvetoen egy allami ovi is jo lehet ha az ovonok jok !! Ugyhogy csak ugy tudsz donteni hogy vegig kell oket latogatni, megnezni a termet, a jatekokat, kertet/jatszot, a mosdokat/veceket meg azt hogy mit adnak enni- van-e gyumolcs, valtozatos-e, stb...En Zugloban harom maganovit neztem meg, mindegyikben egyforma volt az ar, nem tul barati, mikor jelentkeztunk 72000 Ft volt, ezt januarban 78-ra emeltek.....ebben minden benne van, angol, uszas, korcsolyazas, allatkert, madaraszovi, unnepsegek, ajandekok....de persze a legkisebbeket ugye gyakorlatilag nem viszik meg sehova, angol sincs....Ja, itt ket csoport van, kicsi (3-4-5 evesek) es nagy (5-6-7 evesek) ket -ket ovono es ket dadus van.

Eddig nekunk nem nagyon sikerult megszokni, mivel minden masodik heten beteg volt Mate, most meg egesz aprilisban nem voltunk....igy megint reggelente siras van, de allitolag csak addig sir amig en elmegyek, utana egesz nap elvan, alszik, eszik, es persze egyaltalan nem olyan vagany mint otthon...

Wish,

Igen, vegul is dolgozom, illetve benn vagyok, de egyelore nem nagyon van mit csinalnom, ami nem is olyan rossz... de igazabol anyagilag szinte jobban jartam volna ha tartos betegallomanyban otthon vagyok, mert van egy jo kis ide vonatkozo resze a szerzodesunknek, de mostmar mindegy, igy legalabb remelhetoleg lesz hova visszajonnom....

Balazzsal kapcsolatban ne legyen lelkiismeretfurdalasod, nem fog benne rossz elmenykent megmaradni. En is feltem mikor 2 evesen visszamentem dolgozni, es tulajdonkeppen a mai napig alig varja hogy velem legyen, barhol van is-oviban, nagyszulokkel, es mindenkeppen jon a hiszti amint en megjelenek a szinen, ez szinte normal mar.....de nincs mas modja annak hogy megszokja hogy toled tavol is el lehet tolteni a napokat..... az elet kemeny :):):):) A fiuk raadasul sokkal anyasabbak es onallotlanabbak mint a lanyok....mar ebben a korban is :):)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok

Megszeretném kérdezni, hogy Ki mit adott a dokibácsinak - néninek mikor visszamentetek a Kaáliba megmutatni a babákat?
Mert mi ha minden jól összejön akkor kb. 2 hét múlva ellátogatunk a dokibácsihoz!

illetve aki már vissza látogatott, Ti vittetek valamit Harcikáéknak is?

A válaszokat előre is nagyon nagyon szépen köszönöm!

Sziasztok

Erika
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erika13 2009.05.05 22:27-kor.

Kép

Kép
erika13
 
 


Boldizsár május 4-én 5 óra 40 perckor 3.730 g és 56 cm világra jött. Baba és anya jól vannak.

Büszke Apuka :D :D :D :D
[size=18]

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Sziasztok

Büszke Apuka
Nagy Nagy Gratula Nektek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és persze sok sok Tejcsit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Gratulálunk mi is a kis Boldizsárhoz!
Jo egészséget és sok boldogságot kivánunk!!!Kép


Kriszta!
Gratulálok neked a spontánbabához!
És nagyon örülök,hogy minden rendben!!!

Erika!
Mi nem mentünk vissza(még)! :oops: :oops:
De én esetleg képet vinnék egy szép keretbe a picikéidröl!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Emmáéknak sok boldogságot, a pici babának jó egészséget!!!!!!!!!!!!!!!!

Anikó, szia :lol: örülök minden sorodnak, Ágoston babának bocsánat nagyfiúnak boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!

jelentem, autónk nincs meg (30 napja ellopták babaülésestől mindenestől) még szokom a bkv-zást, anyukám felköltözött :lol: a gyerek makkegészséges kis lustaság de imád gyurmáznik, úszni, hátrafelé menni, motorozni, enni enni enni kanállal és villával és két kézzel és két lábbal, formabedobózni , utál menni, utál beszélni, mit beszélni, nem mond semmit sem az ebebén kívül. ellenben mindent megmutat, elmagyarázza mit akar és ebebét mond hozzá, megzabálom :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Emmának gratulálok Boldizsárhoz :D Jó egészséget, sok tejcsit!

Erika,
Privi ment!
Vendég
 


Emma,
GRATULÁLOK BOLDIZSÁR BABÁHOZ!!!

Hunci,
Örülök,hogy jeletkeztél egy kis összefoglalóval!
Tényleg zabálnivalóak,ahogy magyaráznak!Enyémek mindenre rámutattak,mondták,hogy Ta-Ta,és nekünk mondani kellett a tárgyak nevét.21 hónaposan kezdtek el dumálni,ma már mondatokban nyomják!

Anikó,
szia!!
Fiúk hogy vannak?Dobhatnál képet róluk!

Kriszta,
húú,a magánovinak jó horror ára van!szept.-től átmegy Máté államiba?

Andi
Kép
aanda
 
 


Emma! Gratulálok Boldizsárhoz, jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek!

dkata
 
 


Nagy Gratula Emmának és Boldizsár babának ! :lol: :lol: :lol: :lol: Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat !!!

Andi,

Hát egyelőre nem tervezzük hogy átmegyünk államiba, de bármikor előfordulhat ha anyagilag nem birjuk...Jó lenne legalább egy évet még kihúzni, hogy meglássuk az extra szolgáltatások hogy jönnek be Máténak...
Kistesónál valszinüleg másképp lesz majd....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Emma

szívből gratulálok Boldizsárhoz, jó egészséget, sok tejcsit kívánok.
Képet is láthatnánk?

Kép
zsuzsi73
 
 


Az ovi témához akartam még hozzászólni.

Képzeljétek, találtam egy egyházi óvodát, ami olyan jól felszerelt, mint egy magánovi. Ingyenes, és 2010 szeptembertől már csak 3 hely volt a 20-ból. Be is irattam Olivért. Az udvar hatalmas és olyan, mint egy komoly játszótér. Angolt is tanulnak, sport foglalkozások vannak. Teljesen odáig voltam az oviért. Hetente egyszer van hittan óra, ez kötelező. Összesen ennyit érezni abból, hogy egyházi óvoda.

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma :)
Gratulálok Boldizsárhoz és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Elég pontosan kivárta a terminust :)

Kata :)
Én nem adattam volna be neki, akkor sem, ha nem kapja el a bárányhimlőt. Ha beadatod, akkor az újabb protokoll az, hogy pár év múlva kell egy ismétlőt adni, persze nem ez tartana vissza attól, hogy beadassam. A lányomnak, ha nem kapja el kisiskolás koráiga, kkor majd nagyobb korában beadatom, hogy a terhesség alatt már védve legyen majd.

Aanda :)
Küldöm az energiákat a tanuláshoz, így pihengetve van egy csomó felesleges :)
Nagyon jól hangzik a hétvégétek, nekm most az fája legjobban, hogy itta jó idő, van egy csomó jó kis gyerekprogram és én nem tudok menni sehova. A fiúk azért elmennek, ha van valami kedvünkre való, de jobb lenne velük lenni.

Kriszta :)
Nagyon jól hangzik az ovitok, szerintem ez az ár egyébként elég átlagos lehet. Három éve egy ismerősöm lánya 54000 járt a VI. kerületben egy magánoviba, az is kb már annyi lehet mint a tiétek.
Ezen kívül csak XII kerülti magánovis ismerősöm van, ot meg százezrekben mérik az ovit és mindenért kell fizetni pluszban. Sőt állítólag mindenféle program támogatása címszóval ott az állami ovikban is nagyon sokat elkérnek a szülőktől.

Zsuzsi :)
Ez azt jelenti, hogy akkor Olviérnek már meg is van fixen a helye? Az tök jó, én még nem tudom, hogy nálunk mi lesz. Most szerveződik egy Waldorf óvoda a kerültben, az estleg esélyes lehet, meg van még 2 óvoda amiről jókat halottam, illetve abban az óvódában ahova tartozunk van egy tuti jó csoport, de sajnos ott a többi óvónénit gázosnak mondják.

Nálunk nagyon sok Balázs korú gyerek meg bölcsibe, ha felveszik szeptembertől. Szorít a hitel sok családban :(

Mindenkinek köszi a vígasztaló szavakat a hisztis gyerekre :) Kicsit jobb, hogy tudom a másé is ilyen. Bár most azért el vagyok keseredve mert anyósommal valamiért még mindig nagyon ellenséges. Ma délelött is csak rajtam lógott, aztán mikor megjöttek anyuék onnatól anyukámmal tök jól elvolt egy nyikk nélkül. Pedig esküszöm nem uszítom anyós ellen, alapvetően jól kijövök vele és Balázsnak is csak pozitívan beszélek róla. Ha szapulom is valamiért azt csak férjemnek vagy anyunak mondom, Balázs elött soha. Azért még reménykedem, hogy összeszoknak majd :)

wish
 
 


Wish

igen, Olivérnek meg van a helye, ráadásul közel van nagyon, 10 perc gyalog.
Én is sok anyukát ismerek, aki ősztől bölcsibe adja a 2 év körüli gyerekét, pedig nem így tervezték, de a hitel miatt muszáj.
Balázs biztosan érez valamit anyósodon, ami miatt nem szereti annyira. Hagytad már vele kettesben?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :)
Ez tök jó, hogy ilyen hirtelen sikerült ovit találnotok :)

Ha ketten vannak, akkor tűrhetően elvannak. De mivel pihennem kell, nemigen megyek sehova, így ha eszébe jut Balázsnak, hogy kellek neki, akkor idejön és kész. Ez nem is baj, csak fáj a szívem, amikor elutasítja a nagymamát. És persze neki sem jó, meg gondolom a anyósmnak sem esik jól.
Múlt héten nem volt egyáltalán rossz a helyzet, egész jól elvoltak, de szerintem akkor történt valami, amit Balázs rosszul élt meg és most amiatt lehet ilyen. Szóval nagyon remélem, hogy idővel meg fog oldódni a helyzet, de ez a 2,5 nap most nagyon gáz volt.

wish
 
 


Wish, én most ha nem kapja el Bálint, beadatom. Nem szeretném, ha pont akkor kapná el, amikor majd bejön az új influenza vírus, és nem tud megfelelően védekezni. A protokoll egyébként az, hogy 6 hét múlva kell a 2. oltás, azaz a nyáron le is tudhatnánk. Miért baj szerinted, hogy kell ismétlő oltás? Kullancsnál is kell, sőt ott aztán pár évente végig oltani kell.
Bálint ritkán találkozik a párom szüleivel (szerintem eddig összesen 4x :oops: ), de nagyon cuki volt velük legutóbb is, sőt emlegeti is őket, amikor eszébe jut, nagyon bírom... Tuti van valami ellenérzése Balázsnak, de nem Te adsz rá okot, hanem lehet hogy csak úgy köti össze, hogy "Na, megint itt ez a nőci, oszt kopjak le anyáról :twisted: ." :lol: :lol: :lol: Szerintem el fog múlni, ahogy barátkozik, és ahogy visszakap Téged!

Magánovi: szerintem horrorisztikus ára van, persze nyilván nem az én pedagógusi béremhez van kitalálva. Konkrétan majdnem annyi, mint a fizetésem. És több, mint a nagyobbik fiam egész éves tandíja az alapítványi iskolában! Szerencse, hogy ilyeneken nem kell gondolkodnom (már hogy nem tudom járatni), mert nincs is. :lol:
Oviba egyébként törvény szerint nem járhat 3 éven aluli gyerek... Bálintnak is megvan a helye, egy nem túl közeli, de szimpatikus vezetéssel és óvónénivel rendelkező oviban. :lol: Szerintem oviban az a lényeg, mint az iskolában: ha olyan az óvónéni/tanítónéni, akiben megbízom, aki képes a gyermekemmel megfelelően bánni, foglalkozni, akkor az a hely megfelelő. A tárgyi feltételek meg kompenzálhatók, ha nem is maradéktalanul. De én mindig is azt tartottam, hogy egészséges, "vegyes" közegben a gyerek sokkal többet tanul, mint elszeparáltan. Az önkormányzati ovikban is vannak szolgáltatások, persze fizetni kell érte, de én mondjuk azon kívül, hogy örülök, ha elviszik úszni, mást nem kívánok. :lol: Kiscsoportosokat pedig még sehová nem visznek. (Egyébként tanítottam olyan osztályban ("alapítványi" iskolában), ahol 18 gyereknek volt dr. az apukája vagy anyukája - hát nem volt leányálom, válogatottan nagyarcú és kicsiny tudású gyerekek hada volt, hiszen a csatáikat nem ők vívták, hanem a szülők letették az asztalra a lóvét, és kész. :? )

Zsuzsi, nekünk is volt egy esélyes egyházi ovi, én is néztem, hogy fenntartóban jobb gazda az egyház, mint az önkormányzat... de a leendő ovinkban meg kiderült, hogy ott dolgozik vezetőhelyettesként Ádám barátjának anyukája, aki egy 4 gyermekes nagyon kedves nő - innentől nem is volt kérdés, hová megy. :lol:

Hajni, helyzet?

Anikó, én is így vagyok a bárányhimlővel, nem tudok olyan időpontot mondani, amikor alkalmas lenne beleesnünk. Én azért totál egyedül vagyok a gyerekekkel, el se tudom képzelni, hogy pl. 2 hétig hogy oldanám meg a kajavásárlást és egyebeket (mert ugye bárányhimlősen nem hurcolnám magammal, egyébként meg nincs hova tennem :lol: ).
Ne tünjél már mindig el! És tényleg tegyél képet! Boldog szülinapot Ágolyónak!

dkata
 
 


Kata :)
Nem baj a két szuri, csak leírtam, mert közben töprengtem, hogy ha két szuri kell, akkor mennyire védettek, akik régebben egy szurit kaptak. Na meg Balázs már az orvos láttán is ordít, inkább nem találkozunk vele ha nem muszáj ;)
Pedig már le kellen vinnem valamikor a két éves méricskélésre is.
Mondjuk most rekedt meg hőemelkedése van, úgyhogy nem vihetem egészséges rendelésre, múlt héten az orra folyt, elötte én voltam beteg... Remélem jövő héten túlesünk végre rajta.

Nem tudom mi a az ellenérzés Balázsban, biztos nem a "kopjak le anyáról", mert soha nem küldöm el magamtól, tudok neki olvasni, meg mondókázni fekve is, enni felkelek, szóval együtt eszünk, csak pl sétálni nem megyek velük, meg nem emelgetem és ilyesmi. Meg anyámékkal simán elvan, velük el is ment most is, majd pénteken hozzák haza, szóval valami más dolog miatt nem akar anyóssal lenni. Már próbáltam kérdezgetni, hogy mi a baj, de hát annyira még nem beszél, hogy el tudja mondani, találgatva kérdezni meg nem nagyon akarok, mert akkor esetleg felesleges félelmeket keltek benne.

wish
 
 


Emma,
gratulálok Boldizsárhoz! Várom nagyon a beszámolód, meg azt is, Zalán hogy fogadta a kistesót!

Wish,
szerintem is érezhet vmit anyósodon, ami miatt nem szimpi neki! Szereti őt? Nem tilt neki olyat, amit ti megengedtek? Ha rá is hagyod, legyél ott te is, hogy megnézd hogy bánik vele, szerintem ne hagyd egyedül őket!
Honnan tudod, hogy melyik ovi jó, és melyik óvónénit mondják gázosnak? Játszótéri infók?

Zsuzsi,
tökjó, hogy szimpi ovit találtál! És még közel is van....!

Hunci,
Anyukád hogy érzi magát Pesten? Ígérnek vmit az autóddal kapcsolatban? Én is yarist nézegetek… Amúgy nagyon lopják, vagy „csak” peched volt?

Kriszta,
basszus, tényleg horror az áruk! :twisted: Kettő csoport van összesen az egész oviban? Néztem neten, de nem találtam linket. Van oldaluk? A 6. kerületit már megkérdeztem, ott 1 csoport van összesen, ott is csak pár gyerek. Nekem ez olyan fura, ez nem is ovi szerintem, hanem családi napközi szinte. Nekem egy ovi az sokkal több gyereket jelent vmiért… Ja, és ez is 75ezer! Az a baj amúgy meg, hogy semmi kedvem végiglátogatni az összes lehetséges ovit, főleg, hogy Blanka még tök pici lesz!

Lányok, tudja vki, hogy a Montessori és a Waldorf ovik mifélék? Jók, nem jók? Az egyikről olvastam, hogy az csak félnapos! Na, oda tuti nem fogunk járni!
20140901102739
 
 


mind a montesszori mind a waldorf egy faja pedagógia/ideológia köré építi fel az ovis rendszert. érdemes utánaolvasni, melyik mit jelent.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish, pont azért lett 2 szuri, mert akik egyet kaptak, azok közül sokan elkapták a bárányhimlőt. De állítólag már ezekben az esetekben is a betegség enyhébb lezajlású.
A "kopjak le anyáról"-t tudod, hogy nem úgy értettem... :oops: Gondolom, hogy nem küldöd el (bár én pl. szoktam, ha pl. főzök-sütök, Ő meg pl. ott motorozik azon a 2 négyzetméteren :oops: - de ilyenkor hülyén érzem magam, de jobb, mintha odasülne a kis keze :lol: ), de akkor is az Ő kis világának rendjét (Te+Ő) bontja meg az a valaki, aki ott van nálatok. Bálint pl. tud féltékeny lenni, apjára, Ádámra, kiabál is olyankor, apa NEM!!! (Ha túl kedves velem apa :lol: ). Anyukámékat nekem is imádja, szerintem óhatatlanul leveszik Ők a mi rezgéseinket, nem kellenek ahhoz szavak. De pl. nálunk is van olyan, hogy anyukámmal se szeret lenni (hiába imádja). Nem minden nap egyforma. :lol:

dkata
 
 


Hajni, a waldorfról anyukámnak nincs jó véleménye, ő tanár. másikat nem ismerem.
állítólag a yarist most kezdik el lopni, állítólag. A rendőr ezzel szemben gyanúsított valakit, de nem tettem feljelentést ellene. (perben állok valakivel)
anyum szokja a pösti létet, de örül, mert 1 hét alatt többet látta gyermeket, mint eddig összesen.

Aanda, megértelek, hogy nem mentél oda vissza, kb szart sem fizet a posta, hallottam róla :cry:
Vendég
 


Kata :)
Én már csak a belső körein főzök a tűzhelynek ha Balázzsal ketten vagyunk csak. Veszélyes mert odatolja a széket feláll rá és segíteni akar. A belsőket nem éri el, de ha külsőn föznék simán magára boríthatná. De nagyon cuki fel akarja törni a tojást, előveszi nekem szűrőt, fakanalat. Jó kis kuktám van, csak néha frászban vagyok, hogy ne legyen semmi baja :)

Hajni :)
waldorf.lap.hu és montessori.lap.hu
Nekem mind a kettőben vannak szimpatikus vonások, és érdekes, hogy bár vannak megegyező nevelési elvek, mégis homlokegyenest más a kettő. A waldorf egyébként a félnapos, ez nekem iszonyú visszatartó erő minden pozitívuma ellenére.
Az óvodákról barátnők meséltek főleg, akiknek egyikbe-másikba jár(t) a gyerekük. Persze vannak játszótéri infók is, de én inkább a barátnőim szavára adok. Egyébként a körzetes ovinkban a jó csoport az pont montessori csoport.

Hunci :)
Nekem több ismerősömnek is ellopták a yarisát de nem most, hanem jó pár évvel ezelött, szerintem mindig is elég néépszerű márka volt. Volta cascotok? Engem csak az mentett meg tavaly a gutaütéstől, hogy a casco miatt nem sokat buktunk a kocsin.

Waldorf egyébként meglehetősen megosztja az embereket, szinte nincs is középút, aki waldorfos az oda van érte, aki meg nem az általában nincs jó véleménnyel róla. Szerintem (nagyon sokat utánna olvastam már) humán beállítottságú gyerekeknek nagyon jó, reál beállítottságúaknak kicsit kevésbé. Ez is vissztartó erő nekem, mert Balázs szerintem inkább reál, mint humán, már amennyire ezt két évesen meg lehet állapítani. Mindenesetre genetikail örökségét tekintve inkább az, mert csak anyósom nem reál, minden más nagyszülő és nagybácsi az. Jó, anyu orvos, de ő is nagyon jó volt matekból és fizikából és eredetileg vegyésznek készült, szóval ő is erősen reálos volt a középsuliban.

wish
 
 


Wish, igen, engem is a casco mentett meg a gutaütéstől.

Amúgy nem tudom mit tennék, mert honnan tudom akkor hogy egy gyerek real vagy humán beállítottságú-e.
Valljuk meg, nincs jó megoldás.Az állami ovik, sulik szarok, elveszik a gyerek kedvét a tanulástól, a bennük lévő elemi ösztönöket szétverik és magoltatják.Vannak ezek e waldorf sulik, hagyják őket szabadon de egy matekos itt nem tudja magát fejleszteni vagy oké, a logikai részét megkapja, de nem fejlődik annyira mintha pl egy matekos osztályba menne vagy számtechet sem úgy tanítják.Szóval nem tudom komolyan hogy annó majd mit kezdjek, hova vigyem , mit csináljak...Mind az óvi, mind a suli terén.
Vendég
 


Hajni,

A Waldorfrol meg a Montessorirol tenyleg sokat tudsz olvasni a neten, es ahogy Wish is irta, tenyleg vagy tetszik neked, vagy utalod..... nekem speciel nem jonnek be ezek a nagyon 'különleges' módszerek....en is hallottam már mindenfélét, vannak ismeröseim akik waldorf rajongok, ennek ellenere nekem nem tetszenek szoval ez abszolut egyeni beállitottság kérdése.
Nalunk a ket csoport azert nem is olyan kicsi, max18 gyerek van egy csoportban, szoval, nem olyan 5-6 fosek...ez az ovi kulonben egy allami ovoda volt regen, tehat teljesen ovinak van epitve, nem csaladi haz, lakas vagy ilyesmi....
Különben nekem a csaladi napközi egy vegyes csoporttal is szimpi, csak ilyet nem talaltam a környéken..
A 6. kerületben csak nem a városligeti magánovit találtad meg ?? Mi is voltunk ott, de az volt a 'legrosszabb' ovi amit én láttam...persze izlések és pofonok kulonbozoek.... nagyon szuper kis szorolapjuk volt valamilyen babás ujságban, aztán egy régi villa legfelső emeletén vannak egy lakásban. A házban nincs lift, nincs kert, jó hogy a liget nincs annyira messze, de azért egy 3 éves lábainak közel se....A lakásban oltári kupi volt, a konyha és a fürdő szerintem botrányos volt, azt pedig elfelejtették ráirni a szórólapra hogy vegák !!! Pedig szerintem ez elég kulcs info, mert aki nem vegetáriánus, az nem hiszem hogy ilyen ovit keresne a gyerekének, aki meg az, az meg külön örülne, ha ezt olvashatná a hirdetésben, de igy nem derül ki neki sem, csak ha odamegy. Na mindegy, en mindenesetre alig vártam hogy kijöhessek onnnan...

Sajnos attol tartok hogy nem tudsz máshogy választani ovit mint hogy megnézel jónéhányat...másképp nem megy :shock: :shock:

Wish,

Anyós visszautasitasrol csak annyit, hogy Máté mostanában bárkire rámondja hogy nem szeretem, menjen el, akár az apjára is, de ez csak a pillanatnyi érzelmek kifejezése, nem kell 'komolyan' venni.
Bár én is mindig elmondom hogy ilyet nem szabad mondani, és mi tudjuk hogy hogy igazából ő szereti apát/nagyit/ bárkit....
Sőt, nálunk akkor senki más nem jó ha én is a szinen vagyok....ha viszont én nem vagyok, akkor minden nagyszülővel jól elvan....
De nálunk is köti az embereket az eseményekhez, tehát ha anyukám jön hozzánk, akkor ő már kérdezi is hogy anya hova megy el......és van amikor ezt legörbülő szájjal teszi, van amikor meg teljesen természetesnek veszi....
Ha meg anyósomék jönnek, akkor tudja hogy szinte mindig azért jönnek hogy elvigyék őt magukhoz....tehát ha valamilyen családi esemény van, ahol mindenki ott van, akkor külön el kell mondani hogy én nem megyek sehova, és őt sem viszik el, hanem mindenki együtt ebédel nálunk mert ez meg az van.....

Bele fogtok jönni, meglátod :lol: :lol: :lol:

Botrány, tegnap elloholtam az Árkádba hogy vegyek magamnak terhes fürdőruhát, amit egy pár hete kinéztem a Babz Bellben, erre odamegyek és be van zárva, kiirtak hogy itt hamarosan Brendon áruház nyilik...... mostmár a legközelebbi Kenguru bolt a Dunakeszi Buywayben van......
Találtam a vegül is neten a Mammutban a Mammolában egesz jokat...de mire oda eljutok lehet hogy az is bezár :roll: :roll:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Köszi az ovis hozzászólásokat! Olvastam már ezt meg azt róluk (Montessori, Waldorf ), csak gondoltam hátha van személyes tapasztalat. Nekem amúgy tök szimpatikus, hogy fél nap van ovi, merthogy a családdal töltött idő a legjobb meg a legfontosabb, de most télleg, melyik szülő tud otthon lenni lényegében egész nap?!
Magánovi csak az az egy van itt a kerületben, amit írtál is Kriszta, de nekem se volt szimpi a telefon alapján se, amiket meg írtál, az alapján teljesen kizárt! Udvar nélküli oviba biztos, hogy nem íratom a gyereket, az milyen már?! Vega kosztot meg biztos nem adnék a gyereknek, majd ha felnő és úgy dönt, hogy vega lesz szíve joga, de én amúgy is nagyon ellene vagyok, ha egy gyereknek nem adnak húst! Ja, meg hogy milyen beállítottságú... Nos, ha egyfolytában csak a kisiklott vonatokról meg a daruról beszél, ami visszateszi őket a sínre, az milyen beállítottságnak felel meg?:lol: :lol:
Kriszta, nézz be a Calzedoniába is, mindig van többféle kismama-fürdőruha, és külön is párosíthatod, többféle fazonú melltartóval a bugyit!

Erika, még neked akartam írni, hogy mi virágot vittünk egy kis csokival a doktornőnek meg 2 db fotót, a hátuljára ráírtam Olivér születési adatait.

Pompi, Bandika, Katyerina, Zsuska, Petyaanya merre vagytok?
20140901102739
 
 


Kedves Hajni!

Köszönöm, hogy gondolsz rám (is), olvasgatlak-olvasgatlak én szorgalmasan titeket, csak valahogy nincs írhatnékom, ezért inkább hallgatok.
Mi is voltunk ovinézőben, bár az megdőlt, hogy már 2 évesen be kell íratni a gyerekeket. Kicsit hülyének néztek, de mindegy. Volt egy olyan ovi, ami nagyon szimpi volt, de persze nem oda tartozunk. Ilyen irodalmi nevelés, olyan könyvtár, mennek ide-oda, hallani is csak jókat hallottam róla, (igen-igen, a legjobb infókat a játszótéren kapja az ember!) kívülről baromira tetszett. Erre bemegyek a nyílt napra, és olyan lehangoló volt belülről, hogy rohantam megnézni a körzetes ovinkat, ami meg valahogy sosem volt szimpi. Az meg olyan csodálatosnak bizonyult, hogy a'sszem én maradok majd a körzetesnél és nem fogunk sehol máshol kuncsorogni. Magánovi meg szóba sem jöhet! Szerintem botrányosak ezek az árak. Nem hiszem, hogy ott annyival többet kapnának. Nekem is volt egy jó meg egy rossz óvónénim. Ez utóbbi leejtette uzsiosztáskor a párizsit és rákente a gyerekekre. Meg cukorkáért dögönyöztette a hátát. Kedves, nem? Mindezek ellenére bennem jó emlékek maradtak az oviról. És már azzal sem értek egyet, hogy ide-oda kell a gyerekeket ráncigálni. A saját kis életünkön látom, hogy a gyerekek tök jól elvannak a kis napirendjükben, meg a szokásos kis játszóterükön. Azt veszem észre, hogy én vágyom jobban a változatosságra és nem ők. Lovagolni meg angolt tanulni bármikor lehet. Szerintem nem fontos ezzel kezdeni az óvodát.

A Waldorfról annyit hallottam, hogy vasárnaponként a gyerekeknek és a szülőknek be kell menni takarítani. Hm... Már nem emlékszem, hogy ez vette el a kedvem, vagy ez csak az utolsó info-csepp volt a pohárban...
Igazából talán az a félelmem az alternatív óvodákkal-iskolákkal kapcsolatban, hogy az élet már nem annyira elnéző és alternatív, mint amit ott tapasztalsz. Persze nem tudom, ez csak feltételezés. Majd Orsi erre biztos mond valami okosat.

Magunkról:
jövő héten lesz a 2. szülinap. Sajna nem lesz olyan vidám, mint az első, mert anyósom nagyon beteg és nem akarjuk sokkolni egy nagy, vidám családi összejövetellel, amiből csak ő marad ki. Hogy mivel hidaljam át ezt a problémát, még nem tudom. Talán elmegyünk valahova. Ha van valami ötletetek, hogy hova menjünk, szívesen veszem!
Az én gyerekeim amúgy mindenkit szeretnek, a leghülyébb rokonokat is. Annyira kedvesek és jóhiszeműek, hogy teljesen elolvadok tőlük.
Nálunk ami kicsit gond: Bencsi elég nyafis. Mindig van valami, (de egész nap) amiért hisztizni tud. A pelenkázás még mindig rémálom (vagy egyre inkább az - lehet ezt még fokozni?!?)
Amúgy köszi, hogy a szobatisztasággal, cumival kapcs.ban megnyugtattatok. Tudjátok, anyáink máshogy emlékeznek...
Tényeg, aki még cumizik, nem harapják ki a gyerekek a cumit? Én sorban veszem el Bencsitől a lyukas cumikat!
Ja, meg még a falfirkákhoz is hozzá akartam szólni, hogy beee, nekünk is van ám! Azóta a ceruzák fent figyelnek a magasban.
Az ágyakat egyelőre nem tudtam rácstalanítani, mert megnéztem az IKEÁ-ban a leesésgátlókat, és nagyon gagyi volt. Úgyhogy most tanácstalan vagyok az ágyakat illetően!
A másik nagy dilemmám a bicikli! Még mindig nemtom, vegyek, ne vegyek. Nagyon szeretnék nekik venni, de félek, hogy a pótkerekest még nem tudják használni, a tricikli meg nem érdekli őket! De ez már csak panaszkodás, majd eldöntöm, és akkor lesz valahogy.
Én meg képzeljétek, őszülni kezdtem. Hát ez siralmas! Muszáj voltam megint festetni a fodrásznál, aki mikor megkérdezte, hogy milyen színe legyen, mondtam, hogy olyan, mint most, ősz hajszálak nélkül. Aztán hazamentem, és a férjem nem nagyon látta a változást, mire felvilágosítottam, hogy "ugye mennyi energiába kerül úgy kinézni, mint egykor?" :?

Emmáéknak
szívemből gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak!

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok
Én is vagyok, csak olvasgatok.
Emmának gratulálunk!

Óvodaárak: tényleg horror! :shock:
Teljesen egyetértek Pompival az óvodával kapcsolatban. Én is a helyi óvodába írattam Esztert. Igaz, itt nem tanulnak angolul, sem németül, (csak szlovákul) uszoda sincs, viszont van nagy udvar, tele játékkal, és kb. 10 perc gyalog, nem kell a gyereket hurcibálni autóval a szomszéd városba.

Amióta ilyen jó idő van, szinte egész nap kinn vagyunk, este alig lehet bevinni. Legjobb játék: anya kergesd Esztit! :lol: (fogócskázunk) Gyakoroljuk a dackorszakot. Eszter próbálgatja a szárnyait, meddig mehet el, én pedig, hogy mikor, mivel tudom leszerelni. :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Köszönjük a gratulációkat!

Itthon vagyunk, épségben, egészségben, boldogságban :lol:
Részletekkel majd jövök.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
szuper,hogy már otthon is vagytok!

Pompi,
pár hónapja enyémek is rágták a cumikat!A drága szilikon helyett vettem nekik latex-et,ami csúnya,de szeretik és azt nem rágják!
A fiaim is mindig nézegetik mások bicóját,de mivel nem tudnának még idén menni vele,jövőre kapnak csak!

A többi "olvasgató"topiktag is írhatna ám! :lol:

Mentek idén nyaralni?

Andi
Kép
aanda
 
 


Hunci :)
Az oviban szerintem még mindegy, hogy milyen beállítottságú a gyerek. Ovi nagycsoportban már valószínűleg látni fogod, hogy reál vagy humán a gyerek, de igaziból szerintem ott még annyira nem is lényeg. Az alsó tagozat is olyan szerintem mint az ovi, fontosabb, ogy egy gyerekszerető, türelmes tanítója legyen a gyereknek aki jól megtanítja az alapokra, minthogy három hét alatt megtanuljon írni-olvasni. Alsótagozat végére meg aztán már tényleg látszik, hogy milyen a beállítottsága. Ha annak megfelelő vagy általánosan minden jó suliban van, akkor maradhat ott akkor majd csak gimi a kérdés, ha meg nem akkor ét lehet vinni 8 osztályos gimibe.
Én onnan gondolom, hogy Balázs is inkább reál, mert inkább épít és szerel, mint pl rajzol és mindenből az érdekli, hogy hogy működik. Pl ha egy tollat megkaparint, akkor elöbb kipróbálja, hogyan lehet ki-be kapcsolni, aztán megpróbálja széptszerelni. De ez persze még simán változhat az iskoláig. (Hajni :) ez szerintem neked is válasz :D )

Kriszta :)
Igen én is mindig mondom neki, hogy nem megyek el sehova, csak azért jött a nagyi, hogy játsszon vele és segítsen anyának. Meg azt is mindig megkérdezem, ogy elmegy-e a szüleimmel, én nem egyek és ott kell aludni. Hál istennek eddig még nem tiltakozott :)Én pont most mondtam a férjemnek, hogy annyi jó van ebben a méhszáj nyílásban, hogy legalább a terhesfürdőruhát megspórolom, mert úgysem mehetek be a vízbe. Napozni meg a bőröm miatt nem napozhatok, szóval ha el is kísérem őket a stranda, akkor is elég a póló meg a rövidgatya. Azért remélem neked siekerül valami csinit venned :)

Petyaaanya :)
Dackorszak az jó :)
Már be is irattad Esztert oviba? Ez azt jelenti, hogy hamarabb felveszik, vagy majd jövő év elején kezdi csak, amikor betöltötte a hármat?

Magánovik: Hát nem olcsó az biztos, de akiket én ismerek azok valamilyen kényszerből vitték oda a gyereket. Vagy körnáykbeliekbe nem vették fel, vagy nem volt jó az ovi, ahova felvették és inkább átvitték magánba. Persze biztos van olyan is, akinek presztizs, hogy magánoviba jár a gyerek, de azért a legtöbb családnak elég sok plusz kiadás, ha még az ovit is fizetni kell.

Tegnap voltunk ultrahagon. Még mindig nem órás a gyerek (= kicsit ksiebb, mint a kora) De magához képest szépen nő, most 1158 grammra becsülték, szemben a három héttel ezeleötti 750-nel. Mondjuk gondoltam, hogy nő a gyerek, mert a pocim is elkezdett megint nőni. Már egészen nem kövér, hanem terhes kinézetem van ;)

wish
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az eddigi kitöltött kérdőíveket, nagyon hálás vagyok!
Szeretnélek megkérni azokat, akik még nem töltötték ki a kérdőívet és szükségük volt mesterséges megtermékenyítésre, azok töltsék ki. Sajnos nagyon elcsúszott az arány a spontán megtermékenyültek javára. Még legalább 200 mama kéne kitöltse a kérdőívet!!!

Már csak mesterségesen megtermékenyült anyukák kérdőíveit várjuk!

A kérdőív online, semmilyen személyes adatot nem kell megadni!

http://spreadsheets.google.com/viewform ... GRuVVE6MA..

Köszönöm!




Kép
Kép
Kép
bogyra
 
 


Orsi,
boldog szülinapot! Azt hittem kevesebb éves vagy... :wink: :lol: Vmiért még mindig azt hiszem, hogy 25. 8)

Pompi,
de jó, hogy írtál! Írhatnál azé' gyakrabban is! A magánovi főleg a kiscsoport miatt érdekel. Az a "baj", hogy Olivér túl jó gyerek. A szívem szakadna meg, hogy egy 30 fős csoportban, ahol 1 óvónéni van csak teng-leng egész nap, a kutya se foglalkozna vele csak azért, mert ő jó. Nem rosszalkodik, nem hisztizik, nem verekszik, szóval semmi olyasmit nem csinál, amiért foglalkozni kéne vele. Csak azért meg, hogy elteljen fölötte a nap, meg hogy elüsse vhol az idejét, azt egyáltalán nem akarom! Nekem se az angol meg az úszás meg isten tudja mik a fontosak, egyszerűen csak szeretném, hogy hasznosan töltse el az idejét!
Ja, a vasárnapi takarításon igen jót nevettem!:lol: Elképzeltem apát seprűvel a kezében, szerintem azt se tudja, hogy kell megfogni... :lol:

Petyaanya,
tökjó, hogy referáltál, jöhetnél gyakrabban Te is! :D :D

Anda,
mi jövő hétvégén megyünk a Kolpingba, a nyár szerintem nekünk kimarad, max. Szoboszlóra megyünk. Ti beterveztetek már vmit?

Emma,
alig várom a képeket!:D Egyúttal irigy is vagyok, hogy ilyen sokáig kihúztad...

Wish,
én biztos vagyok benne, hogy nagyon csini kismami vagy! :D És most már akkor igazán meg is mutathatnád azt a pocakot!

Mi most jöttünk UH-ról, sajnos nem kaptunk túl jó híreket. :? Már 2 hete is elkummantotta a doki a méhszájat, láttam rajta, hogy csak szépít, most viszont csak annyit mondott, hogy felpuhult a méhszáj és ne emelgessem a gyereket! :cry: Elégé beparáztam, ráadásul már egy jó ideje olyan érzésem van, hogy előbb fogok szülni. Pedig nem akarok úgy járni, hogy bebeszélem magamnak... A doki szerint 1600 gramm körül van Blanka, aki lehet, hogy nem is Blanka, merthogy szerinte fiú lett belőle! :shock: Király, most rendeltem be egy csomó pénzért kislány-ruhákat... :? Egyébként elég béna gépe van, tehát szerintem a súlyát is túlbecsülte. Most meg azon morfondírozom, hogy elmenjünk-e újra 4D-re, vagy szerintetek a 3 héttel ezelőtti Hajdú doktornő-féle véleménynek (kislány ) higgyek?

Egy mai pocakkép: 102 cm:
Kép
20140901102739
 
 


én hajdú drnőnek hinnék.
de ha felpuhult a méhszáj, akkor baromi komolyan kellene venned a fekvést, tényleg feküdni kellene, hogy ne romoljon tovább az állapota. Még 6 hetet egyben kellene lennetek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni! Nagyon szép a pocakod!!! :lol: :lol: :lol: Vigyázz magadra, nagyon!

Aanda, mi a Balcsira megyünk, mint tavaly, apa "bűnbánatból" lefoglalta a múlt héten (mert soha nincs itthon). Egyébként én szívesen mennék Hajdúszoboszlóra, mert közel van és melegvizes, de Bálintot nem nagyon rakhatom be a termálba. :lol: Azért lehet, hogy egy hétvége összejön. A másik rövid programnak meg Nyíregyháza lenne (mikor a férjem úgy is menne oda dolgozni), és akkor maradnánk 1-2 napot, már tavaly kinéztem:
http://www.sostozoo.hu/

dkata
 
 


Fú, nemár! Ez tényleg annyira gáz? Na, sokat ma éjszaka se alszom...

Kata,
Szoboszlón szerintem kb. huszonix medence van, de lehet, hogy még több. :D A gyerekeknek meg vagy 6-7, és még olyan medence is van, amiben fokozatosan mélyül a víz, a legmélyebb pontja térdig ér kb. És nem egy 3-fős medence! Egy hátránya van a strandnak, hogy túl sok benne a nép ... :roll:
20140901102739
 
 


Orsi, boldog szülinapot! Én is fekvést mondanék, csak engem mindig "ledurungolnak" ijesztgetésért... :?

Hajni, mi Szoboszlón egy bizonyos szállodába járunk, és onnan nem nagyon mozdulunk ki, max akkor, ha Ádám csúszdázni akar... és ott csak termálvíz van bent (mondjuk nyáron van kint gyerekmedence). De olyan szuper minden (szállás, kaja), hogy nem vagyok hajlandó mást kipróbálni. :oops: És mivel kényelmes, nem igazán szoktunk átmenni a strandra. Ja, és mivel én a fél életemet hideg vízben töltöttem, nem vagyok hajlandó csak meleg vízben ücsörögni. :lol:
Amit Orsi mond, vedd komolyan... meg kell állítani a folyamatot. És igenis aludj, épp ez a lényeg (ilyenkor adnak Seduxent mint Wishnek), hogy ne idegeskedj, hanem pihenj!

dkata
 
 


Hajni :)
Mekkora súlykülönbség van a lányaink között! :) Ebből is látszik, hogy a miénk késöbb fogant. Egyéb méreteket mondott a dokid? Kíváncsi lennék, hogy abban mekkorák az eltérések.
Nálunk a BPD most 70 mm.
Méhszájat vedd komolyan, és pihenj amennyit csak tudsz. Akár hány hetesen történik a koraszülés nem garancia arra, hogy nem lesz gond, a tuti az, ha 36-37 hét után bújik csak ki Blanka!
Meg kell oldani mindent, nekem is sikerült és tányleg nagyon sokat pihenek, fekszem. Azért persze baromira kíváncsi vagyok mit mondt jövő héten a dokim. Remélem azt, hogy maradt a méhszáj 2100 :)
Viszont az eredeti 90 napból már 20 letelt :) Múlik az idő, ha lassan is :)

Kata :)
Nem vettem ám be egy szem Seduxent sem :) Aznap mikor visszajöttünk a kórházból ittam két korty vörösbort, az soakt segített, azóta meg a magnézium meg a fekvés nagyjából elég. Nem nagyon szoktam keményedni, úgy 2-3 naponta egyszer fordul elő, de akkor is csak olyankor ha sokat vagyok fenn.
Mondjuk nagyon sokszor (napjában többször) fáj a hasam alja, olyan feszítő, mensi szerű érzés, de közben nem keményedik be egyáltalán. Fogalmam sincs mi lehet, a dokinak is mondtam, azt mondta lehetnek a szalagok, az csak jó, ha nem keményedek közben.

Írígylek minden nyaralást :D Mi szülés elött már nem megyünk, az ismert okokból kifolyólag, szülés után meg túl csöpp lesz még a lány. Ha nagyon flottul kialakult minden, és apának is marad szabadsága, akkor esetleg ősszel elmegyünk valahova belföldön.

wish
 
 


Wish, tudom, hogy nem vetted be :lol: , írtad, csak ilyenkor benne van a protokollban a nyugtató. Én konyakoztam, életemben soha nem ittam, no, a terhesség utólsó harmadában az ágyam mellett tartottam, és egy fél üveggel el is fogyasztottam. Nekem olyan szinten keményedett a hasam, hogy már attól is, ha felkeltem az ágyból és kimentem a wc-re. Ez kb. a 27. héttől, de szerencsére nem nyílt ki (rövidülni meg nem volt hova, mert eleve 1 cm volt :? ).
Főzés: nekem általában nem elég a két hátsó láng a főzéshez... :oops: és persze mindig azt az egyet akarja leverni, ami ott kilóg. :lol:
Nyaralás: Bálint 5 hónapos volt, mikor elvittem a 2 gyereket nyaralni. Praktikus volt, mert még csak szopott, de a két gyerekkel egyedül nem volt túl pihentető (főleg, hogy Ádám ugye mászkált akkor is, mikor Bálint aludt), és pl. enni azt elég ritkán tudtam nyugodtan, fürödni meg egyszer sem, csak a gyerekkel. :lol: De azért jó volt. :lol: :lol: :lol:

Ma Bálint majdnem esett egy jókorát: mászott fel a csúszdára és a 3. fokon megcsúszott a lába, és keresztben becsúszott a két fok közé, de olyan ügyes volt, hogy a kezével megtartotta magát, és lógott, mint egy kis majom, utána meg szépen leereszkedett a földre. Most kapta a csúszdát, azért tényleg jó, sokat ügyesedik pár nap alatt is. :lol:

dkata
 
 


Wish
Most volt a beíratkozás az oviban. Három éves kortól mehet(ne) ha szobatiszta lesz. Egyelőre rá sem akar ülni a bilire, vagy a WC-re. :? Néha ráül, tudja mire való, nincs eldugva, stb. Nem erőltetem a dolgot, de azért nyáron bepróbálkozok a pelenkalevétellel. Az óvodakezdésen még gondolkodom (febr. végén tölti be a 3-at). Gazdasági és egyéb viszonyoktól függ. :lol: Különben is, még olyan kicsi... :wink:

Kata
Nálunk Eszter egyik este egy kis cipőből való celofándarabot dugott fel az orrába, nem tudtam kifújatni, elég vacak éjszakám volt.. Másnap reggelt a gégészeten kezdtük, szerencsére simán ki tudták szedni. Ugyaneznap délután ott állok mellette, és hozzáért a forró vasalóhoz. Nagy baj szerencsére nem történt. Aztán esett már el éjszakai bóklászás közben, amikor át akart jönni a mi ágyunkba. Csak a szája vérzett.. (remélem gyerekvédelmis, gyámügyes nem olvassa :oops: ) A gégészeten amúgy megnyugtattak, ez teljesen természetes ebben a korban.

Hajni
Vedd komolyan a pihenést!

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya! Eszti is megéri a pénzét! :wink: Annyira aranyosak ebben a korban (is). :lol: Azért én nagyon para lettem volna a celofántól, tutira rohantam volna vele valahova (azt nem tudom hova :oops: ). Én ma Bálintot majd' megettem, látom, hogy a nejlonszatyorból próbálja kivenni a könyvét, de mindig beleakadt a fülébe és nem sikerült, erre mondja neki: Bújjá' ki, bújjá' ki! :lol: De a prímet az a mondása viszi, mikor a lámpánál állunk a kocsival, Ő meg mondja: pijos, sága, zöd, tojjad (toljad)!!!! :lol: :lol: :lol:

Pompi, Te gyerekeid nem jövőre töltik a 3. életévüket?! Csak mert akkor be kell íratkozni oviba... Legalábbis nálunk. Ha jövőre próbálnám beíratni, akkor nem lenne hely, vagy max a körzeti oviban. Nem beszélve arról, hogy aki szept. után tölti a 3. évét jövőre, azt értem, ha még nem íratják, de a többieket elvileg kell. Én gyerekem is lehet hogy megy jövő márciustól, lehet, hogy csak szeptembertől, mégis beírattam (és hülyének se néztek, sőt teljesen időben voltunk). Oviba az mehet, aki 3 évet betöltötte és szobatiszta. A védőnő mesélte, hogy több 3 éven felüli kislány van most a körzetében, aki nem mehet, mert még nem szobatiszta. :shock:

Egyébként elvileg az a törvény, hogy a 3. életévet betöltött, körzetben lakó gyerekeket kell felvenni, utána jöhet bárki más. Szóval elvileg a körzeti óvodába minden gyereknek kéne legyen hely, nem? Ezért nem is értem, hogy emberek azért viszik magánoviba a gyereket, mert nincs hely az államiban. :shock: Azért az elég nagy luxus lenne, ha azért dolgoznék egész hónapban, hogy kifizessem a gyerek oviját, és még vele se lennék. :shock:

dkata
 
 


Sziasztok

Aanda
bicikli (2+2 kerekű): nálunk Ákos tavaly kb. 26-27 hós volt mikor megkapta és utána 1-2 hónapon belül már úgy ment vele mint a szél, majd nemsokára pedig már utánozta a nagyfiúkat a dunaparton vagyis biciklit feltolta a szenyvízátemelő tetejére kb. 2m magas ferde beton emelvény és utána onnan leszáguldott + az apjának mindig kb. félút után már elkellett kapni és ezt élvezte, és persze ezt az idén is folytatja, úgyhogy neki már beígérte apja hogy a nyáron fogják (nemsokára) gyyakorolni a 2 kerekűséget
+ Áronka is már felül rá és tolni kell különben balhézik, és már amit a szomszéd kölcsön adott elektromos autót is megtanította neki apjuk, hogy hogy üzemel, és nyomja ezerrel, csak a kis drága még kormányozni nem tud, hiába mutatom neki, de szerintem nemsokára az is menni fog neki

Hajni
nagyon nagyon csini pocakod van, nagyon nagyon vigyázz magatokra!!!!!!!!!!!!!!!!

Petyaanya
te nem tudod, hogy mennyit tanulnak szlovákul?
mert én inkább kihagynám, de valszeg bizti nem lehet
kár hogy nem németül vagy angolul tanulnak inkább
(persze azért tudom, hogy miért szlovákul)

Pompomlány
előre is nagyon nagyon Boldog Szülinapot kívánunk Norinának és Benedekben

Wish
nálunk is mindkét fiú kisebb volt
főleg Áron (kb. 2 héttel) és így lett a 37. héten 2320 g
Majd meg nő idekint a kis drága!

Kata
nagyon nagyon édes lehet Bálint !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kata :)
Nem köteles felvenni a körzetes óvoda 3 éves kortól... :( Ez van a törvényben:
24. § (3) (3) "A gyermek - ha e törvény másképp nem rendelkezik - abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni."
65. § (1)"A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, illetőleg ahol szülője dolgozik. A felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. Ha a jelentkezők száma meghaladja a felvehető gyermekek számát, az óvodavezető, több óvoda esetén az óvoda fenntartója bizottságot szervez, amely javaslatot tesz a felvételre. Az óvoda - beleértve a kijelölt óvodát is - köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki e törvény 24. §-ának (3) bekezdése alapján köteles óvodába járni, ha lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye a körzetében található (kötelező felvételt biztosító óvoda). "

Szóval csak ötéves korában kötelező felvenni és akkor is felveheti csak fél napra. Szóval előfordulhat, hogy muszáj magánoviba vinni a gyereket.
Én nem is gondolkoztam a beiratáson, mert így hogy kistesóval leszek itthon és csak áprilistól járna szerintem tök esélytelen, hogy felvegyék. Általában az év eleje, január-február amikor még van beszoktatás, utánna már tudtommal nem nagyon.

Még erről meg a waldorfról jutott eszembe, hogy oda pl csak négy éves kortól veszik fel a gyerekeket. Szóval dolgozó anyák gyerekei emiatt is kilőve.

Ildi :)
Én is tuti rohantam volna az ügyeletre, ha celofánt szipuzik a gyerek. Vagy nem alszom egész éjjel, hogy még lélegzik-e :D
Balázs általában csak felbukik rohanás közben, más "baleset" nemigen fordult elő. Kivéve amikor olyan 8 hónaposan megette a mobilom egyik gombját (az kórházban persze hülyének néztek) és két napig a kakit túrtam utánna. De kijött :D Meg persze volt az agyrázkódás gyanús esése is. Azon azóta is szoktam gondolkozni, hogy máskor is volt, hogy hanyattesve jól odacsapta kis fejét a kőhöz, tiszta szerencse, hogy soha nem lett semmi baja. Egyszer az erkélyen csúszott el a kipacsált víztől, úgyhogy most gondolkozom, hogy hogyan csúszásmentesítsem nyárra az erkélyt. Iszonyatosan csúszik, ha vizes.

wish
 
 


Hali!!!

EMMA! Szivből gratulálok Nektek és sok boldogságot kivánok! Jó lehet ismét a picibabás csodanapokat élni!

Hajni,
Nagyon szép pocakod van! Vigyázz magatokra nagyon! Én sztem beiratkoznék egy 4D-re, legalább ezen ne kelljen izgulni.

Pompi,
Cukorért nyomkodtatós óvónénin jót röhögtem, micsoda kéjenc!

Magunkról: mi egyelőre a bölcsis beiratkozásnál tartunk, ovikat nem néztünk még. Az egy újabb dilemma lesz, hogy a lakáshoz vagy a mhelyhez legyen közel.
Most két állami bölcsibe jelentkeztünk (m.helyhez közel), majd május végén derül ki, hogy sikerül-e, ha nem, akkor marad a magán, ami minimum 60eFt.
Ma először Balitól külön töltjük az éjszakát. Levittem tegnap Anyumékhoz és úgy tervezzük, hogy majd csak holnap este megyünk érte. Mikor mondtam Neki, hogy én most elmegyek és csak holnap jövök, akkor tiltakozott és sirt is mikor eljöttem :cry:, de hamar megvigasztlódott és utána már nem keresett. Nyáron szeretnénk pár napot a nagyikra hagyni, erre edzünk most.
A héten elhangzott az első mondata a Drágámnak: fúj a szél. Ezen kivül csak szavakat mond, de azt már nagyon sokat és megy a halandzsa is. Múltkor egy pár évvel idősebb kislánynál nyomult a szövegével, és be is jött, mert kapott egy simit, olyan aranyosak voltak! :D

Kép
bandika
 
 


Hajni, Wish
nagyon szurkolok nektek, 37 hetes korig legalább bent legyenek a csajok! vagy egy csaj egy pasi? hú, én tutti elmennék újra 4d-re, Hajni, hogy kiderüljön!

Na, nekem aztán 2 nappal a szülés előtt is beton volt a méhszájam, akkor nem tudtam neki örülni, de tényleg jó, hogy kihúzta Boldizsár.

A szülés nagyon gyors, és írtózatosan fájdalmas volt. Éjfélkor volt az eldő fájás, 2ig össze-vissza tinglitangli fájások, viszont akkor elment a magzatvíz, és bedurvult a dolog. Anyuék 3 ra értek ide Zre vigyázni, fél 4kor kórház, 4re kerültem szülőszobára. Onnan nem sok mindenre emlékszem. Arra igen, hogy Uramnak azt mondtam, hogy a 3.at ő fogja megszülni :D 2 ujjnyival kerültem be, villámsebesen eltűnt a méhszáj, de a baba nagyon fent volt, ezért tök sok tolófájás, meg nyomásra, nagyon lassan jött ki. (z 3 fájásra, semmit nem nyomtam, kilökődött). Utána 2-3 órát olyan voltam, mint, akin átment az úthenger, de aztán gyorsan ment a regenerálódás.
Most nem vesztegettem az időt, erőltettem a szopit nagyon, így szerda éjszaka belövelt a tejcsim, B gyönyörűen szopizik. Jobb mellem ugyan picit sebes, most kenegetem bőven.
Z 2 napot nagyon jól viselt apukájával, szerdára kikészült a drágám, akkor pityeregtem is kicsit, mikor elmentek. De nagyon örült, hogy hazajöttünk, B-vel tündér, velünk néha hisztis, de én úgy látom, előtte rosszabb volt a helyzet, mikor még nem értette, mi vár rá. Szerintem most már látja, hogy az nem változott, mennyire imádjuk, és ez megnyugtatja. Most persze könnyű, apa még egy hetet itthon, utána jönnek a keményebb napok.

Na puszi mindenkinek!
Képek, 1 mázas, 1 tiszta
Kép
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
Boldizsár gyönyörű kisfiú!
Ügyesek vagytok a szopival!

Bandika,
én munkahelyhez közeli bölcsit választanék,mert többet lehettek együtt.Meló után együtt elmehettek bevásárolni és az autóban is lehet beszélgetni.

Erika,
mi még mindig babakocsival közlekedünk,ha egyedül vagyok velük!Ha Apa is itthon van,akkor gyakoroljuk a kézenfogva közlekedést az utcán,de ha motoroznak,akkor az abból áll,hogy mi rohanunk utánuk!A játszótérről is szeretnek meglógni,ezért mindig résen kell lennem,hogy csukják a kaput!HA majd megtanulnak normál tempóban motorozni,csak akkor kapnak bicót!

Wish,
Te is rakhatnál pociképet!

Hajni,
hihetetlen csinos vagy és hatalmas a pocakod!
Egy ovódai csoportban kb.20-22 gyerek van,és 2 óvónő+
1 dajka!A jó gyerekek gyönyörűen eljátszanak,de foglalkoznak is velük,igaz,nem annyit,mint az elevenebbekkel!
Kolping miatt irigy vagyok ám!
Ha Apának már végre megmondják,hogy mikor lesz a nyári leállásuk,talán elmegyünk megint Siófokra!
Tényleg próbálj meg pihenni!

Kata,
Bálintnak jó dumája van!
:lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Wish, tudom, hogy csak az utólsó év "kötelező" az oviból, DE nekem így mondták az oviban, arra célozva ezzel, hogy felállítanak egy sorrendet, ahol mindenképp a körzetben lakó, 3 évet betöltött gyerekek lesznek a lista tetején, utána a többi. Ez enyhe célzás volt nekem, aki a 2 éves gyerekét nem körzetes oviba akarja beíratni. Vagyis Bálint jó eséllyel csak jövőre pályázhatott volna nem körzetes oviba. Ja, és pl. ezen a helyen tavaly is 25 helyre 46 jelentkező volt. (Ezért mentünk "ismerős" oviba. :lol: ) Valamint van egy óvodavezetői gyűlés, ahol "elosztják a gyerekeket", mert van, akit több helyre is beíratnak. A lényeg, hogy én már szülőin is voltam. :lol: (Azért én próbálkoznék egy beíratással főleg Pesten, mert van pl. várólista, ahonnan majd bekerülhet, és ha felveszik majd "jobb" helyre, még mindig lemondhatod az elsőt.) Ádám pl. 3 oviba járt, mert 3 városban laktunk ez idő alatt. De mikor Pesten laktunk és beírattam a körzeti oviba és az első szülőin kiderült, hogy "kedves szülők, tetű az van", soha többé be nem tettem a lábam oda, és 1 nap alatt találtam másik ovit. (Mondjuk én őt mindig annak az egyetemnek az ovijába írattam, ahová éppen jártam, aztán meg a munkahelyem ovijába - ezért volt az nagyon klassz! :lol: )
A beszoktatás meg nálunk folyamatos, mikor a gyerek betölti a 3. életévét és szobatiszta, mehet. Gondolom előtte illik egyeztetni az ovival, hogy no, holnaptól jön oviba a gyerek. :lol: A mi leendő csoportunkban már mind ott lesznek azok a gyerekek, akik februárig töltik a 3. évüket, akkor megy Bálint. De ha csak szeptemberben kezd, akkor is ebbe a csoportba kerül, mert ezek a kortársai és törekszenek arra, hogy ne legyen vegyes csoport (bár most lesznek még nagyok, de ez kiscsoportos szempontból nem baj, csak nagycsoportos szempontból). No, jó bő lére eresztettem a mondandómat... :lol: Gondolom, az óvodai férőhelyek száma nem változik jó irányba a bevezetett óvodáztatási támogatás miatt se. Nekem miért nem adnak? :wink: :lol:

Erika, nagyon ügyes a nagyfiad, ha ilyen hamar megtanult bicajozni! :lol:

Aanda! Azt azért tegyük hozzá, hogy az óvónők váltásban vannak, csak az ebéd körüli időben vannak ketten átfedésben.

Emma! Milyen gyönyörű Boldizsár! Mintha nem is újszülött lenne! És mekkora haja van! :lol: :lol: :lol: Ügyes legyél, pihenj sokat, amíg a férjed otthon van! Jó ez az úthengeres hasonlat, én is kb. így voltam. És tudtál aludni éjszaka? Mert én az adrenalintól semmit nem aludtam, annyira a szülés hatása alatt voltam. Ettől persze az úthenger szindróma csak rosszabbodik... :lol: :lol: :lol:

Bandika! Majd meséld el, végül hogy bírta a csemete a kiképzést! Én még sose hagytam senkire pár óránál tovább, de Ádám ilyen idősen már rendesen ki volt képezve. :? (mert muszáj volt) Én azért is nem adom Bálintot egyelőre. (Ádám viszont annál többet van anyukáméknál, ugyanis zenekart alapítottak, és náluk a garázsban nyomják, a környék nagy örömére. :lol: )

dkata
 
 


Sziasztok

Aanda
normál tempó???????? :shock: hát az nálunk ismeretlen, úgyhogy én ha 2 gyerekkel megyek boltba akkor Áron babakocsiban ül + Ákos kézenfogva jön - már amennyire, van hogy az egész út arról szól hogy én Ákosnak magyarázom hogy nem engedem el a kezét (van olyan rész is az út során, hogy még járda sincs :x ) és persze ő közben hisztizik és sokszor volt már olyan is (szerencsére csak olyankor mikor apja is velünk volt), hogy kifeküdt a járdán
úgyhogy mi a normál tempóra várhatnánk időtlen időig
de nálunk is mindketten szeretnek másirányba menni mint mi

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Köszönöm a pocak-dicséreteket. Amúgy élőben vhogy nagyobbnak tűnik... :roll:

Kata,
melyik az a szuper szálloda? Pedig ott talizhatnánk, milyen jó lenne!

Wish,
szerintem biztos nincs akkora különbség, csak a dokim gépe sz*r. A bpd-t is úgy nézi (meg minden más adatot ), hogy addig pakolgatja ide-oda az x-et, amíg a koromnak megfelelő adatot ad ki. Jól föl is bosszantott tegnap! Ráadásul a Bajcsyban van ugye, ahová a 35. héttől lehet csak menni. Szóval ha Blanka (eldöntöttem, Blanka és kész! ) előbb születik, még dokim se lesz, szülhetek az ügyeletesnél vhol, mert gondolom ilyenkor az ügyeletes kórházban kell, nem? Te tudod hogy van ez?
Ez komoly, hogy 2-3 naponta van keményedésed?:shock: Nekem kb. ahányszor megmozdulok, még éjjel is, séta közben is, nagyon gyakran. Már a Te 500 mg-os Mg-odat szedem, de szerintem felemelem napi 2-re...

Emma,
gyönyörű kisfiad van! Milyen jó lett a magzatmázas kép is!
:D Gratula a tejcsihez is, nagyon ügyesek vagytok!

Petyaanya,
nem semmi Eszter! :lol:

Erika,
nagy kópék a te fiaid is! :lol:

Bandika,
mikortól megy Balázs bölcsibe? Ezek szerint visszamész dolgozni?

Anda,
a tesóm ami ovit meglátogatott ott 30 gyerek volt és 1 óvónő ebéd utántól. Ezek szerint van erre vmi törvény? Mondjuk a 22 se kevés... :?
Tiéd apánál is nyári leállás van? :wink: Ő miben "utazik"? :D
20140901102739
 
 


Emma,

Nagyon szép baba Boldizsár! Milyen formás kis szája van! Ügyesek voltatok a szopival.

Andi,
Mi is pont ezért választottuk a mhelyhez közeli bölcsiket. Ovinál már lehet, hogy más lesz a helyzet, remélem, akkor már itthon leszek majd GYEDen egy darabig. :wink:

Kata,
Az elalvás jól ment, emlegette ugyan a cicit, de belenyugodott, hogy nincs és hamar elaludt, jóll kifárasztották előtte. :D Reggel fél 7ig aludt. Délelőtt voltak falun ismerősöknél és el volt ájulva a pipiktől. Szóval eddig jól ment minden. Kiváncsi vagyok, milyen lesz a találkozás este.

Lányok,
Vki küldje el nekem dina elérhetőségét légyszi, a barátnőm már hazajött Londonból.
Köszi!

Kép
bandika
 
 


Hajni,
Igen, elvileg októbertől dolgoznék, előtte meg kivenném a szabikat. Bölcsi szeptembertől indul, a kerületben csak akkortól van felvétel az államiba. Remélem, hogy a 2-3 hetes beszoktatás elég lesz! Főleg, hogy még a többi mamival is egyeztetni kell, mert egyszerre csak két gyerkőc lehet beszoktatós, igy októberig folyamatosan kezdenek.

Kép
bandika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: