Új privát üzeneted érkezett!

Titti :D
Annyira édes vagy!!! Igazából nincs ám mentségem, hogy miért nem írok, szoktam olvasgatni, de nem jutok el addig, hogy leírjam, hogy mi van velünk, vagy képeket tegyek, mindig csak ígérgetem :oops:
BOCSÁNATOT kérek mindenkitől ezért :oops:
Most is önző módon azért jöttem, hogy szóljak, hogy nagyon kedvező nyaralási lehetőség van most "minálunk", ha érdekel valakit, szóljatok, s küldök bővebben infót.....részleteket leírtam a Prgogramok, ajánlatok között: !!!! Akciós nyarlás Tenerife - 2009 Május!!! topikban :wink:

Rólunk röviden: jól vagyunk, a helyzethez képest...egyébként nekem még mindig olyan érzésem van, mintha egy filmet néznék, s nem tudom felfogni :cry:
Anyu itt van nálunk már két hete, s még két hétig marad, aztán még van mit ügyinztézni otthon, majd én is akarok menni két hétre nyáron, s persze sokat lesz itt.
Marci már nagyfiú, a szókincse hihetetlen, minden nap mond valami újat, tudja, hogy mit mond a paci, a kutya, a cica (ez a kedvencem, meg kell zabálni), a béka, a hal :-), olyanokat mond, hogy hattyú :-), a kedvenc kajánk már jó régen a téli szalámi és a párizsi, a virsli, de nem igazán jó evő.Az almalevet issza rendesen, a vizet nem fogadja el. Most kezdünk a napi egy alvásra áttérni, rendesen átvarriálja az eddig már megszokott programunkat. A legnagyobb gondom azzal lesz, hogy megyek a Kristófért 2-re a suliba...most, hogy Anyu itt van, nem gond :roll:
Már szaladgál, már nem kell árnyékként követni. Ja, az árnyék is jó játék neki, s állandóan "iq-t" nézünk, ami si-hut jelenti, s ez a Thomas a gőzmozdony :-) Reggeltől estig ennek kell mennie, mert ha nem is nézi, akkor is kell a háttér :lol:
Voltunk három hete fodrásznál, végigsírta, de nagyon jó lett a haja, jó sűrű lett, s teljesen megváltozott tőle a kicsi buksija.....majd egyszer eljutok addig is, hogy rakjak képeket :oops: a picassa is régen lett újratöltve :roll:
Minnyár visszaolvasok, s jövök vissza, ha Marci még nem ébred fel addig
:wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

...
Ancsa
Réka nagyon édes a nyuszikkal :wink: én - mivel én sem állatok között nőttem fel - még a galamboktól is távol tartom Marcust :oops: Tudom, hogy ez nem jó 8)
:lol: Hogy bírod a munkát?? Férjed jobban van?

Kismok :D
Nagyon szépek vagytok :wink: minden kép nagyon jó, de a fekete-fehér puszis...nagyon gyönyörűek a lányok!!! s láttam, hogy Kia köszöntött, így én is kívánok sok boldog szülinapot :wink:
"Fejföldbeverés" nálunk is játszik, vagy amibe éppen tudja, Anya válla is tökéletesen megfelel, ha úgy van. Mindenre így reagál, amit nem engedünk...még jól bírom, azt hiszem :-)

Cas :D
Örülök, hogy már jobban vagytok! Nagyon szörnyű lehetett minden beteg/ség így együtt :cry:
Utólag is boldog névnapot kívánunk Csillának!

Nyafi :D
Én is csatlakozom a gratulálokhoz! S szintén megemelem a fejfedőm előtted!
Anyudéknak is gratula! Milyen zenét játszanak?? Bocsi, ha kéne tudnom :oops: :lol:

Most ébredezik, s halljuk, hogy beszélget....
Tényleg igyekszem jönni, hogy még befejezzem, addig is szép napot Nektek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok,

Zsuzsi,
milyen rizstejjel valtottad ki Bencenel az etkezest?
Amit en vettem (Biopontos) azon rajta van hogy nyomokban, foldimogyorot, szojat, mandulat, glutent tartalmazhat, ezt lehet neki adni? En is komolyan gondolkozok azon hogy a tapszert lecserelem erre mert decemberben az egyeves ellenorzesen 10 kg volt es most mar 13! Bar azt mondta a doktorno hogy ne foglalkozzak vele dehat nem neki kell cipelnie a gyereket hanem nekem! :?

Az elvalasztast nem tudom hogy lesz.
Ha engednem, egesz nap a cicimen logna. Reggel csak ugy indulhat a nap, ha cicizik. Delelott lemegyunk, hazaerunk, beesunk az ajton, kabatban, cipoben ordit, hogy cicit akar. Delben elalvas is csak cicivel lehet. Felkeles utan cici kell kulonben nem hajlando enni. Delutan lemegyunk, feljovunk, ismet cici kell. Este is sokat kell neki mert jatek kozben ahogy meglatja huzza fel a polomat hogy azonnal cici kell neki. Este elalvashoz szinten cici. Ha leulok valahova azonnal jon hogy cici kell neki. Es nem csak az egyik mert kozben a masikat tekergetni meg csavargatni kell. Meg birom idegekkel de hogy meddig 8)
De alig szopizik valamennyit, csak lelkileg van szuksege ra ugy latom. Nyarig meg varok, aztan ki kell talalnom valamit. Ha birom addig...

Megyek mar etetni meg le kell vinnem Balintot de meg jovok mert meg irni akarok.
_jáde_

Sziasztok! Nem azért mondtam a sulit, csak úgy örülök neki. Szilvi72! Én megnéztem a nyaralást. Tök jól hangzik, de miért van ingyen? A fél napos bemutató miatt? Mit mutattok be? Ti csináljátok a férjeddel? Anyuék világzenét játszanak, cigányul adják elő a kül. országok zenéit.
Jade akkor napi 7x még szopizik a fiad? Nem semmi. Gigi nem is eszik annyiszor…És miért kap tápot, ha ennyit van cicin?
Gigi tök szupi hisztikirálylány, őt senki nem képes űberelni. Lefekszik a földre és onnan ordít, miközben veri a lábát a földhöz. Olyan bájos olyankor... :roll:

Kép
nyafi

Sziasztok!

Szilvia
olyan jó volt végre rólatok olvasni! A "filmet" abszolút megértem. Nekem nagypapám már 8 éve nincs köztünk, s nekem évekig olyan érzésem volt, hogy csak azért nem találkozunk, mert ő messzebbre költözött...
Marci nagyon ügyes.

Lányok,
a köszöntéseket tényleg nagyon köszönöm. Szép ünnep volt, hogy a Húsvéttal esett egy napra. :D

Jade
azt én is akartam kérdezni, h tul. képp minek is tápszereztek ti? És miért mondod, hogy alig szopizik? Honnan tudod, h mennyit? Pláne, hogy 1 és 2 év között kif. sok immunanyag lesz az anyatejben.... Még mindig nem hiszed el, h voltaképp pont annyi az anyatej, amire szüksége van a kisfiadnak? :wink: :lol:
Egyébként nálunk is hasonlóan van, bár ha pl. nem vagyunk itthon és vmi nagyon inspiráló a környezet, Sárinak eszébe sem jut a cici, de ha unatkozik..... meg pl. elesik.... :lol:

Nyafi
igenis nagy dolog, amit csinálsz!!! Ne szabatkozz! :lol:
Nekem még a német/olasz tanulás sem megy. Egyszerűen még a tanfolyamra járást sem tudom megszervezni. De autodiktaktaként meg naggggyon lusta vagyok.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam, azért olvastam, de nincs túl sok időm mostanság. Nem biztos, hogy mindenre reagálni tudok, de mindenestre névnapos szülinapos babákat és mamákat köszöntöm.

A képek is nagyon aranyosak, egyet emelnék ki: Kismok a kontraszt egyszerűen elbűvölő. Annyira beszédes :D Olyan jó, hogy ilyen sokfélék vagyunk mi és a babók is.

Magunkról:
Nagy hír van, már jönni akartam korábban elújságolni. Igen, igen, az nyert aki kitalálta: Blanka elindult!!!! Múlt hét végén történt, épp ahogy Nyafi jósolta, két héttel a kapaszkodás nélküli felállás után. Szóval így zárjuk a sort, lassan de biztosan mi is eljutottunk idáig. Olyan édes, ahogy próbálgatja a távolságokat. Persze ez már nektek ismerős nem is ragozom tovább.

Az utóbbi napokban kijött 4 szemfogunk, így már 16 fogacskával büszkélkedhetünk. Sajnos van, ami kicsit beárnyékolja az utóbi időszakot is, talán már írtam, újra kijött az ekcéma és elég durva, egész testre kiterjedő (arcocska kivételével). Már jobban viselem, tavaly nyáron volt 2 hónapig, akkor bele voltam betegedve. Úgy látom, hogy a száraz meleg idő, plusz a fogzás együtt lehet a bűnös, ez illik a tavalyi kálváriára is. Ha így van, lassan elmúlik. Szegénykém hátán több volt a piros, gyulladt bőr, mint az ép. Annak azért örülök, hogy nem valószínű, hogy kaja okozza, mert így nehezen lehetne magyarázni a 9 hónapig tartó tünetmentességet.

Voltunk szemésznél is Blankával, dokinéni ugyanis kancsalnak látta. Nagyon jó szemész orvost találtunk, a magánrendelésén voltunk, 7000 Ft volt (a reklámozott babaszemész 9000), mindent megnézett játékosan, csak látszólagos a kancsalság a széles orrnyereg miatt. Viszont enyhe távollátó, +0,75, +1,25, amit valszínű ki fog nőni, 1 év múlva kontroll. A lényeg, hogy nem kell szemüveg.

Szopizás: mi sem haladunk terv szerint, próbáltam az éjjelit mérsékelni, de annyit vakaródzott szegénykém, hogy nem volt szívem. Majd újra nekifutunk. Én is Zsuzsihoz hasonlóan a következő terhesség előtt minimum egy-két hónap szünetet akarok, fizikailag összeszedni magamat. Már előre fáj a szívem, olyan édes amikor reggel az egyikoldalamon befejezi, teli szájjal vigyorogva mondja, hogy MBÁS, azaz a másikat kéri. Ez egyébként mostanában a kedvenc szava, mindenből van szinte másik.

Motorozás már nagyon jól megy, nem győzök rohanni utána, szóval mindent összevetve jól vagyunk.
Ninikének akartam még, hogy nálunk is meglepően óriási méreteket öltött a hozzám való ragaszkodás és az idegenektől való félelem, de kis idő után megbékél. Ja és a szomszéd csajt áthívtuk, tényleg jobb lett, Nyafi köszi a tippet.

Szilvi72, jó, hogy jelentkeztél. Gyere gyakrabban,hiányzol, olyan jó volt olvasni az írásaidat.
Kriszta is hiányzik, remélem minden rendben vele..

Próbálok gyakrabban jelentkezni, lennének kérdéseim is, de már így is túl sokat írtam. Bocsi.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Utólag is Boldog Névnapot Csillának!
Majd jövök bővebben is...

Mi nem vagyunk jól. :(
Szerdán kihívtuk a dokit, egész nap hányt Levi - kapott szuri, csüt-ön reggel ismét hányt -
elmentünk a dokihoz - írt beutalót. 15 után pedig mentünk a kórházba.
(közepes kiszáradás és hólyagos torokgyuszi)
Kapott 3 infúziót, vérvétel,.. stb. Pénteken majdnem délben jöttünk haza...
egyre több volt a beteg gyerek - azt mondták lesz egy kis járvány.
Most pedig tele van pöttyökkel (az Augmentint már nem szedjük, de van Fenistil,
Cataflam és Normaflor), ma is voltunk e miatt az ügyeletre.
Két napig semmit nem evett - a kórházban az infúzió mellett volt cici, tegnap is csak cici
(még jó, hogy van) és húsleves ment le.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

most csak gyorsan:

LEVINEK JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!itt is!!!!!!

Jade: The Bridge kalciumos rizstejet iszik. Herbaházban vesszük kedvezménnyel, egyébként drága. Természetes édes, kellemes íze van, de semmiféleképpen sem tej íze. Bár én már nem nagyon emlékszem a tehéntej ízére, csak arra hogy annak állatíze van, ennek meg növény íze. Próbáljátok ki Bence imádja. Ebben szerintem nincs semmi más, még nyomokban sem.

Ha el akarod választani, nagyon fokozatosan esetleg próbáld meg ahogy én csináltam, először az alvás előtti szopit hagyjátok el, hogy ne arra aludjon el, aztán ha már nem kapcsolja össze utána jöhet a többi...

puszi: Zs

Kép Kép
tn_zsuzsi

Levi jobbulást! Cataflamot mire kapja?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kia, mi újság? Jobban vagytok??? Gyorsan gyógyulást Levinek!

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Köszi, már szerencsére jól vagyunk, a torka szép, a kiütések elmúltak.
Remélem mindenki jól van!
..és ismét csak napi 2 cici van... jön a 11. fogunk - bár ezt is csak úgy vettem észre, hogy
minden este bekenem az ínyét...

Édesek a gyerekek a képeken.

Rékának Boldog másfél évet :P

Dorottya
GRATULA - kisfiú :P

Kismok
Levi is fejföldbeverő :? Mostanában nem csinálta, de ma... ismét :(

Nyafi
Gratula a vizsgákhoz!
A Cataflam-ot a torkára írta a doki. Nem akart inni.. de enni sem nagyon...
Fogytunk is majdnem 20 dekát.

Sziszi
Nektek pedig az elinduláshoz és a rengteg fogacskához!
Az ekcémát sajnálom..

Szilvia
Kristófnak - előre is BOLDOG SZÜLINAPOT!!
Az akciós nyaralási ajánlat nekem is tetszik...

Nyáron (2 hónap múlva)- ha visszaszólnak, hogy elfogadták az igénylésünket -
balatoni nyaralás lesz :lol: ..és jön Anyu és Apu is (unokázni, pihenni) :P

A héten voltunk háznézőben is - egy kisváros - ide 20 km-re.
Nem voltak épp a legjobbak.. na és persze messze is van, főleg, ha minden
nap kell utazgatni gyerekkel.
..már főleg azokat nézzünk, amelyiket Bp-ire akarják cserélni..

Kórház:
Kép
Ezeket is vettük a börzén:
Kép
Pöttyöske:
Kép
Mindenkinek Kellemes hétvégét
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Olvasásra szinte minden nap jut időm, de írni.... Na de végre erre is sor kerül! :lol:

Először is minden betegeskedőnek, fognövőnek jobbulást és átaludt éjszakát, nagyon örülök, hogy már Levi is jobban van.

Mi voltunk Hortobágyon, egyszerűen csodálatos volt ez a négy nap! Rita nagyon jól érezte magát, állandóan annyit evett, hogy azt hittük, meg fog pukkadni, és még a szokottnál is többet mosolygott. A szállodának van egy meleg vizes élménypancsolója (időnként meleg vizes gejzírek törtek fel alulról), ami a kis pocok melkas közepéig érő vízmagasságú. Minden délután lementünk pancsolni, amit nagyon élvezett, pedig eddig a legtöbb vizet a kádban látta. :P Még "úsztunk" is, a kezemre feküdt, és úgy vontattam a vízben, közben persze nagyokat nevetett. Voltunk az állatparkban is, ott nem csak megcsodálta a birkát-kecskét-szamarat-lovat és még ki tudja, mi mindent, de kézből etette is őket. :lol: Megvallom, nagyon büszke voltam rá! És nagyokat kacagott, amikor egy-egy birka az étel elvétele közben "megpuszilta" az ujját. Egyszer egyikük kicsit meg is fogta az ujjacskáját, de akkor is csak felháborodásának adott hangott (meg tudom érteni, a birka a kedvenc állata, egyszerűen oda-vissza van érte, képzelem, milyen rosszul esett neki, hogy imádottja bántotta őt). Az alvással sem volt gond, annak ellenére, hogy éjszaka még soha nem aludt házon kívül. A szállóban a pincérek is nagyon kedvesek voltak, egyáltalán nem volt probléma, hogy pici gyerekkel voltunk, sőt, rajtunk kívül is volt még nagyon sok kisgyerekes (bár Rita volt a legkisebb).

Bercel baba is jól van, jön-megy odabent. Hirtelen, pár nap alatt nagyon megpocakosodtam, pedig eddig összesen nem egészen egy kilót szedtem fel (mondjuk ahogy a dokim mondja, van miből "építkezni" - nem 60 kiló vagyok sajnos). A farmernadrágomat el is lehet tenni, őszig nem fog már rámjönni. :lol: Két-három hét múlva kell mennem terheléses vércukor mérésre, remélem, akárcsak Ritánál, most sem lesz probléma.

Kép
Kép
d0r0ttya

És néhány fotó (elnézést, kicsit sok, pedig nagyon válogattam... :oops: )

Rita, a robogány és apa a kilenc lyukú híd előtt
Kép

Apa hátán alvós birkát ölelgetve :lol:
Kép

Úszkál (a déli alukálásnál a cumit sikerült az arcára aludnia, azért van a pofikáján rózsaszín cumifolt :roll: )
Kép

Pancsi
Kép

Hanyatt fekszik a vízben
Kép

Jaj, apa, nekem is adj még abból az állatetetős kajából!
Kép

Kecskegida szelídítő (mindenki mástól azonnal menekült a gida, egyedül Ritát engedte közel magához)
Kép

Eteti az imádott birkákat.....
Kép

Kép
Kép
d0r0ttya

Egyemmmeg de édes a kisritacica! Dorottya majd pocis képet várok!

Kép
nyafi

Boldog Anyák napját mindenkinek!

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Igyekszem olvasni a fórumot, de írni mostanában nem volt időm. Illetve egyszer írtam, de pont rossz volt a rendszer és nem küldte el.

Mindenkinek gratulálok a fogacskákhoz, meg az elinduláshoz!
Ja és Nyafinak a sulihoz külön is!!! :!:

A betegeskedőknek pedig jobbulást!!!!

Nagyon édesek a gyerkőcök a képeken!

Ja és így utólag is: MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT!

Dorottya!

Rita nagyon édes az állatokkal. Honnan neki ez a birka imádat?
Olyan érdekes , mert Nóri meg a nyulakkal van így. Imádja őket, meg mindent ami cica.

Nagyon jó lehetett a Hortobágyon!
Ja és majd várunk pocis képet. :)

Nórinál még mindig dúl a szeparációs szorongás, bár mintha kezdene csitulni. Ja és már nagyon-nagyon sok szót mond.
És kezdünk leszokni a ciciről. :) Már csak napi 4-5 van. :)

Viszont este már nem igényli. Magától leszokott róla. Ő régebben cicin aludt el, most pedig fogja a kis nyulát és 9kor egyedül megy aludni. (Már mint én teszem be az ágyba, adok neki puszit, meg Apa is, és aztán villanyoltás, becsukom a szobaajtaját és egyedül elalszik.
Ja és mióta ilyen ügyesen egyedül alszik, azóta átalussza az éjszakát, már nem kell neki a cici éjjel sem. Este 9től alszik reggel fél 6ig. Akkor jön a mi ágyunkba, kapja a cicit, és még ejtőzünk egy órát. De 3/47-7nél tovább nem hagy minket aludni. :)

Szóval alakul a cicizés nálunk is. :)
Van olyan nap hogy 2 elég neki, de van hogy 4-5x kell. :)

Na most mennem kell, mert a férjemnek intézem a hivatalos ügyeit. Sajnos a cég ahol dolgozik megszűnik, és így vállalkoznia kell. :(
Na mindegy.

Mindenkinek kellemes hetet!

Itt egy kép: Nóri kertészkedik (itt épp az utánfutóba próbált bemászni)

Kép

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Hétvégén kirándultunk...
Levinek nagyon tetszett.. főleg a két szökőkút... :lol:
Kép Kép
Még hintáztunk is...
Kép

Holnap megyünk szurira (bhimlő)
Szegény Manó biztos nem fog örülni a fehérruhás dokinőnek... :roll:

Felkelt Levi, így majd... jövök...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

kia milyen szuri?

Kép
nyafi

Nyafi
Bárányhimlő...
Ma meg is kaptuk... így már csak 2 van, a Meningoc. és a 18 hós, amiket egy hónap múlva kap meg.

Édesek a csajok.

Dorottya
Rita nagyon ügyesen simiz és etet :P
..de jó lehetett a vízben... :wink: Már én is nagyon várom.

Nini
"már csak" 4-5 cici? Az még nagyon sok :lol:
Szép nagy kertetek van.

Levinek beindult a 12. foga is.
Tegnap csmellet rántottunk - olyan szépen ette egyedül :lol:
Végre rág rendesen :P

A legújabb szavunk az ótó (eddig csak büm-büm-nek hívta)... na és a néni (mindenkinek mondja :P )
A nappaliban 2 falióra van.. mutatja az egyikat és mondja E (egy) , aztán a másikat TETN (kettő) :D
Már számolunk :lol:

Így mos fogat:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hát én is nagyon régen voltam már,szerencsére nem sok írnivalóm akad. Zajlanak a sima hétköznapok.
A mai szó a tejja (tea).
A hortobágyi képek láttán nekem is megjött a kedvem:-)

Nem tudtok ajánlani valami megfizethető nappali krémet, ami fényvédős? Egyszerűen nem találtam semmit a DM-ben. Na, meg a kismókus mellett nem is lehet órákig böngészni.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Szilvió, írj gyakrabban! (Persze bagoly mondja verébnek... :lol: ). Olcsó nappali krémet, ami még fényvédős is, csak olyat tudok, ami semmit sem használ, se krémnek, se naptejnek nem jó. :roll: Mi Niveás krémeket használunk a bőrére (ő is, akárcsak mi, ezeket szeretjük, a többitől szárad a bőre, vagy legalább kétszer annyiba kerül, mint a Nivea, pedig az se olcsó), naptejként meg a Nivea babáknak való naptejét. 40-es faktorú, és valóban nem pirul meg, ha bekenem vele. Múltkor hallottam egy rémtörténetet a játszón a leégésről (kislányt odaadták nagyapának pár napra, aki nem nagyon vigyázott rá, jól leégett a pofikája, és a nyomán a szeme alatt egy csíkban sűrűn szeplős lett. A bőrgyógy azt mondta, hogy így jártak, nem tud vele mit csinálni..... Szegény kislány..... :( ), azóta kenegetem a pofiját, és figyelek rá, mikor és mennyi időre megyünk ki. Nagyon nem szeretnék így járni.

Nálunk ma azt mondta Rita, hogy "bá fel", ez azt jelenti, hogy jön a bácsi fel a liften. Ez már igazi szókapcsolat!!! Néhány napja pedig ha buszozunk, és elege van belőle (ált. legkésőbb a második megállónál...), közli, hogy száá (=leszáll), és int az ajtó irányába. Néha pedig komplett mondatokat handabandázik össze, de azért néha egy-egy szótöredék érthető belőle. :P Olyan jó, hogy lassanként tud majd beszélni! Ja, és mostanában nem lehet úgy elmenni kisbabás babakocsi mellett, hogy bele ne nézzen, és meg ne simizze a babát.... :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya: édes vagy, de én most magamnak kerestem. Egy-két éve van az arcomon folt és sajnos mindig előbb kijön, mint hogy krémet vennék rá. Persze most is. Naptejet meg ilyesmit azért nem akarnék a városba venni, a színezett krémek nem igazán az én világom. Most épp Beleás van, állítólag fényvédős, de nem írták rá, hogy mégis hány faktor.
Amúgy szerintem a folt a fogamzásgátló következménye és tényleg nagyon macerás lenne eltüntetni, plusz utána nem érhetné nap, amit ugye nem tudok vállalni.

A gyerkőcnek még tavaly vettem Vichy-t, de én általában sapkában viszem le, így az arca árnyékban van. Persze majd ha itt lesz a nyár, akkor kenni is kell. A mi tejfehér bőrünket örökölte.

Szilvió

sszzilvia

Szilvi nem tom ez jó e, de én hidratáló krémet kértem a gyógyszertárban, tök sima gyógyszertári krém, kb 800ft.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Sajnos alig érek rá mostanság, azért igyekszem olvasni.
A képek nagyon szépek, édes Rita a kecskegida szelídítéssel, Nóri és Levike is.

Kia, remélem jól viseltétek a szurit. Nem akartatok várni az előző betegség után?

Mi jól vagyunk, Blanka édesen totyog, már 5-6 méter a max, amit megtesz, rengeteget beszél és már énekel, mondókázik az ő szintjén (a soron következő sorok, szavak elejét mondja, folytatja) nagyon édes.
Most az utóbbi két éjjelt is átaludta csodák csodájára, kíváncsi vagyok a folytatásra. A bőre már alakul, kénytelenek voltunk szteroidos kencét használni, ami persze 3 nap alatt mindent eltüntetett. Remélem csak a szemfogak okozták, és nem jön vissza. Addig is fogy a testápoló nrendesen, Cremort használunk, gyógyszertárit.

Tudnátok valami ötletet adni, mivel vehetem rá Blankát, hogy mást is egyen rizsen kívül? Eszik persze bébiételt és pépeket, na meg joghurtot és kölesgolyót, de bármi mást meg sem kóstol. próbáltam puhára főtt zöldséget, húst, gyümölcsöket, meg sem akarja kóstolni, erőltetni meg nem akarom. Szerintetek magától változik majd, vagy kell egy kicsit szorgalmaznom? Nem akarok harcot minden evésnél, mert amúgy jó étvágya van, csak hát állandóan főtt rizst enne. POzitívum, hogy azt már teljesen egyedül eszi.

Na mennem kell, nagyon készülök a hétvégére, családi körben ünneplem, hogy elhagyom a húszas éveimet, és nekem minden szülinap sokat jelent, hát még ez...Majd jövök képekkel a jövő héten.

Ja még azt akartam, hogy Ninike nagyon ügyesek vagytok, én is ezt vártam, várom, hogy Blanka egyszer csak nem kér alváshoz cicit, de nála ez teljesen összefonódott, nem tudom mi lesz.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziszi, az ekcémás bőrre próbáltátok már a fürdősót? Lehet, hogy furán hangzik, de a szállodának a pici medencéje termál vizes volt, és a leányzó bőre már az első napon sokkal szebb lett, hát még négy nap után... Ahogy hazajöttünk, kezdett ismét romlani a helyzet, vettem fürdősót (natúrt, nem illatosított-szagosítottat, sima büki fürdősót, hirtelenjében ezt találtam csak a közelünkben), tegnap kipróbáltuk, és bár alig tettünk valamennyit a vízbe, máris látszik az eredménye. Pedig nekünk is ott van a hűtőben a szteoridos krém (ha ott tartod, fél évig lehet használni a gyógyszertári kevert kencét). Jó lett volna, ha esetleg valamelyik bőrgyógyász, akinél jártunk, említette volna, hogy próbáljuk meg ezt is. Persze, fürdősó ajánlásáért nem jár nekik pénz... :roll: Ma vettem a DM-ben holt tengeri fürdősót, ez sokkal olcsóbb, mint a büki, kb. harmad áron van, holnap kipróbáljuk (elég szégyen, hogy a magyar termék ennyivel többe kerül, ránk meg még mindig nem szakadt rá egy bank se, hogy mindegy lenne).

A rizs imádás elég fura :lol: , de legalább nem káros hóbort. Próbáltad már keverve krumplival vagy más körettel? Hátha úgy jobban elfogadja. De ez csak egy hirtelen ötlet, nálunk nagyon másként megy ez szerencsére. Én gyakorlatilag bármit adhatok a pici lányomnak, de igazán a brokkolit, a levesben főtt zöldséget és húst, valamint a párolt újkrumplit értékeli. Ezekből gyakorlatilag bármennyit képes enni, persze időnként valami megízlik neki, és akkor abból is pukkadásig eszi tele magát. Ma főztem is a kisasszonynak marhahúslevest (csak sárgarépából 1,5 kg került bele...), holnap lesz nagy öröm. :lol:

A harmadik x elérésvel semmi sem változik, ne félj tőle. :D

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziszi
Ha te is eszel vele, ugyanazt, akkor sem akarja megkóstolni? Csilla most nagyon rákapott az én kajáimra, mindent enni akar az enyémből... :)
Amúgy nálunk Sebi a nagy rizsevő, ha mindennap azt főznék, heteken át ellenne vele... :lol:

Fürdősó
Nekünk is bevált Sebinél. Én holt-tengerit vettem a gyógyszertárban.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziszi sok boldogságot a 30.-hoz! Akkor ti szerencsések vagytok a rízzsel. Gigi csak kenyéren él. Úgy kell beleimádkoznom naponta valami meleget, ami kizárólag bébiétel lehet. Így állunk már egy jó másfél hete. Hogy eszi a rízst? Kanállal?

Kép
nyafi

Sziszi: én is sok boldogságot kívánok - kicsit előre!

Nálunk is most az üveges kaja a menő, lehetőleg az, amin kisfiú van vagy legaláb Nestlé maci. Hipp nem lehet, azon nincs semmi.
A saját kajáimból nem eszik meg semmit, olyat sem amit régen elfogadott. Pl. gulyásleves zöldségei és hús. Imádta.
Én nem erőltetem.
Viszont újabban imádja a kakaót (kakka), pedig ugye nagyon sokáig nem akart tejet inni.
Nálunk a rizs nem játszik, sőt a tarhonya sem. Ma is kiköpködte.
De az apja marhapörköltjét például megette tarhonyával.

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Rita nagyon ügyesen beszél :P

Sziszi
A dokinő megvizsgálta a szuri előtt...
Azt mondta az ügyeletes doki is, akihez voltunk a pöttyök miatt a szuri előtt szombaton -
ha meggyógyul kapja meg a bhimlő ellenit.

BOLDOG SZÜLINAPOT!! ( majdnem 1 évvel vagy idősebb? :roll: )

Rizs
Levi is imádja, de ő megeszi a tarhonyát, tésztákat, krumlit is helyette :P

A tengeri só és az ekcéma - ezt én is kipróbálom :wink:
Sajna kijött rajtam - 2 éve volt utoljára...

Mi jelenleg Mándokon vagyunk...
Manó élvezi a homokozást, az állatokat csodálja minden nap :lol:
A szókincsünk több új szóval bővült ismét :D
Dédé (Dédi), Sa (Sanyi), Kaka (már azt is jelenti, hogy Kakas :P ),
Tötő (töltő), Ótó (eddig csak büm-büm volt)..stb

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Elég rég voltam már megint... De van igazolásom: egész nap az udvaron vagyunk. :D

A rizsszerelemről írnék:
Julcsi kb. fél éves korától másfél éves koráig ezen élt. Időnként összekevertem kül. zöldség, gyümölcspürékkel - persze csak egy teáskanálnyival, h mégis legyen benne vmi más is - de más nem érdekelte.
De: vigasztaljon, ha rizs nagyon egészséges! és sokkal jobb, mintha mondjuk csak a kenyeret tömné!
Én ezzel a kevergetéssel próbálkoznék első körben, hátha vmelyik ízlik neki.

Egyébként Sári sem egy gourman az biztos. Neki meg a jó öreg húsleves jön be telerakva nagyon sűrűn kockatésztával. Meg az újhagyma továbbra is, és a mazsola. Nagyjából ennyi. :? :lol:

Dorottya
szép lehetett a nyaralás! Ritus nagyon ügyes volt a vízben! :D

Kia
örülök, h helyrejöttetek a hányós vírusból. Sajna nálunk is dúl az ekcéma, én nem kenem csak körömvirágkrémmel, a szteroid-tartalmú úgyis csak pár napra hozza helyre, aztán kezdődik minden elölről. Arra kell vigyázni, h sose száradjon ki az ekcémás bőr, mert akkor romlik. És aktív fogzós időszakban is sokkal csúnyább a bőre Sárinak.

Szopi nálunk teljesen változóan. Most mivel folyton kinn vagyunk, eszébe sem jut. Így csak reggel van, meg déli alváshoz és esti alváshoz. De múltkor hogy beteg volt, sokszor kért.

Hiszti viszont van bőven, de olyan szinten, hogy már kínomban röhögök, hogy milyen nagyjeleneteket képes előadni a kis 84 centijével. Pattog, dobálja a tárgyakat (ha nem repül elég messzire, akkor még felveszi és mérgesen földhöz vágja párszor :shock: :D ), földhöz veri magát, dombol, és felesel. Ez a legújabb. A kedvenc szava a MEM. És ha vitázni merek vele, a DE.
Ma reggel meg megkérdeztem, h Julcsinak miért nem adott puszit ovi előtt (persze tudom, mert akarta, h elmenjen)... Erre a válasz: AZÉJT. Mindezt összeráncolt szemöldökkel.

:lol:

Borzasztó öntudatos. De nagyon önálló is.
De mindent összevetve, olyan mint az ábrándos, lassssssú Juli inverze. Fura, hogy most a másik oldalról élem meg a kortárskapcsolatokat is. Julcsitól mindig mindenki elvette a játékokat, fellökték. Most meg Sári az aki a 2,5 éves kisfiú kezéből elveszi az autót és elszalad vele. Elég ciki ez nekem, túl azon hogy örülök, micsoda jég hátán is megélő gyerekem van. 8) :lol:

Nyafi
túl vagy már a védésen? Államvizsgán?

Na, megyek, vár a tejes kávém, meg a hímzés, míg S. fel nem ébred.

KM

Kép
Kép
kismok

Június 2.a az államvizsga! A rízsevés nagyon szupi, meg a húsleves is! Gigit most próbálom leszoktatni a csak kenyérfélékről. Egész jól haladunk. Tegnap egész nap suliban voltam, a gyerek intenzíven kesergett és alig evett. Úgy sajnáltam!!! És mi lesz ha jön a bölcsi?

Kép
nyafi

Na, én is írok még gyorsan.
Nálunk ma olyan hiszti volt a délutáni szunya után, hogy egy órán keresztül nem tudtam levenni a hálózsákot róla. Üvöltött, rugdosott. Fene érti, hogy miért.
Aztán már az üveges kaja sem kell. MIkor kibontom elfordítja a fejét és ennyi. Ha ennek ellenére a szájába tolom, akkor meg kinyújtja a nyelvét és kézzel kaparja le róla. Néha már nagyon elegem van.
Viszont már tisztán mondja, hogy szia.

Szilvió

sszzilvia

ne hari szilvi, hogy nem mentünk tegnap játszóházba, de nagyon nyűgös volt, fél 12kor már aludt, mint a bunda.

Kép
nyafi

Gondoltam.
Pedig tegnap jó volt. Ma nálunk is 6-kor ébredt, úgyhogy én is síró gyerekkel jöttem haza.

Szilvió

sszzilvia

KIA, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :)

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kia mindenhol kívánok neked boldogat!!!! :lol:

Kép
nyafi

Kia:Boldog Születésnapot!

Kép

Kép

Kép
ancsa03

Ma elmentünk az Apeh-hez, mert az egyszerűsített adóbevallást választottam, amit elméletileg kitöltenek helyettem, csak éppen nem küldték vissza a kitöltött adóbevallást, május 20-ig pedig vissza kellett volna küldeni. Úgyhogy ráment a délelöttünk, és még szerencsénk is volt, mert az ügyintézők kiszúrtak Ritával, és behívtak sorszámtól függetlenül (egyébként kb. még másfél órát kellett volna ott ücsörögnünk). A bevallás nagyszerűen sikerült, pár forint híjján 30e Ft-ot kell befizetnem.... : :roll: :cry:

Öröm az ürömben, hogy megtudtam, hogy a 2008-as jövedelem alapján fogják kiszámolni a TGYÁS-t Bercelnél, és mivel olyan marha sokat kerestem 2008-ban (én nem így éreztem....... ugyanis csak annyiról van szó, hogy a Rita megszületése előtt igénybevett táppénzt mintegy máfél hónap késéssel, már 2008-ban utalták-számfejtették, egyébként meg csak a szokásos járadékokat kaptam), ismét el fogjuk érni a maximum TGYÁS-t. :? Babaázás előtt azért elég jól kerestem, őszintén szólva nem tudok hasra esni tőle. De azért örülök neki. :D

Nem tudjátok esetleg, hogy ha Bercel előtt ki szeretném venni az összegyűlt szabimat, akkor azt ki kell-e adnia a munkaadónak? Jól jönne az a kb. kéthavi fizu.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Köszönöm :P

...jól vagyunk, jövök vasárnap vagy hétfőn... most egy kicsit sok a program.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Néhány kép:

Nyomkereső
Kép Kép
Homokozunk
Kép
Az egyik szeme már nem úgy "működik" :roll: - keresztlányunk babáival
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hol vagytok? Mindenki nyaral? :?:

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Kia, utólag is boldog szülinapot. Én még mindig nem vagyok képben, kinek mikor van. iwiw-en ugye nehéz benneteket megtalálni..Levi aranyosan babázik, igazán "fiúsan".

Köszi a rizzsel kapcsolatos hozzászólásokat. Sajna a hozzákeverés nem játszik, sőt nem is mindegy hogy készül a rizs (én olajon megpirítom, vízzel felöntöm és be a sütőbe), sima főtt rizs nem jó, anyukám és anyósom sem volt nyerő vele. Viszont meg is nyugtattatok, végülis ez elég jó választás, ha már ragaszkodik valamihez. Most az megy, hogy először főzelék, aztán jön a rizs, ebédre és vacsira is.
Kismok, Julcsi aztán 1,5 év éves kora után hogy szokott le a csak rizsről? Kívácsi lett más kajákra is?

Ekcémához is köszi az ötleteket, Dorottya, a tengeri sót már hallottam, most hogy írtad használni kezdtük mi is. Most viszont még szteroidozunk, holnap megyünk vissza a dokinénihez, aztán leállunk és próbálok valami alternatívat. Az a baj, hogy folyton jön valahol újabb, és nem tipikus száraz folt, hanem apró kiemelkedő, pattanásszerű kiütések főleg a törzsön. Azt hiszem nézünk természetgyógyászt is.

Köszönöm a köszöntéseket! A születésnapom nagyon jól sikerült, valójában többször ünnepeltem, egyszer a családdal, majd tegnap délután a barátokkal egy étterem teraszán, kinti grillezés volt, nagyon jó volt. Anyukám vigyázott közben Blankára. Megvallom őszintén, hogy az egészben az volt a legjobb, hogy az utóbbi héten kicsit magamat helyeztem előtérbe (kozmetikus, szoli, fodrász - az első kettőnél utoljára 4 éve voltam az esküvőm előtt). Na meg tegnapelőtt sikerült elmennünk kettesben moziba, szintén anyukám közreműködésével, aki bébiszitterkedett, ez már majdnem 2 éve kimaradt, pedig előtte nagyon szerettem.

Tényleg nem túl nagy itt a mozgás, de gondolom mindenki kint van a gyerkőcökkel.

Azért írjatok néha :)

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Szisz Giginek dettó ilyen a kis bőre én fordítva csináltam, nem mentem vele dokihoz, hanem itt valaki ajánlotta a bükki fürdősót, szinte teljesen eltünt tőle. Egy evőkanállal teszünk egy kád vízbe.

Kép
nyafi

Sziasztok,

Hat igen, ezt az egy oldalt lassan egy honapja nem tudjuk teleirni :)
Majusban a legelfoglaltabbak az anyukak? :)
Na meglatjuk majd a nyari idoszakot is 8)
En is olvasom mindig, de irni ugy tudok, hogy irok par mondatot, aztan kitorlom, mert nem tudom befejezni. Az teny hogy mi is delelott is meg delutan is lent vagyunk. Annyiraaaaa jooooo lenneeeeee egy kertes haz!

Kaja ugyben szerencsere nalunk nincs problema, Balint mindent megeszik egyelore, amit ele teszek. Viszont mi is elhagytuk a tapszert, valtottunk rizstejre + maradt a szopi meg mindig. Nagyon izlik neki a rizstej, van, hogy 3 dl-t is megiszik belole. Volt egy nap amikor csak egyszer cicizett a deli elalvasahoz, ugy latom mar, hogy ha nagyon akarnam, akkor le tudnam szerelni csak kb. 2 hetig nagyon fegyelmezetten kellene elnem, kerulni kellene minden olyan helyzetet amirol a cicizes eszebe jut, erre viszont egyelore nincs energiam, mert ez azt is jelenti hogy egesz nap nem ulhetek le (ilyenkor egybol fut hozzam hogy cici, kiveve ha lent vagyunk :roll: ), reggel mindig korabban kene kelnem mint o hogy mire felebred mar fel legyek oltozve es be legyen agyazva mert ott is a cicit keri, stb. stb. Ja es delben az ulve ciciztetes helyett 10-15 percig kene fel-ala hordanom a kis sejhajat... Igy ugy dontottem hogy varok szeptemberig, addig meglatjuk mi lesz.

Nyafi,
sok sikert kivanok mar elore is az allamvizsgadhoz!

Dorottya,
hogy birod Rita mellett a pocakosodast? Oszinten szolva en is eljatszok mar neha a gondolattal, de akkor mindig jon egy masik hang ami azt mondja: Ne viccelj mar hogy birnad segitseg nelkul ilyen kis gyerek mellett? Ugyhogy egyelore meg csak gondolat szintjen marad a dolog :roll:

Hat most ennyire futotta, hiv a hazimunka amig alszik...

Aztan varom a beszamolokat a nyaralasokrol! :wink:
_jáde_

Ezzel most találkoztam, szerintem nagyon aranyos, csak egy kicsit hosszú, bemásolom ide, talán ti sem ismeritek még:

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyereked

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű cicid miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig
kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal, na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja ésszép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből….akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra. lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos"lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiók húzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból.
- rájössz, hogy finom a pötidanon
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.......

Kép
Kép
d0r0ttya

Kertes ház: igen, egyrészt nagyon jó lehet, viszont ott nincs gyerek/anyuka társaság, max. a szomszédot tudod áthívni, plusz a játszóteret is neked kell kialakítanod. Én legalábbis így gondolom. :wink:

A pocakosodást jól bírom, köszönöm. Valahogy úgy van ez, hogy az ember hozzáedződik, mint az állandó ébrenléthez az első gyerek megérkezésekor. Volt egy-két nehezebb nap, amikor bejött a nagy meleg hirtelen, de rájöttem, hogy azért éreztem magam ramatyul (szédülés és hasonlók), mert keveset ittam. Azóta a játszótérre is úgy megyünk, hogy nem csak Ritának, hanem magamnak is viszek innivalót, minden rendben van. De persze a nagy pocak és nagy meleg időszaka még előttünk van. 8)

Kép
Kép
d0r0ttya

Hát én főleg azért sírok a családi ház uán, mert kkor nem kellene rendesebben felöltözni.Nálunk a nagyszülők készségesen vigyáznak a gyerekre, csak vigyük haza hozzájuk. És akkor ott unatkozunk mellettük. De most talán mi is eljutunk majd moziba.

Dorottya: nekem ming sok cuccom van. Saját víz, gyerek tea, pelus, váltás ruha, pelenkák...
De persze én sem merném bevállalni a máodik babát:))

Volt már valaki közületek melanóma szűrésen?

Szilvió

sszzilvia

mi van szilvi dobó kata beizzított? Ha rendesen bőrgyógyászhoz mész, az nem fogja úgy megvizsgálni neked az összes anyajegyed, mert nem fizetsz neki alkalmanként 10e ft-ot, hanem meg fogja kérdezni, hogy van e valami panasz valamelyik anyajegyeddel mondjuk nőtt e és azt megvizsgálja.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Szilvió! Én most voltam, ha már Blankát úgyis vittük kétszer bőrgyogyihoz, én ben tmaradtam pár perccel tovább, de csak nagyítóval megnézegette, azt mondta szép szbályosak a széleik, de lehet fotózni félévente, ha bármelyik miatt aggódom. Picit lekezelő is volt, mit akarok én, szerencsés a bőrtípusom. Amúgy én Katától függetlenül is megnézettem volna. :)
Minden apróságot szeretnék rendbe tenni magamon (seprűvénák csak a második gyerkőc után...)

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?