Új privát üzeneted érkezett!

Kata! Köszi az infokat! :lol:
Libero 4290.-ért? :shock: Az nagyon jó. Apa a múltkor 5200.-ért vett a Tescoban. :evil: :evil: Majdnem felrobbantam, mikor hazajött vele.

Most ennyi, hívnak. :wink:

donkoaniko

Anikó: a nagy áruházakban(cora, i.spar, tesco) már mindenhol 5200, meg 5290, a dm-ben, a rossmann-ban 4690... mi a barátnőmmel együtt gyűjtjük ide a pontokat és akkor még 15% lejön. De egyébként a huggies is jó és ha jól emléxem, a megapackjuk 72 darabos és 3699Ft.

M. az ölemben, nem tom, meddig bírja...

Szégyellem, hogy a szüléstörténetekre sem reagáltam.. pedig mindent olvasok, csak el is felejtem, miről akarok írni... :oops: :oops: Szóval mind tök jó... és mindenkinek ennyire más. :roll: :lol:

Valaki kérdezte... riasztónk múlt kedd óta műxik.

adóbevallást május hányig kell leadni?

Kép

Kép
szolkata

most írjam, hogy rövidke agyammal már nem tudom, mi történt az előző oldalon?! :oops: :oops: :oops: :lol:

Kép

Kép
szolkata

Gyorsan :oops:

Kata, köcce az infókat :lol:

Dekár, hogy nemszeressük a Liberót :( Mindig hátast dobok, hogy mennyi lóvét kell otthagyni egy csomag pelusért. Most Pampers-t használunk, annak a megapakkja 5.099.- a Cora-ban. A Huggies-t meg már egy ideje kinőttük sajna (asszem 5-ös a legnagyobb, és az kicsi nekünk), pedig jó is, meg olcsóbb is.

Judit
Kép

Kép
balwin

Szilbee: megint benne van Levente a Néplapban... a Grátisz melléklet utolsó oldalán.

Míg el nem felejtem: diavetítés lesz a Verseghy könyvtárban szombaton 10.00-12.00-ig gyerekeknek ingyé...

Jaimee: Kép fajin, nem csalódtunk .. :wink: :lol: . Hallottam Béres A.-t... én mondjuk nem tenném ki a férjem ilyen kellemetlenségnek... kár volt ... No, de ettől függetlenül babásodjanak ők is! :lol: Játékokra kaptál most már listát... szólj apának adja kölcsön a bankkártyáját... :wink: Ti most akkor szoptok vagy nem szoptok?! Neked visszaállt a cickód eredetire? Ezt a mázlit, neked mindened (emléxem ám) visszaállt?! Hát az én cickóim Bence szoptatása után lenyúltak, kinyúltak, megnyúltak, leszopódtak...

Betti: téged meg nem is interjúvolunk vizsgaügyben... Mikor lesznek, végső? És mi várható utána munkaügyileg?

Olga: jó tuskó tanárotok van! Gyümi ügyben ja, az lehet, amit Katlina írt. Az ombudsmanhoz fordult néhány szülő, hogy a pluszok (gyümi, wc papír, zsepi, szalvéta..) bekérése jogos-e, lehet-e kitenni ilyen óriási plusz költségeknek a szülőket... És ha már itt tartunk. Szerintem nincsen semmi baj azzal, hogy viszünk be pluszokat, mert legalább minden szülő legalább addig foglalkozik a gyerekével (ugye vannak olyanok, akik csak belökik, hogy ne velük legyen). És havonta max 1000-1500 forint nem olyan megterhelés a szülőknek, mert ha mindenki belenéz a kosarakba a boltokban... annyi marhaságot megvesznek az emberek... icetea, chipsek, cukros üdítők.... na azok helyett.... Szerintem.

Andii: én mióta megszültem koffeines kávét iszok... az baj? Gratula a szopi elhagyáshoz. :lol:

Katlina: kihez is jártál dokihoz? Rövid agyam van...

Anikó: Kismamában pont olvastam, hogy nem kell aggódni járásügyben... minden rosszindulatúnak kuss! Ne is figyelj oda! Nagyon csini csajos van... Te meg direkt lehajtod a fejed...véletlen se lássunk meg... :wink: Szemecskéknek gyógyulást!

Gumimaci: nem tom, honnan lehetek ismerős... Esetleg magadról kép? Vagy iwiw-en vagy?

Szamóca: férjed hogy bírja? Jól van?

Niki: merre jársz?

Dorka: szerintem ha meg akarsz szülni szombatig, ne add oda a könyvet Olgának, mert ha odaadod, tuti nem szülsz meg.... Murphy... szerintem... :wink:

Balwin Judit: én nem szeretem a pamperst. És abban a megában hány darab van... csak érdekesség képpen...

No ebíd...

Kép

Kép
szolkata

Kata: 68 db. De most kutakodtam a Liberók után :) Oszt látom, hogy a Comfort Fit verziónak rugalmas a derékrésze (nekem/künk ez fontos)... noezt kipróbálom akkor. A Liberóban mennyi van?

Menek takarítani...úgynincshozzákedvem :?

Judit
Kép

Kép
balwin

Jól belaktunk tökfőzelékkel+sült husival. :lol: Dorka el is aludt, magához képest korán kelt ( 9 előtt ).

Kata! Május 20. a határidő.

Pelusok: mi Pampers-t használtunk egy ideig, aztán kaptunk Liberot, azóta azért rajongok. Pedig emlékszem, mini méretben nem tetszett, mert vhogy olyan keménynek, merevnek tűnt... :roll:
A Huggies sztem szuper, csak asszem, többre jön ki darabáron, ha nem akciós. Bár ez a darabár... Mondja az egyik csaj, hogy hát ő nem vett márkás petyót, annak 50-60 közt van darabja, az óccsónak meg 40 körül. Igen ám, de 2000,-et költött kenőcsökre, mire helyrehozta a gyerek popsiját. Na, kérdem én, megérte? Biztos van gyerek, akinek beválik, bírja a bőre, és pl. Tescosat már kaptunk mi is ajándékba, az nem volt rossz. :roll: De az sem olcsóbb sokkal sztem.

Ja, ha már krém: naptejet használtok a pindurokon, ki milyet? Most a Gyöngy patikákban 3500 körül van a Vichy 50 faktorosa.

És napszemüveg! Már mióta akarom kérdezni! Néztem a Baby Banz márkájút, jónak tűnik, kérdés persze, Dorci meddig tűrné meg a fején. :roll: Elég érzékenynek tűnik a szeme... szélre főleg... napra... Képzeljétek, vmelyik nap azt álmodtam, visszajött Dorka könnycsatorna-nyavalyája. :cry: És ugye 1 éves kor után altatásos az átmosás…Biztos ez a mostani gyulladás generálta ezt a hülye álmot.

donkoaniko

Ja, elolvastam a szállítási díjakat. :oops: :evil:

donkoaniko

Anikó: szerintem lehet. A Huggies akci nélkül is a legolcsóbb a 3 féle közül. De én most legutóbb vettem tescosat is (lila zacskós) 68 darab 1790 volt...ez nincs 27 forint darabja... és tök jó. Marci is bírja. A liberóhoz hasonlít egyébként. Naptej: 50 faktor az jó. Napszemüveget én még sose vettem gyerekemnek.

BalwinJudit: azt hiszem 84 db van a Libero megapackban. Minegyiknek gumírozott a dereka a liberóknak.

Hí Mártony..

Kép

Kép
szolkata

Anikó: Én béna vagyok, nem találtam száll. infókat. De
4-5000-ért kapni ilyet az Obiban. Mi meg is vesszük a hétvégén. Megegyeztem szomszédasszonnyal, hogy a közös területre, a kertbe tehetek homokozót, az árnyékba. És többször volt már akciós az Intersparban is.

Naptej: sztem mindegy, csak 40-50-es legyen. Nekünk valami Posay van. Napszemüveg: Azt nem tom. Én idegenkedem tőle, de mondjuk nekünk felnőtteknek sincs, se apának, se nekem.

Kata: szopunk mi eleget.....éjjel nappal.... :roll: :roll:de nem, nincses szopi 2 NAPJA: JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE..... 8) 8) 8) 8) Cickó visszaállt, igen, mintha mi sem történt volna, de ahhoz azt tudni kell, hogy nekem pici cickóm van, szoptatás idejére sem lett sokkal nagyobb.

Koffeines kávé: és nem pörög tőle Marci? :lol: :lol: :lol:

Katlina Georgievicses...ha jól írtam.

BBJ: Hajrááááááááá! ++++++++Listát nagyon köszi!
jaimee1

szolkata!
Olyan jókat mosolygok az írásaidon,ez energia életkedv-honnan jön?????recit küldhetnéd!!! :lol:
Orvosom a mai napig Georgi-szeretnék váltani-meg nem is van rá okom,de ettől nem tartom rossz orvosnak,csak már tényleg látszik hogy annyira a pénzre megy........

Anikó!
Napszemüveg!
Hááááát,Robikának is néztem de ő nem tűr meg semmit fején sapkán kívül
Tecso-Cora -praktiker,ott jó árban szoktak lenni ezek a homokózóz
kütyük
Nagyon aranyosak vagytok a képen!!!

Pelus!!
Mi Liberosok vagyunk a kezdetektől,éjjel huggies-de mióta így fel ment az ára a liberonak,megfelel a tesco pelus is :oops: 8)
De kicsinek soha nem használtunk "rossz"minőségű pelust mert Robcsi nagyon popóérzékeny vót 8)

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam... Kb. egy hónapja nagyon betegek lettünk, a gyerekeknek hörgő- és légcső gyull., nekem kezdődő tüdőgyull-om volt, 6napig feküdtünk tök lázasan :( A férjem pont akkor Németországban volt 2hétig, így a mamák jöttek el felváltva szabira hogy segíteni tudjanak. De túlvagyunk rajta, Bence ovizik, Jázmin hisztizik :D időm kevés, mi is sokat kint vagyunk, és ha sokáig nem ír az ember olyan rossz utána visszarázódni. De majd igyekszem most már ;)

Dorka, nagyon drukkolok egy gyors, könnyű :roll: szüléshez ;) Nagyon csini vagy!!! Sajna május elsején csak kapkodtam a fejem olyan tömeg volt, pedig jó lett volna kicsit beszélgetni. De apa tolta Jázmint, ő meg nem nézett semerre :D

BalwinJudit
, hány kiló Luca hogy kicsi az 5ös Huggies rá??? :shock: Mi is azt használjuk de csak éjszakára mert Jázminnak nagyon feljön a hasára, nappal tuti beleizzadna. Ő 11-12kiló körül van. Nappalra pedig mi is a Pamperst szeretjük, az jó vékony. A Libero most nem jött be, Bencénél anno igen.

Anikó, az 50es naptej jó, mi tavaly a Babé 40esét kentük de nem is volt színük a gyerekeknek nyár végére sem :D Az annyira véd. Most nyár elején ilyet tervezek majd én is, megyünk nyaralni, ott du. 3ig mindenképp, délután már csak 20as körülit.

A napszemüveg pedig nagyon hasznos tud lenni, csak időben el kell kezdeni a hozzászoktatást hogy mire nagyon kell, már elviselje. Mert kezdetben tuti leveszi majd!
Jázmin már simán kéri reggel induláskor, bár néha még ő is lekapja útközben...
Azt a hátul gumisat én nem ajánlom, mert az zavaró nekik, szorítja a fejét és le fogja venni. Asszem az Intersparban van Chicco márkájú 2e körül, nagyon csini ;)

Most én is úgy vagyok mint Kata, hogy fogggalmam sincs mi volt az előző oldalakon, pedig visszaolvastam.
Majd ha eszembe jut ;)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Kata, köszi az infókat. :)
Írtam pü-t.

Pelenka ügyben én is akartam már kérdezni. Mi Huggies-t használunk, nagyon szeretem, bevált. Dorka, még Te ajánlottad. :)
Csak most gondolkodom, hogy esetleg kipróbálnánk a nadrágpelenkát. Néha fél órába telik egy pelenkázás, annyit ficánkol. :) Van ebben valakinek tapasztalata? A Huggies-nak van ilyen típusú pelenkája? A Libero-nak láttam, esetleg azt tudja valaki milyen árban van és, hogy milyen?

Naptej: Anikó, jó, hogy írtad, mi ugye elég fehér bőrűek vagyunk. A múltkor említette is a védőnő, hogy vegyünk, csak elfelejtettem kérdezni, milyet.

Napszemüveg: mi vettünk a DM-ben, hintázáskor engedi, hogy ráadjam, amúgy leszedi. Ezért is használunk kalapot sapka helyett, ha nem fúj nagyon a szél. A szemüveg 1000 Ft volt, azt írta a tájékoztatón, hogy véd az UV-sugarak ellen. Az az igazság, hogy nem hiszem, hogy csak a nagyon drága szemüvegek megbízhatók, meg aztán amíg nem tűri magán Nimród, felesleges is.

Akkor néhány húsvéti kép:

nyuszikalács, tojásszerzés
Kép Kép

hintán, csúszdán, dömperrel
Kép Kép
Kép Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Katlina: nem mindig van ilyen jó kedvem.... de most inkább ez van, mint takarítsak vagy vasaljak... pedig lenne mit... :oops: :wink: Szerintem amúgy a tescos pelus tök jó minőségű, az is szárazan tartja a bőrt és csak annyira jön ki belőle a kaka, amennyire a másikból is.

Jaimee: ha kicsi, ha nem kicsi, akkor is irigylésre méltó. Nekem nagy volt.... volt... volt... Most még ki is néz valahogy... gondolom, amíg Mártony gyerek szop... :roll: Kávé: annyira nem erős kávét iszok reggel.... csak az íze miatt... eleinte vettem k.mentes főzőset....aztán próbálgattam, hogy mi van akkor ha k-sat iszok... semmi változás... akkor a feleárú k-snál maradtam.

Kép

Kép
szolkata

És a szülinapról:

tortával:
Kép

nagyiéktól: bébitaxit, szerszámpadot, meg kiscipőt kapott
Kép Kép

Keresztszüleitől is sok apróságot: formabedobó, hinta, homokozó készlet, labda, ruhák
Kép

és tőlünk is idejében érkezett az ajándék, bár tartottam a netes rendeléstől
Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kata:
[quote] írta:n mondjuk nem tenném ki a férjem ilyen kellemetlenségnek... kár volt

Már hogy minek? Hogy elmondta, hogy apagondok voltak? Hát nehogymár valaki azt higgye, hogy a fitness királynővel volt a "baj". Ezt muszáj volt. Vagyhogyérted?

Gumimaci: A pelenkázás nálunk is rééémálom, apa nem is vállalja, csak ha én lefogom a "kisdedet". Egyedül a pelenkázóasztalon van nyugton, mert ha nem, akkor leesik.

Vera: Akkor nem véletlenül tűntél el. :( :( :( De örülök, hogy már jól vagytok. Rázódj vissza gyorsan! :wink:

Na én vasalni el....
jaimee1

Sziasztok!

Azta, volt termés!

Dorka! Bocsi, csak most olvastam az üzeneted! Már hívtalak, de nem vetted fel, vagy 15 perce... én voltam... Remélem nem ébresztettelek fel benneteket! Nyugodtan jöhettek 6 körül, itthon vagyunk! Egyébként fél 9-től majd 11-ig a városban voltam. :roll:

Gumimaci! Jó, hogy jelentkeztél már! :D

Tesco-s lila pelus szerintem is jó, szerintem egy fél éve már mi is azt használjuk. Egyszer vettem tavaly nyáron 30 FT-os pelust 10 db-ot a Baby Bell-ben (Mária út sarok), hát alig vártam, hogy elfogyjon. Félre volt szabva, hol itt, hol ott lógott ki belőle valami, a pisi meg rögtön kifolyt belőle. A pamperst én se mindig szerettem, nem mindegyik jött be belőle. Mintha a korosztályok váltakozásával változna a minősége is.

Katához csatlakozva: Ma láttam a tesco-ban, hogy a Huggis fürdőbugyi 3-6 kg-os gyerekekre le van akciózva. Nincs 600 ft a tíz darab. Nem tudom esetleg Dorkáéknak kell-e majd...

Ja, ja Jaimee, a gyurmát kifelejtettem! Az majd minden nap előjön nálunk is! Eleinte én is főztem, aztán vettem Playskoolt, aminek a tégelyek tetejébe lehet gyurmát nyomni= tehát gyurmát formázni. Víziló, maci, kakadu, stb...
Szopi az úgy elmaradt... igazából egy kicsit gyúrtam is rá, mert inkább teával kínáltam helyette. Kétnaponta még eszébe jut, (tegnap este is), de mondom neki, hogy már nincs benne tejcsi, és akkor megnyugszik onnantól kezdve.

Én nem tévében, csak szomszédoktól hallottam ezt a felháborodott szülőket. Épp azt beszéltük, hogy jó, hogy ez vagy 30 éve így működik, hogy a szülő viszi a pzs-t, wc papírt... Mondjuk azon mélységesen fel tudok háborodni, ha azt hallom, hogy minden hónapban vinni kell a 100 db pzs-t, 2 tekercs wc papírt, stb. Jobb helyeken 4-500 ft-okat (csoportpénz) szednek a szülőktől havonta, és az óvónők vagy a dajka veszi meg azt a mennyiséget, amelyre szükségük van. Persze számlával. A többi pénzből meg a vizuális dolgokat vagy egyéb dolgokat veszik meg.
Na de a lényeg! A gyümölcsöt is ezért szüntették be? Hát örüljön az a szülő, hogy legalább az oviban, bölcsiben megeszi az a gyerek a gyümölcsöt! Bár én nem panaszkodhatom, mert Balázs itthon is nagyon gyümölcsös. Én nem sajnáltam hetente kétszer vinni 2 banánt meg 2 almát... Hát sajnálom a dolgot.

40 vagy 50 faktoros nálunk is babó napteje. Napszeműveget én is akartam neki venni, de szerintem nem tűrné ő meg magán. Bár van egy gagyi játszós kínai, azt néha felveszi (2 perc erejéig).
Az Ispsaros újságban láttam pöpec gyermek napszemüveget, hajlékony szárral, 100 % UV szűrővel, tokkal. 5000 Ft körül volt.

Olga

Kép
juhaszolga

Azta Vera! Örülök, hogy meggyógyultatok! De borzasztó, hogy mindhárman betegek voltatok! :(

Jaimee! Vezeted még a táblázatot, ki mit hoz? És ki jön???

Olga

Kép
juhaszolga

Anikó, Betty! sajnálom, hogy nem tudtok jönni a talira! :cry: Dorka kisszemének mielőbbi gyógyulást kívánok!

Egyébként ma 4. próbálkozásra sikerült beszélnem tanár úrral, mehetek holnap 11re vizsgázni. Megjegyzem holnap sztrájkol a MÁV... No comment...

Olga

Kép
juhaszolga

én még mindig nem vasalok... úgy is mindjárt szopi lesz...már hozzá sem fogok... :roll: :wink:

Jaimee: nem mindegy, hogy kinek volt baja? Szegény pasi... Elég lett volna annyi, hogy lombik oszt jó van. Legyen, ha így is.

Vera: hála égnek jobban vagytok. :lol:

Gumimaci: jelöltelek... nekem nem vagyol ismerős, de majd mostantól figyellek... :wink: Nem kicsit el lett halmozva ajándékokkal Gyerkőcke! Szerintem nem éri meg a nadrágpelenka... csillagászati ára van.

Egy kérdés... bébiételt (gyümölcsös, főzelékfélés) hol a legolcsóbb venni? Most már nézegetek ilyeneket is. Elsősorban persze majd én csumiszkolom a kajákat, de azért kell itthon lenni vész esetére na meg változatosság miatt üvegesnek is. De valahogy úgy elrepültek az árak... :shock: Még a Lidlben vannak olcsóbbak, de ott meg választék nincs. A Müllerben lesz választék (elég nagy... legalább is Pesten), de vajon milyen áron.... :roll:

Kép

Kép
szolkata

Vera, :cry: . De jó, hogy már meggyógyultatok!

A vasalnivaló itt is összegyűlt, de én csak akkor tudok vasalni, ha valaki vigyáz Nimródra. Ha ébren van rángatja a vasalódeszkát, meg a zsinórt ha alszik és kimegyek a szobából, pár perc múlva keres. Tegnap és most is az ölemben alszik, ha leteszem megébred. Szerintem a következő foga miatt nyűgösebb.

Van még 1 kérdésem. Most vettünk autósülést, és kicsit tanácstalan vagyok, utazhat-e már benne, mert még nincs egészen 9 kg. A hordozója még mindig jó, de már emelkedik fel benne, látni akar, érthető is. Ti megvártátok a 9 kg-t?

Előkerestem a szüléstörténetem is. Én írtam anno az utána következő napokról is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kata: Egyetértek. :roll: :roll: Hát látod, NEKI nem volt mindegy.

GUmimaci: Mi nem. Pont azért, mert ordítás volt a hordozóban, nem látott ki. Az ülésben pedig feszít, mint egy királynő. Olykor még integet is. :lol: És ami még fontos, nagyon jókat alszik benne.

Olga: Itt az update. :wink:

[quote]1 írta:)Olga, sós baconos vagy reszelt túrós?, koradélután
2) Balwin, pompos + málnás túrótorta , 4 körül
3) BBJ, almás krémes, 2-4 között szunditól függően
4) Dorka, bűnrossz kekszes, 3-4 között
5) Andi, marcipános csiklandozás, 2-4 között
6) Popicsalád, sajtos pogácsa, 2-4 óra között szunditól függően

és persze ott lesznek Szamiék is.

Sikítson, aki még jönne esetleg vagy más süt.

Folytköv. vasalás

Ezt a Vitatigrist kinyírom...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2009.05.07 13:13-kor.
jaimee1

A terhességem első felében nagyon féltem, féltettem a kis Pocaklakót, sokáig vártunk Rá. Ezért miután kiderült, hogy kinyílt a külső méhszájam még decemberben, itthon maradtam, nem dolgoztam, pihentem, vigyáztam magunkra.
A 9. hónap volt a legkönnyebb. Akkor éreztem magamban a legtöbb energiát. Egy kicsit dagadt a lábam, de más bajom nem volt. Nem voltak jóslófájásaim, keményedések, jól aludtam, stb.
2008. április 30.-ára voltam kiírva, 29.-én az nst mellet a doki már magzatvízvizsgálatot is akart végezni. 28.-án még mindig nagyon jól éreztem magam, de aludni már nem tudtam, kb. éjféltől fájásokat éreztem rendszeresen 5 percenként, hajnalban már sűrűbben is. Mivel nem fájt nagyon, nem költöttem fel Robit, gondoltam reggel 7-kor úgyis mennünk kell a kórházba nst-re. Reggel már jobban fájt, így mikor kiléptünk az ajtón tudtam, hogy nem fognak hazaengedni.
A kórházba kb. fél 8-kor érkeztünk. A doki már ott volt, megvizsgált és közölte, hogy 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj, lát egy hajas fejbőrt, és azonnal menjek a szülőszobába, mert még délelőtt meglesz a baba. Attól kezdve már nagyon erős fájásaim voltak. Adatfelvétel, borotválás, beöntés, wc, zuhanyozás után 9-kor már a szülőszobában voltam.
Rám kötötték az infúziót, ctg-t és néha nézegették, hogy állok. A doki burkot repesztett, de nem folyt magzatvíz, csak kicsit később. Nagyon gyorsan telt az idő, keveset voltunk egyedül Robival, gyakran ránk néztek, a doki is sűrűn jött. Rajtam kívül senki sem vajúdott akkor. Mondták, hogy leszállhatok az ágyról, ha akarok, de nekem úgy volt jó. Elég gyorsan elérkezett a kitolási szakasz. Hirtelen nagyon sokan lettek körülöttem. De mindenki nagyon kedves volt, biztatott. Robi tartotta bennem a lelket, sokat beszélt hozzám, oxigénes csövet dugott az orrom alá, mikor látta, alig kapok levegőt. Akkor ott úgy éreztem sohasem lesz vége, akármennyire határoztam el előre, hogy csendben leszek, sajnos nem sikerült. Már mindenki látta a kis fejet, de én még mindig kínlódtam, úgy éreztem, valamit nem jól csinálok. Végül 40 perces kitolás után, közben gátmetszéssel és a doki segítségével megszületett a kisfiam. 11 óra 50 perckor sírt fel először Nimród baba és ez volt addigi életem legboldogabb perce. Attól kezdve nem tudok visszaemlékezni a fájásokra. Tudom, hogy szerettem volna elmenekülni onnan, pokolian fájt minden, de amint megláttam a formás kis testet, hallottam a csodás kis hangot, biztos voltam benne, hogy megérte! Megért minden fájdalmat, minden várakozást!
Nem volt fogadott szülésznőm, de nagyon kedves volt hozzám Gyöngyi és a többiek is. Hálás voltam nagyon, hogy még fürdetés előtt a hasamra tették a kisfiamat, ha csak 1 pillanatra is.
Robi vágta el a köldökzsinórt és utána az Ő feladata volt vigyázni a gyermekünkre. Ott volt az első fürdetésnél, a méricskéléseknél, öltöztetésnél. Fényképezett, videózott, hogy később én is lássak mindent. Engem a doki összevarrt, na ez sem volt egy leányálom, hiába volt helyi érzéstelenítés... De azt hiszem a jajgatások mellett a vigyort már nem tudtam letörölni az arcomról.
Néhány órát együtt tölthettünk mi hárman a szülőszobában, mint új család. Olyan jó volt! Csak néztük a kis Szőkehercegünket, gyönyörködtünk benne, nem hittük, hogy ez a csoda megtörtént velünk. Nimród is fürkészett minket nagy kék szemeivel, szundikált, majd ismét ránk nézett. Keresgélt, így egyik nővér segítségével mellre tettem, és úgy szopizott, mintha így táplálkozott volna a méhemben is. Sajnáltam, hogy Robinak haza kellett menni, de nem is bántam, hogy lekerültem a csecsemőosztályra, már nagyon fáradt voltam. Igaz, aludni még sokáig nem tudtam, csak néztem és néztem a Szuszogócsomagomat, magam mellé vettem az ágyba.

Igazából ezután következett a neheze. Amitől tartottam, sajnos beigazolódott. A csecsemős nővérek nagyon kedvesek voltak, de nem törődtek senkivel. Nimród szopizott éjjel nappal, ahányszor csak kérte, kapta. Nem is gondoltam, hogy nem eszik eleget. Pedig a csecsemősök reggelente mérték, és nem tűnt fel nekik, hogy sokat esett vissza a súlya. Én nem tudtam, mert még azt sem közölték, hogy mit mértek. 3. nap jött két nővér, akik mindent megtettek, hogy elhitessék az anyukákkal, semmit sem csinálnak jól. Egy anyukának azt mondták, hogy biztos teletömte a babáját teával mérés előtt, hogy tudjanak hazamenni. Nimród fejecskéjét össze-vissza rángatták, ráerőszakolták a mellemre, majd azt mondták, hogy ilyen szájjal sohasem fog tudni szopni (az alsó ajka kicsit beljebb van, pont olyan, mint az apjáé; azóta is TUD szopizni, de még hogy!). Én már akkor nagyon ideges voltam. De végül is nekik köszönhető, hogy észrevették baj van.
Nimród belázasodott. Kúpot adtak, hűtőfürdőt kapott, itattak vele vizet, és közben többször elmondták egymásnak – nem pont ezekkel a szavakkal - , hogy milyen ügyesek, hogy észrevették baj van. Hívták a gyerekorvost, aki kb. fél óra után jött is. Addig csak álltam, a kezemben a gyerek, nem tudtam mi baja, csak azt mondták a kiszáradás szélén van, meg besárgult, meg sokat esett a súlya. A gyerekdoki megvizsgálta és közölte elviszik a szomszédba. Akkor még nem tudtam mit jelent a szomszéd. Azt hiszem nem is voltam magamnál.
A „kedves” csecsemős nővér a kezembe nyomta a kisfiam takaróját, sapkáját és a kis papírt, amire az adatai voltak írva és közölte: „emlékbe jó lesz”. Sohasem felejtem el azokat a szavakat. Ezzel ott hagytak a folyosón egyedül, láttam ahogy viszik a síró kisbabámat és nem engedtek utána menni. Szörnyű érzés volt. Ha nem gyökerezett volna földbe a lábam, elszaladok a szobámig, de így csak álltam és potyogtak a könnyeim. Nem tudom hány perc telt el míg visszajött az egyik nővér és elmondta hol van most a fiam, mikor láthatom.
Később átkísértek a koraszülött osztályra, megnézhettem a kisfiamat, akiből mindenféle csövek lógtak, kék fény alatt volt, szeme lekötve. Nem tudtam megállni, hogy ne sírjak. Mindenféle vizsgálatot végeztek, infúziót kapott, antibiotikumot, persze az engedélyemet nem kérték, még csak nem is mondták meg előre, hogy mit tesznek vele és miért. Akkor írtam alá ezeket a papírokat, mikor már a kórházat hagytuk el. Ja… és nem minden úgy állt a papíron, mint ahogyan történtek az események. Felvilágosítást nem adtak, az orvosok rohantak máshova, a nővéreknek meg erre nem volt felhatalmazásuk.
Következő naptól kezdve engedték, hogy szoptassam. 3 óránként jártam át hozzá, ami nem volt könnyű, mert pihenni semmit sem tudtam és mindenem nagyon fájt. A sebem, az aranyerem, de amikor a fiammal lehettem, semmi sem számított. Úgyhogy nem bántam, ha nem alszom, ha nagyon kényelmetlen a szék, ahol szoptatom, csak vele lehessek. Először 15 grammokat kapott, első szopizás alkalmával 30-at szívott ki. Utána egyre többet. 2 nap múlva már 60-akat evett.
Utólag, nem bánom, hogy átkerült a kora osztályra, mert ott sokkal jobban törődtek vele, látszott, hogy az ott dolgozók szeretik a gyerekeket. Mindenkihez nagyon kedvesek voltak. És hát, legalább melegebb, tisztább helyre került. Ugyanis abban a szobában, ahol én voltam a gyerekkel együtt, még csótányok is másztak. 2-t a földön tapostam el, 1-et az ágyamból hajtottam ki. A huzat csapkodta az ajtókat és még sorolhatnám.
Nagyon örülök, hogy mindezek ellenére volt/van tejem, és hogy Nimród szopizik még.
3280 g-mal született,
3030 g-ra esett vissza 2 nap alatt,
3520 g-mal kerültünk haza a kórházból 6 naposan.
10 hetesen, már több mint 5,5 kg-ot nyomott, 19 hetesen megduplázta a súlyát.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci: sajnos megint egy negatív történet az itteni viszonyokról... :cry: :cry: :cry: De hála égnek ügyesek voltatok!!!! :lol: :lol: :lol:

Dorka, Balwin Judit: sose engedjetek bent a zártosztályon erejüket fitogtatóknak!!!! Ne foglalkozzatok senkivel... enni, inni, szoptatni... senkihez nem szólni...!!!

Kép

Kép
szolkata

Olyan jók ezek a szüléstörténetek! Én mindig úgy meghatódok! Ha filmben születik kisbaba akkor is. Kamaszként sosem értettem ezt a meghatottságtól sírásos dolgot... bezzeg most. :oops:

Andi

Kép
Kép
andii

Ismét csak gyorsan :oops: Bár most éppen békén vagyok hagyva...

Katlina, Fannáék jól vannak, bár ő spec tennap szedett be valami vírust... Nimi továbbra is bölcsizik, és már hatalmas nagyfiú :D

Anikó, járással kapcsolatban teljesen igazad van, ne foglalkozz a nagyokosokkal :) Csini Dorci a szoknyás rucijában :D

Vera :( De most már tudsz jönni :) Luci 13 kiló. Én kicsinek találtam már az 5-ös H-t, ezért váltottunk...a Pampers ötös mérete sztem nagyobb, mint a Huggies-é, de már azt is szűkösnek érzem...a 6-os viszont még egyértelműen nagy.

Mi is váltogattuk a pelusmárkákat...újszülöttesnek nagyon bejött a Pampers 1-ese, a 2-t már nem szerettem...itt jött be a Huggies, amíg jó volt a méret, most meg Pampers.

Kata, igyekszem majd így tenni :lol: Bébiételócsóságról nemtok nyilatkozni...mindig ott vettem, ahol éppen vásároltunk :oops:

Ildi, szép volt a szülésed...és gyors! Az utózöngét sajnálom :( Nekem sincsenek jó tapasztalataim a (Kata után szabadon) zártosztályról, de Lucinak legalább nem volt semmi baja...
Te is szeretsz bújkálni a képeken :wink: Nem mutatod meg magad?

Jaimee, ez a jáááány változatlanul cukorfalat :D Vitatigris?!... Ammi?...

Egy másik topicban kaptam ma ezt a tippet, jelen esetben szoptatós melltartóról van szó, de ahogy szétnéztem, elég jó dolgaik vannak, jó áron. Érdekel valakit? Én rendelek legkésőbb szerdán (3 héten belül szállítanak), gondoltam rátokkérdezek, mert a postaktg egységesen 990.-, akármit/akármennyit rendel az ember.

http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm?cat= ... .&pr=27556

Judit
Kép

Kép
balwin

Lányok, ment mindenkinek, aki jelezte, hogy jön a privi a címmel és "rövid" útleírással, aki még jönne és nem kapott üzenetet, írjon!

Mi mindhárom gyerkőccel Pampersöt használtunk, nekem nagyon bejött az extrán érzékeny bőrükre.

Kata, Csaba teljesen jól van, köszöni, amennyire csak lehet próbálom tehermentesíteni, bár most úgy érzem, túl jól sikerült és én esek össze minden este...

Vera, jó, hogy újra olvashattunk rólatok és már rendeződnek a dolgok. Talira nincs kedvetek jönni szombaton?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

sziasztok!

csak gyorsan mert mennünk oviba....

Szóval vizsga íz írásbelim május 22 a szóbeli és a gyakorlati vizsga időpontja nincs meg még :evil:

Én is sajnálom hogy nem tudok elmenni a talira de éjszaka után főleg ugy hogy délelőtt táncolnak Bettikéék nem merem bevállalni.

Munka: tegnap megkérdeztem itt szolnokon egyenlőre nincs hely...... szóval passz.

Tesómék jól vannak nagyon picit kell pótolni

Atya ég mi is 5 nap múlva lesz hogy abba hagytuk a szopit!!!!!!4

megyek

majd jövök még ma

Kép
kbernadett

Szami, köszönjük szépen a meghívást, nagyon aranyos vagy :)
De sajnos nem tudunk menni :(

Az az igazság hogy láttam hogy készülődik egy tali, gondoltam is rá hogy elmegyünk mi is, bár Cegléden még sosem vezettem és én félős vagyok ismeretlen helyeken.
A másik Jázmin alvása, mert ő pont 1-4ig alszik délutánonként.

De végül most szombat délután ovis gyerekzsúrra viszem Bencét 3-6ig egy kis barátnőjéhez, így sajnos hozzátok biztos hogy nem jutunk el.
Pedig jó lett volna! Legközelebb remélem sikerül!! ;)

KépKép Kép
76vera

Elnézést, nem volt még időm visszaolvasni....
Szami, köszönjük a meghívást, holnap délelőttig meglátjuk, hogyan alakulunk, de biztos ami biztos, azért Olgának megpróbálom odaadni a könyvet!

Kép
Kép
dorkáék

Áve.

Kérdezte valaki, hogy a Huggies-nak van é bugyis pelusa...má ha erre is jól emlékszem :oops: Van :) Fiús és lányos változatban.

Dorka, nagyon készülsz...a kórházba :wink:
Ditke nem is akar már benézni?... Icipicit se?

Szilbee??

Cunda nyitás - aki még nem látta a 24 emeletesen...pl. - május 14.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Bocsi az eltünésért... Az okot inkább nem taglalnám, ha nem gond.

Megvagyunk!!! Nagyjából minden okés velünk. Dávid kapott egy vírusos fertőzést, amitől tiszta hólyagos lett a jobb keze és picit a karja. Leventén is volt, de pár nap alatt elmúlt.

Nem sokat vagyunk itthon se... vmi programot mindig kitalálunk magunknak, ovi után.

Ha nem haragszotok meg rám, nem nagyon fogok most egy darabig írogatni. Olvasni azt fogok, mert azt úgyse bírnám ki, hogy ne tudjam kivel mi a helyzet... :lol: de írni... talána, majd ha összeszedtem magam. :(

Addig is teszek KÉPEKET. Tegnap Katáéknál jártunk... van kép Marciról is. Annyira imádni való kis kölök! :lol:

Na jók legyetek! Jövök, ha a keresztfiunk megszületik! ;) Remélem nem szombaton, mert akkor Pesten leszünk.

Pussssz!
szilbee

És nagyon szépen köszönöm hogy gondoltatok rám! Marha jól esik. :oops: 8)
szilbee

Mosonyis anyukák! Tudja valaki mikor rendel pénteken a doki?

Andi

Kép
Kép
andii

De jó, hogy bejelentkeztél Szilbee! Remélem mostmár minden rendben.
A kedvenc képem amikor Dávid méregeti Marcit a csavarhúzóval! :lol:
Ne aggódj szombaton még nem szül Dorka, mert a talin lesz! :lol: Legfeljebb utána!

Andi

Kép
Kép
andii

Andi: 15-17-ig, illetve amíg van beteg.
jaimee1

Köszönöm!

Andi

Kép
Kép
andii

Haller!

Igen, igen az üzletek jórésze az új bótban 14.-én 10.00-kor nyit... például nem is tudtam, hogy Kenguru Kid is lesz... rádióban mondták, meg Humanic, meg Takko (ez mondjuk nem annyira izgat) a Vögelle, Müller, C&A, Kik mellett... Ma láttam, hogy a cunda a legutolsó a soron...és mág láttam reklámújságokat is nyitásról, de nem tudtam még beszerezni... azt hiszem du. Bencéért menet beiramodok valamelyik 10 emeletes postaládáihoz :oops: olyan nincs, hogy ne tudjak valamit...

Erről jut eszembe... a Német Bútorház a Mester úton kiárúsít... 50-70% a készleten lévő árukra. Bárcsak kéne vennünk valamit... ott nagyon minőségi bútorok vannak. Szerintem.

Szilbee: köszi a képeket, tényleg tök jó volt, hogy itt voltatok! :lol:

Dorka: Táncsics út végén én integettem Nektek! Száguldottunk épp Marcival... csak egy nagy gömbölyűséget láttam belőled :lol:

Szamóca: azért ki ne purcanj! :-)

Vizsgázók? Gondoltunk/gondolunk ám Rátok!!!

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Csak gyorsan becsekkolok, mert ezernyi dolgom van.

Szóval Szami, köszönjük a meghívást, de beesett holnapra egy focikupa Kecskeméten, és apjuk is jön haza, így nagyon nagyon sajnálom de nem tudunk menni!

Érezzétek jól magatokat!

Évi és
Kép
csongianya

Sziótok,

Kata, nem is láttam, hogy vki integetett nekünk... :roll: :oops: Autóból????

Szilbee, mennek majd a vonatok holnap?
Azért este már gépközelben leszel, nem??? :wink: :wink:

Vera, nagyon kifogtátok ezt a sok betegséget, ráadásul Apa nélkül... nehéz lehetett, de lényeg, hogy már jól vagytok!

Judit, már szégyellem magam, de tényleg nagyon mennék már szülni... :roll: De a mai NSt sem utalt semmire... Fájások sincsenek, csak keményedések, kis nyilallások... semmi több... Meg lassan extra nyűgi, tényéeg szörmyű lehetek a környzetemnek... :oops:

Ildi, nem is tudtam, hogy ilyen problémák adódtak nálatok, de szerencsére azóta minden helyrejött!!! Jó volt olvasni a szüléstörténeted, beleéltem magam...
Nagyon jók a képek, igazi nagyfiú már Nimród, szupi lehetett a szülinap!!!
Ja, igen, kedden Szabi nélkül voltunk, mikor láttuk egymást!

Olga, végül csak nem jutottam el hozzátok... esetleg holnap délelőtt még belefér valamikor, ha úgy alakul???

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Szilbee! De jó, hogy jelentkeztél! Már azt hittem megbántottunk valamivel! Képek nagyon jók, Ádám aranyos Marcival! Nem mondta, hogy nekünk is kéne még egy, anyjuk? :D
A két fiatok különbözőségén meg nem győzök ámulni és bámulni! Levi magas, vékony, szőke, kék szemű, fehér bőrű, Dév pedig pont az ellentéte! :lol: nem semmi kombináció kérem szépen! :D

Kata! Bence nagy kerek szemeire is még mind a mai napig úgy rá tudok csodálkozni! :shock: :D
Köszönöm vizsgák elég tűrhetően sikerültek, 5-ös lett mind a kettő! :) Judit, és neked megvannak?

Évi! Sajnálom, hogy ti sem tudtok jönni! Holnapra akkor egy nagy kalappal Csongiéknak!

Dorka! Hogyhogy ma sem jöttetek? Bár volt egy nem fogadott hívásom délelőtt, lehet te voltál? Holnap kanyarodjunk felétek? Majd hívlak telefonon, hogy jöttök-e Szamiékhoz, vagy sem.

Szami! Köszi cím és útvonal megjött! Akkor ha babó nem tesz keresztbe 2 körül (inkább után egy kicsivel) érkezünk. Te meg a holnapi nap után pihend ki magad végre!!!

Vera! Holnapra nektek is jó zsúrozást kívánok!

Na megyek ránézek a reszelt túrósra.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Na Dorka egyszerre írtunk!
Persze nyugodtan jöhettek holnap, bár Peti délelőtt mindenféleképp megy a Libribe, megjött az angol tesztkönyve. Ha gondolod arrafelé kanyarodhat. De hátha nem lesz rá szükség, és ti is tudtok jönni! :D De ígérem, hogy holnap, ha Peti indul a Libribe, akkor megcsörgetlek!

Olga

Kép
juhaszolga

becsekkoltam, na végre nekem is lett ötösöm, a büntijog a másikat még nem tudom! köszönöm a szorítást, biztos ez segített...

annyit írtatok, hyog nem emlékszem semmire. meg hulla vagyok, képeket is megnéztem, szuperek.

akik nem jönnek holnap, azoknak jó szórakozást a sok programhoz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vizsgázóknak gratulálok! Minden elismerésem az övék!!! Nem semmi gyerek mellett...

Olga! Neeeem! Ha bajom van az úgyis leírom. ;)

Kata! Köszi az infót! Ismét! :D

A képek nagyon klasszak!!! :D

Betegeknek gyógyulást!!! ++++++++++

Gyerkőcöt most teszi fel apjuk a vonatra. (Anyummal mennek..) Aztán megyünk utánuk Dévvel és fönt együtt megyünk tovább.
Annyira várta már az utazást Levente, hogy azzal is álmodott. :lol:

Bocsánat most rohanok tovább... lassan is van Ed értünk!

Szép 7végét! :D
szilbee

Sziasztok!

A talira mindenkinek nagyon jó szórakozást!!!!!!!! KÉPEKET SOKAT, MINÉL HAMARABB!!!!!!!!!!! :wink: :D
Lélekben veletek leszek. :wink:

donkoaniko

Vizsgázóknak hatalmas gratula!!!

Andi

Kép
Kép
andii

Judit, de ügyiiii vagy!! Gratulálok az ötöshöz :D

Szilbee, hova utaztok? Én lemaradtam...

Olga, neked is gartula a tűrhető vizsgákhoz :D
Minden elismerésem nekem is hogy gyerek mellett tanultok és ráadásul ilyen eredménnyel 8)

Akik ma mennek Szamiékhoz! Nagyon jó szórakozást kívánunk! Este várjuk a sok-sok képet!! ;)

KépKép Kép
76vera

Dorka, még Neked szerettem volna írni. Én ugyanígy éreztem Jázminnal a terhesség végén mint te ;) Tudom milyen érzés! Gondolj arra hogy már csak két hét maximum, túlhordani biztos nem fogod ;) De az is lehet hogy már ma megszületik a picibabátok ;) Végülis már időben vagytok...
Nekem hétfő reggel semmi jele nem volt, totál zárt méhszáj, a doki péntekre várt vissza! és du.4kor csak elfolyt a víz ;)

De emiatt ne szégyelld magad hogy nyűgös vagy és már csak ekörül forognak a gondolataid! Teljesen normális :D Drukkolok nagyon!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 76vera 2009.05.09 09:37-kor.

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Most nincs időm írni, csak azért jöttem, hogy jó szórakozást, szép időt kívánjak a talira! Remélem legközelebb mi is eljutunk. Várom majd a képeket.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?