Sziasztok!
Jelentem, visszaolvastam mindent, úgyhogy mostantól remélem már sűrűbben tudok jönni, és képben is leszek.
Most még egy kicsit zsong a fejem a sok olvasott dologtól, és nem tudom biztosan, hoyg az egyes témák, amiket az elmúlt napokban olvastam, valójában mennyire voltak régen...
Szóval egy kicsit magunkról: a költözést nagyon flottul sikerült lebonyolítani, hála Istennek. A férjem egy hónappal hamarabb jött ki, és azalatt kinézte a lakást, amit ki is bérelt, de beköltözni már együtt költöztünk (ő addig a munkahelye vendégházában lakott). Szóval a lakás tök szupi, két szoba, nagy fürdőszoba és elég nagy konyha. Nagyon jó helyen van, Heidelberg kertvárosi részében, ahonnan a vársoközpont is meg a munkahelyünk is kb. 10 perc bicajjal (gyalog kb. 20). Én is bicajjal járok még dolgozni, amitől az otthoniak eléggé ki vannak akadva, de míg Pesten ez tényleg életveszély lenne, pláne babásan, itt ez egész más: a nagyobb utak mentén végig van bicikliút, és a levegő is nagyon jó.
A lakáshoz tartozik egy pici terasz is (földszinti, kertre néz), ahol majd a baba tud levegőzni, még ha itthon is vagyunk. A környéken játszóterek és parkok.
Persze a hátrány az, hogy elég sokba kerül, rámegy a férjem fizetésének a fele, de úgy számoltuk, hogy azért kijövünk a maradékból (bár azért ehhez meg kell nézni a joghurt árát a közértben...), és úgy gondoltuk, ez a néhány év végülis elég meghatározó az életünkben, és ha van rá lehetőségünk, akkor kihasználjuk, hogy szép helyen babázunk.
Valaki kérdezte, hogy miért jöttünk ki: nagyon egyszerű, a férjem itt kapott kutatói állást néhány évre. Én csak idézőjelben dolgozom, mert persze itt nem tudtam állást szerezni hipp-hopp, pláne ilye nrövid időre, viszont az otthoni munkahelyemről kiengedtek "tanulmányútra" 3 hónapra, ami nagyon jó, mert a munkaviszonyom így megmaradt. És tényleg sokat tanulok itt, úgyhogy nagyon hasznos (én amúgy is rezidens vagyok még otthon, nem szakorvos, szóval tanulom a szakmát...
)
Egy hátránya van még a lakásnak: bútorozatlan, úgyhogy mindent azonnal vennünk kellett, hogy lakni tudjunk benne. Ezt a költözés másnapján próbáltuk mind megoldani az IKEA-ban, ami kb. 15 km-re van innen, de azóta viszont nincs kocsink, úgyhogy amit akkor nem sikerült megvenni, az azóta sincs... Pl. ruhásszekrényünk - úgyhoyg bőröndből élünk már 2 hónapja, ez egy kicsit fárasztó...
Viszont a terv az, hogy június környékén elmegyünk egy nagy beszerzőútra (akár úgy, hogy kocsit bérelünk), és akkor vesszük meg a bababútorokat meg a sajtá ruhásszekrényünket is.
Itt küldök egy linket a kinézett bababútorról - egy gond van vele, a férjemnek nem tetszik, de júniusig még puhítom...
:
http://www.babyone.de/baby-shop/3/15/18 ... r-ben.html
A tervek szerint május közepén hazamegyünk 6 napra, a repjegy már meg is van, de én most eléggé megijedtem ettől az influenza-dologtól: Frankfurtban van a világ egyik legnagyobb reptere, ott mindenféle ember megfordul... Úgyhogy még nem tudom, hogy megyek-e, pedig nagyon jó lenne, mert aztán legközelebb csak Karácsonykor....
Amikor majd a keresztelőt is megejtjük.
Rengeteget írtam most magamról, mert hirtelen egyszerre kellett mindenről beszámolni, és még így is naradt egy csomó mesélnivalóm - na majd apránként...
Annyit még, hogy mi azon UFÓ emberek közé tartozunk, akik nem fognak 4D UH-ot csináltatni: mindketten úgy gondoljuk, hogy inkább békén hagyjuk a babát.
Nekem eléggé feltűnt, hogy (persze kivételek mindig vannak) szinte mindenki, aki volt, arról számol be, hogy a baba védekezett az UH ellen (takarja az arcát, befordul, stb). Szóval úgy döntöttünk, hogy meghagyjuk neki a nyugit, ezt a pár hónapot meg kibírjuk....
Amúgy nekünk is nagyon-nagyon sok vizsgálat és UH volt az elején, mint rilláéknak, a lombik miatt.
Na jó, most tényleg eldugulok, mert velem lesz tele az egész babanet... Még reagálok pár dologra, és csönd lesz...
Ja igen, Kata, a táblázatba: úgy néz ki, Dani lesz a neve, és most csütörtökön (május 7) megyek legközelebb orvoshoz. De UH szerintem csak 4 hétre rá lesz.
Goldplast: hogy vagy? mára jobb egy kicsit? Érdekelnének a babakocsival kapcsolatos kikristályosodó szempontjaitok. Elmesélnéd? Én is annyira gondban vagyok...
A minimanót én személy szerint nem ismerem, de a tesómék a környéken laknak, 3 kicsi gyerekük van, és nagyon szeretik, sokat szoktak ott vásárolni. Amikor a tesómnak említettem, hoyg a babakocsi témával szenvedek, akkor is egyből a minimanó linkjét küldte el nekem (más kérdés, hogy szerintem ott elég drágákat reklámoznak, kivéve talán a Pierre Cardin-t, ami nagyon tetszene is, de ezt a márkát meg talán innen fórumról többen is szidták, hoyg szétesős...)
nikó: nagyon tetszik a link, amit küldtél, az olcsó babaholmis. HA megyek májusban haza, lehet, hogy én is körülnézek ott. Mondjuk nagy dolgokat nem nagyon fogok tudni venni, mert repülővel mégsem hozhatok egy kiságyat...
De pl. légzésfigyelő, ilyesmi...
Linácska, megmondanád (akár priviben) annak a helynek az elérhetőségét, ahol a vércukor terhelést szoktad nézetni? Mivel itt nincs, erősen gondolkozom rajta, hogy ha májusban hazamegyek, akkor megcsináltassam. Oda gondolom nem kell beutaló (?).
Rilla, utólag is boldog szülinapot! Milyen babaruhákat kaptál? Nem teszel fel képeket?
Én eddig össz-vissz 2 "body"-t vettem a babácskának, de lehet, hogy nem is lesznek jók, mert hosszú ujjúak. az egyik ráadásul 50-es (ez rozmáros, naaagyon édi), a másik 62-es (Micimackós). Mindkettő kék színvilágú--reméljük most már a baba nem gondolja meg magát ezt illetően, de ha lány lenne, akkor is ráadom
Csilla, szerintem ne aggódj a cukorértékeiden. Ezek nem túlságosan alacsony értékek, hanem pont jók.
Kata, Sissi, nagyon édesek a babák
Piroska, nagyon kis szépséges ez az ágynemű-szett