Végre fel tudtam jönni, visszaolvasni, írni!
Ma, tegnap, tegnapelőtt annyi melóm volt, hogy a wc-re is időnként megfeledkeztem kimenni, aztán amikor már nagyon kellett, akkor rohantam ki.
Köszönöm, hogy gondoltatok rám, a körzeti dokitól beutaló kérése végett!
Sikerült, kaptam beutalót!
Mivel már korábban leírtam Nektek a volt körzeti orvosomnál tett látogatásomat, leírom az új körzeti dokimnál tett látogatásomat is, hogy lássátok a különbséget a 2 doki között.
Ég és föld a 2 doki!
Szóval kedden este, meló után elmentem a körzeti orvoshoz, akinek elvittem a novemberi insulin + pajzsmirigy és a februárban készült insulin leletemet, amik közül a novemberiről tudott, látta csak. Kb. 10 percet vártam és már sorra is kerültem.
Elmondtam a dokinak egy kis előzetest a problémámról, hogy novemberben derült fény az insulin problémámra, akkor 2 hétig 3-szor fél Merckformint kellett szednem, a 2 hét letelte után 2x1-et + diétáznom és rendszeresen mozognom kellett. A pajzsmirigy vizsgálatom lelete szerencsére jó lett, rendben van.
Februárban kellett visszamennem kontroll vérvizsgálatra, amikor is az akkori leletemen az insulin értékem a novemberi értékemhez képest a felére csökkent és sikerült is leadnom jó pár kilót.
Az endokrinológus további Merckformint szedést javasolt, de nem napi 2x1-et, hanem napi 3x1-et + diétát és egy kicsivel kevesebb mozgást, mint előzőleg.
Márciusban el akartuk volna kezdeni a lombik-programot, de az endokrinológusunk javaslatára, a klinikán, a Professzor Úrral is megbeszélve, 3 kezelésmentes hónapot hagytunk ki, a még mindig magas insulin értékem miatt.
A 3 hónap letelte után pedig ismét vissza kell méretnem az insulinomat, és tulajdonképpen erre szeretnék most kérni beutalót. Belgyógyászatra vagy vérvételre vizsgálatra.
Az orvos szó nélkül elkezdte nekem gyártani a beutalót.
Kérdezte a leleteimet nézve, amik ugye a Mensmetisből voltak és a fejlécen Tűű dr. (Ő is nagyon jó belgyógyász orvos) neve állt, hogy nem akarunk oda, a Tűű dr.-hoz visszamenni? Mondtam, hogy nem, mert igaz ismerjük személyesen a Tűű dr.-t, de nem hozzá, hanem az egyik kollégájához tartozunk. Kérdezte a körzeti doki, hogy kihez? Mondtuk a doki nevét, akinek a nevét már a körzeti dokink fejezte be úgy, hogy a doki beosztását és hozzátette. Mondta, hogy Ő egy nagyon jó orvos, nagyon jó helyre sikerült kerülnöm, mert a betegei időnként azért panaszkodnak, mert nem a megfelelő módon látják el őket azok az orvosok, akikhez kerülnek vagy nem úgy látják el Őket, mint egy ismerős által ajánlott orvos, mert más ugye ismeretség útján valakihez elmenni és más vadidegenként orvoshoz fordulni. Mondtam tudom, mert Önt is egy ismerősöm (ezt nem mondtam: egy régi jó ügyfelünk) ajánlotta.
A számítógépen 2 percen belül előhívta a kórházak listáját, klikk a Szent Imre Kórház diabetológia ambulanciájára és már készen is volt a beutalóm. Felírt egy gyógyszert, ami szintén az Én problémámra való, azt mondta a szedés első napjaiban gyorsabban fogok elérni a mellékhelyiségbe, mint bárki más, de párnap után utána ez el fog múlni.
Mondtam neki, hogy a Merckforminnál is így volt, a szedés első napjaiban kész gyomormosást csinált nálam a gyógyszer, aztán ez a panaszom megszűnt. Először csak 2x1/2 felet kell majd szednem a gyógyszerből, aztán majd fokozatosan emelné az adagot. Elmondta azt, amit már az endokrinológusunk is elmondott erről a betegségről, tök rendesen, normálisan, nemcsak orvosi szavakat használva és ha még is mondott olyan szót, amit egyszerű földi halandó nem ért meg, „lefordította” és megmagyarázta.
Mondtam, hogy hogyha most jó lesz az értékem, akkor elindítják nálunk a lombik-programot, és Én úgy tudom, hogy előtte fel kell majd függeszteni a Merckformin-t és gondolom ennek a gyógyszernek a szedését is. A terhességkor pedig ha kell, nem tudom majd melyiket, milyen adagban szedhetem majd.
A doki mondta, hogy az altatás előtt biztos mindegyikkel le kell majd állnom, de erről bővebbet majd az endokrinológus és klinikai prof. fog mondani. Ha pedig sikerül a kezelés, akkor lehet, hogy a Merckformin helyett is és szerinte az által felírt gyógyszer helyett is mást kell majd szednem. A számítógépen az általa felírt gyógyszer betegtájékoztatójának Ne szedje részét is megnézte, amiben ez állt:
„- terhesség, szoptatás esete áll fenn, mivel terhes asszonyok kezelésében nincs kellő tapasztalat és az anyatejben jelenlévő akarbóz csecsemőre kifejtett esetleges károsító hatását sem zárták még ki;”
Mondta, hogy most elkezdhetem szedni, de lombik-program előtt nyílván le kell majd vele állnom, utána meg ha sikerül a teherbeesés, akkor igaz a betegtájékoztatóban írtak nem zárják ki a terhességkor való gyógyszerszedést, tehát elvileg lehet szedni, de Ő akkor 100%-kosan terheseknek is szedhető gyógyszert fog felírni nekem. Tök rendi nem?
Zárószóul mondta, hogy hogyha meglesz, a lelet tájékoztassam az eredményről.